NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Goede Voornemens
 • De roedel...
 • Het blijft mooi en warm...
 • Colza… (raapzaad)
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Dit blog is een vervolg van het Bas & Belleblog http://blog.seniorennet.be/bas_en_belle/ dat sinds 14-02-2008 haast 500.000 views scoorde. Door het niet meer kunnen publiceren van foto's in het oude blog hebben we voor dit nieuw blog gekozen om verder te "bloggen".

  Wij zijn Jan en Simonne Faes en samen met Belle, Hera, Heros en Lucy vormen wij de Faesroedel. Onze vier honden zijn Drentsche Patrijshonden. Met Belle en Hera hebben wij elk twee nestjes gehad met 34 pups in het totaal.

  Foto
  Foto
  Bas_en_Belleblog_Bis
  de belevenissen van vier Drentsche Patrijshonden en hun baasjes Jan en Simonne
  06-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede Voornemens

  La Magdeleine 06 01 2019

  Goede voornemens…

  Eind april is dit blog gestopt met actueel te zijn. De concurentie met Facebook bleek groot, te groot te zijn.

  Er waren meerdere oorzaken van het stilvallen van het blog. De voornaamste was wel de weinige reacties die je kreeg op je schrijfselen. Dat is heel anders bij FB.

  Ook het aantal foto’s dat je kon plaatsen was een grote reden waardoor het niet meer vlotte met het blog. Bij FB kon je makkelijk 20 en meer foto’s plaatsen op één bericht.

  Maar bij contacten met vroegere Bas & Belleblog fans bleek er toch nog voldoende interesse te bestaan voor het blog. Een voorbeeld nemen we aan het nog steeds razend populaire blog “keukenweetjes” van onze goeie blogvriend Fons Nicolay. Die is ook na een rustpauze van haast een jaar terug gestart met zijn blog. Hij schrijft zijn berichtjes éénmaal per week op woensdag. http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/

  Maar ook bij ons komt er verandering in. Bij de goede voornemens voor 2019 hoort ook het terug opstarten van het Bas & Belleblog bis. Niet meer elke dag zoals bij het vroegere Bas & Belleblog maar minstens éénmaal per week en dan vooral in het weekend.

  In het weekend gaan we een samenvatting maken van wat er de voorbije week gebeurd is bij de Faesroedel, of wat er in de buurt leeft. We gaan dus starten met een overzicht van de periode eind april tot eindejaar 2018.

  De eerste foto’s zijn dus van mei en juni 2018.  De rozenpracht op de koer in Ferret


  We kenden enkele felle onweders in de maand mei


  Deze lieve, knappe épagneul Breton reu ontmoetten we op de Bric à Brac in Bernac


  We hadden enkele trouwe extra bezoekers in onze tuin, deze duif in Vosselaar


  En deze wandelende tak in La Magdeleine

  06-01-2019 om 22:35 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De roedel...

  Vosselaar 24 04 2018


  De roedel...


  Zondagmiddag vertrokken we met een zieke Hera uit La Magdeleine. Zij had al enkele malen overgegeven in de ochtend, maar na een pilletje (mocht eigenlijk maar een half zijn) ging het heel wat beter met haar. Onderweg hebben we ook geen last meer gehad.


  Gisteren maandag was het dan Heros aan de beurt die moest overgeven. Dezelfde symptomen als bij zijn zus en dat hebben we dan maar even zo gelaten en het is ook vanzelf terug verdwenen. De warmte van vorige week zal wel de oorzaak geweest zijn.


  Van Lucy hebben we dan gisteren twee teken afgehaald. Franse teken uiteraard want hier in Vosselaar was ze nog niet uit de tuin geweest. Zij blijkt ook meer teken aan te trekken dan de overige roedelleden. Maar dat weten we nog van wat Bas had met vlooien, die fungeerde ook als vlooienmagneet.


  En wie overal tussendoor glipt is oma Belle. Zelden ziek en met haar +12 jaar ligt ze nog als een jong veulen op haar rug te rollen in het gras. Het enige dat zij mankeert is haar gehoor, dat staat zowat geprogrameerd op zakken chips of koekjesdozen die geopend worden !

  Maar de neus en het zicht, dat werkt nog altijd even goed als in haar puppytijd !

  26-04-2018 om 12:50 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Vosselaar 22 04 2018


  De Flietchinees...


  Ja we zijn terug op onze Vosselaarse stek. het heeft iets langer geduurd dan normaal maar twee serieuze files hebben voor geen fijne hinder gezorgd. De eerste was net buiten Parijs, tussen Porte Bagnolet en luchthaven CDG.

  Eén van de rottigste files die je kan inbeelden een KIJKFILE voor een ongeval met een achttal wagens en een motor. We hebben daar zo 'n 3 kilometer stapvoets verkeer gehad.

