Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpje Test-Aankoop tegen reclame voor medicijnen

    Filmpje Test-Aankoop tegen reclame voor medicijnen

                        

    Test-Aankoop neemt in een ludiek en fictief reclamespotje de Europese plannen om het verbod op publieksreclame voor geneesmiddelen op voorschrift af te zwakken, op de korrel. De consumentenorganisatie vindt het niet kunnen dat farmaceutische bedrijven alsnog aan publieksreclame zouden kunnen doen onder het mom van 'publieksinformatie'.

    Het spotje laat zien hoe een jonge, lusteloze vrouw met een zogezegde motivatiestoornis dankzij het fictieve geneesmiddel Strivor omgetoverd wordt tot een dynamische en energieke carrièrevrouw in mantelpak. Een semiprofessionele uitleg van een wetenschapper is bedoeld om het spotje een overtuigend elan te geven.

    Verboden
    Test-Aankoop wil met het fictieve reclamespotje aantonen dat geneesmiddelenproducenten zich laten leiden door particuliere belangen en eigen prioriteiten die botsen met objectief informeren. In principe is reclame voor geneesmiddelen op voorschrift verboden, maar volgens Test-Aankoop zijn er tal van voorbeelden die aantonen dat bedrijven veel vindingrijkheid aan de dag leggen om dat verbod te omzeilen. Via zogenaamde 'informatiecampagnes' overdrijven de bedrijven de gevaren van een ziekte of zoomen ze onnodig in op normale probleempjes. De campagne rond de schimmelnagels van enkele jaren geleden is volgens Test-Aankoop een schoolvoorbeeld ervan.

    Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) sluit zich volgens de consumentencampagne aan bij het verzet van Test-Aankoop tegen een versoepeling van de huidige wetgeving. Ook meer controles zijn nodig.

    PerdoFemina
    Dat reclame vooral bedoeld is om de omzet van farmaceutische bedrijven op te drijven, bewijst volgens Test-Aankoop de reclamecampagne van Janssens-Cilag voor het geneesmiddel PerdoFemina. Het geneesmiddel wordt gepromoot als hulpmiddel tegen pijnlijke maandstonden.

    Volgens Test-Aankoop is PerdoFemina niets meer dan de algemene pijnstiller Ibuprofen. "Een gevaarlijke verspilling. Vrouwen lopen het risico een te hoge dosis ibuprofen in te nemen als ze niet weten dat het gaat om twee dezelfde geneesmiddelen."

    Wel toegelaten in VS en Nieuw-Zeeland
    Enkel in de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland is publieksreclame voor geneesmiddelen op voorschrift toegelaten. In Europa rijzen plannen om bedrijven het recht te geven om zich rechtstreeks te richten tot het publiek met zogezegde 'informatie' over voorschriftplichtige geneesmiddelen.

    Test-Aankoop pleit ten slotte ook voor meer middelen voor het Agentschap voor Geneesmiddelen om reclame voor het publiek en voor artsen en apothekers beter te controleren. (belga/bf)

    31-07-2008 om 15:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studenten krijgen 10.000 euro om 90 dagen in bed te liggen

    Studenten krijgen 10.000 euro om 90 dagen in bed te liggen

                             
                                               Heather Archuletta is één van de studenten die meedoet.

    De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa betaalt studenten 10 dollar (6,5 euro) per uur om in bed te liggen. Ze moeten het wel drie maanden volhouden.

    Het experiment kadert in een onderzoek naar langdurig ruimtereizen, bijvoorbeeld naar Mars. Voor het onderzoek is een speciaal bed ontworpen zodat de proefkonijnen liggend kunnen douchen, surfen op het internet en naar het toilet gaan.

    Het onderzoek focust zich eigenlijk niet op die drie maanden in bed, maar hoe de studenten zich gaan voelen in de maand erna, en hoe ze zo snel mogelijk weer in hun normale doen kunnen geraken. (mvl)

    31-07-2008 om 15:12 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rokende matroos veroorzaakt voor 70 miljoen schade

    Rokende matroos veroorzaakt voor 70 miljoen schade

                               
                                                                 
    Een rokende matroos heeft voor 70 miljoen euro schade veroorzaakt aan de USS George Washington, een Amerikaans vliegdekschip. De Amerikaanse marine heeft de kapitein van de mastodont met 5.000 opvarenden ontslagen: hij zou te laks zijn geweest.

    Ravage
    Het vliegdekschip was op weg van Chili naar San Diego toen een matroos een sigaret opstak in de buurt van een grote hoeveelheid olie in de buik van het schip. De boel ontplofte en er ontstond een brand die het compartiment vernielde, maar ook een ware ravage aanrichtte aan de electrische leidingen en de airco van het schip.

    Het duurde 12 uur voor de brand geblusd was. 37 matrozen liepen brandwonden op. (mvl)

    31-07-2008 om 13:14 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man klaagt overheid aan omdat hij niet in telefoonboek staat

    Man klaagt overheid aan omdat hij niet in telefoonboek staat

                                                      
    In China heeft een man de lokale overheid aangeklaagd omdat hij niet is opgenomen in het telefoonboek. Xia had een brief geschreven naar de overheid met de vraag waarom zijn nummer niet terug te vinden is in de telefoongids en vroeg een rechtzetting van de fout.

    Toen hij geen antwoord kreeg op zijn vraag, besloot de man een klacht in te dienen. De overheid schuift de schuld door naar het bedrijf dat de gids heeft opgesteld en zegt niets met de zaak te maken te hebben.

    Xia is daar echter niet mee akkoord, want volgens hem heeft de overheid de taak burgers te informeren. De rechter gaf de man ongelijk, maar toch geeft hij niet op. Xia tekende beroep aan tegen de uitspraak. (adv)

    31-07-2008 om 12:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter beroemde terroriste wordt lingeriemodel

    Dochter beroemde terroriste wordt lingeriemodel

                           
                     
     Patty Hearst werd lid van de guerillagroep die haar ontvoerde en beweerde later dat ze was gehersenspoeld.

    Media-erfgename Patty Hearst werd in de jaren zeventig lid van de guerillagroepering die haar ontvoerde. Het beeld van Hearst met een machinegeweer in haar handen zorgde toen wereldwijd voor controverse. Nu is het echter haar 23-jarige dochter Lydia die hoge ogen gooit. Zij is immers het 'gezicht' geworden van lingeriegigant Myla.

    Supermodel van het jaar
    Lydia werd onlangs uitgeroepen tot supermodel van het jaar. Pas vier jaar geleden begon ze te werken als model en sindsdien heeft ze al gewerkt met gerenomeerde fotografen als Mario Testino en Mark Abrams.

    Ontvoerd
    Moeder Patty werkte zich op een totaal andere manier in de kijker. In 1974, ze was toen negentien, werd de kleindochter van mediamagnaat William Randolph Hearst in haar ouderlijk huis in Californië ontvoerd door de linkse guerillagroep Symbionese Liberation Army (SLA). Haar ontvoerders eisten de vrijlating van enkele leden van deze radicale groep en later eisten ze ook dat de familie Hearst aan alle armen in Californië voor 50 dollar voedsel zou schenken.

    Maandenlang opgesloten in kast
    Er werd aan geen enkele eis voldaan en Patty beweerde later dat ze maandenlang opgesloten zat in een kast. Ze schokte haar familie en de rest van de wereld toen ze uiteindelijk lid werd van de guerillagroep en haar naam veranderde in Tania. De foto van haar, waarop ze een guerilla-uniform draagt en een machinegeweer vasthoudt, zorgde toen voor veel ophef. Ze werd later gearresteerd na een bankoverval die ze samen met andere leden van de SLA pleegde.

    Presidentieel pardon
    Patty beweerde dat ze was gehersenspoeld door de SLA, maar kreeg toch zeven jaar celstraf. President Jimmy Carter verleende haar gratie na twee jaar cel en Bill Clinton schonk haar uiteindelijk het presidentieel pardon.

    Patty Hearst trouwde in 1979 met haar voormalige lijfwacht Bernard Shaw. De twee zijn nog altijd samen en hebben twee volwassen dochters. Patty droomde van een carrière in de film, maar verdient nu de kost als hondenkweekster.

    Bekende familie
    De familie Hearst is een van de bekendste van de VS. William Randolph Hearst bouwde een van de grootste media-imperiums ter wereld uit. Hij werd door Orson Welles karikaturaal voorgesteld in de film 'Citizen Kane'. Patty's vader Randolphs fortuin werd op 1,8 miljard dollar geschat toen hij in 2001 overleed.

    Het luxueuze lingeriemerk Myla werd opgericht in 1999 en is inmiddels meer dan 40 miljoen dollar waard.

    31-07-2008 om 11:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken man gaat tanken op luchthaven

       Dronken man gaat tanken op luchthaven

                             

    Een dronken man wilde tanken en heeft zich een weg gebaand door een luchthaven. Hij probeerde zijn wagen te vullen met brandstof voor vliegtuigen. De politie heeft hem opgepakt.

    "Dom"
    Was Justun Rodebush de dure brandstofprijzen beu en begon hij daarom te drinken of wilde hij gewoon sneller laagvliegen? Feit is dat de twintiger met zijn wagen de luchthaven van Reid-Hillview in San Jose onveilig maakte. Dronken probeerde hij te tanken. "Het was een dwaze daad. Sommigen denken echt dat hun wagen sneller gaat rijden met brandstof voor vliegtuigen maar het omgekeerde is waar. Het maakt de motor gewoon kapot", aldus luchthavenbediende Meide. (vsv)

    31-07-2008 om 11:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte Mechelse vrouw vermist na erotisch spelletje

    Naakte Mechelse vrouw vermist na erotisch spelletje

                               
                                                        
    De politie van Mechelen heeft dinsdagnacht uren gezocht naar een vermiste naakte vrouw. Ze was met haar man de bossen van Walem ingegaan om 'erotisch verstoppertje' te spelen. De vrouw ging zich verstoppen, de man telde tot honderd, ging op zoek... maar kon zijn vrouw niet vinden.

    Na twee uur zoeken besloot hij terug naar huis te rijden. Ook daar trof hij zijn vrouw niet. Hij belde dan maar de Mechelse politie, die meteen de grote middelen inzette, en met man, macht en speurhond de bossen introk. De helikopter stond zelfs op punt om van stal te worden gehaald.

    Pas na een tijd belde de vermiste vrouw zelf op om te zeggen waar ze zich verstopt had: in de bosjes aan een bank. Waar de politie haar ook aantrof. De vrouw had blijkbaar een flinke afstand afgelegd.

    De Mechelse politie wil het echtpaar een boete opleggen, maar echt strafbare feiten heeft het niet gepleegd. (mvl)

    31-07-2008 om 10:52 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

                         "Al in 2010 olietekort"

    Volgens een nieuw rapport zal er al in 2010 een nijpend tekort aan olie zijn. Dat is vijf jaar eerder dan verwacht. In 2030 zullen er dagelijks 16 miljoen vaten olie tekort zijn. De prijs van olie zou ook wel eens snel kunnen doorschieten naar 200 dollar per vat.

    Opnieuw aan het stijgen
    De olieprijs is sinds een paar uur trouwens al flink gestegen nadat was gebleken dat de Amerikaanse benzinevoorraad vorige week scherp is gedaald. Nu staat een vat van 159 liter bijna 126 dollar, een stijging van 3 procent. Volgend jaar rond deze tijd zou dat al 162 dollar zijn.

    Sneller
    Kennisinstituut Clingendael is erg pessimistisch over de ontwikkeling van de oliemarkt. Volgens de experts zal er al in 2010 een nijpend tekort zijn, veel sneller dan gedacht. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) ging er vanuit dat een tekort zich pas in 2015 zou aandienen.

    Problemen
    "Als er niks gebeurt, zal dit tekort de oliemarkt op zijn grondvesten doen schudden", zo valt te lezen in het rapport Oil turbulence in the next decade. "Zelfs als we een heel conservatieve inschatting maken van de ontwikkeling van vraag en aanbod van olie, dan nog zullen de problemen met de aanvoer van olie het hele volgende decennium duren."

    Naar 200 dollar
    Clingendael ziet de prijs van een vat ruwe olie nooit meer onder de 110 dollar zakken. De prijs kan echter ook snel doorschieten naar 200 dollar per vat. Begin april kostte een vat 108 dollar, begin juli 145 dollar. Sindsdien was de prijs aan het dalen.

    OPEC
    De productie van olie kan de vraag namelijk lang niet bijhouden. Volgens het rapport van Clingendael is er in 2030 een productietekort van zo'n 11 tot 16 miljoen olievaten per dag. Volgens de Haagse denktank is dat tekort echter op te lossen als de OPEC, de organisatie van olieproducerende landen, de komende jaren 8 tot 10 miljoen vaten olie extra gaat leveren.

    Reserves
    De olieprijs is sinds een paar uur trouwens al flink gestegen nadat was gebleken dat de Amerikaanse benzinevoorraad vorige week scherp is gedaald. Analisten gepolst door persbureau Reuters verwachtten juist een licht toename van de reserves aan benzine in de Verenigde Staten.

    De VS hadden vorige week 213,6 miljoen vaten benzine op voorraad, meldde het ministerie van Energie. Dat zijn er 3,5 miljoen minder dan een week eerder, waar analisten rekenden op een toename met 200.000 vaten. Oliebedrijven hebben de productie van benzine verlaagd omdat zij een dalende vraag voorzien.

    Hoewel de strategische voorraad ruwe olie van de VS vorige week juist minder sterk afnam dan voorzien, duwde het nieuws de prijs van ruwe olie omhoog. (mvl)

    31-07-2008 om 10:45 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orang-oetan verdrinkt in zoo door domme bezoeker

    Orang-oetan verdrinkt in zoo door domme bezoeker

                                  

    Een orang-oetang in een Hamburgse dierentuin is woensdag verdronken nadat een bezoeker een broodje naar het dier had geworpen. Het brood kwam in de gracht om het apenterrein terecht.

    Het 10-jarige vrouwtje Leila sprong in het water maar verdronk. Gealarmeerd personeel kon nog slechts het lijk van de orang-oetang bergen, aldus een dierenverzorger van Hagenbecks Tierpark.

    De dierentuin overweegt aangifte te doen tegen de bezoeker, van wie de identiteit nog niet bekend is. (anp/mvl)

    31-07-2008 om 10:16 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panty's voor mannen: top of flop?

              Panty's voor mannen: top of flop?

                          
                                                              
    Ook mannen willen panty's dragen, daar zijn ze bij e-mancipate van overtuigd. Meer zelfs, hun mannenpanty's zijn er gekomen op vraag van de cliënten, zeggen ze zelf. De panty's voor mannen werden als 'mantyhose' of 'manty's' gedoopt. Hoe je ze draagt? Onder je (korte) broek natuurlijk!

    Het verschil met de gewone panty's is een handige opening 'vooraan', grotere voeten, een bredere omtrek en een dikker, mannelijker patroon. Wat niet verandert, is het feit dat panty's de lijn van de benen volgen en ze spannen.

    De manty's worden uitgebracht in verschillende versies en materialen. Mannen kunnen kiezen uit 'satijn', 'opaque', 'doorzichtig' of een patroon en versies met of zonder voet, volledige of knielengte. Voor elke man wat wils, blijkbaar. (edp)

    30-07-2008 om 21:17 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penisprothese breekt tijdens ruige vrijpartij

    Penisprothese breekt tijdens ruige vrijpartij

                                                             
    Een spijtig ongeval heeft op een pijnlijke wijze een einde gemaakt aan een relatie. Grigory Toporov had zich een penisprothese laten aannaaien. De dokters hadden hem nog zo beloofd dat hij zijn vrouw eindelijk zou kunnen bevredigen. Zou want het verlengstuk brak tijdens een hevige vrijpartij.

    En een ongeluk komt nooit alleen. "Ik beloofde haar dat ik meteen een nieuw verlengstuk zou aanschaffen maar het hoeft niet meer. Ze is mijn slechte bedprestaties beu en wil scheiden," aldus Toporov. (vsv)

    30-07-2008 om 20:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trendy: onzichtbare tattoo

                 Trendy: onzichtbare tattoo

                     
         
    Een tattoo dat enkel onder uv-licht zichtbaar wordt, het lijkt de nieuwste tattoo-trend in Amerika. De tekeningen zijn in het daglicht nauwelijks te aanschouwen, maar geven hun geheimen prijs onder ultraviolet licht.


    Populair
    De baanbrekende creaties zijn het werk van bodyartist Richie uit Colorado. Zijn werk is intussen zo populair dat liefhebbers van bodyart uit heel Amerika een trip naar zijn studio zien zitten.

    Richie gebruikt speciale inkt waardoor het geheel duurder uitvalt dan de gewone tattoo, maar volgens de man vormt dat voor de meesten geen bezwaar wegens het 'coole' karakter van de prints.

    Kantoor
    Voordeel is dat deze tattoo niet zichtbaar is op kantoor. Uit recent onderzoek blijkt dat de werkplek meteen de grootste reden waarom vrouwen hun tattoo willen laten verwijderen. (lvl)

    30-07-2008 om 19:52 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje zonder linkerarm wint speciale 'Topmodel'

    Meisje zonder linkerarm wint speciale 'Topmodel'

                                 
                           
                                (Foto Marie Claire)

    Er beweegt iets in de modewereld. De graatmagere modellen zouden aan hun terugtocht bezig zijn, een meisje met maat 44 werd tweede in de Miss Groot-Brittanië-verkiezing en nu is er ook een topmodel zonder linkerarm.

    Kelly Knox won de realityreeks 'Topmodel' voor gehandicapte personen, toepasselijk 'Britain's missing top model' genaamd. De deelneemster hadden allemaal een handicap, gaande van doof, missende ledematen en hersenletsels. De winnares krijgt, net zoals bij het 'gewone' Topmodel, een modellencontract en een shoot voor een modeblad (in dit geval Marie Claire).

    Blond & blauwe ogen
    Knox is 23, woont in Londen en is een slanke blondine met grote, blauwe ogen en een intense blik. Ze is geboren zonder linkeronderarm. Geen genetisch defect, geen ziekte, gewoon een foutje bij de groei van de foetus, zeggen de dokters.

    Op haar zevende al besloot ze nooit een prothese-arm te dragen, en ze zou zichzelf nooit als 'gehandicapt' labelen... tot ze besloot mee te doen aan de speciale versie van Topmodel. "Ik voel me niet gehandicapt of mismaakt, maar de rest noemt me wel zo", aldus de strijdlustige jongedame.

    Niet laten tegenhouden
    Te zien aan haar kinderfoto's op de site van de Britse krant Daily Mail heeft Kelly zich nooit laten doen door haar ontbrekend stukje arm. Ze speelt net zo goed in de speeltuin en ging turnen. Ze schrijft dat toe aan haar twee oudere broers, Colin en Karl, die haar leerden voor zichzelf op te komen. Natuurlijk heeft ze weleens last van haar ontbrekende arm. "De enige keer dat ik het vervelend vind, is wanneer ik een stuk vlees wil snijden. Dan kan ik er niet bij!"

    Momenteel werkt ze op de financiële dienst van een bedrijfje, waar ze de inkomende betalingen verwerkt. Niet echt even glamoureus als model, "maar als ik die job zou kunnen laten vallen voor het modellenwerk: graag! De tv-reeks en de modeshoot hebben me doen beseffen hoe graag ik dit doe." (edp)

    30-07-2008 om 19:45 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke onderbroek van 1,3 meter geveild

    Koninklijke onderbroek van 1,3 meter geveild

                                

    Een slip van de Britse koningin Victoria is geveild voor 4.500 pond (zo'n 5.700 euro). Al kunnen we in dit geval echt wel spreken van een "onderbroek". De meer dan 100 jaar oude pofbroek heeft een heupomvang van bijna 1,3 meter. Een Canadees telde er negen keer meer voor neer dan was verwacht.

    Volgens veilingmeester Charles Hanson is de slip het bewijs dat Queen Victoria een "zeer krachtige vrouw van kleine gestalte met een grote lichaamsomvang" was. De handgemaakte broek uit fijn katoen draagt het monogram "VR", wat staat voor "Victoria Regina" (koningin Victoria). De slip was in privébezit van een Engelse familie.

    Pofbroeken waren een zeer populair kledingstuk in de Victoriaanse tijd. Queen Victoria leefde van 1819 tot 1901 en regeerde bijna 64 jaar lang. Ze was een van de machtigste vrouwen ter wereld. (dpa/gb)

    30-07-2008 om 19:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visser slaat zwemmer aan de haak

               Visser slaat zwemmer aan de haak

                                    
                                      (illustratiefoto)

    Een visser gooide een lijntje in het Zweedse Kroppkär en ving een zwemmer. De zwemmer kreeg de vishaak in zijn hals. De gemeente heeft na het incident meteen een visverbod ingesteld.

    Toen Per Pettersson uit het water kwam van het meer in Kroppkärr, voelde hij iets tegentrekken. Hij kon nauwelijks nog ademen. Plots voelde hij hevige snokken en toen begon het dagen. Hij merkte een lijn, een vislijn en er zat een vishaak in zijn nek, schrijft Wermlands-Tidningen. De onfortuinlijke Zweed kon de haak losmaken en merkte even later de visser op die hem aan de haak had geslagen. Omdat het meer populair is bij zwemmers heeft de gemeente nu besloten om een visverbod in te stellen. (vsv)

    30-07-2008 om 14:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookverbod opgeheven in Duitse cafeetjes

    Rookverbod opgeheven in Duitse cafeetjes

                            

      Roken is opnieuw toegestaan in kleine cafés in de deelstaten Berlijn en Baden-Württemberg. Dat heeft het Duitse grondwettelijke hof beslist. Het hof bepaalde dat het verbod in strijd is met de grondwet, omdat het kleine cafés die geen aparte rookruimte kunnen inrichten discrimineert. De zaak werd aangespannen door caféhouders uit Baden-Württemberg en Berlijn. Het rookverbod wordt in Duitsland op het niveau van de deelstaten geregeld.

    Deelstaten
    "De rookverboden in beide deelstaten zijn ongrondwettelijk", zo oordeelde het hof vandaag. "Grote cafés mogen er immers aparte rookruimtes openhouden. Er moeten dan ook uitzonderingen gemaakt worden voor kleine cafés. De kleine horecazaken die vooral drank schenken gaan immers erg zwaar gebukt onder de huidige wetgeving", luidt het.

    Opnieuw evalueren
    Het besluit van vandaag dwingt alle deelstaten die aparte rookruimtes toestaan hun regelgeving te herbekijken. Volgens de rechter moeten deelstaten roken helemaal verbieden, of de regels voor kleine etablissementen aanpassen. De deelstaten hebben tot eind volgend jaar gekregen om met een nieuwe wetgeving op de proppen te komen. Maar tot het zover is mag er opnieuw gerookt worden in cafés met één enkel lokaal van minder dan 75 vierkante meter groot, waar je uitsluitend iets kan drinken en waar geen jongeren zijn toegelaten.

    Absoluut verbod
    Toch vinden de rechters een absoluut rookverbod wenselijk. "De bevolking beschermen tegen gezondheidsrisico's is een heel belangrijk gemeengoed", aldus rechter Hans-Jürgen Papier, voorzitter van het grondwettelijk hof.

    Formeel geldt het vonnis enkel voor de deelstaten Berlijn en Baden-Württemberg, maar ook andere deelstaten maken uitzonderingen voor grote cafés. (ap/belga/mvp)

    30-07-2008 om 14:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan heeft geld nodig en steelt lantaarnpaal

    Amerikaan heeft geld nodig en steelt lantaarnpaal

                              
                                De lantaarnpaal op de wagen van Valero.

    Een politiepatrouille in Miami schrok toch even toen ze Elio Valero aan het werk zagen. De man was onderweg met een straatlantaarn op het dak van zijn wagen.

    Uitzonderlijk vervoer
    De agenten hadden geen begrip voor het uitzonderlijk vervoer en zetten de Amerikaan aan de kant. Valero legde uit dat hij gehandicapt is en geld nodig had. "De lantaarnpaal lag daar al twee maanden kapot op de grond. Waarom zou ik het dan niet naar het recyclagecentrum brengen?", vroeg hij zich af. Goed geprobeerd maar de agenten kenden geen medelijden. De arme drommel wordt nu aangeklaagd voor diefstal. (vsv)

    30-07-2008 om 12:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollands hoertje naakt voor rechter

              Hollands hoertje naakt voor rechter

                                                          
    Een 54-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is vorige week naakt verschenen en verhoord door de raadkamer van de rechtbank in het Nederlandse Roermond. Een woordvoerster van de rechtbank heeft dat woensdag laten weten.

    De vrouw moest voor de raadkamer verschijnen voor het bedreigen van een agente. Volgens haar advocaat is de vrouw een straatprostituee, die werd opgepakt omdat ze in een slooppand in Venlo sliep.

    Na voorarrest moest ze vorige week donderdag voor de raadkamer verschijnen. Ze was daarover zo boos dat ze zich onderweg naar de rechtbank uitkleedde en naakt voor de rechter verscheen. Haar voorarrest werd prompt met 90 dagen verlengd. (anp/mvl)

    30-07-2008 om 12:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent beukt jongen van fiets

    Agent beukt jongen van fiets


    Een agent van het New York City Police Department is in opspraak geraakt nadat hij op het internet verscheen. De man werd gefilmd tijdens zijn werkzaamheden. Daar is te zien hoe de agent een demonstrant letterlijk van zijn fiets beukt. De poltieman heeft daarop zijn pistool en badge moeten inleveren.

    Betoging
    Het slachtoffer, Christopher Long, reed met een groep door New York als deelnemer aan een demonstratie. De groep protesteerde tegen de grote afhankelijkheid in de stad van de auto. Omdat de jongen zich echter niet kon gedragen, had de politie één en ander met Long te bespreken. Hij had naar verluidt het verkeer op Times Square geblokkeerd.

    Toen een agent de jongen aansprak op zijn gedrag, vluchtte Long. Hij werd uiteindelijk weinig subtiel ten val gebracht. (eb)

    30-07-2008 om 10:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noor wil miljoenen voor amputatie penis

    Noor wil miljoenen voor amputatie penis

                            

    Een Noor van 70 eist 2,5 miljoen euro schadevergoeding van een hospitaal in Oslo. Ole Anton Tufte heeft zeldzame kanker en moest een operatie ondergaan. Toen hij wakker werd, merkte hij dat zijn penis geamputeerd was. "De mensen die me behandeld hebben zijn in de fout gegaan, dat is duidelijk", aldus Tufte.

    Zeldzame kanker
    Het duurde vier jaar voor de dokters merkten dat hij kanker had. Intussen was de kwaadaardige aandoening al uitgezaaid naar zijn scrotum en penis. De dokters hadden geen andere keuze dan zijn penis te amputeren al had de patiënt daar niet op gerekend. Volgens de artsen gaat het dan ook om een zeldzame vorm van kanker die moeilijk op te sporen was maar met die uitleg neemt de Noor geen vrede, schrijft Ekstra Bladet. (vsv)

    30-07-2008 om 10:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Körperwelten keert terug

                    Körperwelten keert terug

                             
                                     Gunther von Hagens (rechts) en enkele van zijn omstreden beelden.

    Körperwelten, de tentoonstelling met echte menselijke lichamen, keert vanaf 29 augustus terug naar België. Toen de tentoonstelling, samengesteld door de Duitse anatoom Gunther von Hagens, in 2001 voor het eerst in ons land was, lokte ze meer dan een half miljoen bezoekers.

    200 lichamen
    Afgelopen lente werd de tentoonstelling ingehuldigd in Manchester, onder de naam Körperwelten 4. Van 29 augustus tot 11 januari zal de tentoonstelling te zien zijn in de Kelders van Kuregem in Anderlecht, de evenementenzaal onder het slachthuis in Anderlecht. In de tentoonstelling zijn er 200 lichamen van mensen te zien, die volgens de modernste technieken gedissecteerd en bewaard bleven. Zo werd er plastinatie gebruikt, waarbij siliconen de lichaamsvloeistoffen vervangen, zodat de biologische weefsels bewaard blijven.

    Eerste keer
    Op de nieuwe tentoonstelling zullen verschillende plastinaties te zien zijn die tot nu toe nog niet in België werden getoond. Daaronder zijn er organen, transparante lichaamsdelen of hele lichamen. Ook zijn er zieke lichamen te zien, naast lichamen in goede gezondheid. Zo worden bijvoorbeeld de longen van rokers en niet-rokers getoond, is er een gezonde lever te zien en een lever van een stevige alcoholgebruiker of zijn er lichamen met overgewicht en met een normaal gewicht.

    Donatieprogramma
    Uniek aan de tentoonstelling is dat ze mogelijk wordt gemaakt op basis van een donatieprogramma. In België alleen al schreven zich al 40 mensen in om hun lichaam af te staan, in de hele wereld staan er 9.200 personen op de wachtlijst. De tentoonstelling kon over de hele wereld rekenen op 25 miljoen bezoekers.

    Körperwelten zal iedere dag geopend zijn van 10 tot 19.30 uur in de Kelders van Kuregem in de Ropsy Chaudronstraat 24 in Anderlecht. Donderdag, vrijdag en zaterdag kan de tentoonstelling bezocht worden tot 21 uur. Voor meer informatie kan u terecht op telefoonnummer 070/25.20.20. (belga/eb)

    30-07-2008 om 10:01 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onterechte uitkeringen kosten overheid 148 miljoen

    Onterechte uitkeringen kosten overheid 148 miljoen

                              

    Steeds meer mensen krijgen, door fraude of administratieve vergissingen, ten onrechte een gehandicapten- of werkloosheidsuitkering. Dat maakte de Belgische schatkist de voorbije vier jaar 148 miljoen euro lichter, zo staat in De Morgen.

    Uitkeringen
    Tussen 2004 en 2007 gaf de federale overheid 362,6 miljoen euro uit aan tegemoetkomingen voor gehandicapten en aan werkloosheidsuitkeringen waarvan achteraf bleek dat de begunstigde er geen recht op had. Tot vandaag is bijna 150 miljoen euro daarvan niet terugbetaald, vaak omdat de betrokkene er het geld niet voor heeft. Dat blijkt uit berekeningen van de krant op basis van cijfers die Open Vld-Kamerlid Guido De Padt verzamelde bij de betrokken ministers.

    In stijgende lijn
    Het aantal onterecht uitbetaalde uitkeringen zit sinds 2004 in stijgende lijn. Betaalde de federale overheidsdienst Sociale Zaken in 2004 nog 5.617 onterechte gehandicaptenuitkeringen uit, dan was dat aantal in 2007 opgelopen tot 13.892. Bij de Rijksdienst voor Arbeidsbemiddeling (RVA) steeg het aantal onterechte uitkeringen (voor werklozen en voor diverse vormen van tijdskrediet samen) van 34.541 in 2004 tot 60.991 in 2007.

    Sociale fraude
    De Padt vindt dat de strijd tegen de sociale fraude meer aandacht moet krijgen. "De fiscale fraude moet worden bestreden, maar ook op andere departementen loopt het soms fout. Onlangs pleitten CD&V en sp.a allebei voor de oprichting van een Comité F, dat de werking van de fiscus kan controleren. Ik neem aan dat men er geen bezwaar zal tegen hebben om daar nu ook een Comité S aan toe te voegen", zegt het Kamerlid. (belga/tdb)

    30-07-2008 om 09:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldprimeur: man krijgt twee nieuwe armen

    Wereldprimeur: man krijgt twee nieuwe armen

                            
                                     De operatie werd uitgevoerd in dit Münchense universitair ziekenhuis

    In München hebben artsen twee volledige armen getransplanteerd. Het gaat om een wereldprimeur. De operatie op de 54-jarige patiënt, die zes jaar geleden bij een ongeval zijn twee armen kwijt raakte, werd jarenlang voorbereid.

    De operatie in het universitair ziekenhuis 'Klinikum rechts der Isar' begon vrijdag en duurde tot zaterdag. Plastisch chirurgen Edgar Biemr en Christoph Höhnke leidden de operatie, bijgestaan door een 30-koppig team. De details van de transplantatie worden vrijdag bekendgemaakt.

    30-07-2008 om 09:31 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongetje (7) haalt geld af met oma's bankkaart

    Jongetje (7) haalt geld af met oma's bankkaart

                      

    In Duitsland heeft een zevenjarige jongen met oma's bankkaart 500 euro afgehaald. Met het geld kocht het knaapje snoep. Twee speelkameraadjes van de jongen kregen 240 euro. Hoe de jongen aan oma's geheime code kwam, is niet geweten.

    Vriendjes wantrouwig
    Zijn vriendjes vertrouwden het zaakje echter niet helemaal en brachten hun ouders op de hoogte. Die waarschuwden op hun beurt de politie.

    Blij
    Toen de onderzoekers de jongen ondervroegen, verklaarde de gulle schenker dat hij net als zijn oma geld wilde afhalen en inkopen wou doen. En, zo merkte hij pienter op, "wanneer oma andere mensen geld geeft, zijn die altijd zo blij". (dpa/eb)

    30-07-2008 om 09:24 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palingdrankje is hit in Japan

                  Palingdrankje is hit in Japan

                               
    Een energiedrankje met extracten van palingen vliegt in Japan momenteel van de winkelrekken. De zomer is in Japan sowieso het seizoen van de paling. Japanners geloven dat wie paling eet, beter tegen de hitte bestand is. Maar sinds het drankje met extracten van het hoofd en het kraakbeen van palingen in de winkels ligt, hebben de Japanners zich massaal daarop gestort.

    Het drankje heet 'Unagi Nobori' wat zoveel betekent als 'overweldigende paling'. Het kost amper een euro, wat een pak minder is dan een portie gegrilde paling. In Japan wordt paling ook verwerkt in koekjes en cakes.

    30-07-2008 om 09:20 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Steek me alsjeblieft in de cel!"

                "Steek me alsjeblieft in de cel!"

                             
                               (illustratiefoto)
    Sommige mannen hebben de wildste fantasieën, zo ook Peiter Vanvliet. De Amerikaan wilde graag eens in de cel zitten. Hij belde de politie met zijn verzoek maar die weigerde aanvankelijk, tot ze zijn gezaag beu werden.

    Vanvliet gaf niet op en bleef de politie lastigvallen met zijn verzoek. "Hij bleef ons maar bellen op het alarmnummer. Probleem was dat hij geen misdaad begaan had en we hem niet konden oppakken. Tenzij hij bleef bellen op ons alarmnummer en dat deed hij. We hebben hem dan maar opgepakt", aldus de politie van Plant City. (vsv)

    30-07-2008 om 00:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste schilderij wordt verkocht voor goede doel

    Grootste schilderij wordt verkocht voor goede doel

                               
     
    Het grootste schilderij van de wereld wordt in stukken verkocht. Het werk, 'De Golf' is 6,5 kilometer lang en 2 meter breed.

