Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rokende matroos veroorzaakt voor 70 miljoen schade

    Rokende matroos veroorzaakt voor 70 miljoen schade

                               
                                                                 
    Een rokende matroos heeft voor 70 miljoen euro schade veroorzaakt aan de USS George Washington, een Amerikaans vliegdekschip. De Amerikaanse marine heeft de kapitein van de mastodont met 5.000 opvarenden ontslagen: hij zou te laks zijn geweest.

    Ravage
    Het vliegdekschip was op weg van Chili naar San Diego toen een matroos een sigaret opstak in de buurt van een grote hoeveelheid olie in de buik van het schip. De boel ontplofte en er ontstond een brand die het compartiment vernielde, maar ook een ware ravage aanrichtte aan de electrische leidingen en de airco van het schip.

    Het duurde 12 uur voor de brand geblusd was. 37 matrozen liepen brandwonden op. (mvl)

    31-07-2008 om 13:14 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man klaagt overheid aan omdat hij niet in telefoonboek staat

    Man klaagt overheid aan omdat hij niet in telefoonboek staat

                                                      
    In China heeft een man de lokale overheid aangeklaagd omdat hij niet is opgenomen in het telefoonboek. Xia had een brief geschreven naar de overheid met de vraag waarom zijn nummer niet terug te vinden is in de telefoongids en vroeg een rechtzetting van de fout.

    Toen hij geen antwoord kreeg op zijn vraag, besloot de man een klacht in te dienen. De overheid schuift de schuld door naar het bedrijf dat de gids heeft opgesteld en zegt niets met de zaak te maken te hebben.

    Xia is daar echter niet mee akkoord, want volgens hem heeft de overheid de taak burgers te informeren. De rechter gaf de man ongelijk, maar toch geeft hij niet op. Xia tekende beroep aan tegen de uitspraak. (adv)

    31-07-2008 om 12:10 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter beroemde terroriste wordt lingeriemodel

    Dochter beroemde terroriste wordt lingeriemodel

                           
                     
     Patty Hearst werd lid van de guerillagroep die haar ontvoerde en beweerde later dat ze was gehersenspoeld.

    Media-erfgename Patty Hearst werd in de jaren zeventig lid van de guerillagroepering die haar ontvoerde. Het beeld van Hearst met een machinegeweer in haar handen zorgde toen wereldwijd voor controverse. Nu is het echter haar 23-jarige dochter Lydia die hoge ogen gooit. Zij is immers het 'gezicht' geworden van lingeriegigant Myla.

    Supermodel van het jaar
    Lydia werd onlangs uitgeroepen tot supermodel van het jaar. Pas vier jaar geleden begon ze te werken als model en sindsdien heeft ze al gewerkt met gerenomeerde fotografen als Mario Testino en Mark Abrams.

    Ontvoerd
    Moeder Patty werkte zich op een totaal andere manier in de kijker. In 1974, ze was toen negentien, werd de kleindochter van mediamagnaat William Randolph Hearst in haar ouderlijk huis in Californië ontvoerd door de linkse guerillagroep Symbionese Liberation Army (SLA). Haar ontvoerders eisten de vrijlating van enkele leden van deze radicale groep en later eisten ze ook dat de familie Hearst aan alle armen in Californië voor 50 dollar voedsel zou schenken.

    Maandenlang opgesloten in kast
    Er werd aan geen enkele eis voldaan en Patty beweerde later dat ze maandenlang opgesloten zat in een kast. Ze schokte haar familie en de rest van de wereld toen ze uiteindelijk lid werd van de guerillagroep en haar naam veranderde in Tania. De foto van haar, waarop ze een guerilla-uniform draagt en een machinegeweer vasthoudt, zorgde toen voor veel ophef. Ze werd later gearresteerd na een bankoverval die ze samen met andere leden van de SLA pleegde.

    Presidentieel pardon
    Patty beweerde dat ze was gehersenspoeld door de SLA, maar kreeg toch zeven jaar celstraf. President Jimmy Carter verleende haar gratie na twee jaar cel en Bill Clinton schonk haar uiteindelijk het presidentieel pardon.

