Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    10-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Non steelt bier
    YouTube
    video

    Deze non zal weten wat te vertellen wanneer ze nog eens gaat biechten. Op beelden van de bewakingscamera van een niet nader genoemde winkel is te zien hoe de geestelijke een blikje bier uit een koelkast haalt. De zuster kijkt behoedzaam in het rond alvorens de geestrijke buit in haar habijt weg te moffelen.

    De non gaat vervolgens naar een andere koelkast en neemt daar een flesje water uit. Dat houdt ze gewoon in de hand. Om de dorst te lessen die komen gaat, graait ze nog een blikje bier uit de eerste koeler en maakt zich dan uit de voeten.

    Het filmpje werd vorig weekend gepost. Op het net wordt gespeculeerd over de echtheid van de beelden. "Het is niet omdat je als non verkleed bent, dat ook daadwerkelijk een non bent", is de teneur van de non-believers, om ons zo maar eens uit te drukken. Fake of niet, het blijft een leuk filmpje.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRINGEND NOOD AAN "ANTI-SOCIALISTISCHE PARTIJ"
    DRINGEND NOOD AAN "ANTI-SOCIALISTISCHE PARTIJ"

    We varen op een woelige politieke zee, waarin we reeds  veel partijen hebben zien komen en gaan. Telkens weer opnieuw brengen ze ons hoop. Telkens weer opnieuw volgt de ontnuchtering.

    Dit land is ziek. Haar geraamte lijdt aan osteoporeose en brokkelt af. Haar lichaam lijdt aan obesitas en haar motor is te zwak om te pompen. Het wordt langs alle kanten aangevallen door vreemde bacterieën die zich op een ongeziene manier vermenigvuldigen. Geen enkel vaccin lijkt nog te werken. Terwijl het op elk kan imploderen willen sommige kwakzalvers het nog meer belasten, nog meer doen pompen.

    Velen voelen zich geroepen om ter hulp te komen, maar zij dwalen. Idealisme en ideologie zijn zwakten in de Belgische politiek. Partijen profileren zich liberaal om zich nadien openlijk te comprommiteren hun tegenstrevers. "Wie gelooft die mensen nog?" waren ooit de profetische woorden van een beloftevol politicus. Men is hem al lang vergeten. "Baby Tatcher" ging de wereld veranderen. Het enige wat veranderde was zijn eigen ideologische opstelling. Op een puberale manier liefkoosde hij een goedkope Gentse socialiste. Mede door hem is het Vlaams liberalisme nu in een slepende doodstrijd verwikkeld.
    Scheurlijsten gaven hoop, maar waren geen lang leven beschoren. Advocaat of Judocoach, geen enkele kon de de bevolking bekoren.
    Het compromisloze flamingantisme zou geen vingerbreed toegeven. Het raakte geen stap vooruit en is samen met Marie-Rose in een duister graf afgedaald.

    De Nieuwe Vlaamse Alliantie heeft de rechterzijde leeggezogen. Hetgeen overblijft aan liberale zijde dient zich dringend te herbronnen en te hergroeperen. Het overleven van onze maatschappij staat op het spel. Links is groot geworden op de interne Vlaamse verdeeldheid. Het socialisme viert haar hoogdagen, terwijl ondernemend Vlaanderen wegkwijnt. Het is buigen of barsten. Er is geen middenweg of terugweg. Er rest ons geen alternatief dan een eigen ANTI-SOCIALISTISCHE PARTIJ! VLAANDEREN DE LEEUW!!!    
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het groot debat op één
    Gisterenavond keek ik met veel interesse naar het groot debat op één. Alle partijvoorzitters kwamen debateren over hun houding aangaande bepaalde gemeentelijke themata.

    De confrontaties werden zeer goed gekozen. Zo bijvoorbeeld het debat tussen Tobback jr en Jean-Marie Dedecker over het verkeersbeleid. De socialisten en groenen willen de auto zoveel mogelijk van onze wegen bannen, terwijl de bevolking steeds meer de wagen neemt. Daarmee druist de socialistische politiek in tegen de realiteit.

    Volgens Jean-Marie Dedecker moet men inventief omgaan met de realiteit en niet altijd de automobilist pesten. En hij heeft gelijk. In bepaalde grootsteden kan men best de auto bannen uit het centrum en bij voorbeeld reuzeparkings aanleggen met permanente tram- en treinverbindingen naar het centrum. In Zermatt heeft men dat succesvol gedaan. In het centrum van het skigebied rijden nog enkel taxi's, bussen en priotaire voortuigen. Het dorp ademt opnieuw in de bergen. Maar vele lokale besturen denken dat ze in een grootstad zitten en maken dorpscentra kapot door autovrije straten in te voeren. Winkels verdwijnen, er komt leegstand en verkrotting en ganse centra kwijnen weg.

    SOCIALISTEN MAKEN GEMEENTEN KAPOT

    Dendermonde is ook zo'n kleine stad waarvan het stadsbestuur denkt dat het een grootstad is. In deze kleine stad voert het stadsbestuur al jaren een anti-autopolitiek. Uit financiële overwegingen werd het parkeerbeleid verkocht aan een externe firma, die dagelijks honderden wagens "beboet". Bezoekers die een aantal parkeerbiljetten gekregen hebben, komen niet meer terug. Zij kiezen voor shoppingscentra zoals het Waasland Shoppingcenter of voor winkels met parking voor de deur, zoals op de Mechelsesteenweg te Dendermonde. 
    Ook het stadscentrum van Sint-Niklaas kwijnt weg als gevolg van een opeenstapeling van foute beslissingen. De Stationstraat was ooit één van de belangrijkste winkelstraten van Vlaanderen. Nu staan er 20 panden te huur en te koop!
    Het valt mij op dat stadsbesturen met socialisten in het bestuur steeds de lokale KMO's kapot maken. Zij hebben geen enkele affiniteit met hun zelfstandigen en dromen van grote lege pleinen. In Sint-Niklaas verdween zo de grootste Markt van België. Er kwam een betalende ondergrondse parking en de bezoekers bleven weg. 