    Verkopen voor kinderen
    Of liever was want het werk wordt nu in stukken aangeboden voor het goede doel. Het werk heeft een vermelding gekregen in het Guinness Book of Records maar de maker, Djuro Siroglavic wist niet wat aanvangen met zijn meesterstuk. "Ik kon geen gallerij vinden en ik wilde het niet in een hoekje laten verkommeren. Door het nu in stukken aan te bieden kan iedereen een deel van het grootste schilderij in huis halen en meteen ook het goede doel steunen", legt hij uit aan de Croatian Times. Djuro werkte van februari tot juli met twee assistenten aan het schilderij. Ze gebruikten 2,5 ton verf en bedekten meer dan 13.000 vierkante meter doek. "Ik ben blij dat ik met de verkoop kinderen kan helpen in mijn thuisland Kroatië", besluit Sirolavic. (vsv)

    25-07-2008 om 17:17 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit beboet voor roken in bestelwagen

         Brit beboet voor roken in bestelwagen

                         

    Een Brits decorateur heeft een boete van bijna 40 euro gekregen wegens schending van de anti-tabakwet op de 'werkplaats' omdat hij aan het roken was terwijl hij met zijn bestelwagen reed.

    Thee
    Gordon Williams, uit Llanafan in het westen van Engeland, was thuis vertrokken om thee te gaan kopen voor zijn vrouw toen hij plots tegengehouden werd voor een routinecontrole door de gemeentelijke politie. Die gaf hem een boete van 30 pond, dat is zo'n 38 euro, omdat hij rookte in zijn 'werkplaats'.

    Gereedschap
    "Ik begrijp dat een buschauffeur niet mag roken tijdens het rijden, dat is de wet", zei Williams. "Maar ik ging niet eens werken. Ik was gewoon op weg van huis naar Llandabarn om er thee te kopen. De bestelwagen is verzekerd als privé-voertuig en ik gebruik hem alleen om mee naar het werk te gaan. Natuurlijk ligt er gereedschap in de bestelwagen, maar een advocaat mag toch ook documenten in een koffertje in zijn auto vervoeren, dat is niet anders volgens mij."

    Big Brother
    De bekeuring ligt Williams zwaar op de maag. "Ik rookte gewoon een sigaret en viel niemand lastig. Maar het is alsof Big Brother je in het oog houdt", ging hij verder. Williams diende een aanvraag in om de boete te annuleren. Om te vermijden dat het bedrag van de boete opklimt bij gebrek aan een snelle betaling, verkoos zijn vrouw de 30 pond te betalen. (belga/mvp)

    25-07-2008 om 16:12 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie plukt oudje van 96 in rolstoel van snelweg

    Politie plukt oudje van 96 in rolstoel van snelweg

                                                               
    De politie heeft een kras oudje van 96 in zijn rolstoel van de autosnelweg geplukt. De man had het het bejaardentehuis verlaten en ging even een boektje bloemen halen.

    Even bloemen halen
    Ludwig was onderweg met zijn elektrisch aangedreven rolstoel. Hij had er al vier uur opzitten. Tegen vijftien kilometer per uur hobbelde hij over de kasseistroken en andere wegen naar de bloemenwinkel. "Ik wilde gewoon wat bloemen halen om mijn appartementje op te smukken", vertelt hij in de krant B.Z.. "Maar ik wilde helemaal niet op de autosnelweg terechtkomen." De politie pikte hem op tijdens zijn terugreis. Hij was tussen de wagens vastgereden op de snelweg naar Königs Wusterhausen. "Ik wilde de volgende afrit naar huis nemen, dat heb ik ook de politie verteld en ze hebben me in het tehuis afgezet." Hij was nog net op tijd voor het vieruurtje, besluit de krant. (vsv)

    25-07-2008 om 16:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnwerkers staken omdat beren collega's blijven opeten

    Mijnwerkers staken omdat beren collega's blijven opeten

                                   

    Een grote groep Russische mijnwerkers is aan het staken geslagen nadat alweer twee collega's slachtoffer zijn geworden van hongerige beren. Bang om zelf slachtoffer te worden, durven de mannen de mijnen niet meer in. Tegelijkertijd zitten ze gevangen in hun eigen huizen; buiten zou het levensgevaarlijk zijn.

    De plaatselijke variant van de grizzly, de Kamchatka-beer, behoort tot 's werelds grootste beren. Ze worden drie meter hoog en wegen 750 kilogram.

    De regering heeft inmiddels een team scherpschutters opgetrommeld om de zaak te regelen. Maar dat kan nog even duren, want het gebied ligt ergens achteraf en is moeilijk bereikbaar. (mvl)

    25-07-2008 om 12:36 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse tonijnen krijgen acupunctuur

            Japanse tonijnen krijgen acupunctuur

                                 

    Een Japans visbedrijf gaat tonijn acupunctuur geven om ze te kalmeren tijdens transport. Door de behandeling met naalden wordt het bloed van de vissen meer puur en het vlees krijgt een betere smaak.

    Chemisch
    The Osaka Planning Company wil de vissen niet langer rustig houden met chemische middelen. Volgens de president van het bedrijf worden die middelen steeds duurder en is het ook niet goed voor de smaak van de vis. Het bedrijf hoopt op een grotere winstmarge door over te stappen op acupunctuur.

    Het bedrijf houdt de punten op het lichaam van de tonijn waar de naalden ingeprikt moeten worden geheim. Het bedrijf maakte wel bekend ook al experimenten uit te voeren op makrelen.

    25-07-2008 om 12:09 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Voedsel gekloonde dieren veilig voor consumptie"

    "Voedsel gekloonde dieren veilig voor consumptie"

                              
                                Dolly, het eerste gekloonde schaap.

    "Er is geen bewijs dat voedingsproducten afkomstig van gekloonde dieren minder veilig zijn dan dat van hun conventioneel gekweekte soortgenoten." Zo luidt het definitieve advies van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA). EFSA maakt zich wel zorgen over de gevolgen van klonen voor de gezondheid en het welzijn van de dieren zelf.

    Geen bewijzen van verschil
    "We hebben geen bewijzen gevonden die aantonen dat er een verschil bestaat tussen voedselproducten van gekloonde dieren en hun nakomelingen en die van conventioneel gekweekte dieren", zegt professor Vittorio Silano van EFSA donderdag op een persconferentie. "Het is dus onwaarschijnlijk dat gekloonde dieren problemen op het vlak van voedselveiligheid opleveren."

    Silano en zijn team bestudeerden in opdracht van de Europese Commissie bijna anderhalf jaar lang de gevolgen van klonen voor voedselveiligheid, dierengezondheid, dierenwelzijn en milieu.

    Consultatieronde
    In een voorlopig rapport concludeerden ze reeds dat de consumptie van melk en vlees van gekloonde dieren en hun nakomelingen geen problemen oplevert. Sindsdien lanceerde EFSA een openbare consultatieronde en werd de wetenschappelijke info geüpdatet, maar hun standpunt blijft dus overeind.

    In vergelijking met het eerste rapport legt EFSA wel meer nadruk op de dieren zelf. Volgens Silano is het "duidelijk dat er aanzienlijke gezondheids- en welzijnsproblemen bestaan en dat die vaker voorkomen en ernstiger zijn dan bij hun conventionele soortgenoten". Vooral in de eerste zes maanden worden gekloonde dieren vaker ziek en ligt de sterftegraad veel hoger.

    Groen licht in VS
    De Amerikaanse Food and Drug Administration zette reeds het licht op groen voor de verkoop van gekloond voedsel, maar de markt is er door de hoge kosten en ethische bezwaren nog niet helemaal klaar voor. Ook in Europa zijn er tot dusver geen producten van gekloonde dieren en hun nakomelingen op de markt.

    De risico-analyse van EFSA vormt slechts één van de adviezen die de Commissie moet helpen bij het uitstippelen van een Europees beleid. De Europese Groep voor Ethiek betwijfelde in haar advies of het wel ethisch gerechtvaardigd is om dieren te klonen voor voedselconsumptie. In de herfst zal de Commissie ook de resultaten van een opiniepeiling bekendmaken. Pas nadien neemt ze een definitief standpunt in. (belga/mvp)

    25-07-2008 om 11:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soja kan vruchtbaarheid man schaden

         Soja kan vruchtbaarheid man schaden

                          

    Het dagelijkse gebruik van sojaproducten kan de vruchtbaarheid van een man beschadigen, dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie.

    Minder zaandcellen
    Onderzoekers hebben ontdekt dat het dagelijks gebruik van een beperkt aantal sojaproducten het aantal zaadcellen in het sperma van een man significant kan verminderen. Het maakt mannen niet compleet onvruchtbaar zal maken, maar wie een lagere dan gemiddelde spermahoeveelheid heeft, moet wel oppassen. Isoflavonen, een samenstelling die je in soja vindt, zouden de oorzaak hiervan zijn. Deze stof bootst namelijk het vrouwelijke hormoon oestrogeen na. Soja wordt voornamelijk gebruikt in vleesvervangers en is hierdoor populair bij vegetariërs.

    Dikke mannen
    Verder blijkt dat de mannen die het hoogst aantal zaadcellen hadden, het grootste effect van soja merkten bij hun sperma. "Dit suggereert dat mannen met een hoog aantal zaadcellen vatbaarder zijn voor soja dan andere mannen", aldus een van de onderzoekers. Ook dikke mannen merkten meer effect dan magere mannen omdat hun lichaam meer oestrogeen produceert.

    De mannen die deelnamen aan het onderzoek aten verschillende producten op basis van soja als tofu, tempeh, vegetarische worstjes, spek, hamburgers en gehakt. Daarnaast gebruikten ze ook sojamelk, -kaas, -yoghurt en -ijs. (ep)

    25-07-2008 om 11:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man van Tigra-gezicht blijft in cel

              Man van Tigra-gezicht blijft in cel

                                                           
    De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft de aanhouding van de 78-jarige diamantair Joseph De Roeck verlengd. Het gerecht verdenkt de man de leider te zijn van een bende die xtc-laboratoria en cannabisplantages draaiende houdt.

    Tigra
    De Roeck is de man van Angelina Saeys. Zij is bekend als de pin-up die model stond voor de afbeelding op de pakjes sigaretten van Tigra. Saeys overleed in 1979 in de eigen woning, de exacte omstandigheden werden nooit opgehelderd. (belga/sam)

    25-07-2008 om 11:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken eland bijt kleuter in Zweden

          Dronken eland bijt kleuter in Zweden

                            

    Een eland heeft een meisje van drie aangevallen in het Zweedse Kungälv. Het beest hapte in het rond en beet de kleuter in haar arm. Het dier was dronken na het eten van rotte appels die nog in de tuin van de familie lagen.

    "Ongewoon"
    Nova (3) was in de tuin aan het spelen toen ze plots verrast werd. "Ik werd gebeten in mijn arm", vertelt het meisje aan de krant Aftonbladet. Gelukkig was haar moeder in de buurt en kon ze meteen ingrijpen. "Ik hoorde plots een luide schreeuw. Ik sprong over de haag, grabbelde Nova vast en sleurde haar naar binnen", vertelt Maria Schelin. De eland was blijkbaar dronken na het eten van gistende appels. Het beest keek nog eens rond en strompelde uit de tuin. Hans von Essen van de Zweedse Jagersvereniging zegt dat het niet abnormaal is dat elanden opduiken in bewoonde omgevingen. "Maar ik heb het nog nooit gehoord dat een eland iemand gebeten heeft, dat is erg ongewoon. Het kan wel gebeurden dat elanden de aanval inzetten en belagers omver lopen. Bijten, neen dat niet", aldus von Essen. Het dier werd eerder op de dag al gezien in de buurt van het huis. Blijkbaar is het beest teruggekeerd op zoek naar meer appels. Volgens de moeder is haar oogappel nog altijd onder de indruk van de gebeurtenis. (vsv)

    25-07-2008 om 11:17 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minderjarigen mogen niet meer naar zonnebank

    Minderjarigen mogen niet meer naar zonnebank

                        

    Uitbaters van zonnebankcentrales zijn vanaf 1 augustus verplicht mensen onder de achttien jaar te weigeren. Ze moeten ook de stralingssterkte van de lampen verminderen.

    Bescherming
    De nieuwe regels moeten zorgen voor een nog betere bescherming van de huid, vooral voor mensen met een gevoelig huidtype. Naast minderjarigen mogen ook mensen met huidtype 1, een huid die snel verbrandt en niet bruint, niet meer onder de zonnebank.

    Lampen
    Voorts moet de stralingssterkte van de zonnebanklampen verminderd worden naar 0,3 W/m². Tot voor kort waren de meeste zonnebanklampen sterker. "Dat betekent niet dat ze gevaarlijk waren. Wel dat je er minder lang onder moest om hetzelfde bruiningsresultaat te verkrijgen", zegt de Belgian Tanning Federation (BFT).

    Federatie
    De verdelers en uitbaters van zonnebankapparatuur waarschuwen voor het stigmatiseren van zonnebanken en zonnebankcentra. De organisatie benadrukt dat een verantwoord zonnebankgebruik moet samengaan met een verantwoord omgaan met zonnen in het algemeen om effectief te zijn. (belga/sam)

    25-07-2008 om 11:14 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-jarig meisje te lelijk voor schoolkoor

        14-jarig meisje te lelijk voor schoolkoor

                         
                          Jade Ray.

    "Sorry je bent te lelijk". Dat kreeg een 14-jarige scholiere te horen toen ze auditie deed voor het schoolkoor. De lerares noemde haar "lelijke trut" en gaf het meisje een schop. De tiener raakte naar eigen zeggen getraumatiseerd en klaagt de school nu aan, weet 'De Telegraaf'.

    De 14-jarige Jade Ray voelt zich zwaar vernederd door lerares Heather Hargett. "Ze trapte me de deur uit omdat ik niet snel genoeg wegging. Toen sloeg ze de deur in mijn gezicht dicht", aldus Ray.

    Trauma
    Het kind wilde naar eigen zeggen enkel toetreden tot het schoolkoor, maar dat mocht niet. Terwijl de hele klas mee kon luisteren, noemde Hargett haar lelijk.

    Het meisje raakte zo zwaar getraumatiseerd dat ze van school moest veranderen. Als compensatie voor de vernedering eist ze nu een schadevergoeding van 75.000 dollar (48.000 euro). (tlg/svm)

    25-07-2008 om 11:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee pakt geweer uit handen van bewaker

    Chimpansee pakt geweer uit handen van bewaker

    
    De 42-jarige chimpansee Ichiro heeft in Japan voor aardig wat opschudding gezorgd. De aap had het tijdens een hittegolf zo warm dat hij uit de dierentuin van Ishakawa was gevlucht, om op het dak van zijn kooi wat afkoeling te zoeken in de schaduw. Het veiligheidspersoneel van de dierentuin was snel paraat, maar daar bleef het niet bij.

    Toen een van de bewakers zijn verdovingsgeweer op Ichiro richtte, trok de chimpansee in de aanval. De bewaker schrok zo hard dat hij zijn wapen door Ichiro liet ontfutselen. Tot twee keer toe kon het personeel wat later Ichiro wel raken met verdovingspijltjes, maar nog wilde de aap van geen wijken weten. Pas toen hem, zo'n twee uur later, bananen werden aangereikt, werd hij terug rustig en trok hij spontaan weer zijn kooi in. (hlnsydney/odbs)

    25-07-2008 om 10:55 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste vijf levensjaren kosten 250.000 euro

    Laatste vijf levensjaren kosten 250.000 euro

                               

    De laatste jaren van een mensenleven zijn veruit de duurste, door de hoge kosten van medische en andere verzorging. Het Antwerpse OCMW heeft de kosten van de vijf laatste levensjaren berekend op gemiddeld 250.000 euro.

    Rusthuis
    In dat bedrag zijn alle kosten inbegrepen en wordt geen rekening gehouden met de terugbetaling door de mutualiteit en subsidies. De hoge kosten zijn onder meer te verklaren door een verblijf in een OCMW-rusthuis. In Antwerpen duurt zo'n verblijf gemiddeld tweeënhalf jaar.

    Gemiddelde levensverwachting
    De gemiddelde levensverwachting in een rusthuis is 85,5 jaar, die in een serviceflat 87,5 jaar. "Mensen die een serviceflat betrekken, zijn over het algemeen in een betere fysieke en mentale conditie", verklaart OCMW-voorzitter Monica De Coninck.

    All-in-prijs
    De gemiddelde maandprijs voor een verblijf in een OCMW-rusthuis bedraagt nu 1.500 euro. "Dat is voor veel mensen heel veel, maar tegelijk ook weinig als je de dagprijs van 50 euro vergelijkt met bijvoorbeeld die in een hotel. En bij ons is dat bedrag all-in, inclusief alle kosten voor de verzorging. Bovendien legt de overheid er voor elke 50 euro nog eens 80 euro bovenop. De reële kostprijs per dag is dus 130 euro", besluit Coninck. (belga/tdb)

    25-07-2008 om 10:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwerg ingecheckt als bagage

                 Dwerg ingecheckt als bagage

                                                          
    Een passagier van vliegveld Bromma in Stockholm heeft geprobeerd om een dwerg in een koffer in te checken.

    Toen de koffer op de transportband stond sprong de dwerg eruit. Het vliegveldpersoneel kon er niet om lachen en schakelde de politie in.

    Het bleek om een stunt van een Zweeds televisieprogramma te gaan dat draait om provocatie en grappen. Er is geen aangifte gedaan.

    De serie 'Balls of Steel' kreeg vorig jaar bekendheid nadat een verslaggever water in het gezicht van de Zweedse premier gooide. (anp/mvl)

    25-07-2008 om 10:42 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elfjarige bijt pitbull

                               Elfjarige bijt pitbull

                                        
                                                                        
    Een 11-jarige jongen heeft in Brazilië een pitbull gebeten. De zeer ongewone rolwissel gebeurde in de provinciehoofdstad Belo Horizonte in de zuid-oostelijke provincie Minas Gerais. Gabriel da Silva zou eergisteren in de tuin van zijn ouderlijke huis door zijn eigen hond Titã aangevallen zijn. "Dan heeft Gabriel de hond plots bij de hals gegrepen en gebeten, hij is een winnaar", vertelde zijn grootmoeder Arlinda vol trots nadat ze van de schrik was bekomen. De jongen brak een tand af bij de actie en kwam er verder met lichte verwondingen aan de arm vanaf.

    Observatie
    De gevechtshond is nadien gevangen door de brandweer. Hij zal nu 10 dagen lang 'onder observatie' blijven. Daarna kan de familie met de hulp van experts beslissen of ze de hond terugneemt of hem liever laat inslapen. "Eigenaardig. Hij was reeds bij ons sinds hij klein was en heeft niemand gebeten", aldus Arlinda. De familie wil de hond na de aanval echter niet meer terugzien, verzekerde ze. (dpa/svm)

    25-07-2008 om 01:23 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    24-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke maand naakt diner in New York

           Elke maand naakt diner in New York

                                                          
    Liefhebbers van nudisme en culinaire versnaperingen moeten zich naar New York reppen. Daar komen maandelijks zowat vijftig tafelgasten samen om zich te goed te doen aan lekker eten. Over hun outfit hoeven ze zich geen zorgen te maken, want iedereen verschijnt er poedelnaakt.

    "Niet choqueren"
    "Het is niet onze bedoeling om te choqueren", aldus organisator John Ordover, die telkens een ander restaurant afhuurt voor deze bijzondere bijeenkomst. "We willen enkel dat de mensen zich bij ons comfortabel voelen, lees: geen enkel stukje textiel aan hun lijf hebben." De obers houden - bij wet verplicht - wel al hun kleren aan.

    "Nooit geweigerd"
    "Geen enkel restaurant heeft ons al geweigerd en die kelners trekken er zich gewoon niets van aan", aldus nog Ordover. Leuke bijverdienste in ieder geval voor de man, die als hij zijn kleren aanhoudt als webdesigner aan de kost komt. "Als je al in een restaurant gewerkt hebt, zit de kans er dik in dat je al veel ergere dingen gezien hebt dan enkele naakte tafelgasten."

    Yogalessen
    De methode maakt duidelijk school, want intussen kan u in de 'Big Apple' al enkele naakte yogaklassen volgen en zelfs in uw blootje de Bert Kruismans in u bovenhalen in een stand up comedy-club. Als dat Nigel Williams maar niet op ideeën brengt... (svm)

    24-07-2008 om 21:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwste rage in China: levende visjes als sieraad

    Nieuwste rage in China: levende visjes als sieraad

                                 

    Zeebiologen luiden de alarmklok over de nieuwste rage in China: jonge meisjes die voor het plezier levende visjes als sieraad dragen. De tieners staan in Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan, massaal in de rij om hun 'vishangertje' te bemachtigen. Volgens de verkopers kunnen de vissen dankzij het water en wat visvoeding in de afgesloten ruimte zeker drie maanden overleven. Na die periode kan u ze lekker in de vijver of waterbak laten plonzen.

    De meisjes gebruiken hun nieuwste hebbeding vooral als ketting of als versiering voor hun handtas. Tegenstanders noemen deze praktijk schokkend en willen er zo snel mogelijk een eind aan zien komen.

    24-07-2008 om 15:28 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer doen met urine

                           Meer doen met urine

                                                               
                                                                Katja Ebstein houdt er haar huid mee jong.
                                                                
                                                       Michael Douglas heeft zijn remedie tegen kwallenbeten.

    In heel wat dagcrèmes en cosmetica wordt de stof 'ureum' gebruikt. Deze chemische stof heeft een hoog vochtvasthoudend vermogen. Hoewel het door de farmaceutische industrie wordt gemaakt, komt ureum in zijn natuurlijke variant voor in de urine van mensen en dieren.

    Mooiere huid
    De Duitse zangeres Katja Ebstein maakt er geen geheim van zichzelf regelmatig in te smeren met haar eigen urine. Zo blijft haar huid mooi en jong en verdwijnen haar meeëters als sneeuw voor de zon.

    Ze is niet de enige, Amy Whitehouse beweerde onlangs dat ze haar eigen urine mengt onder haar dagcrème, in de hoop op een proper velletje.

    Kwallenbeet
    Ook Michael Douglas gaf in een interview toe, gebruik te maken van de diensten van zijn zoon Dylan, om van een jeukende kwallenbeet te worden verlost. Onthouden als u straks aan het strand moet bekomen van een pijnlijke bult.

    24-07-2008 om 14:16 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwallenplaag voor de kusten van Mallorca

    Kwallenplaag voor de kusten van Mallorca

                           

    Wetenschappers hebben voor de kusten van de Spaanse vakantie-eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza grote kolonies kwallen ontdekt. Het gaat om parelkwallen, zo melden lokale media. Als de temperatuur van de zee hoger ligt dan 22 graden en de wind in de richting van het land blaast, zouden de diertjes wel eens op de stranden kunnen aanspoelen.

    Vijf per vierkante meter
    Een schip van Greenpeace ontdekte op zo'n 20 km van de kusten van Menorca, Mallorca en Ibiza grotere banken van kwallen. Per vierkante meter werden daar tot vijf kwallen geteld, aldus onderzoeker Josep Maria Gili in de krant Diario de Mallorca. De beste voorzorgsmaatregel is de dieren op ongeveer 100 meter voor de kust uit het water te vissen.

    Overbevissing
    De voorbije jaren is er een grote toename van het aantal kwallen in de Middellandse Zee. Dat is volgens experts een gevolg van de overbevissing, waardoor kwallen, die overleven op plankton, nog maar weinig natuurlijke vijanden hebben zoals tonijn of zwaardvis. Maar ook de opwarming van het water door de klimaatveranderingen speelt mee. (belga/mvp)

    24-07-2008 om 13:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees verlaat zwangere vrouw en wordt monnik

    Chinees verlaat zwangere vrouw en wordt monnik

                              

    Een jonge vrouw uit Peking heeft haar echtgenoot aangeklaagd. De reden? De man heeft zijn zwangere vrouw Sun verlaten na een ruzie en is naar een tempel getrokken om daar als monnik te leven.

    De echtgenoot leeft nu al meer dan een jaar als monnik en zijn vrouw is het beu. Sun heeft de echtscheiding aangevraagd en eist een appartement voor haar en hun dochtertje. (adv

    24-07-2008 om 13:32 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Astronaut: "Buitenaardse wezens bestaan"

    Astronaut: "Buitenaardse wezens bestaan"

                                
                                  Edgar Mitchell.

    "Buitenaardse wezens bestaan!" Deze wijsheid komt voor een keer niet uit de mond van Robbie Williams, maar wel uit die van een ex-astronaut van de NASA. Edgar Mitchell, de Amerikaan die met de Apollo 14 in 1971 op de Maan landde, weet zelfs perfect hoe ze eruit zien. "Net als E.T. Vriendelijk, een smal lichaam met een brede kop en grote ogen. Iedereen kan zich wel zo'n foto van een vreemd marsmannetje voor de geest halen. Als ik mijn vrienden mag geloven die er al contact mee hadden, lijken de echte 'aliens' daar enorm op. Ze zijn bovendien niet vijandig ten opzichte van ons. Als ze kwade bedoelingen hadden, zouden we nu niet meer op deze aardbol rondlopen."

    Ook ufo's zijn in zijn ogen dus allesbehalve een vlaag van zinsverbijstering. "Onze regering probeert dit fenomeen al zestig jaar toe te dekken. Af en toe hebben sommigen echter toch het geluk om er informatie over op te vangen", klinkt het mysterieus. De NASA maakt er zich vanaf met de stelling dat het de mening van Mitchell over dit thema allesbehalve deelt. (svm)

    24-07-2008 om 13:27 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.School leert meisjes miljonairs te verleiden

    School leert meisjes miljonairs te verleiden

                          
                                                     
                                       Evgeniya Steshova leert je te bukken met een kort rokje.

    Een school in Moskou leert meisjes de kunst van het verleiden zodat ze makkelijker een rijke man aan de haak kunnen slaan. De 22-jarige Evgeniya Steshova is instructrice van dienst, zij verleidde zelf een 20 jaar oudere man.

    Ordinaire technieken
    De vrouwen krijgen een in een weekend tijd een snelcursus in verleiding. Ze krijgen voornamelijk ordinaire technieken aangeleerd om op te vallen bij mannen en hun figuur te laten. Vreemd genoeg zijn het allemaal intelligente, jonge en knappe vrouwen met een goede job, per weekend kunnen 15 vrouwen zich inschrijven. Ze stellen zich geen vragen bij de cursus en zien het als dé manier om een rijke partner te vinden. De lessen houden onder andere in elkaar te beoordelen het uiterlijk zoals op parfum, nagels, haar, ondergoed en seksuele aantrekkingskracht. De instructrice toont je ook hoe je een pen op de grond moet laten vallen en voorover te buigen in een kort rokje zodat een man je figuur nog beter kan aanschouwen. Het doet wat denken aan de 'bend and snap' techniek uit 'Legally Blonde'. Maar geen van de deelneemsters blijkt dit vrouwonterend te vinden.

    Instructrice
    De 22-jarige Evgeniya Steshova is de instructrice van dienst. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze toch al wat ervaring. Ze is getrouwd met de 20 jaar oudere eigenaar en rijke oprichter van de school Vladmimr Rakovsky. Het is duidelijk dat ze achter haar eigen tips staat, want ze gaat altijd gekleed in een hele korte outfit. Ze leerde haar echtgenoot kennen tijdens een van de verleidingslessen en nu deelt ze zelf haar tips met andere vrouwen. "Al meer dan 50 huwelijken zijn ontstaan dankzij deze cursus. De meisjes willen hier een man met een goede sociale status ontmoeten en het kan geen kwaad natuurlijk als hij nog eens rijk is ook."

    Tips van Evgeniya Steshova om rijke mannen te verleiden
    1. Mannen reageren op je uiterlijk, draag dus altijd hoge hakken en felle kleuren. Wees er zeker van dat je haar en je make-up altijd perfect zitten.

    2. Wat onder je kledij zit, is even belangrijk. Geen ondergoed dragen is beter dan een versleten setje of twee stuks die niet bij elkaar passen.

    3. Speel verschillende rollen om het hart van een man te winnen, wees zowel het verlegen meisje, de verleidelijke jonge vrouw als de gesofisticeerde met ervaring. Pas je steeds aan in verschillende situaties en gebruik de rol die dan van toepassing is.

    4. Je moet je altijd verleidelijk gedragen. Zelfs bij het uitstappen van een auto of het oprapen van een pen kun je de aandacht van een man trekken.

    5. Verras een man. Verleid hem op onverwachte momenten om zijn aandacht vast te houden. (ep)

    24-07-2008 om 12:12 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn redt echtpaar van vuurdood

            Konijn redt echtpaar van vuurdood

                                                           
    Een Australisch konijn heeft donderdag zijn eigenaren gered van de verbrandingsdood. Het konijn, dat simpelweg Rabbit heet, krabde aan de deur van de slaapkamer van het echtpaar, toen de eerste rook zich door de woning in Melbourne verspreid had.

    In een achterkamer van het huis bleek een flinke brand te zijn ontstaan. Als het konijn niet naar de slaapkamer gehuppeld was, waren de eigenaren zeker gewond geraakt, aldus een woordvoerder van de brandweer.

    Het duurde vier uur voor de brand geblust was. Het echtpaar en het konijn kwamen er zonder schrammetje vanaf. (anp/mvl)

    24-07-2008 om 11:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter grijpt in bij dwaze babynamen

          Rechter grijpt in bij dwaze babynamen

                              

    Een rechter in de Nieuw-Zeelandse stad Wellington heeft donderdag besloten dat een 9-jarig meisje niet langer Talula Does The Hula From Hawaï (Talula doet de Hula van Hawaï) mag heten.

    Ook uitte hij zijn bezorgdheid over de vreemde namen die kinderen uit de regio Taranaki de laatste tijd meekrijgen, zo schrijft de Taranaki Daily News.

    Fat Boy
    Zo is er een tweeling die Fish en Chips (Vis en Patat) is genoemd. Ook kreeg een kind de naam Number 16 Bus Shelter (Bushokje bij Lijn 16) mee, een ander kreeg de naam Fat Boy (Dikke Jongen). Ook duiken plots namen in sms-taal op, zoals O.crnia, wat voluit Oceanië zou zijn.

    Hitler

    De rechter noemde verder de namen Violence (Geweld), Keenan Got Lucky (Keenan Had Chance), Sex Fruit (Seks Fruit) en zelfs Hitler.

    Belachelijk
    Volgens de rechter maken de ouders hun kinderen belachelijk met deze namen en hebben ze een sociale handicap. Talula durfde haar naam tegen niemand te zeggen, omdat ze bang was gepest te worden. "Ze toont daarmee meer inzicht dan elk van haar ouders", oordeelde de rechter. (anp/mvl)

    24-07-2008 om 11:56 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enorme reddingsoperatie voor twee... plastic pinguïns

    Enorme reddingsoperatie voor twee... plastic pinguïns

                             

    Paniek aan de kust van het Schotse Aberdeenshire: een oudere man zag aan de einder twee grote glinsterende objecten en dacht meteen aan een crash van een licht vliegtuigje. Een enorme hulpoperatie werd op gang gebracht, tot bleek dat het om twee... opblaasbare pinguïns ging. Voor de opgetrommelde reddingsboot én -helikopter zat er niets anders op dan onverrichter zake terug te keren.

    "Snap verwarring"
    Victor Sutherland, de leider van de hele onderneming, noemde het incident achteraf heel uitzonderlijk. "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Die man belde ons in de vaste overtuiging dat er een vliegtuigje op zee gecrasht was. Toen we daar aankwamen, troffen we echter enkel twee enorme pinguïns uit plastic aan. Ik snap de verwarring, want vanaf het strand zag het er inderdaad vreemd uit. En even tevoren had hij zo'n klein vliegtuigje zien overkomen. Aan zijn goede bedoelingen twijfel ik dus niet."

    Excuses
    De paniekzaaier zelf zit verveeld met de zaak en wil er geen woord over kwijt. Zijn 71-jarige nicht heeft intussen wel al haar excuses overgemaakt aan het reddingsteam. "Mijn neef schaamt zich diep over deze blunder. Maar we maakten ons allemaal zorgen om het vliegtuig en beslisten dat we iets moesten doen." En de pinguïns in kwestie? Die pronken nu als mascotte in het hoofdkwartier van de redders. (svm)

    24-07-2008 om 11:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudjes in Sydney gebruiken ambulance als gratis lift

    Oudjes in Sydney gebruiken ambulance als gratis lift

                               

                                                                 
                                                      Sarah Jones is niet gerust in dit soort wanpraktijken.

    Vreemd fenomeen in het Australische Sydney: mensen verzinnen er een smoes om de ambulance te laten komen en zo een gratis ritje richting winkelcentrum te versieren. Het zijn vooral de oudere inwoners die in ambulanciers de ideale taxichauffeur zien.

    "We zijn het intussen al beu gezien, patiënten die klagen over zware hoofdpijn maar zich plots kiplekker voelen van zodra we in het ziekenhuis aangekomen zijn. Het zijn ook meestal dezelfde personen die dit flikken. Eens het papierwerk achter de rug is, zien we hen richting winkels hollen. De ziekenwagen is voor hen gewoon een gratis lift geworden."

    Creatief
    Aan creativiteit ontbreekt het de profiteurs in ieder geval niet: slaapproblemen, een teen gestoten, menstruatiepijn,... Ja, zelfs de hulpdiensten bellen om gewoon te checken of er wel een ziekenwagen zou komen opdagen: geen verzinsel is gek genoeg om die felbegeerde ambulance op te trommelen. De oppositie in Australië heeft er nu genoeg van en wil misbruikers van het systeem laten opdraaien voor de kosten van de rit.

    Ouders blij met initiatief
    Ouders van chronisch zieke kinderen die in het bewuste Mt Druitt-ziekenhuis liggen, juichen dit initiatief uiteraard toe. Neem nu Sarah Jones, moeder van een zestien maanden oud zoontje dat met astma kampt. Deze maand alleen al moest hij drie dagen in het ziekenhuis doorbrengen met ademhalingsproblemen en bronchitis. "Je mag er gewoon niet bij stilstaan dat mijn zoon een aanval zou krijgen net op het moment dat zo'n profiteur in de ambulance ligt. Van dit nieuws ben ik echt niet goed." (svm)

    24-07-2008 om 11:04 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 glas fruitsap per dag kan risico op diabetes verhogen

    1 glas fruitsap per dag kan risico op diabetes verhogen

                           

    Sinaasappelsap kan de suikerspiegel in je lichaam verhogen omdat het weinig vezels en veel suiker bevat. Dit kan bij sommige mensen leiden tot diabetes, blijkt uit een Amerikaanse studie.

    Drie porties fruit
    De studie volgde de gezondheid en de gewoonten van meer dan 70.000 verpleegsters gedurende 18 jaar. De wetenschappers ontdekten dat drie porties fruit per dag het risico op diabetes type 2 met 18 procent verminderde. Een portie fruitsap daarentegen, verhoogde het risico. Degenen die meer dan 3 glazen appelsap per maand dronken hadden 15 procent meer kans op deze ziekte dan wie slechts 1 glas per maand dronk. 1 glas fruitsap per dag, ongeacht van welke vrucht, verhoogt het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 met 18 procent.

