Foto
Inhoud blog
  • Postzegelkwis april 2020
  • Vrouwtje op pensioen
  • Carnaval en sport
  • Leuke dingen
  • Een kort berichtje
  • Op reis met Paul
  • Eerste van het jaar 2020
  • Drank en spijzen
  • Wat een geweldige week!!!
  • Sportieve week
    Zoeken in blog

    Verhaaltjes van een ...
    ... actieve gepensioneerde
    21-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het laatste debat

    Een laatste debat, in een rij van drie, ditmaal georganiseerd door Ronde Tafel 101 Lier.

    Volgens de organisatoren bijna 250 aanwezigen, wat een grandioos succes is. Het is wel een feit dat van al die geëngageerden  bijna iedereen al weet op wie zij/hij gaat stemmen.

    De openingszin van de moderator bleek een grapje te zijn maar was wel op de man gespeeld. Maar no-hard-feelings Groen was 6 jaar geleden inderdaad niet aanwezig (en dat had een zeer persoonlijke reden) op het Ronde Tafeldebat maar of dat de reden was van ons verlies trek ik zeer sterk in twijfel. Zoals hierboven al gezegd de aanwezigen weten al perfect voor wie ze gaan stemmen.

    Terug tot de orde het wordt geen verslag zoals de vorige debatten maar een kijk op de gebeurtenissen door de ogen van een derde.

    Nog nooit had mijn broertje (neen niet de burgemeester van het Looks, hij zit in la douce France maar ik heb nog een 2de onbekend broertje en eigenlijk wil hij dat zo houden) een politiek debat meegemaakt. Hij vond het allemaal  wat braafjes maar was langs de andere kant ook blij dat het niet één grote scheldpartij was geworden.

    Ieder politicus mocht 6 minuten zijn ware verhaal in de frontlinie gooien. Maar eerlijkheidshalve na de 3de of 4de spreker ebt de aandacht stilaan weg. Na drie kwart uur programmaliteratuur was het tijd voor een korte (drank)pauze.

    Elke rechtgeaarde Lierenaar had de kans gekregen om via de moderator vragen te stellen. Na de pauze werden deze vragen aan onze debaters voorgelegd en kreeg iedereen de kans zijn woordje te plaatsen.   

    Dat veel van deze politieke engagementen elkaar overlappen was duidelijk. Toch vielen drie zaken op waar er duidelijk een verschil in mening is, de financiën, het afvalbeleid en de “knip”. Maar steeds bleef het een meerderheids-oppositie verschil. Meneer Breugelmans haalde zelfs aan dat zijn beleidsdomeinen door iedereen positief werden opgenomen.

    Het afvalbeleid deed voor het eerst wat vuur in de vlam springen, er werd al eens op de vrouw/man gespeeld. Wel zodanig proper dat het nooit tot een rode kaart zou leiden. Mij lijkt de terugkeer tot het “zakkenvullen” niet meer van deze tijd. In één van mijn vorige artikels geef ik zelf grif toe dat voor ons dit systeem goedkoper is dan de vroegere vuilniszakken.

    Van de financiële beslommeringen van onze stad zijn mijn inziens weinig Lierenaars op de hoogte. Wij, de modale burger, gaan er van uit dat men niet meer geld kan uitgeven dan dat er binnenkomt, maar blijkbaar werkt het zo niet. Er worden, volgens sommigen, allerhande constructies opgevoerd om de begroting in evenwicht te houden. En wij die dachten dat OCMW en stad één financiële pot zijn stelden vast dat de heer Tersago en onze burgemeester hier een heel andere mening over hebben. Magazijnen die aan elkaar nu verhuurd of verkocht moeten worden, het OCMW beschikt nog over genoeg patrimonium om geld binnen te halen volgens mevrouw Vanderpoorten. Een kortstondig gekibbel dat langzaam uitdoofde.

    De “knip” is een ander paar mouwen, ervoor of ertegen is de boodschap. Vlaams Belang, Vo.LK en NVA aan de ene (tegen) zijde de andere partijen aan de “voor” zijde. Zijn dit de voorbodes van hoe de komende coalities er gaan uitzien? Ik denk van niet. Maar wat als een partij uit de kring Open VLD, Lier en Ko, Sp.A/Groen en CD&V moet samenwerken met laat ons maar de NVA benoemen. Is er dan iemand bereidt zijn “kazak” te draaien?

    Het beloven niet alleen zeer leuke verkiezingen te worden, maar ook de uiteindelijke regeringsvorming  zal net zoals Rome niet op één dag gebouwd worden. Voer voor alweer wat pittige literatuur.

    Na een kleine dankbetuiging aan de heren politici maar ook aan de aanwezigen was het hoog tijd om de debatten aan de toog verder te zetten.

    Mijn broertje stelde vast dat hij die zichzelf al als de nieuwe burgemeester ziet, het minst goed in zijn uitleg is. Hij was daarentegen vol lof over de debatkunsten van onze burgemeester en mevrouw Van Weert. Over wie gelijk heeft sprak hij zich niet uit. Hij had in elk geval een aangename avond achter de rug.

    Als goede burger had ik zelf ook een vraag gesteld ivm het seniorenbeleid. De vraag is aan bod gekomen maar het antwoord liet me op mijn honger zitten. Iedereen is uiteraard wel begaan met het lot van onze ouderen maar het blijft zo afstandelijk. Ik had op voorhand de programma`s doorgenomen en stelde vast dat er amper één partij is met een echt ouderenbeleidengagement nl. CD&V (heb persoonlijk meneer Breugelmans hiervoor gefeliciteerd) en dat Sp.A/Groen zijn ouderenbeleid gespreid heeft over alle andere beleidsdomeinen. 33% van onze bevolking is meer dan 55 jaar oud dus toch wel een gigantisch kiezerspotentieel ligt hier voor het rapen.

    Mag ik aan iedereen (en ja aan iedereen) die op welke lijst ook staat veel plezier en succes toewensen met één gedachte in het achterhoofd wij komen op om het de Lierse burger zo aangenaam mogelijk te maken.

    xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 

    “Doen”

    “Daden inbegrepen”

    “Van droom naar daad”

    “Samen vooruit”

    “De kracht van verandering”

    “Niet links, niet rechts maar rechtdoor”

    Van het Vlaams Belang heb ik geen slogan gevonden maar misschien kan iemand me hierbij helpen waarvoor dank.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Mol
  • Toerisme Lier
  • Bruno

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Een interessant adres?


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!