Inhoud blog
  • De kraanvogels...
  • Loops...
  • In Memoriam Freya Van Oud-Hof
  • Lucy en de kamelen
  • Goede Voornemens
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Dit blog is een vervolg van het Bas & Belleblog http://blog.seniorennet.be/bas_en_belle/ dat sinds 14-02-2008 haast 500.000 views scoorde. Door het niet meer kunnen publiceren van foto's in het oude blog hebben we voor dit nieuw blog gekozen om verder te "bloggen".

    Wij zijn Jan en Simonne Faes en samen met Belle, Hera, Heros en Lucy vormen wij de Faesroedel. Onze vier honden zijn Drentsche Patrijshonden. Met Belle en Hera hebben wij elk twee nestjes gehad met 34 pups in het totaal.

    Foto
    Foto
    Bas_en_Belleblog_Bis
    de belevenissen van vier Drentsche Patrijshonden en hun baasjes Jan en Simonne
    26-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De roedel...

    Vosselaar 24 04 2018


    De roedel...


    Zondagmiddag vertrokken we met een zieke Hera uit La Magdeleine. Zij had al enkele malen overgegeven in de ochtend, maar na een pilletje (mocht eigenlijk maar een half zijn) ging het heel wat beter met haar. Onderweg hebben we ook geen last meer gehad.


    Gisteren maandag was het dan Heros aan de beurt die moest overgeven. Dezelfde symptomen als bij zijn zus en dat hebben we dan maar even zo gelaten en het is ook vanzelf terug verdwenen. De warmte van vorige week zal wel de oorzaak geweest zijn.


    Van Lucy hebben we dan gisteren twee teken afgehaald. Franse teken uiteraard want hier in Vosselaar was ze nog niet uit de tuin geweest. Zij blijkt ook meer teken aan te trekken dan de overige roedelleden. Maar dat weten we nog van wat Bas had met vlooien, die fungeerde ook als vlooienmagneet.


    En wie overal tussendoor glipt is oma Belle. Zelden ziek en met haar +12 jaar ligt ze nog als een jong veulen op haar rug te rollen in het gras. Het enige dat zij mankeert is haar gehoor, dat staat zowat geprogrameerd op zakken chips of koekjesdozen die geopend worden !

    Maar de neus en het zicht, dat werkt nog altijd even goed als in haar puppytijd !









    26-04-2018 om 12:50 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Vosselaar 22 04 2018


    De Flietchinees...


    Ja we zijn terug op onze Vosselaarse stek. het heeft iets langer geduurd dan normaal maar twee serieuze files hebben voor geen fijne hinder gezorgd. De eerste was net buiten Parijs, tussen Porte Bagnolet en luchthaven CDG.

    Eén van de rottigste files die je kan inbeelden een KIJKFILE voor een ongeval met een achttal wagens en een motor. We hebben daar zo 'n 3 kilometer stapvoets verkeer gehad.

    De tweede file door wegenwerken op de E19 tussen Valenciennes en Brussel. bij de afslag naar Luik - Namen was de E19 afgesloten richting Brussel en moest al het verkeer van 4 naar 2 rijstroken, ook 3/4 uur kwijtgespeeld. We vertrokken vanmiddag om 11u15 en waren thuis enkele minuten voor 20u00.
    Maar intussen zijn we naar de flietchinees geweest voor twee flieten en wat snacks en taltaalsaus.

     


    Morgen starten we terug met puur Vosselaars nieuws, en oh ja... bij thuiskomst stond onze Japanse kerselaar helemaal in bloei ! De grootste bloementuil van gans het dorp ! ! !







    24-04-2018 om 10:49 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het blijft mooi en warm...

    La Magdeleine 20 04 2018


    Het blijft mooi en warm...


    Eigenlijk overvalt dat goede weer ons wat. Vorige week was het minste waar we mee buiten kwamen een bodywarmer of een regenjas. Iemand die nu met een bodywarmer loopt stoppen ze in een ziekenhuis want die mens mankeert zeker en vast iets !


    Wij van de Faesroedel zijn dus buiten van 08u00, tot na het eten van 20u00. Dan is het welletjes geweest vinden de baasjes. Die baasjes zijn trouwens ook best bezig geweest in de tuin. 


    Zo was het baasje gisteren al begonnen met het uitplanten van de aardbeiplanten. Werkje dat wel wat aandacht nodig had bij het warme weer.
    Vandaag moest er nog wat grond bewerkt worden vooraleer het baasje de uien (geel en paars) kon planten. Maar ook die zijn momenteel al bezig te groeien en er voor te zorgen dat het baasje Parijse uiensoep kan brouwen, want daar is 'm gek van.


    Ondertussen hebben wij Drentjes onze plaats onder de kriekenboom terug ingenomen. Er is nog niet veel schaduw met die bloesem alleen maar het is dan ook nog geen hoogzomer !


