Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    09-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleermuisje kruipt in beha van tienermeisje

    Vleermuisje kruipt in beha van tienermeisje

                                                              
    Als je de volkswijsheid mag geloven dan hebben vleermuizen een voorliefde voor een weelderige haardos maar uitzonderingen zijn er altijd. Zo dacht Abbie Hawkins dat haar gsm aan het trillen was. Dacht, want het mobieltje ging niet over. Toen de tiener verder keek dan haar broekzak, vond ze een vleermuis tussen haar borsten. Het diertje zat in haar beha.

    Medelijden
    De hotelbediende schrok en haalde het beestje uit haar ondergoed. "Ik was geschokt toen ik zag dat het een vleermuis was maar daarna voelde ik al snel mee met het beestje. Het diertje zat er gekneld en ik liep er al een tijdje mee rond." Onderweg naar haar werk in de Holiday Inn aan de luchthaven van Norwich had ze iets gevoeld. "Ik voelde iets trillen maar dacht gewoon dat het mijn gsm was." Pas tegen de middag ontdekte ze de vleermuis. Haar beha had de ganse nacht buiten gehangen en het diertje moet toen in haar beha gekropen zijn.

    Beter controleren
    "Ik kan nog altijd niet vatten dat ik zolang met het vleermuisje rondgelopen heb. Volgende keer ga ik mijn beha beter controleren voor ik hem aantrek." Na het nemen van een foto, liet ze het vleermuisje in de tuin van het hotel vliegen, schrijft de Telegraph. (vsv)

    09-07-2008 om 23:33 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw verjaagt muizen met pistool, schiet zichzelf neer

    Vrouw verjaagt muizen met pistool, schiet zichzelf neer

                                                                 
    Een Amerikaanse vrouw uit Potter Valley was niet opgezet met de vele muizen in haar trailer en wou dat op een originele manier oplossen. Toen ze de knaagdieren in het vizier kreeg, trok ze haar .44 Magnum, een krachtig handwapen. Die viel echter uit haar hand en belandde op de grond, waarop het vuurwapen afging.

    Reizende kogel
    De kogel doorboorde de knie van de 43-jarige vrouw en ging verder richting haar 42-jarige man. Daar ketste de kogel af van een sleutelbos die aan zijn riem hing. Het projectiel doorboorde zijn short en eindigde uiteindelijk in zijn broekzak. Hij werd ook naar het ziekenhuis gebracht, met lichte verwondingen aan zijn scrotum. (sd)

    09-07-2008 om 23:30 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    04-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaan schiet geweer leeg op ondergoed buurvrouw

    Italiaan schiet geweer leeg op ondergoed buurvrouw

                                                        
    Een heetgebakerde Italiaan is gearresteerd omdat hij het ondergoed van zijn buurvrouw doorzeefde met kogels. De twee leefden al een tijdje in onmin. Wat aan de basis ligt van de uit de hand gelopen burenruzie, is niet bekend.

    Het moet Massimo Lazzaretti (69) uit Carnago alleszins hoog gezeten hebben. Hij haalde immers zijn jachtgeweer boven nadat zijn 56-jarige buurvrouw haar wasgoed te drogen had gehangen in de tuin.

    Openbare veiligheid
    Massimo dacht de vrouw een lesje te zullen leren door haar ondergoed kapot te schieten. De dame belde evenwel meteen de politie. Die kwam de schutter oppakken. Hij wordt er van beschuldigd de openbare veiligheid in het gedrang te hebben gebracht. (eb)

    04-07-2008 om 15:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezocht: naakte poetshulp (m/v)

             Gezocht: naakte poetshulp (m/v)

                                                            
    De firma Knobs 'n' Knockers uit Southampton zoekt naakte poetsmannen en -vrouwen. Uitkijken bij het strijken is de boodschap, zouden we durven aanbevelen.

    "Gezocht: naakte huishoudhulp. Schort beschikbaar. Opgewekte natuur is vereist". Dat is de tekst van de advertentie die een uitzendkantoor van de Britse VDAB siert. Naar verluidt is er in bepaalde kringen vraag naar naakte huishoudhulp.

