Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Tegen 2100 lijdt helft van wereldbevolking honger"

    "Tegen 2100 lijdt helft van wereldbevolking honger"


    De gevolgen van de klimaatverandering zullen desastreus zijn voor de hongersnood in de wereld. Tegen het einde van deze eeuw zal de helft van de wereldbevolking onvoldoende voedsel hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Washington dat gisteren naar buiten is gebracht.

    In de tropen en subtropen wordt het volgens de onderzoekers aanzienlijk warmer. De hoogste temperaturen die nu in die gebieden gemeten worden, worden dan vermoedelijk de laagste. Die enorme toename leidt tot problemen voor de landbouw. Zo kan de maïsoogst met 20 tot 40 procent dalen. Het gevolg voor de watervoorraad in de tropen is in het onderzoek nog niet opgenomen. Naar verwachting wonen aan het eind van deze eeuw meer dan 6 miljard mensen in de tropen en subtropen. Dat gebied beslaat onder meer Noord-India, Zuid-China, Australië, Afrika en Midden-Amerika.

    10-01-2009 om 20:37 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sloddervossen schoppen het verder

    Sloddervossen schoppen het verder


    Maak je niet langer druk over een rommelig bureau. Sloddervossen zouden creatiever zijn, staan open voor het onverwachte en zijn beter in staat om te improviseren. Dat beweert een Amerikaanse filosofieprofessor Eric Abrahamson in zijn boek 'The perfect mess', bij ons verkrijgbaar als 'de wet van de stimulerende wanorde'.

    Beschaamd
    Twee derde van alle westerlingen zijn slordig en de meeste schamen er zich voor. De andere zijn druk in de weer om alles ordelijk en netjes te houden. De rommelmakers denken dat een goeie sorteer,-klasseer- of opruimbeurt hen veel goeds zou opleveren. Zo zouden ze het verder in het leven kunnen schoppen.

    Meer kansen
    Het tegendeel is waar, beweert de Amerikaanse prof. Wie zich niet in een planning opsluit, vindt altijd een gaatje als er iets onverwacht uit de hoek komt. Alle kansen worden daarbij genomen. Wie strikte schema's en planningen maakt, heeft een starre houding. Ze missen daarbij de 'souplesse' die creativiteit nodig heeft. De grootste genieën zijn chaoten en rommelmakers.

    10-01-2009 om 20:34 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende week wordt baby zonder borstkankergen geboren

    Volgende week wordt baby zonder borstkankergen geboren


    Een vrouw uit Londen verwacht de eerste baby in Groot-Brittannië die na een genetische voorselectie zonder borstkankergen zal worden geboren. De ouders kozen voor de techniek omdat in de familie van de vader al drie generaties lang borstkanker voorkomt.

    Volgende week
    Artsen van het Londense University College Hospital ontwikkelden elf embryo's en onderzochten die na drie dagen op het risico-gen. Zes embryo's droegen het gen in zich. Twee embryo's zonder het gevaarlijk gen werden bij de vrouw ingeplant. Normaal wordt het kind volgende week geboren.

    Omstreden
    Zonder het onderzoek bedroeg de kans dat een dochter van het koppel borstkanker zou ontwikkelen 50 à 85 pct.

    Genetische selectie van embryo's is erg omstreden. Critici menen dat de techniek zal gebruikt worden om 'designer baby's' te ontwikkelen.

    10-01-2009 om 20:32 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door moeder overvoede tiener van 380kg helft afgevallen

    Door moeder overvoede tiener van 380kg helft afgevallen

    Drie operaties waren nodig om het levensbedreigende overgewicht van Billy Robbins in te dijken. Foto's Channel 4

    Billy Robbins, de tiener uit Texas die de twijfelachtige eer kreeg om tot 's werelds zwaarste tiener gekroond te worden, is na drie jaar huisarrest fors afgevallen. Van zo'n 380 (!) kg ging hij naar iets meer dan de helft, maar hij weegt dus nog altijd bijna 200 kg. Het was zijn moeder - die de dood van haar andere zoon niet verwerkt had - die hem zwaar overvoedde. Dokters grepen net op tijd in door hem huisarrest te geven en op een streng dieet te zetten. Zo redden ze Robbins van een gewisse dood.

