Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Leterme ontslag - Nu De Wael nog...

    "Yves Leterme neemt ontslag"

    HLN breaking news   Nadat er in het dossier rond Fortis nieuwe elementen zouden opgedoken zijn, lijkt het einde van Yves Leterme als premier nabij. De chaos in de Kamer, waar een crisiskern is bijeengeroepen, is groot. In de wandelgangen klinkt het al dat Leterme ontslag zou genomen hebben. Er is een brief van het Hof van Cassatie verstuurd, waarin wordt bevestigd dat er poging was tot manipulatie in het Fortis-dossier. Ook minister van Financieën Didier Reynders en Justitieminister Jo Vandeurzen zouden betrokken zijn bij de beïnvloeding en ontslag nemen.

    Niet zoals voorzien
    In die brief aan Kamervoorzitter Herman Van Rompuy laat de eerste voorzitter van het hof van cassatie Ghislain Londers weten dat "alles in het werk is gesteld opdat het arrest van de 18de Kamer van het hof van beroep (in de Fortis-zaak, nvdr) niet zou kunnen worden uitgesproken zoals voorzien". De brief circuleert in de wandelgangen van de Kamer en zorgt voor grote opschudding.

    Sms
    De parlementsleden waren samengekomen in de Kamer voor het vragenuurtje, maar premier Leterme en Jo Vandeurzen kwamen niet opdagen. Rond 15.30 uur kregen de vicepremiers een sms dat er dringend overleg van het kernkabinet zou gehouden worden."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politisering gerecht: Leterme & Fortis

    Als er één ding de voorbije uren duidelijk is geworden, dan is het wel het slecht functioneren van het gerecht en de politieke invloed erin. Het is ondertussen duidelijk dat er vanuit het kabinet van premier Leterme gepoogd is om een gerechtelijke uitspraak te beïnvloeden. Enkele weken geleden zagen we hoe het kabinet van minister De Wael  ("open" VLD) betrokken was bij onfrisse praktijken en benoemingen in de politiewereld. De Wael bleef toen koppig op zijn stoel zitten. De Wael is dus zonder enige twijfel een blaam voor de democratie, een schande voor de rechtsstaat België. Ik zou niet graag het geweten hebben van Patrick De Wael en ik hoop dat hij hierop zal worden afgerekend de volgende verkiezingen.
    Vandaag is dus Leterme aan de beurt. Maar ik heb zo een licht vermoeden dat Leterme niet zo goed in zijn zadel zit als een De Wael. Ik vond gisteren dat CD&V zeer snel akkoord ging met een parlementaire onderzoekscommissie. Dat is een teken aan de wand. Als Uw eigen partij een commissie tegen Uzelf instelt. Let op, het werd zo niet gezegd door Sylvain Verherstraeten, fractieleider van CD&V in de kamer. Maar die man zijn gezicht staat dan ook zodanig scheef van smoeletrekken dat het bijna niet meer te bekijken valt. Ik herhaal het nog eens, volgens mij willen bepaalde leden van CD&V van Leterme af. Misschien dat het NVA-debacle er voor iets tussen zit.
    Nu om nog eens tot de zaak te komen. Men beweert dat er bemoeienissen zijn geweest vanwege Letermes kabinet. Maar hoe zijn die bemoeienissen aan het licht gekomen? Inderdaad, omdat er andere figuren waren in de gerechtelijke wereld met connecties in VLD en SPA middens. Zij hebben gelekt naar "hun" politieke vriendjes en zo is de bal aan het rollen gegaan. Met andere woorden: De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

    Als er één ding duidelijk is in deze zaak dan is het wel dat er in België helemaal geen scheiding der machten is. Het gerecht is één grote knoeiboel, vol politieke benoemingen. Ik vraag mij dan ook werkelijk af wie er nu eindelijk iets gaat ondernemen tegen al deze wantoestanden. Ik vrees dat er binnen de huidige grote partijen geen enkele figuur is die het tij kan doen keren. En dat is een zeer droevige vaststelling.
     


    "Kost mail adviseur naar Fortis-aanklager Leterme de kop?

    Pim Vanwalleghem, een adviseur van Yves Leterme, heeft in het kader van de procedure rond de wettelijkheid van de verkoop van Fortis, een mail gestuurd naar openbaar aanklager in de Fortis-zaak Paul Dhaeyer. Verschillende kranten spreken over chantage. De bewuste mail zou dateren van 28 of 29 oktober.

    In de mail stond onder meer dat "zinkende schepen soms mensen meeslepen", een allusie op wat de gevolgen zouden kunnen zijn van een "slechte" beslissing van de Brusselse substituut-procureur des konings.

    Dhaeyer, die ook verschillende keren telefoon kreeg van de kabinetschef van Leterme, heeft daarover gisteren een pv overgemaakt aan de procureur-generaal."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheiding der machten in België

    Mensen die België een beetje kennen weten dat de scheiding der machten in dit land een farse zijn. Hoe anders verklaar je anders dat vele "vrouwen van" bekende politici hoge gerechtelijke ambten bekleden. Het is iets waar de media weinig durven over reppen. In praktijk worden de meeste benoemingen in de gerechtelijke wereld beslist door de loge enerzijds en de katholieke zuil anderzijds. Officieel heerst er in België een regime van scheiding der machten; Er mag met andere woorden geen interventie komen vanuit de politieke wereld in de gerechtelijke. Pas op, met hun schijnheilig gezicht zullen vele van deze hoge heren dit beweren. Wij weten natuurlijk beter. Hoe kan iemand die zijn benoeming te danken heeft aan een bepaalde zuil, nadien zeer objectief iemand uit die zuil veroordelen? Dat is gewoonweg belachelijk. Ons kent ons in die wereld. In het Fortis-dossier is er duidelijk iets aan de hand bij de laatste beslissing. De man van de rechter is duidelijk geen onbekende van Yves Leterme en er is heen en weer getelefoneerd tussen het kabinet van de eerste minister en de man van de rechter. Eigenlijk niets bijzonder in het apenland België.

    Toch wordt er een parlementaire onderzoekscommissie opgericht. Zeer eigenaardig...Een parlementaire onderzoekscommissie in een dossier dat de premier zo belangrijk acht en waarin de premier een uitermate belangrijke rol heeft gespeeld. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat er iets aan de hand is in de meerderheid. Is er een machtstijd aan de gang binnen CD&V tussen bepaalde groepen? Is het de zenuwachtigheid rond de verkiezingen van 2009? Het is alleszins opvallend dat Leterme geen belangrijke rol vraagt bij de komende verkiezingen. Is het Letermes "vriend" Kris Peeters die nu het vel wilt van Leterme? Laat zijn eigen partij hem in de steek? Uw grootste vijanden zitten in Uw eigen partij en dat is bij de CD&V niet anders. De toekomst zal uitwijzen wat er juist aan de hand is in dit dossier. 

    Ik vond het wel uitermate belachelijk dat mister Playmobiel, Bartje Somers met zijn vals gezicht kwam verklaren op TV dat "iedereen weet hoe belangrijk de scheiding der machten is voor mij." Mister Playmobiel zit in een partij die een prominente rol speelt in de benoemingen van rechters. Hoeveel vrouwen van hebben zij al niet benoemd. Hoe zit het overigens met rechter Mireille Schreurs (De Gucht) en de Fortisaandelen. Hoe is zij overigens aan haar mooi jobke geraakt? Over het dossier van de Fortisaandelen koester ik overigens ook weinig illuzies. Scheiding der machten? Laat mij niet lachen.
     
     

    "Vlaamse oppositie vraagt ontslag premier Leterme

    HLN update   Alle Vlaamse oppositiepartijen vragen het ontslag van premier Yves Leterme. Ze vinden het ongehoord en onaanvaardbaar dat de eerste minister in de zaak-Fortis een loopje neemt met de scheiding der machten. Dat hebben ze in het halfrond en in de wandelgangen van de Kamer duidelijk gemaakt naar aanleiding van de brief die Leterme eerder op de dag wereldkundig maakte. Hieronder kan je die brief integraal lezen.

    De meerderheidspartijen hebben in de Kamer beslist dat er een onderzoekscommissie komt over het Fortis-dossier. Ook Open Vld eist duidelijkheid. De partij is bezorgd om de scheiding der machten en vindt dat de brief veel vragen heeft opgeroepen. Over het vertrouwen in de premier wil Open Vld zich pas na het debat uitspreken.

    Affaire Fortis
    Leterme had eerder op de dag een brief gestuurd naar minister van Justitie Jo Vandeurzen waarin hij stelde dat hij noch zijn kabinet enige poging heeft ondernomen om in de affaire-Fortis de rechtsgang te beïnvloeden. De krant De Tijd citeerde gisteren bronnen die gewag maken van pogingen van de premier om de rechtsgang in het dossier-Fortis te beïnvloeden. Volgens Leterme is er van een inmenging geen sprake.

