Zoeken in blog

Foto

REGEL VAN DERDEN

De regels:
Inzendingen voor de dieptelessen mogen NIET BEWERKT worden.
Wij verlangen de foto zoals je die trok, daarna slechts verkleind tot 1.024 pixels aan de langste liggende zijde, maximaal 800 pixels hoog (benut die!) en maximaal 450 Kb zwaar.
Er mogen geen randjes/kaders rond geplaatst worden, want die moeten door de leraar verwijderd worden wat extra werk geeft.

Inzendingen voor dieptelessen mogen indien nodig wél verscherpt of rechtop gezet worden, er mag wat meer of minder helderheid/kleur worden gegeven en ook je naam of logo mag er (niet ál te opvallend) op geplaatst worden.

Waarom mogen inzendingen niet bijgeknipt worden?
Omdat het de bedoeling is, dat je hier leert om na heel goed te zoeken en te kijken, met 1 druk op de knop de juiste compositie te gebruiken om veel diepte aan je foto toe te kennen en dit niet later in de 'doka' thuis te doen.

Bij Compositie (1e lessenreeks voor beginners) leerde je hoe je die foto's in zijn algemeenheid zo sterk mogelijk maakt door de regel van derden of de gulden snede toe te passen.
Ook bij Ritme & Struktuur (2e lessenreeks) lees je nog vaak, dat je de foto's meer aan kracht kunt meegeven door het kiezen van een goede/betere compositie.

Bij de daarna volgende lessenreeksen te beginnen vanaf Diepte (3e lessenreeks) willen we het eigenlijk niet meer over de compositie van de foto's moeten hebben, doch slechts over dieptewerking, licht, beweging en portretfotografie.
Daarom het gehamer op ''betere compositie'' door middel van de regels van derden/gulden snede.
Bijna altijd bij het nemen van een foto, moet je die compositieregels in gedachten hebben en uitvoeren, uitzonderingen daargelaten.
Bewust ga ik niet in op de technische instellingen van je toestel.
Lees je handleiding voor nadere info, pak je toestel er bij en oefen dat wat je leest, dan kom je het verste om je toestel te leren kennen en foto's te maken zonder op automaat te gaan.

Klik hier en
Ga naar het archief
DIEPTE

Opdracht 1:
Maak een foto van een straat, bospad, een weg die ver doorloopt of een trap naar boven of beneden.
(Onthoudt: pas bij álle opdrachten de compositieregels toe geleerd in het eerste lesblok).
Foto
Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of  'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts. Bekijk de voorbeeldjes hieronder/in deze kantlijn.
Foto
Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!
Foto

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.

Foto
Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Hierboven en hieronder wat voorbeeldjes met veel dieptewerking van diverse fotovrienden.
Dank jullie allen vriendelijk voor de toestemming tot gebruik!

Hierboven, de Pier over het blauwe spiegelende water is van Jos, de prachtig gedekte tafel is van Metallo.

Verder hieronder zie je een foto (zeer speciaal) gemaakt door Dushi, onderlangs een bankje en een specialleke van Leike, bloeiende lupines. Door te spelen met de diafragma kreeg hij een losstaande bos bloemen tegen een wazige achtergrond.

De foto van de donkere tunnel met de 2 personen die het licht bereiken is ppl gemaakt door Leike en die van de 2CV's op rij is van de hand van Omaatje Lieljan.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Gouden verhouding/Gulden snede
(geen regel van derden)
Dieptewerking in een foto
Foto's maken waarin diepte te zien is
Digitale fotografie: Perspectief geeft diepte in je foto door gebruik te maken van de diagonale(n lijnen). Stuur altijd recent materiaal in voor de bespreking.
27-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dava 4e opdracht badeentjes op rij 2
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Dava,

Wel, wat je hier neerzet! Geweldig goed, ik ben blij verrast. Een hele knappe foto, waar ik niets aan toe hoef te voegen, diepte alom.

