Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    03-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transseksuele man wordt moeder

                Transseksuele man wordt moeder

                               

    Een transseksuele Amerikaan, die als De Zwangere Man een tijdje het wereldnieuws domineerde, heeft een kind ter wereld gebracht. Dat meldt de Amerikaanse zender ABC News.

    De blijde, maar ongewone gebeurtenis vond plaats in een ziekenhuis in Bend, Oregon. De vader/moeder werd 34 jaar geleden als vrouw geboren, maar onderging tien jaar geleden operatief een "gedeeltelijke" geslachtwisseling: het verwijderen van de borsten.

    Testosterontherapie
    Vervolgens volgde hij/zij een therapie met testosteron, het mannelijke geslachtshormoon. Eierstokken en de baarmoeder werden evenwel niet verwijderd. Volgens de burgerlijke stand leeft hij als man samen met zijn (100 procent echte) vrouw Nancy.

    Kunstmatige bevruchting
    Aan de figuurlijke wieg van de "mannelijke zwangerschap" stond een kunstmatige bevruchting. Een normale bezwangering zat er ook niet in, want Nancy is onvruchtbaar. (belga/eb)

    03-07-2008 om 22:21 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw wagen brengt staat jaarlijks 2.450 euro op

    Uw wagen brengt staat jaarlijks 2.450 euro op

                                  
                                                      Accijnzen en btw op brandstoffen spekken de staatskas.

    Vorig jaar heeft de Belgische staat voor 12,285 miljard euro inkomsten gehaald uit de accijnzen, allerhande taksen, btw en andere heffingen op wagens. Het Belgische wagenpark telde in 2007 ongeveer 5 miljoen auto's, waardoor elke auto gemiddeld 2.454 euro opleverde voor de schatkist, schrijft de krant La Dernière Heure op basis van cijfers van Febiac.

    Vooral accijnzen op brandstof
    Bijna 30 pct van dat bedrag komt van accijnzen op brandstof, goed voor 3,6 miljard euro in 2007. Daarbovenop heeft de btw op brandstof 1,9 miljard euro opgeleverd. Accijnzen en btw op brandstof zijn samen goed voor 45 pct van alle inkomsten die de staat haalde uit wagens en wagengebruik.

    Btw
    De btw op het onderhoud, herstellingen en de handel in wisselstukken en accessoires is goed voor 20 pct van alle fiscale inkomsten door het wagengebruik, of 2,4 miljard euro. De btw op de verkoop van auto's heeft in 2007 1,42 miljard euro opgeleverd voor de staat.

    Verkeersbelasting en boetes
    Een andere belangrijke kost voor autogebruikers is de verkeersbelasting. Die belasting levert elk jaar 1,3 miljard euro op, of 10,6 pct van alle heffingen op wagens. Verkeersboetes hebben in 2007 299,52 miljoen euro opgeleverd. Dat is goed voor 2,4 pct van de totale inkomsten die de staat heeft binnengehaald dankzij de auto

    03-07-2008 om 21:44 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen rommelen 76 dagen van leven in handtas

    Vrouwen rommelen 76 dagen van leven in handtas

                                        Puzelen maar
                                                                 



    provided by flash-gear.c
                                                                                     
    Een gemiddelde vrouw zoekt 76 dagen van haar leven naar spulletjes in haar handtas, dat blijkt uit een recente Britse enquête.

    Sleutels
    Gemiddeld zoekt een vrouw 4,5 minuten per dag in haar handtas naar dingen die ze kwijtspeelde. Dit komt onder meer doordat vrouwen steeds meer in hun handtassen stoppen, waardoor de kans groter wordt dat ze dingen er in verliezen. Vrouwen spelen het vaakst hun sleutels kwijt, gevolgd door telefoons, make-up, parfum en portefeuilles.

    Alles ordenen
    De Britse journaliste Francine Cohen en haar vriendin Marcia Raynard vonden een oplossing voor dit probleem met de Bagatidy. Dit zakje met talloze vakjes laat vrouwen toe om al hun bezittingen netjes in hun handtas te ordenen. Je kan het zakje makkelijk verplaatsen naar exemplaar die perfect bij je outfit past. Zo beperk je ook het risico dat je iets essentieel in je handtas vergeet te stoppen. Je kunt dit tasje voor ongeveer 25 euro bestellen.