    Wat heeft deze regio zo welvarend gemaakt? Men moet geen historicus zijn om te weten dat Vlaanderen en Brabant groot geworden zijn omwille van hun handel met de rest van Europa. Onze prachtige middeleeuwse gebouwen zijn een stille getuige van onze grootse geschiedenis. Enkele dagen terug zag ik in de namiddag een reportage op één in verband met stadsontwikkeling. Een stad vervult doorheen de eeuwen meerdere functies. Deze functies groeiden automatisch. Er was meestal een centrale ligging op handel-of vaarroetes. Daar ontstond enige handel, dikwijls gecentraliseerd rond een centraal marktplein. Rondom het marktplein vestigden zich ambachtslieden, daar werkten en leven. Rondom deze zelfstandigen ontstonden andere diensten en zelfs ziekenhuizen en administratie. En de hedendaagse stad was gebroken.

    Socialisten houden niet van vrije ontwikkelingen. Zij denken dat een studiegroep van enkele geleerden meer potentieel heeft dan duizenden inwoners van een stad. Maar mensen die gestudeerd hebben aan de universiteit weet dat navorsers hun resultaten kunnen sturen. Professor Page aan de Genste Universiteit gebruikte volgende bekende phrase: "There are lies, there damn lies and there are statistics!"
    Met statistieken en wetenschappelijke studies kan men alles bewijzen. Indien de zogenaamde wetenschappers beslissen dat alle dorpen en gemeenten autovrij dienen te zijn, dan volgen de socialisten hen hierin. Het lijkt wel of ze blind zijn, want de gevallen van lege stadscentra zijn legio. En toch doen ze voort. 

    Gezond verstand is dikwijls veel meer waard dan een paar dwaze studies van doctorandi. Men kan als politicus misschien wel een aantal zaken sturen via beleidsmaatregelen, maar men moet erop toezien dat het initiatief bij de bevolking blijft liggen. 

    Interessant was ook het debat van Wouter Van Besien en Alexander De Croo. Van Besien trekt duidelijk een linkse kaart en wil zwaar tussenkomen in de bouwmarkt. Als je de socialisten zou laten doen, zouden morgen alle Vlamingen in een sociale woning wonen en niemand nog in een villa. Dat klinkt misschien als muziek in de oren van diegene die momenteel in een simpele arbeiderswoning woont. Maar indien men ondernemend Vlaanderen morgen wegpest uit dit land, valt de economie stil. Want denkt men nu werkelijk dat er één dynamische ondernemer zal overblijven indien deze niet loon naar werken krijgt?

    Als men de socialisten zou laten doen, dan zouden de meeste bouwpromotoren hardhandig worden aangepakt. Nu al dienen zij 10% van al hun loten goedkoop af te staan aan de overheid voor sociale woningbouw. In praktijk rekenen zij dit verlies door aan de klanten die geen sociaal perceel aankopen. Het resultaat: stijgende prijzen. De socialisten willen dan maar intervenieren in de prijszetting. Een leuk idee? Het probleem wordt natuurlijk dat de bouwfirma's straks geen winst meer zullen maken en failliet zullen gaan. Ook daar zien de socialisten geen probleem in. Failliete bouwfirma's kunnen gewoon worden vervangen door sociale bouwfirma's. Maar dan komt natuurlijk de aap uit de mouw. Mensen die al samen gewerkt hebben met overheidsbedrijven weten hoe vierkant deze draaien. Het zal de bestuurders van zo'n overheidsbedrijf worst wezen dat zij met verlies draaien. Het kan hen niets schelen dat er te weinig kwaliteit wordt gehaald, want er is geen concurrentie. Het kan hen geen reet schelen dat de meeste sociale projecten afzichtelijk lelijk zijn. Zij moeten toch niet verkopen. Er zijn wachtlijsten. Dus kwaliteit en schoonheid spelen amper een rol. 

    Het lijkt erop dat de socialisten niets hebben geleerd uit het verleden. In het voormalig Oost-Blok bouwde men lelijke woonkazernes. De kwaliteit van de producten was ondermaats. In de Sovjetunie liep iedereen met een lang gezicht op straat. Niemand kon nog lachen. Alles draaide vierkant en dat leidde dan uiteindelijk tot de val van het ijzeren gordijn. Maar de Belgische socialisten willen hier invoeren wat elders gefaald heeft. Ze ontnemen de ondernemers hun ondernemingszin. Het is stilaan in dit land onmogelijk om als ondernemer te overleven. De kleine pleziertjes van de mooie auto en restaurantkosten zijn verleden tijd. Roerend en onroerend vermogen wordt hardhandig aangepakt. De werkende Vlaming wordt uitgezogen tot er geen druppel meer overblijft. En dan nog denken de socialisten dat er  marge is voor meer belastingen. Dit alles doet mij denken aan de eerste jaren na de Russische revolutie. Jaar na jaar werden er wetten ingevoerd die het de ondernemers moeilijker maakten om te overleven. Uiteindelijk bleef er niets meer over. Fabrieken werden genationaliseerd en iedereen werd overheidsambtenaar. 
    "Wat doe jij TIJDENS uw werk vandaag?" was één van de meest voorkomende zinnen in de oude Sovjetunie.

    Het is totaal onbegrijpelijk dat sommige socialistische boegbeelden Master in Economie zijn. Socialisme en economie zijn immers elkaars grote vijanden. Zaten zij dan met hun oren dicht in de les? Hoeveel economische modellen en bewijzen zijn er nodig vooraleer hun frank valt? Is een dwaas of is men te kwader trouw? Ik vrees dat het het tweede is. Iemand als een John Crombez is toch geen ezel? Hij is slim genoeg om in te zien dat hij de ondernemende bevolking kapot maakt. 

    Voor mij lijkt de huidige socialistische politiek eerder op een afrekening. Het is een emotionele manier om een frustratie af te reageren. Gedurende jaren hebben socialisten op dit moment gewacht. Manieren zoeken om KMO-er aan te pakken en alles af te pakken. Als politici is hun inkomen gewaarborgd. Hun privileges blijven onaangeroerd. Aan hun partijfinanciering en vele voordelen wordt er niet geraakt.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.familie naakt na allergische reactie
    Sara Butler (44) en haar kinderen lijden zo te zien aan een vreemde pillenallergie.

    Merkwaardig tafereel op de parkeerplaats van een middelbare school in Philadelphia. Een moeder, haar twee volwassen dochters en een tienerzoon gingen er uit de kleren bij het zingen van religieuze gezangen. Volgens hun advocaat was deze psychotische episode te wijten aan een allergische reactie aan pillen tegen een huidaandoening. De rechter ging niet mee in dit verhaal en legde het viertal een voorwaardelijke straf op.