  De tweede file door wegenwerken op de E19 tussen Valenciennes en Brussel. bij de afslag naar Luik - Namen was de E19 afgesloten richting Brussel en moest al het verkeer van 4 naar 2 rijstroken, ook 3/4 uur kwijtgespeeld. We vertrokken vanmiddag om 11u15 en waren thuis enkele minuten voor 20u00.
  Maar intussen zijn we naar de flietchinees geweest voor twee flieten en wat snacks en taltaalsaus.

   


  Morgen starten we terug met puur Vosselaars nieuws, en oh ja... bij thuiskomst stond onze Japanse kerselaar helemaal in bloei ! De grootste bloementuil van gans het dorp ! ! !  24-04-2018 om 10:49 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het blijft mooi en warm...

  La Magdeleine 20 04 2018


  Het blijft mooi en warm...


  Eigenlijk overvalt dat goede weer ons wat. Vorige week was het minste waar we mee buiten kwamen een bodywarmer of een regenjas. Iemand die nu met een bodywarmer loopt stoppen ze in een ziekenhuis want die mens mankeert zeker en vast iets !


  Wij van de Faesroedel zijn dus buiten van 08u00, tot na het eten van 20u00. Dan is het welletjes geweest vinden de baasjes. Die baasjes zijn trouwens ook best bezig geweest in de tuin. 


  Zo was het baasje gisteren al begonnen met het uitplanten van de aardbeiplanten. Werkje dat wel wat aandacht nodig had bij het warme weer.
  Vandaag moest er nog wat grond bewerkt worden vooraleer het baasje de uien (geel en paars) kon planten. Maar ook die zijn momenteel al bezig te groeien en er voor te zorgen dat het baasje Parijse uiensoep kan brouwen, want daar is 'm gek van.


  Ondertussen hebben wij Drentjes onze plaats onder de kriekenboom terug ingenomen. Er is nog niet veel schaduw met die bloesem alleen maar het is dan ook nog geen hoogzomer !


  Het vrouwtje heeft de grond rond de rozenstruiken aan het zwembad van onkruid ontdaan en dat onkruid is samen met het pas afgereden gazon verdwenen naar de déchetterie.
  Morgen nog een dag La M en zondag gaat het voor een reeks afspraken die met de dag vermeerderen terug richting Vosselaar,

  20-04-2018 om 21:35 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colza… (raapzaad)

  La Magdeleine 17 04 2018

  Colza… (raapzaad)

  Je kan er momenteel niet naast kijken in de Charente ! Knalgeel en nog wat groen zijn de kleuren waarin het landschap zich momenteel tooit.

  Sinds enkele dagen zijn de bloemetjes van het raapzaad met bekwame spoed ontloken. Net alsof ze door het minder goede weer een achterstand hadden opgelopen. De knalgele kleur is dus van de artificiële diesel of olie voor de voeding afkomstig. Het groen in het landschap is afkomstig van het opgroeiende graan of erwtjes, zoals op de naaste velden bij Ferret.

  Maar het is niet alleen het raapzaad tot de achterstand probeert in te halen, veel bomen krijgen plots ontluikende blaadjes zoals onze lindenboom op de koer. Hopelijk neemt ‘m een sprint zodat we tegen het eind van de week, wanneer we voor en paar weken terug naar België komen, toch nog een groene boom meemaken.  17-04-2018 om 11:44 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukte in het gehucht…

  La Magdeleine 16 04 2018

  Drukte in het gehucht…

  De zon heeft zo wat invloed op de mensen en hun activiteiten. Zo is er bij de buren Marc en Sara Northover een bouwfirma aan het werk met de aanleg van een zwembad. Het is veruit het laatste huis in Ferret dat nog niet beschikte over een zwembad . Dit zwembad zal ten volle benut worden want Sara geeft hier in Ferret triatlon training. Meestal zijn het atletes uit de UK, want ook Sara is Engels. Meer zelfs , ze is in haar leeftijdscategorie wereldkampioen triatlon geweest. En die medaille heeft ze niet in Ferret gehaald maar wel in China in Bejing.

  Lopen , fietsen kon al vanuit hieruit, vanaf deze zomer kan dus het zwemmen ook !

  Dat was de eerste waar we de ganse dag de machines hebben bezig gehoord. Mar ook bij David en Susie , ook Engelsen, die schuin tegenover ons wonen, moest de boom op de koer gekortwiekt worden. Daar had David onze schaarlift voor gevraagd (voor hen is dat een “Scissor lift”) . Geholpen door een Schotse vriend hebben ze de klus in een kleine drie uren gefikst. De boom hebben ze van boven naar beneden ontmanteld zodat er geen gevaar voor de omgeving bestond door vallende takken.

