Buitentemperatuur om ?
.




















Inhoud blog
  • Sergio opent zijn café in Lommel
  • Zijn we zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?
  • Nog wekelijks tips over verdwenen paneel Rechtvaardige Rechters
  • Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren
  • Big heeft drie ogen en twee muilen
  • Vrouw lijmt oog dicht met nagellak
  • We vliegen straks op huttentutten en schijtnoten
  • "Zomeruur schendt mensenrechten"
  • 'Neuzen' zijn streekproduct
  • Draag je litteken als een juweel
  • Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland
  • Goedkope make-up is nieuwste partydrug
  • Boterham met spek is beste middel tegen kater
  • Bouwfirma zet ook huisjes voor honden
  • Eerste robot-model trippelt op de catwalk
  • 'Sojascheten en een kilo gekakt, alsjeblieft'
  • Bejaarde loopt dertig jaar lang met spijker in neus rond
  • Middelvinger eraf voor slecht bereid broodje
  • Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro
  • Boer slacht kip en sterft door steekvlam
























     







































    Oeps je bent bij El Diablo - Welkom



    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emotionele wijsheid komt met de jaren

    Emotionele wijsheid komt met de jaren

                        
     
    Ouderen zijn wijzer dan jongeren, toch als het op emoties aankomt. Zij kunnen namelijk beter emoties herkennen en verwerken. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie.

    Actiever
    De studie toont aan dat twee specifieke delen van de hersenen die actiever zijn bij mensen ouder dan 60 wanneer er foto's getoond worden van emotioneel aangrijpende situaties. Deze gebieden zijn staan in voor het verwerken en controleren van emoties, meldt nu.nl. De deelnemers van de studie, zowel jong als oud, werden gevraagd om de emotionele context van deze beelden als positief, negatief of neutraal aan te duiden.

    Emotionele situaties
    De hersenen van de deelnemers werden in de gaten gehouden met een MRI. De oudere personen schatten de beelden minder negatief in dan de jongere deelnemers. Professor Dolcos: "Deze resultaten tonen aan dat de emotionele controle verbetert met het ouder worden. Mensen gaan ook beter reageren wanneer ze ouder zijn en minder geraakt worden door emotionele situaties.

    Behandeling
    Dit onderzoek biedt een nieuw perspectief op de behandeling van mensen met bijvoorbeeld depressies en angststoornissen. Deze patiënten hebben het namelijk moeilijk met emotioneel uitdagende situaties. (ep)

    10-07-2008 om 14:29 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lach baby is natuurlijke drug voor moeder

    Lach baby is natuurlijke drug voor moeder

                            
                              De lach van een baby geeft de moeder een natuurlijke roes, beweren
                              Amerikaanse onderzoekers.

    Beloning en genot
    Amerikaanse onderzoekster en professor Lane Strathearn zegt dat de lach van een kind bepaalde delen van de hersenen bij de moeder activeert die verantwoordelijk zijn voor beloning en genot. Het zijn ook die delen van de hersenen die reageren op drugs, gokken en alcohol. Ze worden geactiveerd door de neurotransmitter dopamine, waardoor de lach van je kind kan aanvoelen als een drug.

    Foto's
    De onderzoekers bestudeerden 28 moeders met hun eerste kindje tussen 5 en 10 maanden. Ze hielden de hersenen van de moeders in de gaten met een scan. De moeders kregen foto's van hun eigen en andere kinderen voorgeschoteld. Op sommige foto's waren de kinderen aan het lachen of gelukkig, op andere hadden ze een droevige of een neutrale uitdrukking. Wanneer de moeders naar de foto's keken, toonde de hersenscan de stroming van het bloed in de hersenen en de gebieden die het meest actief waren aan.

    Dopamine
    Wanneer de moeders hun eigen kind zagen, stroomde er meer bloed naar de hersendelen die geassocieerd worden met dopamine. De sterkte van de reactie was afhankelijk van de expressie van het kind, zegt professor Strathearn. Lachende gezichten activeerden de grootste reactie. Wenende kinderen maakten weinig verschil bij deze gebieden van de hersenen.

