Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken eland bijt kleuter in Zweden

          Dronken eland bijt kleuter in Zweden

                            

    Een eland heeft een meisje van drie aangevallen in het Zweedse Kungälv. Het beest hapte in het rond en beet de kleuter in haar arm. Het dier was dronken na het eten van rotte appels die nog in de tuin van de familie lagen.

    "Ongewoon"
    Nova (3) was in de tuin aan het spelen toen ze plots verrast werd. "Ik werd gebeten in mijn arm", vertelt het meisje aan de krant Aftonbladet. Gelukkig was haar moeder in de buurt en kon ze meteen ingrijpen. "Ik hoorde plots een luide schreeuw. Ik sprong over de haag, grabbelde Nova vast en sleurde haar naar binnen", vertelt Maria Schelin. De eland was blijkbaar dronken na het eten van gistende appels. Het beest keek nog eens rond en strompelde uit de tuin. Hans von Essen van de Zweedse Jagersvereniging zegt dat het niet abnormaal is dat elanden opduiken in bewoonde omgevingen. "Maar ik heb het nog nooit gehoord dat een eland iemand gebeten heeft, dat is erg ongewoon. Het kan wel gebeurden dat elanden de aanval inzetten en belagers omver lopen. Bijten, neen dat niet", aldus von Essen. Het dier werd eerder op de dag al gezien in de buurt van het huis. Blijkbaar is het beest teruggekeerd op zoek naar meer appels. Volgens de moeder is haar oogappel nog altijd onder de indruk van de gebeurtenis. (vsv)

    25-07-2008 om 11:17 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minderjarigen mogen niet meer naar zonnebank

    Minderjarigen mogen niet meer naar zonnebank

                        

    Uitbaters van zonnebankcentrales zijn vanaf 1 augustus verplicht mensen onder de achttien jaar te weigeren. Ze moeten ook de stralingssterkte van de lampen verminderen.

    Bescherming
    De nieuwe regels moeten zorgen voor een nog betere bescherming van de huid, vooral voor mensen met een gevoelig huidtype. Naast minderjarigen mogen ook mensen met huidtype 1, een huid die snel verbrandt en niet bruint, niet meer onder de zonnebank.

    Lampen
    Voorts moet de stralingssterkte van de zonnebanklampen verminderd worden naar 0,3 W/m². Tot voor kort waren de meeste zonnebanklampen sterker. "Dat betekent niet dat ze gevaarlijk waren. Wel dat je er minder lang onder moest om hetzelfde bruiningsresultaat te verkrijgen", zegt de Belgian Tanning Federation (BFT).

    Federatie
    De verdelers en uitbaters van zonnebankapparatuur waarschuwen voor het stigmatiseren van zonnebanken en zonnebankcentra. De organisatie benadrukt dat een verantwoord zonnebankgebruik moet samengaan met een verantwoord omgaan met zonnen in het algemeen om effectief te zijn. (belga/sam)

    25-07-2008 om 11:14 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-jarig meisje te lelijk voor schoolkoor

        14-jarig meisje te lelijk voor schoolkoor

                         
                          Jade Ray.

    "Sorry je bent te lelijk". Dat kreeg een 14-jarige scholiere te horen toen ze auditie deed voor het schoolkoor. De lerares noemde haar "lelijke trut" en gaf het meisje een schop. De tiener raakte naar eigen zeggen getraumatiseerd en klaagt de school nu aan, weet 'De Telegraaf'.

    De 14-jarige Jade Ray voelt zich zwaar vernederd door lerares Heather Hargett. "Ze trapte me de deur uit omdat ik niet snel genoeg wegging. Toen sloeg ze de deur in mijn gezicht dicht", aldus Ray.

    Trauma
    Het kind wilde naar eigen zeggen enkel toetreden tot het schoolkoor, maar dat mocht niet. Terwijl de hele klas mee kon luisteren, noemde Hargett haar lelijk.

