Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    17-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Binnen 30 jaar kunnen 100-jarigen zwanger worden"

    "Binnen 30 jaar kunnen 100-jarigen zwanger worden"

                                                             
    Binnen 30 jaar zullen alle medische problemen rond vruchtbaarheid verholpen zijn, waardoor elke volwassen vrouw, ongeacht haar leeftijd, zwanger kan worden. Dat beweren althans onderzoekers.

    Kunstmatige sperma en eicellen
    Wetenschappers ontwikkelen momenteel technieken om sperma en eicellen te cultiveren uit huidcellen. Deze kunnen dan verenigd worden om zo tot embryo's te komen. Hierdoor kunnen koppels ook kiezen voor een designerbaby door eigenschappen als haarkleur, lengte, intelligentie en 'gezonde' genen te selecteren.

    Baby's en 100-jarigen
    Belangrijke onderzoekers, waaronder professor Davor Solter, maakten deze voorspellingen. "Deze evolutie betekent dat elke persoon, ongeacht welke leeftijd, kinderen zal kunnen krijgen, dus ook baby's en 100-jarigen. Binnen 30 jaar zal deze techniek helmaal op punt staan."

    Andere evoluties in de vruchtbaarheidssector zijn kunstmatige baarmoeders die gebruikt kunnen worden voor een zwangerschap en goedkopere IVF-behandelingen van 64 euro per sessie.

    17-07-2008 om 19:29 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees bouwt eigen duikboot

                 Chinees bouwt eigen duikboot

                             

    Een Chinese arbeider heeft zijn eigen duikboot gemaakt. Het pronkstuk van Tao Xiangli weegt 1,6 ton en bestaat hoofdzakelijk uit metalen vaten. "Voordeel van de vaten is dat ze handig en goedkoop zijn", zegt Tao.

    In de duikboot is er plaats voor een man maar hij kan wel er beschikken over televisie, zuurstofbevoorrading en zoekcamera's. "Hoewel de duikboot vrij simpel uitgerust is, heb je alles aan boord wat nodig is. Met de camera's kan je alles onder water zien." De Chinees werkte ruim een jaar aan zijn onderzeeër. Eerst deed hij onderzoek en experimenten en dan volgde het knutselwerk. Toa investeerde 2.800 euro in zijn werkje, het equivalent van zijn jaarloon. De Chinees is klaar voor het grote moment. Hij wil volgende week zijn duikboot uittesten in Peking. (

    17-07-2008 om 14:46 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roken is goed voor geheugen en concentratie

    Roken is goed voor geheugen en concentratie


     
    Roken kan de concentratie en het geheugen verbeteren, dat blijkt uit recent Brits onderzoek. Nu willen wetenschappers een medicijn ontwikkelen dat de effecten van nicotine nabootst voor patiënten met Alzheimer.

    Intelligentie
    Brits professor Ian Stoleman heeft aangetoond dat nicotine de prestaties van ratten kan verbeteren in intelligentie- en geheugentesten."Wanneer we tien jaar geleden met dit onderzoek begonnen, dachten we niet dat we voordelige effecten op het geheugen zouden ontdekken. Maar we kunnen concluderen dat nicotine een kleine verbetering betekent op taakprestaties bij ratten."
    Ratten
    Het team van Stoleman trainde ratten om te reageren op een korte lichtflits door naar een bepaalde plaats in de kooi te gaan. Als ze naar de juiste plek gingen, werden ze met eten beloond. Nadat de ratten dit proces geleerd hadden, reageerden ze 80 procent van de keren juist. Maar nadat ze een injectie met nicotine kregen, steeg het aantal succesvolle reacties met 5 procent. Het verschil was veel sterker wanneer de ratten afgeleid werden met lawaai. Zonder de nicotine, volbrachten de ratten slechts in 50 procent van de keren de taak, maar met nicotine steeg dat tot 80 procent.

    Hersenen
    De reden voor deze is volgens de wetenschappers dat nicotine het circuit in de hersenen verandert waarbij enkele belangrijkste receptoren en chemische stoffen als dopamine en glutamaat betrokken zijn. Ze ontdekten ook verschillen in de keten van gebeurtenissen dat leidt tot een betere hersenkracht en de keten die betrokken is bij verslaving. Stoleman: "De meeste drugs hebben een mix van goede en negatieve effecten en nicotine is hier geen uitzondering op."

