Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    16-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersendode vrouw baart gezonde dochter

    Hersendode vrouw baart gezonde dochter


    Twee dagen nadat ze hersendood was verklaard, is een Britse vrouw bevallen van een gezonde dochter. Dat meldt The Daily Mail.

    De zwangere Jayne Soliman (41), een professionele kunstschaatster, werd getroffen door een hersenbloeding. Dokters van het Royal Berkshire Hospital in Reading slaagden er evenwel in haar hart te laten kloppen.

    Keizersnede
    Ze dienden de vrouw gedurdende 48 uur grote doses steroïden toe om de longen van de foetus te laten groeien. Door middel van een keizersnede werd de baby op de wereld gezet. Het meisje heet Aya Jayne en weegt net geen kilogram.

    "Haar ogen zijn niet groter dan een citroenpit en haar handjes hebben de afmeting van mijn trouwring", zegt de dokter die de operatie uitvoerde. "Maar Aya Jayne stelt het opperbest".

    16-01-2009 om 23:47 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg rijdt rond met exclusieve Mercedes van 1,2 miljoen

    Belg rijdt rond met exclusieve Mercedes van 1,2 miljoen


    De nieuwe Mercedes Benz SLR Stirling Moss die zondag op het autosalon in Detroit werd voorgesteld, kost 1,2 miljoen euro. Van de exclusieve bolide zijn er maar 75 gemaakt, waarvan twee voor de Belgische markt.

    Ondertussen heeft al één Belg 1,2 miljoen euro neergeteld voor de auto. De koper wil anoniem blijven. De andere Stirling Moss is nog te koop. Autoliefhebbers die eerder al een SLR kochten, krijgen voorrang, aldus Nathalie Pierard van Mercedes Benz België.

    16-01-2009 om 23:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eekhoornvlees groot succes in Engeland

    Eekhoornvlees groot succes in Engeland


    Britten leggen steeds vaker eekhoorn in de pan. De verkoop van eekhoornvlees gaat zelfs zo hard dat Britse supermarkten en slagerijen niet aan de vraag kunnen voldoen.

    Grijs, niet rood
    De vraag is inmiddels zo groot dat jagers steeds meer moeite hebben om de vleesvoorraden aan te vullen. In de Engelse groene zones worden eekhoorns beschouwd als een plaag. Het gaat wel om de grijze variant, die afkomstig is uit Amerika. Die verdringt de inheemse, rode soort.

    4,50 euro het stuk
    David Ridley, die een vis- en wildzaak heeft in het Noord-Engelse Northumberland verkoopt de eekhoorns voor 4,50 euro per stuk of drie voor 11,50 euro. Ze zijn volgens hem niet aan te slepen. "Soms krijg ik er zestig bezorgd en zijn ze binnen een week de deur uit."

    Smaakt naar konijn
    Foodies vergelijken de smaak met die van vetgemest konijn met een lichte nootsmaak. Sommige Londense restaurants serveren gestoofde grijze eekhoorn met walnoten en room. Indiase restaurants hebben al Eekhoorntandoori met rijst. In het Zuid-Westerse Cornwall hebben ze zelfs eekhoornpasteitjes.

    16-01-2009 om 23:25 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse kinderen mogen niet meer bellen met gsm

    Franse kinderen mogen niet meer bellen met gsm

    Frankrijk neemt maatregelen om kinderen te beschermen tegen gsm-straling.

    De makers mogen hun producten er niet meer promoten bij kinderen van twaalf jaar of jonger, en verkopers mogen geen toestellen verkopen die bestemd zijn voor kinderen van zes jaar of jonger. Daarnaast wordt het ook verboden om gsm's te verkopen zonder een handsfree-set, en komen er stralingslimieten waar fabrikanten zich aan moeten houden.

    Diverse onderzoeken tonen aan dat het langdurig gebruik van gsm's kankerverwekkend is. Kinderen zouden nog meer risico lopen omdat hun schedels nog groeien.

    16-01-2009 om 23:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan verkoopt dochter voor bier en vlees

    Amerikaan verkoopt dochter voor bier en vlees


    De politie heeft in het Amerikaanse Greenfield een vader aangehouden op beschuldiging van mensenhandel. De man verkocht zijn dochter (14) voor honderd bakken bier en vlees.

