Oceanië
Inhoud blog
  • Nabeschouwing
  • Wellington - Sydney - Bangkok - Londen - Brussel
  • Fotos
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    24-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cairns

    Op een onchristelijk uur( 4 o'clock) worden we naar de luchthaven van Darwin gebracht voor onze vlucht naar Cairns.
    De morgenstond heeft goud in de mond.................
    We vliegen van het subtropische Darwin in het topje van Australië naar het Noord Oostelijke Cairns.
    Het is er ook zeer warm, zelfs op dit vroege uur maar de hitte is draagbaar, het is hier niet zo vochtig en er is lucht, dat voel je dadelijk.
    Een gloednieuwe autocar staat ons op te wachten.

    Ontbijt hebben we dubbel gehad, de ontbijtbox die we meekregen uit hotel in Darwin en dan nog eens ontbijt in vliegtuig.

    We rijden niet dadelijk naar het hotel maar gaan eerst t'een en t'ander bekijken zoals Bengi springen.  We komen net op tijd om een moedige dame te zien springen.
    De eerste sprong kost 135 AUD en de tweede maar 35 AUD, t'shirt krijg je cadeau.  Geen liefhebbers uit onze groep, dus rijden we maar verder.  Veel plantages van suikkerriet onderweg en een schitterende rit over the great scenic Highway.
    In Palm Cove gaan we middagmaal gebruiken.
    Schitterende badplaats voor gepensioneerde Aussies hier, een bounty strand met palmbomen en waarschuwingsborden voor de krododillen, de gevreesde Salties, de zoutwaterkrokodillen.
    We maken een reddingsoefening van de Rescue Life Gard mee, knappe heren en dames in strakzittende suits, plezant om door gered te worden als je het mij vraagt.  We wandelen  langs de promenade en daarvan hebben we behoorlijk honger gekregen.  Ook al omdat we vanmorgen aangewezen waren op maaltijd in vliegtuig en niet gebruikelijke ontbijtbuffet gelijk we gewoon zijn op de hele reis.  We zijn rotverwend.  Tijd dus voor njam njam.
    En wat voor maaltijd , prima was het in dat beach restaurant.  We zaten buiten met zicht op de oceaan.  Het voorgerecht was zo copieus dat we dachten dat het een hoofdgerecht was, superverse calamares zo uit de oceaan.    Dan het hoofdgerecht, de meesten kozen voor vis, we zitten toch aan de kust hier.
    De Barramundi, een plaatselijke vissoort was super,  zelden zo lekkere vis gegeten.  Kwam daarna nog versgedraaid vanille  ijs met aardbeien, we kunnen er weer effe tegen.

    Als toetje kwam de bazin ons vertellen dat ze nooit zo een toffe groep over haar vloer kreeg, tja wat wil je he, de blauwe vogeltjes zoals ze ons overal noemen bestond uit sympathieke bereisde mensen, die allemaal enorm genieten van deze prachtige reis.

    Tijd om verder te rijden dan naar Port Douglas, een knappe plek waar we helaas maar half uurtje vrij kregen om terraske te doen.  Een heerlijke cappucino met weer dat gekke systeem van bestellen.  Je gaat eerst binnen bestellen en krijgt dan een stok met daaraan een kaartje met nummer op mee.  De bediening brengt dan alles na lang wachten.  No worries, ze zijn zo op hun gemak de Aussies en gelijk hebben ze.

    Verder dan langs de prachtige kust met veel verlaten stranden naar Cairns, een moderne stad en belangrijkste uitvalsbasis naar het Great Barrier Reaf.

    Ons hotel ligt net aan einde van de promenade.
    Bay Village Tropical Resort bestaat uit ruime kamers die rond het zwembad gelegen zijn.
    Aangename verrassing als we onze kamer ontdekken, een heus appartement met woonkamer en aparte slaapkamer en grote badkamer.  Bloedheet is het binnen maar we creeëren snel een ideale temperatuur door de airco in de woonkamer op te zetten en in de slaapkamer de plafondventilator zijn werk te laten doen.
    Bovendien is er overal een stenen vloer , ik haat vast tapijt in hotels, dat is erg onhygienisch.
    De vensters kunnen overal open, nog een niet te versmaden voordeel.
    De douche is zeer ruim,  ideaal om de was te doen. Hupsakee met de vuile was zelf de douche in en de klus is zo geklaard, met de Whipp Express in de aanslag.  Spoelen gaat snel onder stromend water en manlief is de droogkast van dienst.  Haha alles gewoon uitpersen tussen 2 badhanddoeken en morgenvroeg is alles droog.
    In alle hotels zijn er trouwens wasmachines ter beschikking van de gasten en in iedere kamer is er een strijkplank en strijkijzer.

    We maken een avondwandeling langs de houten promenade en hebben eerlijk gezegd weinig honger na die copieuze maaltijd van deze middag, dus houden we het bij terraske doen met weer overheerlijke cappucino.  Het moet gezegd de Aussies kennen,er wat van.

    We zijn vanmorgen heel vroeg vertrokken en dat laat zich voelen nu.

    Morgen wacht ons een van de mooiste dagen van de reis, per catamaran naar het Great Barrier Reef.







     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    27-04-2010
    Goedemorgen Aussie
    cimg0647a.jpg
    Van harte een heerlijk zonnige dinsdag! Carine xXx

    27-04-2010, 09:48 Geschreven door wiely


    Archief per week
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!