Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    23-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrouw rijdt supermarkt binnen

    Hallucinante beelden van een vreselijk ongeval aan een supermarkt in Palm Coast (Florida). Een 76-jarige vrouw begon om nog onverklaarbare reden aan een dolle raid op de parking, ramde op volle snelheid door de glazen deur van de supermarkt en stopte pas zo'n 30 meter verderop in de overvolle winkel. Onderweg maakt ze tien gewonden. Eén slachtoffer kwam onder de auto terecht en ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het mag een wonder heten dat er geen doden of meer slachtoffers vielen, want op de beelden is te zien hoe druk het wel was in de grote supermarkt. De vrouw moet zich voor de rechter verantwoorden voor haar roekeloze rijgedrag. Er werden geen mechanische problemen aan de auto vastgesteld. De schokkende beelden onder dit artikel zijn niet voor gevoelige kijkers!

     
    Een moeder met haar twee kinderen stond vlakbij de ingang, een fractie van een seconde voor de impact.
     
    Ze maaide gewoon iedereen weg zoals bowlingkegels. De oudere man die naast me zat, werd meegesleurd onder de wagen.
    Lasunda Hampton
    De auto stopte pas 30 meter verderop in de supermarkt, zoals de camera's aan de kassa's registreerden.

    De 76-jarige Thelma Wagenhoffer reed kort na de middag in haar Toyota Camry op de parking van de Belle Terre Parkway in Palm Coast. Plots versnelde de bejaarde vrouw om een nog overklaarbare reden bruusk en ramde op volle snelheid de glazen ingangsdeur van de supermarkt. Daar zaten enkele klanten op een stoel te wachten en zij beleefden de schrik van hun leven. Ze werden gewoon meegesleurd door de dolle wagen, die zich een weg boorde door de winkel en pas een dertigtal meter verderop tot stilstand kwam. Ook de vele andere supermarktklanten keken stomverbaasd op bij deze onwezenlijke crash.

    Meegesleurd
    Balans: tien gewonden, van wie er nog drie in het ziekenhuis moesten blijven een dag na de waanzinnige crash. Vooral Lupo Mario Hernandez (83) is er erg aan toe. Hij werd meegesleurd onder de wagen. Zijn vrouw Maria (81) werd ook zwaargewond, net als Gertrude Marley (86). "Als je de video van het incident bekijkt, dan mag het een wonder heten dat er geen doden vielen", zegt Jerry Crews van de Florida Highway Patrol.

    Gezin vlakbij ingang
    Enkele klanten ontsnapten echt maar op het nippertje aan de dood. Lasunda Hampton (33) zat ook aan de ingang met haar drie maanden oude baby Tysham Davis. Als bij wonder hield de baby slechts een bult op zijn hoofdje over aan dit hachelijke avontuur. Zijn moeder werd gewond door glasscherven aan haar voeten en benen. Ook haar 15-jarige dochter Marshanna Jones werd gewond. Ze moest genaaid worden met in totaal 32 hechtingen om gapende wonden aan haar benen, schouder en handen te dichten. Op de video is duidelijk te zien hoe het gezin vlakbij de ingang zit, wanneer de auto aan de dollemansrit door de supermarktdeur begint. Net als Lupo Hernandez, die even voordien de baby aan het knuffelen was, wordt de hele familie weggemaaid door de Toyota.

    Als bowlingkegels
    Lasunda Hampton is blij dat ze het allemaal nog kan navertellen. "Ze maaide gewoon iedereen weg zoals bowlingkegels. De oudere man die naast me zat, werd meegesleurd onder de wagen. Mijn kinderen en ik werden eerst weggemaaid en dan volgde de rest. We werden gewoon uit de weg geslingerd."

    Auto optillen
    De Publix-beenhouwerijverantwoordelijke Dan Schill vervulde een belangrijke rol bij het helpen van de slachtoffers. Hij trommelde snel een aantal mensen op om de auto op te tillen en Lupo Hernandez uit zijn hachelijke positie te bevrijden. Ook Marshanna Jones, Hamptons 15-jarige dochter die aan de geramde deur stond, belandde onder de wagen. "Ik probeerde vruchteloos om vanonder de auto te kruipen. Daardoor sneed ik mijn vinger. Ik drukte hard op de wonde en sloot mijn ogen. Toen ik ze weer opendeed, zag ik enkel de baby. Gelukkig bleef die in zijn kinderwagen geklemd zitten en zo bleef hij buiten een bult ongedeerd."

    Vliegtuigje
    De supermarkt bleef de hele dag gesloten na de crash. De schade was aanzienlijk. Pas een dag later kon de winkel weer open gaan met een voorlopig houten deur aan de ingang. De Publix-supermarkten krijgen het overigens heel zwaar te verduren de laatste tijd, want amper twee weken geleden vielen er vijf gewonden toen een vliegtuigje crashte op de Publix-winkel in DeLand. Die Publix zal nog vele maanden gesloten blijven.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip stopt voorzitterschap
     

    Filip Dewinter dient morgen zijn ontslag in als fractieleider van het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement. Dat kondigde hij vandaag aan in De Zevende Dag. Hij doet dit naar eigen zeggen om zich volledig op Antwerpen te kunnen concentreren met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen.

    Geen kat die gelooft dat de werkelijk reden is. De Winter ligt niet meer goed in de partij na het overlijden van Morel en het opstappen van Frank Van Hecke. Wellicht werd de situatie onhoudbaar. 

    Dewinter is net als uittredend burgermeester Patrick Janssens en N-VA-voorzitter Bart De Wever lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Janssens trekt de sp.a-CD&V-lijst.

    Dat De Wever niet met Vlaams Belang een coalitie wil sluiten in Antwerpen omdat de harde lijn van Dewinter het heeft gehaald, is volgens Filip Dewinter "gemakkelijk" en een poging om de Vlaams Belangkiezer te charmeren. "Filip Dewinter is zo de stok om de hond te kunnen slaan", aldus nog het Vlaams Belangkopstuk.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valse Miet Smet in Zevende Dag
    Daarnet was de oud-kopvrouw van CD&V Miet Smet te zien. We kennen haar als een minzame politica, maar ook als de vrouw die Wilfried Martens van zijn troon stootte voor het lijsttrekkerschap van Europa. Raar maar waar werden Martens en Smet een koppel en zijn ze op latere leeftijd met elkaar getrouwd.

    Maar Smet is vandaag in mijn achting gedaald. Het was écht niet nodig dat ze nog eens het mes in de wonde omdraaide in het dossier van Pol Van den Driessche. Ze verklaarde dat een Burgemeester toch onbesproken moest zijn. Blijkbaar was ze vergeten dat haar streekgenote Burgemeester Ilse Uyttersprot van Aalst nog maar enkele maanden geleden op internet stond te poepen. 
    En vals werd ze echt toen haar gevraagd werd of ze dacht dat de timing van deze publieke afrekening iets te maken had met de nakende gemeenteraadsverkiezingen. Dan antwoordde ze kordaat dat de verkiezingen "niets te maken hebben met de aantijgingen". Geen kat die dat gelooft.

