Deze vrouw loopt de wereld rond voor de strijd tegen borstkanker. Via verschillende sites kan ze haar strijd voortzetten.Dus,neem haar mee naar jouw site om haar daar verder te laten lopen.... xxx thnks!Graag stel ik je twee ontzettende lieve dames voor die onovertreffelijk met de ziekte omgaan ...neem ook eens een kijkje op hun blog ...waar echte vriendschap waarlijk troef staat !! http://anita-angele.skynetblogs.be
Onze Leonberger Dolcé (zachte) is een echte dier/ en mensenvriend ... hij was kind aan huis ... !Met veel pijn in t hart is hij zachtjes van ons heen gegaan ...
Op foto Dolce met Wim (zoon),2 dagen voor hij heen ging !!
Illona een 20 jarige Trackener merrie heeft last van doorgezakte kogels (pezen ) aan voorbenen
Getse , een 3 jarig ruin paardje . Eigenaars kunnen hem niet bereiken , en moet tevens nog ... zadelmak !
Lezing : hondentraining , Pfiiiieeeet training , werken met chakra's en magnetisme
Enkele Foto's van het ooh zo prachtig Polen
Dierenopvoedster & Magnetiseur.
** Dierenopvoedster Miryam ! **
**Magnetisme voor alle dieren**
Probleemgedrag paard,hond & pijnverlichting voor uw geliefde huisdier
06-09-2007
Theoriën over de intelligentie van honden .... !
Theoriën over de intelligentie van honden
Er zijn verschillende theoriën over de intelligentie van honden. De meerderheid van eigenaars zal beweren dat zijn hond intelligent is: ze kunnen talrijke verhalen vertellen om dit aan te tonen. Buiten deze verhalen over hoe de hond in staat was zijn baasje te slim af te zijn, toont de hond ook zijn intelligentie in de taken waarvoor hij oorspronkelijk gekweekt was.
De Border Collie bijvoorbeeld is relatief eenvoudig aan te leren hoe hij een kudde schapen onder bedwang moet houden, maar wanneer je hem vraagt om een vos op te sporen zal hij wellicht schromelijk tekort schieten. De jachthond daarentegen die zonder probleem de vos weet te localiseren zal zonder twijfel een idioot lijken wanneer hij geconfronteerd word met schapen.
Motivatie is een groot gedeelte verantwoordelijk voor intelligentie. Zo was er een hondeneigenaar die zijn hond wou laten testen omdat hij dacht dat het dier een leerstoornis had na een discussie met een vriend. Zijn labrador bleef dom voor de deur zitten tot iemand deze opendeed terwijl de andere hond zijn snuit en poten gebruikte om de deur te openen. Het kwam helemaal niet in de eigenaar op dat de hond helemaal niet zo dringend naar buiten wou en slim genoeg was om te wachten tot iemand de deur open deed in plaats van energie te verspillen.
Een andere persoon met een Border Collie dacht dat haar hond dom was omdat hij minder snel leerde apporteren dan haar andere Borders. Eens de trainingsmethode werd aangepast aan het specifieke karakter van de hond (anders dan de doorsnee Border) apporteerde hij als geen ander.
We mogen de intelligentie van de hond niet afmeten tegen menselijke standaarden. Elke hond bezit nml zijn eigen unieke talent. Ziehier een grappig lief filmpje ... hoe maak ik baasje duidelijk wat ik wil .... knipoogje ...! ! Voor de kijklustigen onder jullie ... vergeet evenwel het muziekje in linkerkolom niet uit zetten ... alvorens deze te bekijken .... geniet ervan ... ! !
Als twee katten met elkaar overhoop liggen, moet je niet ingrijpen. Reden tot deze plotselinge vijandigheid kan een veranderde geur zijn of een korte afwezigheid. De gevechten zijn zeker korter als je je er niet mee bemoeit.
Als twee katten met elkaar in gevecht raken is het het beste om af te wachten hoe erg het wordt. Verwonden ze elkaar, probeer ze dan allebei tegelijk te laten schrikken (deur hard dicht doen, koud water), zodat ze uit elkaar gaan. Partij kiezen is altijd verkeerd.
Onenigheid bij katten die onder hetzelfde dak leven komt nogal eens voor. Tenslotte is elk dier een eigen persoonlijkheid. Als twee katten, die al lang met elkaar samenwonen, plotseling voortdurend vechten dan is er meestal sprake van plaatsgebrek.
Om dat probleem weer op te lossen moeten we zorgen voor meer ruimte door middel van bijvoorbeeld klimpalen, verbouwde balkons en dergelijke. Tijdens de nieuwe gewenningsperiode kunnen ze dan het beste een rustgevend middeltje van de dierenarts hebben.
De katten slapen dan langer en meer. Schuif tijdens het slapen de mandjes dichter bij elkaar of neem de beide slapende katten op schoot. Na een week of vier moet de rust weergekeerd zijn en dan zonder medicijnen. Als dat niet zo is dan is de enige oplossing een scheiding. Twee katten die elkaar voor het eerst ontmoeten en elkaar niet uit de weg kunnen gaan, slaan vaak met de poten en nemen een dreigende houding aan. Na een eventueel gevecht zal het meestal vrede zijn.
Voelt een kat zich bedreigd dan maakt hij zich zo groot mogelijk. Zijwaarts lopen ze op de vijand toe, ze gaan op hun tenen staan, knie en ellebogen worden gestrekt en nek-, rug- en staartharen zetten ze omhoog om maar zo indrukwekkend mogelijk te lijken. De kromme rug versterkt dit effect nog. Ter bescherming worden de oren tegen de kop gedrukt en de ogen toegeknepen. Zo loopt de kat bij een aanval minder risico. Bij het blazen laat de kat de lange hoektanden zien. Zijn al deze bedreigingen nutteloos, dan richt de kat al zijn aandacht op het gezicht van de tegenstander, dat is het eerste doel van de nagels.
