Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    18-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leraar ontslagen die ging lopen tijdens aardbeving

    Leraar ontslagen die ging lopen tijdens aardbeving

    Bij de aardbeving van 12 mei gingen er heel wat scholen tegen de vlakte.

    Een docent in China is ontslagen omdat hij als eerste de school verliet tijdens een aardbeving. De man werd ook hard aangepakt door de Chinese media en bloggers.

    Bij de verschrikkelijke aardbeving in Dujiangyan verliet Fan Meizhong als eerste het lokaal en liet de leerlingen aan hun lot over. Hij kwam meteen onder vuur te liggen in de media en op het internet. De aardbeving van 12 mei had een kracht van 8,0 op de schaal van Richter en kostte aan meer dan 70.000 Chinezen het leven, meldt Reuters. Er kwamen geen leerlingen om in de klas van Fan. Het Chinese ministerie van Onderwijs bevestigt dat de man ontslagen is en benadrukt dat dit de beslissing van de school zelf was. (vsv)

    18-06-2008 om 21:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevig ontbijt maakt je slanker

    Stevig ontbijt maakt je slanker


    Het is beter voor je dieet als je een uitgebreid en calorierijk ontbijt dan dat je 's ochtends weinig eet. Dat blijkt uit een recente studie.

    Helft calorieën
    De studie toont aan dat vrouwen die de helft van hun dagelijkse calorieën aan het begin van de dag opnemen, meer gewicht verliezen op lange termijn dan degenen die een klein ontbijt nemen. Ze hebben ook minder kans om opnieuw bij te komen. Door 's ochtends een maaltijd van proteïnes en koolhydraten te eten, stil je de drang naar zoete en zetmeelrijke snacks en geeft het je metabolisme een boost. De onderzoekers uit Venezuela keken naar de ontbijtgewoonten van het gewicht van 100 jonge vrouwen met overgewicht beïnvloeden.

    Lange termijn
    Alle deelnemende vrouwen werden op een calorie- en koolhydraatarm dieet gezet. De helft van de vrouwen nam een uitgebreid ontbijt, de andere helft at 's ochtends minder. De vrouwen werden 8 maanden gevolgd, na 4 maanden werden ze voor het eerst gewogen. Degenen met een klein ontbijt, waren gemiddeld 13 kg kwijt, die met een stevig ontbijt slechts 11 kg. Na 8 maanden echter, kwam er bij de kleine ontbijters gemiddeld 8 kg terug bij. Degenen die 's ochtends goed ontbeten, waren nog zo'n extra 8 kg afgevallen. Aan het einde van de studie verloren de grote ontbijters gemiddeld 21 procent van hun gewicht, de andere helft slechts 4,5 procent.

    Minder honger
    De vrouwen met een groot ontbijt hadden minder honger tijdens de dag, zeker tegen de lunch en ze hadden ook minder zin in koolhydraten. Onderzoeker Daniela Jakubowicz raadt haar patiënten al 15 jaar een groot ontbijt aan. "Andere diëten beperken koolhydraten, maar deze falen omdat ze niet die drang naar calorierijke snacks wegnemen.

    18-06-2008 om 21:36 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Pfaff geeft al tien jaar inkomsten niet meer aan"

    "Pfaff geeft al tien jaar inkomsten niet meer aan"

    Jean-Marie Pfaff en zijn vrouw Carmen.
    Jean-Marie gaf op vakantie een zwarte tuinman een schop omdat hij zijn voeten wou wassen. (foto: vtm)
    HLN update   Ex-doelman en tv-figuur Jean-Marie Pfaff heeft al ruim tien jaar nagelaten zijn inkomsten aan te geven bij de fiscus. Dat vernam 'De Tijd' van verschillende bronnen. Vanochtend raakte al bekend dat het Antwerpse gerecht een onderzoek voerde naar fiscale fraude bij de bekende tv-familie. Dat ging vooral over het niet betalen van belastingen op "cadeaus" gaande van auto's, een keuken tot de inrichting van de nagelstudio van Debby en Nicholas en de bouw en inrichting van de huizen van Sam en Kelly en van Lyndsey en Dave.