    Het vrouwtje heeft de grond rond de rozenstruiken aan het zwembad van onkruid ontdaan en dat onkruid is samen met het pas afgereden gazon verdwenen naar de déchetterie.
    Morgen nog een dag La M en zondag gaat het voor een reeks afspraken die met de dag vermeerderen terug richting Vosselaar,









    20-04-2018 om 21:35 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colza… (raapzaad)

    La Magdeleine 17 04 2018

    Colza… (raapzaad)

    Je kan er momenteel niet naast kijken in de Charente ! Knalgeel en nog wat groen zijn de kleuren waarin het landschap zich momenteel tooit.

    Sinds enkele dagen zijn de bloemetjes van het raapzaad met bekwame spoed ontloken. Net alsof ze door het minder goede weer een achterstand hadden opgelopen. De knalgele kleur is dus van de artificiële diesel of olie voor de voeding afkomstig. Het groen in het landschap is afkomstig van het opgroeiende graan of erwtjes, zoals op de naaste velden bij Ferret.

    Maar het is niet alleen het raapzaad tot de achterstand probeert in te halen, veel bomen krijgen plots ontluikende blaadjes zoals onze lindenboom op de koer. Hopelijk neemt ‘m een sprint zodat we tegen het eind van de week, wanneer we voor en paar weken terug naar België komen, toch nog een groene boom meemaken.







    17-04-2018 om 11:44 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukte in het gehucht…

    La Magdeleine 16 04 2018

    Drukte in het gehucht…

    De zon heeft zo wat invloed op de mensen en hun activiteiten. Zo is er bij de buren Marc en Sara Northover een bouwfirma aan het werk met de aanleg van een zwembad. Het is veruit het laatste huis in Ferret dat nog niet beschikte over een zwembad . Dit zwembad zal ten volle benut worden want Sara geeft hier in Ferret triatlon training. Meestal zijn het atletes uit de UK, want ook Sara is Engels. Meer zelfs , ze is in haar leeftijdscategorie wereldkampioen triatlon geweest. En die medaille heeft ze niet in Ferret gehaald maar wel in China in Bejing.

    Lopen , fietsen kon al vanuit hieruit, vanaf deze zomer kan dus het zwemmen ook !

    Dat was de eerste waar we de ganse dag de machines hebben bezig gehoord. Mar ook bij David en Susie , ook Engelsen, die schuin tegenover ons wonen, moest de boom op de koer gekortwiekt worden. Daar had David onze schaarlift voor gevraagd (voor hen is dat een “Scissor lift”) . Geholpen door een Schotse vriend hebben ze de klus in een kleine drie uren gefikst. De boom hebben ze van boven naar beneden ontmanteld zodat er geen gevaar voor de omgeving bestond door vallende takken.

    Ook bij ons heeft het baasje een tandje bij gestoken en met de motoculteur de moestuin geprepareerd om er nog deze week aardbeiplantjes in te verplanten. Ook de uien die nog moeten gepoot worden moeten deze week de grond in. Vanaf half mei komen dan de tomatenplanten. Net als in België is 15 mei een cruciale datum om planten die geen vorst verdragen te planten. Op 14 mei viert men de 4° van de ijsheiligen, Bonifatius. Volgens de volksweerkunde moet men niet meer vrezen voor nachtvorst vanaf 15 mei.

    Onze baasjes zullen dus nog een paar dagen uit hun pijp moeten komen voor ze volgende zondag terug naar België komen…









    16-04-2018 om 21:44 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen we dan toch nog hopen

    La Magdeleine 14 04 2018

    Mogen we dan toch nog hopen op beter weer ?

    Gisterenavond tegen valavond zag het er in elk geval niet erg hoopvol uit ! Het was zelfs zo dat we uit veiligheidsoverweging toch maar de stekker van de elektrische apparaten hebben uitgeschakeld. Alle bedrading van de “nutsvoorzieningen” hangt hier nog aan palen, zo’n 4 meter boven de grond. Het zijn daardoor ook makkelijke slachtoffers van donder en bliksem en felle wind. En alle verbruikers die er aan gekoppeld zijn , met hen !

    We spreken uit ondervinding dat blijkt zo stilaan…

    Maar vanochtend was het terug droog en hoewel nog geen stralend blauwe hemel toch een best aangename temperatuur. Zo begrepen Belle & co het in elk geval. Die moesten de vindplaats van de halsketting van Belle nog eens inspecteren. Daar gaan we straks een pakje veldbloemen zaad uitstrooien dat we midden vorig jaar kochten om een goed doel te steunen. Hopelijk hebben we binnenkort genieten van een prachtig bloemenbed achter in de tuin.

