Ik zou het heel leuk vinden als je een berichtje in mijn gastenboek wil schrijven Dank U . Chrissy
Foto
Inhoud blog
  • Lavendel
  • Hibiscus Red Heart
  • Boerehortensia
  • Een blauwe kleur
  • Hortensia
  • Knolbegonia
  • Cactus
  • Cactus
  • Waterbegonia
  • CEANOTHUS x pallidus 'Marie Simon'
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn Tuin

    22-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hortensia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hydrangea macrophylla, de hortensia met opvallend grote randbloemen of een bolvormige bloeiwijze, is wel de bekendste hortensia. De plant is te gebruiken als kamerplant, in de tuin en op het balkon. Hortensia wordt gekweekt in de opvallendste kleuren: zuiver wit, licht en donkerroze, licht- en donkerblauw en oranjeroze tinten.

    22-07-2005 om 14:49 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolbegonia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Knolbegonia's worden door zaad vermeerderd. Dit wordt door telers gedaan die deze planten het eerste jaar verzorgen. Dit zaad is zeer klein. Bij bepaalde soorten kan dit makkelijk oplopen tot 20 000 zaadjes en meer in één gram. De knollen worden in februari - maart in huis of in de serre in potten geplant. Vanaf half mei, als alle vorstgevaar geweken is, kunnen de planten in de tuin of in bloembakken worden geplant op een beschutte en schaduwrijke plaats. Voeg regelmatig een beetje mest toe aan het gietwater of gebruik traag werkende organische meststoffen. Verwijder regelmatig de verwelkte bloemen; dit bevordert de bloei. De knolbegonia bestaat in veel soorten en kleuren.

    22-07-2005 om 14:42 geschreven door Chrissy


    » Reageer (1)
    14-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cactus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voila mijn bloemen staan open mooi he jammer dat ze niet lang zo blijven

    14-07-2005 om 15:44 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    12-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cactus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Binnenkort zal mijn cactus bloeien ieder staafje is een grote rose bloem De volgende foto zal in bloei zijn , want zoals je ziet zullen er heel veel aan staan , allemaal roze sterren

    12-07-2005 om 19:34 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    29-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterbegonia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kleine witte waterbegonias die geplant zijn in een zak je kan die gewoon ergens aanhangen , dit is eens iets anders gekocht bij de boerenbond

    29-06-2005 om 18:42 geschreven door Chrissy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CEANOTHUS x pallidus 'Marie Simon'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooie heesters voor ietwat beschutte standplaats en goede vruchtbare bodem. Alhoewel matig groeiend, verdient het aanbeveling ze regelmatig in de lente kort terug te snoeien. Ze bloeien op het éénjarig hout. Geschikt voor grote groepen. De bloemen kleuren zeer fraai in combinatie met vele vaste planten.

    29-06-2005 om 16:56 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geum 'Lady Stratheden'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nederlandse naam Nagelkruid bloeiwijze bloei is geel-dubbel in mei/augustus standplaats zon/halfschaduw, heeft tuinturf nodig Hoogte 60 cm

    29-06-2005 om 14:42 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ophiopogon planiscapus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 't Is bijzonder en je moet ervan houden: een vaste plant met vrijwel zwarte bladeren en gitzwarte vruchten. Ophiopogon is de naam, die veel aandacht trekt door z'n afwijkende kleur. Mits bescheiden gebruikt, kan een groepje ervan een fraai contrast opleveren met geel- of bontbladige planten.

    29-06-2005 om 14:32 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arenaria montana
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Arenaria montana (Zandkruid) De Arenaria montana heeft een groen blad en zijn bloem is wit van kleur. Deze plant bloeit van juni tot juli en wordt ongeveer 10 cm hoog. De bloemen zijn zuiver wit.Voor een goed doorlatende grond.