    Moeder Sara Butler (44) en haar kroost kwamen in maart van dit jaar aangereden op de parking van de Upper Darby High School. Butler wilde daar een kind komen oppikken, maar omdat zij daar in geen velden of wegen mee verwant was, ging dit plan niet door.

    Einde van de wereld
    Dat was het sein voor mevrouw Butler om, samen met haar gebroed, uit de kleren te gaan. Dat deden zij tijdens het zingen van psalmen. Aan iedereen die het wilde horen, verkondigde de vrouw dat het einde van de wereld nabij was.

    Openbare zedenschennis
    Maandag moesten Sara Butler en haar kinderen zich komen verantwoorden voor de rechter. Hun strapatsen waren volgens hun advocaat te wijten aan een allergische reactie aan geneesmiddelen tegen een huidaandoening. De rechter had hier geen oren naar en veroordeelde het kwartet voor openbare zedenschennis. Een voorwaardelijke straf was hun deel.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouwpromotor Erik P uit Dendermonde krijgt lichte straf

    © YouTube.

    De bestuurder van een Aston Martin die op de E17 in Waasmunster met een snelheid van 293 kilometer per uur reed en via YouTube tegen de lamp liep, is veroordeeld tot vijf jaar rijverbod, waarvan de helft met uitstel. Dat heeft de politierechtbank in Dendermonde beslist.

    Het YouTube-filmpje werd gemaakt door de passagier van de wagen. Het ging om een Aston Martin V12 Vantage Carbon Black. De filmer, een 16-jarige autofanaat uit Waasmunster, zoomt tijdens de rit in op de snelheidsmeter die op een bepaald moment 293 kilometer per uur aangeeft. De bestuurder van de wagen, een 47-jarige projectontwikkelaar uit Dendermonde, werd geïdentificeerd en moest zich voor de politierechtbank verantwoorden. Op basis van het internetfilmpje riskeerde de man tot vijf jaar rijverbod.

    Politierechter Peter D'Hondt legde de man de maximumstraf op, maar kende 2,5 jaar daarvan met uitstel toe. De man kreeg ook nog twee maanden effectief rijverbod omdat zijn wagen niet verzekerd was. Hij moet ook een geldboete van 4.400 euro betalen.

    Op televisie deed zijn advocaat Alain Legat alsof het een eenmalig feit was van Erik. Iedereen die de oud-paracommando en bouwpromotor kent, weet dat dit een leugen is van advocaat Legat. Belachelijk was ook het verhaal van zijn advocaat dat hij omwille van dit voorval de wagen heeft weggedaan. Iedereen die Erik kent weet dat ook andere redenen een rol hebben gespeeld, zoals mislukte bouwprojecten...

    Hetgeen wij televisiekijkers te zien krijgen is altijd gekleurd en niet altijd correct.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlies NMBS neemt toe

    © Photonews.

    Misschien dat Marc De Scheemaecker nog wat opslag verdient...

    Het nettoverlies van de NMBS Groep is tijdens de eerste zes maanden van 2011 gegroeid van 47,2 naar 72,2 miljoen euro. Dat is vooral het gevolg van nieuwe minwaarden bij de spoorvrachtmaatschappij NMBS Logistics, schrijft De Tijd.

    De spoorvrachtmaatschappij - voor 93 procent in handen van de NMBS - boekte een omzet van 183,1 miljoen euro, een daling met 11,9 miljoen. Die daling is nog sterker dan de achteruitgang van de trafiek, want het aantal ton-kilometer zakte met 6,2 procent.

    De minwaarden en de financiële kosten liepen op tot 110,9 miljoen. Die laatste hebben geen invloed op de kaspositie, waardoor de ebitda van de hele NMBS Groep bijna verdrievoudigden van 32,4 tot 91,1 miljoen. In die geconsolideerde ebitda zit wel een boete van 25 miljoen die Siemens moest betalen voor de te late levering van rollend materieel. Maar zelfs zonder dat extraatje is de bedrijfskasstroom van de NMBS Groep dus beter dan vorig jaar.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDELIJK: REVOLUTIE!!!
    Bart De Wever.© belga.

    N-VA-voorzitter Bart De Wever is er vast van overtuigd dat een democratische revolutie in Vlaanderen niet veraf is. "Zelfs Franstalige werkgevers noemen het beleid van de regering-Di Rupo marxistisch", heeft de politicus gezegd in een interview met het Franse persbureau AFP, zo staat te lezen in de krant La Libre Belgique.

    Volgens De Wever wil Vlaanderen het Duitse pad op, dat van hervormingen. Wallonië zit volgens hem meer op de Latijnse golflengte van François Hollande. "Die blijft pleiten voor meer uitgaven." Die spanning is volgens de politicus onhoudbaar. "We staan niet veraf van een democratische revolutie in Vlaanderen. Die vertaalt zich momenteel in goede resultaten voor de N-VA in de peilingen."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nic Balthasar heeft impact op klimaat!

    Aarde koelt af dankzij ‘Sing for the Climate’

    UKKEL – Het is intussen al meer dan een week geleden, maar de inspanningen tijdens ‘Sing for the climate’ lijken nu reeds hun vruchten af te werpen. Overal ter wereld dalen de temperaturen en groeien ijskappen en gletsjers weer aan dat het een lieve lust is. Klimatologen staan voor een raadsel maar zijn wel intens gelukkig.

    Nic Balthazar: “Goed nieuws van het KMI, jongens: we hebben het klimaat al VIJF graden koeler gezongen!”

    Ook vrt-weerman Frank Deboosere staat met de mond vol klapperende tanden. “Het is fris voor de tijd van het jaar”, beaamt de topvoorspeller. “Beduidend frisser zelfs dan vóór Sing For The Climate. En de langetermijnvoorspellingen wijzen alleen maar in dezelfde richting: de komende vijf maanden zal het alleen maar kouder worden. Hoe dat komt, daar hebben we hier bij het KMI het raden naar. Mogelijk heeft de gezamenlijke vocale inspanning van honderden BV’s zoveel gebakken lucht in het West-Europese hemelruim geblazen dat de straalstroom haar ligging heeft veranderd. Dat het fenomeen zich uitsluitend in het noordelijk halfrond voltrekt, terwijl het in het zuidelijk halfrond om even onverklaarbare redenen net warmer wordt, wijst alvast in die richting.”

