Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste schilderij wordt verkocht voor goede doel

    Grootste schilderij wordt verkocht voor goede doel

                               
     
    Het grootste schilderij van de wereld wordt in stukken verkocht. Het werk, 'De Golf' is 6,5 kilometer lang en 2 meter breed.

    Verkopen voor kinderen
    Of liever was want het werk wordt nu in stukken aangeboden voor het goede doel. Het werk heeft een vermelding gekregen in het Guinness Book of Records maar de maker, Djuro Siroglavic wist niet wat aanvangen met zijn meesterstuk. "Ik kon geen gallerij vinden en ik wilde het niet in een hoekje laten verkommeren. Door het nu in stukken aan te bieden kan iedereen een deel van het grootste schilderij in huis halen en meteen ook het goede doel steunen", legt hij uit aan de Croatian Times. Djuro werkte van februari tot juli met twee assistenten aan het schilderij. Ze gebruikten 2,5 ton verf en bedekten meer dan 13.000 vierkante meter doek. "Ik ben blij dat ik met de verkoop kinderen kan helpen in mijn thuisland Kroatië", besluit Sirolavic. (vsv)

    25-07-2008 om 17:17 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit beboet voor roken in bestelwagen

         Brit beboet voor roken in bestelwagen

                         

    Een Brits decorateur heeft een boete van bijna 40 euro gekregen wegens schending van de anti-tabakwet op de 'werkplaats' omdat hij aan het roken was terwijl hij met zijn bestelwagen reed.

    Thee
    Gordon Williams, uit Llanafan in het westen van Engeland, was thuis vertrokken om thee te gaan kopen voor zijn vrouw toen hij plots tegengehouden werd voor een routinecontrole door de gemeentelijke politie. Die gaf hem een boete van 30 pond, dat is zo'n 38 euro, omdat hij rookte in zijn 'werkplaats'.

    Gereedschap
    "Ik begrijp dat een buschauffeur niet mag roken tijdens het rijden, dat is de wet", zei Williams. "Maar ik ging niet eens werken. Ik was gewoon op weg van huis naar Llandabarn om er thee te kopen. De bestelwagen is verzekerd als privé-voertuig en ik gebruik hem alleen om mee naar het werk te gaan. Natuurlijk ligt er gereedschap in de bestelwagen, maar een advocaat mag toch ook documenten in een koffertje in zijn auto vervoeren, dat is niet anders volgens mij."

    Big Brother
    De bekeuring ligt Williams zwaar op de maag. "Ik rookte gewoon een sigaret en viel niemand lastig. Maar het is alsof Big Brother je in het oog houdt", ging hij verder. Williams diende een aanvraag in om de boete te annuleren. Om te vermijden dat het bedrag van de boete opklimt bij gebrek aan een snelle betaling, verkoos zijn vrouw de 30 pond te betalen. (belga/mvp)

    25-07-2008 om 16:12 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie plukt oudje van 96 in rolstoel van snelweg

    Politie plukt oudje van 96 in rolstoel van snelweg

                                                               
    De politie heeft een kras oudje van 96 in zijn rolstoel van de autosnelweg geplukt. De man had het het bejaardentehuis verlaten en ging even een boektje bloemen halen.

    Even bloemen halen
    Ludwig was onderweg met zijn elektrisch aangedreven rolstoel. Hij had er al vier uur opzitten. Tegen vijftien kilometer per uur hobbelde hij over de kasseistroken en andere wegen naar de bloemenwinkel. "Ik wilde gewoon wat bloemen halen om mijn appartementje op te smukken", vertelt hij in de krant B.Z.. "Maar ik wilde helemaal niet op de autosnelweg terechtkomen." De politie pikte hem op tijdens zijn terugreis. Hij was tussen de wagens vastgereden op de snelweg naar Königs Wusterhausen. "Ik wilde de volgende afrit naar huis nemen, dat heb ik ook de politie verteld en ze hebben me in het tehuis afgezet." Hij was nog net op tijd voor het vieruurtje, besluit de krant. (vsv)

    25-07-2008 om 16:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnwerkers staken omdat beren collega's blijven opeten

    Mijnwerkers staken omdat beren collega's blijven opeten

                                   

    Een grote groep Russische mijnwerkers is aan het staken geslagen nadat alweer twee collega's slachtoffer zijn geworden van hongerige beren. Bang om zelf slachtoffer te worden, durven de mannen de mijnen niet meer in. Tegelijkertijd zitten ze gevangen in hun eigen huizen; buiten zou het levensgevaarlijk zijn.