    Dat er lente in de lucht hangt bewijzen de bloeiende fruitbomen én Belle & co doen er ook nog een schep bovenop. Belle en ook Hera zien we meermaals per dag op hun rug met vier poten in de lucht zich rollen in het kort gemaaide gazon. Je wordt er helemaal vrolijk van als je de twee Drentenmoeders bezig ziet.

    En het weerbericht in de krant Charente Libre bevestigt de lentegevoelens van onze roedel… en nu maar hopen dat beide het bij het rechte eind hebben…











    14-04-2018 om 11:29 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag de 13°

    La Magdeleine 13 04 2018

    Vrijdag de 13°

    Wie gelooft in ongeluk of tegenslag op vrijdag de dertiende was er aan voor de moeite. Hier in Ferret, gehucht van La Magdeleine was er niets dat tegensloeg vandaag.

    De zon scheen door de wolken, op een bepaald moment waren er zelfs geen wolken ! Dan ga je niet verkondigenndat het tegenslag was vandaag na al die regendagen /-weken.

    En dan was er ook nog het terugvinden van een halsbandketting met adreskokertje van Belle. Veel kunnen we er na al die jaren onder de grond niet meer mee doen maar ’t is een souvenier aan Belle haar jonge jaren. We zijn het in het fotoarchief gaan opzoeken en op datum van 18 05 2008 hebben we de laatste foto van Belle met die ketting terug gevonden.

    We dachten het al dat het zowat 10 jaar moest geleden zijn dat ze die ketting bij het baasje helpen bij het installeren van een nieuwe compostbak moet verloren zijn. Vandaag hebben we die hoek onder de notenboom helemaal opgeruimd en plots lag daar die ketting.

    Het was dank zij de adreskoker dat we de ketting zagen liggen tussen het onkruid en de vermolmde takken. Bruikbaar is de ketting niet meer maar als je de kokertjes niet verliest gaan ze vele jaren mee, zoveel is wel duidelijk geworden vandaag, op vrijdag de 13° !







    13-04-2018 om 17:43 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evolutie…

    La Magdeleine 11 04 2018

    Evolutie…

    Toen we 2 weken geleden in La Magdeleine uit België toekwamen was er van lente nog weinig te bespeuren. De bomen waren nog helemaal kaal en de bloesem was nog beperkt tot wat veelbelovende knoppen.

    Onderweg naar de bakker in Villefagnan reden we toen tussen velden door waar het koolzaad hier en daar een geel bloemetje tevoorschijn liet komen. Toen namen we twee foto’s, eentje in de richting van ons gehucht en één in de richting van het dorpscentrum van La Magdeleine.

    Vanochtend reden we hetzelfde parcours naar Villefagnan naar bakker en krantenboer (een mens moet in leven blijven hé), en op de terugweg stopten we op dezelfde plaats als tien dagen geleden. We mogen gerust zeggen, er is een en ander verandert in die korte periode. Als je de foto’s bekijkt zou je niet zeggen dat het dezelfde plaats is, enkel de datum is aangepast.

    Ook in onze tuin heeft zich als het ware een explosie voorgedaan, zeker wat de bloesem betreft. Maar dat is nieuws voor morgen, we hopen dan dat we dan foto’s kunnen nemen onder een blauw uitspansel.









    11-04-2018 om 12:03 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterlente ?

    La Magdeleine 10 04 2018

    Waterlente ?

    We mochten vandaag niet klagen over het weer. ’t Was dan wel geen “plein soleil” over de Charente maar het allergrootste deel van de dag was het droog (en grijs)

    Dus deden we verder aan het opruimen van de voormalige schapenstal waar met stellige zekerheid in geen 20 jaar een schaap of geit onderkomen vond. Wij weten enkel dat er vroeger schapen stonden omdat er zaken tegen de grond waren achtergebleven die enkel van schapen konden afkomstig zijn.

    Wij hadden de stal dicht gemaakt met twee Heras hekkens waar we klimplanten tegenaan lieten groeien zoals kamperfoelie en …. Hop. Te laat merkte ik dat die laatste plant er ook nog tussenstond en dat de witte scheuten op de wortelstokken wel eens hopscheuten konden zijn ! ! ! Nu zijn hopscheuten zeldzaam en dus ook nog eens heel lekker en daardoor ook stinkend duur !

    Het zal wel geen fortuin aan hopscheuten zijn dat op de aanhanger tussen ander (on)kruid ligt maar toch vind ik het spijtig dat ik het niet eerder herkend heb. Als je in een restaurant een slaatje neemt waar hopscheuten in verwerkt zijn merk je dat direct aan de smaak die vergelijkbaar is met heel jonge peulerwtjes en…je merkt het ook in je portemonee.

    En de roedelleden … die hielden me gezelschap in de tuin onder de steeds verder ontluikende bloesem van de fruitbomen …









    10-04-2018 om 21:00 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juist één jaar

    La Magdeleine 09 04 2018

    Juist één jaar.