    Negatief advies
    Paul Dhaeyer, de substituut van het Brusselse parket die als openbaar ministerie optrad in het Fortis-proces voor de rechtbank van koophandel, wenst voorlopig niet te reageren op de verklaringen van federaal eerste minister Leterme. Op 6 november zou er wel vanuit de beleidscel van de premier contact genomen zijn met de substituut. Toen adviseerde substituut Dhaeyer de rechtbank van koophandel de verkoop van Fortis aan BNP Paribas te bevriezen. Een raadgever van de beleidscel zou Dhaeyer gevraagd hebben of zijn advies inderdaad negatief was, maar de substituut zou niet op de vraag ingegaan zijn.

    Enkele dagen later, op 10 en 11 november zouden er, nog steeds volgens premier Leterme, telefonische contacten geweest tussen Hans D'Hondt, hoofd van de Kanselarij en kabinetschef van de premier, en substituut Dhaeyer waarbij die laatste zou voorgesteld hebben om zijn advies te komen toelichten met de aanbeveling dat de advocaten van de Belgische staat zich bij zijn advies zouden aansluiten.

    Boze telefoon
    Het Brusselse parket is het niet eens met wat Leterme in de brief zegt. Volgens het parket heeft de kabinetschef van de premier tegenover de magistraat zelf toegegeven dat hij een kabinetsmedewerker de opdracht had gegeven een boze telefoon te richten aan Dhaeyer, zo vernam De Tijd. Daarbij meldde de veiligheidsadviseur woedend aan Dhaeyer: "Men is zeer ongerust over uw advies. Ben jij je wel bewust van jouw verantwoordelijkheid?"

    Het telefoongesprek was heel kort omdat Dhaeyer de telefoon al snel woedend heeft ingehaakt. Nadat het advies is uitgesproken, heeft Dhaeyer een andere collega-magistraat die bij het kabinet van minister van Justitie Vandeurzen werkt, gebeld over de feiten. Daarna heeft de kabinetschef van de premier Dhaeyer gebeld om zich te excuseren. Hij gaf daarbij toe dat hij de opdracht had gegeven voor het bezwarende telefoontje."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar gaan we weer: Het Belgisch degoutant gerecht

    "Gerecht laat weer verdachte van moord vrij na blunder

    Een man die ervan verdacht wordt in november 2007 zijn vrouw in Lichtaart te hebben vermoord, heeft door een communicatiefout bij het parket de gevangenis van Turnhout mogen verlaten. Dat meldt Inge Delissen van het parket van Turnhout. De raadkamer besliste om de 45-jarige C.V.D. uit Schilde in vrijheid te stellen. Het parket tekende hoger beroep aan, maar dat werd niet op tijd doorgegeven, waardoor de verdachte op vrije voeten kwam. Intussen zit de man opnieuw in de cel.

    Communicatiefout
    In hoger beroep werd besloten dat de verdachte opnieuw de cel in moet. Dat was echter een probleem, omdat de man sinds zijn vrijlating spoorloos was. Na een zoekactie van de politie werd hij vanmiddag in Schilde opgepakt.

    Het parket wijt de blunder aan een ernstig capaciteitstekort waarmee de diensten in Turnhout kampen. Daardoor moest de vaste magistraat van het Openbaar Ministerie in de raadkamer vervangen worden door een invaller. De verschuivingen en het feit dat er tussen gevangenis, parket en raadkamer moest overlegd worden, leidde tot een ernstige communicatiefout, met de ongewenste vrijlating van de vermoedelijke moordenaar als gevolg.

    Zaak Kitty Van Nieuwenhuysen
    Het incident lijkt sterk op het dossier rond Hassan Iasir, een verdachte van de moord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen, wiens vrijlating ternauwernood kon verhinderd worden door een ingreep van minister van Justitie Jo Vandeurzen."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het falend Belgisch gerecht: Kitty van Nieuwenhuysen

    Wie dacht dat we met Dutroux het zwaarste gehad hadden, zit goed fout. Iedereen herinnert zich de grote betoging in Brussel als gevolg van het falen van onze politiediensten en het gerecht in het dossier van de eeuw. Witte prins Marc Verwilghen werd op Justitie geplaatst en er kwam een peperdure politiehervorming. Een "onnozele" politie-agent werd "inspecteur" en een "adjudant-chef" kreeg de titel van "commissaris". Alle lonen werden naar boven genivelleerd. We hebben de politiediensten weinig horen morren. Maar liefst 20 miljard BEF extra kostte de hele hervorming. Is de kwaliteit verbetert? Ballen Gerard, je moet maar eens het slachtoffer zijn van een diefstal. Veel blabla, maar weinig in de praktijk. Nu en dan pakken de politiediensten eens uit met een groots resultaat; Een grote drugsvangst, een netwerk van terroristen ofzo. Dan komt de weinig objectieve media eens langs en oef het blazoen is weer eens opgepoetst. Tot zover de grotendeels mislukte politiehervorming.

    Ook Justitie is tot op de dag van vandaag een log archaïsch departement en de verschillende gerechtshoven draaien vierkant. Ik ken een Dendermonds rechter die befaamd is voor zijn vonnissen in verband met verkeersovertredingen, maar die in zijn privé gekend staat als een zwaar drinker. En je moet niet echt slim zijn om zijn naam te raden... Een andere Dendermondse rechter zat dagelijks "tijdens zijn werk" in taverne Justitiepaleis te drinken (op kosten van anderen). Op een bepaald ogenblik werd een bekend Dendermonds projectontwikkelaar door tussenkomst van een Dendermonds liberaal senator benoemd tot handelsrechter. Op zich niets vreemds in dit  apenland, ware het niet dat deze "brave" zaakvoerder genoemd werd in een tiental fraude- en oplichtingszaken. Zo verkocht hij eenzelfde appartement aan meerdere kopers die nooit hun voorschot terugzagen. Het heeft maanden geduurd eer het gerecht deze handelsrechter heeft vervangen. Hoe diep kan men vallen, als men  oplichters benoemt tot handelsrechter? Andere worden benoemd omdat ze "vrouw zijn van". Denken we maar aan mevrouw De Gucht die recentelijk haar FORTIS aandelen "zonder voorkennis" verkocht. Hoe kunnen we nu een efficient rechtssysteem hebben indien de top zelf het slechte voorbeeld geeft?

    Volgens mij is de werking van het Gerecht een goede maatstaaf om het democratisch gehalte van een land te bepalen. Worden zaken op een snelle en efficiente wijze behandeld? Zijn er weinig of veel incidenten? Gebeuren de benoemingen objectief? Ik vrees dat het Belgisch gerecht een blaam is voor een Westers democratisch land. Ik vrees dat we binnen de Europese Unie ver moeten zoeken naar een land waar het nog slechter functioneert. Ons gerecht wordt bevolkt door ambetantenaren die thuishoren in communistisch Rusland. Als je het ongeluk hebt ooit iets te maken hebben met het gerecht, verwacht U dan maar aan een slechtwerkend orgaan, derderangs politiek benoemde figuren die mislukt zijn als advocaat en die via de loge of de katholieke zuil aan hun job zijn geraakt.  Veel van deze grijze figuren werken tegen hun wil en valt duidelijk van hun gezicht af te lezen. In veel opzichten trekken zij op de zure belastingsambtenaren, al moet ik zeggen dat die blijkbaar toch al in de 21e eeuw geraakt zijn.

    Wat gaat Minister van Justitie Van Deurzen doen? Een beetje imago verhogende maatregelen. Verwacht maar niet dat er iets wezenlijks zal veranderen in het Belgisch gerecht!

    "Verdachte moord Kitty bijna vrij door procedurefout

    Minister van Justitie Jo Vandeurzen bood zijn excuses aan aan de nabestaanden van Van Nieuwenhuysen en haar gewonde collega.

    HLN update
      Eén van de verdachten in de moord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen moest vandaag eigenlijk vrijgelaten worden na een mogelijk moedwillig gepleegde procedurefout. Hassan Iassir is wel meteen weer opgepakt in een ander dossier, zo deelde minister van Justitie Jo Vandeurzen vanavond zelf mee. "Dit is voor mij een zwarte dag voor justitie. Wat gebeurd is, is zeer erg", deelde een geëmotioneerde Vandeurzen mee aan de pers.

    Geen officiële akte van beroep
    Het kabinet van Vandeurzen werd gisteravond op de hoogte gebracht van het procedureprobleem. De verdachte zou beroep hebbben aangetekend tegen de verlenging van zijn aanhouding, maar de Kamer van Inbeschuldigingsstelling (KI) had niet binnen de 15 dagen uitspraak gedaan. En dus moet de vrijlating volgen.