Een kat die op haar vier poten staat, kan zich slecht verdedigen. Om de nagels te kunnen gebruiken stelt de kat zich vaak op de achterpoten op en deelt de klappen uit met de voorpoot.
De buik presenteren is bij de meeste diersoorten een onderdanig gedrag of het toegeven van een nederlaag. Bij de kat niet, integendeel. Als ze zich op de zij of de rug legt, heeft ze de scherpste wapens ter beschikking die ze heeft: haar nagels! In de hoek gedreven katten laten dit verdedigingsgedrag vaak zien. Het verschil met het ontspannen liggen op de zij is: een gevechtsklare kat legt de oren aan en versmalt haar ogen tot spleten, om zo haar gevoelige plekken te beschermen.
Boze vechtpartijen leveren alleen ongecastreerde katers. Ook niet geholpen poezen en dan vooral tijdens de krolsheid en zwangerschap kunnen anderen stevig toetakelen.
De Arabische volbloed ook wel 'Arabier' genoemd ...
De Arabische volbloed ook wel 'Arabier' genoemd ...
De Arabische volbloed ook wel 'Arabier' genoemd, is een paardenras dat afstamt van Arabische paarden uit Noord-Afrika en het Nabije Oosten. Het ras is zeker meer dan vijfduizend jaar oud. Tegenwoordig worden Arabische volbloeden over de hele wereld gefokt.
Legenden Volgens Arabische volkeren creëerde God de Arabische volbloed uit de zuidenwind. De profeet Mohammed gaf de nomadenstammen de opdracht om dit paardenras zuiver te houden. De oude Grieken geloofden dat zeegod Poseidon de Arabier uit de golven van de zee had laten verschijnen Zierhier het prachtig filmpje ... de ellegantie en intellegentie wat die paardjes uitstralen is wel echt om U tegen te zeggen ... kijk ... en geniet ... hmmm .Vergeet het liedje in linkerkolom niet uit te zetten alvorens je dit aanklikt hé ...
Uiterlijk De Arabische volbloed is een gespierd paard maar weegt vaak niet veel meer dan 500 kilo. De stokmaat was oorspronkelijk tussen de 1.40 en de 1.50 meter, maar door verregaand doorfokken worden nu ook grotere Arabische volbloeden gefokt, soms tot wel 1m65. De gemiddelde grootte blijft wel rond de 1m50 liggen. Het paard heeft een vrij klein hoofd met grote uitdrukkingsvolle ogen en een fijngevormde neus. De oren zijn klein en spits.
De hals is gebogen en de borst is naar verhouding breed. De staartdracht is sierlijk en van het lichaam af gedragen. De croupe is bij voorkeur iets vlak en kort. Het paard beweegt zich sierlijk en soepel, vooral in draf. De Arabier komt voor in de kleuren schimmel, vos, bruin en zwart. Het ras heeft vaak witte aftekeningen op de benen en het hoofd.
Karakter Een hoge intelligentie en een vurig karakter zijn de kenmerken van een Arabische volbloed. De Arabier is een gevoelig dier. Je zult eerst zijn vertrouwen moeten winnen, heb je dat eenmaal dan doet hij alles voor je. Zijn grote uithoudingsvermogen heeft hij overgehouden aan zijn geschiedenis als woestijnbewoner.En nu .... een klein stukje CULTUUR opsnuiven ...subliem om zien ...
Gebruik De Arabier is een elegant rijpaard en een uitstekend renpaard. Hij blinkt uit in de lange afstandswedstrijden, waardoor dit ras of kruisingen ervan zowat de sport domineren. Het ras wordt ook veel gebruikt om andere paardenrassen te veredelen, en ligt daardoor aan de basis van heel wat andere paardenrassen, zoals de Trakehner, de Morgan, de Shagya, de Welsh, maar ook het Spaanse paardenras en zelfs de Fries. Ook wordt het in de landen Arabië en Amerika gebruikt om te showen.
De Lundehond ... het meest interressante en ongewone ras door zijn specifieke unieke kenmerken.
De Lundehond ... het meest interressante en ongewone ras door zijn specifieke unieke kenmerken...
De Lundehund is het meest interressante en ongewone ras door zijn specifieke unieke kenmerken. Ze zijn een zoölogische rariteit die minstens 6 volledig ontwikkelde tenen aan elke poot hebben. Ze kunnen hun gehoorgang afsluiten en zijn in staat om hun hoofd achterwaarts over hun schouders te bewegen. De poten zijn extreem flexibel en kunnen uitgestrekt worden naar de zijkant toe. Door de extra tenen en de flexibiliteit van hun poten hebben ze een speciale manier van lopen. Ze peddelen met hun voorpoten, steeds kleine circels makend in de lucht.
6 volledig ontwikkelde tenen.De kop over hun schouders naar achter buigen.De voorpoten zijn erg flexibel en hij kan ze tegelijkertijd naar links en naar rechts spreiden .De gehoorgang afsluiten. Hun ovale voeten zijn licht naar buiten gedraaid. Er zijn zes tenen aan elke voet, 8 voetzooltjes aan de voorbenen en 7 voetzooltjes aan de achterbenen.(bij andere honden is dit 6 voor en 5 achter )
Er bestaat een speciale band tussen de Lundehund en zijn baas. Je kan je hond los laten zonder bang te hoeven zijn dat hij wegloopt. Ze zijn van nature "geprogrameerd" om altijd bij je in de buurt te blijven. Ze blijven altijd op zicht- of gehoorafstand.