    Ik wist het zelf niet maar juist een jaar geleden heb ik dit blog opgestart. Zo staat het tenminste in de linkerkolom van het blog. Het is een vervolg van het succesrijke Bas & Belle blog http://blog.seniorennet.be/bas_en_belle/ dat sinds februari 2008 meer dan 470.000 bezoekers mocht tellen. De reden waarom we met dit Bas & Belleblog bis zijn gestart was omdat we geen foto’s meer konden plaatsen wegens fotobox vol ! En zeg nu zelf, een blog zonder foto’s is ook maar niks.

    Nu op dit moment onze Facebook pagina vast zit en we de pagina’s niet kunnen openen of reageren, komt het blog terug goed van pas. Zo blijven we tenminste nog onder de mensen. Ook al zitten we dan in La Magdeleine, “in the middle of nowhere”, op zo ‘n 800 km van Vosselaar.

    We hopen binnen een week of twee terug online te gaan met de FB pagina. Dan zijn we terug in Vosselaar en kunnen we beroep doen op deskundige hulp.

    Zet ondertussen het linkadres van dit blog maar bij de favorieten, zo kan je het telkens terugvinden wil je op de hoogte blijven van de belevenissen van de Faesroedel en de baasjes.





    09-04-2018 om 20:45 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geannuleerd...

    La Magdeleine 09 04 2018

    Geannuleerd

    In het gratis maandblad “Sortir” dat je vanaf het eind van de maand kan vinden bij de meeste handelszaken in de Charente, van krantenshop tot bakker en kruidenier, lazen we dat in Tusson, een mooi stadje op zo ‘n 15 km van La Magdeleine, de jaarlijkse brocante zou plaatsvinden op zondag 08 04 2018.

    Zo gezegd , zo gedaan, en wij trokken gisteren in de voormiddag richting Tusson.

    Al bij het naderen van het stadje merkten wij dat er “iets” niet klopte. Op de toegangsweg stonden geen auto’s geparkeerd in de bermen, op de grote parkeerplaats bij de ingang van het dorp konden wij met de ogen dicht de Mitsubishi parkeren…

    Toch maar uitgestapt en richting centrum getrokken… Geen verboden doorgangsbord op de weg naar het dorpsplein… maar iets verder een stoepbord met in sierlijke krijtletters…Brocante annulée, toutes nos excuses.

    Gelijk hadden we de reden gevonden van de onnatuurlijke kalmte in het stadje. We zijn nog doorgelopen tot het centrale marktplein waar dan ook geen enkel standje of kraampje te bespeuren viel.

    Zelden was een bezoek aan Tusson voor ons van zulke korte duur.









    09-04-2018 om 11:51 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest bij 9 "pups"

    Vosselaar 27.02.2018


    Feest bij 9 "pups"


    Zeven jaar geleden was het op 27 februari hoogspanning bij de Faesroedel, Belle stond op het punt van te bevallen van haar tweede nestje, het zogenaamde K-nest.  Van alle pups met stamboom in 2011 moest de naam beginnen met een K. Dat verklaart gelijk de naam het K-nest. 

    Dus hadden we na een vrij makkelijke bevalling 's avonds buiten de vaste bewoners Belle, Hera en Heros, ook nog een Kiet, Kwispel, Kody , Kiki, Kona, Kato, Kibbels, Kyra-Luna en Kyra-Belle. Omdat het toen nog maar ons tweede nest was hadden we de assistentie van onze dierenarts Nelly Mols afgesproken. Dat was een heel grote geruststelling voor ons. Maar Nelly leidde alles mee in goede banen.

    OP deze link kan je de gebeurtenissen van die dag bekijken op ons vorig blog :

    http://blog.seniorennet.be/bas_en_belle/archief.php?startdatum=1296514800&stopdatum=1298934000

    Acht weken lang zouden deze negen ook deel uitmaken van de Faesroedel+. 

    Intussen heeft Kiet, één van de negen pups, ook al voor nakomelingen gezorgd bij een Deense schone.





    27-02-2018 om 22:30 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat was ook gisteren ...

    La Magdeleine 14 02 2018


    Dat was ook gisteren ...


    Na een dag vol winterse toestanden waaronder geen TV en Internet ontvangst door satellietschotels vol sneeuw waren er laat in de namiddag toch nog mooie opklaringen. 
    Bij de mooiste opklaring was het wel gelijk "duveltjes kermis" .


    Met in het westen een ondergaande zon en in het oosten een felle regebui kregen we prachtige dubbele en zeer heldere regenbogen voorgeschoteld. Een geluk dat er in de auto steeds een klein fotokameraatje aanwezig is zodat we het heel mooie natuurfenomeen voor jullie konden vastleggen.


