Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    08-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick De Wael moet passen voor Rutten

    Verzuurde Patrick De Wael moest Rutten tegen wil en dank aanvaarden.

    Gwendolyn Rutten (37) heeft zich officieel kandidaat gesteld om voorzitter te worden van de Open Vld. Dat heeft ze vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het bijzijn van de bijna voltallige partijtop. Als voorzitter wil Rutten werk willen maken van "een inhoudelijke en organisatorische vernieuwing van de partij". Ze wil ook komaf maken met het negativisme rond de partij. "De tijd van de negatieve analyses ligt achter ons. We moeten vooruit."


    "Ik groet U met een vriendelijk lach en steek U een mes in de rug"





    De top van de Open Vld was op zoek naar een 'consensusfiguur' voor het partijvoorzitterschap. Daarbij circuleerden vooral de namen van Kamerfractieleider Patrick Dewael en Kamerlid Gwendolyn Rutten. Rutten wil liever niet de consensuskandidaat van de partijtop genoemd worden. "Het zijn de 64.000 leden van de partij die bepalen wie de consensuskandidaat wordt", reageerde Rutten gespeeld.

    Iedereen weet dat dit een zure appel is voor de Verhofstadtboys. Verhofstadt's Politiek tweelingsbroer Patrick De Wael droomde van zijn "comeback", maar het heeft niet mogen zijn. Alexander De Croo zette immers geen stap terug om nadien de weg vrij te maken voor een Verhofstadtboy.  Met Gwendolyn Rutten heeft men voor een consensusfiguur gekozen. Alexander De Croo kan zich verzoenen met deze "jongere" kandidate, al liet De Croo senior zich enkele dagen terug nog laag uit over de "smoel" van Rutten. En inderdaad, God heeft Rutten niet goed toebedeeld. Kwade tongen zeggen dat ze ooit met haar gezicht tegen een muur is gelopen. De liberalen hebben overigens iets met lelijke smoelen: In het rijtje van lelijkaards misstaat Rutten niet tussen Verhofstadt en Annemie Neyts.

    Voor eeuwige intrigant Karel De Gucht is dit natuurlijk een persoonlijke overwinning. Als oud-kabinetsmedewerkster heeft hij haar in het verleden gesteund. Als nieuwe voorzitster zal ze De Gucht natuurlijk rijkelijk belonen voor deze steun.
    Onder De Croo maakte De Gucht geen kans meer op een topfunctie. Daarvoor waren er in het verleden te diepe wonden geslagen. De Gucht wist dat en had reeds geopperd na zijn Europees mandaat naar Berlare te zullen terugkeren. Met Rutten liggen de kaarten weer een stuk beter voor de "Berlaarse Gottfather", die vanaf vandaag opnieuw verder kan dromen van een aantal rijkelijk betaalde internationale topfuncties. 

    Tegenkandidaat
    De kans is niet onbestaand dat er toch nog een tegenkandidaat komt voor het Open Vld-partijvoorzitterschap. Zo zou Egbert Lachaert, OCMW-voorzitter van Merelbeke, de statutair vereiste steun aan het verzamelen zijn.
    Het verleden leert dat dergelijke kandidaten geen schijn van kans maken. Het is immers de VLD-partijtop die iemand selecteert en niet de basis.
    En indien de basis toch anders beslist, laat men wel wat stemmen verdwijnen. Er is teveel geld en macht mee gemoeid om zomaar gelijk wie aan de partijtop te tolereren.
    Dat ervoer ook Jean-Marie Dedecker in het verleden. Bullebak Dedecker genoot veel steun bij de basis, maar dat was natuurlijk een doorn in het oog van de partijtop. En Dedecker boekte succes. De Vlaamse Liberalen en "Democraten" zijn democratisch zolang het hen goed uitkomt. Maar anders helpen ze de "democratie" een beetje.
    De stichter van de VLD, Guy Verhofstadt was zelf een aanfluiting van zijn eigen principes. Ik herinner mij Marc Verwilghen. De VLD was nog maar net boven de doopvont gehouden en de "nieuwe" partij bulkte van de nobele principes. Zo was er een heilig verbod op "cumul" volgens de partijstatuten. Verwilghen was parlementariër en kon Schepen worden te Dendermonde. Dat was statutair onmogelijk. Hij nam contact met grote leermeester Guy Verhofstadt en die zei hem : "Ge moet U van al die statuten niet veel aantrekken. We lossen dat wel op" Tot zover de nobele principes van de VLD.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever opnieuw weggepest!
    De dag na de verkiezingen kreeg ik uit Antwerpen reeds het bericht dat ze Bart De Wever gingen wegpesten. Niet alleen Patrick Janssens, maar ook leden van de CD&V wilden het deze Vlaams-nationalist onmogelijk maken. Hetgeen ik toen reeds verkondigde wordt nu bevestigd.

    Patrick Janssens is een zeer slecht verliezer en vooral een zeer onsportief verliezer. Reeds van in het begin manipuleerde hij de besprekingen openlijk. Zo zijn stelling dat die degoutante Almaci en haar domme lijst GROEN! moest deelnemen aan het bestuur. Waarom weet niemand, behalve dat het een zoveelste pesterij zou worden van Janssens. Janssens wist immers zeer goed dat het een onmogelijke opdracht zou worden voor De Wever om met GROEN een coalitie te vormen. Men kan net zo goed Janssens opleggen om met Filip De Winter een meerderheid te vormen. Zo irreëel was de zet van Janssens.

    Het stond natuurlijk in de sterren geschreven. Toen SPA een zogezegde "stadslijst" vormde met CD&V werd de boel vastgebetonneerd. Groot was de verbazing van Janssens dat hij zelfs dan de verkiezingen verloor. Na een kinderachtig geween, volgde een smerig politiek spel van de oud-burgemeester. En ons establishment slikt dat natuurlijk.

    Na de ellendige besprekingen komt De Wever natuurlijk niet meer aan de bak en zal minister van Binnenlandse Zaken "Truttelboom" Patrick Janssens herbenoemen.
    Tot zover de stem van de kiezer en tot zover onze democratie!

    Maar uiteindelijk zal het resultaat van deze pesterij nog veel slechter zijn: De bevolking zal op de lange duur het NVA een absolute meerderheid toebedelen en de SPA zal verschrompelen tot een belachelijk klein partijtje met zielige onnozele figuurtjes.



    Aftredend burgemeester Patrick Janssens (sp.a).© belga.

    UPDATEAntwerps formateur Bart De Wever (N-VA) wil door zonder Groen, maar de Stadslijst van sp.a en CD&V wil daar niet van weten. De coalitievorming dreigt zo in een impasse te verzeilen, terwijl de groenen laten weten "beschikbaar" te blijven.

    Antwerps formateur Bart De Wever (N-VA).© belga.
    De partij van Meyrem Almaci blijft beschikbaar.© belga.
    Annemie Turtelboom ziet een aantal goede aanzetten.© photo news.
    Liesbeth Homans vindt de nota helemaal geen doorslagje van het N-VA-programma.© belga.

    De Stadslijst "heeft kennis genomen van het feit dat Bart De Wever niet meer wil onderhandelen met Groen. We betreuren dat en vragen dat Groen alsnog betrokken blijft bij de Antwerpse formatiegesprekken," luidt het.

    Na Vlaams Belang en PVDA+, die al na de informatieronde uit de boot vielen, was Groen de derde partij die afviel. De Wever heeft naar eigen zeggen een "concreet voorstel" gedaan aan Open Vld, de Stadslijst en zijn eigen partij N-VA over hoe het nu verder moet.

    Mobiliteit
    Hoewel de Stadslijst van uittredend burgemeester Patrick Janssens de voorbije weken verklaarde enkel in een coalitie te willen stappen met ook Groen erbij, wordt die laatste partij nu aan de kant geschoven door De Wever. "Hun positie op het vlak van mobiliteit ten opzichte van die van de Vlaamse regering maakt het voor mij, als lid van een partij die deel uitmaakt van die regering, onmogelijk om met hen verder te gaan", vindt de formateur.

