Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proximus zet straling van gsm op verpakking

    Proximus zet straling van gsm op verpakking

                              

    Mobiele operator Proximus vermeldt vanaf deze maand op verpakkingen van gsm's de elektromagnetische energie die tijdens het gebruik van een mobiele telefoon door het lichaam wordt opgenomen.

    Normen
    De maximaal toegelaten SAR in Europa is 2 Watt/kg. Alle mobiele telefoons die Proximus verkoopt, voldoen aan deze Europese richtlijn. De vermelde SAR-waarde op de gsm's die worden verkocht, is de maximale waarde die een toestel kan hebben. Het werkelijke SAR-niveau van de gsm tijdens gebruik kan lager liggen dan de aangegeven maximumwaarde omdat een gsm niet meer energie gebruikt dan nodig is om verbinding te maken met het netwerk. Over het algemeen geldt dat hoe dichter men zich bij een zendmast bevindt, hoe minder energie het apparaat gebruikt. (belga/sam)

    11-07-2008 om 15:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passagier zet vliegtuig in rep en roer voor koffer

    Passagier zet vliegtuig in rep en roer voor koffer

                                 

    Een vliegtuigpassagier heeft vanochtend op Schiphol geprobeerd de deur van het taxiënde vliegtuig waarin hij zat te openen omdat hij dacht dat zijn koffer niet aan boord was. Cabinepersoneel kon dat ternauwernood voorkomen. De man is opgepakt. Een van de passagiers die zich ermee bemoeiden, is ook aangehouden. Hij had crewleden aangevallen. In de consternatie raakten enkele passagiers in paniek.

    Passagiers mengen zich
    De man, van wie de identiteit nog niet bekend is gemaakt, zat samen met enkele honderden passagiers in een Boeing 747 die rond 9 uur naar Marokko zou vertrekken. Het toestel was onderweg naar de startbaan toen hij probeerde de deur open te maken. Hij was het er niet mee eens dat het vliegtuig ging vertrekken terwijl zijn koffer naar zijn idee niet in het ruim zat. De passagiers die zich in de ruzie mengden waren het met hem eens. Een van hen viel cabinepersoneel aan.

    Hyperventileren
    Volgens de politie heeft het duo de vlucht in gevaar gebracht. Een passagier raakte dusdanig in paniek dat ze ging hyperventileren. Ze werd behandeld door toegesneld ambulancepersoneel. Een 'grote' politie-inzet plukte de twee mannen uit het vliegtuig.

    Het is niet bekend of de koffer daadwerkelijk niet aan boord was. Het toestel is met flinke vertraging alsnog vertrokken.

    11-07-2008 om 14:31 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als koralen seksen, zie je het vanop de maan

    Als koralen seksen, zie je het vanop de maan

                               

    Met zijn 344.400 km2 is het Great Barrier Reef de enige natuurlijke levensvorm die vanuit de ruimte te herkennen is. Om die reden wordt het ook wel het achtste wereldwonder en het "grootste aquarium van de wereld" genoemd.

    Elk jaar in november is er een speciaal natuurspektakel in het noordelijke Great Barrier Reef: de sneeuwstorm. Enkele dagen na de eerste volle maan in de lente stoten alle koralen alsof ze op een geheim teken reageren tegelijk hun eieren en spermacellen af. Uit de hele wereld komen duikers om de kleurrijke sneeuwvlagen onder water te beleven.

    Het is zo spectaculair en immens dat je het zou kunnen zien mocht je er vanop de maan naar staan kijken

    11-07-2008 om 14:26 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor 4.000 euro medicamenten in hectare koraalrif

    Voor 4.000 euro medicamenten in hectare koraalrif

                                

    De rijkdom van de zeeën blijkt de jongste jaren steeds duidelijker in de geneeskunde. Sponzen en andere ongewervelden blijken een bijzonder vruchtbare bron te zijn van nieuwe antibiotica en van farmaceutisch werkzame stoffen voor de bestrijding van kanker en Alzheimer.