    Huiszoeking
    Eind maart gebeurde al een huiszoeking in Pfaffs villa in Brasschaat. Pfaffs echtgenote Carmen minimaliseerde het fiscale fraudedossier nog. "Ik vraag me af waarom de belastingen altijd bij ons langskomen. We hebben nu alles uitgelegd, dus dat is opgehelderd", klonk het.

    Ook woningen verborgen voor fiscus
    Het Antwerpse gerecht wil niets kwijt over het lopende onderzoek. Welingelichte bronnen bevestigen echter dat Pfaff zijn inkomsten al zeker tien jaar niet heeft aangegeven bij de belastingadministratie. Ook verschillende woningen van de familie zijn jarenlang verborgen gehouden voor de fiscus.

    Het dossier gaat dus over meer dan "een klein belastinggeschil ter waarde van enkele honderdduizenden euro's".

    D.K.L.C.
    Het lopende gerechtelijk onderzoek is in eerste instantie toegespitst op de firma D.K.L.C., die opgericht werd in 1990. Jean-Marie Pfaff is gedelegeerd bestuurder van de firma, genoemd naar zijn dochters en echtgenote Debby, Kelly, Lyndsey en Carmen, en gevestigd op zijn thuisadres in Brasschaat. Alle activiteiten van Pfaff passeren via D.K.L.C., zoals daar zijn reclamecampagnes, aankoop van wagens, kleding en nog veel meer.

    Hoe het begon
    Het onderzoek begon met een discussie over een belastinggeschil van enkele honderdduizenden euro's tussen Pfaff en de fiscus. Dat belastinggeschil zou ontstaan zijn na enkele mislukte zakendeals van Jean-Marie Pfaff, waarbij een paar firma's over de kop gingen.

    Kluwen van vennootschappen
    De fiscus raakte uiteindelijk niet meer wijs uit het kluwen van vennootschappen rond Pfaff. Financieel zat het voor Vlaanderens bekendste doelman niet mee. Zijn nieuw opgerichte vennootschap D.K.L.C. zat in de rode cijfers en het eigen vermogen van Pfaff vertoonde ook een negatief saldo.

    Realitysoap
    In 2001 keerde het tij echter voor 'El Sympatico'. Niet toevallig kreeg hij in die periode een eigen realitysoap op vtm. Een lucratieve deal, zo bleek. Elke hoofdrolspeler (lees: volwassene in het huishouden) zou 25.000 euro hebben gekregen. De fiscus bleef echter argwaan koesteren. Ze stelde zich vragen over de vele voordelen in natura en sponsordeals die de Pfaffs aan de serie overhielden, zoals:

    * een nieuwe keuken
    * een nieuwe eetkamer
    * een nieuw bureau voor jean-Marie
    * Verscheidene plasma-tv's
    * uitbouw en overdekking van zwembad
    * herinrichting van appartement Sam en Kelly
    * op cruise/vakantie met de hele familie
    * meerdere dure auto's
    * inrichting van de nagelstudio van Debby en Nicholas
    * aanleg van tuin, ingebouwde trampoline en jacuzzi
    * bouw en inrichting van de huizen van Sam en Kelly en van Lyndsey en Dave

    De fiscus wil weten hoe ze dat allemaal hebben verkregen. Zelf betaald of gekregen als voordelen in natura? Zulke voordelen en sponsorinkomsten moeten immers ook aan de belastingen worden aangegeven.