    Janssens (Stadslijst) herhaalt dat hij in de nota-De Wever geen goed vertrekpunt ziet op het vlak van onder meer stadsontwikkeling, mobiliteit en sociaal beleid. "Maar het is niet aan mij om te zeggen dat de nota moet herschreven worden, ik kan alleen zeggen dat het voor ons geen basis is om te onderhandelen", aldus Janssens. Volgens hem ging het gesprek vanochtend sowieso niet over inhoud, maar over strategie. "Er is vooral gesproken over de methode waarmee nu gewerkt kan worden. Maar ik laat het aan de formateur over om daarover te communiceren."

    Groen blijft beschikbaar
    Groen neemt naar eigen zeggen akte van de uitspraken van De Wever. "N-VA wil ons liever niet aan boord. De Stadslijst wel. Wij willen graag mee onderhandelen, maar dan wel om tot een oplossing te komen die de welvaart van alle Antwerpenaren veilig stelt en mobiliteit met gezondheid verzoent", zegt lijsttrekker Meyrem Almaci.

    Groen herhaalt de analyse dat ze in de formateursnota van De Wever een kopie van het N-VA-programma ziet, zoals ook de Stadslijst het intussen verwoordde. Groen zegt nu alvast "ter beschikking" te blijven voor een "ernstig inhoudelijk gesprek" over het verbeteren van de welvaart van alle Antwerpenaren en een verzoening van mobiliteit, gezondheid en veiligheid.

    Open Vld positief
    Van de zijde van Open Vld en N-VA komt een veel duidelijker positief signaal. "In de nota zitten een aantal goede aanzetten", vindt Open Vld-lijsttrekker Annemie Turtelboom. "Ik roep nu de andere partijen op om hun verantwoordelijkheid te nemen en duidelijk te kiezen voor oppositie of meerderheid, zodat de onderhandelingen echt kunnen starten." N-VA-onderhandelaar Liesbeth Homans is het daarmee eens. "De nota is trouwens helemaal niet asociaal of een doorslagje van ons programma", vindt ze.

    Of het nu niet erg moeilijk wordt om een meerderheid te vinden aangezien de Stadslijst Groen erbij wil hebben, wil De Wever niet gezegd hebben. "Ik heb een concreet voorstel gedaan en hoop dat de anderen daar positief en constructief op zullen reageren", houdt hij zich op de vlakte. De Wever blijft er wel bij dat zijn formateursnota een goede basis tot onderhandelen vormt.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed idee: Cordon rond PVDA
    Eigenlijk zou men een cordon moeten instellen rond alle partijen die flirten met dictatoriale regimes, maar dit initiatief krijgt mijn volledige steun!

    Joods Actueel roept op tot cordon rond de PVDA
    Belga

    ma 05/11/2012 - 06:45In een opiniestuk op de site van Joods Actueel roept hoofdredacteur Michael Freilich op tot een cordon sanitaire rond de PVDA. "Een extremistische partij die geen plaats heeft in onze maatschappij", schrijft Freilich.

    De hoofdredacteur van Joods Actueel, die in het verleden ook de zware uitspraken niet schuwde, trekt hard van leer tegen PVDA-kopstuk Zohra Othman, de lijsttrekster in het district Borgerhout. "Zij is de grondlegster van de samenwerking tussen Arabische extremisten en communisten in ons land en staat al jaar en dag op de bres voor alles wat onze democratische samenleving afwijst", aldus Freilich (kleine foto) in het opiniestuk.

    De PVDA vormde in 2003 de lijst Resist, samen met de Arabisch-Europese Liga (AEL) van Dyab Abou Jahjah. Een experiment dat geen succes bleek. Freilich verwijst naar een pamflet dat Othman samen met Abou Jahjah uitgaf "waarbij de sympathie voor zelfmoordterroristen nooit veraf was".

    Belga

    "De extreemlinkse PVDA+ is ook de enige partij die standpunten heeft ingenomen tegen de Joodse staat bij de gemeenteraadsverkiezingen", gaat hij voort. "Als we consequent zijn en de boodschap willen uitsturen dat extremistische partijen geen plaats hebben in onze maatschappij, dan zouden we er ook best aan doen om ook deze oproerkraaiers uit te sluiten van deelname aan de macht."

    Freilich roept op tot een cordon sanitaire. "Het waren vooral de partijen Groen en SP.A die er als de kippen bij waren om het cordon tegen het Vlaams Belang in te voeren en te blijven handhaven. Ik reken er dan ook op dat ze over dezelfde rechtlijnigheid beschikken ten aanzien van de PVDA, een partij die onze democratische waarden evenmin hoog in het vaandel draagt."

    In de praktijk wordt de PVDA niet uitgesloten van de coalitievorming. In Borgerhout, het district van Othman, maakt de partij deel uit van het nieuwe bestuur, samen met de SP.A en Groen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noel Slangen opnieuw naar voor geschoven

    De Verhofstadtboys hebben duidelijk opnieuw greep op de partij nu dat Alexander De Croo is weggepromoveerd.

    Onder De Croo junior zou deze beruchte Slangenmens geen enkele kans gekregen hebben. Hij heeft immers teveel mispeutert binnen en buiten de partij. Maar nu duiken overal de vriendjes van weleer op. Dit verbrand individu moet wellicht het pad vrijmaken voor een nieuwe voorzitter uit de clan Verhofstadt. Natuurlijk dat men dat zo niet wil gezegd hebben. Slangen zal  zogezegd een nieuwe ideologische en structurele herbronning invoeren. Je weet wel, het soort van afgezaagd gelul waar Verhofstadt ooit zijn burgermanifesten mee vulde, om nadien zelf zijn dwaze boekskes op de politieke brandstapel te gooien en zich te compromitteren met een lichtekooi als Freya Vandenbossche.
     
    Hoe dan ook, de ommekeer is na enkele dagen reeds voelbaar. In De Zevende Dag van voorbije zondag debatteerde oud-woordvoerder van Verhofstadt Bartje Soomers tegen SPA-voorzitter Bruno Tobback. Onder Bartje Soomers' kop verscheen "burgemeester van Mechelen", terwijl elke toeschouwer de indruk kreeg dat het een voorzittersdebat was en dat was natuurlijk de bedoeling van de clan Verhofstadt. 

    In de Kamer is Verhofstadt's politieke tweelingsbroer Patrick De Wael reeds fractieleider. Maar wie wordt de toekomstige voorzitter? Vriendje Marino Keulen werd reeds een keer naar voor geschoven, maar beet in het zand. Gaan Verfhodstadt en De Gucht opnieuw elk hun eigen mannetje naar voor schuiven of hebben ze het op een akkoordje gegooid. Want voor de "arme champetterszoon" De Gucht geld er maar één regel en dat is zijn persoonlijke rijkdom. Indien men De Gucht zekerheid kan geven op een eventuele verlenging van zijn gouden job bij de Europese Commissie zal hij zijn vriendinnetje Gwendolyn Rutten misschien toch niet naar voor schuiven en wordt het Patrick De Wael of Bartje Soomers. Maar één ding is duidelijk, Verhofstadt en De Gucht zullen nu bepalen wie de voorzitter wordt. Daarmee kunnen ze bij de VLD de verjonging en vernieuwing op hun buik schrijven. 

    Het blijft maar de vraag of de basis en de bevolking deze politieke zet zal smaken en de VLD niet verder zal afkolven.   






    Bij Open Vld wordt Noël Slangen verantwoordelijk voor de "structurele hervorming" van de partij. Het partijbestuur heeft daarover een voorstel van voorzitter ad interim Guy Verhofstadt goedgekeurd. Ook Mathias De Clercq, Bart Somers en Bart Tommelein krijgen de taak om de nieuwe voorzitter te helpen met de "opdrachten waar de partij de komende maanden voor staat."

