Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boete voor moslim die mannelijke gynaecoloog weigerde

    Boete voor moslim die mannelijke gynaecoloog weigerde

                                

    Het Hof van Lyon in Frankrijk heeft een moslimvader beboet omdat hij een bevalling heeft bemoeilijkt. Dat schrijft de Artsenkrant. De man verzette zich tegen de tussenkomst van een mannelijke gynaecoloog tijdens de bevalling, waardoor het kind gehandicapt is.

    De vrouw beviel in uiterst moeilijk omstandigheden. Ondanks aandringen van het ziekenhuis wilde de vader geen mannelijke gynaecoloog toelaten bij de bevalling en werd hij zelfs agressief.

    Verwikkelingen
    Toen de gynaecoloog uiteindelijk, na lang onderhandelen, wel tussenbeide mocht komen, was het te laat voor een keizersnede. Het kind moest ter wereld worden gebracht met een forceps, met neurologische verwikkelingen als gevolg.

    De ouders eisten daarop een schadevergoeding van het ziekenhuis. De rechter ging daar niet op in, maar veroordeelde wel de ouders tot de betaling van een schadevergoeding van 1.000 euro aan het ziekenhuis.

    Houding vader
    "Het ziekenhuis beging geen fout door zijn verantwoordelijkheid te nemen, integendeel", oordeelde het Hof. "De toestand van het kind is toe te schrijven aan de onredelijke houding van de vader", aldus de Artsenkrant.

    Johan Van Wiemeersch van de Vlaamse gynaecologenvereniging VVOG kan zich perfect vinden in dat vonnis, schrijft de Artsenkrant, die ook meldt dat net omstreeks deze tijd een omzendbrief vertrekt naar alle Vlaamse ziekenhuizen. Daarin staat de nieuwe gedragscode voor gynaecologen bij een bevalling, die Van Wiemeersch mee uitwerkte. De gedragscode is vrijgegeven na positief Orde-advies.

    Eerder werd besloten tot die code na twee gelijkaardige agressiegevallen die Artsenkant signaleerde. (belga/sps)

    27-06-2008 om 14:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taxi voert bezoekers rond op immens Duits kerkhof

    Taxi voert bezoekers rond op immens Duits kerkhof

                                                   
    Op een kerkhof bij de Duitse hoofdstad Berlijn rijdt sinds gisteren een taxi rond. Het voertuig vervoert bezoekers naar hun bestemming op de uitgestrekte begraafplaats met 120.000 graven.

    Omgebouwd golfkarretje
    De taxi is een omgebouwd elektrisch golfkarretje, dat nu plaats biedt aan de bestuurder en vier passagiers. De maximumsnelheid is vijftien kilometer per uur.

    2,5 kilometer
    Het kerkhof met taxiservice, het Südwestkirchhof in Stahnsdorf, geldt als een van de grootste begraafplaatsen van Europa. Van hoofdingang naar het verst verwijderde graf moeten bezoekers 2,5 kilometer afleggen.

    27-06-2008 om 13:59 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevig ontbijt maakt je slanker

              Stevig ontbijt maakt je slanker

                        

    Het is beter voor je dieet als je een uitgebreid en calorierijk ontbijt dan dat je 's ochtends weinig eet. Dat blijkt uit een recente studie.

    Helft calorieën
    De studie toont aan dat vrouwen die de helft van hun dagelijkse calorieën aan het begin van de dag opnemen, meer gewicht verliezen op lange termijn dan degenen die een klein ontbijt nemen. Ze hebben ook minder kans om opnieuw bij te komen. Door 's ochtends een maaltijd van proteïnes en koolhydraten te eten, stil je de drang naar zoete en zetmeelrijke snacks en geeft het je metabolisme een boost. De onderzoekers uit Venezuela keken naar de ontbijtgewoonten van het gewicht van 100 jonge vrouwen met overgewicht beïnvloeden.