    Geregelde huwelijken
    De vader stapte zelf naar de politie. Hij was woedend omdat de tegenpartij de afspraak niet nagekomen was. De agenten hielden hem prompt aan. De politie arresteerde ook een 18-jarige. Volgens de agenten wilde het meisje wel met hem trouwen maar kon ze dat niet omdat ze nog maar veertien is en minderjarigen niet mogen huwen in Californië. Volgens de politie worden gearrangeerde huwelijken met minderjarige meisjes een groot probleem in de boerengemeenschap van de Central Coast.

    16-01-2009 om 23:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beeldjes van Maria met bijna blote borsten in Chili

    Beeldjes van Maria met bijna blote borsten in Chili


    In Chili heeft een modeontwerper voor ophef gezorgd nadat hij een aantal Mariabeelden met nogal onthullende kleren heeft aangekleed. De beeldjes kregen van de ontwerper namelijk een diepe decolleté. In sommige gevallen zijn de borsten maar net niet zichtbaar.

    De Kerk probeert te verhinderen dat Ricardo Oyarzun de beelden op een tentoonstelling zou plaatsen. Oyarzun zegt dat hij al bedreigingen heeft ontvangen. "Dit is geen porno, dit is geen seks", zegt hij. "Dit is artistieke expressie." De beelden zijn dan wel geïnspireerd op de Maagd Maria, maar ze zijn helemaal geen voorstelling van Maria, verklaart de ontwerper.

    De Kerk is niet te spreken over de beelden, maar toch bewijst het initiatief dat Chili niet langer het meest conservatieve land van Zuid-Amerika is. Jarenlang werd het land door de Kerk gedomineerd.

    16-01-2009 om 23:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peuter zit in ziekenhuis op gebruikte injectienaald te zabberen

    Peuter zit in ziekenhuis op gebruikte injectienaald te zabberen


    Een ziekenhuis in de Engelse stad Oldham heeft zijn excuses aangeboden na een merkwaardig incident. Een peuter van amper 21 maanden jong zat er op een gebruikte injectienaald te zabberen. Hij had die gevonden bovenop een overvolle vuilbak.

    Terwijl zijn moeder Shareen zijn jongere broertje vasthield voor een injectie, had de peuter de naald bemachtigd en in een mum van tijd in zijn mond gestoken. De peuter werd meteen gevaccineerd tegen hepatitis B, maar toch moet zijn familie een jaar lang bang afwachten of hun kind niet besmet is met één of andere ziekte door op de naald te zabberen. Er loopt een onderzoek naar hoe het incident is kunnen gebeuren.

    16-01-2009 om 23:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw: bier met chocolade

    Nieuw: bier met chocolade


    De Japanse brouwer Sapporo meent een gat in de markt te hebben gevonden: bier met chocolade. Hoe het brouwsel smaakt? "Dit bier bevat geroosterde mout en cacao, waardoor het de aromatische smaak van chocolade heeft".

    Ruimtebier
    Sapporo Beer, een van de drie grote bierbrouwers in Japan, is vorig jaar ook begonnen met de productie van bier op basis van gerst waarvan de zaadjes in de ruimte hebben vertoefd. De gebruikte planten zjn gegroeid uit zaadjes die in 2006 vijf maanden in het Russische segment van het Internationaal Ruimtestation ISS hebben vertoefd. 

    16-01-2009 om 23:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees stapt met mes in hoofd het ziekenhuis binnen

    Chinees stapt met mes in hoofd het ziekenhuis binnen

    Een röntgenfoto van het mes in het hoofd van Wen Wen.
    De dokters behandelen het slachtoffer.
    De dokters behandelen het slachtoffer.
     
    Alsof er niets aan de hand was, stapte een Chinees het ziekenhuis binnen met een mes van zo'n 13 centimeter door zijn hoofd. Wen Wen (38) beantwoordde in alle rust de vragen van het verplegend personeel terwijl het handvat van het mes uit zijn hoofd stak. Een verpleegster viel flauw bij het aanschouwen van het tafereel.

    Op het randje
    Het vlijmscherpe mes ging er bij zijn rechteroor in. Via de neusholte boorde het schuin naar beneden richting zijn mond. Wonder boven wonder miste het wapen alle belangrijke aders, bloedvaten en zenuwen. Volgens artsen herstelt de Chinese man voorspoedig. "Een of twee centimeter de verkeerde kant op en hij was dood geweest."

    Vader is de dader
    Wen Wen zegt dat zijn 76-jarige vader hem zomaar in het hoofd stak. "Ik heb geen idee waarom hij het deed. Hij is oud, maar bij zijn volle verstand." De vader is gevlucht en vooralsnog spoorloos.

