Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    17-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juwelen gemaakt van moedermelk

    Juwelen gemaakt van moedermelk


    Het Franse designerscollectief Duende gebruikt de techniek van coagulatie om juwelen te maken van moedermelk. Bij coagulatie krijgt caseïne, het voornaamste eiwit in melk, een vaste vorm. 'Perle de lait' heeft de collectie juwelen die deel uitmaakt van een tentoonstelling van objecten die de relatie tussen moeder en kind op het vlak van voeding exploreren. Die is van 13 september tot 15 november te bezichtigen in het Franse Nègrepelisse.
    Het Franse designerscollectief Duende gebruikt de techniek van coagulatie om juwelen te maken van moedermelk. Bij coagulatie krijgt caseïne, het voornaamste eiwit in melk, een vaste vorm. 'Perle de lait' heeft de collectie juwelen die deel uitmaakt van een tentoonstelling van objecten die de relatie tussen moeder en kind op het vlak van voeding exploreren. Die is van 13 september tot 15 november te bezichtigen in het Franse Nègrepelisse.

    17-01-2009 om 16:16 geschreven door diabloke  


    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus ziet gekruisigde kikker niet zitten

    Paus ziet gekruisigde kikker niet zitten


    Paus Benedictus XVI heeft een kunstwerk van een kruisigde kikker veroordeeld als blasfemie. Het werk van de Duitse kunstenaar Martin Kippenberger is een meter en dertig centimeter groot en beeldt een gekruisigde kikker uit met in de ene hand een biermug (een typisch Duits bierglas) en in de andere hand een ei.

    Christus
    Het werk kreeg de titel 'Zuerst die Fuesse' ('Eerst de Voeten'). De kikker is net zoals Jezus Christus aan het kruis genageld aan de handen en de voeten. Het beeld stond al in Londen en Venetië en zou ook naar New York en Los Angeles verhuizen. De kunstenaar is in 1997 overleden en zou volgens kenners het werk beschouwen als een uitbeelding van menselijke levensangst.

    "Stuk vuilnis"
    De paus, die zelf Duitser is, deelt die mening dus niet. Hij was onlangs op vakantie in de buurt van het Italiaanse Bolzano waar het beeld op dit moment in een museum staat. Het Vaticaan stuurde prompt een brief naar de regionale regering. In de brief stond dat het beeld veel gelovigen pijn doet "die in het kruis een symbool van de liefde van God zien". De voorzitter van het plaatselijk bestuur, Franz Pahl, noemde het beeld daarop "een afschuwelijk stuk vuilnis dat veel mensen kwaad maakt".

    Hongerstaking
    Pahl ging zelfs nog een stap verder en begon een hongerstaking om het beeld uit het museum te krijgen. Kunstliefhebbers verdedigen het werk en de vrijheid van de kunstenaar om zich uit te drukken. Maar het ziet er toch naar uit dat de laatste uren van de kikker geteld zijn na een spoedvergadering onder medewerkers van het museum.

    17-01-2009 om 16:09 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpje: een schilder die sporen nalaat...

    Filmpje: een schilder die sporen nalaat...

    Het minste wat van deze video gezegd kan worden, is dat hij sporen nalaat. Het filmpje is natuurlijk geen reclame voor de nieuwe Zune mp3-speler van Microsoft, zoals de makers op het eind willen laten uitschijnen. In werkelijkheid gaat het om een 'creatief' ideetje van Sibling Rivalry, een artiestenduo dat gespecialiseerd is in webvideo's. Puur voor het plezier gemaakt dus en in hun ogen geen poging om de softwaregigant te kakken te zetten. Veel spetterplezier! (svm)

    17-01-2009 om 16:03 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse campagne in jihad-stijl tegen illegaal vuurwerk uit België

    Nederlandse campagne in jihad-stijl tegen illegaal vuurwerk uit België


    De Nederlandse verbruikersorganisatie Consument en veiligheid begint dit jaar een nieuwe campagne tegen illegaal vuurwerk. De organisatie maakte vandaag bekend zich daarbij vooral te richten op ons land, waar gevaarlijk illegaal vuurwerk makkelijk te koop is.

    Met de inzet van televisiecommercials en filmpjes op YouTube laat Consument en Veiligheid de gevaren van het afsteken van illegaal vuurwerk zien. De organisatie bouwt daarbij voort op de succesvolle online vuurwerkcampagne van vorig jaar met de L.A.A.F (Liberation Army Against Freedom). Die leverde anderhalf miljoen websitebezoekers in veertien dagen op.

    "Vrijheidsstrijders vinden in Belgie bondgenoot"
    Dit jaar duiken de vrijheidsstrijders opnieuw op en hebben ze in het geheim een machtige nieuwe bondgenoot gevonden. Deze bondgenoot is België. Het land waar Nederlanders op een eenvoudige manier, levensgevaarlijk illegaal vuurwerk kunnen kopen. Net zoals Nederlanders, laten de vrijheidstrijders zich in de nieuwe campagne misleiden door een sluwe Belgische vuurwerkverkoper.

    Het afsteken van het levensgevaarlijke illegale vuurwerk veroorzaakt dan ook de nodige problemen. In België opereren de vrijheidstrijders onder de naam F.L.A.A.F oftwel, Flemish Liberation Army Against Freedom.

    17-01-2009 om 15:46 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lactacyd brengt reclame gefilmd vanuit de vagina


    Lactacyd brengt reclame gefilmd vanuit de vagina


    Reclamemakers zouden er alles aan doen om hun product zo opvallend mogelijk in de kijker te brengen. Daarom brengt Lactacyd nu een reclamefilmpje op de markt, waarbij alles gefilmd is vanuit het perspectief van de vagina.

    Met deze reclamecampagne wil de producent van intieme verzorgingsproducten vrouwen bewust maken van dagelijkse dingen die een invloed hebben op hun geslachtsdeel.

    Bewustmaking
    De camera filmt zeven alledaagse situaties en de kijker ziet ook allerlei voorwerpen op zich afkomen zoals een zadel van een spinning-fiets, een openbaar toilet, een string, een scheermesje, de aanloop naar een vrijpartij en een tampon.

    De 26-jarige Elisa Beenakker bedacht het spotje. "We doen onszelf heel wat aan met strakke broeken, sporten, scheren en seks. Soms kan dat jeuk en irritatie tot gevolg hebben. Daarom wilde ik vrouwen bewust maken van wat er rondom de vagina gebeurt vanuit het perspectief van de vagina."

    Gespecialiseerde mensen
    Om de verschillende scènes te kunnen filmen, werd beroep gedaan op gespecialiseerde regisseurs en cameramensen. Er werd zelfs een lens gebruikt, die normaal gebruikt wordt voor het filmen van het leven in een vogelnest. (ka)

    17-01-2009 om 15:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pot op met de spoelbak, leve de droge WC!

    De pot op met de spoelbak, leve de droge WC!

    Zo kan het ook: gamen op de plee.

    De pot op met de klassieke doorspoeltoiletten! Dat hoor je uit de mond van experten, op de Wereldtoiletdag vandaag. Waarom? Simpelweg om water uit te sparen. Als toemaatje brengt het ook mest op voor gewassen.

    Drinkwater
    De zogenaamde droge toiletten scheiden de urine van de faeces en maken zo het doortrekken overbodig. Tegenstanders beweren echter dat zo'n WC niet houdbaar is. "Ook al is het een enorme uitdaging om iets te doen aan het feit dat mensen vlotjes de plee doortrekken maar tegelijkertijd zich niet bekommeren om de duizenden liters drinkwater die zo verloren gaan".

    WC-taks
    Bij onze tegenvoeters in Australië wordt de toilettaks geopperd. Die zou mensen moeten aanzetten tot kortere douchesessies, tot het recycleren van water voor de was of tot het gebruik van regenwater. En zelfs tot minder doorspoelen dan voorheen.

    Duurste model ter wereld
    Gaat u liever naar het kleinste kamertje in luxe, dan is het duurste toilet ter wereld misschien iets voor u? Bekijk de video hierboven, met het gesofisticeerde exemplaar van de Japanner Toto. De bril gaat automatisch naar boven én - jawel, dames! - ook weer naar beneden. Het ding heeft uiteraard ook een verwarmde zitting en speelt een zacht muziekje. Andere modellen laten zelfs toe uw bloeddruk te meten, uw gewicht, lichaamsvet en ga zo maar verder. No shit!

    Wist je dat...
    - een gemiddelde mens drie jaar van zijn/haar leven op de pot doorbrengt?
    - diezelfde mens het toilet zo'n 2.500 keer per jaar doorspoelt, en acht blaadjes toiletpapier verbruikt per dag?
    - zo'n 2,6 miljard wereldwijd geen degelijke WC hebben, vooral in China en Indië?
    - dit de dood betekent van 1,8 miljoen mensen per jaar, van wie heel veel kinderen?
    - de eerste spoelbak werd uitgevonden in 1596 door Sir John Harrington? Dit petekind van Queen Elizabeth I werd uitgelachen en gebruikte het toestel enkel voor zichzelf.
    - de meeste WC's doorspoelen in E mineur?
    - één mens gemiddeld 22 liter drinkwater per dag doortrekt?

    17-01-2009 om 15:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machine verandert lucht in water

    Machine verandert lucht in water

    De WaterMill van Element Four
    De WaterMill van Element Four

    Canada heeft misschien de oplossing voor het drinkwatertekort dat nu en de komende eeuw dreigt te ontstaan. Het bedrijf 'Element Four' heeft een machine gemaakt die water uit lucht moet kunnen halen. Ze hopen dat de uitvinding het succes van de microgolfoven achterna gaat en op termijn in elk huis zal staan.

    Enorme golfbal
    Het toestel krijgt de naam 'WaterMill' en heeft de energie van drie gloeilampen nodig om water uit de lucht te halen en te zuiveren zodat het drinkbaar wordt. Het lijkt op een enorme golfbal die halverwege in twee is gehakt. Het toestel heeft een diameter van ongeveer 90 centimeter en kan gewoon aan de muur worden gehangen.

    Dauw
    De lucht gaat eerst door filters die het stof en alle ongewenste deeltjes eruit halen. Vervolgens wordt de lucht afgekoeld tot net onder kamertemperatuur zodat dauw ontstaat. Dat water gaat dan door een ruimte met speciale UV-lichten om het risico op infecties weg te nemen. Uiteindelijk gaat het water nog een laatste keer door een filter, waarna het via een buis in de koelkast of de kraan terecht komt.