    Het meisje raakte zo zwaar getraumatiseerd dat ze van school moest veranderen. Als compensatie voor de vernedering eist ze nu een schadevergoeding van 75.000 dollar (48.000 euro). (tlg/svm)

    25-07-2008 om 11:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee pakt geweer uit handen van bewaker

    Chimpansee pakt geweer uit handen van bewaker

    
    De 42-jarige chimpansee Ichiro heeft in Japan voor aardig wat opschudding gezorgd. De aap had het tijdens een hittegolf zo warm dat hij uit de dierentuin van Ishakawa was gevlucht, om op het dak van zijn kooi wat afkoeling te zoeken in de schaduw. Het veiligheidspersoneel van de dierentuin was snel paraat, maar daar bleef het niet bij.

    Toen een van de bewakers zijn verdovingsgeweer op Ichiro richtte, trok de chimpansee in de aanval. De bewaker schrok zo hard dat hij zijn wapen door Ichiro liet ontfutselen. Tot twee keer toe kon het personeel wat later Ichiro wel raken met verdovingspijltjes, maar nog wilde de aap van geen wijken weten. Pas toen hem, zo'n twee uur later, bananen werden aangereikt, werd hij terug rustig en trok hij spontaan weer zijn kooi in. (hlnsydney/odbs)

    25-07-2008 om 10:55 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste vijf levensjaren kosten 250.000 euro

    Laatste vijf levensjaren kosten 250.000 euro

                               

    De laatste jaren van een mensenleven zijn veruit de duurste, door de hoge kosten van medische en andere verzorging. Het Antwerpse OCMW heeft de kosten van de vijf laatste levensjaren berekend op gemiddeld 250.000 euro.

    Rusthuis
    In dat bedrag zijn alle kosten inbegrepen en wordt geen rekening gehouden met de terugbetaling door de mutualiteit en subsidies. De hoge kosten zijn onder meer te verklaren door een verblijf in een OCMW-rusthuis. In Antwerpen duurt zo'n verblijf gemiddeld tweeënhalf jaar.

    Gemiddelde levensverwachting
    De gemiddelde levensverwachting in een rusthuis is 85,5 jaar, die in een serviceflat 87,5 jaar. "Mensen die een serviceflat betrekken, zijn over het algemeen in een betere fysieke en mentale conditie", verklaart OCMW-voorzitter Monica De Coninck.

    All-in-prijs
    De gemiddelde maandprijs voor een verblijf in een OCMW-rusthuis bedraagt nu 1.500 euro. "Dat is voor veel mensen heel veel, maar tegelijk ook weinig als je de dagprijs van 50 euro vergelijkt met bijvoorbeeld die in een hotel. En bij ons is dat bedrag all-in, inclusief alle kosten voor de verzorging. Bovendien legt de overheid er voor elke 50 euro nog eens 80 euro bovenop. De reële kostprijs per dag is dus 130 euro", besluit Coninck. (belga/tdb)

    25-07-2008 om 10:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwerg ingecheckt als bagage

                 Dwerg ingecheckt als bagage

                                                          
    Een passagier van vliegveld Bromma in Stockholm heeft geprobeerd om een dwerg in een koffer in te checken.

    Toen de koffer op de transportband stond sprong de dwerg eruit. Het vliegveldpersoneel kon er niet om lachen en schakelde de politie in.

    Het bleek om een stunt van een Zweeds televisieprogramma te gaan dat draait om provocatie en grappen. Er is geen aangifte gedaan.

    De serie 'Balls of Steel' kreeg vorig jaar bekendheid nadat een verslaggever water in het gezicht van de Zweedse premier gooide. (anp/mvl)

    25-07-2008 om 10:42 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elfjarige bijt pitbull

                               Elfjarige bijt pitbull

                                        
                                                                        
    Een 11-jarige jongen heeft in Brazilië een pitbull gebeten. De zeer ongewone rolwissel gebeurde in de provinciehoofdstad Belo Horizonte in de zuid-oostelijke provincie Minas Gerais. Gabriel da Silva zou eergisteren in de tuin van zijn ouderlijke huis door zijn eigen hond Titã aangevallen zijn. "Dan heeft Gabriel de hond plots bij de hals gegrepen en gebeten, hij is een winnaar", vertelde zijn grootmoeder Arlinda vol trots nadat ze van de schrik was bekomen. De jongen brak een tand af bij de actie en kwam er verder met lichte verwondingen aan de arm vanaf.

