NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • De prinses op de erwt…
 • De zusjes…
 • Bio marché…
 • Zo juist op het 13u00 TV nieuws VRT gehoord…
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Dit blog is een vervolg van het Bas & Belleblog http://blog.seniorennet.be/bas_en_belle/ dat sinds 14-02-2008 haast 500.000 views scoorde. Door het niet meer kunnen publiceren van foto's in het oude blog hebben we voor dit nieuw blog gekozen om verder te "bloggen".

  Wij zijn Jan en Simonne Faes en samen met Belle, Hera, Heros en Lucy vormen wij de Faesroedel. Onze vier honden zijn Drentsche Patrijshonden. Met Belle en Hera hebben wij elk twee nestjes gehad met 34 pups in het totaal.

  Foto
  Foto
  Bas_en_Belleblog_Bis
  de belevenissen van vier Drentsche Patrijshonden en hun baasjes Jan en Simonne
  10-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  La Magdeleine 09 08 2017


  Eergisteren terug aangekomen op onze Franse stek.

  We hebben een rustige rit gehad met afwisselend regen, droog, maar altijd behoorlijk wat wind. En wind, dat merk je alleen als het tegenwind is.

  Van Vosselaar tot Lille (het Franse Lille, wat wij Rijsel noemen) heeft het behoorlijk geregend, dan was het droog tot op de Parijse périférique waar men ons trakteerde op een heuse hoosbui. (ik heb er foto's van maar het kabeltje tussen het fotoapparaat en de laptop laat het afweten, een nieuw is al onderweg).

  Nadien is het vrij droog gebleven of regen die van geen tel was.

   

  Gisteren ochtend opgestaan met regen, nadien motregen en nu schijnt de zon en kunnen we straks terug de tuin "fatsoeneren".

  Hieronder nog wat archief "onderwegfoto's" Maar we mogen helemaal niet klagen want we hebben de rit kunnen maken op iets minder dan 8 uren met inbegrip van een tank- en plasbeurt voor de doggies.

  Belle & co  10-08-2017 om 13:27 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De prinses op de erwt…

  Vosselaar 29 07 2017

  De prinses op de erwt…

  Hier vandaag in de Vosselaar versie. Het is onze Lucy die er van profiteert dat er drie honden kussens op elkaar liggen.

  Dat gebeurt meestal wanneer ’t vrouwtje er poetst , of wanneer de grote venster opengeschoven staat bij goed weer.

  Zo ook deze ochtend. Amper enkele minuten nadat het kussen dat voor het venster ligt en dat van naast het TV toestel op elkaar liggen bovenop het kussen voor de grote kast heeft Lucy haar kans gezien om zich er bovenop neer te vleien.

  De poses die ze inneemt verschillen van minuut tot minuut. Net zoals de prinses op de erwt niet kon slapen door het harde spul in haar bed zo draait en keert Lucy zich. Het enige verschil met de prinses uit het sprookje is dat Lucy WEL kan slapen. En hoe ! Je hoort haar soms snurken tot in de tuin…

  29-07-2017 om 15:47 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zusjes…

  La Magdeleine 16 07 2017

  De zusjes…

  De zusjes waren op bezoek in La Magdeleine. Neen ditmaal geen honden zusjes. Het waren twee mensenzussen van ’t baasje.

  Eentje, tante Rita, hier ook wel bekend als “de koekjestante” en ons baasjes oudste zus, huurt ook dit jaar weer een vakantiewoning in St Fraigne , op zo’n 15 kilometer van La Magdeleine. Dat doet ze al verschillende jaren en ook voor hen is de Charente een ideaal vakantie departement.

  Tante Karine, ons “kleintje”, wegens de jongste van het Faesennest kwam vier dagen op bezoek. Dat maakt dat 3/5 van de kinderen Faes mét aanhang waren neergestreken in deze uithoek van de Charente.

  Uiteraard hebben we dat niet “zomaar” laten passeren, want met een BBQ gisteren in St Fraigne, waren we eergisteren met z’n 6 naar Ruffec getrokken waar een Pizzeria / tapas bar was heropend met een nieuwe eigenaar.