Je mag nu aan de laatste opdracht gaan werken:
Opdracht 5:
Kies zelf een foto van een aantrekkelijk onderwerp met veel dieptewerking


Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bascor 2e opdracht waterloop
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Bascor,

Je inzending van deze week betreft opgave 2; water met boten.
Er zit inderdaad wel wat dieptewerking in, maar dat kan beter!
Wanneer je in dit geval wat meer naar links was gaan staan met je toestel, hadden de bootjes meer op 1 lijn achter elkaar gelegen, wat de dieptewerking nog meer had versterkt.
Ik ben niet op de hoogte van de situatie daar, dus misschien behoorde dat -meer naar links gaan- niet tot de mogelijkheden.

Goed blijven kijken naar onderwerpen die veel diepte vertonen, en nu op zoek naar 'n geschikt onderwerp voor Opdracht nr. 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol of een beschuitbus zijn. Wees creatief.


Groeten Cijbra

20-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dava 4e opdracht badeentjes op rij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Dava, proficiat met je nieuwe kleinkindje!

Nu je al zoveel van die kleine rakkers erbij hebt, zul je het behoorlijk druk hebben met af en toe eens voor ze te zorgen of op te passen. De eendjes zijn stille getuigen van jouw inzet!

De foto die je maakte spat van het scherm af, prachtige kleuren, leuke compositie gewoon heel gezellig en kan als het ware zó een folder van grootwarenhuis in!
Helaas is de diepte er wat bij ingeschoten....
Dat komt omdat je de foto iets té veel vanuit het vogelperspectief nam (van bovenaf).
Wanneer je door de knieën was gegaan/of op een stoel was gaan zitten voor de acrylplaat, dan waren de duckys meer zichtbaar in een rijtje achter elkaar geweest.

Door dingen achter elkaar te plaatsen (zoals jij al deed) en dan vooraan in de que te gaan staan, krijg je een diagonale zichtlijn naar achteren toe.... let eens op als je in de rij van de supermarkt bij de kassa staat.

Ik verzoek je deze foto opdracht nog eens te maken en je gaat daarbij als volgt te werk:
- de badeendjes op dezelfde wijze neerzetten
- breng je toestel tot voor het eerste eendje door te bukken of te gaan zitten
Je ziet nu vaak het einde van de acrylplaat. Je kunt dat oplossen door goed in te zoomen óf een tweede plaat of spiegel er tegen het eind van de liggende plaat haaks tegen te plaatsen.
Dit vraagt concentratie en even wat werk, want die achterplaat/spiegel wil niet zomaar blijven staan
- kijk goed door de zoeker; het eerste eendje hoeft niet volledig in beeld
- probeer ook (delen van) de andere eendjes op rij in je beeld te krijgen
Je ziet nu dat de eendjes taps naar achteren kleiner worden, dat is de diagonale lijn die diepte in je foto brengt.

'n Moeilijke opdracht, velen gingen je voor en gaven dat aan! Maar ik weet zeker dat je het kunt Dava, succes hé!

Groet Cijbra

13-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miara 5e opdracht vrij tankwall
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Miara,

Met deze foto, je 5de inzending alweer, ben je aan het eind van deze lessenreeks voor diepte gekomen.
Ik gaf jouw origineel slechts wat meer scherpte mee en verwijderde de kleurzweem (blauwig).

De foto gemaakt op het (schrier)eiland Walcheren in Zeeland laat ons de betonnen punten uit WOII zien, genaamd de anti-tankwall. Tanks konden daar niet overheen door de specifieke bouw en opstelling, stop tot hier en niet verder, slim bedacht!

Ik zie een mooie diepte in de foto, knap van je dat jij het bemerkte en vast legde! Hopelijk had je een fijne tijd en goed weer.