    Voordelen gezondheid
    Professor Patrick MacArtney aan de universiteit van Leeds: "Ik denk dat de Bagatidy vrouwen zal helpen om kleine dagelijkse ongemakken aan te pakken. En dat is zowel goed voor de lichamelijke als de mentale gezondheid." (ep)

    03-07-2008 om 21:34 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wen maar aan hoge olieprijzen.

                "Wen maar aan hoge olieprijzen"

                           
    Koning Abdullah van Saoedi-Arabië heeft een niet mis te verstane boodschap de wereld ingestuurd. "Olieverbruikende landen moeten maar gewoon raken aan de hoge olieprijzen" en "Saoedi-Arabië heeft geen schuld aan die hoge olieprijzen". Het zijn enkele uitspraken van koning Abdullah uit een interview aan de krant Al-Siyassah (Koeweit). Dat meldt het persagentschap AFP.

    "Wij hebben niks te maken met de stijgende olieprijzen", zegt de Saoedische vorst. "Speculatie, een stijgende vraag en belastingen op olieproducten in olieverbruikende landen liggen aan de oorzaak. Die landen moeten hun belastingen maar verlagen als ze de financiële lasten van de gewone verbruiker willen verzachten."

    Gangbare prijzen
    Koning Abdullah verdedigde ook het prijsbeleid van Saoedi-Arabië. "Wie bieden ons product op de internationale markten aan de gangbare prijzen aan, of ze nu hoog of laag zijn." Verder maakt hij zich sterk dat de vraag naar olie in de toekomst zal stijgen om tegemoet te komen aan de wereldwijde economische groei. "Maar in de Arabische landen is er genoeg olie beschikbaar om aan die vraag te beantwoorden", merkt hij nog op.

    Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) waarschuwde gisteren nochtans voor een "aanzienlijke" afname van de groei van het olieaanbod vanaf 2010. Die datum is het moment waarop de economische groei, en dus de vraag naar olie, weer zou moeten aantrekken. (hlnsydney/sps)

    03-07-2008 om 19:46 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al één designerbaby in ons land

                Al één designerbaby in ons land

                                                       
    In ons land is al één designerbaby geboren en er zijn er nog vijf op komst, van vrouwen die al zwanger zijn. Nog negen andere koppels proberen - via de techniek van in-vitrofertilisatie - zwanger te worden van zo'n baby die vrij is van erfelijke borstkanker.

    België is daarmee één van de eerste landen waar kankervrije baby's mogelijk zijn. Nadat eicellen bij de vrouw zijn weggenomen en bevrucht met zaadcellen van de man, worden de ontwikkelde embryo's genetisch getest. Enkel een embryo dat niet erfelijk belast is, wordt in de baarmoeder ingeplant. (belga/mvl)

    03-07-2008 om 19:44 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 handige tips voor kleinere porties

              4 handige tips voor kleinere porties

                              

    Steeds meer mensen kampen met obesitas. Dit komt niet doordat we te weinig bewegen, maar omdat we te veel eten. Het is dus duidelijk dat heel wat mensen nog niet weten wat een juiste portie is. Omdat het moeilijk is om altijd maatbekers en weegschalen mee te zeulen, geven we je enkele 'handige tips'. Zo kan je overal een portie juist inschatten.

    Tips
    - Bij het serveren van groenten kun je zien of dit genoeg is door je vuist er naast te leggen. De vuist van een vrouw is even groot als een correcte portie groenten of fruit.

    - Heb je zin in een snack? Om zeker te zijn dat je er niet te veel van eet, neem je een handje vol chips of nootjes. Je kunt dit handje vol ook gebruiken voor gekookte rijst of pasta.

    - De meeste mensen eten te veel vlees. Je portie per maaltijd mag niet groter zijn dan je handpalm. Dit komt ongeveer overeen met 90 gram vlees.

    - Boter en choco zijn niet meteen gezond, daarom is het belangrijk hier met mate van te genieten. De tip van je duim is ongeveer even groot als een theelepel, zoveel mag je op je boterham smeren. (ep)

    03-07-2008 om 19:44 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop: huis mét vrouw

                       Te koop: huis mét vrouw

                              
                                                                
                                                         Deven is vooral op zoek naar een nieuwe partner.

    Een Amerikaanse heeft een manier gevonden om haar huis te verkopen. Deven Trabosch weet dat ze iets moet ondernemen nu de huizenmarkt door de kredietcrisis gecrasht is. De koper van haar woning krijgt haar er gewoon bij.