    8.000 calorieën
    Barabara Robbins was zo toegewijd aan haar zoon dat ze er alles voor over had om te voldoen aan zijn overdreven hongergevoel. Per dag gaf ze hem 8.000 kalorieën. In een documentaire die maandag op de Britse tv (Channel 4) wordt uitgezonden, vertelt ze wat hij zoal at: "Hij is dol op hamburgers, pizza, cola, chips en donuts. Hij houdt ook wel van gezond eten zoals broccoli, maar dan wel met veel kaas erop natuurlijk."

    Te dik voor douche
    Toen haar zoon te dik werd om in de douche te geraken, waste ze hem eigenhandig. "Ik deed alles voor hem omdat hij mijn zoon is." Na jaren van pesterijen op school, weigerde Bill om zijn laatste jaar op school te volgen. In plaats daarvan kreeg hij thuisonderwijs. "Ik wou dat ik uit mijn lichaam kon treden, het is als een gevangenis. Het overgewicht vernietigt je langzaam. Het neemt je leven weg. Ik denk wel dat mijn moeder mijn beste vrioend is. Ze heeft goed voor me gezorgd."

    Maagring
    Vorig jaar kreeg Bill een waarschuwing van de dokter: zonder een operatie zou hij ten dode opgeschreven zijn. Pas toen hij zelf vijftien kilo was afgevallen kon er aan een operatie gedacht worden. In Houston werd door een team van topchirurgen zo'n 30 kg vlees uit zijn maag verwijderd. Met een streng dieet en heel wat (lichte) oefeningen viel hij dan in totaal 127 kg af in drie maanden. Daarna kon mits een tweede operatie een maagring geplaatst worden. Toen hij na die ingreep het ziekenhuis verliet, zat hij aan 222 kg.

    Gestorven zoon
    Zeker medeschuldig aan het probleem is zijn moeder. In de documentaire geeft ze toe dat ze 'overcompenseerde' na het verlies van een andere zoon, die overleed aan een hersentumor toen hij amper 19 maanden jong was. Ze ging zelf in behandeling. "Het was inderdaad heel moeilijk om de dood van Matthew te verwerken. Daarom wilde ik Billy echt niks ontzeggen. Misschien ben ik wel verslaafd, aan mijn kind. Het schuldgevoel dat ik heb, vernietigt me bijna.

    Gescheiden
    Bij een derde en voorlopig laatste operatie werd de maagring van Billy smaller gemaakt. Nu zit hij net onder de 200 kg. Hij moet nu naar een rehabilitatiecentrum om hem van zijn overvoedende moeder weg te halen. "Ik ben heel bang om alleen weg te moeten gaan van mijn moeder. Maar het zal wel moeten, want het voelt aan alsof ik mijn moeder langzaam aan dood doe."

    10-01-2009 om 20:27 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terdoodveroordeelde rukt eigen oog uit en eet het op

    Terdoodveroordeelde rukt eigen oog uit en eet het op

    Andre Thomas.
                                                                                                                                   Andre Thomas.

    Een Texaanse terdoodveroordeelde met een geschiedenis van psychische problemen heeft in december zijn enige goede oog uitgetrokken en opgegeten. Dat heeft de gedetineerde tegen de autoriteiten gezegd, meldt het gevangenispersoneel.

    Gezin uitgemoord
    Andre Thomas (25) werd gearresteerd voor het doodsteken van zijn vrouw, hun zoontje en dertien maanden oude dochter in 2004. De harten van de slachtoffers waren ook uitgerukt. Thomas werd uiteindelijk veroordeeld voor de moord op de baby.

    Terwijl hij in 2004 in de gevangenis zat, in afwachting van zijn rechtszaak, trok hij zijn rechteroog uit. De rechter besliste echter dat hij toerekeningsvatbaar was.