    Observatie
    De gevechtshond is nadien gevangen door de brandweer. Hij zal nu 10 dagen lang 'onder observatie' blijven. Daarna kan de familie met de hulp van experts beslissen of ze de hond terugneemt of hem liever laat inslapen. "Eigenaardig. Hij was reeds bij ons sinds hij klein was en heeft niemand gebeten", aldus Arlinda. De familie wil de hond na de aanval echter niet meer terugzien, verzekerde ze. (dpa/svm)

    25-07-2008 om 01:23 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    24-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke maand naakt diner in New York

           Elke maand naakt diner in New York

                                                          
    Liefhebbers van nudisme en culinaire versnaperingen moeten zich naar New York reppen. Daar komen maandelijks zowat vijftig tafelgasten samen om zich te goed te doen aan lekker eten. Over hun outfit hoeven ze zich geen zorgen te maken, want iedereen verschijnt er poedelnaakt.

    "Niet choqueren"
    "Het is niet onze bedoeling om te choqueren", aldus organisator John Ordover, die telkens een ander restaurant afhuurt voor deze bijzondere bijeenkomst. "We willen enkel dat de mensen zich bij ons comfortabel voelen, lees: geen enkel stukje textiel aan hun lijf hebben." De obers houden - bij wet verplicht - wel al hun kleren aan.

    "Nooit geweigerd"
    "Geen enkel restaurant heeft ons al geweigerd en die kelners trekken er zich gewoon niets van aan", aldus nog Ordover. Leuke bijverdienste in ieder geval voor de man, die als hij zijn kleren aanhoudt als webdesigner aan de kost komt. "Als je al in een restaurant gewerkt hebt, zit de kans er dik in dat je al veel ergere dingen gezien hebt dan enkele naakte tafelgasten."

    Yogalessen
    De methode maakt duidelijk school, want intussen kan u in de 'Big Apple' al enkele naakte yogaklassen volgen en zelfs in uw blootje de Bert Kruismans in u bovenhalen in een stand up comedy-club. Als dat Nigel Williams maar niet op ideeën brengt... (svm)

    24-07-2008 om 21:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwste rage in China: levende visjes als sieraad

    Nieuwste rage in China: levende visjes als sieraad

                                 

    Zeebiologen luiden de alarmklok over de nieuwste rage in China: jonge meisjes die voor het plezier levende visjes als sieraad dragen. De tieners staan in Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan, massaal in de rij om hun 'vishangertje' te bemachtigen. Volgens de verkopers kunnen de vissen dankzij het water en wat visvoeding in de afgesloten ruimte zeker drie maanden overleven. Na die periode kan u ze lekker in de vijver of waterbak laten plonzen.

    De meisjes gebruiken hun nieuwste hebbeding vooral als ketting of als versiering voor hun handtas. Tegenstanders noemen deze praktijk schokkend en willen er zo snel mogelijk een eind aan zien komen.

    24-07-2008 om 15:28 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer doen met urine

                           Meer doen met urine

                                                               
                                                                Katja Ebstein houdt er haar huid mee jong.
                                                                
                                                       Michael Douglas heeft zijn remedie tegen kwallenbeten.

    In heel wat dagcrèmes en cosmetica wordt de stof 'ureum' gebruikt. Deze chemische stof heeft een hoog vochtvasthoudend vermogen. Hoewel het door de farmaceutische industrie wordt gemaakt, komt ureum in zijn natuurlijke variant voor in de urine van mensen en dieren.

    Mooiere huid
    De Duitse zangeres Katja Ebstein maakt er geen geheim van zichzelf regelmatig in te smeren met haar eigen urine. Zo blijft haar huid mooi en jong en verdwijnen haar meeëters als sneeuw voor de zon.

