Wie deze winter de kerstmarkt bezoekt in het stadje kan er niet naast kijken: overal vind je eet -en drankkraampjes op je weg.
Hierna een foto die ik gemaakt heb op de zijkant van een chalet.
De plaatselijke beenhouwer Bodson, je weet wel, die beenhouwerszaak waar het varken door de vitrine naar binnen kijkt, zal ook zijn produkten aan de man brengen.
Gisterenavond is er brand uitgebroken in het restaurant Wagyu in het centrum van Durbuy. De brandweer was snel ter plaatse, maar de schade is enorm.
Het restaurant wordt gerund door Wout Bru en hij en de eigenaar Marc Coucke waren er het hart van in. Dit is na de watersnood en corona al de 3de tegenslag waarmee dit nieuwe complex te maken heeft.
Hierna een foto van een chalet in opbouw voor de Kerstdagen in het centrum van het stadje. De foto werd genomen bij onze rondgang ongeveer anderhalve week terug.
De achtergrond is reeds klaar, nu nog de invulling met "ongezonde voeding" of met een ander soort prullen.
By the way, hou je vast, bij onze passage telden we maar liefst meer dan 300 van zulke chalets.
Als jullie graag mijn fotoreportage terugzien van vorig jaar, geef dan in de zoekterm op mijn blog "Kerstmarkt" in of klik hier.
De kerstmarkt kan je nu reeds bezoeken en dit tot 5 januari 2025.
Iedereen die het stadje al eens heeft bezocht, heeft hem opgemerkt: het standbeeld genaamd "de toerist".
Meestal is het nogal druk rondom hem. Sommige willen met hem op de foto, anderen leggen hem vast op de gevoelige plaat. Nu zat hij er evenwel verweesd en alleen bij. 't Is om compassie van te krijgen
Ik ben Erik , en gebruik soms ook wel de schuilnaam de toerist.
Ik ben een man en woon in Galmaarden (België) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 26/09/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen, fotograferen, tuinieren, reizen, lekker uit eten gaan, enz..
De Ardennen zijn onze favoriete bestemming en in het bijzonder Durbuy, de parel van de Ardennen.