    Begin december verkiezen de leden van Open Vld een nieuwe voorzitter als opvolger van Alexander De Croo. Op voorstel van interimvoorzitter Verhofstadt heeft het partijbestuur een aantal 'interne partijhervormingen' goedgekeurd.

    Het dagelijks bestuur wordt aangevuld met vier mensen die de nieuwe partijvoorzitter zullen bijstaan. Mathias De Clercq zal een reeks ideologische studiedagen en congressen voorbereiden die de partij het komende jaar zal houden. Bart Somers zal de verruiming en verbreding van de partij verder uitbouwen. Bart Tommelein zal "de banden met ondernemend Vlaanderen" sterker aanhalen, laat de partij weten.

    Slangen moet volgens het persbericht dat de Melsensstraat maandag uitstuurde de "structurele hervorming van de partij" helpen in goede banen leiden. Slangen zelf relativeert die opdracht. Op Twitter zegt Slangen dat het niet meer is dan een "vriendendienst om wat mee te denken in groepje mensen".

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haarkappers oplossing tegen vergrijzing

    bron: rechtzetting.be

    ‘Als we de vergrijzing niet kunnen aanpakken, moeten we haar op zijn minst zo goed mogelijk camoufleren.’ Daarom keert minister Monica De Coninck subsidies uit voor pruiken en haarkleuringen.

    Monica De Coninck
    Monica De Coninck subsidieert pruiken en haarkleuringen om de voortschrijdende effecten van de vergrijzing te verbergen.

    In het regeerakkoord van de heersende federale regering komt de vergrijzing in amper twee paragraafjes ter sprake. Eerst wordt netjes uigelegd wat die gevreesde vergrijzing inhoudt. ‘Steeds meer mensen weigeren steeds hardnekkiger het loodje te leggen. Dat is egoïstisch, maar wat doe je eraan als je ooit nog herverkozen wilt worden?’, zo staat er geschreven.

    Daarna volgen enkele mogelijke maatregelen: ‘We zullen een beetje morrelen aan de pensioenleeftijd, maar niet te veel, want anders wordt de burger boos en boze burgers maken de financiële markten zenuwachtig. Verder zullen we af en toe het groenboek en het witboek van Michel Daerden in herinnering brengen.’

    Inderdaad, minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft het land een beetje op stelten mogen zetten door een heel klein beetje het pensioenstelsel te hervormen.

    Tja. Geen vijftigplusser die dat nog weet en geen jongeling die niet beseft dat hij sowieso – welke maatregelen er ook getroffen zullen worden – keihard in zijn gat geneukt zal zijn. En ja, het legendarische groenboek en witboek werden nog eens opgerakeld toen Michel Daerden kwam te overlijden. De ondingen werden samen met hun bedenker ten grave gedragen.

    ‘De situatie is desastreus’, vat minister van Werk Monica De Coninck (sp.a) samen. ‘Aangezien het regeerakkoord elke vorm van voluntarisme aan banden legt, mogen we geen initiatieven nemen waarover niet op voorhand overeenstemming is bereikt. Het enige wat toegelaten is, is de belastingen verhogen en/of meer geld uitgeven. Nu is dat voor mij geen probleem, want ik ben socialiste en socialisten geven graag geld uit.’

    Concreet zal De Coninck haarkleuringen en pruiken subsidiëren voor grijzende en kalende gepensioneerden. Ook oude zakken die een hip kapsel wensen, krijgen een financieel steuntje. ‘Als we de vergrijzing niet kunnen aanpakken, moeten we haar op zijn minst zo goed mogelijk camoufleren’, redeneert De Coninck. ‘Indien oude mensen er niet meer zo aanstootgevend oud uitzien, zal de sociale rust langzaam weerkeren en zullen jonge werkmensen niet langer het gevoel hebben dat ze zich kreupel werken om een almaar groeiende groep seniele profiteurs in schaamteloze luxe te laten leven.’

    Monica De Coninck:
    ‘Indien oude mensen er niet meer zo aanstootgevend oud uitzien, zal de sociale rust weerkeren’

    De oppositie vindt het bijlange geen slecht idee – ‘zelf kunnen we niets beters bedenken’ – maar verwijt De Coninck enkel te handelen uit eigenbelang. ‘Het kapsel van de minister is al decennia aan een update toe. Ze wil camoufleren dat ze te gierig is om die vleermuizennest eens te laten snoeien’, klaagt de oppositie.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermassen pleegde zelf parachutemoord

    bron: rechtzetting.be

    Iedereen dacht dat de parachutemoord opgelost was. Maar uit een internetenquête bij 500 Limburgers blijkt dat advocaat Jef Vermassen zelf de dader was.

    Ook de internationale pers, zoals het NRC Handelsblad, stelde zich vragen over de bewijslast in het proces. Een internetenquête brengt nu de waarheid aan het licht.

    Els Clottemans (26) heeft dan toch niet de parachutemoord gepleegd, maar wel haar advocaat, Jef Vermassen. Tot die conclusie komt Datadrive, na een internetenquête bij 500 Limburgers die het proces in Tongeren dit jaar via de regionale media gevolgd hebben.

    De parachutemoord op Els Van Doren (38) was een van de meest gemediatiseerde processen van het jaar. Het Belang Van Limburg hield zelfs een enquête op haar website met de vraag of Clottemans schuldig is of niet, nog voor de rechters in het hof van assisen een uitspraak hadden gedaan.

    Een prima idee, vindt de Nederlandse professor Peter van Koppen, die er een hedendaagse versie van de volksjury in ziet. Hij wijst er op dat meteen een tweede probleem kan worden opgelost. ‘Assisenprocessen zijn duur en omslachtig en het is niet altijd makkelijk een jury te vinden. Bovendien is geen tweede aanleg mogelijk’, stipt Van Koppen aan.

    Van Koppen hield daarom in samenwerking met het onderzoeksbureau Datadrive een tweede internetenquête bij een groter staal respondenten. Daaruit blijkt dat Jef Vermassen zelf de moord heeft gepleegd. De Nederlandse professor zegt al vermoedens te hebben gehad toen hij het requisitoir van Vermassen hoorde. Dat een advocaat met zoveel ervaring geen enkele ruimte voor twijfel liet, kon volgens hem maar op twee dingen wijzen. Of hij had harde bewijzen, of hij kende de echte dader. Toen na een pleidooi van vier uur geen enkel materieel bewijs werd aangevoerd, bleef enkel de tweede optie overeind.

    De internetenquête geeft Van Koppen nu gelijk. De respondenten konden bovendien ook stemmen over de motivering van hun verdict. Daaruit blijkt dat 60 procent van de ondervraagden denkt dat Vermassen al langer verliefd was op Marcel Somers. Maar Marcel wou niet van hem weten. Vermassen wou met andere woorden inbreken in de driehoeksrelatie, maar werd niet toegelaten, besluit Datadrive. Met één moord schakelde hij twee rivales uit. Eén is dood, de ander moet dertig jaar naar de gevangenis.

    Zestig procent van de ondervraagden denkt dat Vermassen zelf verliefd was op Marcel Somers. Dat is dan meteen het motief

    De eerste hint is overigens al vele jaren geleden gegeven. ‘Iedereen van ons is tot moord in staat’, schreef Vermassen toen in het voorwoord van zijn boek over moordenaars en hun motieven.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Filip
    Prins Filip onderging halve geslachtsoperatie
    bron: rechtzetting.be

    Halfweg de jaren negentig heeft prins Filip een gedeeltelijke geslachtsverandering ondergaan. Dat blijkt uit het boek Koningskwesties van journalist Frédéric Deborsu. Koning Albert II liet de behandeling stopzetten.

    Prins Filip-baard
    Om te verbergen dat prins Filip een eunuch is, krijgt hij regelmatig testosteron ingespoten. Daardoor kan hij zelfs een baard laten staan.