    Beroepskosten
    Belastingspecialiste Isabelle Tant illustreert dat met een voorbeeld: "Een BV staat model voor een reclamefolder van een reisbureau en krijgt in ruil een gratis citytrip. Dan moet de BV de normale prijs van die citytrip aangeven als belastbaar inkomen. De fiscus doet dikwijls moeilijk over deze voordelen in natura, leert mijn ervaring. Moet ook de partner belast worden als die meemag op citytrip? Of mag de citytrip als beroepskosten worden aangegeven?" (belga/hln)

    18-06-2008 om 21:27 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    12-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studenten die kat opaten van Facebook gezwierd

    Studenten die kat opaten van Facebook gezwierd

    Een groep Deense studenten is van Facebook gezwierd omdat ze een kat opgegeten hebben en dertig foto's van deze 'heldendaad' op de sociale netwerksite geplaatst hebben. Met deze bizarre actie wilden de journalisten in spe de aandacht vestigen op de mensonterende wijze waarop varkens en vee gefokt worden voor hun vlees. De leerlingen zagen geen graten in hun actie, want het ging om een wilde poes die gedood werd door een boer die zo de kattenplaag op zijn akkers wilde tegengaan. Een waardig einde dus, en bovendien werd ze nog klaargemaakt door een professionele kok ook. Waarom dan hun profiel op Facebook zomaar blokkeren, luidt hun redenering.

    "Mensen aan het denken zetten"
    "We wilden de mensen aan het denken zetten over wat ze allemaal in hun mond steken", verdedigt Laura Boge Mortensen, een van de schrijfsters in het studentenmagazine, hun galgenmaal. "Het is toch hypocriet om duizenden euro's aan onze huisdieren uit te geven en intussen het goedkoopste varkensvlees te kopen van beesten die daarbovenop een verschrikkelijk leven gehad hebben? En leg me ook eens uit waarom het erger is een kat op te eten dan een varken."

    Al kon Laura niet ontkennen dat de groep best zelf morele bezwaren ondervond om een beest op te eten dat normaal als huisdier beschouwd wordt. "We hebben eerst tot drie moeten tellen vooraleer we eraan begonnen zijn. En we hebben zeker ook niet ons buikje rond gegeten, al nam iedereen wel minstens een hapje. Het smaakte een beetje als kip", moest Laura toegeven. (svm)

    12-06-2008 om 17:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders gestraft voor het kijken naar plassende vrouwen

    Nederlanders gestraft voor het kijken naar plassende vrouwen

    Een rechtbank in het Nederlandse Leeuwarden heeft vandaag drie Friese mannen veroordeeld tot werkstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen voor het kijken naar plassende vrouwen. Dat meldt De Telegraaf.

    Toiletten gesaboteerd
    Het trio bezocht van 1997 tot en met dit jaar dorpsfeesten op het Friese platteland. De mannen saboteerden de mobiele toiletten op het feestterrein. Daardoor konden de vrouwen niet anders dan hun plas in open lucht te maken. Op dat moment sloegen de onverlaten hun slag. Ze beslopen de gehurkt zittende vrouwen van achteren en lieten onder meer over hun handen plassen.

    Vrijgesproken van ontucht
    De rechtbank acht het niet bewezen dat de mannen aan geslachtsdelen zouden hebben gefrunnikt. Daarom zijn de 'heren' vrijgesproken van ontucht. (eb)

    12-06-2008 om 17:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby geboren met penis op rug

    Baby geboren met penis op rug

    In China is een baby ter wereld gekomen met een tweede penis op zijn rug. Dat weet 'The Sun'. De koter werd onmiddellijk naar het kinderziekenhuis in Tianjin overgebracht, waar zijn extra geslachtsdeel na een drie uur durende operatie met succes verwijderd werd.

    Voor het ziekenhuis was het uiteraard een medische primeur, maar helemaal uniek is deze aandoening - fetus in fetu genaamd - niet. Met het jongetje, de zoon van een dertigjarige Chinese boer, gaat alles naar verluidt goed. (svm)

    12-06-2008 om 17:11 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts koffie ruiken maakt wakker

    Slechts koffie ruiken maakt wakker


    Alleen al de geur van koffie is genoeg om je wakker te maken na een nachtje slecht te hebben geslapen. Dat blijkt uit een recente Japanse studie.