    Matig gebruik
    Vele mensen zien het drinken van een glas fruitsap als een manier om aan de aangewezen dagelijkse 5 porties fruit en groenten te komen. Maar voedingsexperts waarschuwen dat matig gebruik heel belangrijk is. Mensen moeten variatie in fruit en groenten brengen voor een gezonde levensstijl. Britse voedingsexperte Joanne Lunn: "Fruitsap heeft zeker zijn voordelen, ze kunnen een goede bron van vitamine C zijn. Maar je mag er niet mee overdrijven want ze bevatten veel suiker."

    Nuancering
    Expert Pav Pank nuanceert het onderzoek: "De kans is klein dat enkel de consumptie van fruitsap het risico op diabetes verhoogt. Er zijn nog andere factoren die meetellen als te dik zijn, zeker rond je taille, ongezonde eetgewoonten en een gebrek aan lichaamsbeweging."

    24-07-2008 om 10:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruin brood beschermt tijdens zwangerschap

    Bruin brood beschermt tijdens zwangerschap

                              

    Door meer vezels te eten tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap kan je het risico op zwangerschapsvergiftiging met de helft beperken, dat beweren althans onderzoekers.

    Granen, fruit en groenten
    De studie bestudeerde het eetpatroon van 1.538 vrouwen voor de verwekking en tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. De onderzoekers ontdekten dat wie veel granen, fruit en groenten at, meer dan 21,2 gram vezels per dag, 60 procent minder kans had om deze conditie te krijgen dan wie minder dan 11,9 gram at.

    Zwangerschapsvergiftiging
    Een hoge bloeddruk is kenmerkend voor een zwangerschapsvergiftiging, het treft een op tien toekomstige moeders en komt laat in de zwangerschap voor. Deze ziekte kan zowel het leven van de moeder en de baby in gevaar brengen. In sommige gevallen moet de baby vroegtijdig geboren worden. Als de conditie verergert, kan de moeder stuiptrekkingen krijgen.

    Twee sneden
    De onderzoekers raden aan dagelijks 5 gram extra vezels tijdens de zwangerschap te eten, dat is het equivalent van twee sneden meergranen brood. (ep)

    24-07-2008 om 10:49 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chirurg in Maastricht geeft tieners maagverkleiningen

    Chirurg in Maastricht geeft tieners maagverkleiningen

                                                     
    Chirurg Jan Willem Greve van het universiteitsziekenhuis van Maastricht heeft bij negen tieners een maagverkleinende operatie uitgevoerd omdat zij kampten met extreem overgewicht. Bij een elfjarige heeft de arts de maag omgeleid en verkleind, zo zegt hij zelf in het NRC Handelsblad.

    Omstreden
    Greve zegt zich ervan bewust te zijn dat hij op eigen houtje handelt, de ingreep is omstreden. "Als wij deze kinderen niet helpen, krijgen ze last van diabetes, hoge bloeddruk en kanker. Daar worden ze niet oud mee." Die problemen leiden tot een verplichting, vindt hij. "Een chirurg kan - nee móet - die risico's verkleinen met een operatie." (belga/bf)

    24-07-2008 om 10:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioen Scrabble verliest titel na leugen

    Wereldkampioen Scrabble verliest titel na leugen

                                                 
    Een Senegalese jongen die maandag de wereldtitel Franstalig snelscrabble voor junioren veroverde, is die woensdag weer kwijtgeraakt omdat hij over zijn leeftijd had gelogen.

    Mamadou Youck was in de Senegalese hoofdstad Dakar 'overwinnaar van de Blitz' geworden in de leeftijdscategorie voor 14- en 15-jarigen. In de Blitz mogen de spelers maar een minuut broeden op hun volgende woord.

    Lang kon hij niet genieten van zijn titel. De Francofone scrabblebond (FISF) ontdekte dat de jongen geen 14 of 15, maar 16 lentes bleek te tellen en verklaarde de winst ongeldig. Hij mag nog wel meedoen aan de rest van het toernooi, waar hij in het juiste klassement nog wel op een respectabele vierde plaats staat. (anp/mvl)                                                        

    24-07-2008 om 10:29 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britten willen straten veiliger maken voor dronkaards

    Britten willen straten veiliger maken voor dronkaards

                            
                                                          
    Straten in uitgaansbuurten moeten volgens Britse wetenschappers veiliger gemaakt worden voor dronkaards. Zo moeten potentiële aanleidingen voor conflicten tussen dronken voorbijgangers onderling of met nuchtere voorbijgangers vermeden worden, stellen de wetenschappers van de universiteit van Cardiff in New Scientist.

    Computermodel
    De onderzoekers bestudeerden het nachtleven in de stad Cardiff gedurende 24 nachten tussen 23.00 uur en 03.00 uur. Ze volgden vooral hoe mensen huiswaarts keerden. Ze voerden ademtests uit om hun alcoholintoxicatie te bepalen, beschreven hun manier van lopen en de wegen die de cafébezoekers bewandelden. Op basis daarvan werkten ze een computermodel uit over het gedrag van groepen mensen.

    Pelgrimstochten in Mekka
    Gelijkaardige modellen werden eerder al gebruikt om bewegingen van groepen mensen te kunnen voorspellen, bijvoorbeeld voor de pelgrimstochten in Mekka. De studie in Cardiff is volgens de wetenschappers echter de eerste die zich toespitst op bewegingen van groepen dronkaards.

    Het onderzoek wees uit dat hoe langzamer en langgerekter groepen zich voortbewegen, hoe meer dronken mensen er in de groep meelopen.

    Zo weinig mogelijk botsen
    De onderzoekers raden dan ook aan, straten zo in te richten dat groepen wankelende mensen die langgerekt over straat lopen zo weinig mogelijk kunnen "botsen". Andere voorbijgangers moeten voldoende ruimte hebben omdat dronkaards hen anders kunnen "storen" en er zo ruzies kunnen ontstaan. Bovendien zouden op voetpaden in uitgaansbuurten best geen hindernissen staan (zoals zitbanken, bloembakken of gedenkstenen) die groepen dronkaards kunnen hinderen. (belga/lb)

    24-07-2008 om 10:25 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterdieet deugt niet: miljoen schadevergoeding

    Waterdieet deugt niet: miljoen schadevergoeding

                                                            
    Nadat een radicaal waterdieet zorgde voor epileptische aanvallen en hersenbeschadiging, heeft een Britse vrouw ruim één miljoen euro aan schadevergoedingen opgestreken.

    1 liter extra per dag
    De 52-jarige Dawn Page werd geadviseerd 1 liter water per dag extra te drinken en haar zoutinname verder te beperken om zo gewicht te verliezen en gifstoffen uit haar lichaam te verdrijven.

    Enkele dagen na de start van het 'Amazing Hydration Diet' begon de vrouw oncontroleerbaar over te geven.

    Ontgiften
    Toch verzekerde Page's dietiste haar dat dit er allemaal bij hoorde, omdat haar lichaam aan het ontgiften was.

    Maar toen de Britse dit advies vervolgens opvolgde, begon ze epileptische aanvallen te krijgen.

    Ze moest direct naar de intensive care, maar artsen konden hersenschade niet voorkomen.

    Gelijk

    Dawn Page besloot daarop de dietiste aan te klagen. En na een rechterlijk gevecht van zes en een half jaar werd ze deze week dan eindelijk in het gelijk gesteld: de verzekeraar van de 'deskundige' moet nu ruim één miljoen euro neertellen.

    24-07-2008 om 09:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koemest kan klimaat beschermen

               Koemest kan klimaat beschermen

                                
                                  
    Het vrijkomen van schadelijk methaangas wordt in het nieuwe procédé vermeden.

    Mest van koeien en andere gebruiksdieren kan voor miljoenen mensen stroom leveren en zo het klimaat beschermen.

    Drie procent verbruik VS
    Volgens berekeningen van wetenschappers is het mogelijk om alleen met de mest van dieren in de Verenigde Staten 100 miljard kilowattuur elektriciteit te produceren - dat is 3 procent van het jaarverbruik in de VS. Daarmee kunnen miljoenen huishoudens en kantoren van elektriciteit voorzien worden, schrijven Michael Webber en Amanda Cuellar van de universiteit van Texas in Austin in de "Environmental Research Letters".

    Biogas
    Bij het vergaan van de uitwerpselen komen schadelijke gassen zoals methaan vrij. In het scenario van de onderzoekers wordt de mest van gebruiksdieren echter zonder zuurstof in biogas omgezet, dat turbines voor stroomproductie gebruiken. Op die manier kunnen volgens hun berekeningen de hoeveelheid broeikasgassen die bij de stroomproductie in de VS ontstaan, met 4 procent verminderd worden, schrijven de experts in het fysica-tijdschrift. (belga/lb)

    24-07-2008 om 09:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland zet homodieren in het zonnetje

    Nederland zet homodieren in het zonnetje

                                                             
    In Nederland zal Artis tijdens de Gaypride op 1 augustus rondleidingen organiseren over homoseksualiteit in het dierenrijk. Zowel homoseksuele kaketoes, apen, stieren, geiten en olifanten zullen in de dierentuin van Amsterdam aan bod komen.

    Volgens Artis is homoseksualiteit onder dieren heel gewoon en vertonen wel honderden diersoorten dit soort gedrag. Naast de zoo zullen ook onder meer het Amsterdams Historisch Museum en het Van Goghmuseum aandacht besteden aan homogerelateerde exposities of rondleidingen. (svm)

    24-07-2008 om 00:45 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    23-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden snacks te eten in Rome

             Verboden snacks te eten in Rome

                            

    Sinds vorige week hanteert Rome een nieuwe wet, die het eten van snacks in de buurt van monumenten verbiedt. De wet geldt tot eind oktober en is dus duidelijk gericht op toeristen.

    50 euro
    Wie toch betrapt wordt op het likken aan een ijsje of het eten van een sandwich, die riskeert een boete van 50 euro. De lokale overheid wil naar eigen zeggen de artistieke en historische waarde van de monumenten bewaren. Maar de reacties van toeristen zijn verontwaardigd. "Het is weer een nieuwe manier om toeristen kaal te plukken", aldus een Amerikaanse studente. Volgens anderen zou de overheid zich beter op afvalverspreiding door toeristen richten.

    Controle?
    Het is maar de vraag of er genoeg middelen zijn om de nieuwe wet ook daadwerkelijk te laten naleven. In de eerste vijf maanden van 2008 ontving Rome al 7,6 miljoen bezoekers. De Politie zal daarom op volle kracht moeten draaien en zal zich beperken tot controles bij de meest bekende monumenten.

    Eerste boete
    De eerste boete is intussen al uitgedeeld. Die eer viel drie Tunesische mannen te beurt, die aten en een pintje dronken op de Spaanse Trappen (een 18e-eeuws symbool van de stad). (bdr)

    23-07-2008 om 23:25 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese poedel krijgt rijles

                   Chinese poedel krijgt rijles

                                  

    Een poedel achter het stuur... Voor die stunt zorgde een Chinees koppel op een snelweg in Liunan. Agenten roken onraad toen ze een auto veel te traag over het wegdek zagen kruipen, maar schrokken pas echt toen ze een blik doorheen het raampje wierpen: een hond zat er op z'n gemakje met zijn voorpoten te sturen, terwijl zijn achterste poten op de schoot van de vrouwelijke chauffeur rustten.

    De wagen werd onmiddellijk aan de kant gezet, waarop de dame in kwestie kalm verklaarde dat er niet zoveel aan de hand was. "Er is haast geen verkeer en het weer is goed, dus dachten we dat dit wel mocht", aldus het baasje van poedel Niu Niu. De vrouw kwam er met een fikse vermaning vanaf. (svm)

    23-07-2008 om 23:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Massa Hollanders met caravan gestrand door zuinig rijden

    Massa Hollanders met caravan gestrand door zuinig rijden

                             

    U bent gewaarschuwd: wat volgt is geen grap. Nederlandse automobilisten die "het nieuwe zuinige rijden" in de bergen proberen toe te passen met hun caravan, komen massaal in de problemen. Talrijke Nederlanders met een caravan strandden afgelopen weekeinde langs buitenlandse wegen doordat ze de berg poogden op te rijden in de vijfde versnelling, meldt De Telegraaf.

    "Het omhoogtrekken van een aanhanger is een enorme belasting voor de motor als deze te weinig toeren maakt", aldus ANWB-zegsman Ad Vonk in de Nederlandse krant.

    Toeren maken
    Het door de overheid gepropageerde zuinige rijden absoluut ongeschikt is voor auto's met caravans, zo waarschuwt de ANWB, de Nederlandse Automobilstenbond. "We adviseren om de toeren er goed in te houden. Dat is veiliger en bovendien beter voor de auto.

    23.000 oproepen
    De ANWB Alarmcentrale draaide het afgelopen weekeinde overuren. Vrijdag en zaterdag belden in totaal 23.000 in de problemen geraakte Nederlanders het alarmnummer. Gisteren was het iets rustiger omdat de meeste toeristen op hun bestemming waren aangekomen. De hulpdienst verwacht de komende tijd dagelijks 12.000 telefoontjes uit heel Europa.

    Kat in het bakkie
    Afgelopen weekeinde was er ook een aantal opvallende incidenten. Een ANWB-lid kwam met pech terug uit Oostenrijk. Eenmaal thuis in Amsterdam bleek het malheur te zijn veroorzaakt door een kat onder de motorkap. Het avontuurlijke dier kwam ervan af met enkele kneuzingen.

    Petatjes
    Onfortuinlijk was ook een echtpaar met een camper in Italië. Na een pechmelding werd het voertuig weggetakeld terwijl de 'vrouw des huizes' nog aardappeltjes stond te bakken in de mobilhome.

    23-07-2008 om 23:04 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van 'zonnebaders naast de dood' zet Italië op stelten

    Foto van 'zonnebaders naast de dood' zet Italië op stelten

                               

    In Italië heeft een foto van twee dode Roma-meisjes op een populair strand voor opschudding gezorgd. Op de achtergrond van de met handdoeken bedekte lijken van twee Roma-meisjes zit een koppel te zonnebaden op het strand van Torregaveta bij Napels.

    Volgens de Italiaanse kranten verdronken de nichtjes Violetta en Cristina bij het baden in de golven nadat ze hun waren aan de man probeerden te brengen. Over de leeftijd van de beide meisjes zijn de meningen verdeeld.

    Vooral de aartsbisschop van Napels, Crescenzio Sepe, toonde zich verontrust. Hij hekelde in de krant La Repubblica "de trieste en verontrustende onverschilligheid, veel erger dan het afvalprobleem waarmee Napels wereldwijd haar reputatie schade heeft berokkend". (belga/mvp)

    23-07-2008 om 22:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastoor helpt kerkgangers met wierook van depressies af

    Pastoor helpt kerkgangers met wierook van depressies af

                                                     
    Pastoor E. Smeets van de H. Jozefparochie in Ubachs over Worms (Limburg) heeft een speciale manier gevonden om mensen weer naar de kerk te lokken. In het "Kirkebledje" (parochieblad) prijst hij de werking van wierook aan als middel tegen depressies. "Daarom alleen al zou je toch zondags ter kerke gaan", aldus de pastoor.

    Smeets baseert zijn bewering op een onderzoek door A. Moussaieff van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem. Die ontdekte op basis van proeven met muizen dat bij het verbranden van wierook stoffen vrijkomen die werken als antidepressivum. Zij activeren een eiwit in de hersenen met als resultaat een antidepressieve werking. (anp/mvl)

    23-07-2008 om 22:47 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort kan je zappen met je brein

    Binnenkort kan je zappen met je brein

                                                         
    Britse wetenschappers hebben een eerste stap gezet om voorwerpen te doen bewegen via de hersenen. Ze ontwierpen daartoe een soort hoed, die verbonden is met een pc. De computer interpreteert dan de veranderingen in hersenactiviteit, die gepaard gaan met een gedachte. Zo zouden mensen binnenkort kunnen zappen alleen door er aan te denken. Dat staat de lezen in de Britse zondagskrant Sunday Telegraph.

    In actiefilms en populaire televisiereeksen is het al lang gemeengoed: het idee dat mensen machines en voorwerpen kunnen controleren en verplaatsen louter dankzij de kracht van hun brein. Nu ziet het er naar uit dat de werkelijkheid de fictie aan het inhalen is.

    Videospelletje
    Het begon allemaal, heel toepasselijk, met een videospelletje. Het succes van de door spelletjesmaker Nintendo ontwikkelde Wii, waarbij de speler via bewegingen van armen, benen, voeten of handen de actie op het videoscherm bepaalt, leidde tot de volgende stap: een spelsysteem waarbij de bewegingen worden gecontroleerd door de gedachten van de speler.

    Hoed
    Dat bracht vorsers aan de universiteit van Essex ertoe het prototype te ontwerpen van een "hoed" waarmee de drager via zijn hersenen de computer opdracht kan geven om op het videoscherm een voorwerp te verplaatsen.

    Sterker nog, zo kunnen er ook in een kamer voorwerpen worden verplaatst en uiteindelijk hopen de bedenkers ook meer praktische toepassingen te kunnen ontwikkelen zoals het besturen van rolstoelen of zelfs auto's, enkel en alleen door de gedachten van de bestuurder.

    Veranderingen
    In de hoed zitten elektroden die veranderingen opsporen in de elektrische activiteit in de hersenen die wordt geproduceerd door de neutronen. Als de drager bijvoorbeeld denkt aan een bepaalde handeling, zeg maar het bewegen van zijn hand, veroorzaakt dat een herkenbaar patroon in de hersenen die een computer kan leren herkennen.

    Hulp voor gehandicapten
    Volgens dr. John Gan, het hoofd van de faculteit elektronica aan de universiteit "hebben we dit apparaat eigenlijk ontwikkeld om gehandicapte patiënten te helpen die beperkt zijn in hun bewegingen of zelfs helemaal niet kunnen bewegen, zodat ze langs deze weg een computer, of zelfs een rolstoel, kunnen controleren door doelgerichte gedachten".

    Zappen
    Maar volgens Gan gaan de mogelijke praktische toepassingen veel breder: "Van het controleren van computerspelletjes tot voorwerpen in de onmiddellijke leefomgeving, zoals het aan- en uitdoen van lampen, het sluiten van gordijnen of het zappen tussen televisiekanalen".

    Volledig andere interactie
    Op termijn hopen wetenschappers dat ze de interactie tussen mensen enerzijds en computers en technologie anderzijds volledig kunnen veranderen door de huidige toetsenborden of touch screens te vervangen door methodes waarbij signalen rechtstreeks vanuit de hersenen worden overgebracht.

    Science-fiction wordt realiteit
    Wie dit alles wegwuift als "science fiction-bedenksels", heeft ongelijk, aldus professor Nigel Shadbolt, computerwetenschapper aan de universiteit van Southampton.

    Want "wat een oud sf-idee is: het interpreteren van hersensignalen, wordt in snel tempo realiteit. De hersenen zijn namelijk altijd bezig en produceren daarbij veel chaotisch klinkend geluid. We zijn nu zo ver dat we daaruit de signalen kunnen isoleren die nuttig zijn".

    Bewijs
    Hoe nuttig hebben ze al laten zien aan de universiteit van Essex, waar een apparaat is ontwikkeld dat de elektrische activiteit opspoort in minuscule spierbewegingen in het voorhoofd en in het oog. Op grond daarvan kan een patiënt in staat worden gesteld om een rolstoel in alle richtingen te doen bewegen met één beweging van zijn voorhoofd. (belga/edp)

    23-07-2008 om 22:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kartonnen politiewagens missen hun effect niet

    Kartonnen politiewagens missen hun effect niet

                        

    Na agenten uit karton zet Roemenië nu ook kartonnen politiewagens in om snelheidsduivels een toontje lager te doen blazen. Met succes naar verluidt, want de maniakken trappen gretig het rempedaal in van zodra ze in de verte een valse politieauto zien opdoemen.

    "De methode is vooral efficiënt omdat het kartonnen bord precies de grootte heeft van een echte wagen. En het werkt beter dan die agenten uit karton, omdat het groter is en de wegpiraten ze dus al van verder zien", aldus een politiewoordvoerder.

    Om het effect te versterken, staat er in plaats van het kartonnen bord af en toe ook eens een echt exemplaar te flitsen. Geen voorbarige luxe als u weet dat auto-ongevallen vorig jaar in Roemenië aan 1.174 mensen het leven kostten. (svm)

    23-07-2008 om 22:36 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live executie op de elektrische stoel voor 1 euro

    Live executie op de elektrische stoel voor 1 euro

                                                         
    Bezoekers van een lunapark in Milaan kunnen sinds enkele dagen voor één euro 'live' de laatste minuut voor een executie op de elektrische stoel meemaken. Geen echte uiteraard, u zal het moeten stellen met een 'mannequin' die de laatste momenten voor de dood perfect naspeelt: naakt torso, grimas op het gezicht, stuiptrekkingen en uiteindelijk met rokende haren krampachtig in elkaar zakken: het zit allemaal in het totaalspektakel dat u als toeschouwer te zien krijgt.

    De zaakvoerder verbaast zich zelf over het succes van zijn nieuwste attractie. "Elke dag brengt het mij vijftig euro op, op een zondag zelfs 150 euro", aldus Yuri Simone in de krant 'La Repubblica'. (svm)

    23-07-2008 om 22:29 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penis van 'gekke monnik' Rasputin op sterk water

    Penis van 'gekke monnik' Rasputin op sterk water

                                 
    Vrouwen kijken met bewondering naar de 'kolos' van Rasputin.

    De penis van Gregori Rasputin staat in de prostaatkliniek van St. Petersburg op sterk water. De uitzonderlijk grote piemel van 28,5 centimeter 'hangt' in een glazen weckpot en dat trekt uiteraard veel bekijks. Dat weet 'De Telegraaf'.

    Alternatieve geneesheer
    Rasputin was volgens sommige Russen een alternatieve geneesheer. Anderen noemden hem 'de gekke monnik' en een relatief kleine groep zag in hem een religieuze pelgrim. Feit is dat Rasputin naam kreeg in 1907. Hij genas toen op miraculeuze wijze de zoon van tsaar Nicolaas II van zijn hemofilie-bloedingen.

    Rasputin trad niet veel later toe tot de tsarenfamilie. Hij kreeg steeds meer invloed, ook politieke. Het verhaal gaat dat hij zelfs ministers benoemde en ontsloeg.

    Vergiftigd
    Na bijna tien jaar macht eindigde Rasputin vermoord. Door zijn grote macht aan het hof en op de Russische politiek werd hij vooral door de Russische adel steeds meer gewantrouwd. De Russische prins Felix Joesoepov vergiftigde, beschoot en vermoordde Rasputin op 47-jarige leeftijd. Zijn penis werd van zijn dode lichaam afgesneden en op sterk water gezet.

    "Groter dan Napoleon"
    Op dit moment wordt het circa 30 cm lange geslachtsdeel nog steeds bewaard. De Russische arts Igor Knyazkin, eigenaar van een kliniek voor vruchtbaarheidsproblemen, is de eigenaar van de piemel. "Hij is groter dan die van Napoleon", aldus Knyazkin. De vergelijking is perfect mogelijk, want ook Napoleon heeft zijn piemel in een weckpot zitten.

    Museum Erotika
    "We behandelen hier zo'n 1500 mensen per maand. Aan prostaatproblemen, geslachtsziekten, vruchtbaarheidsproblemen, erectiestoornissen, noem het maar op. Het 'Museum Erotika' stelt mijn patiënten op hun gemak", stelt Igor Knyazkin. "Het neemt de angst voor een eventuele behandeling weg. Ik krijg niets dan positieve reacties van mijn patiënten. Ze geven me zelfs aanvullingen op mijn collectie."

    "De meeste museumbezoekers komen voor de piemel van Rasputin", vult zijn receptioniste Anna hem aan. Volgens de overlevering waren zijn genitaliën eigenlijk 30,3 centimeter lang en zouden ze niet op sterk water staan, maar compleet uitgedroogd zijn. (tlg/svm)

    23-07-2008 om 22:25 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (10) doet mee aan bodybuildingwedstrijd

    Meisje (10) doet mee aan bodybuildingwedstrijd

                                                            
                                                             Foto: Daily Telegraph.

    Het aantreden van een tienjarig meisje op een bodybuildingwedstrijd heeft in Australië enkele wenkbrauwen doen fronsen. Het meisje zelf is zich van geen kwaad bewust. "Ik deed enkel mee voor het plezier", zegt Maughan Wellham in de 'Daily Telegraph'. "Ik wil ook helemaal geen bodybuildster worden, maar een olympische atlete." Wellham moest omwille van haar leeftijd wel in een aparte categorie meedoen, waarin ze uiteraard de enige deelneemster was.

    Ook moeder Michelle zag geen graten in de deelname van haar dochter. "Ze wilde meedoen aan de wedstrijd nadat ze er een paar op tv had gezien. Ik heb het zaakje eerst grondig onderzocht maar heb haar uiteindelijk laten meedoen. Maughan is een echte fitness freak. Lopen, push-ups, pompen, ze doet het allemaal. Gewichtheffen doet ze niet, dat vind ik niet verantwoord op die leeftijd", aldus de moeder.

    Die mening zijn ook gezondheidsexperten toegedaan. "Het is niet veilig en het heeft ook geen zin op die leeftijd", zegt Peter Larkins. "Kinderen hebben de hormonen niet om de spieren te ontwikkelen." Kritiek komt er ook van psychologen en familie-organisaties. "Op zo'n jonge leeftijd met je lichaam pronken zendt een verkeerd signaal naar kinderen", klinkt het. "Kinderen zouden zich meer moeten concentreren op wat ze doen en niet op hoe ze eruit zien." In Australië worden steeds meer kinderen behandeld voor eetstoornissen. (hlnsydney/sps)

    18-07-2008 om 16:04 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktzwemmers uit reservoir met drinkwater gevist

    Naaktzwemmers uit reservoir met drinkwater gevist

                                             
    De politie heeft twee naaktzwemmers uit het drinkwaterreservoir van Portland, Oregon, gevist. Gelukkig was het bewuste deel van het reservoir op dat moment niet in gebruik want anders waren miljoenen liters drinkwater naar de haaien geweest. Dat meldt The Oregonian.

    Levensgevaarlijk
    Ryan Langsdorf (28) en Ashley Moyer (23) werden gisterochtend om 3 uur bij de lurven gevat. De watermaatschappij van Oregon tilt bijzonder zwaar aan het incident. "Met hun gekke kuren hadden ze niet alleen het drinkwater van Portland kunnen besmetten, de twee naaktzwemmers hebben ook met hun leven gespeeld", zegt David Shaff van de watermaatschappij.

    Boete en werkstraf
    De maatschappij dient klacht in tegen de skinny-dippers wegens schending van het eigendomsrecht.

    18-07-2008 om 16:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tattooman wil levend reclamebord worden

    Tattooman wil levend reclamebord worden


    De New England Patriots hebben met de 39-jarige Victor Thompson een wel zéér hevige die hard fan. Hij liet de helm van sterspeler Tom Brady - een van de beste quarterbacks ooit in het American football - op zijn schedel tatoeëren. Thompson wil nu een soort van levend reclamebord worden en zich laten betalen voor zijn tattoo-advertenties.

    "Ik vraag 125 euro per 2,5 vierkante centimeter van mijn lijf om advertenties op te tatoeëren", zegt Thompson. Hij is bereid wat dan ook als tattoo te aanvaarden, als er maar voor betaald wordt.

    Zijn vriendin trekt wel een grens. Zo mag Thompson van haar geen gezichtsmasker laten tatoeëren op zijn eigen gezicht. "Dat mag ik inderdaad niet, dat zou de scheiding betekenen", vreest Thompson. Een handtekening van zijn held Tom Brady zou wél kunnen. (jv)

    18-07-2008 om 14:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse journalist beschuldigd van lekken nieuwe modellen Renault

    Franse journalist beschuldigd van lekken nieuwe modellen Renault

                                                      
    Een journalist van het Franse weekblad Auto Plus is beschuldigd van industriële spionage. Hij zou ongepubliceerde foto's verspreid hebben van automodellen van het merk Renault. Die autobouwer diende in 2007 volgens een gerechtelijk bron een klacht in. Bruno Thomas, die onder gerechtelijk toezicht geplaatst is, wordt beschuldigd van "misbruik van vertrouwen" en "onthulling van fabrieksgeheimen" na 48 uur voorlopige hechtenis.

    Huiszoeking
    De redactie van Auto Plus werd aan een huiszoeking onderworpen om de bron te achterhalen die de foto's en bijbehorende commentaar lekte, een hele poos voor de officiële lancering van de modellen. Waarschijnlijk bevindt die zich binnen Renault. Computers, harde schijven en foto's werden volgens hoofdredacteur Laurent Chiapello meegenomen. (belga/bf)

    18-07-2008 om 13:37 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australiërs vermoordden vriend van 17 en speelden bowling met zijn hoofd

    Australiërs vermoordden vriend van 17 en speelden bowling met zijn hoofd

                         

    In het Australische Brisbane loopt momenteel een proces tegen twee twintigers die in 2005 hun 17-jarige vriend brutaal vermoordden. De getuigenissen brengen nu gruwelijke details aan het licht.

    Drankorgie
    In het kustplaatsje Sandgate dronken James R. (toen 28), Christopher J. (24) en Morgan S. (17) zich op een avond in 2005 uit pure verveling flink zat. De drankorgie eindigde echter in een vechtpartij met dodelijke afloop. James stortte zich op de 17-jarige Morgan en sloeg hem wezenloos. Daarop nam hij een mes en stak hem... 133 keer.

    Bowling
    Tot zover wat al bekend was van het verhaal. Maar nu de twee voor de rechter in Brisbane staan, krijgt het verhaal een nóg gruwelijker wending. "Het hoofd van het slachtoffer werd afgezaagd of afgehakt", zegt openbaar aanklager David Meredith nu. "Ze hebben het lichaam begraven, en met het hoofd hebben ze een spelletje bowling gespeeld." James R. zou dat in de rechtbank hebben bekend. Zijn medebeklaagde zegt dat hij alleen meegedaan heeft. Dat hij op geen enkel moment initiatief genomen heeft.

    Eind volgende week wordt de uitspraak verwacht. (bf)

    18-07-2008 om 13:21 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man krijgt jaar lang elke dag seks voor veertigste verjaardag

    Man krijgt jaar lang elke dag seks voor veertigste verjaardag

                       
                       
                         Charla Muller en Brad.
                       
                                             Douglas en Annie Brown. Bij dat koppel was het haar idee.

    Toen de Amerikaanse schrijfster Charla Muller uit North Carolina zich suf piekerde over wat ze haar man Brad voor zijn veertigste verjaardag zou cadeau doen, kreeg ze plots een baanbrekend idee. Charla zou Brad elke dag van zijn veertigste levensjaar op seks trakteren. Geef toe, qua originaliteit en intimiteit een absolute topper, laat staan dat Brad het cadeau ooit nog zou vergeten. Of dat ze er diep voor in de geldbeugel moest tasten.

    Weigerachtig
    Maar groot was de ontgoocheling voor Charla toen Brad aanvankelijk weigerachtig stond tegenover het idee. De brave man wou niet dat het vrijen een dagelijkse opdracht werd voor Charla, bovendien ook nog eens moeder van twee kinderen. Dat was buiten de wil van Charla gerekend: zij kon Brad ervan overtuigen dat het een cadeau was dat ze hem zielsgraag wou geven en, hop, daar gingen Charla en Brad een jaar lang elke dag van bil.

    365 Nights
    Niet dat Brad elke dag zijn verjaardagscadeau consumeerde (zo stak een familieuitje al eens stokken tussen de wielen), maar het koppel claimt wel dat ze gemiddeld 28 dagen van elke maand seks hadden. Daar bleef het niet bij: Charla zou geen schrijfster zijn, mocht ze geen boek over het actievolle jaar geschreven hebben: 365 Nights, A Memoir of Intimacy.

    Seksleven in vraag
    Toevallig viel de uitgave van het boek samen met 'Just Do It' van Douglas Brown. U raadt het al: een boek over hetzelfde onderwerp, zij het dat Brown, ook een vader van twee kinderen, bleef steken op 101 opeenvolgende dagen. De boeken zorgen in de States voor veel ophef, in die mate dat veel getrouwde vrouwen hun seksleven, of gebrek eraan, in vraag gingen stellen. Beide koppels leidden tot voor hun avontuur 'gewone' huwelijken waarin er "tijd voor seks is wanneer alle andere beslommeringen afgehandeld zijn".

    66 keer gemiddeld
    Ook de universiteit van Chicago pikte gretig op de hype in en deed een nationaal onderzoek. Daaruit bleek dat getrouwde paren 66 keer seks per jaar hebben, met een uitzondering voor heel jonge koppels die 109 keer haalden. Zo rond de tiende maand van de marathon verfoeide Charla Muller het "waanzinnige idee", waar bij afloop van de 101 dagen Douglas Brown toegaf dat het om een uitputtende ervaring ging. (odbs)
     

    18-07-2008 om 13:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin de dag met een croque

                 Begin de dag met een croque

                            

    Geef toe, een mens denkt er niet aan om de dag te beginnen met een geroosterde boterham ham en kaas. Uit Brits onderzoek bij zes- en zevenjarigen blijkt dat dit wel eens het ideale ontbijt zou kunnen zijn. De reden ligt in de lage glycemische lading, het tempo waarmee koolhydraten glucose loslaten in het bloed.

    Een ontbijt als dit zou beter en langer doen concentreren op school. Omdat dergelijk geroosterd broodje met ham en kaas de eetlust doet afremmen, gaat het bovendien overgewicht tegen. (lvl)

    18-07-2008 om 13:14 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dopingcontroles in het onderwijs

             Dopingcontroles in het onderwijs

                         

    Acht op de tien studenten slikken pillen tegen examenstress, zo blijkt uit een onderzoek van het christelijke ziekenfonds CM. In de helft van de gevallen gaat het om vitaminesupplementen, maar steeds vaker grijpen de studenten ook naar straffere middelen. Jongens nemen het liefst pepmiddelen, terwijl dat voor meisjes eerder kalmeringsmiddelen zijn. Engelse wetenschappers stellen dopingcontroles in het onderwijs voor.

    Rilatine
    Een populair middel is het zogenaamde "Vitamine R" of Rilatine, een medicijn voor ADHD-patiënten om het concentratievermogen te stimuleren. Volgens dokter Rikka De Roy, verantwoordelijke voor het Medisch Centrum voor studenten van de KU Leuven, wordt het middel nooit zomaar uitgeschreven. Alleen voor ADHD-patiënten wegen de voordelen op tegen de nadelen. "Van Rilatine maar ook pepmiddelen als Captagon krijg je een gejaagd gevoel en slaapproblemen. Dat is niet echt bevorderlijk voor het blokken," stelt De Roy.

    Schadelijke gevolgen
    De studenten lijken zich echter niets aan te trekken van de nadelen of schadelijke gevolgen. Uit een getuigenis van een assistente in een apotheek in het hartje van de Gentse studentenbuurt blijkt dat tijdens de examenperiode meer dan anders voorschriften voor Rilatine de toonbank passeren.

    Huisartsen
    Het probleem zou zich niet situeren bij de studentenartsen. De studenten ontvangen meestal een voorschrift voor Captagon of kalmeermiddelen van hun huisarts. Daarbij blijkt uit het onderzoek van de CM dat in de helft van de gevallen de medicijnen voorzien worden door de ouders.