    Dat er iets scheelt met prins Filip, de oudste zoon van koning Albert, had iedereen al lang in de mot. Zelfs wijlen koning Boudewijn gevoelde dat zijn neef niet helemaal normaal was en zag hem de Belgische troon liever niet bestijgen.

    Wát er precies aan de hand was met Filip, was jarenlang een groot vraagteken. Er deden speculaties de ronde dat de kroonprins cognitieve problemen had, maar uit het boek van Frédéric Deborsu blijkt nu dat Filip ‘echt een vrouwtje’ wou zijn.

    Halfweg de jaren negentig begon de prins in het grootste geheim een behandeling om zich tot vrouw te laten omvormen, zo schrijft de RTBF-journalist. Gedurende enkele jaren kreeg de prins een hormonenkuur en in 1997 onderging hij een eerste chirurgische ingreep. Daarbij werden zijn testikels afgezet. Later zouden nog andere modificaties volgen, zoals het inplanten van kunstborsten en het transformeren van de prinselijke schaamstreek.

    Toen Albert II lucht kreeg van de operatie, liet hij de behandeling onmiddellijk stopzetten. ‘De koning was op de hoogte van de voorafgaande hormonenkuur, maar was ervan overtuigd dat Filip mánnelijker wilde worden’, legt Deborsu uit. ‘Dat zijn oudste zoon zich wilde laten ombouwen tot vrouw, was een gigantische schok voor de streng katholieke vorst.’

    Op bevel van de koning krijgt Filip voortaan extra dosissen testosteron, waardoor hij uiteindelijk zelfs een stoere baard kon laten groeien. ‘Toch is de reconversie niet compleet. Heelkundig was het niet meer mogelijk om de prinselijke teelballen er weer aan te naaien’, weet Deborsu. ‘De prins is dus een eunuch, wat in vorstenhuizen niet eens zo vreemd is. Gelukkig had de behandelende arts Filips testikels wel ingevroren – je weet nooit wanneer ze nog van pas konden komen.’

    En van pas zouden ze komen. Onder dwang van zijn familie trouwde Filip in 1999 met de kwezel Mathilde d’Udekem d’Acoz. Dankzij ivf kon hij zijn vrouw alsnog vier kinderen schenken.

    Frédéric Deborsu:
    ‘Heelkundig was het niet meer mogelijk
    om de prinselijke teelballen er
    weer aan te naaien’

    Het vruchtbare huwelijk met Mathilde hielp om allerlei hardnekkige roddels de kop in te drukken, zoals het absurde verhaal dat de halfslachtige prins een relatie had met een man. ‘Zo’n kolder gelooft toch niemand?’, lacht Bruno Nève de Mévergnies, persadviseur van de Hof. ‘We zijn blij dat het boek van de heer Deborsu een aantal totaal onjuiste en beledigende geruchten ontkracht.’

    Als de geslachtsverandering volledig was doorgetrokken, had Filip kans gemaakt om de eerste vrouw te worden op de Belgische troon. Nu zal die eer waarschijnlijk te beurt vallen aan prinses Astrid.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Godsvruchtige Uyttersprot
    Uyttersprot schepen van verpreutsing in Aalst
    bron: rechtzetting.be

    Aftredend burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) wordt schepen van Verpreutsing in het nieuwe college van Aalst. Uyttersprot zal komaf maken met het perverse imago dat wijlen Louis Paul Boon zijn stad heeft nagelaten.

    Ilse Uyttersprot
    Ilse Uyttersprot is een bijzonder zedig meisje dat zich altijd volledig toedekt. Zij is de ideale schepen van Verpreutsing.

    De verpreutsing maakt school. Overal in Europa gaan kuise burgers aan het steigeren wanneer geslachtsorganen de publieke ruimte binnendringen.

    In Wenen choqueerden voetballers de goegemeente door hun onbedekte zeikspel uit te stallen. Reusachtige posters van het poedelnaakte model Hannelore Knuts waren te veel van het goede voor Hasselt. De Gentse beau monde verslikte zich onlangs in de affiche van een madam die ontbloot lag te poseren. De tentoonstelling kreeg terstond het label ’18+’. In Aalst is het zelfs zo ver gekomen dat preutse, welopgevoede mensen de stad mijden.

    ‘Schrijver Louis Paul Boon, de zelfverklaarde viezentist, heeft zijn stad met een perverse, onzedige reputatie opgezadeld. Door zijn Fenomenale Feminatheek denkt iedereen dat de Aalstenaars een bende bandeloze marginalen zijn’, vertelt Uyttersprot. ‘Vanaf 2013 willen wij die tendens keren. De kracht van verpreutsing begint in Aalst.’

    Ilse Uyttersprot:
    ‘Vooral penissen die als torens boven de daken uitsteken, moeten uit het straatbeeld geweerd worden’

    De afscheidnemende burgemeester spreekt van een positief project. ‘Wij willen niemand bruuskeren. In de privésfeer doet iedereen wat hij wil. Thuis, op je tv of pc, mag je gerust op zoek blijven gaan naar beelden van naakte medemensen. Ongelooflijk wat je daar allemaal tegenkomt. Het voyeurisme viert hoogtij, maar sommige koppels vrágen er ook om. Moeten ze maar uitkijken of er geen camera’s in de buurt zijn. Maar als zulke beelden je in de openbaarheid confronteren, moet je wel even slikken. Dan worden de venusheuvels en piemels je zonder pardon in het gezicht geduwd en is er geen ontsnappen aan. Brrrr.’

    Uyttersprot benadrukt dat ze een dam wil opwerpen tegen de oprukkende pornoficatie van de samenleving. ‘Vooral penissen die als torens boven de daken uitsteken, moeten uit het straatbeeld geweerd worden. Het mannelijke geslachtsorgaan provoceert door zijn uitdagende vorm. Je kunt er niet naast kijken en als je zo’n penis ziet, denk je ook aan niets anders dan seks, seks, seks. Zo veel obscenitieit is strijdig met ons partijprogramma. Als christendemocraten bestrijden wij de idee dat lustbeleving het hoogste goed is.’

    Karim Van Overmeire (N-VA), die in de Aalsterse coalitie schepen van Vlaamse Zaken wordt, vindt het op zich een prima idee dat de verpreutsing een topprioriteit is, maar heeft moeite met het begrip zelf. ‘We moeten een poes een poes durven noemen: de term ‘verpreutsing’ bevat een klankschilderend woord met de betekenis van weke massa‘, legt Van Overmeire uit. Heeft hij het over de ‘preut’? ‘Ja, en dat kan dus niet. Laten we het sereen houden. Binnen mijn bevoegdheden als schepen van Vlaamse Zaken zal ik op zoek gaan naar een alternatieve term. Het taalgebruik dient gezuiverd van onkuisheden. Maar schrijf nu alstublieft niet op dat ik preuts ben!’

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moppenboek van grapjas Jo Van Deurzen

    Jo Vandeurzen brengt moppenboek uit

    uit rechtzetting.be

    De sluiting van Ford Genk heeft Limburg zwaar getraumatiseerd. Daarom brengt Jo Vandeurzen (CD&V), de Limburgse sterkhouder van de christendemocraten, een moppenboek uit: ‘Humor is het beste medicijn.’

    190a

    Het debat na de sluiting van Ford Genk leek in eerste instantie uit te draaien op een klassiek verhaal van links tegen rechts, vakbonden tegen patronaat. Nu mengen ook de christendemocraten zich in het verhaal en wel van op de Boekenbeurs: met het boekje Humor is het beste medicijn. De beste grappen volgens Jo Vandeurzen. Hij signeert er het boek voor belangstellenden.

    ‘Ik kon niet aan de zijlijn blijven staan’, verklaart Vandeurzen. ‘Er is zo veel pijn bij die mensen die hun hele leven hebben gegeven aan de fabriek in Genk.’