    Geen flesjes meer
    Het blijft natuurlijk de vraag of deze opmerkelijke uitvinding in staat is om een heel huishouden van water te voorzien. Volgens uitvinder Jonathan Ritchey wordt het toestel met zekerheid een succes: "Mensen zoeken naar een zekere vrijheid zodat ze niet afhankelijk zijn van waterdistributeurs." Het zou in elk geval goed voor het milieu zijn als mensen geen water in flessen meer moeten kopen. Om het plastic voor de flesjes te maken, gebruiken we zoveel olie als nodig is om 100.000 auto's een jaar lang te laten rijden. En het is in financieel moeilijke tijden natuurlijk ook veel goedkoper.

    Vochtigheid
    Helaas is het water op deze wereld net als in rivieren en in de grond ook in de lucht oneerlijk verdeeld. Waar het watertekort het grootst is, is de luchtvochtigheid het laagst. De machine weigert dienst als de luchtvochtigheid onder 30 procent ligt. Maar ook daar hebben de uitvinders een oplossing voor. Het toestel beschikt over een computer die in activiteit toeneemt als de luchtvochtigheid het hoogst is, vooral vroeg op de ochtend.

    17-01-2009 om 15:06 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hippe ecoschoenen gemaakt van plastic zakken

    Hippe ecoschoenen gemaakt van plastic zakken


    De milieubewuste ontwerpster Camila Labra maakt de mooiste schoenen uit afgedankte plastic zakken. De Dacca Boots zorgen voor heel wat oproer in de modewereld, de designer kan nu al op heel wat fans rekenen.

    Waterbestendig
    Voor ongeveer 40 euro loop jij ook rond met deze trendy én ecologisch verantwoorde enkellaarsjes. De ontwerpen bestaan namelijk bijna volledig uit gerecycleerd plastic, maar ze voelen helemaal niet zo aan. In elk paar schoenen gaan 8 zakken en ze zijn waterbestendig.

    Gigantische collectie
    De Chileense Camila Labra kwam op het idee in haar laatste jaar aan de modeschool, waar ze de opdracht kreeg een ontwerp te maken uit ongewone materialen. "Ik verzamelde een gigantische collectie plastic zakken op mijn ontelbare shoptrips. Bijna iedereen zit ermee, maar de meese mensen gebruiken ze gewoon als vuilniszakken. Maar ik was er zeker van dat ik er meer mee kon doen, ik kreeg mijn ingeving toen ik mensen met plastic zakken aan hun voeten zag lopen om ze zo droog te houden. Als mensen mijn schoenen zien, vragen ze vaak waar ze die kunnen kopen. Hun mond valt open als ik vertel dat ze van plastic zakken gemaakt zijn." Bekijk de volledige collectie hier.

    17-01-2009 om 15:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straks zit uw auto vol kokosnoten

    Straks zit uw auto vol kokosnoten


    Onderzoekers van de Baylor universiteit in Waco, Texas, denken een alternatieve bestemming te hebben gevonden voor kokosschillen: kunststof auto-onderdelen. De korte, stugge vezels van de kokosnoot worden nu vooral gebruikt voor het maken van matten. Maar er zijn veel meer kokosschillen beschikbaar dan de wereld aan kokosmatten verslijt, en dus wordt het grootste deel weggegooid.

    Kokosvezels zijn goedkoper en net zo sterk als synthetische vezels. Bovendien gaat het om een biologische, duurzaam te produceren grondstof die uiterst lastig brandt en, als dat toch gebeurt, geen giftige gassen oplevert.

    Mal
    De onderzoekers hebben de technologie waarbij auto-onderdelen worden gemaakt door kunststof in een mal te persen, aangepast zodat in plaats van synthetische vezels kokosvezels gebruikt kunnen worden voor de productie van dashboards, vloerdelen en deurbekleding.

    Wereldwijd zijn er zo'n elf miljoen kokosnoottelers, met een jaarinkomen van 500 dollar. De onderzoekers hopen dat dankzij deze en andere toepassingen van kokosvezels de prijs van een kokosnoot omhoog kan van rond de tien naar rond de dertig dollarcent per stuk, waarmee ook dat karige inkomen verdrievoudigd zou kunnen worden.

    17-01-2009 om 14:56 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2,8 miljoen euro voor seks met maagd

    2,8 miljoen euro voor seks met maagd


    Een 22-jarige Amerikaanse heeft haar maagdelijkheid te veil aangeboden om haar master in de Gezinspsychologie te kunnen betalen. Tot nu toe is er iemand bereid om 2,5 miljoen pond (zo'n 2,8 miljoen euro) te betalen voor een one-nightstand met de studente.

    Volgens Nathalie Dylan hebben 10.000 mannen een bod gedaan op een nachtje met haar. Toen de veiling in september aan het licht kwam, waren er boden tot 162.000 pond maar intussen zijn die al fors de hoogte ingeschoten.

    Geen vast liefje
    Het meisje uit San Diego vindt niet dat ze zichzelf verlaagt door zo'n aanbod te doen. Ze was zelfs vastberaden dit te doen toen haar 23-jarige zus drie weken als prostituee werkte om haar studies te betalen.

    "Ik heb intussen al boden gekregen van mannen uit de verschillende lagen van de maatschappij", vertelt Nathalie, "Van mannen die heel duidelijk beschrijven van wat ze met je willen doen tot rijke mannen die me vriendelijke aanzoeken doen. Er zijn er ook die mijn vaste liefje willen worden, maar een one-nightstand is wel degelijk de bedoeling."

    Taboe
    Om te bewijzen dat ze wel nog degelijk maagd is, onderging de 22-jarige studente ook alle medische tests. "Ik weet dat veel mensen me zullen veroordelen voor wat ik doe, het is een groot taboe, maar ik heb er niet echt een probleem mee. Het is zelfs verwonderlijk dat mannen zoveel willen betalen voor maagdelijkheid. Uiteindelijk wordt dat ook niet meer hoog in het vaandel gedragen."

    17-01-2009 om 14:28 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super-computervirus bedreigt ziekenhuizen

    Super-computervirus bedreigt ziekenhuizen


    Het ministerie van Volksgezondheid heeft alle ziekenhuizen een brief gestuurd om te waarschuwen voor een nieuw super-computervirus. Het Imelda-ziekenhuis in Bonheiden moest deze week op een noodplan overschakelen omdat het virus het computernetwerk ernstig vertraagde. De Conficker- of Downadup-worm zou wereldwijd al 8 miljoen computers besmet hebben.

    17-01-2009 om 14:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Steek vrouwen in bikini om Navy-rekruten te lokken"

    "Steek vrouwen in bikini om Navy-rekruten te lokken"

    Commandant Tom Phillips.
    Commandant Tom Phillips.

    Australiër Tom Phillips heeft zich in gevaarlijk vaarwater begeven. De pas aangestelde Navy-onderzeeër-commandant stelde voor om de vrouwelijke militairen in bikini te laten optreden om zo meer rekruten aan te trekken. De bevelhebber voegde eraan toe dat het duikbootequivalent van de 'mile-high club' - vliegtuigseks mijlenhoog in de lucht - meer weg heeft van de 'going down club'. Dat militairen dus hoe langer hoe minder onder water seksen.

    "Uniform trekt grieten aan"
    "Het zeemansuniform trekt ofwel grieten aan of het doet je in een gevecht belanden", zei hij ook nog in het bewuste interview met mannenblad Ralph. Dat vroeg hem of het de aanwerving van rekruten zou helpen als de vrouwelijke opvaarders allemaal sexy zouden zijn en bikini's zouden dragen. "Het zou alleszins de juiste jonge gasten naar het leger lokken. Al weet ik niet hoe haalbaar het is", antwoordde hij.

    "Lijf zonder hersenen"
    Feministen zaten op hun paard, of wat had je gedacht? Ook de oppositie riep op tot actie en Defensieminister Warren Snowden deed de verklaringen van Phillips af als "totaal onaanvaardbaar". Hij wil de controle op de inhoud van Navy-artikels verscherpen. Eva Cox, voorzitster van de Womens Lobby Australia, hekelde de "Navy's beperkte kijk op vrouwen die hen beschouwt als lichamen eerder dan als hersenen".

    De Australische Navy wijst op de "spottende toon in de vraag van de freelance journalist" en zegt dat het antwoord van de bevelhebber dan ook niet serieus bedoeld was.

    17-01-2009 om 13:32 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootmoeder vindt slangenhuid in zakje chips

    Grootmoeder vindt slangenhuid in zakje chips



    Het zal je maar overkomen. Een Australische grootmoeder was op het verjaardagsfeestje van haar klieindochter gezellig chips aan het eten, toen ze plots op een stukje slangenhuid uit het zakje chips aan het bijten was. Ze kreeg meteen braakneigingen. Het stukje slangenhuid van 6 op 2 cm zat in een chips van Snackbrand Australia. Belinda McAllister, de 'quality manager' van het bedrijf zegt dat er een onderzoek gestart werd.

    De grootmoeder was in shock. "Ik kreeg felle braakneigingen. Ik moest direct naar het toilet. Eerst dacht ik dat het een stukje materiaal was, maar toen ik het uit het zakje chips haalde, zag ik dat het om slangenhuid ging."

    17-01-2009 om 13:28 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw been dankzij lege blikjes cola

    Een nieuw been dankzij lege blikjes cola


    Lege blikjes frisdank recycleren is niet alleen goed voor het milieu, in Thailand kunnen ze gehandicapte mensen een nieuw been schenken. Duizenden mensen hebben er een goedkope prothese gekregen dankzij de donatie van lege blikjes. Het metaal in de blikjes wordt door de Prostheses Foundation op unieke wijze gerecycleerd in de vorm van metalen benen.

    Goedkoop
    Ooit stond de organisatie zelfs in het Guinness World Record Book omdat het in één jaar meer dan 600 valse benen had geproduceerd. In totaal kregen al 30.000 mensen een nieuw been. Al jaren gaat de organisatie langs ziekenhuizen en tempels om gehandicapte mensen een nieuw been te schenken. Maar om dit gratis te doen, moet de prijs van de prothesen uiteraard zo laag mogelijk blijven. De oude blikjes zijn dus een ideale manier om goedkoop aan metaal te raken. Nylon moet het been in het productieproces de juiste vorm geven.

    Olifantenpoot
    Natuurlijk gaat de lage prijs ook ten koste van de kwaliteit. Zo gebruiken de ingenieurs bijvoorbeeld aluminium in plaats van staal. De prothese zal daardoor veel sneller verslijten. Maar in Thailand is het geen kwestie van kwaliteit. Zonder deze vreemde techniek zouden heel wat mensen het zonder been moeten stellen. Het bedrijf experimenteert zelfs met nieuwe prothesen die wel heel aparte eigenschappen hebben. Zo kunnen boeren een been krijgen waarvan de onderkant meer lijkt op een olifantenpoot dan op een valse voet. Op die manier kunnen ze gemakkelijker door de modder ploeteren.