    Niet slecht betaald
    De job betaalt 12,5 euro per uur. Een 'geklede' poetshulp vangt in Engeland doorgaans zo'n 7,5 euro per uur. Het ministerie van Werk zegt dat de advertentie perfect legaal is. (eb)

    04-07-2008 om 15:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiër in cel gedraaid omdat hij Rani de beer in huis had

    Indiër in cel gedraaid omdat hij Rani de beer in huis had

                            
                                     Munda nam de beer Rani mee op zijn fiets om boodschappen te doen.
                             
                               Ram Singh beschouwde de beer als een
                               gewoon lid van de familie.

                              
                                Toen Munda Rani terug in het bos liet,
                                kwam die telkens terug.
                              
                               
                                 Home Alone. Golki (5) blijft alleen en
                                 verdrietig achter.

    De 35-jarige Ram Singh Munda, een arbeider uit het district Keonjhar in de oostelijke Indiase staat Orissa, is gearresteerd en opgesloten in de gevangenis omdat hij een wild dier -in dit geval een beer- in huis had. De man had de beer in het bos gevonden toen die drie dagen oud was. Waarschijnlijk was het beertje toen door zijn moeder verstoten.

    Naast dochter van vijf
    Hij nam de beer mee naar huis, gaf haar de naam Rani en voedde het op zoals hij zijn eigen dochter grootbracht. Zo werd Rani, naast zijn nu vijfjarige dochter Golki, gewoon als een familielid beschouwd. Een hele tijd ging het gewoon goed en ook de mededorpelingen hadden er geen problemen mee dat de brave Munda een beer in huis had. Als hij op de fiets boodschappen ging doen, nam hij Rani gewoon op de baggagedrager mee.

    Rani komt terug
    Pas toen Munda door een lokale krant werd geïnterviewd en het verhaal met een foto van hem met de beer werd gepubliceerd, kwam hij in moeilijkheden. Het departement van boswezen kwam Munda op het spoor en beviel hem om de beer in het bos los te laten, omdat het in India ten strengste verboden is om wilde dieren te houden. In eerste instantie gehoorzaamde Munda, maar de beer kwam iedere keer weer terug. Waarna Rani in beslag werd genomen en overgedragen aan een dierentuin.

    Tien kilo rijst
    De kous is af zou je denken, maar daar lieten de autoriteiten in India het niet bij. De man werd gearresteerd en kon de gevangenis in. Munda, die weduwnaar is, maakt zich nu zorgen over zijn dochter Golki die nu moederziel alleen thuis is en op die leeftijd niet voor zichzelf kan zorgen. Gelukkig zijn ze in India erg vrijgevig: ze vonden er niet beter op dan het kind tien kilo rijst te geven, zodat ze toch niet van de honger om zal komen. (odbs)

    Bekijk hier een video van het straffe verhaal

    04-07-2008 om 15:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abba eventjes samen voor première van 'Mamma Mia!'

    Abba eventjes samen voor première van 'Mamma Mia!'

                                                 Om Abba te beluisteren  "Mamma Mia" klik op de foto

                               

    De legendarische Zweedse popgroep Abba komt vandaag na 25 jaar in Stockholm nog eens samen voor de première van de film "Mamma Mia!". De vier popsymbolen zullen er de verfilming van de musical "Mamma Mia!" met Meryl Streep en Pierce Brosnan bijwonen. Van een echte reünie is allerminst sprake.

    Galapremière
    Een woordvoerster van filmdistributeur UIP liet weten dat Benny Andersson (61), ex-bandlid en songwriter, en Bjorn Ulvaeus (63) samen met Agneta Faltskog (58) en Anni-Frid naar de galapremière wilden gaan. Het waren Meryl Streep en Pierce Brosnan die erop aangestuurd hebben om de film behalve in Londen en Berlijn ook in Zweden, de thuisbasis van Abba, in première te laten gaan.

    Faltskog
    Enkel de geïsoleerde levensstijl van Faltskog bemoeilijkte de tijdelijke reünie. In 2004 haakte ze op het laatste nippertje af voor een eenmalig optreden in Bristol om de dertigste verjaardag van Abba's Eurosongoverwinning (in 1974 met 'Waterloo') te vieren. Abba splitte in 1982.

    04-07-2008 om 14:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haarstukje Kate Moss verkocht op eBay

          Haarstukje Kate Moss verkocht op eBay

                             
                            
    Een haarstukje dat het Britse topmodel Kate Moss onlangs heeft verloren in Berlijn, is voor 805 euro verkocht op de veilingsite eBay, schrijft de Duitse krant Bild.