    Ze is niet de enige, Amy Whitehouse beweerde onlangs dat ze haar eigen urine mengt onder haar dagcrème, in de hoop op een proper velletje.

    Kwallenbeet
    Ook Michael Douglas gaf in een interview toe, gebruik te maken van de diensten van zijn zoon Dylan, om van een jeukende kwallenbeet te worden verlost. Onthouden als u straks aan het strand moet bekomen van een pijnlijke bult.

    24-07-2008 om 14:16 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwallenplaag voor de kusten van Mallorca

    Kwallenplaag voor de kusten van Mallorca

                           

    Wetenschappers hebben voor de kusten van de Spaanse vakantie-eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza grote kolonies kwallen ontdekt. Het gaat om parelkwallen, zo melden lokale media. Als de temperatuur van de zee hoger ligt dan 22 graden en de wind in de richting van het land blaast, zouden de diertjes wel eens op de stranden kunnen aanspoelen.

    Vijf per vierkante meter
    Een schip van Greenpeace ontdekte op zo'n 20 km van de kusten van Menorca, Mallorca en Ibiza grotere banken van kwallen. Per vierkante meter werden daar tot vijf kwallen geteld, aldus onderzoeker Josep Maria Gili in de krant Diario de Mallorca. De beste voorzorgsmaatregel is de dieren op ongeveer 100 meter voor de kust uit het water te vissen.

    Overbevissing
    De voorbije jaren is er een grote toename van het aantal kwallen in de Middellandse Zee. Dat is volgens experts een gevolg van de overbevissing, waardoor kwallen, die overleven op plankton, nog maar weinig natuurlijke vijanden hebben zoals tonijn of zwaardvis. Maar ook de opwarming van het water door de klimaatveranderingen speelt mee. (belga/mvp)

    24-07-2008 om 13:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees verlaat zwangere vrouw en wordt monnik

    Chinees verlaat zwangere vrouw en wordt monnik

                              

    Een jonge vrouw uit Peking heeft haar echtgenoot aangeklaagd. De reden? De man heeft zijn zwangere vrouw Sun verlaten na een ruzie en is naar een tempel getrokken om daar als monnik te leven.

    De echtgenoot leeft nu al meer dan een jaar als monnik en zijn vrouw is het beu. Sun heeft de echtscheiding aangevraagd en eist een appartement voor haar en hun dochtertje. (adv

    24-07-2008 om 13:32 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Astronaut: "Buitenaardse wezens bestaan"

    Astronaut: "Buitenaardse wezens bestaan"

                                
                                  Edgar Mitchell.

    "Buitenaardse wezens bestaan!" Deze wijsheid komt voor een keer niet uit de mond van Robbie Williams, maar wel uit die van een ex-astronaut van de NASA. Edgar Mitchell, de Amerikaan die met de Apollo 14 in 1971 op de Maan landde, weet zelfs perfect hoe ze eruit zien. "Net als E.T. Vriendelijk, een smal lichaam met een brede kop en grote ogen. Iedereen kan zich wel zo'n foto van een vreemd marsmannetje voor de geest halen. Als ik mijn vrienden mag geloven die er al contact mee hadden, lijken de echte 'aliens' daar enorm op. Ze zijn bovendien niet vijandig ten opzichte van ons. Als ze kwade bedoelingen hadden, zouden we nu niet meer op deze aardbol rondlopen."

    Ook ufo's zijn in zijn ogen dus allesbehalve een vlaag van zinsverbijstering. "Onze regering probeert dit fenomeen al zestig jaar toe te dekken. Af en toe hebben sommigen echter toch het geluk om er informatie over op te vangen", klinkt het mysterieus. De NASA maakt er zich vanaf met de stelling dat het de mening van Mitchell over dit thema allesbehalve deelt. (svm)

    24-07-2008 om 13:27 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.School leert meisjes miljonairs te verleiden

    School leert meisjes miljonairs te verleiden

                          
                                                     
                                       Evgeniya Steshova leert je te bukken met een kort rokje.