    Niet iedereen is het eens met die analyse. Notoir klimaatscepticus Mark Peeters heeft alvast zijn eigen theorie over het fenomeen. “De notie dat de mens invloed kan hebben op het klimaat, is gewoonweg te absurd voor woorden. Het is gewoonweg veel te vroeg om grote conclusies te verbinden aan het feit dat het even wat frisser is. Klimatologie beschrijft tendenzen over periodes van duizenden jaren. Mogelijk staan we gewoon aan het begin van een koudere periode in de cyclus.”

    Pels

    Intussen valt niet te ontkennen dat de temperaturen langzaam blijven dalen. Het is stilaan zelfs zo erg dat de bomen hun bladeren beginnen te verliezen, en ook de dieren lijken door te hebben dat er wat staat te gebeuren. Zij groeien een alsmaar dikkere pels alsof ze instinctief aanvoelen dat dit nog maar het begin is.

    In ieder geval wordt het voor Nic Balthazar steeds duidelijker dat hij mogelijk een catastrofe heeft veroorzaakt. “Met de winter in aantocht en het oog op een gezellig kerstperiode is een klein beetje koude mooi meegenomen, dacht ik zo. Maar het effect van de ‘Sing For The Climate’-campagne kan ook te sterk gewerkt hebben. Nee, met het klimaat mag je niet zomaar sollen, dat besef ik nu.”

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di RUPO PAKT GELD SPAARDERS AF
    Deze regering is een pest voor de werkende burgers. Zij moeten meer belastingen betalen en hetgeen overblijft, wordt op een nooit geziene manier belast. Een roerende voorheffing van maar liefst 25% staat voor de deur! En in het geniep pakken ze geld van spaarders af. Zoals enkele dagen geleden, zoals beschreven wordt in het artikel hieronder.

    Deze regering zou beter besparen en saneren. Het grote profitariaat dient te worden aangepakt. Mensen die hier niet wonen en niet werken strijken maandelijks geld op. Baby's die er niet zijn krijgen kindergeld. Een leger van politici kost ons handenvol geld. Superbonussen, overdreven veel managers bij de overheid. Miljoenen subsidies aan bedrijven die het niet nodig hebben, zoals Electra Winds waarvan Johan Vandelanotte bestuurder is. Men zou eens met de grove borstel door het overheidsapparaat moeten gaan. Prepensioenen die veel hoger zijn dan gewone lonen. Kunnen we dat allemaal wel blijven betalen? Het superstatuut van de politie-ambtenaren. De pensioenleeftijd bij het leger en de politie. Men kan miljoenen besparen indien men wil. Maar men vindt het leuker de KMO's en werkende bevolking aan te pakken, omdat die minder georganiseerd zijn.





    De regering Di Rupo morrelt in alle stilte aan de rente van pensioenspaarders.© belga.

    De federale regering heeft vorige week in alle stilte een voorschot genomen op de belasting die pensioenspaarders normaal op hun 60ste moeten betalen. Dat meldt De Tijd.

    Pensioenspaarders betalen op hun 60ste een heffing op hun spaargeld. Die bedraagt 16,5 procent voor stortingen voor 1993 en 10 procent voor stortingen nadien. Op de stortingen van voor 1993 neemt de regering nu een voorschot van 6,5 procent, zoals ze voor de zomer al deed voor individuele levensverzekeringen.

    Minder rente
    Op langere termijn is de maatregel niet neutraal voor spaarders, die minder rente zal krijgen. "Het is geen nuloperatie, maar het gaat ook niet om een ingrijpende maatregel", nuanceert Wauthier Robyns van Assuralia, de beroepsfederatie van verzekeraars.

    210 miljoen
    De ingreep brengt volgens de krant 210 miljoen euro in het laatje en dat is nodig om de begroting op koers te houden. Immers, over de eerste acht maanden van dit jaar zijn er bijna 600 miljoen euro minder fiscale inkomsten dan verwacht. Verwacht wordt ook dat 358 miljoen euro aan geblokkeerde uitgaven definitief niet zullen worden uitgegeven.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ook voorrang voor allochtonen in het verkeer
    De regering Di Rupo werkt aan een nieuw wetsontwerp dat allochtonen in de toekomst voorrang verleent in het verkeer. Kabintschef Jean Balsack verduidelijkt: "Deze regering zet in op de zwakkeren in de maatschappij. De zwaarste lasten op de sterkste schouders en dat geldt ook in het verkeer. België is een gastvrij land en we willen dat alle manier duidelijk maken. Zo werken we aan een wetsontwerp dat mensen van vreemde origine voorrang geeft in het verkeer."

    BLAUW ZWAAILICHT

    Ook andere sociaal zwakkere groepen moeten in de toekomst een voorkeursbehandeling krijgen. Balsack vervolgt: "En we wensen niet alleen de allochtonen te promoten. Ook vrouwen en andere mindervaliden (sic) hebben recht op voorrang in het verkeer. Tel daarbij de ouderen wiens gezichtsvermogen achteruit gaat. Indien zij daarbij een "klak" (nvdr: plat hoofddeksel) dragen hebben zij recht op een blauw zwaailicht, net zoals onze premier."

    Dit blauw zwaailicht kan worden afgehaald bij de gemeente waar de ouderlingen wonen. Het is magnetisch en werkt op iedere aansteker. Het geeft de bestuurders een absolute prioriteit in het verkeer. Andere bestuurders dienen de weg vrij te maken indien er een ander voertuig met blauw zwaailicht nadert.

    De regering is er nog niet uit wie er voorrang zal krijgen wanneer een allochtoon, een vrouw en een ouderling met een klak op een kruispunt wil oprijden. Di Rupo zou de allochtonen altijd en overal voorrang willen geven, maar zijn collega Onckelincx zou volgens een welingelichte bron gewonnen zijn voor een positieve vrouwendiscriminatie in het verkeer en CD&V promoot dan weer de ouderen in de maatschappij.