    Patty Hearst trouwde in 1979 met haar voormalige lijfwacht Bernard Shaw. De twee zijn nog altijd samen en hebben twee volwassen dochters. Patty droomde van een carrière in de film, maar verdient nu de kost als hondenkweekster.

    Bekende familie
    De familie Hearst is een van de bekendste van de VS. William Randolph Hearst bouwde een van de grootste media-imperiums ter wereld uit. Hij werd door Orson Welles karikaturaal voorgesteld in de film 'Citizen Kane'. Patty's vader Randolphs fortuin werd op 1,8 miljard dollar geschat toen hij in 2001 overleed.

    Het luxueuze lingeriemerk Myla werd opgericht in 1999 en is inmiddels meer dan 40 miljoen dollar waard.

    31-07-2008 om 11:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken man gaat tanken op luchthaven

       Dronken man gaat tanken op luchthaven

                             

    Een dronken man wilde tanken en heeft zich een weg gebaand door een luchthaven. Hij probeerde zijn wagen te vullen met brandstof voor vliegtuigen. De politie heeft hem opgepakt.

    "Dom"
    Was Justun Rodebush de dure brandstofprijzen beu en begon hij daarom te drinken of wilde hij gewoon sneller laagvliegen? Feit is dat de twintiger met zijn wagen de luchthaven van Reid-Hillview in San Jose onveilig maakte. Dronken probeerde hij te tanken. "Het was een dwaze daad. Sommigen denken echt dat hun wagen sneller gaat rijden met brandstof voor vliegtuigen maar het omgekeerde is waar. Het maakt de motor gewoon kapot", aldus luchthavenbediende Meide. (vsv)

    31-07-2008 om 11:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte Mechelse vrouw vermist na erotisch spelletje

    Naakte Mechelse vrouw vermist na erotisch spelletje

                               
                                                        
    De politie van Mechelen heeft dinsdagnacht uren gezocht naar een vermiste naakte vrouw. Ze was met haar man de bossen van Walem ingegaan om 'erotisch verstoppertje' te spelen. De vrouw ging zich verstoppen, de man telde tot honderd, ging op zoek... maar kon zijn vrouw niet vinden.

    Na twee uur zoeken besloot hij terug naar huis te rijden. Ook daar trof hij zijn vrouw niet. Hij belde dan maar de Mechelse politie, die meteen de grote middelen inzette, en met man, macht en speurhond de bossen introk. De helikopter stond zelfs op punt om van stal te worden gehaald.

    Pas na een tijd belde de vermiste vrouw zelf op om te zeggen waar ze zich verstopt had: in de bosjes aan een bank. Waar de politie haar ook aantrof. De vrouw had blijkbaar een flinke afstand afgelegd.

    De Mechelse politie wil het echtpaar een boete opleggen, maar echt strafbare feiten heeft het niet gepleegd. (mvl)

    31-07-2008 om 10:52 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

                         "Al in 2010 olietekort"

    Volgens een nieuw rapport zal er al in 2010 een nijpend tekort aan olie zijn. Dat is vijf jaar eerder dan verwacht. In 2030 zullen er dagelijks 16 miljoen vaten olie tekort zijn. De prijs van olie zou ook wel eens snel kunnen doorschieten naar 200 dollar per vat.

    Opnieuw aan het stijgen
    De olieprijs is sinds een paar uur trouwens al flink gestegen nadat was gebleken dat de Amerikaanse benzinevoorraad vorige week scherp is gedaald. Nu staat een vat van 159 liter bijna 126 dollar, een stijging van 3 procent. Volgend jaar rond deze tijd zou dat al 162 dollar zijn.

    Sneller
    Kennisinstituut Clingendael is erg pessimistisch over de ontwikkeling van de oliemarkt. Volgens de experts zal er al in 2010 een nijpend tekort zijn, veel sneller dan gedacht. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) ging er vanuit dat een tekort zich pas in 2015 zou aandienen.