    Wat betreft het dossier van Van den Driessche. Ik geloof nooit dat de oud-CD&V politicus jarenlang vrouwen verkrachtte of aanrandde zonder dat er een haan naar kraaide. Wat wel juist zal zijn is het feit dat hij losse handjes had en sommige vrouwen heeft proberen kussen. Maar eerlijk gezegd, ik begrijp het niet goed niet meer. We leven in een maatschappij waar vrouwtjesdieren en mannetjesdieren elkaar trachten te ontmoeten met als doel het vormen van een gezin met kinderen als gevolg. Hoe kan een man of een vrouw aan een partner geraken indien we geen initiatieven meer mogen nemen? En wat is er gebeurd? Pol Van den Driessche is met een collega gaan eten en heeft ze nadien proberen te kussen. Welke man in Vlaanderen heeft nu nog nooit een vrouw proberen kussen? En als je dan bot vangt, tja dan loop je een spreekwoordelijk blauwtje op. Is dat hetzelfde als "DSK" die een dienstmeisje probeerde te verkrachten? 

    Indien men één jaar of twee jaar geleden met dit verhaal was afgekomen, dan zou ik er meer geloofwaardigheid aan gegeven hebben. Maar nu, vlak voor de verkiezingen is het natuurlijk een gemeen spelletje politiek. En dat iemand als een Miet Smet daaraan mee doet is echt zielig.

    Echt belachelijk werd Miet Smet toen ze vertelde dat ze meegedaan had met de naaktkalender. Eerst de eerzame seut uithangen in het dossier van Van den Driessche en dan zelf Uw tetten tonen in een naaktkalender. Hoe ongeloofwaardag kan iemand zijn? Deze maatschappij draait volledig door. Enerzijds mag veel of bijna alles en anderzijds wordt men onverdraagzaam. Men kan geen water met vuur verzoenen. 

    Als ik haar nog eens tegenkom op restaurant in Lokeren zal ik het haar in haar gezicht zeggen 



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pol Van Den Driessche is DSK van Vlaanderen
     

    Opmerkelijke titel in Humo deze week: voormalig CD&V-senator Pol Van Den Driessche wordt vergeleken met Dominique Strauss-Kahn, tot vorig jaar directeur-generaal van het IMF en intussen vooral bekend door beschuldigingen van verkrachting. Ook Van Den Driessche zou losse handjes gehad hebben.

    Van Den Driessche blijkt zich al twintig jaar schuldig te maken aan seksuele intimidatie. Het ging van een poging tot kus tot het leggen van zijn hand tussen de benen van een vrouwelijk slachtoffer. De journalist van Humo baseerde de beschuldigingen op getuigenissen van verschillende vrouwen.

    Pol Van Den Driessche reageerde dat de vrouwen nooit klacht ingediend hebben. Van Den Driessche zal klacht indienen wegens laster en eerroof.

    Geen politieke afrekening
    CD&V-voorzitter Wouter Beke ontkent intussen "met kracht" elke insinuatie dat CD&V de hand zou hebben in het artikel. "CD&V bekampt concullega's met argumenten, niet met verhalen uit hun privéleven", stelt Beke. In enkele kranten suggereerde de voorzitter van N-VA Brugge dat CD&V betrokken is bij de beschuldigingen, "en meer bepaald vanuit ACW-hoek".

    Beke merkt op dat reeds in de periode dat de Brugse politicus voor CD&V in de senaat zetelde, elementen opdoken uit het verhaal. "Toen werd op geen enkele manier geïnsinueerd dat die berichtgeving politiek gestuurd was. Wat CD&V betreft, is dat vandaag niet anders. Het is dus te goedkoop dit artikel af te doen als een politieke afrekening. De publicatie van vandaag is wat ons betreft een zaak tussen de Brugse politicus en het weekblad", besluit de CD&V-voorzitter.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POLITIE STEELT PORTEFEUILLE

    Hetgeen iedereen al lang wist, wordt nu bevestigd: De politie durft stelen! Het VRT-Programma VOLT deed de proef op de som. Maar liefst 30% van de verloren voorwerpen werden op het politiekantoor gestolen.

    Enkele jaren geleden ontmoette ik een korpshoofd van politie (van een middelgrote Vlaamse stad). De man had voor minstens 25.000 euro aan briljanten juwelen bij zich. Juwelen van een zekere ouderdom. Een volledige set met halssnoer, armband oorringen, alles volledig in diamant. Dergelijke juwelen vindt men bij grote industriëlen en adel, maar niet bij een politie-ambtenaar. Over de oorsprong van de juwelen bleef de man duister, maar het was mij duidelijk dat hij deze onrechtmatig had verworven. Hij was geïnteresseerd om deze juwelen te verkopen.

    Later zag ik hetzelfde korpshoofd een paal naast een aangeplante boom uit de grond trekken in zijn straat. Blijkbaar wou hij die paal gebruiken voor privédoeleinden. Niemand die iets durfde te zeggen tegen deze man van de Wet. Oude vrouwtjes hielp hij bij het leegmaken van hun woning. Altijd werd er iets gestolen. Bij een bepaalde woning verdween een kist chateau Margeaux...In zijn omgeving wist iedereen hoe het zat en niemand die durfde optreden. Als officier ging hij op 53 jarige leeftijd op pensioen en trekt nu elke maand wellicht 3.000 euro.

    Waarom stelen politiemensen van groot tot laag? Misschien omdat velen een slechte opvoeding hebben gekregen. Het is altijd een beetje het verhaal van de stroper en de opzichter. Vele politiemensen komen uit een marginaal milieu en kennen dus de knepen van het vak. Maar er spelen nog andere elementen: Misschien beginnen sommige politiemannen hun carrière vol goede ideeën, maar worden dan geconfronteerd met de harde realiteit van het politiewezen: De interne afrekeningen, het profitariaat, het slecht werkend gerecht, de onopgeloste misdrijven. En op de lange duur verrot de sfeer. En dan kan je meedoen of vertrekken.  











    Gevonden portefeuille gestolen op politiekantoor



    Binnenland
    Een portefeuille die een 'eerlijke vinder' had afgegeven bij de politie in Gent, is op datzelfde politiekantoor gestolen. Ook twee andere gevonden portefeuilles verdwenen spoorloos.