    Medicijn
    Wetenschappers willen nu een medicijn ontwikkelen dat de actieve ingrediënten van tabak nabootst zonder dat ze negatieve effecten als hartziekten, een beroerte of een verslaving veroorzaakt. De onderzoekers hopen dat het nieuwe middel, dat binnen vijf jaar verkrijgbaar zou moeten zijn, minder neveneffecten heeft dan de bestaande medicijnen voor dementie.

    Stimulerend effect
    Het is al langer geweten dat tabak een stimulerend effect op de hersenen heeft. Victoriaanse dokters raadden al aan te roken om scherper van geest te worden en een boost aan de concentratie te geven. Door de dodelijke neveneffecten als kanker, beroerte en hartziekten zijn de voordelen van tabak genegeerd in medisch onderzoek. (ep)

    17-07-2008 om 13:37 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands café doopt zich om tot kerk om rookverbod te omzeilen

    Nederlands café doopt zich om tot kerk om rookverbod te omzeilen

                         
                                  Café Lindeboom in Alkmaar beroept zich op de vrijheid van religie.

    Café Lindeboom uit Alkmaar wordt morgenmiddag ingewijd tot de Enige en Universele Rokerskerk van God uit Amsterdam. Met deze actie probeert de uitbater van het café het rookverbod te omzeilen en kunnen rokers er ongestoord een sigaretje tot stof en as doen weerkeren.

    Speciaal pasje
    De Rokerskerk bedrijft haar religie vanuit de goddelijke drie-eenheid van rook, vuur en as en vereert haar god door in de kerk roken. Mensen die lid worden van de kerk, krijgen een pasje dat hun toestaat te roken in het etablissement. Mensen zonder pasje mogen geen sigaret opsteken.

    Certificaat
    In de cafés die zich aansluiten bij de Rokerskerk komt een certificaat te hangen dat het alle leden van de gemeenschap van de Rokerskerk vrijstaat hun rookartikelen te nuttigen en daarmee hun goede God in vrede te eren.

    Zwemvest in auto
    Cor Busch, uitbater van Café Lindeboom, vindt dat rokers gediscrimineerd worden. "Mensen kunnen nergens meer roken. Maar een viltje, een glas bier en een sigaret horen nu eenmaal bij elkaar. Straks vragen ze je ook nog een zwemvest aan te trekken in je auto, omdat je met je auto in het water kunt belanden".

    Aswoensdag
    Inmiddels telt Nederland enkele tientallen horecaondernemers die zijn ingewijd in de Rokerskerk, die als grootste feestdag Aswoensdag heeft. In artikel 6 van de Grondwet en artikel 9 van het Europees Verdrag is de vrijheid van religie vastgelegd. Zodoende wordt het voor de parochianen legaal een sigaretje te roken in de kroeg. Volgens het genootschap probeert de regering middels noodwetgeving Rokerskerken te verbieden. Hiermee wordt een valide religie getorpedeerd, aldus de kerk. (novum/odbs)

    17-07-2008 om 13:31 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese Commissie wil belasting op tabak verhogen

    Europese Commissie wil belasting op tabak verhogen

                          
                                                         
    De Europese Commissie wil de minimumtaksen op sigaretten en andere tabaksproducten verhogen. Dat heeft eurocommissaris voor Fiscaliteit Laszlo Kovacs vandaag bekendgemaakt. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie denkt dat de maatregel kan bijdragen tot een daling van de tabaksconsumptie met 10 procent tegen 2014.

    Naar 63 procent
    Over de belasting op tabak bestaan enkele Europese afspraken. Zo moeten de accijnzen minstens 57 procent van de totale prijs van een pakje sigaretten bedragen. Bovendien moet er per 1.000 sigaretten van het meest populaire merk minstens 64 euro aan accijnzen betaald worden. De Commissie wil die drempels tegen 2014 optrekken tot respectievelijk 63 procent en tot 90 euro.

    Het voorstel zou vooral in het oosten en zuiden van Europa tabaksproducten aanzienlijk duurder maken. Ook voor België wordt rekening gehouden met een prijsstijging van 8,3 procent. De belasting op tabak varieert momenteel sterk van lidstaat tot lidstaat en geeft aanleiding tot smokkel. (belga/sd)

    17-07-2008 om 13:29 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse minister wil boycot Red Bull

            Franse minister wil boycot Red Bull

                                                         

    De Franse minister van Gezondheid en Jeugd, Roselyne Bachelot, wil dat ouders hun kinderen verbieden de energiedrank Red Bull te drinken. Red Bull kwam afgelopen dinsdag op de markt in Frankrijk.