    De Thaise bevolking is tot nu toe heel tevreden over het initiatief. "Ik kan nu weer op eigen kracht geld verdienen", zegt een vrouw die onlangs een gratis been kreeg. "Ik kan dingen doen die vroeger in mijn rolstoel onmogelijk waren.

    17-01-2009 om 00:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De griep is officieel in het land

    De griep is officieel in het land


    Er is officieel een griepepidemie in België. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst. De komende weken zal het aantal zieken stijgen en waarschijnlijk zullen het er meer zijn dan de voorgaande jaren.

    Meer griep
    "Als we kijken naar het buitenland, mogen we ervan uitgaan dat er dit jaar meer mensen griep krijgen dan de vorige jaren", zegt Van Ranst. "Zo wordt 2009 weer een normaal griepjaar. In 2007 en 2008 waren er weinig zieken."

    Vaccin beschermt
    Sinds 1968 komt elk jaar dezelfde griepvariant H3N2 terug, behalve in 2008. Daarom hebben we er geen weerstand tegen opgebouwd en nu is die terug. Hij zit wél in het griepvaccin van dit jaar. Mensen die zijn ingeënt, zijn dus wel beschermd.

    Zwaarder dan anders
    Bij anderen zal de griep volgens Van Ranst zwaarder toeslaan, zoals dat in Portugal, Spanje, Bulgarije en Engeland al het geval was. Waarschijnlijk krijgt de komende weken minstens 1 op de 10 volwassenen griep.

    17-01-2009 om 00:12 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    16-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersendode vrouw baart gezonde dochter

    Hersendode vrouw baart gezonde dochter


    Twee dagen nadat ze hersendood was verklaard, is een Britse vrouw bevallen van een gezonde dochter. Dat meldt The Daily Mail.

    De zwangere Jayne Soliman (41), een professionele kunstschaatster, werd getroffen door een hersenbloeding. Dokters van het Royal Berkshire Hospital in Reading slaagden er evenwel in haar hart te laten kloppen.

    Keizersnede
    Ze dienden de vrouw gedurdende 48 uur grote doses steroïden toe om de longen van de foetus te laten groeien. Door middel van een keizersnede werd de baby op de wereld gezet. Het meisje heet Aya Jayne en weegt net geen kilogram.

    "Haar ogen zijn niet groter dan een citroenpit en haar handjes hebben de afmeting van mijn trouwring", zegt de dokter die de operatie uitvoerde. "Maar Aya Jayne stelt het opperbest".

    16-01-2009 om 23:47 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg rijdt rond met exclusieve Mercedes van 1,2 miljoen

    Belg rijdt rond met exclusieve Mercedes van 1,2 miljoen


    De nieuwe Mercedes Benz SLR Stirling Moss die zondag op het autosalon in Detroit werd voorgesteld, kost 1,2 miljoen euro. Van de exclusieve bolide zijn er maar 75 gemaakt, waarvan twee voor de Belgische markt.

    Ondertussen heeft al één Belg 1,2 miljoen euro neergeteld voor de auto. De koper wil anoniem blijven. De andere Stirling Moss is nog te koop. Autoliefhebbers die eerder al een SLR kochten, krijgen voorrang, aldus Nathalie Pierard van Mercedes Benz België.

    16-01-2009 om 23:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eekhoornvlees groot succes in Engeland

    Eekhoornvlees groot succes in Engeland


    Britten leggen steeds vaker eekhoorn in de pan. De verkoop van eekhoornvlees gaat zelfs zo hard dat Britse supermarkten en slagerijen niet aan de vraag kunnen voldoen.

    Grijs, niet rood
    De vraag is inmiddels zo groot dat jagers steeds meer moeite hebben om de vleesvoorraden aan te vullen. In de Engelse groene zones worden eekhoorns beschouwd als een plaag. Het gaat wel om de grijze variant, die afkomstig is uit Amerika. Die verdringt de inheemse, rode soort.

    4,50 euro het stuk
    David Ridley, die een vis- en wildzaak heeft in het Noord-Engelse Northumberland verkoopt de eekhoorns voor 4,50 euro per stuk of drie voor 11,50 euro. Ze zijn volgens hem niet aan te slepen. "Soms krijg ik er zestig bezorgd en zijn ze binnen een week de deur uit."

    Smaakt naar konijn
    Foodies vergelijken de smaak met die van vetgemest konijn met een lichte nootsmaak. Sommige Londense restaurants serveren gestoofde grijze eekhoorn met walnoten en room. Indiase restaurants hebben al Eekhoorntandoori met rijst. In het Zuid-Westerse Cornwall hebben ze zelfs eekhoornpasteitjes.

    16-01-2009 om 23:25 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse kinderen mogen niet meer bellen met gsm

    Franse kinderen mogen niet meer bellen met gsm

    Frankrijk neemt maatregelen om kinderen te beschermen tegen gsm-straling.

    De makers mogen hun producten er niet meer promoten bij kinderen van twaalf jaar of jonger, en verkopers mogen geen toestellen verkopen die bestemd zijn voor kinderen van zes jaar of jonger. Daarnaast wordt het ook verboden om gsm's te verkopen zonder een handsfree-set, en komen er stralingslimieten waar fabrikanten zich aan moeten houden.

    Diverse onderzoeken tonen aan dat het langdurig gebruik van gsm's kankerverwekkend is. Kinderen zouden nog meer risico lopen omdat hun schedels nog groeien.

    16-01-2009 om 23:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan verkoopt dochter voor bier en vlees

    Amerikaan verkoopt dochter voor bier en vlees


    De politie heeft in het Amerikaanse Greenfield een vader aangehouden op beschuldiging van mensenhandel. De man verkocht zijn dochter (14) voor honderd bakken bier en vlees.

    Geregelde huwelijken
    De vader stapte zelf naar de politie. Hij was woedend omdat de tegenpartij de afspraak niet nagekomen was. De agenten hielden hem prompt aan. De politie arresteerde ook een 18-jarige. Volgens de agenten wilde het meisje wel met hem trouwen maar kon ze dat niet omdat ze nog maar veertien is en minderjarigen niet mogen huwen in Californië. Volgens de politie worden gearrangeerde huwelijken met minderjarige meisjes een groot probleem in de boerengemeenschap van de Central Coast.

    16-01-2009 om 23:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beeldjes van Maria met bijna blote borsten in Chili

    Beeldjes van Maria met bijna blote borsten in Chili


    In Chili heeft een modeontwerper voor ophef gezorgd nadat hij een aantal Mariabeelden met nogal onthullende kleren heeft aangekleed. De beeldjes kregen van de ontwerper namelijk een diepe decolleté. In sommige gevallen zijn de borsten maar net niet zichtbaar.

    De Kerk probeert te verhinderen dat Ricardo Oyarzun de beelden op een tentoonstelling zou plaatsen. Oyarzun zegt dat hij al bedreigingen heeft ontvangen. "Dit is geen porno, dit is geen seks", zegt hij. "Dit is artistieke expressie." De beelden zijn dan wel geïnspireerd op de Maagd Maria, maar ze zijn helemaal geen voorstelling van Maria, verklaart de ontwerper.

    De Kerk is niet te spreken over de beelden, maar toch bewijst het initiatief dat Chili niet langer het meest conservatieve land van Zuid-Amerika is. Jarenlang werd het land door de Kerk gedomineerd.

    16-01-2009 om 23:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peuter zit in ziekenhuis op gebruikte injectienaald te zabberen

    Peuter zit in ziekenhuis op gebruikte injectienaald te zabberen


    Een ziekenhuis in de Engelse stad Oldham heeft zijn excuses aangeboden na een merkwaardig incident. Een peuter van amper 21 maanden jong zat er op een gebruikte injectienaald te zabberen. Hij had die gevonden bovenop een overvolle vuilbak.

    Terwijl zijn moeder Shareen zijn jongere broertje vasthield voor een injectie, had de peuter de naald bemachtigd en in een mum van tijd in zijn mond gestoken. De peuter werd meteen gevaccineerd tegen hepatitis B, maar toch moet zijn familie een jaar lang bang afwachten of hun kind niet besmet is met één of andere ziekte door op de naald te zabberen. Er loopt een onderzoek naar hoe het incident is kunnen gebeuren.

    16-01-2009 om 23:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw: bier met chocolade

    Nieuw: bier met chocolade


    De Japanse brouwer Sapporo meent een gat in de markt te hebben gevonden: bier met chocolade. Hoe het brouwsel smaakt? "Dit bier bevat geroosterde mout en cacao, waardoor het de aromatische smaak van chocolade heeft".

    Ruimtebier
    Sapporo Beer, een van de drie grote bierbrouwers in Japan, is vorig jaar ook begonnen met de productie van bier op basis van gerst waarvan de zaadjes in de ruimte hebben vertoefd. De gebruikte planten zjn gegroeid uit zaadjes die in 2006 vijf maanden in het Russische segment van het Internationaal Ruimtestation ISS hebben vertoefd. 

    16-01-2009 om 23:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees stapt met mes in hoofd het ziekenhuis binnen

    Chinees stapt met mes in hoofd het ziekenhuis binnen

    Een röntgenfoto van het mes in het hoofd van Wen Wen.
    De dokters behandelen het slachtoffer.
    De dokters behandelen het slachtoffer.
     
    Alsof er niets aan de hand was, stapte een Chinees het ziekenhuis binnen met een mes van zo'n 13 centimeter door zijn hoofd. Wen Wen (38) beantwoordde in alle rust de vragen van het verplegend personeel terwijl het handvat van het mes uit zijn hoofd stak. Een verpleegster viel flauw bij het aanschouwen van het tafereel.

    Op het randje
    Het vlijmscherpe mes ging er bij zijn rechteroor in. Via de neusholte boorde het schuin naar beneden richting zijn mond. Wonder boven wonder miste het wapen alle belangrijke aders, bloedvaten en zenuwen. Volgens artsen herstelt de Chinese man voorspoedig. "Een of twee centimeter de verkeerde kant op en hij was dood geweest."

    Vader is de dader
    Wen Wen zegt dat zijn 76-jarige vader hem zomaar in het hoofd stak. "Ik heb geen idee waarom hij het deed. Hij is oud, maar bij zijn volle verstand." De vader is gevlucht en vooralsnog spoorloos.

    16-01-2009 om 22:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw is al 60 jaar zwanger

    Vrouw is al 60 jaar zwanger


    In China hebben dokters ontdekt dat een vrouw al zestig jaar met een kind in haar buik rondloopt. Dat meldt The Sun. Huang Yijun is 92 jaar en ging naar de dokter met maagklachten. "Ik wist niet wat ik zag" zegt de arts die haar behandelde. "Ik ben al veertig jaar dokter, maar dit heb ik nog nooit gezien."

