Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    10-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant zoekt aap als voorproever

    Restaurant zoekt aap als voorproever

                  
                                               
                                                 Bananensoep.
    Restaurant Cuba Libre in Vijlen, in Nederlands Limburg, zoekt een aap. Het restaurant maakt namelijk bananensoep. De aap, bananenexpert bij uitstek, moet gaan testen welke soep het beste smaakt, zei eigenaar Viktor Terpstra.

    Het restaurant plaatst volgende week een grote advertentie in verschillende media: "Aap gezocht". Het restaurant gaat er prat op de beste bananensoep van Nederlands Limburg te serveren. De aap mag de soep opslurpen uit een halve

    10-08-2008 om 15:36 geschreven door diabloke  


    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vampiervleermuizen doden 38 mensen in Venezuela

    Vampiervleermuizen doden 38 mensen in Venezuela

    :::
    In Venezuela zijn 38 mensen overleden nadat ze zijn gebeten door vleermuizen. Autoriteiten wachten op de onderzoeksresultaten. Als de slachtoffers, allemaal Warao-indianen, zijn gestorven aan hondsdolheid, beginnen ze een grootschalig vaccinatieprogramma. Dat meldt CNN.

    Plaag
    Experts denken dat biotoop van de dieren is verstoord door mijnbouw en grootschalige bouwprojecten en hebben het over een "uitbarsting van de vampiervleermuizen".

    Verlammingsverschijnselen
    De symptomen die de slachtoffers kregen na de beet zijn koorts, pijnen, tinteling in de voeten gevolgd door verlammingsverschijnselen en een extreme angst voor water. Ook kregen ze last van stuiptrekkingen en verstijving.

    De indianen wonen in afgelegen dorpjes. De overheid in Venezuela is van plan medisch personeel naar de dorpen te sturen.

    Acht kinderen
    In het dorpje Mukuboina zijn al acht kinderen over overleden. Ze overleden binnen de zeven dagen na het verschijnen van de eerste symptomen. (eb)

    10-08-2008 om 15:20 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de cel voor seks met Sissy de pitbull

    In de cel voor seks met Sissy de pitbull

                                                 
    Een 27-jarige man uit Avondale, Illinois, mag zich in de nor bezinnen over de "misdaad tegen de natuur" die hij gepleegd heeft. Zo omschrijft immers de politie het feit dat de kerel tot twee keer toe seks had met de pitbull van zijn moeder. Dat meldt de Times-Picayune.

    Roy Laborde vergreep zich de eerste keer aan de hond op 7 juni. Zijn moeder rook onraad en contacteerde de politie. Die had naar verluidt genoeg aanwijzingen om Laborde te arresteren. Ter informatie: de pitbull luistert naar de naam Sissy. (eb)

    10-08-2008 om 15:04 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man onthoofdt zichzelf met Aston Martin als wraak op ex [Een Aston Martin DB7 cabriolet.] Een Aston Martin DB7 cabriolet. Brits zakenman Gerald Mellin (54) heeft zichzelf onthoofd in zijn sportwagen om wraak te nemen op zijn jongere vrouw, Mirrielle (33),

    Man onthoofdt zichzelf met Aston Martin als wraak op ex

    Een Aston Martin DB7 cabriolet.

    Brits zakenman Gerald Mellin (54) heeft zichzelf onthoofd in zijn sportwagen om wraak te nemen op zijn jongere vrouw, Mirrielle (33), die hem had verlaten. Hij had al meermaals gedreigd met zelfmoord toen hij het ook daadwerkelijk deed met een touw en zijn Aston Martin DB7.

    Touw in koffer
    De koord waarmee hij zich van kant zou maken, had hij in de kofferruimte liggen en liet hij op voorhand aan zijn ex zien. "Hiermee maak ik mij van kant." Mellin maakte het ene eind van het touw vast aan een boom, het andere aan zijn nek. Hij stapte zijn cabrio van 115.000 euro in en reed naar de drukke hoofdbaan zodat andere chauffeurs zijn verschrikkelijke zelfmoord zouden zien.

    Alimentatie
    Daags voor zijn dood had Mellin vernomen dat hij 130 euro per week extra alimentatie moest betalen aan zijn ex. Daarop sms'te hij haar: "Proficiat, XXX" Dat was het laatste wat Mirrielle van hem heeft vernomen.

    Levensverzekering opgezegd
    Mellin was eigenaar van een fitness- en zonnebankcentrum, waar zijn ex werkte als schoonheidsspecialiste. Ze trouwden in 2002 - nadat ze beiden al eerder het huwelijksbootje waren ingestapt - en scheidden vijf jaar later. De man zegde eerst zijn levensverzekering op om vervolgens - na zijn zelfmoord - zijn ex op te zadelen met een berg schulden. Die zal de zaak nu moeten verkopen. (jv)

    08-08-2008 om 18:23 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boze vrouw gooit barbecue naar man Twee heethoofden kunnen wat afkoelen in de cel. De Amerikanen gingen elkaar te lijf met een barbecue. De politie kreeg een oproep, er werd een vechtpartij gemeld. De twee kregen het aan de stok en de vrouw pakte de barb

    Boze vrouw gooit barbecue naar man



    Twee heethoofden kunnen wat afkoelen in de cel. De Amerikanen gingen elkaar te lijf met een barbecue. De politie kreeg een oproep, er werd een vechtpartij gemeld.

    De twee kregen het aan de stok en de vrouw pakte de barbecue en slingerde die naar het hoofd van haar uitdager. De andere aanwezigen lieten zich niet onbetuigd. Ze kozen partij en gingen allemaal op de vuist. "Het was een groot gevecht en iedereen sprak elkaar tegen. Van de getuigenissen zijn we ook niet echt wijzer geworden. We hebben de aanstokers opgepakt", aldus een agent. (vsv)

    08-08-2008 om 18:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw wou man vermoorden met spin in koffie Wendy Susan Hodgetts (49) heeft bekend dat ze haar 56-jarige echtgenoot Brian wou vermoorden met een spin in diens koffie of door lucht te injecteren in zjin hart. Uiteindelijk zocht ze een huurmoordenaar aan om

    Vrouw wou man vermoorden met spin in koffie

    Wendy Susan Hodgetts (49) heeft bekend dat ze haar 56-jarige echtgenoot Brian wou vermoorden met een spin in diens koffie of door lucht te injecteren in zjin hart. Uiteindelijk zocht ze een huurmoordenaar aan om de klus te klaren voor 6.000 euro.

    17 huurmoordenaars
    Samen met haar geadopteerde nicht Marre Joy McCosker (35) en haar stiefschoondochter Tina Rivett (27) beraamde Wendy Hodgetts verscheidene plannen om haar echtgenoot uit de weg te ruimen. De vrouwen riepen de hulp in van wel zeventien mensen - onder wie een vijftienjarige - om de moord te plegen en te verdoezelen als een ongeluk.

    Giftige spin
    De som van 3.000 euro werd al snel verdubbeld tot 6.000 euro en zou betaald worden met het verzekeringsgeld van de dode echtgenoot. Lucht in het hart inspuiten of een giftige spin in de koffie behoorden tot de meest tot de verbeelding sprekende snode moordplannen.

    Undercover
    Rivett had de naald en injectiespuit al gekocht maar dat plan werd uiteindelijk niet uitgevoerd. De politie werd op de hoogte gebracht van het plot door een kerel die al veertien keer werd aangezocht als huurmoordenaar. De undercoveractie die daarop volgde, werd de drie vrouwen fataal. Wendy Hodgetts gaf de undercoveragent - een zogezegde huurmoordenaar - de opdracht haar man af te maken met alle mogelijke middelen. Ze gaf hem ook een ring, een haarlok, een geschreven betalingsgarantie en een trouwfoto zodat ze wist dat hij de job gedaan had.

    Bemoeial
    Volgens haar advocaat zou Wendy Susan Hodgetts zich opgesloten gevoeld hebben in een emotioneel foute relatie. McCosker was dan weer boos op Brian Hodgetts omdat die kritiek had op de zwangerschap van haar 15-jarige dochter. Rivett tenslotte vond dat de man zich te veel moeide met haar leven. Uitspraak volgt. (jv)

    08-08-2008 om 18:17 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese firma komt met biologisch afbreekbare USB-stick

    Chinese firma komt met biologisch afbreekbare USB-stick

                                                                                                                                                            
    De Chinese elektronicafirma Hoshino heeft voor een wereldwijde primeur gezorgd. De firma maakte de eerste biologische afbreekbare USB-stick. Het apparaatje is gemaakt van maïs. Of beter, het apparaatje is gemaakt van een soort plastic dat polylactide heet en dat is gemaakt van de graanplant. Dit type materiaal kan veilig in de vuilnisbak gegooid worden zonder schadelijke gevolgen voor het milieu. Het is nog niet duidelijk wanneer deze milieuvriendelijke USB-sticks verspreid zullen worden. De firma weet ook nog niet in hoeveel exemplaren het apparaatje zal verdeeld worden. (ka)

    08-08-2008 om 15:44 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy Wally en Pete Doherty samen op festivalaffiche

    Eddy Wally en Pete Doherty samen op festivalaffiche

            Om Eddy Wally te beluisteren druk op de foto.

                                           

    Wat hebben Pete Doherty en Eddy Wally met elkaar gemeen? Dat ze zo zot zijn als een achterdeur, maar verder? Muzikaal alleszins weinig, en toch staan ze allebei op de affiche van festival De Beschaving, op 30 augustus in Utrecht. Doherty treedt er op met Babyshambles, Wally klaart de klus wel in zijn eentje.

    Fantastiesh!
    Stel je voor dat die twee elkaar treffen in de kleedkamers. 'Oh, gewaaldig!' Kan Eddy de Pete een paar échte liedjes leren. 'In het heelal is 't alle dagen carrrrrnaval' en 'Ik spring uit een vliegmachien, alleen maar om jou te zien' zouden zeker de benevelde geest van Doherty aanspreken. Doen, Eddy, you are fantastiesh. (anp/lb)
     

    08-08-2008 om 15:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleding laadt gsm op Wetenschappers van het Amerikaanse Georgia Institute of Technology hebben een manier gevonden om elektriciteit te halen uit kleding. Dat schrijft Tweakers.net. Nanodraadjes De onderzoekers slaagden erin kevlarvezels te coaten met nan

    Kleding laadt gsm op


    Wetenschappers van het Amerikaanse Georgia Institute of Technology hebben een manier gevonden om elektriciteit te halen uit kleding. Dat schrijft Tweakers.net.

    Nanodraadjes
    De onderzoekers slaagden erin kevlarvezels te coaten met nanodraadjes die door bewegingen een geringe stroom kunnen opwekken. Door vezels te bundelen kon een werkbare stroom van vier nano-ampère bij een spanning van enkele millivolts worden opgewekt. Uit een vierkante meter stof zou zo twintig tot tachtig milliwatt gehaald kunnen worden.

    Nut
    Op die manier wordt het dus mogelijk energie op te wekken in onze kledij, terwijl we ons bewegen. De energie die zo vrij komt zou voldoende zijn om een gsm op te laden of om ervoor te zorgen dat een mp3-speler nooit de geest geeft.

