Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    27-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."DEWAEL WINT VELDSLAG"

    Dat blokletterde Het Laatste Nieuw vandaag. In het super tendentieuze artikel van de bevriende journalist konden we lezen dat al wat Jean-Marie Dedecker beweert larie en apenkool is. "Leugenachtig" stond er zelfs in een vette kop.

    Is Het Laatste Nieuwe de "Pravda" van de "open" VLD misschien? Dankzij de dikke boek van de moniteur met daarin de bestuursfuncties van de vetbetaalde heren politci komen we natuurlijk meer te weten.

    Open VLD zit gewoon in de raad van bestuur van Het Laatste Nieuws. Meester-cumuleerder Herman Decroo heeft er alvast een zitje in. En dat is natuurlijk het topje van de ijsberg. De grote bazen van de grootste gazet van Vlaanderen kunnen hun sympathie voor de liberalen weinig verloochenen en uiteindelijk krijg je dan van die gekleurde artikels die elke realiteitszin missen. De bevriende journalist mag zich minstens op een uitgebreid diner verwachten met de brave excellentie Dewael...

    Of de bevolking dat allemaal zal slikken is natuurlijk een ander paar mouwen. Gelukkig voor Jan Modaal vindt men meer objectieve berichtgeving in De Gazet van Antwerpen en De Standaard. Ook de VRT was eergisteren niet al te mals voor brave Patrick in Terzake.

    Als Patrick Dewael dit schandaal overleeft en zijn postje mag behouden dan heeft de Belgische democratie haar dieptepunt bereikt. Want zeg eens eerlijk, wat moet een excellentie nog uitspoken om zijn ontslag aan te bieden? Het ligt er vinderdik op dat het hier gaat over de zuiverste vorm van machtsmisbruik door de hoogst geplaatste personen van dit land. Wij betalen dit soort van ministers hun luxe, hun comfort, hun riant leven. Zij zijn aan ons verantwoording verschuldigd. Als dan alles in het honderd loopt, dienen zij hun verantwoordelijkheid te nemen. Hebben ze geen persoonlijke verantwoordelijkheid, dan is er op zijn minst de politieke verantwoordelijkheid! Daarmee uit, basta!

    Wordt hopelijk vervolgd...




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEWAELGATE V: Klacht Raad van State

    Quoquusquetandem?


    "BRUSSEL - Leden van de politievakbond NSPV stapten naar de Raad van State tegen de promotie van een gewezen adviseur op het kabinet-Dewael.

    Er loopt een procedure tegen de bevordering tot hoofdcommissaris van Chris Vanderlinden (51), de gewezen adviseur van de Cel Begroting en Personeel op het kabinet van minister Patrick Dewael van Binnenlandse Zaken (Open VLD). Dat is vrijdag uitgelekt. Zoals bekend hield Chris Vanderlinden de eer vorige woensdag al aan zichzelf door ontslag te nemen als adviseur op het kabinet-Dewael. De vakbond NSPV bevestigde vrijdag dat enkele individuele leden tegen zijn promotie naar de Raad van State stapten.

    Chris Vanderlinden werd via een koninklijk besluit van 5 augustus 2006 bevorderd tot hoofdcommissaris. Dat gebeurde met terugwerkende kracht tot 1 april 2004. Daardoor ontving Vanderlinden 25.000 euro netto aan achterstallige inkomsten én een nieuwe topwedde.

    Volgens collega's was zijn bevordering echter 'niet katholiek.' 'Het kan statutair niet. En het kb dat speciaal op zijn maat werd geschreven, verscheen nooit in het Staatsblad', volgens de vakbond. Pas in november 2006 werd zijn bevordering bekendgemaakt in een personeelsbulletin. De Raad van State verklaarde zich al onbevoegd. Er loopt intussen wel een nieuw geding bij het Grondwettelijk Hof tegen de bevordering van Vanderlinden.

    Het NSPV wijst Dewael met de vinger. 'Nu kan de minister niet langer zeggen dat hij misleid werd. Hij maakte zelf dat koninklijk besluit!' (bjm)



    Blz. 8 Vuur aan de schenen van Dewael en Leterme.



    (bjm)"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEWAELGATE IV

    BRUSSEL - Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael heeft vrijdag in de Kamer herhaald dat hij geen reden ziet om ontslag te nemen. Hij werd in de commissie Binnenlandse Zaken andermaal zwaar aangepakt door de oppositie. Die vroeg de minister dat hij de eer aan zichzelf zou laten.

    Tijdens het debat kwamen heel wat elementen terug die vorige week reeds ter sprake kwamen bij de interpellaties in de commissie. De minister kondigde dan ook aan dat hij veel zou herhalen wat hij vorige week reeds gezegd had.

    Voor Patrick Dewael betekent politieke verantwoordelijkheid 'dat, vanaf het ogenblik dat men kennis neemt van feiten die niet kunnen en die zelfs gaan tot mogelijk strabare feiten men daar tegen optreedt. Een politieke verantwoordelijke neemt maatregelen. Wat ik in de voorbije dagen gedaan heb en zal blijven doen'.

    Daarnaast kwam ook de mail ter sprake van (gewezen) adjunct-kabinetschef Paul Van Tigchelt van 16 februari aan inspecteur-generaal Guido Van Wymersch over de benoeming van Christa Debeck, die vrijdag in de krant stond.

    Die mail bewijst volgens de minister dat hij niet op de hoogte was van de constructie die opgezet werd om zijn partijgenote te benoemen bij de Algemene Inspectie (AIG). De oppositie volgde de minister niet in zijn redenering.

    avb


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEWAELGATE DEEL III

    "BRUSSEL - Interview PATRICK DEWAEL WEERT ZICH ALS DUIVEL IN WIJWATERVAT 'Met de hand op het hart: ik wist van niks.' De minister van Binnenlandse Zaken zegt het met volle overtuiging. 'De architect van heel deze constructie is de betrokkene zelf', zegt hij. Met andere woorden: zijn voormalige medewerkster Christa Debeck zou iedereen zover hebben gekregen haar benoeming te regelen.

    Van onze redacteur



    Patrick Dewael dreigt te struikelen over de benoeming van Christa Debeck, Open VLD-politica en voormalig medewerkster van de minister. Voor haar hebben kabinetsmedewerkers en de top van de Algemene Inspectie een functie uitgevonden, en haar benoemd op basis van een vervalste examenuitslag. Dat heeft het Comité P blootgelegd.

