Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boetes voor overgewicht in Japan

           Boetes voor overgewicht in Japan

                                              
    Ook Japanners worden blijkbaar alsmaar dikker. Om de maatschappij weer gezonder te maken, legt de Japanse overheid nu boetes op aan firma's, die werknemers met overgewicht in hun rangen hebben.

    Goedbedoeld
    Een stap te ver? Toch zeker voor de Verenigde Staten, meent de New Yorkse dokter Keith Ayoob. "Ik ben ervan overtuigd dat de maatregel goedbedoeld is, maar ik ben er helemaal niet zo zeker van dat dit dé manier is om overgewicht aan te pakken", meent Ayoob.

    Liedjes om af te slanken
    In Japan worden er zelfs liedjes opgenomen om af te vallen en om te strijden tegen wat ze daar kortweg "metabo" - voluit metabolisch syndroom of stofwisselingsstoornis - zijn gaan noemen. "Bye bye metabo, laten we ons allen samen checken! Ga weg, weg, weg", klinkt het vrij vertaald. Ook stripfiguurtjes moeten bijdragen tot de verhoopte mentaliteitsverandering.

    Geen Amerikaanse inmenging
    In de Verenigde Staten kampt - net als in België - ongeveer één derde van de bevolking met overgewicht. Maar de Amerikanen kunnen de inmenging van de overheid in hun privéleven veel minder verdragen, meent dokter David Katz van de Yale University School of Medicine. "In Japan heerst daarentegen een soort van collectief engagement voor wat goed is voor de hele gemeenschap".

    Buikomtrek

    Voor wie zijn of haar buikomtrek wil vergelijken met de Japanse norm, die is vastgesteld op 84 centimeter voor de vrouwen en op 89 centimeter voor de mannen. (jv)

    27-06-2008 om 16:56 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vloer opgebroken voor lijk en Rechtvaardige Rechters

    Vloer opgebroken voor lijk en Rechtvaardige Rechters

                              
    In het Sint-Jansvest in Gent doorzoeken speurders van de federale politie, de civiele bescherming en de DVI, een woning in het kader van het verdwenen paneel De Rechtvaardige Rechters van het retabel van het Lam Gods van de gebroers Van Eyck. Dat zegt het parket van Gent. Het gaat om een tip die nagetrokken wordt.

    Lijk
    Een tipgever zou gemeld hebben dat het paneel De Rechtvaardige Rechters er verborgen zou liggen, en dat er eveneens een lichaam gevonden zou worden. Een twintigtal speurders is ter plaatse. Ze laten een kleine graafmachine aanrukken om de vloer verder open te breken. (belga/gb)

    27-06-2008 om 16:49 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze neus ruikt gevaar

              Onze neus ruikt gevaar

                 
                                           Onze neus ruikt meer dan we denken.

    Ons lichaam kan meer dan we denken, en onze neus blijkt zelfs in staat gevaar te ruiken. Dat is gebleken uit een experiment aan de Feinberg School of Medicine aan de Northwestern University in Chicago, waarbij proefpersonen aan bijna identieke geurtjes moesten ruiken.

    Schok
    Aanvankelijk merkten ze geen enkel verschil, tot ze een elektrische schok kregen bij één van de geuren. Hun hersenen associeerden de geur in kwestie met de onaangename ervaring, waardoor ze de reukjes achteraf wél konden onderscheiden. Een hersenscan bevestigde de verschillende reacties op beide geuren, staat in het magazine Science. Het bleek bovendien dat we het onderscheid ook vrij snel kunnen leren.

    Verklaring
    De wetenschappers denken dat onze voorouders deze gave ontwikkelden om roofdieren te kunnen ruiken. De eigenschap is niet fundamenteel verschillend van andere dieren, zegt Geraldine Wright van de Engelse universiteit van Newcastle. De gevoeligheid van de menselijke neus is niet veel slechter dan bij veel andere dieren. "Als het brein een detail moet onthouden om een slechte ervaring te vermijden, dan zal het dat vrij snel doen," zei ze. (sam)

    27-06-2008 om 15:25 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kolossale inktvis ziet door meer dan voetbalgrote ogen

    Kolossale inktvis ziet door meer dan voetbalgrote ogen

                                                
                                                                                                                                                    
    Het grootste oog, dat wetenschappers tot nog toe hebben onderzocht, behoort tot een zogeheten Kolossale inktvis uit de diepzee. Met 27 centimeter doorsnee is het duidelijk groter dan een voetbal uit de Belgische competitie (circa 22 centimeter). "Dit is werkelijk een fenomenaal oog", berichtte de Nieuw-Zeelandse intvissenexpert Steve O'Shea woensdag in Wellington.

