Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    23-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden snacks te eten in Rome

             Verboden snacks te eten in Rome

                            

    Sinds vorige week hanteert Rome een nieuwe wet, die het eten van snacks in de buurt van monumenten verbiedt. De wet geldt tot eind oktober en is dus duidelijk gericht op toeristen.

    50 euro
    Wie toch betrapt wordt op het likken aan een ijsje of het eten van een sandwich, die riskeert een boete van 50 euro. De lokale overheid wil naar eigen zeggen de artistieke en historische waarde van de monumenten bewaren. Maar de reacties van toeristen zijn verontwaardigd. "Het is weer een nieuwe manier om toeristen kaal te plukken", aldus een Amerikaanse studente. Volgens anderen zou de overheid zich beter op afvalverspreiding door toeristen richten.

    Controle?
    Het is maar de vraag of er genoeg middelen zijn om de nieuwe wet ook daadwerkelijk te laten naleven. In de eerste vijf maanden van 2008 ontving Rome al 7,6 miljoen bezoekers. De Politie zal daarom op volle kracht moeten draaien en zal zich beperken tot controles bij de meest bekende monumenten.

    Eerste boete
    De eerste boete is intussen al uitgedeeld. Die eer viel drie Tunesische mannen te beurt, die aten en een pintje dronken op de Spaanse Trappen (een 18e-eeuws symbool van de stad). (bdr)

    23-07-2008 om 23:25 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese poedel krijgt rijles

                   Chinese poedel krijgt rijles

                                  

    Een poedel achter het stuur... Voor die stunt zorgde een Chinees koppel op een snelweg in Liunan. Agenten roken onraad toen ze een auto veel te traag over het wegdek zagen kruipen, maar schrokken pas echt toen ze een blik doorheen het raampje wierpen: een hond zat er op z'n gemakje met zijn voorpoten te sturen, terwijl zijn achterste poten op de schoot van de vrouwelijke chauffeur rustten.

    De wagen werd onmiddellijk aan de kant gezet, waarop de dame in kwestie kalm verklaarde dat er niet zoveel aan de hand was. "Er is haast geen verkeer en het weer is goed, dus dachten we dat dit wel mocht", aldus het baasje van poedel Niu Niu. De vrouw kwam er met een fikse vermaning vanaf. (svm)

    23-07-2008 om 23:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Massa Hollanders met caravan gestrand door zuinig rijden

    Massa Hollanders met caravan gestrand door zuinig rijden

                             

    U bent gewaarschuwd: wat volgt is geen grap. Nederlandse automobilisten die "het nieuwe zuinige rijden" in de bergen proberen toe te passen met hun caravan, komen massaal in de problemen. Talrijke Nederlanders met een caravan strandden afgelopen weekeinde langs buitenlandse wegen doordat ze de berg poogden op te rijden in de vijfde versnelling, meldt De Telegraaf.

    "Het omhoogtrekken van een aanhanger is een enorme belasting voor de motor als deze te weinig toeren maakt", aldus ANWB-zegsman Ad Vonk in de Nederlandse krant.

    Toeren maken
    Het door de overheid gepropageerde zuinige rijden absoluut ongeschikt is voor auto's met caravans, zo waarschuwt de ANWB, de Nederlandse Automobilstenbond. "We adviseren om de toeren er goed in te houden. Dat is veiliger en bovendien beter voor de auto.

    23.000 oproepen
    De ANWB Alarmcentrale draaide het afgelopen weekeinde overuren. Vrijdag en zaterdag belden in totaal 23.000 in de problemen geraakte Nederlanders het alarmnummer. Gisteren was het iets rustiger omdat de meeste toeristen op hun bestemming waren aangekomen. De hulpdienst verwacht de komende tijd dagelijks 12.000 telefoontjes uit heel Europa.

    Kat in het bakkie
    Afgelopen weekeinde was er ook een aantal opvallende incidenten. Een ANWB-lid kwam met pech terug uit Oostenrijk. Eenmaal thuis in Amsterdam bleek het malheur te zijn veroorzaakt door een kat onder de motorkap. Het avontuurlijke dier kwam ervan af met enkele kneuzingen.

    Petatjes
    Onfortuinlijk was ook een echtpaar met een camper in Italië. Na een pechmelding werd het voertuig weggetakeld terwijl de 'vrouw des huizes' nog aardappeltjes stond te bakken in de mobilhome.

