Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    10-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de cel voor seks met Sissy de pitbull

    In de cel voor seks met Sissy de pitbull

                                                 
    Een 27-jarige man uit Avondale, Illinois, mag zich in de nor bezinnen over de "misdaad tegen de natuur" die hij gepleegd heeft. Zo omschrijft immers de politie het feit dat de kerel tot twee keer toe seks had met de pitbull van zijn moeder. Dat meldt de Times-Picayune.

    Roy Laborde vergreep zich de eerste keer aan de hond op 7 juni. Zijn moeder rook onraad en contacteerde de politie. Die had naar verluidt genoeg aanwijzingen om Laborde te arresteren. Ter informatie: de pitbull luistert naar de naam Sissy. (eb)

    10-08-2008 om 15:04 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man onthoofdt zichzelf met Aston Martin als wraak op ex [Een Aston Martin DB7 cabriolet.] Een Aston Martin DB7 cabriolet. Brits zakenman Gerald Mellin (54) heeft zichzelf onthoofd in zijn sportwagen om wraak te nemen op zijn jongere vrouw, Mirrielle (33),

    Man onthoofdt zichzelf met Aston Martin als wraak op ex

    Een Aston Martin DB7 cabriolet.

    Brits zakenman Gerald Mellin (54) heeft zichzelf onthoofd in zijn sportwagen om wraak te nemen op zijn jongere vrouw, Mirrielle (33), die hem had verlaten. Hij had al meermaals gedreigd met zelfmoord toen hij het ook daadwerkelijk deed met een touw en zijn Aston Martin DB7.

    Touw in koffer
    De koord waarmee hij zich van kant zou maken, had hij in de kofferruimte liggen en liet hij op voorhand aan zijn ex zien. "Hiermee maak ik mij van kant." Mellin maakte het ene eind van het touw vast aan een boom, het andere aan zijn nek. Hij stapte zijn cabrio van 115.000 euro in en reed naar de drukke hoofdbaan zodat andere chauffeurs zijn verschrikkelijke zelfmoord zouden zien.

    Alimentatie
    Daags voor zijn dood had Mellin vernomen dat hij 130 euro per week extra alimentatie moest betalen aan zijn ex. Daarop sms'te hij haar: "Proficiat, XXX" Dat was het laatste wat Mirrielle van hem heeft vernomen.

    Levensverzekering opgezegd
    Mellin was eigenaar van een fitness- en zonnebankcentrum, waar zijn ex werkte als schoonheidsspecialiste. Ze trouwden in 2002 - nadat ze beiden al eerder het huwelijksbootje waren ingestapt - en scheidden vijf jaar later. De man zegde eerst zijn levensverzekering op om vervolgens - na zijn zelfmoord - zijn ex op te zadelen met een berg schulden. Die zal de zaak nu moeten verkopen. (jv)

    08-08-2008 om 18:23 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boze vrouw gooit barbecue naar man Twee heethoofden kunnen wat afkoelen in de cel. De Amerikanen gingen elkaar te lijf met een barbecue. De politie kreeg een oproep, er werd een vechtpartij gemeld. De twee kregen het aan de stok en de vrouw pakte de barb

    Boze vrouw gooit barbecue naar man



    Twee heethoofden kunnen wat afkoelen in de cel. De Amerikanen gingen elkaar te lijf met een barbecue. De politie kreeg een oproep, er werd een vechtpartij gemeld.

    De twee kregen het aan de stok en de vrouw pakte de barbecue en slingerde die naar het hoofd van haar uitdager. De andere aanwezigen lieten zich niet onbetuigd. Ze kozen partij en gingen allemaal op de vuist. "Het was een groot gevecht en iedereen sprak elkaar tegen. Van de getuigenissen zijn we ook niet echt wijzer geworden. We hebben de aanstokers opgepakt", aldus een agent. (vsv)

    08-08-2008 om 18:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw wou man vermoorden met spin in koffie Wendy Susan Hodgetts (49) heeft bekend dat ze haar 56-jarige echtgenoot Brian wou vermoorden met een spin in diens koffie of door lucht te injecteren in zjin hart. Uiteindelijk zocht ze een huurmoordenaar aan om

    Vrouw wou man vermoorden met spin in koffie

    Wendy Susan Hodgetts (49) heeft bekend dat ze haar 56-jarige echtgenoot Brian wou vermoorden met een spin in diens koffie of door lucht te injecteren in zjin hart. Uiteindelijk zocht ze een huurmoordenaar aan om de klus te klaren voor 6.000 euro.