    Geroosterde koffiebonen
    Onderzoekers hebben ontdekt dat de chemische stoffen van koffie die in de lucht terecht komen, verzwakte zenuwen kunnen kalmeren. Dit zou genoeg zijn om de stress van een slechte nacht om te keren.

    Grotere activiteit
    Japanse wetenschappers hielden 16 ratten in een laboratorium 24 uur wakker. Daarna stelden ze de helft van deze ratten bloot aan de geur van geroosterde koffie. Vervolgens hielden ze hersenen van de ratten in de gaten. Daarbij merkten ze dat de ratten die koffie geroken hadden, een grotere activiteit vertoonden in de genen die instaan voor het overleven van de cellen en het verminderen van angst.

    Minder stress
    Professor Yoshinori Masuo zegt dat alleen al de geur van koffie de stress kan verminderen die veroorzaakt wordt door een slechte nacht. "Het is beter om de geur van koffiebonen te ruiken dan koffie te drinken", voegde Masuo er aan toe. (ep)

    12-06-2008 om 17:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dana Winner uit Hazes-concert geknipt

    Dana Winner uit Hazes-concert geknipt

    Om Dana Winner te beluisteren druk op de foto.


    Grote consternatie ten huize Dana Winner. De 43-jarige schlagerzangeres zou normaal gezien vrijdag te zien geweest zijn op de Nederlandse tv met een duet ter ere van de overleden André Hazes, maar blijkt nu uit de show geknipt. André Leijten, haar concertorganisator, snapt er niets van. "Ze gaf een keurig optreden. Ik had er stellig op gerekend dat ze erin zou zitten", klinkt het teleurgesteld. Ook Gino Moerman, de manager van Winner, betreurt de beslissing. De opnames vonden vorige week al plaats in de Amsterdam-Arena. Naast Dana waren onder meer ook René Froger, Frans Bauer en Guus Meeuwis van de partij.

    Weduwe Rachel Hazes snapt niets van de heisa. Voor haar is de zaak dan ook zo klaar als een klontje. "De Tros moest van een concert van tweeëneenhalf uur een samenvatting maken van een uur en tien minuten. Dan moeten er keuzes worden gemaakt. Dat is logisch toch?" Leuk detail: Winner trad op met het nummer 'Als je alles weet'. Blijkbaar wist ze toch niet alles...

    12-06-2008 om 15:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoon Kate Hudson geobsedeerd door mama's borsten

    Zoon Kate Hudson geobsedeerd door mama's borsten

    De vier jaar oude zoon van Kate Hudson is geobsedeerd door haar borsten. Ryder, de zoon van Hudson met Chris Robinson van Black Crowes, heeft een gezonde belangstelling voor de vrouwelijke anatomie en probeert om de haverklap het topje van mama op te tillen.

    Geen woord over Lance Armstrong
    Hudson heeft ook moeite Ryder ervan te overtuigen zijn lange lokken te knippen, want de kleine wil op zijn papa lijken. Dat vertelde ze in de talkshow van Conan O'Brien. Maar Hudson repte met geen woord over haar relatie met wielrenner Lance Armstrong. "Ik praat niet over mijn persoonlijk leven. Iemand zei me dat Lance volgende week hier in de show zit. Vraag maar aan hem of we een stel zijn", antwoordde Hudson aan Conan O'Brien.

    Hudson eindigde recent haar knipperlichtrelatie met Owen Wilson. (bang/lb)

    12-06-2008 om 15:01 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Bier smaakt beter in Nederland"

    Gilbert Baetslé

    Bier smaakt beter in Nederland. Dat beweert de Belgische 'bierhoogleraar' Prof. Gilbert Baetslé. De emeritus hoogleraar Brouwerij- en Fermentatietechnologie maakt geen te late aprilgrap, maar zegt dat het bier in Nederland echt beter smaakt omwille van de professionele manier waarop onze noorderburen hun leidingen schoonmaken. Dat meldt de Telegraaf.

