De nieuwe raad van elf De Klinge heet u van harte
Foto
Foto

Zoveel bezoekers waren hier al

Onze mascotte
Foto
Foto
Al onze muziek wordt verzorgd door onze eigen dj 'SPIKEY'
Foto
Keigoede muziek. Ambianche verzekerd!
Ons huidig bestuur
Foto

De voorzitter

Foto
Secretaresse/penningmeester
Foto
Bestuurslid
Foto
DJ "Spikey"
Telenet nodig? Klik op onderstaand logo.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
DE NIEUWE RAAD VAN ELF DE KLINGE
Nieuws over onze carnavalvereniging!
Omdat we niet altijd nieuws hebben over onze carnavalvereniging zullen hier ook andere berichtjes te lezen zijn. Geef deze site voldoende tijd om te laden als je ons bezoekt. Want door de vele foto's zou de laadtijd even op zich kunnen laten wachten. Bedankt en veel lees- en kijkgenot!
06-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische mosselgerechten
Mosselspiesjes in gazpacho



Ingrediënten

1 l gazpacho
1 kg mosselen
3 stengels selder
1 ui
cayennepeper

Bereiding

Maak de gazpacho volgens het basisrecept en laat goed koelen.
Kook de mosselen met de gesneden selder en ui tot ze gaar zijn. Kruid flink met cayennepeper.
Haal de mosselen uit hun schelp en laat ze afkoelen. Snij de limoenen in dunne plakjes.
Rijg de mosselen, afgewisseld met plakjes limoen, op houten spiesjes.
Serveer de goed gekoelde gazpacho in hoge glazen met een mosselspiesje.

 

Zuiderse mosselhapjes



Ingrediënten

16 gekookte mosselen
16 plakjes chorizo
20 g pesto
5 cl olijfolie extra vierge
mini-trostomaatjes
verse rozemarijn
peper uit de molen

Bereiding

Halveer de tomaatjes, vermeng ze met een theelepel gehakte rozemarijn en de olijfolie. Breng aan de kook. Neem meteen van het vuur en laat afkoelen.
Prik de mosselen en de chorizo op een houten prikker.
Lepel de tomatensaus en de pesto in borrelglaasjes. Zet er de mosselspiesjes in. Kruid met peper uit de molen.
 

Mosselspiesjes met kerriedressing



Ingrediënten

8 gekookte mosselen
2 sneetjes gedroogde ham
handjevol rucola
1 eetlepel parmezaanschilfers
5 cl room
5 cl kookvocht van de mosselen
1 theelepel kerriepoeder

Bereiding

Snij de ham in reepjes. Leg op elk reepje een blaadje rucola, een beetje parmezaanschilfers en een mossel. Rol stevig op.
Breng de room aan de kook met het kookvocht van de mosselen. Laat een paar minuten stevig doorkoken. Roer er het kerriepoeder door.
Prik de mosselen op een pipetje en zuig het vol met kerriedressing.

Tip

Kleine pipetjes (zoals op de foto) vindt u bij de apotheker.

 

Toast met roerei en mosselen



Ingrediënten

4 sneetjes wit brood
12 gekookte mosselen
2 eieren
20 g ansjovisfilets in olie
1 eetlepel melk
boter
verse bieslook

Bereiding

Snij de korsten van het brood, rooster het.
Laat een nootje boter smelten in een pannetje. Breek er de eieren in, schenk er de melk bij en maak een roerei. Voeg er dan de fijngesneden ansjovisfilets aan toe.
Verdeel het roerei over de toasts. Leg er de mosselen bij. Werk af met een paar sprietjes bieslook.

 

Mosselen met Vlaamse botersaus

Ingrediënten
 
Voor 4 á 6 personen: 3 - 4 kg verse mosselen; 4 dunne zomerpreitjes; 12 (platte) bladpeterseliestelen, grof gesneden; 250 gram (boeren)boter, bij voorkeur licht gezouten; 2 1/2 dl droge witte wijn; 1 eetl. droge witte vermouth (Noilly Prat); 3 eetl. crême fraiche of slagroom; 1 mespunt fijne Franse mosterd; zout; witte peper uit de molen; 1 eetl. fijngehakte (platte) bladpeterselie; 1 eetl. fijngesneden bieslook.