Je mag door naar de volgende lessenreeks!... het klasje van mr. Digiwill die je álles over ''licht'' in een opname zal vertellen. Neem een kijkje op het blog en stuur je foto in. http://blog.seniorennet.be/licht/

Groet Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dava 3e opdracht boog/poort
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Dava,

Een verrassing deze foto, ik vind hem erg mooi.
Toch nog een kleine opmerking, ik kan het niet laten...., het kleurzweem, een onderwerp voor velen onder ons het liefst gemeden, maar bij deze fraaie boog hoort een warme kleur, dus even wat zweem verwijderd.

Er zit een grote mate van dieptewerking in deze foto, doordat de muur rond de boog de diepte in de verte benadrukt, je werkt met 2 lagen al het ware. Mooi!

Graag je 4e opdracht inzenden, die gaat over ''dingen op rij''.
Bedenkt er zelf iets leuks bij, kijk naar wat voorbeeldjes hieronder van de voorgangers (scrollen) ben benieuwd hoor!

Groet Cijbra

28-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spyrit 5e opdr. vrij - hekwerk
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Spyrit,

Ook jij bent aan het einde van dit lesblokje gekomen met een 5e opdracht foto en ook al zitten er weinig tot geen dieptelijnen (diagonalen) in, de foto heeft toch een diepte-effect door het handig gebruik maken van een voor- en een verder liggende achtergrond.
Blíjf je er wel aan denken dat je het onderwerp van je foto niet precies in het midden plaatst, dat maakt je foto tot een aantrekkelijker compositie.

Tegenwoordig is er 3D-TV, je moet dan wél met een speciale bril op voor de TV gaan zitten, maar daar zie je dus ook veel van dit soort opnamen en met zo'n bril waan je je écht voor het hekwerk.

Geslaag bent je dus, hoera voor jou, proficiat.

Je mag door naar de klas van mr. Digiwill die je álles over ''licht'' in een opname zal vertellen. Neem een kijkje op het blog en stuur je foto in. http://blog.seniorennet.be/licht/

Veel succes toegewenst.

Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miara 4e opdr. dingen op rij - bouwstenen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag Miara,

Bouwstenen op rij, inmiddels doen wij daar met onze kleinzoon ook aan mee als hij hier is.
Je hebt er een redelijk statisch geheel van gemaakt, weinig speels bedoel ik.
Je hád een steentje wat úit de rij kunnen plaatsen, of een steentje op zijn kop kunnen leggen.... kijk bijvoorbeeld voor speelsigheid eens naar de foto van Kijkhut bij zijn 4e opdracht, een paar besprekingen hier naar beneden; het glas dat groter is spríngt erúit maar het is tóch een foto met zeer veel dieptewerking.

Deze inzending van je vertoont dan wat minder speelsigheid en diepte, ik keur hem niet volledig af en hoop dat jij het nogmaals wil proberen?!
De blokjes leg je ongeveer neer zoals je deed, leg er gerust nog een paar méér in de rij.
Nu ga je met je toestel 1 klein stapje naar links... dan komen de blokjes bijna achter elkaar te liggen.
Een beetje in vogelvlucht er over heen kijken en afdrukjes maken, zoveel je wil.
Het gaat je vast en zeker lukken hoor, je bent een doorzetter en je kunt het!
Je hebt nog even tijd om te oefenen; wegens onze vakantie nog tot 5 juli '10.

Veel plezier en succes! Groeten Cijbra


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijkhut 5e opdr. vrij - waslijnen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Kijkhut,

Graag bij de volgende lessenreeks er a.u.b. aan denken; géén randjes rond je foto te plaatsen.
Het vergemakkelijkt het bespreken door de leraar.

Je laatste inzending alweer, deze 5e.
Wat gaat de tijd toch snel voorbij.
Het is inderdaad zo dat er dieptewerking in een foto zit als er op de voorgrond iets scherp staat afgebeeld en het er naar de achterkant van de foto steeds waziger wordt.
De achterliggende waslijnen die een bepaald ritme in de dieptewerking geven versterken dat.
Goed gezien dus!

