Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visser slaat zwemmer aan de haak

               Visser slaat zwemmer aan de haak

                                    
                                      (illustratiefoto)

    Een visser gooide een lijntje in het Zweedse Kroppkär en ving een zwemmer. De zwemmer kreeg de vishaak in zijn hals. De gemeente heeft na het incident meteen een visverbod ingesteld.

    Toen Per Pettersson uit het water kwam van het meer in Kroppkärr, voelde hij iets tegentrekken. Hij kon nauwelijks nog ademen. Plots voelde hij hevige snokken en toen begon het dagen. Hij merkte een lijn, een vislijn en er zat een vishaak in zijn nek, schrijft Wermlands-Tidningen. De onfortuinlijke Zweed kon de haak losmaken en merkte even later de visser op die hem aan de haak had geslagen. Omdat het meer populair is bij zwemmers heeft de gemeente nu besloten om een visverbod in te stellen. (vsv)

    30-07-2008 om 14:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookverbod opgeheven in Duitse cafeetjes

    Rookverbod opgeheven in Duitse cafeetjes

                            

      Roken is opnieuw toegestaan in kleine cafés in de deelstaten Berlijn en Baden-Württemberg. Dat heeft het Duitse grondwettelijke hof beslist. Het hof bepaalde dat het verbod in strijd is met de grondwet, omdat het kleine cafés die geen aparte rookruimte kunnen inrichten discrimineert. De zaak werd aangespannen door caféhouders uit Baden-Württemberg en Berlijn. Het rookverbod wordt in Duitsland op het niveau van de deelstaten geregeld.

    Deelstaten
    "De rookverboden in beide deelstaten zijn ongrondwettelijk", zo oordeelde het hof vandaag. "Grote cafés mogen er immers aparte rookruimtes openhouden. Er moeten dan ook uitzonderingen gemaakt worden voor kleine cafés. De kleine horecazaken die vooral drank schenken gaan immers erg zwaar gebukt onder de huidige wetgeving", luidt het.

    Opnieuw evalueren
    Het besluit van vandaag dwingt alle deelstaten die aparte rookruimtes toestaan hun regelgeving te herbekijken. Volgens de rechter moeten deelstaten roken helemaal verbieden, of de regels voor kleine etablissementen aanpassen. De deelstaten hebben tot eind volgend jaar gekregen om met een nieuwe wetgeving op de proppen te komen. Maar tot het zover is mag er opnieuw gerookt worden in cafés met één enkel lokaal van minder dan 75 vierkante meter groot, waar je uitsluitend iets kan drinken en waar geen jongeren zijn toegelaten.

    Absoluut verbod
    Toch vinden de rechters een absoluut rookverbod wenselijk. "De bevolking beschermen tegen gezondheidsrisico's is een heel belangrijk gemeengoed", aldus rechter Hans-Jürgen Papier, voorzitter van het grondwettelijk hof.

    Formeel geldt het vonnis enkel voor de deelstaten Berlijn en Baden-Württemberg, maar ook andere deelstaten maken uitzonderingen voor grote cafés. (ap/belga/mvp)

    30-07-2008 om 14:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan heeft geld nodig en steelt lantaarnpaal

    Amerikaan heeft geld nodig en steelt lantaarnpaal

                              
                                De lantaarnpaal op de wagen van Valero.

    Een politiepatrouille in Miami schrok toch even toen ze Elio Valero aan het werk zagen. De man was onderweg met een straatlantaarn op het dak van zijn wagen.

    Uitzonderlijk vervoer
    De agenten hadden geen begrip voor het uitzonderlijk vervoer en zetten de Amerikaan aan de kant. Valero legde uit dat hij gehandicapt is en geld nodig had. "De lantaarnpaal lag daar al twee maanden kapot op de grond. Waarom zou ik het dan niet naar het recyclagecentrum brengen?", vroeg hij zich af. Goed geprobeerd maar de agenten kenden geen medelijden. De arme drommel wordt nu aangeklaagd voor diefstal. (vsv)

    30-07-2008 om 12:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollands hoertje naakt voor rechter

              Hollands hoertje naakt voor rechter

                                                          
    Een 54-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is vorige week naakt verschenen en verhoord door de raadkamer van de rechtbank in het Nederlandse Roermond. Een woordvoerster van de rechtbank heeft dat woensdag laten weten.