    Het 34-jarige topmodel, dat op 12 juni in Berlijn was voor de voorstelling van haar nieuwste geurtje, verloor het blonde haarstukje toen ze paparazzi probeerde af te schudden na een avondje stappen in de Duitse hoofdstad.

    Fotograaf John Farr vond de nepharen en bood die aan op de veilingsite. Volgens Bild wil de man de verkoopopbrengst schenken een een antidrugsorganisatie. De extensions zouden naar verluidt zijn gekocht door tv-zender Sat 1. (belga/odbs)

    04-07-2008 om 14:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond bijt teen van baasje af

                    Hond bijt teen van baasje af

                                                               
    Linda Floyd uit Illinois moet voortaan zonder dikke rechterteen door het leven. Haar geliefde dwergteckel Roscoe heeft de teen immers afgebeten. De hond kreeg achteraf een spuitje. Dat meldt de Alton Telegraph.

    Gevoelloos
    Mevrouw Floyd was haar middagdutje aan het doen toen de hond haar teen oppeuzelde. De vrouw lijdt aan suikerziekte en heeft geen gevoel meer in haar tenen. Toen ze wakker werd deed de vrouw de onthutsende vaststelling. Ze belde haar dochter, die op haar beurt de hulpdiensten verwittigde.

    Verband
    Een veearts vermoedt dat de hond aangetrokken was door een verband rond de teen van zijn baasje. Roscoe werd om gezondheidsredenen omgebracht. (eb)

    04-07-2008 om 13:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoektocht naar sekstape Gina Lisa ook in België populair

    Zoektocht naar sekstape Gina Lisa ook in België populair

    Enkele teaserfoto's van de bewuste sekstape doen al de ronde.
    Gina Lisa tijdens wat braver modellenwerk.
    U kent de verhaallijn inmiddels al wel: mooi meisje (in dit geval de 21-jarige Gina Lisa Lohfink, dit voorjaar winnares van het Duitse tv-programma 'Next Top Model'), ex-vriend heeft er als aandenken nog seksvideo en pikante foto's van in zijn schuif liggen, waarna die dingen 'ongelukkig' in de handen komen van dieven, die er op hun beurt profijt mee willen maken op het internet. Via een bron wordt het gerucht gelanceerd dat de video en de foto's zijn te downloaden, de fans van Gina Lisa zijn meteen in opperste staat van verrukking en de bal gaat aan het rollen.

    Gina-Lisa Porno
    Alleen is de zoektocht naar de video van Gina Lisa zo'n hype geworden, dat ze al servers van verschillende kleinere sites heeft doen crashen. Daarbij gaat het niet eens altijd om sites die pretenderen de video in hun bezit te hebben, maar die gewoon berichten over het bestaan van de sekstape. 'Google Trends', een dienst van de zoekmachine die inzicht geeft wanneer en hoe vaak op een bepaald woord is gezocht met Google, bevestigt de hype alvast. Zoektochten naar "Gina-Lisa Porno" of "gina lisa porn" vertonen serieuze pieken.

    België op vijf
    Grappig is ook uit welke landen die zoekopdrachten komen: Duitsland op één lijkt ons een logische, gevolgd door Oostenrijk en Zwitserland. Op nummer vijf: België, achter Turkije, maar gevolgd door Nederland, de States en Groot-Brittannië.

    Virus
    In Duitsland waarschuwt het vakblad 'PC Welt' ook voor hackers die misbruik maken van de hype. Zij bieden de video zogezegd aan, maar verspreiden tijdens het downloaden een (Trojaans) virus. Hieronder een fimpje van de inmiddels beruchte Gina Lisa. Voor het welzijn van onze servers, hopen we dat dit niet de bewuste seksvideo is. (odbs)
     
    

    04-07-2008 om 13:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elf ton kaas met uitwerpselen opnieuw verwerkt en verkocht

    Elf ton kaas met uitwerpselen opnieuw verwerkt en verkocht

                              

    Elf ton kaas die de houdbaarheidsdatum overschreden had of beschadigd was, is opnieuw verwerkt in andere kaasproducten. De slechte kaas was afkomstig van Italiaanse en andere Europese zuivelbedrijven. De Italiaanse krant La Repubblica heeft vandaag het onderzoek gepubliceerd.

