Ik ben De Warre
Ik ben een man en woon in Boechout-Vremde (Belgie) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 20/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Oude ambachten, folklore, oude gereedschappen.
De Warre is gestart in 1989 met folklore en ambachtmarkten te bezoeken,trachte een steentje bij te dragen met zijn orgeltje. Later is daarbij gekomen namiddagen voor ouderen " een beetje nostalgie " en even uit de 21 ste eeuw stappen en mijmeren uit vervl
Folklore en nostalgie
De Warre draaiorgelman met orgel Benjamin en aapje Pipo
29-04-2011
Heemkundige kring Eugeen Goeyvaerts VZW
Op zondag 19 juni 2011 viert de heemkundige kring Eugeen Goeyvaerts vzw zijn 35 jaar bestaan. De heemkundige kring heeft een plechtigheid voorzien in " Orangerie gemeentepark Lint". De talrijke leden, ereleden en genodigden krijgen de primeur van de inhuldiging van het nieuw openlucht-pomphuis en de onthulling aan de landbouwloods van de ingewerkte arduinen portiek van de vroegere schuurpoort van de Schranshoeve met zijn gedateerde steen uit 1767. Een gift uit 2003 van de vastgoedbank Promocon.
De Warre met zijn orgel Benjamin mogen aanwezig zijn om het geheel op te vrolijken.
voor info: www.heemkringlint.net
25-04-2011
feest te Beerse
30 jaar De Boerkes van Beerse
We zijn allemaalin Beerse weer tesamen
We zijn allemaal in Beerse ginviteerrd
En t is niet om te werken, maar t is om te feesten
Dan weet gal op voorhand dan er niemand mankeert
Ge ziet al het volk aan het duivenlokaal staan dringen
Ze drinken opde twee dat hier jubileert
Den Ad en Marcel die worden aanhoudend
Door de vrouwen gekust en gefeliciteerd.
Ik zou hunne levensloop willen vertellen
Maar die van den Ad das corvee
Daar kunde gemakkelijk nen boek over schrijven,
Van vroeger, toen hij de markt nog niet dee.
De Marcel die dacht, die Ad das ne kloeke
Die zag hem, en dacht dat wordt mijne maat
Die kan ik gebruiken, mij overal naar toe te rijden
De vriendschap was snel aangepraat.
Ze gingen tesamen met hun muziek de markten afschuimen
De zaken marcheerden, ze kenden beide hunne stiel
Want den Ad kan alles, zingen,orgeldraaien en verkopen
De Marcel doet mee met de grote trommel in zijne boerenkiel
Wat ik vertel is al 30 jaar geleden
Ze zijn al lang binnen dat weet allemaal
is voor hun plezier dat De Boerkes van Beerse gaan spelen
Ze kunnen goed leven van hun kapitaal
We wensen hun nog veel gelukkige jaren
Dat is echtgemeend, het is gene cliché
Veelgenieten, ambiance en muziek maken.
En over 10 jaar weer opnieuw jubilee
De Warre
17-04-2011
Lente in Residentie Geurts Te Wemmel
Blije gezichten, opgewekte mensen een drukte van belang in de Prins Boudewijnstraat te Wemmel. In het prachtige park van residentie Geurts vzw te Wemmel had de 1 ste brocantmarkt plaats onder een stralend lente zonnetje. Het gemeentebestuur nam dit initiatief voor één van de activiteiten van april 2011, de bewoners kregen een gratis standje, een PRACHTIG initiatief. Meer dan 50 standjes met allerlei snuisterijen en brocant. de bewoners van de residentie lieten allen zich van hun vrolijkste kant zien en dat ze nog konden verkopen als voorheen. De Warre mocht het muzikaal steentje bijdragen met zijn orgel Benjamin, accordeon-matic en tante Stans. De kleintjes vergezeld van ouders of grootouders vonden het fijn om aan het orgel te draaien met de aangepaste hoed. Gemeentebestuur van Wemmel, bewoners van residentie Geurts Bedankt voor de gezellige namiddag en hopelijhk tot een volgende maal. De warre
07-03-2011
De lente komt in 't land
Na een lange, koude winter met veel sneeuw komt de lente in 't zicht. Als ik buiten ben hoor ik de vogeltjes zingen, enkele beginnen aan hun paringsrituelen, nog andere reeds met nest dragen. Zo ook bij de draaiorgelman. Tijdens de "winterslaap" worden nieuwe boeken gekapt, de draaiorgelboeken nagekeken op sleet, scheurtjes indien nodig hersteld. Bij het begin van de lente wordt ook de nieuwe agenda aangevuld met de vertrouwde markten, jaarmarkten, festivals, braderie enz....