    Dopingcontroles
    Om de trend tegen te gaan, stellen Engelse wetenschappers een dopingcontrole voor in het onderwijs. "Gebruik van medicijnen is een oneerlijk voordeel. Wie niet gebruikt, heeft minder kansen. Het resultaat is dat studenten die dat anders niet zouden doen, ook naar middelen grijpen," aldus De Roy. Ze haalt daarbij ook aan dat de voorgestelde dopingcontroles in de auditoria praktisch onmogelijk zijn. "Het is omslachtig en peperduur om van elke student een urinestaal te nemen."

    18-07-2008 om 12:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 glazen witte wijn houdt diabetes veraf

        2 glazen witte wijn houdt diabetes veraf

                               

    Vrouwen met type 2-diabetes (ook wel 'ouderdomsdiabetes' genoemd) zouden gebaat zijn bij 2 glazen witte wijn per dag. Het drankje zou de ontsteking remmen die dat type diabetes veroorzaakt. Dit meldt de Nederlandse krant De Telegraaf op basis van een onderzoek aan de Wagenigse universiteit en het TNO.

    De onderzoekers gaven oudere vrouwen gedurende zes weken 2,5 glas witte wijn per dag. Uit de resultaten bleek vervolgens dat deze vrouwen minder kans hadden op diabetes.

    Alcohol stimuleert namelijk de productie van het hormoon adiponectine in het vetweefsel. Ouderdomssuikerziekte ontstaat waarschijnlijk door een ontsteking in het vetweefsel en adiponectine remt die ontsteking. Of het effect ook geldt voor mannen is nog niet duidelijk. (edp)

    18-07-2008 om 12:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde rotzomer niet in zicht - waar volgende week naartoe?

    Einde rotzomer niet in zicht - waar volgende week naartoe?

    Het ziet er niet echt fameus uit, het weer voor de rest van de maand. De volgende tien dagen kan u zich beter verzoenen met de ondertussen bekende scenario's: gras afmaaien tussen twee buien door, de lunchtafel toch maar binnen dekken wegens net iets te fris en terrasjes 's avonds met een dikke fleece of jas bij 10 à 12 graden.

    18-07-2008 om 12:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste Amerikanen wonen in het zuiden

        Dikste Amerikanen wonen in het zuiden

                             

    De dikste Amerikanen wonen in de zuidelijke staten Mississippi, Alabama en Tennessee. Bijna eenderde van de inwoners van deze staten is zwaarlijvig. Dat staat in een Amerikaans overheidsrapport. De 'dunste' staat is het bergachtige Colorado, waar veel wordt gewandeld en gefietst.

    Mississippi
    Sinds 2004 is Mississippi de 'dikste' Amerikaanse staat. Maar Alabama, Tennessee, West Virginia en Louisiana volgen op de voet. Van alle volwassenen in de Verenigde Staten is 26 procent zwaarlijvig, blijkt uit het onderzoek, een telefonische enquête onder 350.000 Amerikanen. Omdat de resultaten zijn gebaseerd op wat mensen zelf zeiden, denken de onderzoekers dat de cijfers nog aan de lage kant zijn.

    Zwarte vrouwen
    Het traditionele zuidelijke dieet - veel vet en gefrituurd voedsel - is voor een deel de boosdoener, zei dokter William Dietz van de Centers voor Disease Control and Prevention. Ook wonen in de 'Deep South' veel mensen op het platteland en veel zwarte vrouwen: groepen die traditioneel vaker zwaarlijvig zijn. (ap/bf)

    18-07-2008 om 12:40 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mail met virus kondigt annulatie Spelen aan

    Mail met virus kondigt annulatie Spelen aan

                                                           
    Op het internet is een e-mail opgedoken die zegt dat de Olympische Spelen in China niet doorgaan, maar in feite de bedoeling heeft om een virus op de computer te installeren. Dat zegt G DATA Security, een specialist in internetbeveiliging.

    Pornosite
    Het bericht heeft als titel: Beijing Olympics cancelled, moved to Atlanta. Wanneer het geopend wordt, moet er geklikt worden op een link. Wie dat doet wordt doorverwezen naar een website met pornografisch materiaal. Daar kan er opnieuw doorgeklikt worden. Nietsvermoedende internetgebruikers installeren op die manier een computervirus op hun computer, dat de computer en het computernetwerk beschadigt. Door als onderwerp sensationeel nieuws te nemen hopen de cybercriminelen om zoveel mogelijk internetgebruikers naar de bewuste sites te krijgen.

    Verwijderen
    G DATA Security raadt daarom aan om de e-mail niet te openen en gewoon te verwijderen. In het andere geval, als de e-mail wordt geopend en de links worden aangeklikt, wordt de computer ingeschakeld in een botnet. Dat botnet is een netwerk van computers, overgenomen door internetcriminelen, van waar spamberichten worden verstuurd.

    18-07-2008 om 12:37 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man vindt dolfijn in zijn tuin

                   Man vindt dolfijn in zijn tuin

                              

    Mike Elliott dacht dat hij nog droomde toen hij zijn tuin inliep. Hij kneep eens goed in zijn wang en besefte toen dat wat hij zag ook echt was. Er lag een dolfijn voor zijn voeten.

    Mysterie
    Ook zijn makker Gary Harvey snapte er niets van. Ze wonen op een helling op een halve kilometer van de kust en toch lag er een dolfijn in hun tuin! "Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik de gordijnen opende", aldus Mike. Ze belden dan maar de politie in Portland, Dorset. De agenten verwittigden de gemeentediensten en die ruimden het kadaver op. "Misschien was dit een grap of niet, geen idee. De dolfijn had wel twee wonden in de maagstreek." De politie voerde nog een buurtonderzoek uit maar zonder resultaat. "Niemand weet hoe de dolfijn daar in de tuin geraakt is", zegt een woordvoerder van de gemeente. (vsv)

    18-07-2008 om 12:36 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Sorry dat ik als penis op podium kwam"


                     
    Dat is de zin die de 19-jarige New Yorker, Calvin Morett, over zijn lippen moet krijgen van de rechter. Morett liep tijdens een diploma-uitreiking in Saratoga Springs plots de scene op, verkleed als penis. Hij wordt nu veroordeeld voor aanstootgevend gedrag. Zijn straf: hij moet zijn verontschuldigingen aanbieden in de plaatselijke krant én die zelf betalen, hij moet ook de gerechtskosten voor zijn rekening nemen en 24 uur gemeenschapsdienst verrichten. Wie staat er nu voor Jan Lul? (

    18-07-2008 om 12:34 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Laat priesters porno kijken tegen seksueel misbruik"

                                                        
                                                          Pornoster Belladonna.

    De Amerikaanse pornoster Belladonna (27) vindt dat priesters nood hebben aan eenvoudige seksuele voorlichting en begeleiding om gevallen van misbruik te voorkomen. Zelf heeft de pornokoningin - met thuis een vent en een dochtertje - meer dan 250 X-films op haar palmares staan. Ze doet het daarin met zowel mannen als vrouwen.

    Verontschuldigingen
    Belladonna is op bezoek in Australië als gast van de Sexpo in Sydney, waar ook de Wereldjongerendagen plaatsvinden. Ze raadt paus Benedictus XVI aan priesters naar porno te laten kijken. "De paus heeft laten verstaan zich te willen verontschuldigen bij de slachtoffers van seksueel misbruik", zegt ze. "Dat is positief. Maar zolang de priesters geen praktisch advies krijgen voor hun eigen seksbeleving, zal alles bij het oude blijven."

    300 pornofilms
    Volgens Belladonna moet priesters geleerd worden het onderscheid te maken tussen een seksuele fantasie en échte seks. En ze voegt de - euh - daad bij het woord. Ze schenkt 300 pornofilms waarin ze zelf schittert aan de Katholieke kerk van Australië. Ze wil ook persoonlijk bijdragen tot een soort handleiding met "zinvolle oefeningen voor priesters om hen te helpen met hun seksuele spanning en stress."

    18-07-2008 om 12:31 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruidegom steekt getuige in brand

            Bruidegom steekt getuige in brand

                                                                      

    In Groot-Brittannië staat een man terecht die de getuige op zijn huwelijk in brand stak en er met 36.000 euro van hem vandoor ging. Dat meldt The Sun. De 27-jarige Wayne Barnes sloeg John Maynard (37) herhaaldelijk op het hoofd en de rest van zijn lichaam, stak zijn kleren in brand en liet hem voor dood achter.

    Maynard, die de horror maar nauwelijks overleefde, kwam gisteren getuigen op het proces. Door de verwondingen zijn zijn twee benen van onder de knie afgezet en is hij het merendeel van zijn vingers aan de linkerhand kwijt. Hij had een schedelbreuk en was voor 40 procent over zijn hele lichaam verbrand.

    "Ik dacht dat ik dood was, of toch zo goed als", vertelde Maynard de jury. "Ik deed mijn best om in leven te blijven zodat ik tenminste nog afscheid kon nemen van mijn twee zoontjes als ik eenmaal zou gaan."

    Maynard was de getuige van Barnes op zijn huwelijk. Na zes weken strandde het huwelijk echter, en Barnes trok tijdelijk in bij Maynard. Na een avondje stappen ging Barnes door het lint. Hij stapte de kamer van zijn slachtoffer, die vroeger naar huis was gekomen, binnen en eiste al zijn geld. "Hij was razend, ik had zoiets nog nooit gezien", zegt Maynard.

    Nadat Barnes zijn slachtoffer in brand had gestoken, ging hij er met de sportwagen van Maynard vandoor. Hij kon uiteindelijk door de politie gearresteerd worden. (

    18-07-2008 om 12:30 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    17-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urine in burger kost fastfoodketen 20.000 euro

    Urine in burger kost fastfoodketen 20.000 euro

                           
                                                           
    De Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken moet een klant 20.000 euro schadevergoeding betalen voor een "besmette" hamburger.

    Jaren geleden ging een Amerikaanse politieman met zijn zoontjes van vier en zeven nietsvermoedend een hamburger eten in de fastfoodketen. De jongste van de twee werd kort nadien doodziek en moest onophoudelijk braken. Het was zelfs zo erg dat hij met uitdrogingsverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen moest worden.

    Voedselveiligheid
    De vader van de jongens, Keith Andrew, liet de zaak onderzoeken en toen bleek dat een werknemer op de hamburgers geplast en gespuwd had. Andere werknemers hadden gezien hoe hun collega het eten bevuilde. Ze hadden ook hun bedrijfsleider gewaarschuwd, maar die verwittigde het gezin niet.

    De rechtbank oordeelde dat fastfoodketen Kentucky Fried Chicken nalatig geweest was en veroordeelde het bedrijf tot het betalen van 20.000 euro. De fastfoodketen gaat wel in beroep want het beweert de voedselveiligheid hoog in het vaandel te dragen.

    De plassende en spuwende werknemer is intussen ontslagen, niet omwille van het incident, maar omdat hij niet meer kwam opdagen. (ka)
    17/07/08 11u34

    17-07-2008 om 19:51 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw spoelt vakantiegeld door toilet

    Vrouw spoelt vakantiegeld door toilet

                                                
    Vlak voordat een vrouw uit het Nederlandse Oldenzaal donderdag op vakantie ging, spoelde ze per ongeluk de gereserveerde 900 euro door het toilet. Tijdens het bezoek aan het kleine kamertje, glipten de biljetten uit haar broekzak en vielen in de toiletpot.

    Camera
    Door ingrijpen van de gemeente heeft de vrouw haar geld terug. Nadat ze alarm had geslagen, speurden gemeentwerkers het geld via een camera in de rioolbuis op. Nadat de biljetten aan een waslijn waren gedroogd, kon de vrouw opgelucht op reis, aldus de gemeente. (anp/mvl)

    17-07-2008 om 19:33 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juwelen gemaakt van moedermelk

         Juwelen gemaakt van moedermelk

                                                  
    Het Franse designerscollectief Duende gebruikt de techniek van coagulatie om juwelen te maken van moedermelk. Bij coagulatie krijgt caseïne, het voornaamste eiwit in melk, een vaste vorm. 'Perle de lait' heeft de collectie juwelen die deel uitmaakt van een tentoonstelling van objecten die de relatie tussen moeder en kind op het vlak van voeding exploreren. Die is van 13 september tot 15 november te bezichtigen in het Franse Nègrepelisse.

    17-07-2008 om 19:31 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Binnen 30 jaar kunnen 100-jarigen zwanger worden"

    "Binnen 30 jaar kunnen 100-jarigen zwanger worden"

                                                             
    Binnen 30 jaar zullen alle medische problemen rond vruchtbaarheid verholpen zijn, waardoor elke volwassen vrouw, ongeacht haar leeftijd, zwanger kan worden. Dat beweren althans onderzoekers.

    Kunstmatige sperma en eicellen
    Wetenschappers ontwikkelen momenteel technieken om sperma en eicellen te cultiveren uit huidcellen. Deze kunnen dan verenigd worden om zo tot embryo's te komen. Hierdoor kunnen koppels ook kiezen voor een designerbaby door eigenschappen als haarkleur, lengte, intelligentie en 'gezonde' genen te selecteren.

    Baby's en 100-jarigen
    Belangrijke onderzoekers, waaronder professor Davor Solter, maakten deze voorspellingen. "Deze evolutie betekent dat elke persoon, ongeacht welke leeftijd, kinderen zal kunnen krijgen, dus ook baby's en 100-jarigen. Binnen 30 jaar zal deze techniek helmaal op punt staan."

    Andere evoluties in de vruchtbaarheidssector zijn kunstmatige baarmoeders die gebruikt kunnen worden voor een zwangerschap en goedkopere IVF-behandelingen van 64 euro per sessie.

    17-07-2008 om 19:29 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees bouwt eigen duikboot

                 Chinees bouwt eigen duikboot

                             

    Een Chinese arbeider heeft zijn eigen duikboot gemaakt. Het pronkstuk van Tao Xiangli weegt 1,6 ton en bestaat hoofdzakelijk uit metalen vaten. "Voordeel van de vaten is dat ze handig en goedkoop zijn", zegt Tao.

    In de duikboot is er plaats voor een man maar hij kan wel er beschikken over televisie, zuurstofbevoorrading en zoekcamera's. "Hoewel de duikboot vrij simpel uitgerust is, heb je alles aan boord wat nodig is. Met de camera's kan je alles onder water zien." De Chinees werkte ruim een jaar aan zijn onderzeeër. Eerst deed hij onderzoek en experimenten en dan volgde het knutselwerk. Toa investeerde 2.800 euro in zijn werkje, het equivalent van zijn jaarloon. De Chinees is klaar voor het grote moment. Hij wil volgende week zijn duikboot uittesten in Peking. (

    17-07-2008 om 14:46 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roken is goed voor geheugen en concentratie

    Roken is goed voor geheugen en concentratie


     
    Roken kan de concentratie en het geheugen verbeteren, dat blijkt uit recent Brits onderzoek. Nu willen wetenschappers een medicijn ontwikkelen dat de effecten van nicotine nabootst voor patiënten met Alzheimer.

    Intelligentie
    Brits professor Ian Stoleman heeft aangetoond dat nicotine de prestaties van ratten kan verbeteren in intelligentie- en geheugentesten."Wanneer we tien jaar geleden met dit onderzoek begonnen, dachten we niet dat we voordelige effecten op het geheugen zouden ontdekken. Maar we kunnen concluderen dat nicotine een kleine verbetering betekent op taakprestaties bij ratten."
    Ratten
    Het team van Stoleman trainde ratten om te reageren op een korte lichtflits door naar een bepaalde plaats in de kooi te gaan. Als ze naar de juiste plek gingen, werden ze met eten beloond. Nadat de ratten dit proces geleerd hadden, reageerden ze 80 procent van de keren juist. Maar nadat ze een injectie met nicotine kregen, steeg het aantal succesvolle reacties met 5 procent. Het verschil was veel sterker wanneer de ratten afgeleid werden met lawaai. Zonder de nicotine, volbrachten de ratten slechts in 50 procent van de keren de taak, maar met nicotine steeg dat tot 80 procent.

    Hersenen
    De reden voor deze is volgens de wetenschappers dat nicotine het circuit in de hersenen verandert waarbij enkele belangrijkste receptoren en chemische stoffen als dopamine en glutamaat betrokken zijn. Ze ontdekten ook verschillen in de keten van gebeurtenissen dat leidt tot een betere hersenkracht en de keten die betrokken is bij verslaving. Stoleman: "De meeste drugs hebben een mix van goede en negatieve effecten en nicotine is hier geen uitzondering op."

    Medicijn
    Wetenschappers willen nu een medicijn ontwikkelen dat de actieve ingrediënten van tabak nabootst zonder dat ze negatieve effecten als hartziekten, een beroerte of een verslaving veroorzaakt. De onderzoekers hopen dat het nieuwe middel, dat binnen vijf jaar verkrijgbaar zou moeten zijn, minder neveneffecten heeft dan de bestaande medicijnen voor dementie.

    Stimulerend effect
    Het is al langer geweten dat tabak een stimulerend effect op de hersenen heeft. Victoriaanse dokters raadden al aan te roken om scherper van geest te worden en een boost aan de concentratie te geven. Door de dodelijke neveneffecten als kanker, beroerte en hartziekten zijn de voordelen van tabak genegeerd in medisch onderzoek. (ep)

    17-07-2008 om 13:37 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands café doopt zich om tot kerk om rookverbod te omzeilen

    Nederlands café doopt zich om tot kerk om rookverbod te omzeilen

                         
                                  Café Lindeboom in Alkmaar beroept zich op de vrijheid van religie.

    Café Lindeboom uit Alkmaar wordt morgenmiddag ingewijd tot de Enige en Universele Rokerskerk van God uit Amsterdam. Met deze actie probeert de uitbater van het café het rookverbod te omzeilen en kunnen rokers er ongestoord een sigaretje tot stof en as doen weerkeren.

    Speciaal pasje
    De Rokerskerk bedrijft haar religie vanuit de goddelijke drie-eenheid van rook, vuur en as en vereert haar god door in de kerk roken. Mensen die lid worden van de kerk, krijgen een pasje dat hun toestaat te roken in het etablissement. Mensen zonder pasje mogen geen sigaret opsteken.

    Certificaat
    In de cafés die zich aansluiten bij de Rokerskerk komt een certificaat te hangen dat het alle leden van de gemeenschap van de Rokerskerk vrijstaat hun rookartikelen te nuttigen en daarmee hun goede God in vrede te eren.

    Zwemvest in auto
    Cor Busch, uitbater van Café Lindeboom, vindt dat rokers gediscrimineerd worden. "Mensen kunnen nergens meer roken. Maar een viltje, een glas bier en een sigaret horen nu eenmaal bij elkaar. Straks vragen ze je ook nog een zwemvest aan te trekken in je auto, omdat je met je auto in het water kunt belanden".

    Aswoensdag
    Inmiddels telt Nederland enkele tientallen horecaondernemers die zijn ingewijd in de Rokerskerk, die als grootste feestdag Aswoensdag heeft. In artikel 6 van de Grondwet en artikel 9 van het Europees Verdrag is de vrijheid van religie vastgelegd. Zodoende wordt het voor de parochianen legaal een sigaretje te roken in de kroeg. Volgens het genootschap probeert de regering middels noodwetgeving Rokerskerken te verbieden. Hiermee wordt een valide religie getorpedeerd, aldus de kerk. (novum/odbs)

    17-07-2008 om 13:31 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese Commissie wil belasting op tabak verhogen

    Europese Commissie wil belasting op tabak verhogen

                          
                                                         
    De Europese Commissie wil de minimumtaksen op sigaretten en andere tabaksproducten verhogen. Dat heeft eurocommissaris voor Fiscaliteit Laszlo Kovacs vandaag bekendgemaakt. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie denkt dat de maatregel kan bijdragen tot een daling van de tabaksconsumptie met 10 procent tegen 2014.

    Naar 63 procent
    Over de belasting op tabak bestaan enkele Europese afspraken. Zo moeten de accijnzen minstens 57 procent van de totale prijs van een pakje sigaretten bedragen. Bovendien moet er per 1.000 sigaretten van het meest populaire merk minstens 64 euro aan accijnzen betaald worden. De Commissie wil die drempels tegen 2014 optrekken tot respectievelijk 63 procent en tot 90 euro.

    Het voorstel zou vooral in het oosten en zuiden van Europa tabaksproducten aanzienlijk duurder maken. Ook voor België wordt rekening gehouden met een prijsstijging van 8,3 procent. De belasting op tabak varieert momenteel sterk van lidstaat tot lidstaat en geeft aanleiding tot smokkel. (belga/sd)

    17-07-2008 om 13:29 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse minister wil boycot Red Bull

            Franse minister wil boycot Red Bull

                                                         

    De Franse minister van Gezondheid en Jeugd, Roselyne Bachelot, wil dat ouders hun kinderen verbieden de energiedrank Red Bull te drinken. Red Bull kwam afgelopen dinsdag op de markt in Frankrijk.

    Europa
    Dertien jaar lang was het verboden geweest vanwege de onduidelijkheid over de effecten van taurine. Onder Europese regelgeving mag een product echter alleen verboden worden als duidelijk is dat het een negatief effect heeft.

    Taurine
    Bachelot maakt zich vooral zorgen over taurine, een stof in Red Bull waarvan nog weinig bekend is over de gezondheidseffecten. Volgens artsen bevordert het drinken van Red Bull bovendien het gebruik van alcohol. Uit voorzorg zouden ouders daarom de drank moeten boycotten. (anp/mvl)

    17-07-2008 om 13:27 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweeling met verschillende huidskleur geboren in Berlijn

    Tweeling met verschillende huidskleur geboren in Berlijn

           
                 
                                                         
    De trotse ouders Florence Addo-Gerth en Stephan Gerth poseren met hun uitonderlijke tweeling, Ryan en Leo.

    In een ziekenhuis in de Duitse hoofdstad Berlijn is woensdag een zeldzame tweeling geboren: een baby is blank en de andere zwart.

    De moeder van de broertjes Leo en Ryan komt uit het West-Afrikaanse Ghana en hun vader uit de Duitse stad Potsdam.

    "Het komt zelden voor dat een tweeling verschillende huidskleuren vertoont", zegt dokter Birgit Weber van het ziekenhuis in Lichtenberg. "Bij ons is dit de eerste keer".

    De kinderen werden geboren op 11 juli en hebben zonder twijfel dezelfde vader. (dpa/mvl)

    17-07-2008 om 13:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elfjarige jongen gaat strijd aan met snelheidsduivels

    Elfjarige jongen gaat strijd aan met snelheidsduivels

    Landon Wilburn volledig uitgedost met zijn wapens om de snelheidsduivels te bestrijden.

    Aangezien de politie niet altijd en overal aanwezig kan zijn, besloot een elfjarige jongen uit Louisville om de ordediensten een handje te helpen.

    Landon Wilburn is de snelheidsduivels in zijn straat grondig beu. "Eerst riep ik naar hen dat ze rustiger moesten rijden", vertelt de jongen, "Maar toen dat niet hielp, kwam ik met een beter idee."

    Klopjacht
    De elfjarige trok ten strijde met een fluovestje, een fietshelm, een lasergun, een zaklamp en een blauw zwaailicht met ingebouwde sirene. Op elke auto die te snel reed, richtte hij zijn lasergun met ingebouwde snelheidsmeter. Zo kon hij de snelheid opmeten en bij een overtreding de chauffeur de daver op het lijf jagen.

    Buren vertellen dat ze al veel chauffeurs in de remmen zien gaan hebben, als ze Landon zien staan. Maar binnenkort is de klopjacht van Landon misschien niet meer nodig. Als de inwoners akkoord gaan, komen er verkeersdrempels in de straat van Landon. (ka)

    17-07-2008 om 13:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Nieuwe Barbie is vuiligheid"

                  "Nieuwe Barbie is vuiligheid"

                              
     
    In september komt speelgoedfabrikant Mattel met een nieuwe outfit voor Barbie op de markt, maar het protest tegen die vernieuwing barst nu al los.

    De nieuwe garderobe van Barbie bestaat uit een zwarte leren vest, handschoenen, laarzen en visnet panty's. "Pure vuiligheid", roepen tegenstanders. "Barbie heeft er al altijd wat sletterig bijgelopen, maar nu gaan ze toch te ver. Een kinderpop in seksueel suggestieve kleding is onverantwoord", zegt de religieuze drukkingsgroep Christian Voice.

    Bij Mattel zijn ze zich van geen kwaad bewust. "Black Canary Barbie is gebaseerd op de heldin van de gelijknamige stripverhalen", klinkt het. (hlnsydney/sps)

    17-07-2008 om 13:14 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes tast sperma aan

                       Diabetes tast sperma aan

                                 

    Ook het sperma van mannen met diabetes is van minder goede kwaliteit. Bijgevolg hebben vrouwen die een kind proberen krijgen met een man met diabetes meer moeite om zwanger te raken, hebben ze ook meer kans op een miskraam. Dat blijkt uit recent onderzoek.

    De resultaten volgen de bevindingen van een ander onderzoek, waarbij te dikke mannen minder goed sperma bleken te hebben. Overgewicht is één van de belangrijkste oorzaken van diabetes.

    Jonger en jonger
    "Het is heel alarmerend dat diabetes steeds vaker wordt vastgesteld bij jongere mensen. Niet alleen bemoeilijkt dat hun leven, het ontneemt hen ook steeds meer de kans om vader (of moeder) te worden", stelt onderzoeker Con Mallidis.

    DNA-schade
    In het onderzoek bleek dat jonge mannen met type 1-diabetes veel meer dna-schade in hun sperma vertoonden dan het geval zou mogen zijn. Van dna-schade is bekend dat ze de kans op een bevruchting bemoeilijkt, en miskramen veroorzaakt. Verwacht wordt dat diabetes type 2 gelijkaardige gevolgen heeft.

    Man én vrouw
    "Te lang is de mannelijke rol in het vruchtbaarheidsverhaal genegeerd. Veel onderzoekers hebben zich enkel op de vrouwelijke vruchtbaarheid geconcentreerd, maar het is duidelijk dat ze beide een belangijke rol spelen in de maximalisatie van de vruchtbaarheid," verklaart professor Neil McClure. (edp)

    17-07-2008 om 12:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander wil politiepaard in brand steken

    Nederlander wil politiepaard in brand steken

                                                         
    Een bezoeker van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen heeft geprobeerd een politiepaard in brand te steken meldt De Telegraaf.

    De 33-jarige Nijmegenaar trok het dier een paar keer aan de staart en probeerde die vervolgens aan te steken. Hij is aangehouden en naar het politiebureau gebracht, meldt omroep Gelderland. (tlg/mvl)
     

    17-07-2008 om 12:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18.888 euro voor drie dagen internet in Spanje

    18.888 euro voor drie dagen internet in Spanje

                    
    Een inwoner van Neder-over-Heembeek, die een formule van mobiel internet bij Proximus had, heeft een factuur ontvangen van 18.888 euro voor drie dagen surfen in Spanje, waar de prijs 9,68 euro per megabyte bedraagt. In België voorzag de internetformule van de Brusselaar 50 euro per gigabyte.

    Proximus deed een commerciële geste en bracht de factuur terug tot 1.400 euro. Dat is het bedrag dat de Brusselaar voor hetzelfde gebruik, maar met een abonnement, betaald zou hebben.

    Het Europees consumentenbureau stelt dergelijke bedragen in Spanje aan de kaak.

    17-07-2008 om 12:45 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    15-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie redt dronken varken

              Politie redt dronken varken

                                            
    De Italiaanse politie heeft een varkentje van slechts enkele maanden oud gered uit de klauwen van een dronken Duitser. Een aantal verbaasde mensen had de politie gebeld omdat de man met het varken door het centrum van Verona trok en de big dwong om bier te drinken.

    Het diertje was al behoorlijk dronken en werd overgedragen aan de dierenbescherming. Tegen de Duitser is aangifte gedaan wegens dierenmishandeling. (bdr)

    15-07-2008 om 14:35 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man betaalt Electrabel met 215 kilogram eurocentjes

    Man betaalt Electrabel met 215 kilogram eurocentjes

             

    Een man uit Wilrijk gaat vrijdag zijn factuur van Electrabel betalen in eurocentjes. Hij zal de 931,02 euro met kruiwagens naar de zetel van de energieleverancier brengen. De man wil zo protesteren tegen de hoge energiefacturen. De eurocenten wegen in totaal 215 kilogram.

    De man wil ook de aandacht van grote bedrijven vragen voor de situatie van mensen die moeite hebben om hun facturen nog te betalen. Volgens hem betekent zijn initiatief een grote steun voor gezinnen die de touwtjes amper aan elkaar kunnen knopen.

    "Tegenwoordig worden bijna alle prijzen van basisproducten eenzijdig door de leveranciers verhoogd. Zij gaan er van uit dat 'de klant' hen bijna woekerprijzen zonder probleem kan betalen. Niet dus!" (belga/bdr)

    15-07-2008 om 14:31 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liegen helpt afvallen

                    Liegen helpt afvallen

                 

    Door valse herinneringen aan mensen op te dringen, maak je het hen makkelijker om gezonde eetgewoonten aan te meten, dat blijkt uit Amerikaans onderzoek. Wetenschappers zijn heel enthousiast over deze resultaten omdat dit een nieuwe dieettechniek zou kunnen betekenen.

    Asperges
    Het onderzoek bestudeerde 231 studenten. Deze studenten namen deel aan verschillende experimenten. De wetenschappers konden de helft van de deelnemers overtuigen dat ze als kind verzot waren op asperges. Hoewel de studenten in het begin in een enquête hadden aangegeven dat ze er zeker van waren dat ze als kind geen asperges lustten.

    Valse herinneringen
    Verder blijkt dat deze valse herinneringen invloed hadden op het latere gedrag van deze studenten. Degenen belogen waren, zeiden niet alleen dat ze asperges achteraf lekkerder vonden, wilden meer asperges eten, waren bereid meer voor asperges te betalen en ze vonden dat asperges er aantrekkelijker uitzagen dan de andere deelnemers.

    Voedingskeuzes
    "Dit onderzoek werpt een interessant licht op het beïnvloeden van voedingskeuzes bij mensen. Dit bewijst dat we mensen ertoe kunnen bewegen gezonder te eten en ongezonde voeding te laten staan" aldus onderzoekster en psychologe Elizabeth Loftus. "Als we dit nog kunnen finetunen, kan het een veelbelovende nieuwe dieettechniek worden."

    Ziek
    In eerdere experimenten gebruikte Loftus gelijkaardige technieken om mensen te doen geloven dat eten als gekookte eieren, augurken of aardbeiroomijs hen ziek had gemaakt als kind. Het resultaat was dat mensen minder geneigd waren deze voeding te eten. Hoewel de onderzoekers ontdekten dat door het opwekken van valse herinneringen het eetgedrag van mensen beïnvloed kan worden, is het nog niet duidelijk hoelang deze techniek effect heeft. (ep)

    15-07-2008 om 14:27 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedelares in India vergaart fortuin aan muntstukken

    Bedelares in India vergaart fortuin aan muntstukken

                                                          
                                                          Laxmi Das.
                                                         
                                                     Oude Indiase munten zijn gegeerd in Bangladesh.

    Toen de 60-jarige Laxmi Das haar spaarcenten letterlijk naar de bank in de Indiase stad Calcutta bracht, overhandigde ze aan de bankbediende een zak met 91 kilo aan munten, of het resultaat van 44 jaar bedelen. Met dit geld opende ze een rekening bij de bank en schafte ze zich meteen ook een kredietkaart aan.

    461 euro
    Laxmi begon op 16-jarige leeftijd met bedelen bij een druk verkeerskruispunt in het noorden van Calcutta. Het bedrag dat ze in al die jaren gespaard heeft is volgens de bank geschat op zo'n 30.000 rupees (461 euro). Enige reden dat het exacte bedrag nog niet geweten is: ze zijn er nog steeds aan het tellen.

    Pensioenplan
    Tientallen jaren lang heeft Laxmi thuis in haar hutje in de sloppenwijk van Calcutta de muntstukken opgespaard in emmers die ze bedekte met strooien zakken. In totaal had ze vier emmers vol gespaard van allerlei soorten munten. Sommigen waren zelfs sinds lange tijd niet meer in omloop. Maar de Centrale Bank van India heeft beloofd dat ze alle munten van Laxmi zal aanvaarden. Laxmi vertelde dat ze het geld heeft gespaard voor haar 'oude dag', waarbij ze voor zichzelf ook nog een 'pensioenplan' had bedacht voor het geval dat ze te oud zou zijn om nog te bedelen.

    Zwarte markt
    Dat ze het geld naar de bank heeft gebracht was op aanraden van de politie, die bang was dat ze op een dag overvallen zou worden. De bank wil haar nu adviseren hoe het geld te besteden. Of zij het geld op de bank wil zetten is nog de vraag, want als ze de munten op de zwarte markt verkoopt ontvangt Laxmi al snel 7 keer de waarde van de munten. De munten in India worden immers massaal naar Bangladesh gesmokkeld waar men ze omsmelt en er scheermesjes van maakt. (odbs)

    11-07-2008 om 15:35 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machine brengt tabaksgeur terug naar café

    Machine brengt tabaksgeur terug naar café

                                 
                                                                 
    Een bedrijf uit het Nederlandse Groningen dat geurmachines verkoopt, heeft na het rookverbod in de horeca een luchtje ontwikkeld dat naar sigaretten ruikt. De gesimuleerde tabaksgeur moet de stank van verschraald bier en zweet in horecagelegenheden verdringen, legt Raymond Bolt van Rwin Showtechniek uit.

    De geur komt uit een soort ventilator die in plaats van frisse lucht verschillende aroma's een ruimte inblaast. De machine kan niet alleen de geur van sigaretten simuleren maar ook die van Havanna-sigaren. Volgens Bolt wordt er door horecaondernemers enthousiast gereageerd op zijn uitvinding. "Er is behoefte aan een geur die het zweet en andere nare luchtjes camoufleert", zegt hij. De tabaksgeur die uit de machine komt, is niet schadelijk voor de gezondheid en de geur ervan trekt niet, zoals echte sigarettenrook, in de kleding. (anp/gb)

    11-07-2008 om 15:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proximus zet straling van gsm op verpakking

    Proximus zet straling van gsm op verpakking

                              

    Mobiele operator Proximus vermeldt vanaf deze maand op verpakkingen van gsm's de elektromagnetische energie die tijdens het gebruik van een mobiele telefoon door het lichaam wordt opgenomen.