  Vorige week waren we daar al op prospectie geweest en we konden daar toen goed “onze draai” daar vinden. Het zijn daar sympathieke uitbaters, de bediening is correct en het eten uitstekend ! Reden te meer om daar ook al eens een keertje meer ons gezicht te laten zien. http://www.charentelibre.fr/2017/04/20/la-faye-et-villefagnan-jacky-chagnaud-rouvre-son-restaurant-a-la-porte-de-ruffec,3097650.php

  Vanochtend is “kleintje” samen met schoonbroer Paul terug naar Turnhout vertrokken. Morgen is het immers terug werkendag voor hen. Het was een blitzbezoek maar wij hopen dat zij net zo van het bezoek hebben genoten.

  Hun thuisreis is volgens hun telefoontje iets voor zes uur, voorlopig goed verlopen. We schrijven “voorlopig” omdat een Audi A6 in net hetzelfde bedje ziek is als een Mitsubishi Outlander… zonder Coyote rijden ze beide te snel.

  Voor de rekening die de Franse flikken gaan toesturen had nonkel Paul makkelijk een Coyote kunnen aanschaffen ! Voor hen die het Coyote systeem nog niet kennen… https://www.coyotesystems.be/nl/

  17-07-2017 om 13:31 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bio marché…

  La Magdeleine 09 07 2017

  Bio marché…

  Vrijdag bezochten we de bio marché in Villefagnan die 2x per maand plaats heeft op de “camping à la ferme de Chassagne”.

  We werden er op attent gemaakt door John en Anneke die ook al jaren de Charente bezoeken en sinds een maand  vaste Poitou-Charente bewoners zijn geworden.

  Zelf was ik al twee maal op de camping geweest maar dat was toen in opdracht van VAB reisbijstand om een depannage te gaan doen. Maar toen was er van een bio marché nog geen sprake.

  Het bezoek was een ware openbaring, goede organisatie, verscheidenheid in producten, een bandje dat speelde, en de mogelijkheid tot picknicken. Het enige dat je van thuis moest meebrengen was eetgerei, bord, mes & vork en zo j ook wat wilde drinken een glas of beker. Oh ja, wat eurootjes op zak was ook wel makkelijk want de bio producten voor de picknick moesten wel aangekocht worden.

  Waar we op zulke manifestaties ons gewoonlijk moeten behelpen met Frans en Engels was hier op de camping hoofdzakelijk Frans en … Nederlands ! We zaten aan de lange rij tafels samen met Gentenaars, mensen uit Beverwijk (NL) en hun Franse vrienden.

  Dat vinden we best plezierig dat we telkens de vertaalknop weer moeten omzetten afhankelijk van de personen met wie we in gesprek waren.

  Van de mensen van de camping kochten we een brood dat ter plaatse in een oude met hout gestookte oven tweemaal in de week wordt gebakken. Van het brood aten we tijdens de picknick al een derde op. Tien minuten nadat we van de bio marché waren thuis gekomen is Hera met de overschot van het brood aan de haal gegaan. We konden nog een kleine helft recupereren wat de roedel dan gisteren bij hun brokken heeft gekregen….

  Belle & co

  09-07-2017 om 13:46 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo juist op het 13u00 TV nieuws VRT gehoord…

  Dinsdag 04 07 2017

  Zo juist op het 13u00 TV nieuws VRT gehoord

  Volgens een Chinese ranking staat de diergeneeskundige faculteit van de universiteit Gent op de eerste plaats wereldwijd van alle diergeneeskundige faculteiten.

  Wij van Fokken zonder Gokken feliciteren daarom ook de ploeg van de afdeling genetica, voeding en ethologie waar wij mee samenwerken in het onderzoek naar een test om epilepsie bij de Drentsche Patrijshond op te sporen.

  Samen met de andere afdelingen een niet mis te verstane erkenning van de ganse faculteit.