    Vuile leidingen
    "Een vuile leiding leidt tot een slechte geur en smaak," schrijft hij in zijn onlangs verschenen boek 'De Praktijkbrouwer'. "Er blijven bier- en schuimresten in achter waarin zich allerlei micro-organismen kunnen ontwikkelen. De leiding wordt dan een kweeknest van gisten, bacteriën en schimmels." Volgens hem zijn de Belgische taps smerig, en deugen zes op de tien pintjes in België niet.

    Nederland
    De Hollandse tap, die (buiten die van Heineken) om de vier weken wordt schoongemaakt door Tapwacht, is echter de properheid zelve. In België worden de installaties in het beste geval vijf of zes keer per jaar gereinigd, maar niet zelden gebeurt het slechts eens in de vier maanden, schrijft Baetslé. Meestal gebeurt dat dan nog door kleine zelfstandigen, die aan de slag gaan met onvoldoende kennis van zaken. Niet zelden spoelen de meeste Nederlandse cafébazen hun tap wekelijks ook nog eens zelf door.

    Andere landen
    De Nederlandse tap wint trouwens ook van Frankrijk en Engeland. In Duitsland worden de installaties om de twee weken schoongemaakt. (sam)

    12-06-2008 om 14:21 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FAVV waarschuwt voor vogelgriep na geval in Oxford

    FAVV waarschuwt voor vogelgriep na geval in Oxford


    In Groot-Brittannië hebben de veterinaire diensten een haard van het "hoogpathogeen vogelgriepvirus H7" bevestigd in een kippenhouderij in het graafschap Oxford. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), dat Belgische pluimveehouders oproept tot waakzaamheid.

    Maatregelen
    Alle reglementaire beschermingsmaatregelen, zoals ruiming van de dieren van het bedrijf, afbakening van een beschermings- en toezichtsgebied, verbod op verzamelen en verplaatsen van dieren werden getroffen. "Een epidemiologisch onderzoek is opgestart om de eventuele contactbedrijven en de oorsprong van het virus op te sporen", aldus het Voedselagentschap.

    België
    Volgens het FAVV zijn er tijdens de risicoperiode die voorafging aan het vaststellen van de haard, enkel ééndagskuikens vanuit Engeland in België ingevoerd. "Dit type pluimvee houdt slechts een verwaarloosbaar risico op insleep van het vogelgriepvirus in", aldus het FAVV. Toch roept het Voedselagentschap de pluimveesector op uiterst waakzaam te zijn en de bioveiligheidsmaatregelen te respecteren.

    Waarschuwing
    Het Voedselagentschap wijst erop dat mensen of voertuigen die in het risicogebied in Engeland zijn geweest en in contact zijn gekomen met pluimvee of vogels, de vier volgende dagen in België niet op plaatsen mogen komen waar vogels of pluimvee worden gehouden. Bovendien moeten alle vervoermiddelen en materiaal die in Groot-Brittannië hebben gediend voor het vervoer van pluimvee, broedeieren en consumptie-eieren met een door het FAVV toegelaten ontsmettingsmiddel worden gereinigd en ontsmet na terugkeer. (belga/sam)

    12-06-2008 om 14:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borstverkleiningen bij jongens in opmars

    Borstverkleiningen bij jongens in opmars

    Steeds meer Britse jongens kampen met borsten en laten deze verwijderen door de plastische chirurg. Het probleem ontstaat door een verstoord evenwicht in de hormoonbalans veroorzaakt door obesitas.

    Gynecomastia
    Het verschijnsel van borsten bij mannen wordt gynecomastia genoemd. De Britse plastische chirurg Christian Duncan zegt dat hij deze aandoening steeds vaker ziet. Hij heeft de afgelopen 12 maanden minstens 20 borstverkleiningen op jongens uitgevoerd.