    495 kilogram
    Zijn team onderzoekt in het nationaal museum Te Papa Tongarewa momenteel de Kolossale inktvis (Mesonychoteuthis hamiltoni), die vissers in februari 2007 in de Antarctische zee in hun netten naar boven haalden De 495 kilogram zware en tien meter lange diersoort is een van de grootste gevangen inktvissen ooit.

    Voorzichtig geconserveerd
    De vissers hadden op zoek naar stokvis of heek, het dier toevallig gevangen. Het tweede oog werd daarbij vernietigd. Tot nog toe was het dier ingevroren, maar sinds maandag werd het in een bad chemicaliën voorzichtig geconserveerd. De buitengewooon zeldzame vangst trok wereldwijd de aandacht van wetenschappers en camerateams. Met zijn enorme bek is de calamaris "gemakkelijk" in staat om de ruggengraat van twee meter lange vissen door te bijten, vulde O'Shea aan.

    Bek ver opentrekken
    De bek van het dier bestaat uit twee delen. De beide helften - een is 42,5 millimeter lang - zijn apart in een weefsel "opgehangen". Daardoor kan de bek veel verder opengetrokken worden als bijvoorbeeld bij een papegaai. De bek bestaat uit een bijzonder hard biologisch materiaal. In de maag van walvissen werden volgens de wetenschappers echter al calamarisbekken gevonden van 49 millimeter lang, wat erop wijst dat er nog veel grotere exemplaren van de Kolossale inktvissen bestaan.

    Vrouwtjesdier
    Om het exemplaar nog dit jaar zoveel mogelijk in zijn originele vorm te presenteren, onderzoeken de zeebiologen de maaginhoud enkel met een endoscoop. Volgens wetenschappelijk assistente Kat Bolstad at de inktvis hoofdzakelijk heken, die het met zijn met haken uitgeruste tentakels buit maakte. De wetenschappers gaan met grote omzichtigheid te werk, omdat het zeer kwetsbare kadaver snel afbreekt. Intussen is het ook duidelijk geworden dat het om een vrouwtjesdier gaat: binnenin het kadaver troffen ze duizenden eitjes aan. (belga/odbs)
    30/04/08 19u58

    27-06-2008 om 15:11 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ira Tucker van Dixie Hummingbirds overleden

    Ira Tucker van Dixie Hummingbirds overleden

                                                           
                                     
                                                   Dixie Hummingbirds in hun gloriedagen in de jaren vijftig.

    Ira Tucker
    is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. Hij was tientallen jaren de leadzanger van de Amerikaanse gospelgroep de Dixie Hummingbirds.

    De Dixie Hummingbirds werden in 1928 opgericht. De in 1925 geboren Tucker trad eind jaren dertig toe tot de groep, die onder meer de Temptations, James Brown, Stevie Wonder en Al Green beïnvloedde.

    Tucker bleef tot aan het eind van de vorige eeuw bij de groep, waarvan de belangrijkste andere leden toen al waren overleden.
    Vooral in de jaren vijftig hadden de Dixie Hummingbirds veel succes in de Verenigde Staten. Het tijdschrift Ebony riep de groep in 1978 uit tot de beste gospelgroep ter wereld. Met zijn opzwepende manier van optreden leverde Tucker een belangrijke bijdrage aan de populariteit van de groep. In 'Love me like a rock' van Paul Simon, een hit uit 1973, doen de Dixie Hummingbirds de achtergrondzang.
    Klik op  blauwe tekst ' love me like a rock' om te beluisteren

    27-06-2008 om 14:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Julio Iglesias breekt concert af door hartproblemen

    Julio Iglesias breekt concert af door hartproblemen

                                         Om  Julio Iglesias te beluisteren druk op de foto

                                              

    De Spaanse zanger Julio Iglesias (64) heeft dinsdag zijn optreden in het Russische Jekaterinburg na twee nummers moeten afbreken. Hij kampte met hartproblemen. Dat melden Russische media vandaag.

    Verplaatst
    Na het tweede nummer begon Iglesias zich dinsdagavond plots onwel te voelen. "Het gaat niet goed met mij. Het is de eerste keer dat ik een concert moet afbreken", zei Iglesias tegen het publiek. Het concert werd verplaatst naar vandaag.