    De waarde van hotspots met een hoge biodiversiteit wordt voor de medische aspecten alleen al op ongeveer 4.000 euro per hectare geschat. (mvl)

    11-07-2008 om 14:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bromfietser draagt panty als helm

                Bromfietser draagt panty als helm

                                                             
    Een 28-jarige bromfietser uit het Nederlandse Zoetermeer, in de buurt van Den Haag, vond het gisteren niet nodig om een helm te dragen. Toch wilde hij niet zonder bescherming de brommer op. De man droeg in plaats van een helm een panty op zijn hoofd, meldt de politie.

    Nadat agenten de man rond 7u30 's morgens hadden aangesproken, bleek dat hij geen motorrijbewijs had. Ook was de bromfiets niet verzekerd. De Nederlander kreeg meerdere processen-verbaal. (novum/odbs)

    11-07-2008 om 13:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jos Brink krijgt eigen homoprijs

                Jos Brink krijgt eigen homoprijs

                             
    De Nederlandse presentator Jos Brink krijgt postuum een homo-emancipatieprijs naar zich vernoemd. De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een kunstwerk en wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een Nederlandse persoon of instelling die zich inzet voor de acceptatie van holebi's.

    De eerste Jos Brink homo-emancipatieprijs wordt op de internationale dag tegen homofobie op 17 mei volgend jaar uitgereikt door de Nederlandse minister van Emancipatie Ronald Plasterk (PvdA).

    Uit respect voor dit initiatief heeft de Stichting Vrienden van de Gay Krant besloten te stoppen met de uitreiking van zijn vierjaarlijkse Gay Krant Award. Deze werd in 1992 voor het eerst toegekend aan Brink en zijn man Frank Sanders. (novum/bf)

    11-07-2008 om 13:36 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine tongoperatie laat baby's beter zuigen aan borst

    Kleine tongoperatie laat baby's beter zuigen aan borst

                            

    Zuigelingen die geboren zijn met beperkte tongbeweging hebben voortdurend moeilijkheden met borstvoeding, meldden onderzoekers in Australië. In zulke gevallen kan een kleine ingreep het probleem oplossen.

    Zo kunnen de baby's beter drinken en hebben de moeders minder last van tepelpijn. Met een verkorte of strakke tongriem, een spiertje onder de tong, kan de tong niet goed bewegen en is het zuigen aan de borst moeilijk.

    De Australische onderzoekers onderzochten 24 vrouwen en hun kinderen met de tongbeperking voor en na de ingreep. De gemiddelde melkproductie nam substantieel toe, waaruit geconcludeerd kan worden dat de baby's meer melk uit de borst konden drinken dan voorheen. (anp/sps)

    11-07-2008 om 13:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grootmoeder die van katten hoedjes maakt

    De grootmoeder die van katten hoedjes maakt

                     

    De 60-jarige Robyn Eades uit Naracoopa, een plaatsje in het ten zuiden van Australië gelegen eiland Tasmanië, is begonnen met een huisindustrie in het maken van hoeden van kattenvellen. Eades claimt dat haar nieuwe hobby zo'n succes is dat ze zelfs al bestellingen uit Siberië kreeg.

    Ingevroren kadavers
    Een zogenaamde 'kattenmepper' bezorgt de dieren aan de Australische oma. Elke week ontvangt ze van hem ingevroren kadavers van katten, die ze ontdooit, van hun vel ontdoet en looit, om er daarna winterhoedjes of harige handtassen van maakt. Hoewel haar ontwerpen bestaan uit vellen van wilde katten die over het hele eiland zwerven, zitten er onder de dode katten soms ook wel onfortuinlijke tamme huiskatten.

    Grote plaag
    Het doden van wilde katten lijkt wreed, maar is noodzakelijk omdat deze dieren niet inheems zijn en ooit geïmporteerd uit Europa. Ze vormen in Tasmanië een grote plaag. Ze eten inheemse vogels en dieren op die zich niet tegen deze katten kunnen verweren. (odbs)
    11/07/08 11u53

    11-07-2008 om 13:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helpen sprinkhanenplaag en tapijt algen Spelen om zeep?

    Helpen sprinkhanenplaag en tapijt algen Spelen om zeep?

                        
                        
                                                            
    Het kost de Chinese autoriteiten veel moeite een einde te maken aan een sprinkhanenplaag in Chinees Mongolië. Als de plaag niet onder controle wordt gebracht, bereiken de sprinkhanen in augustus mogelijk het 180 kilometer zuidelijker gelegen Peking, als daar de Olympische Spelen plaatsvinden. Omdat de wind in de richting van de hoofdstad staat, rukken de sprinkhanen sneller op dan verwacht.