    Maar de regenbogen waren nog niet alles. Pal onder het midden van de regenbogen die volledig waren van grond tot grond, liepen ook nog eens vier reeën.


    Spijt was er omdat we de Leica camera niet bij hadden voor nog mooiere en helderder beelden. Ook was het kleine Lumix cameraatje niet in staat om de regenbogen in hun geheel in breedhoek te fotograferen. Maar prachtig en ongezien was het zeker en vast.
    Nog één fabeltje dat we kunnen ontkrachten... er hangen GééN potten goud aan de uiteinden van een regenboog.







    16-02-2018 om 13:29 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S-T-R-A-L-E-N-D...

    Het Bas en Belleblog bis heeft een tijd stilgelegen, de schuld van de schrijver die meer actief was op Facebook. Maar er is door verschillende mensen aangegeven dat het blog toch ook nog meer dan zijn waarde heeft.

    En ze hebben gelijk... waar FB een sneller medium is dan het bloggen heeft een blog een "duurzamer" karakter. We gaan wel de berichten die op FB gepubliceerd zijn ook hier plaatsen, speciaal voor de lezers die niet zo Facebook minded zijn.

    In de volgende dagen gaan we proberen een inhaalmaneuver tot stand te brengen. Voor hen die nog sneller willen inhalen die kunnen ook hier terecht :  https://www.facebook.com/jan.faes.3

    Maar hier komen de eerste meldingen van deze week in La Magdeleine.

    La Magdeleine 12 02 2018

    S-T-R-A-L-E-N-D... 


    dat was het weer vandaag in La Magdeleine.

    Vanaf deze ochtend tot vanavond is de zon van de partij geweest. Dat is zonder twijfel de eerste maal dit jaar dat we dat meemaken. Vanzelfsprekend hebben we de kans niet laten liggen om ons eens goed "in het werk te smijten".

    De appelbomen zijn gesnoeid en de aanhanger staat geladen klaar om morgen de eerste vracht snoeihout naar het containerpark te brengen (is gesloten op maandagnamiddag)


    Het was vanochtend wel flink koud, het gras kraakte onder de mensenvoeten en hondenpoten.
    Ook de Drentjes hebben van het fijne weer genoten , wat is er voor een hond immers fijner dan samen met de baasjes bezig zijn in de tuin ?







    14-02-2018 om 13:59 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eventjes weg, gaan puppysnuiven…

    Vosselaar – Uzés – Vosselaar 25/26 -11 – 2017


    Eventjes weg, gaan puppysnuiven…


    Wat doe je als je voor goede vrienden bemiddeld hebt voor een pupje ? Natuurlijk ga je met hen naar dat nestje kijken om een gedacht te vormen welk pupje uit dat nest jouw pupje gaat worden. 
    Inderdaad dan ga je naar dat nestje toe om te gaan “puppysnuiven”. Je maakt een afspraak met de fokker dat je eens eventjes wil “langs komen”. Alleen was er in dit geval eventjes langskomen een kwestie van twee dagen !


    Het nestje “épagneul bleu de Picardie” dat Illias van Geertrui verwekt had is immers geboren in een klein dorpje in de buurt van Uzés in het departement Gard dat deel uitmaakt van de Franse Provence.


    Dan maak je de auto klaar om met 4 mensen de 1100 km naar ginds te maken, je stelt een schema op hoe je het aan boord gaat leggen, boekt een hotelkamer en gaat met veel vertrouwen op een speciaal weekend op stap.


    Zaterdag ochtend om 06u00 pik ik Geertrui het baasje van Ilias op. Om 07u00 zijn we in Gent om Sophie en Stefan, de toekomstige eigenaars van een pup op te pikken.

    De rit verliep voorspoedig met halfweg een korte tank- en sanitaire pauze en dan aankomst te 16u30 in Uzés bij de fokster van het nestje.
    Vier reutjes en drie teefjes telt het nest en ze zijn alle even mooi en vinnig. De teefjes hebben allen al uitzicht op hun nieuwe baasjes. Van de reutjes is er nog keuze uit drie, daarvan gaat er ééntje richting Gent verhuizen. Tegen dat het zondag voormiddag was, was de moeilijke keuze gemaakt en konden we de Mitsubishi terug richting België zetten.


    Maar… Als je op enkele kilometer langs het wereldberoemde Romeinse aquaduct van de Pont du Gard passeert, zou het gek zijn van daar niet even een toeristische stop van te maken. En zo trokken we nog een uurtje de tijd uit om het beroemde 2000 jaar oude Romeinse bouwwerk te bezoeken.


    Klokslag 12u00 vertrokken we daar en na de gelukkige toekomstige pupeigenaars in Gent te hebben afgezet en Geertrui in Hoogstraten te hebben afgezet draaide ik om 22u10 in Vosselaar de oprit thuis terug op. We waren twee dagen en 2300 km weggeweest om te gaan puppysnuiven !









