Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    06-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bulgaar kruipt achter stuur na 20 liter bier

        Bulgaar kruipt achter stuur na 20 liter bier

                            
     
    In Bulgarije heeft de politie een dronken bestuurder onderschept. De man had ongezien veel alcohol in zijn bloed, en gaf toe dat hij twintig liter bier achter de kiezen had. Na zijn bekentenis viel de man flauw, meldde televisiezender bTV.

    De 25-jarige man had met 8,51 promille meer dan twee keer meer alcohol in zijn bloed dan de 4 die dodelijk is voor normale mensen. De limiet voor bestuurders is in Bulgarije 0,5 promille. (sam)

    06-08-2008 om 12:03 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden geeuwen als baas geeuwt

              Honden geeuwen als baas geeuwt

                                                           
    Honden vinden het geeuwen van mensen aanstekelijk. Dat suggereert dat de viervoeters goed menselijke signalen kunnen lezen en waarschijnlijk zelfs empathie kunnen voelen. Dat meldden Britse wetenschappers in het vaktijdschrift Biology Letters.

    Hoewel geeuwen bij veel dieren voorkomt, was bewijs voor aanstekelijk geeuwen - een geeuw naar aanleiding van het geeuwen van anderen - vooralsnog alleen bij mensen en chimpansees geconstateerd.

    Het onderzoek van de wetenschappers wees echter uit dat 72 procent van de 29 geteste honden hier ook vatbaar voor was. (anp/mvl)

    06-08-2008 om 11:59 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.90 per uur bij zomersmog is zinloos

              90 per uur bij zomersmog is zinloos

                                

    Hoewel er de voorbije weken geregeld smogalarm was in ons land werd de maximumsnelheid op snelwegen nergens teruggebracht naar 90 per uur, zoals in maart en december vorig jaar. "De reden is simpel: tijdens de zomer helpt die maatregel niet", zegt Mie Van den Kerchove van de Vlaamse Milieumaatschappij.

    "Zomersmog bestaat uit veel meer ozon dan wintersmog. En om ozon af te breken, heb je stikstofoxiden nodig, die worden uitgestoten door wagens. Laat je wagens trager rijden, dan heb je minder stikstofoxiden en breekt de ozon dus moeilijker af. Het beste bewijs is Brussel waar ozonwaarden altijd het laagst zijn." (belga/tdb)

    06-08-2008 om 11:56 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond neemt veerboot naar huis

             Hond neemt veerboot naar huis

                                                         
    Een verdwaalde Jack Russell Terriër wist op originele manier weer bij zijn baasje terug te keren. Het hondje nam de veerboot terug naar huis. Dat meldt The Sun.

    Jarvis, zo heet het hondje, was zijn baasje kwijtgeraakt tijden een wandeling in een park bij de Engelse stad Plymouth. Nadat eigenaar Vivienne Oxley twee uur had gezocht gaf ze het op en ging naar huis. Toen werd ze gebeld en hoorde dat het personeel van de veerboot een Jack Russel aan boord had gezien.

    Kwispelstaartend
    De 6-jarige Jarvis is vervolgens zelf naar zijn huis teruggelopen dat een paar kilometer van de veerboothalte af staat. Vivienne werd door haar man gebeld met het nieuws en vond haar hond vrolijk kwispelend achter de ramen alsof er niets aan de hand was. Volgens het veerbootpersoneel is het beestje meerdere keren heen en weer gevaren voordat hij weer aan land ging. (eb)

    06-08-2008 om 11:52 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man met 12 vingers en 14 tenen

                 Man met 12 vingers en 14 tenen

                                  
                                    Foto: Telegraph.
     
    Geen teenslippers in de zomer of handschoenen in de winter voor Haramb Ashok Kumthekar. De 22-jarige student marketing uit de Indiase staat Goa heeft zowaar aan elke hand zes vingers en aan elke voet zeven tenen. Kumthekar heeft een aangeboren afwijking die 'Polydactylie' (Grieks voor veel vingers) wordt genoemd.