    "In de 19e eeuw liep men met een vlag voor een voertuig met vrouw achter het stuur. Maar onze regering is moderner. Wij trekken bestaande maatregelen open naar mensen die er echt van kunnen genieten," aldus Balsack       
    De  regering Di Rupo zal de geschienis ingaan als de regering die de sociaal zwakkeren écht heeft geholpen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JOEPIE!!!! BIJNA RECORD!

    België wordt tweede grootste belastingheffer

    dinsdag 02 oktober 2012 om 11u32

    Minister van Financiën Vanackere© belga

    Met een fiscale druk van 43,9 procent van het bbp bekleedde België in 2010 de derde plaats in de ranglijst van Europese landen met de hoogste belastingdruk. Enkel Denemarken (47,6%) en Zweden (45,8%) scoorden hoger.

    Volgens cijfers van Eurostat is die belastingdruk vorig jaar gestegen tot 44,1 procent en dit jaar tot 45,6 procent, een gevolg van de recente belastingverhogingen. Volgend jaar blijft die fiscale druk nog volgens Eurostat normaal op hetzelfde niveau. Maar doordat de groei in België naar verwachting lager zal liggen dan die in Zweden, zal ons land naar de tweede plaats in de ranglijst springen. In 2014-2015 stijgt de Belgische belastingdruk zelfs bij gelijke groei nog met een paar procentpunten.

    Opvallend is wel dat Zweden weliswaar een hoge belastingdruk heeft, maar de voorbije jaren de lasten op arbeid aanzienlijk heeft verlaagd. Waar de impliciete belasting op arbeid (de fiscale druk in percentage van de verloning) er tien jaar geleden nog bijna 50 procent bedroeg, is dat nog 39 procent. Vooral de Zweedse werknemersbijdragen zijn aanzienlijk gekort. In België bleef de impliciete belastingdruk op arbeid al die tijd rond 42 procent draaien, een stuk boven het EU-gemiddelde van 34 procent.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dom blondje
    video

    De leuze "Zeg niet te gauw het is weer een vrouw" krijgt een heel andere dimensie bij het bekijken van deze hilarische parkeervideo. Een Russische vrouw is bezig aan een merkwaardig maneuver met haar Mercedes-Benz E-klasse wanneer ze plots uitstapt om iets op te rapen aan de kant van de weg. Dat bleek een slecht idee, want ze vergeet de wagen in parkeerstand te zetten (of de handrem op te trekken), waardoor de Mercedes begint te bollen.

    In paniek kan ze nog net een aanrijding door haar eigen wagen vermijden, maar toch loopt het nog grondig mis. Het portier vliegt pardoes open en mept de vrouw knock-out. Enkele seconden later komt (vermoedelijk) haar man aangesneld om poolshoogte te nemen. Hij kijkt heel verbaasd en schijnt niet te begrijpen wat er in godsnaam met zijn vrouw gebeurd is. Je zou voor minder...

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pestregering keldert verkoop groene wagens

    © photo news.

    Door het wegvallen van de federale ecokorting eind 2011 kiest de Belgische autokoper nu niet automatisch meer het zuinigste en milieuvriendelijkste model. Meer nog: de gemiddelde CO2-uitstoot is voor het eerst sinds jaren gestegen, van 123 (in 2011) tot 131,2 gram per kilometer.

    De CO2-uitstoot van de gemiddelde personenwagen is in België de voorbije zes jaar enorm gedaald, van 157 gram CO2 per kilometer in 2006 tot 123 vorig jaar. Maar aan die daling is in de eerste acht maanden van 2012 duidelijk een einde gekomen.

    "Dit is een zeer opmerkelijke trendbreuk", zegt Febiac-woordvoerder Joost Kaesemans in de krant De Zondag. "De incentive om het zuinigste model te kiezen is weg en je ziet meteen het gevolg. Deze cijfers bewijzen hoe sterk een fiscale ingreep van de overheid het koopgedrag beïnvloedt."

    Bij de bedrijfswagens heerst een heel ander beeld. Daar zorgt de nieuwe berekening van het 'Voordeel van Alle Aard' net voor downsizing, zeker op het gebied van motorisatie en dus verbruik en CO2-uitstoot. Volgens Kaesemans zijn de auto's van bedrijven milieuvriendelijker geworden dan auto's van particuliere eigenaars. "Dat was nooit eerder zo."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde jaloezietaks in zicht?


    Als oud-minister van Financiën houdt Reynders een pleidooi voor het afschaffen van een aantal 'pestbelastingen'.© photo news.

    Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) wil dat er vanaf volgend jaar een aantal belastingen geschrapt worden. Hij heeft het vooral gemunt op een aantal zogenaamde pestbelastingen. "Ik denk dat er in het regeerakkoord enkele pestbelastingen zaten, zoals die op de bedrijfswagens", aldus Reynders in de 'Zevende Dag' op Een. Die belasting levert volgens hem te weinig op, terwijl ze veel reacties uitlokt bij de bedrijfsleiders.

    "Er is een bepaalde rode lijn die de belastingen niet kunnen overschrijden. Vanaf 2013 moeten we stoppen met steeds nieuwe belastingen in te voeren", zei Reynders voorts. "Er zijn andere mogelijkheden om te hervormen. Ik ben voor een strijd tegen fiscale en sociale fraude."

    In een debat herhaalden bedrijfsleiders Wouter Torfs van Schoenen Torfs en Ignace van Doorselaere van lingeriegroep Van de Velde hun eis voor een bedrijfsvriendelijker belastingklimaat in Vlaanderen. "83 procent van de Belgische export komt uit Vlaanderen, het is toch de logica zelf dat Vlaanderen zijn eigen beleid kan voeren", betoogde Torfs.

    "Vlaanderen heeft een eigen exportbeleid, dat zeer goed werkt", reageerde sp.a-voorzitter Bruno Tobback. Ook volgens Open Vld-voorzitter Alexander De Croo heeft de Vlaamse regering verschillende belangrijke bevoegdheden. "We moeten gaan nadenken over het beleid dat we gaan voeren met de hefbomen die we hebben, zonder om meer te blijven vragen", stelde hij.

    Ignace van Doorselaere spoorde de politici aan om zonder verder getreuzel te beginnen aan de fiscale hervorming. "Zorg voor rechtszekerheid", zei hij. Alexander De Croo ziet een belangrijke rol weggelegd voor het parlement. "Daar kan al worden nagedacht over de fiscaliteit van de toekomst, van na 2014", besloot hij.