  Ook bij ons heeft het baasje een tandje bij gestoken en met de motoculteur de moestuin geprepareerd om er nog deze week aardbeiplantjes in te verplanten. Ook de uien die nog moeten gepoot worden moeten deze week de grond in. Vanaf half mei komen dan de tomatenplanten. Net als in België is 15 mei een cruciale datum om planten die geen vorst verdragen te planten. Op 14 mei viert men de 4° van de ijsheiligen, Bonifatius. Volgens de volksweerkunde moet men niet meer vrezen voor nachtvorst vanaf 15 mei.

  Onze baasjes zullen dus nog een paar dagen uit hun pijp moeten komen voor ze volgende zondag terug naar België komen…

  16-04-2018 om 21:44 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen we dan toch nog hopen

  La Magdeleine 14 04 2018

  Mogen we dan toch nog hopen op beter weer ?

  Gisterenavond tegen valavond zag het er in elk geval niet erg hoopvol uit ! Het was zelfs zo dat we uit veiligheidsoverweging toch maar de stekker van de elektrische apparaten hebben uitgeschakeld. Alle bedrading van de “nutsvoorzieningen” hangt hier nog aan palen, zo’n 4 meter boven de grond. Het zijn daardoor ook makkelijke slachtoffers van donder en bliksem en felle wind. En alle verbruikers die er aan gekoppeld zijn , met hen !

  We spreken uit ondervinding dat blijkt zo stilaan…

  Maar vanochtend was het terug droog en hoewel nog geen stralend blauwe hemel toch een best aangename temperatuur. Zo begrepen Belle & co het in elk geval. Die moesten de vindplaats van de halsketting van Belle nog eens inspecteren. Daar gaan we straks een pakje veldbloemen zaad uitstrooien dat we midden vorig jaar kochten om een goed doel te steunen. Hopelijk hebben we binnenkort genieten van een prachtig bloemenbed achter in de tuin.

  Dat er lente in de lucht hangt bewijzen de bloeiende fruitbomen én Belle & co doen er ook nog een schep bovenop. Belle en ook Hera zien we meermaals per dag op hun rug met vier poten in de lucht zich rollen in het kort gemaaide gazon. Je wordt er helemaal vrolijk van als je de twee Drentenmoeders bezig ziet.

  En het weerbericht in de krant Charente Libre bevestigt de lentegevoelens van onze roedel… en nu maar hopen dat beide het bij het rechte eind hebben…  14-04-2018 om 11:29 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag de 13°

  La Magdeleine 13 04 2018

  Vrijdag de 13°

  Wie gelooft in ongeluk of tegenslag op vrijdag de dertiende was er aan voor de moeite. Hier in Ferret, gehucht van La Magdeleine was er niets dat tegensloeg vandaag.

  De zon scheen door de wolken, op een bepaald moment waren er zelfs geen wolken ! Dan ga je niet verkondigenndat het tegenslag was vandaag na al die regendagen /-weken.

  En dan was er ook nog het terugvinden van een halsbandketting met adreskokertje van Belle. Veel kunnen we er na al die jaren onder de grond niet meer mee doen maar ’t is een souvenier aan Belle haar jonge jaren. We zijn het in het fotoarchief gaan opzoeken en op datum van 18 05 2008 hebben we de laatste foto van Belle met die ketting terug gevonden.

  We dachten het al dat het zowat 10 jaar moest geleden zijn dat ze die ketting bij het baasje helpen bij het installeren van een nieuwe compostbak moet verloren zijn. Vandaag hebben we die hoek onder de notenboom helemaal opgeruimd en plots lag daar die ketting.

  Het was dank zij de adreskoker dat we de ketting zagen liggen tussen het onkruid en de vermolmde takken. Bruikbaar is de ketting niet meer maar als je de kokertjes niet verliest gaan ze vele jaren mee, zoveel is wel duidelijk geworden vandaag, op vrijdag de 13° !  13-04-2018 om 17:43 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evolutie…

  La Magdeleine 11 04 2018

  Evolutie…

  Toen we 2 weken geleden in La Magdeleine uit België toekwamen was er van lente nog weinig te bespeuren. De bomen waren nog helemaal kaal en de bloesem was nog beperkt tot wat veelbelovende knoppen.

  Onderweg naar de bakker in Villefagnan reden we toen tussen velden door waar het koolzaad hier en daar een geel bloemetje tevoorschijn liet komen. Toen namen we twee foto’s, eentje in de richting van ons gehucht en één in de richting van het dorpscentrum van La Magdeleine.

  Vanochtend reden we hetzelfde parcours naar Villefagnan naar bakker en krantenboer (een mens moet in leven blijven hé), en op de terugweg stopten we op dezelfde plaats als tien dagen geleden. We mogen gerust zeggen, er is een en ander verandert in die korte periode. Als je de foto’s bekijkt zou je niet zeggen dat het dezelfde plaats is, enkel de datum is aangepast.