    Geen fraai beeld, en Dewael ontkent niet dat Debeck op die manier is benoemd. 'Alleen was ik daarvan niet op de hoogte. Ik heb alleen maar het eindresultaat gezien. Ik heb haar benoeming onder mijn neus geschoven gekregen, en ondertekend, net zoals ik dagelijks met tientallen dossiers doe. Maar voordien wist ik van niets.'

    Uit de e-mail aan Guido Van Wymersch blijkt dat uw rechterhand, Paul Van Tigchelt, daarover instructies heeft gegeven. Vreemd dat u daarvan niet wist.

    'Als Van Tigchelt toen had geweten wat we nu weten, dan had hij me daarover ingelicht. Hij wist namelijk niets van het vervalste examen. Verder vond hij het op dat moment niet nodig me in te lichten, omdat hij niets onwettigs deed. Dat was ook niet zo, maar achteraf bekeken heeft hij een inschattingsfout gemaakt, zegt hij zelf, en dus trekt hij zijn conclusies. Hij had de informatie zien passeren, ik niet.'

    Zijn rol was toch groter dan 'zien passeren'? Uit de mail blijkt dat hij de instructies gaf.

    'Dat is niet bewezen. Hij was erin betrokken, maar het is allemaal subtiel.'

    Er moet toch iemand als eerste op het idee zijn gekomen om Debeck op die manier te benoemen?

    'De architect van de constructie is de betrokkene zelf. Dat bleek ook uit de rapporten van het Comité P: mevrouw Debeck heeft misbruik gemaakt van haar kabinetspositie om zelf voordelen te bekomen.'

    U vindt niet dat deze zaak een reden is om ontslag te nemen als minister van Binnenlandse Zaken?

    'Om te beginnen heeft niemand van mijn kabinet zich aan onwettige zaken bezondigd. Tegen wie loopt een strafonderzoek voor schriftvervalsing? Niet tegen mijn kabinetsmedewerkers, maar wel tegen Luc Closset.'

    Is volgens u Closset, de topman van de Algemene Inspectie, de grote schuldige?

    'Ofwel stond Closset niet achter de benoeming, en dan had hij een onderhoud met mij moeten aanvragen. Ofwel stond hij er wel achter. Ik stel alleen maar vast dat mijnheer Closset bij mij nooit een onderhoud heeft aangevraagd.'

    Maar ook uw medewerkers waren minstens op de hoogte. Moet u dan niet uw politieke verantwoordelijkheid nemen?

    'Kijk, we hebben het hier over de benoeming van één vrouw. Mocht mevrouw Debeck een terroriste zijn geweest die vrij ons land was binnengekomen, dan zou ik ontslag hebben genomen (Dewael verwijst naar Walid Khaled, waarvoor Mark Eyskens onder vuur lag als minister van Buitenlandse Zaken, red.). Er wordt ook verwezen naar het ontslag van Louis Tobback na de dood van Semira Adamu. Maar we hebben het wel over een dode, en Tobback had daar zelf moeite mee. En het ontslag van Johan Vande Lanotte en Stefaan De Clerck na de ontsnapping van Marc Dutroux. Maar op dat moment was Dutroux staatsvijand nummer één in België. Dat is toch allemaal van een heel andere orde dan de benoeming van één vrouw.'

    Er is nu gebleken dat Paul Van Tigchelt, jarenlang uw rechterhand, informatie heeft achtergehouden. Hij heeft uw vertrouwen beschaamd. Wat doet dat met u als mens?

    'Dat is emotioneel natuurlijk heel erg. Ik neem akte van zijn beslissing. Maar ik begrijp hem wel. Hij was ervan overtuigd dat wat hij deed, niet onwettig was, en dat hij me niet moest inlichten.'

    'Over de opportuniteit daarvan kunnen vragen worden gesteld, maar niet over de wettigheid. Geen enkele van mijn medewerkers heeft meegewerkt aan een illegale constructie.'



    Pieter Lesaffer"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEWAELGATE: Christa Debeck

    Hoe laag kan een excellentie vallen? Met Patrick Dewael bereikt onze democratie een absoluut dieptepunt. Deze man zit tot over zijn oren in de problemen en denkt er niet aan om op te stappen. Ondertussen moeten zijn naaste medewerkers hun ontslag indienen om zijn vel te redden. (Deze zullen wel gerecupereerd worden als de storm is gaan luwen.)
    Met een degelijke regering en regeringsleider zou zoiets niet pakken, maar we zitten spijtig genoeg met een knoeiboel op het hoogste niveau. Voor Dewael komt dit nu goed uit. Hij kan zich bijna alles veroorloven en niemand die hem tot ontslag kan dwingen.
    Ik hoop dat onze samenleving toch over een minimum aan veerkracht bezit om ordinaire foefelaars aan de kant te kunnen zetten. Wordt zeker vervolgd... 



    "SP.A, Vlaams Belang, LDD, Groen!, N-VA, allemaal eisen ze het ontslag van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open VLD). Aanleiding zijn de uitspraken van de geschorste inspecteur-generaal Luc Closset. Volgens hem gaf het kabinet-Dewael per mail de opdracht om op een onwettige manier iemand van het kabinet te benoemen bij zijn dienst. Ofwel wist Dewael daarvan, en is hij verantwoordelijk. Ofwel pleegden zijn medewerkers achter zijn rug schriftvervalsing, en komt hij ook in het nauw. Als reactie op Clossets uitspraken stapte Dewaels adjunct-kabinetschef Paul Van Tichelt al op, maar dat volstaat niet voor de oppositie. Open VLD blijft achter zijn minister staan.

    In een mededeling stelde Closset gisteren glashelder dat de diensten van de Algemene Inspectie nauwgezet de instructies hebben gevolgd die ze via mail hadden ontvangen van drie leden van het kabinet. Closset heeft die mails.

    Dewael kon niet anders dan zijn adjunct-kabinetschef en rechterhand Paul Van Tichelt en adviseur Chris Vanderlingen laten gaan, in de hoop zo zelf te kunnen aanblijven en de schuld door te schuiven naar medewerkers.

    'Als Dewael, zoals hij beweert, niet op de hoogte is van het doen en laten van zijn eigen adjunct-kabinetschef , één van zijn meest naaste medewerkers, waar is een minister dan wel van op de hoogte? Het is duidelijk dat Patrick Dewael in dit dossier de volledige politieke verantwoordelijkheid draagt. Zijn ontslag is de enige logische conclusie', zegt Flor Van Noppen van N-VA.

    'Onhoudbaar'

    'De positie van Dewael wordt onhoudbaar, indien het klopt dat kabinetsmedewerkers van de minister aan het opzetten van een onwettige constructie zouden hebben meegewerkt of daartoe de opdracht zouden hebben gegeven', zegt SP.A-fractieleider Peter Vanvelthoven.