    Problemen
    De methode staat wel nog niet op punt. Voorlopig zou de energie-opwekkende eigenschap van de kleren na een plensbui of wasbeurt namelijk verdwijnen.

    08-08-2008 om 14:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw bestelt taxi om bankoverval te plegen [De vrouw bestelde een taxi om een filiaal van de Compass Bank te overvallen.] De vrouw bestelde een taxi om een filiaal van de Compass Bank te overvallen. Een Amerikaanse bestelde een taxi en gaf de chauffeur d

    Vrouw bestelt taxi om bankoverval te plegen


    De vrouw bestelde een taxi om een filiaal van de Compass Bank te overvallen.

    Een Amerikaanse bestelde een taxi en gaf de chauffeur de opdracht om naar een bank te rijden en op haar te wachten. Ze ging even de bank overvallen.

    Taxichauffeur Malcom Christian heeft al de gekste dingen beleefd maar dit was toch wel ongewoon. Faith Sullivan (55) belde hem op met het verzoek om haar op te pikken in haar hotel. "Breng me naar de Compass Bank" luidde het. "Ik dacht dat ze gewoon even geld ging afhalen", vertelt Christian. De vrouw werd ingerekend en wordt nu beschuldigd van het plegen van een bankoverval. (vsv)

    08-08-2008 om 14:23 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Politie, help! Mijn zoontje van acht is verslaafd aan porno" [(illustratiefoto)] (illustratiefoto) De politie in Columbus, Ohio krijgt wel vaker vreemde oproepen. Zo bellen misnoegde klaten om te klagen over de kwaliteit van hun hamburger of sandwich. He

    "Politie, help! Mijn zoontje van acht is verslaafd aan porno"

    De politie in Columbus, Ohio krijgt wel vaker vreemde oproepen. Zo bellen misnoegde klaten om te klagen over de kwaliteit van hun hamburger of sandwich. Helemaal te gek werd het toen een radeloze moeder het alarmnummer draaide. "Help, mijn achtjarige zoon is verslaafd aan porno!"

    De vrouw wist het niet meer. Het enige wat ze nog kon verzinnen was dus de politie bellen en zegt agente Karen Cotner: "Zoals elke noodoproep hebben we ook haar telefoontje serieus genomen." Maar wat de agenten dan wel precies gedaan hebben om haar te helpen is niet duidelijk. (vsv)

    08-08-2008 om 14:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde apen doden burgemeester

                Wilde apen doden burgemeester

                                 
                                   (illustratiefoto)

    De burgemeester van Bajwa is aan zijn verwondingen bezweken na een val. Hij werd aangevallen door wilde apen.

    Hindoeïsme
    Het dorpje wordt al langer geterroriseerd door wilde apen. De beesten gaan op zoek naar eten en kennen geen angst. Het probleem is zo groot dat een rechtbank vorig jaar besloot om apenvangers in te schakelen. Ze moesten de gekste apen vangen of wegjagen anjagen. Tegen het doden van de dieren is er heel wat protest. Heel wat inwoners van het dorpje hangen het hindoeïsme aan en in die geloofsovertuiging is een god een aap. (vsv)

    08-08-2008 om 12:47 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DNA neanderthaler verder ontrafeld

           DNA neanderthaler verder ontrafeld

                         

    Wetenschappers hebben het DNA van een neanderthaler ontrafeld met genetisch materiaal uit een 38.000 jaar oud bot. Dat staat in het wetenschappelijk tijdschrift Cell. "Het is voor het eerst dat het genetisch materiaal goed in kaart gebracht is", aldus één van de onderzoekers. Met het DNA willen de wetenschappers erachter komen in hoeverre de prehistorische neanderthalers en de moderne mens dezelfde voorvaderen hebben. Voor zover bekend leefde de laatste gezamenlijke voorvader ongeveer 660.000 jaar geleden. (anp/tdb)

    08-08-2008 om 12:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwakzalvers hebben nog steeds vrij spel in België

    Kwakzalvers hebben nog steeds vrij spel in België

                                                        
    Kwakzalvers en 'alternatieve geneesheren' kunnen zich nog steeds probleemloos en zonder enige vorm van registratie vestigen in ons land. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Kamerlid Guido De Padt (Open Vld). In 1999 werd nochtans een wet goedgekeurd om de niet conventionele praktijken inzake de geneeskunde aan banden te leggen.

    De Padt vroeg minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx of ze zicht heeft op het aantal 'kwakzalvers' dat in België is gevestigd. "Er bestaan geen statistieken over illegale geneeskundige praktijken", antwoordt Onkelinx.

    Geen overzicht
    In 1999 werd nochtans een wet gestemd om de homeopaten, chiropractoren, osteopaten en acupuncturisten aan banden te leggen. Er zou voor elke geneeswijze een kamer worden opgericht die voorwaarden opstelt voor de uitoefening van de praktijk. De geneesheren zouden een getuigschrift moeten halen en zich houden aan een beperkte lijst met toegestane handelingen.

    Negen jaar na de goedkeuring van de wet geeft Onkelinx echter toe dat er nog geen stappen zijn ondernomen om de verplichtingen in de praktijk te brengen. "Het is voor mijn administratie onmogelijk om alle zogezegde genezers op te sporen", stelt Onkelinx in een schriftelijk antwoord.

    Vrij spel
    De Padt concludeert dat iedereen in België dus vrij is om zich homeopaat, chiropractor of wat dan ook te noemen. "Het komt enkel tot een proces als er zware slachtoffers vallen die bereid zijn om een klacht in te dienen", stelt het Kamerlid. "Zolang kwakzalverij in de wettelijke grijze zone blijft, zal het aantal cowboys dat het erop waagt snel geld te verdienen in de medische sector nog toenemen." (belga/adv)

    08-08-2008 om 12:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leraar probeert leerlinge in bed te krijgen via sms

    Leraar probeert leerlinge in bed te krijgen via sms

                                                          
                                                             Ronald Barche (47).

    Een 47-jarige leraar aan de North Port High School in Florida is vanochtend gearresteerd omdat hij een 16-jarige studente via sms probeerde te verleiden en met hem de koffer in te duiken. Dat meldt de Sarasota Herald Tribune.

    Volgens de politie wisselden leraar Ronald Barche wel vaker sms'jes uit met het meisje. Eind vorige maand werden die berichtjes evenwel van langsom meer seksueel getint.

    Naaktfoto's van leerlinge
    Naar verluidt zou de studente via haar gsm naaktfoto's naar Barche gestuurd hebben. Dat was voor de leraar het sein om een stap verder te zetten. In een sms stelde hij het meisje voor seks met hem te hebben.

    De leerlinge, vergezeld van haar moeder, liet dit bericht aan de politie lezen. Daarop werd Ronald Barche thuis opgepakt en overgebracht naar de gevangenis Sarasota County. (eb)

    08-08-2008 om 01:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme jongen licht domme mannen op met sekssite

    Slimme jongen licht domme mannen op met sekssite

                            
                               (illustratiefoto)

    Een jongen van zestien heeft een aantal mannen opgelicht. Het kereltje vroeg de bankgegevens van de mannen die maar wat graag naar zijn pornosite wilden surfen. Tussen zijn "klanten" zat ook een agent. Hij maakte de mannen 6.000 euro afhandig.

    Bankgegevens inleveren
    De Zweed uit Mölndal lokte de mannen met de belofte dat ze een keer gratis naar de site mochten surfen. Voorwaarde was wel dat ze hun bankgegevens gaven, meldt Metro. De jongeman heeft het geld gespendeerd aan kledij en restaurantbezoekjes. De rechter veroordeelde hem tot tachtig uur gemeenschapsdienst. (vsv)

    07-08-2008 om 22:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chirurg zet 11-jarige zoon in als assistent

       Chirurg zet 11-jarige zoon in als assistent

                             

    Een 44-jarige Chileense vrouw heeft aangifte gedaan tegen een Colombiaanse arts die bij een operatie zijn 11-jarige zoon als assistent inschakelde. De ingreep aan haar rechterhand werd voor de vrouw uit de noord-Chileense stad Iquique een drama, aldus het Spaanse persbureau Europapress.

    Werkonbekwaam
    De vrouw kan sinds de ingreep door de arts en zijn zoon niet meer werken. De geopereerde vrouw had door de conversatie rond de operatietafel de indruk gekregen dat het niet de eerste keer was dat de zoon als assistent optrad. De Chileense minister van Gezondheid María Soledad Barra heeft een onderzoek naar de zaak bevolen. (anp/eb)

    07-08-2008 om 22:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marteltechnieken CIA nu ook in Amerikaans pretpark

    Marteltechnieken CIA nu ook in Amerikaans pretpark

                            

    Het pretpark Coney Island in New York heeft er een nieuwe attractie bij. Bezoekers van het park kunnen nu ook kijken naar marteltechnieken zoals de geheime dienst CIA die toepast in de beruchte gevangenis Guantanamo Bay en andere detentiecentra.

    'Waterboarding'
    Als de bezoeker een dollar in een gleuf gooit, komen bewegende poppen in actie. Zij laten dan onder meer 'waterboarding' zien, een angstaanjagende verhoortechniek waarbij de ondervraagde het gevoel krijgt te verdrinken. Het 'slachtoffer' is oranje gekleed, net zoals de gevangenen in de Amerikaanse basis op Cuba. (anp/mvp)

    07-08-2008 om 22:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen wil niet naar kapper en valt vader aan met zwaard

    Jongen wil niet naar kapper en valt vader aan met zwaard

                                                         
                                                            (illustratiefoto)

    Een jongen van vijftien wilde niet dat de kapper de schaar in zijn haardos zette en plantte dan maar een zwaard in zijn vader. De tiener uit Deltona werd opgepakt.

    Geen spijt
    Zijn vader probeerde hem mee te krijgen naar de kapper maar dat was niet naar de zin van het ventje. Hij gooide een doos met zeeschelpjes naar zijn vader. Toen zijn pa hem berispte, liep het uit de hand. De jongen haalde een zwaard boven en stak zijn vader in de hand. Volgens de politie had hij geen spijt van zijn daad omdat hij zijn vader "gewaarschuwd" had. (vsv)

    07-08-2008 om 22:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersendode moeder in leven houden om foetus te redden

    Hersendode moeder in leven houden om foetus te redden

                              

    Een hersendode Palestijnse vrouw die zes maanden zwanger is, wordt in een Israëlisch ziekenhuis in leven gehouden tot dokters haar ongeboren baby op de wereld kunnen zetten, zo maakte een woordvoerster van het ziekenhuis vandaag bekend. Het is mogelijk dat de baby drie volledige maanden in de baarmoeder van zijn dode moeder doorbrengt, zei Leah Malul, woordvoerster van het Barzilia-ziekenhuis.

    Het ziekenhuis ligt in de zuid-Israëlische kuststad Ashkelon, zo'n 12 kilometer van de Gazastrook. Elke dag worden er zo'n 30 tot 35 Palestijnen uit de verarmde strook behandeld, zei ze.

    Beroerte
    De moeder, een dertiger, zat met haar man in een café in Gaza toen ze plots onwel werd. Ze kreeg een beroerte en werd overgebracht naar Israël toen bleek dat het ziekenhuis in Gaza waar ze aanvankelijk was opgenomen, haar niet kon behandelen.

