Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladediamanten veroveren juweliers

    Chocoladediamanten veroveren juweliers

    Je bent op zoek naar een diamanten juweel, maar wil eens iets anders? Kies dan voor de chocoladediamant! Deze gekleurde diamant heeft een diepbruine ('chocolade') kleur, en wordt zowel bij geelgoud als bij witgoud of zilver gedragen. De stenen hebben geen beperkingen, en kunnen zowel als grootste steen of als kleinere steentjes dienen.

    De chocoladediamant is aan een ware opmars bezig. De diamant is voorlopig nog vrij ongewoon, zeker voor een verlovings- of trouwring, maar daardoor ook net geschikt voor vrouwen die willen opvallen of graag gezien worden als trendsetter. Bijkomend voordeel? Ze zijn een pak goedkoper. (edp)

    27-06-2008 om 17:20 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotten riskeren 10 jaar cel voor seksueel getinte mails

    Schotten riskeren 10 jaar cel voor seksueel getinte mails

                                                        
    In Schotland is een nieuwe wet van kracht gegaan. Er staan nu strenge straffen op het versturen van sms'jes of mails die seksueel gentint zijn. De Schotten kunnen daar voortaan tien jaar cel voor krijgen.

    Uit een Schots rapport, Sexual Offences Bill, blijkt dat er streng zal opgetreden worden tegen personen die de ontvanger opzettelijk willen vernederen met seksueel getinte teksten. Door de nieuwe wet ontstaat er een nieuw misdrijf, namelijk 'onzedelijk communiceren'.

    De overtreding wordt begaan als iemand ongevraagd expliciete berichten naar iemand anders zendt met als doel daar bevrediging ten koste van zijn ontvanger uit te halen.

    De rechter zal moeten bepalen welke overtredingen ernstig genoeg zijn om zwaar bestraft te worden. Maar flirten of uit de hand gelopen grapjes zouden dus ook zwaar kunnen bestraft worden.

    27-06-2008 om 17:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microsoft stopt grotendeels met verkoop Windows XP

    Microsoft stopt grotendeels met verkoop Windows XP

                                          
                        CEO Bill Gates bij de voorstelling van Windows XP in 2001.

    Na ruim zeven jaar stopt Microsoft maandag (30 juni) grotendeels met de verkoop van het besturingssysteem Windows XP aan handelaars en computerfabrikanten. Ondanks de stopzetting van de verkoop zullen computers met XP nog enige tijd beschikbaar zijn. Kleinhandelaars en pc-producenten kunnen de productpakketten en pc's waarop het systeem geïnstalleerd is, nog verkopen, deelde Microsoft in München mee.

    Na protest
    Oorspronkelijk zou de verkoop al in januari eindigen. Na protest van producenten van hardware, die erop wezen dat er nog altijd vraag was naar XP, krabbelde Microsoft terug.

    Technische ondersteuning voor XP zal Microsoft nog geruime tijd verlenen. De gebruikelijke productondersteuning loopt tot in 2009. Gebreken in de veiligheid zal het concern tot 2014 met updates van software verhelpen. Het Amerikaanse bedrijf zal XP bovendien zeker tot juni 2010 aan fabrikanten van kleine notebooks als de EeePC leveren.

    27-06-2008 om 17:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is Chase, de kat zonder gezicht

    Dit is Chase, de kat zonder gezicht

                                  
    Maak kennis met Chase, de kater zonder gezicht. Het diertje werd aangereden door een auto toen het vier weken was en raakte zwaar verminkt. Alsof dat nog niet volstond, heeft Chase maar drie poten meer.

    Plastische chirurgie
    Plastische chirurgen hebben tevergeefs geprobeerd het gezicht van het poesje te reconstrueren. Chase gaat nu door het leven zonder snoet en oogleden. Ook de pels wil op sommige plaatsen niet meer groeien. Elke dag krijgt hij druppeltjes om te voorkomen dat zijn ogen zouden uitdrogen.

    Opfleuren
    Chase heeft van de nood een deugd gemaakt. Hij toert nu met zijn baasje langs Britse ziekenhuizen. Hun doel: mensen opfleuren die af te rekenen hebben met gelaatsmisvormingen. Niet dat Chase nu zo'n prettige aanblik biedt wanneer je uit een coma ontwaakt, maar het blijkt te helpen. (eb)

    27-06-2008 om 17:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De paus draagt geen Prada

         De paus draagt geen Prada

      
                                
                                      Dit zijn dus géén Prada-mocassins.

    Het Vaticaan heeft officieel laten weten dat de geruchten als zou de paus schoenen van Prada dragen "lichtzinnig" zijn. Daarmee wil de kerk een einde maken aan de jarenlange speculaties rond dit spannende onderwerp.

    Mocassins
    Vorig jaar verkoos het magazine Esquire de 81-jarige opperpriester nog tot 'accessoiredrager van het jaar'. Een eer die hij te danken had aan zijn rode mocassins, die van het Italiaanse modehuis Prada zouden zijn.

    Christus
    Het Vaticaan wou daarop nooit reageren maar nu dus wel. De schoenen van de paus zouden, net als zijn frivole hoedjes, niks te maken hebben met ijdelheid maar alles met traditie. "De paus draagt geen Prada, maar Christus." Wie het modieuze schoeisel dan wél vervaardigt, werd niet prijsgegeven.

    Traditie
    De kledijkeuze van paus Benedictus XVI is vaak opvallend, zoals je ook kan zien op de foto bovenaan. Luidens het Vaticaan gaat het om traditionele accessoires, die vorige pausen doorheen de geschiedenis droegen. (jv)

    27-06-2008 om 17:03 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen (13) hangt zich op omdat hij niet met Wii mag spelen

    Jongen (13) hangt zich op omdat hij niet met Wii mag spelen

     
    Een Britse jongen van 13 heeft zich opgehangen met zijn schooldas omdat zijn vader z'n nieuw computerspelletje had afgenomen. Dat schrijft de Daily Mail.

    Ruzie met zus
    Jake Roberts uit Scarborough wilde met zijn nieuwe Nintendo Wii-console spelen, maar dat ging niet omdat z'n zus tv aan het kijken was. Er kwam ruzie van. Om orde op zaken te stellen, nam vader Roberts het spelletje af.

    Met verjaardagsgeld
    Jake stormde naar zijn kamer. Enkele uren later trof zijn vader hem dood aan. De jongen had zich met zijn schooldas opgehangen aan z'n bed. De jongen had het spelletje gekocht met geld dat hij voor zijn verjaardag gekregen had. (eb)

    27-06-2008 om 16:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boetes voor overgewicht in Japan

           Boetes voor overgewicht in Japan

                                              
    Ook Japanners worden blijkbaar alsmaar dikker. Om de maatschappij weer gezonder te maken, legt de Japanse overheid nu boetes op aan firma's, die werknemers met overgewicht in hun rangen hebben.

    Goedbedoeld
    Een stap te ver? Toch zeker voor de Verenigde Staten, meent de New Yorkse dokter Keith Ayoob. "Ik ben ervan overtuigd dat de maatregel goedbedoeld is, maar ik ben er helemaal niet zo zeker van dat dit dé manier is om overgewicht aan te pakken", meent Ayoob.

    Liedjes om af te slanken
    In Japan worden er zelfs liedjes opgenomen om af te vallen en om te strijden tegen wat ze daar kortweg "metabo" - voluit metabolisch syndroom of stofwisselingsstoornis - zijn gaan noemen. "Bye bye metabo, laten we ons allen samen checken! Ga weg, weg, weg", klinkt het vrij vertaald. Ook stripfiguurtjes moeten bijdragen tot de verhoopte mentaliteitsverandering.

    Geen Amerikaanse inmenging
    In de Verenigde Staten kampt - net als in België - ongeveer één derde van de bevolking met overgewicht. Maar de Amerikanen kunnen de inmenging van de overheid in hun privéleven veel minder verdragen, meent dokter David Katz van de Yale University School of Medicine. "In Japan heerst daarentegen een soort van collectief engagement voor wat goed is voor de hele gemeenschap".

    Buikomtrek

    Voor wie zijn of haar buikomtrek wil vergelijken met de Japanse norm, die is vastgesteld op 84 centimeter voor de vrouwen en op 89 centimeter voor de mannen. (jv)

    27-06-2008 om 16:56 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vloer opgebroken voor lijk en Rechtvaardige Rechters

    Vloer opgebroken voor lijk en Rechtvaardige Rechters

                              
    In het Sint-Jansvest in Gent doorzoeken speurders van de federale politie, de civiele bescherming en de DVI, een woning in het kader van het verdwenen paneel De Rechtvaardige Rechters van het retabel van het Lam Gods van de gebroers Van Eyck. Dat zegt het parket van Gent. Het gaat om een tip die nagetrokken wordt.

    Lijk
    Een tipgever zou gemeld hebben dat het paneel De Rechtvaardige Rechters er verborgen zou liggen, en dat er eveneens een lichaam gevonden zou worden. Een twintigtal speurders is ter plaatse. Ze laten een kleine graafmachine aanrukken om de vloer verder open te breken. (belga/gb)

    27-06-2008 om 16:49 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze neus ruikt gevaar

              Onze neus ruikt gevaar

                 
                                           Onze neus ruikt meer dan we denken.

    Ons lichaam kan meer dan we denken, en onze neus blijkt zelfs in staat gevaar te ruiken. Dat is gebleken uit een experiment aan de Feinberg School of Medicine aan de Northwestern University in Chicago, waarbij proefpersonen aan bijna identieke geurtjes moesten ruiken.

    Schok
    Aanvankelijk merkten ze geen enkel verschil, tot ze een elektrische schok kregen bij één van de geuren. Hun hersenen associeerden de geur in kwestie met de onaangename ervaring, waardoor ze de reukjes achteraf wél konden onderscheiden. Een hersenscan bevestigde de verschillende reacties op beide geuren, staat in het magazine Science. Het bleek bovendien dat we het onderscheid ook vrij snel kunnen leren.

    Verklaring
    De wetenschappers denken dat onze voorouders deze gave ontwikkelden om roofdieren te kunnen ruiken. De eigenschap is niet fundamenteel verschillend van andere dieren, zegt Geraldine Wright van de Engelse universiteit van Newcastle. De gevoeligheid van de menselijke neus is niet veel slechter dan bij veel andere dieren. "Als het brein een detail moet onthouden om een slechte ervaring te vermijden, dan zal het dat vrij snel doen," zei ze. (sam)

    27-06-2008 om 15:25 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kolossale inktvis ziet door meer dan voetbalgrote ogen

    Kolossale inktvis ziet door meer dan voetbalgrote ogen

                                                
                                                                                                                                                    
    Het grootste oog, dat wetenschappers tot nog toe hebben onderzocht, behoort tot een zogeheten Kolossale inktvis uit de diepzee. Met 27 centimeter doorsnee is het duidelijk groter dan een voetbal uit de Belgische competitie (circa 22 centimeter). "Dit is werkelijk een fenomenaal oog", berichtte de Nieuw-Zeelandse intvissenexpert Steve O'Shea woensdag in Wellington.

    495 kilogram
    Zijn team onderzoekt in het nationaal museum Te Papa Tongarewa momenteel de Kolossale inktvis (Mesonychoteuthis hamiltoni), die vissers in februari 2007 in de Antarctische zee in hun netten naar boven haalden De 495 kilogram zware en tien meter lange diersoort is een van de grootste gevangen inktvissen ooit.

    Voorzichtig geconserveerd
    De vissers hadden op zoek naar stokvis of heek, het dier toevallig gevangen. Het tweede oog werd daarbij vernietigd. Tot nog toe was het dier ingevroren, maar sinds maandag werd het in een bad chemicaliën voorzichtig geconserveerd. De buitengewooon zeldzame vangst trok wereldwijd de aandacht van wetenschappers en camerateams. Met zijn enorme bek is de calamaris "gemakkelijk" in staat om de ruggengraat van twee meter lange vissen door te bijten, vulde O'Shea aan.

    Bek ver opentrekken
    De bek van het dier bestaat uit twee delen. De beide helften - een is 42,5 millimeter lang - zijn apart in een weefsel "opgehangen". Daardoor kan de bek veel verder opengetrokken worden als bijvoorbeeld bij een papegaai. De bek bestaat uit een bijzonder hard biologisch materiaal. In de maag van walvissen werden volgens de wetenschappers echter al calamarisbekken gevonden van 49 millimeter lang, wat erop wijst dat er nog veel grotere exemplaren van de Kolossale inktvissen bestaan.

    Vrouwtjesdier
    Om het exemplaar nog dit jaar zoveel mogelijk in zijn originele vorm te presenteren, onderzoeken de zeebiologen de maaginhoud enkel met een endoscoop. Volgens wetenschappelijk assistente Kat Bolstad at de inktvis hoofdzakelijk heken, die het met zijn met haken uitgeruste tentakels buit maakte. De wetenschappers gaan met grote omzichtigheid te werk, omdat het zeer kwetsbare kadaver snel afbreekt. Intussen is het ook duidelijk geworden dat het om een vrouwtjesdier gaat: binnenin het kadaver troffen ze duizenden eitjes aan. (belga/odbs)
    30/04/08 19u58

    27-06-2008 om 15:11 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ira Tucker van Dixie Hummingbirds overleden

    Ira Tucker van Dixie Hummingbirds overleden

                                                           
                                     
                                                   Dixie Hummingbirds in hun gloriedagen in de jaren vijftig.

    Ira Tucker
    is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. Hij was tientallen jaren de leadzanger van de Amerikaanse gospelgroep de Dixie Hummingbirds.

    De Dixie Hummingbirds werden in 1928 opgericht. De in 1925 geboren Tucker trad eind jaren dertig toe tot de groep, die onder meer de Temptations, James Brown, Stevie Wonder en Al Green beïnvloedde.

    Tucker bleef tot aan het eind van de vorige eeuw bij de groep, waarvan de belangrijkste andere leden toen al waren overleden.
    Vooral in de jaren vijftig hadden de Dixie Hummingbirds veel succes in de Verenigde Staten. Het tijdschrift Ebony riep de groep in 1978 uit tot de beste gospelgroep ter wereld. Met zijn opzwepende manier van optreden leverde Tucker een belangrijke bijdrage aan de populariteit van de groep. In 'Love me like a rock' van Paul Simon, een hit uit 1973, doen de Dixie Hummingbirds de achtergrondzang.
    Klik op  blauwe tekst ' love me like a rock' om te beluisteren

    27-06-2008 om 14:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Julio Iglesias breekt concert af door hartproblemen

    Julio Iglesias breekt concert af door hartproblemen

                                         Om  Julio Iglesias te beluisteren druk op de foto

                                              

    De Spaanse zanger Julio Iglesias (64) heeft dinsdag zijn optreden in het Russische Jekaterinburg na twee nummers moeten afbreken. Hij kampte met hartproblemen. Dat melden Russische media vandaag.

    Verplaatst
    Na het tweede nummer begon Iglesias zich dinsdagavond plots onwel te voelen. "Het gaat niet goed met mij. Het is de eerste keer dat ik een concert moet afbreken", zei Iglesias tegen het publiek. Het concert werd verplaatst naar vandaag.

    Stress
    De hartproblemen zijn volgens dokters te wijten aan stress; de zanger zou dan ook in de eerste plaats moeten rusten. Volgens Spaanse mediaberichten voelde hij zich al snel weer beter.

    Iglesias trapte zijn Rusland-tournee vorige week af. Deze zomer treedt hij in zo'n 20 landen op. Een privéconcert brengt hem op 11 augustus ook naar België, staat op de website van de zanger te lezen.

    27-06-2008 om 14:44 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KU Leuven ontdekt 'luchtwegen' bij appels en peren

    KU Leuven ontdekt 'luchtwegen' bij appels en peren

                               

    De onderzoeksgroep Naoogsttechnologie van de K.U.Leuven is er voor het eerst in geslaagd om de 'luchtwegen' van appels en peren - - in beeld te brengen. Het gaat om microscopisch kleine structuren voor zuurstofaanvoer in het vruchtweefsel. Het bestaan van dergelijke structuren werd vermoed maar kon nog niet worden bewezen. Bij appels gaat het om holtes tussen cellen, bij peren hebben ze de vorm van gaskanaaltjes.

    Fragiel
    Om vruchtweefsel tijdens de bewaring gaaf te houden moeten alle cellen in de vrucht een minimale hoeveelheid zuurstof krijgen, anders wordt het bruin en daalt de kwaliteit. Een correcte zuurstofconcentratie in de koelruimtes waar appels en peren bewaard worden is dan ook aangewezen. Het structuurverschil tussen appels en de peren met hun zeer fragiele kanaaltjes maakt duidelijk waarom deze laatste kwetsbaarder zijn bij bewaring.

    3D beelden
    De 'luchtwegen' kwamen aan het licht door het maken van driedimensionale microscopische beelden met behulp van de European Synchrotron Radiation Facility in Grenoble. Deze apparatuur liet met name toe om beelden te maken die tot op een duizendste van een millimeter nauwkeurig zijn met een contrast dat hoog genoeg is om de microkanalen van de cellen te onderscheiden. De beelden worden nu verwerkt in computermodellen zodat de zuurstofconcentraties in de vruchtcellen berekend kunnen worden. (belga/sd)
     

    27-06-2008 om 14:34 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie neemt vandaag flitscontainers in gebruik

    Politie neemt vandaag flitscontainers in gebruik

                                                       
    De federale politie neemt vandaag de eerste van negen "flitscontainers" in dienst. Het gaat om mobiele camera's die vanuit een witte container te snelle chauffeurs flitsen.

    1.517 flitspalen
    Elke provinciale verkeerseenheid krijgt zo'n container, om te flitsen waar politiewagens geen plaats hebben. Nu al staan er 1.517 vaste flitspalen in ons land, waarvan de overgrote meerderheid (1.230) in Vlaanderen. (belga/tdb)

    27-06-2008 om 14:20 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bikini's maken mannen dom

                   Bikini's maken mannen dom

                                  
                                     
                                                   Autoverkopers passen die verkoopstrategie regelmatig toe.

    Mannen kunnen niet meer helder denken als ze seksuele of naakte beelden te zien krijgen. Dat vermoeden is nu ook wetenschappelijk bewezen door Belgische vorsers en staat beschreven in the Journal of Consumer Research.

    Verkoopstrategie
    Wanneer schaarsgeklede dames voor de andere sekse flaneren, daalt het mannelijk vermogen om doordachte beslissingen te nemen. Fabrikanten van auto's hebben die strategie al langer begrepen: zij poneren vrouwen op blinkende carrosserie's en hopen dat het andere geslacht impulsief tot een aankoop zal overgaan. Te simpel om waar te zijn en toch lijkt het zo.

    Onderzoek
    Tijdens het Belgische onderzoek dienden 358 mannen te kiezen: ofwel kregen ze meteen een klein geldbedrag of ontvingen ze later een groot bedrag. Hierover mochten ze ook onderhandelen.

    Jongens die voor de onderhandeling sexueel getinte beelden voor de neus werden gestopt, zoals een foto van een dame in bikini, hadden moeite om nog goed te onderhandelen. Mannen die naar neutrale beelden lonkten, vroegen gemiddeld de hogere bedragen.