    Band moeder en kind
    De onderzoekers zeggen dat deze resultaten de sterke band tussen moeder en kind kan verklaren en zelfs ook waarom deze band er soms niet is. Het begrijpen van hoe een moeder reageert op haar eigen kind wanneer het lacht of weent, is een eerste stap in het begrijpen van de processen in de hersenen die bijdragen tot de band tussen moeder en kind. De relatie tussen moeder en kind is cruciaal voor de ontwikkeling van het kind. Soms ontwikkelt de relatie tussen moeder en kind zich niet op een normale manier.

    Drugs en alcohol
    Dopamine is een sleutelhormoon in het lichaam en is betrokken bij gevoelens van beloning. Het speelt ook een rol bij leerprocessen, motivatie, slaap en het controleren van bewegingen. Mensen met de ziekte van Parkinson hebben lage niveaus van dopamine in belangrijke delen van de hersenen. (ep)

    10-07-2008 om 14:25 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportpaleis deelt 2.000 tickets uit aan buren in Deurne en Merksem

    Sportpaleis deelt 2.000 tickets uit aan buren in Deurne en Merksem

                        
                               Sportpaleis deelt 2.000 tickets uit aan buren in Deurne en Merksem

    Op 2 oktober viert het Sportpaleis zijn 75ste verjaardag en dat zullen de buren van de Antwerpse tempel geweten hebben. Voor het grootschalige verjaardagsfeest worden 2.000 tickets verdeeld onder de buurtbewoners van Deurne-Noord en het Dokske in Merksem. Het Sportpaleis zorgt samen met de districten van Deurne en Merksem voor de verdeling van de uitnodigingen.

    De gastenlijst van het gratis verjaardagsfeest dat het Sportpaleis op 2 oktober organiseert, oogt indrukwekkend. Er staan optredens van onder meer Clouseau, Natalia, De Kreuners en Soulsister op de affiche.

    Buurtbewoners betrekken
    Het Sportpaleis wil graag de buurtbewoners betrekken bij deze feestelijke gebeurtenis, "omdat zij de afgelopen jaren werden geconfronteerd met de minder positieve kanten van het succesverhaal van het Sportpaleis. De tickets zijn bedoeld als gebaar naar de mensen van de wijken Kronenburg en Ten Eekhove in Deurne en het Dokske in Merksem", klinkt het.

    Begin september ontvangen alle buurtbewoners uit de naburige wijken een uitnodiging om zich in te schrijven. Uit alle inschrijvingen worden dan 2.000 buurtbewoners geloot, die een gratis ticket ontvangen. (belga/adv)

    10-07-2008 om 13:15 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Clooney geneert zich voor eco-wagentje

    George Clooney geneert zich voor eco-wagentje

                           
                                                   
                                    Clooney gaat nu voor deze sportwagen: de Tesla Roadster.

    Hollywoodster George Clooney tuft tegenwoordig rond in een eenzit-Tango, een wagentje waar hij niet helemaal gelukkig mee is. Niet alleen het uiterlijk trekt op niks, hij kan er bovendien geen vrienden mee vervoeren, luidt de kritiek.

    Beledigingen
    "Het is soms gewoon gênant", klaagt Clooney. "En ik kan me niet verstoppen, want er is enkel plaats voor mezelf achter het stuur. Het ding snelt wel van nul naar negentig in vier seconden, wat handig is om met gierende banden weg te rijden, als de beledigingen echt te grof worden", grapt Clooney.

    Tesla
    Hij is alleszins van plan de Tango te vervangen door een Tesla Roadster, een elektrisch aangedreven sportauto. "Tesla's zijn als Ferrari's: ze maken niet zo'n deuk in mijn trots als de Tango. En dan kan ik opnieuw passagiers vervoeren en dus weer vriendjes maken!"

    10-07-2008 om 13:05 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen graven wrak van Volkswagen Kever op

    Archeologen graven wrak van Volkswagen Kever op

                                                              
    Archeologen hebben in de Nederlandse stad Eindhoven tijdens de opgravingen van een villa uit de 16e eeuw het wrak van een Volkswagen Kever (midden 20ste eeuw) blootgelegd. Stadsarcheoloog Nico Arts heeft dat donderdag gemeld.