Mag ik hopen op mooi en droog weer in 2011 voor ALLE organiserende verenigingen, dan wordt hun vrijwillig werk beloont, komt er veel publiek naar hun evenement, is iedereen goed geluimd de sfeer opperbest.
Tot ziens op één van onze volgende optredens ( zie agenda).
Vriendelijke groetjes,
De Warre, tante Stans en Pipo
15-11-2010
Olen jaarmarkt 2010
Nog lang zal zondag 14 november 2010 in ons geheugen gegrift staan na de water overlast van de voorbije dagen, de storm en de overstromingen in gans het land, de ergste sinds de voorbije 50 jaar.
Toch het leven gaat verder ook zo Olen jaarmarkt een jaarmarkt die zijn ontstaan kende 11/11/1801 DUS een jaarmarkt met geschiedenis en traditie. Ook NU ondanks de VELE regen en wind waren de vaste kramen en bezoekers aanwezig. De spiegeltent op het dorpsplein is een vertrouwd beeld sinds jaren.
Het feest kan beginnen met de folklore gilden uit naburige dorpen, de dansmariekes uit Olen, Sus Cavo met zijn lepelbasser, de Geelse Troubadours, De Warre met zijn draaiorgel Benjamin enz, allen trotseerden het slechte weer om op deze markt aanwezig te zijn het is bijna een "klasieker". Ook de kindermarkt met verkiezing van princes 2010-2011 was een succes, met dank aan de oudercomite's.
Ja ik heb zelfs de Sint gezien op de kiosk met de kindjes bij hem. Dank zij de VELE vrijwilligers, de steun van het gemeentebestuur van Olen en ALLE bezoekers is de jaarmarkt van Olen een feest. Dat de jaarmarkt van Olen nog lang mogen bestaan, tot volgend jaar.
21-10-2010
Ontstaan draaiorgels en enkele namen van pioniers van draaiorgels
Een beetje geschiedenis over draaiorgel, enkele belangrijke namen.
Draaiorgel is een automatisch spelend muziekinstrument dat via wind van de blaasbalg naar de orgelpijp gaat en zo een muzieknoot brengt. Draaiorgels kunnen buiten de orgelpijpen ook aangevuld worden met andere instrumenten vb; slagwerk, accordeon, xylofoon, saxofoon enz. Alle instrumenten worden voorzien van lucht uit de blaasbalg om hun muziek te brengen.
De voorlopers van de automatische muziekinstrumenten zijn de muziekdozen.
Aan het hof van Louis de XIV in het 18 de eeuwse Versailles waren de eerste speciale muziekdozen te horen. Het waren kleine doosjes die voorzien waren van een cilinder met metalen stiftjes en korte melodieën konden voortbrengen. Dit was de voorloper van de later komende cilinderorgels, ze werden groter en al of niet op wielen gebouwd. De metalenstiftjes werden aangevuld door metalen bruggetjes. Ook hier was de muziek vrij beperkt in lengte ( cilinder omtrek). Voor een nieuwe melodie moest men een nieuwe cilinder maken.
+/- 1892 kon men via gaatjes in orgelboek karton de orgelpijpen op commando hun toon laten horen. Papierenrollen met gaatjes was iets later. We kennen de papieren rollen met gaatjes van de automatisch spelende piano ( pianola) en zelfs zelfspelende accordeon met papieren-rol-muziek.
Frankrijk en Duitsland kenden begin 20ste eeuw een enorme bloei voor orgelbouw, in sommige gevallen ook door ambachtslieden uit Italië. Ook in Vlaanderen was men bij de les, hier bij ons kenden wij gerenommeerde orgelbouwers.
.
- Ludovico Gavioli ( 1786-1875) afkomstig uit Modena Italië hield zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen en verbeteren van automatisch spelende muziekinstrumenten waaronder voorloper buikorgeltje. Gavioli & Cie één van de oudste orgelfabrieken in Frankrijk.