    De KI had geen beslissing genomen om dat er geen officiële akte van beroep was. Het enige spoor over de intentie van de dader om beroep aan te tekenen, is gevonden in een werkschrift van de gevangenis, genoteerd door een penitentiair beambte.

    Opzettelijke fout?
    De procureur van Brussel liet de minister weten dat de betrokkene onmiddellijk vrijgelaten zou moeten worden vanwege de procedurefout, maar zei er meteen bij dat die fout mogelijk met opzet is gemaakt. Er is al een strafonderzoek gestart naar deze "mogelijks georganiseerde fraude", zei Vandeurzen.

    De minister vroeg het parket om na te gaan of een vrijlating verhinderd kon worden. "Deze ochtend, na het verstrijken van de ultieme termijn, heb ik de procureur gevraagd in alle wettelijkheid te handelen", zei Vandeurzen. De verdachte is daarna voor het dossier-Van Nieuwenhuysen in vrijheid gesteld. Wel is hij op basis van een arrestatiebevel van de procureur in Charleroi in een ander dossier meteen weer opgepakt. Morgenvroeg wordt hij daar voorgeleid.

    Onaanvaardbaar
    "Ten aanzien van de nabestaanden van de slachtoffers, ten aanzien van de politiemensen, bied ik mijn verontschuldigingen aan voor deze onaanvaardbare gang van zaken. Ik heb mij op de dunne scheidingslijn moeten begeven tussen enerzijds de beperkingen van de wettelijke mogelijkheden en anderzijds mijn bevoegdheden en verantwoordelijkheden als minister", zei hij.

    Vandeurzen wou voorlopig geen vragen beantwoorden. "Morgenvroeg zal moeten blijken wat de juiste toedracht is", zei hij nog."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke satire
    Bestaat er een Plan B ?
    Plan B, een politieke satire gebaseerd op nog niet echt gebeurde feiten De timing kon niet beter. Het fictieve verhaal van Plan B begint bij de volgende Vlaamse verkiezingen over 7 maanden. In de pers kon je de laatste maanden de ene na de andere politicus horen verklaren dat hij geen Plan B had...

    Bekijk hieronder de samenvatting van een boek dat leest als een bloedstollende thriller. Is Plan B puur fictief of zou het ooit waarheid kunnen worden ?

    Voorjaar 2009. Het V.S.B, een extremistische afscheuring van het Vlaams Belang stevent in de opiniepeilingen af op een absolute meerderheid. De democratische partijen grijpen naar de noodrem. Ze vervalsen de verkiezingsuitslag en vegen de VSB electoraal van de kaart.

    Minister-president Manshouwer mag beginnen aan de vorming van de Vlaamse regering, ondanks alle verhalen over zijn alcoholprobleem en zijn merkwaardige libido. De ware macht binnen de socialistische partij ligt toch bij de voorzitter, Bob Wijer. Die ex-premier deelt boven de partijen heen de lakens uit. Nu de verkiezingen voorbij zijn is het weer business as usual.

    Tom Dexters, een jonge freelance journalist merkt in een reportage van Al Jazeera dat er iets fout zit met de Vlaamse verkiezingen. Geduldig spitwerk leert hem hoe alle Vlaamse partijvoorzitters een akkoord hadden gesloten om de elektronische verkiezingen te manipuleren.

    Wanneer het verhaal de voorpagina haalt, stort het oude regime snel in elkaar. Geen enkele politicus heeft immers nog propere handen. Manshouwer wordt door Wijer tot ontslag gedwongen, in de hoop dat de meubels nog kunnen gered worden. Maar nog voor Wijer zijn plan kan doorvoeren om Koning Filip aan het hoofd te brengen van een regering van nationale eenheid (onder controle van Wijer), verongelukt de jonge vorst. Tijd voor een Plan B.

    Acteur Jozef Conrad, razend populair als premier Bartels in de gelijknamige televisieserie wordt naar Romeins voorbeeld tot dictator gebombardeerd, terwijl Wijer nog steeds de touwtjes in handen heeft. De staatsgreep wordt een groots televisie-spektakel. Maar dan blijkt de fictie sterker dan de realiteit. Ook in de Wetstraat.

    Om de ietwat duistere kantjes van de dictatuur te verbergen, worden afleveringen van de televisieserie voortaan als het échte nieuws gepresenteerd. En over wat de dictator en zijn ploeg écht doen, rapporteert niemand meer. Goed voor de kijkcijfers, veilig voor de dictator en geruststellend voor de bevolking die in het journaal ziet dat alles goed gaat met het land.

    Maar dan dalen de kijkcijfers…

    De auteur

    Geert Mareels, (1962) was Adjunct-kabinetschef van Norbert De Batselier en kabinetschef van de Luc Van Den Bossche, Steve Stevaert en Renaat Landuyt.

    Plan B is zijn debuut; Voor deze sleutelroman put hij uit 15 jaar kabinetservaring.

    Perskritiek over Plan B

    Met "Plan B" heeft Geert Mareels een zeer sterke politieke satire geschreven die zich in de zeer nabije toekomst in België afspeelt. Een ijzersterke plot die vooral interessant is omdat ze niet al te ver gezocht is. Net als in de Monstertrilogie van Tom Lanoye slaagt Mareels erin zijn fictieve personages en situaties een herkenbaar gezicht uit de vaderlandse politiek te geven.

    Als de democratische partijen de verkiezingsuitslagen vervalsen en de waarheid aan het licht komt, wordt een populaire acteur uit een fictieve politieke serie aan de macht gebracht. Doorheen het boek wisselen de feiten zich af met wat er in de serie gebeurd en dit zorgt voor een interessante structuur die geen moment verveelt.

    Als ex-adjunct-kabinetschef van Belgische politici zoals Luc Van Den Bossche, Steve Stevaert en Renaat Landuyt is Geert Mareels geen vreemde in de hedendaagse politiek. Hij weet dan ook met verve een overtuigend beeld te scheppen van hoe het er in de hogere regionen van het parlement aan toe gaat, en geeft een mooi panorama op het dagelijkse leven van de machthebbers in de regering.

    De intriges tussen de verschillende partijen, de media en de bedrijfswereld lijken, zoals het in een goede satire hoort, uit het leven gegrepen en komen op geen enkel moment geforceerd over. Ook hoe het publiek bespeelt wordt en ditzelfde publiek zich ook graag laat bespelen en hoe mediafiguren belangrijker lijken dan ervaren en bekwame politieke leiders is een pijnlijke herkenning uit de hedendaagse wereld. De democratie die tot een parodie van zichzelf is geworden en het kapitalisme dat de ideologieën van goedmenende politieke pionnen verwoest blijkt doorheen het boek de rode draden te zijn die tot nadenken aanzet.

    Ik kan niets dan lof hebben over dit schrijversdebuut en raad het boek dan ook aan als ideale nachttafelliteratuur. Het is een begrijpelijk Nederlands geschreven en mag en kan, in mijn opinie, dan ook in de leeslijst vanaf het derde middelbaar opgenomen worden. Iedereen die van de voornoemde monstertrilogie heeft gehouden zal dit boek zeker ook appreciëren. Hoedje af voor Geert Mareels, "Plan B" is geslaagd.

    Door Robin Aerts ( Politics.be, 31/12/2007)
    Bestel nu uw exemplaar van Plan B of geef het als eindejaarscado
    aan uw vrienden en kennissen. Uw promo code : GM01
    Tijdelijk aan de prijs van 18 € . Bestel snel, want de huidige druk raakt uitgeput !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marino Keuken promoot staatssocialisme

    De "liberale" Vlaamse minister Marino Keulen (open VLD) gaat extra sociale woningen bouwen. Een contradictio in terminis eigenlijk want liberaal staat voor vrije markt werking en niet voor overheidsinmenging. Elkeen die een beetje van economie kent, weet dat indien de overheid zelf aspecten voor de economie overneemt dat altijd niet efficient gebeurt. Overheidsopdrachten zijn teveel de uitgelezen kans op steekpenningen en slechte kwaliteit. Een echte liberaal houdt dus zijn handen af van de economische sector. Nu, de vrije marktwerking is ook niet alleen rozegeur en maneschijn. De voorbije maanden konden we allemaal ontdekken hoe diep ons liberaal financieel stelsel is gevallen. Zonder overheidstussenkomst zaten we nu in een scenario zoals tijdens de grote depressie in de jaren 30 van vorige eeuw. Overheidsinmenging kan alleen bij noodscenario's. De vraag is of de sociale woningbouw in nood verkeert. Neen, is het antwoord. De situatie in deze sector is niet van die aard dat er een noodoptreden nodig is. Waarom zou een liberaal minister dan overgaan tot massale woningbouw?
    Heel eenvoudig: Om de stem te winnen of moet ik zeggen te kopen van de kiezers. Het recept is genoegzaam bekend in Wallonië waar de Parti Socialiste op kosten van de werkende Belg duizenden euro heeft uitgedeeld aan de zogezegde sociaal zwakkeren. Begrijp mij niet verkeerd. Iemand die echt hulp nodig heeft moet zo goed mogelijk geholpen worden. De vraag is of al de mensen die op een lijst staan voor een sociale woning echt in nood verkeert. Bijna altijd is een huursubsidie die betere economische oplossing. De impact op de economie blijft beperkt en er gaat minder welvaart verloren. 
    Een basiscursus economie zou misschien geen slecht idee zijn voor de zogenaamde liberale minister.