    Een school in Moskou leert meisjes de kunst van het verleiden zodat ze makkelijker een rijke man aan de haak kunnen slaan. De 22-jarige Evgeniya Steshova is instructrice van dienst, zij verleidde zelf een 20 jaar oudere man.

    Ordinaire technieken
    De vrouwen krijgen een in een weekend tijd een snelcursus in verleiding. Ze krijgen voornamelijk ordinaire technieken aangeleerd om op te vallen bij mannen en hun figuur te laten. Vreemd genoeg zijn het allemaal intelligente, jonge en knappe vrouwen met een goede job, per weekend kunnen 15 vrouwen zich inschrijven. Ze stellen zich geen vragen bij de cursus en zien het als dé manier om een rijke partner te vinden. De lessen houden onder andere in elkaar te beoordelen het uiterlijk zoals op parfum, nagels, haar, ondergoed en seksuele aantrekkingskracht. De instructrice toont je ook hoe je een pen op de grond moet laten vallen en voorover te buigen in een kort rokje zodat een man je figuur nog beter kan aanschouwen. Het doet wat denken aan de 'bend and snap' techniek uit 'Legally Blonde'. Maar geen van de deelneemsters blijkt dit vrouwonterend te vinden.

    Instructrice
    De 22-jarige Evgeniya Steshova is de instructrice van dienst. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze toch al wat ervaring. Ze is getrouwd met de 20 jaar oudere eigenaar en rijke oprichter van de school Vladmimr Rakovsky. Het is duidelijk dat ze achter haar eigen tips staat, want ze gaat altijd gekleed in een hele korte outfit. Ze leerde haar echtgenoot kennen tijdens een van de verleidingslessen en nu deelt ze zelf haar tips met andere vrouwen. "Al meer dan 50 huwelijken zijn ontstaan dankzij deze cursus. De meisjes willen hier een man met een goede sociale status ontmoeten en het kan geen kwaad natuurlijk als hij nog eens rijk is ook."

    Tips van Evgeniya Steshova om rijke mannen te verleiden
    1. Mannen reageren op je uiterlijk, draag dus altijd hoge hakken en felle kleuren. Wees er zeker van dat je haar en je make-up altijd perfect zitten.

    2. Wat onder je kledij zit, is even belangrijk. Geen ondergoed dragen is beter dan een versleten setje of twee stuks die niet bij elkaar passen.

    3. Speel verschillende rollen om het hart van een man te winnen, wees zowel het verlegen meisje, de verleidelijke jonge vrouw als de gesofisticeerde met ervaring. Pas je steeds aan in verschillende situaties en gebruik de rol die dan van toepassing is.

    4. Je moet je altijd verleidelijk gedragen. Zelfs bij het uitstappen van een auto of het oprapen van een pen kun je de aandacht van een man trekken.

    5. Verras een man. Verleid hem op onverwachte momenten om zijn aandacht vast te houden. (ep)

    24-07-2008 om 12:12 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn redt echtpaar van vuurdood

            Konijn redt echtpaar van vuurdood

                                                           
    Een Australisch konijn heeft donderdag zijn eigenaren gered van de verbrandingsdood. Het konijn, dat simpelweg Rabbit heet, krabde aan de deur van de slaapkamer van het echtpaar, toen de eerste rook zich door de woning in Melbourne verspreid had.

    In een achterkamer van het huis bleek een flinke brand te zijn ontstaan. Als het konijn niet naar de slaapkamer gehuppeld was, waren de eigenaren zeker gewond geraakt, aldus een woordvoerder van de brandweer.

    Het duurde vier uur voor de brand geblust was. Het echtpaar en het konijn kwamen er zonder schrammetje vanaf. (anp/mvl)

    24-07-2008 om 11:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter grijpt in bij dwaze babynamen

          Rechter grijpt in bij dwaze babynamen

                              

    Een rechter in de Nieuw-Zeelandse stad Wellington heeft donderdag besloten dat een 9-jarig meisje niet langer Talula Does The Hula From Hawaï (Talula doet de Hula van Hawaï) mag heten.