    Problemen
    "Als er niks gebeurt, zal dit tekort de oliemarkt op zijn grondvesten doen schudden", zo valt te lezen in het rapport Oil turbulence in the next decade. "Zelfs als we een heel conservatieve inschatting maken van de ontwikkeling van vraag en aanbod van olie, dan nog zullen de problemen met de aanvoer van olie het hele volgende decennium duren."

    Naar 200 dollar
    Clingendael ziet de prijs van een vat ruwe olie nooit meer onder de 110 dollar zakken. De prijs kan echter ook snel doorschieten naar 200 dollar per vat. Begin april kostte een vat 108 dollar, begin juli 145 dollar. Sindsdien was de prijs aan het dalen.

    OPEC
    De productie van olie kan de vraag namelijk lang niet bijhouden. Volgens het rapport van Clingendael is er in 2030 een productietekort van zo'n 11 tot 16 miljoen olievaten per dag. Volgens de Haagse denktank is dat tekort echter op te lossen als de OPEC, de organisatie van olieproducerende landen, de komende jaren 8 tot 10 miljoen vaten olie extra gaat leveren.

    Reserves
    De olieprijs is sinds een paar uur trouwens al flink gestegen nadat was gebleken dat de Amerikaanse benzinevoorraad vorige week scherp is gedaald. Analisten gepolst door persbureau Reuters verwachtten juist een licht toename van de reserves aan benzine in de Verenigde Staten.

    De VS hadden vorige week 213,6 miljoen vaten benzine op voorraad, meldde het ministerie van Energie. Dat zijn er 3,5 miljoen minder dan een week eerder, waar analisten rekenden op een toename met 200.000 vaten. Oliebedrijven hebben de productie van benzine verlaagd omdat zij een dalende vraag voorzien.

    Hoewel de strategische voorraad ruwe olie van de VS vorige week juist minder sterk afnam dan voorzien, duwde het nieuws de prijs van ruwe olie omhoog. (mvl)

    31-07-2008 om 10:45 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orang-oetan verdrinkt in zoo door domme bezoeker

    Orang-oetan verdrinkt in zoo door domme bezoeker

                                  

    Een orang-oetang in een Hamburgse dierentuin is woensdag verdronken nadat een bezoeker een broodje naar het dier had geworpen. Het brood kwam in de gracht om het apenterrein terecht.

    Het 10-jarige vrouwtje Leila sprong in het water maar verdronk. Gealarmeerd personeel kon nog slechts het lijk van de orang-oetang bergen, aldus een dierenverzorger van Hagenbecks Tierpark.

    De dierentuin overweegt aangifte te doen tegen de bezoeker, van wie de identiteit nog niet bekend is. (anp/mvl)

    31-07-2008 om 10:16 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panty's voor mannen: top of flop?

              Panty's voor mannen: top of flop?

                          
                                                              
    Ook mannen willen panty's dragen, daar zijn ze bij e-mancipate van overtuigd. Meer zelfs, hun mannenpanty's zijn er gekomen op vraag van de cliënten, zeggen ze zelf. De panty's voor mannen werden als 'mantyhose' of 'manty's' gedoopt. Hoe je ze draagt? Onder je (korte) broek natuurlijk!

    Het verschil met de gewone panty's is een handige opening 'vooraan', grotere voeten, een bredere omtrek en een dikker, mannelijker patroon. Wat niet verandert, is het feit dat panty's de lijn van de benen volgen en ze spannen.

    De manty's worden uitgebracht in verschillende versies en materialen. Mannen kunnen kiezen uit 'satijn', 'opaque', 'doorzichtig' of een patroon en versies met of zonder voet, volledige of knielengte. Voor elke man wat wils, blijkbaar. (edp)

    30-07-2008 om 21:17 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penisprothese breekt tijdens ruige vrijpartij

    Penisprothese breekt tijdens ruige vrijpartij

                                                             
    Een spijtig ongeval heeft op een pijnlijke wijze een einde gemaakt aan een relatie. Grigory Toporov had zich een penisprothese laten aannaaien. De dokters hadden hem nog zo beloofd dat hij zijn vrouw eindelijk zou kunnen bevredigen. Zou want het verlengstuk brak tijdens een hevige vrijpartij.