    "Opinie: "Waarom ik de grootste bouwheer van Vlaanderen wil blijven"

    Betaalbare woningen en de wachtlijsten in de sociale huisvesting baren heel wat mensen zorgen, zoals uit de bijdrage van Pascal De Decker, Dirk Verhofstadt en anderen (DM 10/10) bleek. De nood aan sociale huurwoningen en de betaalbaarheid en kwaliteit op de private huurmarkt houden ook Marino Keulen al jaren sterk bezig. Hij antwoordt in een opiniestuk in de krant De Morgen.

    Betaalbare woningen en de wachtlijsten in de sociale huisvesting baren heel wat mensen zorgen, zoals uit de bijdrage van Pascal De Decker, Dirk Verhofstadt en anderen (DM 10/10) bleek. De nood aan sociale huurwoningen en de betaalbaarheid en kwaliteit op de private huurmarkt houden ook mij al jaren sterk bezig. Zonder afgeleid te zijn door een maandenlange communautaire blokkage, de voorthollende inflatie of de bankencrisis van de jongste weken.

    Ik laat de cijfers voor zich spreken: de begroting wonen is een van de absolute stijgers in deze regeerperiode (+57 procent). De Vlaamse regering en ikzelf, als bevoegd minister, vinden wonen dus wel degelijk een topprioriteit.

    Wij Vlamingen hebben het geluk in een rijke regio te wonen. De kwaliteit van onze onderwijssector, gezondheidszorg en huisvesting is ongeëvenaard groot. Nergens zijn er meer eigenaars dan in Vlaanderen (75 procent van de Vlamingen is eigenaar). Dat is een teken van welvaart: wie een eigen huis bezit, is veel bestaanszekerder dan wie geen eigenaar is. Dat komt doordat mensen daar ontzettend hard voor werken en daar hun best voor willen doen, maar ook omdat de overheid dat stimuleert via fiscale maatregelen en premies.

    Ik ben het ermee eens dat de federale belastingaftrekken voor woonkredieten vooral eigenaars ten goede komen. Helaas valt dat buiten mijn bevoegdheid. Het zou veel beter zijn om het woonbeleid op hetzelfde niveau te concentreren. Met de geplande overheveling van de huurwetgeving naar de gewesten zullen we daar hopelijk binnenkort een stap verder in zetten.

    Mijn beleid als Vlaams minister richt zich vandaag in de eerste plaats op de sociale woningsector. De inspanningen voor de socialehuisvestingssector zijn nooit groter geweest dan vandaag. De investeringsvolumes zijn ten opzichte van 1998 vervijfvoudigd. Vandaag is het grootste probleem in de sociale huisvesting atypisch: het geld opkrijgen. Met het vooropgestelde investeringsvolume van 400 miljoen euro kunnen we jaarlijks 2.500 nieuwe sociale woningen en appartementen bouwen en 6.000 bestaande sociale woningen renoveren.

    Vandaag stellen we vast dat de capaciteit van de bouwsector aan haar limiet zit. Als Vlaams minister van Wonen ben ik de grootste bouwheer van Vlaanderen. Aannemers zien me graag komen: ik sta in voor honderden orders en een veelvoud aan jobs. Maar het probleem is de bouwvakkers vinden. Er is een groot tekort aan bouwpersoneel.

    Het aangekondigde plan om tegen 2020 45.000 nieuwe sociale huurwoningen te realiseren, is daarom een enorme uitdaging. Vooral in de gemeenten met te weinig sociale woningen moeten we een grote stap vooruitzetten. Bij de onderhandelingen over een nieuwe Vlaamse regering zullen maatregelen om de bouwcapaciteit te verhogen even cruciaal zijn als de budgetten om die sociale woningen te bouwen. Ik sta zeker open voor goede adviezen.

    Al vaker heb ik gesteld dat de private huurmarkt vandaag het zwakste broertje is van de sector. Ik heb een slagvaardige wooninspectie uitgebouwd, zowel qua mankracht als qua middelen. De huisjesmelkerij ligt aan banden. Het stelsel van de renovatiepremie staat open voor verhuurders die via een sociaal verhuurkantoor verhuren. Zo wordt ook de kwaliteit van die huurwoningen verbeterd. Toen de Vlaamse regering in 2004 aantrad, telden we 2.800 woningen in beheer van 36 sociale verhuurkantoren. Vandaag zijn er 49 kantoren met een patrimonium van 3.900 woningen. Ook werd het budget van de huursubsidie verdrievoudigd van 10 tot 30 miljoen euro.

    Veel sociaal geïnspireerde critici van het woonbeleid bepleiten een verdere uitbreiding van het systeem van huursubsidies. Een veralgemeende huursubsidie slorpt echter een budget van 600 miljoen tot 1 miljard euro op. Ieder jaar opnieuw. Op een (Vlaamse) begroting van ongeveer 23 miljard euro is dat ingrijpend. Zo'n keuze heeft grote gevolgen voor andere sectoren. Gaan we dan scholen of bejaardentehuizen sluiten? De jobkorting afschaffen?

    Tot slot wil ik ingaan op de 60.000 kandidaten voor een sociale huurwoning. Die mensen komen vandaag objectief gesproken in aanmerking voor een sociale woning. Maar sommige kandidaat-huurders zijn dermate selectief in hun woonstkeuze dat ze vijf jaar of langer willen wachten op een woning in een welbepaalde wijk of gemeente. Mensen die minder selectief zijn, kunnen veel vlugger geholpen worden.

    De 180.000 mensen die volgens hun inkomen recht hebben op een sociale woning, wíllen daarom nog geen sociale woning. Bij die 180.000 zijn er ook zelfstandigen, bejaarden, gezinnen, mensen die tevreden en goed wonen. Ik vind statistieken een nuttig informatiemiddel én een hard argument om te pleiten voor bijkomende sociale huurwoningen. Maar we mogen de realiteit - de echte woonnood - achter de cijfers niet uit het oog verliezen. Ik werk wat ik kan aan de echte woonnood, zonder geleuter om te bewijzen hoe sociaal ik wel ben.

    Marino Keulen"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het circus met Anciaux
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ken Anciaux reeds uit mijn studententijd te Gent. Als voorzitter van de Volksuniejongeren kwam hij over als een vrij radicale idealist. De toenmalige Anciaux lijkt in niets meer op de "socialist" die hij nu pretendeert te zijn. Toen het tot een breuk kwam in de VU startte hij met een aantal gelijkgezinden met een nieuw project "Spirit". Spirit was een links-liberale project, de tegenhanger van het Nederlandse D-66. Uit strategische overwegingen koos men voor een kartel met de SPA. Het kartel SPA-Spirit deed het goed en Anciaux werd minister in de Vlaamse regering. Macht corrumpeert en dat is spijtig genoeg ook het geval bij Bert Anciaux. Anciaux houdt aan zijn postje van Vlaams Minister. Het is spijtig vast te moeten stellen dat ook Bert Anciaux een platte opportunist is geworden. En het gezever dat hij met een eigen project gaat beginnen hebben we al gehad. Denken we maar aan de zogenaamde NCD-ers van Johan Van Hecke, hetgeen niet meer was als een schaamlapje om te kunnen toetreden tot de "open" VLD.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET ENERGIEPRESTATIECERTIFICAAT
    Daar hebben we ze weer: De nutteloze parlementariërs die ook eens wat willen. Met 600 zijn ze, het leger nietsnutten die op onze kap leven. Nu en dan is er één of andere verlichte parlementariër die denkt een goed idee te hebben en dan krijgen we natuurlijk zo van die wetten als het EPC, energieprestatiecertifikaat. Vanaf 1 november 2008 dient elke eigenaar van een woning hierover te beschikken bij verkoop. Het probleem? Het tekort aan "energiedeskundigen", die dergelijke certificaten mogen afleveren. En zoals meestal in dit apenland leidt dit alles tot misbruiken en peperdure attesten.