Je bent geslaagd voor de derde lessenreeks en mag door naar nummer 4 bij Digiwill die ''licht'' behandeld... http://blog.seniorennet.be/licht/
Veel plezier en succes toegewenst en van harte gefeliciteerd!

Groeten Cijbra

24-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drumtje 3e opdracht boog
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Drumtje,

Je hebt je op aardige wijze van je taak gekweten en ook nog eens de bewoners van het aanpalend huis blij gemaakt met een andere kijk op hun portaal.
Bedankt voor de anekdote.

Het feit dat er op jouw (originele) foto hier op het blog géén dieptelijnen (diagonalen) zijn getrokken wil niet zeggen, dat er geen diepte in je foto zit.
Jij gaf door middel van het doorkijkje doorheen het portaal met de boog, een zicht op het achterliggende straatje wat zorgt voor voldoende dieptewerking in je foto.
Je hebt fijn gebruik gemaakt van voorgrond//achtergrond.

Opdracht goed uitgevoerd zijnde, mag je door naar de volgende opdracht:

Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.

Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dava 2e opdracht waterloop
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Dava,

Dank je wel voor deze heldere, scherpe en perfecte inzending.
Ik hoef hier niets anders aan toe te voegen of bij op te merken dan: uitstekend gedaan!
Alle diagonalen lopen richting horizon, zeer veel dieptewerking, een plaatje om naar te kijken.

Je mag een derde inzending doen, wat moeilijker in dit geval:

Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol of een beschuitbus zijn. Wees creatief.


Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bascor 1e inz. weg
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Bascor,

Het verheugd me dat je weer tijd voor je hobby digitale fotografie hebt gevonden.
Welkom in de 'klas' bij diepte(werking).

Helaas moet ik jouw nét als meerdere van de leerlingen bij diepte even wijzen op het feit, dat foto's onbewerkt, op 800 pix. groot aan de langste zijde aangeboden moeten worden.
De foto zal dus 800 x 600 of ong. 800 x 533 pixels zijn van uiteindelijk formaat.
Je ingezonden foto was aan de kleine kant, je gaf al aan, er wat van afgeknipt te hebben om meer dieptewerking in je foto te tonen.
Lees je a.u.b. de regels er nog even op na (linker kantlijn, helemaal onderaan).

Een zonovergoten mooi landschap toon je ons op deze eerste inzending, doet mij bijna Italiaans aan.
Zoals goed te zien is lopen de diagonalen ver van onze kijkrichting weg, zeer veel dieptewerking dus. Goed gezien, dit kronkelende landweggetje wat zelfs aan het eind van de sterke bovenste lijn nog lekker even doorkronkeld over een heuvelrug heen.
Het feit dat je er voor koos de samenloop van deze lijnen aan de einder bijna in het midden van de foto te plaatsen doet aan de compositie géén afbreuk, immers de aanvang van waar we staan is goed uit het centrum van de onderkant van de foto geplaatst.
Een prima inzending dus!

Graag ontvang ik je tweede inzending, hier gaat het om:

Opdracht 2:
Maak een foto met water bijvoorbeeld een kanaal en een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enz.


Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miara 3e opdracht boog
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Miara,

Je deed 2 inzendingen van dezelfde foto, beiden door je bewerkt.
Ik moet je er even op wijzen dat bewerkingen (stukjes afknippen) bij deze lessen (diepte) niet mogen!
Echter, omdat jij worstelt met het rechtop zetten van je foto zie ik het deze maal door de vingers.
Ja sorry, streng moet ik soms zijn , de regels (zie kader links) gebieden het.

Ik vond je eerste fotobewerking beter dan de tweede en wel om de reden dat de bogen op je eerste foto méér de ruimte hebben, ook de twee witte geleidingsbuisjes onder op de foto en de witte bloemenpracht links maken het een betere compositie.
Daarom heb ik voor de bespreking foto 1 genomen en deze slechts recht op gezet, de kleinere foto is jouw ''originele" bijgeknipte en rechtop gezette versie.
Je kunt het verschil goed zien.

