NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Eventjes weg, gaan puppysnuiven…
 • Een bericht zoals het negen jaar gelden verscheen op het Bas en Belleblog.
 • Feest in de Faesroedel vandaag…
 • Vakantiefoto wedstrijd…De prijzen !
 • De vakantiefoto wedstrijd van de Faesroedel.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Dit blog is een vervolg van het Bas & Belleblog http://blog.seniorennet.be/bas_en_belle/ dat sinds 14-02-2008 haast 500.000 views scoorde. Door het niet meer kunnen publiceren van foto's in het oude blog hebben we voor dit nieuw blog gekozen om verder te "bloggen".

  Wij zijn Jan en Simonne Faes en samen met Belle, Hera, Heros en Lucy vormen wij de Faesroedel. Onze vier honden zijn Drentsche Patrijshonden. Met Belle en Hera hebben wij elk twee nestjes gehad met 34 pups in het totaal.

  Foto
  Foto
  Bas_en_Belleblog_Bis
  de belevenissen van vier Drentsche Patrijshonden en hun baasjes Jan en Simonne
  09-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eventjes weg, gaan puppysnuiven…

  Vosselaar – Uzés – Vosselaar 25/26 -11 – 2017


  Eventjes weg, gaan puppysnuiven…


  Wat doe je als je voor goede vrienden bemiddeld hebt voor een pupje ? Natuurlijk ga je met hen naar dat nestje kijken om een gedacht te vormen welk pupje uit dat nest jouw pupje gaat worden. 
  Inderdaad dan ga je naar dat nestje toe om te gaan “puppysnuiven”. Je maakt een afspraak met de fokker dat je eens eventjes wil “langs komen”. Alleen was er in dit geval eventjes langskomen een kwestie van twee dagen !


  Het nestje “épagneul bleu de Picardie” dat Illias van Geertrui verwekt had is immers geboren in een klein dorpje in de buurt van Uzés in het departement Gard dat deel uitmaakt van de Franse Provence.


  Dan maak je de auto klaar om met 4 mensen de 1100 km naar ginds te maken, je stelt een schema op hoe je het aan boord gaat leggen, boekt een hotelkamer en gaat met veel vertrouwen op een speciaal weekend op stap.


  Zaterdag ochtend om 06u00 pik ik Geertrui het baasje van Ilias op. Om 07u00 zijn we in Gent om Sophie en Stefan, de toekomstige eigenaars van een pup op te pikken.

  De rit verliep voorspoedig met halfweg een korte tank- en sanitaire pauze en dan aankomst te 16u30 in Uzés bij de fokster van het nestje.
  Vier reutjes en drie teefjes telt het nest en ze zijn alle even mooi en vinnig. De teefjes hebben allen al uitzicht op hun nieuwe baasjes. Van de reutjes is er nog keuze uit drie, daarvan gaat er ééntje richting Gent verhuizen. Tegen dat het zondag voormiddag was, was de moeilijke keuze gemaakt en konden we de Mitsubishi terug richting België zetten.


  Maar… Als je op enkele kilometer langs het wereldberoemde Romeinse aquaduct van de Pont du Gard passeert, zou het gek zijn van daar niet even een toeristische stop van te maken. En zo trokken we nog een uurtje de tijd uit om het beroemde 2000 jaar oude Romeinse bouwwerk te bezoeken.


  Klokslag 12u00 vertrokken we daar en na de gelukkige toekomstige pupeigenaars in Gent te hebben afgezet en Geertrui in Hoogstraten te hebben afgezet draaide ik om 22u10 in Vosselaar de oprit thuis terug op. We waren twee dagen en 2300 km weggeweest om te gaan puppysnuiven !

  09-12-2017 om 19:54 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bericht zoals het negen jaar gelden verscheen op het Bas en Belleblog.

  La Magdeleine 06 11 2017

  Een bericht zoals het negen jaar gelden verscheen op het Bas en Belleblog.

  Wij hadden enkele uren voordien Bas weggebracht naar het crematorium in Viersel.