    "Vooral partner vinden"
    De 42-jarige alleenstaande moeder doet aan koppelverkoop op de website Craigslist. "Huw een verloren princes in Amerika", luidt haar boodschap op de site. Haar woning in West Palm Beach, Florida heeft vier slaapkamers en staat in een aangename buurt met tennisvelden en zwembad. "Ik zocht een koper voor mijn huis en een nieuwe liefde en toen kwam ik op de idee. Eigenlijk wil ik mijn huis niet helemaal verliezen. Ik wil vooral een partner vinden." De richtprijs voor haar optrekje bedraagt 213.821 euro, wil je haar erbij dan betaal je 528,465 euro.

    Positieve reacties
    Een concreet bod heeft ze nog niet gekregen. Het blijft voorlopig bij vijfhonderd positieve reacties. Haar dochters reageren verdeeld op het initiatief. Haley (21) vindt het fantastisch dat haar moeder zo een nieuwe liefde wil vinden. Haar andere dochter vindt het dan weer vervelend. "Ik ben nu ook weer niet zomaar te koop. Het moet echt wel klikken, het gaat hier om een liefdesdeal", besluit Trabosch. (vsv)

    03-07-2008 om 19:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees verkoopt dode muggen

                 Chinees verkoopt dode muggen

                                
    Een Chinees is gestart met een online handel in dode muggen. In twee dagen verkocht hij ruim 10.000 geplette exemplaren.

    Nin Nan uit Shanghai kwam op het vreemde, maar uiterst lucratieve, idee terwijl hij een manier bedacht om belangstellenden naar zijn online juwelierszaak te lokken. "Terwijl ik nadacht, sloeg ik met een ferme pets een mug dood. Zo is het idee ontstaan", legt de man uit.

    50 eurocent
    De muggenlijkjes gaan voor zes yuan, ongeveer 50 eurocent, vlot van de hand. Slogans als 'Gedood door mensenhanden' en 'Kan gebruikt worden voor wetenschappelijke studies' trokken al zo'n 25.0000 bezoekers naar Nins website.

    Goudmijn
    Inmiddels stromen ook de adverteerders voor zijn webwinkel toe en kreeg hij twee banen aangeboden. Zijn diensten worden gegeerd door een Australische wijnbouwer en een communicatiebedrijf uit Shanghai. Hij gaat niet in op de aanbiedingen. Vooralsnog is de handel in muggenkadavers een goudmijn. Bekend worden is nu zijn grootste goed. (eb)

    03-07-2008 om 19:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peuter laat hond uit om drie uur 's nachts

    Peuter laat hond uit om drie uur 's nachts

                                 
    In het noordoosten van Engeland is een tweejarig jongetje 's nachts een wandelingetje gaan maken met de hond van zijn tante. Thomas Winspear trok er om drie uur 's nachts op uit met jack russel Conan na een barbeque bij zijn tante in Hartlepool, meldt de Daily Telegraph. Tante Gemma Keenan sliep toen al.

    Politie
    Iemand uit de buurt zag de jongen lopen, en verwittigde de politie. Die had er zes uur voor nodig om, met een helikopter en al, het jongetje te vinden op zo'n 550 meter van het huis. De 25-jarige tante had pas door dat het jongetje verdwenen was, toen de politie op haar deur klopte met een foto van het kind. "De politie vroeg of ik een kleine jongen miste, en ik zei dat hij boven lag te slapen," vertelde ze aan de Hartlepool Mail.

    Veilig
    Kleine Thomas werd naar het ziekenhuis gebracht voor een onderzoek, en was even later weer veilig bij zijn moeder, de 23-jarige Laura Keenan. Haar zus heeft gezworen nooit meer te babysitten. (sam)

    03-07-2008 om 19:26 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Damiaan pas volgend jaar heilig

    Pater Damiaan pas volgend jaar heilig

                                                         
    Pater Damiaan (1840-1889) zal pas in het najaar van volgend jaar heilig verklaard worden. Dat meldt Kerknet.