    23-07-2008 om 23:04 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van 'zonnebaders naast de dood' zet Italië op stelten

    Foto van 'zonnebaders naast de dood' zet Italië op stelten

                               

    In Italië heeft een foto van twee dode Roma-meisjes op een populair strand voor opschudding gezorgd. Op de achtergrond van de met handdoeken bedekte lijken van twee Roma-meisjes zit een koppel te zonnebaden op het strand van Torregaveta bij Napels.

    Volgens de Italiaanse kranten verdronken de nichtjes Violetta en Cristina bij het baden in de golven nadat ze hun waren aan de man probeerden te brengen. Over de leeftijd van de beide meisjes zijn de meningen verdeeld.

    Vooral de aartsbisschop van Napels, Crescenzio Sepe, toonde zich verontrust. Hij hekelde in de krant La Repubblica "de trieste en verontrustende onverschilligheid, veel erger dan het afvalprobleem waarmee Napels wereldwijd haar reputatie schade heeft berokkend". (belga/mvp)

    23-07-2008 om 22:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastoor helpt kerkgangers met wierook van depressies af

    Pastoor helpt kerkgangers met wierook van depressies af

                                                     
    Pastoor E. Smeets van de H. Jozefparochie in Ubachs over Worms (Limburg) heeft een speciale manier gevonden om mensen weer naar de kerk te lokken. In het "Kirkebledje" (parochieblad) prijst hij de werking van wierook aan als middel tegen depressies. "Daarom alleen al zou je toch zondags ter kerke gaan", aldus de pastoor.

    Smeets baseert zijn bewering op een onderzoek door A. Moussaieff van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem. Die ontdekte op basis van proeven met muizen dat bij het verbranden van wierook stoffen vrijkomen die werken als antidepressivum. Zij activeren een eiwit in de hersenen met als resultaat een antidepressieve werking. (anp/mvl)

    23-07-2008 om 22:47 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort kan je zappen met je brein

    Binnenkort kan je zappen met je brein

                                                         
    Britse wetenschappers hebben een eerste stap gezet om voorwerpen te doen bewegen via de hersenen. Ze ontwierpen daartoe een soort hoed, die verbonden is met een pc. De computer interpreteert dan de veranderingen in hersenactiviteit, die gepaard gaan met een gedachte. Zo zouden mensen binnenkort kunnen zappen alleen door er aan te denken. Dat staat de lezen in de Britse zondagskrant Sunday Telegraph.

    In actiefilms en populaire televisiereeksen is het al lang gemeengoed: het idee dat mensen machines en voorwerpen kunnen controleren en verplaatsen louter dankzij de kracht van hun brein. Nu ziet het er naar uit dat de werkelijkheid de fictie aan het inhalen is.

    Videospelletje
    Het begon allemaal, heel toepasselijk, met een videospelletje. Het succes van de door spelletjesmaker Nintendo ontwikkelde Wii, waarbij de speler via bewegingen van armen, benen, voeten of handen de actie op het videoscherm bepaalt, leidde tot de volgende stap: een spelsysteem waarbij de bewegingen worden gecontroleerd door de gedachten van de speler.

    Hoed
    Dat bracht vorsers aan de universiteit van Essex ertoe het prototype te ontwerpen van een "hoed" waarmee de drager via zijn hersenen de computer opdracht kan geven om op het videoscherm een voorwerp te verplaatsen.

    Sterker nog, zo kunnen er ook in een kamer voorwerpen worden verplaatst en uiteindelijk hopen de bedenkers ook meer praktische toepassingen te kunnen ontwikkelen zoals het besturen van rolstoelen of zelfs auto's, enkel en alleen door de gedachten van de bestuurder.

    Veranderingen
    In de hoed zitten elektroden die veranderingen opsporen in de elektrische activiteit in de hersenen die wordt geproduceerd door de neutronen. Als de drager bijvoorbeeld denkt aan een bepaalde handeling, zeg maar het bewegen van zijn hand, veroorzaakt dat een herkenbaar patroon in de hersenen die een computer kan leren herkennen.

    Hulp voor gehandicapten
    Volgens dr. John Gan, het hoofd van de faculteit elektronica aan de universiteit "hebben we dit apparaat eigenlijk ontwikkeld om gehandicapte patiënten te helpen die beperkt zijn in hun bewegingen of zelfs helemaal niet kunnen bewegen, zodat ze langs deze weg een computer, of zelfs een rolstoel, kunnen controleren door doelgerichte gedachten".