  Gans onverwacht overleed hij aan een hartinfarct bijna aan het eind van zijn dagelijkse wandeling in "zijn bos"

  Vandaag 6 november 2017 herdenken we onze fijne vriend die ons de liefde tot de Drentsche Patrijshond in huis en hart bracht.

   

  Bas is niet meer…

   17.11.1993 – 06.11.2008

   

  Deze namiddag om 16u15, tijdens zijn wandeling heeft Bas een hartinfarct gekregen en is in de armen van de baasjes overleden.

  Vanmorgen was Bas wel wat zeurderig en kon niet goed zijn plaats vinden in huis, eten en drinken deed ‘m wel goed en komen flodderen bij de baasjes was als normaal.

  De wandeling van deze namiddag ging volledig normaal, Belle het bos in en Bas die zijn ronde wandelde bij de baasjes. Bas stak de baasjes nog voorbij op het pad, zwijmelde en viel. Het baasje schrok en zette Bas terug recht, Bas stapte nog twee meter en viel toen terug neer. Bas ademde nog enkele keren maar het baasje had al gezien dat Bas zijn nog altijd heldere ogen troebel waren geworden.

   Bas heeft een herenleven gehad en daar putten wij troost uit, alles wat een Drentenhart kan begeren heeft hij gehad of kunnen meemaken. Spijtig dat ‘m zijn vijftiende verjaardag juist niet meer heeft kunnen vieren en dat ‘m de puppy’s van Belle ook niet meer heeft meegemaakt.

   Het onvermijdelijke is toch nog plots gekomen en we troosten ons dat Bas geen lange lijdensweg heeft moeten ondergaan en is gestorven zoals hij leefde in “zijn” bos.

  Het ga je goed fijne kameraad daar over de regenboogbrug, tot later…

   Jan , Simonne en Belle  06-11-2017 om 11:58 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  01-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in de Faesroedel vandaag…

  Vosselaar 02 11 2017

  Feest in de Faesroedel vandaag…

  Vandaag viert onze oma van vele haar twaalfde verjaardag. Belle is geboren op 2 november 2005 en is op 25 januari 2006 van Affligem naar Vosselaar verhuisd.

  Elle, want dat is haar officiële stamboomnaam was één van de vier teefjes in het nest van Freya en Bros. Haar drie zussen zijn intussen al overleden maar moeder Freya is met haar 14jaar+ nog steeds bij de levenden.

  Belle heeft in totaal twee nestjes op de wereld gezet met respectievelijk 6 pups in het H-nest en 9 pups in het K-nest. Van het H-nest hebben Hera en Hadise voor verder nageslacht gezorgd. In het K-nest is het Kiet die de afstamming vooral in het buitenland verder zet. In Denemarken lopen er al flink wat kleinkinderen van Belle rond dank zij Kiet.

  Begin dit jaar is Belle geopereerd aan een gezwel aan een melkklier. Ook moeder Freya is daar enkele jaren geleden aan geopereerd, blijkt dus een familiekwaaltje te zijn. We houden de evolutie goed in de gaten want het was geen onschuldig gezwel bleek na labo onderzoek.

  Maar momenteel is het weer de goei ouwe zotte Belle die iedereen weer aan het lachen brengt en die voornamelijk jong gehouden wordt door kleindochter Lucy. Want dat moet gezegd worden, Belle en Lucy, dat klikt zoals zelden gezien en dagelijks moeten we wel weer oppassen dat we niet op hen trappen wanneer Belle op haar rug met vier poten tegelijk tracht Lucy van haar weg te houden. Want het is zo dat Lucy van het moment dat ze de halsband van Belle kan vastkrijgen, zij Belle aan de halsband door de kamer tracht te trekken ! En Lucy en ook Heros… die mogen dat allemaal van de oma !

  Zoals haar toestand momenteel is kan onze stammoeder nog best enkele jaren het voorbeeld van moeder Freya volgen. De baasjes zullen er in elk geval geld nog moeite voor sparen om haar in topconditie te houden, en met onze top dierenartsen Nelly en Aline zijn we verzekerd van de beste van de beste geneeskundige zorgen.  01-11-2017 om 23:46 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiefoto wedstrijd…De prijzen !

  Vakantiefoto wedstrijd…De prijzen !