    Stevige borsten
    "Gynecomastia zijn stevige vrouwelijke borsten, iets waar elke vrouw trots op zou zijn. Ik vrees dat het een gevolg is van het steeds groter wordende probleem van obesitas bij kinderen. Zowel mannen als vrouwen hebben borstweefsel, maar bij deze jongens is de hormoonbalans uit evenwicht. Dit veroorzaakt een onnatuurlijke groei van borstweefsel. Het heeft een grote impact op het leven en zelfvertrouwen van deze jongens. Ze worden vaak gepest.", zegt Duncan.

    De ingreep houdt een liposuctie in om het borstweefsel en het vet aan de borst te verwijderen om een 'plattere' indruk te geven.

    Afvallen
    Maar het is niet zo dat deze jongens gewoon zwaarlijvig zijn. Duncan: "Sommige jongens hebben gewoon vet op hun borst, zodat het lijkt dat ze borsten hebben. Maar ze lijden niet gynecomastia en kunnen hun borsten weg werken door simpelweg af te vallen. We zeggen bijvoorbeeld dat ze meer moeten sporten, maar ze willen gewoonweg niet.", aldus Christian Duncan.

    Deze genante aandoening kan in verschillende graden 40% van de mannen treffen. (ep)

    12-06-2008 om 14:03 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microsoft lanceert opvolger Vista in 2010

    Microsoft lanceert opvolger Vista in 2010

    Opvolger Vista klaar in 2010.

    De opvolger van Vista, het besturingsprogramma van Windows, zal waarschijnlijk in 2010 op de markt komen, meldt Microsoft.

    Multi-touch technologie
    De grootste verandering in het programma, dat voorlopig de naam Windows 7 meekreeg, wordt de multi-touch technologie. Gebruikers zullen documenten of foto's met hun vingers kunnen verplaatsen via een touchscreen. Windows 7 is gebaseerd op Vista, wat betekent dat de vereisten voor de hardware ongeveer dezelfde zullen

    12-06-2008 om 14:01 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blu-ray is sneller populair dan dvd

    Blu-ray is sneller populair dan dvd


    De Blu-rayschijfjes vinden sneller hun weg naar het publiek dan de dvd indertijd. Dat zegt Singulus, één van de bedrijven die Blu-ray-productiemachines maakt, meldt de Telegraaf. Het formaat is aan een opmars bezig dankzij de teloorgang van concurrent HD-DVD, en de integratie in de PlayStation 3-spelconsole.

    Singulus ontving in het eerste kwartaal van 2008 orders voor 21 machines, tegenover 17 voor dvd elf jaar geleden. Daarnaast maakte het bedrijf bekend dat een grote klant uit de Verenigde Staten eindelijk is overgeschakeld op Blu-ray, al werden geen namen genoemd. Vermoedelijk gaat het om een grote filmstudio. (sam)

    12-06-2008 om 14:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoppen met roken 25% moeilijker tijdens EK

    Stoppen met roken 25% moeilijker tijdens EK


    Wie zich had voorgenomen rond deze tijd te stoppen met roken en tegelijk voetballiefhebber is, kan de poging beter uitstellen.

    Nederlands onderzoek heeft uitgewezen dat voor bijna een kwart van de mannelijke rokers een spannende EK-wedstrijd het lastig maakt de sigaret voorgoed te doven. Bij de vrouwen heeft 14 procent het nu moeilijker. (anp/mvl)

    12-06-2008 om 13:51 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pleister voorkomt reizigersdiarree

    Pleister voorkomt reizigersdiarree


    Een pleister met vaccin heeft meer dan 70 procent van de mensen die een bezoek brachten aan Mexico en Guatemala, beschermd tegen reizigersdiarree. Dat hebben wetenschappers naar buiten gebracht in het Britse geneeskundetijdschrift The Lancet.