    09-12-2017 om 19:54 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bericht zoals het negen jaar gelden verscheen op het Bas en Belleblog.

    La Magdeleine 06 11 2017

    Een bericht zoals het negen jaar gelden verscheen op het Bas en Belleblog.

    Wij hadden enkele uren voordien Bas weggebracht naar het crematorium in Viersel.

    Gans onverwacht overleed hij aan een hartinfarct bijna aan het eind van zijn dagelijkse wandeling in "zijn bos"

    Vandaag 6 november 2017 herdenken we onze fijne vriend die ons de liefde tot de Drentsche Patrijshond in huis en hart bracht.

     

    Bas is niet meer…

     17.11.1993 – 06.11.2008

     

    Deze namiddag om 16u15, tijdens zijn wandeling heeft Bas een hartinfarct gekregen en is in de armen van de baasjes overleden.

    Vanmorgen was Bas wel wat zeurderig en kon niet goed zijn plaats vinden in huis, eten en drinken deed ‘m wel goed en komen flodderen bij de baasjes was als normaal.

    De wandeling van deze namiddag ging volledig normaal, Belle het bos in en Bas die zijn ronde wandelde bij de baasjes. Bas stak de baasjes nog voorbij op het pad, zwijmelde en viel. Het baasje schrok en zette Bas terug recht, Bas stapte nog twee meter en viel toen terug neer. Bas ademde nog enkele keren maar het baasje had al gezien dat Bas zijn nog altijd heldere ogen troebel waren geworden.

     Bas heeft een herenleven gehad en daar putten wij troost uit, alles wat een Drentenhart kan begeren heeft hij gehad of kunnen meemaken. Spijtig dat ‘m zijn vijftiende verjaardag juist niet meer heeft kunnen vieren en dat ‘m de puppy’s van Belle ook niet meer heeft meegemaakt.

     Het onvermijdelijke is toch nog plots gekomen en we troosten ons dat Bas geen lange lijdensweg heeft moeten ondergaan en is gestorven zoals hij leefde in “zijn” bos.

    Het ga je goed fijne kameraad daar over de regenboogbrug, tot later…

     Jan , Simonne en Belle







    06-11-2017 om 11:58 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in de Faesroedel vandaag…

    Vosselaar 02 11 2017

    Feest in de Faesroedel vandaag…

    Vandaag viert onze oma van vele haar twaalfde verjaardag. Belle is geboren op 2 november 2005 en is op 25 januari 2006 van Affligem naar Vosselaar verhuisd.

    Elle, want dat is haar officiële stamboomnaam was één van de vier teefjes in het nest van Freya en Bros. Haar drie zussen zijn intussen al overleden maar moeder Freya is met haar 14jaar+ nog steeds bij de levenden.

    Belle heeft in totaal twee nestjes op de wereld gezet met respectievelijk 6 pups in het H-nest en 9 pups in het K-nest. Van het H-nest hebben Hera en Hadise voor verder nageslacht gezorgd. In het K-nest is het Kiet die de afstamming vooral in het buitenland verder zet. In Denemarken lopen er al flink wat kleinkinderen van Belle rond dank zij Kiet.

    Begin dit jaar is Belle geopereerd aan een gezwel aan een melkklier. Ook moeder Freya is daar enkele jaren geleden aan geopereerd, blijkt dus een familiekwaaltje te zijn. We houden de evolutie goed in de gaten want het was geen onschuldig gezwel bleek na labo onderzoek.

    Maar momenteel is het weer de goei ouwe zotte Belle die iedereen weer aan het lachen brengt en die voornamelijk jong gehouden wordt door kleindochter Lucy. Want dat moet gezegd worden, Belle en Lucy, dat klikt zoals zelden gezien en dagelijks moeten we wel weer oppassen dat we niet op hen trappen wanneer Belle op haar rug met vier poten tegelijk tracht Lucy van haar weg te houden. Want het is zo dat Lucy van het moment dat ze de halsband van Belle kan vastkrijgen, zij Belle aan de halsband door de kamer tracht te trekken ! En Lucy en ook Heros… die mogen dat allemaal van de oma !

    Zoals haar toestand momenteel is kan onze stammoeder nog best enkele jaren het voorbeeld van moeder Freya volgen. De baasjes zullen er in elk geval geld nog moeite voor sparen om haar in topconditie te houden, en met onze top dierenartsen Nelly en Aline zijn we verzekerd van de beste van de beste geneeskundige zorgen.











    01-11-2017 om 23:46 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiefoto wedstrijd…De prijzen !

    Vakantiefoto wedstrijd…De prijzen !