    Naar psychiatrie
    Vandaag trof een gevangenisbewaker Thomas met een bebloed gezicht aan in zijn cel. Hij vertelde de bewaker dat hij zijn oog had opgegeten. Vervolgens is hij overgebracht naar een medisch centrum en uiteindelijk naar een psychiatrische gevangenisfaciliteit.

    10-01-2009 om 20:24 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chips met eekhoornsmaak

    Chips met eekhoornsmaak


    Een Brits chipsmerk brengt zes nieuwe smaken op de markt: chili-chocolade, Indiase uien, knapperige eend, 'fish and chips', ontbijtsmaak en cajun eekhoorn. Wie dol is op een experimentje: de chips zijn vanaf vandaag in de (Britse) winkels te verkrijgen.

    Do us a flavour
    In juli 2008 lanceerde het chipsbedrijf Walkers de wedstrijd 'Do us a flavour'. Zo wouden zij nieuwe smaken ontdekken. De eekhoornsmaak was een ideetje van Martyn Wright, een 26-jarige inwoner van Hednesford, in het oosten van Engeland.

    "Ok, het idee is vreemd..."
    Wright kreeg het idee nadat hij in een restaurant 'eekhoorn' op het menu had zien staan. "Ook al lijkt het idee vreemd, de lichte cajunsmaak zal het publiek bevallen", beweert Wright.

    56.000 euro
    Het Britse publiek heeft tot 1 mei 2009 de tijd om een favoriete smaak te kiezen. De zes kandidaten hebben nu alvast 11.000 euro ontvangen. De uiteindelijke winnaar ontvangt maar liefst 56.000 euro en 1 procent van de verkoop van zijn chips.

    10-01-2009 om 20:20 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauw licht maakt je vrolijker

    Blauw licht maakt je vrolijker


    Felle kleuren en lichten vrolijken je op. Britse onderzoekers toonden aan dat zowel mannen als vrouwen blijer worden van blauw licht.

    Beter humeur
    De onderzoekers confronteerden een groep vrijwilligers met verschillende kleuren en lichten, meldt Bodytalk. Daaruit bleek dat blauw en groen een positief effect hadden op het humeur van mannen, bij vrouwen zijn dat blauw, paars en oranje. Daarnaast zorgden blauw en rood voor meer zelfvertrouwen bij mannen, vrouwen worden zelfzekerder van blauw en paars.

    Beter nadenken
    Maar licht en kleuren hebben ook een positief effect op de hersenen. Uit mentale tests achteraf bleek dat kleuren je een kwart sneller doen denken en dat ze je reactietijden met twaalf procent verbeteren. Als laatste zorgen kleuren ook voor een betere coördinatie tussen hand en oog.

    Kleurentherapie
    Dit onderzoek kan verklaren waarom veel mensen somberder zijn in de winter. Hoe slechter het weer, hoe meer je kans hebt op een slecht humeur. Kleur- of lichttherapie kan dus het antwoord bieden op je winterdepressie.

    10-01-2009 om 20:20 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afkoeling hersenweefsel gaat aanvallen tegen

    Afkoeling hersenweefsel gaat aanvallen tegen


    Epilepsie-aanvallen zijn niet alleen vervelend, ze zijn ook potentieel levensbedreigend. Medicatie kan de meeste mensen helpen de aanvallen minder erg te maken. Maar sommige mensen worden niet geholpen door medicatie. Voor hen staat er een mogelijke oplossing voor de deur: het hersengebied dat de aanvallen aanstuurt, afkoelen. Vooral mensen met focale epilepsie zouden baat hebben bij de behandeling.

    Aanval voor verhitting
    De aanvallen worden veroorzaakt door een soort oververhitting van de neuronen in een klein stukje van het brein. Studies van professor Steven Rothman bij rattenweefsel tonen aan dat 'gematigde' afkoeling, van 37 tot 22 graden Celcius, de kans op een aanval volledig wegneemt.

    Bovendien ondervinden de hersencellen geen schade van de koudere temperaturen. Een heel verschil met hersencellen die opwarmen: een halve graad extra is al voldoende om schade toe te brengen.