    40 bedrijven
    Een veertigtal grote bedrijven in Italië, Groot-Brittannië, Duitsland en Oostenrijk heeft kaasproducten die hun houdbaarheidsdatum overschreden hadden, toch nog aan vier bedrijven geleverd. Drie ervan zijn Italiaans, het vierde bedrijf wordt in Duitsland door een Siciliaan gerund.

    Wormen en uitwerpselen
    Sommige kazen waren aangetast door madewormen, uitwerpselen van muizen of bevatten plastic van de verpakking en inkt van op de etiketten. De slechte producten werden vermengd met verse kaasproducten, waarna het mengsel gebruikt werd voor de productie van mozzarella, gorgonzola en andere kazen die in Europa verkocht worden.

    Galbani
    Enkele bedrijven die hun slechte producten doorsluisden, kochten dikwijls het mengsel opnieuw aan. Vooral het merk 'Galbani', de voornaamste Italiaanse exporteur van kaas in de wereld, loopt gevaar, staat te lezen in La Repubblica. "Ze waren de belangrijkste exporteurs, maar ook de grootste klant", luidt het.

    Dikke winst
    In totaal is de voorbije twee jaar zo'n elf ton kaas op die manier verwerkt; de vier betrokken bedrijven zouden er ongeveer tien miljoen euro aan verdiend hebben. Volgens de Italiaanse krant bracht de hele verkoop van zogenaamde nieuwe producten die gebaseerd zijn op oude, niet langer verse kaasproducten honderden miljoen euro op.

    Aanhoudingen
    Twee jaar lang hebben deskundigen van de politie onderzoek gevoerd en drie personen zijn uiteindelijk aangehouden. De onderzoekers denken dat een tiental personen in het handeltje betrokken zijn. Francesco Messina, de rechter belast met het onderzoek, waarschuwt dat de namaak en de verwerking van voedingsmiddelen uit kaas en melk op die manier de volksgezondheid in gevaar brengen. (afp/adv)

    04-07-2008 om 13:30 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe BMW 7 'kijkt', 'denkt' en 'rijdt' zelf mee

    Nieuwe BMW 7 'kijkt', 'denkt' en 'rijdt' zelf mee

    Nieuwe BMW 730d (juli 2008)
    De nieuwe 3.0 liter zescilinder diesel: slechts 7,2 liter per 100 km

    Als een automerk een nieuw vlaggenschip zoals de BMW 7 voorstelt, zijn alle ogen daarop gericht. Zo'n topmodel is een 'technologie-uitstalraam' met dure snufjes die we de volgende jaren naar de meer betaalbare modellen zullen zien afzakken. Zo gaan we er vroeg of laat allemaal kunnen van profiteren. Zo kan deze BMW 7 bijvoorbeeld verkeersborden lezen, voetgangers herkennen in het donker, gas minderen in een bocht of autonoom stoppen in de file.

    Naar uiterlijk design blijft de BMW 7 heel herkenbaar. Maar de scherpe kantjes die voor een hele controverse zorgden in 2001 toen de vorige generatie werd gelanceerd, zijn er af. Zo is het kofferdeksel achteraan opnieuw mooi geïntegreerd in plaats van er bovenop te liggen en zijn ook de lijnen in het algemeen minder scherp.

    Eyeliner
    Hij kreeg meer de neus van de X6, met als belangrijkste detail dat in het oog springt het lijntje 'eyeliner' in LED's boven de dubbele koplampen, dat als dagrijlicht fungeert. De typische 'corona' rond de lichten of 'engelenogen' blijven behouden.

    Ook binnenin, waar de wijzigingen groter zijn, deed BMW toegevingen aan de meer traditionele klanten. Zo werd de hendel voor de zestrapsautomaat aan het stuur terug vervangen door een pook die je stevig in de hand kan nemen en waarmee je ook manueel sequentieel kan schakelen.

    De aanvankelijk in de eerste generatie fel bekritiseerde iDrive-knop ernaast, heeft voortaan ook handige knopjes voor het oproepen van het menu, om terug te keren of van funtie te veranderen. Leuk detail is dat nu ook de hele handleiding van de auto in elektronische vorm opgeslagen zit, zodat hulp altijd onder die iDrive knop voorhanden is.

    Black panel dashboard
    Het instrumentenpaneel is -zoals bij Mercedes in z'n S-klasse- een computerscherm dat bij uitgeschakeld contact helemaal zwart is. Vier chromen halfopen ringen geven aan waar je klassieke wijzerplaten zou kunnen vermoeden.