    Medewerkers van het VRT-programma Volt gingen in een undercoverreportage tien 'gevonden' portefeuilles naar de politie brengen. Er zaten papieren in, samen met 150 euro. Zeven ervan kwamen bij de rechtmatige eigenaar terecht, twee andere portefeuilles zijn spoorloos verdwenen en de laatste blijkt gestolen.

    Een van de redactiemedewerkers van Volt kreeg al snel een telefoontje met de melding dat zijn portefeuille gevonden was. Maar toen hij zijn portefeuille enkele dagen later op het kantoor in Ekkergem kwam afhalen, was die niet meer te vinden. De Gentse politie heeft ondertussen toegeven dat de portefeuille gestolen is. Het geld werd wel teruggegeven.

    De Gentse politie zit verveeld met de zaak. De portefeuille werd "op een niet-beveiligde plaats bewaard". "Als we de dief vinden, zal die er niet makkelijk vanaf komen", zegt woordvoerder Manuel Gonzalez.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Afrika
    De president werd onlangs 70.

    President Jacob Zuma van Zuid-Afrika trouwt het komende weekeinde met zijn vierde vrouw. Het huwelijk met zijn verloofde Bongi Ngema wordt voltrokken in Nkandla in de provincie KwaZulu-Natal, waar de Zuma's vandaan komen.

    Zuma met zijn verloofde, Bongi Ngema. © epa.

    Het is het zesde huwelijk van de president, een bekende polygamist. Hij scheidde van Nkosazana Dlamini-Zuma, nu kandidaat voor de hoogste post bij de Afrikaanse Unie, in 1998. Een andere vrouw pleegde zelfmoord in 2000.

    Zuma werd dinsdag 70 jaar, en zou ongeveer 20 kinderen hebben verwekt. Bij Ngema, die hem vorig jaar vergezelde tijdens een bezoek aan de G20 in Zuid-Korea, heeft hij een zoon van 3 jaar. Volgens zijn woordvoerder betaalt Zuma zelf alle kosten.

    Zuma's betrekkingen met vrouwen hebben eerder ophef gewekt. Hij werd in 2006 vrijgesproken van verkrachting.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Afrika gaat ten onder
    Zuid-Afrika gaat de zogenaamde kolonialistische straatnamen veranderen. Niets nieuws onder de zon. Want alle zwarte regimes hebben in het verleden de banden met het verleden willen doorknippen. Alsof alles voordien slecht was en het nu allemaal veel beter gaat. Een schoolvoorbeeld is de Zaïrisering onder Mobutu. Het draaide natuurlijk ook uit op een flop. Eerst begint men met de namen te afrikaniseren, nadien valt men de economie aan.

    Hebben de zwarte machthebbers dan niets geleerd uit het verleden?
    Nochtans moet men in Zuid-Afrika niet ver kijken om te zien tot wat dergelijke politiek leidt. Buurland Zimbabwe is onder het regime van Mugabe weggezakt tot een rampzalig derdewereldland. Nochtans was het tot in de jaren zeventig van vorige eeuw een welvarend land met een zeer goed werkende landbouw. Maar Mugabe was net zo stompzinnig als vele andere Afrikaanse leiders. Hij verdeelde de goedwerkende landbouwbedrijven onder de zwarten. Na enkele jaren vond men er niets van terug in de rimboe. Maar voor vele afrikanen is er geen vuiltje aan de lucht.

    Nog maar net enkele dagen geleden verklaarde de laatste blanke president van Zuid-Afrika Frederik Willem De Klerk in een lezing dat hij "bedrogen" is door ANC-leider Mandela. Hij noemde hem politiek oneerlijk en brutaal. Dat kan tellen voor iemand die de Nobelprijs voor de vrede gekregen heeft.

    West-Europa lijkt ook maar niet te leren uit het verleden. Met onze socialistische en pacifistische kijk op de wereld durven we ons nergens meer mee te bemoeien. Nochtans hebben wij meer nood dan anderen aan de grondstoffen in de Afrikaanse bodem. En van een goeddraaiende economie wordt iedereen beter: Afrikaan en Europeaan. Maar we durven niet op onze strepen staan. Indien de Afrikanen hun continent om zeep helpen is dat "hun zaak". Maar indien er burgeroorlogen zijn en hongersnood heerst, vraagt men ons massaal in de zak te tasten. Want dan zijn we weer eens moreel verantwoordelijk. Wij moeten als land opdraaien voor de duizenden Afrikaanse vluchtelingen en gelukzoekers. Ook dat zou onze morele plicht zijn.

    Waar zitten toch die lucide geesten in onze politiek? In China maakt men er niet veel woorden aan vuil. Indien men grondstoffen nodig heeft dan doet men met elk regime zaken. China is Afrika aan het veroveren en wij doen natuurlijk niets.

    Ik heb het al vele keren geschreven in mijn Blog. De Verenigde Naties op de EU zou perfect een lijst kunnen opstellen waaraan een land moet voldoen om als volwaardig land te worden erkend. Een land zou een minimum van gezondsheidszorg en opleiding moeten kunnen voorzien voor haar bevolking, ook een minimum van sociale zekerheid. Indien een land daar niet aan voldoet zou het moeten worden opengesteld voor landen die die normen wel halen. Zoals een failliet bedrijf onder curatele wordt geplaatst, zo zouden rampzalige landen onder internationaal toezicht moeten worden geplaatst tot het land op de goede sporen terecht is gekomen. Ondertussen zouden Europeanen en Westerlingen het land kunnen helpen ontwikkelen, waarbij het Westen en de Afrikanen er beter van worden.

    Natuurlijk dat socialisten dergelijke politiek als neo-kolonialistisch zouden bestempelen, maar het Westers "socialistische beleid" heeft tot op heden volledig gefaald. En daar kan men ook niet om heen. Het is stilaan tijd om het roer om te gooien. Zuid-Afrika kan nu nog een rol van betekenis spelen in Afrika. Maar als we de huidige corrupte leiders laten doen, zal ook dat binnen één generatie afgelopen zijn... 




    Beatrixstraat in Pretoria.

    Het gemeentebestuur van Zuid-Afrika's bestuurlijke hoofdstad Pretoria wil 27 'aanstootgevende' straatnamen die verwijzen naar het koloniale en het apartheidsverleden van Zuid-Afrika, een naamsverandering laten ondergaan. Op die lijst prijken onder meer de Beatrixstraat en de Koningin Wilhelmina Avenue, de laan waaraan toevallig ook de Nederlandse ambassade is gevestigd.

    Wanneer precies de 27 straatnamen worden gewijzigd, is nog niet bekend. Volgende week hoopt de gemeenteraad de definitieve lijst bekend te kunnen maken.