    En een ongeluk komt nooit alleen. "Ik beloofde haar dat ik meteen een nieuw verlengstuk zou aanschaffen maar het hoeft niet meer. Ze is mijn slechte bedprestaties beu en wil scheiden," aldus Toporov. (vsv)

    30-07-2008 om 20:22 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trendy: onzichtbare tattoo

                 Trendy: onzichtbare tattoo

                     
         
    Een tattoo dat enkel onder uv-licht zichtbaar wordt, het lijkt de nieuwste tattoo-trend in Amerika. De tekeningen zijn in het daglicht nauwelijks te aanschouwen, maar geven hun geheimen prijs onder ultraviolet licht.


    Populair
    De baanbrekende creaties zijn het werk van bodyartist Richie uit Colorado. Zijn werk is intussen zo populair dat liefhebbers van bodyart uit heel Amerika een trip naar zijn studio zien zitten.

    Richie gebruikt speciale inkt waardoor het geheel duurder uitvalt dan de gewone tattoo, maar volgens de man vormt dat voor de meesten geen bezwaar wegens het 'coole' karakter van de prints.

    Kantoor
    Voordeel is dat deze tattoo niet zichtbaar is op kantoor. Uit recent onderzoek blijkt dat de werkplek meteen de grootste reden waarom vrouwen hun tattoo willen laten verwijderen. (lvl)

    30-07-2008 om 19:52 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje zonder linkerarm wint speciale 'Topmodel'

    Meisje zonder linkerarm wint speciale 'Topmodel'

                                 
                           
                                (Foto Marie Claire)

    Er beweegt iets in de modewereld. De graatmagere modellen zouden aan hun terugtocht bezig zijn, een meisje met maat 44 werd tweede in de Miss Groot-Brittanië-verkiezing en nu is er ook een topmodel zonder linkerarm.

    Kelly Knox won de realityreeks 'Topmodel' voor gehandicapte personen, toepasselijk 'Britain's missing top model' genaamd. De deelneemster hadden allemaal een handicap, gaande van doof, missende ledematen en hersenletsels. De winnares krijgt, net zoals bij het 'gewone' Topmodel, een modellencontract en een shoot voor een modeblad (in dit geval Marie Claire).

    Blond & blauwe ogen
    Knox is 23, woont in Londen en is een slanke blondine met grote, blauwe ogen en een intense blik. Ze is geboren zonder linkeronderarm. Geen genetisch defect, geen ziekte, gewoon een foutje bij de groei van de foetus, zeggen de dokters.

    Op haar zevende al besloot ze nooit een prothese-arm te dragen, en ze zou zichzelf nooit als 'gehandicapt' labelen... tot ze besloot mee te doen aan de speciale versie van Topmodel. "Ik voel me niet gehandicapt of mismaakt, maar de rest noemt me wel zo", aldus de strijdlustige jongedame.

    Niet laten tegenhouden
    Te zien aan haar kinderfoto's op de site van de Britse krant Daily Mail heeft Kelly zich nooit laten doen door haar ontbrekend stukje arm. Ze speelt net zo goed in de speeltuin en ging turnen. Ze schrijft dat toe aan haar twee oudere broers, Colin en Karl, die haar leerden voor zichzelf op te komen. Natuurlijk heeft ze weleens last van haar ontbrekende arm. "De enige keer dat ik het vervelend vind, is wanneer ik een stuk vlees wil snijden. Dan kan ik er niet bij!"

    Momenteel werkt ze op de financiële dienst van een bedrijfje, waar ze de inkomende betalingen verwerkt. Niet echt even glamoureus als model, "maar als ik die job zou kunnen laten vallen voor het modellenwerk: graag! De tv-reeks en de modeshoot hebben me doen beseffen hoe graag ik dit doe." (edp)

    30-07-2008 om 19:45 geschreven door diabloke  


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke onderbroek van 1,3 meter geveild

    Koninklijke onderbroek van 1,3 meter geveild

                                

    Een slip van de Britse koningin Victoria is geveild voor 4.500 pond (zo'n 5.700 euro). Al kunnen we in dit geval echt wel spreken van een "onderbroek". De meer dan 100 jaar oude pofbroek heeft een heupomvang van bijna 1,3 meter. Een Canadees telde er negen keer meer voor neer dan was verwacht.