Bereiding

Spoel de mosselen onder stromend koud water. Kijk ze stuk voor stuk na. Neem openstaande mosselen, die zich na een lichte tik op de schelpen niet sluiten, weg. Maak de preitjes schoon. Snijd ze in vingerbrede repen.
Laat in een hete hoge pan 50 gram boter smelten. Leg de rest van de boter op de koudste plek in de koelkast.
Schep de preirepen en de peterseliestelen door de boter. Leg het deksel op de pan en temper het vuur. Laat alles 10 minuten zachtjes smoren. Schep alles goed om. Leg de mosselen in de pan. Schenk de wijn er over en breng alles, met het deksel op de pan, aan de kook. Laat de mosselen zolang koken tot de schelpen zich hebben geopend (ca. 8 minuten). Schud de pan tijdens het koken enkele malen heen en weer.
Schenk het kookvocht van de mosselen door een (passeer)doek in een pannetje. Laat het vocht tot een kwart van de oorspronkelijke hoeveelheid indampen. Neem de mosselen uit de schelpen en houd ze warm.
Voeg vermouth, crême fraiche, mosterd en (weinig of geen) zout en wat peper aan de reductie van het kookvocht toe. Roer alles krachtig door en houd alles aan de kook.
Verdeel de rest van de (inmiddels ijskoude) boter in vijf stukjes. Klop ze een voor een met een garde door de hete reductie. Voeg een volgend stukje pas toe wanneer het voorgaande geheel in de saus is opgenomen. Neem het pannetje met de saus tijdens het kloppen van het laatste stukje boter van de warmtebron. Blijf hierna nog 20 tot 30 seconden kloppen.
Verdeel de mosselen over voorverwarmde borden. Schep de saus er over en bestrooi de gerechten met peterselie en bieslook.
Geef er een eenvoudige groene salade en (veel) warm en knapperig, zelf afgebakken, bruin of wit stokbrood bij.


Mosselen met Hoegaarden Witbier



Duur: 30 min

Ingrediënten
4 kg mosselen, 2 flessen Hoegaarden Witbier, 4 selderstronken, 4 uien, peterselie, laurier, peper, boter.

Bereiding
De selder en de uien in fijne stukken snijden en aanfruiten in hoeveboter. De mosselen toevoegen samen met Hoegaarden Witbier, laurier en vers gemalen peper. Na +/- 5 minuten de mosselen opschudden en verder laten gaarkoken tot alle mosselen mooi geopend zijn. Ter afwerking vers gehakte peterselie toevoegen.


Rijst met mosselen op zijn Belgisch



Ingrediënten
250 gr rijst, 100 gr boter of margarine, 1 kommetje ui op ringen gesneden, 1 kg mosselen, het sap van een citroen, 1 kommetje witte wijn, 100 gr spek op blokjes, 1 prei op stukjes, paprika, 1 mespuntje lookzout, zout en peper

Bereiding
De rijst koken in veel gezouten water. Door een vergiet gieten en laten afkoelen onder koud stromend water, om te vermijden dat de rijstkorreltjes niet aan elkaar plakken.
De rijst laten uitlekken. Laat de boter smelten in een pan en voeg de ui toe. Voeg de rijst toe en laat eventjes stoven.
Was de mosselen zorgvuldig.
Doe de mosselen in een grote pan, voeg de wijn en het citroensap toe. Zet een deksel op de pan.
Laat 5 min koken op een hoog vuur, zodat alle mosselen goed open gaan.
Haal de mosselen uit hun schelp. Kruid ze met zout en paprika.Doe de mosselen bij de rijst. Laat sudderen op een laag vuurtje. Voeg het lookzout toe, de blokjes spek gebakken in boter, en de stukjes gekookte prei.

Dit gerecht wordt opgediend met een salade of met prei met vinaigrette.
Drank : bier, schnaps of witte wijn.

 

Smakelijk !