    16-01-2009 om 22:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw is al 60 jaar zwanger

    Vrouw is al 60 jaar zwanger


    In China hebben dokters ontdekt dat een vrouw al zestig jaar met een kind in haar buik rondloopt. Dat meldt The Sun. Huang Yijun is 92 jaar en ging naar de dokter met maagklachten. "Ik wist niet wat ik zag" zegt de arts die haar behandelde. "Ik ben al veertig jaar dokter, maar dit heb ik nog nooit gezien."

    Duur
    In 1948 hebben dokters de vrouw verteld dat haar kind overleden was. Ze moest echter meer dan 100 euro neertellen om de dode foetus te laten verwijderen. Aangezien ze dat geld niet had, besloot ze op te stappen. "Dat was veel geld in die tijd", zegt Yijun. "De hele familie samen verdiende minder geld dan dat bedrag. Daarom deed ik niets en besloot ik het te negeren."

    Wonder
    Volgens artsen is het heel zeldzaam dat een foetus na 60 jaar nog steeds in de baarmoeder zit. Normaal zou de foetus moeten vervallen. Het is een wonder dat de Chinese vrouw haar hele leven zo gezond is gebleven.

    16-01-2009 om 22:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    11-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste en meest gedurfde skilift ter wereld geopend

    Langste en meest gedurfde skilift ter wereld geopend

    De ultramoderne cabine van de langste kabellift ter wereld
    Skiën in het Canadese Whistler is een unieke ervaring
    Skiën in het Canadese Whistler is een unieke ervaring
    De nieuwe kabelbaan is langer dan de Golden Gate Bridge en hoger dan de Eiffeltoren. (Illustratie Telegraph.co.uk)
    De nieuwe kabelbaan is langer dan de Golden Gate Bridge en hoger dan de Eiffeltoren. (Illustratie Telegraph.co.uk)

    In het Canadese Whistler is de 'Peak 2 Peak' skilift met veel toeters en bellen opengegaan voor het publiek. Met de bouw van dit huzarenstuk hebben de Canadezen verschillende records gebroken. Het is de hoogste en langste kabelbaan ter wereld en zal in 2010 eveneens gebruikt worden tijdens de Olympische Winterspelen in het naburige Vancouver.

    Duizelingwekkend
    Het duurt welgeteld elf minuten om je in een comfortabele cabine van de ene piek (Whistler) naar de andere (Blackcomb) te laten brengen. Je legt per kabelbaan een traject van 4,4 km af. Als je last hebt van hoogtevrees, is dit zeker niks voor jou. Beeld je in dat je in de lucht hangt tussen twee besneeuwde bergtoppen en door de glazen vloer naar beneden kijkt. De vallei bevindt zich dan een spectaculaire 500meter lager. De skilift wordt slechts ondersteund door vier pilaren. Op zijn hoogste punt bereikt de spanwijdte van de twee middelste pilaren maar liefst 3 km zonder verdere ondersteuning. De bouw van de 'Peak 2 Peak' heeft dan ook 32 miljoen euro gekost.

    Verschillend klimaat
    Skiërs staan dus 's morgens niet meer voor de moeilijke keuze waar ze gaan skiën die dag: Whistler of Blackheath. Dankzij de nieuwe skilift kan je zeer gemakkelijk van de ene berg naar de andere zonder dat je telkens daarvoor helemaal naar het dal moet afdalen om vervolgens met een andere lift weer naar boven te gaan. Raar maar waar, de twee bergen die vroeger moesten wedijveren om de gunst van de skiër, zouden ook een verschillend klimaat hebben. Sneeuwt het op de ene top, dan kan de andere piek nog in de zon baden. Kortom, als je niet tevreden bent met het weer, begeef je dan naar de andere berg.

    Veiligheid
    De uitbaters haasten zich om te benadrukken dat de 'Peak 2 Peak' zeer veilig is. De ingebouwde veiligheidsmaatregelen zijn uitzonderlijk en niets wordt aan het toeval overgelaten. De Canadese bouwheren zullen wellicht lessen getrokken hebben uit het debacle in de Franse Alpen. De 'Vanoise Express' verbindt Les Arcs met La Plagne en is de enige tegenhanger in Europa die je wat kan vergelijken met de 'Peak 2 Peak'. Deze gondelbaan in het skigebied dat bekend staat als 'Paradiski', was afgelopen winter gesloten om veiligheidsredenen nadat er een fout in de kabel was vastgesteld. De 'Vanoise Express' zou op 20 december weer openen na een herstelling van ettelijke miljoenen euro.

