De voormalige SP.A-burgemeester was vorig jaar na een voetbalwedstrijd op Sportkring Sint-Niklaas met zijn auto tegen de geparkeerde wagen van de scheidsrechter gereden. Willockx keerde daarna huiswaarts. Een man die getuige was van het ongeval, had de nummerplaat van zijn wagen echter genoteerd.

De politie zocht de ereburgemeester van Sint-Niklaas meteen thuis op. Willockx gaf de feiten onmiddellijk toe. Hij verklaarde dat hij had gemerkt dat hij de wagen had geraakt, maar geen schade had gezien.

Omdat Willockx dringend naar huis wou om bij zijn terminaal zieke vrouw te zijn, was hij niet langer ter plaatse gebleven.

De minister van staat excuseerde zich tijdens zijn proces voor wat er was gebeurd. Hij gaf ook aan dat de bewuste scheidsrechter goed had gefloten en dat de aanrijding zeker niet opzettelijk was gebeurd.

De politierechter had begrip voor het verhaal van Willockx en verleende hem daarom opschorting van straf. Daardoor komt de veroordeling niet op zijn strafblad te staan.

Voor de aanrijding op zich werd Willockx vrijgesproken.

De rechter oordeelde dat de parking waar het ongeval gebeurde geen openbare weg was. De schade aan de auto van de betrokken scheidsrechter bleef beperkt.