    Geen officieel record
    Kumthekar staat wel niet in het Guinness Book of Records, omdat hij sommige van zijn vingers of tenen niet kan bewegen ondanks dat ze wel elk afzonderlijke beentjes hebben. Die recordeer is weggelegd voor zijn 13-jarige landgenoot Devendra Hame, de trotse bezitter van 12 vingers en 13 tenen.

    Alien
    Kumthekar beschouwt zijn speciale handen en voeten niet als een handicap, maar is er best fier op. "Ik heb er nooit een probleem mee gehad", aldus Kumthekar. "Door de vele aandacht ben ik zelfs beroemd geworden. Soms lachen mijn vrienden me weleens uit en zeggen ze dat ik een alien ben. Maar dat trek ik me niet aan. Ik ben blij omdat ik iets heb wat anderen niet hebben." (hlnsydney/odbs)

    06-08-2008 om 11:49 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    05-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrustreerde man heeft seks met 400 koeien

    Gefrustreerde man heeft seks met 400 koeien

                              

    De Braziliaanse politie heeft een man aangehouden die in de afgelopen vier jaar seks heeft gehad met meer dan vierhonderd koeien.

    De man slachtte de dieren na de daad. Dat maakte de politie dinsdag bekend. Inwoners van het gebied rond de stad Goiania vonden de laatste tijd steeds meer dode koeien. Daarom stelde de politie een jaar geleden een onderzoek in.

    Koeien binnen houden
    Boeren probeerden hun dieren zoveel mogelijk binnen te houden, maar toch wist de man steeds weer koeien te vinden. De 53-jarige man heeft bekend.

    Misbruik
    Hij zegt dit te hebben gedaan omdat hij in zijn jeugd seksueel is mishandeld en niemand hem daarna meer wilde. De man is aangeklaagd voor het beschadigen van eigendommen. Hij kan daarvoor maximaal vijf jaar cel krijgen. (anp/mvl)

    05-08-2008 om 23:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort eerste BV-stemmen op gps

          Binnenkort eerste BV-stemmen op gps

                              
                                             Navigatiestemmen onderhandelt onder anderen met Eddy Wally.

    Het Nederlandse bedrijf Navigatiestemmen.nl, dat bij onze noorderburen stemmen van bekende Nederlanders aanbiedt voor de gps, hoopt nog dit jaar de eerste Vlaamse stemmen te lanceren op navigatiestemmen.be.

    Bassie en Adriaan
    Als reactie op de 'saaie' standaardstemmen op navigatiesystemen, lanceerde het in Delft gevestigde bedrijf tweeënhalf jaar geleden haar initiatief. Op de website kunnen bestuurders de stemmen van zestig bekende Nederlanders, onder meer clown Bassie, zanger Ben Cramer of pornoactrice Kim Holland en zelfs Meneer de Uil van de Fabeltjeskrant downloaden voor 3,99 euro. Dagelijks worden er nu zowat honderd stemmen gedownload. De stemmen van Bassie en Adriaan zijn deze zomervakantie de meest verkochte navigatiestemmen.

    Eddy Wally
    Navigatiestemmen wil nu ook de Vlaamse markt aanboren. Momenteel lopen gesprekken met het management van Eddy Wally en andere BV's. Op dit ogenblik zijn de stemmen enkel geschikt voor navigatiesystemen van het merk TomTom, maar er zijn gesprekken gaande met andere fabrikanten van navigatiesystemen. (belga/bf)

    05-08-2008 om 23:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands ziekenhuis meet pijn per gsm

    Nederlands ziekenhuis meet pijn per gsm

                                                     
    Een Nederlandse ziekenhuis Bernhoven met vestigingen in Oss en Veghel gaat per gsm chronische pijn meten bij honderd patiënten. Volgens het ziekenhuis gaat het om een unieke proef in Nederland bij patiënten die chronisch last hebben van rug en nek.

    Als een patiënt wekelijks op een vast tijdstip belt of een sms-bericht stuurt, krijgen artsen een beter beeld van de ontwikkeling van de pijn. Met de cijfers 1 tot en met 9 geven de patiënten aan hoeveel pijn ze hebben. De aanpak moet de patiënten het gevoel geven dat ze op de voet worden gevolgd. Als het nodig is, kan de behandeling snel worden aangepast. (anp/tdb)

    05-08-2008 om 22:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitser neemt paard mee op toilet

             Duitser neemt paard mee op toilet

                           
                              (illustratiefoto)

    Een Duitser wilde zijn paard niet achterlaten en nam zijn viervoeter mee op toilet. Het beest hield er lelijk huis.