    De plaatselijke variant van de grizzly, de Kamchatka-beer, behoort tot 's werelds grootste beren. Ze worden drie meter hoog en wegen 750 kilogram.

    De regering heeft inmiddels een team scherpschutters opgetrommeld om de zaak te regelen. Maar dat kan nog even duren, want het gebied ligt ergens achteraf en is moeilijk bereikbaar. (mvl)

    25-07-2008 om 12:36 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse tonijnen krijgen acupunctuur

            Japanse tonijnen krijgen acupunctuur

                                 

    Een Japans visbedrijf gaat tonijn acupunctuur geven om ze te kalmeren tijdens transport. Door de behandeling met naalden wordt het bloed van de vissen meer puur en het vlees krijgt een betere smaak.

    Chemisch
    The Osaka Planning Company wil de vissen niet langer rustig houden met chemische middelen. Volgens de president van het bedrijf worden die middelen steeds duurder en is het ook niet goed voor de smaak van de vis. Het bedrijf hoopt op een grotere winstmarge door over te stappen op acupunctuur.

    Het bedrijf houdt de punten op het lichaam van de tonijn waar de naalden ingeprikt moeten worden geheim. Het bedrijf maakte wel bekend ook al experimenten uit te voeren op makrelen.

    25-07-2008 om 12:09 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Voedsel gekloonde dieren veilig voor consumptie"

    "Voedsel gekloonde dieren veilig voor consumptie"

                              
                                Dolly, het eerste gekloonde schaap.

    "Er is geen bewijs dat voedingsproducten afkomstig van gekloonde dieren minder veilig zijn dan dat van hun conventioneel gekweekte soortgenoten." Zo luidt het definitieve advies van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA). EFSA maakt zich wel zorgen over de gevolgen van klonen voor de gezondheid en het welzijn van de dieren zelf.

    Geen bewijzen van verschil
    "We hebben geen bewijzen gevonden die aantonen dat er een verschil bestaat tussen voedselproducten van gekloonde dieren en hun nakomelingen en die van conventioneel gekweekte dieren", zegt professor Vittorio Silano van EFSA donderdag op een persconferentie. "Het is dus onwaarschijnlijk dat gekloonde dieren problemen op het vlak van voedselveiligheid opleveren."

    Silano en zijn team bestudeerden in opdracht van de Europese Commissie bijna anderhalf jaar lang de gevolgen van klonen voor voedselveiligheid, dierengezondheid, dierenwelzijn en milieu.

    Consultatieronde
    In een voorlopig rapport concludeerden ze reeds dat de consumptie van melk en vlees van gekloonde dieren en hun nakomelingen geen problemen oplevert. Sindsdien lanceerde EFSA een openbare consultatieronde en werd de wetenschappelijke info geüpdatet, maar hun standpunt blijft dus overeind.

    In vergelijking met het eerste rapport legt EFSA wel meer nadruk op de dieren zelf. Volgens Silano is het "duidelijk dat er aanzienlijke gezondheids- en welzijnsproblemen bestaan en dat die vaker voorkomen en ernstiger zijn dan bij hun conventionele soortgenoten". Vooral in de eerste zes maanden worden gekloonde dieren vaker ziek en ligt de sterftegraad veel hoger.

    Groen licht in VS
    De Amerikaanse Food and Drug Administration zette reeds het licht op groen voor de verkoop van gekloond voedsel, maar de markt is er door de hoge kosten en ethische bezwaren nog niet helemaal klaar voor. Ook in Europa zijn er tot dusver geen producten van gekloonde dieren en hun nakomelingen op de markt.