    Pater Damiaan werd in 1995 zalig verklaard, onder meer op basis van de wonderbaarlijke genezing van een non. Voor een heiligverklaring moest echter nog een wonder aan Pater Damiaan toegeschreven kunnen worden. Bisschoppen en kardinalen van de Congregatie voor de Heiligverklaringen keurden maandag een document goed dat de wonderbaarlijke genezing bevestigt van Audrey Toguchi uit Honolulu die aan kanker leed en tot Pater Damiaan bad.

    Toestemming paus
    "Het bewuste document wordt nu voorgelegd aan de paus", weet mgr. Larry Silva, de bisschop van Honolulu op Hawaï. Voor de daadwerkelijke heiligverklaring is immers nog een decreet nodig met de toestemming van paus Benedictus XVI. De paus vertrekt vandaag naar zijn zomerverblijf in Castel Gandolfo.

    Volgens Ed Popish van de Congregatie van het Heilig Hart (waartoe pater Damiaan behoorde) in Rome wacht Benedictus XVI wellicht met de publicatie van het decreet tot heiligverklaring tot het volgende consistorie (kardinaalsvergadering), in principe in februari.

    Wellicht in Rome
    Het onderzoek naar het wonder gebeurde onder impuls van het bisdom Honolulu, omdat het wonder daar plaatsvond. De belangrijkste promotor voor de heiligverklaring blijft echter het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Dat maakt het onwaarschijnlijk dat de heiligverklaring in Hawaï plaatsvindt. De heiligverklaring kan in principe ook in België, maar noch de Belgische bisschoppen, noch Belgische politieke leiders hebben de paus uitgenodigd voor een bezoek aan ons land. Bijgevolg is het waarschijnlijk dat de heiligverklaring in Rome plaatsheeft.

    Missiezondag
    De kans is groot dat Benedictus XVI de heiligverklaring uitspreekt ter gelegenheid van Missiezondag, traditioneel de derde zondag van oktober (in 2009 op 18 oktober). In het verleden vonden al vaker heiligverklaringen plaats op Missiezondag. Gelijktijdig zouden dan in België zowel als in Hawaï plechtigheden kunnen plaatsvinden. (belga/eb)

    03-07-2008 om 18:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekwart Nederlanders voor opvoedende tik

    Driekwart Nederlanders voor opvoedende tik

                             

    Driekwart van de Nederlanders is niet tegen de opvoedende tik. Onder de enige kinderen, vindt 80 procent dat een tik moet kunnen. Dat komt naar voren uit een Nederlandse enquête van prijs- en naar meningen over de eigen opvoeding.

    Rechtvaardig
    40 procent ervaarde eigen opvoeding als streng, maar rechtvaardig. Bij de middelste kinderen denkt de helft hier zo over. Van de enige kinderen is 40 procent tevreden over de opvoeding. 15 procent van de ondervraagden ervoer de eigen opvoeding als onprettig.

    Anders
    60 procent voedt zijn kinderen anders op dan hun ouders. Zo'n 33 procent pakt de opvoeding net zo aan als hun ouders dat deden. Tweederde van de ondervraagden vindt dat mensen in hun omgeving hun kinderen niet consequent opvoeden. Een derde meent dat ouders te weinig tijd aan hun kroost besteden.

    De opvoedingsenquête ondervroeg ruim 980 mensen. Zo'n 95 procent van hen was ouder dan 25 jaar. (novum/ep)

    03-07-2008 om 18:14 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijk Poolse oorlogspremier Sikorski wordt opgegraven

    Lijk Poolse oorlogspremier Sikorski wordt opgegraven

                                                         
    In Polen wordt het lijk van oorlogspremier Wladyslaw Sikorski weer opgegraven om een onderzoek in te stellen naar de verdachte omstandigheden van zijn dood, zo heeft president Lech Kaczynski tegenover de krant Tygodnik Powszechny gezegd. De Geschiedkundige Kring van Warschau had de aartsbisschop van Krakau gevraagd om de crypte te openen in het Wawel-kasteel in de Poolse hoofdstad. Maar de kerkleider maakte zijn beslissing afhankelijk van het inzicht van de regering.

    Vermoord?
    Sikorski leidde vanuit Parijs en later Londen de Poolse regering in ballingschap nadat nazi-Duitsland in 1939 Polen had bezet. Hij kwam in juli 1943 om het leven toen zijn vliegtuig in zee stortte kort na opstijgen van op een Britse basis in Gibraltar. Sommige Poolse wetenschappers denken dat de man vermoord werd omdat hij de samenwerking tijdens de oorlog tussen Groot-Brittannië en de Sovjet-Unie in de weg zou hebben gestaan.