  Ook in onze tuin heeft zich als het ware een explosie voorgedaan, zeker wat de bloesem betreft. Maar dat is nieuws voor morgen, we hopen dan dat we dan foto’s kunnen nemen onder een blauw uitspansel.

  11-04-2018 om 12:03 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterlente ?

  La Magdeleine 10 04 2018

  Waterlente ?

  We mochten vandaag niet klagen over het weer. ’t Was dan wel geen “plein soleil” over de Charente maar het allergrootste deel van de dag was het droog (en grijs)

  Dus deden we verder aan het opruimen van de voormalige schapenstal waar met stellige zekerheid in geen 20 jaar een schaap of geit onderkomen vond. Wij weten enkel dat er vroeger schapen stonden omdat er zaken tegen de grond waren achtergebleven die enkel van schapen konden afkomstig zijn.

  Wij hadden de stal dicht gemaakt met twee Heras hekkens waar we klimplanten tegenaan lieten groeien zoals kamperfoelie en …. Hop. Te laat merkte ik dat die laatste plant er ook nog tussenstond en dat de witte scheuten op de wortelstokken wel eens hopscheuten konden zijn ! ! ! Nu zijn hopscheuten zeldzaam en dus ook nog eens heel lekker en daardoor ook stinkend duur !

  Het zal wel geen fortuin aan hopscheuten zijn dat op de aanhanger tussen ander (on)kruid ligt maar toch vind ik het spijtig dat ik het niet eerder herkend heb. Als je in een restaurant een slaatje neemt waar hopscheuten in verwerkt zijn merk je dat direct aan de smaak die vergelijkbaar is met heel jonge peulerwtjes en…je merkt het ook in je portemonee.

  En de roedelleden … die hielden me gezelschap in de tuin onder de steeds verder ontluikende bloesem van de fruitbomen …

  10-04-2018 om 21:00 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 31/12-06/01 2019
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 04/12-10/12 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Sproet,

  Sproet was een Drentsche Patrijshond teefje, dat een symbool geworden was voor alle aan epilepsie lijdende Drenten. Ze werd 4,5 jaar en is ingeslapen op 16 mei 2017


  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Op 12 november 2008 kreeg Belle een nestje van 6 mooie gezonde pupjes. Dit was het zogenaamde H-nest, al de namen van de pups beginnen met een H. De vader van de pups was Suyferhout's Zeppos. Van Hera en Hadise, de twee teefjes in het nest, kreeg Belle kleinkinderen.


  Foto

  Foto

  Foto

  Op 27 februari 2011 kreeg Belle haar tweede nest. Ditmaal was de vader van de pupjes Ferron van Drentenpassie. Net als Zeppos was Ferron praktijk bejaagd en was gevraagd om zijn heel fijn karakter. Samen kregen ze negen pupjes. Drie reutjes en zes teefjes. Kiet, één van de reutjes heeft uit dit nest de genen doorgegeven aan een nestje in Denemarken. Het nestje van Belle x Ferron noemen we het K-nest, één van de beroemste Drentjes in Nederland Kiki van de betreurde Marian Willemsen, is ook afkomstig uit dit nest. Kiki woont sinds het overlijden van Marian terug in België bij Bob en Magda Matthijssen in Ranst.


  Foto

  Foto

  Foto

  Op 27 maart 2012 kreeg Belle's dochter Hera een héél groot L-nest. Samen met Cartouche kreeg ze op 3,5 uur 12 pupjes. Zes reutjes en zes teefjes kwamen in blakende gezondheid ter wereld. Bij dit nestje was het noodzakelijk van de pupjes met het flesje bij te voeren, 12 pups kon Hera echt niet alleen aan.  Drie reutjes uit dit nest staan op de lijst van dekreuen. Lando, Lennaert en Loek zullen voor de voortzetting van de foklijn moeten zorgen.  Lennaert is intussen al éénmaal vader geworden. Uit dit nest is Lucy-Hera bij ons gebleven.


  Foto

  Foto

  Foto

  Bij het tweede nestje van Hera dachten we dat het een Kerstnestje zou worden maar op 22 december 2014 al kreeg Hera samen met Bowie van Carnisselande haar N-nestje. Zeven pupjes, twee teefjes en vijf reutjes beheersten hier ten huize de jaarwisseling 2014 - 2015. Met de twee teefjes Nazca en Nova gaat er in de nabije toekomst gefokt worden. Dat zijn althans de vooruitzichten van hun baasjes. Wij van de Faersoedel kijken alvast uit naar de komende nestjes.


  Foto

  op Youtube kan je door deze link een filmpje zien met Hera in de hoofdrol die haar pups voedt :

  https://www.youtube.com/watch?v=Oc5UWy3iy1A

  en ook dit puppyfilmpje : https://www.youtube.com/watch?v=3RLCbrisDxc  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!