Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    13-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguïn is bi

    Homopinguïn Buddy betrapt met wijfje

    Pedro (rechts) en Buddy, toen alles nog koek en ei was. © reuters

    De dierentuin in het Canadese Toronto heeft gisteren verklaard dat Buddy en Pedro, die de afgelopen maanden wereldwijd roem vergaarden als homoseksueel pinguïnkoppel, officieel zijn gescheiden. De oppassers van de dierentuin zijn tot die conclusie gekomen nadat ze Buddy met een vrouwtje hebben zien paren.

    Het 'overspel' gebeurde al vorige maand, maar de dierentuin brengt het nieuws nu pas naar buiten omdat het vrouwtje in kwestie inderdaad zwanger blijkt. Van de 21-jarige Buddy was bekend dat hij in zijn vorige verblijf langdurig samen was geweest met een vrouwtje en met haar ook kuikens had geproduceerd.

    Pedro (10) is tot dusverre minder succesvol. Hij is wel een paar maal betrapt terwijl hij een vrouwtje achterna zat, maar ze toonde weinig interesse in hem.

    Fokprogramma

    Buddy en Pedro werden onlangs tot verdriet van hun fans gescheiden omdat de dierentuin wilde dat ze, als bedreigde diersoort, hun duit in het zakje zouden doen bij het pinguïnfokprogramma.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siliconen

    Penisvergroting met silicone wordt man fataal

    In New Jersey is een vrouw gearresteerd nadat ze silicone had gespoten in de penis van een man. De 'patiënt' overleed de dag na de ingreep. Kasia Rivera (34) wordt beschuldigd van moord en het oneigenlijk uitvoeren van het medisch beroep.

     Kasia Rivera (34) heeft mogelijk nog slachtoffers gemaakt met haar siliconenkit.
    Kasia Rivera (34) heeft mogelijk nog slachtoffers gemaakt met haar siliconenkit.
    Op 5 mei van dit jaar ging de 22-jarige Justin Street aanbellen bij de woning van Kasia Rivera in Newark. De man had vernomen dat hij daar terechtkon voor een penisvergroting. Rivera ging in op dit verzoek en spoot silicone in 's mans lid.

    Embolie
    Deze injectie bleek de dag nadien fataal. De silicone had een bloedklonter in het lichaam van Street veroorzaakt. Volgens de wetsdokter veroorzaakte de inspuiting een embolie.

    Mogelijk nog slachtoffers
    Het overlijden van Street wordt beschouwd als moord, waarop Kasia Rivera werd gearresteerd. Naast moord wordt de vrouw ook beschuldigd van het oneigenlijk uitvoeren van het medisch beroep. De speurders hebben een noodnummer ingevoerd waar andere mogelijke 'patiënten' van de daders zich kunnen melden.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk idee voor Ilse Uyttersprot!

    Perrongeluk: koppel gaat van bil in metro van Toronto

    Pendelen met het openbaar vervoer hoeft niet altijd saai te zijn. Met dat idee in het achterhoofd, ging een koppeltje zwaar van bil in de metro van de Canadese stad Toronto. Het duo deed het eerst in een treinstel en zette zijn esbattementen nadien voort op het perron van een station. Dat meldt de krant Toronto Sun.

    Noodstop
    Het stomende incident deed zich zondagnamiddag voor. De ongeïdentificeerde man en vrouw begonnen te copuleren in een metrostel. Een verontwaardigde medepassagier drukte op de noodstop en de metropolitie kwam het vrijende stel uit z'n innige verstrengeling halen.

    Doorgaan
    Na een onderbreking van een kwartier zette de metro zijn weg verder naar de volgende halte. Daar werden de metropoepers uit het treinstel gezet. Amper verstoord door dit oponthoud, zette het koppel zijn seksuele activiteiten voort op het perron.

    Toen vond de politie het welletjes en werd het duo gearresteerd voor openbare zedenschennis. De twee bleken duidelijk onder invloed van drank of drugs.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent

    Van alle leden van het Koningshuis heb ik de meeste sympathie voor prins Laurent en zijn echtgenote prinses Claire. Zij hebben iets menselijk over zich. Een prins die eens pardoef op de grond valt, een prins die eens uit de bocht gaat. Prins Laurent heeft een moeilijke jeugd gehad. Hij werd nooit echt aanvaard door de entourage van de Koning, hij was altijd wel een buitenbeentje.

    Hij doet mij wat denken aan Prins Karel, je weet wel de broer van Leopold III. Prins Karel kende een moeilijke jeugd en werd steeds weer bekritiseerd door de zijn ouders. Karel ontwikkelde een vorm van minderwaardigheidscomplex. Karel redde het Koningshuis na de Tweede Wereldoorlog, maar werd uiteindelijk door de Koninklijke familie uitgesloten. Hij zou uiteindelijk als een kluizenaar sterven in Raverszijde. Zijn woning is nog steeds te bezichtigen door het brede publiek. Het was een soort van visserhuisje, waarin alles wanordelijk rondslingerde. Ik herinner mij zelfs een caravan waar Karel "vriendinnetjes" ontving. 
    In de volksmond wordt gezegd dat Karel hoopte om prins-regent te blijven na de "inciviek" Leopold III en dat zou wel kunnen. Leopold III had zichzelf politiek verbrand tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij weigerde met zijn regering mee te vluchten naar London. Hij wou "bij zijn volk blijven." In praktijk werd Leopold III geen échte gevangene. In de donkerste periode van de oorlog hertrouwde Leopold III met de jonge West-Vlaamse schone Liliane Baels en dat terwijl "zijn volk" crepeerde. Dat werd hem natuurlijk niet in dank afgenomen. En ook zijn ontmoeting met Nazileider Adolf Hitler te Bertesgaden heeft zijn imago geen goed gedaan. Die ontmoeting kwam er dan nog na tussenkomst van zijn zus die Italiaanse koningin was tijdens het fascistische Mussoliniregime. Na de oorlog kwam het tot een referendum waarbij Vlaanderen zich voor de terugkeer van Leopold uitsprak en Wallonië tegen. Omdat alles uit de hand liep, deed Leopold troonsafstand ten voordele van zijn piepjonge zoon Boudewijn. 