    'Dewael heeft tijdens de vorige vergadering van de commissie Binnenlandse Zaken ontkend dat iemand van zijn kabinet instructies aan Closset zou hebben gegeven tot het opzetten van de onwettige constructie om Christa Debeck, een Open VLD-madataris en kabinetsmedewerker te benoemen.'

    'Het is volstrekt onmogelijk om nog aan te blijven als minister, als zijn woordvoerder en rechterhand dingen onwettelijk daden stelt ten behoeve van een kabinetsmedewerker. Dat Dewael hiervan niet op de hoogte is, is niet vol te houden. Anders is hij een minister die nooit op zijn kabinet komt', zegt Flip De Man, Vlaams Belang-kamerlid.

    'Graaicultuur'

    De oppositie vraagt nu collectief dat Dewael gaat. Allemaal willen ze morgen Dewael in de Kamer ondervragen, en eisen ze de mails van het kabinet over in te kijken. 'De positie van minister Dewael is onhoudbaar na de uitspraken van Closset', zegt LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker, die het ontslag van minister Dewael eist. 'Minister Dewael is verantwoordelijk voor de benoemingscarrousel en graaicultuur die bij de top van de politie is ontstaan.'

    Het ontslag van de naaste kabinetsleden van minister Dewael gaat ook voor Dedecker niet ver genoeg. 'Ze zijn niet meer dan zondebokken in een poging om het vel van Dewael te redden. Het moet nu toch wel duidelijk zijn dat hij zijn politieke verantwoordelijkheid neemt en ontslag neemt. Beweren dat hij misleid werd, houdt dan ook geen steek.'

    'Rechtstreeks verantwoordelijk'

    Ook Groen! eist opnieuw het ontslag van Dewael (Open VLD). 'De minister kan nu niet langer zijn politieke verantwoordelijkheid ontkennen en moet ook ontslag nemen. Wat op zijn kabinet gebeurt, is zijn rechtstreekse verantwoordelijkheid', zegt Groen! -kamerlid Stefaan Van Hecke.

    Het is ondertussen nog niet zeker dat minister Dewael vrijdag in de kamercommissie Binnenlandse Zaken uitleg komt geven over het ontslag van de 2 kabinetsmedewerkers. 'In de loop van de dag verwachten we hierover meer duidelijkheid', zegt woordvoerster Tine Jacobs. In de huidige omstandigheden zou het politiek ongezien zijn dat de Open VLD-vicepremier zich niet vertoont in de Kamer.

    Steun

    Open VLD blijft ondertussen zijn minister voluit steunen. 'Dewael neemt zijn verantwoordelijkheid door de mensen, die zaken hebben gedaan die niet kunnen, op een gepaste manier te sanctioneren. Op zich gaat het ook niet om strafbare feiten of schriftvervalsing, dat mogen we niet vergeten. Wij blijven absoluut achter onze vice-premier staan', zegt partijwoordvoerder Tom Ongena vanmiddag.

    wov


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Humor uit de oude doos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoe groot is Jean-Marie Dedecker volgens het Nieuwsblad?
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELGISCHE WATERGATE: DEWAEL !

    Iedereen herinnert zich wel het Watergateschandaal, waardoor de Amerikaanse president Nixon moest aftreden. Eerst moesten medewerkers opstappen en uiteindelijk werd het zo heet onder de voeten van de Amerikaanse president dat hij zelf moest opstappen.

    In België hebben sinds kort een "mini-watergate". Voorlopig zijn het enkel de medewerkers van Dewael, maar je zal zien dat het brandje tot aan de minister verderloopt. Zo zijn er de uitspraken voor Sylvie Ricour die onomwonden stelt dat het de minister zélf was die haar bevordering tewerkstelde. Voorlopig tracht de minister zijn vel te redden door een aantal cabinetards de laan uit de sturen. Misschien dat we hen binnenkort wel terugvinden in een topfunctie bij een semi-overheidsbedrijf of op een ander cabinet. Want in de politiek is niets wat het lijkt. 



    Koppen rollen op kabinet-Dewael

    Paul Van Tigchelt. mhb

    Paul Van Tigchelt. mhb

    © Marc Herremans - Corelio

     

    BRUSSEL - Twee kabinetsmedewerkers van minister Dewael zijn opgestapt in de nasleep van de politie-affaires. Een van hen is zijn adjunct- kabinetschef. De geschorste topman van de Algemene Inspectie, Luc Closset, had gezegd dat hij steeds de instructies van het kabinet had gevolgd. Fernand Koekelberg, het hoofd van de federale politie, heeft zijn personeelsleden intussen een brief geschreven.

    Twee medewerkers van het kabinet van de minister van Binnenlandse Zaken, Patrick Dewael (Open VLD), zijn opgestapt. Dat heeft de minister gisteravond bevestigd. Een van hen is Paul Van Tigchelt, de adjunct-kabinetschef en woordvoerder van de minister. Zijn naam wordt eenmaal genoemd in het rapport van het Comité P. Hij heeft de omstreden stage van adviseur Christa Debeck beoordeeld.

    De andere vertrekker is adviseur Chris Vanderlinden. Die zou Luc Closset, chef van de Algemene Inspectie van de politie, hebben benaderd om een 'constructie' op te zetten voor de benoeming van Debeck.

    Over de twee ontslagen luidde het op het kabinet dat ze het gevolg waren van intern onderzoek naar aanleiding van de rapporten van het Comité P over de betwiste benoemingen bij de top van de federale politie. De minister benadrukte dat 'de betrokkenen geen fraude of andere strafbare feiten hebben gepleegd'. 'Wel zijn ze tot de conclusie gekomen dat ze de minister niet steeds oordeelkundig hebben geadviseerd', aldus een mededeling.

    Het kabinet was eerder op de dag onder vuur genomen door Luc Closset. Nadat Dewael had bekendgemaakt dat de chef vande Algemene Inspectie geschorst was zolang het tuchtonderzoek tegen hem loopt, ging die in de tegenaanval.

    'De diensten van de Algemene Inspectie hebben, wat betreft de aanwerving van mevrouw Debeck, nauwgezet de instructies gevolgd die ze via mail hadden ontvangen van drie leden van het kabinet', liet Closset weten in een persmededeling.

    Dewael en zijn collega van Justitie, Jo Vandeurzen (CD&V), hadden dinsdagavond beslist Closset te schorsen. Tegen Closset loopt een gerechtelijk onderzoek wegens schriftvervalsing. Hij zou eind 2006 samen met zijn toenmalige adjunct Guido Van Wymersch de examenresultaten van Debeck voor een functie binnen de Algemene Inspectie hebben vervalst.