    Zappen
    Maar volgens Gan gaan de mogelijke praktische toepassingen veel breder: "Van het controleren van computerspelletjes tot voorwerpen in de onmiddellijke leefomgeving, zoals het aan- en uitdoen van lampen, het sluiten van gordijnen of het zappen tussen televisiekanalen".

    Volledig andere interactie
    Op termijn hopen wetenschappers dat ze de interactie tussen mensen enerzijds en computers en technologie anderzijds volledig kunnen veranderen door de huidige toetsenborden of touch screens te vervangen door methodes waarbij signalen rechtstreeks vanuit de hersenen worden overgebracht.

    Science-fiction wordt realiteit
    Wie dit alles wegwuift als "science fiction-bedenksels", heeft ongelijk, aldus professor Nigel Shadbolt, computerwetenschapper aan de universiteit van Southampton.

    Want "wat een oud sf-idee is: het interpreteren van hersensignalen, wordt in snel tempo realiteit. De hersenen zijn namelijk altijd bezig en produceren daarbij veel chaotisch klinkend geluid. We zijn nu zo ver dat we daaruit de signalen kunnen isoleren die nuttig zijn".

    Bewijs
    Hoe nuttig hebben ze al laten zien aan de universiteit van Essex, waar een apparaat is ontwikkeld dat de elektrische activiteit opspoort in minuscule spierbewegingen in het voorhoofd en in het oog. Op grond daarvan kan een patiënt in staat worden gesteld om een rolstoel in alle richtingen te doen bewegen met één beweging van zijn voorhoofd. (belga/edp)

    23-07-2008 om 22:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kartonnen politiewagens missen hun effect niet

    Kartonnen politiewagens missen hun effect niet

                        

    Na agenten uit karton zet Roemenië nu ook kartonnen politiewagens in om snelheidsduivels een toontje lager te doen blazen. Met succes naar verluidt, want de maniakken trappen gretig het rempedaal in van zodra ze in de verte een valse politieauto zien opdoemen.

    "De methode is vooral efficiënt omdat het kartonnen bord precies de grootte heeft van een echte wagen. En het werkt beter dan die agenten uit karton, omdat het groter is en de wegpiraten ze dus al van verder zien", aldus een politiewoordvoerder.

    Om het effect te versterken, staat er in plaats van het kartonnen bord af en toe ook eens een echt exemplaar te flitsen. Geen voorbarige luxe als u weet dat auto-ongevallen vorig jaar in Roemenië aan 1.174 mensen het leven kostten. (svm)

    23-07-2008 om 22:36 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live executie op de elektrische stoel voor 1 euro

    Live executie op de elektrische stoel voor 1 euro

                                                         
    Bezoekers van een lunapark in Milaan kunnen sinds enkele dagen voor één euro 'live' de laatste minuut voor een executie op de elektrische stoel meemaken. Geen echte uiteraard, u zal het moeten stellen met een 'mannequin' die de laatste momenten voor de dood perfect naspeelt: naakt torso, grimas op het gezicht, stuiptrekkingen en uiteindelijk met rokende haren krampachtig in elkaar zakken: het zit allemaal in het totaalspektakel dat u als toeschouwer te zien krijgt.

    De zaakvoerder verbaast zich zelf over het succes van zijn nieuwste attractie. "Elke dag brengt het mij vijftig euro op, op een zondag zelfs 150 euro", aldus Yuri Simone in de krant 'La Repubblica'. (svm)

    23-07-2008 om 22:29 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penis van 'gekke monnik' Rasputin op sterk water

    Penis van 'gekke monnik' Rasputin op sterk water

                                 
    Vrouwen kijken met bewondering naar de 'kolos' van Rasputin.

    De penis van Gregori Rasputin staat in de prostaatkliniek van St. Petersburg op sterk water. De uitzonderlijk grote piemel van 28,5 centimeter 'hangt' in een glazen weckpot en dat trekt uiteraard veel bekijks. Dat weet 'De Telegraaf'.

    Alternatieve geneesheer
    Rasputin was volgens sommige Russen een alternatieve geneesheer. Anderen noemden hem 'de gekke monnik' en een relatief kleine groep zag in hem een religieuze pelgrim. Feit is dat Rasputin naam kreeg in 1907. Hij genas toen op miraculeuze wijze de zoon van tsaar Nicolaas II van zijn hemofilie-bloedingen.