    Een brave huiseigenaar met een rijwoning betaalt al gauw 300 euro voor een dergelijk attest. Zo'n attest is een paar bladzijden groot en komt vrij gemakkelijk uit de printer gerold. Ik geef toe de energiedeskundige is er meestal 2 à 3 uur mee bezig. Onderaan het attest prijkt de energietoestand van de woning. Eerlijk gezegd, de meeste mensen die een woning kopen zien heus zelf wel of een dak al dan niet geïsoleerd is. Ik vermoed dat de parlementariërs die deze wet hebben gestemd uitgaan van de onnoemelijke domheid van sommige van onze medeburgers. Nu, zo'n energiedeskundige heeft momenteel hopen werk en handelt gemakkelijk 20 attesten per week af oftewel 80 per maand, hetgeen overeenkomt met gemakkelijk 15.000 euro aan maandelijkse inkomsten...Terwijl ons landje kraakt onder de economische crisis, zijn er nu mensen die duidelijk rijk worden. Wat een pervers effect van een wellicht goedbedoelde wet!

    Jaja, onze overheid is duidelijk begaan met de centen van de mensen. Of moet ik zeggen de centen van enkele deskundigen.

    Wordt hopelijk vervolgd...
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Problemen met Crembo

    "De Crem geeft telefoontje toe

    'Maar niet om ontslag gevraagd'

    photo news

    Bekijk de video

      Blog aan De Crem zijn been


    Uit het archief

    Externe links bij dit artikel

    BRUSSEL - Minister van Defensie Pieter De Crem geeft toe dat iemand van zijn delegatie contact heeft gehad met B.Café, het Belgische café in New York dat zijn barmeid ontsloeg nadat zij op haar blog de dronken exploten van De Crem beschreven had. De minister ontkent evenwel dat haar ontslag gevraagd werd en overweegt gerechtelijke stappen.

    Op haar blog verwonderde Nathalie Lubbe Bakker zich onder meer over het gedrag van De Crem. Een lid van de delegatie zou tijdens een bezoek aan het B.Café in New York ook aan haar hebben toevertrouwd dat men in België al wist dat een aantal belangrijke afspraken werden afgezegd, maar dat de reis toch doorging 'omdat het in Brussel zo stil is'.

    Volgens Lubbe Bakker werd ze op staande voet ontslagen na een telefoontje van iemand van De Crems kabinet naar haar werkgever.

    De Crem ontkende de afgelopen dagen herhaaldelijk tegenover deze krant dat er sprake geweest was van een telefoontje naar New York, maar kwam daar vanmiddag in de Kamer op terug.

    Hij geeft toe dat een lid van de delegatie de eigenaar van het café telefonisch op de hoogte heeft gebracht van de inhoud van de blog. Maar, noch hijzelf noch een lid van de delegatie heeft ooit iets geïnsinueerd over een ontslag, beweert De Crem. 'Dat is iets tussen werkgever en werknemer'.

    Bloggen is gevaarlijk

    De Crem bestempelde de hele saga als een non-event, maar vindt wel dat bloggen steeds meer een gevaarlijk fenomeen wordt. 'Iedereen kan naar goeddunken en zonder verantwoordelijkheid dingen schrijven en het is bijna onmogelijk om zich daar tegen te verdedigen. Iedereen hier is een potentieel slachtoffer. We moeten ons daar over bezinnen'.

    De Crem voegde er nog aantoe dat hij de juridische dienst van zijn departement heeft gevraagd na te gaan of maatregelen kunnen worden genomen 'om mij en mijn integriteit' te beschermen.

    'Probleem met kritiek'

    De Crem ontkende tevens dat het werkbezoek onbelangrijk was. De trip kaderde in de nota over buitenlandse operaties die vrijdag op de agenda van de ministerraad staat.

    PS-Kamerlid en voorganger van De Crem, André Flahaut, verwonderde zich over het uitgebreide bezoek dat kadert in een nota die nog niet is goedgekeurd door de regering en de contacten met Amerikaanse politici die binnen enkele weken niet meer in functie zijn.

    David Geerts (SP.A) verweet De Crem zich nu te gedragen als slachtoffer, terwijl de vrouw haar werk kwijt is en het echte slachtoffer is. Het gebeurde bewijst voor de SP.A'er ook dat de Vlaamse christendemocraat een serieus probleem heeft met kritiek. 'Betreurenswaardig', luidde het."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keien van de Wetstraat met Franck Van Hecke en Marie-Rose Morel
    Wat is er toch aan de hand met sommige journalisten van de VRT? Soms zijn ze zo vooringenomen dat je denkt dat ze geld gekregen hebben van AMADA en de anti-imperialistische bond. Gisterenavond was het weer zover. Derderangsjournalist Yvan De Vadder mocht zich weer eens hopeloos belachelijk maken. In de studio niemand minder dan Frank Van Hecke en Marie-Rose Morel. Nu stem ik zelf niet op het Vlaams Belang, maar de manier dat die twee werden aangepakt is de benaming journalistiek niet waardig. Het werd één grote scheldpartij, waarbij een objectieve toeschouwer niet meer doorhad dat twee aanwezige figuren eigenlijk journalisten waren. Yvan De Vadder is in eer en geweten een blaam voor de journalistiek. Hij kan zijn linkse sympathiëen niet verhullen. 

    De Vadder heeft zich overigens onsterfelijk belachelijk gemaakt de avond van de verkiezingen vorig jaar toen hij een ganse avond poneerde dat Lijst Dedecker nergens één verkozene behaalde. Inderdaad, de volgende ochtend bleek Lijst Dedecker de grote overwinnaar met een verkozene in elke provincie! Nooit heb ik enige verschoning gehoord bij De Vadder. Nu had ik toch gehoopt dat het management van VRT het geflater van De Vadder ook beu was. Maar blijkbaar krijgt de riooljournalist opnieuw een medium in het flutprogramma "De keien van de Wetstraat".

    Nu moet ik wel toegeven dat niet alle VRT-journalisten zo matig zijn als De Vadder. Je hebt natuurlijk nog de linkse Phara, maar er zitten ook betere elementen tussen. Vooral Terzake kan wel eens pittig uit de hoek komen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambetantenaren...

    "Magistraat schetst hilarisch beeld van Financiën

    BRUSSEL - Olivier Coene, een substituut bij het Brusselse parket die zich bezighoudt met financiële dossiers, heeft in de onderzoekscommissie Fiscale Fraude een hilarisch beeld geschetst van de werking van de cel Forfaitaire Buitenlandse Belasting (FBB) bij het ministerie van Financiën.

    Mede door de gebrekkige medewerking van die cel verjaarde de FBB-zaak Kredietbank, met vertakkingen in Italië, begin dit jaar.

    Coene vertelde vrijdag met veel flair dat hij het dossier KB Italië bij zijn benoeming in 2004 erfde van substituut Keppens, die naar het parket-generaal was overgeheveld.

    Leeg kantoor

    'Ik stelde vast dat de zaak, net als heel wat dossiers van kasgeldfraude, in de kasten staken in een kantoor dat leeg stond. Er was jaren niet echt meer aan gewerkt. Het dossier KB Italië was zeker geen prioriteit voor mij. Het dateerde immers al van de periode 1988-1990 en er was bovendien een akkoord gesloten tussen Kredietbank en toenmalig minister Maystadt voor ontduiking van beurstaks.'

    'Pas toen er een nieuwe klacht kwam van een bedrijf dat van de FBB-fraude had geprofiteerd - die klacht werd overigens nietig verklaard - zag ik kans de zaak nieuw leven in te blazen', aldus Coene.

    'Het was april 2005 en ik wilde de bedrijven die de FBB hadden gebruikt vervolgen voor ontduiking van vennootschapsbelasting. Maar Financiën zou dan wel een aanvullende klacht moeten indienen.'

    Coene maakte daarop een afspraak met iemand van de FBB-cel bij Financiën. 'Toen ik op de afspraak verscheen, droop de dame in kwestie al wenend af. Ze had net ruzie gekregen met haar overste. Ik bleef over in een zaal met 20 ambtenaren en de overste. Die laatste stak een enorme scheldtirade af. Hij wist niets over een onderzoek en wilde er ook niets van weten. Toen hij uitgeraasd was, vroeg ik hem om de aanvullende klacht. Hij zou meewerken.'

    Contactpersoon overgeplaatst

    Volgens de magistraat bleef het toen maanden stil en kwam er ook na herhaaldelijk aandringen geen klacht. 'Pas in maart 2006 kwam er antwoord - een van de opgegeven redenen was dat de inkt van de kopieermachine op was - en werd een contactpersoon aangeduid. Toen ik die wat later contacteerde bleek de man overgeplaatst.'

    'Twee nieuwe contactpersonen werden toegewezen, maar vielen uit de lucht toen ik hen het verhaal vertelde. Ze beloofden de zaak in orde te maken, maar bleken later ook overgeplaatst. Ik kreeg opnieuw een contactpersoon, maar die wilde de officiële toestemming van de overste om de klacht op te stellen. Die kwam er maar intussen, april 2006, was er van een klacht nog altijd geen sprake.'