    Volgens veilingmeester Charles Hanson is de slip het bewijs dat Queen Victoria een "zeer krachtige vrouw van kleine gestalte met een grote lichaamsomvang" was. De handgemaakte broek uit fijn katoen draagt het monogram "VR", wat staat voor "Victoria Regina" (koningin Victoria). De slip was in privébezit van een Engelse familie.

    Pofbroeken waren een zeer populair kledingstuk in de Victoriaanse tijd. Queen Victoria leefde van 1819 tot 1901 en regeerde bijna 64 jaar lang. Ze was een van de machtigste vrouwen ter wereld. (dpa/gb)

    30-07-2008 om 19:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visser slaat zwemmer aan de haak

               Visser slaat zwemmer aan de haak

                                    
                                      (illustratiefoto)

    Een visser gooide een lijntje in het Zweedse Kroppkär en ving een zwemmer. De zwemmer kreeg de vishaak in zijn hals. De gemeente heeft na het incident meteen een visverbod ingesteld.

    Toen Per Pettersson uit het water kwam van het meer in Kroppkärr, voelde hij iets tegentrekken. Hij kon nauwelijks nog ademen. Plots voelde hij hevige snokken en toen begon het dagen. Hij merkte een lijn, een vislijn en er zat een vishaak in zijn nek, schrijft Wermlands-Tidningen. De onfortuinlijke Zweed kon de haak losmaken en merkte even later de visser op die hem aan de haak had geslagen. Omdat het meer populair is bij zwemmers heeft de gemeente nu besloten om een visverbod in te stellen. (vsv)

    30-07-2008 om 14:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookverbod opgeheven in Duitse cafeetjes

    Rookverbod opgeheven in Duitse cafeetjes

                            

      Roken is opnieuw toegestaan in kleine cafés in de deelstaten Berlijn en Baden-Württemberg. Dat heeft het Duitse grondwettelijke hof beslist. Het hof bepaalde dat het verbod in strijd is met de grondwet, omdat het kleine cafés die geen aparte rookruimte kunnen inrichten discrimineert. De zaak werd aangespannen door caféhouders uit Baden-Württemberg en Berlijn. Het rookverbod wordt in Duitsland op het niveau van de deelstaten geregeld.

    Deelstaten
    "De rookverboden in beide deelstaten zijn ongrondwettelijk", zo oordeelde het hof vandaag. "Grote cafés mogen er immers aparte rookruimtes openhouden. Er moeten dan ook uitzonderingen gemaakt worden voor kleine cafés. De kleine horecazaken die vooral drank schenken gaan immers erg zwaar gebukt onder de huidige wetgeving", luidt het.

    Opnieuw evalueren
    Het besluit van vandaag dwingt alle deelstaten die aparte rookruimtes toestaan hun regelgeving te herbekijken. Volgens de rechter moeten deelstaten roken helemaal verbieden, of de regels voor kleine etablissementen aanpassen. De deelstaten hebben tot eind volgend jaar gekregen om met een nieuwe wetgeving op de proppen te komen. Maar tot het zover is mag er opnieuw gerookt worden in cafés met één enkel lokaal van minder dan 75 vierkante meter groot, waar je uitsluitend iets kan drinken en waar geen jongeren zijn toegelaten.

    Absoluut verbod
    Toch vinden de rechters een absoluut rookverbod wenselijk. "De bevolking beschermen tegen gezondheidsrisico's is een heel belangrijk gemeengoed", aldus rechter Hans-Jürgen Papier, voorzitter van het grondwettelijk hof.

    Formeel geldt het vonnis enkel voor de deelstaten Berlijn en Baden-Württemberg, maar ook andere deelstaten maken uitzonderingen voor grote cafés. (ap/belga/mvp)

    30-07-2008 om 14:19 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan heeft geld nodig en steelt lantaarnpaal

    Amerikaan heeft geld nodig en steelt lantaarnpaal

                              
                                De lantaarnpaal op de wagen van Valero.