    Als de auto 'merkt' dat de iemand de sleutel op zak heeft, komt hij automatisch tot leven en lichten de klokken helder wit op. 's Nachts is de kleur klassiek BMW-oranje.

    Deze 'black panel' technologie laat toe niet alleen de klassieke meters voor snelheid, toerental, tankinhoud en watertemperatuur te 'projecteren', maar ook alle mogelijke waarschuwingssymbolen die de klassieke 'lichtjes' vervangen. Ook aanwijzigingen zoals de maximaal toegelaten snelheid op de gekozen weg kunnen daarop bijvoorbeeld weergegeven worden.

    Verkeersborden herkennen
    De gegevens hiervoor haalt hij uit het navigatiesysteem, maar de auto kan ook met z'n 'video-ogen' verkeersborden met een snelheidslimiet herkennen of zelfs 'overhead' lichtborden zoals op autosnelwegen. Zo kunnen ook tijdelijke snelheidsbeperkingen herkend worden die niet in de kaartgegevens van de gps opgeslagen zitten.

    De kaart in het gps systeem is voortaan écht driedimensionaal en geeft ook reliëf weer. Het gebruikt daarvoor de nieuwste kaarttechnologie van TeleAtlas, die ook al door Mio bij de draagbare gps-systemen werd toegepast. Bekende 'points of interest', bijvoorbeeld gebouwen type Atomium of Eifeltoren worden natuurgetrouw op de kaart weergegeven, zodat je op de kaart het beeld buiten de auto kan herkennen.

    Surfen op internet
    Het centrale scherm kan ook voor allerlei andere functies gebruikt worden zoals de instellingen van de wagen aanpassen, audio en video bedienen, maar ook draadloze, onbeperkte internettoegang. De verbinding gebeurt via een soort ingebouwde gsm met EDGE-verbinding, de snellere variant van GPRS. Helaas nog niet voor België.

    Deze nieuwe BMW 7 zit tjokvol elektronica en heeft overal videocamera's en radarsensoren om continu mee 'een oogje in het zeil te houden'. Zo kan het Night Vision systeem met infrarood 's nachts voetgangers of fieters herkennen die zich onzichtbaar buiten de lichtbundel van de autolichten bewegen. Als die aanstalten maken om het pad van de auto te kruisen, zal de chauffeur daarop attent gemaakt worden door een knipperend symbool dat op het centrale scherm getoond wordt of dat op de voorruit wordt geprojecteerd in het (optionele) 'head up display'.

    Stop and go
    Andere nieuwe snufjes zijn de verbeterde adaptieve cruise control, die nu ook 'stop and go'-verkeer aankan. De auto zal autonoom stoppen in de file. Om 'm terug op weg te helpen moet je slechts heel even het gaspedaal aanraken. Anderzijds kan de elektronica bij het gebruik van de cruise control voortaan ook anticiperen op bochten en de snelheid eventueel aanpassen aan de reële omstandigheden.

    Vierwielsturing
    De BMW 7 'zweeft' standaard op een nieuw ontwikkeld onderstel, waarvan de karakteristieken met een druk op de knop van comfortabel tot sportief kunnen gestuurd worden. Als uitbreiding op het gekende Active Steering systeem, kan je nu ook vierwielsturing krijgen waarbij de achterwielen tot 3° kunnen uitzwaaien. Bij lage snelheden draaien de achterwielen in tegengestelde richting en wordt de draaicirkel zo met 70 cm verkleind. Bij hoge snelheden draaien ze in dezelfde richting mee en worden de bewegingen van de auto zachter in bochten of bij het wisselen van rijvak.

    55 kg lichter
    In tijden van dure benzine en zorg om het milieu kon BMW niet anders dan zijn 'EfficientDynamics' ook toepassen op de 7-reeks. Zo wordt de batterij enkel opgeladen bij het remmen, worden energievreters enkel aangeschakeld wanneer nodig, wordt de aërodynamica verbeterd door de radiatorlamellen te sluiten als de motor niet te heet is en wordt er nog eens extra brandstof bespaard door banden met lagere rolweerstand te monteren. Door veel meer aluminium te gebruiken werd de auto ook 22 tot 55 kg lichter.