    Een getuige zag hoe een ruiter in Kaufbüren van zijn paard sprong en het dier wilde meenemen in het openbare toiletgebouw. De politie doet een poging om de ruiter te indentificeren. De schade aan het gebouw bedraagt zo'n duizend euro. "Het paard kon absoluut niet in het toilet", besluit politiewoordvoerder Oliver Klinke. (vsv)

    05-08-2008 om 22:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte vrouw veroorzaakt kettingbotsing aan rood licht

    Naakte vrouw veroorzaakt kettingbotsing aan rood licht

                                                            
    "Ik werd verstrooid door een naakte vrouw op de achterbank van mijn auto". Dat was het (geldige) excuus van een vrouwelijke chauffeur die een kettingbotsing veroorzaakte aan een rood licht. Volgens de St. Petersburg Times waren vijf auto's in de crash betrokken.

    Het merkwaardige ongeval gebeurde in Seminole, Florida. Teah Limitone (22) kwam rustig aangereden, zij het met een blote vrouw op haar achterbank. Toen ze die ongewone passagier plots hoorde kreunen, liep het evenwel mis...

    Door het rood
    Teah keek achterom om te zien wat er aan de hand was met de naakte vrouw, die later geïdentificeerd werd als Ayla Gabriel. Intussen reed ze door het rood en knalde tegen een auto. Deze wagen ging aan het tollen en raakte drie tegenliggers. Niemand raakte ernstig gewond.

    Omkleden
    "Er zat wel degelijk een naakte vrouw op de achterbank", zegt een woordvoerde van de sheriff van Pinellas County. "Ze was zich blijkbaar aan het omkleden". Limitone kreeg een bekeuring voor roodrijden. (eb)
     

    05-08-2008 om 22:51 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man zit met toiletrolhouder in oog gekneld op wc

    Man zit met toiletrolhouder in oog gekneld op wc

                                                                  
    Een Nederlander is vanochtend bijzonder ongelukkig ten val gekomen in zijn toilet. De 69-jarige man uit Den Haag raakte gekneld tussen de toiletpot en de muur, waarbij een toiletrolhouder vastraakte in zijn oog. Volgens een hulpverlener zat er wellicht geen wc-papier in de houder, waardoor deze in zijn oog kon schieten.

    Brandweer
    Omstreeks 09.00 uur verloor de bejaarde man zijn evenwicht in het kleinste kamertje van zijn huis. Zijn vrouw belde de hulpdiensten, maar het ambulancepersoneel kon de man ook niet bevrijden uit zijn benarde positie. Uiteindelijk moest de brandweer eraan te pas komen om hem te los te krijgen.

    Operatie
    Met behulp van een brandweerladder is de man uit zijn woning op de eerste etage gehaald. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar het metalen voorwerp operatief wordt verwijderd. (novum/eb)

    05-08-2008 om 22:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australiër sterft tijdens hevig seksspelletje

    Australiër sterft tijdens hevig seksspelletje

                            
                                         Een bondagesessie kan soms gevaarlijk zijn. (illustratiefoto)

    Stellen die hun seksleven willen opleuken en daarvoor hun toevlucht zoeken tot allerhande pikante spelletjes, leggen daarbij best toch enige voorzichtigheid aan de dag. Seksspelletjes durven al eens fataal aflopen, zo ondervond ook een Australisch koppel.

    Jongere partner vastgebonden
    Een Australische weduwe die haar echtgenoot verloor tijdens een dergelijk uit de hand gelopen bondagespelletje, verscheen vandaag in Brisbane voor de rechter. De 58-jarige vrouw had haar tien jaar jongere partner met touwen en een leiband aan een betonnen paal op hun binnenkoer vastgebonden en zijn mond met tape dichtgeplakt. Ze liet hem vervolgens even alleen om een douche te nemen.