    De vrouw moest voor de raadkamer verschijnen voor het bedreigen van een agente. Volgens haar advocaat is de vrouw een straatprostituee, die werd opgepakt omdat ze in een slooppand in Venlo sliep.

    Na voorarrest moest ze vorige week donderdag voor de raadkamer verschijnen. Ze was daarover zo boos dat ze zich onderweg naar de rechtbank uitkleedde en naakt voor de rechter verscheen. Haar voorarrest werd prompt met 90 dagen verlengd. (anp/mvl)

    30-07-2008 om 12:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent beukt jongen van fiets

    Agent beukt jongen van fiets


    Een agent van het New York City Police Department is in opspraak geraakt nadat hij op het internet verscheen. De man werd gefilmd tijdens zijn werkzaamheden. Daar is te zien hoe de agent een demonstrant letterlijk van zijn fiets beukt. De poltieman heeft daarop zijn pistool en badge moeten inleveren.

    Betoging
    Het slachtoffer, Christopher Long, reed met een groep door New York als deelnemer aan een demonstratie. De groep protesteerde tegen de grote afhankelijkheid in de stad van de auto. Omdat de jongen zich echter niet kon gedragen, had de politie één en ander met Long te bespreken. Hij had naar verluidt het verkeer op Times Square geblokkeerd.

    Toen een agent de jongen aansprak op zijn gedrag, vluchtte Long. Hij werd uiteindelijk weinig subtiel ten val gebracht. (eb)

    30-07-2008 om 10:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noor wil miljoenen voor amputatie penis

    Noor wil miljoenen voor amputatie penis

                            

    Een Noor van 70 eist 2,5 miljoen euro schadevergoeding van een hospitaal in Oslo. Ole Anton Tufte heeft zeldzame kanker en moest een operatie ondergaan. Toen hij wakker werd, merkte hij dat zijn penis geamputeerd was. "De mensen die me behandeld hebben zijn in de fout gegaan, dat is duidelijk", aldus Tufte.

    Zeldzame kanker
    Het duurde vier jaar voor de dokters merkten dat hij kanker had. Intussen was de kwaadaardige aandoening al uitgezaaid naar zijn scrotum en penis. De dokters hadden geen andere keuze dan zijn penis te amputeren al had de patiënt daar niet op gerekend. Volgens de artsen gaat het dan ook om een zeldzame vorm van kanker die moeilijk op te sporen was maar met die uitleg neemt de Noor geen vrede, schrijft Ekstra Bladet. (vsv)

    30-07-2008 om 10:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Körperwelten keert terug

                    Körperwelten keert terug

                             
                                     Gunther von Hagens (rechts) en enkele van zijn omstreden beelden.

    Körperwelten, de tentoonstelling met echte menselijke lichamen, keert vanaf 29 augustus terug naar België. Toen de tentoonstelling, samengesteld door de Duitse anatoom Gunther von Hagens, in 2001 voor het eerst in ons land was, lokte ze meer dan een half miljoen bezoekers.

    200 lichamen
    Afgelopen lente werd de tentoonstelling ingehuldigd in Manchester, onder de naam Körperwelten 4. Van 29 augustus tot 11 januari zal de tentoonstelling te zien zijn in de Kelders van Kuregem in Anderlecht, de evenementenzaal onder het slachthuis in Anderlecht. In de tentoonstelling zijn er 200 lichamen van mensen te zien, die volgens de modernste technieken gedissecteerd en bewaard bleven. Zo werd er plastinatie gebruikt, waarbij siliconen de lichaamsvloeistoffen vervangen, zodat de biologische weefsels bewaard blijven.

    Eerste keer
    Op de nieuwe tentoonstelling zullen verschillende plastinaties te zien zijn die tot nu toe nog niet in België werden getoond. Daaronder zijn er organen, transparante lichaamsdelen of hele lichamen. Ook zijn er zieke lichamen te zien, naast lichamen in goede gezondheid. Zo worden bijvoorbeeld de longen van rokers en niet-rokers getoond, is er een gezonde lever te zien en een lever van een stevige alcoholgebruiker of zijn er lichamen met overgewicht en met een normaal gewicht.