    30.000 man
    Zo'n 30.000 professionele plaagbestrijders zijn deze week aan de slag gegaan om te voorkomen dat het olympische nachtmerriescenario zich voltrekt.

    Al 1,3 miljoen ha opgevreten
    Inmiddels hebben de sprinkhanen ruim 1,3 miljoen hectare land in Chinees Mongolië in bezit genomen. Op sommige plekken telden bestrijders maar liefst 70 sprinkhanen per vierkante meter.

    Geen geld
    De lokale autoriteiten kampen bovendien met een tekort aan geld. Ze zeggen 3 miljoen yuan (279.000 euro) aan brandstof nodig te hebben voor de tractoren die pesticide verspreiden. Tot dusverre hebben ze de beschikking over slechts 100.000 yuan (9.200 euro). De sprinkhanenplaag wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een strenge winter, gevolgd door een ongewoon warme lente.

    Algen
    Niet alleen de sprinkhanen vormen een mogelijke bedreiging voor de Olympische Spelen. In de kuststad Qingdao is het leger al weken bezig om de zee te ontdoen van een dikke laag algen. In augustus moeten daar de beste zeilers ter wereld wedijveren om olympisch goud. (anp/mvl)

    11-07-2008 om 13:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dan toch geen hond op bord tijdens Spelen

    Dan toch geen hond op bord tijdens Spelen

                           
                              
    Hotels en restaurants in de Chinese stad Peking zullen tijdens de Olympische Spelen en de Paralympics geen hond serveren.

    De lekkernij mag tijdens de evenementen niet op de menukaart, om "de eetgewoonten van andere landen niet te beledigen". Dat maakte de overheid vrijdag bekend.

    Hondenvlees is een delicatesse onder bepaalde bevolkingsgroepen in China. Vooral in China wonende Koreanen lusten wel pap van het dier. Tijdens de Spelen in 1988 in het Zuid-Koreaanse Seoul werd hond ook uit de restaurants gebannen. (anp/mvl)

    11-07-2008 om 12:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dingen die je vrouw niet hoeft te weten

       Dingen die je vrouw niet hoeft te weten

                       

    Er zijn bepaalde dingen die je beter geheim houdt voor je vrouw. Je zegt bijvoorbeeld beter niets over die sexy collega en ze wil zeker niet weten dat jij een week jezelf hebt opgesloten nadat je ex je dumpte.
    Er moet een evenwicht zijn in jullie relatie. En als je partner alles over je weet, zal zij meer macht hebben over je en is het evenwicht tussen jullie uit balans.

    Hieronder krijg je een lijst van dingen die je best voor jezelf houdt, maar als er een of andere manier is waarop je vrouw het toch te weten kan komen, kan je het beter wel zeggen. Als ze het ontdekt, zal je niet alleen jou in vraag stellen maar ook het feit dat jij het hebt proberen te verbergen.

    Aantal veroveringen
    Jij weet hoeveel vrouwen je hebt gehad en sommige van jouw vrienden weten dat ook. Maar houd die groep mensen zo klein mogelijk. Geef zeker nooit een aantal, want dat zal je partner doen piekeren. En wees maar zeker dat ze het tijdens een of andere ruzie tegen je zal gebruiken.

    Je inkomen
    Als je al een tijdje samen bent, is het evident dat je elkaars financieën kent. Maar in het begin van de relatie houd je best je geldzaken voor jezelf. Zo ben je zeker dat ze niet voor je geld met je samen is.

    Verstopplaats van je porno
    Mannen houden van porno. Maar het is niet verstandig om je fantasieën te verwarren met de realiteit. Wanneer ze je porno vindt, wil je niet dat ze in tranen uitbarst omdat ze moet concurreren met die modellen. Het kan heel wat stress bij haar veroorzaken en zelfs ervoor zorgen dat ze stiekem je collectie wegsmijt.

    Je zwakten
    Misschien heb je onlangs gehuild bij die romantische komedie of ben je niet zo zelfzeker als je je bij je vrienden voordoet. Maar deze zwakheden doen er niet toe, zolang ze ze niet ontdekt. Anders gaat ze van die schattige mopjes erover maken in gezelschap. Of ze ontdekt dat jij niet de man bent waar ze verliefd op is geworden. Wees dus sterk en verberg je zwakten.