    Rasputin trad niet veel later toe tot de tsarenfamilie. Hij kreeg steeds meer invloed, ook politieke. Het verhaal gaat dat hij zelfs ministers benoemde en ontsloeg.

    Vergiftigd
    Na bijna tien jaar macht eindigde Rasputin vermoord. Door zijn grote macht aan het hof en op de Russische politiek werd hij vooral door de Russische adel steeds meer gewantrouwd. De Russische prins Felix Joesoepov vergiftigde, beschoot en vermoordde Rasputin op 47-jarige leeftijd. Zijn penis werd van zijn dode lichaam afgesneden en op sterk water gezet.

    "Groter dan Napoleon"
    Op dit moment wordt het circa 30 cm lange geslachtsdeel nog steeds bewaard. De Russische arts Igor Knyazkin, eigenaar van een kliniek voor vruchtbaarheidsproblemen, is de eigenaar van de piemel. "Hij is groter dan die van Napoleon", aldus Knyazkin. De vergelijking is perfect mogelijk, want ook Napoleon heeft zijn piemel in een weckpot zitten.

    Museum Erotika
    "We behandelen hier zo'n 1500 mensen per maand. Aan prostaatproblemen, geslachtsziekten, vruchtbaarheidsproblemen, erectiestoornissen, noem het maar op. Het 'Museum Erotika' stelt mijn patiënten op hun gemak", stelt Igor Knyazkin. "Het neemt de angst voor een eventuele behandeling weg. Ik krijg niets dan positieve reacties van mijn patiënten. Ze geven me zelfs aanvullingen op mijn collectie."

    "De meeste museumbezoekers komen voor de piemel van Rasputin", vult zijn receptioniste Anna hem aan. Volgens de overlevering waren zijn genitaliën eigenlijk 30,3 centimeter lang en zouden ze niet op sterk water staan, maar compleet uitgedroogd zijn. (tlg/svm)

    23-07-2008 om 22:25 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (10) doet mee aan bodybuildingwedstrijd

    Meisje (10) doet mee aan bodybuildingwedstrijd

                                                            
                                                             Foto: Daily Telegraph.

    Het aantreden van een tienjarig meisje op een bodybuildingwedstrijd heeft in Australië enkele wenkbrauwen doen fronsen. Het meisje zelf is zich van geen kwaad bewust. "Ik deed enkel mee voor het plezier", zegt Maughan Wellham in de 'Daily Telegraph'. "Ik wil ook helemaal geen bodybuildster worden, maar een olympische atlete." Wellham moest omwille van haar leeftijd wel in een aparte categorie meedoen, waarin ze uiteraard de enige deelneemster was.

    Ook moeder Michelle zag geen graten in de deelname van haar dochter. "Ze wilde meedoen aan de wedstrijd nadat ze er een paar op tv had gezien. Ik heb het zaakje eerst grondig onderzocht maar heb haar uiteindelijk laten meedoen. Maughan is een echte fitness freak. Lopen, push-ups, pompen, ze doet het allemaal. Gewichtheffen doet ze niet, dat vind ik niet verantwoord op die leeftijd", aldus de moeder.

    Die mening zijn ook gezondheidsexperten toegedaan. "Het is niet veilig en het heeft ook geen zin op die leeftijd", zegt Peter Larkins. "Kinderen hebben de hormonen niet om de spieren te ontwikkelen." Kritiek komt er ook van psychologen en familie-organisaties. "Op zo'n jonge leeftijd met je lichaam pronken zendt een verkeerd signaal naar kinderen", klinkt het. "Kinderen zouden zich meer moeten concentreren op wat ze doen en niet op hoe ze eruit zien." In Australië worden steeds meer kinderen behandeld voor eetstoornissen. (hlnsydney/sps)

    18-07-2008 om 16:04 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktzwemmers uit reservoir met drinkwater gevist

    Naaktzwemmers uit reservoir met drinkwater gevist

                                             
    De politie heeft twee naaktzwemmers uit het drinkwaterreservoir van Portland, Oregon, gevist. Gelukkig was het bewuste deel van het reservoir op dat moment niet in gebruik want anders waren miljoenen liters drinkwater naar de haaien geweest. Dat meldt The Oregonian.