- De Fam Limonaire kwam oorspronkelijk uit Baskenland. Camile en Eugéne Limonaire werkten onder de naam Gebr Limonaire, maakten voornamelijk kermisattracties.. Rond 1900 begonnen zij zelf orgels te bouwen. Rond 1912 namen deze de firma Gavioli over.
- Firma Foucher - Gasparini gesticht in 1865 vooral gekend van de straatorgels met krulfronten.
- Carl Frei en daarna Carl Frei Jr ( 1884 - 1967) gewaardeerde orgelbouwers, arrangeurs, componisten. Via Waldkirch naar België daarna Breda Nederland en eindelijk terug Waldkirch in Baden
- Louis Hooghuys begon in 1880 te Geraardsbergen met de bouw van orgels, specialiteit kermisorgels.
- Mortier begon +/- 1900 met de exploitatie van danszaal met orgel Gavioli werd in 1906 alleen verdeler voor Gavioli en begon ook zelf met orgelbouw.
- Joseph Bursens Hoboken begon in 1908 als stichter met orgelbouw, sinds 1928 onder de naam ARBURO.
- Alois Decap stichte in 1902 orgels Gebr Decap te Antwerpen
- Frans Decap één van de zonen van Alois Decap starte in 1930 een eigen zaak te Herentals met specialiteit dansorgels.
26-09-2010
Buurtfeest Lange Kroonstraat
De Warre was te gast op het buurtfeest van de Lange Kroonstraat te Boechout samen met zijn draaiorgel Benjamin, tante Stans en aapje Pipo. Volgens getuige was het de eerste maal in 6 jaar dat er wat regen viel tijdens de feesten. Al bij al mochten we niet klagen, een buitje tussendoor maar toch ook een aangenaam najaars zonnetje. Ik stond mijn ogen uit de kasten te kijken naar de voorstelling van het kindercirkus, wat die kinderen allemaal ten beste gaven, evenwicht op de ton, diablo ( ging soms meer dan 8m de lucht in), op de éénwieler, jongleren met ballen enz... Echt geweldig wat ik daar zag van kleine en jonge kinderen. De jongeren ( jeugd) van de Lange Kroonstraat hielden zich bezig met de kleintjes om deze ook een leuke dag te bezorgen zowel met grimeren als volksspelen. Bij deze wil ik toch ook mijn dank betuigen aan ALLE vrijwilligers die dit tot een waarlijk feest hebben gemaakt met alles erop en eraan.
08-09-2010
Ambachtenmarkt te Schepdaal
Schepdaal Feest!
Het derde weekend van september is het drie dagen feest in Schepdaal met " Schepdaal Feest". Dit jaar valt de ambachtenmarkt samen met de 84 ste jaarmarkt ( de grootste in het Pajottenland?), De organisatoren hebben er ALLES aan gedaan om zowel de marktkramers voor de jaarmarkt als de ambachtslieden voor de ambachtenmarkt op een hoffelijke, vriendelijke, kameraadschappelijke manier te verwelkomen en hen te begeleiden naar de juiste standplaats Het organisatie team mag fier zijn op wat ze hebben bereikt. Ze hebben ook niet stil gezeten de voorbije winter want hebben een heus Schepdaal lied gemaakt " Schepdaal staat in brand" figuurlijk dan wel, maar tijdens de feesten moest er toch geblust ( bier) worden. De ambachtenmarkt bracht ons terug in de tijd van een verder verleden met mandenvlechter, wol spinnen, pottenbakker, ambachtelijk perlagewerk, hoefsmid enz.. Folkloregroep "De Lichtaartse Kloppers" die het harde leven van de boeren- stiel uitbeelden. Met de dorsvlegel klopten zij de graankorrels los van de stroharen op het ritme van een vertrekkende oude stoomtrein of een wals, de parade was zelfs met ACHT vlegeldorsers samen. Onnodig U te vertellen dat VELE bezoekers met open mond stonden te staren en genieten van deze groep, samen met hun strovlechters oogsten zij dan ook grote bijval bij het publiek. De Warre met zijn orgel Benjamin, zijn aapje pipo en tante Stans mochten meefeesten, de kinderen konden draaien aan het orgel met een passende hoed. Er was plezier voor jong en oud. Volgend jaar terug??
03-09-2010
Ambachtenmarkt Axel NL
.DE Oude Ambachtenmarkt in Axel is op zaterdag 11 September gehouden
Jaarlijks wordt er op de tweede zaterdag van September tijdens de Monumentendag de Oude Ambachtenmarkt in Axel gehouden.