    Vreemde fantasieën
    Bepaalde fantasieën zijn sexy, die kun je delen en samen beleven. Maar er zijn dingen die zij gewoon niet zou begrijpen. Vreemde dagdromen houd je dus beter voor jezelf.

    Frequentie van masturberen
    Vrouwen weten best wel dat mannen masturberen. Maar ze hoeft niet te weten wanneer, hoeveel, hoe lang en welke hulpmiddelen je daarbij gebruikt. Je wil toch niet beslopen worden wanneer je met jezelf aan het spelen bent?

    Trofeeën van je ex-vriendinnen
    Je hebt misschien nog wat naaktfoto's van je vorige vreindin, liefdesbrieven, slipjes of zelfs een exel-bestand met alle details van elke verovering. Je hebt daar ook recht op. Maar laat ze nooit deze 'herinneringen' vinden. Zelfs als ze zegt dat ze het verleden met rust wil laten, je kunt er van op aan dat ze de naam van vorige veroveringen zal laten vallen tijdens toekomstige ruzies.

    Gênante momenten
    Elke man heeft ze, dat kan gaan van een wind laten in het openbaar tot een beschamende naakte foto in een vreemde pose. Als je een verschrikkelijk gênant moment hebt gehad, mag ze er niets van weten. Je zal heel wat minder cool lijken en de kans dat ze niet meer bijkomt van het lachen is groot. Daarnaast zal ze je nooit meer met dezelfde ogen bekijken. Je hebt ooit al eens je trots in het verleden verloren, je moet deze ervaring niet nog een keer beleven.

    Slippertjes
    Misschien was je een echte womanizer in het verleden, of dreef je ex in de armen van een ander. Wat de reden ook was en hoe sterk je overtuiging ook is dat je het nooit meer zal doen, je onthult je slippertjes uit het verleden beter niet. Ze zal automatisch denken dat je het opnieuw zal doen wanneer je de kans krijgt. Ook jij verdient het om met een schone lei te beginnen. (ep)

    11-07-2008 om 12:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekte richt ravage aan bij Franse oesters

    Ziekte richt ravage aan bij Franse oesters

                                                           
    In slechts enkele dagen tijd zijn in Franse kwekerijen een kolossale hoeveelheid oesters gestorven. Het gaat om tussen de 40 en 100 procent van de jonge oesters in de kweekbassins, bericht het Franse dagblad Le Figaro op de voorpagina.

    Kerstmis & Nieuwjaar
    De oesters bezwijken in heel Frankrijk aan een vooralsnog volkomen mysterieuze ziekte. Er werken zeker 20.000 mensen in de Franse oestersector. Indien het tij niet keert, zal de bevoorrading eind dit jaar rond de kerstdagen en Nieuwjaar in gevaar komen. Dat zijn in Frankrijk de hoogtijdagen voor de oesterconsumptie. (anp/mvl)

    11-07-2008 om 12:33 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer moet Engelsman van kuisheidsgordel bevrijden

    Brandweer moet Engelsman van kuisheidsgordel bevrijden

                            

    Brandweerlui in het Engelse stadje Ham hadden vorige week een aparte klus op te knappen. Een man moest bevrijd worden uit een kuisheidsgordel van titanium, die hij zich maar al te graag had aangemeten om enkele SM-spelletjes te kunnen uitoefenen. Het 'slachtoffer', een veertiger, had daarvoor al een dag lang tevergeefs geprobeerd om zich van het apparaat te ontdoen. Na drie kwartier had de brandweer de Engelsman, die zich zwaar schaamde om het hele voorval, bevrijd.

    Pijn aan penis
    De man had 's ochtends, toen zijn vriendin even weg was, de gordel omgedaan toen hij plots besefte dat hij er geen sleutel van had om het weer te openen. Ook zijn vriendin, die inmiddels weer thuis was gekomen, had geen sleutel van het apparaat. Urenlang probeerde hij zich van de gordel te ontdoen, maar door al dat getrek en gewrik aan de gordel ging het alleen van kwaad naar erger. Met ontzettend veel pijn aan zijn penis tot gevolg.