    Levensgevaarlijk
    Ryan Langsdorf (28) en Ashley Moyer (23) werden gisterochtend om 3 uur bij de lurven gevat. De watermaatschappij van Oregon tilt bijzonder zwaar aan het incident. "Met hun gekke kuren hadden ze niet alleen het drinkwater van Portland kunnen besmetten, de twee naaktzwemmers hebben ook met hun leven gespeeld", zegt David Shaff van de watermaatschappij.

    Boete en werkstraf
    De maatschappij dient klacht in tegen de skinny-dippers wegens schending van het eigendomsrecht.

    18-07-2008 om 16:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tattooman wil levend reclamebord worden

    Tattooman wil levend reclamebord worden


    De New England Patriots hebben met de 39-jarige Victor Thompson een wel zéér hevige die hard fan. Hij liet de helm van sterspeler Tom Brady - een van de beste quarterbacks ooit in het American football - op zijn schedel tatoeëren. Thompson wil nu een soort van levend reclamebord worden en zich laten betalen voor zijn tattoo-advertenties.

    "Ik vraag 125 euro per 2,5 vierkante centimeter van mijn lijf om advertenties op te tatoeëren", zegt Thompson. Hij is bereid wat dan ook als tattoo te aanvaarden, als er maar voor betaald wordt.

    Zijn vriendin trekt wel een grens. Zo mag Thompson van haar geen gezichtsmasker laten tatoeëren op zijn eigen gezicht. "Dat mag ik inderdaad niet, dat zou de scheiding betekenen", vreest Thompson. Een handtekening van zijn held Tom Brady zou wél kunnen. (jv)

    18-07-2008 om 14:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse journalist beschuldigd van lekken nieuwe modellen Renault

    Franse journalist beschuldigd van lekken nieuwe modellen Renault

                                                      
    Een journalist van het Franse weekblad Auto Plus is beschuldigd van industriële spionage. Hij zou ongepubliceerde foto's verspreid hebben van automodellen van het merk Renault. Die autobouwer diende in 2007 volgens een gerechtelijk bron een klacht in. Bruno Thomas, die onder gerechtelijk toezicht geplaatst is, wordt beschuldigd van "misbruik van vertrouwen" en "onthulling van fabrieksgeheimen" na 48 uur voorlopige hechtenis.

    Huiszoeking
    De redactie van Auto Plus werd aan een huiszoeking onderworpen om de bron te achterhalen die de foto's en bijbehorende commentaar lekte, een hele poos voor de officiële lancering van de modellen. Waarschijnlijk bevindt die zich binnen Renault. Computers, harde schijven en foto's werden volgens hoofdredacteur Laurent Chiapello meegenomen. (belga/bf)

    18-07-2008 om 13:37 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australiërs vermoordden vriend van 17 en speelden bowling met zijn hoofd

    Australiërs vermoordden vriend van 17 en speelden bowling met zijn hoofd

                         

    In het Australische Brisbane loopt momenteel een proces tegen twee twintigers die in 2005 hun 17-jarige vriend brutaal vermoordden. De getuigenissen brengen nu gruwelijke details aan het licht.

    Drankorgie
    In het kustplaatsje Sandgate dronken James R. (toen 28), Christopher J. (24) en Morgan S. (17) zich op een avond in 2005 uit pure verveling flink zat. De drankorgie eindigde echter in een vechtpartij met dodelijke afloop. James stortte zich op de 17-jarige Morgan en sloeg hem wezenloos. Daarop nam hij een mes en stak hem... 133 keer.

    Bowling
    Tot zover wat al bekend was van het verhaal. Maar nu de twee voor de rechter in Brisbane staan, krijgt het verhaal een nóg gruwelijker wending. "Het hoofd van het slachtoffer werd afgezaagd of afgehakt", zegt openbaar aanklager David Meredith nu. "Ze hebben het lichaam begraven, en met het hoofd hebben ze een spelletje bowling gespeeld." James R. zou dat in de rechtbank hebben bekend. Zijn medebeklaagde zegt dat hij alleen meegedaan heeft. Dat hij op geen enkel moment initiatief genomen heeft.

    Eind volgende week wordt de uitspraak verwacht. (bf)

    18-07-2008 om 13:21 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man krijgt jaar lang elke dag seks voor veertigste verjaardag

    Man krijgt jaar lang elke dag seks voor veertigste verjaardag

                       
                       
                         Charla Muller en Brad.
                       