    Vandeurzen, een begenadigd moppentapper, kwam op het idee om een moppenboek uit te brengen naar aanleiding van het leed van de Ford-werknemers. ‘Ik wou het verdriet verzachten’, verklaart Vandeurzen. Uitgeverij Davidsfonds was onmiddellijk bereid Vandeurzens spitsvondige moppen te drukken en te presenteren op de Boekenbeurs.

    De Limburger kon bogen op een archief van drie volle notitieboekjes bij het samenstellen van zijn boek. ‘Ik houd al jarenlang alle mopjes die ik hoor van collega’s en vrienden bij in notitieboekjes. Reeds lang koesterde ik vage plannen om er ooit eens iets mee te doen.’

    Een greep uit het aanbod aan dijenkletsers: ‘Het is groen en kan vliegen? Een spruitje met vleugels.’ Of: ‘Hier is een goeie mop: twee worsten in een envelop.’ Er komen geen seksueel, politiek of scatologisch getinte moppen in voor. ‘Dat zou me ongepast lijken’, zegt Vandeurzen.

    Wouter Beke:
    ‘Tranen met tuiten gelachen’

    De opbrengst van het boek gaat naar een ACV-hulpfonds voor ontslagen Ford-medewerers. Partijvoorzitter Wouter Beke, eveneens een Limburger, steunt Vandeurzen alvast. ‘Tranen met tuiten gelachen. Bedankt Jo!’, tweette hij. De nieuwbakken vrolijke Frans van de CD&V glimlacht beaat.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ROTTE APPELS VAN DE HASSELTSE POLITIEK

    Het Belang van Limburg brengt in haar editie van vandaag, behalve een soort recapitulatie, ook individuele interviews met de pionnen van de HaZoDi affaire. Er werd in het geheel zeer veel tijd gestopt en, zoals we dat van een gazet van socialistische strekking kunnen verwachten, een meer positief beeld van hun politieke broodheren opgehangen. Wij ervaren het artikel meer als een sociaal verslag dat met rode inkt is geschreven, maar het artikel bevat ook een venijnige passage zonder énig bewijsmateriaal over een vermeende relatie, een onderhuidse beschadigingsoperatie waardoor de journalist-en- van Het Belang van Limburg zich blootstellen aan juridische vervolging.

    Blind voor belangrijke details.
    In de artikelenreeks wordt nergens ingegaan op zeer belangrijke details, ondermeer dat de Arbeidsauditeur L'Homme, Michel Beckers bij een van diens reizen naar Hongarije die raakvlakken had met drugs, zou
    vergezellen, en de Arbeidsauditeur om een onbekende reden in extremis afhaakte, moeite had om het reeds betaalde voorschot van Michel Beckers terug te vorderen, de hulp van FGP wilde inroepen die op die vraag niet is ingegaan. Er wordt met geen woord gerept over de problemen waarmee Erik P. werd geconfronteerd, ondermeer valse PV's, ook daar verdwenen documenten die Erik via diens advocaat Adam M. uit Lanaken tracht te bemachtigen. Over de rol van Rohnny Biets die in het rapport van Eubelius duidelijk wordt genoemd, zwijgt Het Belang van Limburg eveneens, maar er zitten in de 158 bladzijden klacht met Burgerlijke Partijstelling die door de vorige advocaat Iris E. op 20 december 2010 werd ingediend nog meer elementen die niet aan bod komen.

    Hongarije.
    Er is in het artikel rond de herbenoeming van Beckers wel gewag gemaakt van het negatief advies van Procureur Rubens wegens de reis naar Hongarije, maar Het Belang van Limburg gaat daar wijselijk niet verder op
    in, Procureur Rubens zal wel voldoende redenen hebben gehad om een dergelijk advies te geven, er was daar met de handel in drugs veel meer aan de hand dan de Cannabisaffaire van Eric Geladé, het artikel in De Morgen van 29 oktober 2012 brengt daarover wel wat meer dan de Limburgse rode gazet. Wanneer de details van die reis naar Hongarije zouden worden uitgevlooid, inclusief de beoogde deelname aan die reis van de Arbeidsauditeur, zou L'Homme wellicht nooit die zaak hebben kunnen behandelen.

    Het gaat verder.
    Het feit dat Inne Driessen als OCMW Raadslid en SP.a partijgenote, juridisch medewerkster bij HaZoDi kan worden, raakt Het Belang van Limburg evenmin. Dat de Stadssecretaris de bestreden vergoedingen aan
    Beckers via Liesbeth Klaykens zonder langs de loondienst van de politie te passeren, liet betalen is voor de "rode" gazet ook niet de moeite om dat te vermelden, zelfs het Comité P. zou daaromtrent nooit onderzoek hebben gevoerd, toch zou Liesbeth Klaykens dat in onderonsjes met Jean-Marie Geurden -stadssecretaris Hasselt- en korpschef Beckers "geregeld"' hebben! Of daar sprake kan zijn van ontduiking van belastingen en sociale bijdragen is blijkbaar allemaal niet de moeite waard om te onderzoeken, nogal wiedes, het is immers de bedoeling dat het besluit om Liesbeth in december te benoemen wat reeds door de politieraad is goedgekeurd, dat brengt maandelijkse een flinke mandaatvergoeding op, Vera Vrancken heeft Klaykens wegens schriftvervalsing aangeklaagd, maar ook daarover niets in de gazet. Sommigen uit de entourage van Steve Stevaert spelen blijkbaar een dubbele rol en fungeren uiteraard uit eigen belang als informant van de beide kampen.

    Fraude wordt beloond.
    We weten allemaal dat de socialisten niet vies zijn van fraude, schrijnend voorbeeld daarvan is Willy Claes, we weten ook allemaal dat een appel niet ver van de boom valt, in deze zaak is het duidelijk dat dochter Hilde
    haar rolletje speelde en nog steeds speelt. Over de korpschef Beckers schrijft Het Belang dat de leiding van HaZoDi met een personeelsbezetting van driehonderd eenheden, wat hoog gegrepen was, maar of Hilde Claes wel voldoende capaciteiten heeft om burgemeester te zijn, vraagt de gazet zich niet af, wij wel. Met de HaZoDi affaire is het duidelijk dat creatief omgaan met wetten en normen, ergo frauderen, wordt beloond en integerheid wordt gestraft, deze ervaringen kennen wij hier al dertig jaar en is dus niets nieuws.

    Vergist in de -klassieke- pers.
    In de korte tijdspanne van enkele weken, hebben wij Vera Vrancken al diverse keren herhaald dat de pers enkel goed is voor politici en sporters, de pers is niet onafhankelijk maar door de politiek en de justitie
    gemanipuleerd, ook advocaten zijn één familie waar het geld telt, er is daarover een gezegde die wij hier nogmaals herhalen "van een stijfkop en een zot vult een advocaat zijnen pot". We hopen dit verhaal a.s.a.p. verder te kunnen zetten, maar door gebrek aan degelijk internet wegens de klungelende Belgacom, zijn wij gehandicapt.

    Artikel n° : 11/12/4681
    Geplaatst op 10:56 3/11/2012

    Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
    Erik Verbeeck ©

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch gerecht draait vierkant

    De gerechtelijke politie in Brugge is een peperduur horloge van de Franse filmster Jean-Paul Belmondo (foto) kwijtgespeeld. Dat heeft het Comité P vastgesteld, zo schrijven de krant Het Laatste Nieuws en de kranten van Sud Presse.

    Barbara Gandolfi.© belga.

    Het uurwerk van het merk Breitling, dat zeker 5.000 euro kost, werd in 2007 in beslag genomen bij een huiszoeking in de Oostendse villa van Belmondo.

    Spoorloos verdwenen
    Het Comité P stelde vast dat het uurwerk nadien was opgenomen in de lijst van inbeslaggenomen goederen. Maar intussen is het blijkbaar verdwenen, de controledienst van de politie kon geen dader vinden.

    "Ordinaire diefstal"
    Volgens Sven Mary, de advocaat van Belmondo's ex Barbara Gandolfi, gaat het om "een ordinaire diefstal" door iemand uit gerechtelijke kringen. "Als troost mag meneer Belmondo nu een schadeclaim indienen tegen de Belgische staat."