    Volgens zijn woordvoerster steunt ook premier Donald Tusk de opgraving van het lijk van Sikorski. (belga/bf)

    03-07-2008 om 17:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee op drie Flairlezeressen kijkt porno

    Twee op drie Flairlezeressen kijkt porno

                          
     
    De tijd dat porno enkel geapprecieerd werd door mannen is voorbij. Ook een meerderheid van Belgische vrouwen (65 procent) kijkt af en toe of vaak naar porno. Dat blijkt uit een enquête bij 2.300 Flairlezeressen.

    Maar de vrouwen zijn er niet trots op: één op drie vertelt niemand dat ze naar porno kijkt, 43 procent vertelt het zelfs de eigen partner niet. Het is dus niet gezellig samen genieten, bij wijze van voorspel, maar stiekem alleen smullen.

    Flair onderzocht ook welke films een gevoelige snaar weten te raken en de vrouwen helemaal wild maken. Bij de titels die het goed doen, zijn onder meer "Pink Prison" (geproducet door onder meer Lars von Trier), "Five Hot Stories" en "Good Service". (belga/edp)

    03-07-2008 om 16:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Watermeloen heeft hetzelfde effect als Viagra

    Watermeloen heeft hetzelfde effect als Viagra

                                         

    Watermeloen bevat stoffen die dezelfde invloed hebben op de bloedvaten als Viagra en het zou eveneens je libido verhogen, dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.

    Bloedvaten ontspannen
    De voornaamste weldoeners in watermeloen zijn lycopeen, bètacaroteen en citrulline. Onlangs ontdekten onderzoekers dat deze laatste stof door het lichaam wordt omgezet in arginine, meldt Elsevier.nl. En deze stof ondersteunt dan weer het immuunsysteem, daarnaast helpt het de lever bij het uitscheiden van schadelijke stoffen en kan het ook voordelig zijn voor mensen met obesitas en diabetes type 2. Maar het belangrijkste effect is dat arginine de bloedvaten helpt ontspannen en dus hetzelfde effect heeft als Viagra.

    Geen neveneffecten
    "Watermeloen werkt niet specifiek op een orgaan, in tegenstelling tot Viagra. Maar het voordeel is wel dat het niet de hinderlijke neveneffecten van het medicijn veroorzaakt. Hoe meer we watermeloenen bestuderen, hoe meer we ontdekken dat ze geweldig goed zijn voor het menselijke lichaam," vertelt dr. Bhimu Patil, directeur van het onderzoeksinstituut voor groente- en fruitveredeling van Texas A&M University.

    Nieuwe soort
    Het enige minpuntje is dat citrulline vooral in de schil zit van de watermeloen, niet meteen het lekkerste deel van de vrucht. Daarom wil Patil een nieuw soort meloenen kweken waarbij meer van deze stof in het vruchtvlees zit.

    Beschermt tegen kanker
    Uit eerder onderzoek blijkt dat watermeloen rijk aan is aan lycopeen. Deze antioxidant vind je in rode vruchten en beschermt tegen kanker en hart- en vaatziekten. Watermeloenen bevatten zelfs meer lycopeen dan tomaten. Lycopeen wordt het beste door lichaam opgenomen als je het combineert met vet eten. Je kan het dus best eten in een salade met een vette kaas als feta. (ep)

    03-07-2008 om 16:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarko krijgt het weer 'live' op zijn heupen

    Sarko krijgt het weer 'live' op zijn heupen


    De Franse president Nicolas Sarkozy heeft lange tenen, dat is geweten. Niet moeilijk ook, want hij uit zijn ongenoegen nogal makkelijk terwijl de camera's al/nog draaien.

    Microfoon
    Na eerder op video een manifesterende boer beledigd te hebben met de gevleugelde woorden "Scheer je weg, stomme lul", kreeg nu een technieker van televisiezender France 3 de modder over zich heen. De arme man had de begroeting van Sarko niet onmiddellijk beantwoord tijdens het opspelden van de microfoon, luttele minuten voordat het interview met de president live op antenne zou gaan.

    Opvoeding
    "Dat is een kwestie van opvoeding", sneerde Sarkozy. "Enfin, als je uitgenodigd wordt, heb je toch het recht dat de mensen je begroeten?... Of anders zit je niet bij de publieke omroep maar tussen de manifestanten. Ongelooflijk... en erg!"