                                             Douglas en Annie Brown. Bij dat koppel was het haar idee.

    Toen de Amerikaanse schrijfster Charla Muller uit North Carolina zich suf piekerde over wat ze haar man Brad voor zijn veertigste verjaardag zou cadeau doen, kreeg ze plots een baanbrekend idee. Charla zou Brad elke dag van zijn veertigste levensjaar op seks trakteren. Geef toe, qua originaliteit en intimiteit een absolute topper, laat staan dat Brad het cadeau ooit nog zou vergeten. Of dat ze er diep voor in de geldbeugel moest tasten.

    Weigerachtig
    Maar groot was de ontgoocheling voor Charla toen Brad aanvankelijk weigerachtig stond tegenover het idee. De brave man wou niet dat het vrijen een dagelijkse opdracht werd voor Charla, bovendien ook nog eens moeder van twee kinderen. Dat was buiten de wil van Charla gerekend: zij kon Brad ervan overtuigen dat het een cadeau was dat ze hem zielsgraag wou geven en, hop, daar gingen Charla en Brad een jaar lang elke dag van bil.

    365 Nights
    Niet dat Brad elke dag zijn verjaardagscadeau consumeerde (zo stak een familieuitje al eens stokken tussen de wielen), maar het koppel claimt wel dat ze gemiddeld 28 dagen van elke maand seks hadden. Daar bleef het niet bij: Charla zou geen schrijfster zijn, mocht ze geen boek over het actievolle jaar geschreven hebben: 365 Nights, A Memoir of Intimacy.

    Seksleven in vraag
    Toevallig viel de uitgave van het boek samen met 'Just Do It' van Douglas Brown. U raadt het al: een boek over hetzelfde onderwerp, zij het dat Brown, ook een vader van twee kinderen, bleef steken op 101 opeenvolgende dagen. De boeken zorgen in de States voor veel ophef, in die mate dat veel getrouwde vrouwen hun seksleven, of gebrek eraan, in vraag gingen stellen. Beide koppels leidden tot voor hun avontuur 'gewone' huwelijken waarin er "tijd voor seks is wanneer alle andere beslommeringen afgehandeld zijn".

    66 keer gemiddeld
    Ook de universiteit van Chicago pikte gretig op de hype in en deed een nationaal onderzoek. Daaruit bleek dat getrouwde paren 66 keer seks per jaar hebben, met een uitzondering voor heel jonge koppels die 109 keer haalden. Zo rond de tiende maand van de marathon verfoeide Charla Muller het "waanzinnige idee", waar bij afloop van de 101 dagen Douglas Brown toegaf dat het om een uitputtende ervaring ging. (odbs)
     

    18-07-2008 om 13:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin de dag met een croque

                 Begin de dag met een croque

                            

    Geef toe, een mens denkt er niet aan om de dag te beginnen met een geroosterde boterham ham en kaas. Uit Brits onderzoek bij zes- en zevenjarigen blijkt dat dit wel eens het ideale ontbijt zou kunnen zijn. De reden ligt in de lage glycemische lading, het tempo waarmee koolhydraten glucose loslaten in het bloed.

    Een ontbijt als dit zou beter en langer doen concentreren op school. Omdat dergelijk geroosterd broodje met ham en kaas de eetlust doet afremmen, gaat het bovendien overgewicht tegen. (lvl)

    18-07-2008 om 13:14 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dopingcontroles in het onderwijs

             Dopingcontroles in het onderwijs

                         

    Acht op de tien studenten slikken pillen tegen examenstress, zo blijkt uit een onderzoek van het christelijke ziekenfonds CM. In de helft van de gevallen gaat het om vitaminesupplementen, maar steeds vaker grijpen de studenten ook naar straffere middelen. Jongens nemen het liefst pepmiddelen, terwijl dat voor meisjes eerder kalmeringsmiddelen zijn. Engelse wetenschappers stellen dopingcontroles in het onderwijs voor.

    Rilatine
    Een populair middel is het zogenaamde "Vitamine R" of Rilatine, een medicijn voor ADHD-patiënten om het concentratievermogen te stimuleren. Volgens dokter Rikka De Roy, verantwoordelijke voor het Medisch Centrum voor studenten van de KU Leuven, wordt het middel nooit zomaar uitgeschreven. Alleen voor ADHD-patiënten wegen de voordelen op tegen de nadelen. "Van Rilatine maar ook pepmiddelen als Captagon krijg je een gejaagd gevoel en slaapproblemen. Dat is niet echt bevorderlijk voor het blokken," stelt De Roy.