Daar waar het om de dieptewerking gaat zit je goed door het wandelpad op de juiste plaats (compositie) te leggen, de bogen werken helaas niet veel mee met het diepte effect.

Op nu naar de volgende opdracht! Het is beter om hierbij een statief (of stapeltje boeken) te gebruiken. Zorg dat je toestel horizontaal staat/ligt, dat bespaart je een hoop narigheid achteraf.

Opdracht
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.


Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mêle 5e opdracht vrij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Mêle,

Van harte gefeliciteerd, want met deze foto ben je aan het einde gekomen van het lessenreeksje ''dieptewerking''.

De inzending is een zeer krachtige foto mede door de simpelheid (Sterk!) en het kleurgebruik wat gereduseerd is tot slechts 5.
Je koos voor een mooi uitgangspunt van een recht looppad tussen door de afgedekte heuveltjes met gewassen, welke dat zijn kan ik slechts naar raden (asperges/aardappels?) en de kijker zal zich dat eveneens afvragen, waardoor de blik langer op de foto zal blijven rusten.
De overige diagonalen komen mooi af van rechts.

'n Uitstekend eindresultaat, je mag door naar Digiwill om je te gaan verdiepen in "Licht", proficiat hoor.
Kijk je alvast op het blog: http://blog.seniorennet.be/licht
Inzenden mag direct, zet in de onderwerpregel "licht t.a.v. Digiwill" en hij pikt je foto op om te bespreken op het blog.

Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijkhut 4e opdracht dingen op rij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Kijkhut,

Hier hoef ik verder geen woorden aan vuil te maken.
Een speels geheel door het grotere glas uit de rij te plaatsen en te vullen met .....
De kijker wordt zelfs aangespoord om nog eens extra te kijken óf het glas wel groter is, óf het wel uit de rij staat.
Volgens mij heb je het hele blog doorlopen om bij te leren; uitstekend werk verricht!

Graag verwacht ik nog zo'n kanjer als laatste opdracht, die geheel vrij te maken is, als er maar diepte inzit!

Groeten Cijbra

18-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mêle 4e opdr. dingen op rij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Mêle,

Goed dat je mij even inseinde, hier volgt de bespreking van het glazen schaakspel.... het lijkt bijna van ijskristal gemaakt zo mooi!

Je foto is een goed schot in de juiste richting. De diagonale lijnen tonen grote diepte en het geheel staat op een goede plaats. Ik heb niets verschoven, géén pion aangeraakt (aanraken is zetten, niet?).

Je mag de volgende opdracht zelf bepalen, opdracht 5 staat vrij en ik ben al reuze benieuwd!

Kies zelf een foto van een aantrekkelijk onderwerp met veel dieptewerking

Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuureke 3e opdracht boog
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Tuureke,

Een verrassende foto die met photoshop gemaakt zou kunnen zijn, alsof je door een telescoop of verrekijker in de verte tuurt.

Om dieptewerking te vergroten, plaatste ik het eindpunt van de 'tunnel' uit het midden en knipte om dat te bekomen wat van de zwarte delen van de 'tunnel' weg. Je foto wordt daarmee krachtiger, de diepte blijft omdat jij zo slim was er een mooi diep landwegje in te fotograferen. Keurig!
De horizon liep wat scheef, wil je daar op letten de volgende maal.

Jij mag ons verrassen met de 4e opdracht, ga je spelen met kleine dingen of wordt het groots? Maakt niet uit, als er maar veel diepte(werking) in zit en jij er veel plezier aan beleeft:

Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.


Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miara 2e opdracht waterloop
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Miara,

Een dieptefoto van jewelste, mooi fotoweer, scherp en helder.