    Boudewijn heeft nooit een boontje gehad voor Laurent. Insiders op het Koninklijk paleis hebben mij dat ook persoonlijk bevestigd. Velen beweren dat de salische Wet speciaal voor Laurent veranderd werd. Indien Prins Filip iets zou overkomen, zou Laurent op de troon komen en dat wou Boudewijn ten allen tijde vermijden. Die Wetswijziging heeft Laurent persoonlijk geraakt. Boudewijn was een halve pater en kon het natuurlijk veel beter vinden met Prins Filip. Het is spijtig dat het houterige stofferige van Koning Boudewijn-zaliger op hem is overgezet. En blijkbaar is deze houding besmettelijk, want Filip's echtgenote Prinses Mathilde heeft ook deze houding overgenomen. In het begin koesterde ik grote hoop in verband met Mathilde. Het was een mooie jonge verschijning. Maar dan kwam haar eerste TV-optreden. Ik hoor haar nog zeggen: "Oh ja, ik hou van Chocola" En toen wist ik dat het om zeep was. En inderdaad, naast die stijve houding en beleefde gemaakte gesprekken, kwam er nog een tandpastaglimlach bij. Echt verschrikkelijk om naar te kijken. Het koppel Filip en Mathilde lijken wel karikaturen van zichzelf. Het zijn geen echte mensen, maar poppen die een rol spelen. Zij lopen en praten zoals anderen voor hen beslissen. Ik mis het menselijke, het improviserende, het natuurlijke...Spijtig voor ons Belgen is enkel Koning Albert diegene die een menselijk gelaat heeft. Maar Albert is ondertussen al hoog bejaard en na hem krijgen we dus terug een soort van Boudewijnkloon.     



    Prinses Claire verdedigde Laurent

    De Belgische prinses Claire sprong in de bres voor haar man

    De Belgische prinses Claire sprong in de bres voor haar man VRT

    De Belgische prins Laurent is voor het eerst sinds een spraakmakende reportage over hem in het openbaar verschenen. Laurent werd vorige week op de Franstalige zender RTBF beschuldigd van geweld tegen zijn voormalige partners en daarnaast afgeschilderd als een krent.

    De prins presenteerde een project van zijn stichting dat daklozen en hun honden opvang biedt. "Met dit project wil ik me tonen zoals ik echt ben. Ik denk dat dit het echte beeld is van mij", zei de prins tijdens een persconferentie.

    Hij sprak onder meer de insinuatie tegen dat hij meer respect zou hebben voor dieren dan vrouwen. "Ik wil hier iets rechtzetten", stak Laurent van wal. "Ik ben een dierenvriend, maar ook een mensenliefhebber. Wat telt, is dat je jezelf in de spiegel kan bekijken 's avonds".

    Zijn vrouw prinses Claire maakte geëmotioneerd een einde aan de vragen. "Ik denk dat het nu genoeg is geweest. U treft ook drie kinderen. Die insinuaties zijn fout." De prins en zijn vrouw stelden dat de reportage vol valse beschuldigingen zit. Claire: "Dus als niemand nog vragen heeft over het project, dan gaan we meteen naar de containers".

    Gratis ijsjes

    In de reportage van vorige week komt prins Laurent er niet te best vanaf. Zo wordt uiteen gezet dat hij de ene na de andere verkeersboete krijgt wegens zijn wilde rijstijl. Ingewijden vertellen dat ze met de prins achter het stuur "de schrik van hun leven" beleefden.

    Uit de documentaire komt de prins ook naar voren als een man die geobsedeerd is door geld. Te zien is hoe hij op een landbouwbeurs ijsjes voor zijn vrouw en hun kinderen bestelt, maar er uiteindelijk niet voor betaalt.

    In de rest van de reportage worden de commerciële activiteiten van Laurent belicht, terwijl dat officieel met zijn functie niet mag. Toch is hij verbonden aan drie stichtingen en vier bedrijven.

    Losse handjes

    Tot slot werd in de reportage uit de doeken gedaan hoe prins Laurent in het verleden met vrouwen om ging. Zo vergeleek de prins vrouwen ooit met helikopters: "Even fragiel. En bijna even duur."

    Volgens de documentairemakers had Laurent soms losse handjes. Dat beweert tenminste zijn ex-vriendin Diane de Schaetzen, met wie hij tussen 1993 en '95 een relatie had. De Schaetzen bevestigde deze week in de media dat de prins haar op het einde van hun relatie in het gezicht heeft geslagen. Veel meer wilde ze er niet over zeggen in de reportage, maar wel: "Waar rook is, is vuur."

    Ook de uitspraak dat Laurent minder respect voor vrouwen dan voor dieren heeft, is van haar afkomstig.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde

    Hoe onenightstand je liefdesleven kan verbeteren

    Onenightstands of vrijpartijen zonder verplichtingen kunnen een persoon helpen betere keuzes te maken wanneer ze beslissen voor een vaste relatie te gaan. Dat beweert een pshycholoog althans.

    Een vriend waarmee je, zonder verplichtingen, af en toe in bed duikt, kan goed zijn voor je toekomstige liefdesleven. Psychologe  Jocelyn Wentland zegt dat de tijdspanne zonder vaste partner tussen de middelbare school en het huwelijk voor jonge mensen vaak tien jaar duurt. "Dit is een lange periode. Door dit soort losse relatie kunnen heel wat mensen toch seks hebben, wat niet slecht is."

    Goede ervaringen

    De onderzoekers bestudeerden 23 studenten. 19 van hen hadden al een seksrelatie gehad zonder andere verplichtingen, maar hadden hier geen negatieve gevoelens bij. De meesten begrepen hierdoor wel de nuance tussen losse seks en een echte relatie. Zo heb je verschillende soorten 'casual' relaties. Je kunt seks hebben met een iemand die op voorhand al een vriend was. Of er bestaat ook de seksmaatje, iemand die je voorheen niet kende, maar waarmee je wel verschillende keren mee in bed duikt.