    Normen
    De maximaal toegelaten SAR in Europa is 2 Watt/kg. Alle mobiele telefoons die Proximus verkoopt, voldoen aan deze Europese richtlijn. De vermelde SAR-waarde op de gsm's die worden verkocht, is de maximale waarde die een toestel kan hebben. Het werkelijke SAR-niveau van de gsm tijdens gebruik kan lager liggen dan de aangegeven maximumwaarde omdat een gsm niet meer energie gebruikt dan nodig is om verbinding te maken met het netwerk. Over het algemeen geldt dat hoe dichter men zich bij een zendmast bevindt, hoe minder energie het apparaat gebruikt. (belga/sam)

    11-07-2008 om 15:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passagier zet vliegtuig in rep en roer voor koffer

    Passagier zet vliegtuig in rep en roer voor koffer

                                 

    Een vliegtuigpassagier heeft vanochtend op Schiphol geprobeerd de deur van het taxiënde vliegtuig waarin hij zat te openen omdat hij dacht dat zijn koffer niet aan boord was. Cabinepersoneel kon dat ternauwernood voorkomen. De man is opgepakt. Een van de passagiers die zich ermee bemoeiden, is ook aangehouden. Hij had crewleden aangevallen. In de consternatie raakten enkele passagiers in paniek.

    Passagiers mengen zich
    De man, van wie de identiteit nog niet bekend is gemaakt, zat samen met enkele honderden passagiers in een Boeing 747 die rond 9 uur naar Marokko zou vertrekken. Het toestel was onderweg naar de startbaan toen hij probeerde de deur open te maken. Hij was het er niet mee eens dat het vliegtuig ging vertrekken terwijl zijn koffer naar zijn idee niet in het ruim zat. De passagiers die zich in de ruzie mengden waren het met hem eens. Een van hen viel cabinepersoneel aan.

    Hyperventileren
    Volgens de politie heeft het duo de vlucht in gevaar gebracht. Een passagier raakte dusdanig in paniek dat ze ging hyperventileren. Ze werd behandeld door toegesneld ambulancepersoneel. Een 'grote' politie-inzet plukte de twee mannen uit het vliegtuig.

    Het is niet bekend of de koffer daadwerkelijk niet aan boord was. Het toestel is met flinke vertraging alsnog vertrokken.

    11-07-2008 om 14:31 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als koralen seksen, zie je het vanop de maan

    Als koralen seksen, zie je het vanop de maan

                               

    Met zijn 344.400 km2 is het Great Barrier Reef de enige natuurlijke levensvorm die vanuit de ruimte te herkennen is. Om die reden wordt het ook wel het achtste wereldwonder en het "grootste aquarium van de wereld" genoemd.

    Elk jaar in november is er een speciaal natuurspektakel in het noordelijke Great Barrier Reef: de sneeuwstorm. Enkele dagen na de eerste volle maan in de lente stoten alle koralen alsof ze op een geheim teken reageren tegelijk hun eieren en spermacellen af. Uit de hele wereld komen duikers om de kleurrijke sneeuwvlagen onder water te beleven.

    Het is zo spectaculair en immens dat je het zou kunnen zien mocht je er vanop de maan naar staan kijken

    11-07-2008 om 14:26 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor 4.000 euro medicamenten in hectare koraalrif

    Voor 4.000 euro medicamenten in hectare koraalrif

                                

    De rijkdom van de zeeën blijkt de jongste jaren steeds duidelijker in de geneeskunde. Sponzen en andere ongewervelden blijken een bijzonder vruchtbare bron te zijn van nieuwe antibiotica en van farmaceutisch werkzame stoffen voor de bestrijding van kanker en Alzheimer.

    De waarde van hotspots met een hoge biodiversiteit wordt voor de medische aspecten alleen al op ongeveer 4.000 euro per hectare geschat. (mvl)

    11-07-2008 om 14:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bromfietser draagt panty als helm

                Bromfietser draagt panty als helm

                                                             
    Een 28-jarige bromfietser uit het Nederlandse Zoetermeer, in de buurt van Den Haag, vond het gisteren niet nodig om een helm te dragen. Toch wilde hij niet zonder bescherming de brommer op. De man droeg in plaats van een helm een panty op zijn hoofd, meldt de politie.

    Nadat agenten de man rond 7u30 's morgens hadden aangesproken, bleek dat hij geen motorrijbewijs had. Ook was de bromfiets niet verzekerd. De Nederlander kreeg meerdere processen-verbaal. (novum/odbs)

    11-07-2008 om 13:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jos Brink krijgt eigen homoprijs

                Jos Brink krijgt eigen homoprijs

                             
    De Nederlandse presentator Jos Brink krijgt postuum een homo-emancipatieprijs naar zich vernoemd. De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een kunstwerk en wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een Nederlandse persoon of instelling die zich inzet voor de acceptatie van holebi's.

    De eerste Jos Brink homo-emancipatieprijs wordt op de internationale dag tegen homofobie op 17 mei volgend jaar uitgereikt door de Nederlandse minister van Emancipatie Ronald Plasterk (PvdA).

    Uit respect voor dit initiatief heeft de Stichting Vrienden van de Gay Krant besloten te stoppen met de uitreiking van zijn vierjaarlijkse Gay Krant Award. Deze werd in 1992 voor het eerst toegekend aan Brink en zijn man Frank Sanders. (novum/bf)

    11-07-2008 om 13:36 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine tongoperatie laat baby's beter zuigen aan borst

    Kleine tongoperatie laat baby's beter zuigen aan borst

                            

    Zuigelingen die geboren zijn met beperkte tongbeweging hebben voortdurend moeilijkheden met borstvoeding, meldden onderzoekers in Australië. In zulke gevallen kan een kleine ingreep het probleem oplossen.

    Zo kunnen de baby's beter drinken en hebben de moeders minder last van tepelpijn. Met een verkorte of strakke tongriem, een spiertje onder de tong, kan de tong niet goed bewegen en is het zuigen aan de borst moeilijk.

    De Australische onderzoekers onderzochten 24 vrouwen en hun kinderen met de tongbeperking voor en na de ingreep. De gemiddelde melkproductie nam substantieel toe, waaruit geconcludeerd kan worden dat de baby's meer melk uit de borst konden drinken dan voorheen. (anp/sps)

    11-07-2008 om 13:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grootmoeder die van katten hoedjes maakt

    De grootmoeder die van katten hoedjes maakt

                     

    De 60-jarige Robyn Eades uit Naracoopa, een plaatsje in het ten zuiden van Australië gelegen eiland Tasmanië, is begonnen met een huisindustrie in het maken van hoeden van kattenvellen. Eades claimt dat haar nieuwe hobby zo'n succes is dat ze zelfs al bestellingen uit Siberië kreeg.

    Ingevroren kadavers
    Een zogenaamde 'kattenmepper' bezorgt de dieren aan de Australische oma. Elke week ontvangt ze van hem ingevroren kadavers van katten, die ze ontdooit, van hun vel ontdoet en looit, om er daarna winterhoedjes of harige handtassen van maakt. Hoewel haar ontwerpen bestaan uit vellen van wilde katten die over het hele eiland zwerven, zitten er onder de dode katten soms ook wel onfortuinlijke tamme huiskatten.

    Grote plaag
    Het doden van wilde katten lijkt wreed, maar is noodzakelijk omdat deze dieren niet inheems zijn en ooit geïmporteerd uit Europa. Ze vormen in Tasmanië een grote plaag. Ze eten inheemse vogels en dieren op die zich niet tegen deze katten kunnen verweren. (odbs)
    11/07/08 11u53

    11-07-2008 om 13:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helpen sprinkhanenplaag en tapijt algen Spelen om zeep?

    Helpen sprinkhanenplaag en tapijt algen Spelen om zeep?

                        
                        
                                                            
    Het kost de Chinese autoriteiten veel moeite een einde te maken aan een sprinkhanenplaag in Chinees Mongolië. Als de plaag niet onder controle wordt gebracht, bereiken de sprinkhanen in augustus mogelijk het 180 kilometer zuidelijker gelegen Peking, als daar de Olympische Spelen plaatsvinden. Omdat de wind in de richting van de hoofdstad staat, rukken de sprinkhanen sneller op dan verwacht.

    30.000 man
    Zo'n 30.000 professionele plaagbestrijders zijn deze week aan de slag gegaan om te voorkomen dat het olympische nachtmerriescenario zich voltrekt.

    Al 1,3 miljoen ha opgevreten
    Inmiddels hebben de sprinkhanen ruim 1,3 miljoen hectare land in Chinees Mongolië in bezit genomen. Op sommige plekken telden bestrijders maar liefst 70 sprinkhanen per vierkante meter.

    Geen geld
    De lokale autoriteiten kampen bovendien met een tekort aan geld. Ze zeggen 3 miljoen yuan (279.000 euro) aan brandstof nodig te hebben voor de tractoren die pesticide verspreiden. Tot dusverre hebben ze de beschikking over slechts 100.000 yuan (9.200 euro). De sprinkhanenplaag wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een strenge winter, gevolgd door een ongewoon warme lente.

    Algen
    Niet alleen de sprinkhanen vormen een mogelijke bedreiging voor de Olympische Spelen. In de kuststad Qingdao is het leger al weken bezig om de zee te ontdoen van een dikke laag algen. In augustus moeten daar de beste zeilers ter wereld wedijveren om olympisch goud. (anp/mvl)

    11-07-2008 om 13:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dan toch geen hond op bord tijdens Spelen

    Dan toch geen hond op bord tijdens Spelen

                           
                              
    Hotels en restaurants in de Chinese stad Peking zullen tijdens de Olympische Spelen en de Paralympics geen hond serveren.

    De lekkernij mag tijdens de evenementen niet op de menukaart, om "de eetgewoonten van andere landen niet te beledigen". Dat maakte de overheid vrijdag bekend.

    Hondenvlees is een delicatesse onder bepaalde bevolkingsgroepen in China. Vooral in China wonende Koreanen lusten wel pap van het dier. Tijdens de Spelen in 1988 in het Zuid-Koreaanse Seoul werd hond ook uit de restaurants gebannen. (anp/mvl)

    11-07-2008 om 12:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dingen die je vrouw niet hoeft te weten

       Dingen die je vrouw niet hoeft te weten

                       

    Er zijn bepaalde dingen die je beter geheim houdt voor je vrouw. Je zegt bijvoorbeeld beter niets over die sexy collega en ze wil zeker niet weten dat jij een week jezelf hebt opgesloten nadat je ex je dumpte.
    Er moet een evenwicht zijn in jullie relatie. En als je partner alles over je weet, zal zij meer macht hebben over je en is het evenwicht tussen jullie uit balans.

    Hieronder krijg je een lijst van dingen die je best voor jezelf houdt, maar als er een of andere manier is waarop je vrouw het toch te weten kan komen, kan je het beter wel zeggen. Als ze het ontdekt, zal je niet alleen jou in vraag stellen maar ook het feit dat jij het hebt proberen te verbergen.

    Aantal veroveringen
    Jij weet hoeveel vrouwen je hebt gehad en sommige van jouw vrienden weten dat ook. Maar houd die groep mensen zo klein mogelijk. Geef zeker nooit een aantal, want dat zal je partner doen piekeren. En wees maar zeker dat ze het tijdens een of andere ruzie tegen je zal gebruiken.

    Je inkomen
    Als je al een tijdje samen bent, is het evident dat je elkaars financieën kent. Maar in het begin van de relatie houd je best je geldzaken voor jezelf. Zo ben je zeker dat ze niet voor je geld met je samen is.

    Verstopplaats van je porno
    Mannen houden van porno. Maar het is niet verstandig om je fantasieën te verwarren met de realiteit. Wanneer ze je porno vindt, wil je niet dat ze in tranen uitbarst omdat ze moet concurreren met die modellen. Het kan heel wat stress bij haar veroorzaken en zelfs ervoor zorgen dat ze stiekem je collectie wegsmijt.

    Je zwakten
    Misschien heb je onlangs gehuild bij die romantische komedie of ben je niet zo zelfzeker als je je bij je vrienden voordoet. Maar deze zwakheden doen er niet toe, zolang ze ze niet ontdekt. Anders gaat ze van die schattige mopjes erover maken in gezelschap. Of ze ontdekt dat jij niet de man bent waar ze verliefd op is geworden. Wees dus sterk en verberg je zwakten.

    Vreemde fantasieën
    Bepaalde fantasieën zijn sexy, die kun je delen en samen beleven. Maar er zijn dingen die zij gewoon niet zou begrijpen. Vreemde dagdromen houd je dus beter voor jezelf.

    Frequentie van masturberen
    Vrouwen weten best wel dat mannen masturberen. Maar ze hoeft niet te weten wanneer, hoeveel, hoe lang en welke hulpmiddelen je daarbij gebruikt. Je wil toch niet beslopen worden wanneer je met jezelf aan het spelen bent?

    Trofeeën van je ex-vriendinnen
    Je hebt misschien nog wat naaktfoto's van je vorige vreindin, liefdesbrieven, slipjes of zelfs een exel-bestand met alle details van elke verovering. Je hebt daar ook recht op. Maar laat ze nooit deze 'herinneringen' vinden. Zelfs als ze zegt dat ze het verleden met rust wil laten, je kunt er van op aan dat ze de naam van vorige veroveringen zal laten vallen tijdens toekomstige ruzies.

    Gênante momenten
    Elke man heeft ze, dat kan gaan van een wind laten in het openbaar tot een beschamende naakte foto in een vreemde pose. Als je een verschrikkelijk gênant moment hebt gehad, mag ze er niets van weten. Je zal heel wat minder cool lijken en de kans dat ze niet meer bijkomt van het lachen is groot. Daarnaast zal ze je nooit meer met dezelfde ogen bekijken. Je hebt ooit al eens je trots in het verleden verloren, je moet deze ervaring niet nog een keer beleven.

    Slippertjes
    Misschien was je een echte womanizer in het verleden, of dreef je ex in de armen van een ander. Wat de reden ook was en hoe sterk je overtuiging ook is dat je het nooit meer zal doen, je onthult je slippertjes uit het verleden beter niet. Ze zal automatisch denken dat je het opnieuw zal doen wanneer je de kans krijgt. Ook jij verdient het om met een schone lei te beginnen. (ep)

    11-07-2008 om 12:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekte richt ravage aan bij Franse oesters

    Ziekte richt ravage aan bij Franse oesters

                                                           
    In slechts enkele dagen tijd zijn in Franse kwekerijen een kolossale hoeveelheid oesters gestorven. Het gaat om tussen de 40 en 100 procent van de jonge oesters in de kweekbassins, bericht het Franse dagblad Le Figaro op de voorpagina.

    Kerstmis & Nieuwjaar
    De oesters bezwijken in heel Frankrijk aan een vooralsnog volkomen mysterieuze ziekte. Er werken zeker 20.000 mensen in de Franse oestersector. Indien het tij niet keert, zal de bevoorrading eind dit jaar rond de kerstdagen en Nieuwjaar in gevaar komen. Dat zijn in Frankrijk de hoogtijdagen voor de oesterconsumptie. (anp/mvl)

    11-07-2008 om 12:33 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer moet Engelsman van kuisheidsgordel bevrijden

    Brandweer moet Engelsman van kuisheidsgordel bevrijden

                            

    Brandweerlui in het Engelse stadje Ham hadden vorige week een aparte klus op te knappen. Een man moest bevrijd worden uit een kuisheidsgordel van titanium, die hij zich maar al te graag had aangemeten om enkele SM-spelletjes te kunnen uitoefenen. Het 'slachtoffer', een veertiger, had daarvoor al een dag lang tevergeefs geprobeerd om zich van het apparaat te ontdoen. Na drie kwartier had de brandweer de Engelsman, die zich zwaar schaamde om het hele voorval, bevrijd.

    Pijn aan penis
    De man had 's ochtends, toen zijn vriendin even weg was, de gordel omgedaan toen hij plots besefte dat hij er geen sleutel van had om het weer te openen. Ook zijn vriendin, die inmiddels weer thuis was gekomen, had geen sleutel van het apparaat. Urenlang probeerde hij zich van de gordel te ontdoen, maar door al dat getrek en gewrik aan de gordel ging het alleen van kwaad naar erger. Met ontzettend veel pijn aan zijn penis tot gevolg.

    Zwellingen
    Ten einde raad besloot het koppel dan maar de brandweer te bellen, die de man met drie slijptollen van de gordel verloste. Tijdens de operatie verloor de man een aantal keren het bewustzijn en moest hij zuurstof toegediend krijgen. Een aantal zwellingen rond de schaamstreek en levenslange rode wangen waren uiteindelijk het enige wat hij aan zijn hachelijke avontuur overhield. (odbs)

    11-07-2008 om 12:24 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw: stiletto's voor baby's

                       Nieuw: stiletto's voor baby's

                                        
     
    Het kon niet uitblijven: ook baby's kunnen vanaf nu op hoge hakken rondparaderen. Amerikaanse ontwerpers brengen immers Heelarious op de markt, piepkleine stiletto's voor koters tot zes maanden in het roze, zwart of luipaardmotief.

    De hak schuift in van zodra er druk op uitgeoefend wordt. De kick zit dus enkel in het showaspect en zeker niet in een of andere seksuele connotatie, benadrukken de bedenkers. "Ik kwam op het idee toen ik naar het verjaardagsfeestje van mijn vierjarige dochter Kayla trok. Stel u de hilariteit voor als ik op zo'n party kom aandraven met een baby die hoge hakken aanheeft", aldus Britta Bacon, een van de creatieve breinen achter het concept.

    De 'klasseschoenen' bestaan in zes verschillende stijlen (genoemd naar de kinderen van de ontwerpers) en zijn voor 23 euro te koop in meer dan vijftig winkels in Amerika, Canada en Zwitserland. Online bestellen kan ook, al zal u er dan wel de mislukte Britney-imitaties van uw dochter moeten bijnemen. (svm)

    10-07-2008 om 22:06 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee stoffen cruciaal voor herstart kankercellen

    Twee stoffen cruciaal voor herstart kankercellen

                              

    Twee lichaamseigen stoffen zijn cruciaal voor de herstart van de celdeling in kankercellen. Dat zeggen onderzoekers van het UMC Utrecht te hebben ontdekt. Dit nieuwe inzicht biedt volgens de wetenschappers mogelijkheden voor nieuwe typen kankermedicijnen.

    Nieuwe medicijnen
    De onderzoekers, onder leiding van professor René Medema, zochten uit waarom kankercellen ondanks bestralingen vaak doorgaan met celdeling. Daarvoor blijken de beide eiwitten Aurora-A en Bora verantwoordelijk te zijn. Dankzij deze ontdekking wordt het wellicht mogelijk nieuwe typen kankermedicijnen te ontwikkelen, al waarschuwt Medema dat het nog jaren kan duren voor die medicijnen op de markt zijn.

    Geen leukemie
    Huidige kankertherapieën richten zich op het DNA van de kankercellen. Normaal gesproken sterft de cel na aantasting van het DNA. Kankercellen weten zich soms te herstellen en kunnen dan toch doorgroeien. Medema denkt dat de eiwitten Aurora-A en Bora bij alle vormen van kanker bepalend zijn voor de herstart van de celdeling, al is leukemie in het onderzoek niet meegenomen.

    De onderzoekers publiceerden hun resultaten in het tijdschrift Nature. (novum/odbs)
     

    10-07-2008 om 19:04 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen levenslang verminkt door hennatatoeage

    Jongen levenslang verminkt door hennatatoeage

                                  
                                      Van Charlies hennatatoeage blijft niet veel meer over dan een etterende huid.
                                                         
                                          De tatoeage van Charlie voor de ontsteking. (Foto Metro.co.uk)

    Het gebeurt wel vaker op vakantie: mensen die een hennatatoeage laten zetten. Een mooie versiering en een tijdelijk aandenken aan een mooie reis. Ook de 10-jarige Charlie Wallace uit Essex mocht van zijn ouders een stoere tatoeage laten zetten, maar wat een tijdelijk aandenken moest worden, draaide uit op een verminking voor het leven.

    Vergiftiging
    Charlie Wallace was samen met zijn ouders op vakantie in Turkije en was al een hele tijd aan het zagen voor een hennatatoeage. Moeder Pauline had haar twijfels bij de versiering, maar na een rondvraag bij verschillende gasten uit het hotel, gaf ze toch toe. "Hij wilde er zo graag een. En iedereen die ik vroeg of er geen gevaar schuilde in zo'n tatoeage, zeiden me dat er geen probleem was. Dus mocht hij van mij eentje laten zetten", aldus Pauline.

    Naarmate de vakantie vorderde verdween de tatoeage en Charlie vroeg of hij een nieuwe mocht laten zetten om ze te tonen aan zijn vriendjes in Engeland. "We gaven opnieuw toe en trokken naar dezelfde winkel, maar ditmaal zat er een andere vrouw. Een paar uur later begon Charlies arm helemaal op te zwellen", vertelt Pauline het hele verhaal, "Ik was bang dat zijn huid helemaal zou wegrotten of dat de tatoeage giftig was."

    Helse pijn
    Terug in Essex bleef de pijn aanhouden. De helse pijnen aan zijn arm hielden de 10-jarige Charlie zelfs een maand van school weg. De tatoeage vormde een gevoelige huid met een korst en litteken die enorm veel pijn doen.

    De jongen mag zelfs twee jaar niet meer in de zon komen. "Mijn zoon is nogal ondersteboven van het voorval", zegt Pauline. (ka)

    10-07-2008 om 19:01 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoeker rukt hoofd Hitler af in Berlijns museum

    Bezoeker rukt hoofd Hitler af in Berlijns museum

                                  
                                              Het beeld van Adolf Hitler in het Berlijns museum is al onthoofd.

      Kort na de opening van het nieuwe wassenbeeldenmuseum van Madame Tussaud in Berlijn heeft een bezoeker het hoofd van Adolf Hitler afgerukt. Volgens een politiewoordvoerder was de 41-jarige dader deze voormiddag rond 10.00 uur het museum aan de Brandenburger Tor binnengestapt.

    Toen een andere bezoeker hem wilde beletten het beeld aan te raken, kwam het tot een handgemeen. Uiteindelijk rukte de man het hoofd van het wassen beeld van 'der Führer' af.

    De opgeroepen politie kon de man uit Berlijn korte tijd daarop in het museum overmeesteren. Volgens de eerste gegevens wilde de man protesteren tegen de opstelling van de figuur Hitler. De staatsveiligheid onderzoekt de zaak.

    Het nieuwe Berlijnse wassenbeeldenmuseum is na Londen en Amsterdam de derde vestiging van Tussaud in Europa en de achtste wereldwijd. De afgelopen weken kregen de organisatoren bakken kritiek over zich heen wegens de opstelling van de Hitler-figuur. De dictator is als oude man achter zijn bureau te zien. Het beeld mag aangeraakt noch gefotografeerd worden. (dpa/ka)

    10-07-2008 om 17:51 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Londense chef-kok maakt heetste curry ter wereld

    Londense chef-kok maakt heetste curry ter wereld

                                 

    Een chef-kok uit Londen wil in het Guinness World Records Book raken met de heeftste curry ter wereld. Zijn gerecht kreeg al de naam Bollywood Burner mee.

    Inspiratie in India
    Voor zijn gerecht maakt chef-kok Vivek Singh gebruik van de Nagapeper en zijn zaden, een van de heetste pepers ter wereld. De peper heeft een waarde van 885.000 op de Scovilleschaal. Deze schaal duidt aan hoe heet een peper is. Een gerecht met de waarde van 500 tot 1.000 wordt al als pittig beschouwd.

    Vivek Singh haalde zijn inspiratie voor het gerecht uit de keuken van Haiderabad, een metropool in het zuiden van India. Daar vond hij een lijst met de tien heetste chillies en besloot om met een paar van deze chillies een gerecht mee te maken.

    Waarschuwing
    De chef-kok waarschuwt wel dat zijn gerecht niet geschikt is voor elke menu. Bovendien zijn restaurants die het serveren, aan hun klanten verplicht om een waarschuwing te geven. Zodat zij zich bewust zijn van de risico's als ze de curry proeven.

    Een 19-jarige student uit Brighton mocht het gerecht als eerste proberen in een restaurant in Westminster. "Ik moet zeggen dat ik het erger had verwacht", aldus Toby Steele, "Op het eerste moment voelde ik niks, maar na een paar minuten werd ik toch wat lichter in mijn hoofd. Het was wel lekker want je kon alle kruiden goed smaken."

    Binnen twee of drie weken zal duidelijk worden of de Bollywood Burner het Guinness World Records Book zal halen als heetste curry ter wereld. (ka)

    10-07-2008 om 17:31 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goud, wondermiddel in moderne geneeskunde

     Goud, wondermiddel in moderne geneeskunde

                                  

                                                                   
                                                              Goudbehandelingen zouden de huid verjongen.
                                                                  
                                                               Anti-aging accupunctuur met gouden naalden.

    Cleopatra zou met een gouden masker hebben geslapen om haar schoonheid te bewaren. In het oude Rome werd goud gebruikt om een hele rits huidproblemen te behandelen. Maar ook in de moderne geneeskunde blijkt goud meer en meer een wondermiddel te zijn.

    X-stralen
    Goud is bacteriebestendig en wordt vaak gebruikt voor implantaten die een hoog risico op infectie hebben, zoals in het oor. Verder wordt het voor de draden van pacemakers gebruikt en bij de behandeling van hartziekten. Ze zijn ook heel zichtbaar bij x-stralen. Een nieuwe chirurgische procedure voor prostaatkanker stopt drie kleine gouden balletjes in de prostaat. De positie van die balletjes kan gedetecteerd worden met x-stralen. Zo kunnen dokters de positie van de prostaat bepalen tot op 2 of 3 millimeter.

    Verder heeft goud ontstekingsremmende eigenschappen. Zo worden samenstellingen met het edelmetaal in medicijnen gebruikt om reumatoïde artritis te behandelen.

    HIV en kanker
    De laatste paar decennia ontdekten artsen de voordelen van goud als behandeling van HIV en kanker. Momenteel gebeuren er experimenten met goud als kankerbehandeling, omdat het minder neveneffecten zou hebben dan de huidige chemotherapie. Verder is goud in combinatie met een ander medicijn effectief bij HIV-behandelingen, het helpt te voorkomen dat de ziekte het immuunsysteem aanvalt.

    Huid verjongen
    Maar goud wordt ook vaak gebruikt in schoonheidsbehandelingen die de huid verjongen. Hoewel weinig wetenschappelijke studies de voordelen van goud voor de huid bewijzen, beweren velen dat goudtherapieën werken. Goud zou de afname van collageen en elastine vertragen en zo een hangende huid voorkomen. Verder zou het de groei van de cellen in de diepste laag van de huid vernieuwen tot gezonde, stevige cellen en zo voor een strakker effect zorgen. Het zou de ontsteking en ouderdomsvlekken tegen gaan, met een stralend effect als gevolg.

    Plastische chirurgie
    Als laatste bestaan er plastische ingrepen met goud. Zo is in Rusland en Japan de inplanting van gouden draden heel populair. In Groot-Brittannië is er een schoonheidsbehandeling waarbij goud in een soort van netstructuur onder de huid wordt ingeplant. Dit biedt ondersteuning aan de huid en wekt de productie van collageen en elastine op rond het netwerk. Er ontstaan nieuwe bloedvaten rond het gebied, de huid wordt steviger en dikker en heeft een betere bloedtoevoer. Het gouden netwerk kan tot 10 jaar effect hebben. Een minder drastische procedure is anti-aging accupunctuur met door goud bezette naalden, dit wordt ook in Groot-Brittannië uitgevoerd. (ep)
    09/06/08 17u59

    10-07-2008 om 17:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Stones in je achtertuin voor 4,4 miljoen

    De Stones in je achtertuin voor 4,4 miljoen

                                                      Om de Stones te beluisteren klik op de foto

                             

    Wie geld heeft voor een duur en exclusief feestje kan overwegen om de Rolling Stones in te huren voor een privéconcertje. Dat komt op een slordige 4,4 miljoen euro. Sir Mick is met zijn legendarische band dan ook de allerduurste, volgens het nieuwe boek 'Pop Babylon' van Imogen Edward-Jones.

    Sir Elton John, Robbie Williams, Rod Stewart en Amy Winehouse doen het op uw barbecue- en andere party's voor 1,25 miljoen euro, terwijl Janet Jackson en de Pussycat Dolls 630.000 euro vragen. Sting, de Sugababes en All Saints sluiten de top-tien af: zij vragen allen 314.000 euro voor een privéoptreden.

    10-07-2008 om 16:52 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rommel in huis, chaos in hoofd

              Rommel in huis, chaos in hoofd

                             

    Heb je al eens rondgekeken hoe je woning erbij ligt? Een rommelig huis betekent chaos en rommel in je hoofd. Een opgepoetste indruk geeft rust en ontspanning. De manier waarop het huis erbij ligt, vertelt voor een groot deel hoe jij je op dit moment voelt.

    Kijk eens objectief naar je huiskamer. Woon je met verschillende onder één dak, kijk dan naar het plekje dat je privé-domein is. Hoe ziet het eruit? Is het rommelig, vies of net fris en ordelijk?

    Emotie
    Elke ruimte weerspiegelt je emotie of hoe jij je voelt. Ben je een chaoot, is de kans groot dat je woonkamer er rommelig bijligt. Heb je alles op een rij en lopen de dingen op rolletjes, dan ziet de huiskamer er allicht prima uit. Voel je enige verwarring, dan laat je regelmatig wat liggen in het huis. De rommel stapelt zich op en schoonmaken is er niet meer bij.

    Aanpakken
    Niet alleen thuis zegt de omgeving iets over je aard. Zo zouden chaotische mensen meer icoontjes op hun PC bureaublad plakken. Zodra je deze inzichten kent, kan je er ook iets mee doen. Je huiskamer in orde brengen, bijvoorbeeld, zodat het gewenste gevoel misschien iets dichterbij komt. (lvl)

    10-07-2008 om 16:29 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schetenzak voor koeien tegen broeikaseffect

    Schetenzak voor koeien tegen broeikaseffect

                                
                                
    De roze tank op de rug van deze koeien in de buurt van Buenos Aires ziet er dan wel komiek uit, ze hebben een nobel doel: global warming stoppen. Alle scheten van het rund worden in de tank opgeslagen.

    Methaan
    Argentijnse wetenschappers onderzoeken de gassen in de plastic tanks. Het langzame spijsverteringssysteem van de herkauwers produceert methaangas en dat broeikaseffect krijgt veel minder publieke aandacht dan kooldioxide.

    Het gas uit de magen komt terecht in de opslagtank die op de ruggen van het vee wordt vastgemaakt. Wetenschappers hopen zo meer te gaan begrijpen van de impact van de winden op de opwarming van het klimaat. (mvl)

    10-07-2008 om 15:56 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emotionele wijsheid komt met de jaren

    Emotionele wijsheid komt met de jaren

                        
     
    Ouderen zijn wijzer dan jongeren, toch als het op emoties aankomt. Zij kunnen namelijk beter emoties herkennen en verwerken. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie.

    Actiever
    De studie toont aan dat twee specifieke delen van de hersenen die actiever zijn bij mensen ouder dan 60 wanneer er foto's getoond worden van emotioneel aangrijpende situaties. Deze gebieden zijn staan in voor het verwerken en controleren van emoties, meldt nu.nl. De deelnemers van de studie, zowel jong als oud, werden gevraagd om de emotionele context van deze beelden als positief, negatief of neutraal aan te duiden.

    Emotionele situaties
    De hersenen van de deelnemers werden in de gaten gehouden met een MRI. De oudere personen schatten de beelden minder negatief in dan de jongere deelnemers. Professor Dolcos: "Deze resultaten tonen aan dat de emotionele controle verbetert met het ouder worden. Mensen gaan ook beter reageren wanneer ze ouder zijn en minder geraakt worden door emotionele situaties.

    Behandeling
    Dit onderzoek biedt een nieuw perspectief op de behandeling van mensen met bijvoorbeeld depressies en angststoornissen. Deze patiënten hebben het namelijk moeilijk met emotioneel uitdagende situaties. (ep)

    10-07-2008 om 14:29 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lach baby is natuurlijke drug voor moeder

    Lach baby is natuurlijke drug voor moeder

                            
                              De lach van een baby geeft de moeder een natuurlijke roes, beweren
                              Amerikaanse onderzoekers.

    Beloning en genot
    Amerikaanse onderzoekster en professor Lane Strathearn zegt dat de lach van een kind bepaalde delen van de hersenen bij de moeder activeert die verantwoordelijk zijn voor beloning en genot. Het zijn ook die delen van de hersenen die reageren op drugs, gokken en alcohol. Ze worden geactiveerd door de neurotransmitter dopamine, waardoor de lach van je kind kan aanvoelen als een drug.

    Foto's
    De onderzoekers bestudeerden 28 moeders met hun eerste kindje tussen 5 en 10 maanden. Ze hielden de hersenen van de moeders in de gaten met een scan. De moeders kregen foto's van hun eigen en andere kinderen voorgeschoteld. Op sommige foto's waren de kinderen aan het lachen of gelukkig, op andere hadden ze een droevige of een neutrale uitdrukking. Wanneer de moeders naar de foto's keken, toonde de hersenscan de stroming van het bloed in de hersenen en de gebieden die het meest actief waren aan.

    Dopamine
    Wanneer de moeders hun eigen kind zagen, stroomde er meer bloed naar de hersendelen die geassocieerd worden met dopamine. De sterkte van de reactie was afhankelijk van de expressie van het kind, zegt professor Strathearn. Lachende gezichten activeerden de grootste reactie. Wenende kinderen maakten weinig verschil bij deze gebieden van de hersenen.

    Band moeder en kind
    De onderzoekers zeggen dat deze resultaten de sterke band tussen moeder en kind kan verklaren en zelfs ook waarom deze band er soms niet is. Het begrijpen van hoe een moeder reageert op haar eigen kind wanneer het lacht of weent, is een eerste stap in het begrijpen van de processen in de hersenen die bijdragen tot de band tussen moeder en kind. De relatie tussen moeder en kind is cruciaal voor de ontwikkeling van het kind. Soms ontwikkelt de relatie tussen moeder en kind zich niet op een normale manier.

    Drugs en alcohol
    Dopamine is een sleutelhormoon in het lichaam en is betrokken bij gevoelens van beloning. Het speelt ook een rol bij leerprocessen, motivatie, slaap en het controleren van bewegingen. Mensen met de ziekte van Parkinson hebben lage niveaus van dopamine in belangrijke delen van de hersenen. (ep)

    10-07-2008 om 14:25 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportpaleis deelt 2.000 tickets uit aan buren in Deurne en Merksem

    Sportpaleis deelt 2.000 tickets uit aan buren in Deurne en Merksem

                        
                               Sportpaleis deelt 2.000 tickets uit aan buren in Deurne en Merksem

    Op 2 oktober viert het Sportpaleis zijn 75ste verjaardag en dat zullen de buren van de Antwerpse tempel geweten hebben. Voor het grootschalige verjaardagsfeest worden 2.000 tickets verdeeld onder de buurtbewoners van Deurne-Noord en het Dokske in Merksem. Het Sportpaleis zorgt samen met de districten van Deurne en Merksem voor de verdeling van de uitnodigingen.

    De gastenlijst van het gratis verjaardagsfeest dat het Sportpaleis op 2 oktober organiseert, oogt indrukwekkend. Er staan optredens van onder meer Clouseau, Natalia, De Kreuners en Soulsister op de affiche.