    De risico-analyse van EFSA vormt slechts één van de adviezen die de Commissie moet helpen bij het uitstippelen van een Europees beleid. De Europese Groep voor Ethiek betwijfelde in haar advies of het wel ethisch gerechtvaardigd is om dieren te klonen voor voedselconsumptie. In de herfst zal de Commissie ook de resultaten van een opiniepeiling bekendmaken. Pas nadien neemt ze een definitief standpunt in. (belga/mvp)

    25-07-2008 om 11:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soja kan vruchtbaarheid man schaden

         Soja kan vruchtbaarheid man schaden

                          

    Het dagelijkse gebruik van sojaproducten kan de vruchtbaarheid van een man beschadigen, dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie.

    Minder zaandcellen
    Onderzoekers hebben ontdekt dat het dagelijks gebruik van een beperkt aantal sojaproducten het aantal zaadcellen in het sperma van een man significant kan verminderen. Het maakt mannen niet compleet onvruchtbaar zal maken, maar wie een lagere dan gemiddelde spermahoeveelheid heeft, moet wel oppassen. Isoflavonen, een samenstelling die je in soja vindt, zouden de oorzaak hiervan zijn. Deze stof bootst namelijk het vrouwelijke hormoon oestrogeen na. Soja wordt voornamelijk gebruikt in vleesvervangers en is hierdoor populair bij vegetariërs.

    Dikke mannen
    Verder blijkt dat de mannen die het hoogst aantal zaadcellen hadden, het grootste effect van soja merkten bij hun sperma. "Dit suggereert dat mannen met een hoog aantal zaadcellen vatbaarder zijn voor soja dan andere mannen", aldus een van de onderzoekers. Ook dikke mannen merkten meer effect dan magere mannen omdat hun lichaam meer oestrogeen produceert.

    De mannen die deelnamen aan het onderzoek aten verschillende producten op basis van soja als tofu, tempeh, vegetarische worstjes, spek, hamburgers en gehakt. Daarnaast gebruikten ze ook sojamelk, -kaas, -yoghurt en -ijs. (ep)

    25-07-2008 om 11:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man van Tigra-gezicht blijft in cel

              Man van Tigra-gezicht blijft in cel

                                                           
    De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft de aanhouding van de 78-jarige diamantair Joseph De Roeck verlengd. Het gerecht verdenkt de man de leider te zijn van een bende die xtc-laboratoria en cannabisplantages draaiende houdt.

    Tigra
    De Roeck is de man van Angelina Saeys. Zij is bekend als de pin-up die model stond voor de afbeelding op de pakjes sigaretten van Tigra. Saeys overleed in 1979 in de eigen woning, de exacte omstandigheden werden nooit opgehelderd. (belga/sam)

    25-07-2008 om 11:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken eland bijt kleuter in Zweden

          Dronken eland bijt kleuter in Zweden

                            

    Een eland heeft een meisje van drie aangevallen in het Zweedse Kungälv. Het beest hapte in het rond en beet de kleuter in haar arm. Het dier was dronken na het eten van rotte appels die nog in de tuin van de familie lagen.

    "Ongewoon"
    Nova (3) was in de tuin aan het spelen toen ze plots verrast werd. "Ik werd gebeten in mijn arm", vertelt het meisje aan de krant Aftonbladet. Gelukkig was haar moeder in de buurt en kon ze meteen ingrijpen. "Ik hoorde plots een luide schreeuw. Ik sprong over de haag, grabbelde Nova vast en sleurde haar naar binnen", vertelt Maria Schelin. De eland was blijkbaar dronken na het eten van gistende appels. Het beest keek nog eens rond en strompelde uit de tuin. Hans von Essen van de Zweedse Jagersvereniging zegt dat het niet abnormaal is dat elanden opduiken in bewoonde omgevingen. "Maar ik heb het nog nooit gehoord dat een eland iemand gebeten heeft, dat is erg ongewoon. Het kan wel gebeurden dat elanden de aanval inzetten en belagers omver lopen. Bijten, neen dat niet", aldus von Essen. Het dier werd eerder op de dag al gezien in de buurt van het huis. Blijkbaar is het beest teruggekeerd op zoek naar meer appels. Volgens de moeder is haar oogappel nog altijd onder de indruk van de gebeurtenis. (vsv)

    25-07-2008 om 11:17 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minderjarigen mogen niet meer naar zonnebank

    Minderjarigen mogen niet meer naar zonnebank

                        

    Uitbaters van zonnebankcentrales zijn vanaf 1 augustus verplicht mensen onder de achttien jaar te weigeren. Ze moeten ook de stralingssterkte van de lampen verminderen.