    Het zijn deze kleine nuances die problemen kunnen veroorzaken. Als de ene denkt dat jullie een relatie hebben terwijl dat bij de andere niet het geval is, kunnen er mensen gekwetst worden. Praat dus op voorhand goed wat jullie intenties zijn, zodat alles uitgeklaard is voor het ingewikkeld wordt. En hoe meer je dit beleeft, hoe groter de kans is dat deze persoon je helpt de ware te vinden.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar gaan we weer...

    Slachtoffers pedopriesters vallen uit de lucht inzake vergoedingen

    Heel wat Belgische slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk fronsen de wenkbrauwen bij het commentaar van de advocaat van de Belgische bisschoppen, Paul Quirynen. Die beweerde dat de Belgische bisschoppen en oversten in alle stilte de slachtoffers financieel zouden willen vergoeden. Bemiddeling met een kerkoverste heeft de voorbije jaren nergens tot resultaat geleid, stelt de Werkgroep Mensenrechten in de Kerk.

    Paul Quirynen, advocaat van de Belgische bisschoppen.
    Paul Quirynen, advocaat van de Belgische bisschoppen.
    Linda Opdebeeck, voorzitter van de Werkgroep Mensenrechten in de Kerk: "Wij moeten bekennen dat van enige schadevergoeding van de ongeveer 500 mensen die met hun dossier in contact getreden zijn met onze werkgroep, er niet één bij is waarin zo'n bemiddeling met een bisschop of overste de laatste jaren tot enig resultaat heeft geleid", luidt het.
     
    Oude dossiers
    "Ofwel weten we het niet, ofwel bestaat het gewoon niet, ofwel heeft Quirynen het nog over een tiental oude dossiers uit de eerste periode van de commissie-Halsberghe van voor 2005", aldus Opdebeeck.
    De Werkgroep stelt dat in geen enkel dossier van seksueel misbruik binnen de Kerk recentelijk enige bisschop of overste, noch één van hun advocaten, stappen zette naar slachtoffers die resulteerden in een financiële vergoeding.
     
    Juridische stappen ontraden
    De Werkgroep vermoedt dat meester Quirynen, als advocaat van de Belgische bisschoppen, de slachtoffers zoveel mogelijk probeert af te raden de gerechtelijke wegen te volgen alsook hun hoop te stellen op de opvolgingscommissie van de parlementaire commissie, de zogenaamde arbitragecommissie.
     
    "Van enige openbare en systematische aanpak van de Belgische bisschoppen en oversten hebben de slachtoffers nog niets gehoord", besluit Opdebeeck.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postbodes

    Fietsen van postbodes kunnen ontploffen

    Tweeduizend accu’s terug naar fabrikant



    Bpost roept tweeduizend elektrische fietsen terug omdat die zou kunnen ontploffen. Twee recente incidenten maken heel wat werknemers ongerust. Dat staat vandaag in de Coreliokranten.
    "Vorige week merkte een postbode in Antwerpen tijdens zijn ronde op dat er rook uit zijn fiets kwam", zegt Piet Van Speybroeck, woordvoerder van Bpost. "Daarop heeft hij de accu uit de houder gehaald. Even later is die ontploft."
     
    Volgens Lieve Van Overbeke van ACV-Transcom is dat geen alleenstaand incident. "In het kantoor van Aarschot woedde vorige maand een serieuze brand. We dachten dat een elektriciteitsprobleem de boosdoener was. Nu blijkt dat de batterij van één van de elektrische fietsen is beginnen te smelten, en vuur gevat heeft."
     
    Alle accu's van de tweeduizend elektrische fietsen bij bpost moeten daarom terug naar de leverancier voor controle. Volgens Frederik Geth, wetenschappelijk medewerker aan de K.U.Leuven, is oververhitting een gekend probleem bij lithiumbatterijen, maar gaat het hier waarschijnlijk om een fabricagefouten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ICE-WATCH IS FAKE

    Het is ongelofelijk dat een uurwerk als Ice-Watch een hype geworden is. Alles wat er aan is, is gestolen of gecopieerd. Het basismodel is een copie van een Rolex Submariner, maar dan in plastiek. De wijzers zijn Rolex-wijzers, het logo is een stukje van de Rolexwijzer, het vergrootglas aan de datum vindt men enkel en alleen op Rolex-uurwerken. Ice-Watch schrijft op de achterkant van het uurwerk: "Belgian Design", maar dat is wel zeer pretentieus voor een copycat. Een amateur kan op een dag zo'n copie ontwerpen. Met Photoshop is het een fluitje van een cent. En dan doormailen naar één van de Chinese fabriekjes in Shenzen en klaar is kees. Het heeft mij dan ook sterk verwonderd dat Ice-Watch geen proces aan zijn been heeft gekregen van de Zwitserse horlogemakers. Maar de "Belgische" horlogemaker moest natuurlijk ooit eens tegen de lamp lopen. Haar verpakking was natuurlijk ook gecopieerd en LEGO heeft nu een rechtszaak gewonnen. Ik vraag mij af op wat ze zich nu gaan inspireren of moet ik zeggen copieren.

    Het succesverhaal van Ice-Watch is wellicht te wijten aan het feit dat minder begoede mensen graag begoede mensen imiteren. Bekende filmsterren die lopen te pronken met hun dure Rolex...Als er dan een uurwerk komt dat daar sterk op lijkt, maar spotgoedkoop is, dan kan dat aanslagen bij de brede bevolking. Ook de naam is goed gekozen. Ice-Watch klinkt als "I Swatch" en Swatch is al meer dan één generatie goed gekend als goedkoop mode-object in de horloge-industrie. Het straffe is dat Swatch zijn collectie heeft aangepast naar het Ice-Watch model, met vele uniforme pasteltinten.