    Europa
    Dertien jaar lang was het verboden geweest vanwege de onduidelijkheid over de effecten van taurine. Onder Europese regelgeving mag een product echter alleen verboden worden als duidelijk is dat het een negatief effect heeft.

    Taurine
    Bachelot maakt zich vooral zorgen over taurine, een stof in Red Bull waarvan nog weinig bekend is over de gezondheidseffecten. Volgens artsen bevordert het drinken van Red Bull bovendien het gebruik van alcohol. Uit voorzorg zouden ouders daarom de drank moeten boycotten. (anp/mvl)

    17-07-2008 om 13:27 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweeling met verschillende huidskleur geboren in Berlijn

    Tweeling met verschillende huidskleur geboren in Berlijn

           
                 
                                                         
    De trotse ouders Florence Addo-Gerth en Stephan Gerth poseren met hun uitonderlijke tweeling, Ryan en Leo.

    In een ziekenhuis in de Duitse hoofdstad Berlijn is woensdag een zeldzame tweeling geboren: een baby is blank en de andere zwart.

    De moeder van de broertjes Leo en Ryan komt uit het West-Afrikaanse Ghana en hun vader uit de Duitse stad Potsdam.

    "Het komt zelden voor dat een tweeling verschillende huidskleuren vertoont", zegt dokter Birgit Weber van het ziekenhuis in Lichtenberg. "Bij ons is dit de eerste keer".

    De kinderen werden geboren op 11 juli en hebben zonder twijfel dezelfde vader. (dpa/mvl)

    17-07-2008 om 13:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elfjarige jongen gaat strijd aan met snelheidsduivels

    Elfjarige jongen gaat strijd aan met snelheidsduivels

    Landon Wilburn volledig uitgedost met zijn wapens om de snelheidsduivels te bestrijden.

    Aangezien de politie niet altijd en overal aanwezig kan zijn, besloot een elfjarige jongen uit Louisville om de ordediensten een handje te helpen.

    Landon Wilburn is de snelheidsduivels in zijn straat grondig beu. "Eerst riep ik naar hen dat ze rustiger moesten rijden", vertelt de jongen, "Maar toen dat niet hielp, kwam ik met een beter idee."

    Klopjacht
    De elfjarige trok ten strijde met een fluovestje, een fietshelm, een lasergun, een zaklamp en een blauw zwaailicht met ingebouwde sirene. Op elke auto die te snel reed, richtte hij zijn lasergun met ingebouwde snelheidsmeter. Zo kon hij de snelheid opmeten en bij een overtreding de chauffeur de daver op het lijf jagen.

    Buren vertellen dat ze al veel chauffeurs in de remmen zien gaan hebben, als ze Landon zien staan. Maar binnenkort is de klopjacht van Landon misschien niet meer nodig. Als de inwoners akkoord gaan, komen er verkeersdrempels in de straat van Landon. (ka)

    17-07-2008 om 13:18 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Nieuwe Barbie is vuiligheid"

                  "Nieuwe Barbie is vuiligheid"

                              
     
    In september komt speelgoedfabrikant Mattel met een nieuwe outfit voor Barbie op de markt, maar het protest tegen die vernieuwing barst nu al los.

    De nieuwe garderobe van Barbie bestaat uit een zwarte leren vest, handschoenen, laarzen en visnet panty's. "Pure vuiligheid", roepen tegenstanders. "Barbie heeft er al altijd wat sletterig bijgelopen, maar nu gaan ze toch te ver. Een kinderpop in seksueel suggestieve kleding is onverantwoord", zegt de religieuze drukkingsgroep Christian Voice.

    Bij Mattel zijn ze zich van geen kwaad bewust. "Black Canary Barbie is gebaseerd op de heldin van de gelijknamige stripverhalen", klinkt het. (hlnsydney/sps)

    17-07-2008 om 13:14 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes tast sperma aan

                       Diabetes tast sperma aan

                                 

    Ook het sperma van mannen met diabetes is van minder goede kwaliteit. Bijgevolg hebben vrouwen die een kind proberen krijgen met een man met diabetes meer moeite om zwanger te raken, hebben ze ook meer kans op een miskraam. Dat blijkt uit recent onderzoek.