    Hoge risico's
    De Israëlische dokters houden de vrouw in leven op vraag van haar echtgenoot, aldus de woordvoerster. Ze benadrukte dat de zwangerschap voltooien hoge risico's met zich meebrengt en dat de ongeboren baby ook schade kan hebben ondervonden van de beroerte, maar "het is te vroeg om dat te weten".

    Lichaam werkt normaal
    "Het lichaam van de vrouw functioneert normaal en de foetus krijgt een constante toevoer van bloed", zei professor Eyal Antabi, het hoofd van de afdeling gynaecologie. "Ons doel is de baby in de baarmoeder te houden tot de laatste maand van de zwangerschap. Zo lang dat het lichaam van de moeder normaal blijft functioneren, is er geen enkele reden om hem eruit te halen, want dat zou alleen maar tot toekomstige complicaties leiden", zei hij aan de Israëlische krant Yediot Ahronot. (dpa/eb)

    07-08-2008 om 21:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biodiversiteit in ons land ''ronduit slecht''

       Biodiversiteit in ons land ''ronduit slecht''

                            
                                Vleermuizen zijn bij ons "ernstig bedreigd"

    Diverse diersoorten in ons land zijn bedreigd. De milieuvereniging Natuurpunt noemt de situatie van de biodiversiteit in ons land "ronduit slecht".

    Bedreigde zoogdieren
    Op het gebied van biodiversiteit doet België het na Duitsland het minst goed. Ruim een derde van de zoogdieren behoort tot een bedreigde soort. In Nederland is dat 19 procent, in Frankrijk 21 procent en in het Verenigd Koninkrijk 10 procent. Alleen Duitsland scoort slechter, met bijvoorbeeld 42 procent bedreigde zoogdiersoorten.

    Vogels, vissen en planten
    Eenzelfde beeld laat zich zien bij de bedreigde vogels, vissen en hogere planten. Bij de zoogdieren in Vlaanderen zijn diverse soorten vleermuizen en ook de hamster "ernstig bedreigd", de das en de waterspitsmuis "bedreigd". Onder de broedvogels zijn onder meer de grauwe kiekendief, strandplevier, watersnip, dwerg- en grote stern, kuifleeuwerik, grote karekiet en klapekster "met uitsterven bedreigd". En een op de twee libellen loopt gevaar om het niet te overleven. (belga/tdb)

    07-08-2008 om 15:09 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijend stel trekt publiek in Tholen

               Vrijend stel trekt publiek in Tholen

                                                             
    Een geparkeerde auto heeft in het Nederlandse Tholen de aandacht van menig toeschouwer getrokken. De reden: een stelletje bedreef de liefde in het voertuig en liet zich het toestromende publiek niet aan het hart komen.

    Liefde is...delen
    De gealarmeerde politie onderbrak de daad en trakteerde de ijlings aangeklede geliefden op een boete. Die mochten ze delen, aldus een politiewoordvoerder, want "ze deelden tenslotte wel meer".

    Verschillende mensen hadden bij de politie melding gemaakt van het vrijende stel. Iemand had zelfs foto's gemaakt als 'bewijsmateriaal', maar de politie laat woensdagavond weten dat de kiekjes op verzoek van het exhibitionistische koppel zijn gewist van de digitale camera. (belga/mvp)

    07-08-2008 om 15:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dode Brit verwerkt tot visvoer

                    Dode Brit verwerkt tot visvoer


     Een Brit uit Puriton heeft zijn laatste wens - zij het niet zelf - in vervulling zien gaan, dat meldt Ananova. Toen de 61-jarige fervente hengelaar Peter Hodge te horen kreeg dat hij aan een terminale ziekte leed, restte er hem nog één verlangen, hij wou gevoerd worden aan de bewoners van zijn favoriete rivier waar hij al 40 jaar ging vissen. En zo geschiedde.
    Balletjes voer
    Na zijn dood - vorige maand - werd Hodge gecremeerd, en gemengd met een ton visvoer. Hodge's dochter en vrouw mochten als eerste balletjes voer in de rivier gooien bij de start van een hengelcompetitie.
    Trots op zijn vrienden
    Voor zijn dood zei Hodge: "het mag misschien raar klinken, maar het is mijn droom om in de rivier tussen de vissen te zwemmen. Ik hoop dat mijn vrienden me trots zullen maken met hun vangst." (mvp) 
                                                                                

    07-08-2008 om 14:45 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pornomodel in nieuwe catalogus Ikea

          Pornomodel in nieuwe catalogus Ikea

                               
     
    Ikea pakt uit met een beproefde marketingtruc. Het Zweedse meubelbedrijf smukt haar catalogus op met een porno-actrice. Caroline Andersen moet de verkoop in Noorwegen nog wat de hoogte injagen.

    De Ikeacatalogus wordt in Noorwegen gedrukt op twee miljoen exemplaren maar of dat aantal deze keer zal volstaan, is nog maar de vraag. Zeker nu Caroline uitdagend de bedden en kasten van het Zweedse topmerk aanprijst, schrijft Dagbladet. (vsv)

    07-08-2008 om 13:52 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politici willen chocolade-ei verbieden

            Politici willen chocolade-ei verbieden

                                    

    De commissie Kinderzaken van de Duitse Bondsdag wil chocolade-eieren met surprises erin verbieden. Volgens de politici is de combinatie van voedsel met niet eetbaar speelgoed te gevaarlijk. Dit staat in de nota Veiligheids- en gezondheidsrisico's voor kinderen in het alledaagse leven, aldus de krant Die Welt vandaag.

    Smurfen
    Het bedrijf Ferrero, dat jaarlijks miljoenen chocolade-eieren met smurfen en andere verrassingen verkoopt, stelt dat er geen bewijs is voor een verhoogd risico. (anp/mvp)

    07-08-2008 om 13:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransen willen dikke mensen bestraffen met hogere taksen

    Fransen willen dikke mensen bestraffen met hogere taksen

                            

    Om zwaarlijvigheid te bestrijden, heeft de Franse regering in een rapport voorgesteld meer taksen te heffen op te vettige, gesuikerde of gezouten producten, zo heeft de zender France Info gemeld.

    Verleider inbinden
    Volgens een uit juni daterend onderzoek is twee derde van de mannen en de helft van de vrouwen tussen 35 en 74 jaar in Frankrijk te dik. Om zwaarlijvigheid te bekampen, hebben de Algemene Inspectie van Financiën (IGF) en de Algemene Inspectie voor Sociale Zaken (Igas) in een rapport aan de ministers van begroting Eric Woerth en van Volksgezondheid Roselyne Bachelot nooit geziene maatregelen voorgesteld, vanuit het principe "de verleider in te binden".

    Onder "verleiders" worden onder andere verstaan: hamburgers, pizza's, friet, frisdranken (zoals Coca-Cola), alcohol en gebak.

    Hogere belasting
    Op zonder noodzaak "te vettige, te gesuikerde en te gezouten" producten zou aldus een (hogere) belasting moeten komen, in het bijzonder door de BTW erop van 5,5 naar 19,6 procent te brengen, aldus France Info. (belga/adv)

    07-08-2008 om 12:38 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis 'monsterhotdog' voor veelvraat in VS

    Gratis 'monsterhotdog' voor veelvraat in VS

                           

    In de Verenigde Staten heeft een snackbar de dodelijkste hotdog aller tijden op het menu gezet, dat meldt het Nederlandse 'Dag'. Wie er in slaagt het gigantische worstenbrood binnen een recordtijd te verorberen, hoeft geen cent neer te tellen voor de caloriebom.

    'Homewrecker'
    'HillBilly's Hotdog's' in West-Virginia serveert de 'Homewrecker', ofwel de 'huizensloper'. Het is een worstenbroodje van bijna een halve meter lang, gevuld met een worst van ruim een halve kilo. En het mooie is: hij is gratis. Tenminste als je erin slaagt het gevaarte in vier minuten binnen te spelen. Mogelijke complicaties zijn evenwel voor eigen rekening.

    'Monsterlijk'
    Afgezien van de gigantische hotdog wordt het broodje gevuld door een dikke nachocheese-saus, uien en pepers. Mocht vier minuten te hoog gegrepen zijn, dan is er als troostprijs een t-shirt voor degene die de hotdog in ieder geval binnen de 12 minuten naar binnen werkt. Natuurlijk kan je er ook gewoon rustig van genieten, maar dan ben je wel 15 dollar kwijt voor deze monsterlijke worst. (mvp)

    07-08-2008 om 12:21 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse nepagenten stelen miljoen aan goud van Belgisch duo

    Nederlandse nepagenten stelen miljoen aan goud van Belgisch duo

                              

    Bij een opmerkelijke overval, vorige week maandag in de buurt van Utrecht, is een lading goud buitgemaakt ter waarde van meer dan een miljoen euro. Dat heeft een woordvoerder van de politie Utrecht deze avond gezegd. Het goud, zeventig plakken van een kilo, werd ontvreemd van twee Belgen door een nepagent op een valse politiemotor.

    Afgelegen plek
    De nepagent dirigeerde de Belgen, op weg van Amsterdam naar België, van de A2 en beroofde ze met een aantal handlangers op een afgelegen plek bij Knooppunt Oudenrijn van hun auto met daarin het goud.

    Onder schot
    Het precieze aantal handlangers is de politie onbekend. Wel is duidelijk dat de Belgen bedreigd zijn met een wapen door twee mensen. De Belgen werden verplicht in een busje te stappen en werden meegenomen. Even later werden ze verderop weer vrijgelaten.

    De auto werd dinsdag brandend, zonder het goud, aangetroffen in Loenersloot. Volgens de woordvoerder gaat het om een doelgerichte actie. "De Belgen reden in een normale auto, de daders moeten geweten hebben wat er in vervoerd werd." (ap/mvp)

    07-08-2008 om 12:12 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAB waarschuwt "gps niet blindelings te vertrouwen"

    VAB waarschuwt "gps niet blindelings te vertrouwen"

                      

    De Vlaamse Automobilisten Bond (VAB) waarschuwt er voor niet blindelings op de gps te vertrouwen wanneer we op vakantie vertrekken. Uit een rondvraag bij haar 270 wegenwachters over het dagelijks gebruik van de gps zou blijken dat de techniek "niet zaligmakend" is en een goede wegenkaart altijd nodig is. Blindelings vertrouwen zou soms ronduit gevaarlijk kunnen zijn.

    Wat VAB er niet bij zegt is dat het uiteindelijk de mens is, die de aangereikte info moet interpreteren, die de fouten maakt en dat we moeten leren juist met de mini-computers die navigatiesystemen zijn, om te gaan.

    Fataal ongeval
    Zo haalt VAB het voorbeeld aan van een 72-jarige Belgische automobilist die in Duitsland in blind vertrouwen z'n gps volgde en ondanks de waarschuwende verkeersborden langs de weg, de autoweg in de verkeerde richting opreed. Met voorspelbaar gevolg: een fatale aanrijding.

    Of de automobilist in kwestie vermoedelijk te vroeg de verkeerde afslag heeft genomen omdat hij niet door had dat het gps-systeem aangaf dat de juiste afslag enkele tientallen of honderden meters verder lag, wordt er niet bij vermeld.