    Bescherming
    De nieuwe regels moeten zorgen voor een nog betere bescherming van de huid, vooral voor mensen met een gevoelig huidtype. Naast minderjarigen mogen ook mensen met huidtype 1, een huid die snel verbrandt en niet bruint, niet meer onder de zonnebank.

    Lampen
    Voorts moet de stralingssterkte van de zonnebanklampen verminderd worden naar 0,3 W/m². Tot voor kort waren de meeste zonnebanklampen sterker. "Dat betekent niet dat ze gevaarlijk waren. Wel dat je er minder lang onder moest om hetzelfde bruiningsresultaat te verkrijgen", zegt de Belgian Tanning Federation (BFT).

    Federatie
    De verdelers en uitbaters van zonnebankapparatuur waarschuwen voor het stigmatiseren van zonnebanken en zonnebankcentra. De organisatie benadrukt dat een verantwoord zonnebankgebruik moet samengaan met een verantwoord omgaan met zonnen in het algemeen om effectief te zijn. (belga/sam)

    25-07-2008 om 11:14 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-jarig meisje te lelijk voor schoolkoor

        14-jarig meisje te lelijk voor schoolkoor

                         
                          Jade Ray.

    "Sorry je bent te lelijk". Dat kreeg een 14-jarige scholiere te horen toen ze auditie deed voor het schoolkoor. De lerares noemde haar "lelijke trut" en gaf het meisje een schop. De tiener raakte naar eigen zeggen getraumatiseerd en klaagt de school nu aan, weet 'De Telegraaf'.

    De 14-jarige Jade Ray voelt zich zwaar vernederd door lerares Heather Hargett. "Ze trapte me de deur uit omdat ik niet snel genoeg wegging. Toen sloeg ze de deur in mijn gezicht dicht", aldus Ray.

    Trauma
    Het kind wilde naar eigen zeggen enkel toetreden tot het schoolkoor, maar dat mocht niet. Terwijl de hele klas mee kon luisteren, noemde Hargett haar lelijk.

    Het meisje raakte zo zwaar getraumatiseerd dat ze van school moest veranderen. Als compensatie voor de vernedering eist ze nu een schadevergoeding van 75.000 dollar (48.000 euro). (tlg/svm)

    25-07-2008 om 11:08 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee pakt geweer uit handen van bewaker

    Chimpansee pakt geweer uit handen van bewaker

    
    De 42-jarige chimpansee Ichiro heeft in Japan voor aardig wat opschudding gezorgd. De aap had het tijdens een hittegolf zo warm dat hij uit de dierentuin van Ishakawa was gevlucht, om op het dak van zijn kooi wat afkoeling te zoeken in de schaduw. Het veiligheidspersoneel van de dierentuin was snel paraat, maar daar bleef het niet bij.

    Toen een van de bewakers zijn verdovingsgeweer op Ichiro richtte, trok de chimpansee in de aanval. De bewaker schrok zo hard dat hij zijn wapen door Ichiro liet ontfutselen. Tot twee keer toe kon het personeel wat later Ichiro wel raken met verdovingspijltjes, maar nog wilde de aap van geen wijken weten. Pas toen hem, zo'n twee uur later, bananen werden aangereikt, werd hij terug rustig en trok hij spontaan weer zijn kooi in. (hlnsydney/odbs)

    25-07-2008 om 10:55 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste vijf levensjaren kosten 250.000 euro

    Laatste vijf levensjaren kosten 250.000 euro

                               

    De laatste jaren van een mensenleven zijn veruit de duurste, door de hoge kosten van medische en andere verzorging. Het Antwerpse OCMW heeft de kosten van de vijf laatste levensjaren berekend op gemiddeld 250.000 euro.

    Rusthuis
    In dat bedrag zijn alle kosten inbegrepen en wordt geen rekening gehouden met de terugbetaling door de mutualiteit en subsidies. De hoge kosten zijn onder meer te verklaren door een verblijf in een OCMW-rusthuis. In Antwerpen duurt zo'n verblijf gemiddeld tweeënhalf jaar.