    De resultaten volgen de bevindingen van een ander onderzoek, waarbij te dikke mannen minder goed sperma bleken te hebben. Overgewicht is één van de belangrijkste oorzaken van diabetes.

    Jonger en jonger
    "Het is heel alarmerend dat diabetes steeds vaker wordt vastgesteld bij jongere mensen. Niet alleen bemoeilijkt dat hun leven, het ontneemt hen ook steeds meer de kans om vader (of moeder) te worden", stelt onderzoeker Con Mallidis.

    DNA-schade
    In het onderzoek bleek dat jonge mannen met type 1-diabetes veel meer dna-schade in hun sperma vertoonden dan het geval zou mogen zijn. Van dna-schade is bekend dat ze de kans op een bevruchting bemoeilijkt, en miskramen veroorzaakt. Verwacht wordt dat diabetes type 2 gelijkaardige gevolgen heeft.

    Man én vrouw
    "Te lang is de mannelijke rol in het vruchtbaarheidsverhaal genegeerd. Veel onderzoekers hebben zich enkel op de vrouwelijke vruchtbaarheid geconcentreerd, maar het is duidelijk dat ze beide een belangijke rol spelen in de maximalisatie van de vruchtbaarheid," verklaart professor Neil McClure. (edp)

    17-07-2008 om 12:57 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander wil politiepaard in brand steken

    Nederlander wil politiepaard in brand steken

                                                         
    Een bezoeker van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen heeft geprobeerd een politiepaard in brand te steken meldt De Telegraaf.

    De 33-jarige Nijmegenaar trok het dier een paar keer aan de staart en probeerde die vervolgens aan te steken. Hij is aangehouden en naar het politiebureau gebracht, meldt omroep Gelderland. (tlg/mvl)
     

    17-07-2008 om 12:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18.888 euro voor drie dagen internet in Spanje

    18.888 euro voor drie dagen internet in Spanje

                    
    Een inwoner van Neder-over-Heembeek, die een formule van mobiel internet bij Proximus had, heeft een factuur ontvangen van 18.888 euro voor drie dagen surfen in Spanje, waar de prijs 9,68 euro per megabyte bedraagt. In België voorzag de internetformule van de Brusselaar 50 euro per gigabyte.

    Proximus deed een commerciële geste en bracht de factuur terug tot 1.400 euro. Dat is het bedrag dat de Brusselaar voor hetzelfde gebruik, maar met een abonnement, betaald zou hebben.

    Het Europees consumentenbureau stelt dergelijke bedragen in Spanje aan de kaak.

    17-07-2008 om 12:45 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    15-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie redt dronken varken

              Politie redt dronken varken

                                            
    De Italiaanse politie heeft een varkentje van slechts enkele maanden oud gered uit de klauwen van een dronken Duitser. Een aantal verbaasde mensen had de politie gebeld omdat de man met het varken door het centrum van Verona trok en de big dwong om bier te drinken.

    Het diertje was al behoorlijk dronken en werd overgedragen aan de dierenbescherming. Tegen de Duitser is aangifte gedaan wegens dierenmishandeling. (bdr)

    15-07-2008 om 14:35 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man betaalt Electrabel met 215 kilogram eurocentjes

    Man betaalt Electrabel met 215 kilogram eurocentjes

             

    Een man uit Wilrijk gaat vrijdag zijn factuur van Electrabel betalen in eurocentjes. Hij zal de 931,02 euro met kruiwagens naar de zetel van de energieleverancier brengen. De man wil zo protesteren tegen de hoge energiefacturen. De eurocenten wegen in totaal 215 kilogram.

    De man wil ook de aandacht van grote bedrijven vragen voor de situatie van mensen die moeite hebben om hun facturen nog te betalen. Volgens hem betekent zijn initiatief een grote steun voor gezinnen die de touwtjes amper aan elkaar kunnen knopen.

    "Tegenwoordig worden bijna alle prijzen van basisproducten eenzijdig door de leveranciers verhoogd. Zij gaan er van uit dat 'de klant' hen bijna woekerprijzen zonder probleem kan betalen. Niet dus!" (belga/bdr)

    15-07-2008 om 14:31 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liegen helpt afvallen

                    Liegen helpt afvallen

                 

    Door valse herinneringen aan mensen op te dringen, maak je het hen makkelijker om gezonde eetgewoonten aan te meten, dat blijkt uit Amerikaans onderzoek. Wetenschappers zijn heel enthousiast over deze resultaten omdat dit een nieuwe dieettechniek zou kunnen betekenen.