De Noorse Lundehund heeft zich zelf ontwikkeld zonder ingrijpen van de mens. "Lunde" is Noors voor papegaaiduiker en "hund" is hond. Als je naar de bouw en unieke kenmerken van de hond kijkt, kun je zien hoe hij heeft kunnen overleven op zo'n ruig eiland. Sinds de jacht op de papegaaiduiker verboden is, is het overleven van het ras volledig in handen van de mens. We moeten dan ook samen proberen de unieke eigenschappen van dit ras te behouden, anders gaan ze voor altijd verloren.
De Lundehund komt van origine van de Lofoten eilanden aan de noord- west kust van Noorwegen. Een goede jager was net zo waardevol voor zijn eigenaar als een melk koe.De lundehund heeft 38 tanden, een "gewone" hond heeft er 42. Alle standen zijn toegestaan op shows, behalve overbijt en een grote onderbijt.
Een Lundehund hebben is het hebben van een mix van een kat, net zo lenig, een vos, net zo slim, en een wolf, net zo wild. Ze leren snel en gemakkelijk, ze leren jou meer dan jij hun. De gouden regel is:"werk altijd samen met je hond, niet tegen hem".Lundehunden zijn heel graag bij hun eigenaar. Ze geven weinig om vreemden. Door hun kleine formaat zijn ze heel gemakkelijk overal mee naar toe te nemen.
Veel liefs ... unieke specifieke groetjes ... Miryam
Zwaarlijvigheid speelt een belangrijke rol. Dikke katten en poezen bewegen minder. Bij verminderde activiteit zijn ook darmen en andere orgaanstelsels minder actief.
Geslacht: vanwege de nauwere plasbuis bij katers zien we bij deze sneller volledige obstructies van de plasbuis dan bij poezen.
Hoe herken je het ? Aangezien de obstructie van de urethra levensbedreigend kan zijn, is het van belang dat u als katteneigenaar in staat bent om de symptomen die mogelijk hierop kunnen wijzen, kunt herkennen.
Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts als u een van onderstaande symptomen opmerkt. Urine met bloed erin, abnormale kleur van de urine. Veel persen tijdens de mictie (=het plassen), of vaak plassen van slechts kleine hoeveelheden, miauwen of schreeuwen als zij/hij op de kattenbak is. Gedragsveranderingen als lusteloosheid of juist onrust, vaak naar de kattenbak lopen, klaaglijk miauwen, zich verstoppen of niet willen eten, veelvuldig likken rond anus en penis of vulva. Plots plassen op afwijkende plaatsen, of plassen in huis Abnormale houding tijdens de mictie
Behandeling De behandeling zal dus afhankelijk zijn van de oorzaak. Veelal zal er een speciaal dieet gegeven worden. Vaak zullen er antibiotica gebruikt worden, en meestal een tijdje een pijnstiller. Is er echt sprake van een algehele obstructie van de urethra, dan moet er een katheter in de plasbuis gebracht worden tot in de blaas. Dit kan zeer lastig zijn, aangezien de plasbuis heel erg nauw is, en verstopt zit met kristallen!Als het gelukt is om de katheter te plaatsen, dan zal de blaas gespoeld worden. Vaak wordt de katheter enige dagen op zijn plek gelaten om zodoende een volgende verstopping te voorkomen. Ziehier een leuk en plezant filmpje... hiiiiii ... met een knipoogje naar.... ! ! Voor de kijklustigen ... gelieve eerst het liedje in linkerkolom uit te zetten alvorens dit te bekijken hé ...
De behandeling wordt voortgezet totdat er in de urine geen afwijkingen meer gevonden worden. Vaak zal er overwogen worden om gedurende langere tijd, soms levenslang, speciaal dieet voer te geven.
Na de grootste (De Maine Coon )nu het kleinste kattenras ... De Singapura...
Na de grootste (De Maine Coon )nu het kleinstekattenras ... De Singapura...
Het Ontstaan : Van dit ras is het ontstaan nog zeer recent en al zeer veel beschreven her en der. Singapura is het Singaporese woord voor het land zelf. Ook kucinta oftewel liefdeskat is in Singapore tegenwoordig een veel gehoorde bijnaam voor dit ras, wiens beeltenis tegenwoordig gebruikt wordt als promotiemateriaal voor het land van herkomst.
De familie Meadow leefde begin jaren 70 in Singapore en keerde daarvan terug naar de Verenigde Staten met medeneming van enkele van de lokale katten. Deze katten zagen zij daar in de riolen en stegen van Singapore rondlopen en vielen op door hun gemeenschappelijke kenmerken.
Het Uiterlijk: De singapura is klein van postuur (het kleinste kattenras) maar wel stevig en gespierd gebouwd. Ze horen grote ogen en oren te hebben en om het makkelijk te maken komen ze maar in 1 officieel geregistreerde kleur voor, nl.; sepia agouti. Het is een kat met een ticked vacht, d.w.z. minimaal dubbele ticking en de haarpunt is donker(bruin). De ondervacht, buik, borst en rondom de mond zijn ivoorwit gekleurd. Ze moeten streeptekening aan de binnenkant van de voorpoten hebben en op de knieën moet ook streeptekening aanwezig zijn.