    Schadelijke gevolgen
    De studenten lijken zich echter niets aan te trekken van de nadelen of schadelijke gevolgen. Uit een getuigenis van een assistente in een apotheek in het hartje van de Gentse studentenbuurt blijkt dat tijdens de examenperiode meer dan anders voorschriften voor Rilatine de toonbank passeren.

    Huisartsen
    Het probleem zou zich niet situeren bij de studentenartsen. De studenten ontvangen meestal een voorschrift voor Captagon of kalmeermiddelen van hun huisarts. Daarbij blijkt uit het onderzoek van de CM dat in de helft van de gevallen de medicijnen voorzien worden door de ouders.

    Dopingcontroles
    Om de trend tegen te gaan, stellen Engelse wetenschappers een dopingcontrole voor in het onderwijs. "Gebruik van medicijnen is een oneerlijk voordeel. Wie niet gebruikt, heeft minder kansen. Het resultaat is dat studenten die dat anders niet zouden doen, ook naar middelen grijpen," aldus De Roy. Ze haalt daarbij ook aan dat de voorgestelde dopingcontroles in de auditoria praktisch onmogelijk zijn. "Het is omslachtig en peperduur om van elke student een urinestaal te nemen."

    18-07-2008 om 12:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 glazen witte wijn houdt diabetes veraf

        2 glazen witte wijn houdt diabetes veraf

                               

    Vrouwen met type 2-diabetes (ook wel 'ouderdomsdiabetes' genoemd) zouden gebaat zijn bij 2 glazen witte wijn per dag. Het drankje zou de ontsteking remmen die dat type diabetes veroorzaakt. Dit meldt de Nederlandse krant De Telegraaf op basis van een onderzoek aan de Wagenigse universiteit en het TNO.

    De onderzoekers gaven oudere vrouwen gedurende zes weken 2,5 glas witte wijn per dag. Uit de resultaten bleek vervolgens dat deze vrouwen minder kans hadden op diabetes.

    Alcohol stimuleert namelijk de productie van het hormoon adiponectine in het vetweefsel. Ouderdomssuikerziekte ontstaat waarschijnlijk door een ontsteking in het vetweefsel en adiponectine remt die ontsteking. Of het effect ook geldt voor mannen is nog niet duidelijk. (edp)

    18-07-2008 om 12:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde rotzomer niet in zicht - waar volgende week naartoe?

    Einde rotzomer niet in zicht - waar volgende week naartoe?

    Het ziet er niet echt fameus uit, het weer voor de rest van de maand. De volgende tien dagen kan u zich beter verzoenen met de ondertussen bekende scenario's: gras afmaaien tussen twee buien door, de lunchtafel toch maar binnen dekken wegens net iets te fris en terrasjes 's avonds met een dikke fleece of jas bij 10 à 12 graden.

    18-07-2008 om 12:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste Amerikanen wonen in het zuiden

        Dikste Amerikanen wonen in het zuiden

                             

    De dikste Amerikanen wonen in de zuidelijke staten Mississippi, Alabama en Tennessee. Bijna eenderde van de inwoners van deze staten is zwaarlijvig. Dat staat in een Amerikaans overheidsrapport. De 'dunste' staat is het bergachtige Colorado, waar veel wordt gewandeld en gefietst.

    Mississippi
    Sinds 2004 is Mississippi de 'dikste' Amerikaanse staat. Maar Alabama, Tennessee, West Virginia en Louisiana volgen op de voet. Van alle volwassenen in de Verenigde Staten is 26 procent zwaarlijvig, blijkt uit het onderzoek, een telefonische enquête onder 350.000 Amerikanen. Omdat de resultaten zijn gebaseerd op wat mensen zelf zeiden, denken de onderzoekers dat de cijfers nog aan de lage kant zijn.

    Zwarte vrouwen
    Het traditionele zuidelijke dieet - veel vet en gefrituurd voedsel - is voor een deel de boosdoener, zei dokter William Dietz van de Centers voor Disease Control and Prevention. Ook wonen in de 'Deep South' veel mensen op het platteland en veel zwarte vrouwen: groepen die traditioneel vaker zwaarlijvig zijn. (ap/bf)

    18-07-2008 om 12:40 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!