    Papierklemmen op tepels
    Bij haar terugkomst merkte ze tot haar ontsteltenis dat de man het bewustzijn had verloren. Ze probeerde hem opnieuw bij kennis te brengen door hem in het gezicht te slaan en papierklemmen op zijn tepels te plaatsen. Toen die pogingen niets uithaalden, sneed ze hem los en verwittigde ze de hulpdiensten. Die konden enkel de dood van de onfortuinlijke man vaststellen. Hij bleek te zijn gestikt.

    Doodslag
    De vrouw moest zich verantwoorden voor doodslag. Haar advocaat pleitte dat het ging om een "verkeerd afgelopen bondagespelletje" en benadrukte dat het slachtoffer nooit gedwongen werd om deel te nemen. (belga/vsv)

    05-08-2008 om 22:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse verkoopt huis om hond te laten klonen

    Amerikaanse verkoopt huis om hond te laten klonen

                                
                                   Bernann McKinney is dolblij met de kloontjes van haar lievelingshond.
                                                          
                                                                   De puppies zijn in goede handen.

    Een Zuid-Koreaans bedrijf verkoopt voor het eerst gekloonde honden op de commerciële markt. Het gaat om vijf puppies van een Amerikaanse pitbull terriër. De vrouw die de klonen bestelde, heeft diep in de geldbeugel moeten tasten. Dat meldt de Guardian.

    Oren ingevroren

    De Amerikaanse Bernann McKinney was erg gesteld op haar hond Booger. Toen het dier in 2006 overleed, heeft de vrouw een van zijn oren ingevroren om klonen mogelijk te maken. Nu is ze de eerste cliënt die voor 32.000 euro vijf kopieën van haar lievelingsdier in de armen kan nemen. De 57-jarige dierenliefhebster moest daarvoor wel haar huis verkopen.

    Korting

    De vraagprijs voor de kloonservice schommelt rond de 100.000 euro. Omdat het de eerste keer was, kreeg de vrouw korting.

    Kamelen voor rijke Arabieren
    Het bedrijf RNL Bio zou al 300 opdrachten in haar orderboekje hebben. "Mijn volgende project is het klonen van kamelen voor rijke mensen in het Midden-Oosten", zegt directeur Ra Jeong-chan. RNL Bio verwacht dat de prijs gaat dalen naarmate de technologie verfijnd wordt. (eb)

    05-08-2008 om 22:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming bespaart op restaurantbezoek

    Vlaming bespaart op restaurantbezoek

                                                          
    De consument gaat ondanks de economische malaise nog wel uit eten, maar geeft er minder aan uit. Uit cijfers van Horeca Vlaanderen blijkt dat de omzet in de sector de eerste helft van 2008 met 8 à 10 procent gedaald is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat schrijft De Morgen vrijdag.

    Twee redenen
    De malaise heeft zich aan het begin van het jaar al ingezet. Niet dat het aantal bezoekers daalt, maar wel de gemiddelde besteding. Daarvoor zijn twee verklaringen. Ten eerste heeft een dalend consumentenvertrouwen meteen repercussies voor de horeca. Daarnaast is het zo dat bij stijgende kosten op het gezinsbudget beknibbeld wordt. Op dat moment worden de bestedingen in de horeca teruggeschroefd.

    Karaf in plaats van fles
    De budgetrestrictie is er op alle vlak. "In de gerechten, de keuze van de dranken...", somt secretaris-generaal Luc De Bauw van Horeca Vlaanderen op. "In plaats van een fles wijn gaat de klant naar een karaf huiswijn. Een maaltijd in een klassiek restaurant wordt vervangen door één in een bistro."

    Prijzen
    Veel kan de sector niet doen om de financiële terugval het hoofd te bieden. "Wij zijn omzichtig naar prijszetting", zegt De Bauw. "We lopen op dat vlak al op het scherpst van de snee om de consument te behouden. Als je dan ook nog eens radicaal je prijzen aanpast, dreig je jezelf uit de markt te prijzen." (belga/mvl)

    01-08-2008 om 12:31 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Atleten kunnen sterven door luchtvervuiling Peking"

                              
                               Het 'Vogelnest', het olympisch stadion in Peking, in een nevel van smog gehuld.