    Buurtbewoners betrekken
    Het Sportpaleis wil graag de buurtbewoners betrekken bij deze feestelijke gebeurtenis, "omdat zij de afgelopen jaren werden geconfronteerd met de minder positieve kanten van het succesverhaal van het Sportpaleis. De tickets zijn bedoeld als gebaar naar de mensen van de wijken Kronenburg en Ten Eekhove in Deurne en het Dokske in Merksem", klinkt het.

    Begin september ontvangen alle buurtbewoners uit de naburige wijken een uitnodiging om zich in te schrijven. Uit alle inschrijvingen worden dan 2.000 buurtbewoners geloot, die een gratis ticket ontvangen. (belga/adv)

    10-07-2008 om 13:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Clooney geneert zich voor eco-wagentje

    George Clooney geneert zich voor eco-wagentje

                           
                                                   
                                    Clooney gaat nu voor deze sportwagen: de Tesla Roadster.

    Hollywoodster George Clooney tuft tegenwoordig rond in een eenzit-Tango, een wagentje waar hij niet helemaal gelukkig mee is. Niet alleen het uiterlijk trekt op niks, hij kan er bovendien geen vrienden mee vervoeren, luidt de kritiek.

    Beledigingen
    "Het is soms gewoon gênant", klaagt Clooney. "En ik kan me niet verstoppen, want er is enkel plaats voor mezelf achter het stuur. Het ding snelt wel van nul naar negentig in vier seconden, wat handig is om met gierende banden weg te rijden, als de beledigingen echt te grof worden", grapt Clooney.

    Tesla
    Hij is alleszins van plan de Tango te vervangen door een Tesla Roadster, een elektrisch aangedreven sportauto. "Tesla's zijn als Ferrari's: ze maken niet zo'n deuk in mijn trots als de Tango. En dan kan ik opnieuw passagiers vervoeren en dus weer vriendjes maken!"

    10-07-2008 om 13:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen graven wrak van Volkswagen Kever op

    Archeologen graven wrak van Volkswagen Kever op

                                                              
    Archeologen hebben in de Nederlandse stad Eindhoven tijdens de opgravingen van een villa uit de 16e eeuw het wrak van een Volkswagen Kever (midden 20ste eeuw) blootgelegd. Stadsarcheoloog Nico Arts heeft dat donderdag gemeld.

    Arts heeft inmiddels contact gehad met de zoon van de eigenaar van het autootje. Die vertelde hem dat zijn vader het wrak in 1969 heeft begraven om er maar vanaf te zijn. Het is nog niet vastgesteld hoe oud de Kever precies is. "Er zat in ieder geval niemand meer in", stelde Arts ironisch vast.

    De auto is nauwelijks herkenbaar als het karakteristieke Duitse autootje maar volgens een van de archeologen die een liefhebber is gaat het zeker om een Kever. Volgens Arts komt het zelden voor dat archeologen autowrakken opgraven. Het is nog onduidelijk wat er met de auto gaat gebeuren. (anp/tdb)

    10-07-2008 om 12:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Techniek van de 'warme borst' wordt straks terugbetaald

    Techniek van de 'warme borst' wordt straks terugbetaald

                               

    Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Laurette Onkelinx heeft op 25 juni een koninklijk besluit naar de Raad van State gestuurd over de terugbetaling van borstreconstructies. Bij positief advies, wordt het in het Staatsblad gepubliceerd. De techniek van de "warme borst" zou in de toekomst terugbetaald kunnen worden.

    Echt gevoel
    Er zijn drie verschillende technieken om een borstreconstructie uit te voeren: via implantaten of prothesen die om de tien jaar moeten worden vervangen, of via het gebruik van eigen weefsel, hetzij met gesteelde flappen, hetzij met vrije huidflappen. Deze laatste wordt de 'warme borst' genoemd omdat na de reconstructie een echt gevoel terugkomt in de borst.

    Al jaren bestaat er onduidelijkheid over de terugbetaling van borstreconstructies. Zo werd de techniek met de vrije huidflappen niet terugbetaald, terwijl dergelijk reconstructie tussen 4.000 en 6.000 euro kan kosten.

    Ziekte te boven komen
    Hilde Vautmans (Open Vld) kreeg in de commissie Volksgezondheid de steun van minister Onkelinx voor haar pleidooi voor een algemene terugbetaling van de techniek met de vrije flap. De technisch Geneeskundige Raad heeft een voorstel tot herziening van de nomenclatuur betreffende borstreconstructies goedgekeurd. De minister heeft het kb terzake voor advies naar de Raad van State gestuurd. Indien het advies positief is, wordt het in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

    "Voor een vrouw is een borst een heel belangrijk iets in haar leven. Wanneer dat wordt weggenomen, heeft elkeen, ongeacht of die persoon arm of rijk is, recht op de beste zorgverstrekking. Een reconstructie van een borst is levensnoodzakelijk om de ziekte te boven te komen." aldus nog Vautmans. (belga/odbs)

    10-07-2008 om 12:54 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische frituren kopen frituurvet vervuild met beendermeel

    Belgische frituren kopen frituurvet vervuild met beendermeel

                          

    HLN update
      Tientallen Belgische frituuruitbaters hebben de voorbije week frituurvet gekocht dat vervuild is met beendermeel. Het is afkomstig uit Zweden. De Zweedse overheid verwittigde het Federaal Voedselagentschap vorige week maandag al, maar het duurde nog een hele tijd voor de frituuruitbaters op de hoogte waren. Dat meldt vtm in Het Nieuws.

    Volgens het Federaal Voedselagentschap (FAVV) is er geen gevaar voor de volksgezondheid. "Het product werd teruggeroepen omdat het wordt beschouwd als niet conform de regels", aldus het FAVV.

    De uitbaters kochten hun frituurvet bij hun respectievelijke leveranciers. In het vet zit risicovol beendermeel met onder meer beenmerg van koeien, wat in België verboden is.

    Dollekoeienziekte
    Het beenmerg van koeien is heel gevoelig voor ziektekiemen die het creutzfeldt-jakobsyndroom kunnen veroorzaken, de menselijke variant van de dollekoeienziekte.

    De Zweedse overheid bracht België vorige week maandag al op de hoogte, maar volgens vtm wist het Nationaal Verbond van Frituristen een hele tijd nergens van. Het duurde bijna een hele week voor het Federaal Voedselagentschap de verdelers van het vet inlichtte. In een mededeling zegt het Voedselagentschap dat het niet akkoord kan gaan met die misleidende informatie van vtm.

    De frituuruitbaters vrezen nu voor een financiële ramp en een slechte naam. (belga/ka/sps)

    10-07-2008 om 12:52 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anticonceptiestaafje in arm al zes jaar zoek

    Anticonceptiestaafje in arm al zes jaar zoek

                                                               
    Claudia Penders uit Lanaken raakt niet zwanger, omdat het anticonceptiestaafje Implanon in haar arm onvindbaar is. "Normaal zijn de hormonen na drie jaar uitgewerkt, maar bij mij verhinderen ze meer dan zes jaar nog steeds de eisprong." (belga/tdb)

    10-07-2008 om 12:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse parkeert wagen in zwembad van buren

    Amerikaanse parkeert wagen in zwembad van buren

                             

    De buren van de Amerikaanse Kim Taylor konden hun ogen niet geloven. In hun zwembad stond plots een rode Mazda geparkeerd.

    Kim Taylor zelf wist ook niet hoe ze zich moest verontschuldigen en reageerde geschokt toen ze haar Mazda Convertible in het zwembad van haar buren zag staan. De Amerikaanse was ervan overtuigd dat ze de handrem had opgezet toen ze haar auto op een helling parkeerde.

    Maar de wagen rolde toch van de helling naar beneden en ging door het hek van de buren en belandde in het zwembad. Een takelwagen had meerdere uren nodig om de wagen weer op het droge te krijgen. (ka)

    10-07-2008 om 12:45 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakt naar de mis krijgt wegens succes vervolg

    Naakt naar de mis krijgt wegens succes vervolg

                                                            
    De christelijke naturistensite Gan Eden en naturistenpark Flevo-Natuur in het Nederlandse Zeewolde houden op zondag 28 september een blote kerkdienst. Door het grote succes van de eerste editie eind juni, hebben zij besloten er een vervolg aan te geven.

    Pastoor gekleed
    De geestelijke die de dienst leidt, is gekleed. De kerkgangers nemen wel allemaal naakt plaats in het gebedshuis. Het idee kwam van Ilse Visser van Flevo-Natuur. Die organiseerde het Christen Naturisten Weekend voor Gan Eden in juni op het park en vond de kerkdienst wel een gepaste afsluiter.

    Bisdom
    Daar kwamen zo'n tachtig naturisten op af. "Het was een niet al te zware dienst, maar met veel muziek en zang", vertelt Visser. De pastor die de dienst leidde kwam van het Bisdom Utrecht. Visser: "Zij zei gelijk ja, had er helemaal geen moeite mee."

    Het was de eerste keer dat er een naakte kerkdienst werd gehouden in Nederland. Voor de tweede editie wordt nog gezocht naar een geestelijke. "Ik weet namelijk niet of de pastor van de vorige keer nu weer kan. Maar dat komt wel goed, ik verwacht geen problemen met het vinden van iemand." (anp/mvl)

    10-07-2008 om 12:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw ondergaat kijkoperatie onder hypnose

    Vrouw ondergaat kijkoperatie onder hypnose

                       

    Een 67-jarige Britse vrouw heeft een kijkoperatie aan haar knie ondergaan zonder verdoving. In plaats daarvan probeerde ze een alternatief: hypnose.

    Mevrouw Coady bracht zich voor de operatie zelf onder hypnose. Zo kon ze de operatie, die een uur duurde, volledig bij bewustzijn en zonder pijn volgen. De vrouw kon zelfs dezelfde dag nog naar huis.

    Coady is al vijftien jaar een getraind hypnotiseur. "Ik vertel mezelf dat de pijn golven zijn die tegen de kust aanslaan. Met elke golf keert de pijn, zoals het tij, terug naar zee", aldus de vrouw, "Ik was ervan overtuigd dat dit kon en nu ik dit meegemaakt heb, ben ik er zelfs van overtuigd dat er hartoperaties onder hypnose kunnen uitgevoerd worden."

    Het ziekenhuis is nog niet echt overtuigd en houdt zich aan meer beproefde methodes van verdoving. "Mocht een patiënt toch om hypnose vragen, dan zijn we bereid dat geval per geval te bekijken", aldus de medische staff. (ka)

    10-07-2008 om 12:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te dikke mannen produceren minder en slechter sperma

    Te dikke mannen produceren minder en slechter sperma

                             
     
    Zwaarlijvige mannen hebben afwijkend sperma en produceren minder zaad. Dat blijkt uit een studie van de Schotse Universiteit van Aberdeen.

    Dieet
    Volgens de onderzoekers, die meer dan tweeduizend mannen volgden, moeten stellen die problemen hebben met zwanger raken dan ook eerst op dieet. "Mannen met een normaal gewicht hebben meer en normaler zaad dan te zware of te lichte mannen", aldus een van de onderzoekers.

    Hoe dat precies komt wordt nader onderzocht. Een van de oorzaken zou kunnen zijn dat het vet de ballen van de man warm houdt, waardoor het sperma oververhit raakt. Maar ook de hormoonspiegel en het dieet kunnen van invloed zijn op de kwaliteit van het zaad.

    Eerder was al duidelijk dat vrouwen met overgewicht vaker kampen met problemen bij het zwanger raken dan vrouwen met een gemiddeld gewicht. (mvl/anp)

    10-07-2008 om 12:34 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al dansend energie opwekken in Londen

    Al dansend energie opwekken in Londen

                        

    In Londen opent binnenkort een nachtclub de deuren waar dansende jongeren zelf elektriciteit genereren. De nachtclub heeft heel wat ecologische ideeën, maar het meest originele is de dansvloer. De schokken die dansers met hun voeten op de vloer achterlaten, zullen worden omgezet in energie. Of hoe je zelfs op een nachtje uit het milieu kan helpen.

    Gratis inkom
    De nachtclub, die in de Londense buurt King's Cross ligt, zal gebruik van maken duurzame energie. Zelfs de alcoholische drankjes in de club zullen ecologisch zijn en geserveerd worden in drinkbekertjes gemaakt van polycarbonaat. De toiletten werken met een systeem dat het waterverbruik bij het doorspoelen vermindert. In principe moet iedere bezoeker tien pond (12 euro) betalen, maar wie met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer komt, mag gratis binnen. Elke klant moet vooraf wel een formulier ondertekenen waarmee ze beloven mee te strijden tegen global warming.

    Miljonair
    De club opent in een gebouw van miljonair Andrew Charalambous. "Op deze manier hopen we de jonge generatie mee te krijgen", zegt Charalambous in de Daily Mail. "We hopen zoveel mogelijk mensen te overtuigen om mee te werken aan de redding van de planeet." Stokpaardje van de club moet de dansvloer worden. Dansers zullen zelf elektriciteit opwekken door de schokken die ze met hun voeten op de vloer maken. Op die manier zouden ze tot zestig procent van de energie in de nachtclub kunnen genereren.

    Charalambous hoopt helemaal niet dat hij met de groene nachtclub een gat in de markt gevonden heeft. Hij vraagt dan ook dat andere clubs zijn voorbeeld zullen volgen. Zijn milieubeweging Club4Climate is ook van plan om één miljoen bomen te planten. De nieuwe nachtclub in Londen opent op 10 juli de deuren voor het grote publiek. (gb)

    10-07-2008 om 01:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreem weer op komst

                        Extreem weer op komst

                            
    Hittegolven zullen vaker voorkomen
    Droogte, hevige regen, verstikkende hitte, krachtige orkanen, dit staat de VS en de rest van Noord-Amerika in de toekomst te wachten volgens een rapport van de 'US Climate Change Science Program'. Al die fenomenen teisteren de VS nu al, maar in de toekomst zouden ze nog extremer kunnen worden.

    Extremer
    Het was al langer bekend dat de VS met extreme weersomstandigheden te maken zullen krijgen. Orkaan Katrina, die in 2005 New Orleans vernielde, is volgens velen nog maar een voorsmaakje van wat de streek echt te wachten staat. Voor het eerst is die voorspelling van het 'Intergovernmental Panel on Climate Change' (IPCC) nu ook in een wetenschappelijk rapport gegoten. De onderzoekers baseerden zich op wetenschappelijk bewijs dat de opwarming van de wereld gepaard zal gaan met extremer weer op het gebied van kracht, frequentie en de plaatsen waar een weerkundig fenomeen zal voorkomen.

    Voorspellingen
    De stijgende temperaturen van de voorbije vijftig jaar zijn voor een groot deel te wijten aan menselijke factoren zoals de toenemende uitstoot van koolstofdioxide. Op basis van observaties van een halve eeuw doet het rapport een aantal voorspellingen over wat ons misschien wel te wachten staat:

    - Abnormaal hete dagen en nachten, hittegolven zullen steeds vaker voorkomen.
    - IJs zal op zee steeds meer smelten en tijdens de zomermaanden zelfs verdwijnen in de oceanen rond de poolgebieden.
    - Neerslag wordt zeldzamer maar heviger.
    - Droogte zal veel vaker voorkomen en in sommige regio's ernstige vormen aannemen.
    - Orkanen zullen krachtiger worden.
    - Stormen boven de Atlantische en Stille Oceaan zullen gepaard gaan met hevigere wind en hogere golven produceren. (gb)

    10-07-2008 om 01:40 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provence in Côte d'Or-pralines

                   Provence in Côte d'Or-pralines

                                    
                                          Zuiderse aroma's als lavendel, rozemarijn en violet werden gebruikt.

    De Côte d'Or-boetiek in Brussel heeft vele troeven, maar de exclusieve pralines (ook wel carrés genoemd) zijn wellicht de belangrijkste. Speciaal voor de zomer werden drie nieuwe carrés bedacht, waarin zomerse aroma's en Mediterraanse sfeer centraal staan.

    Meester-chocolatier Dennis Vernaillen ging aan de slag met viooltjes, lavendel, rozemarijn en pijnboompitten. In een krokant jasje van donkere chocolade kan je achtereenvolgens kokos met violetaroma proeven of lavendel of rozemarijn met pijnboompitten in truffé. Aan de chocolade werd ook een vleugje olijfolie toegevoegd, zodat het geheel lekker smeuïg blijft.

    De drie zijn een aanvulling op de bestaande pralines, gelanceerd naar aanleiding van de opening van de boetiek ter ere van de 125ste verjaardag van het bekendste chocolademerk van ons land. Ook in de eerste carr"s werd al geëxperimenteerd met ongewone smaken zoals roze peper, aalbessen en gember.

    De carrés zijn exclusief te koop in de boetiek op het Kleine Zavel, waar overigens nog veel meer te ontdekken valt. Je kan er chocolatier Vernaillen live aan het werk zien, zelf een mandje vol Côte d'Or-lekkers samenstellen of iets proever aan de degustratiebar.

    10-07-2008 om 01:07 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise wint lachwedstrijd met 110 decibel

    Thaise wint lachwedstrijd met 110 decibel

                                                              
                                                                 Jitrat Wongsomboon lachte zich kapot.

    Het doel van de lachwedstrijd is simpel: zo hard, lang en grappig mogelijk lachen. En daar slaagde de Thaise Jitrat Wongsomboon met verve in door dat maar liefst 12 minuten en 26 seconden lang te doen. Op een bepaald moment haalde ze zelfs 110 decibel. En dat is hetzelfde als een stevig rockconcert.

    "Minder stress"
    Het evenement vond maandag plaats in het 'Ripley's Believe It Or Not Museum' in Pattaya, in het oosten van Thailand. 23 mensen van over de hele wereld deden mee. De organisator hoopt meer mensen te laten lachen met deze wedstrijd. "Zo krijgen ze minder last van stress," aldus de man. Wongsomboon won 2.000 euro en begint nu aan een tour langs verschillende landen om haar kunstjes te vertonen. (sd)

    10-07-2008 om 00:16 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rubiks kubus moet intelligentie octopussen helpen bepalen

    Rubiks kubus moet intelligentie octopussen helpen bepalen

                                                                 
    Maritieme biologen van de Sea Life-centra zullen een maand lang 25 octopussen onderzoeken op hun intelligentie. Ze maken daarbij gebruik van de wereldberoemde Rubiks kubus.

    Het is niet de bedoeling dat de intelligente dieren de kubus oplossen. Door na te gaan welke tentakels de ongewervelden het meest gebruiken, hopen de onderzoekers te achterhalen hoe de hersenen van octopussen precies werken. (belga/tdb)

    10-07-2008 om 00:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telefoontje naar vriend duurt 30 uur

             Telefoontje naar vriend duurt 30 uur

                                                           
                                                            (illustratiefoto)

    Ingird Schüttler was de wanhoop nabij. De Duitse belde een vriend. Ze zou hem even uitnodigen op de koffie maar het draaide anders uit. Het telefoontje duurde maar liefst dertig uur.

    Toen ze eindelijk kon inhaken, belde ze opnieuw. Naar de poltie deze keer. Zo radeloos was Ingid geworden. "Blijkbaar wist hij van geen ophouden. De vrouw ondernam verschillende pogingen om een einde te maken aan het gesprek maar haar vriend bleef maar doorgaan. Ze zag maar een oplossing meer en dat was ons bellen", aldus de woordvoerder van de politie in Speyer. (vsv)

    10-07-2008 om 00:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    09-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toiletpapier doortrekken mag nu ook in Taiwan

    Toiletpapier doortrekken mag nu ook in Taiwan

                            

    In de Taiwanese stad Tainan mogen de inwoners hun toiletpapier voortaan doortrekken in plaats van het in een afvalemmertje naast de wc deponeren. Hiermee kan de dagelijkse afvalberg van 340 ton worden teruggedrongen.

    Stank
    "De oude gewoonte zorgde voor enorme stank en was slecht voor de algemene gezondheid", zei de directrice van het Milieu Beschermings Bureau van de stad. Daarnaast gruwden toeristen uit Japan en westerse landen van de gewoonte.

    In Taiwan gebruiken mensen een afvalemmertje, omdat de afvoerpijpen verstopt kunnen raken. Maar de riolering in Taiwan kan het wc-papier voortaan aan, lieten de autoriteiten in Tainan op een persconferentie weten. Andere steden hebben nog geen actie ondernomen.

    09-07-2008 om 23:59 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcohol vermindert kans op suikerziekte bij vrouwen

    Alcohol vermindert kans op suikerziekte bij vrouwen

                            

    Matige alcoholconsumptie maakt vrouwen gevoeliger voor insuline. De alcohol stimuleert bovendien de productie van het hormoon adiponectine in het vetweefsel, waardoor de kans op ouderdomssuikerziekte wordt verkleind. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

    Ouderdomssuikerziekte ontstaat waarschijnlijk door lichte ontstekingen in het vetweefsel. Adiponectine remt deze ontstekingen af.

    Ontstekingen
    Eerder onderzoek onder jonge mannen toonden geen verband aan tussen alcohol en diabetes. In het nieuwe Nederlandse onderzoek dronken vrouwen die de menopauze al gepasseerd waren zes weken lang tweeënhalf glas witte wijn per dag. Suikerziektepatiënten nemen het hormoon insuline slechter op dan anderen, maar door de alcohol wordt de opname beter, zo blijkt uit het onderzoek.

    Twee glazen per dag
    De onderzoekers waarschuwen dat dit niet begrepen moet worden als een aansporing om meer te gaan drinken. Voor vrouwen luidt het advies niet meer dan twee standaardglazen per dag te drinken, voor mannen is drie glazen het maximum. (novum/ep)

    09-07-2008 om 23:52 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet rottweiler of pitbull maar tekkel is agressiefste hond

    Niet rottweiler of pitbull maar tekkel is agressiefste hond

                                
                                 Tekkel
                                
                                 Pas op voor deze gevaarlijke chihuahua!
                                
    Ren voor je leven... een Jack Russell!

    Onze excuses aan alle pittbulls, rottweilers en andere alom gevreesde hondenrassen. Op de nieuwe lijst met te mijden honden moeten eigenlijk de kleine keffertjes bovenaan staan. Want niet alleen maken die het meeste lawaai, ze zijn ook het agressiefst. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Pennsylvania.

    Tekkel
    Wetenschappers ondervroegen ruim 6.000 hondeneigenaars en stelden op grond daarvan een hitparade van agressieve honden op, waarop 33 rassen zijn vertegenwoordigd. Onbetwiste koploper is de tekkel of 'worstenhond', want niet minder dan 1 op de 5 exemplaren van dit ras heeft ooit een voorbijganger gebeten of getracht te bijten. Een even groot percentage bindt soms de stijd aan met andere honden en 1 op de 12 heeft zelfs bijtende bewegingen gemaakt naar zijn of haar baasje.

    Chihuahua en Jack Russell
    De zilveren medaille op de ranglijst ging naar de chihuahua, een nog kleinere hondensoort die ook met grote regelmaat probeert anderen aan te vallen, terwijl de Jack Russell op de derde plaats eindigde.

    Bassets, golden retrievers, labradors en greyhounds zijn kennelijk het minst agressief.

    Genetisch
    Volgens een van de Amerikaanse onderzoekers is het mogelijk dat de kleinere soorten genetisch meer voorbestemd zijn voor agressief gedrag dan grotere honden zoals pittbulls of rottweilers, die je ergens in het midden van de ranglijst terugvindt. Het percentage beten of bijtpogingen ten opzichte van vreemden ligt bij de kleine soorten 20 procent hoger dan het gemiddelde, terwijl de aanvallen op andere honden zelfs 30 procent hoger liggen dan bij de groten. (belga/bdr)

    09-07-2008 om 23:49 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Eind deze eeuw krijgen we zomers boven de 40 graden"

    "Eind deze eeuw krijgen we zomers boven de 40 graden"

                                 
                                                                   
    De kans is groot dat in onze regio aan het eind van deze eeuw (tussen 2090 en 2100) temperaturen tot ruim boven de 40 graden (zo'n acht graden meer dan de records nu) gewoon worden in de zomer. Dat meldt klimaatonderzoeker Andreas Sterl van het Nederlandse metereologisch instituut KNMI.

    Zelfs 50
    De man deed in het kader van het Essence-project onderzoek naar veranderingen in de extreme temperaturen door de veranderingen van het klimaat.

    In het Midden-Oosten, Noordoost-India en grote delen van Australië zijn in de laatste tien jaar van deze eeuw zelfs temperaturen mogelijk van meer dan 50 graden, zo'n zes graden meer dan nu.

    Drie keer sneller
    Computerberekeningen laten zien dat de hoogste temperaturen in een opwarmende wereld sneller stijgen dan het gemiddelde, aldus de onderzoeker.

    De meest extreme temperatuur stijgt in Europa en het midden van de Verenigde Staten bijna drie keer zo snel als de gemiddelde temperatuur.

    G8 bereikt akkoord
    De leiders van de acht meest geïndustrialiseerde landen zijn ondertussen het in Japan eens geworden over de noodzaak om tegen 2050 de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen "met minstens 50 procent" te verminderen en over de latere vastlegging, land per land, van doelstellingen op middellange termijn. Dat staat in de verklaring van de G8-top over klimaatverandering.

    Kopenhagen
    Het is de eerste keer dat de Verenigde Staten zich inschrijven in een doelstelling op lange termijn op het vlak van klimaatbescherming. Met die doelstelling willen de G8 in de onderhandelingen over een volgend klimaatakkoord stappen, eind 2009 in Kopenhagen. De onderhandelingen zullen plaatsvinden onder auspiciën van de Verenigde Naties.

    Mondiale uitdaging
    De meest geïndustrialiseerde landen erkennen in de tekst dat de broeikasgassen een "mondiale uitdaging" zijn die alleen kan worden opgelost door een "wereldwijd antwoord". Om de uitstoot met de helft te verminderen, zullen er doelstellingen op middellange termijn en "nationale plannen" nodig zijn, luidt het. En die plannen, die in elk land zullen worden goedgekeurd, "zullen verschillende benaderingen kunnen weerspiegelen."

    De vandaag goedgekeurde tekst gaat een stuk verder dan wat de G8 vorig jaar in het Duitse Heiligendamm overeenkwamen. Daar spraken ze gewoon af om de halvering van de uitstoot van broeikasgassen tegen het midden van deze eeuw "ernstig te onderzoeken". (anp/hlnsydney/sps/tdb/mvl/sd)

    09-07-2008 om 23:46 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nazi-arts 'Dokter Dood' leeft nog

                Nazi-arts 'Dokter Dood' leeft nog

                                                             
                         Aribert Heim, bijgenaamd de 'Dokter Dood' van concentratiekamp Mauthausen.

    Het Simon Wiesenthal Centrum, dat in Zuid-Amerika op zoek is naar de oud-SS'er Aribert Heim, zegt sterke aanwijzingen te hebben dat hij nog in leven is en zich in Zuid-Chili of Argentinië bevindt. Heim, alias 'Dokter Dood', staat bovenaan de lijst van mensen naar wie het Simon Wiestenthal Centrum op zoek is. Als hij nog leeft is hij nu 94 jaar. Het feit dat bezittingen op zijn naam, waaronder een bankrekening met 1,2 miljoen euro, nog niet door zijn kinderen als erfenis zijn geclaimd, vormt volgens de onderzoekers van het centrum een belangrijke aanwijzing dat hij nog in leven is.

    Zoektocht
    Vertegenwoordigers van het centrum, Efraim Zuroff en Sergio Widder, reizen vandaag af naar de Zuid-Chileense stad Puerto Montt, lange tijd de woonplaats van Heims dochter. Vervolgens steken ze het Andes-gebergte over naar Argentinië, naar het toeristenoord Bariloche.

    Gruwelijke experimenten
    Heim zou zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in het concentratiekamp Mauthausen schuldig hebben gemaakt aan gruwelijke medische experimenten op gevangenen, waarvan hij nauwkeurig verslagen bijhield in zijn dagboek. Lichaamsdelen van zijn slachtoffers zou hij hebben gebruikt als decoraties.

    Niet berecht
    Na de Tweede Wereldoorlog verbleef de arts tweeënhalf jaar in Amerikaanse hechtenis, maar hij werd niet berecht. In 1962 dook hij onder, na een tip dat de Duitse justitie een opsporingsbevel aan het voorbereiden was. (novum/kh)

    09-07-2008 om 23:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwerp-dvd speelt maar één keer af

          Wegwerp-dvd speelt maar één keer af

                                                              
    Wegwerpcamera's en -bestek kenden we al, maar het Amerikaanse bedrijf 'Flexplay Entertainment' komt met iets nieuws op de proppen: dvd's die maar één keer kunnen worden bekeken. Dat moet dan wel gebeuren binnen de 48 uur nadat je hem bent gaan huren in de videotheek. Het bedrijf brengt de dvd's, die er overigens net hetzelfde uitzien als de gewone schijfjes, binnenkort op de markt.

    Video on demand
    De verzegelde dvd is bedekt met een speciaal laagje lijm, dat reageert op zuurstof. Eens de lijm in contact komt met de lucht, ontstaat er een chemische reactie waardoor de dvd-speler de disc niet meer kan aflezen. Een niet-geopende dvd kan ongeveer een jaar bewaard worden. "Het is net zoals 'Video on demand'," zegt Joe Fuller van Flexplay Entertainment. "De 'huurperiode' begint pas nadat je het doosje hebt geopend. Je bekijkt de film dus wanneer je wil. Nadien breng je het terug naar de videotheek en wordt het gerecycleerd."

    Het bedrijf hoopt vooral dat mensen die veel reizen gebruik gaan maken van het systeem. "Zij kunnen de gehuurde films niet altijd op tijd terugbrengen en zo vermijden ze boetes," aldus nog Fuller. Wanneer we de 'zelfvernietigings-dvd's' in de Belgische videotheken kunnen terugvinden, is nog niet duidelijk. (sd)

    09-07-2008 om 23:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.iPhone vanaf vrijdag te koop voor 525 euro

    iPhone vanaf vrijdag te koop voor 525 euro

                            

    Mobistar start op 11 juli met de verkoop van Apple's iPhone 3G. Het model van 8 gigabyte, verkrijgbaar in het zwart, kost 525 euro (btw inbegrepen). Voor het model van 16 gigabyte, dat verkrijgbaar is in het wit en het zwart, moet 615 euro worden neergeteld. Dat maakte de operator vandaag op een persconferentie in Brussel bekend.

    Mobistar heeft besloten om de iPhone open te stellen voor de gebruikers van alle Belgische mobiele telefoonoperatoren. Dat is meteen ook de reden waarom de kostprijs van het toestel bij ons hoger ligt dan in de andere landen.

    Geen koppelverkoop
    "Er is geen sprake van koppelverkoop. De toestellen kunnen worden gebruikt op alle Belgische mobiele netwerken", aldus de topman van Mobistar, Benoît Scheen, die benadrukte dat een dergelijke koppelverkoop in België bij wet verboden is. "Omwille van dat verbod is het niet mogelijk om het toestel even goedkoop aan de man te brengen dan dat in de andere landen het geval is", vervolgde hij.

    In de meeste landen ligt de prijs van een iPhone gevoelig lager. Daar tegenover staat echter dat de aankoop van de telefoon meestal gekoppeld is aan een bepaald tariefplan van de operator.

    Twee jaar garantie
    De iPhone, die komt met een garantie van twee jaar, wordt in ons land verkocht in de 150 Mobistar Centers en via de Apple Premium Resellers. Het toestel kan ook aangekocht worden via de website van Mobistar. De 250 allereerste iPhones worden op 11 juli om 00.01 uur verkocht in het Mobistar Center aan de Guldenvlieslaan in Brussel. De eerste weken geldt overigens een beperking van één toestel per klant als gevolg van de gelimiteerde voorraad.

    Tariefformules
    Mobistar lanceert ook enkele - niet verplichte - tariefformules die speciaal gericht zijn op de iPhone. Particulieren hebben de keuze uit drie formules (30, 45 of 60 euro). Ondernemers en zelfstandigen beschikken over een aparte formule. De contracten gelden voor minstens 24 maanden. Proximus liet op zijn beurt weten dat het vandaag al bijna 15.000 klanten heeft die bellen met een iPhone. (belga/adv)

    09-07-2008 om 23:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op tien Nederlandse studenten leest liefst Donald Duck

    Een op tien Nederlandse studenten leest liefst Donald Duck

                                                             
    De Nederlandse studenten duiken met hun neus niet in wereldbefaamde literatuur, maar lezen het liefst van al het stripblad van Donald Duck. Dat blijkt uit een onderzoek onder de Nederlandse studenten.

    Van de 1775 studenten die ondervraagd werden, geeft één op de tien toe dat ze de avonturen van het bekend stripfiguurtje wel kunnen smaken.

    Donald Duck is niet alleen bekend van de tekenfilmen, maar heeft ook in België zijn eigen stripblaadje. Daarin zijn de avonturen te lezen van de knotsgekke eend, zijn vriendinnetje Daisy en zijn drie neefje Kwik, Kwek en Kwak. Maar ook zijn andere Disneyvriendjes komen er uitgebreid

    09-07-2008 om 23:37 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen gaan kathedraal verplaatsen

          Chinezen gaan kathedraal verplaatsen

                                                            
    Chinezen gaan een kathedraal verplaatsten om plaats te maken voor een nieuwe hoofdweg.

    Arbeiders hebben de kathedraal van St. Dominic in Fuzhou eerst opgetild en op honderden voetjes gezet. Er worden nu een betonnen wegen aangelegd naar de nieuwe standplaats, schrijft Southeast Express News. "We gaan de kathedraal op vierhonderd wielen plaatsen en dat moet ervoor zorgen dat het gebouw veilig naar de nieuwe plek gereden kan worden." De kathedraal werd in 1933 gebouwd en weegt 1.500 ton. (vsv)

    09-07-2008 om 23:35 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleermuisje kruipt in beha van tienermeisje

    Vleermuisje kruipt in beha van tienermeisje

                                                              
    Als je de volkswijsheid mag geloven dan hebben vleermuizen een voorliefde voor een weelderige haardos maar uitzonderingen zijn er altijd. Zo dacht Abbie Hawkins dat haar gsm aan het trillen was. Dacht, want het mobieltje ging niet over. Toen de tiener verder keek dan haar broekzak, vond ze een vleermuis tussen haar borsten. Het diertje zat in haar beha.

    Medelijden
    De hotelbediende schrok en haalde het beestje uit haar ondergoed. "Ik was geschokt toen ik zag dat het een vleermuis was maar daarna voelde ik al snel mee met het beestje. Het diertje zat er gekneld en ik liep er al een tijdje mee rond." Onderweg naar haar werk in de Holiday Inn aan de luchthaven van Norwich had ze iets gevoeld. "Ik voelde iets trillen maar dacht gewoon dat het mijn gsm was." Pas tegen de middag ontdekte ze de vleermuis. Haar beha had de ganse nacht buiten gehangen en het diertje moet toen in haar beha gekropen zijn.