    Duur
    In 1948 hebben dokters de vrouw verteld dat haar kind overleden was. Ze moest echter meer dan 100 euro neertellen om de dode foetus te laten verwijderen. Aangezien ze dat geld niet had, besloot ze op te stappen. "Dat was veel geld in die tijd", zegt Yijun. "De hele familie samen verdiende minder geld dan dat bedrag. Daarom deed ik niets en besloot ik het te negeren."

    Wonder
    Volgens artsen is het heel zeldzaam dat een foetus na 60 jaar nog steeds in de baarmoeder zit. Normaal zou de foetus moeten vervallen. Het is een wonder dat de Chinese vrouw haar hele leven zo gezond is gebleven.

    16-01-2009 om 22:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    11-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste en meest gedurfde skilift ter wereld geopend

    Langste en meest gedurfde skilift ter wereld geopend

    De ultramoderne cabine van de langste kabellift ter wereld
    Skiën in het Canadese Whistler is een unieke ervaring
    Skiën in het Canadese Whistler is een unieke ervaring
    De nieuwe kabelbaan is langer dan de Golden Gate Bridge en hoger dan de Eiffeltoren. (Illustratie Telegraph.co.uk)
    De nieuwe kabelbaan is langer dan de Golden Gate Bridge en hoger dan de Eiffeltoren. (Illustratie Telegraph.co.uk)

    In het Canadese Whistler is de 'Peak 2 Peak' skilift met veel toeters en bellen opengegaan voor het publiek. Met de bouw van dit huzarenstuk hebben de Canadezen verschillende records gebroken. Het is de hoogste en langste kabelbaan ter wereld en zal in 2010 eveneens gebruikt worden tijdens de Olympische Winterspelen in het naburige Vancouver.

    Duizelingwekkend
    Het duurt welgeteld elf minuten om je in een comfortabele cabine van de ene piek (Whistler) naar de andere (Blackcomb) te laten brengen. Je legt per kabelbaan een traject van 4,4 km af. Als je last hebt van hoogtevrees, is dit zeker niks voor jou. Beeld je in dat je in de lucht hangt tussen twee besneeuwde bergtoppen en door de glazen vloer naar beneden kijkt. De vallei bevindt zich dan een spectaculaire 500meter lager. De skilift wordt slechts ondersteund door vier pilaren. Op zijn hoogste punt bereikt de spanwijdte van de twee middelste pilaren maar liefst 3 km zonder verdere ondersteuning. De bouw van de 'Peak 2 Peak' heeft dan ook 32 miljoen euro gekost.

    Verschillend klimaat
    Skiërs staan dus 's morgens niet meer voor de moeilijke keuze waar ze gaan skiën die dag: Whistler of Blackheath. Dankzij de nieuwe skilift kan je zeer gemakkelijk van de ene berg naar de andere zonder dat je telkens daarvoor helemaal naar het dal moet afdalen om vervolgens met een andere lift weer naar boven te gaan. Raar maar waar, de twee bergen die vroeger moesten wedijveren om de gunst van de skiër, zouden ook een verschillend klimaat hebben. Sneeuwt het op de ene top, dan kan de andere piek nog in de zon baden. Kortom, als je niet tevreden bent met het weer, begeef je dan naar de andere berg.

    Veiligheid
    De uitbaters haasten zich om te benadrukken dat de 'Peak 2 Peak' zeer veilig is. De ingebouwde veiligheidsmaatregelen zijn uitzonderlijk en niets wordt aan het toeval overgelaten. De Canadese bouwheren zullen wellicht lessen getrokken hebben uit het debacle in de Franse Alpen. De 'Vanoise Express' verbindt Les Arcs met La Plagne en is de enige tegenhanger in Europa die je wat kan vergelijken met de 'Peak 2 Peak'. Deze gondelbaan in het skigebied dat bekend staat als 'Paradiski', was afgelopen winter gesloten om veiligheidsredenen nadat er een fout in de kabel was vastgesteld. De 'Vanoise Express' zou op 20 december weer openen na een herstelling van ettelijke miljoenen euro.

    11-01-2009 om 14:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOB-campagne onder vuur

    BOB-campagne onder vuur


    De BOB-campagne werkt drankmisbruik juist in de hand, stellen experts in Nederland, waar ze in 2001 het idee uit ons land overnamen. Onder invloed van de drankindustrie zou de campagne vrienden van de bob aanzetten tot overmatig drinken.

    Het Trimbos-instituut en Stichting Alcoholpreventie (STAP) roepen in De Telegraaf daarom op tot aanpassing van de BOB-campagne. Het Trimbos-instituut, dat de andere nationale campagne 'Drank maakt meer kapot dan je lief is' verzorgt voor het ministerie van Volksgezondheid, vindt dat de bob-campagne van het ministerie van Verkeer zijn werk deels tenietdoet.

    "Onder invloed van de drankindustrie wordt een bob vertoond die vooral nodig is om laveloze vrienden naar huis te brengen. Terwijl we juist duidelijk willen maken dat bovenmatig drinken altijd onverstandig is, ook als je niet rijdt", zegt mr. dr. Rob Bovens van het Trimbos-instituut.

    11-01-2009 om 14:17 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieuze lichtflits achtervolgt astronomen

    Mysterieuze lichtflits achtervolgt astronomen


    In februari 2006 nam de Hubble Space telescope een geheimzinnige lichtflits waar, en drie jaar later weten astronomen nog steeds niet wat het kan zijn geweest. Het licht werd gedurende honderd dagen steeds helderder, en nam daarna gedurende honderd dagen weer in helderheid af, en verdween. De onverklaarbare lichtflits houdt veel astronomen uit hun slaap.

    Geen supernova
    Verschillende telescopen werden ingezet om het verschijnsel te volgen, en astronomen kwamen in de daaropvolgende jaren met vele suggesties maar, zoals astronoom Kyle Barbary recent tijdens een congres liet weten, geen daarvan is in staat de flits te verklaren. Een vertrouwde supernova (het ineenklappen van een stervende ster) was het in ieder geval niet; daarvoor duurde de flits veel te lang.

    Alles weg
    Op de betreffende plek is zelfs met de Hubble telescoop niets meer te zien: geen ster, geen melkwegstelsel, niets. Astronomen hebben dus ook geen idee van de afstand waarop de flits zich afspeelde. Maar kosmologisch was het verschijnsel zeker.

    Barbary acht de kans dat er ooit een verklaring voor zal worden gevonden klein. Hij hoopt op een tweede, gelijksoortige flits die mogelijk meer onthult. Zijn favoriete suggestie is dat het een buitenaardse beschaving was, die een nieuwe deeltjesversneller opstartte. Met beroerde gevolgen.

    11-01-2009 om 14:07 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arts in Congo amputeert per sms

    Arts in Congo amputeert per sms


    Een vrijwilliger van Artsen Zonder Grenzen heeft het leven van een tiener in Congo gered door diens schouder te amputeren. Hij kreeg de instructies voor de operatie per sms opgestuurd.

    De 52-jarige Britse arts, David Nott, trof een zwaargewonde 16-jarige jongen aan in de stad Rutshuru. De linkerarm van de jongen was dusdanig verwond en geïnfecteerd dat de jongen zou overlijden als zijn schouder niet geamputeerd zou worden, meldt The Guardian.

    Instructies uit Londen
    Het enige probleem was dat Nott nog nooit een amputatie had uitgevoerd. Hij wist alleen dat een collega van hem uit Londen wel eerder zo'n operatie had uitgevoerd. "Ik stuurde hem een sms en hij sms'te me instructies voor de operatie terug". "De jongen zou zijn gestorven als ik het niet had gedaan, dus ik heb me er snel op ingesteld en de instructies stap voor stap gevolgd", aldus Nott.

    Succesvol
    Als een dergelijke operatie in Europa wordt uitgevoerd, vereist dat een uitgebreide planning en het gebruik van alle moderne medische faciliteiten. Maar in Congo moet de amputatie met zeer beperkte middelen worden uitgevoerd. Ondanks dat wist Nott de operatie succesvol uit te voeren en redde hiermee het leven van de tiener.

    11-01-2009 om 14:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.140-jarige kreeft ontsnapt aan kookpotten

    140-jarige kreeft ontsnapt aan kookpotten


    In New York City heeft een restaurant besloten om een kreeft in het wild vrij te laten. George, de kreeft, had de uitbaters in de kookpot nochtans gemakkelijk honderd dollar kunnen opleveren, maar volgens activisten kon het beestje wel tot 140 jaar oud zijn.

    George was amper tien dagen eerder in Canada gevangen en weegt ruim negen kilo. Voor zijn vrijlating zat hij in het aquarium van het restaurant. Onder druk van activisten kreeg George zijn vrijheid terug. Hij werd losgelaten in Maine, op enkele kilometers van het buitenverblijf van George W. Bush.

    11-01-2009 om 02:14 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: jongeren brengen anaal tampon met alcohol in

    Trend: jongeren brengen anaal tampon met alcohol in


    Amerikaanse jongeren brengen al langer anaal of vaginaal een tampon doordrenkt met wodka in. Deze 'trend' maakt je sneller dronken én je adem zou er fris door blijven. Ook in Europa wint dit fenomeen aan populariteit bij tieners, experts waarschuwen voor de gevaren.

    Zogenaamd voordeel
    Het vaginaal of anaal inbrengen van een wodkatampon wordt 'slimmen' genoemd. Het heeft in de ogen van de jongeren heel wat voordelen. Eén tampon kan tot drie glazen wodka opnemen. Doordat de alcohol direct in het bloed wordt opgenomen, zou je je er niet dik van worden. Slimmen zou ook voorkomen dat je adem naar alcohol ruikt, zodat de pakkans kleiner is. Daarnaast overbelast het je maag niet, je moet dus niet braken van 'slimmen'. Dit fenomeen beperkt zich echter niet alleen tot meisjes, jongens brengen de tampon anaal in. Op blogs en forums wordt veel gediscussieerd over de trend. Tieners geven zelfs online tips aan elkaar.

    Gevaarlijk
    Het is echter een mythe dat bij slimmen je niet aan je adem kan merken dat je dronken bent. Je lichaam stoot namelijk via deze weg alcohol uit, op basis van dit principe werken ook de ademtests. Slimmen zou volgens experts dubbel zo gevaarlijk als 'comazuipen' zijn. Daarnaast is het ook slecht voor de vrouwelijke geslachtsdelen. Het veroorzaakt meteen een brandend gevoel, omdat de vagina en de vaginale slijmen heel gevoelig zijn. Op lange termijn kunnen de geslachtsdelen erdoor uitdrogen en gaan bloeden.

    10-01-2009 om 21:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannabis voorkomt dementie

    Cannabis voorkomt dementie


    Uit experimenten op ratten blijkt dat cannabis dementie kan voorkomen. Deze drug zorgt er namelijk voor dat nieuwe hersencellen aangemaakt worden en vermindert het risico op ontstekingen die met dementie in verband worden gebracht.