    Donatieprogramma
    Uniek aan de tentoonstelling is dat ze mogelijk wordt gemaakt op basis van een donatieprogramma. In België alleen al schreven zich al 40 mensen in om hun lichaam af te staan, in de hele wereld staan er 9.200 personen op de wachtlijst. De tentoonstelling kon over de hele wereld rekenen op 25 miljoen bezoekers.

    Körperwelten zal iedere dag geopend zijn van 10 tot 19.30 uur in de Kelders van Kuregem in de Ropsy Chaudronstraat 24 in Anderlecht. Donderdag, vrijdag en zaterdag kan de tentoonstelling bezocht worden tot 21 uur. Voor meer informatie kan u terecht op telefoonnummer 070/25.20.20. (belga/eb)

    30-07-2008 om 10:01 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onterechte uitkeringen kosten overheid 148 miljoen

    Onterechte uitkeringen kosten overheid 148 miljoen

                              

    Steeds meer mensen krijgen, door fraude of administratieve vergissingen, ten onrechte een gehandicapten- of werkloosheidsuitkering. Dat maakte de Belgische schatkist de voorbije vier jaar 148 miljoen euro lichter, zo staat in De Morgen.

    Uitkeringen
    Tussen 2004 en 2007 gaf de federale overheid 362,6 miljoen euro uit aan tegemoetkomingen voor gehandicapten en aan werkloosheidsuitkeringen waarvan achteraf bleek dat de begunstigde er geen recht op had. Tot vandaag is bijna 150 miljoen euro daarvan niet terugbetaald, vaak omdat de betrokkene er het geld niet voor heeft. Dat blijkt uit berekeningen van de krant op basis van cijfers die Open Vld-Kamerlid Guido De Padt verzamelde bij de betrokken ministers.

    In stijgende lijn
    Het aantal onterecht uitbetaalde uitkeringen zit sinds 2004 in stijgende lijn. Betaalde de federale overheidsdienst Sociale Zaken in 2004 nog 5.617 onterechte gehandicaptenuitkeringen uit, dan was dat aantal in 2007 opgelopen tot 13.892. Bij de Rijksdienst voor Arbeidsbemiddeling (RVA) steeg het aantal onterechte uitkeringen (voor werklozen en voor diverse vormen van tijdskrediet samen) van 34.541 in 2004 tot 60.991 in 2007.

    Sociale fraude
    De Padt vindt dat de strijd tegen de sociale fraude meer aandacht moet krijgen. "De fiscale fraude moet worden bestreden, maar ook op andere departementen loopt het soms fout. Onlangs pleitten CD&V en sp.a allebei voor de oprichting van een Comité F, dat de werking van de fiscus kan controleren. Ik neem aan dat men er geen bezwaar zal tegen hebben om daar nu ook een Comité S aan toe te voegen", zegt het Kamerlid. (belga/tdb)

    30-07-2008 om 09:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldprimeur: man krijgt twee nieuwe armen

    Wereldprimeur: man krijgt twee nieuwe armen

                            
                                     De operatie werd uitgevoerd in dit Münchense universitair ziekenhuis

    In München hebben artsen twee volledige armen getransplanteerd. Het gaat om een wereldprimeur. De operatie op de 54-jarige patiënt, die zes jaar geleden bij een ongeval zijn twee armen kwijt raakte, werd jarenlang voorbereid.

    De operatie in het universitair ziekenhuis 'Klinikum rechts der Isar' begon vrijdag en duurde tot zaterdag. Plastisch chirurgen Edgar Biemr en Christoph Höhnke leidden de operatie, bijgestaan door een 30-koppig team. De details van de transplantatie worden vrijdag bekendgemaakt.

    30-07-2008 om 09:31 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongetje (7) haalt geld af met oma's bankkaart

    Jongetje (7) haalt geld af met oma's bankkaart

                      

    In Duitsland heeft een zevenjarige jongen met oma's bankkaart 500 euro afgehaald. Met het geld kocht het knaapje snoep. Twee speelkameraadjes van de jongen kregen 240 euro. Hoe de jongen aan oma's geheime code kwam, is niet geweten.

    Vriendjes wantrouwig
    Zijn vriendjes vertrouwden het zaakje echter niet helemaal en brachten hun ouders op de hoogte. Die waarschuwden op hun beurt de politie.