    "Pestbelastingen door MR goedgekeurd"
    "Er bestaan in dit land geen nieuwe belastingen die niet door Reynders en zijn partij zijn goedgekeurd." Dat is te horen bij het kabinet van minister van Financiën Steven Vanackere in een reactie op de uitspraken van de minister van Buitenlandse Zaken in 'De Zevende Dag'. Vanackere wijst Didier Reynders op zijn eigen verantwoordelijkheid. Verschillende 'pestbelastingen' stammen immers uit de tijd dat Reynders zelf minister van Financiën was. "Als Didier Reynders zegt dat hij denkt dat het na de gemeenteraadsverkiezingen rustiger zal worden, slaat dat wellicht ook op hemzelf", besluit de woordvoerder van Vanackere.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artikel Jan Segers in Het Laatste Nieuws dit weekend
    Iedereen weet ondertussen hoe buitengewoon slecht de analyses zijn van politiek journalist Jan Segers van Het Laatste Nieuws. Vandaag kwam hij met de pretentieuze titel Gezocht m/v voor de open VLD.

    Jan Segers lijkt maar niet begrijpen waarom de open VLD het zo slecht doet in de peilingen. Volgens hem zijn er twee redenen: Het succes van Bart De Wever en het gebrek aan kwaliteit bij de huidige voorzitter.

    En dan volgt er eindeloos gelul dat zo uit de mond kan komen van Karel De Gucht, voor wie hij blijkbaar een enorme sympathie heeft. Hij verwijst ook onophoudelijk naar de oude partijbonzen, maar citeert niemand openlijk. En dat is eigenlijk typisch voor Jan Segers. Eigen ideeën heeft hij nauwelijks en hetgeen hij brengt is voorgekauwde kost van misnoegde oude liberale krokodillen.

    Volgens Jan Segers heeft de Open VLD nood aan een partijvoorzitter van het niveau Karel De Gucht of Guy Verhofstadt. Hieruit blijkt duidelijk dat de journalist geen enkele feeling met wat er leeft bij de centrum-rechtse bevolking. Indien de Open VLD morgen een nieuwe Guy Verhofstadt zou krijgen zou het natuurlijk de kiesdrempel niet meer halen. Want de mensen zijn Guy Verhofstadt meer dan beu! Verhofstadt heeft zijn eigen geschriften en idealen verloochend om premier te kunnen worden. Hij heeft zich zwaar gecompromitteerd met de socialisten. En Segers' ander idool Karel De Gucht heeft ganse afdelingen de nek om gewrongen om zijn vriendjes in de plaats te brengen. Beide heerschappen zijn elk op hun manier verantwoordelijk voor de schade die de Open VLD heeft opgelopen doorheen het voorbije decennium. En natuurlijk dat Alexander De Croo het niet op één twee drie in orde brengt. Hij vertrekt vanuit een perte totale en moet dan de wagen terug in beweging krijgen. Maar hij heeft de wind tegen, want er is een kaper op de kust: Bart De Wever en zijn NVA dat de rechterzijde leeg zuigt. En is het niet Bart De Wever die hem parten speelt, dan zijn het de oude misnoegde knorren van de partij die graag stokken in de wielen steken. En Jan Segers is maar een eenvoudig wieltje in de tegenkantingen die De Croo junior nu ondervindt. 

    Indien de Open VLD écht wil verdwijnen, moet ze terugkeren naar het verleden met Verhofstadt's tweelingbroer Patrick De Wael. Denkt Segers nu werkelijk dat iemand die verbrande figuur zal willen aanvaarden? Zielig dat Het Laatste Nieuws journalisten van zo'n belabberd niveau op de voorgrond laat treden.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na jaloezietaks op wagens nu ook taks op koersfietsen
    De kogel is door de kerk. De regering Di Rupo plant in het najaar een resem nieuwe taksen op luxegoederen. Zo komt er een extra belasting op wijnen, kaviar, dure merkkledij -waarbij alle merken buiten C&A en H&M als duur worden omschreven- en ook op koersfietsen.

    Het kabinet Di Rupo verduidelijkt : "Een koersfiets behoorts niet tot de basisbehoefte van de mensen. Een koersfiets is duidelijk een luxeproduct. Bovendien zorgen deze wielertoeristen voor extra slijtage van de wegen en hinder op de weg. De financiële druk op onze samenleving is gigantisch. Bovendien worden dergelijke fietsen dikwijls met zwart geld aangekocht."

    Daarom komt er een koersfietstaks. Wielertoeristen zullen in de toekomst een zendertje moeten plaatsen op hun fiets die het aantal gereden kilometers registreert. Hoe meer gereden kilometers, hoe groter de taks. De juiste bedragen werden nog niet vastgesteld, maar men gaat uit van tarieven tussen 0,2 - 0,5  euro per gereden kilomter. Via het GPS-signaal is het koud kunstje om de wielertoeristen een correcte afrekening te sturen.

    Kabinetsmedewerker Jean GrandJean vervolgt: "Deze taks is nog maar het begin. Wij denken er ook aan om de wandelaars mee te laten betalen voor de crisis. Ook zij hinderen de maatschappij en onze buurten. Wie de luxe heeft om te wandelen, kan gerust een steentje bijdragen. En ook de skaters, skeelers, rollerbladers, kortom al wie actief is in deze maatschappij moet zijn steentje bijdragen."

    PVDA en SPA zijn alvast laaiend enthousiast over deze nieuwe positieve maatregel van de regering Di Rupo. Staatssecretaris Crombez vervolgt: "Er worden nu al voorakkoorden gesloten tussen alle regeringspartijen om in 2014 gewoon voort te doen. Elio II zal eindelijk komaf maken met het autoverkeer. Zeg nu eens eerlijk, wie heeft er écht nood aan een wagen. Er komt een luxetaks op alle personenwagens. Het rekeningrijden wordt een feit. We kunnen gerust met ons allen het openbaar vervoer nemen. Auto's moeten op lange termijn verboden worden, behalve voor diegenen die een prioriteitsfunctie hebben, zoals regeringsfunctionarissen, kaderleden van politieke partijen en natuurlijk politiediensten, brandweer en ziekenwagens."