    Impulsief
    Voor onderzoeker Bram van den Bergh is het duidelijk: mannen gaan na het zien van blote beelden, sneller over tot een aankoop die ze anders niet wilden doen. Ook lukt het hen niet meer om nog goed vooruit denken als ze iets seksueels zien. Ze worden er juist erg impulsief van.

    Opgewonden
    Eerder onderzoek wees al uit dat, als mannen opgewonden zijn, hun hersenen anders functioneren. Uiteindelijk willen ze dan andere dingen doen, gericht op zichzelf of hun partner verder op te winden. Het cliché lijkt waar: als ze eenmaal aan seks denken, kunnen jongens nergens anders meer aan denken. (lvl)

    27-06-2008 om 14:16 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat we droegen in de jaren '90?

                Wat we droegen in de jaren '90?

                              
                                                        
                                                               Doc Martens waren enorm populair.

    De jaren '90 liggen alweer een tijdje achter ons, tijd om terug te kijken naar de mode toen!

    1) Broeken
    De belangrijkste broekentrend waren de olifantenpijpen (voor vrouwen) en baggy pants, die vooral door mannen maar ook door stoere vrouwen werden gedragen. Die baggy pants evolueerden naar broeken met een veelvoud aan zakken, waar je vanalles in kwijt kon. Die werken exclusief door mannen gedragen. Ook jeans werd terug definitief in, met een hoogtepunt eind de jaren '90 toen iedereen een jeansvestje moest hebben.

    Aan de andere kant van het hipheidsspectrum vinden we de adidas-sportbroeken, kenmerkend door de witte, vertikale strepen opzij, de vreselijke ritselende stof en de drukknopen.

    2) Handtassen
    Handtassen waren definitief uit. In de minimalistische jaren '90 schakelde iedereen eerst massaal over op heuptasjes, om vervolgens heil te zien in kleine rugzakjes. Beide zijn nu behoorlijk fout.

    3) Schoenen
    Doctor Martens, eerst enkel in zwart maar vervolgens in alle kleuren van de regenboog, konden zelfs kleine meisjes bekoren. Ook lage, stoffen schoenen werden veel gedragen en vormden de voorloper van de trend om sportschoenen als dagelijks schoeisel te gebruiken. Van de Spice Girls erfden we de plateauzolen.

    4) Rokjes boven broeken
    Jurken boven lange leggings of minirokjes boven kniebroeken: beide trends werden in de jaren '90 gedragen. Soms mocht het ook minder vrouwelijk, in de kortstondige revival van de 'sjalopet'.

    5) Sieraden
    Plastic armbandjes, pins, halve hartjes (gedeeld met je lief of een vriendin), alles met tutjes of kleine speldjes in je haar: achteraf bekeken waren de jaren '90 behoorlijk, euh, 'tuttig'. Nog populair: spannende halskettingen, met een bedeltje (een bloempje ofzo) eraan.

    6) Hawaii

    In de vroege jaren '90 was alles nog bedrukt met felle, Hawaiaanse prints. Later werden die vervangen door de subtielere, maar even valse, bloemenkrans.

    7) T-shirts
    Een T-shirt is nu een basis-stuk dat, behalve bij concerten of voetbalwedstrijden, liefst zo weinig mogelijk opvalt. In de jaren '90 was dat anders: t-shirts van tv-series, films en tekenfilmfiguurtjes waren populair. Jongens droeven de versie met lange boven vaak onder een hemd, een overblijfsel van de grunge-periode.

    8) Disney-sokken
    Sokken met tekeningetjes van Winnie the pooh, of andere tekenfilmfiguurtjes, werden om nogal onduidelijke reden giga-populair.

    9) Blote buiken
    Naarmate de broeken lager werden, werden de t-shirts korter tot blote buiken (en de bijhorende navelpiercings) overal op straat te zien waren. Britney, Christina en de Venga Boys werden er beroemd mee, terwijl de kranten volstonden met schreeuwerige commentaren over de verloedering van de zeden toen ook preteens en zelfs kleuters met blote buiken werden gezien.

    10) Lipstick
    Less is more, en in de jaren '90 werd zo weinig mogelijk make-up gebruikt. Glitter, glossy lipstick werd hét item.

    27-06-2008 om 14:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen kijken graag naar reclame op tv

    Kinderen kijken graag naar reclame op tv

                                                        
    Vier op de tien kinderen kijkt graag naar reclame op tv. Dat is het resultaat van een studie van MTV Networks en InSites Consulting bij 1.150 Belgische kinderen tussen 7 en 12 jaar. Maar de meerderheid van de kinderen laat zich niet bedriegen door reclameboodschappen. Drie op vier kinderen beseffen dat reclamespotjes zich beperken tot het tonen van de voordelen van een product. Over de nadelen wordt niet gesproken.

    De ouders laten zich blijkbaar wel gemakkelijker misleiden. Zo bekennen acht ouders op tien dat ze zich bij hun aankopen laten beïnvloeden door hun kinderen.

    27-06-2008 om 14:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24.000 toeschouwers voor reconstructie Slag van Waterloo

    24.000 toeschouwers voor reconstructie Slag van Waterloo

                            
                                                               
    Rond de Leeuw van Waterloo (in Waals-Brabant) zijn dit weekend voor de tiende keer de napoleontische bivakken in scène gezet. De reconstructie kende een enorme toeloop: er kwamen gespreid over de twee dagen bijna 24.000 toeschouwers op af. Dat blijkt uit een eerste balans die de organisatoren aan het eind van de gevechten van vanochtend opstelden.

    1.300 figuranten
    Op de plaats waar Napoleon in juni 1815 verslagen werd, kregen de mensen een spektakel te zien met ruim 1.300 figuranten in uniform. Er deden zich geen noemenswaardige ongelukken voor bij de gevechten. De figuranten kwamen uit heel Europa en verbleven zaterdag en zondag op het terrein waar de slag geleverd werd, in bivakken die door het publiek bezocht konden worden. De reconstructie van sommige fasen van de veldslag waren de blikvangers van het weekend.

    Fakkeltocht
    De gevechten van zaterdagavond, die eindigden met een fakkeltocht van de troepen naar het laatste hoofdkwartier van Napoleon, trokken volgens de organisatoren naar schatting minstens 8.000 toeschouwers. Zondag waren ongeveer 16.000 mensen op het appel om toe te kijken op de inname van de boerderij van Hougoumont (in Eigenbrakel), een spektakel met een honderdtal paarden en kanonschoten. (belga/ka)

    27-06-2008 om 14:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pamela Andersons ma wil dat dochter lesbisch wordt

    Pamela Andersons ma wil dat dochter lesbisch wordt

                     
                              
                              

    De moeder van Pamela Anderson heeft al zoveel gesjeesde schoonzonen zien passeren dat ze er geen graten in zou zien mocht haar dochter lesbisch worden. De voormalige Baywatch-babe, die getrouwd was met Kid Rock, Tommy Lee en Rick Salomon, is recent weer bij enfant terrible Tommy Lee ingetrokken. "'Gezien het slag mannen dat jij eruitpikt, wenste ik dat je lesbisch werd', zei mijn moeder onlangs", biecht Pamela op.

    Google alert
    Voor het geval Pamela haar moeders advies ter harte neemt en omdat hij de daarmee gepaard gaande beelden voor geen geld zou willen missen, leest Tommy Lee elk verhaal dat over Pamela op het internet verschijnt. "Hij vraagt me de hele tijd 'wat is dit, en wat is dat', en ik zeg 'schat, stop toch met me op Google Alert te zette. Hij houdt van me, ik hou van hem, maar ik Google hem niet".

    Russisch, niet Hollands
    De 40-jarige Anderson, geboren in Canada, onthulde ook dat ze er recent achterkwam dat haar voorouders Russisch waren. "Mijn moeder is er net achter gekomen dat we Russisch zijn en niet Nederlands. Lang verhaal. Wel jammer dat mama al die jaren windmolens en klompen heeft verzameld". (bang/lb)

    27-06-2008 om 14:06 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeuwse mosselen weer duurder

                 Zeeuwse mosselen weer duurder

                                  

    Voor twee kilo kleine Zeeuwse mosselen van goede kwaliteit zullen we dit jaar zo'n 7 euro moeten neertellen in de supermarkt. Dat is goed één euro of 15 procent meer dan vorig jaar, zo verwacht Edwin Foudraine, directeur van mosselbedrijf Prins & Dingemanse.

    "Door protesten van milieugroeperingen hebben de vissers het zeer moeilijk gehad. Er mocht bijna geen mosselzaad opgevist worden, vandaar de prijsstijging." Nog volgens Foudraine zullen de Jumbo's naar 10 euro gaan. Hij verwacht dat de zeevruchten pas in de de

    27-06-2008 om 14:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boete voor moslim die mannelijke gynaecoloog weigerde

    Boete voor moslim die mannelijke gynaecoloog weigerde

                                

    Het Hof van Lyon in Frankrijk heeft een moslimvader beboet omdat hij een bevalling heeft bemoeilijkt. Dat schrijft de Artsenkrant. De man verzette zich tegen de tussenkomst van een mannelijke gynaecoloog tijdens de bevalling, waardoor het kind gehandicapt is.

    De vrouw beviel in uiterst moeilijk omstandigheden. Ondanks aandringen van het ziekenhuis wilde de vader geen mannelijke gynaecoloog toelaten bij de bevalling en werd hij zelfs agressief.

    Verwikkelingen
    Toen de gynaecoloog uiteindelijk, na lang onderhandelen, wel tussenbeide mocht komen, was het te laat voor een keizersnede. Het kind moest ter wereld worden gebracht met een forceps, met neurologische verwikkelingen als gevolg.

    De ouders eisten daarop een schadevergoeding van het ziekenhuis. De rechter ging daar niet op in, maar veroordeelde wel de ouders tot de betaling van een schadevergoeding van 1.000 euro aan het ziekenhuis.

    Houding vader
    "Het ziekenhuis beging geen fout door zijn verantwoordelijkheid te nemen, integendeel", oordeelde het Hof. "De toestand van het kind is toe te schrijven aan de onredelijke houding van de vader", aldus de Artsenkrant.

    Johan Van Wiemeersch van de Vlaamse gynaecologenvereniging VVOG kan zich perfect vinden in dat vonnis, schrijft de Artsenkrant, die ook meldt dat net omstreeks deze tijd een omzendbrief vertrekt naar alle Vlaamse ziekenhuizen. Daarin staat de nieuwe gedragscode voor gynaecologen bij een bevalling, die Van Wiemeersch mee uitwerkte. De gedragscode is vrijgegeven na positief Orde-advies.

    Eerder werd besloten tot die code na twee gelijkaardige agressiegevallen die Artsenkant signaleerde. (belga/sps)

    27-06-2008 om 14:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taxi voert bezoekers rond op immens Duits kerkhof

    Taxi voert bezoekers rond op immens Duits kerkhof

                                                   
    Op een kerkhof bij de Duitse hoofdstad Berlijn rijdt sinds gisteren een taxi rond. Het voertuig vervoert bezoekers naar hun bestemming op de uitgestrekte begraafplaats met 120.000 graven.

    Omgebouwd golfkarretje
    De taxi is een omgebouwd elektrisch golfkarretje, dat nu plaats biedt aan de bestuurder en vier passagiers. De maximumsnelheid is vijftien kilometer per uur.

    2,5 kilometer
    Het kerkhof met taxiservice, het Südwestkirchhof in Stahnsdorf, geldt als een van de grootste begraafplaatsen van Europa. Van hoofdingang naar het verst verwijderde graf moeten bezoekers 2,5 kilometer afleggen.

    27-06-2008 om 13:59 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevig ontbijt maakt je slanker

              Stevig ontbijt maakt je slanker

                        

    Het is beter voor je dieet als je een uitgebreid en calorierijk ontbijt dan dat je 's ochtends weinig eet. Dat blijkt uit een recente studie.

    Helft calorieën
    De studie toont aan dat vrouwen die de helft van hun dagelijkse calorieën aan het begin van de dag opnemen, meer gewicht verliezen op lange termijn dan degenen die een klein ontbijt nemen. Ze hebben ook minder kans om opnieuw bij te komen. Door 's ochtends een maaltijd van proteïnes en koolhydraten te eten, stil je de drang naar zoete en zetmeelrijke snacks en geeft het je metabolisme een boost. De onderzoekers uit Venezuela keken naar de ontbijtgewoonten van het gewicht van 100 jonge vrouwen met overgewicht beïnvloeden.

    Lange termijn
    Alle deelnemende vrouwen werden op een calorie- en koolhydraatarm dieet gezet. De helft van de vrouwen nam een uitgebreid ontbijt, de andere helft at 's ochtends minder. De vrouwen werden 8 maanden gevolgd, na 4 maanden werden ze voor het eerst gewogen. Degenen met een klein ontbijt, waren gemiddeld 13 kg kwijt, die met een stevig ontbijt slechts 11 kg. Na 8 maanden echter, kwam er bij de kleine ontbijters gemiddeld 8 kg terug bij. Degenen die 's ochtends goed ontbeten, waren nog zo'n extra 8 kg afgevallen. Aan het einde van de studie verloren de grote ontbijters gemiddeld 21 procent van hun gewicht, de andere helft slechts 4,5 procent.

    Minder honger
    De vrouwen met een groot ontbijt hadden minder honger tijdens de dag, zeker tegen de lunch en ze hadden ook minder zin in koolhydraten. Onderzoeker Daniela Jakubowicz raadt haar patiënten al 15 jaar een groot ontbijt aan. "Andere diëten beperken koolhydraten, maar deze falen omdat ze niet die drang naar calorierijke snacks wegnemen."

    27-06-2008 om 13:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen doen veel meer geld op tijdens EK voetbal

    Vrouwen doen veel meer geld op tijdens EK voetbal

                       

    Terwijl manlief gekluisterd zit aan de tv voor het EK voetbal, geven vrouwen hopen geld uit. Een creditcardmaatschappij rekende het even uit en kwam op 140 miljoen euro aan extra-bestedingen door de Europese hoogmis van het voetbal.

    Per wedstrijd geven dames meer dan 4 miljoen euro uit aan "voetbalontwijkend gedrag", dat zich uit in oeverloos shoppen, op vakantie gaan of naar de bios of het theater.

    Volgens het onderzoek nemen vrouwen toch ook 10 procent van de wel aan het EK-gerelateerde uitgaven voor hun rekening. Ook blijkt dat vrouwen, wanneer ze eenmaal verslingerd zijn aan het balspel, veel fanatieker zijn in het kopen van shirts van hun team dan mannen en ook heel graag meedoen aan voetbalpronostieken. (mvl)

    27-06-2008 om 13:56 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varken wordt ster in China

    Varken wordt ster in China

    'Sterke Zhu' overleefde 36 dagen onder het puin na de aardbeving in China.

    Een varken dat gedurende 36 dagen overleefde onder het puin na de aardbeving in China, wordt voorgedragen voor het Guinness Recordboek. 'Sterke Zhu', zoals het dier wordt genoemd, is sterk op weg om een heuse ster te worden. Er zijn zelfs plannen om een film over het beest te maken.

    Regenwater en houtskool
    Het varken verloor twee derden van z'n lichaamsgewicht. Het overleefde op regenwater en houtskool. De knorrende held werd inmiddels geadopteerd door de directeur van het Jianchuan Museum. Daar wordt hij de rest van z'n leven in de watten gelegd. De man zegt dat 'Sterke Zhu' symbool staat voor het Chinese doorzettingsvermogen. Een plaatsje in het Guinness Book of Records zou een teken zijn van erkenning.

    Tranen
    De beer werd gered nadat zijn eigenaar het leger had gevraagd om waardevolle spullen uit z'n varkensboerderij te halen. "Toen mijn vrouw het varken zag, rolden er tranen uit haar ogen", zegt de boer.

    27-06-2008 om 12:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusland lanceert militaire satelliet

    Rusland lanceert militaire satelliet

     
      Rusland heeft met succes een militaire satelliet gelanceerd vanop de lanceerbasis Bajkonoer in Kazachstan. Dat meldt de persdienst van de raketstrijdkrachten.

    Nog geen naam
    Terwijl defensieminister Anatoli Serdjoekov en bevelhebber Vladimir Popovkin van de raketstrijdkrachten toekeken, vertrok om 01.59 uur Belgische tijd een Proton-K draagraket van raketbouwer Kroenitsjev, uitgerust met een extra-trap in de vorm van de baaninjector DM-2. Die zette een militaire satelliet van het type Cosmos uit in de beoogde baan. Het was de bedoeling na die uitzetting de Cosmos een specifieke naam te geven, maar die was vanmorgen nog niet bekend.

    Spionagesatelliet
    Uit verklaringen van kolonel Alekseï Koeznetsov, woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, blijkt het dat het om een spionagesatelliet zou gaan die de lancering van vijandelijke raketten zo snel mogelijk moet melden. "Dergelijke systemen zijn een belangrijke factor in de strategische ontrading", aldus Koeznetsov. Rusland opereert momenteel een netwerk van 60 tot 70 spionagesatellieten. De hele Russische satellietvloot bedraagt ongeveer 100 ruimtetuigen. (TASS/afp/pos)

    27-06-2008 om 12:42 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Aspergekweek op Mars mogelijk"

    "Aspergekweek op Mars mogelijk"

    HLN update   Uit een eerste analyse van Marsbodem blijkt dat de grond voedingsstoffen bevat die een voorwaarde zijn voor het bestaan van leven op de planeet. Dat melden wetenschappers van NASA.

    Basen
    De Marslander Phoenix voerde woensdag tests uit in zijn TEGA-oven ("Thermal and Evolved Gas Analyzer") om de zuurtegraad en het alkalinegehalte van de bodem te meten en om te bepalen of de bodem gunstig is voor leven. "De grond lijkt vrij analoog te zijn aan de bodem aan de oppervlakte van hogergelegen droge valleien op Antarctica. Het gehalte aan basen op die plaats slaat werkelijk met verstomming", aldus wetenschapper Samuel Kouvanes.

    Zouten
    Andere wetenschappers voegden eraan toe ook een variëteit aan zouten te hebben gevonden. Nu al staat vast dat het onder meer om magnesium, natrium, kalium en chloride gaat.

    "Dat zijn (nog) meer aanwijzigen voor water, want er zijn zouten. We vonden ook een aanzienlijk aantal bouwstoffen of chemische stoffen nodig voor leven zoals we het kennen", vervolgde Koevanes in het communiqué van de NASA. Er is ook niks toxisch gevonden.

    "Geen vreemde wereld"
    "Ik ben tot de bevinding gekomen dat het verbazingwekkende aan Mars is dat het geen vreemde wereld is, maar in veel aspecten - zoals de mineralogie, heel erg op de Aarde gelijkt. Deze soort grond heb je waarschijnlijk in je achtertuin. Je zou er vrij goed asperges kunnen kweken, maar wellicht geen aardbeien", aldus de vorser op de gezaghebbende website space.com. De wetenschappers weigerden echter te zeggen of er een vorm van primitief leven op Mars is geweest.

    Vorige week werd er al ijs gevonden op Mars. Van bij de landing op de 'Rode Planeet' in mei, heeft de lander gegraven in de buurt van zijn landingplaats. (belga/pos/sps)

    27-06-2008 om 12:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Dode' baby komt weer tot leven na twee uur

    'Dode' baby komt weer tot leven na twee uur

    De Tower Bridge over de Thames.