    Een politiepatrouille in Miami schrok toch even toen ze Elio Valero aan het werk zagen. De man was onderweg met een straatlantaarn op het dak van zijn wagen.

    Uitzonderlijk vervoer
    De agenten hadden geen begrip voor het uitzonderlijk vervoer en zetten de Amerikaan aan de kant. Valero legde uit dat hij gehandicapt is en geld nodig had. "De lantaarnpaal lag daar al twee maanden kapot op de grond. Waarom zou ik het dan niet naar het recyclagecentrum brengen?", vroeg hij zich af. Goed geprobeerd maar de agenten kenden geen medelijden. De arme drommel wordt nu aangeklaagd voor diefstal. (vsv)

    30-07-2008 om 12:53 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollands hoertje naakt voor rechter

              Hollands hoertje naakt voor rechter

                                                          
    Een 54-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is vorige week naakt verschenen en verhoord door de raadkamer van de rechtbank in het Nederlandse Roermond. Een woordvoerster van de rechtbank heeft dat woensdag laten weten.

    De vrouw moest voor de raadkamer verschijnen voor het bedreigen van een agente. Volgens haar advocaat is de vrouw een straatprostituee, die werd opgepakt omdat ze in een slooppand in Venlo sliep.

    Na voorarrest moest ze vorige week donderdag voor de raadkamer verschijnen. Ze was daarover zo boos dat ze zich onderweg naar de rechtbank uitkleedde en naakt voor de rechter verscheen. Haar voorarrest werd prompt met 90 dagen verlengd. (anp/mvl)

    30-07-2008 om 12:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent beukt jongen van fiets

    Agent beukt jongen van fiets


    Een agent van het New York City Police Department is in opspraak geraakt nadat hij op het internet verscheen. De man werd gefilmd tijdens zijn werkzaamheden. Daar is te zien hoe de agent een demonstrant letterlijk van zijn fiets beukt. De poltieman heeft daarop zijn pistool en badge moeten inleveren.

    Betoging
    Het slachtoffer, Christopher Long, reed met een groep door New York als deelnemer aan een demonstratie. De groep protesteerde tegen de grote afhankelijkheid in de stad van de auto. Omdat de jongen zich echter niet kon gedragen, had de politie één en ander met Long te bespreken. Hij had naar verluidt het verkeer op Times Square geblokkeerd.

    Toen een agent de jongen aansprak op zijn gedrag, vluchtte Long. Hij werd uiteindelijk weinig subtiel ten val gebracht. (eb)

    30-07-2008 om 10:48 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noor wil miljoenen voor amputatie penis

    Noor wil miljoenen voor amputatie penis

                            

    Een Noor van 70 eist 2,5 miljoen euro schadevergoeding van een hospitaal in Oslo. Ole Anton Tufte heeft zeldzame kanker en moest een operatie ondergaan. Toen hij wakker werd, merkte hij dat zijn penis geamputeerd was. "De mensen die me behandeld hebben zijn in de fout gegaan, dat is duidelijk", aldus Tufte.

    Zeldzame kanker
    Het duurde vier jaar voor de dokters merkten dat hij kanker had. Intussen was de kwaadaardige aandoening al uitgezaaid naar zijn scrotum en penis. De dokters hadden geen andere keuze dan zijn penis te amputeren al had de patiënt daar niet op gerekend. Volgens de artsen gaat het dan ook om een zeldzame vorm van kanker die moeilijk op te sporen was maar met die uitleg neemt de Noor geen vrede, schrijft Ekstra Bladet. (vsv)

    30-07-2008 om 10:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Körperwelten keert terug

                    Körperwelten keert terug

                             
                                     Gunther von Hagens (rechts) en enkele van zijn omstreden beelden.

    Körperwelten, de tentoonstelling met echte menselijke lichamen, keert vanaf 29 augustus terug naar België. Toen de tentoonstelling, samengesteld door de Duitse anatoom Gunther von Hagens, in 2001 voor het eerst in ons land was, lokte ze meer dan een half miljoen bezoekers.