    Ikzelf heb mij uit curiositeit een Ice-Watch Chronograph aangeschaft en ik moet zeggen dat de kwaliteit serieus tegen valt. Het is natuurlijk een "made in China" product en ook al is de kwaliteit van Chinese producten verbeterd, toch haalt het nog steeds niet het niveau van een Europees product. Er staat op dat het 50 meter waterdicht is, maar neem aub geen douche want dan komt er direct water in. Het glasje is natuurlijk niet krasbestendig zoals de minerale glazen van Zwitserse uurwerken. Het zit ergens tussen de plastiek van een Swatch en een mineraal glas. De kroon is niet gevezen, zoals het uiterlijk van het uurwerk doet vermoeden. (Duikersuurwerken hebben bijna altijd een gevezen kroon die de waterdichtheid garandeerd.) Dit uurwerk ziet eruit als een duiker, maar is zelfs niet bestendig tegen een hevige regenbui. Ook de kroon komt snel los. Vele jonge mensen klagen erover dat de kroon na enkele maanden los komt. De secondewijzer van mijn Ice-Watch Chronograph kwam al na enkele weken los...Dit soort van uurwerken wordt in China gemaakt aan 5 à 10 euro per stuk, maar wordt hier verkocht voor het tienvoud ervan. 



    Lego wint rechtszaak tegen Belgische Ice-Watch

    De Belgische horlogemaker Ice-Watch moet zijn horloges in ons land van de rechter anders verpakken. Dat schrijven de Coreliokranten. Speelgoedreus Lego vindt dat het doosje te veel op een legoblokje lijkt.

    Ice-Watch krijgt een dwangsom opgelegd van 10.000 euro per dag dat het in ons land nog horloges verkoopt in de bewuste verpakking. Die maatregel gaat in op het moment dat het vonnis door Lego betekend wordt aan Ice-Watch. De horloges van Ice-Watch zijn een ware hype, wereldwijd. Ice-Watch is een bedrijfje uit Bastenaken, maar de horloges worden in China geproduceerd. Dat succes is ook Lego niet ontgaan. Volgens de Deense speelgoedreus is een deel van het succes te wijten aan de verpakking.
     
    De horloges zitten in een doosje dat zeer sterk lijkt op een legoblokje. De Belgische wet op de Marktpraktijken en Consumentenbescherming zegt onder meer dat de consument niet misleid mag worden over de commerciële oorsprong van een product. Daarin heeft de rechter Lego gelijk gegeven. Ice-Watch moet nu zijn verpakkingen in België veranderen, net als sommige elementen van de inrichting van zijn winkels.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananenrepubliek

    Tshisekedi roept zich uit tot 'verkozen president' Congo

    In Congo heeft opposant Etienne Tshisekedi zich uitgeroepen tot 'verkozen president'. Hij verwerpt de eerder op de dag bekendgemaakte voorlopige einduitslag die de overwinning toekent aan Joseph Kabila.

    "Ik beschouw (deze resultaten) als een echte provocatie ten opzichte van ons volk en ik wijs ze 'en bloc' af. Daarom ook beschouw ik me vanaf vandaag als verkozen president van de Democratische Republiek Congo", aldus Tshisekedi, die zijn landgenoten bedankt voor hun vertrouwen.
     
    Hij roept de Congolezen op "als één man achter mij te blijven staan om de evenementen tegemoet te kunnen zien die zullen volgen".
    Tevens wil Tshisekedi van de internationale gemeenschap dat zij alle maatregelen neemt opdat er op Congolese bodem geen bloed van Congolezen meer zou vloeien.
     
    Volgens de kiescommissie Céni bedraagt de participatie aan de presidentiële stembusgang 58,81 procent. Van de 32.024.640 kiesgerechtigden heeft iets meer dan 18 miljoen zijn of haar stem uitgebracht.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SinterCLAES

    Fraudezaak Hasseltse politie: 445.000 euro aan onterecht uitbetaalde vergoedingen

    Burgemeester Hilde Claes (sp.a) bij de voorstelling van het rapport.

    Uit het onderzoeksrapport van auditkantoor I-Force blijkt dat politiemensen van de zone Hasselt-Zonhoven-Diepenbeek (Hazodi) de afgelopen 5 jaar voor zowat 445.000 euro aan onterecht uitbetaalde vergoedingen en loonsverhogingen hebben ontvangen. Eén kaderlid werd onmiddellijk geschorst en tegen 2 anderen werd een disciplinair dossier aangelegd. Dat hebben I-Force en het politiecollege van Hazodi bekendgemaakt.

    Bart De Bie van auditkantoor I-Force.
    Bart De Bie van auditkantoor I-Force.

    Het politiecollege had I-Force de opdracht gegeven om de periode januari 2006 tot oktober 2011 te onderzoeken op onregelmatigheden in de uitbetaling van financiële vergoedingen en feitelijke voordelen. Daaruit is gebleken dat er voor 140.676 euro aan vaste, forfaitaire vergoedingen onterecht werd uitbetaald. Daarnaast werd er voor 86.500 euro aan variabele vergoedingen betaald die niet volgens het boekje zijn verlopen.

    Verlofdagen

    Vier hogere kaderleden hebben tot slot voor zo'n 218.000 euro aan 'merkwaardige' loonsverhogingen gekregen. Bovendien werd vastgesteld dat de voormalige korpschef Michel Beckers het gebruik van zijn dienstvoertuig voor privéredenen niet heeft aangegeven, een tankkaart van de politie gebruikte terwijl hij daar ook forfaitair voor vergoed werd, én onterecht 177 verlofdagen heeft toegekend aan bepaalde officieren.

    "De korpschef voerde een non-beleid aangaande de financiële en andere voordelen, en gaf daarbij zelf het slechte voorbeeld", aldus Bart De Bie van I-Force. De bevindingen van de zogenaamde 'klokkenluiders', die over de graaicultuur in de politiezone hadden getuigd in het tv-programma Panorama, hadden volgens het onderzoeksbureau "in de meerderheid van de gevallen een grond van waarheid".

    Schorsing

    Het politiecollege heeft daarop beslist om één kaderlid onmiddellijk te schorsen en een disciplinair onderzoek te starten naar 2 andere topmensen van Hazodi. "Er zal geval per geval worden onderzocht welke vergoedingen kunnen teruggeëist worden", zegt Patrick Hofströssler, advocaat-vennoot van het Brusselse kantoor Eubelius, in naam van het Politiecollege. "Daarnaast zullen we de bevindingen uit dit rapport ook doorspelen aan het Comité P, zodat ook de mogelijk strafrechtelijke inbreuken kunnen onderzocht en vervolgd worden."