    Een baby, die in de rivier de Thames viel en werd doodverklaard, kwam plots na twee uur weer tot leven. Het meisje van amper tien maanden tuimelde de Londense Thames in, samen met haar moeder en zusje van drie.

    Zwevende toestand
    Het verplegend personeel en de dokters van de spoedopname probeerden de baby te reanimeren, maar ze besloten uiteindelijk hun pogingen op te geven. En plots kwam er toch weer een lichte hartslag op de monitor tevoorschijn. Aangenomen wordt nu dat het dropje in een soort van zwevende toestand terechtkwam door het ijskoude water, dat haar bloedcirculatie sterk vertraagde. Het menselijke lichaam kan soms minutenlang onder water overleven, dankzij de koude, en dan weer gereanimeerd worden.

    Flauwgevallen?
    De moeder van de baby zou, luidens de schipper die het drietal kon redden, flauwgevallen zijn terwijl ze met haar kindjes de eenden voederde. Volgens een andere getuige zou de straffe wind de buggy met de baby erin het water in geblazen hebben. De moeder en haar twee kindjes duikelden in elk geval alle drie de Thames in en kregen zo modder en water binnen.

    Kritieke toestand
    De baby werd overgevlogen naar het ziekenhuis, waar het meisje doodverklaard werd. De moeder en het zusje waren na verzorging oké. Het 'dode' ukje vertoonde dus plots weer teken van leven, maar blijft wel in kritieke toestand op intensieve zorgen. (jv)

    27-06-2008 om 12:37 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    26-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkswagen onthult hybride wagen met netstekker

    Volkswagen onthult hybride wagen met netstekker

    De Duitse autobouwer Volkswagen heeft een prototype van een hybride wagen onthuld, waarvan de batterijen opgeladen kunnen worden via een stopcontact. Het testsysteem, TwinDrive genaamd, werd geïnstalleerd in een VW Golf en zal getest worden tot 2012. Dat heeft VW-topman Martin Winterkorn bekendgemaakt in Berlijn.

    Stekker
    Na jaren van argumenteren dat de toekomst aan de dieselmotoren was, hebben de Duitse autobedrijven zich de jongste maanden op de ontwikkeling van hybride wagens gericht. Die hebben zowel een elektrische als een verbrandingsmotor. In tegenstelling tot de Toyota Prius, die zijn batterijen oplaadt aan de hand van zijn benzinemotor, zullen de batterijen van de VW TwinDrive ook opgeladen kunnen worden via het elektriciteitsnet.

    Helft goedkoper
    Volgens het Duitse energiebedrijf E.ON zou het gebruik van een elektrische wagen (opgeladen via het elektriciteitsnet) de helft goedkoper zijn dan rijden met een auto op brandstof. VW plant de bouw van 20 testwagens, waarvan de batterijen een autonomie van 50 kilometer hebben. Daarna pas moet de verbrandingsmotor gestart worden. Het Duitse ministerie van Milieu pompt alvast 15 miljoen euro in het onderzoeksproject, met een prijskaartje van 45 miljoen euro.

    Actueel
    De stijgende brandstofprijzen en de wetenschappelijk vooruitgang geboekt op het gebied van herlaadbare accu's hebben de aandacht opnieuw op de elektrische wagens gevestigd. Vanaf 2010 wil het Amerikaanse General Motors reeds een volledig elektrische wagen, de Chevy Volt, op de markt brengen. (belga/sam)

    26-06-2008 om 23:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU wil gsm-tarieven verder omlaag

    EU wil gsm-tarieven verder omlaag


    De Europese Commissie wil de kosten voor mobiel bellen verder verlagen. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie wil paal en perk stellen aan de kosten die operators elkaar aanrekenen voor de toegang tot hun netwerk en die uiteindelijk door de consument betaald worden, de 'voice call termination rates'.

    Uiteenlopende tarieven
    De Europese Commissie stoort zich aan de uiteenlopende tarieven die in de EU-lidstaten worden gehanteerd, op basis van beslissingen van nationale regulatoren. Cyprus bijvoorbeeld hanteert een tarief van slechts 0,02 euro per minuut, terwijl in Bulgarije meer dan 0,18 euro per minuut wordt betaald. België zit met tarieven tussen 0,08 en 0,10 euro in de middengroep. Bovendien is er ook een groot verschil tussen gsm's en vaste telefoons. De tarieven voor gsm's in Europa liggen gemiddeld negen keer hoger dan die voor vaste telefoons.

    Consument
    De tarieven weerspiegelen vaak dus niet de echte kostprijs. Die verschillen verstoren de concurrentie op deze markt, wat in het nadeel van de klant is. "Het is de consument die de prijs betaalt voor deze verschillen", zo stelde eurocommissaris voor Telecom Viviane Reding. Ze dringt aan op meer consistentie en coördinatie op deze markt. Daardoor kunnen de kosten voor mobiele gesprekken volgens Reding binnen drie jaar met zo'n 70 procent dalen. Dat moet ook een gunstig effect hebben op de gsm-factuur van de klant.

    Echte kosten
    De Europese Commissie ontwikkelde een berekeningsmethode, gebaseerd op een aantal principes die de nationale regulatoren in acht zouden moeten nemen wanneer ze de tarieven vastleggen. Zo zouden de tarieven de échte kostprijs voor de toegang tot een netwerk moeten weerspiegelen. Tot begin september kunnen belanghebbenden reageren op deze voorstellen. In oktober zal de Commissie dan een officiële aanbeveling formuleren. (belga/sam)

    26-06-2008 om 23:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.World of Warcraft beveiligd met codegenerator

    World of Warcraft beveiligd met codegenerator


    Het immens populaire online spel World of Warcraft krijgt een codegenerator om accounts te beveiligen. Dat is handig omdat hackers geregeld gaan lopen met de bezittingen die spelers na vele uren en dagen gameplay hebben verzameld.

    De Blizzard Authenticator, een sleutelhangertje dat dit weekend wordt voorgesteld in Parijs, wordt gelinkt aan een World of Warcraft-account, en is daarna telkens nodig om in te loggen op het spel. Het toestelletje genereert om de zoveel seconden een bepaalde code met zes cijfers, die de speler dan moet intikken. Alleen bij een juiste code kan de speler inloggen, waardoor hackers buitenspel worden gezet.

    Het ding gaat 6,5 dollar kosten, zo'n 4,2 euro. (sam)

    26-06-2008 om 23:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijsjes eten zonder likken

    Ijsjes eten zonder likken

    Luiaards spitsen maar beter de oren. Het eerste ronddraaiende ijsje is uitgevonden en helpt alle zomerijsjes straks als vanzelf op de tong te laten belanden. Likken is voortaan overbodig.

    Rusten
    Moe kan je er volgens ons niet van worden, van ijsjes likken. Toch helpt het nieuwste hebbeding, volgens de fabrikanten, de tongspieren en de pols tot rust te komen. Likken is niet meer nodig, enkel de tong uit de mond en de machine doet de rest.

    Gebruiksaanwijziging
    Al wat je moet doen, is het hoorntje vullen met je favoriete smaak en op de 'aan' knop duwen. Het toestelletje begint spontaan in tegenwijzerrichting te draaien. Het enige wat nog moet gebeuren, is de tong uitsteken én slikken.

    Knoeiers
    Een woordvoerder van fabrikant 'Kitchen Craft', heeft allicht het belangrijkste én tevens sulligste verkoopsargument gevonden: ze beweert dat het toestel vooral voor knoeiers handig is doordat smeltende ijsjes en vlekken op de handen voorgoed voorbij zijn. Het roterende horentje werkt op batterijtjes en mag gewassen worden. (lvl)

    26-06-2008 om 23:01 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echtscheidingsbeurs trekt 300 bezoekers

    Echtscheidingsbeurs trekt 300 bezoekers

    Driehonderd mensen bezochten zaterdag de eerste Belgische echtscheidingsbeurs in Berchem bij Antwerpen. Er waren 22 standhouders en 30 infosessies. Dat maakte de organisatie bekend, die van een voorzichtig succes spreekt.

    Wennen
    De initiatiefnemers plannen een tweede editie, al is nog niet zeker wanneer die zal gehouden worden. Volgens woordvoerder Karel Erven moet de publieke opinie in België nog wennen aan het idee van een scheidingsbeurs. In Nederland ging dat volgens hem iets vlotter.

    Behoefte
    Toch is Erven ervan overtuigd dat er behoefte is aan een dergelijk evenement. Veel mensen zitten immers met vragen over echtscheidingen en zoeken een laagdrempelige manier om die te stellen, aldus de organisator.

    Privé-detectives
    De populairste standen waren die van de privé-detectives. Die worden ingeschakeld om bijvoorbeeld overspel vast te stellen. Daarnaast zijn ook de advocaten een publiekstrekker.

    Concrete vragen
    Wat volgens de organisatie opviel waren de concrete vragen die bezoekers stelden. Sommigen hadden een aantal specifieke punten opgelijst waar ze een antwoord op wilden.

    Positieve reacties
    Het merendeel van de reacties was positief. De beurs heeft de bedoeling om het taboe rond echtscheiding te doorbreken door kwalitatief advies te geven.

    Wetenschappelijke kant
    Hoewel vooral de financiële problematiek aan bod kwam, was er ook aandacht voor de wetenschappelijke kant van de echtscheiding. Een professor van de UA kwam bijvoorbeeld een lezing geven over het effect op de levenskwaliteit bij scheidende partners. De beurs werd georganiseerd door een evenementenbureau uit Hasselt. (belga/edp)

    26-06-2008 om 22:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meest winstgevende films ooit

    De meest winstgevende films ooit

    'Titanic'.
    'Lord of the Rings: Return of the King'
    'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest'.

    Deze week komen twee nieuwe films uit die mikken op een zomers box office succes: 'Wanted' en 'Narnia: Prince Caspian'. Zullen deze films in het rijtje van 'Pirates of the Caribbean' en 'Shrek 2' komen te staan, twee van de meest winstgevende films ooit? De eerste film in de Narnia-reeks, 'The Lion, the Witch and the Wardrobe' staat op 26 in de lijst van blockbusters.

    Titanic
    De meest winstgevende film ooit is 'Titanic' uit 1997. De film won elf Oscars en bracht 1,8 miljard dollar op. Tweede in de lijst is 'Lord of the Rings, Return of the King', met 1,19 miljard opbrengsten. De enige andere film die meer dan een miljard dollar opbracht, is 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest', met 1,06 miljard dollar.

    Zowel 'Pirates', 'Lord of the Rings' als 'Harry Potter' staan twee keer in de toptien. De oudste film in de toptien is Steven Spielbergs 'Jurassic Park' uit 1993, die enkele jaren de meest winstgevende film aller tijden was.

    1. Titanic - $1.848.813.795
    2. The Lord of the Rings: Return of the King - $1.119.263.306
    3. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest - $1.066.179.725
    4. Harry Potter and the Philosopher's Stone - $976.475.550
    5. Pirates of the Caribbean: At World's End - $960.996.492
    6. Harry Potter and the Order of the Phoenix - $938.468.864
    7. Lord of the Rings: The Two Towers - $926.287.400
    8. Star Wars Episode I: The Phantom Menace - $924.317.558
    9. Shrek 2 - $919.838.758
    10. Jurassic Park - $914.691.118

    26-06-2008 om 22:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstwerk laat bezoekers museum schrikken

    Kunstwerk laat bezoekers museum schrikken

    Een 2 meter hoge metalen dinosaurus in het Groninger Museum jaagt de bezoekers onbedoeld de stuipen op het lijf. Zodra iemand de tentoonstellingsruimte betreedt, begint het monster zo hard te brullen dat menig kunstliefhebber zich wezenloos schrikt.

    Lager volume
    Het museum heeft het volume een paar weken geleden al omlaag gedraaid, maar dat lijkt weinig te helpen. Een Duitse bezoeker schrok vorige week nog zo erg van het gebrul dat hij achterover viel en daarbij op een ander kunstwerk belandde. Dit werk, een maquette gebouwd van eieren, raakte hierdoor beschadigd. Ook op kinderen heeft de dino een angstaanjagende uitwerking. Jeugdige bezoekertjes zouden regelmatig de ruimte huilend verlaten.

    Chinese installatiekunst
    De metalen dinosaurus maakt deel uit van de tentoonstelling New World Order die gewijd is aan Chinese installatiekunst en fotografie. De expositie is nog te zien tot 9 november dit jaar. (anp/ep)
     

    26-06-2008 om 22:30 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen hebben 1 miljard schulden door winkelkaart

    Belgen hebben 1 miljard schulden door winkelkaart



      DeBelgische gezinnen hebben voor ruim 1 miljard euro kredietkaartschulden uitstaan bij niet-banken, zo blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Het gaat vooral om grote winkelketens. Dat schrijft De Morgen. "De winkel is vaak minder streng dan de bank en jaagt ook de financieel zwakke klant op krediet", zegt Test-Aankoop.

    Warenhuizen
    De niet-banken zijn goed voor 65 procent van de ruim 4 miljoen kredietopeningen. Het gaat voor het overgrote deel om kredietkaarten die uitgegeven zijn door warenhuizen als Carrefour, winkelketens als Fnac of Krefel en postorderbedrijven als La Redoute. De uitstaande schuld via de niet-bancaire kredietlijnen is vorig jaar met ruim 13 procent gestegen tot 1,37 miljard euro. Tegenover 2000 gaat het zelfs om een verdubbeling, terwijl de kredietopeningen via de bank veel trager groeiden

    Vrij nieuw fenomeen
    De bankenfederatie Febelfin heeft geen probleem met de aangroeiende kredietverlening buiten de bank. "Het is een vrij nieuw fenomeen in België, maar is elders breed verspreid. De winkels beheren die kredieten ook niet zelf. Er zit altijd een financiële instelling achter, die gebonden is aan net dezelfde wettelijke verplichtingen als de banken. We zien het als een extra distributiekanaal", zegt woordvoerster Marina De Moerlooze.

    Niet zonder gevaar
    Volgens anderen is de winkelkredietkaart niet zonder gevaar voor de consument. "Als mensen hun brood en salami met kredietkaarten beginnen te kopen, wordt dat toch problematisch. Zulke kaarten, waar je hoge intresten op betaalt, dienen niet om de primaire behoeften te financieren", zegt een anonieme sectorspecialist. Test-Aankoop spreekt van "een groeiend probleem." Sommige grote winkelketens zouden de wet op het consumentenkrediet overtreden, omdat ze niet actief nagaan of hun klant de kredietlijn financieel wel aankan.

    Verbod?
    Oppositiepartij Vl.Pro diende in de vorige legislatuur al een wetsvoorstel in om de kaarten te verbieden en haalt dat voorstel nu van onder het stof. Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Jean-Marc Delizée (PS) wil zo ver niet gaan. Hij wil wel dat de mensen beter geïnformeerd worden over de draagwijdte van zo'n kaart. Hij vraagt ook dat het jaarlijkse kostenpercentage naar omlaag gaat en dat de aanzuivering van het totaal geleende bedrag sneller gebeurt. De jaarlijkse kosten van zo'n kaart kunnen immers oplopen tot 19%. Daardoor betaalt de consument via zijn maandelijkse afbetalingen vaak niet anders dan interesten terug. Pas na vijf jaar stelt hij dan vast dat hij de hoofdsom nog moet terugbetalen. (belga/tdb)

    26-06-2008 om 21:54 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijzen op hol: op jaar tijd gestegen met 5,80 procent

    Prijzen op hol: op jaar tijd gestegen met 5,80 procent

    Vooral de brandstof en de buitenlandse reizen zijn duurder geworden.

    HLN update
      De prijzen van consumptiegoederen zijn in juni met 5,80 procent gestegen op één jaar tijd. Dat blijkt uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie. De inflatie staat daarmee op het hoogste peil sinds 1984.

    De consumptieprijzen lijken op hol te slaan in ons land. In mei stond de inflatie al op een recordhoogte van 5,21 pct. De twee maanden daarvoor lag ze ook al boven de 4 procent.

    Hoger dan verwacht
    In juni lag de index van consumptiegoederen (op basis van een korf van honderd consumptiegoederen) op 112,28 punten. Dat is 0,56 pct meer dan in mei en 5,80 pct meer dan in juni vorig jaar. Het cijfer van juni is ook veel hoger dan verwacht. Het Planbureau ging immers uit van een daling van de inflatie ten opzichte van mei.

    Brandstof pak duurder
    Deze maand werden vooral motorbrandstoffen (+0,220), aardgas (+0,140), buitenlandse reizen (+0,070), hotels (+0,055), elektriciteit (+0,040) en vlees (+0,030) duurder. Verse groenten (-0,055), vers fruit (-0,020) en bloemen en planten (-0,045) werden goedkoper.

    Gezondheidsindex
    De gezondheidsindex, die een andere samenstelling kent en gehanteerd wordt voor de berekening van loon- en huurindexering, staat in juni op 110,62 punten. Dat is 0,42 punt hoger dan in mei. Het rekenkundig gemiddelde van de laatste vier maand komt uit op 109,91 punten. Hiermee is de spilindex, vastgelegd op 110,51 punten, niet overschreden.

    Lonen omhoog?
    Het Planbureau ging uit van een overschrijding in december, maar als de inflatie hoger blijft dan verwacht zou dat wel eens sneller het geval kunnen zijn. Bij overschrijding van de spilindex gaan de lonen van ambtenaren en sociale uitkeringen de hoogte in. De lonen in de private sector zijn ook gelinkt aan de index, maar er bestaan verschillen per sector.

    Fedis
    Distributiefederatie Fedis reageerde op deze cijfers door te stellen dat de voedingsprijzen in de winkels minder sterk aan het stijgen zijn en de prijs van niet-voedingsproducten stabiliseert. Volgens Fedis daalde de voedingsinflatie met een half procentpunt in juni: van 7,3 pct naar 6,8 pct.

    De producten op basis van graan, melk en oliën werden duurder. De meest matige prijsontwikkelingen waren er voor vlees, groenten en dranken, aldus de distributiefederatie. De winkelprijs van niet-voedingsproducten bleef ongeveer gelijk in vergelijking tot juni vorig jaar. De prijs van audio- en video-apparatuur blijft gevoelig dalen.
    (belga/svm)

    26-06-2008 om 21:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijdend bordeel aan de ketting

    Rijdend bordeel aan de ketting

    Volgens het politierapport was de bar goed gevuld.
    Achter de gordijntjes werden 'zaken' gedaan.
    Zaakvoerster Christine Morteh.
    Het rijdende ontuchthuis heeft z'n laatste ritje gemaakt.

    De politie heeft in Miami Beach een rijdend bordeel aan de ketting gelegd. Zowel het voertuig als de passagiers hebben hun laatste 'ritje' gemaakt.

    Onbeperkt drinken
    Voor 40 dollar (25 euro) mocht je in de hoerentent op wielen onbeperkt drinken. Een partijtje orale seks in de uit de kluiten gewassen limousine kostte 100 dollar of zowat 65 euro.

    'Seksuele handelingen'
    Agenten in burger namen de proef op de som en lieten zich meevoeren in de zwarte bordeelbus. Zij schrijven in hun rapport dat de bar goed gevuld was, dat de G-strings van de strippers volgepropt zaten met bankbiljetten en dat er achter de gordijntjes 'seksuele handelingen' werden verricht.