  In vorig bericht meldden we wie de juryleden waren en hoe de wedstrijd tot stand kwam. Ook de uitslag maakten we bekend .

  Vandaag maken we bekend wat de eerste drie deelnemers gewonnen hebben. Maar ook de andere deelnemers aan de fotowedstrijd vallen in de prijzen. Het zijn buiten de drie eersten nog zes andere Drentenbaasjes die één of meerdere foto’s hebben binnen gestuurd

  Vermits alle prijzen hun oorsprong vinden in onze tuin in de Charente en de onovertroffen fruitoogst, zowel kwalitatief als kwantitatief dit jaar, kunnen we dat verwezenlijken.

  De prijzen kunnen bij ons in Vosselaar worden opgehaald na een telefoontje of mailtje, (kwestie van niet voor een gesloten deur te staan) Maar we kunnen de prijzen ook overhandigen wanneer de fotowedstrijd deelnemers ook deelnemen aan de kaawpollekeswandeling die we op zaterdag 3 februari 2018 organiseren.

  Alle prijzen bestaan uit “huisvlijt” van Simonne en mijzelf en bestaan uit confituren van verschillende soorten fruit. Bij de eerste drie prijzen is er een potje appelen en peren siroop gevoegd. Een lekkernij die ook gekend is als “Luikse siroop” maar die bij ons is omgedoopt in “Sirop de Ferret” naar het gehucht van La Magdeleine waar je onze boomgaard en huis kan vinden.


  We hebben voor elk van de confituren en siroop enkel fruit gebruikt van bomen die niet bespoten zijn geweest. We hopen dat alle deelnemers kunnen genieten van onze huisvlijt en van al het goede van wat de Charente ons te bieden heeft.


  29-10-2017 om 15:30 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vakantiefoto wedstrijd van de Faesroedel.

  De vakantiefoto wedstrijd van de Faesroedel.


  Toen we bij het begin van het verlof aankondigden dat we dit jaar een fotowedstrijd organiseerden voor baasjes die van ons een pup hebben, waren we er ons ook van bewust dat we aan het eind van het verlof een vakkundige jury zouden moeten hebben.


  Vermits onze pups verspreid zijn over België en Nederland opteerden we dus voor een internationale jury. De jury moest aan enkele belangrijke criteria voldoen.
  Zo mochten de juryleden nooit een pup van ons gehad hebben, maar wel het ras door en door kennen, dus wel eigenaar van een Drent.
  Zij mochten in zo weinig mogelijke mate verwant zijn met onze pupeigenaars.
  En er mochten niet te veel juryleden zijn. Wanneer er vele waren zou het te moeilijk worden van ze alle op het zelfde moment samen te krijgen. Drie juryleden met hun partner met de fokker erbij in geval van ex-aequo leek ons een prima oplossing. Zo contacteerden we Louis Michielsen, baasje van Gorky. Josiane Libert voormalig baasje van twee Drentjes Cobe en Caido, en uit Nederland Monique Duran, bazinnetje van Indy. Josiane (Jos) had echtgenoot Luc meegebracht en Monique was met echtgenoot Patrick afgezakt naar Vosselaar.

  van links naar rechts: Patrick, Monique, Jos(iane), Luc & Louis


  Deze 5 juryleden kregen de opdracht uit 75 inzendingen van 9 baasjes de beste , de mooiste , de origineelste te selecteren.


  De heel originele prijzentafel bestaat uit confituur uit de eigen Franse keuken van Simonne. Er zijn verschillende vruchten verwerkt. Kersen, krieken, vijgen, pruimen, perziken, mirabellen zijn de verschillende beschikbare smaken.

  kersen, dit jaar in overvloed


  Voor de eerste prijs hebben we drie potjes confituur voorzien. Voor de tweede prijs 2 potjes en voor de derde hebben we één potje voorzien. Maaaaar we gaan iedereen die een foto heeft ingezonden belonen met een potje confituur.