    Zelfs al raakten bezoekers geïnfecteerd, dan voorkwam de speciale plakker de ernstigste variant.

    "Opwindend"
    "Het is een van meest opwindende ontdekkingen op het gebied van reizigersmedicatie," aldus een van de onderzoekers van de Universiteit van Texas in Houston.

    Het naaldloze vaccin beschermt toeristen tegen Escherichia coli-bacteriën. Die kunnen vier tot vijf dagen ellende veroorzaken met onder meer misselijkheid en buikkrampen. De beruchte "turista".

    "Wraak van Montezuma"
    Reizigersdiarree wordt in de Zuid-Amerikaanse landen ook wel "de wraak van Montezuma" genoemd, naar de leider van de Azteken die door de Spaanse kolonisten werd verslagen in de zestiende eeuw.

    Elk jaar 27 miljoen slachtoffers
    Elk jaar krijgen zowat 27 miljoen reizigers diarree in landen waar buikloop veroorzakende bacteriën endemisch zijn.

    Nu heeft de Iomai Corporation, een bedrijf in Gaithersburg (Maryland), een medische pleister ontwikkeld. Een klinische proef met deze vaccinale patch is in de VS uitgeprobeerd op 170 volwassenen die naar Mexico of Guatemala waren gereisd. Het vaccin werd toegediend aan 59 van hen, terwijl 111 een placebo kregen.

    Placebo
    Het bleek dat 22 procent van de placebo's turista kregen, tegen 15 procent van degenen die het middel wel kregen. Er waren bij de groep met het vaccin ook duidelijk minder erge gevallen van turista en de proefpersonen in die groep kregen ook minder lang met buikloop af te rekenen dan de placebogroep. (hlnsydney/sps/mvl)

    12-06-2008 om 13:49 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterfactuur in twee jaar met 30 procent gestegen

    Waterfactuur in twee jaar met 30 procent gestegen

    De waterfactuur in Vlaanderen is tussen 2006 en 2008 met gemiddeld meer dan 30 procent gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) vandaag voorstelde.

    Meer duidelijkheid
    De SERV zegt dat de factuur niet transparant genoeg is en vraagt om, in afwachting van meer duidelijkheid, de tarieven niet te verhogen.

    292 euro per jaar
    De waterfactuur van een gemiddeld gezin steeg tussen 2006 en 2008 gemiddeld met 31 procent. Een Vlaams gezin betaalt vandaag ongeveer 3,23 euro per kubieke meter of 292 euro per jaar. Oorzaak van de stijging is niet de prijs van het drinkwater, want die bleef overal ongeveer gelijk, maar wel de verhoging van de bijdrage voor de afvoer en de zuivering van afvalwater.

    Tarieven niet verhogen
    Prijzen verschillen sterk van gemeente tot gemeente en het verband tussen de kosten en de aangerekende waterprijs is niet altijd duidelijk, zegt de SERV. Die vraagt daarom de Vlaamse regering dringend werk te maken van een visie op de financiering van het waterbeleid en de kostenterugwinning van de waterdiensten. In afwachting daarvan mogen de tarieven niet verhogen. (belga/eb)

    12-06-2008 om 13:44 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwers ongerust over dalend bierverbruik

    Brouwers ongerust over dalend bierverbruik

    De federatie van de Belgische Brouwers is verontrust door de daling met 2,5 pct van de bierconsumptie in België in 2007. De productie kende wel een groei (+1,4 pct), evenals de export (4,8 pct). Volgens de brouwersfederatie zijn ook de vooruitzichten voor de komende jaren weinig bemoedigend.

    Stijgende export
    Volgens de nieuwe jaarcijfers is de totale bierproductie in België in 2007 met meer dan 18,5 miljoen hectoliter gestegen tegenover vorig jaar. Volgens de federatie is dit vooral te wijten aan de sterk groeiende export, die vandaag meer dan 57 pct van de totale Belgische bierproductie uitmaakt. Tussen 2000 en 2007 kende de export zelfs een groei van ruim 93 pct. Toch bedraagt de stijging van de export in 2007 slechts 4,8 pct, tegenover 15 pct in 2006.