    Lange termijn
    Alle deelnemende vrouwen werden op een calorie- en koolhydraatarm dieet gezet. De helft van de vrouwen nam een uitgebreid ontbijt, de andere helft at 's ochtends minder. De vrouwen werden 8 maanden gevolgd, na 4 maanden werden ze voor het eerst gewogen. Degenen met een klein ontbijt, waren gemiddeld 13 kg kwijt, die met een stevig ontbijt slechts 11 kg. Na 8 maanden echter, kwam er bij de kleine ontbijters gemiddeld 8 kg terug bij. Degenen die 's ochtends goed ontbeten, waren nog zo'n extra 8 kg afgevallen. Aan het einde van de studie verloren de grote ontbijters gemiddeld 21 procent van hun gewicht, de andere helft slechts 4,5 procent.

    Minder honger
    De vrouwen met een groot ontbijt hadden minder honger tijdens de dag, zeker tegen de lunch en ze hadden ook minder zin in koolhydraten. Onderzoeker Daniela Jakubowicz raadt haar patiënten al 15 jaar een groot ontbijt aan. "Andere diëten beperken koolhydraten, maar deze falen omdat ze niet die drang naar calorierijke snacks wegnemen."

    27-06-2008 om 13:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen doen veel meer geld op tijdens EK voetbal

    Vrouwen doen veel meer geld op tijdens EK voetbal

                       

    Terwijl manlief gekluisterd zit aan de tv voor het EK voetbal, geven vrouwen hopen geld uit. Een creditcardmaatschappij rekende het even uit en kwam op 140 miljoen euro aan extra-bestedingen door de Europese hoogmis van het voetbal.

    Per wedstrijd geven dames meer dan 4 miljoen euro uit aan "voetbalontwijkend gedrag", dat zich uit in oeverloos shoppen, op vakantie gaan of naar de bios of het theater.

    Volgens het onderzoek nemen vrouwen toch ook 10 procent van de wel aan het EK-gerelateerde uitgaven voor hun rekening. Ook blijkt dat vrouwen, wanneer ze eenmaal verslingerd zijn aan het balspel, veel fanatieker zijn in het kopen van shirts van hun team dan mannen en ook heel graag meedoen aan voetbalpronostieken. (mvl)

    27-06-2008 om 13:56 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varken wordt ster in China

    Varken wordt ster in China

    'Sterke Zhu' overleefde 36 dagen onder het puin na de aardbeving in China.

    Een varken dat gedurende 36 dagen overleefde onder het puin na de aardbeving in China, wordt voorgedragen voor het Guinness Recordboek. 'Sterke Zhu', zoals het dier wordt genoemd, is sterk op weg om een heuse ster te worden. Er zijn zelfs plannen om een film over het beest te maken.

    Regenwater en houtskool
    Het varken verloor twee derden van z'n lichaamsgewicht. Het overleefde op regenwater en houtskool. De knorrende held werd inmiddels geadopteerd door de directeur van het Jianchuan Museum. Daar wordt hij de rest van z'n leven in de watten gelegd. De man zegt dat 'Sterke Zhu' symbool staat voor het Chinese doorzettingsvermogen. Een plaatsje in het Guinness Book of Records zou een teken zijn van erkenning.

    Tranen
    De beer werd gered nadat zijn eigenaar het leger had gevraagd om waardevolle spullen uit z'n varkensboerderij te halen. "Toen mijn vrouw het varken zag, rolden er tranen uit haar ogen", zegt de boer.

    27-06-2008 om 12:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusland lanceert militaire satelliet

    Rusland lanceert militaire satelliet

     
      Rusland heeft met succes een militaire satelliet gelanceerd vanop de lanceerbasis Bajkonoer in Kazachstan. Dat meldt de persdienst van de raketstrijdkrachten.

    Nog geen naam
    Terwijl defensieminister Anatoli Serdjoekov en bevelhebber Vladimir Popovkin van de raketstrijdkrachten toekeken, vertrok om 01.59 uur Belgische tijd een Proton-K draagraket van raketbouwer Kroenitsjev, uitgerust met een extra-trap in de vorm van de baaninjector DM-2. Die zette een militaire satelliet van het type Cosmos uit in de beoogde baan. Het was de bedoeling na die uitzetting de Cosmos een specifieke naam te geven, maar die was vanmorgen nog niet bekend.