    Arts heeft inmiddels contact gehad met de zoon van de eigenaar van het autootje. Die vertelde hem dat zijn vader het wrak in 1969 heeft begraven om er maar vanaf te zijn. Het is nog niet vastgesteld hoe oud de Kever precies is. "Er zat in ieder geval niemand meer in", stelde Arts ironisch vast.

    De auto is nauwelijks herkenbaar als het karakteristieke Duitse autootje maar volgens een van de archeologen die een liefhebber is gaat het zeker om een Kever. Volgens Arts komt het zelden voor dat archeologen autowrakken opgraven. Het is nog onduidelijk wat er met de auto gaat gebeuren. (anp/tdb)

    10-07-2008 om 12:58 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Techniek van de 'warme borst' wordt straks terugbetaald

    Techniek van de 'warme borst' wordt straks terugbetaald

                               

    Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Laurette Onkelinx heeft op 25 juni een koninklijk besluit naar de Raad van State gestuurd over de terugbetaling van borstreconstructies. Bij positief advies, wordt het in het Staatsblad gepubliceerd. De techniek van de "warme borst" zou in de toekomst terugbetaald kunnen worden.

    Echt gevoel
    Er zijn drie verschillende technieken om een borstreconstructie uit te voeren: via implantaten of prothesen die om de tien jaar moeten worden vervangen, of via het gebruik van eigen weefsel, hetzij met gesteelde flappen, hetzij met vrije huidflappen. Deze laatste wordt de 'warme borst' genoemd omdat na de reconstructie een echt gevoel terugkomt in de borst.

    Al jaren bestaat er onduidelijkheid over de terugbetaling van borstreconstructies. Zo werd de techniek met de vrije huidflappen niet terugbetaald, terwijl dergelijk reconstructie tussen 4.000 en 6.000 euro kan kosten.

    Ziekte te boven komen
    Hilde Vautmans (Open Vld) kreeg in de commissie Volksgezondheid de steun van minister Onkelinx voor haar pleidooi voor een algemene terugbetaling van de techniek met de vrije flap. De technisch Geneeskundige Raad heeft een voorstel tot herziening van de nomenclatuur betreffende borstreconstructies goedgekeurd. De minister heeft het kb terzake voor advies naar de Raad van State gestuurd. Indien het advies positief is, wordt het in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

    "Voor een vrouw is een borst een heel belangrijk iets in haar leven. Wanneer dat wordt weggenomen, heeft elkeen, ongeacht of die persoon arm of rijk is, recht op de beste zorgverstrekking. Een reconstructie van een borst is levensnoodzakelijk om de ziekte te boven te komen." aldus nog Vautmans. (belga/odbs)

    10-07-2008 om 12:54 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische frituren kopen frituurvet vervuild met beendermeel

    Belgische frituren kopen frituurvet vervuild met beendermeel

                          

    HLN update
      Tientallen Belgische frituuruitbaters hebben de voorbije week frituurvet gekocht dat vervuild is met beendermeel. Het is afkomstig uit Zweden. De Zweedse overheid verwittigde het Federaal Voedselagentschap vorige week maandag al, maar het duurde nog een hele tijd voor de frituuruitbaters op de hoogte waren. Dat meldt vtm in Het Nieuws.

    Volgens het Federaal Voedselagentschap (FAVV) is er geen gevaar voor de volksgezondheid. "Het product werd teruggeroepen omdat het wordt beschouwd als niet conform de regels", aldus het FAVV.

    De uitbaters kochten hun frituurvet bij hun respectievelijke leveranciers. In het vet zit risicovol beendermeel met onder meer beenmerg van koeien, wat in België verboden is.

    Dollekoeienziekte
    Het beenmerg van koeien is heel gevoelig voor ziektekiemen die het creutzfeldt-jakobsyndroom kunnen veroorzaken, de menselijke variant van de dollekoeienziekte.