    Chip
    De afkoeling van de hersencellen bewerkstelligt Rothman met een soort chip van een vierkante centimeter. Ze plaatsen die op het oververhitte weefsel, en de chip onttrekt er de warmte aan.

    Het enige probleem is nog waar de warmte naartoe moet. Ze kan niet zomaar terug aan de omgeving (in dit geval: ander hersenweefsel) worden afgestaan gezien de kans op schade. Een oplossing is om de chip dicht tegen het hersenoppervlak in te planten, waardoor de warmte kan afgevoerd worden via de haarvaten.

    Als de chip naar behoren werkt, zal hij ervoor zorgen dat aanvallen niet meer plaatsvinden, terwijl de patiënt er niets van merkt.

    Waarom?
    Waarom werkt afkoelen zo goed? Een 'kouder' metabolisme vertraagt alles, waardoor er minder zuurstof nodig is en de kans op infecties afneemt.

    Andere systemen
    Rothman is niet de enige wetenschapper die zoekt naar oplossingen om weefsel af te koelen. Huan Wang (University of Illinois) test een soort helm om slachtoffers van een beroerte te helpen. Hierbij wordt het hersenweefsel afgekoeld met koud water. Ook in Japan wordt een soort afkoelhelm getest.

    In Texas experimenteren wetenschappers dan weer met een soort buisje in het getroffen hersengebied, waardoor afgekoelde saline stroomt voor tien minuten. Dit koelt de neuronen voldoende af om infecties en dood van de cellen voor 48 uur uit te stellen. D techniek zal dit jaar nog voor het eerst op patiënten met aanvallen worden uitgetest.

    Tot slot is er nog het research-team aan de universiteit van Portsmouth. Zij testen een systeem dat weefsel koel houdt tijdens een neurochirurgische ingreep. Dat zou de pijn tijdens het snijden en naaien moeten verminderen.

    10-01-2009 om 20:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    03-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlaten robots worden opgevangen in Utrecht

    Verlaten robots worden opgevangen in Utrecht


    De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) begint een opvangcentrum voor verlaten robots. Robots die door hun eigenaar worden verlaten, vormen volgens de HKU een vergeten groep binnen de informatie- en communicatietechnologie. Als zij afgedankt worden door hun baas, blijft veel kennis van robots onbenut.

    Steeds meer robots gebruikt
    Giep Hagoort, lector kunst en economie, verwacht dat over vijf jaar culturele organisaties als musea, schouwburgen en theatergroepen actief gebruik maken van robots om bijvoorbeeld veiligheidsfuncties, administratief werk en schoonmaaktaken uit te voeren. Opleidingen zijn naar zijn mening nauwelijks op deze toekomst voorbereid. Daarom begint in het nieuwe jaar een opvangcentrum voor robots. Door werkzaam te zijn in het opvangcentrum, leren studenten kunst en economie volgens Hagoort al doende om te gaan met robots.

    Eerste robot opgevagen
    De eerste verlaten speelgoedrobot is inmiddels ter observatie opgenomen. Deze robot die de naam één draagt, is de centrale gast op de kerstborrel van de HKU. Het apparaat werd te koop aangeboden op de Nederlandse veilingsite Marktplaats omdat 'de eigenaar met de robot was uitgespeeld'.

    03-01-2009 om 13:32 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook de doden willen plastische chirurgie

    Ook de doden willen plastische chirurgie

    'Gewone' make-up volstaat niet meer.

    'Gewone' make-up volstaat niet meer.
    Ook de doden willen er goed uitzien. Maar de gewoonlijke make-up door de begrafenisondernemers volstaat niet meer; tegenwoordig komt er heuse plastische chirurgie aan te pas.

    Deze trend werd gespot in, het zal weinig verbazen, de Verenigde Staten waar steeds vaker gevraagd wordt om facelifts en botox-behandelingen op het dode lichaam.

    "Ik heb al eens iemand gehad die vroeg om haar borsten er strakker te laten uitzien", verklapt ondernemer David Temrowski aan de Amerikaanse nieuwszender

    03-01-2009 om 13:26 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medicijnen met fruitsap innemen is gevaarlijk

    Medicijnen met fruitsap innemen is gevaarlijk


    Als je medicijnen met fruitsap inneemt, kan je de werking ervan verstoren. Daarom waarschuwen Canadese onderzoekers pillen alleen nog met water in te nemen.