    Spionagesatelliet
    Uit verklaringen van kolonel Alekseï Koeznetsov, woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, blijkt het dat het om een spionagesatelliet zou gaan die de lancering van vijandelijke raketten zo snel mogelijk moet melden. "Dergelijke systemen zijn een belangrijke factor in de strategische ontrading", aldus Koeznetsov. Rusland opereert momenteel een netwerk van 60 tot 70 spionagesatellieten. De hele Russische satellietvloot bedraagt ongeveer 100 ruimtetuigen. (TASS/afp/pos)

    27-06-2008 om 12:42 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Aspergekweek op Mars mogelijk"

    "Aspergekweek op Mars mogelijk"

    HLN update   Uit een eerste analyse van Marsbodem blijkt dat de grond voedingsstoffen bevat die een voorwaarde zijn voor het bestaan van leven op de planeet. Dat melden wetenschappers van NASA.

    Basen
    De Marslander Phoenix voerde woensdag tests uit in zijn TEGA-oven ("Thermal and Evolved Gas Analyzer") om de zuurtegraad en het alkalinegehalte van de bodem te meten en om te bepalen of de bodem gunstig is voor leven. "De grond lijkt vrij analoog te zijn aan de bodem aan de oppervlakte van hogergelegen droge valleien op Antarctica. Het gehalte aan basen op die plaats slaat werkelijk met verstomming", aldus wetenschapper Samuel Kouvanes.

    Zouten
    Andere wetenschappers voegden eraan toe ook een variëteit aan zouten te hebben gevonden. Nu al staat vast dat het onder meer om magnesium, natrium, kalium en chloride gaat.

    "Dat zijn (nog) meer aanwijzigen voor water, want er zijn zouten. We vonden ook een aanzienlijk aantal bouwstoffen of chemische stoffen nodig voor leven zoals we het kennen", vervolgde Koevanes in het communiqué van de NASA. Er is ook niks toxisch gevonden.

    "Geen vreemde wereld"
    "Ik ben tot de bevinding gekomen dat het verbazingwekkende aan Mars is dat het geen vreemde wereld is, maar in veel aspecten - zoals de mineralogie, heel erg op de Aarde gelijkt. Deze soort grond heb je waarschijnlijk in je achtertuin. Je zou er vrij goed asperges kunnen kweken, maar wellicht geen aardbeien", aldus de vorser op de gezaghebbende website space.com. De wetenschappers weigerden echter te zeggen of er een vorm van primitief leven op Mars is geweest.

    Vorige week werd er al ijs gevonden op Mars. Van bij de landing op de 'Rode Planeet' in mei, heeft de lander gegraven in de buurt van zijn landingplaats. (belga/pos/sps)

    27-06-2008 om 12:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Dode' baby komt weer tot leven na twee uur

    'Dode' baby komt weer tot leven na twee uur

    De Tower Bridge over de Thames.

    Een baby, die in de rivier de Thames viel en werd doodverklaard, kwam plots na twee uur weer tot leven. Het meisje van amper tien maanden tuimelde de Londense Thames in, samen met haar moeder en zusje van drie.

    Zwevende toestand
    Het verplegend personeel en de dokters van de spoedopname probeerden de baby te reanimeren, maar ze besloten uiteindelijk hun pogingen op te geven. En plots kwam er toch weer een lichte hartslag op de monitor tevoorschijn. Aangenomen wordt nu dat het dropje in een soort van zwevende toestand terechtkwam door het ijskoude water, dat haar bloedcirculatie sterk vertraagde. Het menselijke lichaam kan soms minutenlang onder water overleven, dankzij de koude, en dan weer gereanimeerd worden.

    Flauwgevallen?
    De moeder van de baby zou, luidens de schipper die het drietal kon redden, flauwgevallen zijn terwijl ze met haar kindjes de eenden voederde. Volgens een andere getuige zou de straffe wind de buggy met de baby erin het water in geblazen hebben. De moeder en haar twee kindjes duikelden in elk geval alle drie de Thames in en kregen zo modder en water binnen.