    Beter controleren
    "Ik kan nog altijd niet vatten dat ik zolang met het vleermuisje rondgelopen heb. Volgende keer ga ik mijn beha beter controleren voor ik hem aantrek." Na het nemen van een foto, liet ze het vleermuisje in de tuin van het hotel vliegen, schrijft de Telegraph. (vsv)

    09-07-2008 om 23:33 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw verjaagt muizen met pistool, schiet zichzelf neer

    Vrouw verjaagt muizen met pistool, schiet zichzelf neer

                                                                 
    Een Amerikaanse vrouw uit Potter Valley was niet opgezet met de vele muizen in haar trailer en wou dat op een originele manier oplossen. Toen ze de knaagdieren in het vizier kreeg, trok ze haar .44 Magnum, een krachtig handwapen. Die viel echter uit haar hand en belandde op de grond, waarop het vuurwapen afging.

    Reizende kogel
    De kogel doorboorde de knie van de 43-jarige vrouw en ging verder richting haar 42-jarige man. Daar ketste de kogel af van een sleutelbos die aan zijn riem hing. Het projectiel doorboorde zijn short en eindigde uiteindelijk in zijn broekzak. Hij werd ook naar het ziekenhuis gebracht, met lichte verwondingen aan zijn scrotum. (sd)

    09-07-2008 om 23:30 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    04-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaan schiet geweer leeg op ondergoed buurvrouw

    Italiaan schiet geweer leeg op ondergoed buurvrouw

                                                        
    Een heetgebakerde Italiaan is gearresteerd omdat hij het ondergoed van zijn buurvrouw doorzeefde met kogels. De twee leefden al een tijdje in onmin. Wat aan de basis ligt van de uit de hand gelopen burenruzie, is niet bekend.

    Het moet Massimo Lazzaretti (69) uit Carnago alleszins hoog gezeten hebben. Hij haalde immers zijn jachtgeweer boven nadat zijn 56-jarige buurvrouw haar wasgoed te drogen had gehangen in de tuin.

    Openbare veiligheid
    Massimo dacht de vrouw een lesje te zullen leren door haar ondergoed kapot te schieten. De dame belde evenwel meteen de politie. Die kwam de schutter oppakken. Hij wordt er van beschuldigd de openbare veiligheid in het gedrang te hebben gebracht. (eb)

    04-07-2008 om 15:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezocht: naakte poetshulp (m/v)

             Gezocht: naakte poetshulp (m/v)

                                                            
    De firma Knobs 'n' Knockers uit Southampton zoekt naakte poetsmannen en -vrouwen. Uitkijken bij het strijken is de boodschap, zouden we durven aanbevelen.

    "Gezocht: naakte huishoudhulp. Schort beschikbaar. Opgewekte natuur is vereist". Dat is de tekst van de advertentie die een uitzendkantoor van de Britse VDAB siert. Naar verluidt is er in bepaalde kringen vraag naar naakte huishoudhulp.

    Niet slecht betaald
    De job betaalt 12,5 euro per uur. Een 'geklede' poetshulp vangt in Engeland doorgaans zo'n 7,5 euro per uur. Het ministerie van Werk zegt dat de advertentie perfect legaal is. (eb)

    04-07-2008 om 15:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiër in cel gedraaid omdat hij Rani de beer in huis had

    Indiër in cel gedraaid omdat hij Rani de beer in huis had

                            
                                     Munda nam de beer Rani mee op zijn fiets om boodschappen te doen.
                             
                               Ram Singh beschouwde de beer als een
                               gewoon lid van de familie.

                              
                                Toen Munda Rani terug in het bos liet,
                                kwam die telkens terug.
                              
                               
                                 Home Alone. Golki (5) blijft alleen en
                                 verdrietig achter.

    De 35-jarige Ram Singh Munda, een arbeider uit het district Keonjhar in de oostelijke Indiase staat Orissa, is gearresteerd en opgesloten in de gevangenis omdat hij een wild dier -in dit geval een beer- in huis had. De man had de beer in het bos gevonden toen die drie dagen oud was. Waarschijnlijk was het beertje toen door zijn moeder verstoten.

    Naast dochter van vijf
    Hij nam de beer mee naar huis, gaf haar de naam Rani en voedde het op zoals hij zijn eigen dochter grootbracht. Zo werd Rani, naast zijn nu vijfjarige dochter Golki, gewoon als een familielid beschouwd. Een hele tijd ging het gewoon goed en ook de mededorpelingen hadden er geen problemen mee dat de brave Munda een beer in huis had. Als hij op de fiets boodschappen ging doen, nam hij Rani gewoon op de baggagedrager mee.

    Rani komt terug
    Pas toen Munda door een lokale krant werd geïnterviewd en het verhaal met een foto van hem met de beer werd gepubliceerd, kwam hij in moeilijkheden. Het departement van boswezen kwam Munda op het spoor en beviel hem om de beer in het bos los te laten, omdat het in India ten strengste verboden is om wilde dieren te houden. In eerste instantie gehoorzaamde Munda, maar de beer kwam iedere keer weer terug. Waarna Rani in beslag werd genomen en overgedragen aan een dierentuin.

    Tien kilo rijst
    De kous is af zou je denken, maar daar lieten de autoriteiten in India het niet bij. De man werd gearresteerd en kon de gevangenis in. Munda, die weduwnaar is, maakt zich nu zorgen over zijn dochter Golki die nu moederziel alleen thuis is en op die leeftijd niet voor zichzelf kan zorgen. Gelukkig zijn ze in India erg vrijgevig: ze vonden er niet beter op dan het kind tien kilo rijst te geven, zodat ze toch niet van de honger om zal komen. (odbs)

    Bekijk hier een video van het straffe verhaal

    04-07-2008 om 15:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abba eventjes samen voor première van 'Mamma Mia!'

    Abba eventjes samen voor première van 'Mamma Mia!'

                                                 Om Abba te beluisteren  "Mamma Mia" klik op de foto

                               

    De legendarische Zweedse popgroep Abba komt vandaag na 25 jaar in Stockholm nog eens samen voor de première van de film "Mamma Mia!". De vier popsymbolen zullen er de verfilming van de musical "Mamma Mia!" met Meryl Streep en Pierce Brosnan bijwonen. Van een echte reünie is allerminst sprake.

    Galapremière
    Een woordvoerster van filmdistributeur UIP liet weten dat Benny Andersson (61), ex-bandlid en songwriter, en Bjorn Ulvaeus (63) samen met Agneta Faltskog (58) en Anni-Frid naar de galapremière wilden gaan. Het waren Meryl Streep en Pierce Brosnan die erop aangestuurd hebben om de film behalve in Londen en Berlijn ook in Zweden, de thuisbasis van Abba, in première te laten gaan.

    Faltskog
    Enkel de geïsoleerde levensstijl van Faltskog bemoeilijkte de tijdelijke reünie. In 2004 haakte ze op het laatste nippertje af voor een eenmalig optreden in Bristol om de dertigste verjaardag van Abba's Eurosongoverwinning (in 1974 met 'Waterloo') te vieren. Abba splitte in 1982.

    04-07-2008 om 14:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haarstukje Kate Moss verkocht op eBay

          Haarstukje Kate Moss verkocht op eBay

                             
                            
    Een haarstukje dat het Britse topmodel Kate Moss onlangs heeft verloren in Berlijn, is voor 805 euro verkocht op de veilingsite eBay, schrijft de Duitse krant Bild.

    Het 34-jarige topmodel, dat op 12 juni in Berlijn was voor de voorstelling van haar nieuwste geurtje, verloor het blonde haarstukje toen ze paparazzi probeerde af te schudden na een avondje stappen in de Duitse hoofdstad.

    Fotograaf John Farr vond de nepharen en bood die aan op de veilingsite. Volgens Bild wil de man de verkoopopbrengst schenken een een antidrugsorganisatie. De extensions zouden naar verluidt zijn gekocht door tv-zender Sat 1. (belga/odbs)

    04-07-2008 om 14:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond bijt teen van baasje af

                    Hond bijt teen van baasje af

                                                               
    Linda Floyd uit Illinois moet voortaan zonder dikke rechterteen door het leven. Haar geliefde dwergteckel Roscoe heeft de teen immers afgebeten. De hond kreeg achteraf een spuitje. Dat meldt de Alton Telegraph.

    Gevoelloos
    Mevrouw Floyd was haar middagdutje aan het doen toen de hond haar teen oppeuzelde. De vrouw lijdt aan suikerziekte en heeft geen gevoel meer in haar tenen. Toen ze wakker werd deed de vrouw de onthutsende vaststelling. Ze belde haar dochter, die op haar beurt de hulpdiensten verwittigde.

    Verband
    Een veearts vermoedt dat de hond aangetrokken was door een verband rond de teen van zijn baasje. Roscoe werd om gezondheidsredenen omgebracht. (eb)

    04-07-2008 om 13:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoektocht naar sekstape Gina Lisa ook in België populair

    Zoektocht naar sekstape Gina Lisa ook in België populair

    Enkele teaserfoto's van de bewuste sekstape doen al de ronde.
    Gina Lisa tijdens wat braver modellenwerk.
    U kent de verhaallijn inmiddels al wel: mooi meisje (in dit geval de 21-jarige Gina Lisa Lohfink, dit voorjaar winnares van het Duitse tv-programma 'Next Top Model'), ex-vriend heeft er als aandenken nog seksvideo en pikante foto's van in zijn schuif liggen, waarna die dingen 'ongelukkig' in de handen komen van dieven, die er op hun beurt profijt mee willen maken op het internet. Via een bron wordt het gerucht gelanceerd dat de video en de foto's zijn te downloaden, de fans van Gina Lisa zijn meteen in opperste staat van verrukking en de bal gaat aan het rollen.

    Gina-Lisa Porno
    Alleen is de zoektocht naar de video van Gina Lisa zo'n hype geworden, dat ze al servers van verschillende kleinere sites heeft doen crashen. Daarbij gaat het niet eens altijd om sites die pretenderen de video in hun bezit te hebben, maar die gewoon berichten over het bestaan van de sekstape. 'Google Trends', een dienst van de zoekmachine die inzicht geeft wanneer en hoe vaak op een bepaald woord is gezocht met Google, bevestigt de hype alvast. Zoektochten naar "Gina-Lisa Porno" of "gina lisa porn" vertonen serieuze pieken.

    België op vijf
    Grappig is ook uit welke landen die zoekopdrachten komen: Duitsland op één lijkt ons een logische, gevolgd door Oostenrijk en Zwitserland. Op nummer vijf: België, achter Turkije, maar gevolgd door Nederland, de States en Groot-Brittannië.

    Virus
    In Duitsland waarschuwt het vakblad 'PC Welt' ook voor hackers die misbruik maken van de hype. Zij bieden de video zogezegd aan, maar verspreiden tijdens het downloaden een (Trojaans) virus. Hieronder een fimpje van de inmiddels beruchte Gina Lisa. Voor het welzijn van onze servers, hopen we dat dit niet de bewuste seksvideo is. (odbs)
     
    

    04-07-2008 om 13:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elf ton kaas met uitwerpselen opnieuw verwerkt en verkocht

    Elf ton kaas met uitwerpselen opnieuw verwerkt en verkocht

                              

    Elf ton kaas die de houdbaarheidsdatum overschreden had of beschadigd was, is opnieuw verwerkt in andere kaasproducten. De slechte kaas was afkomstig van Italiaanse en andere Europese zuivelbedrijven. De Italiaanse krant La Repubblica heeft vandaag het onderzoek gepubliceerd.

    40 bedrijven
    Een veertigtal grote bedrijven in Italië, Groot-Brittannië, Duitsland en Oostenrijk heeft kaasproducten die hun houdbaarheidsdatum overschreden hadden, toch nog aan vier bedrijven geleverd. Drie ervan zijn Italiaans, het vierde bedrijf wordt in Duitsland door een Siciliaan gerund.

    Wormen en uitwerpselen
    Sommige kazen waren aangetast door madewormen, uitwerpselen van muizen of bevatten plastic van de verpakking en inkt van op de etiketten. De slechte producten werden vermengd met verse kaasproducten, waarna het mengsel gebruikt werd voor de productie van mozzarella, gorgonzola en andere kazen die in Europa verkocht worden.

    Galbani
    Enkele bedrijven die hun slechte producten doorsluisden, kochten dikwijls het mengsel opnieuw aan. Vooral het merk 'Galbani', de voornaamste Italiaanse exporteur van kaas in de wereld, loopt gevaar, staat te lezen in La Repubblica. "Ze waren de belangrijkste exporteurs, maar ook de grootste klant", luidt het.

    Dikke winst
    In totaal is de voorbije twee jaar zo'n elf ton kaas op die manier verwerkt; de vier betrokken bedrijven zouden er ongeveer tien miljoen euro aan verdiend hebben. Volgens de Italiaanse krant bracht de hele verkoop van zogenaamde nieuwe producten die gebaseerd zijn op oude, niet langer verse kaasproducten honderden miljoen euro op.

    Aanhoudingen
    Twee jaar lang hebben deskundigen van de politie onderzoek gevoerd en drie personen zijn uiteindelijk aangehouden. De onderzoekers denken dat een tiental personen in het handeltje betrokken zijn. Francesco Messina, de rechter belast met het onderzoek, waarschuwt dat de namaak en de verwerking van voedingsmiddelen uit kaas en melk op die manier de volksgezondheid in gevaar brengen. (afp/adv)

    04-07-2008 om 13:30 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe BMW 7 'kijkt', 'denkt' en 'rijdt' zelf mee

    Nieuwe BMW 7 'kijkt', 'denkt' en 'rijdt' zelf mee

    Nieuwe BMW 730d (juli 2008)
    De nieuwe 3.0 liter zescilinder diesel: slechts 7,2 liter per 100 km

    Als een automerk een nieuw vlaggenschip zoals de BMW 7 voorstelt, zijn alle ogen daarop gericht. Zo'n topmodel is een 'technologie-uitstalraam' met dure snufjes die we de volgende jaren naar de meer betaalbare modellen zullen zien afzakken. Zo gaan we er vroeg of laat allemaal kunnen van profiteren. Zo kan deze BMW 7 bijvoorbeeld verkeersborden lezen, voetgangers herkennen in het donker, gas minderen in een bocht of autonoom stoppen in de file.

    Naar uiterlijk design blijft de BMW 7 heel herkenbaar. Maar de scherpe kantjes die voor een hele controverse zorgden in 2001 toen de vorige generatie werd gelanceerd, zijn er af. Zo is het kofferdeksel achteraan opnieuw mooi geïntegreerd in plaats van er bovenop te liggen en zijn ook de lijnen in het algemeen minder scherp.

    Eyeliner
    Hij kreeg meer de neus van de X6, met als belangrijkste detail dat in het oog springt het lijntje 'eyeliner' in LED's boven de dubbele koplampen, dat als dagrijlicht fungeert. De typische 'corona' rond de lichten of 'engelenogen' blijven behouden.

    Ook binnenin, waar de wijzigingen groter zijn, deed BMW toegevingen aan de meer traditionele klanten. Zo werd de hendel voor de zestrapsautomaat aan het stuur terug vervangen door een pook die je stevig in de hand kan nemen en waarmee je ook manueel sequentieel kan schakelen.

    De aanvankelijk in de eerste generatie fel bekritiseerde iDrive-knop ernaast, heeft voortaan ook handige knopjes voor het oproepen van het menu, om terug te keren of van funtie te veranderen. Leuk detail is dat nu ook de hele handleiding van de auto in elektronische vorm opgeslagen zit, zodat hulp altijd onder die iDrive knop voorhanden is.

    Black panel dashboard
    Het instrumentenpaneel is -zoals bij Mercedes in z'n S-klasse- een computerscherm dat bij uitgeschakeld contact helemaal zwart is. Vier chromen halfopen ringen geven aan waar je klassieke wijzerplaten zou kunnen vermoeden.

    Als de auto 'merkt' dat de iemand de sleutel op zak heeft, komt hij automatisch tot leven en lichten de klokken helder wit op. 's Nachts is de kleur klassiek BMW-oranje.

    Deze 'black panel' technologie laat toe niet alleen de klassieke meters voor snelheid, toerental, tankinhoud en watertemperatuur te 'projecteren', maar ook alle mogelijke waarschuwingssymbolen die de klassieke 'lichtjes' vervangen. Ook aanwijzigingen zoals de maximaal toegelaten snelheid op de gekozen weg kunnen daarop bijvoorbeeld weergegeven worden.

    Verkeersborden herkennen
    De gegevens hiervoor haalt hij uit het navigatiesysteem, maar de auto kan ook met z'n 'video-ogen' verkeersborden met een snelheidslimiet herkennen of zelfs 'overhead' lichtborden zoals op autosnelwegen. Zo kunnen ook tijdelijke snelheidsbeperkingen herkend worden die niet in de kaartgegevens van de gps opgeslagen zitten.

    De kaart in het gps systeem is voortaan écht driedimensionaal en geeft ook reliëf weer. Het gebruikt daarvoor de nieuwste kaarttechnologie van TeleAtlas, die ook al door Mio bij de draagbare gps-systemen werd toegepast. Bekende 'points of interest', bijvoorbeeld gebouwen type Atomium of Eifeltoren worden natuurgetrouw op de kaart weergegeven, zodat je op de kaart het beeld buiten de auto kan herkennen.

    Surfen op internet
    Het centrale scherm kan ook voor allerlei andere functies gebruikt worden zoals de instellingen van de wagen aanpassen, audio en video bedienen, maar ook draadloze, onbeperkte internettoegang. De verbinding gebeurt via een soort ingebouwde gsm met EDGE-verbinding, de snellere variant van GPRS. Helaas nog niet voor België.

    Deze nieuwe BMW 7 zit tjokvol elektronica en heeft overal videocamera's en radarsensoren om continu mee 'een oogje in het zeil te houden'. Zo kan het Night Vision systeem met infrarood 's nachts voetgangers of fieters herkennen die zich onzichtbaar buiten de lichtbundel van de autolichten bewegen. Als die aanstalten maken om het pad van de auto te kruisen, zal de chauffeur daarop attent gemaakt worden door een knipperend symbool dat op het centrale scherm getoond wordt of dat op de voorruit wordt geprojecteerd in het (optionele) 'head up display'.

    Stop and go
    Andere nieuwe snufjes zijn de verbeterde adaptieve cruise control, die nu ook 'stop and go'-verkeer aankan. De auto zal autonoom stoppen in de file. Om 'm terug op weg te helpen moet je slechts heel even het gaspedaal aanraken. Anderzijds kan de elektronica bij het gebruik van de cruise control voortaan ook anticiperen op bochten en de snelheid eventueel aanpassen aan de reële omstandigheden.

    Vierwielsturing
    De BMW 7 'zweeft' standaard op een nieuw ontwikkeld onderstel, waarvan de karakteristieken met een druk op de knop van comfortabel tot sportief kunnen gestuurd worden. Als uitbreiding op het gekende Active Steering systeem, kan je nu ook vierwielsturing krijgen waarbij de achterwielen tot 3° kunnen uitzwaaien. Bij lage snelheden draaien de achterwielen in tegengestelde richting en wordt de draaicirkel zo met 70 cm verkleind. Bij hoge snelheden draaien ze in dezelfde richting mee en worden de bewegingen van de auto zachter in bochten of bij het wisselen van rijvak.

    55 kg lichter
    In tijden van dure benzine en zorg om het milieu kon BMW niet anders dan zijn 'EfficientDynamics' ook toepassen op de 7-reeks. Zo wordt de batterij enkel opgeladen bij het remmen, worden energievreters enkel aangeschakeld wanneer nodig, wordt de aërodynamica verbeterd door de radiatorlamellen te sluiten als de motor niet te heet is en wordt er nog eens extra brandstof bespaard door banden met lagere rolweerstand te monteren. Door veel meer aluminium te gebruiken werd de auto ook 22 tot 55 kg lichter.

    BMW voorziet aanvankelijk twee benzinemotoren en één diesel. De 750i V8 met dubbele turbo kennen we al uit de X6. Hij levert in de 7-reeks 407 pk . De 3.0 liter zescilinder uit de 740i is goed voor 326 pk en stelt het met minder dan 10 liter benzine per 100 km. De 3.0 liter diesel uit de 730d is helemaal nieuw en ment 245 paarden met een (theoretisch) verbruik van slechts 7,2 l /100 km.De CO2-uitstoot zakt onder de 200 gram, naar 192 g/km.

    Vijf jaar gratis onderhoud
    De 730d wordt bij ons ongetwijfeld de meest verkochte. Hij zou zo'n 77.100 euro minimum gaan kosten. Dat is meer dan 10.000 euro méér dan vandaag. Nieuw is wel dat je op de BMW 7 vijf jaar of 100.000 km garantie krijgt en gedurende die periode is ook alle onderhoud 'gratis' of liever 'inbegrepen'. Bij ons te krijgen vanaf november. (jvr)

    04-07-2008 om 13:24 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Nederlanders moeten drie keer per week vis eten"

    "Nederlanders moeten drie keer per week vis eten"

                           

    Nederlanders moeten drie keer per week vis eten. Ook zou op het werk elke dag een appel of peer moeten worden verorberd, moeten scholen les gaan geven in leefstijl en moet zout in de ban worden gedaan. Zo overlijden de komende twintig jaar 140.000 minder mensen en gaan de zorgkosten met ruim vier miljard euro omlaag. Dat staat in de lijvige voedingsnota van de Nederlandse minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) waarover de ministerraad zich vandaag buigt.

    Het kabinet begint een groot offensief om gezond eten te bevorderen. Daarvoor worden de handen ineen geslagen met de voedingsindustrie, winkels, scholen en andere organisaties, weet de krant. Ongezonde voeding zou tot tien procent van de jaarlijkse sterfte door hart- en vaatziekten, diabetes en kanker leiden. Klink houdt in zijn nota een warm pleidooi voor vis. Zo wil hij dat er veel meer informatie wordt verstrekt over soorten, recepten en geschikte momenten om vis te eten. (novum/tdb)

    04-07-2008 om 13:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen krijgt webadressen met .vla

        Vlaanderen krijgt webadressen met .vla

                             

    Op het wereldwijde web gaan Vlaanderen en België binnenkort elk hun eigen weg. De Vlaamse regering bekijkt of ze internetadressen die eindigen op .vla kan reserveren als alternatief voor de bestaande webadressen met de Belgische extensie die eindigt op .be. Dat heeft minister-president Kris Peeters (CD&V) beloofd aan Vlaams parlementslid Mark Demesmaeker (N-VA). (belga/tdb)

    04-07-2008 om 13:11 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan heeft seks met auto's

                Amerikaan heeft seks met auto's

                                                             
    Een man beweert dat hij seks heeft gehad met duizend wagens. Zijn nieuwe grote liefde is een Volkswagen Beetle. Het voertuig luistert naar de naam Vanilla. "Ik hou van alles wat mooi is dus ook van auto's. Misschien ben ik wat vreemd maar als ik films zie als Knight Rider of Herbie dan word ik week van die knuffelbare vierwielers", aldus Edward Smith.

    "Geen afwijking"
    "Ik ben een romantische ziel. Ik schrijf poëzie over wagens, ik praat met mijn auto's alsof het mijn vriendin is. Ik ben gewoon verliefd om mijn wagens", aldus Smith. "Nee, ik ben niet ziek en ik wil ook niemand kwetsen maar het is gewoon zo."

    Nooit seks met vrouw
    Smith (57) beweert dat hij nog nooit seks had met een vrouw. De eerste keer dat hij intiem was met een vierwieler was op vijftienjarige leeftijd. Maar hij heeft nog een andere voorliefde. Ook van helikopters is hij gek. Hij geeft toe dat hij overspelig is en niet alleen vrijt met de wagens in zijn garage. Ook met de auto's van anderen en vierwielers in showrooms bedrijft hij de liefde. Zijn laatste relatie met een vrouw dateert van twaalf jaar terug. Seks met haar had hij niet, dat kon hij niet over zijn hart krijgen, schrijft The Telegraph.

    Vroeg verliefd
    Op zijn dertiende werd de Amerikaan voor het eerst verliefd op een wagen. "Toen ik dertien was, kwam de Corvette Stingray uit. Het was meteen prijs, ik was direct verkocht." Smith is geen uitzonderlijk geval. Er zouden een vijfhonderdtal mannen zijn die net zoals hij, seks met een wagen verkiezen. "Vrouwen hebben me nooit geïnteresseerd en ik ben ook geen homo", besluit Smith. (vsv)

    04-07-2008 om 13:07 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man sluit kindjes op in kooi bij gebrek aan babysit

    Man sluit kindjes op in kooi bij gebrek aan babysit

                                                              
    Een Amerikaan heeft zijn twee dochtertjes opgesloten in een kooi achterin de auto omdat hij geen babysit kon vinden. Ricardo Gonzalez (35) is gearresteerd en legde bekentenissen af.

    Een vrouw hoorde bij een tankstation in Posen, Illinois, gehuil op de achterbank van de Chevrolet van Gonzalez. Toen zag ze een glimp van een stalen kooi. Gonzalez duwde op dat moment handjes terug naar de binnenkant van de kooi. De getuige alarmeerde meteen de politie.

    In pleeggezin
    De meisjes van twee en vijf jaar zouden volgens de politie niet dag en nacht opgesloten hebben gezeten. Gonzalez was bang dat, als hij op pad moest, de meisjes weg zouden lopen. De kinderen zijn inmiddels in een pleeggezin geplaatst. Ze zouden het goed stellen.

    Verwaarlozing
    De politie was eerder al een onderzoek gestart tegen de moeder van de meisjes. Ze vonden bewijzen van verwaarlozing. De familie kreeg de voorbije twee jaar gezinsbegeleiding in 2006 en 2007. Gonzalez moet 31 juli voor de rechter verschijnen. (eb)

    04-07-2008 om 13:04 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks voor 95 liter benzine

                      Seks voor 95 liter benzine

                               
                                                                        Angela Eversole en Kenneth Nowak.

    Ook de Amerikanen klagen steen en been over de steeds duurder wordende benzine. Angela Eversole (34) besloot haar lichaam te verkopen voor een waardebon van 95 liter bij het tankstation. Dat meldt De Telegraaf.

    Kenneth Nowak betaalde de bon in ruil voor seks. Ze werden dit weekend echter betrapt door de politie van Kentucky. Zij staat terecht voor illegale prostitutie, hij voor het gebruikmaken van haar diensten.

    "Wat triest dat iemand zijn lichaam verkoopt voor benzine", vond de aanklager. Wellicht is zijn koopkracht nog vrij intact. (eb)

    04-07-2008 om 00:25 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    03-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transseksuele man wordt moeder

                Transseksuele man wordt moeder

                               

    Een transseksuele Amerikaan, die als De Zwangere Man een tijdje het wereldnieuws domineerde, heeft een kind ter wereld gebracht. Dat meldt de Amerikaanse zender ABC News.

    De blijde, maar ongewone gebeurtenis vond plaats in een ziekenhuis in Bend, Oregon. De vader/moeder werd 34 jaar geleden als vrouw geboren, maar onderging tien jaar geleden operatief een "gedeeltelijke" geslachtwisseling: het verwijderen van de borsten.

    Testosterontherapie
    Vervolgens volgde hij/zij een therapie met testosteron, het mannelijke geslachtshormoon. Eierstokken en de baarmoeder werden evenwel niet verwijderd. Volgens de burgerlijke stand leeft hij als man samen met zijn (100 procent echte) vrouw Nancy.

    Kunstmatige bevruchting
    Aan de figuurlijke wieg van de "mannelijke zwangerschap" stond een kunstmatige bevruchting. Een normale bezwangering zat er ook niet in, want Nancy is onvruchtbaar. (belga/eb)

    03-07-2008 om 22:21 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw wagen brengt staat jaarlijks 2.450 euro op

    Uw wagen brengt staat jaarlijks 2.450 euro op

                                  
                                                      Accijnzen en btw op brandstoffen spekken de staatskas.

    Vorig jaar heeft de Belgische staat voor 12,285 miljard euro inkomsten gehaald uit de accijnzen, allerhande taksen, btw en andere heffingen op wagens. Het Belgische wagenpark telde in 2007 ongeveer 5 miljoen auto's, waardoor elke auto gemiddeld 2.454 euro opleverde voor de schatkist, schrijft de krant La Dernière Heure op basis van cijfers van Febiac.

    Vooral accijnzen op brandstof
    Bijna 30 pct van dat bedrag komt van accijnzen op brandstof, goed voor 3,6 miljard euro in 2007. Daarbovenop heeft de btw op brandstof 1,9 miljard euro opgeleverd. Accijnzen en btw op brandstof zijn samen goed voor 45 pct van alle inkomsten die de staat haalde uit wagens en wagengebruik.

    Btw
    De btw op het onderhoud, herstellingen en de handel in wisselstukken en accessoires is goed voor 20 pct van alle fiscale inkomsten door het wagengebruik, of 2,4 miljard euro. De btw op de verkoop van auto's heeft in 2007 1,42 miljard euro opgeleverd voor de staat.

    Verkeersbelasting en boetes
    Een andere belangrijke kost voor autogebruikers is de verkeersbelasting. Die belasting levert elk jaar 1,3 miljard euro op, of 10,6 pct van alle heffingen op wagens. Verkeersboetes hebben in 2007 299,52 miljoen euro opgeleverd. Dat is goed voor 2,4 pct van de totale inkomsten die de staat heeft binnengehaald dankzij de auto

    03-07-2008 om 21:44 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen rommelen 76 dagen van leven in handtas

    Vrouwen rommelen 76 dagen van leven in handtas

                                        Puzelen maar
                                                                 



    provided by flash-gear.c
                                                                                     
    Een gemiddelde vrouw zoekt 76 dagen van haar leven naar spulletjes in haar handtas, dat blijkt uit een recente Britse enquête.

    Sleutels
    Gemiddeld zoekt een vrouw 4,5 minuten per dag in haar handtas naar dingen die ze kwijtspeelde. Dit komt onder meer doordat vrouwen steeds meer in hun handtassen stoppen, waardoor de kans groter wordt dat ze dingen er in verliezen. Vrouwen spelen het vaakst hun sleutels kwijt, gevolgd door telefoons, make-up, parfum en portefeuilles.

    Alles ordenen
    De Britse journaliste Francine Cohen en haar vriendin Marcia Raynard vonden een oplossing voor dit probleem met de Bagatidy. Dit zakje met talloze vakjes laat vrouwen toe om al hun bezittingen netjes in hun handtas te ordenen. Je kan het zakje makkelijk verplaatsen naar exemplaar die perfect bij je outfit past. Zo beperk je ook het risico dat je iets essentieel in je handtas vergeet te stoppen. Je kunt dit tasje voor ongeveer 25 euro bestellen.

    Voordelen gezondheid
    Professor Patrick MacArtney aan de universiteit van Leeds: "Ik denk dat de Bagatidy vrouwen zal helpen om kleine dagelijkse ongemakken aan te pakken. En dat is zowel goed voor de lichamelijke als de mentale gezondheid." (ep)

    03-07-2008 om 21:34 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wen maar aan hoge olieprijzen.

                "Wen maar aan hoge olieprijzen"

                           
    Koning Abdullah van Saoedi-Arabië heeft een niet mis te verstane boodschap de wereld ingestuurd. "Olieverbruikende landen moeten maar gewoon raken aan de hoge olieprijzen" en "Saoedi-Arabië heeft geen schuld aan die hoge olieprijzen". Het zijn enkele uitspraken van koning Abdullah uit een interview aan de krant Al-Siyassah (Koeweit). Dat meldt het persagentschap AFP.

    "Wij hebben niks te maken met de stijgende olieprijzen", zegt de Saoedische vorst. "Speculatie, een stijgende vraag en belastingen op olieproducten in olieverbruikende landen liggen aan de oorzaak. Die landen moeten hun belastingen maar verlagen als ze de financiële lasten van de gewone verbruiker willen verzachten."

    Gangbare prijzen
    Koning Abdullah verdedigde ook het prijsbeleid van Saoedi-Arabië. "Wie bieden ons product op de internationale markten aan de gangbare prijzen aan, of ze nu hoog of laag zijn." Verder maakt hij zich sterk dat de vraag naar olie in de toekomst zal stijgen om tegemoet te komen aan de wereldwijde economische groei. "Maar in de Arabische landen is er genoeg olie beschikbaar om aan die vraag te beantwoorden", merkt hij nog op.

    Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) waarschuwde gisteren nochtans voor een "aanzienlijke" afname van de groei van het olieaanbod vanaf 2010. Die datum is het moment waarop de economische groei, en dus de vraag naar olie, weer zou moeten aantrekken. (hlnsydney/sps)

    03-07-2008 om 19:46 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al één designerbaby in ons land

                Al één designerbaby in ons land

                                                       
    In ons land is al één designerbaby geboren en er zijn er nog vijf op komst, van vrouwen die al zwanger zijn. Nog negen andere koppels proberen - via de techniek van in-vitrofertilisatie - zwanger te worden van zo'n baby die vrij is van erfelijke borstkanker.

    België is daarmee één van de eerste landen waar kankervrije baby's mogelijk zijn. Nadat eicellen bij de vrouw zijn weggenomen en bevrucht met zaadcellen van de man, worden de ontwikkelde embryo's genetisch getest. Enkel een embryo dat niet erfelijk belast is, wordt in de baarmoeder ingeplant. (belga/mvl)

    03-07-2008 om 19:44 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 handige tips voor kleinere porties

              4 handige tips voor kleinere porties

                              

    Steeds meer mensen kampen met obesitas. Dit komt niet doordat we te weinig bewegen, maar omdat we te veel eten. Het is dus duidelijk dat heel wat mensen nog niet weten wat een juiste portie is. Omdat het moeilijk is om altijd maatbekers en weegschalen mee te zeulen, geven we je enkele 'handige tips'. Zo kan je overal een portie juist inschatten.

    Tips
    - Bij het serveren van groenten kun je zien of dit genoeg is door je vuist er naast te leggen. De vuist van een vrouw is even groot als een correcte portie groenten of fruit.

    - Heb je zin in een snack? Om zeker te zijn dat je er niet te veel van eet, neem je een handje vol chips of nootjes. Je kunt dit handje vol ook gebruiken voor gekookte rijst of pasta.

    - De meeste mensen eten te veel vlees. Je portie per maaltijd mag niet groter zijn dan je handpalm. Dit komt ongeveer overeen met 90 gram vlees.

    - Boter en choco zijn niet meteen gezond, daarom is het belangrijk hier met mate van te genieten. De tip van je duim is ongeveer even groot als een theelepel, zoveel mag je op je boterham smeren. (ep)

    03-07-2008 om 19:44 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop: huis mét vrouw

                       Te koop: huis mét vrouw

                              
                                                                
                                                         Deven is vooral op zoek naar een nieuwe partner.

    Een Amerikaanse heeft een manier gevonden om haar huis te verkopen. Deven Trabosch weet dat ze iets moet ondernemen nu de huizenmarkt door de kredietcrisis gecrasht is. De koper van haar woning krijgt haar er gewoon bij.

    "Vooral partner vinden"
    De 42-jarige alleenstaande moeder doet aan koppelverkoop op de website Craigslist. "Huw een verloren princes in Amerika", luidt haar boodschap op de site. Haar woning in West Palm Beach, Florida heeft vier slaapkamers en staat in een aangename buurt met tennisvelden en zwembad. "Ik zocht een koper voor mijn huis en een nieuwe liefde en toen kwam ik op de idee. Eigenlijk wil ik mijn huis niet helemaal verliezen. Ik wil vooral een partner vinden." De richtprijs voor haar optrekje bedraagt 213.821 euro, wil je haar erbij dan betaal je 528,465 euro.