    Debeck was op dat moment adviseur van Dewael, en het verdict van de examencommissie was 'ongeschikt', maar Closset en Van Wymersch zouden dat hebben veranderd in 'geschikt'. Volgens het Comité P, dat deze benoeming in de nasleep van de affaire-Koekelberg heeft onderzocht, zijn er aanwijzingen dat de twee schriftvervalsing hebben gepleegd.

    Het Comité P suggereerde in het rapport dat mensen van het kabinet geholpen hebben een constructie voor Debeck op te zetten. Dat had Closset toegegeven, maar Van Wymersch, intussen korpschef in Brussel-Elsene, herinnerde het zich niet meer.

    In de affaire rond Debeck - die ook politica voor Open VLD is - houdt Dewael vol dat hij door zijn kabinet om de tuin is geleid. Als er drie medewerkers daarover e-mails hebben verstuurd, wordt het moeilijker dat te blijven volhouden.

    De topman van de Algemene Inspectie houdt in zijn mededeling zijn onschuld staande. 'Ik zal alle acties ondernemen voor het behoud van mijn eer en reputatie', kondigt Closset aan. Zijn advocaat is Marc Uyttendaele, die ook Fernand Koekelberg, de commissaris-generaal van de federale politie, verdedigt.

    Dewael en Vandeurzen hebben zowel tegen Closset als tegen Van Wymersch een tuchtonderzoek aangekondigd. Ook Debeck en Koekelberg mogen dat verwachten. Koekelberg heeft intussen zijn personeel een opmerkelijke brief geschreven (citaten hiernaast). In de interne nieuwsbrief 'Info Nieuws' riep hij de 40.000 agenten op zich niet te laten 'afleiden van hun opdrachten'. Hij beseft dat de zaken 'die breed in de media zijn uitgesmeerd, onrust en vragen kunnen opwekken'. (pl, me, bjm, dhh)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affaire Moerman

    Schriftvervalsing in affaire-Moerman

    Het strafdossier dat het Brusselse parket vorige week opende over de affaire-Moerman, is gebaseerd op aanwijzingen van valsheid in geschrifte. Dat meldt De Tijd dinsdag. Dat bevestigen goedingelichte bronnen. Het dossier is voorlopig enkel gericht tegen de Open VLD'er Guy Serraes.

    Serraes zou schuilgaan achter het consultancybedrijf Public Business Services (PBS), dat in januari 2005 onrechtmatig een overheidsopdracht zou hebben gekregen van het kabinet van toenmalig Vlaams viceministerpresident Fientje Moerman (Open VLD). Serraes was nauw betrokken bij zowel de toekenning als de uitvoering van het PBS-contract. Het gerecht vermoedt dat daarbij schriftvervalsing is gepleegd. (belga/dm)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open VLD vraagt ontslag Geert Bourgeois (NVA)

    Gisteren in de Zevende Dag was het weer zover. Mister Playmobiel, de zogezegde voorzitter van de "Open" VLD - waar iedereen in een recent verleden aan de deur werd  gezet -  vroeg het ontslag van Geert Bourgeois in de Vlaamse regering. Deze vraag kwam er volgens de marionnet omdat dit land dringend nood heeft aan goed bestuur. Het klopt inderdaad dat we dringend nood hebben aan een goed bestuur, maar dat zal "open" VLD worst wezen. Zij zitten maar met één punt in hun hoofd en dat is het kartel CD&V-NVA openbreken. En smoelen dat ze al hebben getrokken...Het lag er zeer dik op toen ineens Keizer Karel De Gucht een persmedeling rondstuurde tegen NVA-voorzitter Bart De Wever, toen die had verklaard dat de verontschuldigingen van Patrick Janssens aan het adres van de Joden in Antwerpen wel zeer "gratuit" was. Een uitschuiver ja, maar niet van die aard om er direct een heisa rond te creëren. Pas op, de media slikken dit wel meestal van de open VLD. Dat een aantal media beïnvloed worden door de blauwe ridders is al lang geen geheim meer.
    Het viel op dat telkens er een ademruimte was in de besprekingen de VLD de gelegenheid benutte om brandjes te stichten. Op een bepaald ogenblik stelde het playmobielmannetje een "deadline" en dat juist op een moment dat het eens rustig was. Dat is vrij eigenaardig omdat de VLD zogezegd opkwam voor een goed economisch beleid. Als het dan eens beter gaat, trekt men dan de kaart van de "deadline" en dit om CD&V-NVA te jennen. Hoeveel deadlines hebben we al zo niet gehad?
    Als men enkele maanden later terug zit te onderhandelen, stuurt de open VLD zijn vice-gouverneur van de Nationale Bank op pad om aan de economische alarmbel te trekken. Een paar dagen later mocht Vlaams begrotingsminister Dirk Van Mechelen  de handen uit de mouwen steken. Ja, de liberalen zijn een heus team...
    Vorige vrijdag was er de provocatie van de Waalse liberaal Reynders en toen kwam er plots de Vlaamse liberale tegenhanger Bartje Somers om het geheel af te maken -letterlijk en figuurlijk dus-. Allemaal uiterst toevallig zou ik zeggen.
    Neen, het kartel CD&V-NVA is de rem op een volgende liberale premier. Daarom is dit niet meer dan een plat machtsspel dat niets te maken heeft ideologie of de economie. Voorlopig is er nog een beetje democratie aan de basis: De bevolking moet nog stemmen en dat steekt in de ogen van de "open" VLD. Anders hadden ze al lang gewoon de macht gegrepen.
    Ik vraag mij zo af wie er eigenlijk aan de touwtjes zit te trekken bij de zeer "liberale" partij. Mijn gedacht: Keizer Karel De Gucht en een aantal Verhofstadt boys. In het verleden was het altijd Verhofstadt die het laatste woord had. Een paar keer heeft De Gucht hem proberen overtreffen, zoals bij het migrantenstemrecht, hetgeen hem fataal werd. De Gucht moest inbinden. Ik vermoed dat de sluwe De Gucht nu zijn kans schoon ziet om de macht te grijpen. Al mag hij dan niet veel uitschuivers meer maken in de internationale politiek. En toch denk ik dat Verhofstadt nog niet geheel is uitgezongen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke benoemingen bij de politie (deel 3)
    Deze avond zag nog ik ex-witte ridder Marc Verwilghen in een restaurant te Knokke. De man werd door zijn eigen partij in de vernieling gereden. Hij moest tegen zijn eigen wil notarissen benoemen, zoals een achterneef van Guy Verhofstadt en werd daarvoor nadien aangepakt in de media. Sommigen beweren dat het net zijn partijgenoten waren die hem in die val deden lopen. Hij liep overigens ook in de weg van de zoon van de champetter van Denderbelle, een zeker karel De Gucht.