    Binnenlandse consumptie stabiliseren
    "Hoewel bier, met een consumptie van 86 liter per inwoner, de meest verkozen alcoholische drank van de Belgen blijft, gaat zijn positie er jaar na jaar op achteruit", zegt voorzitter Theo Vervloet. In 2007 daalde de consumptie met met 2,5 pct, tegenover -1,1 pct in 2006. De federatie kijkt de groeiende afhankelijkheid van de export met lede ogen aan en pleit voor een stabilisatie van de binnenlandse consumptie.

    Dure grondstoffen en energie
    De Belgische brouwers benadrukken ook de gevolgen van de stijgende grondstof- en energieprijzen voor de sector. "Dit brengt progressieve en regelmatige prijsstijgingen van het bier met zich mee en is zeker geen goede zaak voor de consumenten, die sowieso al getroffen worden door de stijgende voedselprijzen", luidt het.

    Rookverbod
    De federatie wijst op de politieke beslissingen die in de toekomst vermoedelijk genomen zullen worden en een negatieve invloed zullen hebben op de bierconsumptie. "Die beslissingen zullen geïnspireerd zijn door enkele maatschappelijke evoluties zoals het totale rookverbod in cafés, de beperkingen op de verkoop, bijvoorbeeld in tankstations langs de autowegen, het verplichten van waarschuwende pictogrammen op de etiketten of lokale beslissingen die de bierconsumptie op openbare plaatsen verbiedt", luidt het.

    Kleine brouwerijen in gevaar
    "Indien de Belgische bierconsumptie blijft dalen, zoals wij vrezen, kan dit talrijke gevolgen hebben voor de levensvatbaarheid van de kleine brouwerijen, voor de kenmerkende diversiteit van onze Belgische bieren en op termijn zelfs voor de reputatie van onze bieren in het buitenland", verduidelijkt Vervloet.

    5.600 jobs
    De federatie van de Belgische Brouwers verdedigt de economische, sociale en maatschappelijke belangen van alle brouwerijen in ons land. De brouwerijsector stelt in België ruim 5.600 mensen direct te werk. (belga/eb)

    12-06-2008 om 13:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse Harry Potter-fans dumpen uilen

    Britse Harry Potter-fans dumpen uilen

    Zo trouw als Harry Potter zijn sneeuwuiltje Hedwig verzorgde, zo slecht gaan sommige Britse Potter-fans om met hun uilen. De Potter-lezers dumpen hun uilen omdat de vogels thuis niet te verzorgen zijn.

    De eigenares van een dierenopvangcentrum in Flintshire, in het noorden van Wales, schat dat zeker de helft van de 36 uilen in het centrum is achtergelaten door kinderen die niet met hun eigen Hedwig overweg konden. Uilen zijn niet geschikt als huisdier voor jonge kinderen en hebben veel zorg nodig, benadrukte ze tegen de Britse omroep BBC. (lb)

    12-06-2008 om 13:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokter haalt nagel uit hoofd met hamer

    Dokter haalt nagel uit hoofd met hamer

    De nagel in het hoofd van Chandler.

    Soms is het gebruik van een hamer de beste manier om een nagel uit een lichaam te halen. George Chandler was met een makker aan het werk met een nagelpistool en kreeg een nagel in zijn hoofd.

    De Amerikaan uit Shawnee Kansas werd door zijn vriend naar het ziekenhuis gebracht. De dokter had geen andere keuze, hij moest wel een hamer bovenhalen waarmee hij de nagel uit het hoofd van de onfortuinlijke haalde. Chandler stelt het opnieuw prima, schrijft Msnbc. (vsv)

    12-06-2008 om 13:11 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!