    Gemiddelde levensverwachting
    De gemiddelde levensverwachting in een rusthuis is 85,5 jaar, die in een serviceflat 87,5 jaar. "Mensen die een serviceflat betrekken, zijn over het algemeen in een betere fysieke en mentale conditie", verklaart OCMW-voorzitter Monica De Coninck.

    All-in-prijs
    De gemiddelde maandprijs voor een verblijf in een OCMW-rusthuis bedraagt nu 1.500 euro. "Dat is voor veel mensen heel veel, maar tegelijk ook weinig als je de dagprijs van 50 euro vergelijkt met bijvoorbeeld die in een hotel. En bij ons is dat bedrag all-in, inclusief alle kosten voor de verzorging. Bovendien legt de overheid er voor elke 50 euro nog eens 80 euro bovenop. De reële kostprijs per dag is dus 130 euro", besluit Coninck. (belga/tdb)

    25-07-2008 om 10:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwerg ingecheckt als bagage

                 Dwerg ingecheckt als bagage

                                                          
    Een passagier van vliegveld Bromma in Stockholm heeft geprobeerd om een dwerg in een koffer in te checken.

    Toen de koffer op de transportband stond sprong de dwerg eruit. Het vliegveldpersoneel kon er niet om lachen en schakelde de politie in.

    Het bleek om een stunt van een Zweeds televisieprogramma te gaan dat draait om provocatie en grappen. Er is geen aangifte gedaan.

    De serie 'Balls of Steel' kreeg vorig jaar bekendheid nadat een verslaggever water in het gezicht van de Zweedse premier gooide. (anp/mvl)

    25-07-2008 om 10:42 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elfjarige bijt pitbull

                               Elfjarige bijt pitbull

                                        
                                                                        
    Een 11-jarige jongen heeft in Brazilië een pitbull gebeten. De zeer ongewone rolwissel gebeurde in de provinciehoofdstad Belo Horizonte in de zuid-oostelijke provincie Minas Gerais. Gabriel da Silva zou eergisteren in de tuin van zijn ouderlijke huis door zijn eigen hond Titã aangevallen zijn. "Dan heeft Gabriel de hond plots bij de hals gegrepen en gebeten, hij is een winnaar", vertelde zijn grootmoeder Arlinda vol trots nadat ze van de schrik was bekomen. De jongen brak een tand af bij de actie en kwam er verder met lichte verwondingen aan de arm vanaf.

    Observatie
    De gevechtshond is nadien gevangen door de brandweer. Hij zal nu 10 dagen lang 'onder observatie' blijven. Daarna kan de familie met de hulp van experts beslissen of ze de hond terugneemt of hem liever laat inslapen. "Eigenaardig. Hij was reeds bij ons sinds hij klein was en heeft niemand gebeten", aldus Arlinda. De familie wil de hond na de aanval echter niet meer terugzien, verzekerde ze. (dpa/svm)

    25-07-2008 om 01:23 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    24-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke maand naakt diner in New York

           Elke maand naakt diner in New York

                                                          
    Liefhebbers van nudisme en culinaire versnaperingen moeten zich naar New York reppen. Daar komen maandelijks zowat vijftig tafelgasten samen om zich te goed te doen aan lekker eten. Over hun outfit hoeven ze zich geen zorgen te maken, want iedereen verschijnt er poedelnaakt.

    "Niet choqueren"
    "Het is niet onze bedoeling om te choqueren", aldus organisator John Ordover, die telkens een ander restaurant afhuurt voor deze bijzondere bijeenkomst. "We willen enkel dat de mensen zich bij ons comfortabel voelen, lees: geen enkel stukje textiel aan hun lijf hebben." De obers houden - bij wet verplicht - wel al hun kleren aan.

    "Nooit geweigerd"
    "Geen enkel restaurant heeft ons al geweigerd en die kelners trekken er zich gewoon niets van aan", aldus nog Ordover. Leuke bijverdienste in ieder geval voor de man, die als hij zijn kleren aanhoudt als webdesigner aan de kost komt. "Als je al in een restaurant gewerkt hebt, zit de kans er dik in dat je al veel ergere dingen gezien hebt dan enkele naakte tafelgasten."