    Blij
    Toen de onderzoekers de jongen ondervroegen, verklaarde de gulle schenker dat hij net als zijn oma geld wilde afhalen en inkopen wou doen. En, zo merkte hij pienter op, "wanneer oma andere mensen geld geeft, zijn die altijd zo blij". (dpa/eb)

    30-07-2008 om 09:24 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palingdrankje is hit in Japan

                  Palingdrankje is hit in Japan

                               
    Een energiedrankje met extracten van palingen vliegt in Japan momenteel van de winkelrekken. De zomer is in Japan sowieso het seizoen van de paling. Japanners geloven dat wie paling eet, beter tegen de hitte bestand is. Maar sinds het drankje met extracten van het hoofd en het kraakbeen van palingen in de winkels ligt, hebben de Japanners zich massaal daarop gestort.

    Het drankje heet 'Unagi Nobori' wat zoveel betekent als 'overweldigende paling'. Het kost amper een euro, wat een pak minder is dan een portie gegrilde paling. In Japan wordt paling ook verwerkt in koekjes en cakes.

    30-07-2008 om 09:20 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Steek me alsjeblieft in de cel!"

                "Steek me alsjeblieft in de cel!"

                             
                               (illustratiefoto)
    Sommige mannen hebben de wildste fantasieën, zo ook Peiter Vanvliet. De Amerikaan wilde graag eens in de cel zitten. Hij belde de politie met zijn verzoek maar die weigerde aanvankelijk, tot ze zijn gezaag beu werden.

    Vanvliet gaf niet op en bleef de politie lastigvallen met zijn verzoek. "Hij bleef ons maar bellen op het alarmnummer. Probleem was dat hij geen misdaad begaan had en we hem niet konden oppakken. Tenzij hij bleef bellen op ons alarmnummer en dat deed hij. We hebben hem dan maar opgepakt", aldus de politie van Plant City. (vsv)

    30-07-2008 om 00:00 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste schilderij wordt verkocht voor goede doel

    Grootste schilderij wordt verkocht voor goede doel

                               
     
    Het grootste schilderij van de wereld wordt in stukken verkocht. Het werk, 'De Golf' is 6,5 kilometer lang en 2 meter breed.

    Verkopen voor kinderen
    Of liever was want het werk wordt nu in stukken aangeboden voor het goede doel. Het werk heeft een vermelding gekregen in het Guinness Book of Records maar de maker, Djuro Siroglavic wist niet wat aanvangen met zijn meesterstuk. "Ik kon geen gallerij vinden en ik wilde het niet in een hoekje laten verkommeren. Door het nu in stukken aan te bieden kan iedereen een deel van het grootste schilderij in huis halen en meteen ook het goede doel steunen", legt hij uit aan de Croatian Times. Djuro werkte van februari tot juli met twee assistenten aan het schilderij. Ze gebruikten 2,5 ton verf en bedekten meer dan 13.000 vierkante meter doek. "Ik ben blij dat ik met de verkoop kinderen kan helpen in mijn thuisland Kroatië", besluit Sirolavic. (vsv)

    25-07-2008 om 17:17 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit beboet voor roken in bestelwagen

         Brit beboet voor roken in bestelwagen

                         

    Een Brits decorateur heeft een boete van bijna 40 euro gekregen wegens schending van de anti-tabakwet op de 'werkplaats' omdat hij aan het roken was terwijl hij met zijn bestelwagen reed.

    Thee
    Gordon Williams, uit Llanafan in het westen van Engeland, was thuis vertrokken om thee te gaan kopen voor zijn vrouw toen hij plots tegengehouden werd voor een routinecontrole door de gemeentelijke politie. Die gaf hem een boete van 30 pond, dat is zo'n 38 euro, omdat hij rookte in zijn 'werkplaats'.

    Gereedschap
    "Ik begrijp dat een buschauffeur niet mag roken tijdens het rijden, dat is de wet", zei Williams. "Maar ik ging niet eens werken. Ik was gewoon op weg van huis naar Llandabarn om er thee te kopen. De bestelwagen is verzekerd als privé-voertuig en ik gebruik hem alleen om mee naar het werk te gaan. Natuurlijk ligt er gereedschap in de bestelwagen, maar een advocaat mag toch ook documenten in een koffertje in zijn auto vervoeren, dat is niet anders volgens mij."

