Foto
Inhoud blog
  • Postzegelkwis april 2020
  • Vrouwtje op pensioen
  • Carnaval en sport
  • Leuke dingen
  • Een kort berichtje
  • Op reis met Paul
  • Eerste van het jaar 2020
  • Drank en spijzen
  • Wat een geweldige week!!!
  • Sportieve week
    Zoeken in blog

    Verhaaltjes van een ...
    ... actieve gepensioneerde
    15-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste Ronde

    Iedereen kent de Ronde van België voor wielrenners maar er is ook een Ronde voor lopers (1000km lang verdeeld in ongeveer 51 etappes). Zeven keer heb ik zelf deelgenomen (1996-2002) en nu 11 jaar later ben ik er terug bij, zij het maar als aanhangsel want lopen doe ik bijna niet meer. Maar omdat het de "allerlaatste" zou zijn wou ik er absoluut nog eens bijzijn.
    Met een ongelooflijk tof groepje van 5 (3 lopers (van de 10), 1 koelbloedige chauffeur en ik als roadbook-lezer) hebben wij getracht om er een heerlijke 5-daagse van te maken. En of dat gelukt is. Er werd niet alleen hard gelopen maar ook fantastisch veel gelachen. Ik doe absoluut mijn petje af voor 3 kranige 50-ers die veel van het andere jong geweld een stevig poepje hebben laten ruiken. Zij hebben zelfs een etappe gewonnen. De bloemen en de kussen waren al uitgedeeld voor de 2de ploeg arriveerde. 
    Rond 0u, middernacht kwamen mijn vrienden ("familie" voor de volgende 5 dagen) mij oppikken en wij op weg naar Mourcourt (Henegouwen) . Drie etappes (Mourcourt-Dottignies-Menen-Ieper) moesten afgelegd worden en 1 keer zijn we toch stevig verloren gelopen, ons laten vangen door de andere teams, met een zesde, achtste en 3de plaats (5de in het klassement) was dit een degelijk begin.  
    Aan de kust, onze eerste slaapplaats (in het midden van de dag) werden we in de watten gelegd door Luc en Linda (vrienden van de bende van 5), een heerlijk ontbijt bij het toekomen en een stevige spaghetti-maaltijd bij het weggaan. En goed geslapen hebben ze daar ook. 

    Opnieuw op weg naar Bassevelde voor 3 nieuwe “nachtetappes (Bassevelde-Overslag-St. Pauwels-Kruibeke). Ondertussen werd er in de auto ongelooflijk veel verhalen opgedist, grappen verteld en geschaterlacht bij de vleet. Of het altijd de waarheid was weet ik niet maar het kwam waarschijnlijk wel dicht in de buurt. En er werd achteraf, want er moest nog gelopen worden ook, flink gepresteerd. Een 5de, 3de en een klinkende overwinning (14,4km/u gemiddeld) in de etappe St.Pauwels – Kruibeke deed de sfeer naar een hoogtepunt stijgen. Een sportief orgasme was gemaakt, 3 riante 50-ers (gem. leeftijd 55 jaar) hebben die andere teams (met veel jongere deelnemers) een flink sportief lesje geleerd.

    In het algemeen klassement was een 4de plaats het aandeel (334km, gem. snelheid 13,7km/u). Tijd om naar huis (in eigen bed slapen) te rijden. Vlugger dan verwacht (maar heerlijk geslapen) was het alweer tijd om richting Charneux  te rijden. Na de 1ste etappe naar Jalhay (2de plaats) was de Ronde halverwege, nog 500km te lopen en voor sommigen nam de vermoeidheid al stevige proporties aan. Niet voor “onze oudjes” die dartelden nog stevig over de Ardeense heuvels. Jalhay-Xhoffraix-Montenau  (3de en 4de plaats) werden afgesloten in een restaurant waar geen eten meer te verkrijgen was. Geen probleem enkele kilometers verder Nederlandse eigenaars en die waren bereid om lekkere steaks te serveren. Een goed duveltje erbij en lekker gesmuld en dat in aangenaam gezelschap, wat wil een mens nog meer. Maar dit was even buiten de waard gerekend mijn “lives-worst-nightmare” kwam er aan. Een half uur SK Lierse strijdliederen dit was er absoluut over. Ben al geen voetbalfan maar deze muziek sloeg alles, de Netezonen, Tony Cabana(-zaliger) en by all means ook de Donkvrienden zongen deze tekstueel zeer hoogstaande chansons. Ik heb er `nachts 3 nachtmerries van gekregen, ik lag te baden in het zweet. Dit nooit meer.