    De Zweedse overheid bracht België vorige week maandag al op de hoogte, maar volgens vtm wist het Nationaal Verbond van Frituristen een hele tijd nergens van. Het duurde bijna een hele week voor het Federaal Voedselagentschap de verdelers van het vet inlichtte. In een mededeling zegt het Voedselagentschap dat het niet akkoord kan gaan met die misleidende informatie van vtm.

    De frituuruitbaters vrezen nu voor een financiële ramp en een slechte naam. (belga/ka/sps)

    10-07-2008 om 12:52 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anticonceptiestaafje in arm al zes jaar zoek

    Anticonceptiestaafje in arm al zes jaar zoek

                                                               
    Claudia Penders uit Lanaken raakt niet zwanger, omdat het anticonceptiestaafje Implanon in haar arm onvindbaar is. "Normaal zijn de hormonen na drie jaar uitgewerkt, maar bij mij verhinderen ze meer dan zes jaar nog steeds de eisprong." (belga/tdb)

    10-07-2008 om 12:50 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse parkeert wagen in zwembad van buren

    Amerikaanse parkeert wagen in zwembad van buren

                             

    De buren van de Amerikaanse Kim Taylor konden hun ogen niet geloven. In hun zwembad stond plots een rode Mazda geparkeerd.

    Kim Taylor zelf wist ook niet hoe ze zich moest verontschuldigen en reageerde geschokt toen ze haar Mazda Convertible in het zwembad van haar buren zag staan. De Amerikaanse was ervan overtuigd dat ze de handrem had opgezet toen ze haar auto op een helling parkeerde.

    Maar de wagen rolde toch van de helling naar beneden en ging door het hek van de buren en belandde in het zwembad. Een takelwagen had meerdere uren nodig om de wagen weer op het droge te krijgen. (ka)

    10-07-2008 om 12:45 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakt naar de mis krijgt wegens succes vervolg

    Naakt naar de mis krijgt wegens succes vervolg

                                                            
    De christelijke naturistensite Gan Eden en naturistenpark Flevo-Natuur in het Nederlandse Zeewolde houden op zondag 28 september een blote kerkdienst. Door het grote succes van de eerste editie eind juni, hebben zij besloten er een vervolg aan te geven.

    Pastoor gekleed
    De geestelijke die de dienst leidt, is gekleed. De kerkgangers nemen wel allemaal naakt plaats in het gebedshuis. Het idee kwam van Ilse Visser van Flevo-Natuur. Die organiseerde het Christen Naturisten Weekend voor Gan Eden in juni op het park en vond de kerkdienst wel een gepaste afsluiter.

    Bisdom
    Daar kwamen zo'n tachtig naturisten op af. "Het was een niet al te zware dienst, maar met veel muziek en zang", vertelt Visser. De pastor die de dienst leidde kwam van het Bisdom Utrecht. Visser: "Zij zei gelijk ja, had er helemaal geen moeite mee."

    Het was de eerste keer dat er een naakte kerkdienst werd gehouden in Nederland. Voor de tweede editie wordt nog gezocht naar een geestelijke. "Ik weet namelijk niet of de pastor van de vorige keer nu weer kan. Maar dat komt wel goed, ik verwacht geen problemen met het vinden van iemand." (anp/mvl)

    10-07-2008 om 12:41 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw ondergaat kijkoperatie onder hypnose

    Vrouw ondergaat kijkoperatie onder hypnose

                       

    Een 67-jarige Britse vrouw heeft een kijkoperatie aan haar knie ondergaan zonder verdoving. In plaats daarvan probeerde ze een alternatief: hypnose.

    Mevrouw Coady bracht zich voor de operatie zelf onder hypnose. Zo kon ze de operatie, die een uur duurde, volledig bij bewustzijn en zonder pijn volgen. De vrouw kon zelfs dezelfde dag nog naar huis.

    Coady is al vijftien jaar een getraind hypnotiseur. "Ik vertel mezelf dat de pijn golven zijn die tegen de kust aanslaan. Met elke golf keert de pijn, zoals het tij, terug naar zee", aldus de vrouw, "Ik was ervan overtuigd dat dit kon en nu ik dit meegemaakt heb, ben ik er zelfs van overtuigd dat er hartoperaties onder hypnose kunnen uitgevoerd worden."