    De nieuwe namen voor de 27 beoogde straten zijn een compromis waarin het regerende ANC en de oppositiepartijen in de gemeenteraad zich kunnen vinden na een 8 jaar durend getouwtrek over een nieuwe naam voor Pretoria. De bestuurlijke hoofdstad zou Tshwane moeten gaan heten, maar daartegen kwam zo veel verzet dat het ANC zich nu heeft neergelegd bij het handhaven van de naam Pretoria in ruil voor 27 nieuwe straatnamen.

    Beatrixstraat
    Zo zal de Voortrekkersstraat worden vernoemd naar Steve Biko, de legendarische voorvechter van het zwarte bewustzijn, Beatrixstraat komt in aanmerking voor de apartheidsstrijder Solomon Mahlangu. De Generaal Louis Botha Rijlaan zal worden vernoemd naar January Masilela, een voormalig lid van de gewapende vleugel van het ANC die, zo meldde de Afrikaanstalige krant Beeld, in 2008 onder verdachte omstandigheden bij een auto-ongeluk om het leven kwam.

    Een deel van Pretoria's langste straat, de Kerkstraat, zal worden omgedoopt in Helen Josephstraat. Hendrik Verwoerd zal zijn naam moeten prijsgeven aan de vooruitstrevende calvinistische theoloog professor Johan Heyns die in 1994 werd vermoord.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte kuisvrouw
     

    Wie eens wat anders wil in het huishouden, kan sinds kort in de Amerikaanse staat Texas de diensten inschakelen van de Fantasy Maid Service, die op afroep naakte of schaars geklede werksters levert. De politie betwijfelt of de service legaal is en overweegt maatregelen.

    De Fantasy Maid Service, gevestigd in de plaats Lubbock, is opgericht door de 26-jarige Melissa Borrett. Voor 100 dollar per uur komt zij, of een van haar medewerkers, schoonmaakwerkzaamheden verrichten. Twee werksters tegelijk kosten 150 dollar per uur.

    Gat in de markt
    Borrett ziet deze wijze van dienstverlening als gat in de markt. Ze zegt de service te hebben opgericht omdat het voor haar als jonge, alleenstaande moeder onmogelijk is om op een andere manier de eindjes aan elkaar te knopen. Tegen de zender ABC zei ze het een tijdje te hebben geprobeerd als paaldanseres in een nachtclub, maar die bezigheid bleek moeilijk te verenigen met verantwoord moederschap.

    Tegen de wet
    De politie in Lubbock zei tegen de omroep dat de diensten van Fantasy Maid Service indruisen tegen de wet omdat ze 'seksueel georiënteerd zijn'. Op overtreding staat een boete van 2000 dollar. Borrett voert evenwel aan dat ze een schoonmaakbedrijf heeft 'met een lollig tintje' en ziet een eventuele rechtszaak met vertrouwen tegemoet.

    Korting
    Op de
    website van Fantasy Maid Service staat dat medewerkers van justitie en politie korting krijgen op de tarieven van het bedrijf. Elders in de Verenigde Staten opereren soortgelijke diensten soms al jarenlang zonder noemenswaardige problemen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweelingszussen worden broers

    Al hun hele leven dromen ze ervan man te worden, en de 25-jarige Chinese tweelingzussen ondergaan samen een geslachtsoperatie om die droom in vervulling te brengen.

    De twee ondergingen al twee van drie operaties in een militair ziekenhuis in Shanghai. Volgens hun arts, Zhao Yede, zijn die succesvol verlopen.

    'Ze gaan nu hard werken om te kunnen sparen voor hun laatste operatie', voegde hij er aan toe.

    De zussen, uit de provincie Yunnan in Zuidwest-China, hebben altijd mannen willen zijn. Volgens hun artsen praatten en kleedden ze zich als mannen en hadden ze gezworen nooit als vrouw te zullen trouwen. Na een reeks psychologische en medische proeven, kregen ze groen licht om van geslacht te veranderen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby in mortuarium leeft nog
     

    Een vrouw uit Argentinië stond er op om haar overleden baby te zien en werd naar het mortuarium van het ziekenhuis gebracht. Hier ontdekte ze tot haar grote schrik dat het te vroeg geboren meisje, dat al 12 uur in de koeling had doorgebracht, tekens van leven vertoonde.

    Moeder Analia Bouter liet weten aan het tv-programma Todo Noticias dat ze dacht dat ze hallucineerde toen ze een zuchtje hoorde en tekens van leven zag. Volgens artsen verkeert het meisje nu in goede gezondheid.

    Het is een wonder, want het meisje kwam op drie april, drie maanden te vroeg ter wereld en bracht de eerste 12 uur van haar leven door in een lade in het mortuarium. Dokteren staan ook voor een raadsel. Er is een onderzoek gestart naar het incident.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaarlijvige
     

    Zo corpulent zijn dat je je eigen huis niet meer uitkan. Dat was er aan de hand met een zwaarlijvige Amerikaan uit Pennsylvania. De man weegt zo'n 272 kg en zat gevangen in zijn eigen huis. Er kwamen grote middelen zoals kettingzagen aan te pas om de hulpbehoevende kerel te bevrijden.

    De lokale politie, de brandweer en andere hulpdiensten moesten de handen in elkaar slaan om de lastige opdracht tot een goed einde te brengen. De obese man uit Upper Burrell in de Amerikaanse staat Pennsylvania had medische verzorging nodig maar kon zelf zijn huis niet meer uit. De politie sloeg eerste alle ramen aan diggelen maar kreeg geen teken van leven van de inwoner. De brandweer durfde zelf niet naar binnen gaan wegens "te giftig". Met elektrische kettingzagen werd er uiteindelijk een gat in de muur gemaakt.

    De zwaarlijvige werd vervolgens op een oplegger getakeld die hem naar het ziekenhuis bracht. "Zo ver had het nooit mogen komen", getuigt buurman Lee Hanyo. "Maar het voornaamste is dat hij bevrijd kon worden en oké is."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw die seks weigert is wreedaardig...

    Het hooggerechtshof van Delhi heeft geoordeeld dat het weigeren van seks aan de partner "wreedaardig" is. Volgens de rechter is seksweigering een gerechtvaardigde grond voor echtscheiding.

    Frigide vrouwen kunnen in India op niet veel begrip rekenen. Toch niet bij rechter Kailash Gambhir. "Het getuigenis van de man over zijn vrouw die nooit inging op zijn avances en er tijdens de betrekkingen bijlag als dood hout kon niet worden weerlegd", aldus de rechter.

    Het 'slachtoffer' had geklaagd over de bedprestaties van zijn wederhelft. Op hun huwelijksnacht wou ze niet met hem slapen en daarna amper tien tot vijftien keren op vijf maanden. De rechter vond de klachten voldoende om de echtscheiding toe te staan. "Het is vanzelfsprekend dat het bewust weigeren van seksuele betrekkingen zonder een gegronde reden neerkomt op wreedheid", leest men in zijn vonnis. "Seks is de basis van het huwelijk. Een huwelijk zonder seks is een gruwel."