    Oude ratten
    Het is de stof tetrahydrocannabinol of THC dat een positieve werking op de hersenen heeft. Deze stof zit in cannabis en zorgt ervoor dat je 'high' wordt. Op basis hiervan willen onderzoekers een nieuwe pil maken die Alzheimer voorkomt en het begin van de ziekte uitstelt. De onderzoekers testten de werking van THC op oude ratten. Wanneer ze drie weken lang dit medicijn kregen, werd hun geheugen beter, waardoor ze makkelijker hun weg in een doolhof konden vinden. Professor Yannick Marchalant: "Oude ratten zijn vaak niet goed in doolhoven. Wanneer ze dit medicijn kregen, konden ze duidelijk beter hun weg vinden. Andere experimenten toonden aan dat THC de hersendelen beïnvloedt die instaan voor het geheugen, hongergevoel, pijn en humeur. Het gaat ook infecties aan de hersenen tegen en brengt de productie van nieuwe neuronen of hersenencellen op gang."

    Roken
    De meest voorkomende symptomen van dementie zijn geheugenverlies en het niet meer kunnen uitvoeren van dagelijkse taakjes als het doen van de was. Bij sommige Alzheimerpatiënten kunnen medicijnen de ziekte vertragen of uitstellen, maar deze werken niet bij iedereen. Professor Gary Wenk: "Als we jong zijn, produceren we neuronen en werkt ons geheugen goed. Maar bij het ouder worden vertraagt dit proces, het is normaal dat er dan minder hersencellen gevormd worden. Je hebt deze neuronen nodig om nieuwe herinneringen aan te maken. Deze ontdekking kan voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen Alzheimer zorgen. Dit betekent niet dat we met zekerheid kunnen zeggen dat het roken van cannabis dementie kan voorkomen, maar de kans is wel heel groot."

    Waarschuwing
    Gezonheidsexperts waarschuwen voor het roken van cannabis. Professor Clive Ballard: "Dit zijn bemoedigende resultaten, maar de medicijnen werden enkel bij dieren getest. Voor mensen moet een nieuw middel ontwikkeld worden op basis van THC. Het is nog niet zeker dat het roken van joints hetzelfde effect heeft als het medicijn. En het roken van cannabis is schadelijk voor je gezondheid.

    10-01-2009 om 21:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op hol geslagen sterren ontdekt

    Op hol geslagen sterren ontdekt


    Sommige sterren racen als kogels door de ruimte en scheuren met grote snelheid door de gaswolken die ze onderweg tegenkomen. Dat blijkt uit beelden van de Hubble-ruimtetelescoop, die veertien van die jonge "runawaystars" heeft onderzocht.

    Krachtige sterrenwind
    De sterren die zich door gebieden van dicht interstellair gas ploegen, veroorzaken "boeggolven". Die zijn vergelijkbaar met de golven die een snelle boot in het water van een meer veroorzaakt. Waar de krachtige sterrenwind van de ster op het omringende gas stuit, ontstaat een heldere, wigvormige structuur.

    180.000 km/uur
    Omdat niet precies bekend is hoe ver de sterren van de Aarde verwijderd zijn, is alleen maar een schatting mogelijk van de werkelijke afmetingen van de structuren. Voor de 'punt' van de boeggolf komen deze schattingen uit op 150 miljard tot anderhalf biljoen kilometer. De snelheden van de sterren liggen in de orde van 180.000 kilometer per uur.

    Verstoten sterren
    Waarschijnlijk zijn de sterren verstoten uit de sterrenhoop waarin ze ontstaan zijn. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als twee dubbelsterren elkaar op kleine afstand passeren. Of als een ster deel uitmaakt van een dubbelstersysteem waarin zijn begeleider als supernova ontploft. In de jaren tachtig zijn wel meer van dit soort op hol geslagen sterren ontdekt, maar de exemplaren die Hubble nu heeft ontdekt, zijn lichter en iets langzamer.

    10-01-2009 om 21:12 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Tegen 2100 lijdt helft van wereldbevolking honger"

    "Tegen 2100 lijdt helft van wereldbevolking honger"


    De gevolgen van de klimaatverandering zullen desastreus zijn voor de hongersnood in de wereld. Tegen het einde van deze eeuw zal de helft van de wereldbevolking onvoldoende voedsel hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Washington dat gisteren naar buiten is gebracht.

    In de tropen en subtropen wordt het volgens de onderzoekers aanzienlijk warmer. De hoogste temperaturen die nu in die gebieden gemeten worden, worden dan vermoedelijk de laagste. Die enorme toename leidt tot problemen voor de landbouw. Zo kan de maïsoogst met 20 tot 40 procent dalen. Het gevolg voor de watervoorraad in de tropen is in het onderzoek nog niet opgenomen. Naar verwachting wonen aan het eind van deze eeuw meer dan 6 miljard mensen in de tropen en subtropen. Dat gebied beslaat onder meer Noord-India, Zuid-China, Australië, Afrika en Midden-Amerika.

    10-01-2009 om 20:37 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sloddervossen schoppen het verder

    Sloddervossen schoppen het verder


    Maak je niet langer druk over een rommelig bureau. Sloddervossen zouden creatiever zijn, staan open voor het onverwachte en zijn beter in staat om te improviseren. Dat beweert een Amerikaanse filosofieprofessor Eric Abrahamson in zijn boek 'The perfect mess', bij ons verkrijgbaar als 'de wet van de stimulerende wanorde'.

    Beschaamd
    Twee derde van alle westerlingen zijn slordig en de meeste schamen er zich voor. De andere zijn druk in de weer om alles ordelijk en netjes te houden. De rommelmakers denken dat een goeie sorteer,-klasseer- of opruimbeurt hen veel goeds zou opleveren. Zo zouden ze het verder in het leven kunnen schoppen.

    Meer kansen
    Het tegendeel is waar, beweert de Amerikaanse prof. Wie zich niet in een planning opsluit, vindt altijd een gaatje als er iets onverwacht uit de hoek komt. Alle kansen worden daarbij genomen. Wie strikte schema's en planningen maakt, heeft een starre houding. Ze missen daarbij de 'souplesse' die creativiteit nodig heeft. De grootste genieën zijn chaoten en rommelmakers.

    10-01-2009 om 20:34 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende week wordt baby zonder borstkankergen geboren

    Volgende week wordt baby zonder borstkankergen geboren


    Een vrouw uit Londen verwacht de eerste baby in Groot-Brittannië die na een genetische voorselectie zonder borstkankergen zal worden geboren. De ouders kozen voor de techniek omdat in de familie van de vader al drie generaties lang borstkanker voorkomt.

    Volgende week
    Artsen van het Londense University College Hospital ontwikkelden elf embryo's en onderzochten die na drie dagen op het risico-gen. Zes embryo's droegen het gen in zich. Twee embryo's zonder het gevaarlijk gen werden bij de vrouw ingeplant. Normaal wordt het kind volgende week geboren.

    Omstreden
    Zonder het onderzoek bedroeg de kans dat een dochter van het koppel borstkanker zou ontwikkelen 50 à 85 pct.

    Genetische selectie van embryo's is erg omstreden. Critici menen dat de techniek zal gebruikt worden om 'designer baby's' te ontwikkelen.

    10-01-2009 om 20:32 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door moeder overvoede tiener van 380kg helft afgevallen

    Door moeder overvoede tiener van 380kg helft afgevallen

    Drie operaties waren nodig om het levensbedreigende overgewicht van Billy Robbins in te dijken. Foto's Channel 4

    Billy Robbins, de tiener uit Texas die de twijfelachtige eer kreeg om tot 's werelds zwaarste tiener gekroond te worden, is na drie jaar huisarrest fors afgevallen. Van zo'n 380 (!) kg ging hij naar iets meer dan de helft, maar hij weegt dus nog altijd bijna 200 kg. Het was zijn moeder - die de dood van haar andere zoon niet verwerkt had - die hem zwaar overvoedde. Dokters grepen net op tijd in door hem huisarrest te geven en op een streng dieet te zetten. Zo redden ze Robbins van een gewisse dood.

    8.000 calorieën
    Barabara Robbins was zo toegewijd aan haar zoon dat ze er alles voor over had om te voldoen aan zijn overdreven hongergevoel. Per dag gaf ze hem 8.000 kalorieën. In een documentaire die maandag op de Britse tv (Channel 4) wordt uitgezonden, vertelt ze wat hij zoal at: "Hij is dol op hamburgers, pizza, cola, chips en donuts. Hij houdt ook wel van gezond eten zoals broccoli, maar dan wel met veel kaas erop natuurlijk."

    Te dik voor douche
    Toen haar zoon te dik werd om in de douche te geraken, waste ze hem eigenhandig. "Ik deed alles voor hem omdat hij mijn zoon is." Na jaren van pesterijen op school, weigerde Bill om zijn laatste jaar op school te volgen. In plaats daarvan kreeg hij thuisonderwijs. "Ik wou dat ik uit mijn lichaam kon treden, het is als een gevangenis. Het overgewicht vernietigt je langzaam. Het neemt je leven weg. Ik denk wel dat mijn moeder mijn beste vrioend is. Ze heeft goed voor me gezorgd."

    Maagring
    Vorig jaar kreeg Bill een waarschuwing van de dokter: zonder een operatie zou hij ten dode opgeschreven zijn. Pas toen hij zelf vijftien kilo was afgevallen kon er aan een operatie gedacht worden. In Houston werd door een team van topchirurgen zo'n 30 kg vlees uit zijn maag verwijderd. Met een streng dieet en heel wat (lichte) oefeningen viel hij dan in totaal 127 kg af in drie maanden. Daarna kon mits een tweede operatie een maagring geplaatst worden. Toen hij na die ingreep het ziekenhuis verliet, zat hij aan 222 kg.

    Gestorven zoon
    Zeker medeschuldig aan het probleem is zijn moeder. In de documentaire geeft ze toe dat ze 'overcompenseerde' na het verlies van een andere zoon, die overleed aan een hersentumor toen hij amper 19 maanden jong was. Ze ging zelf in behandeling. "Het was inderdaad heel moeilijk om de dood van Matthew te verwerken. Daarom wilde ik Billy echt niks ontzeggen. Misschien ben ik wel verslaafd, aan mijn kind. Het schuldgevoel dat ik heb, vernietigt me bijna.

    Gescheiden
    Bij een derde en voorlopig laatste operatie werd de maagring van Billy smaller gemaakt. Nu zit hij net onder de 200 kg. Hij moet nu naar een rehabilitatiecentrum om hem van zijn overvoedende moeder weg te halen. "Ik ben heel bang om alleen weg te moeten gaan van mijn moeder. Maar het zal wel moeten, want het voelt aan alsof ik mijn moeder langzaam aan dood doe."