    Zwellingen
    Ten einde raad besloot het koppel dan maar de brandweer te bellen, die de man met drie slijptollen van de gordel verloste. Tijdens de operatie verloor de man een aantal keren het bewustzijn en moest hij zuurstof toegediend krijgen. Een aantal zwellingen rond de schaamstreek en levenslange rode wangen waren uiteindelijk het enige wat hij aan zijn hachelijke avontuur overhield. (odbs)

    11-07-2008 om 12:24 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw: stiletto's voor baby's

                       Nieuw: stiletto's voor baby's

                                        
     
    Het kon niet uitblijven: ook baby's kunnen vanaf nu op hoge hakken rondparaderen. Amerikaanse ontwerpers brengen immers Heelarious op de markt, piepkleine stiletto's voor koters tot zes maanden in het roze, zwart of luipaardmotief.

    De hak schuift in van zodra er druk op uitgeoefend wordt. De kick zit dus enkel in het showaspect en zeker niet in een of andere seksuele connotatie, benadrukken de bedenkers. "Ik kwam op het idee toen ik naar het verjaardagsfeestje van mijn vierjarige dochter Kayla trok. Stel u de hilariteit voor als ik op zo'n party kom aandraven met een baby die hoge hakken aanheeft", aldus Britta Bacon, een van de creatieve breinen achter het concept.

    De 'klasseschoenen' bestaan in zes verschillende stijlen (genoemd naar de kinderen van de ontwerpers) en zijn voor 23 euro te koop in meer dan vijftig winkels in Amerika, Canada en Zwitserland. Online bestellen kan ook, al zal u er dan wel de mislukte Britney-imitaties van uw dochter moeten bijnemen. (svm)

    10-07-2008 om 22:06 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee stoffen cruciaal voor herstart kankercellen

    Twee stoffen cruciaal voor herstart kankercellen

                              

    Twee lichaamseigen stoffen zijn cruciaal voor de herstart van de celdeling in kankercellen. Dat zeggen onderzoekers van het UMC Utrecht te hebben ontdekt. Dit nieuwe inzicht biedt volgens de wetenschappers mogelijkheden voor nieuwe typen kankermedicijnen.

    Nieuwe medicijnen
    De onderzoekers, onder leiding van professor René Medema, zochten uit waarom kankercellen ondanks bestralingen vaak doorgaan met celdeling. Daarvoor blijken de beide eiwitten Aurora-A en Bora verantwoordelijk te zijn. Dankzij deze ontdekking wordt het wellicht mogelijk nieuwe typen kankermedicijnen te ontwikkelen, al waarschuwt Medema dat het nog jaren kan duren voor die medicijnen op de markt zijn.

    Geen leukemie
    Huidige kankertherapieën richten zich op het DNA van de kankercellen. Normaal gesproken sterft de cel na aantasting van het DNA. Kankercellen weten zich soms te herstellen en kunnen dan toch doorgroeien. Medema denkt dat de eiwitten Aurora-A en Bora bij alle vormen van kanker bepalend zijn voor de herstart van de celdeling, al is leukemie in het onderzoek niet meegenomen.

    De onderzoekers publiceerden hun resultaten in het tijdschrift Nature. (novum/odbs)
     

    10-07-2008 om 19:04 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen levenslang verminkt door hennatatoeage

    Jongen levenslang verminkt door hennatatoeage

                                  
                                      Van Charlies hennatatoeage blijft niet veel meer over dan een etterende huid.
                                                         
                                          De tatoeage van Charlie voor de ontsteking. (Foto Metro.co.uk)

    Het gebeurt wel vaker op vakantie: mensen die een hennatatoeage laten zetten. Een mooie versiering en een tijdelijk aandenken aan een mooie reis. Ook de 10-jarige Charlie Wallace uit Essex mocht van zijn ouders een stoere tatoeage laten zetten, maar wat een tijdelijk aandenken moest worden, draaide uit op een verminking voor het leven.

    Vergiftiging
    Charlie Wallace was samen met zijn ouders op vakantie in Turkije en was al een hele tijd aan het zagen voor een hennatatoeage. Moeder Pauline had haar twijfels bij de versiering, maar na een rondvraag bij verschillende gasten uit het hotel, gaf ze toch toe. "Hij wilde er zo graag een. En iedereen die ik vroeg of er geen gevaar schuilde in zo'n tatoeage, zeiden me dat er geen probleem was. Dus mocht hij van mij eentje laten zetten", aldus Pauline.