    Het hooggerechtshof verwierp daarom het beroep dat de vrouw aantekende tegen de scheiding, die in 2001 al was uitgesproken door een lager gerechtshof. Het koppel was in 1991 in het huwelijksbootje gestapt.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitler had een zoon in Frankrijk...
    Phlippe Loret heeft twee portretten van zijn grootvader in zijn woonkamer in Saint-Quentin hangen. "Hitler maakt deel uit van mijn familie".

    Zijn oma was zestien toen ze, tijdens de Eerste Wereldoorlog, in de buurt van Lille een romance beleefde met de toen 28-jarige Duitse korporaal Adolf Hitler. Het Franse meisje beviel van een zoon, Jean-Marie Loret, die zijn kinderen later vertelde dat hun opa Adolf Hitler was. Philippe Loret is niet bepaald trots op zijn grootvader, maar ongelukkig maakt zijn afkomst hem ook niet. In zijn woonkamer in het Noord-Franse Saint-Quentin hangen zelfs twee portretten van de gruwelijkste dictator uit de geschiedenis. Philippe Loret, die 35 jaar als loodgieter voor de Franse luchtmacht werkte, ontmoette inmiddels een minnares van Hitler en de dochter van SS-leider Himmler. Nieuwe onthullingen staven zijn familiegeheim.

     
    Een boeiende dag vandaag. We bezochten het huis waar Hitler tijdens de vorige oorlog als korporaal verbleef. We ontmoetten er een vrouw die een kind van hem kreeg en ze vertelde ons dat Hitlers kind, een zoon, nu in het Franse leger tegen de Duitsers vecht
    De Britse soldaat Leonard Wilkes in zijn dagboek op 30 september 1944, na de landing in Normandië
     
    Hitler maakt deel uit van mijn familie, daarom hangt hij hier aan de muur. Het is niet mijn schuld dat ik zijn kleinkind ben of wat er allemaal in de oorlog is gebeurd. Wat hij heeft gedaan, daar heb ik niets mee te maken. Maar hij zal wel altijd familie blijven
    Philippe Loret
     
    Die wandelingen eindigden meestal slecht. Je vader begon steevast te speechen, maar ik verstond niets van wat hij zei. Hij sprak tegen een denkbeeldig publiek
    Charlotte Lobjoie tijdens haar ontboezeming tegenover haar zoon Jean-Marie
    Phlippe Loret op stap met zijn hond. Een Duitse herder, net als Hitlers hond Blondi. © TMZ.com.

    Philippe Loret herinnert het zich nog goed. Hij was zestien en zat, veertig jaar geleden, samen met zijn zes broers en zussen rond de tafel. Hun vader, Jean-Marie, onderbrak zijn kinderen en vertelde dat hun opa Adolf Hitler was.

    "Plots zei mijn vader: 'Kinderen, ik moet iets zeggen. Jullie grootvader is Adolf Hitler. We verstomden, we wisten niet hoe te reageren", verklaart Philippe Loret in de Daily Mail.

    Nieuwe onthullingen
    Tot vandaag lijkt het alsof Philippe niet weet hoe te reageren op zijn familiegeheim. Behalve zijn beste vrienden weet niemand dat hij de kleinzoon van Hitler is. Pas nu nieuwe onthullingen de stelling van wijlen zijn vader lijken te staven, praat Philippe Loret voor het eerst over zijn afkomst.

    Vorige maand bracht de Engelsman Alan Wilkes, de zoon van een van de eerste Britten die op D-Day op de stranden van Normandië landden, het dagboek van zijn vader Leonard uit. Daarin staat een passage die de bewering van Jean-Marie Loret, als zou hij de zoon van Hitler zijn, ondersteunt. Op 30 september 1944 schreef Leonard Wilkes: "Een boeiende dag vandaag. We bezochten het huis waar Hitler tijdens de vorige oorlog als korporaal verbleef. We ontmoetten er een vrouw die een kind van hem kreeg en ze vertelde ons dat Hitlers kind, een zoon, nu in het Franse leger tegen de Duitsers vecht".

    Die vrouw was Charlotte Lobjoie, en ze ontmoette Hitler in de zomer van 1917 in de buurt van Lille.

    Zelfde bloedgroep en handschrift
    Het verhaal van Hitlers geheime liefdeskind verdeelt historici al decennialang. Jean-Marie Loret overleed in 1985 op zijn 67ste. Twee maanden geleden leverde zijn advocaat François Gibault in het magazine Le Point bewijsstukken die zijn bewering staven. Tests wezen uit dat Jean-Marie hetzelfde bloedtype had als Hitler en ook zijn handschrift vertoont overeenkomsten met dat van de nazileider. Hitler had officieel echter geen kinderen en erkende Jean-Marie ook nooit.

    Hitler schilderde haar portret
    Maar documenten van het Duitse leger tonen aan dat Duitse officieren tijdens de Tweede Wereldoorlog enveloppes met geld naar Charlotte Lobjoie brachten. Na haar overlijden vond haar zoon Jean-Marie op haar zolder schilderijen van Hitler. Het portret van een vrouw dat Hitler in Duitsland maakte, lijkt precies op Charlotte.

    Daarnaast is er de opvallende fysieke gelijkenis tussen Hitler, Jean-Marie en diens zoon Philippe Loret: de gedeukte kin, de vierkante kaken. De zelfverklaarde kleinzoon van Hitler kamt zijn haar net als zijn grootvader en heeft ook een snor, wat toch wijst op enige trots over zijn afkomst. Dat blijkt ook bij de man thuis, waar in zijn woonkamer twee portretten van de Führer aan weerszijden van een stilleven van een vaas met bloemen hangen.

    Dat hij de kleinzoon is van de man die verantwoordelijk was voor de Holocaust, lijkt hem niet echt te deren. "Ik geloof dat ik de kleinzoon van Hitler ben. Natuurlijk ben ik dat, de bewijzen liegen niet. Als mensen het niet geloven, is dat hun probleem. Mijn vader heeft het me gezegd. Mijn moeder leeft nog en gelooft het ook. Hitler maakt deel uit van mijn familie, daarom hangt hij hier aan de muur. Het is niet mijn schuld dat ik zijn kleinkind ben of wat er allemaal in de oorlog is gebeurd. Wat hij heeft gedaan, daar heb ik niets mee te maken. Maar hij zal wel altijd familie blijven".

    "Toen ik het voor het eerst vernam, was ik enkel in meisjes geïnteresseerd, ik hechtte er dus niet veel belang aan. Ik wist wel wie Hitler was, ik had er op school over geleerd. Ik vertelde het niet aan mijn schoolvrienden. Dat waren hun zaken niet".