    Stress
    De hartproblemen zijn volgens dokters te wijten aan stress; de zanger zou dan ook in de eerste plaats moeten rusten. Volgens Spaanse mediaberichten voelde hij zich al snel weer beter.

    Iglesias trapte zijn Rusland-tournee vorige week af. Deze zomer treedt hij in zo'n 20 landen op. Een privéconcert brengt hem op 11 augustus ook naar België, staat op de website van de zanger te lezen.

    27-06-2008 om 14:44 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KU Leuven ontdekt 'luchtwegen' bij appels en peren

    KU Leuven ontdekt 'luchtwegen' bij appels en peren

                               

    De onderzoeksgroep Naoogsttechnologie van de K.U.Leuven is er voor het eerst in geslaagd om de 'luchtwegen' van appels en peren - - in beeld te brengen. Het gaat om microscopisch kleine structuren voor zuurstofaanvoer in het vruchtweefsel. Het bestaan van dergelijke structuren werd vermoed maar kon nog niet worden bewezen. Bij appels gaat het om holtes tussen cellen, bij peren hebben ze de vorm van gaskanaaltjes.

    Fragiel
    Om vruchtweefsel tijdens de bewaring gaaf te houden moeten alle cellen in de vrucht een minimale hoeveelheid zuurstof krijgen, anders wordt het bruin en daalt de kwaliteit. Een correcte zuurstofconcentratie in de koelruimtes waar appels en peren bewaard worden is dan ook aangewezen. Het structuurverschil tussen appels en de peren met hun zeer fragiele kanaaltjes maakt duidelijk waarom deze laatste kwetsbaarder zijn bij bewaring.

    3D beelden
    De 'luchtwegen' kwamen aan het licht door het maken van driedimensionale microscopische beelden met behulp van de European Synchrotron Radiation Facility in Grenoble. Deze apparatuur liet met name toe om beelden te maken die tot op een duizendste van een millimeter nauwkeurig zijn met een contrast dat hoog genoeg is om de microkanalen van de cellen te onderscheiden. De beelden worden nu verwerkt in computermodellen zodat de zuurstofconcentraties in de vruchtcellen berekend kunnen worden. (belga/sd)
     

    27-06-2008 om 14:34 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie neemt vandaag flitscontainers in gebruik

    Politie neemt vandaag flitscontainers in gebruik

                                                       
    De federale politie neemt vandaag de eerste van negen "flitscontainers" in dienst. Het gaat om mobiele camera's die vanuit een witte container te snelle chauffeurs flitsen.

    1.517 flitspalen
    Elke provinciale verkeerseenheid krijgt zo'n container, om te flitsen waar politiewagens geen plaats hebben. Nu al staan er 1.517 vaste flitspalen in ons land, waarvan de overgrote meerderheid (1.230) in Vlaanderen. (belga/tdb)

    27-06-2008 om 14:20 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bikini's maken mannen dom

                   Bikini's maken mannen dom

                                  
                                     
                                                   Autoverkopers passen die verkoopstrategie regelmatig toe.

    Mannen kunnen niet meer helder denken als ze seksuele of naakte beelden te zien krijgen. Dat vermoeden is nu ook wetenschappelijk bewezen door Belgische vorsers en staat beschreven in the Journal of Consumer Research.

    Verkoopstrategie
    Wanneer schaarsgeklede dames voor de andere sekse flaneren, daalt het mannelijk vermogen om doordachte beslissingen te nemen. Fabrikanten van auto's hebben die strategie al langer begrepen: zij poneren vrouwen op blinkende carrosserie's en hopen dat het andere geslacht impulsief tot een aankoop zal overgaan. Te simpel om waar te zijn en toch lijkt het zo.

    Onderzoek
    Tijdens het Belgische onderzoek dienden 358 mannen te kiezen: ofwel kregen ze meteen een klein geldbedrag of ontvingen ze later een groot bedrag. Hierover mochten ze ook onderhandelen.

    Jongens die voor de onderhandeling sexueel getinte beelden voor de neus werden gestopt, zoals een foto van een dame in bikini, hadden moeite om nog goed te onderhandelen. Mannen die naar neutrale beelden lonkten, vroegen gemiddeld de hogere bedragen.