    Werking halveren
    Uit het onderzoek bleek dat bepaalde medicijnen tegen een hoge bloeddruk, hartziekten, kanker en sommige antibiotica slechts voor de helft worden opgenomen als je ze inneemt met bepaalde fruitsappen. Het gaat specifiek over appelsien-, pompelmoes-, citroen- en appelsap. De stof Naringin, die de sappen bitter doet smaken, is hiervoor verantwoordelijk.

    De onderzoekers zeggen echter dat patiënten nog wel fruitsap mogen drinken. "Als je vier uur voor je medicijnen fruitsap drinkt, heeft dit geen effect. Het is wel belangrijk dat je er genoeg tijd tussen laat. Pillen neem je best met water in op een nuchtere maag."

    03-01-2009 om 13:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit goud kan je drinken

    Dit goud kan je drinken


    Wil je iets aparts voor de feestdagen, scoor je gegarandeerd met de Gold Cuvée, de enige drank waar echt goud in verwerkt zit.

    Champagne
    Het nieuwste paradepaardje is de enige mousserende drank ter wereld die drinkbaar 22 karaats goud bevat. De frisse, droge wijn, gemaakt van Pinot Blanc druiven, is gefabriceerd volgens de méthode tradtionelle of de bereidingswijze van de champagne.

    Rijkdom
    Eeuwen geleden maakten adel en vorsten gebruik van goud in hun dranken om hiermee hun rijkdom toonbaar te maken. Enkele 'health centres' doen dit tot vandaag nog steeds vanwege de vermeende therapeutische werking van goud.

    Geschiedenis
    De antieke Chinezen geloofden dat het doorslikken van lang houdbare substanties als jade, vermiljoen of hematiet hun houdbaarheid zouden overdragen aan degene die het goedje dronk. Goud werd als zeer krachtig gezien, omdat het een niet-roestend kostbaar metaal was. De idee van drinkbaar goud werd in China aangetroffen tegen het einde van de 3e eeuw v Chr.

    Info
    De Gold Cuvée is voorlopig nog niet in België te verkrijgen, wel in Nederland. Kostprijs als normale fles is 33,75 euro, als Magnum 58,80 euro.

    03-01-2009 om 13:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguïn op de vlucht voor orka's springt in boot

    Pinguïn op de vlucht voor orka's springt in boot


    Sterk zijn is niet alles in het dierenrijk. Dat bewijst een pinguïn in het bovenstaande filmpje. Het diertje is op de vlucht voor een groep orka's. Na een lange achtervolging besluit de pinguïn in de boot van de cameraman te springen. Gelukkig voor de inzittenden bleven de orka's in het water.

    Orka's zijn samen met zeeluipaarden onder water de grootste gevaren voor pinguïns. Hun 'vleugels' gebruiken ze enkel om te zwemmen. Daardoor lijken ze zich met een vliegende beweging door het water te verplaatsen.

    03-01-2009 om 12:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homopinguïns stelen eieren

    Homopinguïns stelen eieren


    Twee homopinguïns met een vaderwens proberen in een Chinese dierentuin eieren te stelen van hun heteroseksuele soortgenoten. Dat meldt De Telegraaf. Het koppel legt op de plek van de eieren een steen om zo hun slachtoffers voor de gek te houden.

    Niet stom
    De dieren zijn echter niet stom en houden de homo's in de gaten. Toen het homostel op heterdaad werd betrapt, werd het koppel verbannen uit de groep.

    Discriminatie
    Daarop voelde het stelletje zich gediscrimineerd vanwege hun geaardheid. Om verdere escalatie in de dierentuin te voorkomen, besloten de verzorgers de dieren op een andere plek onder de brengen.

    Verlangen
    Beide mannetjes hebben, ondanks hun geaardheid, een natuurlijke behoefte om vader te worden, meent een verzorger van Polar Land.
    "Een van de verantwoordelijkheden van een volwassen mannetje is op de eieren letten. Dat is voor dit koppel fysiek onmogelijk, maar het natuurlijke verlangen blijft bestaan."