    Carcassonne
    Vervolgens vraagt de president aan journalist Gérard Leclerc hoelang die nu ook alweer tijdelijk 'opzijgeschoven werd'. "Ik heb daar toen tegen geprotesteerd", aldus Sarkozy. En dan suggereert hij een vraag te stellen over zijn optreden in Carcassonne, waar het Franse staatshoofd de gewonden bezocht van het schietincident met echte kogels tijdens de opendeurdag van de kazerne. "Willen jullie misschien een vraagje daarover stellen?" (jv)

    03-07-2008 om 16:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man zaagt wagen in twee uit protest tegen wielklem

    Man zaagt wagen in twee uit protest tegen wielklem

                                         

    Ian Taylor, een 40-jarige bouwvakker uit het Britse Tredworth heeft een wel heel drastische maatregel genomen: omdat zijn wagen - die op zijn oprit geparkeerd stond, maar met zijn achterwiel enkele centimers op het voetpad stond - een wielklem kreeg, besloot de man de wagen uit protest in twee te zagen.

    Autokerkhof
    Taylor kocht de oude Ford Fiesta voor zijn stiefzoon. Het was de bedoeling om de wagen op te knappen. Al snel bleek echter dat de herstellingen te veel zouden kosten. In afwachting dat de wagen naar het autokerkhof verhuisde, stond hij op de oprit van Taylor geparkeerd. "Half op de openbare weg", aldus de parkeerwachter die een wielklem liet aanrukken.

    Nog nooit meegemaakt
    "We probeerden nog met de parkeerwachter te praten. We legden hem uit dat de wagen niet op de openbare weg kwam, maar dat haalde niets uit", reageert Taylor die de wagen daarop met zijn slijpschijf uit protest in twee zaagde. Dit tot grote verbazing van de parkeerfirma. "Dit hebben we nog nooit meegemaakt, maar het illustreert wel waarmee onze mensen dagelijks geconfronteerd worden", aldus woordvoerder James Pritchard.

    Brand
    "Gelukkig is alleen de wagen van de man beschadigd. Het had erger kunnen zijn", klint het. "Bij het in twee zagen brak immers brand uit. De politie en de brandweer zijn ter plaatse moeten komen." (tdb)

    03-07-2008 om 15:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draaiende wolkenkrabber revolutie in wonen

    Draaiende wolkenkrabber revolutie in wonen

                       
     
    Een wolkenkrabber, die voortdurend in beweging is en wiens verdiepingen onafhankelijk van elkaar draaien, moet de nieuwe toekomst van het wonen inluiden. De eerste 'Rotating Tower' zal in 2010 in Dubai staan, kondigde de Italiaanse architect David Fisher in New York aan. Daar werden nu de eerste reserveringen aangenomen. Na Dubai volgt Moskou, maar ook Duitse ondernemers hebben hun belangstelling al getoond. "Dat kan in Berlijn, Hamburg, Frankfurt of München zijn", zei Fisher aan het Duitse persagentschap DPA.

    De wooneenheden van zijn dynamische wolkenkrabber komen uit de fabriek en worden ter plaatse enkel nog aan een intern geraamte bevestigd. Dat bespaart werk en geld, zei Fisher. Windturbines tussen elke verdieping zorgen voor het energiegebruik van de bewoners en kan zelfs de buurt nog van stroom voorzien. De kopers van de luxewoningen met een prijskaartje vanaf 30.000 dollar (ruim 19.000 euro) per vierkante meter belooft Fisher "ontbijt bij zonsopgang en avondeten met de blik op de ondergaande zon". Door een druk op de knop of een mondeling bevel kunnen de bewoners zelf bepalen hoe snel en in welke richting hun verdieping zal draaien. (dpa/sps)

    03-07-2008 om 15:35 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.765 miljoen sigaretten minder verkocht

    765 miljoen sigaretten minder verkocht

                                            
    In het eerste semester van 2008 is de verkoop van sigaretten sterk gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van minister van Financiën Didier Reynders. Het gaat om officieel in ons land verkochte sigaretten, het toenemend aantal "zwarte" sigaretten meegebracht uit goedkopere landen of sigaretten uit het illegale circuit, zitten er niet in.