    10-01-2009 om 20:27 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terdoodveroordeelde rukt eigen oog uit en eet het op

    Terdoodveroordeelde rukt eigen oog uit en eet het op

    Andre Thomas.
                                                                                                                                   Andre Thomas.

    Een Texaanse terdoodveroordeelde met een geschiedenis van psychische problemen heeft in december zijn enige goede oog uitgetrokken en opgegeten. Dat heeft de gedetineerde tegen de autoriteiten gezegd, meldt het gevangenispersoneel.

    Gezin uitgemoord
    Andre Thomas (25) werd gearresteerd voor het doodsteken van zijn vrouw, hun zoontje en dertien maanden oude dochter in 2004. De harten van de slachtoffers waren ook uitgerukt. Thomas werd uiteindelijk veroordeeld voor de moord op de baby.

    Terwijl hij in 2004 in de gevangenis zat, in afwachting van zijn rechtszaak, trok hij zijn rechteroog uit. De rechter besliste echter dat hij toerekeningsvatbaar was.

    Naar psychiatrie
    Vandaag trof een gevangenisbewaker Thomas met een bebloed gezicht aan in zijn cel. Hij vertelde de bewaker dat hij zijn oog had opgegeten. Vervolgens is hij overgebracht naar een medisch centrum en uiteindelijk naar een psychiatrische gevangenisfaciliteit.

    10-01-2009 om 20:24 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chips met eekhoornsmaak

    Chips met eekhoornsmaak


    Een Brits chipsmerk brengt zes nieuwe smaken op de markt: chili-chocolade, Indiase uien, knapperige eend, 'fish and chips', ontbijtsmaak en cajun eekhoorn. Wie dol is op een experimentje: de chips zijn vanaf vandaag in de (Britse) winkels te verkrijgen.

    Do us a flavour
    In juli 2008 lanceerde het chipsbedrijf Walkers de wedstrijd 'Do us a flavour'. Zo wouden zij nieuwe smaken ontdekken. De eekhoornsmaak was een ideetje van Martyn Wright, een 26-jarige inwoner van Hednesford, in het oosten van Engeland.

    "Ok, het idee is vreemd..."
    Wright kreeg het idee nadat hij in een restaurant 'eekhoorn' op het menu had zien staan. "Ook al lijkt het idee vreemd, de lichte cajunsmaak zal het publiek bevallen", beweert Wright.

    56.000 euro
    Het Britse publiek heeft tot 1 mei 2009 de tijd om een favoriete smaak te kiezen. De zes kandidaten hebben nu alvast 11.000 euro ontvangen. De uiteindelijke winnaar ontvangt maar liefst 56.000 euro en 1 procent van de verkoop van zijn chips.

    10-01-2009 om 20:20 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauw licht maakt je vrolijker

    Blauw licht maakt je vrolijker


    Felle kleuren en lichten vrolijken je op. Britse onderzoekers toonden aan dat zowel mannen als vrouwen blijer worden van blauw licht.

    Beter humeur
    De onderzoekers confronteerden een groep vrijwilligers met verschillende kleuren en lichten, meldt Bodytalk. Daaruit bleek dat blauw en groen een positief effect hadden op het humeur van mannen, bij vrouwen zijn dat blauw, paars en oranje. Daarnaast zorgden blauw en rood voor meer zelfvertrouwen bij mannen, vrouwen worden zelfzekerder van blauw en paars.

    Beter nadenken
    Maar licht en kleuren hebben ook een positief effect op de hersenen. Uit mentale tests achteraf bleek dat kleuren je een kwart sneller doen denken en dat ze je reactietijden met twaalf procent verbeteren. Als laatste zorgen kleuren ook voor een betere coördinatie tussen hand en oog.

    Kleurentherapie
    Dit onderzoek kan verklaren waarom veel mensen somberder zijn in de winter. Hoe slechter het weer, hoe meer je kans hebt op een slecht humeur. Kleur- of lichttherapie kan dus het antwoord bieden op je winterdepressie.

    10-01-2009 om 20:20 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afkoeling hersenweefsel gaat aanvallen tegen

    Afkoeling hersenweefsel gaat aanvallen tegen


    Epilepsie-aanvallen zijn niet alleen vervelend, ze zijn ook potentieel levensbedreigend. Medicatie kan de meeste mensen helpen de aanvallen minder erg te maken. Maar sommige mensen worden niet geholpen door medicatie. Voor hen staat er een mogelijke oplossing voor de deur: het hersengebied dat de aanvallen aanstuurt, afkoelen. Vooral mensen met focale epilepsie zouden baat hebben bij de behandeling.

    Aanval voor verhitting
    De aanvallen worden veroorzaakt door een soort oververhitting van de neuronen in een klein stukje van het brein. Studies van professor Steven Rothman bij rattenweefsel tonen aan dat 'gematigde' afkoeling, van 37 tot 22 graden Celcius, de kans op een aanval volledig wegneemt.

    Bovendien ondervinden de hersencellen geen schade van de koudere temperaturen. Een heel verschil met hersencellen die opwarmen: een halve graad extra is al voldoende om schade toe te brengen.

    Chip
    De afkoeling van de hersencellen bewerkstelligt Rothman met een soort chip van een vierkante centimeter. Ze plaatsen die op het oververhitte weefsel, en de chip onttrekt er de warmte aan.

    Het enige probleem is nog waar de warmte naartoe moet. Ze kan niet zomaar terug aan de omgeving (in dit geval: ander hersenweefsel) worden afgestaan gezien de kans op schade. Een oplossing is om de chip dicht tegen het hersenoppervlak in te planten, waardoor de warmte kan afgevoerd worden via de haarvaten.

    Als de chip naar behoren werkt, zal hij ervoor zorgen dat aanvallen niet meer plaatsvinden, terwijl de patiënt er niets van merkt.

    Waarom?
    Waarom werkt afkoelen zo goed? Een 'kouder' metabolisme vertraagt alles, waardoor er minder zuurstof nodig is en de kans op infecties afneemt.

    Andere systemen
    Rothman is niet de enige wetenschapper die zoekt naar oplossingen om weefsel af te koelen. Huan Wang (University of Illinois) test een soort helm om slachtoffers van een beroerte te helpen. Hierbij wordt het hersenweefsel afgekoeld met koud water. Ook in Japan wordt een soort afkoelhelm getest.

    In Texas experimenteren wetenschappers dan weer met een soort buisje in het getroffen hersengebied, waardoor afgekoelde saline stroomt voor tien minuten. Dit koelt de neuronen voldoende af om infecties en dood van de cellen voor 48 uur uit te stellen. D techniek zal dit jaar nog voor het eerst op patiënten met aanvallen worden uitgetest.

    Tot slot is er nog het research-team aan de universiteit van Portsmouth. Zij testen een systeem dat weefsel koel houdt tijdens een neurochirurgische ingreep. Dat zou de pijn tijdens het snijden en naaien moeten verminderen.

    10-01-2009 om 20:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    03-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlaten robots worden opgevangen in Utrecht

    Verlaten robots worden opgevangen in Utrecht


    De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) begint een opvangcentrum voor verlaten robots. Robots die door hun eigenaar worden verlaten, vormen volgens de HKU een vergeten groep binnen de informatie- en communicatietechnologie. Als zij afgedankt worden door hun baas, blijft veel kennis van robots onbenut.

    Steeds meer robots gebruikt
    Giep Hagoort, lector kunst en economie, verwacht dat over vijf jaar culturele organisaties als musea, schouwburgen en theatergroepen actief gebruik maken van robots om bijvoorbeeld veiligheidsfuncties, administratief werk en schoonmaaktaken uit te voeren. Opleidingen zijn naar zijn mening nauwelijks op deze toekomst voorbereid. Daarom begint in het nieuwe jaar een opvangcentrum voor robots. Door werkzaam te zijn in het opvangcentrum, leren studenten kunst en economie volgens Hagoort al doende om te gaan met robots.

    Eerste robot opgevagen
    De eerste verlaten speelgoedrobot is inmiddels ter observatie opgenomen. Deze robot die de naam één draagt, is de centrale gast op de kerstborrel van de HKU. Het apparaat werd te koop aangeboden op de Nederlandse veilingsite Marktplaats omdat 'de eigenaar met de robot was uitgespeeld'.

    03-01-2009 om 13:32 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook de doden willen plastische chirurgie

    Ook de doden willen plastische chirurgie

    'Gewone' make-up volstaat niet meer.

    'Gewone' make-up volstaat niet meer.
    Ook de doden willen er goed uitzien. Maar de gewoonlijke make-up door de begrafenisondernemers volstaat niet meer; tegenwoordig komt er heuse plastische chirurgie aan te pas.

    Deze trend werd gespot in, het zal weinig verbazen, de Verenigde Staten waar steeds vaker gevraagd wordt om facelifts en botox-behandelingen op het dode lichaam.

    "Ik heb al eens iemand gehad die vroeg om haar borsten er strakker te laten uitzien", verklapt ondernemer David Temrowski aan de Amerikaanse nieuwszender

    03-01-2009 om 13:26 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medicijnen met fruitsap innemen is gevaarlijk

    Medicijnen met fruitsap innemen is gevaarlijk


    Als je medicijnen met fruitsap inneemt, kan je de werking ervan verstoren. Daarom waarschuwen Canadese onderzoekers pillen alleen nog met water in te nemen.

    Werking halveren
    Uit het onderzoek bleek dat bepaalde medicijnen tegen een hoge bloeddruk, hartziekten, kanker en sommige antibiotica slechts voor de helft worden opgenomen als je ze inneemt met bepaalde fruitsappen. Het gaat specifiek over appelsien-, pompelmoes-, citroen- en appelsap. De stof Naringin, die de sappen bitter doet smaken, is hiervoor verantwoordelijk.

    De onderzoekers zeggen echter dat patiënten nog wel fruitsap mogen drinken. "Als je vier uur voor je medicijnen fruitsap drinkt, heeft dit geen effect. Het is wel belangrijk dat je er genoeg tijd tussen laat. Pillen neem je best met water in op een nuchtere maag."

    03-01-2009 om 13:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit goud kan je drinken

    Dit goud kan je drinken


    Wil je iets aparts voor de feestdagen, scoor je gegarandeerd met de Gold Cuvée, de enige drank waar echt goud in verwerkt zit.

    Champagne
    Het nieuwste paradepaardje is de enige mousserende drank ter wereld die drinkbaar 22 karaats goud bevat. De frisse, droge wijn, gemaakt van Pinot Blanc druiven, is gefabriceerd volgens de méthode tradtionelle of de bereidingswijze van de champagne.

    Rijkdom
    Eeuwen geleden maakten adel en vorsten gebruik van goud in hun dranken om hiermee hun rijkdom toonbaar te maken. Enkele 'health centres' doen dit tot vandaag nog steeds vanwege de vermeende therapeutische werking van goud.