    03-01-2009 om 12:54 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tevreden patiënt schenkt ziekenhuis winnend lotje

    Tevreden patiënt schenkt ziekenhuis winnend lotje


    Een tevreden patiënt heeft een Nederlands ziekenhuis een winnend lot in de loterij geschonken. De afdeling van het Medisch Centrum Alkmaar werd hierdoor 25.000 euro rijker.

    Toen de patiënt het ziekenhuis verliet, liet hij een lotje achter en zei dat hij hoopte dat het ziekenhuis er een mooie prijs mee zou winnen. En dat gebeurde dus ook. De 25.000 euro zal verdeeld worden onder de 120 medewerkers van de afdeling, maar het is nog niet bekend waar het geld aan wordt besteed. De patiënt, die was opgebeld om in de feestvreugde te delen, zei dat hij het personeel de prijs van harte gunde en dat een miljoen euro ook had gemogen.

    03-01-2009 om 12:49 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egyptische ezels krijgen pamper

    Egyptische ezels krijgen pamper


    Verandering in het straatbeeld in het zuidwesten van Egypte. In de provincie al-Wadi al-Gadeed moeten ezels voortaan rondstruinen met een luier rond het achterwerk. Volgens een plaatselijke functionaris is de maatregel bedoeld om "het esthetische en culturele decor van de provincie" te bewaren.

    De streek trekt momenteel heel wat toeristen. "Luiers zijn in de winkels beschikbaar tegen een lage prijs", aldus de functionaris. Eigenaars van ezels die aan de regel hun kont vegen, zullen worden beboet. Ezels zijn alomtegenwoordig in Egypte. Ze kunnen veel goederen vervoeren en zijn een hulp voor de boeren.

    03-01-2009 om 12:45 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klacht tegen baas: Computer opstarten wordt niet betaald

    Klacht tegen baas: Computer opstarten wordt niet betaald


    In Amerika klagen steeds meer mensen hun baas aan omdat ze niet worden betaald voor de tijd die het kost om hun computer op te starten. Dat meldt The National Law Journal.

    Veel geld
    Werknemers van bedrijven als AT&T, UnitedHealth Group en Cigna Corp claimen dat ze niet betaald worden voor de 15 tot 30 minuten dat het duurt om de werkcomputers op te starten en later weer af te sluiten. Ze worden allemaal per uur betaald, waardoor deze periodes over een jaar een flinke impact hebben op hun loon.

    Bedrijven
    De bedrijven vinden dan weer dat wachten op opstartende computers niet telt als werk, en dat werknemers bezig zijn met privézaken terwijl de toestellen opstarten. De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan.

    03-01-2009 om 12:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    02-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitsers autokerkhof vol klassiekers moet geruimd worden

    Zwitsers autokerkhof vol klassiekers moet geruimd worden


    Een sloperij met meer dan 500 klassieke auto's in het Zwitserse Kaufdorf loopt gevaar geruimd te worden. De overheid wil de grond zuiveren en verdere lekkage van vloeistoffen uit de auto's voorkomen. De lokale bevolking wil de vergroeiing van auto's en natuur juist intact laten omdat restauratie van de auto's toch al niet meer mogelijk is. Daarvoor zijn de meeste te ver vergaan.

    Pensioen
    De auto's - BMW's, Audi's, Jaguars en vele andere - zijn verzameld door een autohandelaar die de modellen opkocht voor onderdelen, maar nooit tot slopen is overgegaan. Na zijn pensioen nam zijn zoon de zaak over maar liet de klassiekers onaangeroerd. Enkele daarvan stammen zelfs uit de jaren dertig van de vorige eeuw.

    Zeldzame bomen
    Nu wil de Zwitserse overheid dat alle wrakken verwijderd worden om de grond te kunnen reinigen en bestraten. De eigenaar is bereid de meer recente modellen te verwijderen. Het deel waar de echte klassiekers staan, wil hij echter onder geen voorwaarde ontruimen. Volgens voorstanders zijn er inmiddels zeldzame bomen en mossoorten in en om de auto's gegroeid. 