    Eén week voor de start van de Olympische Spelen in Peking slaakt een gerenommeerde Australische milieu-expert een alarmkreet. "De kans is reëel dat er atleten sterven aan een astma-aanval tijdens wedstrijden", waarschuwt Peter Dingle, professor aan de Murdoch University. "De combinatie van atleten die tot het uiterste gaan en de luchtvervuiling door de smog, kan leiden tot een zeer ernstige, en mogelijk dodelijke, astma-aanval. Ik twijfel er niet dat we een grote toevloed van astma-incidenten zullen hebben. Het zou mij niet verbazen als daarbij een dode valt."

    Screening
    De waarschuwing van Dingle komt er nadat de hoofdarts van het Australische olympische team bekendmaakte dat één op vijf Australische atleten met astma te kampen heeft. Dat leerde een grondige screening van elke atleet. Teamdokter Peter Baquie beweert echter dat de smog géén gevaar inhoudt voor de gezondheid van de atleten.

    Bezorgdheid
    "De luchtkwaliteit in Peking geeft reden tot bezorgdheid, maar door ons uitgebreide onderzoek kunnen we nu elke atleet apart opvolgen", zegt Baquie. "Mensen waarvan we niet wisten dat ze aan astma leden, kunnen we nu daarvoor behandelen. De smog houdt echter géén gevaren in voor de gezondheid van een atleet."

    Stress
    Dingle is niet overtuigd. "Atleten zoeken altijd de limieten van hun lichaam op", zegt de milieu-expert. "Ze staan sowieso onder stress. In combinatie met de luchtvervuiling in Peking, die echt uniek is in zijn soort, is de kans op een astma-aanval erg groot. Een gevaarlijke cocktail, die tot de dood kan leiden." (lpb)

    01-08-2008 om 12:27 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man sterft door stelen van elektriciteit met startkabels

    Man sterft door stelen van elektriciteit met startkabels

                                                    
    Een Amerikaan probeerde elektriciteit te stelen met de startkabels van zijn wagen. Probeerde want zijn poging liep faliekant af.

    Lonnie Montgommery uit Conway, Arkansas kon de elektriciteitsrekening niet meer betalen met het gekende gevolg, de stroom werd afgesloten. Montgommery dacht wel een oplossing gevonden te hebben voor het probleem. Hij haalde de startkabels uit zijn wagen en maakte ze vast aan een elektriciteitskast. De politie trof hem dood aan, hij werd geëlektrocuteerd. (vsv)

    01-08-2008 om 11:32 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rel: dikke stinkende man uit casino gezet

    Rel: dikke stinkende man uit casino gezet

                                                     
    Michael Wax, een 54-jarige en 205 kilo wegende eigenaar van een limousinebedrijf uit New York, sleept een casino in Atlantic City voor de rechter omdat hij vindt dat hij ten onrechte en op een groffe manier aan de deur is gezet.

    Toilet
    Wax was goed op dreef met de dobbelstenen in het Borgata Hotel Casino & Spa toen een poker room manager hem volgde naar het toilet en aan het urinoir verzocht de tent te verlaten. Andere spelers aan de tafel van Wax hadden geklaagd over de lichaamsgeur van de dikke man.

    17 uur
    Wax ontkende niet, legde uit dat hij al 17 uur aan een stuk aan het spelen was, daardoor geen tijd had gehad om zich te wassen. Toen hij zich weer aan zijn goktafel installeerde verzocht de man van het casino Wax opnieuw om op te stappen.

    Gratis kamer
    Wax verzocht een gratis kamer waar hij zich zou kunnen douchen. Het hotel weigerde en zette hem op straat. Hij spant nu een zaak aan. "Vooral dat ze me in het bijzijn van andere casinogasten vertelden dat ik stonk, stoort me", aldus de corpulente New Yorker. (mvl)
     

    01-08-2008 om 11:16 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent klust bij als huurmoordenaar

             Agent klust bij als huurmoordenaar

                              
     
    Een Mexicaanse agent heeft in de door geweld geteisterde stad Ciudad Juarez een collega doodgeschoten, tijdens zijn 'bijbaantje' als huurmoordenaar voor een drugsbende.