    Asperges
    Het onderzoek bestudeerde 231 studenten. Deze studenten namen deel aan verschillende experimenten. De wetenschappers konden de helft van de deelnemers overtuigen dat ze als kind verzot waren op asperges. Hoewel de studenten in het begin in een enquête hadden aangegeven dat ze er zeker van waren dat ze als kind geen asperges lustten.

    Valse herinneringen
    Verder blijkt dat deze valse herinneringen invloed hadden op het latere gedrag van deze studenten. Degenen belogen waren, zeiden niet alleen dat ze asperges achteraf lekkerder vonden, wilden meer asperges eten, waren bereid meer voor asperges te betalen en ze vonden dat asperges er aantrekkelijker uitzagen dan de andere deelnemers.

    Voedingskeuzes
    "Dit onderzoek werpt een interessant licht op het beïnvloeden van voedingskeuzes bij mensen. Dit bewijst dat we mensen ertoe kunnen bewegen gezonder te eten en ongezonde voeding te laten staan" aldus onderzoekster en psychologe Elizabeth Loftus. "Als we dit nog kunnen finetunen, kan het een veelbelovende nieuwe dieettechniek worden."

    Ziek
    In eerdere experimenten gebruikte Loftus gelijkaardige technieken om mensen te doen geloven dat eten als gekookte eieren, augurken of aardbeiroomijs hen ziek had gemaakt als kind. Het resultaat was dat mensen minder geneigd waren deze voeding te eten. Hoewel de onderzoekers ontdekten dat door het opwekken van valse herinneringen het eetgedrag van mensen beïnvloed kan worden, is het nog niet duidelijk hoelang deze techniek effect heeft. (ep)

    15-07-2008 om 14:27 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedelares in India vergaart fortuin aan muntstukken

    Bedelares in India vergaart fortuin aan muntstukken

                                                          
                                                          Laxmi Das.
                                                         
                                                     Oude Indiase munten zijn gegeerd in Bangladesh.

    Toen de 60-jarige Laxmi Das haar spaarcenten letterlijk naar de bank in de Indiase stad Calcutta bracht, overhandigde ze aan de bankbediende een zak met 91 kilo aan munten, of het resultaat van 44 jaar bedelen. Met dit geld opende ze een rekening bij de bank en schafte ze zich meteen ook een kredietkaart aan.

    461 euro
    Laxmi begon op 16-jarige leeftijd met bedelen bij een druk verkeerskruispunt in het noorden van Calcutta. Het bedrag dat ze in al die jaren gespaard heeft is volgens de bank geschat op zo'n 30.000 rupees (461 euro). Enige reden dat het exacte bedrag nog niet geweten is: ze zijn er nog steeds aan het tellen.

    Pensioenplan
    Tientallen jaren lang heeft Laxmi thuis in haar hutje in de sloppenwijk van Calcutta de muntstukken opgespaard in emmers die ze bedekte met strooien zakken. In totaal had ze vier emmers vol gespaard van allerlei soorten munten. Sommigen waren zelfs sinds lange tijd niet meer in omloop. Maar de Centrale Bank van India heeft beloofd dat ze alle munten van Laxmi zal aanvaarden. Laxmi vertelde dat ze het geld heeft gespaard voor haar 'oude dag', waarbij ze voor zichzelf ook nog een 'pensioenplan' had bedacht voor het geval dat ze te oud zou zijn om nog te bedelen.

    Zwarte markt
    Dat ze het geld naar de bank heeft gebracht was op aanraden van de politie, die bang was dat ze op een dag overvallen zou worden. De bank wil haar nu adviseren hoe het geld te besteden. Of zij het geld op de bank wil zetten is nog de vraag, want als ze de munten op de zwarte markt verkoopt ontvangt Laxmi al snel 7 keer de waarde van de munten. De munten in India worden immers massaal naar Bangladesh gesmokkeld waar men ze omsmelt en er scheermesjes van maakt. (odbs)

    11-07-2008 om 15:35 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machine brengt tabaksgeur terug naar café

    Machine brengt tabaksgeur terug naar café

                                 
                                                                 
    Een bedrijf uit het Nederlandse Groningen dat geurmachines verkoopt, heeft na het rookverbod in de horeca een luchtje ontwikkeld dat naar sigaretten ruikt. De gesimuleerde tabaksgeur moet de stank van verschraald bier en zweet in horecagelegenheden verdringen, legt Raymond Bolt van Rwin Showtechniek uit.