De deelnemers van de oude ambachten die uit alle windstreken komen, zowel uit Belgie als uit Nederland geven een demonstratie en beantwoorden al u vragen,er komen ondermeer de volgende deelnemers zoals, palingroken,smederij,stoelenbiezer,mandenvlechter,
babbelaars bakken, koperslager, houtsnijder, klompenmaker, artisinale kaarsen, en nog vele andere
Een bezoek aan de Axelse markt is de moeite waard om dat allemaal te zien.
. De straatmuzikanten mogen ook niet ontbreken deze waren in vervlogen tijden graag geziene gasten in het dorp tijdens de jaarlijkse kermissen, bruiloften enz.. De orgeldraaiers, de lierspeler, de "lepelbasser speler" ( voorloper van accordeon) allen brachten zij afwisseling en plezier in het harde leven van toen. De Warre, met zijn orgel Benjamin, tante Stans en Pipo de aapjes waren ook van de partij. Het was genieten in Zeeuwsvlaanderen, de molenwieken bleven maar zwieren, op terrassen zat met te genieten van een glaasje in de warme na-jaars-zon.
03-08-2010
Volkorenmet 2010 Lichtaart
Afgelolopen week-end was het weer feesten te Lichtaart tijdens de Volkorenmet. De Volkorenmet is ook een oogstfeest. Het verhaal van graan, de dorsvlegel, dorskasten, oude motoren en tractoren enz... De Lichtaartse Kloppers zijn gekend voor deze organisatie van hun "folklore en ambachtenmarkt". Meer dan 130 standjes en kraampjes met : smid, klompenmaker, mandenmaker, instrumentenmaker, sigarenmaker, kunstschilders enz..... Lichtaart gonsde van activiteit en bedrijvigheid, mensen met leuke hobby's, demonstreerde op kunstzinnige wijze. Men zag met eigen ogen, Liersekant op raam, ambachtelijk perlagewerk, bloemschikken, volkstuin - liefhebbers, natuurliefhebbers, popppenmakers enz.... Men kon er filosoferen over de dingen des levens met volksfiguren en wereldburgers dat terwijl de deuntjes klonken uit de "tienbasser" van "De Sus", Ad en Marcel van De Boerkes, natuurlijk ontbrak ook "De Warre met zijn orgel Benjamin" niet op de afspraak en zovele andere. Op het podium kon men allerlei dans en zanggroepen aan het werk zien allen op een vrolijke volkse manier. Deze markt schetst een beeld van hoe bedrijvig, gastvrij en vrolijk een dorp ooit was. Bedankt voor Uw gastvrijheid en PROFICIAT voor ALLE medewerkers van " De Lichtaartse Kloppers".
26-07-2010
De Warre Beste Senior orgeldraaier 2010
Vooreerst wil ik Pieter Van Puyvelde van harte geluk wensen met het behalen van de titel Kampioen van België 2010.
Graag wil ik ook de organisatie van dit open Belgisch kampioenschap feliciteren, de stad Dendermonde, dienst toerisme en medewerkers, MechaMusica vzw en zijn vrijwilligers.
Het weer zat mee zelfs UISTEKEND, zon, af en toe een wolkje, zomerse temperaturen ondanks de weersvoorspellingen. Er waren duizende bezoekers voor dit "Open Belgisch Kampioenschap orgeldraaien "te Dendermonde
Het talrijke publiek kon genieten van de vele mooie orgels, de orgeldeuntjes en de fijn geklede orgelmannen en orgelvrouwen. Een succes over gans de lijn.
De Warre met zijn orgel Benjamin viel ook in de prijzen:
"Beste senior orgeldraaier 2010" beker geschonken door Minister Daerden
12-07-2010
Pi(c)k je plekje Lokeren
Op de Vlaamse feestdag organiseerde "Lokeren fel naturel "een groot picknickfeest. Per fiets en met picknick bezocht men de nieuwe picknickplaatsen met de picknickbanken.
Er was veel rand animatie van miniconcert, oude volksspelen, circusshow om deze nieuwe plekjes feestelijk in gebruik te nemen.
Picknickplek Bergendries ( Grijzebosplein), op deze picknickplek ligt onder de bomen een petanqueveldje. Onder de deskundige leiding van Petanque Club Lokeren leerde de bezoekers de eerste trukken van het petanquespel met een minitornooitje. De Warre met zijn orgel Benjamin en tante Stans zorgde voor de muziek tijdens het spel.