    Handig hulpmiddel
    De wegenwachters vinden de moderne gps-systemen, die als maar performanter worden, een handig technisch hulpmiddel. Voornaamste pluspunten zijn dat het systeem een alternatieve route berekent bij onverwachte obstructies, dat het vooruit blikt op de weg, waarschuwt bij te snel rijden, zorgt voor meer ontspannen rijden en dat het de duur van het traject kan inschatten.

    "Rare kronkels"

    Maar volgens de wegenwachters "blijven wegenkaarten en wegenatlassen onmisbaar" en "maken gps-systemen soms rare kronkels". Zo ergert men zich blauw aan het feit dat de gps niet altijd de kortste, snelste of meest logische weg aangeeft. "Soms wordt een hoek afgesneden en een tijdrovende route geadviseerd om na ettelijke kilometers binnenwegen terug dezelfde hoofdweg op gestuurd te worden".

    Waar de meeste mensen -en blijkbaar ook de wegenwachters- niet altijd bij stilstaan is dat de computer van de gps alleen met exacte gegevens werkt en het afhankelijk is van de instellingen welke route gekozen wordt. Zo laten de meeste toestellen minimaal toe te kiezen tussen 'kortste' of 'snelste' route. Bij de eerste wordt de afstand tot op de meter vergeleken, ongeacht het type weg en kan je zelfs op onverharde veldwegen belanden als je gps niet toelaat die te mijden.

    Bij de tweede wordt met de geschatte gemiddelde snelheid op het gebruikte type weg gerekend en worden vooral grotere verkeersassen gekozen. Vandaag laten de meeste systemen nog verder toe de instellingen te verfijnen, maar dan moet de gps-gebruiker ook weten wat hij best kiest.

    Verkeersproblemen
    In geen van beide gevallen kan de gps 'weten' dat er bijvoorbeeld op bepaalde tijdstippen van de dag belemmeringen zijn in het spitsuur. Dat zijn dingen die je als kenner van de streek meestal wél weet. Tenzij die bijkomde informatie geleverd wordt door externe bronnen zoals TMC (Traffic Message Channel) dat verkeersproblemen en werken signaleert, als het gps-toestel met een ontvanger is uitgerust. Helaas geldt dit vrijwel uitsluitend voor de grote verkeersaders.

    Ander punt van ergernis bij de wegenwachters is dat nieuwe straatnamen, zoals bvb. in industrieterreinen of nieuwe verkavelingen vaak niet herkend worden door de gps of huisnummers niet blijken te kloppen. Het is uiteraard wel cruciaal dat de digitale kaarten in de gps up-to-date zijn. De meeste gps-systemen geven twee keer per jaar een update uit. Maar omdat die niet gratis zijn, slaan de meeste gps-gebruikers die updates een aantal keren over, zodat ze met verouderde gegevens werken. (jvr)

    07-08-2008 om 11:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GPS stuurt Belgische toerist trappen af

         GPS stuurt Belgische toerist trappen af

                             
                            De Italianen duwen de Mitsubishi van een Belgische toerist terug de trappen op.

    Met man en macht heeft een tiental Italianen de Mitsubishi van een Belgische toerist weer de trappen op geduwd. De chauffeur was in het Siciliaanse dorp Raffadali pardoes naar beneden gedenderd nadat zijn gps-toestel hem het steegje als kortste weg had aangewezen. "Een gps is een handig hulpmiddel, maar geen volwaardige gids. Een landkaart is - zeker bij lange trajecten - nog steeds aan te raden", zegt het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid. (belga/tdb)

    07-08-2008 om 11:54 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg mag vliegtuig KLM niet op wegens niet met trein naar Amsterdam

    Belg mag vliegtuig KLM niet op wegens niet met trein naar Amsterdam

                            
     
    Leo Carpentier uit Arendonk kreeg begin juli bij luchtvaartmaatschappij KLM in Schiphol te horen dat zijn ticket Amsterdam-Manila vervallen was omdat hij het eerste deel van het ticket - de treinreis Antwerpen-Amsterdam - niet had volgemaakt. Hij was met de auto gekomen. "Mag niet", zei KLM, dat meteen drie nieuwe tickets aanrekende.

    Carpentier moest aan de incheckbalie van KLM meteen 4.154 euro ophoesten om met zijn vrouw Jovita en een vriend op het klaarstaande vliegtuig toegelaten te worden. Terug thuis werd Carpentier met een nieuwe kater opgezadeld bij het Connections-kantoor in Turnhout. "Dat stuurde me wandelen met de mededeling dat ik 'maar de trein had moeten nemen." De Kempenaar heeft nu een klacht ingediend bij de vzw Geschillen Commissie Reizen. (belga/odbs)

    07-08-2008 om 11:51 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koeienmelk, ouder dan je denkt

                 Koeienmelk, ouder dan je denkt

                                  

    Het gebruik van koeienmelk voor onder meer zuivelproducten werd al veel eerder toegepast dan tot nu toe gedacht. Nederlandse onderzoekers van de Universiteit Leiden en het Rijksmuseum van Oudheden hebben samen met Britse onderzoekers aangetoond dat in de periode rond 6.000 voor Christus in Syrië al koeien werden gehouden voor de melk. De archeologen publiceren hun ontdekkingen morgen in het gezaghebbende tijdschrift Nature.

    Boter en kaas
    Tot nog toe werd aangenomen dat het houden van koeien voor de melk begon omstreeks 3000 voor Christus. Aan de hand van scherven van prehistorisch aardewerk die in Syrië zijn opgegraven, konden de Leidse archeologen met behulp van Britse onderzoekers vaststellen dat koeien al 3000 jaar eerder voor de melk werden gehouden. Veelal werden daar gelijk producten als kaas en boter van gemaakt, omdat melk snel bedierf. Het waren dus niet de Nederlanders met hun vele melkproducten maar de Syriërs die als eersten runderen molken, stellen de onderzoekers.

    De ontdekkingen zijn gedaan bij de opgraving in het Syrische Tell Sabi Abyad, waar de archeologen al jarenlang een prehistorische nederzetting uit de periode 7000-5500 voor Christus onderzoeken. (belga/mvp)

    07-08-2008 om 01:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    06-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezin kan huis niet afbetalen en woont nu in duiventil

    Gezin kan huis niet afbetalen en woont nu in duiventil

                       

    De kredietcrisis leidt in sommige gevallen tot dramatische situaties voor mensen die hun hypotheek niet meer kunnen afbetalen. Het Engelse gezin Galloway raakte hun huis kwijt en woont nu noodgedwongen in een duivenschuur. Dat meldt The Sun.

    Zes kinderen
    Debbie (31) en Philip (42) Galloway hebben zes kinderen tussen vier en veertien. Ze woonden in een appartement met drie kamers in Hartlepool. Toen ze het huis kochten was er financieel geen vuiltje aan de lucht, maar dat veranderde toen Philip zijn baan kwijt raakte wegens een ziekte en Debbie minder uren moest gaan werken van haar baas.

    Huis voor de bank
    Het ging financieel bergafwaarts en op een gegeven moment liepen de Galloways zover achter met de aflossingen van de hypotheek dat ze hun huis kwijtraakten aan de bank. De alternatieve huurhuizen die het gezin kreeg aangeboden waren zo goor en ongeschikt voor hun kinderen dat ze uiteindelijk besloten om in een duivenschuur in te trekken.

    Kinderen slapen bij familie
    Debbie en Philip slapen in de schuur en de kinderen gaan iedere nacht naar familie toe. "Soms zit ik te huilen. Dit is niet wat ik wilde voor mijn familie. We hadden een leuk huisje en nu zijn we uit elkaar gerukt", zegt een wanhopige Debbie. (eb)

    06-08-2008 om 19:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griek wandelt met hoofd van partner rond op Santorini

    Griek wandelt met hoofd van partner rond op Santorini

                                 
                                     Santorini is een populaire vakantiebestemming.

    Op het Griekse eiland Santorini heeft een man zijn partner onthoofd. De dader, die een psychiatrisch verleden heeft, wandelde daarna met haar hoofd door het dorpje Vourvoulos.

    Jaloezie
    De dader sneed in een uitbarsting van jaloezie het hoofd van zijn partner af, zo legt burgemeester Angelos Roussos uit. Volgens de burgemeester reed de man rond in het dorpje en toonde hij het hoofd aan de voorbijgangers. De politie achtervolgde hem en schoot verschillende keren in zijn richting. Hij raakte daarbij gewond. Toen een agent hem handboeien wilde omdoen, trok de verdachte een mes en verwondde de agent.

    Politiewagen
    In de daaropvolgende schermutseling gooide de Griek het hoofd in een patrouillewagen en ging er in een andere vandoor. Tijdens zijn vlucht door de smalle straten van het eiland reed hij een motorfiets met twee vrouwen aan. Ze liggen met zware breuken in het ziekenhuis.

    Achtervolging
    Tijdens de achtervolging schoot de politie nog verscheidene keren op de man. Een vrouwelijke voorbijganger raakte lichtgewond toen een kogel afketste. Uiteindelijk kon de woesteling tot stilstand worden gebracht. Hij is door vijf kogels geraakt en wordt geopereerd in een lokaal ziekenhuis.

    Dader
    De dader komt uit het noorden van Griekenland en werkte op Santorini in een restaurant. Over zijn leeftijd bestaat nog onduidelijkheid, de cijfers gaan van 31 tot 40 jaar oud. Het slachtoffer was in de twintig, en lerares op een plaatselijke school. (afp/dpa/sam)

    06-08-2008 om 19:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rokende jongeren duwen vrouw van perron

    Rokende jongeren duwen vrouw van perron

                                                      
    Twee kerels hebben een vrouw van het perron van een Brits station geduwd omdat zij de mannen eerder deze week had gevraagd of ze wilden stoppen met roken. Sinds vorig jaar is roken op Britse stations verboden.

    Pols gebroken
    Het voorval gebeurde vandaag tijdens de ochtendspits in een station in het Britse graafschap Kent. De vrouw brak bij de val een pols, maar volgens de politie had het veel erger kunnen aflopen. De vrouw miste namelijk op een haar na de zogeheten derde rail, de stroomtoevoer voor treinen. Deze loopt naast de spoorrails en heeft een spanning van 750 volt.

    Omstanders wisten de vrouw in veiligheid te brengen voordat er een trein aankwam. De daders zijn voortvluchtig, ze zouden rond de 20 jaar oud zijn. (eb)

    06-08-2008 om 18:49 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstcollectie Hitler en nazivrienden op internet

    Kunstcollectie Hitler en nazivrienden op internet

                            

    De kunstcollectie van Adolf Hitler en andere nazi's, die een onderdak zal vinden in een museum in de Oostenrijkse stad Linz, is voortaan via internet te bezichtigen. Het Duitse Historische Museum (DHM) in Berlijn heeft een volledige beeldbank van de 'Sonderauftrag Linz' op het net gezet. Zo zijn schilderijen, beelden, meubels, porselein en tapijten te zien, die vanaf het einde van de jaren dertig tot 1945 voor het museum werden aangekocht of uit geroofde verzamelingen werden geselecteerd.