    BMW voorziet aanvankelijk twee benzinemotoren en één diesel. De 750i V8 met dubbele turbo kennen we al uit de X6. Hij levert in de 7-reeks 407 pk . De 3.0 liter zescilinder uit de 740i is goed voor 326 pk en stelt het met minder dan 10 liter benzine per 100 km. De 3.0 liter diesel uit de 730d is helemaal nieuw en ment 245 paarden met een (theoretisch) verbruik van slechts 7,2 l /100 km.De CO2-uitstoot zakt onder de 200 gram, naar 192 g/km.

    Vijf jaar gratis onderhoud
    De 730d wordt bij ons ongetwijfeld de meest verkochte. Hij zou zo'n 77.100 euro minimum gaan kosten. Dat is meer dan 10.000 euro méér dan vandaag. Nieuw is wel dat je op de BMW 7 vijf jaar of 100.000 km garantie krijgt en gedurende die periode is ook alle onderhoud 'gratis' of liever 'inbegrepen'. Bij ons te krijgen vanaf november. (jvr)

    04-07-2008 om 13:24 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Nederlanders moeten drie keer per week vis eten"

    "Nederlanders moeten drie keer per week vis eten"

                           

    Nederlanders moeten drie keer per week vis eten. Ook zou op het werk elke dag een appel of peer moeten worden verorberd, moeten scholen les gaan geven in leefstijl en moet zout in de ban worden gedaan. Zo overlijden de komende twintig jaar 140.000 minder mensen en gaan de zorgkosten met ruim vier miljard euro omlaag. Dat staat in de lijvige voedingsnota van de Nederlandse minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) waarover de ministerraad zich vandaag buigt.

    Het kabinet begint een groot offensief om gezond eten te bevorderen. Daarvoor worden de handen ineen geslagen met de voedingsindustrie, winkels, scholen en andere organisaties, weet de krant. Ongezonde voeding zou tot tien procent van de jaarlijkse sterfte door hart- en vaatziekten, diabetes en kanker leiden. Klink houdt in zijn nota een warm pleidooi voor vis. Zo wil hij dat er veel meer informatie wordt verstrekt over soorten, recepten en geschikte momenten om vis te eten. (novum/tdb)

    04-07-2008 om 13:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen krijgt webadressen met .vla

        Vlaanderen krijgt webadressen met .vla

                             

    Op het wereldwijde web gaan Vlaanderen en België binnenkort elk hun eigen weg. De Vlaamse regering bekijkt of ze internetadressen die eindigen op .vla kan reserveren als alternatief voor de bestaande webadressen met de Belgische extensie die eindigt op .be. Dat heeft minister-president Kris Peeters (CD&V) beloofd aan Vlaams parlementslid Mark Demesmaeker (N-VA). (belga/tdb)

    04-07-2008 om 13:11 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan heeft seks met auto's

                Amerikaan heeft seks met auto's

                                                             
    Een man beweert dat hij seks heeft gehad met duizend wagens. Zijn nieuwe grote liefde is een Volkswagen Beetle. Het voertuig luistert naar de naam Vanilla. "Ik hou van alles wat mooi is dus ook van auto's. Misschien ben ik wat vreemd maar als ik films zie als Knight Rider of Herbie dan word ik week van die knuffelbare vierwielers", aldus Edward Smith.

    "Geen afwijking"
    "Ik ben een romantische ziel. Ik schrijf poëzie over wagens, ik praat met mijn auto's alsof het mijn vriendin is. Ik ben gewoon verliefd om mijn wagens", aldus Smith. "Nee, ik ben niet ziek en ik wil ook niemand kwetsen maar het is gewoon zo."

    Nooit seks met vrouw
    Smith (57) beweert dat hij nog nooit seks had met een vrouw. De eerste keer dat hij intiem was met een vierwieler was op vijftienjarige leeftijd. Maar hij heeft nog een andere voorliefde. Ook van helikopters is hij gek. Hij geeft toe dat hij overspelig is en niet alleen vrijt met de wagens in zijn garage. Ook met de auto's van anderen en vierwielers in showrooms bedrijft hij de liefde. Zijn laatste relatie met een vrouw dateert van twaalf jaar terug. Seks met haar had hij niet, dat kon hij niet over zijn hart krijgen, schrijft The Telegraph.