    Het auditkantoor maakte geen melding van de onrechtmatig uitbetaalde zitpenningen aan de leden van het politiecollege zelf, "omdat die intussen al allemaal zijn terugbetaald". (belga/sps)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chirurgen

    Cel met uitstel voor chirurgen die onnodig opereerden

    De Brusselse correctionele rechtbank heeft drie chirurgen van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) veroordeeld omdat ze onnodige operaties uitvoerden op jonge patiënten. Arts Marc-Henri De Laet, diensthoofd chirurgie, kreeg acht maanden met uitstel, arts Chantal Lerminiaux tien maanden met uitstel en arts Martine Dassonville zes maanden met uitstel.

    De drie zouden tussen 1998 en 2001 kinderen onnodig geopereerd hebben voor darm malrotatie, een afwijking in de darmen.

    Ze werden beschuldigd van onvrijwillige slagen en verwondingen op minderjarigen, maar ook voor vervalsing en het gebruik van valse documenten omdat ze operatieprotocols opstelden waarin niet alles werd vermeld.
     
    Onvoldoende bewijzen
    De artsen werden wel gedeeltelijk vrijgesproken in het dossier omwille van het voordeel van de twijfel. De rechtbank oordeelde dat in bepaalde gevallen het openbaar ministerie en de burgerlijke partijen onvoldoende bewijzen leverden voor fouten in de diagnose.
     
    Als motivatie zei de rechtbank dat het ging om ernstige feiten gepleegd op zeer jonge kinderen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen

    Weg met het stereotype: mannen denken maar 19 keer per dag aan seks

    Een nieuwe studie bevestigt nog maar eens het eeuwenoude cliché: mannen denken vaker aan seks dan vrouwen. Toch is het traditionele '7 keer per seconde' overdreven en gaat het veeleer om 19 keer per dag. Dat is niet veel meer dan hun gedachten aan andere basisbehoeften, zoals slapen en eten.

    "Als een man om de zeven seconden aan seks zou denken, dan zou hij per dag 8.000 seksueel getinte gedachten hebben", zeggen onderzoekers van de Ohio University. In werkelijkheid denkt de gemiddelde man denkt ongeveer 20 keer of minder aan seks.

    Eten en slapen
    Aan de studie namen 163 vrouwelijke en 120 mannelijke studenten tussen 18 en 25 jaar deel. Aan 59 willekeurige proefpersonen werd gevraagd om hun gedachten aan eten op te tekenen, 61 die aan slaap en 163 hielden hun seksueel getinte gedachten bij.

    Al snel bleek dat mannen in het algemeen meer aan biologische behoeften denken. Het gaat daarbij niet noodzakelijk over seks, maar ook over de nood aan een dutje of aan een lekkere boterham. Zo dachten zij gemiddeld 18 keer per dag aan eten en 11 keer aan slapen. Bij vrouwen ligt dat iets lager, met respectievelijk 15 en 8,5 keer.

    Seks
    Toch is het zo dat jonge mannen met 19 keer per dag nog net iets vaker aan seks denken dan aan eten. Bij vrouwen is dat niet het geval, want zij hebben slechts 10 keer per dag seksueel getinte gedachten.

    "Maar toch is het niet zozeer het geslacht dat voorspelt hoeveel keer iemand aan seks denkt", zegt onderzoeksleidster Terry Fisher. "Het gaat veeleer om hoe comfortabel je omgaat met seksualiteit."

    Stereotype
    Uit een vragenlijst die vooraf ging aan het onderzoek, bleek dat het stereotype dat mannen 7 keer per seconde aan seks denken, nog steeds erg leeft. Fisher vindt het zeer belangrijk om dat fabeltje uit de wereld te helpen.

    "Als een jongen hoort dat mannen bijna constant aan seks denken, dan denkt hij al gauw dat er iets mis is met hem omdat hij dat niet doet", stelt zij. "En ook heel wat vrouwen zijn onzeker, omdat ze vermoeden dat ze vaker aan seks denken dan normaal is. Dat is dus nergens voor nodig", besluit de psychologe.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrijzenis van vrouw

    Levend begraven vrouw ontsnapt miraculeus uit graf

    In Engeland staat een man terecht voor de moordpoging op zijn vriendin. Samen met een kompaan taserde Marcin Kasprzak de moeder van zijn zoontje, bond haar vast en begroef haar nadien in een bos nabij Huddersfield. De 27-jarige Michelina Lewandowska kon miraculeus genoeg op eigen kracht ontsnappen en alarm slaan.

    De 25-jarige Kasprzak en Lewandowska ontmoetten elkaar zes jaar geleden in Polen, waarna ze naar Engeland verhuisden om te werken. Ze hebben een driejarig zoontje Jakub. Maar Kasprzak was zijn vriendin beu. Ze was niet zo mooi als de vrouwen die hij in de fitnesszaal tegenkwam. Het liefst van al wilde hij dat ze van het toneel verdween zodat hij met zijn zoontje een nieuw leven kon starten. Dus beraamde hij begin mei met de 18-jarige Patryk Borys het plan om Lewandowska uit de weg te ruimen.

    Kartonnen doos
    Kasprzak had de kleine Jakub vooraf bij zijn moeder ondergebracht. Daarna trok hij, gewapend met een taser, met Borys naar zijn huis in Huddersfield waar hij tot twee keer toe een stroomstoot van 300.000 volt door zijn vriendin haar nek joeg. De twee kompanen bonden Lewandowska aan voeten en polsen vast met plakband en staken haar nadien in een kleine kartonnen doos.

    Merkwaardig genoeg was Lewandowska al die tijd bij bewustzijn, maar gaf ze geen krimp omdat ze vreesde voor de gevolgen als ze alarm zou slaan. "De daders dachten al die tijd dat het slachtoffer bewusteloos was", vertelde openbaar aanklager Jonathan Sharp tegen de jury in Leeds. "Ze reden met het slachtoffer in de koffer van de auto naar een bos nabij Huddersfield waar ze haar begroeven en het graf uiteindelijk met een zware tak bedekten."