    Geschiedenis
    De antieke Chinezen geloofden dat het doorslikken van lang houdbare substanties als jade, vermiljoen of hematiet hun houdbaarheid zouden overdragen aan degene die het goedje dronk. Goud werd als zeer krachtig gezien, omdat het een niet-roestend kostbaar metaal was. De idee van drinkbaar goud werd in China aangetroffen tegen het einde van de 3e eeuw v Chr.

    Info
    De Gold Cuvée is voorlopig nog niet in België te verkrijgen, wel in Nederland. Kostprijs als normale fles is 33,75 euro, als Magnum 58,80 euro.

    03-01-2009 om 13:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguïn op de vlucht voor orka's springt in boot

    Pinguïn op de vlucht voor orka's springt in boot


    Sterk zijn is niet alles in het dierenrijk. Dat bewijst een pinguïn in het bovenstaande filmpje. Het diertje is op de vlucht voor een groep orka's. Na een lange achtervolging besluit de pinguïn in de boot van de cameraman te springen. Gelukkig voor de inzittenden bleven de orka's in het water.

    Orka's zijn samen met zeeluipaarden onder water de grootste gevaren voor pinguïns. Hun 'vleugels' gebruiken ze enkel om te zwemmen. Daardoor lijken ze zich met een vliegende beweging door het water te verplaatsen.

    03-01-2009 om 12:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homopinguïns stelen eieren

    Homopinguïns stelen eieren


    Twee homopinguïns met een vaderwens proberen in een Chinese dierentuin eieren te stelen van hun heteroseksuele soortgenoten. Dat meldt De Telegraaf. Het koppel legt op de plek van de eieren een steen om zo hun slachtoffers voor de gek te houden.

    Niet stom
    De dieren zijn echter niet stom en houden de homo's in de gaten. Toen het homostel op heterdaad werd betrapt, werd het koppel verbannen uit de groep.

    Discriminatie
    Daarop voelde het stelletje zich gediscrimineerd vanwege hun geaardheid. Om verdere escalatie in de dierentuin te voorkomen, besloten de verzorgers de dieren op een andere plek onder de brengen.

    Verlangen
    Beide mannetjes hebben, ondanks hun geaardheid, een natuurlijke behoefte om vader te worden, meent een verzorger van Polar Land.
    "Een van de verantwoordelijkheden van een volwassen mannetje is op de eieren letten. Dat is voor dit koppel fysiek onmogelijk, maar het natuurlijke verlangen blijft bestaan."

    03-01-2009 om 12:54 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tevreden patiënt schenkt ziekenhuis winnend lotje

    Tevreden patiënt schenkt ziekenhuis winnend lotje


    Een tevreden patiënt heeft een Nederlands ziekenhuis een winnend lot in de loterij geschonken. De afdeling van het Medisch Centrum Alkmaar werd hierdoor 25.000 euro rijker.

    Toen de patiënt het ziekenhuis verliet, liet hij een lotje achter en zei dat hij hoopte dat het ziekenhuis er een mooie prijs mee zou winnen. En dat gebeurde dus ook. De 25.000 euro zal verdeeld worden onder de 120 medewerkers van de afdeling, maar het is nog niet bekend waar het geld aan wordt besteed. De patiënt, die was opgebeld om in de feestvreugde te delen, zei dat hij het personeel de prijs van harte gunde en dat een miljoen euro ook had gemogen.

    03-01-2009 om 12:49 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egyptische ezels krijgen pamper

    Egyptische ezels krijgen pamper


    Verandering in het straatbeeld in het zuidwesten van Egypte. In de provincie al-Wadi al-Gadeed moeten ezels voortaan rondstruinen met een luier rond het achterwerk. Volgens een plaatselijke functionaris is de maatregel bedoeld om "het esthetische en culturele decor van de provincie" te bewaren.

    De streek trekt momenteel heel wat toeristen. "Luiers zijn in de winkels beschikbaar tegen een lage prijs", aldus de functionaris. Eigenaars van ezels die aan de regel hun kont vegen, zullen worden beboet. Ezels zijn alomtegenwoordig in Egypte. Ze kunnen veel goederen vervoeren en zijn een hulp voor de boeren.

    03-01-2009 om 12:45 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klacht tegen baas: Computer opstarten wordt niet betaald

    Klacht tegen baas: Computer opstarten wordt niet betaald


    In Amerika klagen steeds meer mensen hun baas aan omdat ze niet worden betaald voor de tijd die het kost om hun computer op te starten. Dat meldt The National Law Journal.

    Veel geld
    Werknemers van bedrijven als AT&T, UnitedHealth Group en Cigna Corp claimen dat ze niet betaald worden voor de 15 tot 30 minuten dat het duurt om de werkcomputers op te starten en later weer af te sluiten. Ze worden allemaal per uur betaald, waardoor deze periodes over een jaar een flinke impact hebben op hun loon.

    Bedrijven
    De bedrijven vinden dan weer dat wachten op opstartende computers niet telt als werk, en dat werknemers bezig zijn met privézaken terwijl de toestellen opstarten. De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan.

    03-01-2009 om 12:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    02-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitsers autokerkhof vol klassiekers moet geruimd worden

    Zwitsers autokerkhof vol klassiekers moet geruimd worden


    Een sloperij met meer dan 500 klassieke auto's in het Zwitserse Kaufdorf loopt gevaar geruimd te worden. De overheid wil de grond zuiveren en verdere lekkage van vloeistoffen uit de auto's voorkomen. De lokale bevolking wil de vergroeiing van auto's en natuur juist intact laten omdat restauratie van de auto's toch al niet meer mogelijk is. Daarvoor zijn de meeste te ver vergaan.

    Pensioen
    De auto's - BMW's, Audi's, Jaguars en vele andere - zijn verzameld door een autohandelaar die de modellen opkocht voor onderdelen, maar nooit tot slopen is overgegaan. Na zijn pensioen nam zijn zoon de zaak over maar liet de klassiekers onaangeroerd. Enkele daarvan stammen zelfs uit de jaren dertig van de vorige eeuw.

    Zeldzame bomen
    Nu wil de Zwitserse overheid dat alle wrakken verwijderd worden om de grond te kunnen reinigen en bestraten. De eigenaar is bereid de meer recente modellen te verwijderen. Het deel waar de echte klassiekers staan, wil hij echter onder geen voorwaarde ontruimen. Volgens voorstanders zijn er inmiddels zeldzame bomen en mossoorten in en om de auto's gegroeid. 

    02-01-2009 om 21:27 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte herinneringen? Wis ze uit uw geheugen

    Slechte herinneringen? Wis ze uit uw geheugen


    Iedereen heeft wel herinneringen opgeslagen die hij of zij liever zou vergeten. En volgens nieuw onderzoek, dat de Independent on Sunday kon inkijken, zal dat mogelijk worden. Mensen die lijden aan post-traumatische stress als gevolg van een angstaanjagende ervaring, zouden die nare herinneringen dan letterlijk uit het geheugen kunnen wissen.

    Gelukt bij proefdieren
    Wetenschappers aan de medische faculteit van de universiteit van Georgia hebben in het laboratorium een manier gevonden om bij proefdieren dergelijke herinneringen uit te wissen. En hoewel ze waarschuwen dat het nog jaren kan duren voordat die techniek ook op mensen kan worden toegepast, achten ze dat op termijn wel mogelijk.

    Herinnering aan fysieke pijn
    Doel van de proeven was het elimineren van de herinnering aan fysieke pijn - een lichte elektrische schok die werd toegebracht aan de poten van de proefmuizen. Dat gebeurde door in te grijpen op de natuurlijke hersenstof die een rol speelt bij het opwekken van herinneringen. De muizen waren daartoe vooraf genetisch gemanipuleerd zodat ze een ongewoon grote hoeveelheid produceerden van de neurotransmitter CaMKII, die een rol speelt in onze geheugenvorming.

    En door het hoge niveau van die neurotransmitter, zo bleek, konden ongewenste herinneringen die op het punt stonden om te worden 'bovengehaald', op dat moment blijvend uitgewist worden, terwijl andere herinneringen intact bleven.

    Oorlogsveteraan
    In de woorden van dr. Joe Tsien, die het onderzoek leidde, "kan een muis zich de traumatische ervaring van die elektrische schok herinneren, net zoals een oorlogsveteraan die terugdenkt aan een fatale missie waarbij hij gewond raakte. Maar door de hoeveelheid CaMKII kon het dier die slechte herinnering niet echt terugbrengen, omdat die gewist was. De andere, niet-traumatische herinneringen bleven gewoon opgeslagen en konden desgewenst worden bovengehaald."

    Beter leven
    De onderzoeker voegde daar aan toe: "Hoewel het geheugen ons veel kan leren, en cruciaal is voor het overleven en het aanpassingsvermogen van de mens, kan het selectief wegnemen van herinneringen die ons functioneren belemmeren, veel mensen een beter leven bezorgen". En dat zou volgens dr. Tsien kunnen gebeuren door het ontwikkelen van een geneesmiddel dat de eigenschappen van CaMKII zou 'imiteren'. Met daaraan gekoppeld de waarschuwing dat dit nog veel tijd zal vergen.

    02-01-2009 om 21:17 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijen kunnen tot vier tellen

    Bijen kunnen tot vier tellen


    Bijen kunnen tot vier tellen. Dat hebben wetenschappers van de Australische Universiteit van Queensland ontdekt, meldt de tv-zender ABC News.

    Honing aan vierde streep
    De onderzoekers lieten bijen door een tunnel vliegen waar bij de vierde markering honing lag. Ook toen de honing weg was, vlogen de bijen tot de vierde streep. Volgens de onderzoekers lukte dit ook met het derde streepje, maar niet meer met het vijfde.

    Hersens als sesamzaadje
    "Hoe meer we deze wezens met hersenen zo klein als een sesamzaadje onderzoeken, hoe meer we onder de indruk zijn", aldus professor Mandyam Srinivasan. Volgens de wetenschapper zijn bijen intelligenter dan tot nu toe werd aangenomen.

    De onderzoekers hebben naar eigen zeggen ook bewezen dat bijen kleuren en geuren kunnen herkennen. Ook kunnen ze door ingewikkelde doolhoven leren navigeren.

    02-01-2009 om 19:51 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koop een ruimtewandeling voor 55 miljoen dollar

    Koop een ruimtewandeling voor 55 miljoen dollar


    Het Amerikaanse bedrijf Space Adventures, dat ruimtetoerisme verkoopt voor het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos, heeft voor het eerst een ruimtewandeling te koop aangeboden.