    17 huurmoordenaars
    Samen met haar geadopteerde nicht Marre Joy McCosker (35) en haar stiefschoondochter Tina Rivett (27) beraamde Wendy Hodgetts verscheidene plannen om haar echtgenoot uit de weg te ruimen. De vrouwen riepen de hulp in van wel zeventien mensen - onder wie een vijftienjarige - om de moord te plegen en te verdoezelen als een ongeluk.

    Giftige spin
    De som van 3.000 euro werd al snel verdubbeld tot 6.000 euro en zou betaald worden met het verzekeringsgeld van de dode echtgenoot. Lucht in het hart inspuiten of een giftige spin in de koffie behoorden tot de meest tot de verbeelding sprekende snode moordplannen.

    Undercover
    Rivett had de naald en injectiespuit al gekocht maar dat plan werd uiteindelijk niet uitgevoerd. De politie werd op de hoogte gebracht van het plot door een kerel die al veertien keer werd aangezocht als huurmoordenaar. De undercoveractie die daarop volgde, werd de drie vrouwen fataal. Wendy Hodgetts gaf de undercoveragent - een zogezegde huurmoordenaar - de opdracht haar man af te maken met alle mogelijke middelen. Ze gaf hem ook een ring, een haarlok, een geschreven betalingsgarantie en een trouwfoto zodat ze wist dat hij de job gedaan had.

    Bemoeial
    Volgens haar advocaat zou Wendy Susan Hodgetts zich opgesloten gevoeld hebben in een emotioneel foute relatie. McCosker was dan weer boos op Brian Hodgetts omdat die kritiek had op de zwangerschap van haar 15-jarige dochter. Rivett tenslotte vond dat de man zich te veel moeide met haar leven. Uitspraak volgt. (jv)

    08-08-2008 om 18:17 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese firma komt met biologisch afbreekbare USB-stick

    Chinese firma komt met biologisch afbreekbare USB-stick

                                                                                                                                                            
    De Chinese elektronicafirma Hoshino heeft voor een wereldwijde primeur gezorgd. De firma maakte de eerste biologische afbreekbare USB-stick. Het apparaatje is gemaakt van maïs. Of beter, het apparaatje is gemaakt van een soort plastic dat polylactide heet en dat is gemaakt van de graanplant. Dit type materiaal kan veilig in de vuilnisbak gegooid worden zonder schadelijke gevolgen voor het milieu. Het is nog niet duidelijk wanneer deze milieuvriendelijke USB-sticks verspreid zullen worden. De firma weet ook nog niet in hoeveel exemplaren het apparaatje zal verdeeld worden. (ka)

    08-08-2008 om 15:44 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy Wally en Pete Doherty samen op festivalaffiche

    Eddy Wally en Pete Doherty samen op festivalaffiche

            Om Eddy Wally te beluisteren druk op de foto.

                                           

    Wat hebben Pete Doherty en Eddy Wally met elkaar gemeen? Dat ze zo zot zijn als een achterdeur, maar verder? Muzikaal alleszins weinig, en toch staan ze allebei op de affiche van festival De Beschaving, op 30 augustus in Utrecht. Doherty treedt er op met Babyshambles, Wally klaart de klus wel in zijn eentje.

