Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    12-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Bier smaakt beter in Nederland"

    Gilbert Baetslé

    Bier smaakt beter in Nederland. Dat beweert de Belgische 'bierhoogleraar' Prof. Gilbert Baetslé. De emeritus hoogleraar Brouwerij- en Fermentatietechnologie maakt geen te late aprilgrap, maar zegt dat het bier in Nederland echt beter smaakt omwille van de professionele manier waarop onze noorderburen hun leidingen schoonmaken. Dat meldt de Telegraaf.

    Vuile leidingen
    "Een vuile leiding leidt tot een slechte geur en smaak," schrijft hij in zijn onlangs verschenen boek 'De Praktijkbrouwer'. "Er blijven bier- en schuimresten in achter waarin zich allerlei micro-organismen kunnen ontwikkelen. De leiding wordt dan een kweeknest van gisten, bacteriën en schimmels." Volgens hem zijn de Belgische taps smerig, en deugen zes op de tien pintjes in België niet.

    Nederland
    De Hollandse tap, die (buiten die van Heineken) om de vier weken wordt schoongemaakt door Tapwacht, is echter de properheid zelve. In België worden de installaties in het beste geval vijf of zes keer per jaar gereinigd, maar niet zelden gebeurt het slechts eens in de vier maanden, schrijft Baetslé. Meestal gebeurt dat dan nog door kleine zelfstandigen, die aan de slag gaan met onvoldoende kennis van zaken. Niet zelden spoelen de meeste Nederlandse cafébazen hun tap wekelijks ook nog eens zelf door.

    Andere landen
    De Nederlandse tap wint trouwens ook van Frankrijk en Engeland. In Duitsland worden de installaties om de twee weken schoongemaakt. (sam)


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)







    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!