Het Karakter: Ook hier kunnen we weer een boekje open doen over de gedragseigenschappen van dit ras. Zeer sociaal, hetgeen zich ten zeerste uit in de positieve benadering naar alle andere huisgenoten (dieren en mensen) toe. Conflictsituaties gaan ze meestal uit de weg, ruzies onderling komen dus bijna nooit voor. Alles wat nieuw is wordt onderzocht, overal willen ze bij zijn en al heel gauw ontwikkelen ze een routine met je waar ze je ook graag aan houden. Vertoon je bepaald gedrag, snoepjes geven op een bepaald tijdstip bijvoorbeeld, dan word je daar ook altijd door ze aan herinnerd. Door hun engelachtige uiterlijk en vragende oogopslag kun je ze ook heel moeilijk iets negeren
Dit is een dringende oproep en thevens laatste noodkreet : Hoi Myriam, ik kom bij deze jou hulp vragen. Wil jij even naar mijn blogje gaan kijken wat ik er heb opgezet betr. cavaliertjes die een thuis zoeken. Misschien ken jij wel mensen die een sukkelaartje van dit unieke ras willen - maar ze moeten er wel een beetje geduld mee hebben, want ze hebben het daar heel moeilijk. Misschien wil jij het even op je blog vermelden, jij krijgt nogal veel bezoekers. Thans dierenvriendin!! van kitty en haar cavaliertjes.http://blog.seniorennet.be/cavaliertjes/
Via de fokker van mijn oudste cavaliertje heb ik vernomen dat er 4 reutjes dringend weg moeten wegens omstandigheden : 1 ruby (ros) reutje van 2 1/2 jaar - 1 ruby reutje geb. 01.05.06 - 1 ruby reutje geb. 14.02.07 en 1 black en tan (zwart en bruin) reutje , dit wordt 1 jaar in november. Deze hondjes zijn allemaal hondjes uit eigen kweek voor meer info kan je mij ( Kitty ) bellen 03/4408473 of 0485/596643 op foto vb van ruby en black en tan.
Goed nieuws, ja zeker : 1 pupje heeft gelukkig al een thuis gevonden. Mijn vriendin is het gaan halen en ze hebben daar wat gezien :naar het schijnt leven ze daar in vreselijke omstandigheden. Te veel hondjes gekweekt, veel liefde van het baasje, maar niet voldoende om ze allemaal te kunnen liefhebben. Er zitten er veel te veel en nu wachten er nog 3 prachtige reutjes op een nieuwe thuis. dringend hulp gevraagd. ben ik afwezig, dan mag er gemaild worden naar lhoylaerts@hotmail.com, zij weet er ook alles van. zeg het voort en ...een welgemeende dank ... knuffffffff ! !
***En voor de echte liefhebbers van de King Charles een liedje voor je geliefde hond ." De King Charles Spaniel Song " ... *** Deze "moet"je gewoon beluisteren is super mooi en aangenaam tof om horen ... en bovendien gaat het om je eigen lief klein bolleke ... geniet ervan ... en just have fun ... eentje die je mee blijft neuriën ... hiii ... ! ! Vergeet evenwel het liedje links in kolom niet uit te zetten hé ... !
Huisdierenverzekering volgt trend van humane zorgverzekeringen .... ! !
Huisdierenverzekering volgt trend van humane zorgverzekeringen ....
Fysiotherapie, homeopathie, behandeling van kanker. Iedereen kan zich daar voor verzekeren. Ook bij de dierenarts zijn dit behandelingen die steeds vaker voorkomen. Eigenaren van honden en katten willen hun huisdier de beste medische zorg geven en gebruikmaken van de modernste behandelmogelijkheden, aldus verzekeraar Proteq. De Heerhugowaardse online verzekeraar introduceert daarom de aanvullende dekking op een huisdierenverzekering. Hiermee zijn dergelijke humane zorgbehandelingen nu ook af te sluiten voor honden en katten.
Inspelen op de trends De medische zorg voor honden en katten ontwikkelt zich snel. Behandelingen die een aantal jaren geleden nog nauwelijks bestonden, zijn nu bijna gemeengoed geworden. Proteq introduceert daarom een aanvullende dekking. Deze aanvullende dekking biedt de eigenaar de mogelijkheid om de hond of kat te verzekeren tegen de kosten van aanvullende medische zorg zoals fysiotherapie, homeopathie, tandheelkunde en oncologie.
Een ontwikkeling die zich in de humane zorgverzekeringen een aantal jaren geleden al ingezet heeft, doet hiermee ook zijn intrede op de markt van huisdierenverzekeringen. Proteq: We verwachten dat de komende jaren de medische zorg voor honden en katten zich verder zal ontwikkelen en verwachten dan ook in de toekomst nog meer keuzemogelijkheden in de dekkingen van de huisdierenverzekeringen. En als online verzekeraar zijn we er trots op dat deze zorgverzekering voor honden en katten volledig via internet afgesloten kan worden. Simpel en snel dus.Extra info aanvullende dekking
De kosten voor een ziektekosten- of ongevallenverzekering voor de hond of kat liggen gemiddeld op zon 15 euro per maand. Voor 45 euro per jaar kan de aanvullende dekking van de Proteq Dier & Zorg Verzekering afgesloten worden waarin is opgenomen: - medische kosten in het buitenland tijdens een vakantie - fysiotherapie - tandheelkunde - oncologie - homeopathie
Hmm... zou dit niet mooi zijn ... mocht het kunnen ... zo een zorgverzekering voor onze geliefde dieren ... ?
Veel liefs ... hoopvol zorgverlenende knuffjes ...Miryam
Foreign White ... Worden graag geaaid en geknuffeld ... ! !
Foreign White ... Worden graag geaaid en geknuffeld ...