    Het ziekenhuis is nog niet echt overtuigd en houdt zich aan meer beproefde methodes van verdoving. "Mocht een patiënt toch om hypnose vragen, dan zijn we bereid dat geval per geval te bekijken", aldus de medische staff. (ka)

    10-07-2008 om 12:39 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te dikke mannen produceren minder en slechter sperma

    Te dikke mannen produceren minder en slechter sperma

                             
     
    Zwaarlijvige mannen hebben afwijkend sperma en produceren minder zaad. Dat blijkt uit een studie van de Schotse Universiteit van Aberdeen.

    Dieet
    Volgens de onderzoekers, die meer dan tweeduizend mannen volgden, moeten stellen die problemen hebben met zwanger raken dan ook eerst op dieet. "Mannen met een normaal gewicht hebben meer en normaler zaad dan te zware of te lichte mannen", aldus een van de onderzoekers.

    Hoe dat precies komt wordt nader onderzocht. Een van de oorzaken zou kunnen zijn dat het vet de ballen van de man warm houdt, waardoor het sperma oververhit raakt. Maar ook de hormoonspiegel en het dieet kunnen van invloed zijn op de kwaliteit van het zaad.

    Eerder was al duidelijk dat vrouwen met overgewicht vaker kampen met problemen bij het zwanger raken dan vrouwen met een gemiddeld gewicht. (mvl/anp)

    10-07-2008 om 12:34 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al dansend energie opwekken in Londen

    Al dansend energie opwekken in Londen

                        

    In Londen opent binnenkort een nachtclub de deuren waar dansende jongeren zelf elektriciteit genereren. De nachtclub heeft heel wat ecologische ideeën, maar het meest originele is de dansvloer. De schokken die dansers met hun voeten op de vloer achterlaten, zullen worden omgezet in energie. Of hoe je zelfs op een nachtje uit het milieu kan helpen.

    Gratis inkom
    De nachtclub, die in de Londense buurt King's Cross ligt, zal gebruik van maken duurzame energie. Zelfs de alcoholische drankjes in de club zullen ecologisch zijn en geserveerd worden in drinkbekertjes gemaakt van polycarbonaat. De toiletten werken met een systeem dat het waterverbruik bij het doorspoelen vermindert. In principe moet iedere bezoeker tien pond (12 euro) betalen, maar wie met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer komt, mag gratis binnen. Elke klant moet vooraf wel een formulier ondertekenen waarmee ze beloven mee te strijden tegen global warming.

    Miljonair
    De club opent in een gebouw van miljonair Andrew Charalambous. "Op deze manier hopen we de jonge generatie mee te krijgen", zegt Charalambous in de Daily Mail. "We hopen zoveel mogelijk mensen te overtuigen om mee te werken aan de redding van de planeet." Stokpaardje van de club moet de dansvloer worden. Dansers zullen zelf elektriciteit opwekken door de schokken die ze met hun voeten op de vloer maken. Op die manier zouden ze tot zestig procent van de energie in de nachtclub kunnen genereren.

    Charalambous hoopt helemaal niet dat hij met de groene nachtclub een gat in de markt gevonden heeft. Hij vraagt dan ook dat andere clubs zijn voorbeeld zullen volgen. Zijn milieubeweging Club4Climate is ook van plan om één miljoen bomen te planten. De nieuwe nachtclub in Londen opent op 10 juli de deuren voor het grote publiek. (gb)

    10-07-2008 om 01:43 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreem weer op komst

                        Extreem weer op komst

                            
    Hittegolven zullen vaker voorkomen
    Droogte, hevige regen, verstikkende hitte, krachtige orkanen, dit staat de VS en de rest van Noord-Amerika in de toekomst te wachten volgens een rapport van de 'US Climate Change Science Program'. Al die fenomenen teisteren de VS nu al, maar in de toekomst zouden ze nog extremer kunnen worden.