    Directeur?

    Toen dat uiteindelijk wel het geval was, dook een ander probleem op. Financiën vond geen enkele directeur bereid om de klacht te tekenen. Toen was de maat voor Coene vol.

    'Ik had de zaak 'gerecycleerd' in het belang van Financiën, zodat de overtreders toch nog gestraft zouden worden. Maar toen zij weigerden mee te werken, vertikte ik het om zelf bij de onderzoeksrechter een onderzoek te vorderen. Ik trok daarop naar de raadkamer om de verjaring van het dossier te vragen.'

    Kamerlid Dirk Van der Maelen (SPA.) kwam daarop op de proppen met een brief van de toenmalige Brusselse procureur des konings Paul Degryse waarin die aan Financiën zei geen aanvullende klachten meer in te dienen, omdat hij er toch geen gevolg aan zou geven.

    Maandag komt toenmalig minister van Financiën Philippe Maystadt op eigen vraag getuigen voor de onderzoekscommissie."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE KLUCHT MET DE GUCHT

    "Karel vs. de rest van de wereld

    De ministers Charles Michel, Pieter De Crem en Karel De Gucht op 21 april van dit jaar in Kinshasa, na een onderhoud met president Kabila. belga

    De ministers Charles Michel, Pieter De Crem en Karel De Gucht op 21 april van dit jaar in Kinshasa, na een onderhoud met president Kabila. belga

    De Congolese crisis leidt tot zware spanningen in de Wetstraat. Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open VLD) haalde gisteren ongemeen hard uit naar zijn MR-collega Charles Michel en EU-commissaris Louis Michel.

    Van onze redacteur



    Wat het vuur aan de lont stak:

    Minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel (MR) bracht onlangs een bezoek aan de Congolese president Joseph Kabila. Michel bracht uit Kinshasa een boodschap voor premier Yves Leterme (CD&V) mee om tot een normalisering van de betrekkingen over te gaan. De relaties tussen België en Congo zijn verzuurd na herhaalde harde kritiek van minister De Gucht op Kabila.

    De druppel die de emmer deed overlopen:

    De interviews die Charles Michel en zijn vader Louis Michel, de EU-commissaris voor Ontwikkelingssamenwerking, het voorbije weekend gaven. Charles Michel benadrukte dat De Gucht onmogelijk een rol kan spelen in de oplossing van de crisis met Congo. Louis benadrukte dan weer dat hij een andere aanpak heeft dan de minister van Buitenlandse Zaken. 'Ik denk niet dat een beschuldigende aanval nuttig is.'

    De reactie van De Gucht:

    De Open VLD'er haalde gisteren snoeihard uit. Hij omschreef de aanpak van Charles Michel in De Morgen als 'deloyaal en inefficiënt'. Ook Louis Michel moest het ontgelden. 'Als de huidige toestand in Congo de vrucht is van het Michel-beleid, dan kan dat tellen. De toestand is nooit zo navrant geweest als nu.'

    De Gucht vraagt reactie:

    Hij vindt dat premier Yves Leterme (CD&V) 'gepast' moet optreden tegen de 'dissident' Charles Michel. 'Het probleem van een deloyale minister is het probleem van de eerste minister.' Leterme had dinsdagochtend een gesprek met Michel en dat verliep in een goede sfeer. Maandagavond had Leterme ook al een ontmoeting met De Gucht. Maar daar repte de Open VLD'er naar verluidt met geen woord over het interview dat de volgende ochtend zou verschijnen.

    Coalitiepartners ontstemd:

    Niet alleen bij de MR, ook bij de andere coalitiepartners kon De Guchts uithaal op weinig begrip rekenen. In CDH-kringen werd zijn houding als 'totaal oncorrect' omschreven. Bij CD&V-ministers werden de uitlatingen op wenkbrauwengefrons onthaald.

    Open VLD steunt:

    De Vlaamse liberalen hadden nog maar net afgesproken dat ze voortaan een constructieve houding in de federale regering zouden aannemen of daar volgde de uithaal van De Gucht. Binnen Open VLD blijven ze echter als één man achter hun minister staan. 'Dat Charles Michel minister van Buitenlandse Zaken gaat spelen als De Gucht in India zit, is er echt over', aldus een topliberaal. Bij Open VLD vrezen ze dat de MR bezig is de kandidatuur van De Gucht als de volgende EU-commissaris te ondergraven.

    De onvrede van de MR:

    Bij de Franstalige liberalen waren ze gisteren 'not amused' door de uitval van De Gucht. Er heerst weliswaar een grote interne rivaliteit tussen de clan-Michel en MR-voorzitter Didier Reynders, maar die laatste en De Gucht zijn evenmin twee handen op één buik. Het zou Reynders trouwens goed uitkomen mocht Louis Michel in Europa blijven. Na de Europese verkiezingen van volgend jaar lost De Gucht hem normaal gezien af. Die post is immers voor een Open VLD'er. Vijf jaar geleden was echter ook al op papier afgesproken dat de Vlaamse liberalen de EU-commissaris mochten leveren. De uitslag van de regionale verkiezingen gooide toen roet in het eten. Dat kan volgend jaar opnieuw het geval zijn. Louis Michel liet het voorbije weekend al weten dat hij na 2009 gerust EU-commissaris wil blijven. 'En anders wil ik wel opnieuw minister van Buitenlandse Zaken worden', klonk het laconiek."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afleingsmaneuver De Gucht: Ruzie met Michel
    Karel De Gucht kan er wat van: taktische spelletjes spelen en sluw zijn. Ik vond het al zo opvallend hoe bepaalde leden van de commissie in het Parlement zijn belachelijke uitleg over Fortis "overtuigend" vonden. De Gucht verklaarde immers dat zijn vrouw tegen zijn wil haar aandelen is gaan verkopen in Berlare. Waarom Karel De Gucht deze snertaandelen wou houden zegde hij natuurlijk niet. Hij had geen enkel goede argument om de rotdingen te behouden.
    Eén ding is zeker: De volgende dag waren de aandelen bijna waardeloos. Waarom zou een De Gucht zijn vrouw aanbevelen haar aandelen te behouden, terwijl zijn liberale vriendje van de nationale bank zat te onderhandelen over de overname van Fortis? Toch vonden bepaalde leden dus zijn belachelijke uitleg "overtuigend"!!! De media stelde zich hierbij geen enkele vraag...Echter, Karel De Gucht kennende komen zulk opvallend meegaande opmerkingen niet uit de lucht gevallen...

    Om nog wat meer aandacht af te leiden start De Gucht een robbertje vechten met de Waalse liberalen. Jawel, zijn eigen franstalige soortgenoten moeten het nu ontgelden. De Vlaamse media slikken dit toch en daarmee is de aandacht nog wat meer afgeleid van zijn Fortis-verhaal. Bovendien past dit alles goed in de hetze die De Gucht al heeft ontketend met de president van Congo. Dit heeft al geleid tot het sluiten van een consulaat, met alle gevolgen van dien voor onze landgenoten. Maar De Gucht is een doorbijter. Ook al botst hij hierover met de helft van het Belgisch establishment. Zelfs partijgenoot Herman Decroo kreeg in het Congodossier van hem al een veeg uit de pan. Achter de schermen noemt De Gucht's entourage Herman Decroo overigens "een zot". Inderdaad, Uw grootste vijanden zitten in Uw eigen partij...

    Ik vrees nu wel dat De Gucht's aspiraties ivm het Belgisch premierschap steeds verderaf komen te liggen.


    "18/11 Karel De Gucht haalt uit naar vader en zoon Michel

    Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open Vld) zit nooit verlegen om een boude uitspraak, maar in een interview met De Morgen over de crisis in Congo schopt de liberaal toch bijzonder wild om zich heen. Vooral vader en zoon Michel (MR) moeten het ontgelden.

    Minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel had afgelopen week een onderhoud met de president van Congo, Joseph Kabila. Dat schoot duidelijk in het verkeerde keelgat van De Gucht die een heel andere benadering er op na houdt met de leiders van Congo en al een tijdje in conflict ligt met Kabila.

    Deloyaal en inefficiënt

    "De aanpak van Charles Michel is deloyaal en ineffeciënt", zegt De Gucht, die vreest dat Michel hem buitenspel wilt zetten. De minister vraagt nu dat premier Leterme "gepast" optreedt tegen de "dissidente" Michel.

    Ook Charles Michels vader Louis moest het ontgelden in het interview nadat die zich positief had uitgelaten over rebellenleider Laurent Nkunda. "Als de huidige toestand in Congo de vrucht is van het Michelbeleid, dan kan dat tellen. De toestand is nooit zo navrant geweest als nu." De Gucht wenst dan ook dat de Europees Commissaris en gewezen minister van Buitenlandse Zaken op zijn eigen terrein blijft en zich niet bemoeit met interne kwesties.