    Advocaat Sven Mary.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ORKAAN ELIO KOMT OP VLAANDEREN AF...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bijlagen:
    46210_10151146650196925_296656643_n.jpg (67.7 KB)   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPEN VLD VRAAGT INZAGE IN STINKEND DOSSIER
    open vld eist inzage onderzoeksrapport over hazodi 27 9 2012

    02/10Hazodi Groei met Open Vld heeft gisteren aan het politiecollege gevraagd om het onderzoek van het onafhankelijk onderzoeksbureau I-Force openbaar te maken.

    Die vraag kwam er nadat de VRT een nieuwe Panorama-reportage over de HAZODI-affaire had afgevoerd. "Het is volkomen onduidelijk wat nu precies is onderzocht en wat niet," aldus Luc Delbrouck (foto) namens de partij.

    "Inzage in het lijvige rapport werd tot nu toe nodeloos moeilijk gemaakt en onderworpen aan allerlei beperkende maatregelen, zoals een verbod op kopie.

    In het kader van de openbaarheid van bestuur is meer openheid over dit rapport en de onderzoeksmethodes noodzakelijk. Ook de totale kostprijs van het hele onderzoek door deze private firma is vandaag de dag nog niet bekend: niet bij de gemeenteraad en zelfs niet bij het schepencollege."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valse politici kiezen voor de aanval
    Joëlle Milquet, minister van Binnenlandse Zaken gaat de zaak "uitspitten". We zijn benieuwd... 

    Ex-kor
    pschef Michel Beckers en vier burgerpersoneelsleden van de politiezone Hazodi - onder wie de drie vrouwelijke klokkenluiders - zullen eind november gehoord worden door het politiecollege wegens mogelijk gesjoemel met vergoedingen en lonen. Dat melden de Concentrakranten.

    Minister Milquet heeft intussen een werkgroep aangesteld die een rapport moet leveren over de omstreden premies voor de politie.

    Volgens het rapport van het "onafhankelijke" auditkantoor i-Force hebben ze mogelijk geknoeid met vergoedingen en lonen. Van ex-korpschef Beckers wordt 27.000 euro aan onkosten teruggevraagd. Bij de vier personeelsleden gaat het om te veel ontvangen loon over een periode van 10 jaar: zowat 340.000 euro.

    Iedereen begrijpt dat dit een afrekening is na de televisiereportage over het geknoei in Hasodi. Daarin verklaarden de klokkeluiders wat er allemaal fout liep in de Hasseltse politiezone. Burgemeester Claes kwam zwaar verbrand uit de reportage. Het is duidelijk dat de politiek en het gerecht alles op alles hebben gezet om de klokkenluiders zelf aan de schandpaal te nagelen. 

    Voor het brede publiek creëert men rookgordijnen, met zogezegd onafhankelijke commissie en een neutraal politiecollege. Als je de werking van de politiek kent, weet je dat dergelijke commissies steeds in het leven worden geroepen met een bepaald doel, in dit geval een interne afrekening.
    Hetzelfde ziet men bijvoorbeeld ook bij onafhankelijke selectiebureaus. Ineens verschijnt daar dan de vrouw van bv Norbert De Batselier als beste van tientallen kandidaten. Zoiets kan toch geen toeval meer zijn? Als men niet zuiver politiek kan benoemen, dan zoekt men wel een "onafhankelijke" commissie.

    En ook het gerecht is zo rot als het maar zijn kan. Ik ondervind dagelijks het getouwtrek tussen de loge en de katholieken. Maar men kan toch niet van een politiek benoemd procureur verwachten dat die zich neutraal gaat opstellen als iemand van zijn zelfde kleur vervolgd moet worden. Hoe objectief kan de Hasseltse procureur nog zijn? Ik heb hem al bezig gezien en gehoord en heb er serieuze bedenkingen bij. Ik ken meerdere griffiers die met de juiste politieke kaart werden aangesteld. Maar ook onze rechters, onze gerechtelijke magistraten in het parket en dergelijke worden ALLEMAAL met een politieke steun benoemd, ALLEMAAL!!!!Je zal maar één van de klokkenluiders zijn die voor zo'n rechter moet verschijnen.


    Het verschil tussen Congo en België is dat we hier onze afrekeningen iets beter verbloemen. En gelukkig hebben we geen Siberië, want anders zouden de klokkenluiders daarheen gestuurd kunnen worden.


     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Priester valt dood tijdens huwelijksmis

    In Beieren is een priester doodgevallen voor het altaar terwijl hij een koppel in de echt verbond. De 47-jarige pastoor Grzegorz Wieczorek zeeg neer terwijl hij aan het bidden was en stootte zijn hoofd op de arduinen vloer van de Sint-Lambertuskerk. Vermoed wordt dat de Poolse parochieherder het slachtoffer werd van een hartaanval

    In shock
    Het bruidspaar en de zowat honderd genodigden stonden aan de grond genageld. "Het leek wel een fragment uit een film", getuigt organiste Andrea Wittmann. "Iedereen was in shock".

    Tweede poging
    Omdat vele van hun gasten van ver waren afgereisd, besloten de Duitse bruid en haar Italiaanse bruidegom hun huwelijk alsnog doorgang te laten vinden. De plechtigheid kon uren later voortgezet hervat worden in een andere kerk en met uiteraard een andere priester.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadsbestuur maakt Dendermonde kapot
    Wat is dat toch met dat Dendermonds stadsbestuur. Dit weekend belde een vriendin mij op om haar naar spoed te voeren. Ze kan niet met de wagen rijden en vroeg mij haar te komen oppikken. De dame woont in de Dijkstraat in het hartje van de stad. Toen ze mij opbelde zat ik op de autostrade te Lochristi. Het duurde 15 minuten tot ik aan de Dendermonde Oude Vest kwam. Daar stelde ik vast dat de toegang naar de Dijkstraat was afgesloten wegens werken aan de Bogaerdsbrug. Er stond een lange wachtende rij van wagens. Eerst moest ik de file uitrijden tot helemaal aan de Brusselsestraat en dan zo langs de Vlasmarkt tot aan de Dijkstraat. Die helse rit duurde nog eens 20 minuten. Mijn vriendin kon nog amper op haar benen staan. Dan het centrum uit geraken. Een triestige rit door het "prisonstraatje" en opnieuw een dwaze file op de LeopoldII laan, eerst in de verkeerde richting station en dan een file voor het kruispunt van de Mechelsesteenweg. Ik kwam maar net op tijd bij de spoedafdeling aan. De helse rit door het centrum had maar liefst 40 minuten geduurd!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Daar gaan dus ongelukken van komen. Het stadsbestuur van Dendermonde heeft een hekel aan wagens, maar creëert net het omgekeerde van wat het wenst. Namelijk een rit dit normaal 5 minuten duurt, duurt nu 20 minuten. Dus in plaats van minder auto's krijgt men meer verkeer in het hart van de stad. Ik weet wel, welke dwaze redenering erachter zit. Men denkt door de mensen te ontmoedigen dat ze sneller de wagen zullen nemen. Maar ze vergissen zich omwille van meerdere redenen: Het Belgisch weer is niet van die aard om door weer en wind 1 kilometer of meer af te leggen. Niet iedereen is in staat om nog zover te voet te gaan. Ouderlingen en kinderen kunnen dat niet.
    Doodzieke mensen kunnen zich  ook niet met te voet verplaatsen.