    Verwilghen's politiehervoming werd langs alle kanten tegengewerkt. Ik ken persoonlijk een aantal cabinetards die bij hem werkten en die bevestigden dat het vooral de PS was die zijn politiehervorming deed mislukken. Nadien was het net PS-ster Onkelinckx die een aantal van zijn plannen wel uitvoerde, maar de pluimen op de eigen hoed stak.

    Maar ondertussen is het kwaad wel geschied. Over de politieke invloed bij de politie ontving ik volgende bijdrage van een lezer:

    "Verscheidene namen blijven hier buiten schot :

    Na de invallen in de partijlokalen van de socialistische partij door een politiedienst waar zij geen controle over hadden; ministerie van justitie ipv binnenlandse zaken werd er om dergelijke invallen in de toekomst niet meer mogelijk te maken beslist alle politiediensten naar hun hand te zetten.
    De politiehervorming werd in opdracht van Louis Tobback door zijn cabinetchef Johan Vandelanotte voorbereid. Deze zorgde dat allerhande informatie over bepaalde personen die eventueel roet in hun eten konden strooien, door de toenmalige rijkswacht "afdeling politiek" werden bijeen gesprokkeld. Dit gebeurde dmv. huiszoekingen, nemen van foto's, telefoontap, observaties (noteren van nummerplaten, die werden nagetrokken bij de dienst DIV) bij personen die de SPA niet gunstig gezind waren.
    Zij waren voordien al bezig met het positioneren van syndicale en politieke elementen van de SPA- ACOD binnen de rijkswacht. Herinner u de zogenaamde "doodsbedreigingen" aan het adres van Johan Vandelanotte.
    Dit klinkt u misschien onwaarschijnlijk ; doch, van deze praktijken kan ik spreken als ervaringsdeskundige.
    Vandelanotte kreeg echter de wind in de zeilen toen in 1999 Verhofstadt zijn volledige medewerking verleende en Prof Deruyver mee in het plan stapte.

    De eerste stap was het opslorpen van de spoorwegpolitie, lucht- en zeevaartpolitie. De uitvoering van dit plan gebeurde door Kolonel Koekelberg, kabinetsmedewerker van binnenlandse zaken. Hij legde hierbij een plan voor dat door betrokken politiemensen moest ondertekend worden.
    Op syndicaal vlak werd door het samengaan van enkele onafhankelijke syndicaten VSOA-groep XV de grootste gespreksgroep. Jan Schonkeren, voorzitter, zat vanaf dan naast Deruyver aan de onderhandelingstafel met het ACOD en SPA. Tijdens de voorbereidingen naar overgang tot Federale politie werden bij de rijkswacht hopen officieren benoemt en voorlopig in(actief ??) de wachtkamer geplaatst.
    Vanaf het moment dat de federale politie een feit was begonnen alle politieke benoemingen en aanstellingen. Iedere persoon werd vanaf dan politiek benoemd, gaande van inspecteur tot hoofdcommissaris, van calog D tot calog A. Dit gebeurde dan ook aan beide zijden van de taalgrens.
    De examens en de aanstelling voor de federale politie voor inspecteur en hoofdinspecteur werden georkestreerd door hoofdcommissaris DUCHATELET ( jawel , broer van , maar wel ACOD en oa samen met Deridder één van de grondleggers van de federale politie). De examens ?? voor commissaris werden intern geregeld door de diensten?? van de commissaris-generaal. De namen van de laureaten waren meestal reeds door eventuele deelnemers en werkomgeving gekend maanden voor het openstellen van de vakante of gecreërde betrekking. Elsje roept zeer luid, maar volgens mijn gegevens zou haar carriere via dezelfde weg zijn gegaan.
    Men zou denken dat door de regeringswissel het CCOD-CD&V , een inhaalbeweging zou maken, doch door de structuren vastgelegd door het ACOD-SPA ( ACOD zijnde het kleinste syndicaat bij de politie) en de benoemingen gedaan voor de federale politie blijken dit onmogelijk te maken.
    En wat met de NSPV van Verhamme ?? Tijdens de voorbereidende vergaderingen bleek deze weinig interesse te vertonen en bleek zijn stokpaardje de wegenpolitie te zijn.
    Met de hulp van VSOA-Schonkeren heeft hij de wegenpolitie losgeweekt van de dienst van de verbindingswegen (DAC) en zijn er voor hen enkele goede verbeteringen uit de bus gekomen.

    Enkele bedenkingen
    :

    Schonkeren : hij zat mee aan de onderhandelingstafel; zijn vakbondsafgevaardigden van het VSOA werden eerst door het ACOD gekeurd
     !!!!
    Dewael is enkel de lappenpop van Verhofstadt,Vandelanotte en zijn kabinet.
    Deruyver prijst Koekelberg wegens zijn inzet voor de politiehervorming, doch het contract dat Koekelberg liet ondertekenen bij de kleine hervorming werd zonder meer vernietigd bij de grote hervorming. Reactie gehoord ??. Neen, dus."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Minister Dewael zorgde zelf voor promotie!!"
    Er komt geen einde aan het benoemingsschandaal rond Sylvie Ricour. Volgens haar eigen verklaringen in Paris Match was het net Minister Dewael zelf die voor haar promotie zorgde!

    Dat Dewael's gezicht stilaan scheef staat van smoelentrekkerij heeft de doorsnee Belg al lang door. De vraag is of deze Minister niet over het minste eergevoel beschikt om toch de juiste conclusies te trekken. Het is een schande dat de politieke leiders van dit land de bevolking gewoon zitten uit te lachen. Wat kan het hen nog schelen...