28-06-2010
Vis en folklore week-end Mariekerke 2010
Afgelopen week-end 26 en 27 juni 2010 werdt het aloude vissersdop Mariekerke overspoeld door een massa kijklustigen. Duizenden en duizenden bezoekers uit gans Vlaanderen en ook van over de grens kwamen afgezakt voor het " Vis & Folklorefestival. Gastronomisch is dit waar eetfestijn bijna met NIETS te vergelijken. Aan de vele eetkraampjes kan men terecht voor ware visdelicatessen, van paling, haring, scholfilet, vissoep, oesters gebakken mosselen enz....
De organisatoren hadden het getroffen met het weer een zon overgoten festival met momenten onder een bloedhete zon. De ambachtenmarkt met een grote schare aan verscheidenheid, muziekgroepen en draaiorgelspelers met o.a; De Warre met Benjamin en tante Stans brachten hun beste deuntjes voor de duizenden bezoekers.
Op de gekende vismijn werdt meer dan 1000 kg vis verkocht op de aloude wijze; met afslag en in oude Belgische franken.
Proficiat voor de organisatoren en hun team, dat dit nog vele jaren mag herhaald worden.
23-06-2010
Voor welke gelegenheden een draaiorgel vragen?
De Warre met zijn draaiorgel Benjamin zijn maar wat graag geziene gasten op de talrijke folklore en ambachtmarkten zowel in België als in Nederland.
Met zijn voorspellingen, ludieke JUISTE weersvoorspellingen en komische toverkunsten.
Zijn pop tante Stans is de lieveling van vele kinderen, ook de kinderen kunnen draaien aan het orgel met aangepaste leuke hoed. Tijdens optredens in rust en verzorgingshuizen brengen zij wat ambiance in het leven van deze bewoners. Voor verjaardagen, op pensioenstelling, zomerfeesten, schoolfeesten, zilveren -gouden en diamanten bruiloften hebben zij een aangepast programma.
Immers, het draaiorgeltje is de voorloper van de radio, grammofoon en hedendaagse CD! De Warre laat u graag de techniek van deze muzikale wondertjes zien en legt u uit hoe een draaiorgel nu precies werkt.
Uitermate geschikt voor schoolprojecten!
07-06-2010
Feesten in Emmadorp
Emmadorp feest.
Emmadorp gehucht van Nieuw Namen telt nog slechtséén huiskamer café
In het Verdronken landgelegen in de Koninginnestraat 21.
CaféHet Verdronken Land met Gina Poppe als waardin heropende 9 februari 2010.
Het café is mede door haar echtgenoot Ronald in zijn oude glorie hersteld.
Het café is maar goed gekend bij fietsers in de polders, wandelaars en excursiegangers van het Verdronkenland van Saeftingen waar ze zich komen laven na de inspanning.
Men kan in het café ook terecht voor een ouderwetse straffe maaltijd.
Als men naar een huiskamercafé komt gebeurt alles rustig, men neemt tijd.
Gina had voor het eerste weekend van juni een feest driedaagse in mekaar gedraaid.
Met vrijdagavond plechtige opening met muziek en dans in de tent, zondag brocantmarkt, met vele kraampjes, schaapscheerders, poldertochten enz.
De Warre met zijn draaiorgel Benjamin en tante Stans waren ook van de partij, zondag was dan een plechtige Eucharistievierting met wijding van het Verdronkenland van Saeftingen en zijn gidsen, oude ambachten en verschillende bioteelt.
EEN FEESTWEEKEND OM VAN TE SNOEPEN.
Bedankt Gina en haar team voor dit prachtig feest voor herhaling vatbaar wij noteren éérste weekend van juni 2011 voor een vervolg?
12-05-2010
Het weer zit niet mee!!