    Vroeg verliefd
    Op zijn dertiende werd de Amerikaan voor het eerst verliefd op een wagen. "Toen ik dertien was, kwam de Corvette Stingray uit. Het was meteen prijs, ik was direct verkocht." Smith is geen uitzonderlijk geval. Er zouden een vijfhonderdtal mannen zijn die net zoals hij, seks met een wagen verkiezen. "Vrouwen hebben me nooit geïnteresseerd en ik ben ook geen homo", besluit Smith. (vsv)

    04-07-2008 om 13:07 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man sluit kindjes op in kooi bij gebrek aan babysit

    Man sluit kindjes op in kooi bij gebrek aan babysit

                                                              
    Een Amerikaan heeft zijn twee dochtertjes opgesloten in een kooi achterin de auto omdat hij geen babysit kon vinden. Ricardo Gonzalez (35) is gearresteerd en legde bekentenissen af.

    Een vrouw hoorde bij een tankstation in Posen, Illinois, gehuil op de achterbank van de Chevrolet van Gonzalez. Toen zag ze een glimp van een stalen kooi. Gonzalez duwde op dat moment handjes terug naar de binnenkant van de kooi. De getuige alarmeerde meteen de politie.

    In pleeggezin
    De meisjes van twee en vijf jaar zouden volgens de politie niet dag en nacht opgesloten hebben gezeten. Gonzalez was bang dat, als hij op pad moest, de meisjes weg zouden lopen. De kinderen zijn inmiddels in een pleeggezin geplaatst. Ze zouden het goed stellen.

    Verwaarlozing
    De politie was eerder al een onderzoek gestart tegen de moeder van de meisjes. Ze vonden bewijzen van verwaarlozing. De familie kreeg de voorbije twee jaar gezinsbegeleiding in 2006 en 2007. Gonzalez moet 31 juli voor de rechter verschijnen. (eb)

    04-07-2008 om 13:04 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks voor 95 liter benzine

                      Seks voor 95 liter benzine

                               
                                                                        Angela Eversole en Kenneth Nowak.

    Ook de Amerikanen klagen steen en been over de steeds duurder wordende benzine. Angela Eversole (34) besloot haar lichaam te verkopen voor een waardebon van 95 liter bij het tankstation. Dat meldt De Telegraaf.

    Kenneth Nowak betaalde de bon in ruil voor seks. Ze werden dit weekend echter betrapt door de politie van Kentucky. Zij staat terecht voor illegale prostitutie, hij voor het gebruikmaken van haar diensten.

    "Wat triest dat iemand zijn lichaam verkoopt voor benzine", vond de aanklager. Wellicht is zijn koopkracht nog vrij intact. (eb)

    04-07-2008 om 00:25 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    03-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transseksuele man wordt moeder

                Transseksuele man wordt moeder

                               

    Een transseksuele Amerikaan, die als De Zwangere Man een tijdje het wereldnieuws domineerde, heeft een kind ter wereld gebracht. Dat meldt de Amerikaanse zender ABC News.

    De blijde, maar ongewone gebeurtenis vond plaats in een ziekenhuis in Bend, Oregon. De vader/moeder werd 34 jaar geleden als vrouw geboren, maar onderging tien jaar geleden operatief een "gedeeltelijke" geslachtwisseling: het verwijderen van de borsten.

    Testosterontherapie
    Vervolgens volgde hij/zij een therapie met testosteron, het mannelijke geslachtshormoon. Eierstokken en de baarmoeder werden evenwel niet verwijderd. Volgens de burgerlijke stand leeft hij als man samen met zijn (100 procent echte) vrouw Nancy.

    Kunstmatige bevruchting
    Aan de figuurlijke wieg van de "mannelijke zwangerschap" stond een kunstmatige bevruchting. Een normale bezwangering zat er ook niet in, want Nancy is onvruchtbaar. (belga/eb)

    03-07-2008 om 22:21 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw wagen brengt staat jaarlijks 2.450 euro op

    Uw wagen brengt staat jaarlijks 2.450 euro op

                                  
                                                      Accijnzen en btw op brandstoffen spekken de staatskas.

    Vorig jaar heeft de Belgische staat voor 12,285 miljard euro inkomsten gehaald uit de accijnzen, allerhande taksen, btw en andere heffingen op wagens. Het Belgische wagenpark telde in 2007 ongeveer 5 miljoen auto's, waardoor elke auto gemiddeld 2.454 euro opleverde voor de schatkist, schrijft de krant La Dernière Heure op basis van cijfers van Febiac.