    75 arrestaties
    De bazin van het rondrijdende huis van plezier, de 29-jarige Christine Morteh, werd gearresteerd. Net als haar meisjes en de klanten. De hele operatie leidde tot 75 arrestaties. De bordeelbus werd aan de ketting gelegd. (eb)

    26-06-2008 om 20:47 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bewerkt mama met vork en buur met diepvrieskip

    Man bewerkt mama met vork en buur met diepvrieskip

    Een woesteling uit het Amerikaanse Ypsilanti is gearresteerd omdat hij zijn moeder te lijf ging met een vork en een buurvrouw op het hoofd sloeg met een diepvrieskip. Frederick McKaney (40) schopte bovendien wild om zich heen toen de politie hem inrekende.

    Geld
    Toen z'n moeder weigerde hem geld te geven, sloegen bij McKaney de stoppen door. Hij greep naar een vork en stak die in de hals van zijn mama.

    4,5 kilo
    De woede van het heethoofd bleek hiermee nog niet bekoeld. Hij haalde een kip van 4,5 kilo uit de vrieskast en sloeg die op het hoofd van een buurvrouw die buiten op de stoep aan het babbelen was met een vriendin. Er waren vijf hechtingen nodig om de hoofdwonde van de buurvrouw te dichten.

    Geen onbekende
    De halswonde van de moeder bloedde hevig, maar was niet levensbedreigend. De kerel bleek geen onbekende van het gerecht. Hij werd al eerder al enkele keren in de doos gedraaid voor wangedrag. (eb)

    26-06-2008 om 17:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flitspaaldief weet niet meer waar hij paal heeft begraven

    Flitspaaldief weet niet meer waar hij paal heeft begraven

    (foto Meyers)

    De politie van Turnhout heeft een flitspaaldief opgepakt. De man uit Beerse bekende dat hij in de nacht van 17 op 18 mei 2008 een flitspaal had afgezaagd en meegenomen op de N12 richting Vlimmeren. De man deed dat omdat hij kort daarvoor tegen hoge snelheid was geflitst.

    De dief, die de paal met een slijpschijf te lijf ging, heeft het gevaarte ergens in een bos in de buurt begraven, maar weet niet meer precies waar. Door de diefstal en de beschadiging van de flitspaal riskeert de man een schadevergoeding van meer dan 50.000 euro. De politie is momenteel op zoek naar de gestolen flitspaal. (belga/sam)

    26-06-2008 om 17:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaderschapstesten te koop op internet

    Vaderschapstesten te koop op internet

    Het enige wat je nodig hebt is wat DNA van personen die je wilt laten onderzoeken.

    Steeds meer binnen- en buitenlandse laboratoria verkopen online vaderschapstesten. Doelgroep voor de testen zijn internetgebruikers die hun biologische ouders willen kennen.

    De klant kan een "analyse kit" via het internet bestellen. Hij of zij moet dan wat DNA van personen die ze willen onderzoeken, opsturen. Het gaat daarbij om speeksel of haren. Veertien dagen later krijgt de klant via email, brief of telefoon de resultaten van het onderzoek.

    De kostprijs voor de analyse schommelt tussen 200 en 700 euro. In België is er nog geen wetgeving die de verkoop van zulke vaderschapstesten verbiedt. Toch rijzen er ethische vragen over het gebruik. (belga/tdb)

    26-06-2008 om 16:07 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASA bevestigt vondst bevroren water op Mars

    NASA bevestigt vondst bevroren water op Mars

    De Marslander Phoenix heeft op de noordelijke pool van de Rode Planeet wel degelijk ijs(water) gevonden, zo heeft de NASA bekendgemaakt.

    "Kruimels verdwenen"
    De op 26 mei op de noordelijke pool van de Rode Planeet gelande robot fotografeerde in een op 15 juni door de robotarm gegraven sleufje fonkelende "kruimels" ter grootte van een dobbelsteen. Die was tegen 19 juni verdwenen. Wetenschappers waren er meteen vrijwel van overtuigd dat het ging om bevroren water dat verdampte toen het werd blootgelegd.

    "Wel degelijk ijswater"
    "Met grote trots en vreugde kan ik u (...) aankondigen dat wij het bewijs hebben gevonden dat dit helder materiaal wel degelijk ijswater is en geen andere stof", zei wetenschappelijk projectleider Peter Smith van Universiteit van Arizona die nog grotere ontdekkingen in de komende weken in het vooruitzicht stelde.

    "Wij kijken niet alleen gewoon voor ijs. Het gaat om zoeken naar mineralen, chemicaliën en hopelijk ook organische materialen die met deze ontdekkingen gepaard gaan", zo citeerde de NASA de wetenschapper.

    Altijd gedacht
    Wetenschappers zijn er steeds van overtuigd geweest dat er zich op de landingsplaats ijs bevindt. Zoeken naar sporen van al of niet vroeger leven op Mars is de hoofddoelstelling van de 420 miljoen dollar kostende missie. Er zijn nu ook al stalen van de Marsbodem genomen voor analyse met de optische microscoop, terwijl de robotarm stalen zal nemen voor het eerste "natte" scheikundig experiment op onze buurplaneet. (belga/sd)

    26-06-2008 om 16:01 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene stadswagens niet zo zuinig

    Groene stadswagens niet zo zuinig

    De Smart Fortwo verbruikt maar liefst 33,77 procent meer dan opgegeven en stoot 136,23 gram CO2 uit.

    De autoconstructeurs zijn te optimistisch over het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van hun wagens. Test-Aankoop stelde bij dertig kleine wagens een aanzienlijk meerverbruik vast. Slechts een handvol auto's benadert het opgegeven verbruik.

    De Smart Fortwo 1.0 heeft liefst 33,77 procent meer benzine nodig. Niettegenstaande hij een 'groene' korting van 15 procent krijgt, stoot dit wagentje 136,23 gram CO2 uit, waardoor de Fortwo in feite niet in aanmerking zou komen voor de milieukorting. Ook de groene Daihatsu Cuore zit boven de opgegeven verbruikscijfers en CO2-emissie.

    De Daihatsu Materia en de Lancia Ypsilon verbruiken slechts 2 procent meer dan opgegeven. De Fiat Panda 4x4 1.3 diesel en de Volkswagen Polo 1.6 benzine, verbruiken zelfs minder dan opgegeven. (belga/tdb)

    26-06-2008 om 15:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Aarde had ooit drie manen"

    "Aarde had ooit drie manen"



    Het is wellicht moeilijk voor te stellen, maar de Aarde heeft ooit nog drie manen gehad. Dat is alvast wat enkele NASA-wetenschappers geloven.

    De meeste wetenschappers zijn het er alvast over eens hoe onze huidige maan is ontstaan. Zo'n 4,5 miljard jaar geleden, in de eerste jaren van ons zonnestelsel, botste een planeet ter grootte van Mars met onze Aarde. De materie die daarbij vrij kwam, vormde uiteindelijk de maan.

    Jack L. Lissauer van NASA en John E. Chambers van de Carnegie Institute in Washington zijn er echter van overtuigd dat uit een deel van die materie twee kleinere manen gevormd zijn in een zogenaamd Lagrangepunt. Dat is een punt waarbinnen kleinere objecten een vaste positie kunnen behouden door de zwaartekracht van twee hemellichamen waartussen het zich bevindt, in dit geval de Aarde en de maan.

    "De impact bij de botsing was zo groot dat het meer dan waarschijnlijk is dat er meer materie de ruimte is ingestuurd en dat een deel ervan in de Langragepunten is blijven 'hangen'", zegt Lissauer in het magazine New Scientist. Volgens Lissauer en Chambers hebben de twee kleine manen ongeveer 100 miljoen jaar rond de Aarde gedraaid, vooraleer ze door de zwaartekracht van de overige planeten in ons zonnestelsel uit koers zijn geraakt. Wellicht zijn ze op de maan of op Aarde gestort of zijn ze verder in de ruimte afgedreven.

    De twee wetenschappers staan niet alleen met hun bevindingen. In een aparte studie komt astrofysicus Matija Cuk van de universiteit van British Columbia met een vergelijkbare conclusie. Volgens Cuk konden de kleinste manen, slechts een paar tientallen kilometer in doorsnede, zelfs een miljard jaar in een baan rond de Aarde gedraaid hebben. "Al zouden ze amper zichtbaar geweest zijn aan de hemel. Ze zouden eerder als zeer heldere sterren op Aarde te zien zijn", aldus Cuk in New Scientist. (hlnsydney/sps)
     

    26-06-2008 om 15:36 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse blogger veroordeeld voor homohaat

    Nederlandse blogger veroordeeld voor homohaat

    Ertan K. riep op de toenmalige minister van Vreemdelingenzaken Rita Verdonk te stenigen.

    In Nederland is een 37-jarige weblogger veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur voor het aanzetten tot haat en geweld tegen homo's en het beledigen van minister Rita Verdonk. Dat laat het Nederlandse Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) weten. Volgens het Amsterdamse hof heeft Ertan K. met zijn teksten bevolkingsgroepen tegen elkaar opgezet.

    Beledigingen
    K. schreef op zijn weblog onder meer dat hij het homomonument in de hoofdstad ging opblazen. Ook riep hij zijn lezers op de toenmalige minister van Vreemdelingenzaken Rita Verdonk te stenigen. Verdonk deed hiervan aangifte. "Nou, dat was me een bevalling. Kan eindelijk weer online. Tot gauw", schrijft hij vandaag op zijn weblog. K. was in juni 2006 ook al veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur. De weblogger ging tevergeefs in hoger beroep.

    26-06-2008 om 15:33 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Websites voor mobieltjes in opmars

    Websites voor mobieltjes in opmars



    Websites die speciaal zijn gemaakt voor gsm's en andere toestellen met een klein scherm, krijgen steeds meer bezoekers over de vloer. Dat is alleszins zo in Nederland, waar zo'n 1,6 miljoen gebruikers één of meerdere keren per maand dergelijke sites bezoeken. De groei van het aantal mobiele surfers is bovendien 30 tot 40 procent per jaar, blijkt uit een rapport van (onderzoeks)bureaus OMI2, Jungle Rating en Multiscope.

    De drie partijen verklaren de opkomst van het mobiele internet onder meer door betere toestellen, snellere verbindingen, betere mobiele zoekmachines en de ontwikkeling van flat-fee abonnementen waardoor de kosten overzichtelijk zijn, meldt de Telegraaf. (sam)

    26-06-2008 om 15:20 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werknemer heeft geen tijd meer voor berg e-mail

     

    Werknemer heeft geen tijd meer voor berg e-mail



    Werknemers zijn steeds minder bereikbaar, ondanks de toename aan communicatiemiddelen. Die vele communicatiemiddelen zijn zelfs de schuld van die onbereikbaarheid, blijkt uit een onderzoek van Heliview in opdracht van Microsoft. Vooral de toevloed aan e-mails blijkt een probleem.

    Te veel
    Ruim de helft van de beroepsbevolking klaagt door de bomen het bos niet meer te zien, en op de vele e-mails wordt vaak pas na lange tijd of zelfs helemaal niet meer gereageerd. Zeker na enkele vrije dagen is de berg ongeopende elektronische post nauwelijks te overzien.

    Reactietijd
    De gemiddelde reactietijd op een e-mail bedraagt nu al één tot twee werkdagen, en op voicemails moet ongeveer een werkdag worden gewacht. Heliview verwacht dat het probleem nog erger wordt, schrijft de Telegraaf. (sam)
    Werknemers zijn steeds minder bereikbaar, ondanks de toename aan communicatiemiddelen. Die vele communicatiemiddelen zijn zelfs de schuld van die onbereikbaarheid, blijkt uit een onderzoek van Heliview in opdracht van Microsoft. Vooral de toevloed aan e-mails blijkt een probleem.

    Te veel
    Ruim de helft van de beroepsbevolking klaagt door de bomen het bos niet meer te zien, en op de vele e-mails wordt vaak pas na lange tijd of zelfs helemaal niet meer gereageerd. Zeker na enkele vrije dagen is de berg ongeopende elektronische post nauwelijks te overzien.

    Reactietijd
    De gemiddelde reactietijd op een e-mail bedraagt nu al één tot twee werkdagen, en op voicemails moet ongeveer een werkdag worden gewacht. Heliview verwacht dat het probleem nog erger wordt, schrijft de Telegraaf. (sam)

    26-06-2008 om 15:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer racisme en discriminatie op internet

    Steeds meer racisme en discriminatie op internet


    Het Centrum voor racismebestrijding en gelijkheid van kansen (CGKR) werd vorig jaar geconfronteerd met een forse toename van het aantal meldingen van cyberhate. Het gaat om feiten waarbij via internet wordt opgeroepen tot racisme of discriminatie. Volgens directeur Jozef De Witte gaat het om "een indrukwekkende stijging". Tegelijk wordt het voor politie en gerecht steeds moeilijker om websites van neonazistische organisaties van het net te weren. Dat schrijft De Morgen.

    Websites blijven bestaan
    Van negationistische werken tot pamfletten om de strijd van Hitler verder te zetten, het staat in duizenden varianten te lezen op tal van racistische en neonazistische websites. Opvallender nog is dat de haatzaaiende websites, hoewel ze bekend zijn, doorgaans gewoon blijven bestaan.

    Klachten
    Vorige week diende het Nederlands Meldpunt Discriminatie Internet een klacht in tegen Landstorm-records.org. Het is een website van de neonazistische organisatie Blood & Honour. Voorlopig is de website nog online, maar daar zou eerstdaags verandering in moeten komen.
    Ook in België zijn er voorbeelden van neonazistische websites die werden opgedoekt.

    Tendens onmiskenbaar
    Het sluiten van websites blijft echter de uitzondering op de regel. "Nochtans kregen we in 2007 een pak meer meldingen binnen van cyberhate", zegt CGKR-directeur Jozef De Witte, "Concrete cijfers kunnen we pas morgen geven bij de bekendmaking van ons jaarrapport, maar de tendens is onmiskenbaar. Doordat het belang van internet als medium groeit, wordt ook het probleem van aanzetten tot racisme via die weg almaar groter."

    Persoonsgegevens
    Veel heeft te maken met de moeilijkheid om te achterhalen wie er achter een website zit. "Het is vandaag zeer gemakkelijk om een persoonlijke website te openen zonder persoonlijke gegevens achter te laten", zegt professor Jos Dumortier, hoofd van de onderzoekseenheid Recht en Informatica aan de KU Leuven. (belga/tdb)

    26-06-2008 om 15:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Treincoupé' met videolandschap voor dementen in rusthuis

    'Treincoupé' met videolandschap voor dementen in rusthuis

    In een bejaardentehuis voor dementerenden in het Nederlandse Delft staat een valse treincoupé op de gang. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. Door de raampjes - videoschermen - dendert zelfs een écht polderlandschap voorbij. Het begon als een kunstproject, maar de trein blijkt een rustgevend effect te hebben op de alzheimerpatiënten. Bekijk hier het filmpje.

    Geen conducteurs
    De 'trein naar nergens' zit altijd vol. "Sommigen reizen de hele dag", vertelt het rusthuispersoneel. "Het ontspant hen. We serveren koffietjes, maar we spelen niet voor conducteurtje. Ze beseffen dat het geen echte trein is en dat moet zo blijven."

    Straks ook bij ons?
    Voorzitter van de Belgische Alzheimerliga Bie Van Waeyenberghe is laaiend enthousiast: "Dit moeten wij ook hebben. Nederland is ons altijd een stapje voor."

    26-06-2008 om 15:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landelijke spermakwaliteit veel slechter dan stedelijke

    Landelijke spermakwaliteit veel slechter dan stedelijke



    De landelijke sperma is van slechtere kwaliteit dan de stedelijke en de dioxinecrisis van 1999 heeft mogelijk effecten gehad op de hormoonhuishouding van de mannelijke bevolking in ons land. Dat blijkt uit een doctoraatsonderzoek van Willem Dhooge van de vakgroep Inwendige Ziekten van de Universiteit Gent. Indicaties dat de dioxines ook een negatief gevolg zouden hebben gehad op de zaadcelontwikkeling zelf werden niet gevonden.

    101 mannen
    Dhooghe onderzocht in 1999 de spermakwaliteit van 101 mannen tussen 20 en 40 jaar uit Peer en uit Antwerpen. Daarbij ontdekte de onderzoeker een opmerkelijk verschil in kwaliteit: het sperma van de mannen uit het landelijke Peer was er veel slechter aan toe. De mannen uit Limburg hadden een concentratie zaadcellen die 34 procent lager lag dan bij de Antwerpenaren en ze produceerden minder testosteron. Ook het totaal aantal spermatozoïden per zaadlozing lag 41 procent lager en er waren 34 procent minder spermacellen met een goede morfologie.

    Vis en eieren
    De studie probeerde ook de invloed van de dioxinecrisis na te gaan, die op dat moment volop aan de gang was. Daaruit bleek dat hoe meer de onderzochte mannen vis en eieren aten, hoe meer dioxines of PCB's in lichaam terug te vinden waren. Zelfs een gematigde concentratie dioxines bleek al een invloed te hebben. Het zorgde voor een lager mannelijk hormoongehalte en daardoor een lager spermavolume. De zaadontwikkeling zelf ondervond geen negatieve gevolgen van de aanwezige dioxines. Het onderzoek toont wel aan dat de dioxinecrisis in 1999 een belangrijke impact had op de dioxinebelasting van de Vlaamse bevolking.

    "Negatief verband"
    "We hebben onderzocht of er een verband was tussen het grote regionale kwaliteitsverschil van sperma en de aanwezigheid van dioxines, maar dat was er niet. Na het testen van een aantal mogelijke factoren bleek er wel een duidelijk negatief verband tussen de frequentie van het eten van lokaal geteelde groente en de spermakwaliteit", aldus Willem Dhooghe.

    "Wat precies de oorzaak is van die negatieve invloed, heeft het onderzoek niet kunnen uitwijzen. We hebben testen gedaan naar eventuele blootstelling aan zware metalen, maar zonder resultaat", legt Dhooge uit.

    Levensstijlfactoren?
    "Het onderzoek en andere vergelijkbare studies suggereren een verband met het lokaal gebruik van pesticiden bij particulieren, maar om dat zeker te weten is verder onderzoek nodig." Dhooge stelt verder dat testen met laboratoriumdieren nooit een duidelijk effect hebben kunnen aantonen van pesticiden op de spermakwaliteit. Hij benadrukt ook dat er eventueel levensstijlfactoren kunnen meespelen die niet onderzocht zijn. (belga/svm)

    26-06-2008 om 14:52 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucht ernstig vervuild in horeca waar gerookt wordt

    Lucht ernstig vervuild in horeca waar gerookt wordt



    HLN update
      In kroegen en restaurants waar wordt gerookt, is de lucht ernstig vervuild. De hoeveelheid fijnstof in de lucht is gemiddeld gezien bijna 20 keer hoger dan het maximale gemiddelde dat de Europese richtlijn Luchtkwaliteit voorschrijft. Dat blijkt uit metingen in opdracht van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) in aanloop naar het rookverbod in de Nederlandse horeca per 1 juli.

