Inhoud blog
  • Belastingsvriendelijke gemeente
  • Gratis kinderopvang
  • Tegen de onderhoudsplicht
  • De Lijn op dieet
  • Met Bos naar Disneyland
    Archief per maand
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
    Zoeken in blog

    Verder-werken-aan-Schelle
    Leven in een verkiezingsjaar
    16-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horecaraad Rupelstreek
    Op de laatste vergadering van de Schelse gemeenteraad stond er een vraag van het VB geagendeerd waarbij ze voorstelden een Horecaraad voor de Rupelstreek op te richten. De teloorgang van de cafés noopte hen tot dit initiatief.

    Nu principieel is er geen bezwaar tegen om over zo'n raad te denken en, niettegenstaande ik het gedachtegoed van de VB club verwerpelijk vind, is het niet omdat het voorstel van hen komt, dat er niet moet worden over nagedacht.

    Frappanter is wel dat het net het VB is dat in Schelle fervent tegenstander is van de ontwikkeling, in een publiek-private samenwerking, van een jachthaven op de Benedenvliet. Mocht er nu één initiatief zijn dat de horeca steevast terug kan aanzwengelen dan is het zeker wel zo'n toeristische inplanting.

    Daarenboven is het in het verleden al vaker gebleken dat het oprichten van een raad an sich geen aarde aan de dijk brengt. Het zijn concrete initiatieven en ideeën die moeten worden ontwikkeld. Op dat terrein blijft het VB doodstil.

    We hebben in Schelle de ervaring gehad met de Middenstandsraad (waarin trouwens ook de horeca vertegenwoordigd is) dat initiatieven wel op prijs worden gesteld maar dat "vergaderingen" voor de zelfstandige als nog een bijkomende last worden ervaren. De Middenstandsraad ging in Schelle ter ziele en een poging tot heropstart kon niet op een leefbare respons rekenen. In deze kiezen we dan ook liever voor ad hoc overleg wanneer een of ander project of idee wordt gelanceerd of op stapel staat. De gemeente is klein genoeg en de beleidsmakers volledig ingebed in het gemeenteleven zodat de signalen vanuit de middenstand onmiddellijk worden opgevangen en opgevolgd.

    Maar we willen niet ambetant zijn en aan het VB werd de garantie gegeven dat het idee zou worden voorgelegd op de Conferentie van de Burgemeesters (zie eerdere blog). Zo gezegd, zo gedaan: de Conferentie stelde zich, om dezelfde evidente redenen, vragen naar haalbaarheid en doeltreffendheid van een bijkomende raad.

    Stom van verbazing lees ik echter in de Krant van de Linkeroever dat de gemeente Schelle het voorstel van de VB fractie voor de oprichting van een horecaraad volledig onderschrijft. Een gemeenteraadszitting lokt op zich weinig publiek maar zouden we dan toch moeten overwegen de zogenaamde "persbanken" vooraan of naast een luidspreker te plaatsen?


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!