    Impulsief
    Voor onderzoeker Bram van den Bergh is het duidelijk: mannen gaan na het zien van blote beelden, sneller over tot een aankoop die ze anders niet wilden doen. Ook lukt het hen niet meer om nog goed vooruit denken als ze iets seksueels zien. Ze worden er juist erg impulsief van.

    Opgewonden
    Eerder onderzoek wees al uit dat, als mannen opgewonden zijn, hun hersenen anders functioneren. Uiteindelijk willen ze dan andere dingen doen, gericht op zichzelf of hun partner verder op te winden. Het cliché lijkt waar: als ze eenmaal aan seks denken, kunnen jongens nergens anders meer aan denken. (lvl)

    27-06-2008 om 14:16 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat we droegen in de jaren '90?

                Wat we droegen in de jaren '90?

                              
                                                        
                                                               Doc Martens waren enorm populair.

    De jaren '90 liggen alweer een tijdje achter ons, tijd om terug te kijken naar de mode toen!

    1) Broeken
    De belangrijkste broekentrend waren de olifantenpijpen (voor vrouwen) en baggy pants, die vooral door mannen maar ook door stoere vrouwen werden gedragen. Die baggy pants evolueerden naar broeken met een veelvoud aan zakken, waar je vanalles in kwijt kon. Die werken exclusief door mannen gedragen. Ook jeans werd terug definitief in, met een hoogtepunt eind de jaren '90 toen iedereen een jeansvestje moest hebben.

    Aan de andere kant van het hipheidsspectrum vinden we de adidas-sportbroeken, kenmerkend door de witte, vertikale strepen opzij, de vreselijke ritselende stof en de drukknopen.

    2) Handtassen
    Handtassen waren definitief uit. In de minimalistische jaren '90 schakelde iedereen eerst massaal over op heuptasjes, om vervolgens heil te zien in kleine rugzakjes. Beide zijn nu behoorlijk fout.

    3) Schoenen
    Doctor Martens, eerst enkel in zwart maar vervolgens in alle kleuren van de regenboog, konden zelfs kleine meisjes bekoren. Ook lage, stoffen schoenen werden veel gedragen en vormden de voorloper van de trend om sportschoenen als dagelijks schoeisel te gebruiken. Van de Spice Girls erfden we de plateauzolen.

    4) Rokjes boven broeken
    Jurken boven lange leggings of minirokjes boven kniebroeken: beide trends werden in de jaren '90 gedragen. Soms mocht het ook minder vrouwelijk, in de kortstondige revival van de 'sjalopet'.

    5) Sieraden
    Plastic armbandjes, pins, halve hartjes (gedeeld met je lief of een vriendin), alles met tutjes of kleine speldjes in je haar: achteraf bekeken waren de jaren '90 behoorlijk, euh, 'tuttig'. Nog populair: spannende halskettingen, met een bedeltje (een bloempje ofzo) eraan.

    6) Hawaii

    In de vroege jaren '90 was alles nog bedrukt met felle, Hawaiaanse prints. Later werden die vervangen door de subtielere, maar even valse, bloemenkrans.

    7) T-shirts
    Een T-shirt is nu een basis-stuk dat, behalve bij concerten of voetbalwedstrijden, liefst zo weinig mogelijk opvalt. In de jaren '90 was dat anders: t-shirts van tv-series, films en tekenfilmfiguurtjes waren populair. Jongens droeven de versie met lange boven vaak onder een hemd, een overblijfsel van de grunge-periode.

    8) Disney-sokken
    Sokken met tekeningetjes van Winnie the pooh, of andere tekenfilmfiguurtjes, werden om nogal onduidelijke reden giga-populair.

    9) Blote buiken
    Naarmate de broeken lager werden, werden de t-shirts korter tot blote buiken (en de bijhorende navelpiercings) overal op straat te zien waren. Britney, Christina en de Venga Boys werden er beroemd mee, terwijl de kranten volstonden met schreeuwerige commentaren over de verloedering van de zeden toen ook preteens en zelfs kleuters met blote buiken werden gezien.

    10) Lipstick
    Less is more, en in de jaren '90 werd zo weinig mogelijk make-up gebruikt. Glitter, glossy lipstick werd hét item.

