Inhoud blog
  • Belastingsvriendelijke gemeente
  • Gratis kinderopvang
  • Tegen de onderhoudsplicht
  • De Lijn op dieet
  • Met Bos naar Disneyland
    Archief per maand
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
    Zoeken in blog

    Verder-werken-aan-Schelle
    Leven in een verkiezingsjaar
    14-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle

    Het moet al meer dan 10 jaar geleden zijn dat ik Veerle voor het laatst zag. Veerle is vandaag de nationale webmaster van de sp.a. Zo’n 10 jaar geleden waren enkelen al overtuigd van het potentieel van het Internet en besloot men een werkgroepje op te richten om te kijken of en hoe de toenmalige SP een website kon oprichten.

    Samen met Veerle, Martine en enkele anderen hebben we uren gebroed op een site die niet alleen een etalage voor de buitenwereld zou zijn maar waaraan alle gemeentelijke SPtjes iets hadden, waarmee ook zij konden werken.

    Samen met een privé-firma werd een eerste website ontwikkeld. Technisch in orde, wat kinderziektes uitgefilterd maar voor de rest top. Begon de strijd om de nationale partijtop te overtuigen zich actief achter het project te zetten en anderzijds ook die kleine SPtjes mee in te schakelen.

    Dat laatste mocht ik gaan doen voor de gemeenten uit het arrondissement Antwerpen. Het heeft me een breedbandverbing op het werk opgeleverd, iets wat 10 jaar geleden niet evident was, en zeker niet binnen een politieke partij.

    In 2000 was de site van de sp.a al danig geëvolueerd. Als gemeente Schelle hebben we hem voor een stuk gebruikt in onze campagne, doch niet voor de volle 100%. Niettegenstaande dat, waren we toch nog mee van de koplopers inzake online-campagne.

    Vandaag zijn we weer 6 jaar verder en de sp.a heeft zich echt wel genesteld op het Internet. Wanneer we het succes zien van de cursussen Internet voor senioren, in onze gemeente en we zien in hoeverre via de school, de bibliotheek en het thuisgebruik het Internet is ingeburgerd, dan zouden we gek zijn dit links te laten liggen. Als je dan nog eens kijkt naar de flexibele mogelijkheden van het medium, dan moet je dat gebruiken.

    Op de infosessie rond de gemeenteraadsverkiezingen, afgelopen zaterdag in Mechelen, was er een werkgroep waarin het gebruik van de sp.a site nog eens van naaldje tot draadje door Veerle uit de doeken werd gedaan.

    Net zoals Veerle (en dit MOET ik zeggen want ik ben quasi zeker dat ze dit gaat lezen) is de site vandaag nog beter dan 10 jaar geleden. In de demonstratie te Mechelen was die van Schelle het dissectievoorwerp wat maakt dat ik eerstdaags eens wat terug moet gaan herzetten, maar het werd duidelijk dat de mogelijkheden nog uitgebreider zijn.

    Enig discussiepunt is dat ik binnen Seniorennet wil blijven bloggen terwijl de sp.a nu haar eigen blogomgeving heeft gecreëerd. Een link in het lay-outstramien van de sp.a Schelle naar dit blog hier... als ik dat nu schoon vraag...



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!