 

06-09-2007 om 06:44 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overal carnaval

Van de Gilles in Binche tot de samba in Rio

 Carnaval is oud. De Grieken en de Romeinen hadden al feesten die op onze carnavaluitspattingen leken. Het idee was en is dat de wereld even op zijn kop gaat. De boef wordt koning. Hij mag plaatsnemen op een troon en wordt in triomf op een wagen meegevoerd. Na drie dagen is zijn rijk echter uit... Maar er is meer. In landbouwstreken hangt het carnavalfeest samen met de terugkeer van de zon na een lange, donkere winterperiode. Het masker dient om boze geesten te verdrijven. De boeren dansen en stampen met hun voeten op de grond om de aarde vruchtbaar te maken. In onze contreien betekent vastenavond lekker eten en drinken alvorens veertig dagen te vasten. En zo is er overal ter wereld wel iets speciaals te melden rond carnaval. Een overzichtje van de belangrijkste plaatsen.

De Gilles van Binche

De vruchtbaarheidsdans, de Carolle van de Gilles van Binche, is een danspas waarmee zij de aarde uit zijn winterslaap willen halen. Op Mardi Gras (vette dinsdag) vanaf drie uur in de ochtend, start in Binche dit jaarlijks ritueel. De trotse moeder, echtgenote of zus kleden hun Gilles met zorg en stoppen zijn kleurrijk plunje vol met stro tot het pakje en de bochel bol staan. Vanaf vijf uur begint het bizarre tromgeroffel, worden de Gilles thuis afgehaald en dansen zij hele dag de Carolle, later op de dag in het gezelschap van trommelaars en muziekgroepen, tot hun aankomst op de Grote Markt. In de namiddag worden de grote hoofddeksels met struisvogelveren opgezet en verdwijnen de droevige maskers. Een indrukwekkende stoet trekt dan door de straten van Binche terwijl de Gilles gul sinaasappeltjes gooien.
De Blanc-Moussi van Stavelot is een andere bekende figuur. Wie hem met zijn varkensblaas en confetti aan het werk wil zien en de traditie errond wil kennen, moet wachten tot Halfvasten. Dan trekken De Blancs-Moussis hun witte pij aan en zetten zij hun masker met rode puntneus op.

Voile Jeanetten van Aalst

Aalst Carnaval gaat ook terug op een eeuwenoude traditie. De stoet die er zondag trekt, is een optocht met uitsluitend Aalsterse groepen die een humoristische en persoonlijke visie geven op de gebeurtenissen van het voorbije jaar. Politici en vip's krijgen er een veeg uit de pan. Maandag om 15 uur is er de Ajuinenworp en de Aalsterse Gilles dansen dan hun bezemdans. De Voile jeanetten en travesties trekken dinsdagnamiddag door de stad.






Venetië in een sprookjeswereld

Het Carnaval van Venetië is het oudste en levendigste van Europa. En toch bestaat het in zijn huidige vorm nog maar een jaar of twintig. De Vola della Colomba of de 'duivenvlucht' waarbij een acrobaat afdaalt van de klokkentoren op San Marco betekent het begin van een feest dat twaalf dagen en nachten duurt tot Vette Dinsdag of Martedi Grasso. Vanaf het einde van de jaren zeventig verschenen de kleurrijke kostuums met de glans van weleer weer in het straatbeeld. Dankzij de toeristen bloeit het prachtige Venetiaanse carnaval als nooit voorheen. De bekende vermommingen die men er draagt dateren uit de glorietijd van de Commedia dell' Arte, het klassiek Italiaanse volkstoneel: de pierrot met zijn witte pak en de traan in zijn oog, de harlekijn en uiteraard de prachtige versierde maskers.

Am Rosenmontag

Mainz, Keulen, Aken: in Duitsland storten de feestneuzen zich tot Ashermittwoch of Aswoensdag in een feestroes. Prachtige stoeten met duizenden deelnemers trekken door de straten. Voor de zotskap, die zelfs beweert dat hij op Rosenmontag geboren is, is het uiteraard hoogdag op verloren maandag. Je kunt gaan proeven van de Duitse sfeer in Aken of Keulen maar ook in de Oostkantons vind je deze typische ambiance. Kelmis en Eupen steken elkaar de loef af op verloren maandag met stoeten met meer dan honderd prachtige groepen.