    Kunstpolitiek nazi's
    De beeldbank bevat in totaal 4731 werken en verschaft informatie over de eerdere bezitters en herkomst van de voorwerpen. De kleine, maar belangrijke collectie beschrijft voor een deel de kunstpolitiek van de nazi's, zegt een woordvoerder van het DHM. De beeldbank zou kunnen helpen bij het onderzoek naar nog onopgeloste kunstroven door de nazi's.

    Zelf mislukt artiest
    Hitler, zelf een mislukt kunstenaar, plande de bouw van het museum in Linz na afloop van de oorlog. Het museum moest werken tonen van grote meesters tussen de vijftiende en de negentiende eeuw. Hiertoe startte hij in juni 1939, vlak voor het begin van de oorlog, het 'bijzondere project Linz'. Honderden kunstwerken kwamen zo binnen, verworven op de internationale kunstmarkt of weggenomen uit in beslag genomen joodse verzamelingen.

    Teruggave
    Na de oorlog hebben de geallieerden de taak op zich genomen de geroofde kunstwerken naar hun herkomstlanden terug te brengen. In veel gevallen echter zijn de voorwerpen niet automatisch aan de oorspronkelijke eigenaren teruggegeven, omdat zij volgens het toenmalige rechtsbegrip niet als geroofd werden beschouwd. In een internationale verklaring uit 1998 hebben verschillende landen zichzelf verplicht een oplossing voor dit soort kunst te vinden en, waar nodig, de achtergrond van een werk en de manier waarop het is verworven te onderzoeken. (novum/ap/eb)

    06-08-2008 om 18:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opblaasbare kerk op Italiaans strand

          Opblaasbare kerk op Italiaans strand

                         

    Bezoekers van een strand aan de Adriatische kust kunnen van zaterdag af biechten of zich bezinnen in een opblaasbare kerk. De 30 meter hoge ruimte komt in de regio Molise en is open van 10 uur 's ochtends tot na middernacht.

    Religieuze liederen
    In de opblaasbare kerk staan altijd priesters klaar voor de badgasten om de biecht te horen. Ook zullen er vier of vijf mensen liederen over God ten gehore brengen, zegt Chiara Facci van de katholieke organisatie Sentinelli del mattino (Schildwachten van de ochtend). In augustus zijn grote Italiaanse steden uitgestorven. Velen zijn dan met vakantie aan de kust.

    Weggewaaid
    Vorige maand mislukte een poging om een opblaasbare kerk op een strand in Sardinië op te richten. Door de harde wind bleef het gevaarte niet staan. (anp/eb)

    06-08-2008 om 18:06 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw gadget: de oorbijbel

                     Nieuw gadget: de oorbijbel

                                                                    
    Deze week wordt in de Verenigde Staten de 'oorbijbel' gelanceerd. De oorbijbel is een klein apparaatje in je oor waarmee de hele Bijbel in gesproken vorm te beluisteren is. De makers zijn ervan overtuigd dat ze een gat in de markt gevonden hebben.

    "Vrijheid"
    Het product sluit volgens hen aan bij het leefritme van de moderne westerse mens. "De oorbijbel is precies wat mensen zoeken", zegt een medewerker van het bedrijf Lascelles. "Het geeft je vrijheid en stelt je in staat meer dingen tegelijk te doen. Met het ene oor luister je naar de Bijbel, met het andere naar je omgeving. Als je telefoon overgaat of als iemand je een vraag stelt, dan druk je gewoon op de pauzeknop. Zonder lastig gedoe met snoertjes of oortelefoontjes."

    Draadloos
    Er bestaan al langer audiobijbels, maar die werken als normale mp3-spelers. De oorbijbel onderscheidt zich hiervan doordat hij helemaal draadloos is en geen apart afspeelapparaatje nodig heeft. Het ding zit met een beugeltje om het oor heen en ziet eruit als een gehoorapparaat of - meer bijdetijds - een bluetooth-headset van een mobiele telefoon.

    26 gram
    Het apparaatje, dat een luttele 26 gram weegt, is met een prijs van 194,95 dollar niet echt de goedkoopste bijbel op de markt. Hij wordt uitgebracht in de herziene New American Standard Version uit 1995. In een later stadium hopen de makers het aanbod uit te breiden met andere vertalingen.

    VS en Canada
    De nieuwe bijbel is voorlopig alleen in de VS en Canada beschikbaar, maar het bedrijf heeft goede hoop dat het over een half jaar ook naar Europa kan geëexporteerd worden. Eerst moet het apparaatje nog getest worden om te zien of het aan Europese standaarden voldoet. Er zijn de laatste jaren verschillende nieuwe 'gadgets' op de markt gebracht om de Bijbel in deze tijd toegankelijker te maken. (belga/svm)

    06-08-2008 om 18:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raket met asse van Scotty uit 'Star Trek' ontploft

    Raket met asse van Scotty uit 'Star Trek' ontploft

                                                           
    De laatste wens van James Doohan, de acteur die hoofdingenieur Scotty speelde in 'Star Trek', is weer niet uitgekomen. Doohan wilde dat zijn asse naar de ruimte zou gestuurd worden, maar de raket waarmee dat gebeurde ontplofte en zijn asse belandde in de Stille Oceaan.

    Tweehonderd mensen
    Doohan was slechts één van de tweehonderd mensen wiens asse in de raket zat. Ook de asse van astronaut Gordon Cooper, die in 1963 lid was van de Mercury 7-missie, was aan boord.

    De Falcon 1 raket, die werd gelanceerd vanop de atol Kwajalein, gaf vijf minuten na de lancering zelf de geest. De fabrikant van het tuig, SpaceX, belooft de zaak te zullen onderzoeken.

    Het was niet de eerste keer dat geprobeerd werd de asse van Doohan de ruimte in te sturen. Er waren al mislukte pogingen in 2007 en 2007.

    Zoon is het beu
    Een blogger die beweert de zoon van Doohan te zijn, vertelde aan een Amerikaanse website dat hij zwaar teleurgesteld is. "Bij elke lancering herbeleef ik de begrafenis van mijn vader. Tijdens de ceremonie wordt telkens weer zijn hele leven uit de doeken gedaan. Maar uiteindelijk gaat er altijd iets fout en weet je dat je die hele rimram nog eens moet meemaken", aldus Ehrich Blackhound.
    Doohan overleed in 2005 aan een longontsteking en Alzheimer. (lb)

    06-08-2008 om 18:01 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook uw vagina moet fit zijn

                    Ook uw vagina moet fit zijn

                                

    Vaginafitness, iedere vrouw zou het moeten doen. Toch als het aan de Amerikaanse gynaecologe Lauri Romanzi ligt. "Het is een persoonlijke training van je vagina, die zowel helpt om je blaas beter te controleren als om intensere orgasmes te krijgen."

    Romanzi richt zich daarbij op oudere vrouwen, of vrouwen die een of meerdere bevallingen hebben doorstaan. "Al kunnen volgens mij alle vrouwen profiteren van de oefeningen, ook al hebben ze geen specifieke klachten."

    Fit van binnenuit
    Romanzi, die zelf ook reconstructie-operaties aan het bekken uitvoert, heeft in New York pas de eerste spa geopend die zich concentreert op vagina- en bekkenoefeningen volgens een techniek die Romanzi zelf ontwikkeld heeft. Ze noemt het Phit, wat staat voor 'pelvic health integrated techniques', wat zoveel betekent als 'bekkengezondheidstechnieken'. "Het maakt je fit van binnenuit", zegt Romanzi.

    Elektrostimulaties
    De spa is een onderzoeksruimte in Romanzi's praktijk waar je 100 euro betaalt voor een gynaecologisch onderzoek dat zal bepalen of je spieren slap, gemiddeld of sterk zijn. Vervolgens krijg je oefeningen voorgeschreven.

    Wie die niet wil doen, kan zich ook laten behandelen met elektrostimulaties. Voor wie het uitzicht van haar vagina wil laten aanpakken, is er trouwens ook een laserbehandeling die de huid strakker maken bij vrouwen in en na de menopauze.

    Wat is een fitte vagina?
    Niet alle collega's steunen Romanzi in haar project. "Er bestaan geen gestandaardiseerde technieken om de fitheid van een vagina te bepalen, laat staan dat geweten is hoe de gemiddelde fitte vagina er uit ziet", klinkt het kritisch bij gynaecoloog Abbey Berenson.

    Geen bewijs
    Een andere gynaecologe, Erin Tracy, voegt er aan toe dat er geen bewijs is dat de oefeningen ook preventief helpen, en latere problemen voorkomen. Bovendien is de laserbehandeling nog niet bestudeerd op veiligheid en effectiviteit. Ook al kan de laser volgens Romanzi niet aan organen, vele gynaecologen zouden liever de sprong niet wagen.

    Problemen maken waar er geen zijn
    "Normaal geldt in de geneeskunde dat er geen behandeling voorgeschreven wordt aan mensen die geen ziektesymptomen vertonen."

    Maar je kan er gif op in nemen dat eens dokters zeggen dat er een probleem is, mensen dit probleem ook werkelijk gaan ervaren. Het is een techniek die de farmaceutische bedrijven vaak en met succes toepassen. Met andere woorden: Romanzi 'creëert' een probleem, en zal er wellicht voor zorgen dat 'vaginafitheid' over een paar jaar een echt na te streven doel is. (edp)

    06-08-2008 om 15:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C injectie valt kankercellen aan

       Vitamine C injectie valt kankercellen aan

                               

    Een hoge dosis vitamine C injecteren kan kanker helpen bestrijden. De injectie zou een zuur vormen die tumorcellen aanvalt, zeggen Amerikaanse wetenschappers.

    Halvering
    De onderzoekers testten de injecties op muizen, ze gebruikten een dosis van bijna vier gram per kilogram lichaamsgewicht. Dit zijn zulke grote hoeveelheden, dat je het onmogelijk uit voeding kan halen. Later bleek dat tumoren in de hersenen, eierstokken en pancreas werden gehalveerd en uitzaaiing volledig werd voorkomen, meldt nu.nl. De wetenschappers willen nu verder onderzoeken of deze methode ook werkt bij mensen. Deelnemers zouden dan ook een vitamine C injectie moeten krijgen.

    Behandeling verstoren
    In laboratoriumtests werd eerder al aangetoond dat vitamine C kankercellen kan vernietigen. Maar andere wetenschappers waarschuwen wel dat vitamine C bij sommige kankers de behandeling kan verstoren. (ep)

    06-08-2008 om 15:42 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matador (10) mag arena niet in

                 Matador (10) mag arena niet in

                                
                                                      
                                                                                   Michelito.

    De autoriteiten in het zuid-Franse Arles hebben gisteravond een stokje gestoken voor het optreden van de tienjarige matador Michelito in de arena. Dat weet 'De Telegraaf'. De Mexicaans-Franse jongen, die in Mexico sinds zijn zesde zestig stieren heeft gedood, reageerde teleurgesteld. "Het is alsof je een kind verbiedt een partijtje voetbal te spelen", zei Michelito, die voluit Michel Lagravere Peniche heet.