    Meer nog, de politici grijpen ieder schandaal aan, om zichzelf nog meer te verrijken, om zichzelf nog meer postjes en geld toe te wijzen. Enkele voorbeelden: Het centrum tegen racismebestrijding kwam tegemoet aan de problemen in de maatschappij. In praktijk werd het centrum een vergaarbak van politieke vriendjes. OVAM werd opgericht tegen de bodemverontreiniging, maar wordt bevolkt door "vriendjes van". De baas is niemand minder dan de vrouw van Norbert De Batselier. De zaak Dutroux lag aan de basis van de politiehervoming. Opnieuw inmenging van de politieke leiders. Het smerigste dossier is wellicht het Agusta-dossier. De SPA had steekpenningen gekregen voor de aanschaf van helikopters. Als gevolg hiervan hebben de partijen een nieuwe financieringswet goedgekeurd waarin ze zich rijkelijk belonen voor NIETS. Partijen zoals VLD en SPA krijgen nu zomaar ieder jaar meer dan 5 miljoen Euro van de belastingbetalers. Met andere woorden SPA werd beloond in plaats van gestraft voor het smeergeld!!! Geen enkele reporter die dit verhaal durft te brengen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke invloed bij de politie...(deel 2)
    Een weldenkend burger zou toch denken dat op zijn minst de politiediensten vrij zijn van vriendjespolitiek. Immers, hoe kan men anders een neutrale politiedienst garanderen. Niets is minder waar. De voorbije dagen konden we aanschouwen hoe zielig het gesteld is met de politiediensten in dit land. En wat meer is: De schaamteloosheid van de bevoegde minister van Binnenlandse Zaken. In welk land zou een minister in functie mogen blijven nadat is gebleken dat een naaste kabinetsmedewerkster valsheid in geschrifte pleegde en betrokken was in een heuse stoelendans waarin ook de korpschef van de Brusselse politie is betrokken. Het is een stinkend dossier, waarin de minister van Binnenlandse zaken op zijn minst politiek verantwoordelijk is. De grommende Louis Tobback had toch een minimum van eergevoel toen hij zijn ontslag nam na het pijnlijke voorval met de vluchtelinge Adamo.

    Eergevoel meneer? Dat zijn we allang kwijtgespeeld zal De Wael gedacht hebben. Zeg eens eerlijk, wat moet een minister doen om nog te worden ontslagen? Het doet mij stilaan denken aan Zimbabwaanse toestanden, waar men eigenlijk zegt tegen de burger "dat hij de pot op kan". En wat ik misschien nog erger vind is het feit dat momenteel 60% van de Vlamingen zijn vertrouwen behoudt in een dergelijke figuur.
    De malaise is zodanig groot en wijdvertakt dat de bevolking dit alles begint te ervaren als "gewoon". En dat is natuurlijk in de kaart gespeeld van de heersende politieke klasse.

    In vorige publicatie vroeg ik naar inmenging in het comité P. Een lezer bezorgde mij volgende tussenkomst:

    "Ik heb als politie ambtenaar klacht ingediend bij comité P wegens pesterijen op het werk en als vakbondsgetuige van een onwettig examen bij de Federale politie, waardoor de "laureaten(sic)" allen grote bevorderingen hebben gemaakt en nog maken. Onderzoek werd bij mijn weten niet gevoerd; antwoord, Walter PEETERS "wegens opportunistische redenen geen gevolg.
    Vraag voor verslag onderzoeksdaden: tot op heden geen antwoord. Betrokken gelukkige laureaten zijn in de dienst gekend als de VANDELANOTTE-Boys. Organisatie van het examen :
    KOEKELBERGHS, DUCHATELET, ACOD,DEWAEL "
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAMENSTELLING Comité P?

    Sinds enkele dagen spreken de media constant over het verslag van het comité P. Zo zou Minister De Wael volgens het Comité P vrijuit gaan in het dossier van de schriftvervalsing bij zijn gebuisde cabinetard.
    In dit Apenland moeten we natuurlijk oppassen van alle organen en hun samenstelling. Immers, misschien moeten politieke vriendjes "objectief" oordelen over bepaalde dossiers en dan zijn de "verslagen" niet meer dan een blauwdruk van de afspraken op politiek niveau.
    Ik weet bij voorbeeld dat de Raad van State, de hoogste administratieve rechtbank is samengesteld met politieke vriendjes. Johan Vandelanotte zetelde immers ook een tijdje in de RvS. Maar wie zijn die heren in het comié P? Misschien dat iemand van de lezers meer weet...

    Hierbij alvast hun namen:

    Samenstelling van het Vast Comité P
    Leden
    Dienst Enquêtes

     

    Leden van het Vast Comité P

    Guy CUMPS Ondervoorzitter
    Frank SCHUERMANS Lid
    Gil L. BOURDOUX Lid
    Walter PEETERS Lid

     

    Directeur-generaal en Adjunct-directeurs-generaal van de Dienst Enquêtes

    Henri BERKMOES Directeur-generaal
    Alain ETIENNE Adjunct-directeur-generaal (Franstalig)
    Hans DE GROOTE Adjunct-directeur-generaal (Nederlandstalig)


     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Economische malaise

    "Beurs Brussel: banken bloeden door slecht nieuws uit VS

    De Belgische beurs kleurde vandaag bloedrood nadat een lawine van slecht nieuws uit de financiële sector in de VS overwaaide. De banken gingen zwaar onderuit. In Brussel kelderde Dexia bijna 10 procent.
    In Brussel zakte de Bel20 3,5 procent tot 2.973,01 punten. Enkel Solvay, Delhaize en Omega Pharma slaagden er in extremis in met winst af te sluiten.

    KBC, Dexia en Fortis maakten in de loop van de dag een directe blootstelling aan Lehman Brothers bekend van respectievelijk 230, 500 en 137 miljoen euro. Fortis en Dexia, de Belgische banken die het meest risico lopen, slikten de grootste koersverliezen. Fortis, dat eind juni een pakket maatregelen aankondigde om zijn kapitaalbasis te versterken, moest 8,2 procent lager tot 8,35 euro. Dexia, dat via obligatieverzekeraar FSA in de VS actief is, ging 9,8 procent achteruit tot 9,47 euro. KBC verloor 4,4 procent tot 62,02 euro.

    De vrees leeft dat de crisis in de financiële sector verder uitbreidt en er nog meer slachtoffers vallen, ook in Europa. De financiële aandelen waren logischerwijs de grootste slachtoffers. Maar het gros van de andere aandelen op de beurs van Brussel dook ook fors lager. Slechts drie Bel20'ers konden de dag afsluiten op een positieve noot: Delhaize, Solvay en Omega Pharma.

    Delhaize en Solvay stonden het grootste deel van de dag in het rood, maar wonnen tegen het slot respectievelijk 0,2 en 1,1 procent. Solvay profiteerde, net als de rest van de chemiesector, van de overname van de Zwitserse fijnchemiegroep Ciba door 's werelds grootste chemieconcern BASF. Dat de fusie- en overnameactiviteiten in de sector niet stilvallen werd onthaald als een positief signaal. Omega Pharma boekte de grootste dagwinst met 2,7 procent. De farmagroep recupereerde daarmee het verlies van de vorige week.