    27-06-2008 om 14:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen kijken graag naar reclame op tv

    Kinderen kijken graag naar reclame op tv

                                                        
    Vier op de tien kinderen kijkt graag naar reclame op tv. Dat is het resultaat van een studie van MTV Networks en InSites Consulting bij 1.150 Belgische kinderen tussen 7 en 12 jaar. Maar de meerderheid van de kinderen laat zich niet bedriegen door reclameboodschappen. Drie op vier kinderen beseffen dat reclamespotjes zich beperken tot het tonen van de voordelen van een product. Over de nadelen wordt niet gesproken.

    De ouders laten zich blijkbaar wel gemakkelijker misleiden. Zo bekennen acht ouders op tien dat ze zich bij hun aankopen laten beïnvloeden door hun kinderen.

    27-06-2008 om 14:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24.000 toeschouwers voor reconstructie Slag van Waterloo

    24.000 toeschouwers voor reconstructie Slag van Waterloo

                            
                                                               
    Rond de Leeuw van Waterloo (in Waals-Brabant) zijn dit weekend voor de tiende keer de napoleontische bivakken in scène gezet. De reconstructie kende een enorme toeloop: er kwamen gespreid over de twee dagen bijna 24.000 toeschouwers op af. Dat blijkt uit een eerste balans die de organisatoren aan het eind van de gevechten van vanochtend opstelden.

    1.300 figuranten
    Op de plaats waar Napoleon in juni 1815 verslagen werd, kregen de mensen een spektakel te zien met ruim 1.300 figuranten in uniform. Er deden zich geen noemenswaardige ongelukken voor bij de gevechten. De figuranten kwamen uit heel Europa en verbleven zaterdag en zondag op het terrein waar de slag geleverd werd, in bivakken die door het publiek bezocht konden worden. De reconstructie van sommige fasen van de veldslag waren de blikvangers van het weekend.

    Fakkeltocht
    De gevechten van zaterdagavond, die eindigden met een fakkeltocht van de troepen naar het laatste hoofdkwartier van Napoleon, trokken volgens de organisatoren naar schatting minstens 8.000 toeschouwers. Zondag waren ongeveer 16.000 mensen op het appel om toe te kijken op de inname van de boerderij van Hougoumont (in Eigenbrakel), een spektakel met een honderdtal paarden en kanonschoten. (belga/ka)

    27-06-2008 om 14:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pamela Andersons ma wil dat dochter lesbisch wordt

    Pamela Andersons ma wil dat dochter lesbisch wordt

                     
                              
                              

    De moeder van Pamela Anderson heeft al zoveel gesjeesde schoonzonen zien passeren dat ze er geen graten in zou zien mocht haar dochter lesbisch worden. De voormalige Baywatch-babe, die getrouwd was met Kid Rock, Tommy Lee en Rick Salomon, is recent weer bij enfant terrible Tommy Lee ingetrokken. "'Gezien het slag mannen dat jij eruitpikt, wenste ik dat je lesbisch werd', zei mijn moeder onlangs", biecht Pamela op.

    Google alert
    Voor het geval Pamela haar moeders advies ter harte neemt en omdat hij de daarmee gepaard gaande beelden voor geen geld zou willen missen, leest Tommy Lee elk verhaal dat over Pamela op het internet verschijnt. "Hij vraagt me de hele tijd 'wat is dit, en wat is dat', en ik zeg 'schat, stop toch met me op Google Alert te zette. Hij houdt van me, ik hou van hem, maar ik Google hem niet".

    Russisch, niet Hollands
    De 40-jarige Anderson, geboren in Canada, onthulde ook dat ze er recent achterkwam dat haar voorouders Russisch waren. "Mijn moeder is er net achter gekomen dat we Russisch zijn en niet Nederlands. Lang verhaal. Wel jammer dat mama al die jaren windmolens en klompen heeft verzameld". (bang/lb)

    27-06-2008 om 14:06 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeuwse mosselen weer duurder

                 Zeeuwse mosselen weer duurder

                                  

    Voor twee kilo kleine Zeeuwse mosselen van goede kwaliteit zullen we dit jaar zo'n 7 euro moeten neertellen in de supermarkt. Dat is goed één euro of 15 procent meer dan vorig jaar, zo verwacht Edwin Foudraine, directeur van mosselbedrijf Prins & Dingemanse.