    Yogalessen
    De methode maakt duidelijk school, want intussen kan u in de 'Big Apple' al enkele naakte yogaklassen volgen en zelfs in uw blootje de Bert Kruismans in u bovenhalen in een stand up comedy-club. Als dat Nigel Williams maar niet op ideeën brengt... (svm)

    24-07-2008 om 21:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwste rage in China: levende visjes als sieraad

    Nieuwste rage in China: levende visjes als sieraad

                                 

    Zeebiologen luiden de alarmklok over de nieuwste rage in China: jonge meisjes die voor het plezier levende visjes als sieraad dragen. De tieners staan in Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan, massaal in de rij om hun 'vishangertje' te bemachtigen. Volgens de verkopers kunnen de vissen dankzij het water en wat visvoeding in de afgesloten ruimte zeker drie maanden overleven. Na die periode kan u ze lekker in de vijver of waterbak laten plonzen.

    De meisjes gebruiken hun nieuwste hebbeding vooral als ketting of als versiering voor hun handtas. Tegenstanders noemen deze praktijk schokkend en willen er zo snel mogelijk een eind aan zien komen.

    24-07-2008 om 15:28 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer doen met urine

                           Meer doen met urine

                                                               
                                                                Katja Ebstein houdt er haar huid mee jong.
                                                                
                                                       Michael Douglas heeft zijn remedie tegen kwallenbeten.

    In heel wat dagcrèmes en cosmetica wordt de stof 'ureum' gebruikt. Deze chemische stof heeft een hoog vochtvasthoudend vermogen. Hoewel het door de farmaceutische industrie wordt gemaakt, komt ureum in zijn natuurlijke variant voor in de urine van mensen en dieren.

    Mooiere huid
    De Duitse zangeres Katja Ebstein maakt er geen geheim van zichzelf regelmatig in te smeren met haar eigen urine. Zo blijft haar huid mooi en jong en verdwijnen haar meeëters als sneeuw voor de zon.

    Ze is niet de enige, Amy Whitehouse beweerde onlangs dat ze haar eigen urine mengt onder haar dagcrème, in de hoop op een proper velletje.

    Kwallenbeet
    Ook Michael Douglas gaf in een interview toe, gebruik te maken van de diensten van zijn zoon Dylan, om van een jeukende kwallenbeet te worden verlost. Onthouden als u straks aan het strand moet bekomen van een pijnlijke bult.

    24-07-2008 om 14:16 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwallenplaag voor de kusten van Mallorca

    Kwallenplaag voor de kusten van Mallorca

                           

    Wetenschappers hebben voor de kusten van de Spaanse vakantie-eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza grote kolonies kwallen ontdekt. Het gaat om parelkwallen, zo melden lokale media. Als de temperatuur van de zee hoger ligt dan 22 graden en de wind in de richting van het land blaast, zouden de diertjes wel eens op de stranden kunnen aanspoelen.

    Vijf per vierkante meter
    Een schip van Greenpeace ontdekte op zo'n 20 km van de kusten van Menorca, Mallorca en Ibiza grotere banken van kwallen. Per vierkante meter werden daar tot vijf kwallen geteld, aldus onderzoeker Josep Maria Gili in de krant Diario de Mallorca. De beste voorzorgsmaatregel is de dieren op ongeveer 100 meter voor de kust uit het water te vissen.

    Overbevissing
    De voorbije jaren is er een grote toename van het aantal kwallen in de Middellandse Zee. Dat is volgens experts een gevolg van de overbevissing, waardoor kwallen, die overleven op plankton, nog maar weinig natuurlijke vijanden hebben zoals tonijn of zwaardvis. Maar ook de opwarming van het water door de klimaatveranderingen speelt mee. (belga/mvp)

    24-07-2008 om 13:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees verlaat zwangere vrouw en wordt monnik

    Chinees verlaat zwangere vrouw en wordt monnik

                              

    Een jonge vrouw uit Peking heeft haar echtgenoot aangeklaagd. De reden? De man heeft zijn zwangere vrouw Sun verlaten na een ruzie en is naar een tempel getrokken om daar als monnik te leven.

    De echtgenoot leeft nu al meer dan een jaar als monnik en zijn vrouw is het beu. Sun heeft de echtscheiding aangevraagd en eist een appartement voor haar en hun dochtertje. (adv

    24-07-2008 om 13:32 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!