    29-06-2005 om 14:13 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    20-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De aronskelk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De aronskelk is een plaatsje in de tuin zeker waard De aronskelk heeft nog steeds het aureool van grafbloem. De plant is al heel lang in cultuur en verdient zeker een plaats in de tuin. Met inachtneming van wat regeltjes is de aronskelk heel geschikt om in het moerasgedeelte van een vijver geplant te worden of om in een flinke pot op het terras of balkon te zetten. De aronskelk behoort tot de familie van de Araceae (aronskelkachtigen). De botanische naam is Zantedeschia. De plant had vroeger ten onrechte de naam Richardia of Calla. Nu bestaat er wel een Calla en die behoort zelfs tot dezelfde familie. Dit is de slangenwortel (Calla palustris), die in noordelijke streken in moerassen en vijvers heel goed op z'n plaats is.Naar gedrag en standplaats bezien zijn er veel overeenkomsten tussen de aronskelk en de slangenwortel. De aronskelk is genoemd naar de Italiaanse arts en plantenbeschrijver R. Zantedeschia, die in de provincie Brescia woonde. Van oorsprong is de aronskelk afkomstig uit Zuid-Afrika en groeit daar op met gras en licht struikgewas begroeide hellingen. Met name komt de plant daar voor op plaatsen waar het regenwater in de afvoer wordt belemmerd. Het zijn periodiek zompige, moerasachtige situaties die echter betrekkelijk kort blijven bestaan. Daaropvolgende lange perioden met droogte kan de plant goed overbruggen. De gemiddelde zomertemperatuur waarbij de plant zich goed voelt, bedraagt plm. 15 graden Celcius. Een hogere temperatuur zorgt ervoor dat er veel blad wordt gevormd in plaats van bloemen. De aronskelk is dus prima op z'n plaats in het Nederlandse klimaat. Een halfschaduwrijke plaats in de tuin is een absolute voorwaarde om een goed gewas met veel bloemen te krijgen. De opvallende bloem van de aronskelk is in feite een schutblad (bractae) met in het midden de langgerekte, staafvormige stuifmeeldrager (spadix). Het schutblad is wit, geel, rood of roze, afhankelijk van de soort. Deze kenmerken van de bloem zijn vergelijkbaar met bijvoorbeeld die van de Anthurium. De felle kleur van het schutblad is bedoeld om insecten aan te trekken die de minieme bloemen op de spadix moeten bevruchten.Wanneer de bloemen bevrucht zijn, verschijnen de vruchtbeginsels in de vorm van trossen met felrood gekleurde bessen op relatief korte stelen. Het wortelgestel bestaat uit vlezige knollen (rhizomen). Die bevatten de voedingsstoffen en veel water. Hierdoor is de plant in staat om tijden van droogte te overbruggen. Zantedeschia aethiopica heeft een vlezig verdikte wortelstok.

    20-06-2005 om 19:33 geschreven door Chrissy


    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloempjes aan de vijver
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu staan ze allemaal mooi open

    20-06-2005 om 18:58 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine anjers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kleine witte anjers van verleden jaar die terug bloeien

    20-06-2005 om 18:55 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meilland Klimrozen Polka
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn eerste roos die bloeit Polka een klassieke en beschermde soort geeft een fruitige geur Bloeit vanaf half juni. De uit gebloeide bloemen verwijderen Het is een roos met een garantie label

    20-06-2005 om 18:46 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phlox ' Crackerjack'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Phlox gedijt op elke droge tuingrond op een zonnige standplaats. Lage, breed uitgroeiende over de grond kruipende soort. Kan geplant worden op muurtjes, in rotstuinen, als bodembedekker enz. Voorkeur voor een goed doorlatende grond in volle zon.

    20-06-2005 om 18:23 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    10-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sedum reflexum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sedum reflexum (Tripmadam) De Sedum reflexum heeft een grijs blad en zijn bloem is geel van kleur. Deze plant bloeit van augustus tot september en wordt ongeveer 25 cm hoog. Een gemakkelijk groeiende soort voor de rotstuin.Voor een goed doorlatende grond.

    10-06-2005 om 16:55 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campanula cochleariifolia 'Blue Baby'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Campanula cochleariifolia 'Blue Baby' (Klokjesbloem) De Campanula cochleariifolia 'Blue Baby' heeft een groen blad en zijn bloem is blauw van kleur. Deze plant bloeit van juli tot september en wordt ongeveer 10 cm hoog. Een zodevormende groeiwijze.Bloeit met talrijke kleine klokjes.

    10-06-2005 om 16:44 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemerocallis "stella de Oro"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ´Stella de Oro´ is naar mijn smaak één der mooiste Hemerocallis hybriden. Geïntroduceerd in 1975 door W. Jablonski. Opvallend is zijn geringe hoogte nl. 30 cm. De welriekende bloemen zijn goudgeel, 5 tot 6 cm groot met een zeer kleine groene keel. De geur lijkt op de zoete leliegeur, soms beschouwd als te zwaar met een onaangename ondertoon. In het Hemerocallis sortiment is ´Stella de Oro´ een middelvroege bloeier. Meestal volgt ook een nabloei

    10-06-2005 om 16:37 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    07-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daglelie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hemerocallis of daglelie Komt ongeveer 90 cm hoogte kan ook gebruikt worden als snijbloem en men kan ze ook laten drogen

    07-06-2005 om 13:48 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Potentilla aurea
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ROTSTUIN. Planten van oorsprong uit berggebieden, in de tuin bv. als bodembedekker, tussen stenen, in stapelmuurtjes of in de alpiene tuin. Hoofdzakelijk in groepen te planten, liefst licht vochtig. Verdraagzame bodembedekker, ook voor een soortenrijke aanplant

    07-06-2005 om 13:38 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weigela 'Bristol Ruby '
    Klik op de afbeelding om de link te volgen WEIGELA Waardevolle, rijkbloeiende heesters met goede groeikracht. Bloeien van mei tot juni en soms een tweede maal in de nazomer met trompetvormige bloemen, in trossen verenigd. Ze vragen een frisse, vruchtbare bodem en gedijen zowel in volle zon als in lichtbeschaduwde plaatsen.

    07-06-2005 om 13:28 geschreven door Chrissy


    » Reageer (0)


    Mijn naam is Dj als je op mijn snuitje klikt kan ik zien als je online bent





    Foto

    Archief per week
  • 01/08-07/08 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be



  • Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!