    Kalveren
    Michelito zou het in Arles tegen kalveren moeten opnemen. Hoewel de dieren niet zouden worden gedood, verzocht de Anti-corrida Alliance, een organisatie tegen stierenvechten, de autoriteiten het gevecht te verbieden. De Anti-corrida Alliance stelde dat de jongen het risico liep gewond te raken en dat de arbeidswetten voor minderjarigen zouden worden overtreden.

    Enkele uren voordat het gevecht zou plaatsvinden, kreeg Michelito te horen dat zijn optreden niet doorging. Volgens de Franse autoriteiten voldeed de arena niet aan de veiligheidseisen. (tlg/svm)

    06-08-2008 om 15:35 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Dode' Indiër komt weer tot leven in mortuarium

    'Dode' Indiër komt weer tot leven in mortuarium

                            

    Een man die zondag om het leven zou zijn gekomen bij een stormloop bij een hindoetempel in India, is in het mortuarium weer tot leven gekomen. Dat meldt de Indiase krant Times of India.

    Glas water, graag
    Een lijkschouwer stond volgens de krant op het punt het lichaam van de 19-jarige man te onderzoeken, toen die zijn ogen opende en een glas water vroeg. Een arts verklaarde dat mensen na de stormloop van vorige zondag lukraak in vrachtwagens werden gegooid "zonder dat er een procedure was om te controleren of ze nog leefden".

    Ravage
    Bij de hindoetempel Naina Devi in de Noord-Indiase deelstaat Himachal Pradesh brak zondag paniek uit tijdens een pelgrimstocht. Zeker 145 mensen werden vertrapt. Onder hen veel vrouwen en kinderen. (eb)

    06-08-2008 om 15:26 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man wil baas vermoorden maar sterft zelf

    Man wil baas vermoorden maar sterft zelf

                                                      
    Een boze werknemer van een bedrijf in Sarajevo is omgekomen toen hij een handgranaat wilde gooien naar zijn baas, zo melden Bosnische media.

    De 56-jarige Ahmet Kutijar stapte gisteren het bureau van zijn baas Mirsad Mahmutovic binnen omdat hij ontevreden was met zijn takenpakket. De twee maakte ruzie en Kutijar haalde een handgranaat tevoorschijn.

    Mahmutovic reageerde snel en sprong uit het raam van zijn bureau. Hij liep enkele verwondingen op aan zijn gezicht en borst en werd naar het ziekenhuis gebracht. Voor Kutijar kwam echter alle hulp te laat. Hij kwam om toen de granaat ontplofte. (dpa/tdb)

    06-08-2008 om 14:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw betrapt man op porno kijken en sluit hem op

    Vrouw betrapt man op porno kijken en sluit hem op

                             

    Een vrouw betrapte haar man toen hij in de slaapkamer porno aan het kijken was. De vrouw twijfelde geen seconde en sloot haar echtgenoot op. De zoon belde de politie en die kwam de arme Noor bevrijden.

    Porno kijken kan opwindend zijn maar gevaarlijk wordt het als je vrouw over jouw schouder meekijkt. Dat ondervond een Noor in Fana. De ongeruste zoon belde een dag later de politie. Hij vertelde wat er gebeurd was en de agenten kwamen de man bevrijden. "Zijn vrouw was razend omdat hij porno aan het kijken was op websites. De man heeft geen klacht ingediend tegen haar", aldus Helge Laasted van de politie in Fana. (vsv)

    06-08-2008 om 14:09 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.111-jarige wordt vader

                        111-jarige wordt vader

                            

    Henry-de-brughagedis, een zeldzaam Nieuw Zeelands reptiel, wordt opnieuw vader. Henry woont in het Southland Museum in Invercargill sinds 1970. Sindsdien blonk hij uit in dik worden, luiigheid en een voor de soort a-typische desinteresse voor seks. Maar dat is veranderd sinds er eerder dit jaar een kankergezwel uit zijn achterste werd verwijderd.

    Mildred
    Henry kan sindsdien niet van Mildred blijven, zijn 80-jarige gezelschapsdame, naar wie hij 38 jaar niet eens omkeek. Mildred heeft ondertussen elf eieren gelegd, die naar verwachting over zes maanden uitkomen.

    Geen hagedis
    Brughagedissen of tuatara's behoren ondanks de sterke uiterlijke gelijkenis niet tot de hagedissen, maar vormen een aparte groep binnen de reptielen.

    De brughagedisssen komen alleen in Nieuw-Zeeland voor. Ze zijn grijs tot bruin van kleur en worden 40 tot 60 centimeter lang, alleen grotere mannetjes bereieken een maximale lengte van ongeveer 80 centimeter. Brughagedissen zijn aangepast aan een koel klimaat, in tegenstelling tot vrijwel alle andere reptielen. Ze leven in holen, soms samen met bepaalde vogels. (mvl)

    06-08-2008 om 14:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel gaat van de grond om te trouwen

    Koppel gaat van de grond om te trouwen

                              
     
    Een Brits koppel is in het huwelijksvliegtuigje gestapt. Darren (24) en Katie (23) schreeuwden elkaar het jawoord toe, 300 meter hoog in de lucht boven Cirencester.

    Het jonge stel werd, apart, vastgemaakt op het dak van een tweedekker. De dominee die de ceremonie voltrok, vloog netjes in een derde vliegtuig tussen het bruidspaar. Familie en vrienden konden via luidsprekers op de begane grond horen hoe het koppel elkaar via een communicatiesysteem elkaar eeuwige trouw beloofden.

    "Ik vroeg Katie ten huwelijk in het Braziliaans regenwoud", zegt Darren. "Dat vond ik al vrij straf, maar ik wou dat ons huwelijk nog straffer zou worden. Vandaar deze stunt". (eb)

    06-08-2008 om 14:04 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste bloem in plantentuin Meise in volle bloei

    Grootste bloem in plantentuin Meise in volle bloei

                               
                                                           

    De bloem van een zeldzame reuzenaronskelk - de grootste bloem ter wereld - is in de Plantentuin van Meise opengebloeid. De spectaculaire bloei duurt slechts 72 uur, waarna het schutblad en de bloeikolf zal verwelken. Berichten over de nakende bloei van de bloem hebben de afgelopen dagen al heel wat bezoekers naar de Plantentuin gelokt. Tot en met donderdag 7 augustus blijft de Plantentuin uitzonderlijk tot 22 uur open.

    Lijkgeur
    De bloei gaat gepaard met de verspreiding van een doordringende lijkgeur om bestuivers te lokken. In de natuur is de geur ruikbaar tot op een afstand van 800 meter. De Plantentuin waarschuwt er in dit verband voor dat mensen onwel kunnen worden door de combinatie van de penetrante geur en het tropische klimaat in de kas van de Plantentuin. Een zakdoek in de aanslag houden, is daarom aangeraden.

    Tot 6 meter hoog
    Van de knol van 9,7 kilo blijft na de verwelking en verdorring nog nauwelijks iets over. Enkel indien na verloop van tijd een nieuw blad verschijnt, kan de plant overleven. Dit blad kan tot 6 meter hoog worden met een bladschijf van 5 meter omtrek. Op die manier kan de knol via fotosynthese opnieuw krachten opdoen voor een nieuwe bloem. Die wordt ten vroegste over drie jaar verwacht, als de knol weer dik genoeg is. (belga/svm)

    06-08-2008 om 12:35 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emmers met stront verboden op congres Democraten

    Emmers met stront verboden op congres Democraten

                                                                         
    Het stadsbestuur van Denver heeft unaniem een reglement goedgekeurd waarbij het verboden is emmers met uitwerpselen mee te brengen naar het nationaal congres van de Democraten. Dat congres loopt van 25 tot 28 augustus in de hoofdstad van Colorado. Tijdens die conventie zal Barack Obama officieel zijn kandidatuur als presidentskandidaat voor de Democraten aanvaarden.

    Schriftelijk

    Actiegroepen vinden het 'strontverbod' wat overdreven. Toch hebben al drie organisaties schriftelijk beloofd dat ze niet met uitwerpselen zullen gooien. Het gaat om Re-create 68, Unconventional Action en Tent State University.

    Barricades

    Het nieuwe stadsreglement verbiedt volgens de website van The Denver Channel in één adem het bezit van kettingen, sloten of andere spullen waarmee je (menselijke) barricades kan opwerpen. (eb)

    06-08-2008 om 12:32 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Site politie Bergen promoot weekend lang casino en porno

    Site politie Bergen promoot weekend lang casino en porno

                                                        
                             Deze meisjes waren dit weekend te bewonderen op de site van de Bergense politie.

    Op de website van de politie van Bergen-Quévy stond minstens heel het weekend reclame voor een online casino en een site voor muziekdownloads. Deze laatste werd geïllustreerd door erg jonge naakte meisjes, meldde de krant La Dernière Heure zondag en maandag. Volgens de politie van Bergen werd het probleem veroorzaakt door een "gratis" functie toegevoegd door een stagiair.

    De reclame, onder de vorm van een "pop-under" (opduikend venster onderaan het scherm) werd zaterdagavond ontdekt op de site www.policemonsquevy.be. Een tijdje geleden had een stagiaire een functie geïnstalleerd om het aantal bezoekers op de website te tellen. Dit bestaat in betalende versie, maar er zijn ook gratis exemplaren die dan gepaard gaan met reclameboodschappen.

    Bezoekers tellen
    "De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens. Wie had kunnen denken dat de reclame van deze aard zou zijn?", legde de commissaris vandaag uit. Hij ontkende ook het illegale karakter van de foto. "We hebben de reclameregie in kwestie gecontacteerd en het probleem is opgelost. Ik geloof niet dat het om minderjarige meisjes ging. Dit soort bedrijf heeft te veel te verliezen om zo'n fout te begaan", verklaarde hij.

    De omstreden reclame is vanochtend van de website verdwenen, net als de applicatie om het bezoekersaantal te meten. (belga/ka)

    06-08-2008 om 12:16 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongetje (7) moet zich van vader dooddrinken

    Jongetje (7) moet zich van vader dooddrinken

                             

    De Vietnamese politie heeft een 34-jarige man aangehouden, die zijn 7-jarige zoon zou hebben gedwongen tot het drinken van alcohol. De jongen moest zo veel drinken, dat hij er aan bezweek. Dat meldt de Vietnamese politie.

    Moeder prostituee
    Het drama deed zich voor in de provincie Ha Tinh, zo'n 350 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi. Volgens de politie moest de jongen van zijn vader dertien glazen rijstwijn drinken. De Vietnamees zou zijn zoon vaker hebben mishandeld. Hij dacht dat hij niet de echte vader van het kind was, omdat de moeder als prostituee werkte. (eb)

    06-08-2008 om 12:11 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse mannen vechten voor recht om rok te dragen

    Franse mannen vechten voor recht om rok te dragen

                                 
                                                         
                                                                       Beckham in zijn sarong

    Na make-up en panty's voor mannen kon het niet achterblijven: een Franse vereniging van 30 mannen vecht voor het recht om rokken te dragen. Bij hen is het geen kwestie van stijl, ze willen de strijd aangaan met clichés en stereotypes.