    Ook uitte hij zijn bezorgdheid over de vreemde namen die kinderen uit de regio Taranaki de laatste tijd meekrijgen, zo schrijft de Taranaki Daily News.

    Fat Boy
    Zo is er een tweeling die Fish en Chips (Vis en Patat) is genoemd. Ook kreeg een kind de naam Number 16 Bus Shelter (Bushokje bij Lijn 16) mee, een ander kreeg de naam Fat Boy (Dikke Jongen). Ook duiken plots namen in sms-taal op, zoals O.crnia, wat voluit Oceanië zou zijn.

    Hitler

    De rechter noemde verder de namen Violence (Geweld), Keenan Got Lucky (Keenan Had Chance), Sex Fruit (Seks Fruit) en zelfs Hitler.

    Belachelijk
    Volgens de rechter maken de ouders hun kinderen belachelijk met deze namen en hebben ze een sociale handicap. Talula durfde haar naam tegen niemand te zeggen, omdat ze bang was gepest te worden. "Ze toont daarmee meer inzicht dan elk van haar ouders", oordeelde de rechter. (anp/mvl)

    24-07-2008 om 11:56 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enorme reddingsoperatie voor twee... plastic pinguïns

    Enorme reddingsoperatie voor twee... plastic pinguïns

                             

    Paniek aan de kust van het Schotse Aberdeenshire: een oudere man zag aan de einder twee grote glinsterende objecten en dacht meteen aan een crash van een licht vliegtuigje. Een enorme hulpoperatie werd op gang gebracht, tot bleek dat het om twee... opblaasbare pinguïns ging. Voor de opgetrommelde reddingsboot én -helikopter zat er niets anders op dan onverrichter zake terug te keren.

    "Snap verwarring"
    Victor Sutherland, de leider van de hele onderneming, noemde het incident achteraf heel uitzonderlijk. "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Die man belde ons in de vaste overtuiging dat er een vliegtuigje op zee gecrasht was. Toen we daar aankwamen, troffen we echter enkel twee enorme pinguïns uit plastic aan. Ik snap de verwarring, want vanaf het strand zag het er inderdaad vreemd uit. En even tevoren had hij zo'n klein vliegtuigje zien overkomen. Aan zijn goede bedoelingen twijfel ik dus niet."

    Excuses
    De paniekzaaier zelf zit verveeld met de zaak en wil er geen woord over kwijt. Zijn 71-jarige nicht heeft intussen wel al haar excuses overgemaakt aan het reddingsteam. "Mijn neef schaamt zich diep over deze blunder. Maar we maakten ons allemaal zorgen om het vliegtuig en beslisten dat we iets moesten doen." En de pinguïns in kwestie? Die pronken nu als mascotte in het hoofdkwartier van de redders. (svm)

    24-07-2008 om 11:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudjes in Sydney gebruiken ambulance als gratis lift

    Oudjes in Sydney gebruiken ambulance als gratis lift

                               

                                                                 
                                                      Sarah Jones is niet gerust in dit soort wanpraktijken.

    Vreemd fenomeen in het Australische Sydney: mensen verzinnen er een smoes om de ambulance te laten komen en zo een gratis ritje richting winkelcentrum te versieren. Het zijn vooral de oudere inwoners die in ambulanciers de ideale taxichauffeur zien.

    "We zijn het intussen al beu gezien, patiënten die klagen over zware hoofdpijn maar zich plots kiplekker voelen van zodra we in het ziekenhuis aangekomen zijn. Het zijn ook meestal dezelfde personen die dit flikken. Eens het papierwerk achter de rug is, zien we hen richting winkels hollen. De ziekenwagen is voor hen gewoon een gratis lift geworden."

    Creatief
    Aan creativiteit ontbreekt het de profiteurs in ieder geval niet: slaapproblemen, een teen gestoten, menstruatiepijn,... Ja, zelfs de hulpdiensten bellen om gewoon te checken of er wel een ziekenwagen zou komen opdagen: geen verzinsel is gek genoeg om die felbegeerde ambulance op te trommelen. De oppositie in Australië heeft er nu genoeg van en wil misbruikers van het systeem laten opdraaien voor de kosten van de rit.