    Maar de koers liep verder Florenville-Muno- Auby-sur-Semois-Oizy (5de, 2de en 2de)een 3de plaats in het klassement was het hoogst haalbare. Maar wat werd er nog wat afgelachen met de Lierse strijdliederen, ze hadden er zelfs niet beter op gevonden om alle 3 (de lopers) in zwart-gele uitrusting aan te treden . Commotie alom!!! “Désolée” en “hors catégorie” werden de niet-mis-te-verstane stokwoorden van het weekend. Te pas en te onpas gebruikt, maar wel amusant. 

    In Louette St. Pierre onze 2de nacht doorgebracht maar eerst lekker gaan eten in café “Refuge” (van waar ken ik die naam nog, hahaha?). Mijn vrienden hebben goulash gegeten en ik gehaktballen in pepersaus en allen een biertje erbij, het was ok. Maar wat blijkt als wij binnenkwamen liepen er 4 hondjes rond en als we huiswaarts keerden nog 2. Waarvan eentje in een bench zat, hij mocht er eerst uit als de kok zijn keuken sloot!!! Mag een mens zich hierbij vragen stellen of is dat allemaal wat ver gezocht. Na een iets mindere nachtrust opstaan om 4u in de morgen, trachten iets te eten, gelukkig was er nu koffie. Op weg naar Aubey d`Aulne maar dat was buiten de waard en de gps gerekend. Bleek dat we helemaal op het verkeerde spoor zaten en een lichte (zeer lichte) vorm van paniek brak uit. Gelukkig viel alles in de goede plooi en net op tijd om te starten voor onze laatste 3 etappes. Mijn drie (riante vijftigers) vrienden liepen nog een 65 km de laatst ziel uit hun lijf, ze waren simpelweg niet klein te krijgen. Chapeau jongens!!!

    Ondertussen was in Saintes de voorlaatste etappe al van start gegaan. De sfeer zat er daar goed in. Muziek, veel volk, goeie Orval ambiance in overvloed. We sloten af en met een 4de, 2de en 2de plaats en een 3de plaats in de rangschikking kon iedereen gelukkig leven.

    Nog een laatste maal de sloefjes aangebonden voor de afsluitende rit in Saintes en klaar was kees of was kees klaar?

    De nodige speeches en toestanden waren er voor de meesten onder ons een beetje te veel aan maar ook deze beproeving werd met glans doorstaan.

    Een feestmaal om de laatste der “Ronde van België”s af te sluiten en een laatste maal de auto ditmaal om naar huis te rijden en eens heerlijk lang te gaan slapen.

    Spijtig genoeg kan ik niet met woorden uitdrukken hoe geweldig, fantastisch ik me geamuseerd heb met mijn 4 Lierse compagnons. Het zal nooit meer terugkomen maar dit zal ook nooit meer vergeten worden. Bedankt aan alle Kasteellopers maar vooral BEDANKT Wim, Paul, Patrick en Paul voor deze 5 heerlijke dagen.

     

    En nu op weg naar de Roparun, Nederland here we come!!!

     

    Foto`s (eigen materiaal) : https://plus.google.com/photos/108550527885156830577/albums/5876253262578189953/5877370169724772242?banner=pwa

     

    http://joggans.objectis.net/de-ronde-van-belgie/uitslagen-2012/resultats-2012
    http://joggans.objectis.net/de-ronde-van-belgie/kaart 


    Paul, Patrick en Paul de drievuldigheid (maar niet heilig???) 

    Aflossing



    Onze altijd coole chauffeur Wim

    De laatste meters

    Onze familie voor 5 dagen



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Mol
  • Toerisme Lier
  • Bruno

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Een interessant adres?


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!