    Eetcafé
    De hoogste concentratie werd gemeten in een eetcafé, gevolgd door een truckerscafé en een voetbalkantine. De hoogst gemeten vervuiling was 2.650 micorgram per kubieke meter en de laagste 40 microgram. Gemiddeld kwam de vervuiling uit op 453 microgram. Volgens de EU-richtlijn mag dat maximaal 25 microgram per dag zijn. In rookvrije ruimten blijkt de lucht net zo schoon of vuil te zijn als de buitenlucht in een stad. In rookvrije gedeeltes die grenzen aan een rokersgedeelte, loopt de concentratie op als de rook door weet te dringen tot die ruimte.

    Meer naar café of restaurant
    Een ander onderzoek dat ook vandaag verscheen in Nederland, zegt dat een vijfde van de Nederlanders na de invoering van het rookverbod vaker naar een café of restaurant zal gaan. De horeca krijgt volgens de enquête van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 800.000 nieuwe klanten.

    Passief
    Tussen 18 en 40% van de niet-rokers rookt dagelijks ongewild mee met rokers. 14% van de zwangere vrouwen rookt passief mee, net als twee à drie op de tien kinderen. Ongeveer 40% van de Nederlanders heeft regelmatig last van tabaksrook. Nog eens 40% zegt er soms last van te hebben en twee op de tien hebben volgens het onderzoek geen last van het meeroken. (belga/bf)

    26-06-2008 om 14:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer vrouwen kiezen voor prenatale test

    Steeds meer vrouwen kiezen voor prenatale test



    Het aantal zwangere vrouwen dat kiest voor een prenatale test is de afgelopen jaren in België met 15 procent gestegen. In 2007 lieten twee op de drie aanstaande mama's berekenen hoe groot de kans is dat ze een gehandicapt kindje krijgen, zo blijkt uit cijfers van het Riziv. In 2000 was dat nog maar een op de twee. Het aantal vruchtwaterpuncties daarentegen is duidelijk gedaald. (belga/tdb)

    26-06-2008 om 14:34 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcohol stimuleert slokdarmkanker

    Alcohol stimuleert slokdarmkanker



    Het aantal gevallen van slokdarmkanker in Nederland neemt toe. In tien jaar tijd steeg het aantal patiënten met deze vorm van kanker met vijftig procent. In 1995 trof de ziekte 1.015 mensen, in 2005 waren er 1.546 patiënten met slokdarmkanker. De voornaamste reden die de organisatie aandraagt voor de toename is de gestegen alcoholconsumptie.

    Meestal mannen
    Het grootste deel van de mensen met slokdarmkanker is man: in 2005 was dit percentage bijna driekwart. De ziekte is in de meeste gevallen dodelijk. Van de 1.546 patiënten in 2005 overleefden er slechts honderd.

    Slokdarmkanker is nog steeds een relatief zeldzame vorm van kanker: in totaal werden in 2005 in Nederland 81.000 gevallen van kanker vastgesteld. (novum/edp)

    26-06-2008 om 14:32 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Kernkoppen atoomraketten kunnen exploderen als popcorn"

    "Kernkoppen atoomraketten kunnen exploderen als popcorn"



    Heel wat kernkoppen van atoomraketten kunnen volgens de bevindingen van het Britse ministerie van Defensie in een kettingreactie ontbranden en mogelijk met verschrikkelijke gevolgen exploderen "als popcorn". Het Brits wetenschappelijk vakblad New Scientist schrijft in de komende editie verder dat de huidige techniek van de afzonderlijke beveiliging onvoldoende bescherming biedt tegen ongewilde explosies.

    Dodelijk
    Een kernraket heeft drie tot zes koppen, een Amerikaanse duikboot kan tot 24 raketten transporteren. Elke kop is afzonderlijk beveiligd, waardoor bij een plotse schok de uiterst gevaarlijk plutoniumkern niet kan exploderen. Het ministerie van Defensie stelde echter nu volgens New Scientist vast dat een exploderende kop mogelijk andere mee kan ontsteken - een effect dat het ministerie in nieuwe richtlijnen voor de beveiliging als "popcorning" heeft omschreven. De gevolgen zouden rampzalig zijn. Volgens het ministerieel rapport zou in het ergste geval een straling vrijkomen die mensen nog een kilometer verder met een dosis van 100 Sievert zou treffen. Honderd Sievert komt overeen met een zestienvoudige dodelijke dosis.

    Schokken
    Een beknopte handleiding geeft daarom aanbevelingen voor een nieuwe manier van bouwen van de raketten. Zo moeten de koppen verschillende schokken of trillingen tegelijkertijd kunnen verdragen. Bovendien moet de hoogexplosieve springstof rond de radioactieve plutoniumkern herschikt worden, opdat de kern bij een eenvoudige trilling beveiligd blijft.

    Menselijke fout
    De Amerikaanse dienst voor nucleaire beveiliging bepleit volgens het rapport een nieuwe constructiewijze voor kernraketten, maar beoordeelt de huidige techniek echter tegelijkertijd als veilig. Het Britse ministerie benadrukt dat het technische risico door strenge voorzorgsmaatregelen bij transport en opslag wordt opgeheven. Kerndeskundigen bekritiseren in het rapport evenwel dat mensen ook fouten maken en de veiligheid daardoor in het gedrang kan komen. (belga/kh)

    26-06-2008 om 14:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen prostitueren zich voor visrestjes

    Vrouwen prostitueren zich voor visrestjes

    Vrouwen en kinderen schooien visrestjes aan de aanlegsteiger van de conservenfabriek.
    Om aan voedsel te geraken, moeten vrouwen in Papoea-Nieuw-Guinea zich prostitueren. In ruil krijgen zij de restjes van een visconservenfabriek. Dat meldt de Australische nieuwssite news.com.

    Inkomsten weg
    De ellende begon elf jaar geleden toen de Filipijnse fabriek R.D. Tuna neerstreek in het dorpje Kananam. Voor die tijd konden de dorpelingen leven van de visvangst. Die bron van inkomsten is nu weggevallen door de komst van de fabriek.

    Honger
    De vrouwen uit de streek, zowel jong als oud, gaan nu restjes schooien bij de conservenfabriek. Als 'wederdienst' moeten ze zich prostitueren. Doen ze dat niet, lijden zij en hun familie honger.

    Afspraak geschonden
    Een vrouwenorganisatie protesteert tegen deze gruwelijke toestand. "Toen de fabriek hier actief werd, was de afspraak dat zij de overtollige vis zouden wegschenken aan de plaatselijke bevolking. Van die deal is jammer genoeg niets in huis gekomen", zegt woordvoerdster Lucy Berr. (eb)

    26-06-2008 om 14:07 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiven bezorgen gevangenen drugs en gsm's

    Duiven bezorgen gevangenen drugs en gsm's



    Een sterke toename in drugs en mobiele telefoons in een Braziliaanse gevangenis verbaasde gevangenbewaarders. Totdat ze duiven zagen die moeite hadden met vliegen.

    Gevangenen in de zuidelijke stad Marilia hadden de vogels getraind om goederen naar binnen te smokkelen via kleine zakjes op de rug.
    Bezoekers van de gevangenen namen de duiven heimelijk mee naar buiten. Daar stopten ze smokkelwaar in de rugzakjes, waarmee de duiven vervolgens over de muren van het cellencomplex vlogen. (anp/hlnsydney)

    26-06-2008 om 14:06 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerkracht stopt twaalf passagiers in zijn Volvo S70

    Leerkracht stopt twaalf passagiers in zijn Volvo S70

    Dertien mensen in één Volvo S70... Nee, het gaat hier niet om een wereldrecordpoging, de 31-jarige Abraham Gniwosch uit Londen wilde zijn twaalf passagiers gewoon allemaal tegelijk meenemen: twee vrouwen met elk een baby op hun schoot, zeven andere kinderen en dan nog een vent erbij, gezellig toch?

    Zo gezellig zelfs dat de leerkracht (!) uit Noord-Londen het gisteren voor de rechter mocht komen uitleggen. "Ik ben stom geweest, maar ik was niet gevaarlijk bezig. Ik reed niet sneller dan 30 km/u", luidde zijn verweer. "Bovendien had ik geen andere keuze. De kinderen hadden schrik van een hond en kropen daarom allemaal snel in dezelfde auto." De rechter hechtte weinig geloof aan dit slappe smoesje en legde hem twaalf maanden rijverbod en een boete van 900 pond (1.135 euro) op. (svm)

    26-06-2008 om 14:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokodil gaat mee pintje drinken

    Krokodil gaat mee pintje drinken


    De Noonamah Tavern in de Australische outback heeft er een stamgast bij: een krokodil. Drie vrienden vonden het dier aan de voordeur van het café en namen het mee binnen om een pintje te drinken.

    De zoutwaterkrokodil was amper zestig centimeter lang - volwaasen exemplaren kunnen 5 meter worden - maar de vrolijke jongens hadden toch maar zijn bek dichtgeplakt met tape. Uit voorzorg hebben ze hem achteraf in een doos nabij de toog gestopt. Leden van de dierenbescherming zijn hem nadien komen oppikken. (eb)

    26-06-2008 om 13:59 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer mannen slapen met een knuffel

    Meer mannen slapen met een knuffel

                             
                                              
                                               Zonder partner schijnen we te eenzaam.

    Uit een Brits onderzoek blijkt dat meer mannen met een knuffeltje slapen dan vrouwen. Twintig procent van de ondervraagden beweert regelmatig te knuffelen met een teddybeer. Slechts 15 procent van de dames geeft dit toe.

    Slaapgedrag
    Zelf hebben we ze nog niet ontmoet, die berenknuffelende heren, maar allicht durven ze het nooit te bekennen. Net als ander vreemd slaapgedrag. Acht procent van de vrijwilligers beweert wel eens het favoriete luchtje van de partner op het kussen te spuiten. Vooral in eenzame periodes.

    Angstig
    Meer dan de helft van de mannen en vrouwen voelt zich ook daadwerkelijk alleen als de partner niet naast hen slaapt. 16 procent doet dan helemaal geen oog dicht en een kleiner aantal voelt zich bijzonder angstig als hij of zij alleen tussen de lakens vertoeft. Gelukkig is er dan de teddybeer. (lvl)

    26-06-2008 om 00:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    19-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse in coma door piercing

    Italiaanse in coma door piercing


    Een 30-jarige Italiaanse is in coma geraakt door de gevolgen van een ontstoken piercing. De artsen vechten voor haar leven.

    De vrouw uit Zuid-Tirol had een piercing in een wenkbrauw laten zetten. Zij lette eerst niet op de ontstoken rode huid rond het wondje.
    Snel zorgde de infectie voor ernstige gezondheidsproblemen: eerst een zware bloedvergiftiging en vervolgens problemen met de bloedstolling die hart en hersens hebben aangetast. (anp/mvl)

    19-06-2008 om 13:34 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.London wil waterstoftaxi's tegen 2012

    London wil waterstoftaxi's tegen 2012


    Londen maakt serieus werk van lagere CO2-uitstoot in het stadscentrum. Hiervoor heeft de stad de hulp van Lotus ingeroepen. Bovendien slaan Jaguar en Lotus de handen ineen om een 'groene' limousine te maken.

    Lotus is een cruciale partij in de Zero Emission London Taxi Commercialisation, zoals het project officieel heet. Het Engelse merk integreert een brandstofcel in een elektrische aandrijflijn. Ook voor de waterstoftanks moet uiteraard een plek worden gevonden.

    De stad Londen wil in 2012 overschakelen op waterstoftaxi's, andere steden volgen in 2014. Binnenkort start Lotus met het testen van de groene taxi's.

    Jaguar en Lotus willen in een nabije toekomst tonen dat ze in staat zijn een limousine te bouwen die minder dan 120 gram CO2 per kilometer uitstoot. Een accupakket en een elektrische Auxiliary Power Unit (APU) moeten helpen om die doelstelling te realiseren. Andere partijen in het project zijn MIRA Ltd. en Caparo, inderdaad: het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de supersnelle T1. (autoweek.nl/jvr)

    19-06-2008 om 13:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan beveelt huisslang om politie aan te vallen

    Amerikaan beveelt huisslang om politie aan te vallen


    De 21-jarige Victor Rodriguez uit Bridgeport, in de Amerikaanse staat Connecticut, is gearresteerd nadat hij zijn huisslang tegen politieagenten had opgehitst. Zijn slang: een 2,75 meter lange albino python. "Get them!", zou Victor geroepen hebben richting de slang. Eén probleempje had Rodriguez over het hoofd gezien: reptielen luisteren niet zo vlot naar bevelen van hun baasjes, zodat de agenten Victor makkelijk in de boeien konden slaan.

    De politie was bij Rodriguez aan de deur geweest na een melding dat hij zijn vriendin met de python bedreigde. Victor kan pas uit de gevangenis na het betalen van een borgsom van 6.500 euro. Ook naar zijn slang kan hij fluiten. De python is in beslag genomen. (odbs)

    19-06-2008 om 13:11 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader haat zijn rechterbeen en laat het amputeren

    Vader haat zijn rechterbeen en laat het amputeren

    De 28-jarige David Openshaw uit het Australische Sydney lijdt aan een merkwaardige ziekte: BIID (Body Integrity Identity Disorder), een psychoseksuele aandoening waarbij de betrokkene graag gezonde ledematen wil laten amputeren. Zo beweerde Openshaw dat hij al vanaf vier jaar een enorme hekel had aan zijn rechterbeen en het graag geamputeerd zag, weet de Engelse tabloid 'The Sun'.

    Martelende pijn
    Artsen die hij benaderde, weigerden resoluut om zijn been af te zetten. Waarna Openshaw er niet beter op vond zijn rechterbeen urenlang in een emmer droogijs te stoppen, wat driemaal kouder is dan gewoon ijs. Door de intense kou stierf het been af en kon David zijn been laten amputeren. Volgens hem woog de gruwelijke en martelende pijn die door het ijs werd veroorzaakt niet op tegen de 'bevrijding' van het door hem gehate rechterbeen.

    Beter liefdesleven
    Openshaw, die in een kippenslachterij werkt, verklaarde dat hij nu een heel gelukkig man is en zijn partner, Joanne McWilliam, zei dat de amputatie hun liefdesleven zelfs heeft bevorderd. Wat hun twee kinderen hiervan denken is niet bekend, maar David zei wel dat hij niet meer van plan was om nog meer ledematen te laten amputeren. (odbs)

    19-06-2008 om 13:07 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grotten van Han genomineerd voor nieuw wereldwonder

    Grotten van Han genomineerd voor nieuw wereldwonder


    De Grotten van Han-sur-Lesse staan op de lijst van 277 genomineerden voor de verkiezing van zeven nieuwe, natuurlijke wereldwonderen. Het is de enige Belgische natuurlijke site die op de lijst staat.

    Van de zeven historische wereldwonderen uit de oudheid staat alleen de piramide van Cheops nog overeind. Vorig jaar werd al eens een verkiezing gehouden via internet, waarbij de bevolking wereldwijd zeven nieuwe wereldwonderen mocht aanduiden. De winnaars werden toen Machu Picchu in het Peruaanse Cuzco, de Taj Mahal in India, het Christusbeeld in Rio de Janeiro, de oude stad Petra in Jordanië, het Colosseum in Rome, de Mayaruïnes Chichén Itzá in Mexico en de Chinese Muur.

    Tot 31 december 2008 kan je hier je stem uitbrengen. Daarna blijven er 21 sites over voor de finale stemronde. (belga/bdr)

    19-06-2008 om 13:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tabaksplant in de strijd tegen kanker

    Tabaksplant in de strijd tegen kanker


    Het Duitse farmaceutische bedrijf Bayer werkt aan onderzoek naar een medicijn tegen kanker, gemaakt uit tabaksplanten. De proteïne die gewonnen wordt uit de plant moet het menselijk lichaam helpen bij het activeren van zijn eigen immuunsysteem om een zogeheten 'Non-Hodgkinlymfoom' (NHL) af te breken.

    NHL is een boosaardige vorm van kanker die de lymfeklieren aantast. In het komende jaar worden de eerste proeven met uit een tabaksplant gewonnen proteïne verwacht. (novum/kh)

    19-06-2008 om 13:01 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemische stof in frietjes veroorzaakt kanker

    Chemische stof in frietjes veroorzaakt kanker


    Reeds lang bestaan er vermoedens dat de chemische stof acrylamide kanker zou kunnen veroorzaken. Dat wordt nu bevestigd door Nederlands onderzoek, meldt gezondheid.be. Deze stof wordt gevormd bij het bakken of frituren van aardappelen en komt dus voor in frietjes en chips.

    Cosmetica en sigarettenrook
    Acrylamide wordt ook gebruikt bij de fabricatie van plastics en cosmetica en komt ook voor in sigarettenrook. Onderzoekers bekeken de voedingsgewoonten van 120.000 mensen tussen 55 en 70 jaar. Ze vergeleken het gevallen van nier-, prostaat- en blaaskanker over een periode van 13 jaar. 339 gevallen van nierkanker, 1.210 van blaaskanker en 2.246 van prostaatkanker werden vastgesteld.

    Een pakje frieten
    De gemiddelde opname bij de deelnemers van acrylamide bedroeg 22 microgram per dag, dit komt ongeveer overeen met een pakje frieten. Uit het onderzoek bleek dat er geen verband is vastgesteld tussen de opname van acrylamide en blaas- en prostaatkanker, maar wel met nierkanker. In de groep met de hoogste consumptie lag de kans op nierkanker bijna 60% zo hoog.

    Combinatie roken
    Vooral in combinatie met roken is er sprake van een verhoogd risico. In een eerder onderzoek van dezelfde groep bij vrouwen na hun menopauze werd een verband vastgesteld tussen acrylamide en een verhoogd risico op eierstok- en endometriumkanker. (ep)

    19-06-2008 om 13:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme kledij corrigeert houding

    Slimme kledij corrigeert houding


    De toekomst is aan de slimme, ook aan de slimme kledij. Zoals Ergoskin van de Oostenrijkse studente Talia Radford. Ergoskin is een typevoorbeeld van ergonomische kledij met bio-feedback: het neemt altijd de ideale vorm aan,of je wandelt, loopt, staat, zit of ligt. Beter nog: als je een slechte houding aanneemt, spoort Ergoskin je door subtiele prikkels aan om je houding aan te passen.

    Dat gebeurt via nano-sensoren die in de stof zitten geweven en op belangrijke plaatsen in het lichaam worden gezet. Deze sensoren kunnen 'ontdekken' of je te lang een slechte houding aanneemt en duwen je as het ware terug naar de juiste houding. Ergoskin zou niet alleen handig zijn voor wie zittend werk uitvoert, maar ook voor rehabilitatie na ongevallen of ziekte.

    Radford won al de Oostenrijkse 'National Design Award', maar vooralsnog is het revolutionaire kledingsstuk nog niet opgepikt door een commercieel bedrijf. Op massaproductie is het dus nog even wachten. (edp)

    19-06-2008 om 02:51 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Operatie moet Chinese verlossen van olifantenbenen

    Operatie moet Chinese verlossen van olifantenbenen

    Deze Wang Cheng staat voor een operatie die haar hele leven kan veranderen. De 24-jarige Chinese uit de provincie Zhiangsu lijdt al sinds haar zesde aan elephantiasis, in de volksmond beter bekend als de olifantsziekte. Haar benen alleen wegen 50 kilogram, waardoor ze geen enkele broek kan aantrekken. Nu richt ze haar hoop op een gratis (!) chirurgische ingreep in het ziekenhuis van Taipei. "Eerst kreeg ik last aan mijn linkerbeen, twee jaar later had mijn rechterbeen er ook van. Ik heb regelmatig koorts en spierpijn, waardoor ik natuurlijk nooit kan gaan werken."

