Insectenvlees is de toekomst
Supermarkten hebben over tien jaar
insectenvlees in de schappen liggen. Consumenten smullen dan volop van
meelwormen, sprinkhanen en andere kleine beestjes waarvan nu vrijwel
iedereen nog gruwelt.
Nu al verkrijgbaar Dat
voorspellen entomologen van de Wageningen Universiteit in De Telegraaf.
Volgens hoogleraar Arnold van Huis zou het in feite mogelijk zijn om al
volgend jaar insecten als voedsel in de supermarkten te leggen. "Ze
zijn nu al verkrijgbaar. In Nederland hebben drie bedrijven, die
insecten als voer aan dierentuinen leveren, zich verenigd. Ze hebben
sinds een jaar een aparte productielijn van insecten die door mensen
kunnen worden gegeten."
Tussen de oren Volgens
de hoogleraar moet echter eerst de knop om bij de consument. "Dat
mensen geen insecten willen eten, zit tussen de oren. Maar dat gaat wel
veranderen. Veel mensen moesten ook leren om garnalen en slakken te
eten."
Van Huis wijst erop dat tachtig procent van de
wereldbevolking nu al insecten eet. Wereldwijd staan er 1.400
verschillende insectensoorten op het menu.
Vleesvervanger Volgens
de hoogleraar zullen insecten steeds belangrijker worden als
vleesvervanger. De productie is goedkoper en beter voor het milieu.
Bovendien doet een sprinkhaan op het gebied van voedingswaarde volgens
Van Huis zeker niet onder voor een koe.
|