    UCB noteerde 1,4 procent lager op 25,46 euro, hoewel de groep maandagmorgen met goed nieuws kwam. De FDA heeft het UCB-middel Keppra XR, dit zijn tabletten met langdurige afgifte, goedgekeurd voor gebruik als toevoeging bij andere behandelingen van epilepsie-aanvallen met partieel begin bij personen van 16 jaar en ouder. Keppra XR zal naar verwachting eind september 2008 in de apotheek beschikbaar zijn in de VS.

    Op de brede markt was de grootste verliezer na Dexia en Fortis de producent van elektronische betaalsystemen Keyware (-7,7%). Agfa Gevaert verloor 6,8 en Bekaert 5,2 procent. (belga/bdr)"
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering behoudt vertrouwen in Patrick Dewael

    "De regering behoudt het vertrouwen in Minister Dewael." Dat konden wij brave Belgen deze avond horen in Terzake. Nochtans is deze Dewael geen braaf lammetje. Een gebuisde cabintard kreeg toch een topbenoeming bij de politie cadeau van de Minister. Natuurlijk dat men nu in de "open" VLD zoekt naar toedekkingscenario's. Zo is er plots een memo opgedoken,waarin de cabinetard vraagt "niets aan de cabinetschef te zeggen." Belachelijk. Er is geen enkele domkop die zoiets op papier zou zetten. Ja, nu misschien en onder druk van de VLD. Misschien hebben ze het wel op een akkoordje gegooid...Ik koester weinig illusies meer als over vriendjespolitiek gaat. Vriendjespolitiek staat gewoon een synoniem voor België. Dit verhaaltje is niet meer als het topje van de ijsberg. Wellicht is het door tussenkomst van Jean-Marie Dedecker in de openbaarheid geraakt en de media ruiken even sensatie. Overigens, de politici schamen zich nog weinig over hun excessen. Neen, je kan ze lezen in de publicatie van het Belgisch Staatsblad van enkele weken geleden. Maar liefst 1000 blz telt het boek met daarin de mandaten van een groot deel van onze politici. Patrick De Wael is zelf niet heiliger dan de Paus. Hij draait mee en hij doet mee met de rest. Zijn partij heeft de correctioneel veroordeelde Noël Slangen aangesteld als directeur. Zijn partij steunde Slangen voor de promotie van de Lange Wapper in Antwerpen. Het kostprijsje: 5 miljoen euro op kap van de belastingbetaler.
    Ook de grote baas van de politie moet nu niet veel meer vrezen. Immers, De Wael kan hem niet meer ontslagen, want dan moet hijzelf uit consequentie ontslag nemen. Neen, Koekelberg zit goed op post, me dunkt.

    Dus, de corrupte klasse van Belgische politici doet gewoon voort met hetgeen ze al jaren bezig zijn: Zichzelf verrijken op kap van de brave belastingsbetaler. En ja, in het najaar mogen we ons aan nog wat extra belastingen verwachten. Uiteindelijk voor wie werken wij nog? Inderdaad, voor vadertje staat. Een echte schande.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Dewael ("open" VLD) onder vuur

    Politieschandaal bedreigt
    nu ook minister Dewael

    metro

    «Als er op het kabinet-Dewael onregelmatigheden zijn gebeurd met benoemingen bij de politie, dan moet de minister van binnenlandse zaken ontslag nemen», klonk het gisteren unisono bij Vlaams Belang en sp.a. Lijst Dedecker had zaterdag al op het vertrek van Dewael aangedrongen.
    Aanleiding was de benoeming van Christa Debeck, een voormalige medewerkster op het kabinet van binnenlandse zaken. Die zou, toen ze nog voor Dewael werkte, mee geholpen hebben om een functie te creëren, om die daarna zelf in te vullen. Bovendien zou er geknoeid zijn geweest met de toelatingsproef, zodat de beoordeling van ‘ongeschikt’ in ‘geschikt’ veranderde.
    Een nieuw geval in een reeks van dubieuze benoemingen bij de politietop.
    Eerder was Fernand Koekelberg, commissaris-generaal van de federale politie, al in opspraak gekomen. Hij zou voormalig woordvoerster Els Cleemput aan de kant hebben geschoven en twee van zijn secretaresses een superpromotie hebben aangeboden. Ook de topman van de Algemene Inspectie (AIG) Luc Closset en de kersverse chef van de politiezone Brussel-Elsene Guido Van Wymersch liggen onder vuur.
    De aangekondigde rapporten van het Comité P lekten intussen uit in de media. Hoewel de parlementaire begeleidingscommissie van het Comité P vandaag pas de rapporten mag inkijken, klonk de roep om het ontslag van Koekelberg steeds luider. Nu ook Dewael betrokken lijkt, begint zijn positie te wankelen. «Als Koekelberg weg moet, denk ik dat Dewael ook best zelf gaat», zegt Gerolf Annemans (VB). Jean-Marie Dedecker (LDD) legt de verantwoordelijkheid persoonlijk bij Dewael en eist een parlementaire onderzoekscommissie. Voorlopig kan Dewael nog rekenen op de steun van de regeringspartijen, al is het met de nodige reserve.
    «Dewael heeft gezegd dat de goede werking van de politie in het gedrang is. Ik verwacht dat hij dan ook de nodige maatregelen zal nemen», zegt CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten. «En we zullen hem daarin steunen.» Ook premier Leterme noemt de situatie «zeer ernstig». Patrick Dewael zelf wou niet reageren voor de begeleidingscommissie bijeen is gekomen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBI onderzoekt fiscale vluchtelingen
    Het is weer zover. De Belgische Belastingsinspectie heeft weer eens 50 landgenoten betrapt met een "zwarte" rekening in Lichtenstein. Ze heeft zelf de informatie verkregen via een weinig kosjere weg. Immers, de Duitse geheime dienst heeft de informatie gekregen van een "informant" die de informatie gestolen (!!!!) heeft en verkocht voor vier miljoen euro (!!!!). "Helen" is de strafrechtelijke benaming hiervoor.

    Dus, ik herhaal, de Belgische overheid wilt dus een dossier opbouwen aan de hand van informatie die op een strafrechtelijke vervolgbare manier is verkregen!!! Dat is echt iets voor België. Een ezel stoot zich maar één keer aan dezelfde manier, zou men zeggen, maar dan spreekt men niet over België natuurlijk, want België is niet een land van ezels, maar van steenezels. Nog niet zolang geleden was er het dossier van de KBLux. Enkele honderden Belgen hadden in Luxemburg hun spaarpotje weggestoken voor de Belgische fiscus. Na een jarenlange procedure beet de Belgische overheid in het zand. De informatie was immers op een illegale manier verworven. Maar zoals gezegd, de Belgische overheid leert niet uit haar domme fouten en gaat nu nog eens tegen de muur lopen.