    "Door protesten van milieugroeperingen hebben de vissers het zeer moeilijk gehad. Er mocht bijna geen mosselzaad opgevist worden, vandaar de prijsstijging." Nog volgens Foudraine zullen de Jumbo's naar 10 euro gaan. Hij verwacht dat de zeevruchten pas in de de

    27-06-2008 om 14:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boete voor moslim die mannelijke gynaecoloog weigerde

    Boete voor moslim die mannelijke gynaecoloog weigerde

                                

    Het Hof van Lyon in Frankrijk heeft een moslimvader beboet omdat hij een bevalling heeft bemoeilijkt. Dat schrijft de Artsenkrant. De man verzette zich tegen de tussenkomst van een mannelijke gynaecoloog tijdens de bevalling, waardoor het kind gehandicapt is.

    De vrouw beviel in uiterst moeilijk omstandigheden. Ondanks aandringen van het ziekenhuis wilde de vader geen mannelijke gynaecoloog toelaten bij de bevalling en werd hij zelfs agressief.

    Verwikkelingen
    Toen de gynaecoloog uiteindelijk, na lang onderhandelen, wel tussenbeide mocht komen, was het te laat voor een keizersnede. Het kind moest ter wereld worden gebracht met een forceps, met neurologische verwikkelingen als gevolg.

    De ouders eisten daarop een schadevergoeding van het ziekenhuis. De rechter ging daar niet op in, maar veroordeelde wel de ouders tot de betaling van een schadevergoeding van 1.000 euro aan het ziekenhuis.

    Houding vader
    "Het ziekenhuis beging geen fout door zijn verantwoordelijkheid te nemen, integendeel", oordeelde het Hof. "De toestand van het kind is toe te schrijven aan de onredelijke houding van de vader", aldus de Artsenkrant.

    Johan Van Wiemeersch van de Vlaamse gynaecologenvereniging VVOG kan zich perfect vinden in dat vonnis, schrijft de Artsenkrant, die ook meldt dat net omstreeks deze tijd een omzendbrief vertrekt naar alle Vlaamse ziekenhuizen. Daarin staat de nieuwe gedragscode voor gynaecologen bij een bevalling, die Van Wiemeersch mee uitwerkte. De gedragscode is vrijgegeven na positief Orde-advies.

    Eerder werd besloten tot die code na twee gelijkaardige agressiegevallen die Artsenkant signaleerde. (belga/sps)

    27-06-2008 om 14:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taxi voert bezoekers rond op immens Duits kerkhof

    Taxi voert bezoekers rond op immens Duits kerkhof

                                                   
    Op een kerkhof bij de Duitse hoofdstad Berlijn rijdt sinds gisteren een taxi rond. Het voertuig vervoert bezoekers naar hun bestemming op de uitgestrekte begraafplaats met 120.000 graven.

    Omgebouwd golfkarretje
    De taxi is een omgebouwd elektrisch golfkarretje, dat nu plaats biedt aan de bestuurder en vier passagiers. De maximumsnelheid is vijftien kilometer per uur.

    2,5 kilometer
    Het kerkhof met taxiservice, het Südwestkirchhof in Stahnsdorf, geldt als een van de grootste begraafplaatsen van Europa. Van hoofdingang naar het verst verwijderde graf moeten bezoekers 2,5 kilometer afleggen.

    27-06-2008 om 13:59 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevig ontbijt maakt je slanker

              Stevig ontbijt maakt je slanker

                        

    Het is beter voor je dieet als je een uitgebreid en calorierijk ontbijt dan dat je 's ochtends weinig eet. Dat blijkt uit een recente studie.

    Helft calorieën
    De studie toont aan dat vrouwen die de helft van hun dagelijkse calorieën aan het begin van de dag opnemen, meer gewicht verliezen op lange termijn dan degenen die een klein ontbijt nemen. Ze hebben ook minder kans om opnieuw bij te komen. Door 's ochtends een maaltijd van proteïnes en koolhydraten te eten, stil je de drang naar zoete en zetmeelrijke snacks en geeft het je metabolisme een boost. De onderzoekers uit Venezuela keken naar de ontbijtgewoonten van het gewicht van 100 jonge vrouwen met overgewicht beïnvloeden.

    Lange termijn
    Alle deelnemende vrouwen werden op een calorie- en koolhydraatarm dieet gezet. De helft van de vrouwen nam een uitgebreid ontbijt, de andere helft at 's ochtends minder. De vrouwen werden 8 maanden gevolgd, na 4 maanden werden ze voor het eerst gewogen. Degenen met een klein ontbijt, waren gemiddeld 13 kg kwijt, die met een stevig ontbijt slechts 11 kg. Na 8 maanden echter, kwam er bij de kleine ontbijters gemiddeld 8 kg terug bij. Degenen die 's ochtends goed ontbeten, waren nog zo'n extra 8 kg afgevallen. Aan het einde van de studie verloren de grote ontbijters gemiddeld 21 procent van hun gewicht, de andere helft slechts 4,5 procent.