    Naarmate de vakantie vorderde verdween de tatoeage en Charlie vroeg of hij een nieuwe mocht laten zetten om ze te tonen aan zijn vriendjes in Engeland. "We gaven opnieuw toe en trokken naar dezelfde winkel, maar ditmaal zat er een andere vrouw. Een paar uur later begon Charlies arm helemaal op te zwellen", vertelt Pauline het hele verhaal, "Ik was bang dat zijn huid helemaal zou wegrotten of dat de tatoeage giftig was."

    Helse pijn
    Terug in Essex bleef de pijn aanhouden. De helse pijnen aan zijn arm hielden de 10-jarige Charlie zelfs een maand van school weg. De tatoeage vormde een gevoelige huid met een korst en litteken die enorm veel pijn doen.

    De jongen mag zelfs twee jaar niet meer in de zon komen. "Mijn zoon is nogal ondersteboven van het voorval", zegt Pauline. (ka)

    10-07-2008 om 19:01 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoeker rukt hoofd Hitler af in Berlijns museum

    Bezoeker rukt hoofd Hitler af in Berlijns museum

                                  
                                              Het beeld van Adolf Hitler in het Berlijns museum is al onthoofd.

      Kort na de opening van het nieuwe wassenbeeldenmuseum van Madame Tussaud in Berlijn heeft een bezoeker het hoofd van Adolf Hitler afgerukt. Volgens een politiewoordvoerder was de 41-jarige dader deze voormiddag rond 10.00 uur het museum aan de Brandenburger Tor binnengestapt.

    Toen een andere bezoeker hem wilde beletten het beeld aan te raken, kwam het tot een handgemeen. Uiteindelijk rukte de man het hoofd van het wassen beeld van 'der Führer' af.

    De opgeroepen politie kon de man uit Berlijn korte tijd daarop in het museum overmeesteren. Volgens de eerste gegevens wilde de man protesteren tegen de opstelling van de figuur Hitler. De staatsveiligheid onderzoekt de zaak.

    Het nieuwe Berlijnse wassenbeeldenmuseum is na Londen en Amsterdam de derde vestiging van Tussaud in Europa en de achtste wereldwijd. De afgelopen weken kregen de organisatoren bakken kritiek over zich heen wegens de opstelling van de Hitler-figuur. De dictator is als oude man achter zijn bureau te zien. Het beeld mag aangeraakt noch gefotografeerd worden. (dpa/ka)

    10-07-2008 om 17:51 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Londense chef-kok maakt heetste curry ter wereld

    Londense chef-kok maakt heetste curry ter wereld

                                 

    Een chef-kok uit Londen wil in het Guinness World Records Book raken met de heeftste curry ter wereld. Zijn gerecht kreeg al de naam Bollywood Burner mee.

    Inspiratie in India
    Voor zijn gerecht maakt chef-kok Vivek Singh gebruik van de Nagapeper en zijn zaden, een van de heetste pepers ter wereld. De peper heeft een waarde van 885.000 op de Scovilleschaal. Deze schaal duidt aan hoe heet een peper is. Een gerecht met de waarde van 500 tot 1.000 wordt al als pittig beschouwd.

    Vivek Singh haalde zijn inspiratie voor het gerecht uit de keuken van Haiderabad, een metropool in het zuiden van India. Daar vond hij een lijst met de tien heetste chillies en besloot om met een paar van deze chillies een gerecht mee te maken.

    Waarschuwing
    De chef-kok waarschuwt wel dat zijn gerecht niet geschikt is voor elke menu. Bovendien zijn restaurants die het serveren, aan hun klanten verplicht om een waarschuwing te geven. Zodat zij zich bewust zijn van de risico's als ze de curry proeven.

    Een 19-jarige student uit Brighton mocht het gerecht als eerste proberen in een restaurant in Westminster. "Ik moet zeggen dat ik het erger had verwacht", aldus Toby Steele, "Op het eerste moment voelde ik niks, maar na een paar minuten werd ik toch wat lichter in mijn hoofd. Het was wel lekker want je kon alle kruiden goed smaken."