    Homme en Jupe
    Dominique Moreau is de voorzitter van 'Hommes en Jupe', een associatie van ongeveer 30 mannen in Poitiers die met rokken door het dagelijkse leven gaan. "Tegenwoordig dragen miljoenen mannen een rok, zoals de sarong in Azië of de djellaba in Afrika, zonder dat ze zich er voor moeten schamen", aldus Dominique Moreau. "Waarom kunnen wij dat in het westen ook niet? 'Hommes en Jupes' vecht tegen vooroordelen en clichés. Vrouwen hebben gestreden om broeken te mogen dragen, wij doen hetzelfde met de rok." De mannen uit Poitiers weten dat het moeilijk zal zijn om het vooroordeel tegenover de rok te veranderen, maar ze zijn David Beckham wel dankbaar dat hij zich ooit in het openbaar vertoonde met een sarong.

    Webshops
    Aangezien de rok voor mannen nog geen wijdverspreid mode-item is, zoeken de mannen hun gading online. Want er is wel degelijk een verschil tussen een rok voor mannen en vrouwen. De mannelijke exemplaren hebben een bredere taille, smallere heupen en mannelijke patronen. Je betaalt er ongeveer tussen de 100 en 400 euro voor en vindt ze op gespecialiseerde websites.

    Kilts
    Maar deze beweging voor mannelijke rokken beperkt zich niet enkel tot Frankrijk. In Europa vind je nog verschillende mannen in exemplaren die aan kilts doen denken. Tim Stannard, een fervent aanhanger van de kilt, draagt elke dag een rok. Hij geeft toe veel vijandige reacties te krijgen van familie en vriendinnen. "Mijn wereldje is niet klaar voor een man in een rok, zelfs al is het een stoer ontwerp." Maar sinds hij vorig jaar een hartaanval kreeg, vindt hij het leven te kort om rekening te houden met de mening van anderen. (ep)

    06-08-2008 om 12:06 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bulgaar kruipt achter stuur na 20 liter bier

        Bulgaar kruipt achter stuur na 20 liter bier

                            
     
    In Bulgarije heeft de politie een dronken bestuurder onderschept. De man had ongezien veel alcohol in zijn bloed, en gaf toe dat hij twintig liter bier achter de kiezen had. Na zijn bekentenis viel de man flauw, meldde televisiezender bTV.

    De 25-jarige man had met 8,51 promille meer dan twee keer meer alcohol in zijn bloed dan de 4 die dodelijk is voor normale mensen. De limiet voor bestuurders is in Bulgarije 0,5 promille. (sam)

    06-08-2008 om 12:03 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden geeuwen als baas geeuwt

              Honden geeuwen als baas geeuwt

                                                           
    Honden vinden het geeuwen van mensen aanstekelijk. Dat suggereert dat de viervoeters goed menselijke signalen kunnen lezen en waarschijnlijk zelfs empathie kunnen voelen. Dat meldden Britse wetenschappers in het vaktijdschrift Biology Letters.

    Hoewel geeuwen bij veel dieren voorkomt, was bewijs voor aanstekelijk geeuwen - een geeuw naar aanleiding van het geeuwen van anderen - vooralsnog alleen bij mensen en chimpansees geconstateerd.

    Het onderzoek van de wetenschappers wees echter uit dat 72 procent van de 29 geteste honden hier ook vatbaar voor was. (anp/mvl)

    06-08-2008 om 11:59 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.90 per uur bij zomersmog is zinloos

              90 per uur bij zomersmog is zinloos

                                

    Hoewel er de voorbije weken geregeld smogalarm was in ons land werd de maximumsnelheid op snelwegen nergens teruggebracht naar 90 per uur, zoals in maart en december vorig jaar. "De reden is simpel: tijdens de zomer helpt die maatregel niet", zegt Mie Van den Kerchove van de Vlaamse Milieumaatschappij.

    "Zomersmog bestaat uit veel meer ozon dan wintersmog. En om ozon af te breken, heb je stikstofoxiden nodig, die worden uitgestoten door wagens. Laat je wagens trager rijden, dan heb je minder stikstofoxiden en breekt de ozon dus moeilijker af. Het beste bewijs is Brussel waar ozonwaarden altijd het laagst zijn." (belga/tdb)

    06-08-2008 om 11:56 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond neemt veerboot naar huis

             Hond neemt veerboot naar huis

                                                         
    Een verdwaalde Jack Russell Terriër wist op originele manier weer bij zijn baasje terug te keren. Het hondje nam de veerboot terug naar huis. Dat meldt The Sun.

    Jarvis, zo heet het hondje, was zijn baasje kwijtgeraakt tijden een wandeling in een park bij de Engelse stad Plymouth. Nadat eigenaar Vivienne Oxley twee uur had gezocht gaf ze het op en ging naar huis. Toen werd ze gebeld en hoorde dat het personeel van de veerboot een Jack Russel aan boord had gezien.

    Kwispelstaartend
    De 6-jarige Jarvis is vervolgens zelf naar zijn huis teruggelopen dat een paar kilometer van de veerboothalte af staat. Vivienne werd door haar man gebeld met het nieuws en vond haar hond vrolijk kwispelend achter de ramen alsof er niets aan de hand was. Volgens het veerbootpersoneel is het beestje meerdere keren heen en weer gevaren voordat hij weer aan land ging. (eb)

    06-08-2008 om 11:52 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man met 12 vingers en 14 tenen

                 Man met 12 vingers en 14 tenen

                                  
                                    Foto: Telegraph.
     
    Geen teenslippers in de zomer of handschoenen in de winter voor Haramb Ashok Kumthekar. De 22-jarige student marketing uit de Indiase staat Goa heeft zowaar aan elke hand zes vingers en aan elke voet zeven tenen. Kumthekar heeft een aangeboren afwijking die 'Polydactylie' (Grieks voor veel vingers) wordt genoemd.

    Geen officieel record
    Kumthekar staat wel niet in het Guinness Book of Records, omdat hij sommige van zijn vingers of tenen niet kan bewegen ondanks dat ze wel elk afzonderlijke beentjes hebben. Die recordeer is weggelegd voor zijn 13-jarige landgenoot Devendra Hame, de trotse bezitter van 12 vingers en 13 tenen.

    Alien
    Kumthekar beschouwt zijn speciale handen en voeten niet als een handicap, maar is er best fier op. "Ik heb er nooit een probleem mee gehad", aldus Kumthekar. "Door de vele aandacht ben ik zelfs beroemd geworden. Soms lachen mijn vrienden me weleens uit en zeggen ze dat ik een alien ben. Maar dat trek ik me niet aan. Ik ben blij omdat ik iets heb wat anderen niet hebben." (hlnsydney/odbs)

    06-08-2008 om 11:49 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    05-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrustreerde man heeft seks met 400 koeien

    Gefrustreerde man heeft seks met 400 koeien

                              

    De Braziliaanse politie heeft een man aangehouden die in de afgelopen vier jaar seks heeft gehad met meer dan vierhonderd koeien.

    De man slachtte de dieren na de daad. Dat maakte de politie dinsdag bekend. Inwoners van het gebied rond de stad Goiania vonden de laatste tijd steeds meer dode koeien. Daarom stelde de politie een jaar geleden een onderzoek in.

    Koeien binnen houden
    Boeren probeerden hun dieren zoveel mogelijk binnen te houden, maar toch wist de man steeds weer koeien te vinden. De 53-jarige man heeft bekend.

    Misbruik
    Hij zegt dit te hebben gedaan omdat hij in zijn jeugd seksueel is mishandeld en niemand hem daarna meer wilde. De man is aangeklaagd voor het beschadigen van eigendommen. Hij kan daarvoor maximaal vijf jaar cel krijgen. (anp/mvl)

    05-08-2008 om 23:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort eerste BV-stemmen op gps

          Binnenkort eerste BV-stemmen op gps

                              
                                             Navigatiestemmen onderhandelt onder anderen met Eddy Wally.

    Het Nederlandse bedrijf Navigatiestemmen.nl, dat bij onze noorderburen stemmen van bekende Nederlanders aanbiedt voor de gps, hoopt nog dit jaar de eerste Vlaamse stemmen te lanceren op navigatiestemmen.be.

    Bassie en Adriaan
    Als reactie op de 'saaie' standaardstemmen op navigatiesystemen, lanceerde het in Delft gevestigde bedrijf tweeënhalf jaar geleden haar initiatief. Op de website kunnen bestuurders de stemmen van zestig bekende Nederlanders, onder meer clown Bassie, zanger Ben Cramer of pornoactrice Kim Holland en zelfs Meneer de Uil van de Fabeltjeskrant downloaden voor 3,99 euro. Dagelijks worden er nu zowat honderd stemmen gedownload. De stemmen van Bassie en Adriaan zijn deze zomervakantie de meest verkochte navigatiestemmen.

    Eddy Wally
    Navigatiestemmen wil nu ook de Vlaamse markt aanboren. Momenteel lopen gesprekken met het management van Eddy Wally en andere BV's. Op dit ogenblik zijn de stemmen enkel geschikt voor navigatiesystemen van het merk TomTom, maar er zijn gesprekken gaande met andere fabrikanten van navigatiesystemen. (belga/bf)

    05-08-2008 om 23:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands ziekenhuis meet pijn per gsm

    Nederlands ziekenhuis meet pijn per gsm

                                                     
    Een Nederlandse ziekenhuis Bernhoven met vestigingen in Oss en Veghel gaat per gsm chronische pijn meten bij honderd patiënten. Volgens het ziekenhuis gaat het om een unieke proef in Nederland bij patiënten die chronisch last hebben van rug en nek.

    Als een patiënt wekelijks op een vast tijdstip belt of een sms-bericht stuurt, krijgen artsen een beter beeld van de ontwikkeling van de pijn. Met de cijfers 1 tot en met 9 geven de patiënten aan hoeveel pijn ze hebben. De aanpak moet de patiënten het gevoel geven dat ze op de voet worden gevolgd. Als het nodig is, kan de behandeling snel worden aangepast. (anp/tdb)

    05-08-2008 om 22:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitser neemt paard mee op toilet

             Duitser neemt paard mee op toilet

                           
                              (illustratiefoto)

    Een Duitser wilde zijn paard niet achterlaten en nam zijn viervoeter mee op toilet. Het beest hield er lelijk huis.

    Een getuige zag hoe een ruiter in Kaufbüren van zijn paard sprong en het dier wilde meenemen in het openbare toiletgebouw. De politie doet een poging om de ruiter te indentificeren. De schade aan het gebouw bedraagt zo'n duizend euro. "Het paard kon absoluut niet in het toilet", besluit politiewoordvoerder Oliver Klinke. (vsv)

    05-08-2008 om 22:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte vrouw veroorzaakt kettingbotsing aan rood licht

    Naakte vrouw veroorzaakt kettingbotsing aan rood licht

                                                            
    "Ik werd verstrooid door een naakte vrouw op de achterbank van mijn auto". Dat was het (geldige) excuus van een vrouwelijke chauffeur die een kettingbotsing veroorzaakte aan een rood licht. Volgens de St. Petersburg Times waren vijf auto's in de crash betrokken.

    Het merkwaardige ongeval gebeurde in Seminole, Florida. Teah Limitone (22) kwam rustig aangereden, zij het met een blote vrouw op haar achterbank. Toen ze die ongewone passagier plots hoorde kreunen, liep het evenwel mis...