    Fantastiesh!
    Stel je voor dat die twee elkaar treffen in de kleedkamers. 'Oh, gewaaldig!' Kan Eddy de Pete een paar échte liedjes leren. 'In het heelal is 't alle dagen carrrrrnaval' en 'Ik spring uit een vliegmachien, alleen maar om jou te zien' zouden zeker de benevelde geest van Doherty aanspreken. Doen, Eddy, you are fantastiesh. (anp/lb)
     

    08-08-2008 om 15:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleding laadt gsm op Wetenschappers van het Amerikaanse Georgia Institute of Technology hebben een manier gevonden om elektriciteit te halen uit kleding. Dat schrijft Tweakers.net. Nanodraadjes De onderzoekers slaagden erin kevlarvezels te coaten met nan

    Kleding laadt gsm op


    Wetenschappers van het Amerikaanse Georgia Institute of Technology hebben een manier gevonden om elektriciteit te halen uit kleding. Dat schrijft Tweakers.net.

    Nanodraadjes
    De onderzoekers slaagden erin kevlarvezels te coaten met nanodraadjes die door bewegingen een geringe stroom kunnen opwekken. Door vezels te bundelen kon een werkbare stroom van vier nano-ampère bij een spanning van enkele millivolts worden opgewekt. Uit een vierkante meter stof zou zo twintig tot tachtig milliwatt gehaald kunnen worden.

    Nut
    Op die manier wordt het dus mogelijk energie op te wekken in onze kledij, terwijl we ons bewegen. De energie die zo vrij komt zou voldoende zijn om een gsm op te laden of om ervoor te zorgen dat een mp3-speler nooit de geest geeft.

    Problemen
    De methode staat wel nog niet op punt. Voorlopig zou de energie-opwekkende eigenschap van de kleren na een plensbui of wasbeurt namelijk verdwijnen.

    08-08-2008 om 14:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw bestelt taxi om bankoverval te plegen [De vrouw bestelde een taxi om een filiaal van de Compass Bank te overvallen.] De vrouw bestelde een taxi om een filiaal van de Compass Bank te overvallen. Een Amerikaanse bestelde een taxi en gaf de chauffeur d

    Vrouw bestelt taxi om bankoverval te plegen


    De vrouw bestelde een taxi om een filiaal van de Compass Bank te overvallen.

    Een Amerikaanse bestelde een taxi en gaf de chauffeur de opdracht om naar een bank te rijden en op haar te wachten. Ze ging even de bank overvallen.

    Taxichauffeur Malcom Christian heeft al de gekste dingen beleefd maar dit was toch wel ongewoon. Faith Sullivan (55) belde hem op met het verzoek om haar op te pikken in haar hotel. "Breng me naar de Compass Bank" luidde het. "Ik dacht dat ze gewoon even geld ging afhalen", vertelt Christian. De vrouw werd ingerekend en wordt nu beschuldigd van het plegen van een bankoverval. (vsv)

    08-08-2008 om 14:23 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Politie, help! Mijn zoontje van acht is verslaafd aan porno" [(illustratiefoto)] (illustratiefoto) De politie in Columbus, Ohio krijgt wel vaker vreemde oproepen. Zo bellen misnoegde klaten om te klagen over de kwaliteit van hun hamburger of sandwich. He

    "Politie, help! Mijn zoontje van acht is verslaafd aan porno"

    De politie in Columbus, Ohio krijgt wel vaker vreemde oproepen. Zo bellen misnoegde klaten om te klagen over de kwaliteit van hun hamburger of sandwich. Helemaal te gek werd het toen een radeloze moeder het alarmnummer draaide. "Help, mijn achtjarige zoon is verslaafd aan porno!"

    De vrouw wist het niet meer. Het enige wat ze nog kon verzinnen was dus de politie bellen en zegt agente Karen Cotner: "Zoals elke noodoproep hebben we ook haar telefoontje serieus genomen." Maar wat de agenten dan wel precies gedaan hebben om haar te helpen is niet duidelijk. (vsv)

    08-08-2008 om 14:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde apen doden burgemeester

                Wilde apen doden burgemeester

                                 
                                   (illustratiefoto)

    De burgemeester van Bajwa is aan zijn verwondingen bezweken na een val. Hij werd aangevallen door wilde apen.