    11-01-2009 om 14:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOB-campagne onder vuur

    BOB-campagne onder vuur


    De BOB-campagne werkt drankmisbruik juist in de hand, stellen experts in Nederland, waar ze in 2001 het idee uit ons land overnamen. Onder invloed van de drankindustrie zou de campagne vrienden van de bob aanzetten tot overmatig drinken.

    Het Trimbos-instituut en Stichting Alcoholpreventie (STAP) roepen in De Telegraaf daarom op tot aanpassing van de BOB-campagne. Het Trimbos-instituut, dat de andere nationale campagne 'Drank maakt meer kapot dan je lief is' verzorgt voor het ministerie van Volksgezondheid, vindt dat de bob-campagne van het ministerie van Verkeer zijn werk deels tenietdoet.

    "Onder invloed van de drankindustrie wordt een bob vertoond die vooral nodig is om laveloze vrienden naar huis te brengen. Terwijl we juist duidelijk willen maken dat bovenmatig drinken altijd onverstandig is, ook als je niet rijdt", zegt mr. dr. Rob Bovens van het Trimbos-instituut.

    11-01-2009 om 14:17 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieuze lichtflits achtervolgt astronomen

    Mysterieuze lichtflits achtervolgt astronomen


    In februari 2006 nam de Hubble Space telescope een geheimzinnige lichtflits waar, en drie jaar later weten astronomen nog steeds niet wat het kan zijn geweest. Het licht werd gedurende honderd dagen steeds helderder, en nam daarna gedurende honderd dagen weer in helderheid af, en verdween. De onverklaarbare lichtflits houdt veel astronomen uit hun slaap.

    Geen supernova
    Verschillende telescopen werden ingezet om het verschijnsel te volgen, en astronomen kwamen in de daaropvolgende jaren met vele suggesties maar, zoals astronoom Kyle Barbary recent tijdens een congres liet weten, geen daarvan is in staat de flits te verklaren. Een vertrouwde supernova (het ineenklappen van een stervende ster) was het in ieder geval niet; daarvoor duurde de flits veel te lang.

    Alles weg
    Op de betreffende plek is zelfs met de Hubble telescoop niets meer te zien: geen ster, geen melkwegstelsel, niets. Astronomen hebben dus ook geen idee van de afstand waarop de flits zich afspeelde. Maar kosmologisch was het verschijnsel zeker.

    Barbary acht de kans dat er ooit een verklaring voor zal worden gevonden klein. Hij hoopt op een tweede, gelijksoortige flits die mogelijk meer onthult. Zijn favoriete suggestie is dat het een buitenaardse beschaving was, die een nieuwe deeltjesversneller opstartte. Met beroerde gevolgen.

    11-01-2009 om 14:07 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arts in Congo amputeert per sms

    Arts in Congo amputeert per sms


    Een vrijwilliger van Artsen Zonder Grenzen heeft het leven van een tiener in Congo gered door diens schouder te amputeren. Hij kreeg de instructies voor de operatie per sms opgestuurd.

    De 52-jarige Britse arts, David Nott, trof een zwaargewonde 16-jarige jongen aan in de stad Rutshuru. De linkerarm van de jongen was dusdanig verwond en geïnfecteerd dat de jongen zou overlijden als zijn schouder niet geamputeerd zou worden, meldt The Guardian.

    Instructies uit Londen
    Het enige probleem was dat Nott nog nooit een amputatie had uitgevoerd. Hij wist alleen dat een collega van hem uit Londen wel eerder zo'n operatie had uitgevoerd. "Ik stuurde hem een sms en hij sms'te me instructies voor de operatie terug". "De jongen zou zijn gestorven als ik het niet had gedaan, dus ik heb me er snel op ingesteld en de instructies stap voor stap gevolgd", aldus Nott.

    Succesvol
    Als een dergelijke operatie in Europa wordt uitgevoerd, vereist dat een uitgebreide planning en het gebruik van alle moderne medische faciliteiten. Maar in Congo moet de amputatie met zeer beperkte middelen worden uitgevoerd. Ondanks dat wist Nott de operatie succesvol uit te voeren en redde hiermee het leven van de tiener.

    11-01-2009 om 14:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.140-jarige kreeft ontsnapt aan kookpotten

    140-jarige kreeft ontsnapt aan kookpotten


    In New York City heeft een restaurant besloten om een kreeft in het wild vrij te laten. George, de kreeft, had de uitbaters in de kookpot nochtans gemakkelijk honderd dollar kunnen opleveren, maar volgens activisten kon het beestje wel tot 140 jaar oud zijn.