  Hieronder het bericht van “de redactie” van VRT

  "Enorme prestige om 's werelds beste opleiding Dierengeneeskunde te zijn"

  ShanghaiRanking Consultancy rangschikte 4.000 universiteiten wereldwijd. Voor Dierengeneeskunde is de UGent als beste ter wereld naar boven gekomen.

  Bij de faculteit zijn ze heel blij met de ranking. "Voor de faculteit is dat toch een enorme prestige als je dat kunt naar voren brengen", klinkt het. Lees het artikel: Gentse faculteit Diergeneeskunde uitgeroepen tot beste ter wereld

  05-07-2017 om 12:35 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar is ie dan…

  La Magdeleine 02 07 2017

  Daar is ie dan…

  Eindelijk, na vijf jaren getuige geweest te zijn van een bouwwerf, die één van de grootste van Europa moet zijn geweest, konden we vandaag getuige zijn van de allereerste rit van de TGV “Océane” over de nieuwe LGV (Ligne à Grande Vitesse) tussen Parijs en Bordeaux.

  Tot gisteren reed de TGV van Parijs naar Bordeaux tussen Tours en Bordeaux nog altijd over de oude sneltreinsporen. En daar is vandaag dus definitief een streep door getrokken.

  Twee uren en vier minuten heeft de nieuwe trein nodig om de verbinding tussen Paris Gare de Montparnasse en Bordeaux Gare Saint Jean waar te maken. Tussen Tours en Bordeaux zijn er nog halte plaatsen in Poitiers, Angoulême en Libourne, maar deze laatste is niet de bestemming van alle treinen vermits de trein daar terug de nieuwe LGV verlaat om een zijsprongetje te maken over de oude lijn.

  Vandaag was het dan zover. We konden uit de krant Charente Libre vernemen dat de TGV die uit Bordeaux vertrokken was zou halt houden in Angoulême (zo’n 45 km van bij ons) om 07u43. We waren vandaag dan ook om 07u00 opgestaan (en dat op een zondag) om zeker om 07u45 op het viaduct over de LGV lijn tussen Villiers le Roux en La Chevrerie post te vatten om de TGV onder ons door te zien passeren.

  We konden de trein al van ver zien aankomen, wat wel nodig bleek wanneer die komt aanrazen tegen +300 km/u. Gezeten boven op de vangrails op het viaduct kon ik over het veiligheidsrasterwerk heen fotograferen. De Leica bewees zijn kwaliteiten door de scherpte razendsnel aan te passen aan de snel naderende trein. Dus hierover weeral een tevreden gebruiker.

  De machinist van de trein kan zelfs zichzelf herkennen op de foto. Met de kleine Lumix camera, die altijd in de auto aanwezig is kon Simonne de trein fotograferen aan de andere kant van het viaduct, in de kijkrichting Poitiers / Parijs.

  Wij vinden het toch een originele wijze om onze 46° huwelijksverjaardag te beginnen…. 2 juli 1971 – 2 juli 2017

  02-07-2017 om 10:52 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  30-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotowedstrijd voor de pups van de Faesroedel…

  Fotowedstrijd voor de pups van de Faesroedel…

  Elk jaar krijgen wij van de baasjes van onze pups mooie foto’s uit de vakantieperiode. Ook dit jaar voorzien we dat er tal van foto’s in onze mailbox of Facebookpagina opduiken. Reden om daar dit jaar een fotowedstrijd aan te verbinden !

  Wie komt in aanmerking ?

  Elk Drentje dat bij ons in de woonkamer geboren is, zowel pups van Belle, als van Hera. Elk Drentje uit die categorie die een baasje heeft die een foto heeft genomen tussen 1 juli 2017 en 31 augustus 2017 en die aan Jan & Simonne toestuurt.  faesjan01@gmail.com  of op onze facebook pagina https://www.facebook.com/jan.faes.3

  Iedereen mag bij op de foto staan, maar er moet één van onze pups duidelijk zichtbaar bij opstaan . Het moeten geen vakantiefoto’s zijn, we vragen enkel foto’s die tussen 01-07 en 31-08-2017 gemaakt zijn.