    Vooral accijnzen op brandstof
    Bijna 30 pct van dat bedrag komt van accijnzen op brandstof, goed voor 3,6 miljard euro in 2007. Daarbovenop heeft de btw op brandstof 1,9 miljard euro opgeleverd. Accijnzen en btw op brandstof zijn samen goed voor 45 pct van alle inkomsten die de staat haalde uit wagens en wagengebruik.

    Btw
    De btw op het onderhoud, herstellingen en de handel in wisselstukken en accessoires is goed voor 20 pct van alle fiscale inkomsten door het wagengebruik, of 2,4 miljard euro. De btw op de verkoop van auto's heeft in 2007 1,42 miljard euro opgeleverd voor de staat.

    Verkeersbelasting en boetes
    Een andere belangrijke kost voor autogebruikers is de verkeersbelasting. Die belasting levert elk jaar 1,3 miljard euro op, of 10,6 pct van alle heffingen op wagens. Verkeersboetes hebben in 2007 299,52 miljoen euro opgeleverd. Dat is goed voor 2,4 pct van de totale inkomsten die de staat heeft binnengehaald dankzij de auto

    03-07-2008 om 21:44 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen rommelen 76 dagen van leven in handtas

    Vrouwen rommelen 76 dagen van leven in handtas

                                        Puzelen maar
                                                                 



    provided by flash-gear.c
                                                                                     
    Een gemiddelde vrouw zoekt 76 dagen van haar leven naar spulletjes in haar handtas, dat blijkt uit een recente Britse enquête.

    Sleutels
    Gemiddeld zoekt een vrouw 4,5 minuten per dag in haar handtas naar dingen die ze kwijtspeelde. Dit komt onder meer doordat vrouwen steeds meer in hun handtassen stoppen, waardoor de kans groter wordt dat ze dingen er in verliezen. Vrouwen spelen het vaakst hun sleutels kwijt, gevolgd door telefoons, make-up, parfum en portefeuilles.

    Alles ordenen
    De Britse journaliste Francine Cohen en haar vriendin Marcia Raynard vonden een oplossing voor dit probleem met de Bagatidy. Dit zakje met talloze vakjes laat vrouwen toe om al hun bezittingen netjes in hun handtas te ordenen. Je kan het zakje makkelijk verplaatsen naar exemplaar die perfect bij je outfit past. Zo beperk je ook het risico dat je iets essentieel in je handtas vergeet te stoppen. Je kunt dit tasje voor ongeveer 25 euro bestellen.

    Voordelen gezondheid
    Professor Patrick MacArtney aan de universiteit van Leeds: "Ik denk dat de Bagatidy vrouwen zal helpen om kleine dagelijkse ongemakken aan te pakken. En dat is zowel goed voor de lichamelijke als de mentale gezondheid." (ep)

    03-07-2008 om 21:34 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wen maar aan hoge olieprijzen.

                "Wen maar aan hoge olieprijzen"

                           
    Koning Abdullah van Saoedi-Arabië heeft een niet mis te verstane boodschap de wereld ingestuurd. "Olieverbruikende landen moeten maar gewoon raken aan de hoge olieprijzen" en "Saoedi-Arabië heeft geen schuld aan die hoge olieprijzen". Het zijn enkele uitspraken van koning Abdullah uit een interview aan de krant Al-Siyassah (Koeweit). Dat meldt het persagentschap AFP.

    "Wij hebben niks te maken met de stijgende olieprijzen", zegt de Saoedische vorst. "Speculatie, een stijgende vraag en belastingen op olieproducten in olieverbruikende landen liggen aan de oorzaak. Die landen moeten hun belastingen maar verlagen als ze de financiële lasten van de gewone verbruiker willen verzachten."

    Gangbare prijzen
    Koning Abdullah verdedigde ook het prijsbeleid van Saoedi-Arabië. "Wie bieden ons product op de internationale markten aan de gangbare prijzen aan, of ze nu hoog of laag zijn." Verder maakt hij zich sterk dat de vraag naar olie in de toekomst zal stijgen om tegemoet te komen aan de wereldwijde economische groei. "Maar in de Arabische landen is er genoeg olie beschikbaar om aan die vraag te beantwoorden", merkt hij nog op.

    Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) waarschuwde gisteren nochtans voor een "aanzienlijke" afname van de groei van het olieaanbod vanaf 2010. Die datum is het moment waarop de economische groei, en dus de vraag naar olie, weer zou moeten aantrekken. (hlnsydney/sps)

    03-07-2008 om 19:46 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!