Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming bespaart op restaurantbezoek

    Vlaming bespaart op restaurantbezoek

                                                          
    De consument gaat ondanks de economische malaise nog wel uit eten, maar geeft er minder aan uit. Uit cijfers van Horeca Vlaanderen blijkt dat de omzet in de sector de eerste helft van 2008 met 8 à 10 procent gedaald is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat schrijft De Morgen vrijdag.

    Twee redenen
    De malaise heeft zich aan het begin van het jaar al ingezet. Niet dat het aantal bezoekers daalt, maar wel de gemiddelde besteding. Daarvoor zijn twee verklaringen. Ten eerste heeft een dalend consumentenvertrouwen meteen repercussies voor de horeca. Daarnaast is het zo dat bij stijgende kosten op het gezinsbudget beknibbeld wordt. Op dat moment worden de bestedingen in de horeca teruggeschroefd.

    Karaf in plaats van fles
    De budgetrestrictie is er op alle vlak. "In de gerechten, de keuze van de dranken...", somt secretaris-generaal Luc De Bauw van Horeca Vlaanderen op. "In plaats van een fles wijn gaat de klant naar een karaf huiswijn. Een maaltijd in een klassiek restaurant wordt vervangen door één in een bistro."

    Prijzen
    Veel kan de sector niet doen om de financiële terugval het hoofd te bieden. "Wij zijn omzichtig naar prijszetting", zegt De Bauw. "We lopen op dat vlak al op het scherpst van de snee om de consument te behouden. Als je dan ook nog eens radicaal je prijzen aanpast, dreig je jezelf uit de markt te prijzen." (belga/mvl)


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)







    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!