    In vorig bericht meldden we wie de juryleden waren en hoe de wedstrijd tot stand kwam. Ook de uitslag maakten we bekend .

    Vandaag maken we bekend wat de eerste drie deelnemers gewonnen hebben. Maar ook de andere deelnemers aan de fotowedstrijd vallen in de prijzen. Het zijn buiten de drie eersten nog zes andere Drentenbaasjes die één of meerdere foto’s hebben binnen gestuurd

    Vermits alle prijzen hun oorsprong vinden in onze tuin in de Charente en de onovertroffen fruitoogst, zowel kwalitatief als kwantitatief dit jaar, kunnen we dat verwezenlijken.

    De prijzen kunnen bij ons in Vosselaar worden opgehaald na een telefoontje of mailtje, (kwestie van niet voor een gesloten deur te staan) Maar we kunnen de prijzen ook overhandigen wanneer de fotowedstrijd deelnemers ook deelnemen aan de kaawpollekeswandeling die we op zaterdag 3 februari 2018 organiseren.

    Alle prijzen bestaan uit “huisvlijt” van Simonne en mijzelf en bestaan uit confituren van verschillende soorten fruit. Bij de eerste drie prijzen is er een potje appelen en peren siroop gevoegd. Een lekkernij die ook gekend is als “Luikse siroop” maar die bij ons is omgedoopt in “Sirop de Ferret” naar het gehucht van La Magdeleine waar je onze boomgaard en huis kan vinden.


    We hebben voor elk van de confituren en siroop enkel fruit gebruikt van bomen die niet bespoten zijn geweest. We hopen dat alle deelnemers kunnen genieten van onze huisvlijt en van al het goede van wat de Charente ons te bieden heeft.






    29-10-2017 om 15:30 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vakantiefoto wedstrijd van de Faesroedel.

    De vakantiefoto wedstrijd van de Faesroedel.


    Toen we bij het begin van het verlof aankondigden dat we dit jaar een fotowedstrijd organiseerden voor baasjes die van ons een pup hebben, waren we er ons ook van bewust dat we aan het eind van het verlof een vakkundige jury zouden moeten hebben.


    Vermits onze pups verspreid zijn over België en Nederland opteerden we dus voor een internationale jury. De jury moest aan enkele belangrijke criteria voldoen.
    Zo mochten de juryleden nooit een pup van ons gehad hebben, maar wel het ras door en door kennen, dus wel eigenaar van een Drent.
    Zij mochten in zo weinig mogelijke mate verwant zijn met onze pupeigenaars.
    En er mochten niet te veel juryleden zijn. Wanneer er vele waren zou het te moeilijk worden van ze alle op het zelfde moment samen te krijgen. Drie juryleden met hun partner met de fokker erbij in geval van ex-aequo leek ons een prima oplossing. Zo contacteerden we Louis Michielsen, baasje van Gorky. Josiane Libert voormalig baasje van twee Drentjes Cobe en Caido, en uit Nederland Monique Duran, bazinnetje van Indy. Josiane (Jos) had echtgenoot Luc meegebracht en Monique was met echtgenoot Patrick afgezakt naar Vosselaar.

    van links naar rechts: Patrick, Monique, Jos(iane), Luc & Louis


    Deze 5 juryleden kregen de opdracht uit 75 inzendingen van 9 baasjes de beste , de mooiste , de origineelste te selecteren.


    De heel originele prijzentafel bestaat uit confituur uit de eigen Franse keuken van Simonne. Er zijn verschillende vruchten verwerkt. Kersen, krieken, vijgen, pruimen, perziken, mirabellen zijn de verschillende beschikbare smaken.

    kersen, dit jaar in overvloed


    Voor de eerste prijs hebben we drie potjes confituur voorzien. Voor de tweede prijs 2 potjes en voor de derde hebben we één potje voorzien. Maaaaar we gaan iedereen die een foto heeft ingezonden belonen met een potje confituur.

    Vijgen, recht van onze boom en tevens in overvloed


    We kunnen dit omdat de fruitopbrengst in onze Franse tuin dit jaar gewoon overweldigend was. De prijzen zijn hier ten huize op te halen. Wie ver af woont krijgt de kans van het potje confituur mee te nemen op de kaawpollekes wandeling die we in februari (na het sluiten van het jachtseizoen) terug inrichten. Deze week nemen we nog kontakt op met de uitbater van “Café In Holland” om de zaak opnieuw voor ons te reserveren. Dan zijn er ook baasjes van Drentjes die niet bij ons geboren zijn en ook andere rassen deelnemen aan de wandeling en nadien de beentjes onder tafel steken voor de onvolprezen “spek met eieren à volonté” in café in Holland. Later hierover meer….
    En nu…..tromgeroffel please… de winnaars van de wedstrijd !