  Vijgen, recht van onze boom en tevens in overvloed


  We kunnen dit omdat de fruitopbrengst in onze Franse tuin dit jaar gewoon overweldigend was. De prijzen zijn hier ten huize op te halen. Wie ver af woont krijgt de kans van het potje confituur mee te nemen op de kaawpollekes wandeling die we in februari (na het sluiten van het jachtseizoen) terug inrichten. Deze week nemen we nog kontakt op met de uitbater van “Café In Holland” om de zaak opnieuw voor ons te reserveren. Dan zijn er ook baasjes van Drentjes die niet bij ons geboren zijn en ook andere rassen deelnemen aan de wandeling en nadien de beentjes onder tafel steken voor de onvolprezen “spek met eieren à volonté” in café in Holland. Later hierover meer….
  En nu…..tromgeroffel please… de winnaars van de wedstrijd !


  1° prijs foto 52 ingezonden door Magda Tibos


  2° prijs foto 18 ingezonden door Gonda van den Heuvel


  3° prijs foto 64 ingezonden door Eva Van den Berghe


  En nog 6 andere deelnemers die ook nog in de prijzen vallen
  Dank aan de juryleden voor hun eerlijk werk en vooral dank aan al de deelnemers voor hun bijdrage.  22-10-2017 om 13:07 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is me wat met die reuen / teefjes

  Vosselaar 21 10 2017


  Het is me wat met die reuen / teefjes


  Hera is loops, al enkele dagen en nog geen klein beetje ook niet. Het is begin van de week écht begonnen na een aanloop van zo'n week. Dat kan op zich geen kwaad want de tuin in Frankrijk is hond-proof, maar er zit een gevaar binnen de afsluitingen van de tuin... Heros is nog altijd een reu "mét goei gerief" en die zijn hormonen werken in verhouding met dat "goei gerief".

  Hij is dan wel gesteriliseerd (zaadleider geknipt) maar daarom kan hij nog wel altijd zijn loopse zus Hera bestijgen !
  Nu hebben de baasjes dat laatste wel niet graag in verband met schijndracht en zo van die dingen, dus Heros wordt om de haverklap terecht gewezen door de baasjes maar ook door Hera zelf.

  Die heeft er na twee nestjes en 19 pups haar buik letterlijk vol van gehad ! Die hoeft geen derde nest niet meer en dat laat ze Heros luid en duidelijk weten.


  Intussen zijn we terug in Vosselaar aanbeland en is de interesse van Heros voor zijn zus Hera wat bekoeld, maar nu is Lucy het slachtoffer van dienst, want ook zij gaat in de loop van volgende week loops komen... En dan komt oma Belle ook nog eens op de proppen met een voor reuen bedwelmende geur....  21-10-2017 om 17:21 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  20-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belofte maakt schuld.  Vosselaar 20 10 2017

  Belofte maakt schuld.  Enkele dagen geleden beloofden we op Facebook dat we het Bas & Belleblog-bis terug
  zouden opstarten. Een zwaar onweer boven de Charente waar we toen nog waren
  belette dat we geen contact met het www hadden. Bij zware regen, onweer of sneeuwval
  hebben we geen ontvangst omdat we daar met een satelliet verbinding werken voor
  TV en internet.

  ook de dakwerkers weten de schaarlift te waarderen

  Toen we dat schreven waren de dakwerkers juist klaar met de herstellingen aan het dak
  van de schuur en van de hangar waar we de auto onder stallen. We hopen dat de
  cement waarmee de dakpannen zijn mee aangesmeerd droog genoeg was geworen want
  dezelfde avond en nacht hebben de hierboven zware regen over de Charente
  gekregen.

  Gisteren was dan de thuisreis naar Vosselaar gepland. Wat een rustige routine trip van
  800km zou worden, waar we meestal zo'n acht uren voor nodig hebben, is door
  files ietwat uitgelopen.

  Nog nooit gezien, een vrachtwagen vol Mercedes Pick Up's. Pas vanaf midden november te koop in Duitsland

  Bij het vertrek gaf de Tomtom aan dat we tegen 19u20 in Vosselaar zouden aankomen. Door
  files in Parijs, Lille en Antwerpen was het 21u20 geworden voor we thuis waren.