  Ook een voetnoot bij de foto is altijd plezierig en geeft de foto een meerwaarde.

  Wat hoort er bij een fotowedstrijd ?

  Uiteraard een prijs voor de winnaar. Wij kunnen geen prijzen zoals bij de Lotto of Euromillions ter beschikking stellen, maar uit ervaring weten we dat de producten die hier in onze Franse keuken hun oorsprong hebben, fel gegeerd zijn door hen die ze al geproefd hebben. Kersen /krieken in Weckpotten en confituren gaan we ter beschikking stellen van de winnaars.

  Ook vermelding op het Bas en Belleblog bis en de daarbij horende eeuwige roem zal te beurt vallen aan de winnaars

  Die winnaars gaan we laten aanduiden door een onafhankelijke jury die geen binding heeft met de Faesroedel, maar trouwe volgers zijn van ons http://blog.seniorennet.be/bas_en_belleblog_bis/  en onze Facebook pagina    https://www.facebook.com/faes.jan.3 

  Zij hebben géén Drentje van ons en ze kennen elkaar niet. Zij zijn “untouchable”, dus niet in de politiek werkzaam, en nemen geen steekpenningen aan. Zij zijn ook chantageproof en indien mogelijk houden wij de namen van de inzenders voor hen geheim.

  Dus mensen die een pup hebben uit het H-nest, het K-nest van Belle en het L-nest en N-nest van Hera, zorg dat je steeds een foto camera binnen handbereik hebt en publiceer jullie foto’s op onze facebook pagina of stuur ze ons op faesjan01@gmail.com Begin september maken we de beslissing van onze onvolprezen jury bekend en komen wij de gewonnen prijs(zen) persoonlijk brengen.

  Hier een foto die we een paar jaar geleden toegestuurd kregen door Steven en Ilse Suys. Foto genomen ergens in het Zwarte Woud, onderwerp… zoon Bo en Drent Louis die hun dorst broederlijk naast elkaar lessen aan een bak “quellewasser”.

  Wie evenaart deze foto of doet beter ?

  Veel succes…

  Jan, Simonne en de Faesroedel

  30-06-2017 om 17:50 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doe je zoal…

  Vosselaar 22 06 2017

  Wat doe je zoal…

  Wat doe je inderdaad zoal op dagen dat alle weermannen en –vrouwen het hebben over hittegolven en alweer overtroffen warmte records ?

  Heel simpel… in de halve donker, met de overgordijnen angstvallig gesloten je aan de computer zetten. Dat is logisch omdat de koelste plaatsjes in huis al bezet zijn door de verschillende Drentjes hier in huis. En de plaats achter de laptop hoort nog bij de koele plaatsen…

  En vermits we houden van “flashmobs” hebben we ons gisteren bezig gehouden met de allermooiste te selecteren en opzij te zetten.

  Wij houden zo van flashmobs omdat ze ook de toeschouwers in beeld brengen. De verwondering op de gezichten wanneer ze de eerste tonen horen terwijl ze niet weten waar het eigenlijk vandaan komt. Dan de verbazing over het geboden optreden, de foto camera’s groot en klein die uit het niets alles registreren, en na afloop de dankbaarheid en de trots “we waren erbij weet je wel”. Daarvoor houden we zo van flashmobs. Hopelijk maken we er zelf ooit eentje “live” mee.

  Hier een lijstje van 10 flashmobs welke ik heb geselecteerd. Met opzet heb ik er niet bij verteld welk onderwerp de respectievelijke flashmobs hebben. De verrassing is voor jullie, welke jullie de beste vinden is voor ieder verschillend maar er zitten enkel kwalitatieve optredens in de selectie.