Geschiedenis: Omstreeks 1960 vatte men in Engeland het idee op om een effen witte kat te fokken in hetzelfde type als de Siamees. Daar witte katten met blauwe ogen vaak doof zijn, moest er een oplossing worden gevonden om deze doofheid te voorkomen. Men koos er toen voor om de blauwe ogen van de Siamees te gebruiken. Pat Turner, een beroemd kattengeniticus heeft de aanzet geven met het fokken van het eerste nest.
Zij kruiste een witte Europees Korthaar met een Seal Point Siamees. In Ierland zette men ook een lijn op met een Red Point en een Europees Korthaar-wit.
Lijnen waarin doofheid voorkwam heeft men gestopt. Doofheid kon zo maximaal voorkomen worden. Foreign White katten waarmee gefokt of geshowd wordt, dienen te worden getest op deze vorm van aangeboren gehoorafwijking (cochliaire doofheid); door middel van een zgn. BAER-test .Ziehier een prachtig filmpke ... ... met een aangenaam ... muziekje ... hmm... Voor de kijklustigen onder jullie ... hmm ... vergeet evenwel het liedje in de linkerkolom niet uit te zetten ...alvorens dit aan te klikken hé ... knipoogje ! !
Hoewel de meeste katten met blauwe ogen kans hebben op dove kittens, is dit bij de Foreign White niet aan de orde. Dat komt omdat ze onder hun witte jasje eigenlijk een point-Siamees zijn. Siamezen worden altijd wit geboren. Hun gekleurde points komen later, maar de Foreign White blijft zo wit als sneeuw, terwijl hij onder zijn witte jas eigenlijk een pointed-kat is.
Karakter: ze hebben een uitgesproken karakter en zijn duidelijk aanwezig. Ze staan bekend om hun spraakzame natuur. Ze zijn buitengewoon sociaal ingesteld en als ze niet voldoende aandacht krijgen, zullen ze die zeker opeisen. U kunt ze niet lang alleen laten. Ze gaan erg goed om met soortgenoten en opvallend goed met honden. Worden graag geaaid en geknuffeld en kunnen urenlang op schoot doorbrengen. Bijna altijd vrolijk, ze zijn speels, kunnen leren apporteren. De Foreign Whites kunnen met hun diepzinnige blik duidelijk maken wat er van u verlangd wordt
De Ierse Wolfshond ... ...de grootste gestalte en een indrukwekkende verschijning...
De Ierse Wolfshond ... de grootste gestalte en een indrukwekkende verschijning...
De Ierse wolfshond is een hond met een uitzonderlijk zacht en gevoelig karakter, dit ondanks zijn enorme jachtpassie. Het is een hond die naast je leeft, het is absoluut geen hond die geschikt is voor africhting of bewaking. Ook is een Ierse wolfshond een hond die beslist niet in een kennel gehouden dient te worden, dit ras wil bij de mensen zijn, ze hebben namelijk een enorme will to please en in een kennel kwijnen ze weg. De Ierse wolfshond valt onder de rasgroep windhonden en dit houd o.a in dat deze honden niet buiten los mogen lopen, ze vallen namelijk onder de zogenaamde lange honden en dit betekend dat ze dus jagen op het zicht.
De Ierse wolfshond is een zeer snel groeiende hond, bij de geboorte wegen de puppen tussen de 500 en 800 gram, op de leeftijd van tien weken wegen ze tussen de 12 en 15 kilo. Een reu is pas volledig volwassen op leeftijd van drie jaar en weegt dan ongeveer 80 kg. en heeft een gemiddelde schofthoogte van ongeveer 95 cm. Teven zijn minder zwaar en minder groot.
ALGEHEEL BEELD: De Ierse Wolfshond moet niet zo zwaar of massief zijn als de Duitse Dog, doch zwaarder of massiever dan de Deerhound, op wie hij overigens in algemeen type moet gelijken. Van grote gestalte en indrukwekkende verschijning, zeer gespierd, sterk doch sierlijk gebouwd, gemakkelijk en vlot in zijn bewegingen; hoofd en hals hoog gedragen; de staart wordt in een opwaartse lijn gedragen, met een lichte bocht aan het einde. De minimumhoogte en -gewicht van reuen moet ca 79 cm en circa 54.5 kg zijn.
Die van teven circa 71 cm en circa 40.8 kg. Alles, dat hier beneden blijft, moet van mededinging worden uitgesloten. Grootte, inbegrepen schouderhoogte en evenredige lichaamslengte, is het ideaal, waarnaar moet worden gestreefd; de bedoeling is een ras te vestigen, waarvan de reuen gemiddeld van 81 cm tot ruim 86 cm hoog zijn en dat de benodigde kracht, beweeglijkheid, moed en evenredigheid zal tonen.
Na de grootste (De Rasta ezel ...of De Poitou ) nu het kleinste ezeltje ...de Mediterrane miniatuurezel
Na de grootste (De Rasta ezel ...of De Poitou ) nu het kleinste ezeltje ...de Mediterrane miniatuurezel
Ezels zijn er in alle kleuren, maten en rassen. De grootste ezel is de Franse Poitou ezel en de kleinste is de Mediterrane miniatuurezel. Zij hebben een schofthoogte van maximaal 91 cm (36 inch). Deze ezeltjes komen oorspronkelijk van Sardinië en Sicilië. Door hun formaat waren zij bijzonder goed geschikt om over de smalle bergpaadjes goederen te vervoeren en op het land te werken.