    Ouders blij met initiatief
    Ouders van chronisch zieke kinderen die in het bewuste Mt Druitt-ziekenhuis liggen, juichen dit initiatief uiteraard toe. Neem nu Sarah Jones, moeder van een zestien maanden oud zoontje dat met astma kampt. Deze maand alleen al moest hij drie dagen in het ziekenhuis doorbrengen met ademhalingsproblemen en bronchitis. "Je mag er gewoon niet bij stilstaan dat mijn zoon een aanval zou krijgen net op het moment dat zo'n profiteur in de ambulance ligt. Van dit nieuws ben ik echt niet goed." (svm)

    24-07-2008 om 11:04 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 glas fruitsap per dag kan risico op diabetes verhogen

    1 glas fruitsap per dag kan risico op diabetes verhogen

                           

    Sinaasappelsap kan de suikerspiegel in je lichaam verhogen omdat het weinig vezels en veel suiker bevat. Dit kan bij sommige mensen leiden tot diabetes, blijkt uit een Amerikaanse studie.

    Drie porties fruit
    De studie volgde de gezondheid en de gewoonten van meer dan 70.000 verpleegsters gedurende 18 jaar. De wetenschappers ontdekten dat drie porties fruit per dag het risico op diabetes type 2 met 18 procent verminderde. Een portie fruitsap daarentegen, verhoogde het risico. Degenen die meer dan 3 glazen appelsap per maand dronken hadden 15 procent meer kans op deze ziekte dan wie slechts 1 glas per maand dronk. 1 glas fruitsap per dag, ongeacht van welke vrucht, verhoogt het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 met 18 procent.

    Matig gebruik
    Vele mensen zien het drinken van een glas fruitsap als een manier om aan de aangewezen dagelijkse 5 porties fruit en groenten te komen. Maar voedingsexperts waarschuwen dat matig gebruik heel belangrijk is. Mensen moeten variatie in fruit en groenten brengen voor een gezonde levensstijl. Britse voedingsexperte Joanne Lunn: "Fruitsap heeft zeker zijn voordelen, ze kunnen een goede bron van vitamine C zijn. Maar je mag er niet mee overdrijven want ze bevatten veel suiker."

    Nuancering
    Expert Pav Pank nuanceert het onderzoek: "De kans is klein dat enkel de consumptie van fruitsap het risico op diabetes verhoogt. Er zijn nog andere factoren die meetellen als te dik zijn, zeker rond je taille, ongezonde eetgewoonten en een gebrek aan lichaamsbeweging."

    24-07-2008 om 10:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruin brood beschermt tijdens zwangerschap

    Bruin brood beschermt tijdens zwangerschap

                              

    Door meer vezels te eten tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap kan je het risico op zwangerschapsvergiftiging met de helft beperken, dat beweren althans onderzoekers.

    Granen, fruit en groenten
    De studie bestudeerde het eetpatroon van 1.538 vrouwen voor de verwekking en tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. De onderzoekers ontdekten dat wie veel granen, fruit en groenten at, meer dan 21,2 gram vezels per dag, 60 procent minder kans had om deze conditie te krijgen dan wie minder dan 11,9 gram at.

    Zwangerschapsvergiftiging
    Een hoge bloeddruk is kenmerkend voor een zwangerschapsvergiftiging, het treft een op tien toekomstige moeders en komt laat in de zwangerschap voor. Deze ziekte kan zowel het leven van de moeder en de baby in gevaar brengen. In sommige gevallen moet de baby vroegtijdig geboren worden. Als de conditie verergert, kan de moeder stuiptrekkingen krijgen.

    Twee sneden
    De onderzoekers raden aan dagelijks 5 gram extra vezels tijdens de zwangerschap te eten, dat is het equivalent van twee sneden meergranen brood. (ep)

    24-07-2008 om 10:49 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!