    Als ge dat niet gelooft, maak ik u wat anders wijs. Of toch niet?
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DI RUPO MAAKT ONDERNEMINGSZIN KAPOT

    "Er leeft een onrechtvaardigheidsgevoel"

    © belga.

    CD&V-kopstuk Stefaan De Clerck vindt dat de federale regering het Vlaamse ondernemerschap fnuikt. Volgens hem creëert de regering-Di Rupo onzekerheid voor de toekomst. Dat zegt de burgemeester van Kortrijk in een interview met de Coreliokranten.

    Men voelt een probleem met deze regering, en we moeten dat oplossen
    Stefaan De Clerck (CD&V)

    De Clerck schaart zich aan de zijde van de ondernemers. Die gaven de voorbije dagen luidop lucht aan hun klachten en bestempelden de federale regering als te links, zelfs marxistisch, en te veel gefocust op belastingen. Ook volgens De Clerck is er een probleem met de loonkosten in dit land. Hij wijt dat aan de dominantie van de PS op federaal vlak. "Men voelt een probleem met deze regering, en we moeten dat oplossen. Dit zet een domper op het Vlaamse ondernemerschap."

    Op maat van Vlaanderen
    De Clerck denkt dat de politieke discussies over energie, de fiscaliteit en Fransen die zich hier domiciliëren, ertoe hebben geleid dat de Vlaming zich in het algemeen "angstig" voelt. "Bij de arbeider, de bediende, de ondernemer, vrije beroepen of de aandeelhouders leeft een onrechtvaardigheidsgevoel. Het debat tussen het bedrijfsleven en de politiek toont de onzekerheid aan. De regering-Di Rupo betekent op dit punt voor de Vlaming niet wat ze zou moeten betekenen. Op een bepaald ogenblik zullen we maatregelen op maat van Vlaanderen moeten nemen."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch topman noemt Di Rupo Marxist!
    'Dat is geen socialisme, dat is marxisme.' Zo omschrijft Luc Bertrand, de topman van de investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren, de belastingverhogingen van de regering-Di Rupo.
    Luc Bertrand, topman van Ackermans & van Haaren. (foto: WK)
    Luc Bertrand, topman van Ackermans & van Haaren. (foto: WK)

        Luc Bertrand, een van de belangrijkste Vlaamse bedrijfsleiders, beklemtoont in een opmerkelijk gesprek met onze zusterkrant L’Echo dat hij erg ongerust is over het beleid van de federale regering en de toekomst van de Belgische economie. Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen wil hij de mensen waarschuwen voor een catastrofe. ‘Wij betalen al veel belastingen, maar voor deze regering is het nooit genoeg. Men straft de mensen die werken en men zal ook de mensen straffen die sparen.’

      Bertrand staat positief tegenover de persoon Elio Di Rupo: ‘Hij is erin geslaagd iedereen rond zich te verenigen.’ Maar over het beleid van de eerste minister en de federale regering is hij heel streng. 'Onze bevolking wordt gegijzeld door sommige crisismaatregelen van de regering.'

      ‘Dat is geen socialisme, dat is marxisme’, onderstreept Bertrand. ‘Vlaanderen gelooft niet in het model dat het nu opgelegd krijgt.

      Vlaanderen gelooft niet in het model dat het nu opgelegd krijgt.
      Luc Bertrand,
      Topman Ackermans & Van Haren

      Sommige partijen die de onderhandelingstafel hebben verlaten, hadden moeten blijven.’ Daarmee verwijst Bertrand naar de N-VA, die de nota van toenmalig formateur Di Rupo afschoot.

      De topman van de Antwerpse investeringsmaatschappij waarschuwt dat een beperking van de vrijheid van de individuen een catastrofe betekent voor onze economie. ‘Ik ben ongerust. In België is 54 procent van de economie in handen van de staat. We riskeren dat dat percentage stijgt tot 56 procent als de regering voortgaat op dezelfde weg.’

      België heeft volgens Bertrand dankzij de groei uit het verleden de excessen van ons systeem kunnen financieren. ‘Maar vandaag is er geen groei meer. De populistische keuze is: we gaan de belastingen verhogen, we belasten de rijken. Sommige politici maken ons het leven steeds moeilijker. Ik zie veel mensen vertrekken uit België

      Nieuwe belastingen invoeren is het creëeren van een fiscale hel.
      Luc Bertrand,
      Topman Ackermans & Van Haren

      Zelf is Bertrand voorlopig niet van plan ons land te verlaten, maar hij sluit het ook niet uit. ‘Nieuwe belastingen invoeren is het creëren van een fiscale hel. Het is niet mijn gewoonte snel op te geven. Ik hou van België. Maar een vermogensbelasting zou me doen nadenken.’

      Ackermans & van Haaren overweegt wel een deel van zijn activa te verplaatsen naar het buitenland. ‘De schepen van onze baggeraar DEME werken overal ter wereld. We geven noodgedwongen maaltijden aan onze bemanning. Maar de staat beschouwt dat als een voordeel in natura en heft daarop een belasting van 4 miljoen euro. We zijn aan het overwegen om onze schepen uit te vlaggen

      Bertrand vindt dat een linkse minderheid haar ideologie oplegt aan een rechtse meerderheid. ‘Wij hebben niet voor dit beleid gestemd. Vlaanderen vertegenwoordigt 60 procent van het land en 70 procent van de Vlamingen stemt rechts.’

      Elke dag verliezen de traditionele Vlaamse partijen duizenden kiezers, onderstreept Bertrand. ‘Ik begrijp deze vernietigingspolitiek niet. Hoe kunnen de traditionele Vlaamse partijen de overdreven linkse eisen van het zuiden van het land steunen? Dat leidt tot pleidooien voor onder meer een vermogensbelasting. Ik steun dat niet.’

      ‘De linkse partijen proberen een land tot stand te brengen dat niet goed wordt bestuurd en de groei doet verdwijnen. De fiscale razernij doet de productiviteit van onze sectoren fors dalen.’

      ‘Ik begrijp niet waarom de loonkosten voor de werkgever 30 procent hoger zijn dan in Duitsland en dat onze werknemers 20 procent minder ontvangen. De kosten van de overheid zijn te hoog.’