    Dendermondenaren denken dat hun onnozel stadje het centrum van de wereld is, maar ze vergissen zich schromelijk. Denken ze nu werkelijk dat wij Waaslanders of Brabanders naar deze petiterige stad gaan komen winkelen? Dit klein stadje is eens leuk om in de zomer te bezichtigen of om een terrasje te doen. In de winter wil iederen zo snel mogelijk weg uit dat dwaas Dendermonde. En als je dan toch Dendermonde wil bezoeken is het om één of twee winkels aan te doen. Bovendien zijn er voldoende betere alternatieven: Het Waasland shoppingscenter of de baanwinkels aan de Mechelsesteenweg en naar de oprit van de E17 Lokeren. Ik heb mij laten vertellen dat zelfs mensen van Grembergen massaal naar het Shoppingcenter trekken! Eigen deelgemeenten trekken niet meer naar dat verstopte stadje.

    Het stadscentrum van Dendermonde moet en zal kapot gaan onder deze verkeerde politiek. En dat is zonde. Ik studeerde ooit aan de Dendermondse Abdijschool. Toen was Dendermonde een goed bereikbare stad. Men kon er parkeren op de Markt. Er was doorgaand verkeer mogelijk. En als klein kind zag ik ooit boten varen op de Dender. Dendermonde is groot geworden door haar centrale positie aan de Dender en de Schelde. Het was een handelscentrum waar goederen verhandeld werden op de beestenmarkt, Vlasmarkt. De maandagochtend markt was ooit één van de grootsten van Vlaanderen. Parkeren was er overal mogelijk en er werden weinig wagens beboet.

    Norbert De Batselier heeft Dendermonde verfraaid. Dat is juist. Maar hij heeft ook veel verkeerd gedaan. De liefdesverklaring "Bedankt Norbert" met een reuzengrote vlag aan het Dendermonds stadshuis dankzij ambetantenaar Franki Hervent was een blunder van formaat dat deed denken aan Mao Zedong. Norbert had de Grote Markt autovrij gemaakt zonder Alternatieven te voorzien. De middenstand op de Kerkstraat is nu volledig kapot door deze beslissing. De Kerkstraat is nagenoeg onbereikbaar geworden door de Vlasmarktbrug te vervangen door een belachelijk klein éénrichtingsbrugje. En in de winter krijgen de bezoekers een verlaten "plein" te zien, om de woorden van De Batselier zelf te gebruiken. 

    De Batselier en zijn opvolger CD&V-er Piet Buysse hebben Dendermonde-centrum dood gemaakt. Piet Buysse rijdt men zijn klein velooke rond in het centrum. Voor een leraar geschiedenis die denkt dat de wereld rond Dendermonde draait is een fiets wellicht voldoende. Maar de bezoekers van Hamme, Lebbeke, Merchtem, Berlare, Opwijk die kunnen natuurlijk niet met een fiets naar Dendermonde komen en blijven weg. 

    In plaats van goede alternatieven uit te werken, volhardt men in de boosheid. Telkens weer opnieuw sneuvelen er parkeerplaatsen en telkens weer opnieuw wordt er geen alternatief gegeven. Mijn kennissen te Dendermonde vertellen mij dat een parking in het centrum momenteel 30.000 euro kost! Dat is een prijs zoals aan de Belgische kust en dat voor een klein onnozel stadje! Blijkbaar gaat men nu de Bogaerdsbrug vervangen door ook zo'n belachelijk klein brugske. Men gaat de parking aan de gedempte Dender terug opendoen en men gaat geen nieuwe parkeerplaatsen voorzien. Ondertussen gaat men gedurende een jaar alle verkeer op één baanvak rondom Dendermonde rondleiden. Ze zijn dus eigenlijk zot geworden in het Dendermonds stadsbestuur.

    Gelukkig dat anderen beslist hebben dat de N41 wordt doorgetrokken. Zo kan de regio de stad Dendermonde eindelijk links laten liggen. Dendermonde is voor niets nog nodig. We zullen graag ergens anders gaan winkelen. Aan ketenzaken parkeren we GRATIS onze wagen zonder één of andere pestfirma te moeten betalen. Ook deze pesterij hebben ze in Dendermonde ook. 

    Ik voorspel dat Dendermonde haar gevangenis zal verliezen. Ik heb hierover al verschillende collega's gehoord. Ik voorspel dat ze ook haar centrumpositie in het gerecht zal kwijt spelen op lange termijn. Ik voorspel dat de middenstand in de stad verder zal wegkwijnen. De Kerkstraat is reeds gesneuveld. De Vlasmarkt en de Brusselsestraat zullen volgen. Uiteindelijk zullen er nog een paar winkels overblijven op de Oude Vest, maar ook die straat zal op de lange duur onder druk komen te staan. En als alles kapot zal zijn, zal men zeggen: "Wie had dat gedacht?" Men zal zich dan op een schoolse manier wegsteken achter schijnstudies die iets totaal anders voorspelden. En de bevolking zal misschien bij gemeenteraadsverkiezingen voor dezelfde partijen stemmen. Want de bevolking kiest soms totaal irrationeel. Maar ik woon er niet en zal er dus geen gevolgen van dragen. Maar uit economisch standpunt vind ik het een spijtige zaak zeker voor de kleine zelfstandige die weer eens de dupe zal zijn van deze foute politiek.



        



    Als het van het huidig stadsbestuur van Denderminde
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Leterme doet het weer...

    Voormalig premier Yves Leterme (CD&V) - nochtans een enthousiast gebruiker van sociale media - lijkt berichtensite Twitter nog steeds niet onder de knie te hebben. Deze ochtend stuurde hij alweer een privéberichtje per ongeluk de openbaarheid in.

    Eerlijk gezegd vind ik het wat een rare figuur. Een collega van mij op het werk kwam enkele maanden geleden Marijke tegen. Zij vertelde openlijk over al haar seksuele escapades met Leterme, maar ze was boos op hem omdat hij familie niet wilde helpen...Ze beweerde samen met Leterme in een windmolen de liefde te hebben bedreven.

    Wat vindt de CD&V eigenlijk van haar gevallen held? Van de VLD weten we dat ze erop los poepen, maar van de Christendemocraten? Gisteren een ander verhaal gehoord van onze Belgische elite. Zo zat Guy Verhofstadt niet alleen lief naast de zotte Freya Vandenbossche op een Gents bankje. Hij zat er ook letterlijk op. Mevrouw Verhofstadt heeft hem met een deurwaarder laten betrappen en hiervan circuleren hier en daar documenten. Maar mijn collega's mogen dat natuurlijk niet publiek maken, maar onder elkaar wordt zulk nieuws natuurlijk doorverteld.

    Kortom, gans de politiek is een rotte wereld van bedrog en dwaling. Iedereen naait er iedereen en iedereen wordt er genaaid. Goede karakters overleven er niet lang. Slechte karakters worden geliefd bij de bevolking. Kijk maar naar de monsterscore van iemand als een Karel De Gucht in Berlare. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlusconi

    De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi.© reuters.


    Ik weet niet goed wat ik moet denken van Berlusconi. Onze media haat hem en dat geeft hem al een voordeel. Maar ik heb zijn biografie gelezen. Op een ietwat geniepige manier is hij een vastgoedmiljardair geworden. Zijn vader was een bankier die via zijn klanten aan goedkope leningen kon geraken voor zijn zoon. Die zoon slaagde erin grootse vastgoedprojecten te ontwikkelen in samenwerking met de overheid. Natuurlijk gebeurde dat niet altijd even koosjer. Nadien investeerde hij zijn geld in de media en met die steun werd hij premier. Op privévlak is hij gekend voor zijn seksuele escapades.

    Maar hij heeft ook goed gedaan. Hij veranderde de wetgeving op de erfenisrechten. Bij ons is de overheid een grote dief die zelfs rijk wordt op het verdriet van de mensen. Mensen die heel hun leven belasting hebben betaald, worden na de dood nog eens voor bijna 30% gepluimd! En dat is dan in het beste scenario. Als je van Uw suikertante erft betaal je 70% aan erfenisrechten. Is onze overheid niet beschaamd? Maar Berlusconi heeft ook op economisch vlak zijn best gedaan. Met zijn rechts-liberaal beleid heeft hij het land recht gehouden in woelige tijden. Met de socialisten was Italië al lang een tweede Griekenland geweest.