    Hindoeïsme
    Het dorpje wordt al langer geterroriseerd door wilde apen. De beesten gaan op zoek naar eten en kennen geen angst. Het probleem is zo groot dat een rechtbank vorig jaar besloot om apenvangers in te schakelen. Ze moesten de gekste apen vangen of wegjagen anjagen. Tegen het doden van de dieren is er heel wat protest. Heel wat inwoners van het dorpje hangen het hindoeïsme aan en in die geloofsovertuiging is een god een aap. (vsv)

    08-08-2008 om 12:47 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DNA neanderthaler verder ontrafeld

           DNA neanderthaler verder ontrafeld

                         

    Wetenschappers hebben het DNA van een neanderthaler ontrafeld met genetisch materiaal uit een 38.000 jaar oud bot. Dat staat in het wetenschappelijk tijdschrift Cell. "Het is voor het eerst dat het genetisch materiaal goed in kaart gebracht is", aldus één van de onderzoekers. Met het DNA willen de wetenschappers erachter komen in hoeverre de prehistorische neanderthalers en de moderne mens dezelfde voorvaderen hebben. Voor zover bekend leefde de laatste gezamenlijke voorvader ongeveer 660.000 jaar geleden. (anp/tdb)

    08-08-2008 om 12:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwakzalvers hebben nog steeds vrij spel in België

    Kwakzalvers hebben nog steeds vrij spel in België

                                                        
    Kwakzalvers en 'alternatieve geneesheren' kunnen zich nog steeds probleemloos en zonder enige vorm van registratie vestigen in ons land. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Kamerlid Guido De Padt (Open Vld). In 1999 werd nochtans een wet goedgekeurd om de niet conventionele praktijken inzake de geneeskunde aan banden te leggen.

    De Padt vroeg minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx of ze zicht heeft op het aantal 'kwakzalvers' dat in België is gevestigd. "Er bestaan geen statistieken over illegale geneeskundige praktijken", antwoordt Onkelinx.

    Geen overzicht
    In 1999 werd nochtans een wet gestemd om de homeopaten, chiropractoren, osteopaten en acupuncturisten aan banden te leggen. Er zou voor elke geneeswijze een kamer worden opgericht die voorwaarden opstelt voor de uitoefening van de praktijk. De geneesheren zouden een getuigschrift moeten halen en zich houden aan een beperkte lijst met toegestane handelingen.

    Negen jaar na de goedkeuring van de wet geeft Onkelinx echter toe dat er nog geen stappen zijn ondernomen om de verplichtingen in de praktijk te brengen. "Het is voor mijn administratie onmogelijk om alle zogezegde genezers op te sporen", stelt Onkelinx in een schriftelijk antwoord.

    Vrij spel
    De Padt concludeert dat iedereen in België dus vrij is om zich homeopaat, chiropractor of wat dan ook te noemen. "Het komt enkel tot een proces als er zware slachtoffers vallen die bereid zijn om een klacht in te dienen", stelt het Kamerlid. "Zolang kwakzalverij in de wettelijke grijze zone blijft, zal het aantal cowboys dat het erop waagt snel geld te verdienen in de medische sector nog toenemen." (belga/adv)

    08-08-2008 om 12:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leraar probeert leerlinge in bed te krijgen via sms

    Leraar probeert leerlinge in bed te krijgen via sms

                                                          
                                                             Ronald Barche (47).

    Een 47-jarige leraar aan de North Port High School in Florida is vanochtend gearresteerd omdat hij een 16-jarige studente via sms probeerde te verleiden en met hem de koffer in te duiken. Dat meldt de Sarasota Herald Tribune.

    Volgens de politie wisselden leraar Ronald Barche wel vaker sms'jes uit met het meisje. Eind vorige maand werden die berichtjes evenwel van langsom meer seksueel getint.

    Naaktfoto's van leerlinge
    Naar verluidt zou de studente via haar gsm naaktfoto's naar Barche gestuurd hebben. Dat was voor de leraar het sein om een stap verder te zetten. In een sms stelde hij het meisje voor seks met hem te hebben.