    Drie mannen zijn aangehouden, onder wie de agent. De burgemeester van de stad pleitte er nogmaals voor het korps 'op te schonen', omdat het incident eens te meer aangeeft dat de zware criminaliteit in het korps is binnengedrongen. (anp/mvl)

    01-08-2008 om 10:59 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpje Test-Aankoop tegen reclame voor medicijnen

    Filmpje Test-Aankoop tegen reclame voor medicijnen

                        

    Test-Aankoop neemt in een ludiek en fictief reclamespotje de Europese plannen om het verbod op publieksreclame voor geneesmiddelen op voorschrift af te zwakken, op de korrel. De consumentenorganisatie vindt het niet kunnen dat farmaceutische bedrijven alsnog aan publieksreclame zouden kunnen doen onder het mom van 'publieksinformatie'.

    Het spotje laat zien hoe een jonge, lusteloze vrouw met een zogezegde motivatiestoornis dankzij het fictieve geneesmiddel Strivor omgetoverd wordt tot een dynamische en energieke carrièrevrouw in mantelpak. Een semiprofessionele uitleg van een wetenschapper is bedoeld om het spotje een overtuigend elan te geven.

    Verboden
    Test-Aankoop wil met het fictieve reclamespotje aantonen dat geneesmiddelenproducenten zich laten leiden door particuliere belangen en eigen prioriteiten die botsen met objectief informeren. In principe is reclame voor geneesmiddelen op voorschrift verboden, maar volgens Test-Aankoop zijn er tal van voorbeelden die aantonen dat bedrijven veel vindingrijkheid aan de dag leggen om dat verbod te omzeilen. Via zogenaamde 'informatiecampagnes' overdrijven de bedrijven de gevaren van een ziekte of zoomen ze onnodig in op normale probleempjes. De campagne rond de schimmelnagels van enkele jaren geleden is volgens Test-Aankoop een schoolvoorbeeld ervan.

    Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) sluit zich volgens de consumentencampagne aan bij het verzet van Test-Aankoop tegen een versoepeling van de huidige wetgeving. Ook meer controles zijn nodig.

    PerdoFemina
    Dat reclame vooral bedoeld is om de omzet van farmaceutische bedrijven op te drijven, bewijst volgens Test-Aankoop de reclamecampagne van Janssens-Cilag voor het geneesmiddel PerdoFemina. Het geneesmiddel wordt gepromoot als hulpmiddel tegen pijnlijke maandstonden.

    Volgens Test-Aankoop is PerdoFemina niets meer dan de algemene pijnstiller Ibuprofen. "Een gevaarlijke verspilling. Vrouwen lopen het risico een te hoge dosis ibuprofen in te nemen als ze niet weten dat het gaat om twee dezelfde geneesmiddelen."

    Wel toegelaten in VS en Nieuw-Zeeland
    Enkel in de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland is publieksreclame voor geneesmiddelen op voorschrift toegelaten. In Europa rijzen plannen om bedrijven het recht te geven om zich rechtstreeks te richten tot het publiek met zogezegde 'informatie' over voorschriftplichtige geneesmiddelen.

    Test-Aankoop pleit ten slotte ook voor meer middelen voor het Agentschap voor Geneesmiddelen om reclame voor het publiek en voor artsen en apothekers beter te controleren. (belga/bf)

    31-07-2008 om 15:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studenten krijgen 10.000 euro om 90 dagen in bed te liggen

    Studenten krijgen 10.000 euro om 90 dagen in bed te liggen

                             
                                               Heather Archuletta is één van de studenten die meedoet.

    De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa betaalt studenten 10 dollar (6,5 euro) per uur om in bed te liggen. Ze moeten het wel drie maanden volhouden.

    Het experiment kadert in een onderzoek naar langdurig ruimtereizen, bijvoorbeeld naar Mars. Voor het onderzoek is een speciaal bed ontworpen zodat de proefkonijnen liggend kunnen douchen, surfen op het internet en naar het toilet gaan.

    Het onderzoek focust zich eigenlijk niet op die drie maanden in bed, maar hoe de studenten zich gaan voelen in de maand erna, en hoe ze zo snel mogelijk weer in hun normale doen kunnen geraken. (mvl)

    31-07-2008 om 15:12 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!