Jelke met haar vriendinnetje Ine (met wit bloesje)
Over mijzelf
Ik ben belinda, en gebruik soms ook wel de schuilnaam plinneke.
Ik ben een vrouw en woon in maaseik (belgië) en mijn beroep is arbeidster.
Ik ben geboren op 25/05/1976 en ben nu dus 47 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fitness, msn, fuiven.
ik heb een lieve man en 2 schattige kindjes, een hondje en nog 2 vogeltjes.
Het was heel gezellig. We hebben ongeveer een 5 kilometer moeten wandelen. Ze lieten ons daar niet verschrikken, omdat er veel klein kinderen bij waren. Het was georganiseerd door mensen van de wijk. Ze hadden alles mooi versierd van halloween. Na een paar kilometer stonden ze met wat pompoenensoep en we kwamen er ook de heks tegen met wat lekkere appeltjes. Daarna konden we nog wat bijpraten met een drankje, terwijl de kindjes wat speelden op het pleintje. Het was gezellig. Volgend jaar gaan we zekers terug.
In de nacht van zaterdag op zondag draaien we het uurwerk een uur achteruit en gaat de wintertijd weer in. We kunnen dus een uur langer slapen. Wie nachtdienst heeft, moet echter een uur langer werken.
Frankrijk voerde in de nasleep van de oliecrisis van 1973 de zomertijd in om energie te sparen aangezien het dan 's avonds langer licht is. De Benelux volgde in 1977.
Dit weekend is er zendwedstrijd ze zijn begonnen van vrijdagnacht en het duurt tot zondagnacht. Patrick is ook meedoen. Het moet echt de moeite zijn. Ze zijn er met verschillende tegelijk aan het zenden. Ze kunnen hun maar amuseren. Natuurlijk hopen ze dat ze winnen.
De kindjes hebben nu herfstvakantie. Ik heb mij ook een weekje verlof genomen. Patrick heeft verlof tot en met woensdag. Gezellig allemaal samen. Lekker wat langer slapen, lang in de pyama lopen, alles op het gemak doen, spelletjes spelen, ... Het kan niet beter!
Oventemperatuur en baktijd: Elektrische oven: 180 °C Heteluchtoven: 160 °C Gasoven: stand 3 Baktijd: ongeveer 10 minuten
Ingrediënten voor ongeveer 100 stuks: Voor het deeg: 250 g bloem 1 afgestreken tl Dr. Oetker Backin 50 g suiker 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker 1 ei 50 g honing 3 tl Dr. Vanillearoma* 100 g margarine of boter Dr. Oetker Gebaksglazuur Rode kleurstof
* heeft u een buisje Dr. Oetker Vanillearoma, gebruik dan 3 druppels
deegstekertjes voor Halloween
Bereidingswijze: Vet drie bakplaten in met boter of met de Dr. Oetker Bakspray. Verwarm de oven voor.
Meng het bloem met het bakpoeder en zeef het in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe. Kneed het met de mixer (deeghaken) tot een glad deeg.
Bestuif het werkblad met een laagje bloem. Verdeel het deeg in drie grote stukken en rol ze stuk voor stuk uit tot een dunne lap.
Bestuif ook de deegstekertjes met een beetje bloem. Steek de spookfiguurtjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Als u geen halloweenvormpjes heeft, kunt u ook aan de hand van papierensjabloontjes de motieven uitsteken (pompoenen, heksen, katten, spoken, etc.).
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Trek na het bakken de koekjes met behulp van het bakpapier van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Bereid de Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op het pak. Knip een hoekje af en voeg een beetje kleurstof toe. Kneed het gebaksglazuur goed door, zodat het glazuur een egale kleur krijgt. Versier de griezelkoekjes met het glazuur, zodat de figuren herkenbaar worden.