Rio in stomende hitte

Suzana Werner, ex-liefje van Ronaldo

Wie liever warme oorden opzoekt om de feestneus op te zetten, kan naar het bloemencarnaval van het zuiderse Nice, naar Tenerife of uiteraard naar Rio de Janeiro (Brazilië). Deze mega-carnavalhappening is alleen maar te vatten in superlatieven en indrukwekkende cijfers. Achttien deelnemende samba-scholen (van vijf tot tienduizend deelnemers per school) betwisten elkaar iedere avond, op de 'Sambadrome' voor honderdduizenden kijkers, de eer van de mooiste groep, de beste uitbeelding. De traditionele Mangeuira Samba School defileert bijvoorbeeld met loodzware praalwagens getrokken en geduwd met mensenkracht, vijfduizend dansers en muzikanten in prachtige plunjes. Bloedmooie meisjes met prachtige hoofddeksels, zijn eerder schaars gekleed maar je moet weten dat de thermometer er in deze periode van het jaar de dertig graden overschrijdt.

Bonte Störm ook onder de kerktoren

Maastricht

Onze Noorderburen hebben duidelijk kaas gegeten van carnaval. Drie dagen lang zetten de feestneuzen er, bijvoorbeeld, Maastricht op stelten. Het straatcarnaval kent hoogdagen en op zondag trekt de Bonte Störm door Wijck en de Maastrichtse binnenstad. Maandag trekt de familieoptocht, op vette dinsdag toeteren de hermenniekes. Maar wie echt carnaval wil vieren maakt liefst geen al te lange reizen. Het plezier, de vrienden en de gezelligheid vind je immers best in je eigen stad, onder de eigen kerktoren.

06-09-2007 om 06:25 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U hebt het vast al gemerkt

  U zal zeker al wel gemerkt hebben dat er hier berichten staan die totaal niets of weinig te maken hebben met carnaval. Het is nu éénmaal zo dat het carnavalgebeuren periodiek is. Daarom is er ook niet altijd nieuws over dit thema. En om de blog draaiende te houden schrijven we dan af en toe eens een ander artikeltje. Zodra de activiteiten gaan beginnen in het carnavalwereldje krijgt u zeker en vast weer meer te lezen over dit thema. Tot zolang zullen we al eens over wat anders schrijven.

Als je deze site bezoekt moet je wel een beetje geduldig zijn. Soms duurd het wel even voor aleer de site geladen is. Dat komt natuurlijk door de vele foto's die erop staan. Dus klik ons niet direct weg wanneer u op bezoek komt, maar neem je tijd zodat de site helemaal kan laden.

Bedankt voor uw aandacht en onze welgemeende groeten.

05-09-2007 om 06:17 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil je er eens een dagje op uit?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als het nog eens een keertje goed weer is kunnen wij je aanraden om eens een bezoekje te gaan brengen aan het attractiepark "Neeltje Jans" in Holland. Het is de moeite waard en uw dag zal zeker gevuld zijn. Bovendien kom je er heel wat te weten over "Het verdronken land". Klik op de afbeelding hiernaast voor meer informatie.

04-09-2007 om 06:16 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloopers

Zet het geluid van deze site uit en bekijk de bloopers. Ze zijn de moeite waard. Veel kijkgenot.

 

03-09-2007 om 16:47 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend

Aan al onze bezoekers een:


toegewenst.
Bezoek ons regelmatig, wij danken u daarvoor!

01-09-2007 om 06:50 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo is dat...

Echt waar...

01-09-2007 om 06:42 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval in Duitsland

Carnaval

carneval, feesten en festivals, ontspannen, duitslandHet Duitse carnaval vindt voornamelijk in steden langs de rijn zoals Keulen en Dusseldorf plaats. Het Carnaval in Keulen geldt als de absolute top wat betreft de carnavalsviering. Het Keulse carnaval is bijna zo oud als de stad zelf. Op de huidige wijze viert men het echter pas sinds 179 jaar. Grieken en Romeinen vereerden Dionysos en Saturnus door vrolijke lentefeesten te houden met 'Wein, Weib und Gesang'. De Germanen vierden de winterzonnewende om de goden te huldigen en de boze winterdemonen te verdrijven. Later namen de Christenen de heidense gebruiken over. De vastentijd voor Pasen werd ingeluid met de vastenavond of het carnaval - carne vale - Lang leve het vlees!