    Bankkaart
    De twee daders lieten haar voor dood achter en reden naar een supermarkt waar ze vervolgens 500 pond afhaalden met de bankkaart van het slachtoffer. Wat ze echter niet wisten, was dat het slachtoffer er binnen het uur in geslaagd was zich uit haar inderhaast gedolven graf te bevrijden. Ze rende naar een autoweg waar ze een automobilist tegenhield, waarna de politie verwittigd werd en de twee daders snel konden worden ingerekend.

    Kasprzak en Borys ontkennen dat ze het slachtoffer wilden vermoorden. De twee luchtgaten die ze in de kartonnen doos hadden geboord moeten dat volgens hen bewijzen. "Maar door het bedekken van de doos, en dus de luchtgaten, met zand en een zware tak wilden ze Lewandowska door middel van verstikking wel degelijk doden", aldus Sharp. Uitspraak volgt.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varken

    Varken keelt slachter

    In Roemenië is een man omgekomen toen hij zijn varken wou slachten, vernam het Roemeense persagentschap Mediafax van de politie.

    Ter gelegenheid van het slachtfeest voor de advent ging de 49-jarige man uit het dorp Calimanesti in de zuidelijke Karpaten naar het dier met een mes. Toen hij wilde toesteken, haalde het varken uit naar de hand waarmee de man het mes vasthad. De punt van het mes doorboorde de hals van de man en raakte zo een slagader. De door de buren opgeroepen hulpdiensten konden het slachtoffer niet meer helpen.
     
    Traditie
    In Roemenië is het slachten van varkens in familie- en vriendenkringen en de aansluitende bereidingen van worsten en pasteitjes het hoogtepunt van de advent. De dieren worden tijdens het jaar vetgemest om tegen Kerstmis opgegeten te worden. Ondanks dat het slachten van dieren met een mes sinds de EU-toetreding van het land in 2007 verboden is, willen veel Roemenen geen afstand doen van dit traditioneel gebruik.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Congo

    Ik heb er al menig artikel aan geweid. De situatie in Congo blijft na meer dan 50 jaar onafhankelijkheid penibel. De ene stam volgt de andere op en het blijft een wereld van corruptie en vriendjespolitiek. Wij hebben ons Westers model willen invoeren in een land dat daar totaal niet klaar voor was. Waarom achten wij onze democratie zoveel beter dan de traditionele Afrikaanse cultuur?

    Eén ding is zeker: De traditionele Afrikaanse cultuur met volksstammen is zeer geschikt om een weinig geëvolueerde maatschappij te leiden en wat nog het belangrijkste is, de traditionele Afrikaanse volkscultuur is slechts in staat kleine gebieden te besturen. Maar zelfs dat is al iets. Waarom laat men de kleine gebieden niet besturen door de stamoverste? Het zou er al veel beter aan toe gaan. Indien men op provinciaal niveau gaat, zou met alle stamoudsten kunnen afvaardigen in een soort van provincieraad. Want zeg nu eerlijk, dat systeem met verkiezingen werkt toch alleen maar fraude in de hand. De provincies zouden op hun beurt mensen kunnen afvaardigen die een nationale regering vormen. Kortom, geef de macht aan de volksstammen en werk via een getrapt systeem.

    Wat betreft het leger zou men best kunnen opteren voor een internationaal gestuurd leger met een kader dat door de VN of donorlanden zijn samengesteld. België zou daarin een belangrijke rol kunnen spelen. Nu is het leger een soort privémilitie geworden van de regerende president. En daarvan moeten we af geraken.

    Pas als er stabiliteit komt in Congo, kan het "rijke" land zich eindelijk kunnen ontwikkelen.








    Rust keert weer in Matongé

    In de Brusselse Matongéwijk is kort na 22 uur de rust weergekeerd. Volgens de Brussels politie zijn er in de loop van de avond meer dan tweehonderd personen opgepakt. Drie wagens werden in brand gestoken, net als een aantal vuilbakken.

    © belga

     

     

     

    Kort na de middag hadden zich aan de Naamsepoort een vijftigtal mensen verzameld die een betoging wilden houden naar aanleiding van de bekendmaking van de uitslag van de Congolese presidentsverkiezingen. Nadat een betoging van aanhangers van presidentskandidaat Etienne Tshisekedi gisterennamiddag en -avond zwaar uit de hand was gelopen, was de Brusselse politie vastbesloten geen enkele betoging of samenscholing toe te laten.

    Allesbehalve rustig
    "Dat hebben we aan de aanwezigen ook duidelijk gemaakt", zegt de politiewoordvoerster. "Toen zij niet wilden wijken, zijn we overgegaan tot arrestaties." Die arrestaties - een tweehonderdtal - verliepen allesbehalve rustig. Zo hebben de betogers in de Elsensesteenweg een aantal vuilnisbakken op straat gegooid en in brand gestoken en in de Luxemburgstraat sneuvelden ook al een aantal winkelruiten. Diverse wagens zijn in brand gestoken.

    Eerder op de avond werd een cameraploeg van RTBF door een groepje manifestanten lastiggevallen. De betogers vinden dat de Franstalige media te veel de kaart van president Kabila trekken en te weinig aandacht hebben voor de oppositie in Congo.

    Agressieve agenten
    De sfeer was gespannen en de politie was massaal aanwezig. De agenten waren behoorlijk zenuwachtig en zouden zich volgens omstaanders ronduit agressief gedragen. Minstens één vrouwelijke manifestant moest met een ziekenwagen afgevoerd worden. Volgens getuigen kreeg zij verschillende slagen van de agenten.

    In het Molièretheater aan de Naamsepoort heeft de politie ook een Angolese stagiair op hardhandige wijze opgepakt, melden theatermedewerkers. De man was op het tumult afgekomen en werd door vijf agenten in het theater achtervolgd en vervolgens overmeesterd, aldus de theatermedewerkers. Daarbij zou hij ook een beet van een politiehond hebben opgelopen en zouden drie andere medewerkers van het theater ruw behandeld zijn door de agenten.