    Kritieke toestand
    De baby werd overgevlogen naar het ziekenhuis, waar het meisje doodverklaard werd. De moeder en het zusje waren na verzorging oké. Het 'dode' ukje vertoonde dus plots weer teken van leven, maar blijft wel in kritieke toestand op intensieve zorgen. (jv)

    27-06-2008 om 12:37 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    26-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkswagen onthult hybride wagen met netstekker

    Volkswagen onthult hybride wagen met netstekker

    De Duitse autobouwer Volkswagen heeft een prototype van een hybride wagen onthuld, waarvan de batterijen opgeladen kunnen worden via een stopcontact. Het testsysteem, TwinDrive genaamd, werd geïnstalleerd in een VW Golf en zal getest worden tot 2012. Dat heeft VW-topman Martin Winterkorn bekendgemaakt in Berlijn.

    Stekker
    Na jaren van argumenteren dat de toekomst aan de dieselmotoren was, hebben de Duitse autobedrijven zich de jongste maanden op de ontwikkeling van hybride wagens gericht. Die hebben zowel een elektrische als een verbrandingsmotor. In tegenstelling tot de Toyota Prius, die zijn batterijen oplaadt aan de hand van zijn benzinemotor, zullen de batterijen van de VW TwinDrive ook opgeladen kunnen worden via het elektriciteitsnet.

    Helft goedkoper
    Volgens het Duitse energiebedrijf E.ON zou het gebruik van een elektrische wagen (opgeladen via het elektriciteitsnet) de helft goedkoper zijn dan rijden met een auto op brandstof. VW plant de bouw van 20 testwagens, waarvan de batterijen een autonomie van 50 kilometer hebben. Daarna pas moet de verbrandingsmotor gestart worden. Het Duitse ministerie van Milieu pompt alvast 15 miljoen euro in het onderzoeksproject, met een prijskaartje van 45 miljoen euro.

    Actueel
    De stijgende brandstofprijzen en de wetenschappelijk vooruitgang geboekt op het gebied van herlaadbare accu's hebben de aandacht opnieuw op de elektrische wagens gevestigd. Vanaf 2010 wil het Amerikaanse General Motors reeds een volledig elektrische wagen, de Chevy Volt, op de markt brengen. (belga/sam)

    26-06-2008 om 23:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU wil gsm-tarieven verder omlaag

    EU wil gsm-tarieven verder omlaag


    De Europese Commissie wil de kosten voor mobiel bellen verder verlagen. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie wil paal en perk stellen aan de kosten die operators elkaar aanrekenen voor de toegang tot hun netwerk en die uiteindelijk door de consument betaald worden, de 'voice call termination rates'.

    Uiteenlopende tarieven
    De Europese Commissie stoort zich aan de uiteenlopende tarieven die in de EU-lidstaten worden gehanteerd, op basis van beslissingen van nationale regulatoren. Cyprus bijvoorbeeld hanteert een tarief van slechts 0,02 euro per minuut, terwijl in Bulgarije meer dan 0,18 euro per minuut wordt betaald. België zit met tarieven tussen 0,08 en 0,10 euro in de middengroep. Bovendien is er ook een groot verschil tussen gsm's en vaste telefoons. De tarieven voor gsm's in Europa liggen gemiddeld negen keer hoger dan die voor vaste telefoons.

    Consument
    De tarieven weerspiegelen vaak dus niet de echte kostprijs. Die verschillen verstoren de concurrentie op deze markt, wat in het nadeel van de klant is. "Het is de consument die de prijs betaalt voor deze verschillen", zo stelde eurocommissaris voor Telecom Viviane Reding. Ze dringt aan op meer consistentie en coördinatie op deze markt. Daardoor kunnen de kosten voor mobiele gesprekken volgens Reding binnen drie jaar met zo'n 70 procent dalen. Dat moet ook een gunstig effect hebben op de gsm-factuur van de klant.

    Echte kosten
    De Europese Commissie ontwikkelde een berekeningsmethode, gebaseerd op een aantal principes die de nationale regulatoren in acht zouden moeten nemen wanneer ze de tarieven vastleggen. Zo zouden de tarieven de échte kostprijs voor de toegang tot een netwerk moeten weerspiegelen. Tot begin september kunnen belanghebbenden reageren op deze voorstellen. In oktober zal de Commissie dan een officiële aanbeveling formuleren. (belga/sam)

    26-06-2008 om 23:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.World of Warcraft beveiligd met codegenerator

    World of Warcraft beveiligd met codegenerator


    Het immens populaire online spel World of Warcraft krijgt een codegenerator om accounts te beveiligen. Dat is handig omdat hackers geregeld gaan lopen met de bezittingen die spelers na vele uren en dagen gameplay hebben verzameld.