carneval, feesten en festivals, ontspannen, duitslandIn de Middeleeuwen nam de vastenavondblijdschap, de 'Mummerei' (Feest van gemaskerden) vaak drastische vormen aan, zeer tot ongenoegen van de raad en de kerk van de stad. Verboden en verordeningen hielpen weinig, er werd wild en vrolijk feestgevierd. Bij het vrolijke straatcarnaval kwamen in de 18de eeuw nog de zogenaamde 'redoutes' naar Venetiaans voorbeeld, uitgelaten gemaskerde en gekostumeerde ballen, die vooralsnog voorbehouden waren aan de adel en de rijke burgerij. In 1736 werd in Keulen de eerste redoute gehouden in een adellijk huis aan de Neumarkt. Nauwelijks vijftig jaar later werd Keulen door de Franse revolutionaire troepen veroverd.

Toch stond de nieuwe overheid de plaatselijke bevolking toe "de faire son tour", om hun dwaze optochten te houden. De Pruisen, die het kort daarna voor het zeggen hadden, waren strenger, wat de Keulenaren er niet vanaf hield om hun zotte traditie door te zetten. Het carnaval werd geromantiseerd en verburgerlijkt. Er werd orde aangebracht! Met de 'Held Karneval' onze huidige prins, kwam er bovendien een idee bij. In 1823 werd het 'Festordnende Komitee' (Feestcomité) opgericht. Op 10 februari van dat jaar vierde Keulen de eerste Rosenmontagszug (grote carnavalsoptocht op maandag) onder het motto 'Troonsbestijging van de Held Carnaval'.

Van de partij waren de Rote Funken, de vroegere stadsoldaten, die zich ook als gezelschap hadden gevestigd, het Geckenberdchen von den Hillige Knääche un Mägde, Jan von Werth en Keulse 'Bauer' en 'Jungfrau' ter herinnering aan de voormalige vrije rijksstad Keulen. Toen en ook vandaag nog zat er een man in het kostuum van een maagd.

carneval, feesten en festivals, ontspannen, duitslandNa de oprichting van het feestcomité waren de Keulenaren niet meer te houden. Het ene na het andere carnavalsgezelschap ontstond. In 1860 gaat de eerste "spookoptocht" op de avond van carnavalszaterdag van start. Ook na de eeuwwisseling duurde de 'Gründerzeit' (Tijd van grote economische opbloei in Duitsland na 1871) van de dwazen voort. In 1902 werd de eregarde opgericht, om de 'Bauer' en 'Jungfrau' te begeleiden. In 1906 kreeg prins carnaval zijn prinsengarde. Er vestigden zich nog meer gezelschappen. Willi Ostermann met zijn liederen en de originele Grete Fluss maakten het Keulse carnaval tot buiten de stadsgrenzen beroemd.

carneval, feesten en festivals, ontspannen, duitslandDe 'zittingen' met Büttenredner (Houders van een carnavalsspeech in de buut) en liedzangers overbrugden de tijd van de '11de van de 11de', van de officiële opening van de carnavalsperiode tot aan het hoogtepunt op Rosenmontag. Zo is het vandaag nog steeds. Nu zijn het groepen als Bläck Fööss, Höhner en Paveier, het Rumpelstilzchen of de Werbefachmann, die het gezicht van het 'Vijfde Keulse jaargetijde' bepalen. Wereldberoemd is de "Stippeföttchen-Tanz" van de Rote Funken, een persiflage op het noeste soldatenvolk.

Ondertussen zijn er ongeveer 160 carnavalsgezelschappen, streekverenigingen, wijkgemeenschappen, die het "vaderstedelijk" feest in ongeveer 500 zittingen, ballen en optochten vieren. Hoogtepunt van het Carnaval in Keulen is nog altijd de Rosenmontagszug, een gay-carnavalsoptocht

01-09-2007 om 06:22 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet vergeten

Vergeet niet in te schrijven voor onze super spannende :

Ga een paar berichtjes naar beneden en u leest er alles over. Ons Marina heeft daar een artikeltje over geplaatst. Mail gerust als er vragen zijn!

Ieder groep van Maximum 4 personen is welkom!!!!!!