    Big Brother
    De bekeuring ligt Williams zwaar op de maag. "Ik rookte gewoon een sigaret en viel niemand lastig. Maar het is alsof Big Brother je in het oog houdt", ging hij verder. Williams diende een aanvraag in om de boete te annuleren. Om te vermijden dat het bedrag van de boete opklimt bij gebrek aan een snelle betaling, verkoos zijn vrouw de 30 pond te betalen. (belga/mvp)

    25-07-2008 om 16:12 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie plukt oudje van 96 in rolstoel van snelweg

    Politie plukt oudje van 96 in rolstoel van snelweg

                                                               
    De politie heeft een kras oudje van 96 in zijn rolstoel van de autosnelweg geplukt. De man had het het bejaardentehuis verlaten en ging even een boektje bloemen halen.

    Even bloemen halen
    Ludwig was onderweg met zijn elektrisch aangedreven rolstoel. Hij had er al vier uur opzitten. Tegen vijftien kilometer per uur hobbelde hij over de kasseistroken en andere wegen naar de bloemenwinkel. "Ik wilde gewoon wat bloemen halen om mijn appartementje op te smukken", vertelt hij in de krant B.Z.. "Maar ik wilde helemaal niet op de autosnelweg terechtkomen." De politie pikte hem op tijdens zijn terugreis. Hij was tussen de wagens vastgereden op de snelweg naar Königs Wusterhausen. "Ik wilde de volgende afrit naar huis nemen, dat heb ik ook de politie verteld en ze hebben me in het tehuis afgezet." Hij was nog net op tijd voor het vieruurtje, besluit de krant. (vsv)

    25-07-2008 om 16:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnwerkers staken omdat beren collega's blijven opeten

    Mijnwerkers staken omdat beren collega's blijven opeten

                                   

    Een grote groep Russische mijnwerkers is aan het staken geslagen nadat alweer twee collega's slachtoffer zijn geworden van hongerige beren. Bang om zelf slachtoffer te worden, durven de mannen de mijnen niet meer in. Tegelijkertijd zitten ze gevangen in hun eigen huizen; buiten zou het levensgevaarlijk zijn.

    De plaatselijke variant van de grizzly, de Kamchatka-beer, behoort tot 's werelds grootste beren. Ze worden drie meter hoog en wegen 750 kilogram.

    De regering heeft inmiddels een team scherpschutters opgetrommeld om de zaak te regelen. Maar dat kan nog even duren, want het gebied ligt ergens achteraf en is moeilijk bereikbaar. (mvl)

    25-07-2008 om 12:36 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse tonijnen krijgen acupunctuur

            Japanse tonijnen krijgen acupunctuur

                                 

    Een Japans visbedrijf gaat tonijn acupunctuur geven om ze te kalmeren tijdens transport. Door de behandeling met naalden wordt het bloed van de vissen meer puur en het vlees krijgt een betere smaak.

    Chemisch
    The Osaka Planning Company wil de vissen niet langer rustig houden met chemische middelen. Volgens de president van het bedrijf worden die middelen steeds duurder en is het ook niet goed voor de smaak van de vis. Het bedrijf hoopt op een grotere winstmarge door over te stappen op acupunctuur.

    Het bedrijf houdt de punten op het lichaam van de tonijn waar de naalden ingeprikt moeten worden geheim. Het bedrijf maakte wel bekend ook al experimenten uit te voeren op makrelen.

    25-07-2008 om 12:09 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Voedsel gekloonde dieren veilig voor consumptie"

    "Voedsel gekloonde dieren veilig voor consumptie"

                              
                                Dolly, het eerste gekloonde schaap.

    "Er is geen bewijs dat voedingsproducten afkomstig van gekloonde dieren minder veilig zijn dan dat van hun conventioneel gekweekte soortgenoten." Zo luidt het definitieve advies van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA). EFSA maakt zich wel zorgen over de gevolgen van klonen voor de gezondheid en het welzijn van de dieren zelf.

    Geen bewijzen van verschil
    "We hebben geen bewijzen gevonden die aantonen dat er een verschil bestaat tussen voedselproducten van gekloonde dieren en hun nakomelingen en die van conventioneel gekweekte dieren", zegt professor Vittorio Silano van EFSA donderdag op een persconferentie. "Het is dus onwaarschijnlijk dat gekloonde dieren problemen op het vlak van voedselveiligheid opleveren."