    De Blizzard Authenticator, een sleutelhangertje dat dit weekend wordt voorgesteld in Parijs, wordt gelinkt aan een World of Warcraft-account, en is daarna telkens nodig om in te loggen op het spel. Het toestelletje genereert om de zoveel seconden een bepaalde code met zes cijfers, die de speler dan moet intikken. Alleen bij een juiste code kan de speler inloggen, waardoor hackers buitenspel worden gezet.

    Het ding gaat 6,5 dollar kosten, zo'n 4,2 euro. (sam)

    26-06-2008 om 23:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijsjes eten zonder likken

    Ijsjes eten zonder likken

    Luiaards spitsen maar beter de oren. Het eerste ronddraaiende ijsje is uitgevonden en helpt alle zomerijsjes straks als vanzelf op de tong te laten belanden. Likken is voortaan overbodig.

    Rusten
    Moe kan je er volgens ons niet van worden, van ijsjes likken. Toch helpt het nieuwste hebbeding, volgens de fabrikanten, de tongspieren en de pols tot rust te komen. Likken is niet meer nodig, enkel de tong uit de mond en de machine doet de rest.

    Gebruiksaanwijziging
    Al wat je moet doen, is het hoorntje vullen met je favoriete smaak en op de 'aan' knop duwen. Het toestelletje begint spontaan in tegenwijzerrichting te draaien. Het enige wat nog moet gebeuren, is de tong uitsteken én slikken.

    Knoeiers
    Een woordvoerder van fabrikant 'Kitchen Craft', heeft allicht het belangrijkste én tevens sulligste verkoopsargument gevonden: ze beweert dat het toestel vooral voor knoeiers handig is doordat smeltende ijsjes en vlekken op de handen voorgoed voorbij zijn. Het roterende horentje werkt op batterijtjes en mag gewassen worden. (lvl)

    26-06-2008 om 23:01 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echtscheidingsbeurs trekt 300 bezoekers

    Echtscheidingsbeurs trekt 300 bezoekers

    Driehonderd mensen bezochten zaterdag de eerste Belgische echtscheidingsbeurs in Berchem bij Antwerpen. Er waren 22 standhouders en 30 infosessies. Dat maakte de organisatie bekend, die van een voorzichtig succes spreekt.

    Wennen
    De initiatiefnemers plannen een tweede editie, al is nog niet zeker wanneer die zal gehouden worden. Volgens woordvoerder Karel Erven moet de publieke opinie in België nog wennen aan het idee van een scheidingsbeurs. In Nederland ging dat volgens hem iets vlotter.

    Behoefte
    Toch is Erven ervan overtuigd dat er behoefte is aan een dergelijk evenement. Veel mensen zitten immers met vragen over echtscheidingen en zoeken een laagdrempelige manier om die te stellen, aldus de organisator.

    Privé-detectives
    De populairste standen waren die van de privé-detectives. Die worden ingeschakeld om bijvoorbeeld overspel vast te stellen. Daarnaast zijn ook de advocaten een publiekstrekker.

    Concrete vragen
    Wat volgens de organisatie opviel waren de concrete vragen die bezoekers stelden. Sommigen hadden een aantal specifieke punten opgelijst waar ze een antwoord op wilden.

    Positieve reacties
    Het merendeel van de reacties was positief. De beurs heeft de bedoeling om het taboe rond echtscheiding te doorbreken door kwalitatief advies te geven.

    Wetenschappelijke kant
    Hoewel vooral de financiële problematiek aan bod kwam, was er ook aandacht voor de wetenschappelijke kant van de echtscheiding. Een professor van de UA kwam bijvoorbeeld een lezing geven over het effect op de levenskwaliteit bij scheidende partners. De beurs werd georganiseerd door een evenementenbureau uit Hasselt. (belga/edp)

    26-06-2008 om 22:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meest winstgevende films ooit

    De meest winstgevende films ooit

    'Titanic'.
    'Lord of the Rings: Return of the King'
    'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest'.