    De geur komt uit een soort ventilator die in plaats van frisse lucht verschillende aroma's een ruimte inblaast. De machine kan niet alleen de geur van sigaretten simuleren maar ook die van Havanna-sigaren. Volgens Bolt wordt er door horecaondernemers enthousiast gereageerd op zijn uitvinding. "Er is behoefte aan een geur die het zweet en andere nare luchtjes camoufleert", zegt hij. De tabaksgeur die uit de machine komt, is niet schadelijk voor de gezondheid en de geur ervan trekt niet, zoals echte sigarettenrook, in de kleding. (anp/gb)

    11-07-2008 om 15:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proximus zet straling van gsm op verpakking

    Proximus zet straling van gsm op verpakking

                              

    Mobiele operator Proximus vermeldt vanaf deze maand op verpakkingen van gsm's de elektromagnetische energie die tijdens het gebruik van een mobiele telefoon door het lichaam wordt opgenomen.

    Normen
    De maximaal toegelaten SAR in Europa is 2 Watt/kg. Alle mobiele telefoons die Proximus verkoopt, voldoen aan deze Europese richtlijn. De vermelde SAR-waarde op de gsm's die worden verkocht, is de maximale waarde die een toestel kan hebben. Het werkelijke SAR-niveau van de gsm tijdens gebruik kan lager liggen dan de aangegeven maximumwaarde omdat een gsm niet meer energie gebruikt dan nodig is om verbinding te maken met het netwerk. Over het algemeen geldt dat hoe dichter men zich bij een zendmast bevindt, hoe minder energie het apparaat gebruikt. (belga/sam)

    11-07-2008 om 15:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passagier zet vliegtuig in rep en roer voor koffer

    Passagier zet vliegtuig in rep en roer voor koffer

                                 

    Een vliegtuigpassagier heeft vanochtend op Schiphol geprobeerd de deur van het taxiënde vliegtuig waarin hij zat te openen omdat hij dacht dat zijn koffer niet aan boord was. Cabinepersoneel kon dat ternauwernood voorkomen. De man is opgepakt. Een van de passagiers die zich ermee bemoeiden, is ook aangehouden. Hij had crewleden aangevallen. In de consternatie raakten enkele passagiers in paniek.

    Passagiers mengen zich
    De man, van wie de identiteit nog niet bekend is gemaakt, zat samen met enkele honderden passagiers in een Boeing 747 die rond 9 uur naar Marokko zou vertrekken. Het toestel was onderweg naar de startbaan toen hij probeerde de deur open te maken. Hij was het er niet mee eens dat het vliegtuig ging vertrekken terwijl zijn koffer naar zijn idee niet in het ruim zat. De passagiers die zich in de ruzie mengden waren het met hem eens. Een van hen viel cabinepersoneel aan.

    Hyperventileren
    Volgens de politie heeft het duo de vlucht in gevaar gebracht. Een passagier raakte dusdanig in paniek dat ze ging hyperventileren. Ze werd behandeld door toegesneld ambulancepersoneel. Een 'grote' politie-inzet plukte de twee mannen uit het vliegtuig.

    Het is niet bekend of de koffer daadwerkelijk niet aan boord was. Het toestel is met flinke vertraging alsnog vertrokken.

    11-07-2008 om 14:31 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als koralen seksen, zie je het vanop de maan

    Als koralen seksen, zie je het vanop de maan

                               

    Met zijn 344.400 km2 is het Great Barrier Reef de enige natuurlijke levensvorm die vanuit de ruimte te herkennen is. Om die reden wordt het ook wel het achtste wereldwonder en het "grootste aquarium van de wereld" genoemd.

    Elk jaar in november is er een speciaal natuurspektakel in het noordelijke Great Barrier Reef: de sneeuwstorm. Enkele dagen na de eerste volle maan in de lente stoten alle koralen alsof ze op een geheim teken reageren tegelijk hun eieren en spermacellen af. Uit de hele wereld komen duikers om de kleurrijke sneeuwvlagen onder water te beleven.

    Het is zo spectaculair en immens dat je het zou kunnen zien mocht je er vanop de maan naar staan kijken

    11-07-2008 om 14:26 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!