    200 lichamen
    Afgelopen lente werd de tentoonstelling ingehuldigd in Manchester, onder de naam Körperwelten 4. Van 29 augustus tot 11 januari zal de tentoonstelling te zien zijn in de Kelders van Kuregem in Anderlecht, de evenementenzaal onder het slachthuis in Anderlecht. In de tentoonstelling zijn er 200 lichamen van mensen te zien, die volgens de modernste technieken gedissecteerd en bewaard bleven. Zo werd er plastinatie gebruikt, waarbij siliconen de lichaamsvloeistoffen vervangen, zodat de biologische weefsels bewaard blijven.

    Eerste keer
    Op de nieuwe tentoonstelling zullen verschillende plastinaties te zien zijn die tot nu toe nog niet in België werden getoond. Daaronder zijn er organen, transparante lichaamsdelen of hele lichamen. Ook zijn er zieke lichamen te zien, naast lichamen in goede gezondheid. Zo worden bijvoorbeeld de longen van rokers en niet-rokers getoond, is er een gezonde lever te zien en een lever van een stevige alcoholgebruiker of zijn er lichamen met overgewicht en met een normaal gewicht.

    Donatieprogramma
    Uniek aan de tentoonstelling is dat ze mogelijk wordt gemaakt op basis van een donatieprogramma. In België alleen al schreven zich al 40 mensen in om hun lichaam af te staan, in de hele wereld staan er 9.200 personen op de wachtlijst. De tentoonstelling kon over de hele wereld rekenen op 25 miljoen bezoekers.

    Körperwelten zal iedere dag geopend zijn van 10 tot 19.30 uur in de Kelders van Kuregem in de Ropsy Chaudronstraat 24 in Anderlecht. Donderdag, vrijdag en zaterdag kan de tentoonstelling bezocht worden tot 21 uur. Voor meer informatie kan u terecht op telefoonnummer 070/25.20.20. (belga/eb)

    30-07-2008 om 10:01 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onterechte uitkeringen kosten overheid 148 miljoen

    Onterechte uitkeringen kosten overheid 148 miljoen

                              

    Steeds meer mensen krijgen, door fraude of administratieve vergissingen, ten onrechte een gehandicapten- of werkloosheidsuitkering. Dat maakte de Belgische schatkist de voorbije vier jaar 148 miljoen euro lichter, zo staat in De Morgen.

    Uitkeringen
    Tussen 2004 en 2007 gaf de federale overheid 362,6 miljoen euro uit aan tegemoetkomingen voor gehandicapten en aan werkloosheidsuitkeringen waarvan achteraf bleek dat de begunstigde er geen recht op had. Tot vandaag is bijna 150 miljoen euro daarvan niet terugbetaald, vaak omdat de betrokkene er het geld niet voor heeft. Dat blijkt uit berekeningen van de krant op basis van cijfers die Open Vld-Kamerlid Guido De Padt verzamelde bij de betrokken ministers.

    In stijgende lijn
    Het aantal onterecht uitbetaalde uitkeringen zit sinds 2004 in stijgende lijn. Betaalde de federale overheidsdienst Sociale Zaken in 2004 nog 5.617 onterechte gehandicaptenuitkeringen uit, dan was dat aantal in 2007 opgelopen tot 13.892. Bij de Rijksdienst voor Arbeidsbemiddeling (RVA) steeg het aantal onterechte uitkeringen (voor werklozen en voor diverse vormen van tijdskrediet samen) van 34.541 in 2004 tot 60.991 in 2007.

    Sociale fraude
    De Padt vindt dat de strijd tegen de sociale fraude meer aandacht moet krijgen. "De fiscale fraude moet worden bestreden, maar ook op andere departementen loopt het soms fout. Onlangs pleitten CD&V en sp.a allebei voor de oprichting van een Comité F, dat de werking van de fiscus kan controleren. Ik neem aan dat men er geen bezwaar zal tegen hebben om daar nu ook een Comité S aan toe te voegen", zegt het Kamerlid. (belga/tdb)

    30-07-2008 om 09:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!