  Met files in Parijs houden we rekening wanneer we daar langskomen rond 16u00. Maar dat ze
  in Lille, zo 'n 250 km noordelijker beter willen doen dan Parijs, is nieuw voor
  ons. En Antwerpen en de Kennedytunnel dat staat gelijk met de dagelijkse
  verkeerscatastrofe die zijn gelijke niet kent op het noordelijke halfrond.
  Deze file alleen kostte ons meer dan een uur. Te beklagen zijn de mensen die
  dit elke dag moeten ondergaan !

  Vanaf Lesquin, tot in Lille stad, zo 'n 7 km file

  Kortom, we hopen onder andere verkeersomstandigheden te kunnen reizen wanneer we
  binnenkort terug naar ginds trekken. Laat ze bij BMW maar reklame maken met de
  slogan "die freude im fahren". Wij kunnen het ons niet voorstellen
  dat het plezanter is van in een BMW in de file te staan dan in een Mitsubishi
  Outlander...

  20-10-2017 om 00:00 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  La Magdeleine 09 08 2017


  Eergisteren terug aangekomen op onze Franse stek.

  We hebben een rustige rit gehad met afwisselend regen, droog, maar altijd behoorlijk wat wind. En wind, dat merk je alleen als het tegenwind is.

  Van Vosselaar tot Lille (het Franse Lille, wat wij Rijsel noemen) heeft het behoorlijk geregend, dan was het droog tot op de Parijse périférique waar men ons trakteerde op een heuse hoosbui. (ik heb er foto's van maar het kabeltje tussen het fotoapparaat en de laptop laat het afweten, een nieuw is al onderweg).

  Nadien is het vrij droog gebleven of regen die van geen tel was.

   

  Gisteren ochtend opgestaan met regen, nadien motregen en nu schijnt de zon en kunnen we straks terug de tuin "fatsoeneren".

  Hieronder nog wat archief "onderwegfoto's" Maar we mogen helemaal niet klagen want we hebben de rit kunnen maken op iets minder dan 8 uren met inbegrip van een tank- en plasbeurt voor de doggies.

  Belle & co  10-08-2017 om 13:27 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De prinses op de erwt…

  Vosselaar 29 07 2017

  De prinses op de erwt…

  Hier vandaag in de Vosselaar versie. Het is onze Lucy die er van profiteert dat er drie honden kussens op elkaar liggen.

  Dat gebeurt meestal wanneer ’t vrouwtje er poetst , of wanneer de grote venster opengeschoven staat bij goed weer.

  Zo ook deze ochtend. Amper enkele minuten nadat het kussen dat voor het venster ligt en dat van naast het TV toestel op elkaar liggen bovenop het kussen voor de grote kast heeft Lucy haar kans gezien om zich er bovenop neer te vleien.

  De poses die ze inneemt verschillen van minuut tot minuut. Net zoals de prinses op de erwt niet kon slapen door het harde spul in haar bed zo draait en keert Lucy zich. Het enige verschil met de prinses uit het sprookje is dat Lucy WEL kan slapen. En hoe ! Je hoort haar soms snurken tot in de tuin…

  29-07-2017 om 15:47 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zusjes…

  La Magdeleine 16 07 2017

  De zusjes…

  De zusjes waren op bezoek in La Magdeleine. Neen ditmaal geen honden zusjes. Het waren twee mensenzussen van ’t baasje.

  Eentje, tante Rita, hier ook wel bekend als “de koekjestante” en ons baasjes oudste zus, huurt ook dit jaar weer een vakantiewoning in St Fraigne , op zo’n 15 kilometer van La Magdeleine. Dat doet ze al verschillende jaren en ook voor hen is de Charente een ideaal vakantie departement.

  Tante Karine, ons “kleintje”, wegens de jongste van het Faesennest kwam vier dagen op bezoek. Dat maakt dat 3/5 van de kinderen Faes mét aanhang waren neergestreken in deze uithoek van de Charente.

  Uiteraard hebben we dat niet “zomaar” laten passeren, want met een BBQ gisteren in St Fraigne, waren we eergisteren met z’n 6 naar Ruffec getrokken waar een Pizzeria / tapas bar was heropend met een nieuwe eigenaar.