    Om tot de essentie te komen: Waarom vluchten mensen uit België met hun kapitaal? Allicht niet omdat het hier land is waar het aangenaam is om Uw geld op een rekening te zetten. Neen, omdat België het land is met de hoogste belastingsdruk van de wereld! Ondertussen plannen de wijze heren in Brussel om roerende voorheffing op te trekken naar 25%!!!! Jawel, één vierde van onze interesten zullen zij in hun vette zak steken om daarmee al hun nodeloze uitgaven te financieren. Immers, zeshonderd parlementariërs met een apart luxestatuut, zestig ministers, partijfinanciering, kabinetaars, overtollige overheidsambtenaren en nutteloze diensten kosten onze belastingsbetaler verschrikkelijk veel geld.

    En dan maar een drama maken van die fiscale vluchtelingen die met hun geld naar elders gaan. Lichtenstein zou ze beter asiel geven! Een apenland is het!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW VRT-PROGRAMMA
    Als gevolg van het succes van controversiële televisieprogramma's start de VRT volgend jaar met "Een brug te ver" op maandagavond. Het is de bedoeling dat terminale patienten door de sahara worden gedragen door gehandicapten.
    Alle gekheid op een stokje. Ik begrijp werkelijk niet wat de bedoeling kan zijn van dergelijke programma's. Is er al niet genoeg leed in de wereld? Misschien dat vanavond (één) mij kan overtuigen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CREMBO ONDER VUUR

    BRUSSEL - Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) krijgt scherpe kritiek, zowel van de oppositie als van de meerderheid.

    'Sommigen beweren dat de missies in Libanon en Afghanistan “lichte, missies of humanitaire missies zijn. Maar de realiteit is dat alle opdrachten, zowel in Libanon als in Afghanistan, risicovolle missies zijn. De vraag is nu of België meer moet doen in Afghanistan, met meer risico's', reageert ex-minister van Defensie André Flahaut (PS) giftig op het dodelijke ongeval met een Belgische blauwhelm in Libanon.

    'De Crem pleitte er herhaaldelijk voor meer risicovolle operaties uit te voeren. Ik begrijp dat soort opmerkingen echt niet, als je dit tragische ongeval ziet. Er zijn geen niet-risicovolle operaties. We hebben zijn uitspraken toen veroordeeld, het is jammer dat we dat nu moeten herhalen', zegt Hilde Vautmans (Open VLD).

    'Smalend doen over het leger als humanitair agentschap, ik hoop dat deze minister dat voortaan wel laat. De operaties die wij voor de VN uitvoeren, in Libanon en zeker die in Tsjaad, zijn helemaal niet zonder risico', zegt David Geerts (SP.A). 'Wij stellen ons uiteraard vragen bij uitspraken van de baas van de Landcomponent, generaal Eddy Testelmans. Wil De Crem nu toch grondtroepen sturen, wat is er eigenlijk achter de schermen gaande? Dat men nu eens duidelijkheid brengt over wat men wil', zegt Geerts.

    Ook Flahaut, die zich in het parlement als bijna-oppositie opstelt, wil dat: 'Er is meer klaarheid nodig. De commissie opvolging van buitenlandse missies van vorige week was een maat voor niets. We hebben daar geen enkel antwoord gekregen, alleen slogans: “Er zullen geen grondtroepen gestuurd worden,. De rules of engagement en de Caveats van de operatie in Afghanistan zijn systematisch classified.'

    Ook Groen!-kamerlid Wouter De Vriendt neemt de 'machohouding' van De Crem scherp op de korrel: 'Dit tragische ongeval in Libanon bewijst dat we niet zomaar met mensenlevens kunnen spelen. In Libanon doet het leger goed werk, met het ruimen van mijnen en een groot hospitaal uit te baten. Die missie is verdedigbaar. In Afghanistan is dat een heel andere zaak. Dat De Crem eens naar het parlement komt met een echte strategie van hoe hij denkt die oorlog in Afghanistan te kunnen winnen. Dat doet hij niet, want die strategie bestaat ook niet. Het is een compleet uitzichtloze situatie en een oorlog die niet gewonnen kan worden.' (wov, lob)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE VOLTTANG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zomer is weer voorbij en daar hebben we ze weer: Martine Tanghe en VOLT. Verschrikkelijk. Super tendentieus met één woord dat in ongeveer ieder zin terugkomt: "regel" Enkele voorbeelden "Ga je dit regelen?" "Wat is de regelgeving hierover?" "Moet dit niet geregeld worden?" "Gaat u dit controleren?"

    Alsof ons land met zijn 600 parlementariërs en 60 ministers nog niet genoeg regelneverij heeft. Het valt verder op dat de volledige commerciële sector onder vuur ligt. En dit op een ogenblik dat de economie weinig ademruimte over heeft.

    ZOU MEN NIET BETER EENS DE WANTOESTANDEN IN DE AMBTENARIJ UITSPITTEN? De kafkajaanse toestanden, de eindeloos lange wachttijden bij diensten, het gebrek aan opvolging van dossiers. Hoe zat het overigens te Fleurus en de zogezegde preventie bij nucleaire incidenten? Hoeveel leeggangers lopen er niet rond bij de overheid. Waarom richten ze hun pijlen niet op de politieke benoemingen. Maar dat ligt natuurlijk  moeilijk in een bedrijf als de VRT met een raad van bestuur samengesteld met allemaal politieke vriendjes.

    Aan ieder onderwerp wordt een tiental minuten besteed. Eerst komt er een tendentieuze reportage met veel blabla en weinig boomboom, ik bedoel inhoud en dan komt er de vernietigende conclusie van Tanghe in de studio. Ze wordt bijgestaan door een gastje dat precies het warm water heeft uitgevonden.

    Eigenlijk denk ik dat het doelpubliek van dit programma zich situeert bij de domme mensen, die toch ook eens willen filosoferen over wat er allemaal fout loopt in ons apenland. Ik vind het zielig dat een figuur als Tanghe haar carrière moet eindigen met zulk gelul. Haar mailadres zegt veel: martine@vrt.be zo ordinair als het programma zelf.

    Het programma mist degelijke figuren, professionals die het programma onderbouwen en aanvullen. Maar ja, men kiest liever voor bekende koppen, bv. politici, die spreken vanuit een buikgevoel, maar die niets onderbouwd verkondigen.
    Anders kan men niet mikken op het brede publiek...

    Mijn kwotering: *

    *: zo snel mogelijk wegzappen!!!

    P.S. Niet alle programma's van VRT zijn slecht. Soms kan Terzake goed uit de hoek komen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!