    Door het rood
    Teah keek achterom om te zien wat er aan de hand was met de naakte vrouw, die later geïdentificeerd werd als Ayla Gabriel. Intussen reed ze door het rood en knalde tegen een auto. Deze wagen ging aan het tollen en raakte drie tegenliggers. Niemand raakte ernstig gewond.

    Omkleden
    "Er zat wel degelijk een naakte vrouw op de achterbank", zegt een woordvoerde van de sheriff van Pinellas County. "Ze was zich blijkbaar aan het omkleden". Limitone kreeg een bekeuring voor roodrijden. (eb)
     

    05-08-2008 om 22:51 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man zit met toiletrolhouder in oog gekneld op wc

    Man zit met toiletrolhouder in oog gekneld op wc

                                                                  
    Een Nederlander is vanochtend bijzonder ongelukkig ten val gekomen in zijn toilet. De 69-jarige man uit Den Haag raakte gekneld tussen de toiletpot en de muur, waarbij een toiletrolhouder vastraakte in zijn oog. Volgens een hulpverlener zat er wellicht geen wc-papier in de houder, waardoor deze in zijn oog kon schieten.

    Brandweer
    Omstreeks 09.00 uur verloor de bejaarde man zijn evenwicht in het kleinste kamertje van zijn huis. Zijn vrouw belde de hulpdiensten, maar het ambulancepersoneel kon de man ook niet bevrijden uit zijn benarde positie. Uiteindelijk moest de brandweer eraan te pas komen om hem te los te krijgen.

    Operatie
    Met behulp van een brandweerladder is de man uit zijn woning op de eerste etage gehaald. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar het metalen voorwerp operatief wordt verwijderd. (novum/eb)

    05-08-2008 om 22:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australiër sterft tijdens hevig seksspelletje

    Australiër sterft tijdens hevig seksspelletje

                            
                                         Een bondagesessie kan soms gevaarlijk zijn. (illustratiefoto)

    Stellen die hun seksleven willen opleuken en daarvoor hun toevlucht zoeken tot allerhande pikante spelletjes, leggen daarbij best toch enige voorzichtigheid aan de dag. Seksspelletjes durven al eens fataal aflopen, zo ondervond ook een Australisch koppel.

    Jongere partner vastgebonden
    Een Australische weduwe die haar echtgenoot verloor tijdens een dergelijk uit de hand gelopen bondagespelletje, verscheen vandaag in Brisbane voor de rechter. De 58-jarige vrouw had haar tien jaar jongere partner met touwen en een leiband aan een betonnen paal op hun binnenkoer vastgebonden en zijn mond met tape dichtgeplakt. Ze liet hem vervolgens even alleen om een douche te nemen.

    Papierklemmen op tepels
    Bij haar terugkomst merkte ze tot haar ontsteltenis dat de man het bewustzijn had verloren. Ze probeerde hem opnieuw bij kennis te brengen door hem in het gezicht te slaan en papierklemmen op zijn tepels te plaatsen. Toen die pogingen niets uithaalden, sneed ze hem los en verwittigde ze de hulpdiensten. Die konden enkel de dood van de onfortuinlijke man vaststellen. Hij bleek te zijn gestikt.

    Doodslag
    De vrouw moest zich verantwoorden voor doodslag. Haar advocaat pleitte dat het ging om een "verkeerd afgelopen bondagespelletje" en benadrukte dat het slachtoffer nooit gedwongen werd om deel te nemen. (belga/vsv)

    05-08-2008 om 22:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse verkoopt huis om hond te laten klonen

    Amerikaanse verkoopt huis om hond te laten klonen

                                
                                   Bernann McKinney is dolblij met de kloontjes van haar lievelingshond.
                                                          
                                                                   De puppies zijn in goede handen.

    Een Zuid-Koreaans bedrijf verkoopt voor het eerst gekloonde honden op de commerciële markt. Het gaat om vijf puppies van een Amerikaanse pitbull terriër. De vrouw die de klonen bestelde, heeft diep in de geldbeugel moeten tasten. Dat meldt de Guardian.

    Oren ingevroren

    De Amerikaanse Bernann McKinney was erg gesteld op haar hond Booger. Toen het dier in 2006 overleed, heeft de vrouw een van zijn oren ingevroren om klonen mogelijk te maken. Nu is ze de eerste cliënt die voor 32.000 euro vijf kopieën van haar lievelingsdier in de armen kan nemen. De 57-jarige dierenliefhebster moest daarvoor wel haar huis verkopen.

    Korting

    De vraagprijs voor de kloonservice schommelt rond de 100.000 euro. Omdat het de eerste keer was, kreeg de vrouw korting.

    Kamelen voor rijke Arabieren
    Het bedrijf RNL Bio zou al 300 opdrachten in haar orderboekje hebben. "Mijn volgende project is het klonen van kamelen voor rijke mensen in het Midden-Oosten", zegt directeur Ra Jeong-chan. RNL Bio verwacht dat de prijs gaat dalen naarmate de technologie verfijnd wordt. (eb)

    05-08-2008 om 22:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming bespaart op restaurantbezoek

    Vlaming bespaart op restaurantbezoek

                                                          
    De consument gaat ondanks de economische malaise nog wel uit eten, maar geeft er minder aan uit. Uit cijfers van Horeca Vlaanderen blijkt dat de omzet in de sector de eerste helft van 2008 met 8 à 10 procent gedaald is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat schrijft De Morgen vrijdag.

    Twee redenen
    De malaise heeft zich aan het begin van het jaar al ingezet. Niet dat het aantal bezoekers daalt, maar wel de gemiddelde besteding. Daarvoor zijn twee verklaringen. Ten eerste heeft een dalend consumentenvertrouwen meteen repercussies voor de horeca. Daarnaast is het zo dat bij stijgende kosten op het gezinsbudget beknibbeld wordt. Op dat moment worden de bestedingen in de horeca teruggeschroefd.

    Karaf in plaats van fles
    De budgetrestrictie is er op alle vlak. "In de gerechten, de keuze van de dranken...", somt secretaris-generaal Luc De Bauw van Horeca Vlaanderen op. "In plaats van een fles wijn gaat de klant naar een karaf huiswijn. Een maaltijd in een klassiek restaurant wordt vervangen door één in een bistro."

    Prijzen
    Veel kan de sector niet doen om de financiële terugval het hoofd te bieden. "Wij zijn omzichtig naar prijszetting", zegt De Bauw. "We lopen op dat vlak al op het scherpst van de snee om de consument te behouden. Als je dan ook nog eens radicaal je prijzen aanpast, dreig je jezelf uit de markt te prijzen." (belga/mvl)

    01-08-2008 om 12:31 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Atleten kunnen sterven door luchtvervuiling Peking"

                              
                               Het 'Vogelnest', het olympisch stadion in Peking, in een nevel van smog gehuld.

    Eén week voor de start van de Olympische Spelen in Peking slaakt een gerenommeerde Australische milieu-expert een alarmkreet. "De kans is reëel dat er atleten sterven aan een astma-aanval tijdens wedstrijden", waarschuwt Peter Dingle, professor aan de Murdoch University. "De combinatie van atleten die tot het uiterste gaan en de luchtvervuiling door de smog, kan leiden tot een zeer ernstige, en mogelijk dodelijke, astma-aanval. Ik twijfel er niet dat we een grote toevloed van astma-incidenten zullen hebben. Het zou mij niet verbazen als daarbij een dode valt."

    Screening
    De waarschuwing van Dingle komt er nadat de hoofdarts van het Australische olympische team bekendmaakte dat één op vijf Australische atleten met astma te kampen heeft. Dat leerde een grondige screening van elke atleet. Teamdokter Peter Baquie beweert echter dat de smog géén gevaar inhoudt voor de gezondheid van de atleten.

    Bezorgdheid
    "De luchtkwaliteit in Peking geeft reden tot bezorgdheid, maar door ons uitgebreide onderzoek kunnen we nu elke atleet apart opvolgen", zegt Baquie. "Mensen waarvan we niet wisten dat ze aan astma leden, kunnen we nu daarvoor behandelen. De smog houdt echter géén gevaren in voor de gezondheid van een atleet."

    Stress
    Dingle is niet overtuigd. "Atleten zoeken altijd de limieten van hun lichaam op", zegt de milieu-expert. "Ze staan sowieso onder stress. In combinatie met de luchtvervuiling in Peking, die echt uniek is in zijn soort, is de kans op een astma-aanval erg groot. Een gevaarlijke cocktail, die tot de dood kan leiden." (lpb)

    01-08-2008 om 12:27 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man sterft door stelen van elektriciteit met startkabels

    Man sterft door stelen van elektriciteit met startkabels

                                                    
    Een Amerikaan probeerde elektriciteit te stelen met de startkabels van zijn wagen. Probeerde want zijn poging liep faliekant af.

    Lonnie Montgommery uit Conway, Arkansas kon de elektriciteitsrekening niet meer betalen met het gekende gevolg, de stroom werd afgesloten. Montgommery dacht wel een oplossing gevonden te hebben voor het probleem. Hij haalde de startkabels uit zijn wagen en maakte ze vast aan een elektriciteitskast. De politie trof hem dood aan, hij werd geëlektrocuteerd. (vsv)

    01-08-2008 om 11:32 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rel: dikke stinkende man uit casino gezet

    Rel: dikke stinkende man uit casino gezet

                                                     
    Michael Wax, een 54-jarige en 205 kilo wegende eigenaar van een limousinebedrijf uit New York, sleept een casino in Atlantic City voor de rechter omdat hij vindt dat hij ten onrechte en op een groffe manier aan de deur is gezet.

    Toilet
    Wax was goed op dreef met de dobbelstenen in het Borgata Hotel Casino & Spa toen een poker room manager hem volgde naar het toilet en aan het urinoir verzocht de tent te verlaten. Andere spelers aan de tafel van Wax hadden geklaagd over de lichaamsgeur van de dikke man.

    17 uur
    Wax ontkende niet, legde uit dat hij al 17 uur aan een stuk aan het spelen was, daardoor geen tijd had gehad om zich te wassen. Toen hij zich weer aan zijn goktafel installeerde verzocht de man van het casino Wax opnieuw om op te stappen.

    Gratis kamer
    Wax verzocht een gratis kamer waar hij zich zou kunnen douchen. Het hotel weigerde en zette hem op straat. Hij spant nu een zaak aan. "Vooral dat ze me in het bijzijn van andere casinogasten vertelden dat ik stonk, stoort me", aldus de corpulente New Yorker. (mvl)
     

    01-08-2008 om 11:16 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent klust bij als huurmoordenaar

             Agent klust bij als huurmoordenaar

                              
     
    Een Mexicaanse agent heeft in de door geweld geteisterde stad Ciudad Juarez een collega doodgeschoten, tijdens zijn 'bijbaantje' als huurmoordenaar voor een drugsbende.

    Drie mannen zijn aangehouden, onder wie de agent. De burgemeester van de stad pleitte er nogmaals voor het korps 'op te schonen', omdat het incident eens te meer aangeeft dat de zware criminaliteit in het korps is binnengedrongen. (anp/mvl)

    01-08-2008 om 10:59 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!