    Eén Afrikaanse vrouw die niet onmiddellijk wou wijken voor de oprukkende agenten werd door een winkelraam geduwd, maar zou ongedeerd zijn.

    Samenscholingsverbod
    De gemeente Elsene heeft een samenscholingsverbod ingesteld in de Matongéwijk dat zal duren tot komende maandag. Dat meldt Dorothée Cattrysse, de woordvoerster van burgemeester Decourty (PS). Het samenscholingsverbod geldt voor groepen van meer dan tien personen in een vijftiental straten in de Matongéwijk. De politie zal hierop streng controleren tot maandagochtend 7 uur. Wie het verbod aan zijn laars lapt, riskeert een boete van 250 euro.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE GUCHT GATE
     Hoeveel verdient EU-commissaris Karel De Gucht?
    kareldegucht.jpg

    Dinsdag heeft het Europees Parlement in Straatsburg de nieuwe Europese Commissie van voorzitter José Barroso het vertrouwen geschonken. Karel De Gucht is nu officieel aan de slag als Europees Commissaris voor Handel. Hoeveel verdienen hij en zijn collega's?

    'Gewoon' commissaris: 287.123,57 euro per jaar

    Een 'gewone' eurocommissaris, zoals Karel De Gucht, verdient 20.278,23 euro per maand en dus 243.338,76 euro per jaar. Daarbovenop krijgt hij of zij een woonvergoeding die 15% van het salaris bedraagt (dus 36.500,81 euro per jaar) en een maandelijkse representatievergoeding van 607 euro, oftewel 7.284 euro op jaarbasis. Alles bij elkaar maakt dat een jaarlijks inkomen van 287.123,57, exclusief pensioenrechten.

    Vicevoorzitters: 321.869,37 euro per jaar

    Vicevoorzitters van de Europese Commissie strijken jaarlijks een salaris van 270.376,32 euro op. Daarnaast ontvangen ze 40.556,49 euro per jaar aan woonvergoeding en 10.936,56 euro per jaar als representatievergoeding. In totaal krijgen ze dus 321.869,37 euro per jaar.

    Barroso: 360.286,60 euro per jaar

    Tot slot is daar nog José Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie. Hij heeft een jaarsalaris van 298.495,44 euro. De woonvergoeding voor Barroso bedraagt 44.774,32 euro en hij krijgt 17.016,84 euro ter compensatie van representatiekosten. De voorzitter komt daarmee op een inkomen van 360.286,60 euro op jaarbasis.

    Belangrijk: het gaat hier telkens om brutolonen. De salarissen zijn nog onderworpen aan een Community tax. Er zijn 14 verschillende belastingschalen, gaande van 8% tot 45%.

    3.908.391 euro voor reizen, diners en relatiegeschenken

    Uit een overzicht dat de EU aan het Nederlandse RTL heeft bezorgd, blijkt dat Europese commissarissen in 2009 3.908.391 euro hebben uitgegeven aan reizen, diners en relatiegeschenken. José Barroso, ook toen al voorzitter van de Europese Commissie, was met 730.230 euro de grootste slokkop. Hij was vorig jaar bijna 200 dagen voor werkbezoeken van huis, en maakte daarbij veel representatiekosten (32.457 euro). Louis Michel en zijn opvolger Karel De Gucht gaven als Commissarissen voor Ontwikkelingssamenwerking 223.776 euro uit, goed voor 46 reizen en 8.615 euro aan representatiekosten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE GUCHT GATE

    De Gucht: "Ik word gepest door de fiscus"

    Eurocommissaris Karel De Gucht kaart de houding van de fiscus aan nu er een onderzoek loopt naar zijn financiën. "Regelrecht pestgedrag", zegt hij. De Gucht ligt samen met echtgenote Mireille Schreurs in de clinch met de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI), zo bleek afgelopen weekend.

    De fiscus wil onder meer de financiering van de villa van het echtpaar in Italië onderzoeken en vraagt daarom inzage in de bankrekeningen. De Gucht vecht dat aan en heeft ook een verzoekschrift ingediend met een prejudiciële vraag over de nieuwe wet die het bankgeheim versoepelt.

    De Gucht weerlegt de aantijgingen en stelt dat hij geen belastingen ontdoken heeft. Het is niet de eerste keer dat de fiscus hem zoekt, klinkt het. "Regelrecht pestgedrag".

    Schending privacy

    Voor de eurocommissaris schendt de versoepeling van het bankgeheim de privacy. De "nieuwe wet gaat heel breed", klinkt het. Het bankgeheim opheffen moet kunnen, maar dan moeten daar goede redenen voor zijn. "De fiscus mag niet aan fishing expeditions" doen: alles blootleggen en dan zoeken, dixit de liberale politicus.
     
    Hij stelt dan ook dat er een afweging gemaakt dient te worden tussen de wet en het beoogde doel. De bescherming van het individu wordt dezer dagen aangetast, klinkt het, "we zijn goed op weg naar een Orwelliaanse situatie".

    De Gucht stapte met zijn vragen naar het Grondwettelijk Hof omwille van de randvoorwaarden van de wet, verduidelijkt hij. "Het lijkt me bijna uitgesloten dat het Grondwettelijk Hof de wet vernietigt. Daar gaat het niet om."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE GUCHT GATE

    Privacycommissie volgt De Gucht niet

     

    De privacycommissie heeft geen probleem met de nieuwe wet op het bankgeheim. "De huidige wetsartikels die de fiscus toelaten bankrekeningen in te kijken, bieden voldoende garanties om de privacy te beschermen", zegt Willem Debeuckelaere, de voorzitter van de privacycommissie, in De Tijd.
    De uitspraak is volgens de krant een streep door de rekening van Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht, wiens financiën worden onderzocht door de fiscus. De Gucht verwees de voorbije dagen herhaaldelijk naar de privacycommissie omdat die ook zou hebben verklaard dat de nieuwe wet op het bankgeheim niet deugt. Maar de commissie zegt dat haar vroegere adviezen gaan over wetsvoorstellen die uiteindelijk geen wet zijn geworden.
     