    Misdaden tegen mensheid

    Tenslotte krijgen president Kabila en generaal Nkunda ook een veeg uit de pan. Onderhandelen met Kabila haalt niets uit volgens De Gucht, omdat die toch niet zal luisteren en veranderingen doorvoeren. Ook is De Gucht van mening dat generaal Laurent Nkunda zich moet verantwoorden voor het Strafhof in Den Haag voor misdaden tegen de mensheid."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert Anciaux over koningshuis

    Bert Anciaux heeft zich op zijn website uitgesproken voor een presidentieel regimi. Hij stelt dat het koningshuis ondemocratisch is. Hij ergert zich ook aan de macht van het instituut koning.

    Uit democratisch oogpunt heeft hij gelijk. Onze koning is niet verkozen door het volk. Langs de andere kant zie ik niet in wie ons land beter zou kunnen besturen. We zitten met twee grote taalgroepen, vrijzinnigen en katholieken. We zitten met 600 parlementariërs, 60 ministers, meerdere regeringen, provincies, burgemeensters etc. Wie gaat deze wespennest leiden?
    Ik daag Bert Anciaux uit om mij een staatsman (uit het heden en het verleden) te noemen die volgens hem over de kwaliteiten beschikt om dit land te leiden. Omdat Bert Anciaux deel uitmaakt van de socialistische familie hierbij enkele boegbeelden: Steve Stevaert, Louis Tobback, Willy Claes, Patrick Janssens? Of bij de PS Spitaels of Di Rupo misschien?

    Eerlijk gezegd, ik denk niet dat we eenvoudig iemand zullen vinden die dit land beter kan leiden. En vanuit democratisch oogpunt zal dat voor Anciaux een moeilijk te slikken realiteit zijn.

    "Anciaux wil Koningshuis weg

    Vlaams minister Bert Anciaux (Vl.Pro) wenst op zijn site koning Albert II nog vele jaren, maar dringt er tevens op aan dat in alle rust en ernst voorbereidingen worden getroffen om een einde te stellen aan dit Belgische Koningshuis.

    Geen nood meer
    "Het nieuwe verbond dat deze Belgische confederatie zal worden heeft geen nood meer aan een Koningshuis. Een wisselend ceremonieel presidentschap lijkt me zinvoller en minder gevaarlijk", aldus Anciaux.

    Republikein
    "Ik ben een republikein. Een Koningshuis is ronduit ondemocratisch. Macht en gezag doorgeven, louter en alleen omwille van de bloedband is achterhaald en bevoogdend." Anciaux wijst ook op tendensen die erop wijzen dat het instituut Koningshuis meer en meer de touwtjes in handen wil nemen en bereid is volop mee te spelen in het politieke spel van sommige partijen.

    Vinger in de pap
    "Vroeger was het hof francofoon en christen-democratisch. Vandaag is het dat nog, maar ook de liberale familie heeft een vinger in de pap". Over Albert II als mens is hij wel heel positief. "Het is een goed man", aldus Anciaux. (belga/adv)
    17/11/08"
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boom betrapt dievenbende

    Agenten vermomd als boom betrappen dievenbende

    rr

    Een politieagent uit Bochum vermomde zich samen met een collega als verwilderde boom in een bos om zo inbrekers op heterdaad te betrappen. Na 8 uur konden ze een Roemeense dievenbende arresteren. Dat meldt de Duitse krant Bild.

    Michael L. (27) besloot zich te verkleden na een tip van een wandelaar, die laptops, inbrekersgereedschap en kleding had aangetroffen in een bos.

    Samen met een collega trok hij een camouflagepak aan om zich vervolgens schuil te gaan houden bij het gestolen goed. Na acht uur hoorden de twee een auto naderen en personen uitstappen.

    'We sprongen uit onze hinderlaag en het lukte om een persoon van die bende arresteren', zegt L. in Bild. Een aantal gestolen laptops werd in beslag genomen, maar een rechter heeft de Roemeense veelpleger ondertussen al weer op vrije voeten gesteld.

    mcu


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss België finaliste flatert

    Finaliste flatert bij België-kwis

    Miss België-voorzitster Darline Devos niet te spreken over fouten van kandidate

    Miss België-kandidate Cassandra D'Ermilio wist het antwoord niet op enkele (eenvoudige) vragen over België.

    Miss België-kandidate Cassandra D'Ermilio wist het antwoord niet op enkele (eenvoudige) vragen over België.

    Bekijk de video

      ,,Nationale feestdag op 21 september''


    Externe links bij dit artikel

    Dossier

    België is toe aan zijn vijftiende koning. En de nationale feestdag vindt plaats op 21september. Met die antwoorden valt een Miss België-finaliste danig door de mand in een internetfilmpje. 'Ik til hier zwaar aan', reageert Darline Devos, voorzitster van de verkiezing.

    Wat een leuk feestje had moeten worden, draaide voor Cassandra D'Ermilio uit op een afgang. Tijdens een recente Miss België-presentatie in discotheek Zuri in Knokke kreeg de 21-jarige finaliste van Miss België een aantal elementaire vragen voorgeschoteld over ons land. Haar pijnlijke brokkenparcours valt te bekijken op internetsite Clint.be.

    Onze nationale feestdag plaatst D'Ermilio op 21 september in plaats van op 21 juli. Hoeveel bollen het Atomium heeft, weet ze niet. Volgens het meisje uit het Waalse Quaregnon is België toe aan zijn vijftiende koning. Dat moet zes zijn. En op de vraag in welk jaar Expo '58 plaatsvond, moet ze het antwoord ook schuldig blijven.

    Miss België-voorzitster Darline Devos lacht het voorval niet weg. 'Ik vind dit een spijtige zaak. Je kan als kandidate niet alles weten, maar als je aan een Miss België-verkiezing deelneemt, zijn er een aantal essentiële dingen. Ik betreur het dus dat die kandidate het antwoord op die vragen niet kent.'

    'Te meer daar alle finalistes allang een cursus over België gekregen hebben. Ze weten dat ze dit soort vragen kunnen verwachten. Maar goed, ik geef Cassandra het voordeel van de twijfel. Ze is Franstalig en ze zal wellicht in paniek geslagen zijn. Je gaat mij niet vertellen dat je het antwoord niet weet als iemand je vraagt wanneer Expo '58 plaatsgevonden heeft. Ik vind het in haar geval zeker jammer, want ze is een goede kandidate.'

    De twintig finalistes hebben van Darline Devos meteen een mail gekregen. 'We vertrekken binnenkort naar Egypte en dan gaat er pers mee. Hopelijk kan dit voorval een wake-upcall betekenen. Ik heb toch al van een stuk of tien kandidates een mail teruggekregen dat ze hard aan het studeren geslagen zijn.'
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodgraag Leven...een brug te ver!
    Enige tijd geleden voorspelde ik dat de VRT zou uitpakken met het programma "Een brug te ver", waarbij terminale patienten door de woestijn worden gedragen. Het was een cynische opmerking die enkele maanden later waarheid is geworden! De media in haar eeuwige strijd om de kijker hanteert steeds driestere methoden. Ik heb reeds genoeg ervaring met het lijden van de mensen om recht van spreken te hebben. Dit soort programma's zou verboden moeten worden. Ze zijn pervers. Men zoekt taboe-onderwerpen op niet zozeer om de mensheid of de wetenschap te dienen -hetgeen de televisiemakers natuurlijk zullen beweren- maar voor het eigen profijt van de zender. Indien men het niet goed meer weet dan doen seks en de dood het altijd wel goed. Enkele voorbeelden: Kindmoeders, postorderbruiden, bevallingen, terminalen, koppels met een groot leeftijdsverschil, ... Dat is allemaal niets nieuws. Jambers is er rijk op geworden.

    Dat een openbare omroep zo goedkoop kijkers wilt lokken, vind ik niet kunnen. Men argumenteert dat de terminale patiënten zelf hebben gekozen om mee te werken aan dit programma. Soms moet men de mensen tegen zichzelf beschermen. De media zijn in deze de "professional". Voor mij verliest de pseudo-reporter Kobe Ilsen enorm veel aan prestige door zich met zulke programma's in te laten. Hij heeft overigens al een mooi palmares in pseudo-wetenschappelijke programma's. Wat is immers VOLT? Een tendentieus programma zonder veel inhoud.    
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningshuis krijgt opslag

    Het Belgisch koningshuis is de laatste tijd het slachtoffer van een hetse van de traditionele partijen. Die trachten de aandacht van de media af te leiden naar prins Filip en zijn entourage. En de media -machtsgeil zoals ze zijn- volgen graag de politici in hun beschadigingstocht.
     