    "Ik trouwde in 1977 met Rosalyn, toen zij 19 was en ik 21. Aanvankelijk aanvaardde ze mijn afkomst niet, maar ze raakte er aan gewend. Véronique, mijn huidige partner, vond het ook moeilijk om te aanvaarden dat ik de kleinzoon van Hitler ben, maar ze vindt het niet erg omdat ze van me houdt".

    In tegenstelling tot Philippe, die meer dan veertig boeken over Hitler heeft gelezen en de dochter van Himmler ontmoette, heeft zijn vader Jean-Marie meer gekampt met zijn afkomst.

    "Tegen de tijd dat mijn vader ons vertelde dat Hitler zijn vader was, was hij daar trots op. Maar hij heeft er lang mee geworsteld. Hij nam er gaandeweg vrede mee", vertelt Philippe.

    Met drank overgoten avond in 1917
    In 1981 publiceerde Jean-Marie een boek, waarin hij onthult hoe zijn moeder hem in de jaren '20 opbiechtte wie zijn vader was. Charlotte vertelde haar zoon hoe die was verwekt tijdens een met drank overgoten avondje met Hitler in juni 1917.

    Hitler was toen met verlof in het stadje Fournes-in-Weppe, zowat tien kilometer ten oosten van Lille. Zij was zestien, hij 28. Hij sprak geen Frans, zij geen Duits. De twee gingen wandelen. Charlotte vertelde haar zoon: "Die wandelingen eindigden meestal slecht. Je vader begon steevast te speechen, maar ik verstond niets van wat hij zei. Hij sprak tegen een denkbeeldig publiek".

    Philippe: "Mijn vader zei me dat de relatie tussen zijn moeder en Hitler maar enkele maanden heeft geduurd. Hitler kwam in een gasaanval terecht en keerde terug naar Duitsland om te herstellen. Hij kwam een paar maanden terug en vertrok dan opnieuw naar Duitsland. Mijn oma heeft hem nooit meer gezien. Volgens mijn vader verklaarde mijn oma dat Hitler een goede minaar was, en lief was met haar. Maar hij was ook jaloers en had niet graag dat andere mannen naar haar lonkten".

    Volgens Philippe schilderde Hitler zijn oma Charlotte en heeft hij een kopie van dat schilderij. Het originele schilderij was ooit eigendom van een kunstverzamelaar uit Ieper maar zou nu in een privé-collectie zitten.

    Adoptie via non die Hitler kende
    Philippes vader Jean-Marie werd op 25 maart 1918 geboren in Seboncourt, op vijftien kilometer van Saint Quentin in Picardië. Maar de schande van een bastaardzoon deed Charlotte vluchten naar Parijs. Ze liet haar baby achter bij haar ouders. Toen Hitler vernam dat hij een zoon had, maakte hij plannen om voor het kind te zorgen. Toen Jean-Marie acht was en zijn grootmoeder overleed, werd hij geadopteerd door een welvarende en vrome familie, de Frizons.

    Philippe: "Die adoptie werd geregeld door een lokale non, zuster Théodosie, die Hitler kende. Vermoedelijk deed ze dat op verzoek van Hitler".

    Volgens de autobiografie van Jean-Marie was zuster Théodosie een Duitse non die aan het hoofd stond van de kliniek in Saint-Quentin waar Charlotte beviel. Hoe zuster Théodosie Hitler kende, is niet bekend. Maar vlak nadat Jean-Marie door de Frizons was geadopteerd, trok familiehoofd Fernand Frizon naar Frankfurt waar hij eigenaar werd van een groot gebouw zonder er een cent voor neer te tellen. Een jaar later verkocht Frizon het gebouw en met dat geld betaalde hij voor de opvoeding van Jean-Marie.

    Hitler met diens vermeende zoon Jean-Marie Loret.
     
    Mijn partner Véronique heeft het geheim gehouden voor haar vader omdat hij in 1938 geboren is en als kind ondervoed was. Hij was zijn hele leven ziek door wat hij in de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt. Hij zou nooit aanvaard hebben dat zijn dochter met een kleinzoon van Hitler was
    Philippe Loret
     
    De vrouw die ik ontmoette, was de minnares van Hitler. Ik wil haar naam niet onthullen. Maar ze zei me dat Hitler een zachte en goede minnaar was, precies zoals mijn grootmoeder zei
    Philippe Loret


    Weerzien in bezet Parijs
    Jean-Marie zou zijn moeder Charlotte tijdens de Bezetting terugzien in Parijs. Hij verbleef een week op haar appartement, en het was toen dat ze hem vertelde dat zijn vader Hitler was. Nog volgens Philippe slaagden Duitse officieren tijdens de Tweede Wereldoorlog erin Charlotte op te sporen en brachten ze haar geregeld geld.

    Charlotte overleed in 1951 en de daaropvolgende twintig jaar bewaarde Jean-Marie het geheim dat zijn moeder hem had onthuld.

    In 1954 scheidde Jean-Marie van zijn vrouw Jacqueline, die hij in 1940 had ontmoet. Het koppel had drie kinderen. Na enkele maanden trouwde hij met de 19-jarige Muguette Dubecq, de moeder van Philippe. Het koppel kreeg nog vijf dochters en twee zonen.

    Philippe: "Toen ik opgroeide, wist ik dat mijn grootouders aan vaders kant overleden waren maar ik dacht altijd dat ze Frans waren. Nu en dan hoorde ik mijn vader zeggen dat de Duitsers meer discipline hadden dan de Fransen, maar dat was het".

    Philippe werd loodgieter en werkte 34 jaar op de luchtmachtbasis in Cazaux, vlak bij Bordeaux. Met zijn vrouw Rosalyn kreeg hij twee zonen en een dochter. Hij heeft inmiddels zes kleinkinderen. Hij beweert dat zijn kinderen geen graten zien in hun connectie met Hitler, maar zij hebben het hun eigen kinderen nog niet verteld.

    Philippe: "Ze weten niet dat hun over-over-grootvader Hitler was. We willen niet dat ze op school gepest worden. Sommige mensen vinden dat moeilijk. Mijn partner Véronique heeft het geheim gehouden voor haar vader omdat hij in 1938 geboren is en als kind ondervoed was. Hij was zijn hele leven ziek door wat hij in de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt. Hij zou nooit aanvaard hebben dat zijn dochter met een kleinzoon van Hitler was".

    Philippe gelooft niet dat het kwaad hem genetisch is doorgegeven en maakt zich ook geen zorgen om de toekomst van zijn kinderen of kleinkinderen. "Mijn afkomst heeft geen effect op me gehad. Het kwaad wordt niet genetisch doorgegeven, dat geloof ik niet. Je bouwt je eigen leven. Ik ben mijn hele leven een plichtsgetrouwe Franse burger geweest, dat heb ik van mijn familie geleerd. Ik ben geen kwade mens, en ik heb niets te maken met wat Hitler heeft gedaan. Het was ook een andere tijd, we waren er niet bij. Misschien dwong zijn omgeving hem wel al die gruwelijke dingen te doen. Misschien wist hij zelfs niet wat er allemaal gebeurde".