30-08-2007 om 15:53 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twijfel over carnaval
Klik op de afbeelding om de link te volgen

carnaval: er bestaat nogal wat discussie over de herkomst van het woord 'carnaval'. Volgens de enen komt het van het Latijnse 'carne vale' (letterlijk: 'vlees, vaarwel'). Anderen wijzen op de Latijnse term 'carrus navalis' (letterlijk: 'scheepskar'), waarbij verwezen wordt naar het narrenschip of naar de intocht van de vruchtbaarheidsgoden?
Meest waarschijnlijk is dat de term uit het Italiaans of neo-Latijn komt: 'carne lavare' of 'carnem levare', het 'wegnemen van vlees'. Waarbij uitgedrukt wordt dat het gedaan is met vlees eten zolang de vasten duurt. Wat ook weer niet helemaal lekker zit, want toen het woord ontstond, at de gewone mens nauwelijks vlees.
Het enige wat zeker is, is dat het woord pas in de 17de eeuw in onze taal opdook. En dat 'vastenavond' of 'vastelavond' eigenlijk mooier klinkt.

de bisschop: in later tijden wordt bij de vastenavondfeesten een gelijkaardige omgekeerde koning verkozen. In de middeleeuwen soms zelfs een terdoodveroordeelde, die dan enkele dagen de plak mag zwaaien. En nadien alsnog terechtgesteld wordt. Of geofferd, zo u wil.
Ook nu nog kiest de stad of gemeente een alternatieve 'burgemeester', de prins carnaval. Al wordt die tegenwoordig niet meer na de festiviteiten geofferd.

alaaf: de alaaf-groet getuigt ook weer van gezonde anarchie. Het naar de linkerslaap brengen van de toppen van de gestrekte rechterhand is een parodie op de militaire groet. Dat de uitroep 'alaaf' uit het Duitse Rijnland komt is dus niet verwonderlijk: de eenmalige Pruisen stonden bekend om hun militarisme. Dansmariekes - nog zo'n Rijnlands carnavalsgebruik - herinneren in hun uniformpjes nogal aan het Pruisische soldatengebeuren. Achter de letterlijke betekenis van 'alaaf' moet niet meer gezocht worden dan een krom 'hallo', op z'n Rijnlands. Ter info: in het jiddisch (de Duitsachtige taal van Centraal-Europese joden) betekent 'alaaf': 'de eerste'. In het Israelische leger heet de opperbevelhebber de 'aluv'.

30-08-2007 om 15:44 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je mag zijn...

Een gedichtje om even bij stil te staan....

30-08-2007 om 15:31 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar

Doordenkertje

29-08-2007 om 06:02 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz jij graag???
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ben je een quizfanaat en kan je medekandidaten vinden, schrijf je dan in voor onze QUIZ. Lees het hieronderstaande artikeltje en vraag ons, indien nodig, om meer inlichtingen. Het maakt niet uit vanwaar je komt, wie je bent of wat dan ook. Gewoon meedoen!  Wij hopen vele deelnemers te mogen inschrijven en u ook te mogen verwelkomen.  Tot dan. Groetjes.

28-08-2007 om 16:44 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwis
September naderd met rasse schreden en de vakantie is voorbij
iedereen terug aan het werk en de jeugd naar school
maar sepember maand is voor ons de kwis maand en dan houden we onze jaarlijkse kwisavond waar iedereen welkom is en daarom langs deze weg nodigen we  iedereen uit die graag kwissen om deel te nemen.
Onze kwismaster is al volop bezig met de voorbereiding en om de kwisvragen op te stellen ,
waar heel veel werk in zit dat kan ik jullie wel verzekeren
dus mensen voel jullie zich geroepen om een avondje te kwissen kom dan maar gerust af .
en je kan je dan inschrijven door bijgvoegde formulier in te vullen .
hopelijk tot op de kwisavond.


