Eekhoornvlees groot succes in Engeland
Britten leggen steeds vaker
eekhoorn in de pan. De verkoop van eekhoornvlees gaat zelfs zo hard dat
Britse supermarkten en slagerijen niet aan de vraag kunnen voldoen.
Grijs, niet rood De
vraag is inmiddels zo groot dat jagers steeds meer moeite hebben om de
vleesvoorraden aan te vullen. In de Engelse groene zones worden
eekhoorns beschouwd als een plaag. Het gaat wel om de grijze variant,
die afkomstig is uit Amerika. Die verdringt de inheemse, rode soort.
4,50 euro het stuk David
Ridley, die een vis- en wildzaak heeft in het Noord-Engelse
Northumberland verkoopt de eekhoorns voor 4,50 euro per stuk of drie
voor 11,50 euro. Ze zijn volgens hem niet aan te slepen. "Soms krijg ik
er zestig bezorgd en zijn ze binnen een week de deur uit."
Smaakt naar konijn Foodies
vergelijken de smaak met die van vetgemest konijn met een lichte
nootsmaak. Sommige Londense restaurants serveren gestoofde grijze
eekhoorn met walnoten en room. Indiase restaurants hebben al
Eekhoorntandoori met rijst. In het Zuid-Westerse Cornwall hebben ze
zelfs eekhoornpasteitjes.
|