Uiteindelijk waren er nog maar enkele tientallen en als een Amerikaan niet het initiatief had genomen om dit kleine ezelras naar Amerika te exporteren, was de Mediterrane miniatuurezel nu waarschijnlijk uitgestorven geweest. Uiteindelijk zijn er weer een paar Europeanen geweest die de ezeltjes teruggehaald hebben naar Europa, waar het ras nu een grote populariteit geniet. Mede dankzij hun handzame formaat en hun zachte karakter zijn ze ook voor kleine kinderen een fijn huisdier. Een mini-ezel is zelfs in staat een klein karretje te trekken!
Verwar de mini-ezel niet met de dwergezel. De dwergezel is eigenlijk een standaardezel die door een tekort tijdens de dracht van de moeder of door slechte voeding tijdens de veulenperiode klein is gebleven. Als u een dwergezel vergelijkt met een mini-ezel zult u zien dat de verhoudingen van de dwergezel niet kloppen. Om het mini-ezelras in stand te houden is het raadzaam om alleen met goedgekeurde ezels te fokken.
Opgepast voor zonnig en warm weer ... Diarree bij het paard ... !
Opgepast voor zonnig en warm weer ... Diarree bij het paard ... !
Feel the thunder ...hiiiiiiii ... wel echt toepasselijk ...euh ...
De belangrijkste oorzaken van diarree bij jonge en volwassen paarden en pony's zijn worminfecties, salmonellose, colitis-X, zand in de darm, een afwijkend rantsoen en vergiftigingen. Heel zelden kan diarree ook aangetroffen worden bij tumoren in de darm of in de maag. Ook bij andere aandoeningen, bijvoorbeeld van de lever of nieren, kan diarree worden gezien. Ook bij nerveuze paarden is diarree mogelijk, o.a. tijdens het werk of tijdens transport. Men noemt dit 'nervositeits-diarree'. Bij zogende veulens kan diarree eveneens veroorzaakt worden door bacterien, virussen of parasieten, maar ook de samenstelling van de moedermelk is een enkele keer de oorzaak van dunne mest bij veulens. Ook een door mest bevuilde staart van een paard wijst op diarree.
Ziehier een filmpje ... van een paard die uitgebroken is door het feit dat die een zonneslag heeft en beslagen is door de warmte ... Voor de kijklustigen onder jullie gelieve eerst het liedje in linkerkolom uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé...
Vergiftiging. Giftig zijn bijvoorbeeld ricinusbonen (25 gram bonen zijn voor een paard van 500 kg al dodelijk). Deze kunnen als verontreiniging zitten tussen andere bonen. Het paard wordt zo'n zeven uur na opname sloom, gaat zweten en verliest de coördinatie. Het raakt al snel in shock en sterft. Andere vergifigingen welke gepaard gaan met diarree kunnen veroorzaakt worden door arsenicum, kwik, en enkele plantensoorten, zoals digitalis (vingerhoedskruid), rhododendron, pseudo-acacia en buxus. vanzelfsprekend zijn er nog veel meer giftige planten, maar die geven meestal geen diarree .
Van links naar rechts: buxus, vingerhoedskruid, pseudo-acacia en rhododendron
Behandeling van diarree Belangrijk is in ieder geval het toedienen van infusen bij uitdroging. Daarnaast zijn er medicijnen die de spasmen van de darm opheffen en andere medicijnen die een min of meer 'stoppend' effect hebben. Het zal duidelijk zijn dat het bestrijden van de oorzaak, als die tenminste gevonden wordt, het meest effectief zal zijn.
Veel liefs en ... "Dont feel the thunder " ... hiii ... Miryam
In Engeland werden de eerste Weimaraners pas in 1954 geïmporteerd. Zowel in Frankrijk als in Engeland en Amerika beleefde de Weimaraner een nieuwe opkomst. De "Gray Ghost" zoals de Amerikanen hem niet zozeer vanwege zijn kleur, maar vooral om zijn katachtige soepele gangen noemen was een opmerkelijke verschijning.
Vooral blijft de Weimaraner natuurlijk een all round jachthond. Oorspronkelijk zou hij door de Fransen gebruikt zijn als lopende hond en werd hij in de 19e eeuw door de Duitsers afgericht en ingezet als staande hond. De Duitsers beschouwen hem als de aristocraat onder de jachthonden.
Het is een temperamentvolle hond met een duidelijk eigen karakter, die met zachte doch vaste hand zeer consequent moet worden opgevoed om uit te kunnen groeien tot ideale kameraad. Hij is zeer gesteld op het leven in huiselijke kring. Ziehier een prachtig filmpke ... ... met een aangenaam tokkelend muziekje ... hmm... Voor de kijklustigen onder jullie ... hmm ... vergeet evenwel het liedje in de linkerkolom niet uit te zetten ...alvorens dit aan te klikken hé ... knipoogje ! !
Het spreekt vanzelf, dat deze middelgrote temperamentvolle jachthond ook de ruimte en beweging nodig heeft, Men kan niet volstaan met een paar keer per dag "een blokje om".
Hij moet enige keren per dag de gelegenheid krijgen zijn energie kwijt te raken door vrij uit te rennen. Men moet hem dag in dag uit, weer of geen weer, daartoe de gelegenheid geven. Heeft u er dit niet voor over, begin er dan niet aan ... !
De Maine Coon ....is het grootste kattenras ter wereld... ! !
De Maine Coon .... is het grootste kattenras ter wereld...
Het kattenras Maine Coon is het grootste kattenras ter wereld. En dan niet zozeer qua aantal raskatten, waar ze ook wel een eind mee komen, maar wel qua afmeting en gewicht van de Maine Coons zelf. Een kater kan zelfs een kilo of 8-9 wegen, natuurlijk in gezonde conditie. Hoewel de naam nog wel eens verkeerd gespeld wordt zoals Main Coon is het toch echt Maine Coon. Aangezien het eerste deel van de naam, Maine, vernoemd is naar de staat Maine uit de Verenigde Staten.