    50% minder zwelling
    Dokter Hsu Wen-hsien geeft toe dat hij zo'n ernstig geval nog nooit in zijn leven gezien heeft. "Normaal is er maar één been dat zo opzwelt. Allicht raakten haar aders verstopt en stroomde het bloed naar het lymfevatenstelsel, met dit resultaat aan de benen tot gevolg." Wen-hsien gelooft wel dat hij met de operatie de zwelling 35 procent kan terugdringen. In een later stadium zou dat zelfs 50 procent worden.

    Muggen
    Wang, die thuis ook nog een verlamde vader en een werkloze moeder heeft, wordt nu gedurende een maand in het ziekenhuis opgenomen. Daarna zal ze nog twee maanden nodig hebben om volledig van de operatie te herstellen. Meestal zijn het de muggen die deze vreemde aandoening op mensen overbrengen, maar dat zou bij Wang niet het geval zijn. (svm)

    19-06-2008 om 02:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo wordt hij terug een echte man

    Zo wordt hij terug een echte man

    Popeye, het prototype van de retroseksueel.

    Vroeger hadden ze het makkelijk, onze mannen. Tot feministen beslisten dat hun chauvinistische trekjes tot weinig of geen hulp bij de plas en de afwas leidden. Gedreven door zoveel schuld, ontstond de 'Nieuwe man', gevolgd door de meer gevoelige 'Metrosexueel'.

    Maar al vlug misten dames een portie testosteron. De 'echte man' diende terug te komen. Weet de moderne man nog hoe hij al dat verdrongen machogedrag dient aan te wenden? Een nieuwe handleiding als het boek 'the Retrosexual Manual: how to be a Real Man', dringt zich op. We geven de belangrijikste tips even mee.


    Wie is de 'echte man'?


    Onthou dat je over een heleboel kwaliteiten beschikt, ontsproten uit jouw testosteronpeil.

    1. je geest werkt simpel. In tegenstelling tot het vrouwelijke brein, gevuld met angsten over haar kapsel, lichaam, gezondheid, kleding, schoenen, seksleven. Ook over haar multitasks als mama, carrière of gezin, ligt ze wakker. Jij dient slechts aan de belangrijke dingen des levens te denken: seks, bier en voetbal.

    2. Je neemt eigen beslissingen. Je moet niet overleggen met vriendinnen of een horoscoop consulteren.

    3. Je beschikt over een koppel sterke armen. Handig voor het openen van flesjes of kratten die gesjouwd moeten worden. Trouwens, meiden lonken graag naar gespierde, sterke torso's.

    4. Je verpest de badkamer niet met beautyspulletjes en zalfjes om er beter uit te zien. Een retroseksueel neemt enkel een douche, scheert zich en is de deur uit.


    Hoe behandel je een vrouw?


    1. Op een date betaal je, zelfs als zij aandringt. Betaal cash, 'retrosexuals' gebruiken geen kredietkaarten.

    2. Je opent de deur voor dames, je staat de plaats af aan zwangere vrouwen op de bus of metro. Zo doen mannen dat en daar ben je fier op.

    3. Je kookt enkel simpele gerechten. Een omeletje of een spaghetti bolognese kunnen nog net. Het fornuis is haar terrein. Bij speciale gelegenheden duik je in de potten, en dan maak je er je werk van met mannelijke precisie en flair.

    4. Vrouwen praten graag en wees er hen dankbaar voor. Tracht haar niet te stoppen. Uiteindelijk hoef je niet echt te luisteren. Een knikje af en toe, liefst om de 90 seconden, een frons, een glimlach waar nodig, zijn ruim voldoende.

    5. Natuurlijk wil je graag seks. Mooie woordjes als 'ik hou van je' doe je voor de daad, niet erna.

    6. Al wil zij meer, jij niet. Geef haar niet de indruk dat je in een relatie stapt. Laat ze woorden vallen als 'trouwen', 'kinderen', 'ontmoet mijn ouders': maak je uit de voeten.

    7. Niemand komt voor een live voetbalmatch op tv. Of ze moet wel bijzonder zijn. En dan nog, later op de avond zijn er sport-samenvattingen te bekijken.

    8. Geen enkele vrouw neemt je mee naar de film 'Sex and the City'.

    Auto's

    Een man zonder auto is als een café zonder bier. Retrosexuals geloven niet in de opwarming van de aarde (tenzij de dames dan minder aantrekken).

    Een motor is steeds welkom, net als een Italiaanse sportauto dat de mannelijkheid extra in de verf zet. De klassiekers werden gemaakt in de periode tussen 1970 en 1985, vooral gebouwd door Ford. De Ford Cortina, the Ford Capri, de Ford Granada en de Ford Sierra, zijn pareltjes voor de echte man.

    1. Vraag nooit de weg. Je bent deze immers nooit kwijt, alleen neem je af en toe een omweg.

    2. De juiste snelheid ligt 5 kilometer boven de maximale toegelaten.

    3. De juiste afstand tussen jou en je voorligger: enkele centimeters.


    Vrienden

    1. Je hebt maten, geen vrienden. Te nauwe banden, doen denken aan de cowboys uit de film 'Brokeback Mountain'

    2. Wees nooit langer dan nodig alleen met een andere man.

    3. Gebruik een andere naam voor je vriend. Een spotnaam of de achternaam zijn een mooie optie.

    4. Maak geen afspraken voor een volgende keer. Enkel 'ik zie je wel' zijn voldoende.

    5. Knuffels, zoenen en tranen zijn uit den boze. Tenzij er hopeloos gedronken is en dan zijn excuses nadien op zijn plaats.


    Interieur

    Een retrosexueel heeft geen huis, enkel een onderdak. En dat zie je aan zijn interieur. Het kan hem geen barst schelen hoe zijn tafel, stoel, zetel of bed eruit zien. Zolang hij er maar kan op liggen om naar tv te kijken. Wat zijn plasmascherm betreft, is hij wel een pietje precies. Idem voor zijn dvd-recorder of zijn homecinema systeem. (lvl)

    19-06-2008 om 01:09 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Een ei per dag is gevaarlijk"

    "Een ei per dag is gevaarlijk"



    Mannen van middelbare leeftijd die meer dan 7 eieren per week eten, verhogen hun kans op sterfte met een kwart, zegt nieuw Amerikaans onderzoek.

    Het nieuwe onderzoek aan de universiteit van Harvard besluit na een studie op 21.327 mannelijke dokters dat 7 eieren per week te veel is. Tot zes eieren is er geen probleem, maar vanaf zeven is er een verhoogd risico van 23% op sterfte. Bij mannen met diabetes wordt alle consumptie van eieren geassocieerd met een hoger risico op sterfte, hartaanvallen en beroertes.

    Cholesterol
    Het gevaarlijke aan eieren is dat ze relatief veel cholesterol bevatten, 220 mg per dooier. En dit kan leiden tot hoge cholesterol waarden en een verhoogd risico op hartziekten. Het is niet de eerste keer dat eieren als ongezond afgedaan worden, maar vele experts geloven dat de risico's overdreven werden. De meeste gezonde mensen raken natuurlijke cholesterol op een natuurlijke manier kwijt.

    Beperking
    Het onderzoek heeft wel een beperking, het nam niet de andere eetgewoonten van de mannen in rekening. Het verhoogde risico kan dus ook door andere zaken veroorzaakt worden. Ze merkten wel op dat mannen die het meeste eieren aten ouder en dikker waren en de neiging hadden om meer alcohol te drinken, te roken en minder te sporten. Dit zijn dingen die ook het risico op sterfte en hartaanvallen beïnvloeden. "Het is moeilijk om er nu al iets over te zeggen, maar als middelbare mannelijke dokters meer dan een ei per dag eten, dan hebben een grotere kans op een vroege dood.", zeggen de onderzoekers. "Maar in beperkte mate kunnen eieren deel uitmaken van gezonde eetgewoonten."

    Voedingsexperte Victoria Taylor: "Ik vind deze resultaten niet meteen verontrustend, het onderzoek is niet volledig. Ik ben meer bezorgd om de inname van verzadigde vetten bij de ganse bevolking dan het aantal eieren dat mannen per dag eten." (ep)

    19-06-2008 om 01:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Voor honderdduizenden euro's fiscale fraude bij de Pfaffs"

    "Voor honderdduizenden euro's fiscale fraude bij de Pfaffs"

    HLN update   Het Antwerpse gerecht voert een onderzoek naar fiscale fraude tegen de Pfaffs. Het zou gaan om honderdduizende euro's. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Speurders voerden eind maart een huiszoeking uit in de villa van Jean-Marie Pfaff in Brasschaat. Er werden toen financiële documenten in beslag genomen. Omdat het onderzoek nog lopende is, is het Antwerpse parket echter karig met commentaar.

    Het onderzoek is een gevolg van een aanhoudende discussie over een belastinggeschil van enkele honderdduizenden euro's tussen Pfaff en de fiscus. Dat belastinggeschil zou ontstaan zijn na enkele mislukte zakendeals van Jean-Marie Pfaff, waarbij een paar firma's over de kop gingen. De fiscus raakte uiteindelijk niet meer wijs uit het kluwen van vennootschappen rond Pfaff. Financieel zat het voor Vlaanderens bekendste doelman niet mee. Zijn nieuw opgerichte vennootschap D.K.L.C. (Debby, Kelly, Lyndsey, Carmen) zat in de rode cijfers en het eigen vermogen van Pfaff vertoonde ook een negatief saldo.

    Realitysoap
    In 2001 keerde het tij echter voor 'El Sympatico'. Niet toevallig kreeg hij in die periode een eigen realitysoap op vtm. Een lucratieve deal, zo bleek. Elke hoofdrolspeler (lees: volwassene in het huishouden) zou 25.000 euro hebben gekregen. De fiscus bleef echter argwaan koesteren. Ze stelde zich vragen over de vele voordelen in natura en sponsordeals die de Pfaffs aan de serie overhielden:

    * een nieuwe keuken
    * een nieuwe eetkamer
    * een nieuw bureau voor jean-Marie
    * Verscheidene plasma-tv's
    * uitbouw en overdekking van zwembad
    * herinrichting van appartement Sam en Kelly
    * op cruise/vakantie met de hele familie
    * meerdere dure auto's
    * inrichting van de nagelstudio van Debby en Nicholas
    * aanleg van tuin, ingebouwde trampoline en jacuzzi
    * bouw en inrichting van de huizen van Sam en Kelly en van Lyndsey en Dave

    De fiscus wil nu weten hoe ze dat allemaal hebben verkregen. Zelf betaald of gekregen als voordelen in natura? Zulke voordelen en sponsorinkomsten moeten immers ook aan de belastingen worden aangegeven. Belastingspecialiste Isabelle Tant illustreert dat met een voorbeeld: "Een BV staat model voor een reclamefolder van een reisbureau en krijgt in ruil een gratis citytrip. Dan moet de BV de normale prijs van die citytrip aangeven als belastbaar inkomen. De fiscus doet dikwijls moeilijk over deze voordelen in natura, leert mijn ervaring. Moet ook de partner belast worden als die meemag op citytrip? Of mag de citytrip als beroepskosten worden aangegeven?"

    Opgehelderd
    Voorlopig is er ook niemand in verdenking gesteld. Carmen Pfaff minimaliseert de feiten ondertussen. "De belastingen moeten altijd vanalles weten. 'Hoe heb je dit betaald? Hoe kom je daaraan?' Wij hebben alles uitgelegd, dus dat is opgehelderd. Je moet er niet te veel woorden aan vuil maken." (hln/het laatste nieuws)

    19-06-2008 om 01:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene thee verhelpt stinkvoeten

    Groene thee verhelpt stinkvoeten


    Schoenzolen van gerecycleerde groene theebladeren zijn hét wondermiddel tegen stinkvoeten: ze absorberen de slechte geuren én verspreiden een 'zacht parfum'. Bijkomend voordeel: de zolen zijn soepel en houden bacteriën uit de schoenen. Een Japanse fabrikant deed de ontdekking

    De schoenzool wordt gemaakt van de groene theebladeren die gerecycleerd worden na het vullen van twee vijfhonderd milliliter flesjes met groene thee.

    De theebladeren komen uit de productie van Itoen, de grootste distributeur van groene thee in Japan. Bij de gerecycleerde theebladeren wordt gekookte hars en een soepel en onverslijtbaar materiaal op basis van rubber toegevoegd. (belga/edp)

    19-06-2008 om 00:54 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papa moet kiezen wie van zijn tweeling hij laat verdrinken

    Papa moet kiezen wie van zijn tweeling hij laat verdrinken

    Billie Clayton kon niet gered worden.

    Hartverscheurend! Wat een gezellige kanotrip moest worden met het gezinnetje, draaide voor de Australische tv-presentator Ian Clayton uit op een onmenselijk drama. De kano kapseisde en Clayton kon maar één kind van zijn 9-jarige tweeling redden. Dochtertje Billie haalde het niet, zoontje Edward wel.

    "Ik zag haar niet"
    Geen ouder mag eraan denken dat het hem of haar ooit overkomt. Ian Clayton (48) is er dan ook kapot van. "Mijn zoontje zei mij nog eerst zijn zusje Billie te redden", snikte hij. Maar Clayton zag Billie niet en hij kon enkel Edward nog vastgrijpen in het snelstromende water van de River Wye in Powys in de staat Wales.

    Droom
    "Hoe wreed, te moeten kiezen voor welk kind ik moest gaan? Soms droom ik nog dat ik Billie redde in plaats van Edward. Ik zal nooit weten of ik de juiste keuze heb gemaakt."

    Verstikken
    Clayton kon zijn zoontje Edward nog meegritsen omdat die aan een overhangende tak bleef hangen. Hun reddingsvesten deden gelukkig hun werk. "Edward bleef maar zeggen: 'Je laat mij niet sterven, hè paps, nee hè?' Hij verstikte mij bijna, zo stevig hield hij mij vast."

    Achternaspringen
    Toen ze de oever hadden bereikt, wou Clayton zijn dochter Billie nog achternaspringen, maar een vrouw van de spoeddiensten hield hem tegen. "Ik weet niet of ik anders zou gesprongen zijn of niet

    19-06-2008 om 00:03 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    18-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 kopjes thee per dag voorkomen hartaanval

    4 kopjes thee per dag voorkomen hartaanval



    Natuurlijke antioxidanten uit planten, zoals je die in thee vindt, helpen biochemische processen in je lichaam. Dit is goed voor je gezondheid en kan zelfs hartaanvallen voorkomen. Dat suggereert een recente studie.

    Positieve effecten
    Polifenolen, dit zijn de natuurlijke antioxidanten die je in thee vindt, helpen biochemische processen in je lichaam. Verder verbetert regelmatige consumptie van dit drankje je alertheid en humeur. Ook oudere vrouwen die het groter risico hebben op broze botten hadden een grotere botdichtheid als ze meer dan 4 kopjes thee per dag dronken. Het toevoegen van melk aan je thee vermindert de positieve effecten niet. Het onderzoek werd geleid door professor en diëtiste Carrie Ruxton. Zij bestudeerde alle bestaande literatuur over thee.

    Vanwege deze gezondheidsvoordelen vindt Ruxton dat er nog meer onderzoek moet gebeuren over thee. Maar zegt ze dat het ondertussen zeker geen kwaad kan dagelijks drie tot acht kopjes per dag te drinken. (ep)

    18-06-2008 om 22:09 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Londense Burger King verkoopt hamburger voor 120 euro

    Londense Burger King verkoopt hamburger voor 120 euro

    Liefhebbers van fastfood kunnen voortaan bij hamburgerketen Burger King in Londen terecht voor 's werelds duurste burger. De luxe burger, te koop voor het luttele bedrag van 120 euro, is gemaakt van het Japanse Wagyurund en wordt afgewerkt met witte truffel, pata negraham en Iraanse saffraan.

    Record
    De hamburgerketen overtreft daarmee het wereldrecord van een bistro in New York, die een hamburger van 80 euro op de kaart staan heeft, zo meldt een woordvoerster van het Guinness Book of Records. Burger King heeft echter nog geen officieel verzoek ingediend om het record te boekstaven. (afp/mvl)

    18-06-2008 om 21:59 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gps ontregeld door stormen in ruimte

    Gps ontregeld door stormen in ruimte


    Wanneer hevige activiteit op de Zon slecht 'ruimteweer' veroorzaakt, kan dit niet alleen gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de stroomvoorziening en communicatiesystemen op Aarde, maar ook voor de accuratesse van gps satellietnavigatiesystemen, zo heeft de gezaghebbende website space.com op gezag van een wetenschapster van een prestigieus Amerikaans onderzoeksinstituut gemeld.

    Vertraagd of verstoord
    Door uitbarstingen op de Zon veroorzaakte elektromagnetische stormen in de ruimte verstoren de ionosfeer. Het is nu geweten dat die storingen ook de juistheid van navigatie met gps verminderen. Ontvangers voor satellietnavigatie, bijvoorbeeld in auto's, berekenen hun locatie door het analyseren van signalen die door de navigatiesatellieten worden uitgestuurd. Maar bij het passeren van de ionosfeer kunnen die signalen vertraging of verstoring oplopen, aldus Anthea Coster van het Massachusetts Institute for Technology (MIT) door space.com geciteerd.

    Verschil van 30 meter
    Wanneer er geen zonnevlekken actief zijn, is de gemiddelde accuratesse van gps vijf meter, tenminste indien het gaat om ontvangers in de hand of in auto's die maar één frequentie gebruiken. Wanneer er wel elektromagnetische stormen zijn, kan er een verschil van dertig meter zijn. Wetenschappers werken aan een oplossing, aldus Coster. Bijvoorbeeld door het ruimteweer zo goed mogelijk te voorspellen, een wetenschapsdomein dat trouwens snel aan belang wint. Vanaf 2018 zullen alle gps-ontvangers op twee frequenties werken en zal de situatie zichzelf oplossen. (belga/bf)

    18-06-2008 om 21:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van smartlappen worden we hitsig

    Van smartlappen worden we hitsig

    Het Nederlandse levenslied werkt van alle soorten muziek seksueel het meest prikkelend volgens De Telegraaf. Muziek uit het genre van André Hazes en Frans Bauer jaagt de testosteronspiegels omhoog, zo blijkt immers uit wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Driekwart van de deelnemers kwam hierdoor in een romantische stemming.

    De meeste mensen waren zich echter totaal niet bewust van de kracht van deze muziekgenres. Ze hadden verwacht dat zachte romantische liefdesliedjes hun libido zouden vergroten en niet Hollandse smartlappen.

    Een Britse psycholoog liet 200 studenten uit diverse Europese landen luisteren naar korte stukjes muziek. Hun fysieke reacties werden gemeten door vlak voor de luistertest en vlak daarna speekselmonsters te nemen.

    In opdracht van Sony Ericsson werd onderzocht welke muziek iemand seksueel prikkelt, actief maakt, ontspant of gewoon goed of slecht is voor de gezondheid. Uit een ander onderzoek in opdracht van Sony Ericsson blijkt dat bijna alle jongeren slechts een deel van een song beluisteren en doorspoelen naar een volgende track.
    18/06/08 11u41

    18-06-2008 om 21:51 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leraar ontslagen die ging lopen tijdens aardbeving

    Leraar ontslagen die ging lopen tijdens aardbeving

    Bij de aardbeving van 12 mei gingen er heel wat scholen tegen de vlakte.