    De leerlinge, vergezeld van haar moeder, liet dit bericht aan de politie lezen. Daarop werd Ronald Barche thuis opgepakt en overgebracht naar de gevangenis Sarasota County. (eb)

    08-08-2008 om 01:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme jongen licht domme mannen op met sekssite

    Slimme jongen licht domme mannen op met sekssite

                            
                               (illustratiefoto)

    Een jongen van zestien heeft een aantal mannen opgelicht. Het kereltje vroeg de bankgegevens van de mannen die maar wat graag naar zijn pornosite wilden surfen. Tussen zijn "klanten" zat ook een agent. Hij maakte de mannen 6.000 euro afhandig.

    Bankgegevens inleveren
    De Zweed uit Mölndal lokte de mannen met de belofte dat ze een keer gratis naar de site mochten surfen. Voorwaarde was wel dat ze hun bankgegevens gaven, meldt Metro. De jongeman heeft het geld gespendeerd aan kledij en restaurantbezoekjes. De rechter veroordeelde hem tot tachtig uur gemeenschapsdienst. (vsv)

    07-08-2008 om 22:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chirurg zet 11-jarige zoon in als assistent

       Chirurg zet 11-jarige zoon in als assistent

                             

    Een 44-jarige Chileense vrouw heeft aangifte gedaan tegen een Colombiaanse arts die bij een operatie zijn 11-jarige zoon als assistent inschakelde. De ingreep aan haar rechterhand werd voor de vrouw uit de noord-Chileense stad Iquique een drama, aldus het Spaanse persbureau Europapress.

    Werkonbekwaam
    De vrouw kan sinds de ingreep door de arts en zijn zoon niet meer werken. De geopereerde vrouw had door de conversatie rond de operatietafel de indruk gekregen dat het niet de eerste keer was dat de zoon als assistent optrad. De Chileense minister van Gezondheid María Soledad Barra heeft een onderzoek naar de zaak bevolen. (anp/eb)

    07-08-2008 om 22:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marteltechnieken CIA nu ook in Amerikaans pretpark

    Marteltechnieken CIA nu ook in Amerikaans pretpark

                            

    Het pretpark Coney Island in New York heeft er een nieuwe attractie bij. Bezoekers van het park kunnen nu ook kijken naar marteltechnieken zoals de geheime dienst CIA die toepast in de beruchte gevangenis Guantanamo Bay en andere detentiecentra.

    'Waterboarding'
    Als de bezoeker een dollar in een gleuf gooit, komen bewegende poppen in actie. Zij laten dan onder meer 'waterboarding' zien, een angstaanjagende verhoortechniek waarbij de ondervraagde het gevoel krijgt te verdrinken. Het 'slachtoffer' is oranje gekleed, net zoals de gevangenen in de Amerikaanse basis op Cuba. (anp/mvp)

    07-08-2008 om 22:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen wil niet naar kapper en valt vader aan met zwaard

    Jongen wil niet naar kapper en valt vader aan met zwaard

                                                         
                                                            (illustratiefoto)

    Een jongen van vijftien wilde niet dat de kapper de schaar in zijn haardos zette en plantte dan maar een zwaard in zijn vader. De tiener uit Deltona werd opgepakt.

    Geen spijt
    Zijn vader probeerde hem mee te krijgen naar de kapper maar dat was niet naar de zin van het ventje. Hij gooide een doos met zeeschelpjes naar zijn vader. Toen zijn pa hem berispte, liep het uit de hand. De jongen haalde een zwaard boven en stak zijn vader in de hand. Volgens de politie had hij geen spijt van zijn daad omdat hij zijn vader "gewaarschuwd" had. (vsv)

    07-08-2008 om 22:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersendode moeder in leven houden om foetus te redden

    Hersendode moeder in leven houden om foetus te redden

                              

    Een hersendode Palestijnse vrouw die zes maanden zwanger is, wordt in een Israëlisch ziekenhuis in leven gehouden tot dokters haar ongeboren baby op de wereld kunnen zetten, zo maakte een woordvoerster van het ziekenhuis vandaag bekend. Het is mogelijk dat de baby drie volledige maanden in de baarmoeder van zijn dode moeder doorbrengt, zei Leah Malul, woordvoerster van het Barzilia-ziekenhuis.