    Extremer
    Het was al langer bekend dat de VS met extreme weersomstandigheden te maken zullen krijgen. Orkaan Katrina, die in 2005 New Orleans vernielde, is volgens velen nog maar een voorsmaakje van wat de streek echt te wachten staat. Voor het eerst is die voorspelling van het 'Intergovernmental Panel on Climate Change' (IPCC) nu ook in een wetenschappelijk rapport gegoten. De onderzoekers baseerden zich op wetenschappelijk bewijs dat de opwarming van de wereld gepaard zal gaan met extremer weer op het gebied van kracht, frequentie en de plaatsen waar een weerkundig fenomeen zal voorkomen.

    Voorspellingen
    De stijgende temperaturen van de voorbije vijftig jaar zijn voor een groot deel te wijten aan menselijke factoren zoals de toenemende uitstoot van koolstofdioxide. Op basis van observaties van een halve eeuw doet het rapport een aantal voorspellingen over wat ons misschien wel te wachten staat:

    - Abnormaal hete dagen en nachten, hittegolven zullen steeds vaker voorkomen.
    - IJs zal op zee steeds meer smelten en tijdens de zomermaanden zelfs verdwijnen in de oceanen rond de poolgebieden.
    - Neerslag wordt zeldzamer maar heviger.
    - Droogte zal veel vaker voorkomen en in sommige regio's ernstige vormen aannemen.
    - Orkanen zullen krachtiger worden.
    - Stormen boven de Atlantische en Stille Oceaan zullen gepaard gaan met hevigere wind en hogere golven produceren. (gb)

    10-07-2008 om 01:40 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provence in Côte d'Or-pralines

                   Provence in Côte d'Or-pralines

                                    
                                          Zuiderse aroma's als lavendel, rozemarijn en violet werden gebruikt.

    De Côte d'Or-boetiek in Brussel heeft vele troeven, maar de exclusieve pralines (ook wel carrés genoemd) zijn wellicht de belangrijkste. Speciaal voor de zomer werden drie nieuwe carrés bedacht, waarin zomerse aroma's en Mediterraanse sfeer centraal staan.

    Meester-chocolatier Dennis Vernaillen ging aan de slag met viooltjes, lavendel, rozemarijn en pijnboompitten. In een krokant jasje van donkere chocolade kan je achtereenvolgens kokos met violetaroma proeven of lavendel of rozemarijn met pijnboompitten in truffé. Aan de chocolade werd ook een vleugje olijfolie toegevoegd, zodat het geheel lekker smeuïg blijft.

    De drie zijn een aanvulling op de bestaande pralines, gelanceerd naar aanleiding van de opening van de boetiek ter ere van de 125ste verjaardag van het bekendste chocolademerk van ons land. Ook in de eerste carr"s werd al geëxperimenteerd met ongewone smaken zoals roze peper, aalbessen en gember.

    De carrés zijn exclusief te koop in de boetiek op het Kleine Zavel, waar overigens nog veel meer te ontdekken valt. Je kan er chocolatier Vernaillen live aan het werk zien, zelf een mandje vol Côte d'Or-lekkers samenstellen of iets proever aan de degustratiebar.

    10-07-2008 om 01:07 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise wint lachwedstrijd met 110 decibel

    Thaise wint lachwedstrijd met 110 decibel

                                                              
                                                                 Jitrat Wongsomboon lachte zich kapot.

    Het doel van de lachwedstrijd is simpel: zo hard, lang en grappig mogelijk lachen. En daar slaagde de Thaise Jitrat Wongsomboon met verve in door dat maar liefst 12 minuten en 26 seconden lang te doen. Op een bepaald moment haalde ze zelfs 110 decibel. En dat is hetzelfde als een stevig rockconcert.

    "Minder stress"
    Het evenement vond maandag plaats in het 'Ripley's Believe It Or Not Museum' in Pattaya, in het oosten van Thailand. 23 mensen van over de hele wereld deden mee. De organisator hoopt meer mensen te laten lachen met deze wedstrijd. "Zo krijgen ze minder last van stress," aldus de man. Wongsomboon won 2.000 euro en begint nu aan een tour langs verschillende landen om haar kunstjes te vertonen. (sd)

    10-07-2008 om 00:16 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rubiks kubus moet intelligentie octopussen helpen bepalen

    Rubiks kubus moet intelligentie octopussen helpen bepalen

                                                                 
    Maritieme biologen van de Sea Life-centra zullen een maand lang 25 octopussen onderzoeken op hun intelligentie. Ze maken daarbij gebruik van de wereldberoemde Rubiks kubus.