    Silano en zijn team bestudeerden in opdracht van de Europese Commissie bijna anderhalf jaar lang de gevolgen van klonen voor voedselveiligheid, dierengezondheid, dierenwelzijn en milieu.

    Consultatieronde
    In een voorlopig rapport concludeerden ze reeds dat de consumptie van melk en vlees van gekloonde dieren en hun nakomelingen geen problemen oplevert. Sindsdien lanceerde EFSA een openbare consultatieronde en werd de wetenschappelijke info geüpdatet, maar hun standpunt blijft dus overeind.

    In vergelijking met het eerste rapport legt EFSA wel meer nadruk op de dieren zelf. Volgens Silano is het "duidelijk dat er aanzienlijke gezondheids- en welzijnsproblemen bestaan en dat die vaker voorkomen en ernstiger zijn dan bij hun conventionele soortgenoten". Vooral in de eerste zes maanden worden gekloonde dieren vaker ziek en ligt de sterftegraad veel hoger.

    Groen licht in VS
    De Amerikaanse Food and Drug Administration zette reeds het licht op groen voor de verkoop van gekloond voedsel, maar de markt is er door de hoge kosten en ethische bezwaren nog niet helemaal klaar voor. Ook in Europa zijn er tot dusver geen producten van gekloonde dieren en hun nakomelingen op de markt.

    De risico-analyse van EFSA vormt slechts één van de adviezen die de Commissie moet helpen bij het uitstippelen van een Europees beleid. De Europese Groep voor Ethiek betwijfelde in haar advies of het wel ethisch gerechtvaardigd is om dieren te klonen voor voedselconsumptie. In de herfst zal de Commissie ook de resultaten van een opiniepeiling bekendmaken. Pas nadien neemt ze een definitief standpunt in. (belga/mvp)

    25-07-2008 om 11:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soja kan vruchtbaarheid man schaden

         Soja kan vruchtbaarheid man schaden

                          

    Het dagelijkse gebruik van sojaproducten kan de vruchtbaarheid van een man beschadigen, dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie.

    Minder zaandcellen
    Onderzoekers hebben ontdekt dat het dagelijks gebruik van een beperkt aantal sojaproducten het aantal zaadcellen in het sperma van een man significant kan verminderen. Het maakt mannen niet compleet onvruchtbaar zal maken, maar wie een lagere dan gemiddelde spermahoeveelheid heeft, moet wel oppassen. Isoflavonen, een samenstelling die je in soja vindt, zouden de oorzaak hiervan zijn. Deze stof bootst namelijk het vrouwelijke hormoon oestrogeen na. Soja wordt voornamelijk gebruikt in vleesvervangers en is hierdoor populair bij vegetariërs.

    Dikke mannen
    Verder blijkt dat de mannen die het hoogst aantal zaadcellen hadden, het grootste effect van soja merkten bij hun sperma. "Dit suggereert dat mannen met een hoog aantal zaadcellen vatbaarder zijn voor soja dan andere mannen", aldus een van de onderzoekers. Ook dikke mannen merkten meer effect dan magere mannen omdat hun lichaam meer oestrogeen produceert.

    De mannen die deelnamen aan het onderzoek aten verschillende producten op basis van soja als tofu, tempeh, vegetarische worstjes, spek, hamburgers en gehakt. Daarnaast gebruikten ze ook sojamelk, -kaas, -yoghurt en -ijs. (ep)

    25-07-2008 om 11:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man van Tigra-gezicht blijft in cel

              Man van Tigra-gezicht blijft in cel

                                                           
    De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft de aanhouding van de 78-jarige diamantair Joseph De Roeck verlengd. Het gerecht verdenkt de man de leider te zijn van een bende die xtc-laboratoria en cannabisplantages draaiende houdt.

    Tigra
    De Roeck is de man van Angelina Saeys. Zij is bekend als de pin-up die model stond voor de afbeelding op de pakjes sigaretten van Tigra. Saeys overleed in 1979 in de eigen woning, de exacte omstandigheden werden nooit opgehelderd. (belga/sam)

    25-07-2008 om 11:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!