Provence in Côte d'Or-pralines
Zuiderse aroma's als lavendel, rozemarijn en violet werden gebruikt.
De Côte d'Or-boetiek in Brussel heeft vele troeven, maar de exclusieve pralines (ook wel carrés genoemd) zijn wellicht de belangrijkste. Speciaal voor de zomer werden drie nieuwe carrés bedacht, waarin zomerse aroma's en Mediterraanse sfeer centraal staan.
Meester-chocolatier Dennis Vernaillen ging aan de slag met viooltjes, lavendel, rozemarijn en pijnboompitten. In een krokant jasje van donkere chocolade kan je achtereenvolgens kokos met violetaroma proeven of lavendel of rozemarijn met pijnboompitten in truffé. Aan de chocolade werd ook een vleugje olijfolie toegevoegd, zodat het geheel lekker smeuïg blijft.
De drie zijn een aanvulling op de bestaande pralines, gelanceerd naar aanleiding van de opening van de boetiek ter ere van de 125ste verjaardag van het bekendste chocolademerk van ons land. Ook in de eerste carr"s werd al geëxperimenteerd met ongewone smaken zoals roze peper, aalbessen en gember.
De carrés zijn exclusief te koop in de boetiek op het Kleine Zavel, waar overigens nog veel meer te ontdekken valt. Je kan er chocolatier Vernaillen live aan het werk zien, zelf een mandje vol Côte d'Or-lekkers samenstellen of iets proever aan de degustratiebar.
|