    Minder honger
    De vrouwen met een groot ontbijt hadden minder honger tijdens de dag, zeker tegen de lunch en ze hadden ook minder zin in koolhydraten. Onderzoeker Daniela Jakubowicz raadt haar patiënten al 15 jaar een groot ontbijt aan. "Andere diëten beperken koolhydraten, maar deze falen omdat ze niet die drang naar calorierijke snacks wegnemen."

    27-06-2008 om 13:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen doen veel meer geld op tijdens EK voetbal

    Vrouwen doen veel meer geld op tijdens EK voetbal

                       

    Terwijl manlief gekluisterd zit aan de tv voor het EK voetbal, geven vrouwen hopen geld uit. Een creditcardmaatschappij rekende het even uit en kwam op 140 miljoen euro aan extra-bestedingen door de Europese hoogmis van het voetbal.

    Per wedstrijd geven dames meer dan 4 miljoen euro uit aan "voetbalontwijkend gedrag", dat zich uit in oeverloos shoppen, op vakantie gaan of naar de bios of het theater.

    Volgens het onderzoek nemen vrouwen toch ook 10 procent van de wel aan het EK-gerelateerde uitgaven voor hun rekening. Ook blijkt dat vrouwen, wanneer ze eenmaal verslingerd zijn aan het balspel, veel fanatieker zijn in het kopen van shirts van hun team dan mannen en ook heel graag meedoen aan voetbalpronostieken. (mvl)

    27-06-2008 om 13:56 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varken wordt ster in China

    Varken wordt ster in China

    'Sterke Zhu' overleefde 36 dagen onder het puin na de aardbeving in China.

    Een varken dat gedurende 36 dagen overleefde onder het puin na de aardbeving in China, wordt voorgedragen voor het Guinness Recordboek. 'Sterke Zhu', zoals het dier wordt genoemd, is sterk op weg om een heuse ster te worden. Er zijn zelfs plannen om een film over het beest te maken.

    Regenwater en houtskool
    Het varken verloor twee derden van z'n lichaamsgewicht. Het overleefde op regenwater en houtskool. De knorrende held werd inmiddels geadopteerd door de directeur van het Jianchuan Museum. Daar wordt hij de rest van z'n leven in de watten gelegd. De man zegt dat 'Sterke Zhu' symbool staat voor het Chinese doorzettingsvermogen. Een plaatsje in het Guinness Book of Records zou een teken zijn van erkenning.

    Tranen
    De beer werd gered nadat zijn eigenaar het leger had gevraagd om waardevolle spullen uit z'n varkensboerderij te halen. "Toen mijn vrouw het varken zag, rolden er tranen uit haar ogen", zegt de boer.

    27-06-2008 om 12:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusland lanceert militaire satelliet

    Rusland lanceert militaire satelliet

     
      Rusland heeft met succes een militaire satelliet gelanceerd vanop de lanceerbasis Bajkonoer in Kazachstan. Dat meldt de persdienst van de raketstrijdkrachten.

    Nog geen naam
    Terwijl defensieminister Anatoli Serdjoekov en bevelhebber Vladimir Popovkin van de raketstrijdkrachten toekeken, vertrok om 01.59 uur Belgische tijd een Proton-K draagraket van raketbouwer Kroenitsjev, uitgerust met een extra-trap in de vorm van de baaninjector DM-2. Die zette een militaire satelliet van het type Cosmos uit in de beoogde baan. Het was de bedoeling na die uitzetting de Cosmos een specifieke naam te geven, maar die was vanmorgen nog niet bekend.

    Spionagesatelliet
    Uit verklaringen van kolonel Alekseï Koeznetsov, woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, blijkt het dat het om een spionagesatelliet zou gaan die de lancering van vijandelijke raketten zo snel mogelijk moet melden. "Dergelijke systemen zijn een belangrijke factor in de strategische ontrading", aldus Koeznetsov. Rusland opereert momenteel een netwerk van 60 tot 70 spionagesatellieten. De hele Russische satellietvloot bedraagt ongeveer 100 ruimtetuigen. (TASS/afp/pos)

    27-06-2008 om 12:42 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!