    02-01-2009 om 21:27 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte herinneringen? Wis ze uit uw geheugen

    Slechte herinneringen? Wis ze uit uw geheugen


    Iedereen heeft wel herinneringen opgeslagen die hij of zij liever zou vergeten. En volgens nieuw onderzoek, dat de Independent on Sunday kon inkijken, zal dat mogelijk worden. Mensen die lijden aan post-traumatische stress als gevolg van een angstaanjagende ervaring, zouden die nare herinneringen dan letterlijk uit het geheugen kunnen wissen.

    Gelukt bij proefdieren
    Wetenschappers aan de medische faculteit van de universiteit van Georgia hebben in het laboratorium een manier gevonden om bij proefdieren dergelijke herinneringen uit te wissen. En hoewel ze waarschuwen dat het nog jaren kan duren voordat die techniek ook op mensen kan worden toegepast, achten ze dat op termijn wel mogelijk.

    Herinnering aan fysieke pijn
    Doel van de proeven was het elimineren van de herinnering aan fysieke pijn - een lichte elektrische schok die werd toegebracht aan de poten van de proefmuizen. Dat gebeurde door in te grijpen op de natuurlijke hersenstof die een rol speelt bij het opwekken van herinneringen. De muizen waren daartoe vooraf genetisch gemanipuleerd zodat ze een ongewoon grote hoeveelheid produceerden van de neurotransmitter CaMKII, die een rol speelt in onze geheugenvorming.

    En door het hoge niveau van die neurotransmitter, zo bleek, konden ongewenste herinneringen die op het punt stonden om te worden 'bovengehaald', op dat moment blijvend uitgewist worden, terwijl andere herinneringen intact bleven.

    Oorlogsveteraan
    In de woorden van dr. Joe Tsien, die het onderzoek leidde, "kan een muis zich de traumatische ervaring van die elektrische schok herinneren, net zoals een oorlogsveteraan die terugdenkt aan een fatale missie waarbij hij gewond raakte. Maar door de hoeveelheid CaMKII kon het dier die slechte herinnering niet echt terugbrengen, omdat die gewist was. De andere, niet-traumatische herinneringen bleven gewoon opgeslagen en konden desgewenst worden bovengehaald."

    Beter leven
    De onderzoeker voegde daar aan toe: "Hoewel het geheugen ons veel kan leren, en cruciaal is voor het overleven en het aanpassingsvermogen van de mens, kan het selectief wegnemen van herinneringen die ons functioneren belemmeren, veel mensen een beter leven bezorgen". En dat zou volgens dr. Tsien kunnen gebeuren door het ontwikkelen van een geneesmiddel dat de eigenschappen van CaMKII zou 'imiteren'. Met daaraan gekoppeld de waarschuwing dat dit nog veel tijd zal vergen.

    02-01-2009 om 21:17 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijen kunnen tot vier tellen

    Bijen kunnen tot vier tellen


    Bijen kunnen tot vier tellen. Dat hebben wetenschappers van de Australische Universiteit van Queensland ontdekt, meldt de tv-zender ABC News.

    Honing aan vierde streep
    De onderzoekers lieten bijen door een tunnel vliegen waar bij de vierde markering honing lag. Ook toen de honing weg was, vlogen de bijen tot de vierde streep. Volgens de onderzoekers lukte dit ook met het derde streepje, maar niet meer met het vijfde.

    Hersens als sesamzaadje
    "Hoe meer we deze wezens met hersenen zo klein als een sesamzaadje onderzoeken, hoe meer we onder de indruk zijn", aldus professor Mandyam Srinivasan. Volgens de wetenschapper zijn bijen intelligenter dan tot nu toe werd aangenomen.

    De onderzoekers hebben naar eigen zeggen ook bewezen dat bijen kleuren en geuren kunnen herkennen. Ook kunnen ze door ingewikkelde doolhoven leren navigeren.

    02-01-2009 om 19:51 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!