    Het ziekenhuis ligt in de zuid-Israëlische kuststad Ashkelon, zo'n 12 kilometer van de Gazastrook. Elke dag worden er zo'n 30 tot 35 Palestijnen uit de verarmde strook behandeld, zei ze.

    Beroerte
    De moeder, een dertiger, zat met haar man in een café in Gaza toen ze plots onwel werd. Ze kreeg een beroerte en werd overgebracht naar Israël toen bleek dat het ziekenhuis in Gaza waar ze aanvankelijk was opgenomen, haar niet kon behandelen.

    Hoge risico's
    De Israëlische dokters houden de vrouw in leven op vraag van haar echtgenoot, aldus de woordvoerster. Ze benadrukte dat de zwangerschap voltooien hoge risico's met zich meebrengt en dat de ongeboren baby ook schade kan hebben ondervonden van de beroerte, maar "het is te vroeg om dat te weten".

    Lichaam werkt normaal
    "Het lichaam van de vrouw functioneert normaal en de foetus krijgt een constante toevoer van bloed", zei professor Eyal Antabi, het hoofd van de afdeling gynaecologie. "Ons doel is de baby in de baarmoeder te houden tot de laatste maand van de zwangerschap. Zo lang dat het lichaam van de moeder normaal blijft functioneren, is er geen enkele reden om hem eruit te halen, want dat zou alleen maar tot toekomstige complicaties leiden", zei hij aan de Israëlische krant Yediot Ahronot. (dpa/eb)

    07-08-2008 om 21:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biodiversiteit in ons land ''ronduit slecht''

       Biodiversiteit in ons land ''ronduit slecht''

                            
                                Vleermuizen zijn bij ons "ernstig bedreigd"

    Diverse diersoorten in ons land zijn bedreigd. De milieuvereniging Natuurpunt noemt de situatie van de biodiversiteit in ons land "ronduit slecht".

    Bedreigde zoogdieren
    Op het gebied van biodiversiteit doet België het na Duitsland het minst goed. Ruim een derde van de zoogdieren behoort tot een bedreigde soort. In Nederland is dat 19 procent, in Frankrijk 21 procent en in het Verenigd Koninkrijk 10 procent. Alleen Duitsland scoort slechter, met bijvoorbeeld 42 procent bedreigde zoogdiersoorten.

    Vogels, vissen en planten
    Eenzelfde beeld laat zich zien bij de bedreigde vogels, vissen en hogere planten. Bij de zoogdieren in Vlaanderen zijn diverse soorten vleermuizen en ook de hamster "ernstig bedreigd", de das en de waterspitsmuis "bedreigd". Onder de broedvogels zijn onder meer de grauwe kiekendief, strandplevier, watersnip, dwerg- en grote stern, kuifleeuwerik, grote karekiet en klapekster "met uitsterven bedreigd". En een op de twee libellen loopt gevaar om het niet te overleven. (belga/tdb)

    07-08-2008 om 15:09 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijend stel trekt publiek in Tholen

               Vrijend stel trekt publiek in Tholen

                                                             
    Een geparkeerde auto heeft in het Nederlandse Tholen de aandacht van menig toeschouwer getrokken. De reden: een stelletje bedreef de liefde in het voertuig en liet zich het toestromende publiek niet aan het hart komen.

    Liefde is...delen
    De gealarmeerde politie onderbrak de daad en trakteerde de ijlings aangeklede geliefden op een boete. Die mochten ze delen, aldus een politiewoordvoerder, want "ze deelden tenslotte wel meer".

    Verschillende mensen hadden bij de politie melding gemaakt van het vrijende stel. Iemand had zelfs foto's gemaakt als 'bewijsmateriaal', maar de politie laat woensdagavond weten dat de kiekjes op verzoek van het exhibitionistische koppel zijn gewist van de digitale camera. (belga/mvp)

    07-08-2008 om 15:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!