    Nog 5,36 miljard
    Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden 5,36 miljard sigaretten verkocht, tegenover 6,12 miljard tijdens dezelfde periode een jaar eerder. In totaal werden 765,9 miljoen sigaretten minder verkocht, of een daling van 12,5 procent.

    Roltabak
    Ook de verkoop van roltabak is tijdens de eerste maanden van 2008 gedaald. Van januari tot juni vorig jaar werd 3.709,8 ton roltabak verkocht, tegen 3.394,3 ton dit jaar. Dat is een daling van 8,5 procent.

    Oorzaak
    De daling van de sigarettenverkoop is te wijten aan de fiscale verhogingen van januari 2007, de concurrentie uit Oost-Europa, het rookverbod in de horeca en de algemene daling van de koopkracht, luidt de analyse van Claude Monseu van het kabinet van Financiën.

    De dalende verkoop van sigaretten is goed nieuws voor de gezondheid van de Belgen, maar niet voor de staatskas. Tijdens het eerste semester van 2008 heeft de staat daardoor 35,6 miljoen euro minder aan belastingen en accijnzen ontvangen. (belga/mvl)

    03-07-2008 om 14:44 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schip met prins William doet grote cocaïnevangst

    Schip met prins William doet grote cocaïnevangst

                                                    De HMS Iron Duke
                                
    Het Britse marineschip waarop prins William vaart heeft op de Atlantische Oceaan ten noordwesten van Barbados een grote drugsvangst gedaan. Dat heeft het ministerie van defensie in Londen vandaag gemeld.

    Bijna 1 ton
    Het schip, de HMS Iron Duke, onderschepte zaterdag een speedboot met negenhonderd kilo cocaïne. Vijf mensen zijn gearresteerd. De drugs vertegenwoordigen volgens het ministerie een straatwaarde van rond de vijftig miljoen euro.

    Wales
    Prins William, bij de marine ook bekend als onderluitenant Wales, brengt vijf weken door op het schip als onderdeel van zijn opleiding waarin hij alle strijdmachtonderdelen leert kennen. Zo diende hij al als officier bij de landmacht en verdiende hij zijn 'wings' bij de luchtmacht. (ap/sd)

    03-07-2008 om 14:40 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diana's butler:

    Diana's butler: "Prinses en ik hadden seks"

                          
                                  Burrell met prinses Diana in 1994

    Paul Burrell, de voormalige butler van prinses Diana, nam zijn rol als dienaar wel héél letterlijk. "De prinses en ik hadden een seksuele relatie. We deden het in de slaapkamer, de badkamer, overal. Soms belde ze me in het midden van de nacht op voor seks. Als je voor haar werkte, werkte je 24/7."

    Schoonbroer
    Deze en andere onthullingen stonden gisteren in de Britse tabloid News of the World. Merkwaardig genoeg was het niet Burrell zelf, maar diens schoonbroer die zijn boekje opendeed. Aan de krant vertelde Ron Cosgrove hoe Burrell in 1993 tegenover hem opschepte over zijn 'escapades' in Kensington Palace.

    "Ik vertelde hem dat ik gedegouteerd was door zijn verhalen", vertelt Cosgrove in News of the World. "Hij was tenslotte getrouwd met mijn zus en bedroog haar dus met een andere vrouw. Hij zag er geen graten in. Hij antwoordde: 'Ja, maar het is wél de prinses'. Ik stond perplex."

    Naakte Queen
    Volgens Cosgrove had Burrell hem ook verteld dat hij de Queen naakt had gezien toen hij per ongeluk haar slaapkamer binnenstormde in Buckingham Palace. Hij probeerde er een hond te vangen, toen de Queen plots voor hem stond, naakt. "Haar enige zorg was dat de hond haar lakens niet vuil zou maken", aldus Burrell.

    Cosgrove vertelde ook dat Burrell drie zakken met memorabilia had laten verdwijnen na de dood van Diana in 1997. Hij droeg een ander familielid op de zaken op een veilige plaats verborgen te houden. In 2001 werd Burrell trouwens beschuldigd van het stelen van 342 items die Diana en haar twee zonen William en Harry toebehoorden. Het proces ging uiteindelijk niet door toen de Queen zich herrinerde dat Burrell haar had verteld dat hij een aantal zaken van Diana in bewaring had bijgehouden. (hlnsydney/sps)

    03-07-2008 om 14:38 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!