De eerste folklore en ambachtmarken zijn reeds achter de rug van 2010. Het weer is een GROTE spelbreker voor de organisatoren, natuurlijk ook voor de deelnemers. Water is een Grote vijand van de orgelboeken, pijpen, mekaniek hout en schilderwerk. Ook de bezoekers blijven weg bij dit " winterweer" vanaf Pasen 2010. Voor de VELE vrijwilligers met hun maanden voorbereiding van ambachtmarkt om een traditie verder te zetten is dit een tegenslag van jewelste ook financieel voor deze verenigingen. Laten we hopen dat de volgende dagen beter, droger en warmer worden en dat ieder bezoeker kan genieten van muziek en beelden uit vervlogen tijden. Hoe zegt men dit ook weer? " Niets kan blijven duren"
30-03-2010
Benjamin in een
Wanneer men een hobby heeft over folklore en nostalgie is het soms ZEER lang zoeken naar een passend atribuut om een " old - timer" draaiorgel "Benjamin" kompleet te maken. Nu is het zover "Benjamin" het draaiorgeltje van "De Warre" heeft een "nieuw kleedje", een passend frontje. "Tante Stans" was als eerste bereid om mee op de foto te gaan, en fier dat ze was.
05-01-2010
Wat is schellak en waarvoor te gebruiken???
Hoe draaiorgelboeken beschermen?
Zoals iedereen wel weet zijn draaiorgelboeken gemaakt van boek karton. Om deze tegen slijtage te beschermen worden ze met Schellak bestreken.
Wat is Schellak??
Schellak is een thermoplastisch materiaal, wat wil zeggen dat het zacht wordt bij verwarming. In gesmolten toestand kan schellak vermengd worden met een vulmateriaal (zoals houtpoeder of een minerale vulstof) en onder invloed van druk en temperatuur in een vorm geperst worden.
De grondstof wordt gewonnen als het harsachtige afscheidingsproduct van de kleine lakschildluis (Coccus lacca of de commercieel gekweekte soort Laccifer lacca), een boomluis die voornamelijk voorkomt op diverse boomsoorten in India en omringende landen. De schellak wordt van de boomtakken geschraapt en gedroogd. Eventueel wordt het gefilterd door het te verwarmen en door een doek van bijvoorbeeld jute te laten lekken. Het wordt verhandeld in tabletten of schilfers in verscheidene kleurgradaties van blond (gezuiverd) tot donker. Bij verwerking is het op zich niet giftig, maar de alcohol waarin het opgelost wordt, kan dat wel zijn.
19-12-2009
Waar hoor en zie ik nog dansorgels in België ?
Waar hoor en zie ik nog dansorgels in België ? ( inventaris 2005)
...in de jaren 20, een man, Willem Klessens genoemd, die zijn streekrondreisde met zijn tent van hout, zeildoek en geslepen glas.
Zijn zoon, Gust Klessens, nam de zaak over.
Meer dan 50 jaar lang, was hij met zijn danstenten het vertrouwde amusement op de dorpskermissen.. Zo kreeg hij de naam van de "Danstentenkoning.
De geschiedenis van spiegeltent Classic.
De familietraditie werd voortgezet! Op zekere leeftijd heeft Gust Klessens zijn spiegeltenten overgedragen aan zijn zonen Willy en Rick. Doch de goei tent, met eiken interieur en vervaardigd door zijn vader in de jaren 20,daar wilde hij geen afstand van nemen. Doch bij uitzondering werd de
heilige koe één keertje opgebouwd voor een kermis in Hoeileden.
Vandalen (?) hebben de goei tent toen in brand gestoken
Dit is nog steeds voor de Familie Klessens, als was er een familielid overleden .
Zonder spiegeltent kon Pa Klessens niet leven!En daarom begon hij op 70- jarige leeftijd nog aan het bouwen van een NIEUWE SPIEGELTENT.
Zeven jaar lang hebben Pa en Ma gewerkt aan hun levenswerk. Februari 97 werd hun gouden bruiloft gevierd in hun spiegeltent.
En ondertussen waren er alweer vijf jaren verstreken, stond de Spiegeltent met Decap orgel
De Kempenaar zomaar opgebouwd in hun achtertuin. Maar wel te verstaan weer, regen & wind doen geen goed, daarom wilde Pa zijn tentje zo graag binnenzetten. Vandaar de verhuis naar Rijkevorsel, en een droom werd werkelijkheid 21 april 2002.
Op z'n 83ste was Pa nog steeds onze DJ, speelde hij z'n,favoriete orgelnummers en liet ons allen mee genieten van z'n danskunsten .
Na een kortstondige ziekte is hij overleden op 6 mei 2004. ..
...en zoals hij het graag wilde, zal de familietraditie worden voortgezet.
Open op donderdag en zondag van 13 tot 17.30u & op afspraak