    Een docent in China is ontslagen omdat hij als eerste de school verliet tijdens een aardbeving. De man werd ook hard aangepakt door de Chinese media en bloggers.

    Bij de verschrikkelijke aardbeving in Dujiangyan verliet Fan Meizhong als eerste het lokaal en liet de leerlingen aan hun lot over. Hij kwam meteen onder vuur te liggen in de media en op het internet. De aardbeving van 12 mei had een kracht van 8,0 op de schaal van Richter en kostte aan meer dan 70.000 Chinezen het leven, meldt Reuters. Er kwamen geen leerlingen om in de klas van Fan. Het Chinese ministerie van Onderwijs bevestigt dat de man ontslagen is en benadrukt dat dit de beslissing van de school zelf was. (vsv)

    18-06-2008 om 21:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevig ontbijt maakt je slanker

    Stevig ontbijt maakt je slanker


    Het is beter voor je dieet als je een uitgebreid en calorierijk ontbijt dan dat je 's ochtends weinig eet. Dat blijkt uit een recente studie.

    Helft calorieën
    De studie toont aan dat vrouwen die de helft van hun dagelijkse calorieën aan het begin van de dag opnemen, meer gewicht verliezen op lange termijn dan degenen die een klein ontbijt nemen. Ze hebben ook minder kans om opnieuw bij te komen. Door 's ochtends een maaltijd van proteïnes en koolhydraten te eten, stil je de drang naar zoete en zetmeelrijke snacks en geeft het je metabolisme een boost. De onderzoekers uit Venezuela keken naar de ontbijtgewoonten van het gewicht van 100 jonge vrouwen met overgewicht beïnvloeden.

    Lange termijn
    Alle deelnemende vrouwen werden op een calorie- en koolhydraatarm dieet gezet. De helft van de vrouwen nam een uitgebreid ontbijt, de andere helft at 's ochtends minder. De vrouwen werden 8 maanden gevolgd, na 4 maanden werden ze voor het eerst gewogen. Degenen met een klein ontbijt, waren gemiddeld 13 kg kwijt, die met een stevig ontbijt slechts 11 kg. Na 8 maanden echter, kwam er bij de kleine ontbijters gemiddeld 8 kg terug bij. Degenen die 's ochtends goed ontbeten, waren nog zo'n extra 8 kg afgevallen. Aan het einde van de studie verloren de grote ontbijters gemiddeld 21 procent van hun gewicht, de andere helft slechts 4,5 procent.

    Minder honger
    De vrouwen met een groot ontbijt hadden minder honger tijdens de dag, zeker tegen de lunch en ze hadden ook minder zin in koolhydraten. Onderzoeker Daniela Jakubowicz raadt haar patiënten al 15 jaar een groot ontbijt aan. "Andere diëten beperken koolhydraten, maar deze falen omdat ze niet die drang naar calorierijke snacks wegnemen.

    18-06-2008 om 21:36 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Pfaff geeft al tien jaar inkomsten niet meer aan"

    "Pfaff geeft al tien jaar inkomsten niet meer aan"

    Jean-Marie Pfaff en zijn vrouw Carmen.
    Jean-Marie gaf op vakantie een zwarte tuinman een schop omdat hij zijn voeten wou wassen. (foto: vtm)
    HLN update   Ex-doelman en tv-figuur Jean-Marie Pfaff heeft al ruim tien jaar nagelaten zijn inkomsten aan te geven bij de fiscus. Dat vernam 'De Tijd' van verschillende bronnen. Vanochtend raakte al bekend dat het Antwerpse gerecht een onderzoek voerde naar fiscale fraude bij de bekende tv-familie. Dat ging vooral over het niet betalen van belastingen op "cadeaus" gaande van auto's, een keuken tot de inrichting van de nagelstudio van Debby en Nicholas en de bouw en inrichting van de huizen van Sam en Kelly en van Lyndsey en Dave.

    Huiszoeking
    Eind maart gebeurde al een huiszoeking in Pfaffs villa in Brasschaat. Pfaffs echtgenote Carmen minimaliseerde het fiscale fraudedossier nog. "Ik vraag me af waarom de belastingen altijd bij ons langskomen. We hebben nu alles uitgelegd, dus dat is opgehelderd", klonk het.

    Ook woningen verborgen voor fiscus
    Het Antwerpse gerecht wil niets kwijt over het lopende onderzoek. Welingelichte bronnen bevestigen echter dat Pfaff zijn inkomsten al zeker tien jaar niet heeft aangegeven bij de belastingadministratie. Ook verschillende woningen van de familie zijn jarenlang verborgen gehouden voor de fiscus.

    Het dossier gaat dus over meer dan "een klein belastinggeschil ter waarde van enkele honderdduizenden euro's".

    D.K.L.C.
    Het lopende gerechtelijk onderzoek is in eerste instantie toegespitst op de firma D.K.L.C., die opgericht werd in 1990. Jean-Marie Pfaff is gedelegeerd bestuurder van de firma, genoemd naar zijn dochters en echtgenote Debby, Kelly, Lyndsey en Carmen, en gevestigd op zijn thuisadres in Brasschaat. Alle activiteiten van Pfaff passeren via D.K.L.C., zoals daar zijn reclamecampagnes, aankoop van wagens, kleding en nog veel meer.

    Hoe het begon
    Het onderzoek begon met een discussie over een belastinggeschil van enkele honderdduizenden euro's tussen Pfaff en de fiscus. Dat belastinggeschil zou ontstaan zijn na enkele mislukte zakendeals van Jean-Marie Pfaff, waarbij een paar firma's over de kop gingen.

    Kluwen van vennootschappen
    De fiscus raakte uiteindelijk niet meer wijs uit het kluwen van vennootschappen rond Pfaff. Financieel zat het voor Vlaanderens bekendste doelman niet mee. Zijn nieuw opgerichte vennootschap D.K.L.C. zat in de rode cijfers en het eigen vermogen van Pfaff vertoonde ook een negatief saldo.

    Realitysoap
    In 2001 keerde het tij echter voor 'El Sympatico'. Niet toevallig kreeg hij in die periode een eigen realitysoap op vtm. Een lucratieve deal, zo bleek. Elke hoofdrolspeler (lees: volwassene in het huishouden) zou 25.000 euro hebben gekregen. De fiscus bleef echter argwaan koesteren. Ze stelde zich vragen over de vele voordelen in natura en sponsordeals die de Pfaffs aan de serie overhielden, zoals:

    * een nieuwe keuken
    * een nieuwe eetkamer
    * een nieuw bureau voor jean-Marie
    * Verscheidene plasma-tv's
    * uitbouw en overdekking van zwembad
    * herinrichting van appartement Sam en Kelly
    * op cruise/vakantie met de hele familie
    * meerdere dure auto's
    * inrichting van de nagelstudio van Debby en Nicholas
    * aanleg van tuin, ingebouwde trampoline en jacuzzi
    * bouw en inrichting van de huizen van Sam en Kelly en van Lyndsey en Dave

    De fiscus wil weten hoe ze dat allemaal hebben verkregen. Zelf betaald of gekregen als voordelen in natura? Zulke voordelen en sponsorinkomsten moeten immers ook aan de belastingen worden aangegeven.

    Beroepskosten
    Belastingspecialiste Isabelle Tant illustreert dat met een voorbeeld: "Een BV staat model voor een reclamefolder van een reisbureau en krijgt in ruil een gratis citytrip. Dan moet de BV de normale prijs van die citytrip aangeven als belastbaar inkomen. De fiscus doet dikwijls moeilijk over deze voordelen in natura, leert mijn ervaring. Moet ook de partner belast worden als die meemag op citytrip? Of mag de citytrip als beroepskosten worden aangegeven?" (belga/hln)

    18-06-2008 om 21:27 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    12-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studenten die kat opaten van Facebook gezwierd

    Studenten die kat opaten van Facebook gezwierd

    Een groep Deense studenten is van Facebook gezwierd omdat ze een kat opgegeten hebben en dertig foto's van deze 'heldendaad' op de sociale netwerksite geplaatst hebben. Met deze bizarre actie wilden de journalisten in spe de aandacht vestigen op de mensonterende wijze waarop varkens en vee gefokt worden voor hun vlees. De leerlingen zagen geen graten in hun actie, want het ging om een wilde poes die gedood werd door een boer die zo de kattenplaag op zijn akkers wilde tegengaan. Een waardig einde dus, en bovendien werd ze nog klaargemaakt door een professionele kok ook. Waarom dan hun profiel op Facebook zomaar blokkeren, luidt hun redenering.

    "Mensen aan het denken zetten"
    "We wilden de mensen aan het denken zetten over wat ze allemaal in hun mond steken", verdedigt Laura Boge Mortensen, een van de schrijfsters in het studentenmagazine, hun galgenmaal. "Het is toch hypocriet om duizenden euro's aan onze huisdieren uit te geven en intussen het goedkoopste varkensvlees te kopen van beesten die daarbovenop een verschrikkelijk leven gehad hebben? En leg me ook eens uit waarom het erger is een kat op te eten dan een varken."

    Al kon Laura niet ontkennen dat de groep best zelf morele bezwaren ondervond om een beest op te eten dat normaal als huisdier beschouwd wordt. "We hebben eerst tot drie moeten tellen vooraleer we eraan begonnen zijn. En we hebben zeker ook niet ons buikje rond gegeten, al nam iedereen wel minstens een hapje. Het smaakte een beetje als kip", moest Laura toegeven. (svm)

    12-06-2008 om 17:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders gestraft voor het kijken naar plassende vrouwen

    Nederlanders gestraft voor het kijken naar plassende vrouwen

    Een rechtbank in het Nederlandse Leeuwarden heeft vandaag drie Friese mannen veroordeeld tot werkstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen voor het kijken naar plassende vrouwen. Dat meldt De Telegraaf.

    Toiletten gesaboteerd
    Het trio bezocht van 1997 tot en met dit jaar dorpsfeesten op het Friese platteland. De mannen saboteerden de mobiele toiletten op het feestterrein. Daardoor konden de vrouwen niet anders dan hun plas in open lucht te maken. Op dat moment sloegen de onverlaten hun slag. Ze beslopen de gehurkt zittende vrouwen van achteren en lieten onder meer over hun handen plassen.

    Vrijgesproken van ontucht
    De rechtbank acht het niet bewezen dat de mannen aan geslachtsdelen zouden hebben gefrunnikt. Daarom zijn de 'heren' vrijgesproken van ontucht. (eb)

    12-06-2008 om 17:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby geboren met penis op rug

    Baby geboren met penis op rug

    In China is een baby ter wereld gekomen met een tweede penis op zijn rug. Dat weet 'The Sun'. De koter werd onmiddellijk naar het kinderziekenhuis in Tianjin overgebracht, waar zijn extra geslachtsdeel na een drie uur durende operatie met succes verwijderd werd.

    Voor het ziekenhuis was het uiteraard een medische primeur, maar helemaal uniek is deze aandoening - fetus in fetu genaamd - niet. Met het jongetje, de zoon van een dertigjarige Chinese boer, gaat alles naar verluidt goed. (svm)

    12-06-2008 om 17:11 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts koffie ruiken maakt wakker

    Slechts koffie ruiken maakt wakker


    Alleen al de geur van koffie is genoeg om je wakker te maken na een nachtje slecht te hebben geslapen. Dat blijkt uit een recente Japanse studie.

    Geroosterde koffiebonen
    Onderzoekers hebben ontdekt dat de chemische stoffen van koffie die in de lucht terecht komen, verzwakte zenuwen kunnen kalmeren. Dit zou genoeg zijn om de stress van een slechte nacht om te keren.

    Grotere activiteit
    Japanse wetenschappers hielden 16 ratten in een laboratorium 24 uur wakker. Daarna stelden ze de helft van deze ratten bloot aan de geur van geroosterde koffie. Vervolgens hielden ze hersenen van de ratten in de gaten. Daarbij merkten ze dat de ratten die koffie geroken hadden, een grotere activiteit vertoonden in de genen die instaan voor het overleven van de cellen en het verminderen van angst.

    Minder stress
    Professor Yoshinori Masuo zegt dat alleen al de geur van koffie de stress kan verminderen die veroorzaakt wordt door een slechte nacht. "Het is beter om de geur van koffiebonen te ruiken dan koffie te drinken", voegde Masuo er aan toe. (ep)

    12-06-2008 om 17:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dana Winner uit Hazes-concert geknipt

    Dana Winner uit Hazes-concert geknipt

    Om Dana Winner te beluisteren druk op de foto.


    Grote consternatie ten huize Dana Winner. De 43-jarige schlagerzangeres zou normaal gezien vrijdag te zien geweest zijn op de Nederlandse tv met een duet ter ere van de overleden André Hazes, maar blijkt nu uit de show geknipt. André Leijten, haar concertorganisator, snapt er niets van. "Ze gaf een keurig optreden. Ik had er stellig op gerekend dat ze erin zou zitten", klinkt het teleurgesteld. Ook Gino Moerman, de manager van Winner, betreurt de beslissing. De opnames vonden vorige week al plaats in de Amsterdam-Arena. Naast Dana waren onder meer ook René Froger, Frans Bauer en Guus Meeuwis van de partij.

    Weduwe Rachel Hazes snapt niets van de heisa. Voor haar is de zaak dan ook zo klaar als een klontje. "De Tros moest van een concert van tweeëneenhalf uur een samenvatting maken van een uur en tien minuten. Dan moeten er keuzes worden gemaakt. Dat is logisch toch?" Leuk detail: Winner trad op met het nummer 'Als je alles weet'. Blijkbaar wist ze toch niet alles...

    12-06-2008 om 15:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoon Kate Hudson geobsedeerd door mama's borsten

    Zoon Kate Hudson geobsedeerd door mama's borsten

    De vier jaar oude zoon van Kate Hudson is geobsedeerd door haar borsten. Ryder, de zoon van Hudson met Chris Robinson van Black Crowes, heeft een gezonde belangstelling voor de vrouwelijke anatomie en probeert om de haverklap het topje van mama op te tillen.

    Geen woord over Lance Armstrong
    Hudson heeft ook moeite Ryder ervan te overtuigen zijn lange lokken te knippen, want de kleine wil op zijn papa lijken. Dat vertelde ze in de talkshow van Conan O'Brien. Maar Hudson repte met geen woord over haar relatie met wielrenner Lance Armstrong. "Ik praat niet over mijn persoonlijk leven. Iemand zei me dat Lance volgende week hier in de show zit. Vraag maar aan hem of we een stel zijn", antwoordde Hudson aan Conan O'Brien.

    Hudson eindigde recent haar knipperlichtrelatie met Owen Wilson. (bang/lb)

    12-06-2008 om 15:01 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Bier smaakt beter in Nederland"

    Gilbert Baetslé

    Bier smaakt beter in Nederland. Dat beweert de Belgische 'bierhoogleraar' Prof. Gilbert Baetslé. De emeritus hoogleraar Brouwerij- en Fermentatietechnologie maakt geen te late aprilgrap, maar zegt dat het bier in Nederland echt beter smaakt omwille van de professionele manier waarop onze noorderburen hun leidingen schoonmaken. Dat meldt de Telegraaf.

    Vuile leidingen
    "Een vuile leiding leidt tot een slechte geur en smaak," schrijft hij in zijn onlangs verschenen boek 'De Praktijkbrouwer'. "Er blijven bier- en schuimresten in achter waarin zich allerlei micro-organismen kunnen ontwikkelen. De leiding wordt dan een kweeknest van gisten, bacteriën en schimmels." Volgens hem zijn de Belgische taps smerig, en deugen zes op de tien pintjes in België niet.

    Nederland
    De Hollandse tap, die (buiten die van Heineken) om de vier weken wordt schoongemaakt door Tapwacht, is echter de properheid zelve. In België worden de installaties in het beste geval vijf of zes keer per jaar gereinigd, maar niet zelden gebeurt het slechts eens in de vier maanden, schrijft Baetslé. Meestal gebeurt dat dan nog door kleine zelfstandigen, die aan de slag gaan met onvoldoende kennis van zaken. Niet zelden spoelen de meeste Nederlandse cafébazen hun tap wekelijks ook nog eens zelf door.

    Andere landen
    De Nederlandse tap wint trouwens ook van Frankrijk en Engeland. In Duitsland worden de installaties om de twee weken schoongemaakt. (sam)

    12-06-2008 om 14:21 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FAVV waarschuwt voor vogelgriep na geval in Oxford

    FAVV waarschuwt voor vogelgriep na geval in Oxford


    In Groot-Brittannië hebben de veterinaire diensten een haard van het "hoogpathogeen vogelgriepvirus H7" bevestigd in een kippenhouderij in het graafschap Oxford. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), dat Belgische pluimveehouders oproept tot waakzaamheid.

    Maatregelen
    Alle reglementaire beschermingsmaatregelen, zoals ruiming van de dieren van het bedrijf, afbakening van een beschermings- en toezichtsgebied, verbod op verzamelen en verplaatsen van dieren werden getroffen. "Een epidemiologisch onderzoek is opgestart om de eventuele contactbedrijven en de oorsprong van het virus op te sporen", aldus het Voedselagentschap.

    België
    Volgens het FAVV zijn er tijdens de risicoperiode die voorafging aan het vaststellen van de haard, enkel ééndagskuikens vanuit Engeland in België ingevoerd. "Dit type pluimvee houdt slechts een verwaarloosbaar risico op insleep van het vogelgriepvirus in", aldus het FAVV. Toch roept het Voedselagentschap de pluimveesector op uiterst waakzaam te zijn en de bioveiligheidsmaatregelen te respecteren.

    Waarschuwing
    Het Voedselagentschap wijst erop dat mensen of voertuigen die in het risicogebied in Engeland zijn geweest en in contact zijn gekomen met pluimvee of vogels, de vier volgende dagen in België niet op plaatsen mogen komen waar vogels of pluimvee worden gehouden. Bovendien moeten alle vervoermiddelen en materiaal die in Groot-Brittannië hebben gediend voor het vervoer van pluimvee, broedeieren en consumptie-eieren met een door het FAVV toegelaten ontsmettingsmiddel worden gereinigd en ontsmet na terugkeer. (belga/sam)

    12-06-2008 om 14:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borstverkleiningen bij jongens in opmars

    Borstverkleiningen bij jongens in opmars

    Steeds meer Britse jongens kampen met borsten en laten deze verwijderen door de plastische chirurg. Het probleem ontstaat door een verstoord evenwicht in de hormoonbalans veroorzaakt door obesitas.

    Gynecomastia
    Het verschijnsel van borsten bij mannen wordt gynecomastia genoemd. De Britse plastische chirurg Christian Duncan zegt dat hij deze aandoening steeds vaker ziet. Hij heeft de afgelopen 12 maanden minstens 20 borstverkleiningen op jongens uitgevoerd.