    Natuurlijk is het slecht signaal dat het koningshuis net nu in deze barre economische tijden opslag krijgt, terwijl vele landgenoten net hun ontslag hebben gekregen. Daarom kan ik deze opslag voor ons staatshoofd ook niet goedkeuren. Net zomin als ik de rijkelijke vergoedingen van onze excellenties kan goedkeuren, keur ik deze extra uitgaven voor onze koning goed. Iedereen moet besparen en dat geldt zo voor onze ministers met hun overvolle kabinetten, voor onze vorst en voor alle Belgen. De koning moet in deze het goede voorbeeld geven.


    "Koningshuis krijgt 6 procent opslag

    BRUSSEL - De koninklijke familie krijgt in 2009 een opslag van 6 procent. Jan Jambon (N-VA) en Pol Van Den Driessche (CD&V) hebben elk een wetsvoorstel klaar om het dotatiesysteem te herzien, LDD vraagt de koning om een teken van solidariteit, en Vlaams Belang wil dat er een senaatswerkgroep samenkomt.

    Daarmee stijgen de uitkeringen voor koning Albert, koningin Fabiola, prins Filip, prinses Astrid en prins Laurent dubbel zo snel als die van de meeste Belgen, schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.

    Het voorbije jaar kwam er gemiddeld al 5,3% bij hun dotaties, terwijl een bediende gemiddeld 3,24% extra in zijn loonzakje vond. In de begroting is voor de Civiele Lijst en de dotaties een totaalbedrag van 13.853.000 euro voorzien.

    Koning Albert neemt de kaap van de 10 miljoen euro, prins Filip gaat door de grens van 1 miljoen euro en koningin Fabiola krijgt 1.594.000 euro - dat is 91.000 euro meer dan dit jaar.

    De forse stijgingen zijn te verklaren doordat de Civiele Lijst en de dotaties gekoppeld zijn aan de index van de consumptieprijzen, terwijl de lonen en uitkeringen van de Belgen bepaald worden door de gezondheidsindex, die minder snel stijgt.

    Wetsvoorstel
    De N-VA wil dat er meer transparantie komt in de begroting voor alle dotaties van het Belgisch koningshuis en dat de dotaties beperkt worden tot het staatshoofd, de weduwe/weduwnaar van het vorige staatshoofd en de eerste troonopvolger. N-VA-Kamerlid Jan Jambon heeft twee wetsvoorstellen ingediend in die zin die momenteel in de Kamer in overweging genomen worden.

    De fractievoorzitter stelt voor om het staatshoofd een persoonlijke vergoeding te verlenen die overeenkomt met het salaris van de premier, de eerste troonopvolger een vergoeding die overeenkomt met het salaris van een federale minister en de weduwe of weduwnaar van het vorige staatshoofd een pensioen dat 60% bedraagt van de vergoeding van een federale minister. N-VA vindt ook dat deze vergoedingen belastbaar zijn en dat er sociale bijdragen op betaald moeten worden.

    Wat de transparantie over de dotaties in de begroting betreft, vindt Jambon dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen persoonlijke vergoedingen en werkingskosten. De dotaties voor de werkingskosten van het koningshuis (de zogenaamde 'civiele lijst'), de Kamer en de Senaat, alsook een aantal instellingen zoals het Grondwettelijk Hof en het Rekenhof, moeten meer in detail in de begroting opgenomen worden.



    Senaatscommissie
    CD&V-senator Pol Van Den Driessche vindt ook dat het systeem dringend aan herziening toe is. 'Als er tegen volgende week geen initiatief is, dien ik zelf een wetsvoorstel in', luidt het.

    Van Den Driessche herinnert eraan dat de werkgroep Dotaties in de Senaat nog altijd niet geïnstalleerd is. 'Dat wordt telkens maar uitgesteld. In april zei premier Leterme dat het aan het parlement is om in deze materie actie te ondernemen. Zeven maanden later zijn we nog altijd niet verder. Men heeft nu gezegd: 'na 15 november', maar de Franstaligen kunnen niet blijven uitstellen.'

    Leterme
    Ook het Vlaams Belang (VB) dringt er op aan dat de werkgroep Dotaties van de Senaat 'eindelijk' zou samenkomen. De partij haalt ook uit naar premier Yves Leterme, die de afspraak om de omvang en het gebruik van de dotaties te onderzoeken niet nakomt.

    Solidariteit
    Lijst Dedecker richt zich in een reactie rechtstreeks tot het koningshuis. De partij vraagt 'uit solidariteit en plaatsvervangende schaamte' de bevolking een echt cadeau te doen op dit Koningsfeest en vrijwillig afstand te doen van de "overdreven opslag" die het volgend jaar krijgt. De partij noemt de opslag 'een klap in het gezicht van elke Belg'.

    BELGA"


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE GUCHT: LOGE IN AKTIE?

    Karel De Gucht is zonder twijfel één van de machtigste mensen in België. Hij cumuleert vele mandaten en heeft rond zichzelf een netwerk geweven van dienaren die hem ten gepaste tijden hun dienst moeten bewijzen. In zeker opzicht voldoet hij aan de kenmerken van "een Albanese maffialeider", zoals Hugo Coveliers hem vroeger pleegde te noemen. Alleen De Gucht is geïnstitutionaliseerd, legaal dus en de maffia is dat bij mijn weten nog altijd niet. Naast zijn politieke invloed is er natuurlijk de invloed in het Grootoosten, de loge dus. Het is een publiek geheim -als je nog van een "geheim" kan spreken- dat de loge instaat voor de helft van de benoemingen in de gerechtelijke wereld. De andere helft gebeurt door de katholieke zuil. Nu in het hof van beroep hebben de logebroeders de meerderheid. Normaal gezien moest de katholiek Mertens uit Appels-Dendermonde voorzitter geworden zijn, maar hij pakte naast het mandaat ten voordele van een logebroeder. Dit alles staat overigens mooi beschreven in het boek "Boete zonder schuld" van oud-raadsheer Beirens. De man werd overigens opgepakt omdat hij Mertens steunde in plaats van een logebroeder. Beirens werd een tijd in de gevangenis opgesloten, maar werd uiteindelijk vrijgesproken. Beirens' leven was intussen gebroken...Om maar te zeggen welke krachten zich achter de schermen afspelen. 

    Dat het Fortis-dossier net naar het Hof van Beroep verhuist, komt de grootmeester van het Grootoosten, keizer Karel De Gucht, uitstekend uit. Nu zal er een schijnonderzoek komen dat net niet te lang zal duren. Immers, de verkiezingen van 2009 staan voor de deur en dan zal De Gucht zeker en vast worden vrijgesproken van enig strafbaar feit. Daarvoor heb je geen zesde zintuig nodig. Dat is gewoon België! Oftewel de maffia geïnstitutionaliseerd...
     


    Onderzoek De Gucht verhuist naar hof van beroep

    belga

    Artikel 103

    Ministers worden voor misdrijven die zij in de uitoefening van hun ambt mochten hebben gepleegd, uitsluitend berecht door het hof van beroep. Hetzelfde geldt voor misdrijven die ministers buiten de uitoefening van hun ambt mochten hebben gepleegd en waarvoor zij worden berecht tijdens hun ambtstermijn.

    Vandaag in De Standaard

    Uit het archief

    Het onderzoek naar de verkoop van Fortis-aandelen van het echtpaar De Gucht door de Commisie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA), wordt stilgelegd. Na een juridische analyse door de CBFA bleek dat hun onderzoek in strijd was met artikel 103 van de Grondwet. Een paar uur later hekelde De Gucht de manier waarop hij 'door het slijk' is gehaald.

    De dossiers zijn overgemaakt aan het parket-generaal bij het hof van beroep in Brussel en Gent, bevestigt CBFA aan onze redactie.

    Mireille Schreurs, de echtgenote van De Gucht verkocht op 3 oktober, uren voor de ontmanteling van de bank, een pakket van 2.000 Fortis-aandelen. Meteen daarna kelderde de koers.

    Minister De Gucht ontkent dat hij informatie over de nakende splitsing van Fortis in een Belgisch en Nederlands deel aan zijn vrouw heeft doorgespeeld.

    De Gucht bijt van zich af

    Woensdag reageerde hij in de Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen bijzonder scherp op de aantijgingen. 'Ik heb geen gevoelige informatie doorgegeven aan mensen die op basis daarvan hun aandelen verkocht zouden hebben. Nooit', klonk het formeel.

    De Gucht noemde de beschuldigingen 'pijnlijk', en hij hekelde de manier waarop hij 'door het slijk' is gehaald op basis van 'onjuiste aantijgingen'. 'Ik zou het mijn ergste politieke tegenstanders niet toewensen zo behandeld te worden', aldus De Gucht, die hoopt dat het gerecht snel klaarheid schept.

    'Het enige wat totnogtoe bewezen is, is dat Mireille niet altijd naar mij luistert', besloot de minister.

    kld, ste


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!