De Maine Coon heeft ook een erg natuurlijk uiterlijk, dit komt bijvoorbeeld door de vaak gestreepte vacht in bruin of zilver. Natuurlijk zijn er ook allerlei patroon en kleurvarianten zoals bijvoorbeeld een effen Maine Coon. Wat ook voor het natuurlijke uiterlijk zorgt zijn de halflangharige vacht, volle staart, een kraag en bij een groot deel van de Maine Coons ook pluimpjes op de oren. Dit alles maakt het dus dat de Maine Coon er niet uitziet als een speciaal gefokt ras zoals sommigen met een stompe neus of geheel naakt.
Qua karakter is het ook een geschikte gezelschapskat, Maine Coons zijn over het algemeen goed gehumeurd, intelligent, houden wel van wat spelen, zijn verdraagzaam met mensen en andere dieren en doen meestal ook geen vlieg kwaad. Al moet dat laatste natuurlijk niet te letterlijk genomen worden. Ziehier een prachtig lief filmpke ... twee snoezige kittens ... met een aangenaam fluisterend liedje ... hmm... Voor de kijklustigen onder jullie ... hmm ... vergeet evenwel het liedje in de linkerkolom niet uit te zetten ...alvorens dit aan te klikken hé ... ! !
Ook zijn Maine Coons vaak erg nieuwsgierig en willen daarom bij van allerlei dingen neuzen en met je meelopen en ze zijn zo af en toe ondeugend door bijvoorbeeld stiekem iets te jatten. Verder is de Maine Coon niet een echt prater en mauwen ze meestel enkel wanneer ze bijvoorbeeld door een deur willen of wat eten verwachten. Natuurlijk zijn er uitzonderingen die hele verhalen hebben.
Pure Echte Fun op het ijs ! .... De Vuurshow De enige Paardenshow op het ijs in de wereld ! Dit moet je echt eens ....bekijken .Meer dan de moeite waard!!!
The show.
Spectaculaire show op het ijs
Klik op het icoontje ...psssst ...vergeet even niet het muziekje af te zetten hé ... in linkerkolom ... knipoogje ... ! ! Have fun ...ijskoude ...warme groetjes Miryam!
Icelandics on ICE ... ! !
The Amazing Thorhallur 4.36 Mb ( kunstschaatsen met paard ... ! ! )
From Medalfellsvatn- Ice-tolt and flying-pace 10.1 Mb
Dierencasting ... ! ! Je hond als filmster ... ! ! !
Dierencasting ... ! ! Je hond als filmster ... ! The Chaggy - Dog ! !
Moeilijk te geloven...? In de films van vandaag de dag zijn er honden met routines die een stuk ingewikkelder zijn. En dat is niet toevallig. Filmhonden zijn gewoonlijk geen huisdieren die van hun baasje enkele kunstjes hebben geleerd en vervolgens smakelijk worden uitbetaald.In tegendeel, het zijn dieren die vanaf jonge leeftijd worden onderworpen aan specifieke training.
Ze zijn niet in staat om een draaiboek in te studeren, maar ze zijn wel in staat om complexe handelingen uit te voeren. Deze worden later door de filmmonteur samengesneden om de illusie te wekken dat het dier weet wat het doet. Hier alvast een spetterend voorsmaakje ... hiiii..., klik hier nadat je het muziekje links in kolom hebt uitgeklikt hé ... have fun ... ! !
De meest voorkomende handelingen zijn: zitten, staan, lopen (langzaam of snel), rennen, springen, aandachtig kijken, blaffen, voorwerpen in de mond nemen, op hun voorpoten staan, enz.Dieren in de filmwereld ... ! Waf ... hoeveel sterren ... euh ! !
Veel liefs ... zachte natte neusjes .. hiii... Miryam
Ben je op zoek naar een vrolijke, actieve en niet te grote hond denk dan eens aan een Engelse Cocker Spaniel. Bekend om zijn lange oren en zijn altijd in beweging zijnde staartje. Een cocker is altijd goed gemutst. Denk er wel aan dat de cocker een jachthond is. Dit betekent dat hij voldoende beweging nodig heeft. Ook heeft hij een consequente opvoeding nodig, want een ding is zeker, de cocker kan erg eigenwijs zijn. Heb je dit niet onder controle, dan is de hond absoluut de baas in huis. Maar is de hond goed gehoorzaam, een cursus is wel aan te raden, dan is hij een geweldige kameraad.
De cocker werkt erg graag voor zijn baas . Hij ziet een persoon als zijn baas. Dit betekent overigens niet dat de hond niet wil luisteren naar andere gezinsleden. Maar voor zijn baas gaat hij door het vuur. Het is een dapper hondje. Hij zoekt graag het gezelschap van anderen op, zit graag bij je, maar alleen als het hem uitkomt. Als je veel bezig wilt zijn met je hond denk dan eens aan behendigheid of G&G. En voor de echte durfal is er ook de jachttraining van de KNJV. De hond leert hier het wild apporteren op verschillende manieren. Ook is er het veldwerk waarbij de cocker uit dicht begroeide gebieden, denk aan bijvoorbeeld bramenstruiken, het wild zoekt en opstoot. Bij het africhten van de hond moet je rekening houden met zijn zachte karakter. Ziehier een prachtig euh ... pps'je .. met een aangenaam fluisterend liedje ... hmm... Voor de kijklustigen onder jullie ... hmm ... vergeet evenwel het liedje in de linkerkolom niet uit te zetten ...alvorens dit aan te klikken hé ... ! !