    Stevige borsten
    "Gynecomastia zijn stevige vrouwelijke borsten, iets waar elke vrouw trots op zou zijn. Ik vrees dat het een gevolg is van het steeds groter wordende probleem van obesitas bij kinderen. Zowel mannen als vrouwen hebben borstweefsel, maar bij deze jongens is de hormoonbalans uit evenwicht. Dit veroorzaakt een onnatuurlijke groei van borstweefsel. Het heeft een grote impact op het leven en zelfvertrouwen van deze jongens. Ze worden vaak gepest.", zegt Duncan.

    De ingreep houdt een liposuctie in om het borstweefsel en het vet aan de borst te verwijderen om een 'plattere' indruk te geven.

    Afvallen
    Maar het is niet zo dat deze jongens gewoon zwaarlijvig zijn. Duncan: "Sommige jongens hebben gewoon vet op hun borst, zodat het lijkt dat ze borsten hebben. Maar ze lijden niet gynecomastia en kunnen hun borsten weg werken door simpelweg af te vallen. We zeggen bijvoorbeeld dat ze meer moeten sporten, maar ze willen gewoonweg niet.", aldus Christian Duncan.

    Deze genante aandoening kan in verschillende graden 40% van de mannen treffen. (ep)

    12-06-2008 om 14:03 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microsoft lanceert opvolger Vista in 2010

    Microsoft lanceert opvolger Vista in 2010

    Opvolger Vista klaar in 2010.

    De opvolger van Vista, het besturingsprogramma van Windows, zal waarschijnlijk in 2010 op de markt komen, meldt Microsoft.

    Multi-touch technologie
    De grootste verandering in het programma, dat voorlopig de naam Windows 7 meekreeg, wordt de multi-touch technologie. Gebruikers zullen documenten of foto's met hun vingers kunnen verplaatsen via een touchscreen. Windows 7 is gebaseerd op Vista, wat betekent dat de vereisten voor de hardware ongeveer dezelfde zullen

    12-06-2008 om 14:01 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blu-ray is sneller populair dan dvd

    Blu-ray is sneller populair dan dvd


    De Blu-rayschijfjes vinden sneller hun weg naar het publiek dan de dvd indertijd. Dat zegt Singulus, één van de bedrijven die Blu-ray-productiemachines maakt, meldt de Telegraaf. Het formaat is aan een opmars bezig dankzij de teloorgang van concurrent HD-DVD, en de integratie in de PlayStation 3-spelconsole.

    Singulus ontving in het eerste kwartaal van 2008 orders voor 21 machines, tegenover 17 voor dvd elf jaar geleden. Daarnaast maakte het bedrijf bekend dat een grote klant uit de Verenigde Staten eindelijk is overgeschakeld op Blu-ray, al werden geen namen genoemd. Vermoedelijk gaat het om een grote filmstudio. (sam)

    12-06-2008 om 14:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoppen met roken 25% moeilijker tijdens EK

    Stoppen met roken 25% moeilijker tijdens EK


    Wie zich had voorgenomen rond deze tijd te stoppen met roken en tegelijk voetballiefhebber is, kan de poging beter uitstellen.

    Nederlands onderzoek heeft uitgewezen dat voor bijna een kwart van de mannelijke rokers een spannende EK-wedstrijd het lastig maakt de sigaret voorgoed te doven. Bij de vrouwen heeft 14 procent het nu moeilijker. (anp/mvl)

    12-06-2008 om 13:51 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pleister voorkomt reizigersdiarree

    Pleister voorkomt reizigersdiarree


    Een pleister met vaccin heeft meer dan 70 procent van de mensen die een bezoek brachten aan Mexico en Guatemala, beschermd tegen reizigersdiarree. Dat hebben wetenschappers naar buiten gebracht in het Britse geneeskundetijdschrift The Lancet.

    Zelfs al raakten bezoekers geïnfecteerd, dan voorkwam de speciale plakker de ernstigste variant.

    "Opwindend"
    "Het is een van meest opwindende ontdekkingen op het gebied van reizigersmedicatie," aldus een van de onderzoekers van de Universiteit van Texas in Houston.

    Het naaldloze vaccin beschermt toeristen tegen Escherichia coli-bacteriën. Die kunnen vier tot vijf dagen ellende veroorzaken met onder meer misselijkheid en buikkrampen. De beruchte "turista".

    "Wraak van Montezuma"
    Reizigersdiarree wordt in de Zuid-Amerikaanse landen ook wel "de wraak van Montezuma" genoemd, naar de leider van de Azteken die door de Spaanse kolonisten werd verslagen in de zestiende eeuw.

    Elk jaar 27 miljoen slachtoffers
    Elk jaar krijgen zowat 27 miljoen reizigers diarree in landen waar buikloop veroorzakende bacteriën endemisch zijn.

    Nu heeft de Iomai Corporation, een bedrijf in Gaithersburg (Maryland), een medische pleister ontwikkeld. Een klinische proef met deze vaccinale patch is in de VS uitgeprobeerd op 170 volwassenen die naar Mexico of Guatemala waren gereisd. Het vaccin werd toegediend aan 59 van hen, terwijl 111 een placebo kregen.

    Placebo
    Het bleek dat 22 procent van de placebo's turista kregen, tegen 15 procent van degenen die het middel wel kregen. Er waren bij de groep met het vaccin ook duidelijk minder erge gevallen van turista en de proefpersonen in die groep kregen ook minder lang met buikloop af te rekenen dan de placebogroep. (hlnsydney/sps/mvl)

    12-06-2008 om 13:49 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterfactuur in twee jaar met 30 procent gestegen

    Waterfactuur in twee jaar met 30 procent gestegen

    De waterfactuur in Vlaanderen is tussen 2006 en 2008 met gemiddeld meer dan 30 procent gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) vandaag voorstelde.

    Meer duidelijkheid
    De SERV zegt dat de factuur niet transparant genoeg is en vraagt om, in afwachting van meer duidelijkheid, de tarieven niet te verhogen.

    292 euro per jaar
    De waterfactuur van een gemiddeld gezin steeg tussen 2006 en 2008 gemiddeld met 31 procent. Een Vlaams gezin betaalt vandaag ongeveer 3,23 euro per kubieke meter of 292 euro per jaar. Oorzaak van de stijging is niet de prijs van het drinkwater, want die bleef overal ongeveer gelijk, maar wel de verhoging van de bijdrage voor de afvoer en de zuivering van afvalwater.

    Tarieven niet verhogen
    Prijzen verschillen sterk van gemeente tot gemeente en het verband tussen de kosten en de aangerekende waterprijs is niet altijd duidelijk, zegt de SERV. Die vraagt daarom de Vlaamse regering dringend werk te maken van een visie op de financiering van het waterbeleid en de kostenterugwinning van de waterdiensten. In afwachting daarvan mogen de tarieven niet verhogen. (belga/eb)

    12-06-2008 om 13:44 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwers ongerust over dalend bierverbruik

    Brouwers ongerust over dalend bierverbruik

    De federatie van de Belgische Brouwers is verontrust door de daling met 2,5 pct van de bierconsumptie in België in 2007. De productie kende wel een groei (+1,4 pct), evenals de export (4,8 pct). Volgens de brouwersfederatie zijn ook de vooruitzichten voor de komende jaren weinig bemoedigend.

    Stijgende export
    Volgens de nieuwe jaarcijfers is de totale bierproductie in België in 2007 met meer dan 18,5 miljoen hectoliter gestegen tegenover vorig jaar. Volgens de federatie is dit vooral te wijten aan de sterk groeiende export, die vandaag meer dan 57 pct van de totale Belgische bierproductie uitmaakt. Tussen 2000 en 2007 kende de export zelfs een groei van ruim 93 pct. Toch bedraagt de stijging van de export in 2007 slechts 4,8 pct, tegenover 15 pct in 2006.

    Binnenlandse consumptie stabiliseren
    "Hoewel bier, met een consumptie van 86 liter per inwoner, de meest verkozen alcoholische drank van de Belgen blijft, gaat zijn positie er jaar na jaar op achteruit", zegt voorzitter Theo Vervloet. In 2007 daalde de consumptie met met 2,5 pct, tegenover -1,1 pct in 2006. De federatie kijkt de groeiende afhankelijkheid van de export met lede ogen aan en pleit voor een stabilisatie van de binnenlandse consumptie.

    Dure grondstoffen en energie
    De Belgische brouwers benadrukken ook de gevolgen van de stijgende grondstof- en energieprijzen voor de sector. "Dit brengt progressieve en regelmatige prijsstijgingen van het bier met zich mee en is zeker geen goede zaak voor de consumenten, die sowieso al getroffen worden door de stijgende voedselprijzen", luidt het.

    Rookverbod
    De federatie wijst op de politieke beslissingen die in de toekomst vermoedelijk genomen zullen worden en een negatieve invloed zullen hebben op de bierconsumptie. "Die beslissingen zullen geïnspireerd zijn door enkele maatschappelijke evoluties zoals het totale rookverbod in cafés, de beperkingen op de verkoop, bijvoorbeeld in tankstations langs de autowegen, het verplichten van waarschuwende pictogrammen op de etiketten of lokale beslissingen die de bierconsumptie op openbare plaatsen verbiedt", luidt het.

    Kleine brouwerijen in gevaar
    "Indien de Belgische bierconsumptie blijft dalen, zoals wij vrezen, kan dit talrijke gevolgen hebben voor de levensvatbaarheid van de kleine brouwerijen, voor de kenmerkende diversiteit van onze Belgische bieren en op termijn zelfs voor de reputatie van onze bieren in het buitenland", verduidelijkt Vervloet.

    5.600 jobs
    De federatie van de Belgische Brouwers verdedigt de economische, sociale en maatschappelijke belangen van alle brouwerijen in ons land. De brouwerijsector stelt in België ruim 5.600 mensen direct te werk. (belga/eb)

    12-06-2008 om 13:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse Harry Potter-fans dumpen uilen

    Britse Harry Potter-fans dumpen uilen

    Zo trouw als Harry Potter zijn sneeuwuiltje Hedwig verzorgde, zo slecht gaan sommige Britse Potter-fans om met hun uilen. De Potter-lezers dumpen hun uilen omdat de vogels thuis niet te verzorgen zijn.

    De eigenares van een dierenopvangcentrum in Flintshire, in het noorden van Wales, schat dat zeker de helft van de 36 uilen in het centrum is achtergelaten door kinderen die niet met hun eigen Hedwig overweg konden. Uilen zijn niet geschikt als huisdier voor jonge kinderen en hebben veel zorg nodig, benadrukte ze tegen de Britse omroep BBC. (lb)

    12-06-2008 om 13:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokter haalt nagel uit hoofd met hamer

    Dokter haalt nagel uit hoofd met hamer

    De nagel in het hoofd van Chandler.

    Soms is het gebruik van een hamer de beste manier om een nagel uit een lichaam te halen. George Chandler was met een makker aan het werk met een nagelpistool en kreeg een nagel in zijn hoofd.

    De Amerikaan uit Shawnee Kansas werd door zijn vriend naar het ziekenhuis gebracht. De dokter had geen andere keuze, hij moest wel een hamer bovenhalen waarmee hij de nagel uit het hoofd van de onfortuinlijke haalde. Chandler stelt het opnieuw prima, schrijft Msnbc. (vsv)

    12-06-2008 om 13:11 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeing 727 achtergelaten op luchthaven Hanoi

    Boeing 727 achtergelaten op luchthaven Hanoi

    Een gelijkaardige Boeing 727 is achtergelaten op de luchthaven van Hanoi. (archieffoto)

    Gezocht: de eigenaar van de Boeing 727 op de luchthaven van Hanoi. Het vliegtuig landde er vorig jaar en niemand geeft nog een moer om het toestel. Volgens de luchthaven zou het gaan om een toestel van een luchtvaartmaatschappij uit Cambodja. Als niemand het vliegtuig opeist dan zal het gesloopt worden.

    Spookmaatschappij
    Op het toestel staat de naam 'Air Dream' maar de luchthaven vindt geen maatschappij met die naam. Een veiligheidsbeamte vertelde eerder al aan de BBC dat het toestel eigendom zou zijn van het failliete 'Royal Khmer'. Het vliegtuig kreeg toestemming om even op de luchthaven te staan voor noodzakelijke onderhoudswerken maar die werden nooit uitgevoerd. Volgens de nieuwssite VietnamNet zouden de eigenaars niet willen opdraaien voor de parkeerkosten van het vliegtuig en laten ze de Boeing dan maar gewoon staan. (vsv)

    12-06-2008 om 13:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfdraaiend ijsje helpt luie likkers

    Zelfdraaiend ijsje helpt luie likkers

    Uitvinders hebben een hulpmiddel gemaakt om ijsjes te eten. De zelfdraaiende ijsjeshouder draait het ijsje rond, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen.

    Om te voorkomen dat ijsjes te snel smelten, hoeven snoepers enkel nog hun tong uit te steken en op het knopje te duwen, en klaar is kees.

    Het ding werkt op batterijen en is afwasbaar. (sam)

    12-06-2008 om 13:06 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken agent betrapt met fles achter stuur

    Dronken agent betrapt met fles achter stuur

    Een agent is betrapt met een fles Jägermeister achter het stuur. De Zweed was zwaar dronken. Hij had al een liter wijn en drie glazen whiskey op .

    Ingedommeld voor verkeerslicht
    De agent was met zijn vrouw onderweg naar huis in Umeå toen hij ruzie kreeg met zijn eega. De vrouw vroeg hem om uit te stappen maar hij weigerde en reed naar een staatswinkel. Hij kocht er nog een fles Jägermeister en zes liter wijn. Het rijden lukte steeds slechter en hij slingerde over de weg. Uiteindelijk viel hij voor een verkeerslicht in slaap en trok hij zo de aandacht van andere chauffeurs. Die vroegen hem om de autosleutels maar hij weigerde ze af te geven. Toen was ook voor de chauffeurs de maat vol en belden ze de politie. Uit de alcoholtest bleek dat hij veel te veel op had. (vsv)

    12-06-2008 om 13:03 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Nog voor 40 jaar aardolie en voor 60 jaar aardgas"

    "Nog voor 40 jaar aardolie en voor 60 jaar aardgas"


    De bewezen wereldreserves voor steenkool en aardolie daalden eind 2007 en stabiliseerden voor aardgas. Er is nu nog voor 40 jaar aardolie, voor 60 jaar aardgas en voor 133 jaar steenkool. Dat blijkt uit het energierapport 2007 van de Britse oliemaatschappij BP, dat vandaag in De Tijd staat.

    Het wereldenergieverbruik is in 2007 met 2,4 procent gestegen tot 11.099 miljoen ton aardolie-equivalent (AOE). In Azië nam het verbruik met ruim 5 procent toe, in China met 7,7 procent. In de Europese Unie daalde het energieverbruik met 2,2 procent.

    Strategisch
    Zowel voor steenkool als voor aardolie lagen de voorraden eind 2007 onder het niveau van 2006. Voor aardolie daalde ook de productie lichtjes met 0,2 procent, terwijl de consumptie toenam met 1,1 procent. Dit betekent dat wereldwijd vooral op de strategische olievoorraden werd ingeteerd.

    Vooral voor steenkool vermindert het aantal jaren dat de mensheid nog over de grondstof kan beschikken tegen het huidige productietempo. In 2003 meldde BP op basis van zijn jaarlijks statistisch rapport dat de mensheid op basis van de productie en de voorraden in 2002 nog voor 204 jaar over steenkool zou beschikken. Vorig jaar in juni was dat geslonken tot 147 jaren. Op basis van de voorraden en de productie eind 2007 is dat opnieuw geslonken tot 133 jaar. (belga/sps)

    12-06-2008 om 13:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde visbokaal niet verboden in Nederland

    Ronde visbokaal niet verboden in Nederland

    Ronde viskommen blijven te koop in de Nederlandse dierenwinkels. De kwestie leefde bij onze noorderburen nadat een Tilburgs ziekenhuis vissen in bokalen verhuurde, met het doel het de patiënten naar hun zin te maken. Voor drie dagen viskomplezier betaalt de Hollander 4,50 euro, voor drie weken of langer moet 25 euro afgedokt worden.

    De Nederlandse Partij van de Dieren had echter morele bezwaren bij deze maatregel. Zulke bokalen hebben volgens hen nadelige effecten op de gezondheid van de goudvissen. Door de kleine oppervlakte komt immers maar weinig water met de lucht in contact en wordt minder zuurstof 'uitgewisseld'. Volgens de vereniging van dierenwinkels lost zo'n verbod op visbokalen het probleem echter niet op en de minister van Landbouw Gerda Verburg volgt hen nu in deze denkwijze. (novum/svm)

    12-06-2008 om 12:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ezel weer populair door dure diesel

    Ezel weer populair door dure diesel

    In delen van Turkije laten de boeren hun tractoren staan en stappen ze over op de oude, vertrouwde werkezel. De reden is simpel: duurdere brandstof en minder subsidie van de staat voor de boeren.

    Ezels maken een spectaculaire comeback. Hun groeiende populariteit leidt tot een opleving van de ezeltjesmarkt. De prijzen van de dieren zijn omhoog geschoten van ongeveer 50 Turkse lira (25 euro) vorig jaar tot tussen de 100 en 350 lira dit jaar.

    De nieuwe tractor
    De ezel is vrijwel overal op het Turkse platteland verdwenen. De meeste boeren hebben tractors. Alleen de armste boeren met kleine lapjes grond maken nog gebruik van de werkezels. Vooral in het armoedige oosten van Turkije zijn er nog veel te vinden.

    Er zijn gebieden in Turkije waar een opmerkelijke stijging is waargenomen van het aantal werkezels. Bij voorbeeld in Yozgat, in Centraal-Anatolië, waar de boeren klagen over de dure diesel, laten veel van hen de tractor staan en maken gebruik van ezels.
    Sommigen verkochten hun tractoren en kopen ezels van de opbrengst.

    12-06-2008 om 12:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    05-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakloze troggelt miljonairsvrouwen geld af via datingsite

    Dakloze troggelt miljonairsvrouwen geld af via datingsite

    Paul Krueger.
    De 50-jarige dakloze Paul Krueger wordt ervan beschuldigd dertien vrouwen te hebben opgelicht voor in totaal 65.000 euro. Hij deed zich voor als miljonair op de datingsite millionairematch.com, een webstek die normaal enkel toegankelijk is voor rijke stinkerds.

    Gescreend
    Krueger gebruikte waarschijnlijk een laptop om zich in te schrijven op de miljonairssite, die overigens wordt aangeprezen door Forbes Magazine en The Wall Street Journal. Miljonairs en celebs zouden er gescreend worden op hun aantal centjes en hun graad van beroemdheid.

    Platenproducer
    Toch slaagde Krueger erin zich voor te doen als een succesvolle platenproducer met zelfs Grammy awards achter zijn naam. Met dat masker lokte hij dertien vrouwen in de val. Eentje maakte hij zelfs wijs dat hij in Schotland zat om de nieuwste Michael Jackson te producen.

    65.000 euro
    Het bleef niet bij virtuele romances, Krueger wou cash. Hij vroeg zijn dates te investeren in zijn bloeiende platenbedrijf. In totaal stortten de dames zo'n 65.000 euro op zijn rekening.

    Gokverslaafd
    Krueger werd vorige week gearresteerd in het casino van Atlantic City, waar hij zijn zuur verdiende geld aan het opgokken was. Hij is gokverslaafd. Hij zal worden berecht in Pennsylvania. (jv)

    05-06-2008 om 16:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!