Jelke met haar vriendinnetje Ine (met wit bloesje)
Over mijzelf
Ik ben belinda, en gebruik soms ook wel de schuilnaam plinneke.
Ik ben een vrouw en woon in maaseik (belgië) en mijn beroep is arbeidster.
Ik ben geboren op 25/05/1976 en ben nu dus 47 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fitness, msn, fuiven.
ik heb een lieve man en 2 schattige kindjes, een hondje en nog 2 vogeltjes.
Oventemperatuur en baktijd: Elektrische oven: 180 °C Heteluchtoven: 160 °C Gasoven: stand 3 Baktijd: ongeveer 10 minuten
Ingrediënten voor ongeveer 100 stuks: Voor het deeg: 250 g bloem 1 afgestreken tl Dr. Oetker Backin 50 g suiker 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker 1 ei 50 g honing 3 tl Dr. Vanillearoma* 100 g margarine of boter Dr. Oetker Gebaksglazuur Rode kleurstof
* heeft u een buisje Dr. Oetker Vanillearoma, gebruik dan 3 druppels
deegstekertjes voor Halloween
Bereidingswijze: Vet drie bakplaten in met boter of met de Dr. Oetker Bakspray. Verwarm de oven voor.
Meng het bloem met het bakpoeder en zeef het in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe. Kneed het met de mixer (deeghaken) tot een glad deeg.
Bestuif het werkblad met een laagje bloem. Verdeel het deeg in drie grote stukken en rol ze stuk voor stuk uit tot een dunne lap.
Bestuif ook de deegstekertjes met een beetje bloem. Steek de spookfiguurtjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Als u geen halloweenvormpjes heeft, kunt u ook aan de hand van papierensjabloontjes de motieven uitsteken (pompoenen, heksen, katten, spoken, etc.).
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Trek na het bakken de koekjes met behulp van het bakpapier van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Bereid de Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op het pak. Knip een hoekje af en voeg een beetje kleurstof toe. Kneed het gebaksglazuur goed door, zodat het glazuur een egale kleur krijgt. Versier de griezelkoekjes met het glazuur, zodat de figuren herkenbaar worden.
250 g bloem 4 eieren 3 el suiker 20 g gist 2 dl water 100 g boter, gesmolten 3 dl lauwe melk
- Het deegrecept is eigenlijk bedoeld om echte Brusselse wafels mee te maken, maar ik opteerde deze keer voor een halloween variatie. Leuk voor de kinderen. Je hebt wel een wafelijzer nodig met een verwisselbare bakplaat, deze zijn makkelijk te vinden. - Meng de bloem met de eierdooiers en de suiker. - Meng de gist met het lauw water en meng dit onder het deeg. - Meng er vervolgens de melk met daarin de gesmolten boter onder. - Klop de eiwitten zéér stijf en meng deze voorzichtig onder het deeg, laat even rusten. - Het deeg is klaar nu om van vorm de veranderen, smakelijk...
Kristof is mijn neef. Hij is getrouwd met Christel en heeft 2 dochtertjes. Hij heeft ook een blog over zijn ziekte. ze noemen het "stiff person syndroom". Hij heeft veel weken doorgebracht in het ziekenhuis en de dokters weten het niet. Hij is nog mag 31 jaar, kan niet meer gaan werken en niet ravotten met de kindjes. Neem een kijkje op zijn blog, en als ge ook iemand kent met zo een ziekte, laat het hem weten. http://blog.seniorennet.be/stiffpersonsyndroom/ Ik wens hem alvast veel beterschap en sterkte toe.
Greet is een goede vriendin van mij. We gaan samen fitnessen en zweten dat we doen. En iedere woensdag als jelke ballet gaat doen, ga ik daar mijn koffietje drinken. We hebben eigenlijk dan wat tijd te kort. Als ik dan nog eens wat tijd heb in de week, probeer ik nog eens binnen te springen. Dan kunnen de kindjes nog wat spelen.