    Peperduur
    Op zijn website heeft Space Adventures een lijst gepubliceerd van "diensten in de ruimte". Zo stijgt de prijs van een tiendaagse vlucht naar en met het Internationaal Ruimtestation ISS van 30 miljoen naar 35 tot 45 miljoen dollar, aldus Novisti. Voor het eerst biedt Space Adventures zijn klanten ook een ruimtewandeling aan. Zo'n uitje kost 45 tot 55 miljoen dollar. De eerste mens om in de ruimte te wandelen was in maart 1965 de Sovjetrus Aleksej Leonov.

    02-01-2009 om 19:26 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-gevangene vraagt 350.000 euro voor dood papegaai

    Ex-gevangene vraagt 350.000 euro voor dood papegaai


    Thomas Goodrich is er zeker van: als hij één telefoontje had kunnen plegen vanuit de cel, dan was zijn lievelingspapegaai nu nog in leven. Maar het systeem faalde, en de papegaai overleed. Goodrich laat het hier niet bij: sinds zijn vrijlating werkt hij aan een rechtszaak waarbij hij een half miljoen dollar (ongeveer 355.000 euro) schadevergoeding vraagt.

    Dood in de kooi
    Goodrich zat 12 dagen vast door een uitstaand arrest en rondrijden met een vervallen rijbewijs. Geen enkele keer mocht hij naar eigen zeggen iemand contacteren om zijn geliefde papegaai Freddie, die al 20 jaar zijn huisdier was, te voederen. De blauw met gouden-ara was ook nog eens bijna 15.000 euro waard.

    Bij zijn vrijlating op 19 december bleek dat Freddie dood lag in zijn kooi. Zijn twee andere Amazonepapegaaien overleefden het hongeravontuur wel. "Zij hadden blijkbaar genoeg eten in hun kooi", aldus Goodrich.

    Code
    Bij zijn gevangenzetting kreeg Goodrich een code om het telefoontoestel in de gevangenis te gebruiken. De code werkte niet, en toen hij om een nieuwe vroeg kreeg hij te horen dat dat nog acht dagen zou duren. "Heel jammer", zegt Joe Hurley, "maar dat is nu eenmaal hoe het werkt. Hij mag blij zijn dat het om een papegaai gaat, en niet om een kind."

    Onverantwoordelijk
    Een opmerking die zowel Goodrich als Peta in het verkeerde keelgat schoot. De gevangenisdirectie mist duidelijk inlevingsvermogen en gedraagt zich onverantwoordelijk, zodat er dieren lijden, aldus Goodrich. Peta noemt het verhaal 'indien waar' absoluut 'wraakroepend' en 'vreselijk' en vindt dat de gevangenisdirectie mag boeten voor haar fouten.

    02-01-2009 om 19:21 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevroren bier op de weg

    Bevroren bier op de weg


    Een druk kruispunt in de Duitse stad Kassel is veranderd in een reusachtig bevroren meer van bier. Een vrachtwagen had in een bocht bijna tachtig kratten vers gebrouwen bier verloren. Het bier bevroor snel bij een temperatuur van min 4 graden.

    Het kostte een uur om het bierijs weg te halen bij het kruispunt. De bestuurder van de vrachtwagen kreeg een boete omdat hij zijn lading niet goed heeft vastgezet.

    02-01-2009 om 19:20 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Chinees met weerraket in lijf ontploft in oven


    Wang Duanges is wel op een erg bijzondere manier aan zijn einde gekomen. De Chinees stierf niet, zoals zijn familie vermoedde, door een blikseminslag, maar doordat hij getroffen werd door een weerraket. Die boorde zich in zijn lichaam. En dat kwam pas aan het licht bij zijn crematie. Zijn lichaam ontplofte met zo'n kracht dat de deur van de oven uit de hengsels vloog.

    Wang Duanges werd vorige week door zijn familieleden gevonden in zijn verwoeste huis. Omdat het die dag flink onweerde, gingen zij, samen met de politie er vanuit dat hij door de bliksem was getroffen.

    Boem!
    Toen Wang Duanges een paar dagen later gecremeerd werd, explodeerde de oven. Dat gebeurde met zo'n kracht dat de deur van de oven uit zijn voegen schoot.

    Nadat de brand geblust was, werd een metalen schroefje gevonden waarin een serienummer bleek te zijn gegraveerd. Zo ontdekten onderzoekers dat het schroefje hoorde bij het nabijgelegen weerstation.

    Regenmakers
    Het station had op de betreffende pechdag van Duanges een aantal weerraketten gelanceerd om het te laten regenen en zo een nabij gelegen tabaksoogst te beschermen.

    Eén van de weerraketten is kennelijk niet afgegaan en heeft de onfortuinlijke Duange geraakt en is vervolgens in zijn lichaam blijven steken.

    02-01-2009 om 19:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terminaal meisje overleeft dankzij "verschijning engel"

    Terminaal meisje overleeft dankzij "verschijning engel"

    Foto NBC
    Een 14-jarig meisje lag in het ziekenhuis op sterven tot plots een mirakel gebeurde. Aan de deur van de kamer van Chelsea verscheen een lichtflits en onmiddellijk zagen de dokters haar toestand omkeren. Niemand weet hoe haar herstel medisch mogelijk was, maar haar moeder gelooft dat een engel haar leven gered heeft, meldt de Telegraaf.

    Het meisje werd te vroeg geboren en had een groeistoornis. Een longontsteking leek Chelsea fataal te worden en de dokters hadden haar ouders al verteld dat ze spoedig zou sterven. Toen nam moeder Colleen Banton de moedige beslissing haar dochter rustig te laten sterven. Maar dan begon Chelsea dus op wonderbaarlijke wijze te herstellen.

    Op videobeelden is inderdaad een vreemde lichtflits te zien. Oordeel zelf of u er een engel in ziet

    02-01-2009 om 19:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedelaars krijgen in beslag genomen kaviaar

    Bedelaars krijgen in beslag genomen kaviaar

    De politie in Milaan deelt met kerst kaviaar uit aan de armen. Het gaat om een lading van 40 kilo beluga-kaviaar die naar Italië werd gesmokkeld, maar door de politie in beslag is genomen.

    De dure lekkernij kan niet te lang bewaard worden. We doen het daarom cadeau aan mensen die zich beslist geen kaviaar kunnen veroorloven, aldus de initiatiefnemer, politieinspecteur Juri Mantegazza.

    De kaviaar gaat naar opvangcentra voor daklozen of gaarkeukens. De waarde van de steureitjes is naar schatting 400.000 euro.

    02-01-2009 om 19:04 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Insectenvlees is de toekomst

    Insectenvlees is de toekomst


    Supermarkten hebben over tien jaar insectenvlees in de schappen liggen. Consumenten smullen dan volop van meelwormen, sprinkhanen en andere kleine beestjes waarvan nu vrijwel iedereen nog gruwelt.

    Nu al verkrijgbaar
    Dat voorspellen entomologen van de Wageningen Universiteit in De Telegraaf. Volgens hoogleraar Arnold van Huis zou het in feite mogelijk zijn om al volgend jaar insecten als voedsel in de supermarkten te leggen. "Ze zijn nu al verkrijgbaar. In Nederland hebben drie bedrijven, die insecten als voer aan dierentuinen leveren, zich verenigd. Ze hebben sinds een jaar een aparte productielijn van insecten die door mensen kunnen worden gegeten."

    Tussen de oren
    Volgens de hoogleraar moet echter eerst de knop om bij de consument. "Dat mensen geen insecten willen eten, zit tussen de oren. Maar dat gaat wel veranderen. Veel mensen moesten ook leren om garnalen en slakken te eten."

    Van Huis wijst erop dat tachtig procent van de wereldbevolking nu al insecten eet. Wereldwijd staan er 1.400 verschillende insectensoorten op het menu.

    Vleesvervanger
    Volgens de hoogleraar zullen insecten steeds belangrijker worden als vleesvervanger. De productie is goedkoper en beter voor het milieu. Bovendien doet een sprinkhaan op het gebied van voedingswaarde volgens Van Huis zeker niet onder voor een koe.



    02-01-2009 om 18:56 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duits rapport bevestigt dat Hitler maar één teelbal had

    Duits rapport bevestigt dat Hitler maar één teelbal had

    Hitler had wel degelijk iets te verbergen.

    Hitler had wel degelijk iets te verbergen.
    Fans van 'Allo Allo' zal het als muziek in de oren klinken, want wanneer Kapitein Hans Geering (de grappige assistent van Kolonel Kurt Von Strohm) per ongeluk in een krijgsgevangenkamp vol Engelsen belandde, zong hij al "Hitler has only got one ball" (zie filmpje hierboven). Welnu, het historische bewijs is geleverd: Adolf Hitler had inderdaad maar één teelbal. Uit een officieel Duits rapport blijkt dat een oorlogsdokter het publieke geheim in de jaren '60 aan een priester verklapte, die het neerschreef. De dokter had in de Eerste Wereldoorlog het leven van Hitler gered en jaren later kreeg hij daar in vreselijke nachtmerries spijt van.

    De Roeper
    De oorlogsveteraan was Johan Jambor. Pas 23 jaar na diens dood werd het document van de priester - Franciszek Pawlar - openbaar gemaakt. Jambor werkte als oorlogsdokter in de loopgraven van WOI en redde Hitlers leven. Bij één van de zwaarste veldslagen aan de Somme raapte het team van Jambor urenlang gewonden op. Eén van hen was Hitler. "Ze noemden hem 'De Roeper'. Hij maakte veel lawaai. Toen kon ie alleen maar om hulp roepen. Zijn buik en benen zaten helemaal onder het bloed en hij was een teelbal kwijt. Zijn eerste vraag aan mij was of hij nog kinderen zou kunnen verwekken."

    Lijkschouwing
    Blassius Hanczuch was een vriend van Jambor en hij bevestigde het verhaal. Hij voegt eraan toe dat toen de Nazi's aan de macht kwamen in de jaren '30 Jambor veel spijt had dat hij Hitler gered had en hij kreeg nachtmerries door schuldgevoelens. De teelballen van Hitler maakten lange tijd deel uit van een historische controverse. Een officieel oorlogsrapport maakte gewag van een liesblessure, maar de missende teelbal werd afgedaan als oorlogspropaganda, hoewel een Russische lijkschouwing naar verluidt de theorie kracht bijzette. Nu zelfs de Duitsers het verhaal bevestigen kan er geen twijfel meer over bestaan. Historicus Martin Farr zegt nadat dit eerste interview met iemand die Hitler behandelde, opgedoken is het volgende. "Deze nieuwe wending van de geschiedenis is fascinerend." 

    Spotlied
    Voor de Britten was het al tijdens de oorlog een uitgemaakte zaak dat Hitler maar één teelbal had. Soldaten zongen op weg naar het front om de haverklap het spottend lied "Hitler has only got one ball, the other is in the Albert Hall. His mother, the dirty b****r, cut it off when he was small." 

    02-01-2009 om 00:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!