    Het is niet de bedoeling dat de intelligente dieren de kubus oplossen. Door na te gaan welke tentakels de ongewervelden het meest gebruiken, hopen de onderzoekers te achterhalen hoe de hersenen van octopussen precies werken. (belga/tdb)

    10-07-2008 om 00:13 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telefoontje naar vriend duurt 30 uur

             Telefoontje naar vriend duurt 30 uur

                                                           
                                                            (illustratiefoto)

    Ingird Schüttler was de wanhoop nabij. De Duitse belde een vriend. Ze zou hem even uitnodigen op de koffie maar het draaide anders uit. Het telefoontje duurde maar liefst dertig uur.

    Toen ze eindelijk kon inhaken, belde ze opnieuw. Naar de poltie deze keer. Zo radeloos was Ingid geworden. "Blijkbaar wist hij van geen ophouden. De vrouw ondernam verschillende pogingen om een einde te maken aan het gesprek maar haar vriend bleef maar doorgaan. Ze zag maar een oplossing meer en dat was ons bellen", aldus de woordvoerder van de politie in Speyer. (vsv)

    10-07-2008 om 00:02 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    09-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toiletpapier doortrekken mag nu ook in Taiwan

    Toiletpapier doortrekken mag nu ook in Taiwan

                            

    In de Taiwanese stad Tainan mogen de inwoners hun toiletpapier voortaan doortrekken in plaats van het in een afvalemmertje naast de wc deponeren. Hiermee kan de dagelijkse afvalberg van 340 ton worden teruggedrongen.

    Stank
    "De oude gewoonte zorgde voor enorme stank en was slecht voor de algemene gezondheid", zei de directrice van het Milieu Beschermings Bureau van de stad. Daarnaast gruwden toeristen uit Japan en westerse landen van de gewoonte.

    In Taiwan gebruiken mensen een afvalemmertje, omdat de afvoerpijpen verstopt kunnen raken. Maar de riolering in Taiwan kan het wc-papier voortaan aan, lieten de autoriteiten in Tainan op een persconferentie weten. Andere steden hebben nog geen actie ondernomen.

    09-07-2008 om 23:59 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcohol vermindert kans op suikerziekte bij vrouwen

    Alcohol vermindert kans op suikerziekte bij vrouwen

                            

    Matige alcoholconsumptie maakt vrouwen gevoeliger voor insuline. De alcohol stimuleert bovendien de productie van het hormoon adiponectine in het vetweefsel, waardoor de kans op ouderdomssuikerziekte wordt verkleind. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

    Ouderdomssuikerziekte ontstaat waarschijnlijk door lichte ontstekingen in het vetweefsel. Adiponectine remt deze ontstekingen af.

    Ontstekingen
    Eerder onderzoek onder jonge mannen toonden geen verband aan tussen alcohol en diabetes. In het nieuwe Nederlandse onderzoek dronken vrouwen die de menopauze al gepasseerd waren zes weken lang tweeënhalf glas witte wijn per dag. Suikerziektepatiënten nemen het hormoon insuline slechter op dan anderen, maar door de alcohol wordt de opname beter, zo blijkt uit het onderzoek.

    Twee glazen per dag
    De onderzoekers waarschuwen dat dit niet begrepen moet worden als een aansporing om meer te gaan drinken. Voor vrouwen luidt het advies niet meer dan twee standaardglazen per dag te drinken, voor mannen is drie glazen het maximum. (novum/ep)

    09-07-2008 om 23:52 geschreven door diabloke  


    » Reageer (0)






    Gastenboek
  • smakelijk
  • Prettig weekend
  • Lieve groetjes van Erwin
  • Vriendelijke groetjes
  • Groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


























    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008




     



























































































    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!