  Veel ontdekkingsplezier…

  10 uitgezochte Flashmobs

  https://www.youtube.com/watch?v=-L9tzUT6sAY

  https://www.youtube.com/watch?v=RyiLIIx2sEI

  https://www.youtube.com/watch?v=bTbmGVEj53E

  https://www.youtube.com/watch?v=iwN2r8Lma_8

  https://www.youtube.com/watch?v=bQLCZOG202k

  https://www.youtube.com/watch?v=-k-7mEyPkR0

  https://www.youtube.com/watch?v=s_hlvRNgGOQ

  https://www.youtube.com/watch?v=FJ_FC6RXN6U

  https://www.youtube.com/watch?v=nv3k--yMLio

  https://www.youtube.com/watch?v=GBaHPND2QJg

   

  22-06-2017 om 16:53 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkige Drentjes…

  Vosselaar 20 06 2017

  Gelukkige Drentjes…

  We zijn alweer enkele dagen in Belgenland en we ervaren dat het al haast even warm is als in de Charente.

  In de nacht van donderdag op vrijdag zijn we naar België gekomen. Ons baasje wilde niet tijdens de dag rijden want in een file terechtkomen met vier Drenten en twee baasjes bij de heersende temperaturen sprak hem helemaal niet aan.

  Zo vertrokken we om 18u00 bij 35° C, er was niet verkeer meer op de baan en eens 20u00 voorbij waren de meeste vrachtwagens gestopt aan de routier restaurants. Zo hadden wij soms de snelweg voor ons alleen !

  Parijs voorbij rijden ? Een makkie zo rond 22u00. Vanaf de luchthaven Orly (zuid Parij) tot aan luchthaven Charles de Gaulle (noord Parijs) hadden we iets meer nodig dan 25 minuten. Sneller kan niet tenzij je gaat flirten met de flitscamera’s.

  Om 01u45 stonden we dan ook op de oprit van thuis in Vosselaar. Ons baasje voelde zich nog verrassend fit na de rit van 800 km.

  Volgende week gaan we terug naar La Magdeleine maar dan hebben we geen afspraken meer in België tot eind juli. Dan hebben ze ons hier weer nodig voor een nee die gaat trouwen en de week nadien buren die gaan vieren dat ze dat 50 jaar geleden dat ook hebben gedaan.

  Op de foto’s zie je gelukkige Drentjes die waakten voor en bij het baasje tijdens het kersenplukken. Volgende week zijn de pruimenbomen aan de beurt om te oogsten. Maar dat gaat sneller dan kersen. De pruimen zijn ook beduidend groter dan kersen….

  Belle & co

  20-06-2017 om 15:42 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in het dorp

  La Magdeleine 12 06 2017

  Feest in het dorp

  Zaterdag 10 06 2017 was het weer de jaarlijkse wandeling door de verschillende gehuchten van het dorp. Het is de derde maal dat het gemeentelijke feestcomité deze wandeling met aansluitende maaltijd organiseert.

  Men kon dit jaar kiezen uit twee wandelingen , één van tien kilometer en één van zes kilometer. Er waren zo een vijftigtal deelnemers die alle samen om 17u30 aan de gemeentelijke feestzaal vertrokken. Na enkele honderden meters splitste de groep zich voor de verschillende afstanden.

  Door het mooie weer en de hoge temperaturen was het heel fijn dat er onderweg tweemaal voor een standje met koel water was voorzien. Je kon ook een stukje cake krijgen maar daar waren weinig gegadigden voor te vinden.

  Het feestcomité verwacht zo stilaan dat ik de foto’s van het gebeuren maak en dat is ook nu weer gebeurd. Moeilijkheid is wel dat je telkens je een foto maakt je op achterstand komt en dan niets dan ruggen fotografeert . Dat was dan ook de reden waarom ik halfweg een verkorting nam langs een weg die parallel liep met de weg van de wandelaars. Wat dan ook weer, dank zij de krachtige telelens van de Leica nog mooie foto’s opleverde.

  Bij aankomst aan de feestzaal wachtte het feestcomité de wandelaars op met kleine hapjes en vooral véééél fris drinken. Rond 20u30 werden we dan verzocht om in de feestzaal plaats te nemen voor de maaltijd. En aan de verwachtingen voldeed deze maaltijd ten volle.