    Deze week komen twee nieuwe films uit die mikken op een zomers box office succes: 'Wanted' en 'Narnia: Prince Caspian'. Zullen deze films in het rijtje van 'Pirates of the Caribbean' en 'Shrek 2' komen te staan, twee van de meest winstgevende films ooit? De eerste film in de Narnia-reeks, 'The Lion, the Witch and the Wardrobe' staat op 26 in de lijst van blockbusters.

    Titanic
    De meest winstgevende film ooit is 'Titanic' uit 1997. De film won elf Oscars en bracht 1,8 miljard dollar op. Tweede in de lijst is 'Lord of the Rings, Return of the King', met 1,19 miljard opbrengsten. De enige andere film die meer dan een miljard dollar opbracht, is 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest', met 1,06 miljard dollar.

    Zowel 'Pirates', 'Lord of the Rings' als 'Harry Potter' staan twee keer in de toptien. De oudste film in de toptien is Steven Spielbergs 'Jurassic Park' uit 1993, die enkele jaren de meest winstgevende film aller tijden was.

    1. Titanic - $1.848.813.795
    2. The Lord of the Rings: Return of the King - $1.119.263.306
    3. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest - $1.066.179.725
    4. Harry Potter and the Philosopher's Stone - $976.475.550
    5. Pirates of the Caribbean: At World's End - $960.996.492
    6. Harry Potter and the Order of the Phoenix - $938.468.864
    7. Lord of the Rings: The Two Towers - $926.287.400
    8. Star Wars Episode I: The Phantom Menace - $924.317.558
    9. Shrek 2 - $919.838.758
    10. Jurassic Park - $914.691.118

    26-06-2008 om 22:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstwerk laat bezoekers museum schrikken

    Kunstwerk laat bezoekers museum schrikken

    Een 2 meter hoge metalen dinosaurus in het Groninger Museum jaagt de bezoekers onbedoeld de stuipen op het lijf. Zodra iemand de tentoonstellingsruimte betreedt, begint het monster zo hard te brullen dat menig kunstliefhebber zich wezenloos schrikt.

    Lager volume
    Het museum heeft het volume een paar weken geleden al omlaag gedraaid, maar dat lijkt weinig te helpen. Een Duitse bezoeker schrok vorige week nog zo erg van het gebrul dat hij achterover viel en daarbij op een ander kunstwerk belandde. Dit werk, een maquette gebouwd van eieren, raakte hierdoor beschadigd. Ook op kinderen heeft de dino een angstaanjagende uitwerking. Jeugdige bezoekertjes zouden regelmatig de ruimte huilend verlaten.

    Chinese installatiekunst
    De metalen dinosaurus maakt deel uit van de tentoonstelling New World Order die gewijd is aan Chinese installatiekunst en fotografie. De expositie is nog te zien tot 9 november dit jaar. (anp/ep)
     

    26-06-2008 om 22:30 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen hebben 1 miljard schulden door winkelkaart

    Belgen hebben 1 miljard schulden door winkelkaart



      DeBelgische gezinnen hebben voor ruim 1 miljard euro kredietkaartschulden uitstaan bij niet-banken, zo blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Het gaat vooral om grote winkelketens. Dat schrijft De Morgen. "De winkel is vaak minder streng dan de bank en jaagt ook de financieel zwakke klant op krediet", zegt Test-Aankoop.

    Warenhuizen
    De niet-banken zijn goed voor 65 procent van de ruim 4 miljoen kredietopeningen. Het gaat voor het overgrote deel om kredietkaarten die uitgegeven zijn door warenhuizen als Carrefour, winkelketens als Fnac of Krefel en postorderbedrijven als La Redoute. De uitstaande schuld via de niet-bancaire kredietlijnen is vorig jaar met ruim 13 procent gestegen tot 1,37 miljard euro. Tegenover 2000 gaat het zelfs om een verdubbeling, terwijl de kredietopeningen via de bank veel trager groeiden

    Vrij nieuw fenomeen
    De bankenfederatie Febelfin heeft geen probleem met de aangroeiende kredietverlening buiten de bank. "Het is een vrij nieuw fenomeen in België, maar is elders breed verspreid. De winkels beheren die kredieten ook niet zelf. Er zit altijd een financiële instelling achter, die gebonden is aan net dezelfde wettelijke verplichtingen als de banken. We zien het als een extra distributiekanaal", zegt woordvoerster Marina De Moerlooze.