    Binnen twee of drie weken zal duidelijk worden of de Bollywood Burner het Guinness World Records Book zal halen als heetste curry ter wereld. (ka)

    10-07-2008 om 17:31 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goud, wondermiddel in moderne geneeskunde

     Goud, wondermiddel in moderne geneeskunde

                                  

                                                                   
                                                              Goudbehandelingen zouden de huid verjongen.
                                                                  
                                                               Anti-aging accupunctuur met gouden naalden.

    Cleopatra zou met een gouden masker hebben geslapen om haar schoonheid te bewaren. In het oude Rome werd goud gebruikt om een hele rits huidproblemen te behandelen. Maar ook in de moderne geneeskunde blijkt goud meer en meer een wondermiddel te zijn.

    X-stralen
    Goud is bacteriebestendig en wordt vaak gebruikt voor implantaten die een hoog risico op infectie hebben, zoals in het oor. Verder wordt het voor de draden van pacemakers gebruikt en bij de behandeling van hartziekten. Ze zijn ook heel zichtbaar bij x-stralen. Een nieuwe chirurgische procedure voor prostaatkanker stopt drie kleine gouden balletjes in de prostaat. De positie van die balletjes kan gedetecteerd worden met x-stralen. Zo kunnen dokters de positie van de prostaat bepalen tot op 2 of 3 millimeter.

    Verder heeft goud ontstekingsremmende eigenschappen. Zo worden samenstellingen met het edelmetaal in medicijnen gebruikt om reumatoïde artritis te behandelen.

    HIV en kanker
    De laatste paar decennia ontdekten artsen de voordelen van goud als behandeling van HIV en kanker. Momenteel gebeuren er experimenten met goud als kankerbehandeling, omdat het minder neveneffecten zou hebben dan de huidige chemotherapie. Verder is goud in combinatie met een ander medicijn effectief bij HIV-behandelingen, het helpt te voorkomen dat de ziekte het immuunsysteem aanvalt.

    Huid verjongen
    Maar goud wordt ook vaak gebruikt in schoonheidsbehandelingen die de huid verjongen. Hoewel weinig wetenschappelijke studies de voordelen van goud voor de huid bewijzen, beweren velen dat goudtherapieën werken. Goud zou de afname van collageen en elastine vertragen en zo een hangende huid voorkomen. Verder zou het de groei van de cellen in de diepste laag van de huid vernieuwen tot gezonde, stevige cellen en zo voor een strakker effect zorgen. Het zou de ontsteking en ouderdomsvlekken tegen gaan, met een stralend effect als gevolg.

    Plastische chirurgie
    Als laatste bestaan er plastische ingrepen met goud. Zo is in Rusland en Japan de inplanting van gouden draden heel populair. In Groot-Brittannië is er een schoonheidsbehandeling waarbij goud in een soort van netstructuur onder de huid wordt ingeplant. Dit biedt ondersteuning aan de huid en wekt de productie van collageen en elastine op rond het netwerk. Er ontstaan nieuwe bloedvaten rond het gebied, de huid wordt steviger en dikker en heeft een betere bloedtoevoer. Het gouden netwerk kan tot 10 jaar effect hebben. Een minder drastische procedure is anti-aging accupunctuur met door goud bezette naalden, dit wordt ook in Groot-Brittannië uitgevoerd. (ep)
    09/06/08 17u59

    10-07-2008 om 17:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Stones in je achtertuin voor 4,4 miljoen

    De Stones in je achtertuin voor 4,4 miljoen

                                                      Om de Stones te beluisteren klik op de foto

                             

    Wie geld heeft voor een duur en exclusief feestje kan overwegen om de Rolling Stones in te huren voor een privéconcertje. Dat komt op een slordige 4,4 miljoen euro. Sir Mick is met zijn legendarische band dan ook de allerduurste, volgens het nieuwe boek 'Pop Babylon' van Imogen Edward-Jones.

    Sir Elton John, Robbie Williams, Rod Stewart en Amy Winehouse doen het op uw barbecue- en andere party's voor 1,25 miljoen euro, terwijl Janet Jackson en de Pussycat Dolls 630.000 euro vragen. Sting, de Sugababes en All Saints sluiten de top-tien af: zij vragen allen 314.000 euro voor een privéoptreden.

    10-07-2008 om 16:52 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!