    George was amper tien dagen eerder in Canada gevangen en weegt ruim negen kilo. Voor zijn vrijlating zat hij in het aquarium van het restaurant. Onder druk van activisten kreeg George zijn vrijheid terug. Hij werd losgelaten in Maine, op enkele kilometers van het buitenverblijf van George W. Bush.

    11-01-2009 om 02:14 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: jongeren brengen anaal tampon met alcohol in

    Trend: jongeren brengen anaal tampon met alcohol in


    Amerikaanse jongeren brengen al langer anaal of vaginaal een tampon doordrenkt met wodka in. Deze 'trend' maakt je sneller dronken én je adem zou er fris door blijven. Ook in Europa wint dit fenomeen aan populariteit bij tieners, experts waarschuwen voor de gevaren.

    Zogenaamd voordeel
    Het vaginaal of anaal inbrengen van een wodkatampon wordt 'slimmen' genoemd. Het heeft in de ogen van de jongeren heel wat voordelen. Eén tampon kan tot drie glazen wodka opnemen. Doordat de alcohol direct in het bloed wordt opgenomen, zou je je er niet dik van worden. Slimmen zou ook voorkomen dat je adem naar alcohol ruikt, zodat de pakkans kleiner is. Daarnaast overbelast het je maag niet, je moet dus niet braken van 'slimmen'. Dit fenomeen beperkt zich echter niet alleen tot meisjes, jongens brengen de tampon anaal in. Op blogs en forums wordt veel gediscussieerd over de trend. Tieners geven zelfs online tips aan elkaar.

    Gevaarlijk
    Het is echter een mythe dat bij slimmen je niet aan je adem kan merken dat je dronken bent. Je lichaam stoot namelijk via deze weg alcohol uit, op basis van dit principe werken ook de ademtests. Slimmen zou volgens experts dubbel zo gevaarlijk als 'comazuipen' zijn. Daarnaast is het ook slecht voor de vrouwelijke geslachtsdelen. Het veroorzaakt meteen een brandend gevoel, omdat de vagina en de vaginale slijmen heel gevoelig zijn. Op lange termijn kunnen de geslachtsdelen erdoor uitdrogen en gaan bloeden.

    10-01-2009 om 21:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannabis voorkomt dementie

    Cannabis voorkomt dementie


    Uit experimenten op ratten blijkt dat cannabis dementie kan voorkomen. Deze drug zorgt er namelijk voor dat nieuwe hersencellen aangemaakt worden en vermindert het risico op ontstekingen die met dementie in verband worden gebracht.

    Oude ratten
    Het is de stof tetrahydrocannabinol of THC dat een positieve werking op de hersenen heeft. Deze stof zit in cannabis en zorgt ervoor dat je 'high' wordt. Op basis hiervan willen onderzoekers een nieuwe pil maken die Alzheimer voorkomt en het begin van de ziekte uitstelt. De onderzoekers testten de werking van THC op oude ratten. Wanneer ze drie weken lang dit medicijn kregen, werd hun geheugen beter, waardoor ze makkelijker hun weg in een doolhof konden vinden. Professor Yannick Marchalant: "Oude ratten zijn vaak niet goed in doolhoven. Wanneer ze dit medicijn kregen, konden ze duidelijk beter hun weg vinden. Andere experimenten toonden aan dat THC de hersendelen beïnvloedt die instaan voor het geheugen, hongergevoel, pijn en humeur. Het gaat ook infecties aan de hersenen tegen en brengt de productie van nieuwe neuronen of hersenencellen op gang."

    Roken
    De meest voorkomende symptomen van dementie zijn geheugenverlies en het niet meer kunnen uitvoeren van dagelijkse taakjes als het doen van de was. Bij sommige Alzheimerpatiënten kunnen medicijnen de ziekte vertragen of uitstellen, maar deze werken niet bij iedereen. Professor Gary Wenk: "Als we jong zijn, produceren we neuronen en werkt ons geheugen goed. Maar bij het ouder worden vertraagt dit proces, het is normaal dat er dan minder hersencellen gevormd worden. Je hebt deze neuronen nodig om nieuwe herinneringen aan te maken. Deze ontdekking kan voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen Alzheimer zorgen. Dit betekent niet dat we met zekerheid kunnen zeggen dat het roken van cannabis dementie kan voorkomen, maar de kans is wel heel groot."