      Bertrand bepleit een bijsturing van de loonvorming. ‘Duizenden banen zullen verdwijnen als we de loonindexering niet aanpakken. De eerste slachtoffers zullen in de privésector vallen, pas later is het de beurt aan wie werkt voor de staat.’

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      24-09-2012
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisten maken nu ook horeca kapot!

      Het zal misschien velen onder u worst wezen, maar onze horecasector kraakt onder de maatregelen van de socialisten. Restaurant na restaurant gaat overkop, topchefs sluiten de deuren of trekken weg.

      Als je op een emotionele manier maatregelen invoert, moet je niet verwonderd zijn als de rede niet volgt. De socialisten zijn jaloers van dikke auto's, mooie villa's en dure restauranten. De voorbije jaren hebben ze er alles aan gedaan om ondernemend Vlaanderen kapot te maken. Er kwam de jalozietaks op mooie auto's en ook de horeca werd hardhandig aangepakt. Zelfstandigen kunnen niet langer hun btwbriefjes inbrengen. Het restaurantbezoek moet duidelijk gerelateerd zijn aan hun
      job en ook dure restautantkosten worden eruit gegooid.
      En misbruik wordt gestraft met een boete van 304%!!!
      jobs. Je zal maar als keukenhulp werken in een restaurant dat nu de deuren moet sluiten.
      Alsof deze gestapo-aanpak nog niet voldoende is, moeten horecabedrijven vanaf volgend jaar een electronische kas hebben. Men maakt werkelijk jacht op ieder onderdeel van ondernemend Vlaanderen. Het is om bij te wenen.
      Ik begrijp het wel, in de DDR en de ex-Sovjetunie bestonden geen goede restaurants. Enkel kille bruine cafés waren er bij de socialisten te vinden. De meeste socialisten voelen zich hier alleen maar thuis.
      Het rookverbod in cafés is ook nog zo'n irritante maatregel van de socialisten.
      De socialisten maken ondernemend Vlaanderen kapot. John Crombez en zijn knettergekke strijdmakkers slapen nachts misschien wel goed. Duizenden mensen zijn het slachtoffer van zijn ziekelijke socialistische politiek!







      In Bergen kwamen tientallen van de beste koks van ons land bijeen. Niet om te vieren, maar om te protesteren. Ze zijn namelijk niet opgezet met het nieuwe kassasysteem tegen zwartwerk in de horeca. Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez zegt rekening te willen houden met hun klachten.
      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      23-09-2012
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom allochtonen moeilijker een huurwoning vinden
      Groen-Boegbeeld Meyrem Almaci is gekant tegen oneerlijke praktijken op de verhuurmarkt. Almaci is zelf niet vies van oneerlijke praktijken. Toen ze in Gent Rechten studeerde, blonk ze uit in het afschrijven bij examens. Nu doet ze zich voor alsof ze heiliger is dan de maagd Maria.

      To the point: Waarom geraken allochtonen moeilijker aan een huurwoning? Heel eenvoudig. Omdat allochtonen gekent staan als slechte huurder en huiseigenaars gaan veralgemenen. Veralgemenen is eigen aan de mensen. Zo staan leraressen bekend als goede huurders. Boekhouders staan gekend als muggezifters, belastingscontroleurs als azijnpissers.

      Indien de gemiddelde karakteristieken van de allochtone huurder erop vooruit gaat, zal de doorsnee verhuurder minder problemen maken. Maar zeg nu eens eerlijk. Vele nieuwe Belgen spreken amper Nederlands, leven van een uitkering, hebben andere gezinswaarden en levenshoudingen. Hun echtgenotes dragen religieuze hoofddoeken. Ze hebben in deze overbevolkte wereld zeer veel kinderen. En dan gaat men verbaasd zijn, indien doorsnee Vlamingen een argwanende houding hebben.

      Mensen die zich integreren kunnen in dit land overal terecht. Meer nog, ze worden positief gediscrimineerd. Maar als je natuurlijk de taal niet machtig bent en bovendien van een uitkering leeft, moet je van de verhuurmarkt niet veel verwachten. Natuurlijk dat het socialistische profitariaat de huiseigenaars nog meer wil pesten. Natuurlijk dat zij graag alle huisbazen willen opzadelen met sociale gevallen. Als het van de socialisten afhangt hebben luierikken in dit land evenveel vermogen als hardwerkende mensen. Ze genieten van landen die vasthouden aan de aloude communistische waarden, zoals Cuba. 

      Ofschoon dat amper een minderheid in Vlaanderen zo zot is om op de socialisten te stemmen, bepalen zij momenteel het dagelijkse leven en dit natuurlijk omdat zij hun karretje kunnen hangen aan de Waalse PS.




      oris en Nathalie. Dat zegt het Minderhedenforum op basis van praktijktesten.

      Het forum reageerde onder de verschillende namen op webadvertenties voor huurwoningen in Gent en Antwerpen in augustus dit jaar. Altijd hadden de koppels hetzelfde loon en dezelfde gezinssituatie, alleen de namen verschilden. "De testen geven een onrustwekkende tendens aan", stelt het forum.

      Belga

      "Discriminatie wordt stilzwijgend gedoogd, maar niet aangepakt."

      De cijfers wijzen volgens het Minderhedenforum op het gevoel van discriminatie dat bij veel etnische en/of culturele minderheden in Vlaanderen leeft.

      Naima Charkaoui, directeur van het Minderhedenforum, roept steden en gemeenten op om te durven optreden tegen discriminatie.

      "Niet alleen Vlaanderen of de federale overheid moeten een antidiscriminatiebeleid uitwerken. Ook voor het lokale niveau is hier een rol weggelegd. Wie discrimineert, pleegt een misdrijf. De lokale politie kan en moet hier dan daadwerkelijk optreden", vindt ze.

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)


      Blog als favoriet !


      Gastenboek

      Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


      Rondvraag / Poll
      Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
      Hoe sneller hoe liever
      Op 65 jaar
      Op 67 jaar
      Nooit
      Bekijk resultaat


      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
      Foto

      Foto

      E-mail mij

      Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


      Foto

      Foto

      Foto

      Foto


      Foto

      Foto

      Foto

      Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
      Foto

      Foto

      Foto

      Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
      Foto

      Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
      Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
      Foto

      Foto

      LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
      Foto

      Foto

      Nieuws Politics

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
      Foto

      Foto

      Foto

      Foto


      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!