Door het gebruik van de stem kan je de hond belonen en straffen, hij reageert namelijk goed op stemintonaties. Oefen je te veel druk op hem uit, dan kan de hond onzeker worden. De cocker kan goed met andere honden opschieten, maar heeft wel zijn tijd nodig om aan andere honden te wennen. Dit zelfde geldt ook voor kinderen. Laat hen de hond op een rustige manier benaderen.
Op het moment dat je voor een cocker kiest, bedenk dan wel dat hij de nodige vachtverzorging nodig heeft. 4x per jaar een trimbeurt is geen overbodige luxe. Daarnaast dient hij 2 a 3 x per week een goede borstelbeurt te krijgen om klitten tegen te gaan. Het borstelen is echter ook een heerlijke bezigheid samen met de hond en hij kan hier dan ook erg van genieten
Hasta Luego - SPECTACLE EQUESTRE - brengt hulde ten aanzien van het paard ! ! !
Hasta Luego - SPECTACLE EQUESTRE - brengt hulde ten aanzien van het paard ! !
Sinds onheugelijke tijden, heeft het Paard alle beschavingen gemarkeerd. Deze voorstelling is een uitnodiging om hulde te brengen en het vieren van het paard met absolute oprechtheid. In het tempo van de klompen en flamenco, tussen dressuur en voltige, tussen vrijheid en carrousel, duiken de Centauren voor u op in een fascinerend en overheersend heelal.
(Centauren zijn mythologische wezens met het lijf van een paard en het hoofd van een man, die volgens de verhalen in Thessalië leefden De centauren, wezens met het hoofd en torso van een man op het lijf van een paard, worden in de vele Griekse mythen en sagen afgeschilders als een beestachtig volk in de bergen van Thessalië)
Zeer opgemerkt bij het laatste Salon van het Paard in Parijs, zullen de nieuwe generatie van 9 tot 14 jaar, Kelly, Gary (jongste acrobaat voltige van Frankrijk), Melissa, en Sabrina, eveneens aanwezig zijn. Zuivere momenten van uitwisseling, wisselwerking en deelname van gasten, nemen wij deel aan een fusie tussen de muziek, het Paard en zijn ruiter in een geheel ! ! Het is een moment van grote Ruiterkunst waar het Paard ... koning is ! !
Geniet van dit spectaculair optreden ... hier alvast een voorsmaakje ....van dit unicum... enjoy it ... ! ! Voor de kijklustigen onder jullie ... hmm ... vergeet evenwel het liedje in de linkerkolom niet uit te zetten ...alvorens dit aan te klikken hé ... ! !
Veel liefs ...spectaculaire warme groetjes .... hiii ... Miryam
De Australische Tiffanie kat ... een visie in een zilveren sluier ! !
Naar mijn mening, is de meest exquise of edele kat de Chinchilla met zijn zilveren getinte vacht en afgelijnde ogen rond die mooie lichtgevende opmerkelijke groene ogen.(net alsof ze een eyeliner gebruiken) De Chinchilla vergt nochtans een grote verzorging.
De Birmaan, anderzijds, is een prachtige kat met een grote persoonlijkheid, hartelijk en tevens weinig in onderhoud. Ziehier een grappig filmpje ... let wel dit is geen Tiffanie maar een Maine Coon Cat ... die zien we zeker nog eens terug ...Voor de kijklustigen onder jullie ... vergeet het liedje in linkerkolom niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé ... knipoogje ... ! !
Meng hen samen allebei en na twee generaties kunt u de Australische Tiffanie bekomen; even mooi als de Chinchilla maar met een laag onderhoud en een semi-langharige vacht. En met een buitengewoon hartelijke persoonlijkheid van het Birmaanse type
Eén van de meest overweldigende eigenschappen van dit ras zijn de mooie levendige groene ogen,wat twee jaar kan vergen om zich te ontwikkelen; en bij de kleine kittens eerst voorkomt als prachtig marineblauw. De verscheidenheden tonen ook afgelijnde ogen en lippen die hen zulk een aantrekkelijke verschijning geeft. De rode tot rose neus is omlijnd in het zwart. Alhoewel de bonte of gevlamde variëteiten een neus hebben die samengaat of compatibel is met hun pluizige vacht.
Veel liefs ... hiii ... pluizige spinnende groetjes ... Miryam
De dwergschnauzer wordt sinds 1880 gefokt. Hij bereikt een schofthoogte van 30 tot 35 cm en een gewicht van 4,5 tot 7 kg. Het is het exacte afbeelding van de grotere schnauzers. De typische dwergschnauzer is attent en waaks. Hij is een goede waak- en begeleidingshond, die ook in een flat kan worden gehouden, als hij maar genoeg beweging krijgt. Hij heeft een ruwe vacht met onderwol in de kleuren zwart, peper/zout, zwart/zilver en wit. Hij dient getrimd en niet geschoren te worden.
Over het algemeen kunnen de Dwergschnauzers goed opschieten met andere huisdieren en kinderen. De Schnauzer is wel wat eigenzinnig van karakter maar met een correcte opvoeding vormt hij zeker geen probleem! Ten opzichte van vreemden zijn ze echter wat terughoudender en bezoek zullen ze vaak luidkeels aankondigen. Vroeger werden de oren en de staart van de Dwergschnauzer gecoupeerd maar dat is vanaf 1 januarie 2006 verboden in ons land.
Vanaf nu ziet men ze enkel nog met lange oren en lange staart bij aankoop. De vacht van een Schnauzer moet een paar keer per jaar getrimd worden in een hondenkapsalon.