    "Wat Hitler met de joden deed, was fout. Maar sommige dingen die hij deed, waren lovenswaardig. Hij bouwde Duitsland opnieuw op nadat het door het Verdrag van Versailles was ingestort. Hij liet wegen bouwen".

    Ontmoeting met dochter van Himmler
    Toch ging Philippe na de dood van zijn vader naar Munchen om er de dochter van Heinrich Himmler te ontmoeten, het hoofd van de SS die de Holocaust coördineerde. Philippe wil de naam van Himmlers dochter niet onthullen, maar aangenomen wordt dat het om Gudrun Birwitz gaat, die nu 81 is.

    "Zij geloofde dat ik de kleinzoon van Hitler was. In haar omgeving had ze immers opgevangen dat Hitler een Franse zoon had. Dat betekent dat zijn directe omgeving op de hoogte was van zijn geheime zoon".

    Gudrun Birwitz, één van de dochters van Himmler met wie Philippe Loret een ontmoeting zou hebben gehad. "Zij geloofde dat ik de kleinzoon van Hitler ben".


    Hitlers derde minnares
    Philippe beweert ook dat hij tijdens dezelfde trip één van Hitlers minnaressen heeft ontmoet. Historici zijn er altijd van uitgegaan dat Hitler slecht twee minnaressen heeft gehad: Eva Braun en Geli Raubal. Raubal overleed in 1931 en Braun stierf samen met Hitler in zijn bunker aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.

    Indien Philippes bewering klopt, betekent dat dat Hitler een derde minnares had die niemand kende en die tenminste tot midden de jaren tachtig in leven was. Philippe beweert dat hij haar ontmoette in Berchtesgaden en aan haar werd voorgesteld door Himmlers dochter.

    "Geschiedkundigen weten niet alles. Hitler had meer dan twee minnaressen. De vrouw die ik ontmoette, was de minnares van Hitler. Ik wil haar naam niet onthullen. Ze heeft immers een zoon, niet van Hitler, maar omwille van die man wil ik haar niet noemen. Maar ze zei me dat Hitler een zachte en goede minnaar was, precies zoals mijn grootmoeder zei".

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dominee

    In het Engelse Sheffield is een dominee in een lastig parket én in het hospitaal beland. Hij bood zich namelijk aan op de spoed van het Northern General Hospital met een aardappel in z'n aars.

    De geestelijke, een man van in de vijftig, verzekerde het verplegende personeel dat de patat zeker niet na een seksspelletje was beland waar ze was beland. De man had een perfecte uitleg voor wat hem was overkomen. Die willen we u zeker niet onthouden.

    Naakt gordijnen aan het ophangen
    Volgens verpleegster Trudi Watson verklaarde de man dat hij geheel in zijn blootje gordijnen aan het ophangen was in de keuken. "Het noodlot sloeg toe en en de man viel achterover, pal op de keukentafel waar toevallig een aardappel lag", schetst de vrouw het relaas.

    Uit de puree geholpen
    "Het is niet aan mij om te oordelen of dit verhaal al dan niet waar is", aldus nog Trudi Wilson. Feit is dat de dominee door middel van een operatie uit de puree werd geholpen, als we ons in dit geval deze beeldspraak mogen permitteren.

    Verpleegster Watson wist nog te vertellen dat ze niet voor de eerste keer werd geconfronteerd met mensen die opgezadeld zaten met een oneigenlijk voorwerp in hun derrière. "We hebben patiënten eerder al 'ontlast' van een komkommer, Russische popjes en een anjer", weet de verpleegkundige.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwarte chocolade is gezond
     

    Eten en diëten Vermageren door chocolade te eten. Het lijkt ongelofelijk, maar toch zit er een zekere waarheid in. Amerikaanse onderzoekers stelden namelijk vast dat de body mass index van zwarte chocolade-eters lager is dan die van anderen. Er zijn echter twee belangrijke voorwaarden: je moet de chocolade met mate eten én er een gezonde levensstijl op nahouden.

    Maar hoe kan dat? Iedereen weet toch dat chocolade enorm veel calorieën bevat? "Het geheim ligt in de werking van het metabolisme", zeggen de onderzoekers. "Die wordt bevorderd door het eten van zwarte chocolade."

    BMI
    Tot die conclusie kwamen ze na een onderzoek bij 1.000 personen, met een gemiddelde leeftijd van 57 jaar. Daaruit bleek dat het laagste BMI voorkwam bij mensen die gemiddeld twee keer per week chocolade aten én drie à vier keer per week gingen sporten. Mensen die minder vaak chocolade aten en even veel gingen sporten, hadden een hogere body mass index (BMI).

    "De ontdekking komt niet echt als een verrassing", zegt hoofdonderzoekster Beatrice Golomb van de Universiteit van Californië. 

    Beperken
    "Maar voor je elke dag een reep chocolade gaat eten, moet je wel onthouden dat die 200 calorieën aan suiker en verzadigde vetten bevat", herinnert Nancy Copperman ons, die niet betrokken was in de studie. "Beperk je gemiddeld tot 28 gram zwarte of suikerarme chocolade per dag", raadt zij aan.

    Maar met mate chocolade eten is dus niet zo slecht. Integendeel zelfs, want eerdere studies legden ook al andere gezondheidsvoordelen bloot. Zo is chocolade bijvoorbeeld rijk aan polyfenolen, krachtige en natuurlijke antioxidanten. Die beperken stress en verlagen het risico op hart- en vaatziekten, kanker en andere chronische ziekten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neergeschoten vogel blijkt vrouw

    In Colorado is de 49-jarige Derrill Rockwell veroordeeld tot vijf jaar voorwaardelijk. De man had in oktober vorig jaar een jonge vrouw met een rode hanenkam in het hoofd geschoten. "Een vergissing", sprak Rockwell in de rechtbank. "Ik dacht dat het een vogel was".

    De zogenaamde vogel, die had postgevat op een heuvel nabij het huis van Rockwell in Grand Junction, werkte de man danig op de zenuwen. Het 'beest' joeg zijn katten in de tuin op stang. Dus greep Rockwell naar zijn .22 en loste een schot om de gevederde lastpost te verjagen. De vogel vloog evenwel niet weg.

    Toen de man ging kijken wat er aan de hand was, hoorde hij een vrouwenstem, kreunend van de pijn. De vogel bleek een 23-jarige vrouw met een rood hanenkamkapsel en een schotwonde aan het hoofd.