    Niet zonder gevaar
    Volgens anderen is de winkelkredietkaart niet zonder gevaar voor de consument. "Als mensen hun brood en salami met kredietkaarten beginnen te kopen, wordt dat toch problematisch. Zulke kaarten, waar je hoge intresten op betaalt, dienen niet om de primaire behoeften te financieren", zegt een anonieme sectorspecialist. Test-Aankoop spreekt van "een groeiend probleem." Sommige grote winkelketens zouden de wet op het consumentenkrediet overtreden, omdat ze niet actief nagaan of hun klant de kredietlijn financieel wel aankan.

    Verbod?
    Oppositiepartij Vl.Pro diende in de vorige legislatuur al een wetsvoorstel in om de kaarten te verbieden en haalt dat voorstel nu van onder het stof. Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Jean-Marc Delizée (PS) wil zo ver niet gaan. Hij wil wel dat de mensen beter geïnformeerd worden over de draagwijdte van zo'n kaart. Hij vraagt ook dat het jaarlijkse kostenpercentage naar omlaag gaat en dat de aanzuivering van het totaal geleende bedrag sneller gebeurt. De jaarlijkse kosten van zo'n kaart kunnen immers oplopen tot 19%. Daardoor betaalt de consument via zijn maandelijkse afbetalingen vaak niet anders dan interesten terug. Pas na vijf jaar stelt hij dan vast dat hij de hoofdsom nog moet terugbetalen. (belga/tdb)

    26-06-2008 om 21:54 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijzen op hol: op jaar tijd gestegen met 5,80 procent

    Prijzen op hol: op jaar tijd gestegen met 5,80 procent

    Vooral de brandstof en de buitenlandse reizen zijn duurder geworden.

    HLN update
      De prijzen van consumptiegoederen zijn in juni met 5,80 procent gestegen op één jaar tijd. Dat blijkt uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie. De inflatie staat daarmee op het hoogste peil sinds 1984.

    De consumptieprijzen lijken op hol te slaan in ons land. In mei stond de inflatie al op een recordhoogte van 5,21 pct. De twee maanden daarvoor lag ze ook al boven de 4 procent.

    Hoger dan verwacht
    In juni lag de index van consumptiegoederen (op basis van een korf van honderd consumptiegoederen) op 112,28 punten. Dat is 0,56 pct meer dan in mei en 5,80 pct meer dan in juni vorig jaar. Het cijfer van juni is ook veel hoger dan verwacht. Het Planbureau ging immers uit van een daling van de inflatie ten opzichte van mei.

    Brandstof pak duurder
    Deze maand werden vooral motorbrandstoffen (+0,220), aardgas (+0,140), buitenlandse reizen (+0,070), hotels (+0,055), elektriciteit (+0,040) en vlees (+0,030) duurder. Verse groenten (-0,055), vers fruit (-0,020) en bloemen en planten (-0,045) werden goedkoper.

    Gezondheidsindex
    De gezondheidsindex, die een andere samenstelling kent en gehanteerd wordt voor de berekening van loon- en huurindexering, staat in juni op 110,62 punten. Dat is 0,42 punt hoger dan in mei. Het rekenkundig gemiddelde van de laatste vier maand komt uit op 109,91 punten. Hiermee is de spilindex, vastgelegd op 110,51 punten, niet overschreden.

    Lonen omhoog?
    Het Planbureau ging uit van een overschrijding in december, maar als de inflatie hoger blijft dan verwacht zou dat wel eens sneller het geval kunnen zijn. Bij overschrijding van de spilindex gaan de lonen van ambtenaren en sociale uitkeringen de hoogte in. De lonen in de private sector zijn ook gelinkt aan de index, maar er bestaan verschillen per sector.