Secretaris : Van de Vyver Marina
                  Dorpstraat 82 
                  9130 Kiedrecht


Betrefd : UITNODIGING 4 DE KWIS TVV.DE NIEUWE RAAD VAN ELF DE KLINGE

Geachte ,
Hierbij nodigen wij jullie uit  op onze jaarlijkse kwis
Onze kwis gaat door :           
                                 
                                          Op vrijdag 21 septeber 2007
                                      In de polyvalentezaal "De klingenaar "
                                                     De klinge 
                                                 om stipt 20.00 uur

De prijs bedraagd €10 per ploeg .
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Opgelet !!!!!!!!!!!!!!!!!! Een ploeg bestaat max. vier personen


Uiterlijke inschrijvingsdatum 15 september 2007 via onderstaande inschrijvingsformulier

______________________________________________________________________________
De Nieuwe Raad Van elf De Klinge

Inschrijvingsformulier Kwisavond 21 september 2007


Groepsnaam........................................................................................................................................
Aantal deelnemers.............................................................................................................................



Naam en Voornaam .........................................................................................................................
Straat en nummer..............................................................................................................................
Postcode en gemeente ......................................................................................................................
Telefoon en /of gsmnr .......................................................................................................................
E-mailadres.......................................................................................................................................

Betaling € 10 per ploeg

                         0   Contant bij Van de Vyver Marina Dorpsstraat 82     9130 Kieldrecht
                         0   Via de bank KBC 733 - 0427475 - 26
                         0   Via E-mail: n.r.v.e.deklinge@hotmail.com


                                                                      Hantekening groepsverantwoordelijke




  

26-08-2007 om 11:28 geschreven door Marina

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cartoon
Een cartoontje erbij kan soms ook eens een keertje leuk zijn.

25-08-2007 om 08:13 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig weekend
Wij wensen jullie een zeer aangenaam en zonnig weekend! Profiteer nog een beetje van het mooie weer dat we deze dagen gaan krijgen. Groetjes.

25-08-2007 om 06:10 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIP

Als je dit weekend niet weet wat gedaan! Wel, dan is het misschien eens een goed idee om naar de bloemencorsa te gaan kijken in Blankenberge. Dat is zo eens iets anders dan carnaval. Wees zeker, het is de moeite waard. Op 26 augustus 2007 gaat dit festijn van start.

23-08-2007 om 05:43 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om maar iets te schrijven...

Heb je van je leven....



Houdt het rein, dat vind iedereen fijn!

22-08-2007 om 17:06 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijk bericht
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De carnavalsvereniging "De Nieuwe Raad van Elf - De Klinge" zoekt nog steeds mensen die actief willen lid worden van onze carnavalgroep (bestuur). Mensen die iniatief kunnen en willen nemen, zijn altijd van harte welkom. Het is een voordeel wanneer u in de streek van De Klinge of omgeving woont. Wie interesse heeft mag ons altijd e-mailen. Ons adres staat aan de rechterkant van deze site in de marge. Schrijf ons gerust voor meer inlichtingen.

21-08-2007 om 16:48 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo mensen
Voorlopig is er geen nieuws meer. Maar niet getreurd, zodra we wat weten leest u het hier. Dus kom regelmatig eens piepen he. Groetjes van het hele carnaval team.

20-08-2007 om 16:57 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)



Welkom op het blog van de nieuwe raad van elf De Klinge. Veel leesgenot op onze blog!
Foto

Gastenboek
  • Signal Carnaval Online krant voor Carnavalisten
  • Groetjes van Clara en Silvain
  • kiekeboe
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Vriendelijke groetjes uit Tessenderlo.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    e-mailen kan naar: n.r.v.e.deklinge@hotmail.com


    Archief per maand
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007

    Het weer


    Foto

    Klik op logo voor de weersvoorspellingen


    Foto

    Woon jij in de omgeving De Klinge en ben je een plezant en actief iemand, die ook van knotsgekke carnavaltoestanden houd? Word dan lid van ons bestuur!
    Foto

    Voel jij je geroepen voor deze aanbieding, contacteer ons.
    Foto

    Foto

    U kan steunend lid worden van onze carnavalgroep door een steunkaart te kopen. Voor meer informatie stuurt u ons een e-mail.
    Foto

    Foto

    Geen oneerlijke praktijken, geen eigen belang, maar eerlijke praktijken ten voordele van onze carnavalvereniging
    Foto

    Foto

    Telenet-tv? Klik op onderstaand logo.
    Foto

    Foto

    Klik op button


    Foto

    Foto

    Foto


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!