    1° prijs foto 52 ingezonden door Magda Tibos


    2° prijs foto 18 ingezonden door Gonda van den Heuvel


    3° prijs foto 64 ingezonden door Eva Van den Berghe


    En nog 6 andere deelnemers die ook nog in de prijzen vallen
    Dank aan de juryleden voor hun eerlijk werk en vooral dank aan al de deelnemers voor hun bijdrage.















    22-10-2017 om 13:07 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is me wat met die reuen / teefjes

    Vosselaar 21 10 2017


    Het is me wat met die reuen / teefjes


    Hera is loops, al enkele dagen en nog geen klein beetje ook niet. Het is begin van de week écht begonnen na een aanloop van zo'n week. Dat kan op zich geen kwaad want de tuin in Frankrijk is hond-proof, maar er zit een gevaar binnen de afsluitingen van de tuin... Heros is nog altijd een reu "mét goei gerief" en die zijn hormonen werken in verhouding met dat "goei gerief".

    Hij is dan wel gesteriliseerd (zaadleider geknipt) maar daarom kan hij nog wel altijd zijn loopse zus Hera bestijgen !
    Nu hebben de baasjes dat laatste wel niet graag in verband met schijndracht en zo van die dingen, dus Heros wordt om de haverklap terecht gewezen door de baasjes maar ook door Hera zelf.

    Die heeft er na twee nestjes en 19 pups haar buik letterlijk vol van gehad ! Die hoeft geen derde nest niet meer en dat laat ze Heros luid en duidelijk weten.


    Intussen zijn we terug in Vosselaar aanbeland en is de interesse van Heros voor zijn zus Hera wat bekoeld, maar nu is Lucy het slachtoffer van dienst, want ook zij gaat in de loop van volgende week loops komen... En dan komt oma Belle ook nog eens op de proppen met een voor reuen bedwelmende geur....







    21-10-2017 om 17:21 geschreven door Bas_en_Belleblog

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    Archief per week
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 04/12-10/12 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Sproet,

    Sproet was een Drentsche Patrijshond teefje, dat een symbool geworden was voor alle aan epilepsie lijdende Drenten. Ze werd 4,5 jaar en is ingeslapen op 16 mei 2017


    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Op 12 november 2008 kreeg Belle een nestje van 6 mooie gezonde pupjes. Dit was het zogenaamde H-nest, al de namen van de pups beginnen met een H. De vader van de pups was Suyferhout's Zeppos. Van Hera en Hadise, de twee teefjes in het nest, kreeg Belle kleinkinderen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Op 27 februari 2011 kreeg Belle haar tweede nest. Ditmaal was de vader van de pupjes Ferron van Drentenpassie. Net als Zeppos was Ferron praktijk bejaagd en was gevraagd om zijn heel fijn karakter. Samen kregen ze negen pupjes. Drie reutjes en zes teefjes. Kiet, één van de reutjes heeft uit dit nest de genen doorgegeven aan een nestje in Denemarken. Het nestje van Belle x Ferron noemen we het K-nest, één van de beroemste Drentjes in Nederland Kiki van de betreurde Marian Willemsen, is ook afkomstig uit dit nest. Kiki woont sinds het overlijden van Marian terug in België bij Bob en Magda Matthijssen in Ranst.


    Foto

    Foto

    Foto

    Op 27 maart 2012 kreeg Belle's dochter Hera een héél groot L-nest. Samen met Cartouche kreeg ze op 3,5 uur 12 pupjes. Zes reutjes en zes teefjes kwamen in blakende gezondheid ter wereld. Bij dit nestje was het noodzakelijk van de pupjes met het flesje bij te voeren, 12 pups kon Hera echt niet alleen aan.  Drie reutjes uit dit nest staan op de lijst van dekreuen. Lando, Lennaert en Loek zullen voor de voortzetting van de foklijn moeten zorgen.  Lennaert is intussen al éénmaal vader geworden. Uit dit nest is Lucy-Hera bij ons gebleven.


    Foto

    Foto

    Foto

    Bij het tweede nestje van Hera dachten we dat het een Kerstnestje zou worden maar op 22 december 2014 al kreeg Hera samen met Bowie van Carnisselande haar N-nestje. Zeven pupjes, twee teefjes en vijf reutjes beheersten hier ten huize de jaarwisseling 2014 - 2015. Met de twee teefjes Nazca en Nova gaat er in de nabije toekomst gefokt worden. Dat zijn althans de vooruitzichten van hun baasjes. Wij van de Faersoedel kijken alvast uit naar de komende nestjes.


    Foto

    op Youtube kan je door deze link een filmpje zien met Hera in de hoofdrol die haar pups voedt :

    https://www.youtube.com/watch?v=Oc5UWy3iy1A

    en ook dit puppyfilmpje : https://www.youtube.com/watch?v=3RLCbrisDxc



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!