    Fedis
    Distributiefederatie Fedis reageerde op deze cijfers door te stellen dat de voedingsprijzen in de winkels minder sterk aan het stijgen zijn en de prijs van niet-voedingsproducten stabiliseert. Volgens Fedis daalde de voedingsinflatie met een half procentpunt in juni: van 7,3 pct naar 6,8 pct.

    De producten op basis van graan, melk en oliën werden duurder. De meest matige prijsontwikkelingen waren er voor vlees, groenten en dranken, aldus de distributiefederatie. De winkelprijs van niet-voedingsproducten bleef ongeveer gelijk in vergelijking tot juni vorig jaar. De prijs van audio- en video-apparatuur blijft gevoelig dalen.
    (belga/svm)

    26-06-2008 om 21:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijdend bordeel aan de ketting

    Rijdend bordeel aan de ketting

    Volgens het politierapport was de bar goed gevuld.
    Achter de gordijntjes werden 'zaken' gedaan.
    Zaakvoerster Christine Morteh.
    Het rijdende ontuchthuis heeft z'n laatste ritje gemaakt.

    De politie heeft in Miami Beach een rijdend bordeel aan de ketting gelegd. Zowel het voertuig als de passagiers hebben hun laatste 'ritje' gemaakt.

    Onbeperkt drinken
    Voor 40 dollar (25 euro) mocht je in de hoerentent op wielen onbeperkt drinken. Een partijtje orale seks in de uit de kluiten gewassen limousine kostte 100 dollar of zowat 65 euro.

    'Seksuele handelingen'
    Agenten in burger namen de proef op de som en lieten zich meevoeren in de zwarte bordeelbus. Zij schrijven in hun rapport dat de bar goed gevuld was, dat de G-strings van de strippers volgepropt zaten met bankbiljetten en dat er achter de gordijntjes 'seksuele handelingen' werden verricht.

    75 arrestaties
    De bazin van het rondrijdende huis van plezier, de 29-jarige Christine Morteh, werd gearresteerd. Net als haar meisjes en de klanten. De hele operatie leidde tot 75 arrestaties. De bordeelbus werd aan de ketting gelegd. (eb)

    26-06-2008 om 20:47 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bewerkt mama met vork en buur met diepvrieskip

    Man bewerkt mama met vork en buur met diepvrieskip

    Een woesteling uit het Amerikaanse Ypsilanti is gearresteerd omdat hij zijn moeder te lijf ging met een vork en een buurvrouw op het hoofd sloeg met een diepvrieskip. Frederick McKaney (40) schopte bovendien wild om zich heen toen de politie hem inrekende.

    Geld
    Toen z'n moeder weigerde hem geld te geven, sloegen bij McKaney de stoppen door. Hij greep naar een vork en stak die in de hals van zijn mama.

    4,5 kilo
    De woede van het heethoofd bleek hiermee nog niet bekoeld. Hij haalde een kip van 4,5 kilo uit de vrieskast en sloeg die op het hoofd van een buurvrouw die buiten op de stoep aan het babbelen was met een vriendin. Er waren vijf hechtingen nodig om de hoofdwonde van de buurvrouw te dichten.

    Geen onbekende
    De halswonde van de moeder bloedde hevig, maar was niet levensbedreigend. De kerel bleek geen onbekende van het gerecht. Hij werd al eerder al enkele keren in de doos gedraaid voor wangedrag. (eb)

    26-06-2008 om 17:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flitspaaldief weet niet meer waar hij paal heeft begraven

    Flitspaaldief weet niet meer waar hij paal heeft begraven

    (foto Meyers)

    De politie van Turnhout heeft een flitspaaldief opgepakt. De man uit Beerse bekende dat hij in de nacht van 17 op 18 mei 2008 een flitspaal had afgezaagd en meegenomen op de N12 richting Vlimmeren. De man deed dat omdat hij kort daarvoor tegen hoge snelheid was geflitst.

    De dief, die de paal met een slijpschijf te lijf ging, heeft het gevaarte ergens in een bos in de buurt begraven, maar weet niet meer precies waar. Door de diefstal en de beschadiging van de flitspaal riskeert de man een schadevergoeding van meer dan 50.000 euro. De politie is momenteel op zoek naar de gestolen flitspaal. (belga/sam)

    26-06-2008 om 17:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!