    Niks mee te maken
    Later verklaarde Rockwell aan de politie dat hij een natte handdoek was gaan halen en die aan het slachtoffer had gegeven om het bloeden te stelpen. Nog volgens zijn versie zou hij met de vrouw naar het hospitaal zijn gereden en had hij daar zijn naam en telefoonnummer achtergelaten. Aan de verplegers zei Rockwell dat hij de gewonde vrouw had aangetroffen op de heuvel bij zijn huis. Verder zou hij niets met de zaak te maken gehad hebben.

    Nadat hij de jonge vrouw bij de spoedafdeling had gedropt, spoedde Rockwell zich naar huis en zou hij zijn geweer verstopt hebben. Pas zes dagen na het incident, bekende de kerel dat hij de vrouw had neergschoten, denkende dat haar opvallende kapsel een vogel was.

    Wedersamenstelling
    Na een grondig onderzoek, inclusief wedersamenstelling, kwamen de speurders tot de conclusie dat het slachtoffer gehurkt op de bewuste heuvel zat. Het schot dat haar rode haardos én hoofd raakte, werd afgevuurd vanop zo'n dertig meter.

    Roes uitslapen
    De politie heeft ook redenen om aan te nemen dat de vrouw haar roes lag uit te slapen op de heuvel. In de buurt werd bovendien een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Het slachtoffer kon na verzorging het ziekenhuis verlaten. Ze is ook met de noorderzon verdwenen en kwam niet getuigen in de rechtbank.

    Schadevergoeding
    Rockwell, van zijn kant, werd veroordeeld tot vijf jaar voorwaardelijk wegens verboden wapenbezit. Hij moet ook 10.000 dollar schadevergoeding betalen. De veroordeelde kreeg al in 1995 een wapenverbod opgelegd nadat hij een inbraakpoging had gepleegd.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW LAS VEGAS IN SPANJE

    De Amerikaanse casino-tycoon Sheldon Adelson denkt aan expansie over de grote plas. Als het van hem afhangt, verrijst er een 'Eurovegas' in Spanje: een perfecte kloon van de gokstad in Nevada.

    Casino-tycoon Sheldon Adelson © ap.

    Adelson, eigenaar van casino's in Las Vegas en Macau met een geschat vermogen van 25 miljard dollar, twijfelt nog of hij Eurovegas wil neerplanten in Barcelona of Madrid. Het complex zal bestaan uit zes casino's, twaalf hotels en golfbanen. Volgens een prognose zou het gokparadijs meer dan tien miljoen toeristen lokken en 250.000 Spanjaarden aan het werk zetten. In een land waar de crisis ongemeen hard toeslaat, klinkt dat als muziek in de oren.

    Maar Adelson stelt wel een reeks eisen vooraleer tot de bouw over te gaan. Zo wil hij een uitzondering op het rookverbod in de horeca verkrijgen en ontheven worden van allerlei sociale lasten. Linkse politici zijn alvast niet te spreken over het specifieke wensenlijstje van de tycoon. Maar ondanks dit protest lijkt de weg toch open te liggen voor Eurovegas.

    De Spaanse regering heeft alleen meegedeeld geen voorkeur te hebben met betrekking tot de locatie van het megaproject. Wellicht hakt Alderson nog voor de zomer zelf de knoop door.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verklede brandweermannen
    st

    De brandweerlieden uit Sedan, een stadje in Minnesota (VS), zijn momenteel een hit op YouTube. Verkleed als vrouwen blussen ze een in brand gevlogen pick-uptruck.

    Naar jaarlijkse traditie ruilden de brandweermannen hun uniform in voor jurken. Hiermee nemen ze deel aan een schoonheidswedstrijd waar geld wordt opgehaald voor nieuw materiaal. Maar toen ze zich klaar maakten voor de St. Patrick's Day parade vatte een wagen vuur.

    Het vuur verspreidde zich naar enkele andere voertuigen en de brandweermannen snelden ter hulp. Al renden ze daarbij hun rokken omhoog en hadden ze het moeilijk om de smalle bandjes van hun jurk op de juiste plaats houden. Het duurde gelukkig slechts een paar minuten om het vuur te blussen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIGRANTEN

    Bloso handhaaft in zijn domein in Hofstade (Zemst) de drastische veiligheidsmaatregelen die vorig jaar genomen werden na enkele zware incidenten met jongeren in de paasvakantie. Het inkomgeld wordt vanaf de start van het nieuwe seizoen begin april evenwel enkel nog gevraagd voor de strandzone, die hiertoe omheind werd. De rest van het domein is tijdens de openingsuren vrij toegankelijk.

    Meest opvallend vorig jaar was de invoering van een toegangstarief. De inkom voor inwoners van Zemst, Boortmeerbeek, Kampenhout en Steenokkerzeel bleef gratis. Daarnaast werd een tijdelijke afsluiting geplaatst rond het volledige domein, werd een identiteitscontrole ingevoerd voor alle bezoekers, werd het toezicht door een privébewakingsfirma en de inzet van de politie verhoogd en kwam er camerabewaking. Al deze maatregelen werden na afloop van het seizoen geëvalueerd met lokale overheden en middenveldorganisaties.

    Van begin april tot eind september 2012 geldt voor de strandzone een inkomtarief van 5 euro voor volwassen en 1 euro voor kinderen. Alle bezoekers dienen tevens een identiteitscontrole te ondergaan. De strandzone is enkel gratis toegankelijk voor de inwoners van Zemst met wie het Bloso een samenwerkingsovereenkomst sloot voor de realisatie en uitbating van sportaccomodaties in het domein. Bij slecht weer kan Bloso beslissen de toegang gratis te maken.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bijt politiehond

    In Israël is een man gearresteerd omdat hij een politiehond zou gebeten hebben. De viervoeter moest verzorgd worden door een dierenarts.

    Voor het begin van het merkwaardige verhaal moeten we naar Kfar Saba waar de hondenbijter werd gearresteerd omdat hij het contactverbod met zijn ex-echtgenote had overtreden. Toen de politie aankwam in de woning van de vrouw, dreigde haar ex om uit het raam te springen en bedreigde hij een agent met een schroevendraaier.

    Flinke knauw
    De woesteling werd overmeesterd en naar het politiebureau gebracht. Daar ging hij opnieuw door de rooie en werd een politiehond ingeschakeld om de onverlaat te bedaren. Het dier kon de kerel vloeren, maar die vond er niet beter op dan de hond een flinke knauw te geven. De hond was danig toegetakeld en moest verzorgd worden bij een veearts.

    Bovenop het verbreken van het contactverbod met zijn ex, wordt de kerel nu ook beschuldigd van het beledigen van een politieman in functie en het aanvallen van een politiehond. De man zegt zich niet te herinneren dat hij de hond zou gebeten hebben.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!