    Tenslotte is het een man die de politiek kleur heeft gegeven. Niet zo'n grijze figuur waar Vlaanderen vol van loopt. Dat soort mensen, die recht voor de raap zijn, hebben we hier ook nodig. Maar dan liefst zonder al die dwaze escapades aub.


    De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi, die gisteren tot 4 jaar cel werd veroordeeld, heeft vandaag gezegd in de politiek te willen blijven.

    Berlusconi (76) zei voor de Italiaanse televisie dat hij zich "verplicht voelt in het veld te blijven'' om anderen te beschermen tegen "juridische onrechtvaardigheden''.

    Eerder deze week zei Berlusconi nog dat hij niet meer meedoet aan de parlementsverkiezingen volgend jaar. Hij is nu nog parlementslid. Berlusconi werd veroordeeld wegens belastingfraude bij zijn bedrijf Mediaset. De rechter zei ook dat Berlusconi 5 jaar lang geen openbaar ambt meer mag bekleden. De oud-premier is ook nog verwikkeld in een strafzaak met de toenmalig minderjarige prostituee Ruby.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belastingsregering maakt land kapot
    Premier Elio Di Rupo en Vlaams minister-president Kris Peeters na een veragadering met de ministers van de Vlaamse en federale regering na de aankondiging van de sluiting van Ford Genk.© belga.

    "De regering remt de welvaart van het land af." Dat heeft Michel Delbaere, voorzitter van de werkgeversorganisatie Voka, vandaag gezegd in het radioprogramma Grand Oral La Première-Le Soir op de RTBF, naar aanleiding van de sluiting van Ford Genk. Volgens hem is 'links niet efficiënt'.

    Vlaamse minister van Welvaart Jo Vandeurzen en Vlaams minister-president Kris Peeters bij Ford Genk.© belga.
    Voorzitter van Voka Michel Delbaere.© belga.

    "Het probleem van Ford Genk is in de eerste plaats een federaal probleem, omdat het arbeidsrecht en de sociale zekerheid nog altijd een federaal domein zijn", aldus de Voka-voorzitter. Hij roept premier Elio Di Rupo op gebruik te maken van de "bewustwording rond Ford Genk om het kader te creëren dat het mogelijk maakt voor bedrijven die groeien de multinationals van morgen te worden".

    Delbaere haalde uit naar de "redelijk conservatieve reactie van de PS" als er vandaag vraag is naar hervormingen. De Voka-voorzitter zette ook zijn confederalistische visie op de staat uiteen. Volgens hem moeten Vlaanderen en Wallonië beslissen wat ze nog samen willen doen: "het buitenlands beleid, het leger, een deel justitie".

    Wat betreft de sociale zekerheid moet de bekommernis de "doeltreffendheid" zijn. Delbaere ziet Vlaanderen wel niet op zijn eentje functioneren. "Dat is niet aan de orde. We hebben geen plan B. Dat is een uitvinding van Wallonië, het plan B." De Voka-voorzitter pleitte ook nog voor een grote fiscale hervorming.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever en Pim Fortuyn

    Bart De Wever.© photo news.


    Het Belgisch establishment wil niet graag haar macht delen met nieuwkomers. Bovendien is het NVA een radicale nieuwkomer met een revolutionair separatistisch programma. Het kan niet anders of daar komen problemen van. Ik heb al verschillende Belgicisten ontmoet die openlijk over een radicale oplossing spreken.

    Bovendien heeft het NVA een enorme zwakte: Het heeft maar één echt boegbeeld, namelijk Bart De Wever. En dat is dezelfde zwakte als de LPF, Lijst Pim Fortuyn in Nederland. Neem Bart De Wever weg uit het NVA en de partij zakt in elkaar tot ca 5% en dat weten zijn tegenstrevers ook zeer goed. 

    De manier waarop Bart De Wever de avond van de verkiezingen zijn leden toesprak in Antwerpen wordt door velen aanzien als een marketingfout. Zijn speech was iets te scherp en zijn houding iets te grof. Zijn historische tocht door de stad Antwerpen naar het "schoon verdiep" was er misschien ook wel over. Een goed overwinnaar stelt zich milder op. 
    En zeker de dag na de overwinningen toen de eerste coalities zonder het NVA werden gevormd zagen we een rancuneuze Bart De Wever die voor de camera sprak over afrekeningen met politieke tegenstrevers. 

    Bart De Wever is zeer intelligent. Maar het is ander politicus dan we gewoon zijn. Hij is geen "paling" zoals er bij de Tsjeven veel rond lopen. Je weet wel mensen die NOOIT durven zeggen wat ze écht menen, maar steeds een "mossel noch vis houding" aannemen om geen bruggen op te blazen. (Om bij zeedieren te blijven) Wij brave Vlamingen en vooral onze ouderlingen hebben graag dat soort van kazzakendraaiers. Vele Vlamingen kiezen voor de rust en de vrede en willen geen tafelspringers. 

    En Bart De Wever heeft wel degelijk een uitgesproken mening. Hij heeft wel degelijk een project. En dat zijn velen niet gewoon. Het blijft natuurlijk maar de vraag of hij zijn project zal kunnen verwezenlijken.Als je ziet hoe moeilijk hij Burgemeester wordt van Antwerpen, voorspelt dat weinig goeds voor Vlaanderen in 2014. 

    En toch ben ik akkoord met diegenen die zeggen dat hij en het NVA de laatste weken pluimen verloren zijn. Nog eens, er was zijn iets te scherpe houding na de verkiezingen en ook vorige week in De Zevende Dag gebeurde er iets verrassend. De begrotingsspecialist van het NVA kwam er doodleuk vertellen dat het NVA niet langer gekant is tegen een vermogensbelasting. Daar gaat centrum-rechts en liberaal Vlaanderen, dacht ik toen. En inderdaad, sindsdien zag ik vele berichten op Facebook verschijnen van VLD-ers of sympathisanten die waarschuwden voor deze linkse NVA! Ik hoopte op een rechtzetting of een mildering vanuit de partij, maar die kwam er niet. Die verlinksing is een gigantische fout van formaat. Want het NVA zit niet in de regering en kan nu vanop de zijlijn gemakkelijk alle extra belastingen afschieten. Zelfs al zouden ze hun standpunt willen wijzigen, dan nog heeft het geen zin om dit publiekelijk toe te geven. En zoals gezegd is het een enorme flater omdat men rechts Vlaanderen daarmee van zich afschudt. En als je weet dat het NVA gans de rechtervleugel heeft leeggezogen is dat toch niet slim. Deze rechtse stemmen gaan nu terugkeren naar de VLD. 

    Op de lange duur zal het NVA ook beginnen afbrokkelen. Het Belgisch establishment, de socialisten, de echte liberalen, de brede middenmassa...de meerderheid van de bevolking steunt het NVA niet en zal dat in de toekomst niet doen. Zeker niet als men strategische flaters begint te maken.

    En die varkenskop is slechts een teken aan de wand. 


    N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft gisteren een afgehakte varkenskop op de oprit van zijn woning in Antwerpen aangetroffen, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws vandaag. "Zelf ben ik al een en ander gewoon, maar dat mensen mijn gezin erbij betrekken, vind ik erover. Voor hetzelfde geld had mijn jongste dochtertje die bebloede kop gevonden", zegt de partijleider in de krant.

    De Wever dient een klacht in. Hij heeft niet echt een vermoeden van wie achter de bedreiging zit. "Blijkbaar zijn sommige mensen niet gelukkig met de verkiezingsuitslag."

    De politie nam de varkenskop in beslag en maakte een pv op. Ook het OCAD, het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging, is op de hoogte. Dat zal nagaan of De Wever beter beschermd moet worden, schrijft Het Laatste Nieuws. Naar verluidt is zijn woning al opgenomen in de patrouilleschema's van de politie en krijgt De Wever tijdens manifestaties discrete bewaking van één of twee agenten in burger.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!