    De advocaat van De Gucht reageert verontwaardigd. "Als de privacycommissie nu haar eigen adviezen tegenspreekt, is haar geloofwaardigheid ver zoek", luidt het.
     
    De rechtbank van Gent beslist op 19 december of ze de "prejudiciële vraag" van het echtpaar De Gucht overbrengt aan het Grondwettelijk Hof. Dan wordt het duidelijk of de nieuwe wet op het bankgeheim de privacy schendt of niet, aldus De Tijd.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Publieke afrekening bij SPA


    Vele mensen vinden haar niet zo sympathiek, Caroline Gennez. En ook in haar eigen partij oogstte ze veel tegenwind. Zo ook wanneer ze wonderboy Frank Vandenbroucke niet meer opnam in de Vlaamse Regering. Bij het binnenhalen van "socialist" Bert Anciaux veranderde ze plots op eigen houtje de partijnaam, dit tot groot ongenoegen van de oude crocodillen onder leiding van Louis Tobback en de lelijke Freddy Willockx. Ook de linkerzijde ergerde zich onophoudelijk aan de "salonsocialiste" Gennez, die graag in Knokke loopt te paraderen. Gennez heeft dan ook totaal geen socialistisch profiel. Ik heb haar moeder al eens ontmoet. Het is een  begoede vriendelijke zelfstandige die een tennisclub uitbaat(te). Caroline was een zelf een goed tennisster, toch een vrij snobistische sport. Politiek gezien is zij wellicht eerder een links-liberaal dan een heuse socialist. Partijgenoot De Bruyn scheurde zich daarom met "ROOD" af van de Vlaamse socialisten. Het werd stilaan duidelijk dat haar dagen geteld waren als voorzitster. Toch lieten ze haar nog de begrotingsbesprekingen voeren.

    Gennez had in september publiekelijk verklaard een "toffe" ministerpost na te streven. Niets van dat. Gennez is zodanig in ongenade gevallen dat er zelfs dat niet meer in zat voor haar. Het werd dus opnieuw een publieke afrekening bij de Vlaamse socialisten.  Volgens kenners is dit ook een afrekening met de gevallen held Steve Stevaert. Enkele dagen geleden raakte bekend dat deze oud-voorzitter al zijn mandaten neerlegt. Het rommelt serieus bij de Vlaamse socialisten. De media verwezen voor zijn stopzetting naar het seksschandaal van enkele maanden geleden. Maar ik denk dat er veel meer aan de hand is met "Steve Stunt"...En wellicht kunnen de socialisten een nieuw schandaal missen als de pest.







    Caroline Gennez

    Caroline Gennez (2009)

    Caroline Paulette H.J. Gennez (Sint-Truiden, 21 augustus 1975) is een Belgisch politica voor de Socialistische Partij Anders (sp.a), waarvan ze van 2007 tot 2011 partijvoorzitter was. Ze is bovendien eerste schepen in de gemeenteraad van Mechelen.

     

    Biografie

    Gennez begon op haar vijfde met tennis. Zij was daar zo goed in dat zij werd toegelaten op de Vlaamse Tennisschool, in een tijd dat daar de basis werd gelegd voor latere successen van het Belgische vrouwentennis. Zij wist daar onder andere te winnen van Laurence Courtois (die op haar negentiende in de top 50 van de wereld stond). Een hernia maakte op veertienjarige leeftijd een einde aan een mogelijke tenniscarrière.[1]

    Ook andere sporten hebben haar interesse. Sinds haar zevende jaar is zij een supporter van Sint-Truiden, de voetbalclub uit haar geboortestad. In haar middelbareschooltijd studeerde zij Latijn-Grieks. Gennez behaalde een licentiaatsdiploma in de politieke en sociale wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Politiek raakte zij geïnteresseerd doordat zij ooit aanwezig was bij een lezing van Frank Vandenbroucke. De gedrevenheid waarmee deze politicus zijn verhaal deed sprak haar als ex-sportster aan. De stap naar de politiek kwam later, toen Gennez, na vrijwilligerswerk te hebben gedaan in tehuizen voor vluchtelingen en mishandelde vrouwen, er van overtuigd was geraakt dat alleen de overheid de situatie van de mensen kan verbeteren.[1] In het begin van haar politieke carrière gold zij als een protegé van Steve Stevaert, de vroegere burgemeester van Hasselt en gouverneur van de Belgische provincie Limburg, die rond de recente eeuwwisseling een sleutelpositie innam in de Vlaamse socialistische beweging. Op verzoek van Steve Stevaert vestigde zij zich rond 2003/2004 in Mechelen.

    In 2007 volgde ze Johan Vande Lanotte, die na een verkiezingsnederlaag ontslag nam, op als partijvoorzitter van sp.a. De partij zakte echter nog dieper weg en Gennez kreeg geregeld kritiek op haar werk van binnen de partij zelf. Eind 2011 loopt haar mandaat af. Ze is geen kandidaat voor een tweede termijn.[2]

    Eind 2010 weigerde zij deel te nemen aan het populaire televisieprogramma De Allerslimste Mens ter Wereld, omdat de uitzendingen samenvielen met de regeringsonderhandelingen. Ze nam in diezelfde periode wel deel aan De Pappenheimers.

    Bij de voorzittersverkiezingen in september 2011 werd ze opgevolgd door enig kandidaat Bruno Tobback. Zij drukte de hoop uit op het verwerven van een "toffe ministerpost", maar werd door Tobback niet gekozen als minister in de regering-Di Rupo.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte Piet blijkt crimineel

    Zwarte Piet overvalt postbezorger

     
    Een man verkleed als Zwarte Piet heeft samen met een andere man in Leiden een pakketbezorger overvallen. Een van de daders bedreigde de bezorger met een vuurwapen toen die in zijn bestelwagen wilde instappen. Dat meldt de Nederlandse zender Omroep West.

    De bezorger moest meerijden tot de overvallers een eind verderop de postpakketten in een andere auto overhevelden. Ze gingen er daarna vandoor en lieten de bezorger achter. Tot nog toe ontbreekt van de daders elk spoor.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!