  In de antieke broodoven hadden de mensen van het feestcomité twee volle manden aan overheerlijke broden gebakken. Jean-Michel is daar trouwens speciaal les voor gaan volgen om brood te kunnen bakken in de gerestaureerde oven waar het brood nog echt op steen wordt gebakken.

  Bij aanvang van de maaltijd was het hoofdzakelijk charcuterie dat de tafels vulde, maar de tweede gang was die waar we eigenlijk voor kwamen. Daar kwam bij het brood ook nog eens de inmiddels beruchte roastbeef en varkensgebraad op tafel. De roastbeef is daar zoals onze moeders dat destijds konden bereiden op speciale gelegenheden zoals de communiefeesten. Wij noemen het inmiddels “le gout d’ antan” oftewel “de smaak van vroeger”

  Rond elf uur waren we terug thuis en we vonden daar vier blije honden, die zelf niet beseften dat we de beste oplossing voor hen hadden gekozen door ze niet mee te nemen op de wandeling. Het was op sommige plaatsen zo warm op het asfalt van de wegen dat de schoenzolen bleven plakken in de teer van de wegbedekking. En dat is niet goed voor hondenpoten….

  Belle & co  12-06-2017 om 23:32 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 07/08-13/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Sproet,

  Sproet was een Drentsche Patrijshond teefje, dat een symbool geworden was voor alle aan epilepsie lijdende Drenten. Ze werd 4,5 jaar en is ingeslapen op 16 mei 2017


  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Op 12 november 2008 kreeg Belle een nestje van 6 mooie gezonde pupjes. Dit was het zogenaamde H-nest, al de namen van de pups beginnen met een H. De vader van de pups was Suyferhout's Zeppos. Van Hera en Hadise, de twee teefjes in het nest, kreeg Belle kleinkinderen.


  Foto

  Foto

  Foto

  Op 27 februari 2011 kreeg Belle haar tweede nest. Ditmaal was de vader van de pupjes Ferron van Drentenpassie. Net als Zeppos was Ferron praktijk bejaagd en was gevraagd om zijn heel fijn karakter. Samen kregen ze negen pupjes. Drie reutjes en zes teefjes. Kiet, één van de reutjes heeft uit dit nest de genen doorgegeven aan een nestje in Denemarken. Het nestje van Belle x Ferron noemen we het K-nest, één van de beroemste Drentjes in Nederland Kiki van de betreurde Marian Willemsen, is ook afkomstig uit dit nest. Kiki woont sinds het overlijden van Marian terug in België bij Bob en Magda Matthijssen in Ranst.


  Foto

  Foto

  Foto

  Op 27 maart 2012 kreeg Belle's dochter Hera een héél groot L-nest. Samen met Cartouche kreeg ze op 3,5 uur 12 pupjes. Zes reutjes en zes teefjes kwamen in blakende gezondheid ter wereld. Bij dit nestje was het noodzakelijk van de pupjes met het flesje bij te voeren, 12 pups kon Hera echt niet alleen aan.  Drie reutjes uit dit nest staan op de lijst van dekreuen. Lando, Lennaert en Loek zullen voor de voortzetting van de foklijn moeten zorgen.  Lennaert is intussen al éénmaal vader geworden. Uit dit nest is Lucy-Hera bij ons gebleven.


  Foto

  Foto

  Foto

  Bij het tweede nestje van Hera dachten we dat het een Kerstnestje zou worden maar op 22 december 2014 al kreeg Hera samen met Bowie van Carnisselande haar N-nestje. Zeven pupjes, twee teefjes en vijf reutjes beheersten hier ten huize de jaarwisseling 2014 - 2015. Met de twee teefjes Nazca en Nova gaat er in de nabije toekomst gefokt worden. Dat zijn althans de vooruitzichten van hun baasjes. Wij van de Faersoedel kijken alvast uit naar de komende nestjes.


  Foto

  op Youtube kan je door deze link een filmpje zien met Hera in de hoofdrol die haar pups voedt :

  https://www.youtube.com/watch?v=Oc5UWy3iy1A

  en ook dit puppyfilmpje : https://www.youtube.com/watch?v=3RLCbrisDxc  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!