  Vorige week waren we daar al op prospectie geweest en we konden daar toen goed “onze draai” daar vinden. Het zijn daar sympathieke uitbaters, de bediening is correct en het eten uitstekend ! Reden te meer om daar ook al eens een keertje meer ons gezicht te laten zien. http://www.charentelibre.fr/2017/04/20/la-faye-et-villefagnan-jacky-chagnaud-rouvre-son-restaurant-a-la-porte-de-ruffec,3097650.php

  Vanochtend is “kleintje” samen met schoonbroer Paul terug naar Turnhout vertrokken. Morgen is het immers terug werkendag voor hen. Het was een blitzbezoek maar wij hopen dat zij net zo van het bezoek hebben genoten.

  Hun thuisreis is volgens hun telefoontje iets voor zes uur, voorlopig goed verlopen. We schrijven “voorlopig” omdat een Audi A6 in net hetzelfde bedje ziek is als een Mitsubishi Outlander… zonder Coyote rijden ze beide te snel.

  Voor de rekening die de Franse flikken gaan toesturen had nonkel Paul makkelijk een Coyote kunnen aanschaffen ! Voor hen die het Coyote systeem nog niet kennen… https://www.coyotesystems.be/nl/

  17-07-2017 om 13:31 geschreven door Bas_en_Belleblog

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 04/12-10/12 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Sproet,

  Sproet was een Drentsche Patrijshond teefje, dat een symbool geworden was voor alle aan epilepsie lijdende Drenten. Ze werd 4,5 jaar en is ingeslapen op 16 mei 2017


  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Op 12 november 2008 kreeg Belle een nestje van 6 mooie gezonde pupjes. Dit was het zogenaamde H-nest, al de namen van de pups beginnen met een H. De vader van de pups was Suyferhout's Zeppos. Van Hera en Hadise, de twee teefjes in het nest, kreeg Belle kleinkinderen.


  Foto

  Foto

  Foto

  Op 27 februari 2011 kreeg Belle haar tweede nest. Ditmaal was de vader van de pupjes Ferron van Drentenpassie. Net als Zeppos was Ferron praktijk bejaagd en was gevraagd om zijn heel fijn karakter. Samen kregen ze negen pupjes. Drie reutjes en zes teefjes. Kiet, één van de reutjes heeft uit dit nest de genen doorgegeven aan een nestje in Denemarken. Het nestje van Belle x Ferron noemen we het K-nest, één van de beroemste Drentjes in Nederland Kiki van de betreurde Marian Willemsen, is ook afkomstig uit dit nest. Kiki woont sinds het overlijden van Marian terug in België bij Bob en Magda Matthijssen in Ranst.


  Foto

  Foto

  Foto

  Op 27 maart 2012 kreeg Belle's dochter Hera een héél groot L-nest. Samen met Cartouche kreeg ze op 3,5 uur 12 pupjes. Zes reutjes en zes teefjes kwamen in blakende gezondheid ter wereld. Bij dit nestje was het noodzakelijk van de pupjes met het flesje bij te voeren, 12 pups kon Hera echt niet alleen aan.  Drie reutjes uit dit nest staan op de lijst van dekreuen. Lando, Lennaert en Loek zullen voor de voortzetting van de foklijn moeten zorgen.  Lennaert is intussen al éénmaal vader geworden. Uit dit nest is Lucy-Hera bij ons gebleven.


  Foto

  Foto

  Foto

  Bij het tweede nestje van Hera dachten we dat het een Kerstnestje zou worden maar op 22 december 2014 al kreeg Hera samen met Bowie van Carnisselande haar N-nestje. Zeven pupjes, twee teefjes en vijf reutjes beheersten hier ten huize de jaarwisseling 2014 - 2015. Met de twee teefjes Nazca en Nova gaat er in de nabije toekomst gefokt worden. Dat zijn althans de vooruitzichten van hun baasjes. Wij van de Faersoedel kijken alvast uit naar de komende nestjes.


  Foto

  op Youtube kan je door deze link een filmpje zien met Hera in de hoofdrol die haar pups voedt :

  https://www.youtube.com/watch?v=Oc5UWy3iy1A

  en ook dit puppyfilmpje : https://www.youtube.com/watch?v=3RLCbrisDxc  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!