Je koos met de palenrijen in het water een goed onderwerp.
Het eindpunt van het water ligt op een plaats uit het midden van de foto, keurig!
De horizon stond, nét als bij opdracht 1. een beetje scheef.
Ik trok die recht en haalde wat van de luchtpartij weg, waardoor de horizon op de sterke lijn kwam te liggen.
Om eerlijk te zijn, vond ik jouw versie beter, iets méér lucht t.o.v. het water, visueel geeft jouw foto volgens mij méér diepte.

Goed opletten dus de volgende maal, dat de horizon perfect recht loopt.
Het is een wat slordige beginnersfout als dat niet zo is, en jij bent inmiddels al lang geen beginner meer he?!

Door naar de derde opdracht, een leuke:

Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol of een beschuitbus zijn. Wees creatief.


Groeten Cijbra
(ps, ik ben blij voor jullie dat je man weer wat opgeknapt is!)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gitargerrit 5e opdracht vrij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Gitargerrit,

Voor jou is het moment van afscheid nemen aangebroken met inzending van deze 5e opdrachtfoto.

Je wilde ons graag wat anders dan de gebruikelijke dieptefoto's laten zien, maar het geheel is nogal druk door de veelheid aan allen even scherpgestelde dingen erop.
Waar moeten we naar kijken?
Wat is het onderwerp?
Waar dit de eyecatcher die rust creëert?

Er zit een klein beetje diepte in de diagonalen van de betonnen muur en de leuning.
Er zit minimaal diepte in de kijkrichting vanaf de bomen op de voorgrond naar de achterkant van de foto.

Je had meer dieptewerking gekregen als je wat dichter naar de muur was gelopen en dan de lijnen van de leuning en betonnen rand prominenter in het beeld had vastgelegd. Een gemiste kans? Geeft niets! Het gaat er om dat je plezier aan fotograferen beleeft, en dat doe jij duidelijk.
Geniet er van, om nu samen met Digiwill je te gaan verdiepen in "Licht".
Kijk alvast op het blog: http://blog.seniorennet.be/licht
Inzenden mag direct, zet in de onderwerpregel "licht t.a.v. Digiwill"en hij pikt je foto op om te bespreken op het blog.

Proficiat en groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spyrit 4e opdr. dingen op rij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Spyrit,

Fijn gespeeld op het strand met de schelpen?!
'n Leuk en actueel onderwerp koos je.
Deze schelpen lagen ook massaal op de stranden van Noord Frankrijk vorige week.

D'r zit lekker veel diepte in de foto, welke je rechtstreeks gelegen op het strand/zand trok.
Dan is het wat moeilijker manouvreren met je toestel, want dáár mag geen zand in komen.

Ik heb wat met de foto uitgehaald, een beetje scheefgetrokken, waardoor er nóg meer dieptewerking in kwam.... de schelpen zijn nu op de bewerkte foto nog prominenter aanwezig.
Dit soort foto's kun je eigenlijk alleen nabootsen door te bewerken óf door thuis een zandtafel te maken op hoogte en je toestel op statief te zetten.

Goed gedaan hoor!

Jij mag de laatste (5e) opdracht gaan uitvoeren:

Kies zelf een foto van een aantrekkelijk onderwerp met veel dieptewerking

Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enis 5e opdracht vrij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Enis,

Ik krijg een stijve nek van het turen in jouw foto, zó levensécht! Je hebt bewust gekozen om het diepste punt exact in het midden van de foto te krijgen.
Daar is in dit geval niets mis mee, want ál die lijnen overdwars en diagonaal maken het geheel zeer diep.

Goed gedaan dus je mag door naar het volgende lessenblok van Digiwill met als onderwerp "Licht".

Neem je alvast eens een kijkje op zijn blog om je te oriënteren?
Inzenden mag direct, zet in de onderwerpregel "licht t.a.v. Digiwill"en hij pikt je foto op om te bespreken op het blog: http://blog.seniorennet.be/licht

Proficiat en groeten Cijbra




Archief per jaar
  • 2022
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!