Tot vorig jaar kon je nog gratis parkeren op de ontlastingsparking Pré Georis op 900 meter van het centrum, maar sinds 2022 is dit ook een betalende parking geworden voor niet-Durbuysiens. Er is wel een navette (bus) voorzien voor zij die gebruik maken van deze parking.
Parking Pré Georis
gratis voor de Durbuysiens
Parkeerautomaat aanwezig op de parking
***
In de binnenstad zijn er circa 300 betalende parkings.
De parkings brengen naar schatting jaarlijks +/- 650.000 € op voor de stadskas.
Tel daar nog eens de jaarlijkse taks voor de circa 2.000 tweede verblijven bij en de opbrengsten van de plaatselijke horeca dan kan men pas spreken van een gezonde financiële situatie. Een tweede Knokke of Venetië?
Ruime parking, nabij de horeca (Place aux Foires).
Vergeet vooraf niet de App "4411" te installeren waarmee je kan betalen via je GSM.
Je kan kiezen met welke bankkaart je betaalt
Parking onder het mini-golfterrein
Als je je wagen parkeert op de parking van Topiary-park betaal je 7 €/dag
Gratis parking voor de hotelgasten van de Sanglier
Een beperkt aantal parkeerplaatsen vind je als je naast de Falizerots
het pad links naar boven neemt (zie bovenstaande twee foto's)
Wout Bru is een bekende TV persoonlijkheid, maar in eerste instantie vooral een chef-kok die zijn hart verpand heeft aan Durbuy en er verschillende restaurants onder zijn hoede heeft: de Sanglier, La Bru’sserie, Le Grand Verre, Limoni E Tartufi en Wagyu.
Deze liggen allemaal op een steenworp van elkaar.
Foto van Wout op TripAdvisor
De Sanglier is er eentje van. Wie kent niet hetgerenomeerde hotel-restaurant “Le Sanglier des Ardennes”.
Als je voor dit restaurant kiest, kies je voor de klassieke keuken met nog een echte maître en sommelier.
Sanglier en Wagyu samen op één foto
La Bru’sserie is een modern restaurant waar je o.a. moet langs gaan om tapas te proeven.
La Bru'sserie
Le Grand Verre is een klasse restaurant waar je gastronomisch kunt tafelen.
Le Grand Verre
Limoni E Tartufi is een Italiaans restaurant. Dus hier moet je langs voor heerlijke Italiaanse gerechten zoals o.a. pizza's, pasta's, Osso Bucco, enz.
Limoni E Tartufi
En dan heb je nog het grillrestaurant Wagyu, waar je mooi gegrild vlees kunt bestellen.
Ik ben Erik , en gebruik soms ook wel de schuilnaam de toerist.
Ik ben een man en woon in Galmaarden (België) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 26/09/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen, fotograferen, tuinieren, reizen, lekker uit eten gaan, enz..
De Ardennen zijn onze favoriete bestemming en in het bijzonder Durbuy, de parel van de Ardennen.