    Positieve reacties
    Een concreet bod heeft ze nog niet gekregen. Het blijft voorlopig bij vijfhonderd positieve reacties. Haar dochters reageren verdeeld op het initiatief. Haley (21) vindt het fantastisch dat haar moeder zo een nieuwe liefde wil vinden. Haar andere dochter vindt het dan weer vervelend. "Ik ben nu ook weer niet zomaar te koop. Het moet echt wel klikken, het gaat hier om een liefdesdeal", besluit Trabosch. (vsv)

    03-07-2008 om 19:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees verkoopt dode muggen

                 Chinees verkoopt dode muggen

                                
    Een Chinees is gestart met een online handel in dode muggen. In twee dagen verkocht hij ruim 10.000 geplette exemplaren.

    Nin Nan uit Shanghai kwam op het vreemde, maar uiterst lucratieve, idee terwijl hij een manier bedacht om belangstellenden naar zijn online juwelierszaak te lokken. "Terwijl ik nadacht, sloeg ik met een ferme pets een mug dood. Zo is het idee ontstaan", legt de man uit.

    50 eurocent
    De muggenlijkjes gaan voor zes yuan, ongeveer 50 eurocent, vlot van de hand. Slogans als 'Gedood door mensenhanden' en 'Kan gebruikt worden voor wetenschappelijke studies' trokken al zo'n 25.0000 bezoekers naar Nins website.

    Goudmijn
    Inmiddels stromen ook de adverteerders voor zijn webwinkel toe en kreeg hij twee banen aangeboden. Zijn diensten worden gegeerd door een Australische wijnbouwer en een communicatiebedrijf uit Shanghai. Hij gaat niet in op de aanbiedingen. Vooralsnog is de handel in muggenkadavers een goudmijn. Bekend worden is nu zijn grootste goed. (eb)

    03-07-2008 om 19:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peuter laat hond uit om drie uur 's nachts

    Peuter laat hond uit om drie uur 's nachts

                                 
    In het noordoosten van Engeland is een tweejarig jongetje 's nachts een wandelingetje gaan maken met de hond van zijn tante. Thomas Winspear trok er om drie uur 's nachts op uit met jack russel Conan na een barbeque bij zijn tante in Hartlepool, meldt de Daily Telegraph. Tante Gemma Keenan sliep toen al.

    Politie
    Iemand uit de buurt zag de jongen lopen, en verwittigde de politie. Die had er zes uur voor nodig om, met een helikopter en al, het jongetje te vinden op zo'n 550 meter van het huis. De 25-jarige tante had pas door dat het jongetje verdwenen was, toen de politie op haar deur klopte met een foto van het kind. "De politie vroeg of ik een kleine jongen miste, en ik zei dat hij boven lag te slapen," vertelde ze aan de Hartlepool Mail.

    Veilig
    Kleine Thomas werd naar het ziekenhuis gebracht voor een onderzoek, en was even later weer veilig bij zijn moeder, de 23-jarige Laura Keenan. Haar zus heeft gezworen nooit meer te babysitten. (sam)

    03-07-2008 om 19:26 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Damiaan pas volgend jaar heilig

    Pater Damiaan pas volgend jaar heilig

                                                         
    Pater Damiaan (1840-1889) zal pas in het najaar van volgend jaar heilig verklaard worden. Dat meldt Kerknet.

    Pater Damiaan werd in 1995 zalig verklaard, onder meer op basis van de wonderbaarlijke genezing van een non. Voor een heiligverklaring moest echter nog een wonder aan Pater Damiaan toegeschreven kunnen worden. Bisschoppen en kardinalen van de Congregatie voor de Heiligverklaringen keurden maandag een document goed dat de wonderbaarlijke genezing bevestigt van Audrey Toguchi uit Honolulu die aan kanker leed en tot Pater Damiaan bad.

    Toestemming paus
    "Het bewuste document wordt nu voorgelegd aan de paus", weet mgr. Larry Silva, de bisschop van Honolulu op Hawaï. Voor de daadwerkelijke heiligverklaring is immers nog een decreet nodig met de toestemming van paus Benedictus XVI. De paus vertrekt vandaag naar zijn zomerverblijf in Castel Gandolfo.

    Volgens Ed Popish van de Congregatie van het Heilig Hart (waartoe pater Damiaan behoorde) in Rome wacht Benedictus XVI wellicht met de publicatie van het decreet tot heiligverklaring tot het volgende consistorie (kardinaalsvergadering), in principe in februari.

    Wellicht in Rome
    Het onderzoek naar het wonder gebeurde onder impuls van het bisdom Honolulu, omdat het wonder daar plaatsvond. De belangrijkste promotor voor de heiligverklaring blijft echter het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Dat maakt het onwaarschijnlijk dat de heiligverklaring in Hawaï plaatsvindt. De heiligverklaring kan in principe ook in België, maar noch de Belgische bisschoppen, noch Belgische politieke leiders hebben de paus uitgenodigd voor een bezoek aan ons land. Bijgevolg is het waarschijnlijk dat de heiligverklaring in Rome plaatsheeft.

    Missiezondag
    De kans is groot dat Benedictus XVI de heiligverklaring uitspreekt ter gelegenheid van Missiezondag, traditioneel de derde zondag van oktober (in 2009 op 18 oktober). In het verleden vonden al vaker heiligverklaringen plaats op Missiezondag. Gelijktijdig zouden dan in België zowel als in Hawaï plechtigheden kunnen plaatsvinden. (belga/eb)

    03-07-2008 om 18:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekwart Nederlanders voor opvoedende tik

    Driekwart Nederlanders voor opvoedende tik

                             

    Driekwart van de Nederlanders is niet tegen de opvoedende tik. Onder de enige kinderen, vindt 80 procent dat een tik moet kunnen. Dat komt naar voren uit een Nederlandse enquête van prijs- en naar meningen over de eigen opvoeding.

    Rechtvaardig
    40 procent ervaarde eigen opvoeding als streng, maar rechtvaardig. Bij de middelste kinderen denkt de helft hier zo over. Van de enige kinderen is 40 procent tevreden over de opvoeding. 15 procent van de ondervraagden ervoer de eigen opvoeding als onprettig.

    Anders
    60 procent voedt zijn kinderen anders op dan hun ouders. Zo'n 33 procent pakt de opvoeding net zo aan als hun ouders dat deden. Tweederde van de ondervraagden vindt dat mensen in hun omgeving hun kinderen niet consequent opvoeden. Een derde meent dat ouders te weinig tijd aan hun kroost besteden.

    De opvoedingsenquête ondervroeg ruim 980 mensen. Zo'n 95 procent van hen was ouder dan 25 jaar. (novum/ep)

    03-07-2008 om 18:14 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijk Poolse oorlogspremier Sikorski wordt opgegraven

    Lijk Poolse oorlogspremier Sikorski wordt opgegraven

                                                         
    In Polen wordt het lijk van oorlogspremier Wladyslaw Sikorski weer opgegraven om een onderzoek in te stellen naar de verdachte omstandigheden van zijn dood, zo heeft president Lech Kaczynski tegenover de krant Tygodnik Powszechny gezegd. De Geschiedkundige Kring van Warschau had de aartsbisschop van Krakau gevraagd om de crypte te openen in het Wawel-kasteel in de Poolse hoofdstad. Maar de kerkleider maakte zijn beslissing afhankelijk van het inzicht van de regering.

    Vermoord?
    Sikorski leidde vanuit Parijs en later Londen de Poolse regering in ballingschap nadat nazi-Duitsland in 1939 Polen had bezet. Hij kwam in juli 1943 om het leven toen zijn vliegtuig in zee stortte kort na opstijgen van op een Britse basis in Gibraltar. Sommige Poolse wetenschappers denken dat de man vermoord werd omdat hij de samenwerking tijdens de oorlog tussen Groot-Brittannië en de Sovjet-Unie in de weg zou hebben gestaan.

    Volgens zijn woordvoerster steunt ook premier Donald Tusk de opgraving van het lijk van Sikorski. (belga/bf)

    03-07-2008 om 17:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee op drie Flairlezeressen kijkt porno

    Twee op drie Flairlezeressen kijkt porno

                          
     
    De tijd dat porno enkel geapprecieerd werd door mannen is voorbij. Ook een meerderheid van Belgische vrouwen (65 procent) kijkt af en toe of vaak naar porno. Dat blijkt uit een enquête bij 2.300 Flairlezeressen.

    Maar de vrouwen zijn er niet trots op: één op drie vertelt niemand dat ze naar porno kijkt, 43 procent vertelt het zelfs de eigen partner niet. Het is dus niet gezellig samen genieten, bij wijze van voorspel, maar stiekem alleen smullen.

    Flair onderzocht ook welke films een gevoelige snaar weten te raken en de vrouwen helemaal wild maken. Bij de titels die het goed doen, zijn onder meer "Pink Prison" (geproducet door onder meer Lars von Trier), "Five Hot Stories" en "Good Service". (belga/edp)

    03-07-2008 om 16:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Watermeloen heeft hetzelfde effect als Viagra

    Watermeloen heeft hetzelfde effect als Viagra

                                         

    Watermeloen bevat stoffen die dezelfde invloed hebben op de bloedvaten als Viagra en het zou eveneens je libido verhogen, dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.

    Bloedvaten ontspannen
    De voornaamste weldoeners in watermeloen zijn lycopeen, bètacaroteen en citrulline. Onlangs ontdekten onderzoekers dat deze laatste stof door het lichaam wordt omgezet in arginine, meldt Elsevier.nl. En deze stof ondersteunt dan weer het immuunsysteem, daarnaast helpt het de lever bij het uitscheiden van schadelijke stoffen en kan het ook voordelig zijn voor mensen met obesitas en diabetes type 2. Maar het belangrijkste effect is dat arginine de bloedvaten helpt ontspannen en dus hetzelfde effect heeft als Viagra.

    Geen neveneffecten
    "Watermeloen werkt niet specifiek op een orgaan, in tegenstelling tot Viagra. Maar het voordeel is wel dat het niet de hinderlijke neveneffecten van het medicijn veroorzaakt. Hoe meer we watermeloenen bestuderen, hoe meer we ontdekken dat ze geweldig goed zijn voor het menselijke lichaam," vertelt dr. Bhimu Patil, directeur van het onderzoeksinstituut voor groente- en fruitveredeling van Texas A&M University.

    Nieuwe soort
    Het enige minpuntje is dat citrulline vooral in de schil zit van de watermeloen, niet meteen het lekkerste deel van de vrucht. Daarom wil Patil een nieuw soort meloenen kweken waarbij meer van deze stof in het vruchtvlees zit.

    Beschermt tegen kanker
    Uit eerder onderzoek blijkt dat watermeloen rijk aan is aan lycopeen. Deze antioxidant vind je in rode vruchten en beschermt tegen kanker en hart- en vaatziekten. Watermeloenen bevatten zelfs meer lycopeen dan tomaten. Lycopeen wordt het beste door lichaam opgenomen als je het combineert met vet eten. Je kan het dus best eten in een salade met een vette kaas als feta. (ep)

    03-07-2008 om 16:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarko krijgt het weer 'live' op zijn heupen

    Sarko krijgt het weer 'live' op zijn heupen


    De Franse president Nicolas Sarkozy heeft lange tenen, dat is geweten. Niet moeilijk ook, want hij uit zijn ongenoegen nogal makkelijk terwijl de camera's al/nog draaien.

    Microfoon
    Na eerder op video een manifesterende boer beledigd te hebben met de gevleugelde woorden "Scheer je weg, stomme lul", kreeg nu een technieker van televisiezender France 3 de modder over zich heen. De arme man had de begroeting van Sarko niet onmiddellijk beantwoord tijdens het opspelden van de microfoon, luttele minuten voordat het interview met de president live op antenne zou gaan.

    Opvoeding
    "Dat is een kwestie van opvoeding", sneerde Sarkozy. "Enfin, als je uitgenodigd wordt, heb je toch het recht dat de mensen je begroeten?... Of anders zit je niet bij de publieke omroep maar tussen de manifestanten. Ongelooflijk... en erg!"

    Carcassonne
    Vervolgens vraagt de president aan journalist Gérard Leclerc hoelang die nu ook alweer tijdelijk 'opzijgeschoven werd'. "Ik heb daar toen tegen geprotesteerd", aldus Sarkozy. En dan suggereert hij een vraag te stellen over zijn optreden in Carcassonne, waar het Franse staatshoofd de gewonden bezocht van het schietincident met echte kogels tijdens de opendeurdag van de kazerne. "Willen jullie misschien een vraagje daarover stellen?" (jv)

    03-07-2008 om 16:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man zaagt wagen in twee uit protest tegen wielklem

    Man zaagt wagen in twee uit protest tegen wielklem

                                         

    Ian Taylor, een 40-jarige bouwvakker uit het Britse Tredworth heeft een wel heel drastische maatregel genomen: omdat zijn wagen - die op zijn oprit geparkeerd stond, maar met zijn achterwiel enkele centimers op het voetpad stond - een wielklem kreeg, besloot de man de wagen uit protest in twee te zagen.

    Autokerkhof
    Taylor kocht de oude Ford Fiesta voor zijn stiefzoon. Het was de bedoeling om de wagen op te knappen. Al snel bleek echter dat de herstellingen te veel zouden kosten. In afwachting dat de wagen naar het autokerkhof verhuisde, stond hij op de oprit van Taylor geparkeerd. "Half op de openbare weg", aldus de parkeerwachter die een wielklem liet aanrukken.

    Nog nooit meegemaakt
    "We probeerden nog met de parkeerwachter te praten. We legden hem uit dat de wagen niet op de openbare weg kwam, maar dat haalde niets uit", reageert Taylor die de wagen daarop met zijn slijpschijf uit protest in twee zaagde. Dit tot grote verbazing van de parkeerfirma. "Dit hebben we nog nooit meegemaakt, maar het illustreert wel waarmee onze mensen dagelijks geconfronteerd worden", aldus woordvoerder James Pritchard.

    Brand
    "Gelukkig is alleen de wagen van de man beschadigd. Het had erger kunnen zijn", klint het. "Bij het in twee zagen brak immers brand uit. De politie en de brandweer zijn ter plaatse moeten komen." (tdb)

    03-07-2008 om 15:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draaiende wolkenkrabber revolutie in wonen

    Draaiende wolkenkrabber revolutie in wonen

                       
     
    Een wolkenkrabber, die voortdurend in beweging is en wiens verdiepingen onafhankelijk van elkaar draaien, moet de nieuwe toekomst van het wonen inluiden. De eerste 'Rotating Tower' zal in 2010 in Dubai staan, kondigde de Italiaanse architect David Fisher in New York aan. Daar werden nu de eerste reserveringen aangenomen. Na Dubai volgt Moskou, maar ook Duitse ondernemers hebben hun belangstelling al getoond. "Dat kan in Berlijn, Hamburg, Frankfurt of München zijn", zei Fisher aan het Duitse persagentschap DPA.

    De wooneenheden van zijn dynamische wolkenkrabber komen uit de fabriek en worden ter plaatse enkel nog aan een intern geraamte bevestigd. Dat bespaart werk en geld, zei Fisher. Windturbines tussen elke verdieping zorgen voor het energiegebruik van de bewoners en kan zelfs de buurt nog van stroom voorzien. De kopers van de luxewoningen met een prijskaartje vanaf 30.000 dollar (ruim 19.000 euro) per vierkante meter belooft Fisher "ontbijt bij zonsopgang en avondeten met de blik op de ondergaande zon". Door een druk op de knop of een mondeling bevel kunnen de bewoners zelf bepalen hoe snel en in welke richting hun verdieping zal draaien. (dpa/sps)

    03-07-2008 om 15:35 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.765 miljoen sigaretten minder verkocht

    765 miljoen sigaretten minder verkocht

                                            
    In het eerste semester van 2008 is de verkoop van sigaretten sterk gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van minister van Financiën Didier Reynders. Het gaat om officieel in ons land verkochte sigaretten, het toenemend aantal "zwarte" sigaretten meegebracht uit goedkopere landen of sigaretten uit het illegale circuit, zitten er niet in.

    Nog 5,36 miljard
    Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden 5,36 miljard sigaretten verkocht, tegenover 6,12 miljard tijdens dezelfde periode een jaar eerder. In totaal werden 765,9 miljoen sigaretten minder verkocht, of een daling van 12,5 procent.

    Roltabak
    Ook de verkoop van roltabak is tijdens de eerste maanden van 2008 gedaald. Van januari tot juni vorig jaar werd 3.709,8 ton roltabak verkocht, tegen 3.394,3 ton dit jaar. Dat is een daling van 8,5 procent.

    Oorzaak
    De daling van de sigarettenverkoop is te wijten aan de fiscale verhogingen van januari 2007, de concurrentie uit Oost-Europa, het rookverbod in de horeca en de algemene daling van de koopkracht, luidt de analyse van Claude Monseu van het kabinet van Financiën.

    De dalende verkoop van sigaretten is goed nieuws voor de gezondheid van de Belgen, maar niet voor de staatskas. Tijdens het eerste semester van 2008 heeft de staat daardoor 35,6 miljoen euro minder aan belastingen en accijnzen ontvangen. (belga/mvl)

    03-07-2008 om 14:44 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schip met prins William doet grote cocaïnevangst

    Schip met prins William doet grote cocaïnevangst

                                                    De HMS Iron Duke
                                
    Het Britse marineschip waarop prins William vaart heeft op de Atlantische Oceaan ten noordwesten van Barbados een grote drugsvangst gedaan. Dat heeft het ministerie van defensie in Londen vandaag gemeld.

    Bijna 1 ton
    Het schip, de HMS Iron Duke, onderschepte zaterdag een speedboot met negenhonderd kilo cocaïne. Vijf mensen zijn gearresteerd. De drugs vertegenwoordigen volgens het ministerie een straatwaarde van rond de vijftig miljoen euro.

    Wales
    Prins William, bij de marine ook bekend als onderluitenant Wales, brengt vijf weken door op het schip als onderdeel van zijn opleiding waarin hij alle strijdmachtonderdelen leert kennen. Zo diende hij al als officier bij de landmacht en verdiende hij zijn 'wings' bij de luchtmacht. (ap/sd)

    03-07-2008 om 14:40 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diana's butler:

    Diana's butler: "Prinses en ik hadden seks"

                          
                                  Burrell met prinses Diana in 1994

    Paul Burrell, de voormalige butler van prinses Diana, nam zijn rol als dienaar wel héél letterlijk. "De prinses en ik hadden een seksuele relatie. We deden het in de slaapkamer, de badkamer, overal. Soms belde ze me in het midden van de nacht op voor seks. Als je voor haar werkte, werkte je 24/7."

    Schoonbroer
    Deze en andere onthullingen stonden gisteren in de Britse tabloid News of the World. Merkwaardig genoeg was het niet Burrell zelf, maar diens schoonbroer die zijn boekje opendeed. Aan de krant vertelde Ron Cosgrove hoe Burrell in 1993 tegenover hem opschepte over zijn 'escapades' in Kensington Palace.

    "Ik vertelde hem dat ik gedegouteerd was door zijn verhalen", vertelt Cosgrove in News of the World. "Hij was tenslotte getrouwd met mijn zus en bedroog haar dus met een andere vrouw. Hij zag er geen graten in. Hij antwoordde: 'Ja, maar het is wél de prinses'. Ik stond perplex."

    Naakte Queen
    Volgens Cosgrove had Burrell hem ook verteld dat hij de Queen naakt had gezien toen hij per ongeluk haar slaapkamer binnenstormde in Buckingham Palace. Hij probeerde er een hond te vangen, toen de Queen plots voor hem stond, naakt. "Haar enige zorg was dat de hond haar lakens niet vuil zou maken", aldus Burrell.

    Cosgrove vertelde ook dat Burrell drie zakken met memorabilia had laten verdwijnen na de dood van Diana in 1997. Hij droeg een ander familielid op de zaken op een veilige plaats verborgen te houden. In 2001 werd Burrell trouwens beschuldigd van het stelen van 342 items die Diana en haar twee zonen William en Harry toebehoorden. Het proces ging uiteindelijk niet door toen de Queen zich herrinerde dat Burrell haar had verteld dat hij een aantal zaken van Diana in bewaring had bijgehouden. (hlnsydney/sps)

    03-07-2008 om 14:38 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningshuis vloog 119 keer privé met legertoestel in 2004-2007

    Koningshuis vloog 119 keer privé met legertoestel in 2004-2007


    Het Belgische koningshuis heeft in de periode 2004-2007 in totaal 157 keer gebruik gemaakt van legervliegtuigen. Het ging om 38 officiële en 119 private vluchten.

    Koningshuis
    Koning Albert II vloog op die vier jaar tijd in totaal 122 keer met een vliegtuig van het Belgische leger. In zeventien gevallen bracht hij officiële bezoeken. Prins Filip maakte zeventien vluchten met een legertoestel, waarvan vijftien officiële vluchten en prinses Astrid vloog vijf keer met het Belgische leger, waarvan drie keer voor officiële bezoeken. Koningin Fabiola liet zich dertien keer door de Belgische luchtmacht vervoeren. Zij maakte daarbij drie officiële bezoeken. Prins Laurent maakte geen gebruik van de legervliegtuigen.

    Kosten
    De vluchten van de koninklijke familie kostten het leger in 2004 626.277 euro, in 2005 680.626 euro, in 2006 470.240 euro en in 2007 492.902 euro. (belga/sam)

    03-07-2008 om 14:29 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland rookt vanavond zijn laatste sigaret op café

    Nederland rookt vanavond zijn laatste sigaret op café

                                                              
    Rokers mogen vanavond voor het laatst een sigaret opsteken in een café. Alle sportclubs, horeca- en andere uitgaansgelegenheden moeten vanaf middernacht rookvrij zijn. Cafés, restaurants, sportclubs en coffeeshops door heel het land houden daarom vanavond speciale rookfeesten, waar gratis sigaren en sigaretten worden uitgedeeld.

    Rookfilms, rookworst en gerookte paling
    Een kroeg in Utrecht pakt het nog wat creatiever aan en hult zich naar eigen zeggen nog eenmaal in rokerige sferen met de vertoning van de film 'Smoke' van Wayne Wang en de première van 'Smoking and Other Crimes'. In het Nijmeegse Muziekcafé Allicht kan onder het genot van rookmachines, rookworst, rookwhisky en gerookte paling het laatste wolkje worden uitgeblazen.

    Boetes
    Wie toch rookt, heeft niks te vrezen. Alleen de uitbater van een horecagelegenheid riskeert een boete van 300 euro. Bij herhaling kan dit oplopen tot 2.400 euro. De horeca heeft zich echter nog niet neergelegd bij het verbod. In een kort geding eist Horeca Nederland morgen dat het rookverbod wordt opgeheven of wordt opgeschort tot 1 juli 2009. Driehonderd kleine ondernemers hebben een eigen kort geding aangespannen tegen de staat. Zij eisen dat het verbod niet geldt voor kleine horecazaken, omdat zij geen ruimte hebben voor een aparte rookruimte. (novum/bf)

    03-07-2008 om 14:27 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computergebruik heeft geen invloed op muisarm

    Computergebruik heeft geen invloed op muisarm


    Wie lang achter de computer zit, heeft geen grotere kans op het krijgen van arm-, nek- en schouderklachten (rsi - repetitive strain injury). Dat stelt Stefan IJmker, die morgen promoveert aan het VU medisch centrum in Amsterdam. Als mensen geen zin in hun werk hebben en weinig variatie in hun taken kennen, hebben ze wel meer kans op rsi-klachten.

    Langdurig onderzoek
    IJmker voerde als eerste in Nederland een langdurig onderzoek uit, belangrijk om oorzaak en gevolg in verband met rsi-klachten goed te kunnen onderscheiden. In het onderzoek volgde hij twee jaar lang 2.000 kantoormedewerkers. Die vulden iedere drie maanden een vragenlijst in en een programma op hun computer registreerde continu de tijdsduur die zij besteedden aan computertaken.

    Geen direct verband
    Het belangrijkste onderzoeksresultaat is dat er geen direct verband is tussen de duur van het computergebruik en klachten in arm, nek of schouders. Wel bleek dat klachten uit het verleden de kans dat je ook in de toekomst last krijgt, met zeker 400 procent vergroot.

    Andere factoren
    Verder blijkt dat het risico op rsi-klachten hoog is, wanneer een combinatie van de volgende factoren tegelijkertijd aanwezig zijn: 'weinig variatie in werktaken', 'tegelijkertijd computer en telefoon gebruiken', 'lage waardering van het werk', 'overmatige toewijding aan het werk' en 'doorwerken tijdens lunchpauzes'. Om rsi-klachten te voorkomen, adviseert IJmker een gelijktijdige aanpak van deze factoren. (anp/tdb)

    03-07-2008 om 14:23 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artsen lieten stervende patiënte gewoon in gang liggen

    Artsen lieten stervende patiënte gewoon in gang liggen

     
    In de Verenigde Staten is er grote beroering ontstaan nadat een video (zie onderaan) is opgedoken, waarin te zien is hoe een stervende psychiatrische patiënte een uur lang door het verplegend personeel genegeerd werd. Het Kings County Hospital in Brooklyn, New York wordt aangeklaagd voor verwaarlozing en mishandeling van psychiatrische patiënten.

    Advocaten
    Op de video is te zien hoe Esmin Green, een 49-jarige vrouw die werd opgenomen voor agitatie en psychose, in de wachtkamer van de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis tegen de grond smakt en een uur lang aan haar lot wordt overgelaten. De video werd vrijgegeven door advocaten die het ziekenhuis aanklagen.

    De beelden moeten ook aantonen dat het verplegend personeel geknoeid heeft met de medische gegevens van Green. Daarin staat immers dat ze volledig bij bewustzijn was en zelfs even naar het toilet is geweest. Verder is ook te zien hoe twee andere patiënten in de wachtkamer en veiligheidsagenten Green gewoon negeren terwijl ze hulpeloos op de grond ligt. Pas na een uur komt het medisch personeel ter hulp. Rijkelijk te laat voor Green.

    Onderzoek
    Het ziekenhuis werd vorig jaar ook al aangeklaagd voor verwaarlozing en mishandeling. Zo zouden erg verzwakte patiënten in weinig hygiënische omstandigheden gewoon aan hun lot zijn overgelaten. Er werd toen een onderzoek ingesteld dat na de vrijgave van deze beelden wellicht in een stroomversnelling komt.

    Het hospitaal heeft inmiddels actie ondernomen. De twee veiligheidsagenten die op de beelden te zien zijn en vier andere verplegers zijn al ontslagen. Verder maakte het ziekenhuis bekend dat het meer personeel zal aanwerven en dat patiënten in de wachtkamer voortaan elke vijftien minuten gecontroleerd moeten worden. (hlnsydney/sps)

    03-07-2008 om 14:21 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnestelsel heeft vorm van ei

    Zonnestelsel heeft vorm van ei

    Een afbeelding van een Voyager.

    Ons zonnestelsel heeft een eivorm omdat aan zijn grenzen de zonnewind botst met gassen die aan een instellair magnetisch veld onderworpen zijn, zo hebben wetenschappers ontdekt dankzij gegevens van de meer dan dertig jaar geleden gelanceerde onbemande sonde Voyager-2. Dat staat in het jongste nummer van het wetenschappelijke vakblad Nature.

    Termination shock
    De in 1977 gelanceerde verkenner van de NASA heeft vorige zomer meerdere keren op een tiental miljard km van de Aarde de 'termination shock' overschreden. Dat is de plaats waar de zonnewind zodanig in kracht is afgenomen, dat hij niet meer kan optornen tegen de inkomende stroming van de interstellaire deeltjes. De termination shock geldt als het begin van het einde van de heliosfeer, een soort 'bel' in de ruimte waar de Zon als alleenheerser het grootste deel van de invloed van de interstellaire ruimte kan buitenhouden.

    Heliopauze
    Na de termination shock volgt de heliopauze, de grens waar de zonnewind (de stroom van geladen deeltjes van de Zon) volledig ophoudt. De zonnewind blaast naar buiten en probeert die 'bel' op te blazen, terwijl er anderzijds de druk is van de aankomende interstellaire wond, aldus projectwetenschapper Edward Stone van het Caltech in het Californische Pasadena. De Voyager-1 heeft de 'termination shock' al in december 2004 overschreden, maar de sonde beschikt na de passage voorbij Saturnus niet meer over de instrumenten die vereist zijn om de snelheid, dichtheid en temperatuur van de zonnewind te meten.

    Niet rond
    De Voyager-2 bereikte die 'muur' al op 7 miljard km van de Zon, of 1,5 miljard km dichter bij de Aarde dan de Voyager-1, wat de astronomen toeliet eerdere vermoedens in verband met het pletten van de bel in het zuidelijke gebied te bevestigen. Aan zijn 'afgeplatte' zuidelijke kant ondergaat ons zonnestelsel een continu bombardement van deeltjes van interstellair gas, veel minder dicht dan de zonnewind maar blootgesteld aan magnetische velden van sterren in de buurt. Maar dat kan volgens Stone veranderen omdat die magnetische velden turbulentie ondergaan.

    Temperatuur
    Voyager-2 heeft voorbij de 'termination shock' een veel lagere temperatuur gemeten dan gedacht, met name 100.000 graden Kelvin in plaats van een miljoen graden. De Voyager-1 en Voyager-2 zijn de verst van ons verwijderde, door mensenhanden vervaardigde, ruimtetuigen. Zij snellen aan 17 km per seconde van ons weg. Beide Voyagers blijven decennialang nog onze enige bronnen van informatie omtrent hetgeen er aan de grens van ons zonnestelsel gebeurt. Binnen vijf tot zeven jaar zouden zich in de interstellaire ruimte bevinden. (belga/sam)

    03-07-2008 om 14:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Relatie met vrouwen kost homo z'n penis

    Relatie met vrouwen kost homo z'n penis

                                                              
    Op de Filipijnen heeft een jaloerse man de penis van zijn minnaar afgesneden, in het toilet gegooid en doorgespoeld. Dat meldt de politie in Manilla. De man wou vervolgens zelfmoord plegen, maar zijn zwaargewonde vriend kon hem het mes nog uit handen nemen.

    Stikjaloers
    De man had gehoord dat zijn 21-jarige vriend relaties had met vrouwen en dat zinde hem niet. Toen zijn vriend sliep, sloeg de jaloerse man toe. Hij is opgepakt. Zijn vriend werd naar het ziekenhuis gebracht. (dpa/eb

    03-07-2008 om 14:16 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit verandert tegen zijn zin in vrouw

    Brit verandert tegen zijn zin in vrouw


    Een Britse man is wanhopig op zoek naar medische hulp nadat hij stilaan in een vrouw aan het veranderen is. Dat schrijft The Sun. Terry Wright, een 60-jarige cafézanger uit Birmingham, zegt dat hij sinds een jaar of tien door kinderen in de buurt geplaagd wordt nadat hij zijn baard verloor, borsten en een zachte huid begon te ontwikkelen.

    "Ik ben een man, geen vrouw", schreeuwt Wright, die vader is van vijf kinderen, zijn onmacht uit. "En ik wil ook helemaal geen vrouw zijn. Ik wil gewoon weer een normaal leven leiden."

    Bloedtesten wezen uit dat Wright abnormaal hoge hoeveelheden van het vrouwelijk hormoon oestrogeen in zijn lichaam had. Dokters stonden voor een raadsel. "We hebben zoiets nog nooit gezien en hebben ook geen flauw idee hoe we hem kunnen behandelen", zeggen ze.

    "Dokters vinden me een 'interessant geval' en 'uniek', maar daar ben ik niks mee. Ik wil weer gewoon man worden", zegt de onfortuinlijke Wright. "Kinderen lachen me uit en noemen me 'she-man'. Onlangs liep er een kind op me in. 'Bied je excuses aan de vrouw aan', zei de moeder." (hlnsydney/sps)

    03-07-2008 om 14:09 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudje parkeert wagen in winkel en haalt bier uit rek

    Oudje parkeert wagen in winkel en haalt bier uit rek

                                        
    Een vrouw van 74 knalde met haar Cadillac door de vitrine van een winkel, stapte uit en ging bier halen.

    Budweiser
    Lynne Rice parkeerde haar wagen in Joe's Food Mart en richtte daarbij heel wat schade aan. Het ongeval kon haar blijkbaar niet stoppen want ze kroop uit haar wagen, ging naar de koelinstallatie en haalde een sixpack Budweiser uit het rek, vertelt winkeluitbater Awada. "Ik kan het nog altijd niet vatten. Ze was ondanks alles nog in staat om te stappen." Het vrouwtje wilde afrekenen maar de uitbater wilde haar geen bier meer verkopen. Dat was niet met haar zin en ze duwde hem en toen werd de politie gebeld. De agenten lieten haar overbrengen naar een ziekenhuis. Later werd ze opgepakt voor openbare dronkenschap en op borg weer vrijgelaten

    03-07-2008 om 14:07 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegtuig omgeleid wegens currygeur

    Vliegtuig omgeleid wegens currygeur


    Een vliegtuig van British Airways dat van Belgrado naar Londen vloog, is via een noodprocedure teruggekeerd naar de Servische hoofdstad nadat passagiers panikeerden omwille van een vreemde geur. Ze vreesden een terroristische aanslag, maar het bleek te gaan om een currygeur.

    De geur kwam uit een container met currykruiden in de laadruimte van het toestel. Tientallen passagiers moesten in allerijl het vliegtuig verlaten, terwijl hulpverleners met gasmaskers op onderzoek

    03-07-2008 om 14:06 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfenis Luciano Pavarotti eindelijk verdeeld

    Erfenis Luciano Pavarotti eindelijk verdeeld

                                                              Om Pavarotti te beluisteren klik op de foto

                                
                                                                Wijlen 'Big Lucy' met Nicoletta Mantovani.
     
     
    De tweede vrouw van Luciano Pavarotti en zijn drie dochters uit zijn eerste huwelijk zijn het eens geworden over de erfenis van de tenor. Dat heeft de advocate van echtgenote Nicoletta Mantovani verklaard.

    Twee testamenten
    Het gerucht gaat dat er onenigheid tussen de vrouwen is ontstaan omdat de vorig jaar overleden zanger twee testamenten zou hebben nagelaten. Pavarotti, wiens vermogen op 300 miljoen euro wordt geschat, zou in het ene testament zijn vermogen hebben verdeeld tussen zijn vrouw, met wie hij vijf jaar geleden een dochtertje kreeg, en zijn volwassen dochters. Volgens het andere testament zouden zijn volwassen kinderen niets krijgen. Details over de overeenkomst tussen de 38-jarige Mantovani en haar stiefdochters zijn niet bekendgemaakt.

    Assistente
    Dochters Lorenza, Cristina en Giuliana werden geboren uit het eerste huwelijk van Pavarotti met Adua Veroni, dat 35 jaar duurde. In 2003 trouwde hij met Mantovani, die toen al tien jaar zijn assistente was. In januari 2003 werd hun dochtertje Alice geboren.

    03-07-2008 om 00:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!