Inhoud blog
  • Belastingsvriendelijke gemeente
  • Gratis kinderopvang
  • Tegen de onderhoudsplicht
  • De Lijn op dieet
  • Met Bos naar Disneyland
    Archief per maand
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
    Zoeken in blog

    Verder-werken-aan-Schelle
    Leven in een verkiezingsjaar
    20-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ophokplicht

    De verwachte tweede ronde van de ophokplicht is er. Verwacht, alleszins toch voor diegenen die in de eerste ronde in de zogenaamde gevoelige zones lagen.

    Die eerste ronde kwam een beetje als een donderslag bij heldere hemel.

    Gebruik makende van het vrij performante informaticanetwerk van de Federale Overheid had ik weinig problemen om de beruchte kaart van het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid met daarop de gevoelige zones terug te raadplegen. Prijs! Ons huis, zo’n beetje gelegen in de punt die de samenloop van Rupel en Schelde vormen lag middenin een gevoelige zone. Systeem uitgedacht met een zogenaamde partytent op halve hoogte, vrij origineel blijkbaar want goed voor een item in het ATV en VTM journaal, gaas rondom de tent en de kippen (4) hadden een toch wel aardige loop, afgeschermd van de trekvogels.

    Minder prettig was dat de kippen op de duur het wel een beetje beu gezien waren en er dus wat stress begon op te treden. Het altijd onder het tentje kruipen om water en graan bij te vullen leek ook al snel meer een last dan een lolletje.

    Na de trek werd de ophokplicht even opgeheven. Met in het achterhoofd de terugkeer van die trekvogels en dus een tweede ophokronde kregen de kippen vrije loop maar bleef de bovenconstructie staan. Relatief koud kunstje om nu dan opnieuw de “deur” dicht te doen en ze opnieuw onder hun tent te houden.

    Anders is het gesteld met mensen buiten de eerst gedefinieerde “gevoelige zones”. Ook zij mogen (moeten) aan de tweede ophokronde deelnemen. Voor velen een misschien te onverwachte en dus te zware opgave. De aangegrepen alternatieven zijn legio: pluimvee wordt gedumpt in een asiel, afgemaakt, ... of men veegt zijn voeten aan de ophokplicht.

    De “bangelijkste” reactie was deze van een dame die in het tv-journaal haar beklag maakte dat de overheid altijd jaren tijd kreeg om dingen uit te voeren en zij het nu op een paar dagen moest doen. Fijne perceptie die heerst over de overheid en dus over de politiek. Volgende keer geen maatregelen treffen, vogelgriep in België, eens zien welke reacties dan loskomen...



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!