    Waarschuwing
    Gezonheidsexperts waarschuwen voor het roken van cannabis. Professor Clive Ballard: "Dit zijn bemoedigende resultaten, maar de medicijnen werden enkel bij dieren getest. Voor mensen moet een nieuw middel ontwikkeld worden op basis van THC. Het is nog niet zeker dat het roken van joints hetzelfde effect heeft als het medicijn. En het roken van cannabis is schadelijk voor je gezondheid.

    10-01-2009 om 21:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op hol geslagen sterren ontdekt

    Op hol geslagen sterren ontdekt


    Sommige sterren racen als kogels door de ruimte en scheuren met grote snelheid door de gaswolken die ze onderweg tegenkomen. Dat blijkt uit beelden van de Hubble-ruimtetelescoop, die veertien van die jonge "runawaystars" heeft onderzocht.

    Krachtige sterrenwind
    De sterren die zich door gebieden van dicht interstellair gas ploegen, veroorzaken "boeggolven". Die zijn vergelijkbaar met de golven die een snelle boot in het water van een meer veroorzaakt. Waar de krachtige sterrenwind van de ster op het omringende gas stuit, ontstaat een heldere, wigvormige structuur.

    180.000 km/uur
    Omdat niet precies bekend is hoe ver de sterren van de Aarde verwijderd zijn, is alleen maar een schatting mogelijk van de werkelijke afmetingen van de structuren. Voor de 'punt' van de boeggolf komen deze schattingen uit op 150 miljard tot anderhalf biljoen kilometer. De snelheden van de sterren liggen in de orde van 180.000 kilometer per uur.

    Verstoten sterren
    Waarschijnlijk zijn de sterren verstoten uit de sterrenhoop waarin ze ontstaan zijn. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als twee dubbelsterren elkaar op kleine afstand passeren. Of als een ster deel uitmaakt van een dubbelstersysteem waarin zijn begeleider als supernova ontploft. In de jaren tachtig zijn wel meer van dit soort op hol geslagen sterren ontdekt, maar de exemplaren die Hubble nu heeft ontdekt, zijn lichter en iets langzamer.

    10-01-2009 om 21:12 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Tegen 2100 lijdt helft van wereldbevolking honger"

    "Tegen 2100 lijdt helft van wereldbevolking honger"


    De gevolgen van de klimaatverandering zullen desastreus zijn voor de hongersnood in de wereld. Tegen het einde van deze eeuw zal de helft van de wereldbevolking onvoldoende voedsel hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Washington dat gisteren naar buiten is gebracht.

    In de tropen en subtropen wordt het volgens de onderzoekers aanzienlijk warmer. De hoogste temperaturen die nu in die gebieden gemeten worden, worden dan vermoedelijk de laagste. Die enorme toename leidt tot problemen voor de landbouw. Zo kan de maïsoogst met 20 tot 40 procent dalen. Het gevolg voor de watervoorraad in de tropen is in het onderzoek nog niet opgenomen. Naar verwachting wonen aan het eind van deze eeuw meer dan 6 miljard mensen in de tropen en subtropen. Dat gebied beslaat onder meer Noord-India, Zuid-China, Australië, Afrika en Midden-Amerika.

    10-01-2009 om 20:37 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sloddervossen schoppen het verder

    Sloddervossen schoppen het verder


    Maak je niet langer druk over een rommelig bureau. Sloddervossen zouden creatiever zijn, staan open voor het onverwachte en zijn beter in staat om te improviseren. Dat beweert een Amerikaanse filosofieprofessor Eric Abrahamson in zijn boek 'The perfect mess', bij ons verkrijgbaar als 'de wet van de stimulerende wanorde'.

    Beschaamd
    Twee derde van alle westerlingen zijn slordig en de meeste schamen er zich voor. De andere zijn druk in de weer om alles ordelijk en netjes te houden. De rommelmakers denken dat een goeie sorteer,-klasseer- of opruimbeurt hen veel goeds zou opleveren. Zo zouden ze het verder in het leven kunnen schoppen.

    Meer kansen
    Het tegendeel is waar, beweert de Amerikaanse prof. Wie zich niet in een planning opsluit, vindt altijd een gaatje als er iets onverwacht uit de hoek komt. Alle kansen worden daarbij genomen. Wie strikte schema's en planningen maakt, heeft een starre houding. Ze missen daarbij de 'souplesse' die creativiteit nodig heeft. De grootste genieën zijn chaoten en rommelmakers.

    10-01-2009 om 20:34 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!